资源简介 2024秋人教版初中英语七上期中测试试题(原卷版)(考试时间:90 分钟 全卷满分:120 分)第一部分 听力理解(共四节,满分 20 分)Ⅰ.听句子,选图片(共 5 题,每小题 1 分,满分 5 分)看图听句子,选出与句子意思一致的图画。每个句子读一遍。A B C D E1. 2. 3. 4. 5.Ⅱ.听句子,选答语(共 5 题,每小题 1 分,满分 5 分)根据你所听到的句子,选出正确的答语。每个句子读两遍。6.A.Yes, I do. B. It's easy. C. No, you can't.7.A.Yes, I like it. B. No, he's reading. C. See you.8.A.It's cold. B. Good morning. C. OK.9.A.Yes, he is. B. Fifteen. C. You're welcome.10.A.No, he isn't. B. This is my father. C.A teacher.Ⅲ.对话理解(共 5 题,每小题 1 分,满分 5 分)根据你所听到的对话内容,选出能回答所提问题的最佳选项。每段对话读两遍。听第一段对话,回答第 11-12 小题。11. Where is Jack's grandfather A. In the park. B. In his room. C. In the kitchen. 12.What is Jack's father doing A. Reading a book. B. Watching TV. C. Making soup.听第二段对话,回答第 13-15 小题。How is the shop It's small. B. It's big. C. It's new.When does the man go to the shop On Saturday. B. On Sunday. C. On Monday.What does the man usually buy in the shop Books. B. Clothes. C. Food.Ⅳ.短文理解(共 5 题,每小题 1 分,满分 5 分)根据你所听到的短文内容,选出最佳选项。短文读两遍。It's today.Thursday B. Friday C. Saturday 17.Who is Bob A. Kevin's cousin. B. Kevin's friend. C. Kevin's brother.What's the lion doing Playing. B. Sleeping. C. Eating.Where are the pandas Near an elephant. B. Near a tree. C. In a tree. 20.How many zebras do Kevin and Bob see in the zoo A.2. B.3. C.4.第二部分 语言知识运用(共两节,满分 25 分)第一节、选择填空。 (共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分)从 A、B、C 三个选项中选出一个能回答问题或填入空白处的最佳选项。— Where is the baseball — It’s the table the floor.on; under B.under; on C.on; under 22.Hi! This is new teacher. name is Linda.A.your; My B.his; Your C.your; Her 23.— is the tree, Jack It’s green.A.What colour B.What class C.How old 24.— It’s really big.A.Where’s your school B.What’s in your school C.What’s your school like 25. desks are there in your classroom A.How many B.How much C.What26.—I like red. —I like white.A.How are you B.What’s this C.What about you 27.—Is Amy from China No. Amy is a (n) girl, but she’s in now.A.Chinese; English B.English; Chinese C.English; China 28.—Do you an eraser —No, I don’t. But Li Lei one.A.have; have B.have; has C.has; have 29.下列字母中,与字母 T 的发音含有相同音素的是 .A.O B.K C.P 30.— —He is tall and thin(瘦的).A.Who is he B.How old is he C.What does he look like第二节、完形填空。 (共 10 小题,每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,掌握其大意,从每小题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。Look! Here is a photo of a 31 . He is Mr. Smith. He is 32 England, but now he is in China. 33 a teacher in our school. He teaches (教) us English. A boy is in the photo, too. He is Mr. Smith’s son(儿子). His name is Paul and he is in 34 , too. He is my35 . We are in Class Two, 36 . His favorite 37 is blue. Now he is 38 blue pants, and his shoes are blue, too. He looks like his dad, Mr. Smith. He 39 a round face, big eyes, and a big nose. He can 40 English very well. He is a nice boy.31.A.man B.woman C.student32.A.in B.of C.from33.A.He B.He’s C.His34.A.England B.Japan C.China35.A.teacher B.friend C.boy 36.A.Grade seven B.grade seven C.Grade Seven 37.A.color B.book C.toy38.A.in B.from C.for39.A.is B.have C.has40.A.buy B.speak C.want第三部分 阅读理解(共三节,满分 55 分)第一节、阅读理解。 (共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列三篇语言材料,根据语言材料的内容,从每小题所给的 A、B、C 三个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。(A)Hi, friends! What do you like to do after school In my school, we have different things to do.Tom Tom does his homework in the classroom. He likes doing his homework at school. The classroom building is in the middle of the school.Wang Lingling Wang Lingling likes playing on the playground. Many students play there after school. The playground is behind the classroom building.Tony Tony likes reading books in the library after school. There are lots of books in our library. The library is on the left of the classroom building.Betty Students can play computer games in the science building. Betty likes playing computer games after school. The science building is on the right of the classroom building.根据表格内容, 选择正确答案。41.The is in the middle of the school.A.playground B.classroom building C.science building 42. likes playing on the playground.A.Betty B.Tony C.Wang Lingling 43.Tony likes after school.A.reading books B.doing sports C.going home 44.The library is the classroom building.A.on the right of B.Behind C.on the left of 45.Students can in the science building.A.play basketball B.draw pictures C.play computer games(B)Hello! My name is Bill. My school has a library. The library is not big, but it is nice. About 6, 000 books are in it. About 5,000 of them are in Chinese and about 1,000 are in English.I like books very much. I go to the library every day. Miss Yang works (工作) in the library. She can always help students find the books.We have a computer room in the library. The students need ( 需要) their ID cards to go into the computer room. We have classes in the computer room, too.Our library has the Lost and Found, too. Mrs. Black works there. My friend Lucy helps her every afternoon. Mrs. Black is very happy to help the students find their things.How many books in the library are in English A.About 1, 000. B.About 4, 000. C.About 5, 000.What do the students need to go into the computer room The key. B.A notebook. C.Their ID cards.Who is Lucy Mrs. Black’s daughter. B.Miss Yang’s student. C.Bill’s friend.What can we know from the passage A.Bill likes books very much. B.Mrs. Black always lose things.C.Many books are in Bill’s classroom.What’s the passage about A.A nice girl. B.A school library. C.Two good teachers(C)Hello! My name is Quan Hongchan. I’m a 16-year-old diver (跳水运动员). I’m from Guangdong. I like purple. My jacket and bag are purple, too. I have a big family—My parents, my two brothers, my two sisters and I. I love my family very much. I have a living room. You can see a sofa, a brown table and a TV in it. My bag is on the sofa. What about my books They are on the table. Look, there is a photo on the wall. Who’s this girl in the photo She is my friend. Her name is Chen Yuxi. We like playing together (一起). Thanks for her help. I can be a strong (强壮的) girl.Quan Hongcha n is from .Guangxi B.Guangdong C.Guangzhou 52.What color is her bag A.Blue. B.Red. C.Purple.How many daughters are there in her family Two. B.Three. C.Four.Are Chen Yuxi and Quan Hongchan good friends Yes, they are. B.No, they aren’t. C.Yes, she is.Which of the following is TRUE (正确的) Quan Hongchan likes red.Her books are under the table.You can see a sofa, a brown table and a TV in her living room.第二节、语篇填空。 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。I study in a middle school. My school has a new building ( 建筑物) with many rooms. 56 We can read many kinds of books in it. 57 So I go to the library every day.The playground of our school is big and cool. It is my favorite place. 5859 There are two doors, three windows and 30 sets of desks in it. There is also a table and a chair for the teacher. A blackboard, two maps and some pictures are on the walls.My teachers are nice and my classmates are friendly (友好的). 60 I am very happy to study here. I like my school!A.I always play with my friends there after class. B.My classroom is clean, tidy and beautiful.It also has a big library.We are like a big family.These brown bookcases are very tidy.F.I like reading very much.第三节 任务型读写。 (共 8 小题; 61-65 小题, 每题 1 分; 66-67 小题, 每小题 2 分;68 小题,6 分;满分 15 分) 阅读下面材料,按要求完成下列各题。Many students are not very healthy now. Most of them know it is good for them to play sports. But when they have time, they always don’t want to exercise. Some of them only watch sports games on TV. Allen is a 15-year-old boy. He likes basketball, but he never plays it. He thinks it is difficult for him. He likes many basketball players like Yao Ming and Kobe, but he doesn’t do sports like them.Many boys and girls don’t like vegetables or fruit, either. They like eating junk food ( 垃圾食品) very much. But eating vegetables and fruit is good for our health. Students need to eat them every day. So if you want to be healthy, you should eat vegetables and fruit and exercise every day!Task 1:Finish the chart according to the article. Fill in each blank with no more than 3 words.Stay healthy(Many boys and girls like eating junk food. Eating vegetables and fruit 64.ourhealth.Students need to eat vegetables and fruit and 65.every day.Many students don’t like playing sports. They only watch sports games 61..Allenisoneof them. He is 62.. He likes basketball, but he never 63..)Task 2:Answer the following questions.Who knows it is good to do sports Does Allen play basketball How do you know that How can students stay healthy Explain your reason(s) in about 20 words.第四部分 写作(满分 20 分)假设你是林凯,你有一个好朋友 Tony Smith。请根据以下提示写一篇介绍他的短文。要求:1、语序通顺,意思连贯,语法正确,书写规范;2、 必须包含所给提示,并做适当发挥。Tony Smith is my friend.2024秋人教版初中英语七上期中测试试题(答案解析)(考试时间:90 分钟 全卷满分:120 分)4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力理解(共四节,满分 20 分)Ⅰ.听句子,选图片(共 5 题,每小题 1 分,满分 5 分)看图听句子,选出与句子意思一致的图画。每个句子读一遍。A B C D E1. 2. 3. 4. 5.Ⅱ.听句子,选答语(共 5 题,每小题 1 分,满分 5 分)根据你所听到的句子,选出正确的答语。每个句子读两遍。6.A.Yes, I do. B. It's easy. C. No, you can't.7.A.Yes, I like it. B. No, he's reading. C. See you.8.A.It's cold. B. Good morning. C. OK.9.A.Yes, he is. B. Fifteen. C. You're welcome.10.A.No, he isn't. B. This is my father. C.A teacher.Ⅲ.对话理解(共 5 题,每小题 1 分,满分 5 分)根据你所听到的对话内容,选出能回答所提问题的最佳选项。每段对话读两遍。听第一段对话,回答第 11-12 小题。11. Where is Jack's grandfather A. In the park. B. In his room. C. In the kitchen. 12.What is Jack's father doing A. Reading a book. B. Watching TV. C. Making soup.听第二段对话,回答第 13-15 小题。How is the shop It's small. B. It's big. C. It's new.When does the man go to the shop On Saturday. B. On Sunday. C. On Monday.What does the man usually buy in the shop Books. B. Clothes. C. Food.Ⅳ.短文理解(共 5 题,每小题 1 分,满分 5 分)根据你所听到的短文内容,选出最佳选项。短文读两遍。It's today.A. Thursday B. Friday C. Saturday17.Who is Bob A. Kevin's cousin. B. Kevin's friend. C. Kevin's brother.18. What's the lion doing A. Playing. B. Sleeping. C. Eating.19. Where are the pandas A. Near an elephant. B. Near a tree. C. In a tree.How many zebras do Kevin and Bob see in the zoo A.2. B.3. C.4.1-5 CAEBD 6-10 ABCBC 11-15 BCABC 16-20 CABBA第二部分 语言知识运用(共两节,满分 25 分)第一节、选择填空。 (共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分)从 A、B、C 三个选项中选出一个能回答问题或填入空白处的最佳选项。— Where is the baseball — It’s the table the floor.A.on; under B.under; on C.on; under【答案】B【详解】句意:——棒球在哪里?——它在地板上的桌子下面。考查介词辨析。on 在上面;under 在下面。on the floor“在地板上”,固定用法,排除 AC。故选 B。 22.Hi! This is new teacher. name is Linda.A.your; My B.his; Your C.your; Her【答案】C【详解】句意:嗨!这是你的新老师。她的名字叫琳达。考查代词辨析。your 你的;my 我们;his 他的;her 她的。根据“This is…new teacher. …name is Linda”可知,这是你的新老师。她的名字叫琳达。故选 C。23.— is the tree, Jack — It’s green.A.What colour B.What class C.How old【答案】A【详解】句意:——杰克,树是什么颜色的? ——它是绿色的。考查特殊疑问句。What colour 什么颜色;What class 什么班级;How old 多大年纪。根据答句“It’s green”可知,问句是在问颜色是什么,故选 A。24.— It’s really big.A.Where’s your school B.What’s in your school C.What’s your school like【答案】C【详解】句意:——你的学校怎么样?——它真的很大。考查特殊疑问句。Where’s your school 你的学校在哪里;What’s in your school 你的学校有什么;What’s your school like 你的学校怎么样。根据答语“It’s really big.”可知,此处询问对学校的看法,故选 C。desks are there in your classroom How many B.How much C.What【答案】A【详解】句意:你的教室里有多少张桌子?考查特殊疑问句。How many 多少; How much 多少钱; What 什么。根据“...desks are there in your classroom ”可知,此处对可数名词的数量进行提问,故选 A。—I like red. —I like white.How are you B.What’s this C.What about you【答案】C【详解】句意:——我喜欢红色。你呢?——我喜欢白色。考查情景交际。How are you 你好吗,表示问候;What’s this 这是什么,询问某物体是什么;What about you你呢,询问某人对某事的看法或态度等。上文表示自己喜欢红色,故空格处指询问对方喜欢什么颜色,故用“What about you”。故选 C。—Is Amy from China No. Amy is a (n) girl, but she’s in now.Chinese; English B.English; Chinese C.English; China【答案】C【详解】句意:——Amy 来自中国吗?——不是。Amy 是一个英国女孩,但她现在在中国。考查名词辨析。Chinese 汉语,中国人;English 英语,英国人;China 中国。根据“Is Amy from China ”以及 “No”可知,Amy 不是中国人,她是英国人,排除 A 选项,根据“but she’s in...now.”可知,此处说的是“在中国”,应用专有名词 China,故选 C。—Do you an eraser —No, I don’t. But Li Lei one.have; have B.have; has C.has; have【答案】B【详解】句意:——你有橡皮擦吗?——不,我没有。但李磊有一个。考查主谓一致。第一句是一般疑问句,助动词 do 后接动词原形,排除 C 选项;第二句的主语是 Li Lei,是第三人称单数,动词应用三单形式,故选 B。下列字母中,与字母 T 的发音含有相同音素的是 .A.O B.K C.P【答案】C【详解】句意:下列字母中, 与字母 T 的发音含有相同音素的是 P。考查字母的读音。O/ /;K/ke /;P/pi /。T 的发音为/ti /,所以 P 与 T 含有相同的音素/i /。故选 C。 30.— —He is tall and thin(瘦的).A.Who is he B.How old is he C.What does he look like【答案】C【详解】句意:——他长什么样?——他又高又瘦。考查特殊疑问句。Who is he 他是谁;How old is he 他几岁了;What does he look like 他长什么样。根据“He is tall and thin(瘦的).”可知,此处是询问外貌。故选 C。第二节、完形填空。 (共 10 小题,每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,掌握其大意,从每小题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。Look! Here is a photo of a 31 . He is Mr. Smith. He is 32 England, but now he is in China. 33 a teacher in our school. He teaches (教) us English. A boy is in the photo, too. He is Mr. Smith’s son(儿子). His name is Paul and he is in 34 , too. He is my 35 . We are in Class Two, 36 . His favorite 37 is blue. Now he is 38 blue pants, and his shoes are blue, too. He looks like his dad, Mr. Smith. He 39 a round face, big eyes, and a big nose. He can40 English very well. He is a nice boy.31.A.man B.woman C.student32.A.in B.of C.from33.A.He B.He’s C.His34.A.England B.Japan C.China35.A.teacher B.friend C.boy36.A.Grade seven B.grade seven C.Grade Seven37.A.color B.book C.toy38.A.in B.from C.for39.A.is B.have C.has40.A.buy B.speak C.want【答案】 31.A 32.C 33.B 34.C 35.B 36.C 37.A 38.A 39.C 40.B【导语】本文介绍了 Smith 先生和他的儿子。 31.句意:这是一张男人的照片。man 男人;woman 女士;student 学生。根据下文“He is Mr. Smith”可知,史密斯先生是男人。故选 A。 32.句意:他来自英国,但现在他在中国。in 在……里面;of……的;from 来自。根据后文“but now he is in China”可知,他不在英国,因此排除选项 A,即表示“他来自英国”,be from“来自……”。故选 C。句意:他是我们学校的老师。He 他;He’s 他是;His 他的。根据“... a teacher”可知,强调他是老师,句子是主系表结构,要用 He’s。故选 B。句意:他的名字叫 Paul,他也在中国。England 英国;Japan 日本;China 中国。根据“but now he is in China”和“too”可知,史密斯先生在中国,他的儿子 Paul 也在中国。故选 C。句意:他是我的朋友。teacher 老师;friend 朋友;boy 男孩。根据“He is my...”可知,此处的“He”指的是 Paul,即“是我的朋友”符合语境。故选 B。句意:我们在七年级二班。Grade seven 错误表达;grade seven 错误表达;Grade Seven 七年级。表示“某年级某班”时,班级在前,年级在后,且首字母都要大写。故选 C。句意:他最喜欢的颜色是蓝色。color 颜色;book 书;toy 玩具。根据“blue”可知,指的是颜色。故选 A。 38.句意:现在他穿着蓝色的裤子,他的鞋子也是蓝色的。in 穿着,介词;from 来自;for 为了。根据“he is...blue pants”可知,指的是穿着裤子,介词用 in。故选 A。 39.句意:他有一张圆圆的脸,大大的眼睛和一个大鼻子。is 是;have 有,动词原形;has 有,动词第三人称单数形式。根据“He...a round face”可知,指的是他有圆脸,且主语“He”为第三人称单数,谓语动词应用三单形式 has。故选 C。句意:他英语说得很好。buy 买;speak 讲;want 想要。根据“He can...English”可知,指的是说英语,speak English 表示“说英语”。故选 B。第三部分 阅读理解(共三节,满分 55 分)第一节、阅读理解。 (共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列三篇语言材料,根据语言材料的内容,从每小题所给的 A、B、C 三个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。(A)Hi, friends! What do you like to do after school In my school, we have different things to do.Tom Tom does his homework in the classroom. He likes doing his homework at school. The classroom building is in the middle of the school.Wang Lingling Wang Lingling likes playing on the playground. Many students play there after school. The playground is behind the classroom building.Tony Tony likes reading books in the library after school. There are lots of books in our library. The library is on the left of the classroom building.Betty Students can play computer games in the science building. Betty likes playing computer games after school. The science building is on the right of the classroom building.根据表格内容, 选择正确答案。The is in the middle of the school.A.playground B.classroom building C.science building 42. likes playing on the playground.A.Betty B.Tony C.Wang Lingling 43.Tony likes after school.A.reading books B.doing sports C.going home 44.The library is the classroom building.A.on the right of B.Behind C.on the left of 45.Students can in the science building.A.play basketball B.draw pictures C.play computer games【答案】41.B 42.C 43.A 44.C 45.C【导语】本文是一篇记叙文,介绍了四个学生在放学后各自都做些什么。细节理解题。根据表格第一行“The classroom building is in the middle of the school.”可知,教学楼在学校中央。故选 B。细节理解题。根据表格第二行“Wang Lingling likes playing on the playground.”可知,王玲玲喜欢在操场上玩。故选 C。细节理解题。根据表格第三行“Tony likes reading books in the library after school.”可知,托尼喜欢放学后在图书馆看书。故选 A。细节理解题。根据表格第三行“The library is on the left of the classroom building.”可知,图书馆在教学楼的左边。故选 C。细节理解题。根据表格第四行“Students can play computer games in the science building.”可知,学生们可以在科学大楼里玩电脑游戏。故选 C。(B)Hello! My name is Bill. My school has a library. The library is not big, but it is nice. About 6, 000 books are in it. About 5,000 of them are in Chinese and about 1,000 are in English.I like books very much. I go to the library every day. Miss Yang works (工作) in the library. She can always help students find the books.We have a computer room in the library. The students need (需要) their ID cards to go into the computer room.We have classes in the computer room, too.Our library has the Lost and Found, too. Mrs. Black works there. My friend Lucy helps her every afternoon.Mrs. Black is very happy to help the students find their things. 46.How many books in the library are in English A.About 1, 000. B.About 4, 000. C.About 5, 000.What do the students need to go into the computer room The key. B.A notebook. C.Their ID cards.Who is Lucy Mrs. Black’s daughter. B.Miss Yang’s student. C.Bill’s friend.What can we know from the passage A.Bill likes books very much. B.Mrs. Black always lose things.C.Many books are in Bill’s classroom.What’s the passage about A.A nice girl. B.A school library. C.Two good teachers【答案】46.A 47.C 48.C 49.A 50.B【导语】本文主要介绍了 Bill 的学校图书馆。细节理解题。根据第一段“and about 1,000 are in English.”可知,图书馆里有大约 1000 本书是英文的。故选 A。细节理解题。根据第三段“The students need (需要) their ID cards to go into the computer room.”可知,学生进入电脑室需要带他们的身份证。故选 C。细节理解题。根据“My friend Lucy helps her every afternoon.”可知,露西是 Bill 的朋友,故选 C。 49.细节理解题。根据第二段“I like books very much.”可知,我非常喜欢书。故选 A。主旨大意题。根据第一段“My school has a library.”可知,这篇文章是关于学校图书馆的。故选 B。(C)Hello! My name is Quan Hongchan. I’m a 16-year-old diver ( 跳水运动员). I’m from Guangdong. I like purple. My jacket and bag are purple, too. I have a big family—My parents, my two brothers, my two sisters and I. I love my family very much. I have a living room. You can see a sofa, a brown table and a TV in it. My bag is on the sofa. What about my books They are on the table. Look, there is a photo on the wall. Who’s this girl in the photo She is my friend. Her name is Chen Yuxi. We like playing together (一起). Thanks for her help. I can be a strong (强壮的) girl.Quan Hongcha n is from .A.Guangxi B.Guangdong C.Guangzhou 52.What color is her bag A.Blue. B.Red. C.Purple.How many daughters are there in her family Two. B.Three. C.Four.Are Chen Yuxi and Quan Hongchan good friends Yes, they are. B.No, they aren’t. C.Yes, she is.Which of the following is TRUE (正确的) Quan Hongchan likes red.Her books are under the table.You can see a sofa, a brown table and a TV in her living room.【答案】51.B 52.C 53.B 54.A 55.C【导语】本文介绍了全红婵和家庭成员以及一些物品等。51.细节理解题。根据“I’m from Guangdong”可知,全红婵来自广东,故选 B。 52.细节理解题。根据“My jacket and bag are purple, too.”可知,包是紫色的,故选 C。细节理解题。根据“I have a big family—My parents, my two brothers, my two sisters and I. ”可知,有两个姐姐,全红婵也是女孩子,所以有三个女儿,故选 B。细节理解题。根据“She is my friend. Her name is Chen Yuxi.”可知,她们是好朋友,故选 A。细节理解题。根据“I have a living room. You can see a sofa, a brown table and a TV in it. ”可知,你可以看到一个沙发,一个棕色的桌子和一个电视在她的客厅。故选 C。第二节、语篇填空。 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。I study in a middle school. My school has a new building (建筑物) with many rooms. 56 We canread many kinds of books in it. 57 So I go to the library every day.The playground of our school is big and cool. It is my favorite place. 5859 There are two doors, three windows and 30 sets of desks in it. There is also a table and a chair for the teacher. A blackboard, two maps and some pictures are on the walls.My teachers are nice and my classmates are friendly (友好的). 60 I am very happy to study here. I like my school!A.I always play with my friends there after class. B.My classroom is clean, tidy and beautiful.It also has a big library.We are like a big family.These brown bookcases are very tidy.F.I like reading very much.【答案】56.C 57.F 58.A 59.B 60.D【导语】本文介绍了作者学校的设施和人员。根据“We can read many kinds of books in it.”可知,我们可以在里面读很多种书。选项 C“它还有一个很大的图书馆。”符合,故选 C。根据“So I go to the library every day.”可知,每天都去图书馆。选项 F“我非常喜欢看书。”符合,故选 F。 58.根据“The playground of our school is big and cool. It is my favorite place.”可知,此处在介绍操场,选项 A“下课后,我总是和我的朋友们在那里玩。”符合,故选 A。根据“There are two doors, three windows and 30 sets of desks in it.”可知,此处在介绍教室,选项 B“我的教室干净、整洁、漂亮。”符合,故选 B。根据“My teachers are nice and my classmates are friendly”可知,此处在介绍学校人员,选项 D“我们就像一个大家庭。”符合,故选 D。第三节、任务型读写。 (共 8 小题; 61-65 小题, 每题 1 分; 66-67 小题, 每小题 2 分;68 小题,6 分;满分 15 分) 阅读下面材料,按要求完成下列各题。Many students are not very healthy now. Most of them know it is good for them to play sports. But when they have time, they always don’t want to exercise. Some of them only watch sports games on TV. Allen is a 15-year-old boy. He likes basketball, but he never plays it. He thinks it is difficult for him. He likes many basketball players like Yao Ming and Kobe, but he doesn’t do sports like them.Many boys and girls don’t like vegetables or fruit, either. They like eating junk food (垃圾食品) very much.But eating vegetables and fruit is good for our health. Students need to eat them every day. So if you want to be healthy, you should eat vegetables and fruit and exercise every day!Task 1:Finish the chart according to the article. Fill in each blank with no more than 3 words.Stay healthy(Many boys and girls like eating junk food. Eating vegetables and fruit 64.ourhealth.Studentsneedtoeat vegetables and fruit and 65.every day.Many students don’t like playing sports. They only watch sports games 61..Allenisoneofthem.Heis62.. He likes basketball, but he never 63..)Task 2:Answer the following questions.Who knows it is good to do sports Does Allen play basketball How do you know that How can students stay healthy Explain your reason(s) in about 20 words.【答案】61.on TV 62.fifteen years old/fifteen/15 years old 63.plays it/plays basketball 64.is good for 65.exercise 66.Most of the students. 67.No, he doesn’t. He thinks it’s difficult to play basketball. And he never plays it. 68.Students need to eat vegetables and fruit every day. They are good for health. They also need to do exercise every day. It is good for us to do sports.【导语】本文讲述了现在很多学生都不健康。他们不爱运动,也不爱吃蔬菜和水果。根据第一段“Some of them only watch sports games on TV.”可知,很多只在电视上看体育比赛。故填 on TV。根据第一段“Allen is a 15-year-old boy.”可知,Allen 十五岁,故填 fifteen/15 (years old)。根据第一段“He likes basketball, but he never plays it.”可知,Allen 很喜欢篮球,但是他从来不打篮球,故填 plays it/basketball。根据第二段“But eating vegetables and fruit is good for our health.”可知,吃蔬菜和水果对我们的健康有益。故填 is good for。根据第二段“So if you want to be healthy, you should eat vegetables and fruit and exercise every day!”可知,学生需要吃蔬菜、水果和锻炼。故填 exercise。根据第一段“Many students are not very healthy now. Most of them know it is good for them to play sports.”可知,大多数学生知道运动有益,故填 Most of the students.根据第一段“Allen is a 15-year-old boy. He likes basketball, but he never plays it. He thinks it is difficult for him.”可知,Allen 不打篮球。他认为打篮球很难,所以他从不打。故填 No, he doesn’t. He thinks it’s difficult to play basketball. And he never plays it.根据第二段“So if you want to be healthy, you should eat vegetables and fruit and exercise every day!”可知,学生应该每天吃蔬菜和水果并锻炼身体来保持健康。故填 Students need to eat vegetables and fruit every day. They are good for health. They also need to do exercise every day. It is good for us to do sports.第四部分 写作(满分 20 分)假设你是林凯,你有一个好朋友 Tony Smith。请根据以下提示写一篇介绍他的短文。要求: 1、语序通顺,意思连贯,语法正确,书写规范; 2、 必须包含所给提示,并做适当发挥。Tony Smith is my friend.【答案】[例文]Tony Smith is my friend. He is 13 years old. He comes from England. He has a blue mobile phone and his phone number is 87461595. There are four members in his family. They are his father, his mother, his sister and him. His father is a teacher. His mother works in a hospital and she is a doctor. Tony and his sister are students. They are in the same school but different grades. Tony loves his family very much.【详解】1.题干解读:本题为材料作文,要求根据题目所给要点提示,以林凯的名义介绍自己的好友托尼,题目所给要点必须包含,并可适当进行拓展。2.写作指导:题目要求以林凯的视角来介绍托尼,故写作时人称应用第三人称,时态应用一般现在时。题目已给出一些要点,除此之外学生可适当对托尼的个人情况进行扩展。文章应做到思路清晰,无单词拼写、语法时态使用错误。(选择题(请用2B铅笔填涂)请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效!)2024秋人教版初中英语七上期中测试试题-答题卡(条码粘贴处)姓 名: 准考证号:(缺考标记违纪标记以上标记由监考人员用2B铅笔填涂!) (注意事项答题前,考生先将自己的姓名、准考证号码填写清楚。请将准考证条码粘贴在右侧的[条码粘贴处]的方框内。选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须用0.5mm黑色字迹的签字笔填写,字体工整。请按题号顺序在各题的答题区内作答,超出范围的答案无效,在草纸、试卷上作答无效。保持卡面清洁,不要折叠、不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、刮纸刀。6.填涂样例正确[■]错误[--][√][×])1.[ A ] [ B ] [ C ][ D ][ E ] 6.[ A ] [ B ] [ C ] 11.[ A ] [ B ] [ C ] 16.[ A ] [ B ] [ C ]2.[ A ] [ B ] [ C ][ D ][ E ] 7.[ A ] [ B ] [ C ] 12.[ A ] [ B ] [ C ] 17.[ A ] [ B ] [ C ]3.[ A ] [ B ] [ C ][ D ][ E ] 8.[ A ] [ B ] [ C ] 13.[ A ] [ B ] [ C ] 18.[ A ] [ B ] [ C ]4.[ A ] [ B ] [ C ][ D ][ E ] 9.[ A ] [ B ] [ C ] 14.[ A ] [ B ] [ C ] 19.[ A ] [ B ] [ C ]5.[ A ] [ B ] [ C ][ D ][ E ] 10.[ A ] [ B ] [ C ] 15.[ A ] [ B ] [ C ] 20.[ A ] [ B ] [ C ]21.[ A ] [ B ] [ C ] 26.[ A ] [ B ] [ C ] 31.[ A ] [ B ] [ C ] 36.[ A ] [ B ] [ C ]22.[ A ] [ B ] [ C ] 27.[ A ] [ B ] [ C ] 32.[ A ] [ B ] [ C ] 37.[ A ] [ B ] [ C ]23.[ A ] [ B ] [ C ] 28.[ A ] [ B ] [ C ] 33.[ A ] [ B ] [ C ] 38.[ A ] [ B ] [ C ]24.[ A ] [ B ] [ C ] 29.[ A ] [ B ] [ C ] 34.[ A ] [ B ] [ C ] 39.[ A ] [ B ] [ C ]25.[ A ] [ B ] [ C ] 30.[ A ] [ B ] [ C ] 35.[ A ] [ B ] [ C ] 40.[ A ] [ B ] [ C ]41.[ A ] [ B ] [ C ] 46.[ A ] [ B ] [ C ] 51.[ A ] [ B ] [ C ] 56.[ A ] [ B ] [ C ] [ E ][ F ]42.[ A ] [ B ] [ C ] 47.[ A ] [ B ] [ C ] 52.[ A ] [ B ] [ C ] 57.[ A ] [ B ] [ C ] [ E ][ F ]43.[ A ] [ B ] [ C ] 48.[ A ] [ B ] [ C ] 53.[ A ] [ B ] [ C ] 58.[ A ] [ B ] [ C ] [ E ][ F ]44.[ A ] [ B ] [ C ] 49.[ A ] [ B ] [ C ] 54.[ A ] [ B ] [ C ] 59.[ A ] [ B ] [ C ] [ E ][ F ]45.[ A ] [ B ] [ C ] 50.[ A ] [ B ] [ C ] 55.[ A ] [ B ] [ C ] 60.[ A ] [ B ] [ C ] [ E ][ F ]请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效!(非选择题(请在各试题的答题区内作答))第三节(共 8 小题; 61 至 65 小题每题 1 分, 66、67 小题每题 2 分, 68 小题 6 分, 满分 15 分)61. 62. 63.64. 65.66.67.68.Ⅺ.写作(满分 15 分)请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2024秋人教版初中英语七上期中测试试题--听力音频.mp3 2024秋人教版初中英语七上期中测试试题-答题卡.docx 2024秋人教版初中英语七上期中测试试题(原卷版).docx 2024秋人教版初中英语七上期中测试试题(答案).docx