【单元考点培优】Unit 4 Plants around us 考点14:阅读理解-选择-2025-2026学年人教版(PEP)(2024)三年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【单元考点培优】Unit 4 Plants around us 考点14:阅读理解-选择-2025-2026学年人教版(PEP)(2024)三年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年人教版(PEP)(2024)三年级英语上册核心考点精练
Unit 4 Plants around us
考点14:阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,选择相关的信息。
Hi, I am Wu Binbin. The school gardens need help. So I go with my friends. I can water the grass. Mike can water the flowers. Amy and Sarah water the trees. We can help plants grow.
1.Wu Binbin and Mike are ________. ( )
A.family B.friends C.brothers
2.________ can water the grass. ( )
A.Mike B.Amy C.Wu Binbin
3.________ water the trees. ( )
A.Wu Binbin B.Amy and Sarah C.Mike
4.________ can water the flowers. ( )
A.Mike B.Amy C.Sarah
5.Grass, flowers and trees are ________. ( )
A.plants B.water C.garden
阅读对话,选择正确的答案。
Miss White: Hello, boys and girls. Let’s buy some fruits! What fruits do you like, Mike
Mike: I like grapes. They’re small.
Miss White: And you, Wu Binbin
Wu Binbin: I like bananas. They’re long.
Miss White: Do you like bananas, Sarah
Sarah: Not really. I like apples. They make me strong.
Chen Jie: I like apples. They’re fresh.
Miss White: OK. I know.
6.What fruits does Mike like ( )
A.Bananas. B.Apples. C.Grapes.
7.Wu Binbin likes _______. ( )
A.Bananas. B.Apples. C.Grapes.
8._______ and _______ like apples. ( )
A.Sarah; Chen Jie B.Sarah; Miss White C.Sarah; Mike
9.Sarah doesn’t like ________. ( )
A.bananas B.oranges C.apples
10.Which fruit is not mentioned (未提及) ( )
A.Grapes. B.Bananas. C.Oranges.
阅读下面短文,根据短文内容选出正确选项。
Hi, I am an apple tree. I am tall and green. I love fresh air. I need air, water and sun. My family water me. It is cold. They help me. Now, I am big. I give apples to my family. We are all happy!
11.I’m ______. ( )
A.a sun B.an apple tree
12.I need ______. ( )
A.water, sun and air B.green and happy
13.It is cold. ______ help me. ( )
A.Fresh air B.My family
14.I’m ______. ( )
A.big and brown B.tall and green
15.We are happy. I can give ______ to my family. ( )
A.apples B.air
阅读花园小贴士,完成下列任务。
What a Plant Needs A plant needs four things to grow. A plant needs to grow in soil. A plant needs warm sun. A plant needs water. A plant needs air. These things will help a plant grow
16.How many things (多少物品) does a plant need ( )
A.5种 B.3种 C.4种
17.How can we help a plant ( )
A.We can water a plant.
B.We can cut a plant.
C.We can make a paper garden.
18.结合上下文的含义,猜一猜soil是什么意思?( )
A.油 B.土壤 C.大豆
19.Which is NOT what a plant needs ( )
A.air B.animal C.sun
学校农场正通过公众号招募小农夫。请仔细阅读短文,选择最佳答案。
My school has an animal farm (农场), a vegetable (蔬菜) garden and a fruit garden. Look! This is the animal farm. We have birds and rabbits. The rabbits love vegetables and fruits. Now we are at the vegetable garden. It’s big. Do you like vegetables You can plant (种植) them here. The fruit garden We have apples, grapes and oranges. Look at this big apple. It looks nice! Come and be a little farmer (小农夫) at the school.
20.Who loves vegetables and fruits ( )
A.Birds and rabbits. B.Rabbits. C.Rabbits and elephants.
21.How is the vegetable garden ( )
A.It’s not so big. B.It’s big. C.It’s cheap.
22.The apple is _______. ( )
A.nice B.small C.not good
23.What is the name of this passage (哪个文章标题最适合?) ( )
A.Fun with the animals B.Fruit garden C.Be a little farmer
阅读短文,选择正确答案。
Hello! I’m Sam. I’m from the USA.I like rice and vegetables. They are healthy. Look! These are my toys. I have 7 toy cars and 7 toy boats. I like them very much. My mother bought(买) them for me. My mother is a teacher. She is very nice. I love my mother. I often make her gifts to express(表达) my love.
24.Sam is from ________. ( )
A.the UK B.Canada C.the USA
25.Sam likes ________. ( )
A.rice and vegetables B.rice and meat C.juice and eggs
26.Sam has ________ toys. ( )
A.thirteen B.fourteen C.fifteen
27.Sam’s mother is a ________. ( )
A.teacher B.student C.neighbour
28.Sam often ________ to express(表达) love. ( )
A.makes a card B.sings and dances C.makes gifts
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, I’m Tony. My grandmother would like vegetables and soup. My father would like some meat and rice. My mother wants some bread, eggs and juice. My sister would like some noodles. I would like some bread, ice cream and Coke. But my mother says, “No ice cream or Coke! They are not good for you.”
29.Tony’s grandmother would like ______. ( )
A.meat B.soup C.vegetables and soup
30.______ would like some meat and rice. ( )
A.Tony B.Tony’s father C.Tony’s mother
31.Tony’s mother would like some ______. ( )
A.milk B.meat C.bread, eggs and juice
32.Tony’s sister would like ______. ( )
A.noodles B.eggs C.milk
33.______ are not good for Tony. ( )
A.Ice cream B.Ice cream and Coke C.Coke and bread
阅读理解。
Hello, I’m Lily. I like fruit very much. I like apples, bananas and oranges. My mother often buys some fruit for me. I usually eat an apple and a banana for breakfast. I like to make fruit salad, too. I put some apples, bananas and oranges in it. It’s delicious. My father likes mangoes. He often eats mangoes after dinner. We all like fresh fruit.
34.Lily likes _________. ( )
A.apples, bananas and oranges B.apples, pears and oranges C.bananas, pears and mangoes
35.Lily usually eats _________ for breakfast. ( )
A.an apple and a pear B.an apple and a banana C.a banana and an orange
36.Lily likes to make _________. ( )
A.a cake B.a fruit salad C.a sandwich
37.Lily’s father likes _________. ( )
A.apples B.bananas C.mangoes
38.They all like _________ fruit. ( )
A.fresh B.sweet C.sour
阅读短文,选择相关的信息(图片)。
Hello, my name is Lily. I like fish, eggs and milk. They are good for my health. Oranges are my favourite(最喜欢的) fruit. And I eat an apple every day. I have a cute dog. His name is Wangwang. He likes meat very much. Now, he is hungry(感到饿的). Come on, Wangwang, Have some meat!
39.What does Lily like ( )
A.Fish and milk. B.Fish and juice. C.Meat and milk.
40.Lily eats an _______ every day. ( )
A. B. C.
41._______are Lily’s favourite fruit. ( )
A.Apples B.Oranges C.Bananas
42.Lily has a _______. ( )
A.cat B.dog C.fish
43.Wangwang likes _______. ( )
A.fish B.eggs C.meat
阅读理解。
My name is Li Hua. I’m nine years old. I like bread and milk for breakfast. My mother buys bread from the bakery. Bread is soft and sweet. I don’t like oranges, but I like apples and bananas. After school, I help my mother clean the room.
44.What does Li Hua like for breakfast ( )
A.Bread and milk. B.Eggs and juice. C.Rice and fish.
45.Where does Li Hua’s mother buy bread ( )
A.From the school. B.From the fruit shop. C.From the bakery.
46.Does Li Hua like oranges ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.We don’t know.
47.What does Li Hua do after school ( )
A.He plays football. B.He helps clean the room. C.He reads books.
48.How old is Li Hua ( )
A.8 B.9 C.10
阅读短文,选择最佳答案。
Hello, I’m Li Han. I have a small apple tree in my garden. In spring, the tree has new leaves and birds sing in it. In summer, it’s big and green. I often read books under it. In autumn, there are red apples. My family and I share them. In winter, it’s cold. We give the tree warm clothes. Oh, there’s a snowstorm! But don’t worry. My apple tree grows again in spring.
49.Where is Li Han’s apple tree ( )
A.In the park. B.In his garden. C.In the school.
50.What does Li Han do under the apple tree in summer ( )
A.He reads books. B.He shares apples. C.He sings songs.
51.The apple tree ______ in spring again after the snowstorm. ( )
A.has no leaves B.grows C.is sad
根据短文内容,选择正确的答案。
This is our Happy Farm. It is very big and beautiful. On the farm, we can see many animals. There are twenty sheep, fifteen cows and thirty ducks. Look! What’s behind the tree Ah! It’s a fat horse. And we can ride horses. But be careful(小心). Look! These are carrots and tomatoes. They are very fresh and healthy(健康的)。The farm is very popular in our school. Students all like it.
52.The Happy Farm is ______. ( )
A.small B.old C.big and beautiful
53.The farm has ______ cows. ( )
A.20 B.30 C.15
54.Can we ride a horse on the farm ( )
A.Yes, we can. B.No, we can’t. C.We don’t know.
55.What can you see on the farm ( )
A.Animals. B.Fruits. C.Both A and B.
56.画线单词“popular”的意思是“______”。( )
A.受欢迎的 B.普通的 C.舒服的
阅读短文,选出合适的选项。
Hello! I’m Peter. Welcome to my farm. My farm is small but nice. These are apple trees. Look! My brother Ted is under the tree. He and I like apples. What are these behind the tree They are chickens. They are lovely. What are those over there They are ducks. They are on the river. I like them too.
57.This farm is _____. ( )
A.Ted’s B.Peter’s C.Ted’s grandpa’s
58.The farm is _____. ( )
A.clean B.big C.small but nice
59.Peter likes _____. ( )
A.apples and cows B.pears and ducks C.apples and ducks
60.Which picture is RIGHT ( )
A.B.C.
61.Where is Ted ( )
A.Behind the tree. B.Under the tree. C.In the tree.
请仔细阅读,选择正确的答案。
Li Li,
Let me tell you about my dream garden. In the garden, you can see pink, orange and blue flowers. There are green birds, white rabbits, yellow and black bees, red fish and a brown dog. And there are some grapes too. What colour are they They are green. The garden is beautiful! Do you like it
Diandian
62.This letter is from ________ to ________. ( )
A.Diandian; Li Li B.Li Li; Diandian C.Tiantian; Li Li
63.What is this letter about ( )
A.Diandian’s dream classroom. B.Li Li’s dream garden. C.Diandian’s dream garden.
64.What can you see in the garden ( )
A.Pink flowers and brown birds. B.Orange flowers and red fish.
C.Yellow flowers and white rabbits.
65.What colour are the grapes ( )
A.They are purple(紫色的). B.They are red. C.They are green.
根据短文内容,选择正确的选项。
Hello! I’m Annie. I’m in London(伦敦). The weather (天气)is sunny and hot today, so I wear my dress. I go to my uncle’s farm with my friends. It’s very big. I see many animals and vegetables (蔬菜) on the farm. Look! There are twenty goats (山羊), eleven cows and fifteen horses (马). Those are ducks. They are cute. There are some vegetables on the farm too. The potatoes (土豆) are big. The carrots are orange and fresh (新鲜的). I like the farm very much.
66.What’s the weather like today ( )
A.It’s sunny and cool. B.It’s cool and rainy. C.It’s sunny and hot.
67.Whose farm is it ( )
A.It’s Annie’s. B.It’s Annie’s grandpa’s. C.It’s Annie’s uncle’s.
68.How many cows are there on the farm ( )
A.Twenty. B.Eleven. C.Fifteen.
69.What colour are the carrots ( )
A.They’re big. B.They’re orange. C.They’re long.
阅读短文, 选择填空。
There are many animals, vegetables and fruits on the farm. Look! There are some chickens and ducks. Chickens are beautiful. They have colourful feathers(羽毛). They like to run around and peck at things on the grass. Ducks are funny. They have yellow feathers. The ducks like to swim in the pond. They can swim very well. Rabbits are very cute. Carrots are orange and long. Rabbits like carrots very much. Apples are red and round. Oranges are orange and also round. Bananas are yellow and long. Mangoes are yellow and yummy. All of them make the farm funny and lively.
70.Who has a colourful feathers ( )
A.Ducks. B.Rabbits. C.Chickens.
71.What do the ducks like to do ( )
A.Run around. B.Swim. C.Fly.
72.Apples are _____ and round. ( )
A.red B.orange C.yellow
73.Rabbits like _____. ( )
A.oranges B.mangoes C.carrots
74.How many kinds (种类) of fruit on the farm ( )
A.Three. B.Four. C.Five.
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.C 3.B 4.A 5.A
【导语】本文讲了几个人去学校花园做的事情。
1.句意:吴斌斌和迈克是______。A家人,B朋友,C兄弟,根据“Hi, I am Wu Binbin. The school gardens need help. So I go with my friends. I can water the grass. Mike can water the flowers.”,可知是朋友,故选B。
2.句意:_______能给草浇水。根据“I can water the grass.”,可知吴斌斌能,故选C。
3.句意:______给树浇水。根据“Amy and Sarah water the trees.”,可知是艾米和萨拉,故选B。
4.句意:______能浇花。根据“Mike can water the flowers.”,可知迈克能,故选A。
5.句意:草,花和树是______。A植物,B水,C花园,选项A符合句意,故选A。
6.C 7.A 8.A 9.A 10.C
【导语】本文讲了喜欢的水果。
6.句意:迈克喜欢什么水果?A香蕉。B苹果。C葡萄。根据“Mike: I like grapes.”,可知迈克喜欢葡萄,故选C。
7.句意:吴斌斌喜欢_______。A香蕉。B苹果。C葡萄。根据“Wu Binbin: I like bananas.”,可知吴斌斌喜欢香蕉,故选A。
8.句意:______和______喜欢苹果。A萨拉;陈洁,B萨拉;怀特小姐,C萨拉;迈克,根据“Sarah: Not really. I like apples. ” 和“Chen Jie: I like apples.”,可知萨拉和陈洁喜欢苹果,故选A。
9.句意:萨拉不喜欢_______。A香蕉,B橙子,C苹果,根据“Miss White: Do you like bananas, Sarah Sarah: Not really. I like apples.”,可知萨拉不喜欢香蕉,故选A。
10.句意:哪种水果未提及?A葡萄。B香蕉。C橙子。根据全文可知橙子未提及,故选C。
11.B 12.A 13.B 14.B 15.A
【导语】本文介绍了苹果树。
11.句意:我是_______。A一个太阳,B一棵苹果树,根据“Hi, I am an apple tree.”,可知是一棵苹果树,故选B。
12.句意:我需要_______。A水,阳光和空气,B绿色的和高兴的,根据“I love fresh air. I need air, water and sun.”,可知需要水,阳光和空气,故选A。
13.句意:天气很冷。______帮助我。A新鲜的空气,B我的家人,根据“My family water me. It is cold. They help me.”,可知家人帮助苹果树,故选B。
14.句意:我是______。A大的和棕色的,B高的和绿色的,根据“I am tall and green.”,可知是高的和绿色的,故选B。
15.句意:我们很高兴。我可以给我的家人______。A苹果,B空气,根据“I give apples to my family. We are all happy!”,可知可以给家人苹果,故选A。
16.C 17.A 18.B 19.B
【导语】本文主要介绍植物生长所需的条件。
16.句意:一棵植物需要多少东西?根据“A plant needs four things to grow.”可知一棵植物的生长需要4种东西。故选C。
17.句意:我们如何帮助植物?A我们可以给植物浇水。B我们可以切植物。C我们可以建一个纸花园。根据“A plant needs water.”可知植物需要水,故选A。
18.根据上下文的含义和常识可知,植物生长需要泥土。故选B。
19.句意:哪一个不是植物需要的?A空气,B动物,C阳光。根据“A plant needs warm sun.”植物需要温暖的阳光。“A plant needs air.”植物需要空气。可知植物需要空气和阳光,故选B。
20.B 21.B 22.A 23.C
【导语】本文介绍了学校里的动物农场,蔬菜园和水果园。
20.句意:谁喜欢蔬菜和水果?A鸟和兔子。B兔子。C兔子和大象。根据“We have birds and rabbits. The rabbits love vegetables and fruits.”可知兔子喜欢蔬菜水果,故选B。
21.句意:蔬菜园怎么样?A它不是很大。B它很大。C它很便宜。根据“Now we are at the vegetable garden. It’s big.”可知蔬菜园很大,故选B。
22.句意:苹果看起来_______。A好的,B小的,C不好,根据“Look at this big apple. It looks nice!”可知苹果看起来很好,故选A。
23.句意:哪个文章标题最适合?A与动物嬉戏,B果园,C做一个小农夫,根据文中“Come and be a little farmer at the school.”可知来学校当一名小农夫吧。故选C。
24.C 25.A 26.B 27.A 28.C
【导语】本文山姆对个人信息,喜好,玩具及家人进行了介绍。
24.句意:山姆来自______。A英国,B加拿大,C美国。根据“I’m Sam. I’m from the USA. 我是山姆。我来自美国。”可知是美国,故选C。
25.句意:山姆喜欢______。A米饭和蔬菜,B米饭和肉,C果汁和鸡蛋。根据“I like rice and vegetables. 我喜欢米饭和蔬菜。”可知是米饭和蔬菜,故选A。
26.句意:山姆有_____玩具。A十三个,B十四个,C十五个。根据“I have 7 toy cars and 7 toy boats. 我有7个玩具汽车和7个玩具船。”可知是十四个玩具,故选B。
27.句意:山姆的妈妈是一个_____。A老师,B学生,C邻居。根据“My mother is a teacher. 我的妈妈是一个老师。”可知是老师,故选A。
28.句意:山姆经常_____来表达爱。A做卡片,B唱歌和跳舞,C做礼物。根据“I often make her gifts to express my love. 我经常给她做礼物来表达我的爱。”可知是做礼物,故选C。
29.C 30.B 31.C 32.A 33.B
【导语】本文主要介绍托尼及家人对食物的喜好。
29.句意:托尼的奶奶想吃_____。A肉,B汤,C蔬菜和汤。根据“My grandmother would like vegetables and soup.”可知是想吃蔬菜和汤,故选C。
30.句意:____想吃一些肉和米饭。A托尼,B托尼的爸爸,C托尼的妈妈。根据“My father would like some meat and rice.”可知托尼的爸爸想吃一些肉和米饭,故选B。
31.句意:托尼的妈妈想吃一些____。A牛奶,B肉,C面包,鸡蛋和果汁。根据“My mother wants some bread, eggs and juice.”可知想吃一些面包,鸡蛋和果汁,故选C。
32.句意:托尼的姐姐(妹妹)想吃_____。A面条,B鸡蛋,C牛奶。根据“My sister would like some noodles.”可知是面条,故选A。
33.句意:_____对托尼是不好的。A冰淇淋,B冰淇淋和可乐,C可乐和面包。根据““No ice cream or Coke! They are not good for you.””可知冰淇淋和可乐是不好的,故选B。
34.A 35.B 36.B 37.C 38.A
【导语】本文主要介绍了莉莉一家喜欢吃的水果。
34.句意:莉莉喜欢____。A苹果,香蕉和橘子,B苹果,梨和橘子,C香蕉,梨和芒果。根据“I like apples, bananas and oranges.”可知莉莉喜欢苹果,香蕉和橘子,故选A。
35.句意:莉莉通常早餐吃____。A一个苹果和一个梨,B一个苹果和一根香蕉,C一根香蕉和一个橘子。根据“I usually eat an apple and a banana for breakfast.”可知莉莉通常早餐吃一个苹果和一根香蕉,故选B。
36.句意:莉莉喜欢制作____。A一个蛋糕,B一份水果沙拉,C一个三明治。根据“I like to make fruit salad, too.”可知莉莉喜欢制作水果沙拉,故选B。
37.句意:莉莉的爸爸喜欢____。A苹果,B香蕉,C芒果。根据“My father likes mangoes.”可知莉莉的爸爸喜欢芒果,故选C。
38.句意:他们都喜欢____水果。A新鲜的,B甜的,C酸的。根据“We all like fresh fruit.”可知他们都喜欢新鲜的水果,故选A。
39.A 40.A 41.B 42.B 43.C
【导语】本文讲了对食物的喜恶。
39.句意:莉莉喜欢什么?A鱼和牛奶。B鱼和果汁。C肉和牛奶。根据“I like fish, eggs and milk.”,可知莉莉喜欢鱼,鸡蛋和牛奶,故选A。
40.句意:莉莉每天吃一个_______。根据“And I eat an apple every day.”,可知莉莉每天吃一个苹果,故选A。
41.句意:______是莉莉最喜欢的水果。A苹果,B橙子,C香蕉,根据“Oranges are my favourite(最喜欢的) fruit.”,可知橙子是莉莉最喜欢的水果,故选B。
42.句意:莉莉有一只_______。A猫,B狗,C鱼,根据“I have a cute dog.”,可知莉莉有一只狗,故选B。
43.句意:汪汪喜欢_______。A鱼,B鸡蛋,C肉,根据“His name is Wangwang. He likes meat very much.”,可知汪汪喜欢肉,故选C。
44.A 45.C 46.B 47.B 48.B
【导语】本文主要介绍了李华及喜欢的食物。
44.句意:李华早餐喜欢什么?A面包和牛奶。B鸡蛋和果汁。C米饭和鱼。根据“I like bread and milk for breakfast.”可知李华早餐喜欢吃面包和牛奶,故选A。
45.句意:李华的母亲在哪里买面包?A从学校。B从水果店。C从面包店。根据“My mother buys bread from the bakery.”可知妈妈从面包店买的面包,故选C。
46.句意:李华喜欢橙子吗? A是的,他喜欢。B不,他不喜欢。C我们不知道。根据“I don’t like oranges, but I like apples and bananas.”可知李华不喜欢橙子,故选B。
47.句意:李华放学后做什么? A他踢足球。B他帮助打扫房间。C他读书。根据“After school, I help my mother clean the room.”可知放学后李华帮助妈妈打扫房间,故选B。
48.句意:李华多少岁?根据“I’m nine years old.”可知李华9岁,故选B。
49.B 50.A 51.B
【导语】本文介绍了李涵的苹果树。
49.句意:李涵的苹果树在哪里?A在公园里。B在他的花园里。C在学校里。根据“Hello, I’m Li Han. I have a small apple tree in my garden.”可知李涵的苹果树在他的花园里,故选B。
50.句意:夏天,李涵在苹果树下做什么?A他看书。B他分享苹果。C他唱歌。根据“I often read books under it.”可知李涵经常在苹果树下看书,故选A。
51.句意:暴风雪过后,苹果树在春天又________。A没有叶子,B生长,C悲伤,根据“Oh, there’s a snowstorm! But don’t worry. My apple tree grows again in spring.”可知暴风雪过后,苹果树会在春天重新生长,故选B。
52.C 53.C 54.A 55.A 56.A
【导语】本文讲了农场上的动物和蔬菜。
52.句意:快乐农场是_______。A小的,B旧的,C又大又漂亮,根据“This is our Happy Farm. It is very big and beautiful.”,可知快乐农场又大又漂亮,故选C。
53.句意:农场有______只奶牛。根据“There are twenty sheep, fifteen cows and thirty ducks.”,可知15只,故选C。
54.句意:我们可以在农场上骑马吗?根据“And we can ride horses.”,可知可以骑马,答语为肯定回答,故选A。
55.句意:我们可以在农场上看到什么?A动物。B水果。根据全文可知可以看到动物和蔬菜,故选A。
56.根据短文语境可知popular的意思是受欢迎的,故选A。
57.B 58.C 59.C 60.A 61.B
【导语】本文主要讲述的是Peter的农场。
57.句意:这个农场是_____。A. Ted的,B. Peter的,C. Ted爷爷的,根据句子“I’m Peter. Welcome to my farm.”,可知农场是Peter的,故选B。
58.句意:农场是_____。A干净的,B大的,C小但漂亮,根据句子“My farm is small but nice.”,可知农场小但漂亮,故选C。
59.句意:Peter喜欢______。A苹果和牛,B梨和鸭子,C苹果和鸭子,根据句子“He and I like apples.”和“What are those over there They are ducks. They are on the river. I like them too.”,可知Peter喜欢苹果和鸭子,故选C。
60.句意:哪张图片是正确的?根据句子"What are these behind the tree They are chickens.“和They are ducks. They are on the river.”,可知鸡在树下,鸭子在河上,A图中的鸡在树下,鸭子在河上,故选A。
61.句意:Ted在哪里?A在树后面。B在树下。C在树上。根据句子“My brother Ted is under the tree.”,可知Ted在树下,故选B。
62.A 63.C 64.B 65.C
【导语】本文主要介绍了点点梦想中的花园。
62.句意:这封信是____写给_____的。A点点;丽丽。B丽丽;点点。C天天;丽丽。根据文中“Li Li,”和“Diandian”可知这封信是点点写给丽丽的。故选A。
63.句意:这封信是关于什么的?A点点的梦想教室。B丽丽的梦想花园。C点点的梦想花园。根据文中“Let me tell you about my dream garden.”可知这封信是关于点点梦想中的花园。故选C。
64.句意:你能在花园里看到什么?A粉红色的花朵和棕色的鸟。B橙色的花和红色的鱼。C黄色的花朵和白兔子。根据文中“In the garden, you can see pink, orange and blue flowers. There are green birds, white rabbits, yellow and black bees, red fish and a brown dog.”可知在花园里可以看到橙色的花和红色的鱼。故选B。
65.句意:葡萄是什么颜色?A它们是紫色的。B它们是红色的。C它们是绿色的。根据文中“They are green.”可知葡萄是绿色的。故选C。
66.C 67.C 68.B 69.B
【导语】本文主要介绍了Annie叔叔的农场。
66.句意:今天天气怎么样?A今天晴天并且凉爽。B今天凉爽并且有雨。C今天晴天并且炎热。根据文中“The weather (天气)is sunny and hot today, so I wear my dress.”可知今天天气晴朗且炎热,故选C。
67.句意:这是谁的农场?A它是Annie的。B它是Annie的爷爷的。C它是Annie的叔叔的。根据文中“I go to my uncle’s farm with my friends.”可知农场是Annie的叔叔的,故选C。
68.句意:在农场里有多少头奶牛?A二十头。B十一头。C十五头。根据文中“There are twenty goats (山羊), eleven cows and fifteen horses (马).”可知农场里有11头奶牛,故选B。
69.句意:胡萝卜是什么颜色的?A它们是大的。B它们是橙色的。C它们是长的。根据文中“The carrots are orange and fresh (新鲜的). ”可知胡萝卜是橙色的,故选B。
70.C 71.B 72.A 73.C 74.B
【导语】本文介绍了农场上事物。
70.句意:谁有五颜六色的羽毛?A鸭子。B兔子。C鸡。根据“Chickens are beautiful. They have colourful feathers(羽毛).”,可知鸡有五颜六色的羽毛,故选C。
71.句意:鸭子喜欢做什么?A到处跑。B游泳。C飞。根据“The ducks like to swim in the pond.”,可知鸭子喜欢游泳,故选B。
72.句意:苹果是______和圆的。A红色的,B橙色的,C黄色的,根据“Apples are red and round.”,可知苹果是红色的和圆的,故选A。
73.句意:兔子喜欢_______。A橙子,B芒果,C胡萝卜,根据“Rabbits like carrots very much.”,可知兔子喜欢胡萝卜,故选C。
74.句意:农场上有多少种水果?A三种。B四种。C五种。根据“Apples are red and round. Oranges are orange and also round. Bananas are yellow and long. Mangoes are yellow and yummy.”,可知农场上有四种水果,故选B。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览