河北省琢名小渔名校联考2026届高三上学期11月期中调研检测英语(含解析,有听力音频有听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

河北省琢名小渔名校联考2026届高三上学期11月期中调研检测英语(含解析,有听力音频有听力原文)

资源简介


琢名小渔名校联考2026届11月期中调研检测 语法填空 写作(第二节)
高三英语试卷
56 57 Paragraph 1:
姓名:_____________班级:_____________考号:_____________
58 59 Later that night,I dragged out the music book,only to find a piece of paper i
准考证号
60 61 n it.
0 0 0 0 0 0
条形码粘贴处 62 63
1 1 1 1 1 1
2 2 2 2 2 2
64 65
3 3 3 3 3 3
注意:1.答题前将个人信息填写清楚;2.客观题答题修改时用橡皮擦干净;3.主观
题必须使用黑色签字笔书写;4.请在对应答题区作答,超出书写无效。 4 4 4 4 4 4
5 5 5 5 5 5 写作(第一节)
6 6 6 6 6 6
填 正确填涂 7 7 7 7 7 7
涂 缺考标记 样 8 8 8 8 8 8 错误填涂 √ ×
例 / ○ 9 9 9 9 9 9
单选题
1 A B C 6 A B C 11 A B C
2 A B C 7 A B C 12 A B C
3 A B C 8 A B C 13 A B C
4 A B C 9 A B C 14 A B C
5 A B C 10 A B C 15 A B C Paragraph 2:
16 A B C 21 A B C D 26 A B C D With Mr.Kowalski's words in my mind,I went to his store the next day.
17 A B C 22 A B C D 27 A B C D
18 A B C 23 A B C D 28 A B C D
19 A B C 24 A B C D 29 A B C D
20 A B C 25 A B C D 30 A B C D
31 A B C D 36 A B C D E F G
32 A B C D 37 A B C D E F G
33 A B C D 38 A B C D E F G
34 A B C D 39 A B C D E F G
35 A B C D 40 A B C D E F G
41 A B C D 46 A B C D 51 A B C D
42 A B C D 47 A B C D 52 A B C D
43 A B C D 48 A B C D 53 A B C D
44 A B C D 49 A B C D 54 A B C D
45 A B C D 50 A B C D 55 A B C D河北省琢名小渔名校联考2026届高三上学期11月期中调研检测英语试卷
本试卷共8页,满分150分,考试用时120分钟。
注意事项:
1.本试卷由四个部分组成.其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题,第三部分的第二节和第四部分为非选择题。
2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。
4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5.小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.How does the woman deal with difficult lectures
A.She records them.
B.She talks with lecturers on them.
C.She takes detailed notes of them.
2.Which movie will the man watch
A.The Batman.
B.Top Gun:Maverick.
C.Thor:Lace and Thunder.
3.When is Alice free
A.On Tuesday and Thursday.
B.On Wednesday and Thursday.
C.On Saturday and Sunday.
4.What are the speakers talking about
A.A car accident.
B.A natural disaster.
C.A highway project.
5.What will the woman do next
A.Telephone Ben.
B.Buy a new car.
C.Test-drive a car.
第二节(共 15 小题;每小题 1.5分,满分 22.5 分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第 6、7 题。
6.Why is the man unable to open the door
A.It is locked.
B.It is stuck.
C.It is broken.
7.Where are the speakers
A.In the street.
B.In a store.
C.In a hotel.
听第7段材料,回答第 8至10题。
8.How often does Mike go to the club
A.Once a week.
B.Twice a week.
C.Four times a week.
9.What will Bella probably do at the club
A.Swim.
B.Play basketball.
C.Go for a run.
10.What is the probable relationship between the speakers
A.Neighbors.
B.Co-workers.
C.Classmates.
听第8段材料,回答第 11至13题。
11.How does the woman feel about the sculpture section
A.Disappointed.
B.Satisfied.
C.Excited.
12.What did the woman think was the best part of the museum
A.The lifelike paintings.
B.The painting section.
C.The special exhibition on modern art.
13.What will the woman probably do next time she visits the museum
A.Admire more artworks.
B.Join in the workshop.
C.Create a sculpture.
听第9段材料,回答第 14至17题。
14.What is the woman
A.A teacher.
B.A doctor.
C.A scientist.
15.What made Sara come up with the idea of her program
A.Her strong interest in mathematics.
B.Her students’ weakness in creativity.
C.The difference between creative and logical children.
16.What do most students like
A.The online courses.
B.The in-person classes.
C.The after-school programs.
17.Whom does Sara give some advice to
A.Parents.
B.Programmers.
C.Children.
听第10段材料,回答第 18至20题。
18.Who have been the speaker’s greatest supporters
A.The staff.
B.The villagers.
C.The students.
19.How many species of plants are there in the speaker’s garden
A.About 250.
B.More than 300.
C.Around 5,500.
20.What does the speaker do to make her garden wildlife-friendly
A.Keep bees there.
B.Look after insects’ eggs.
C.Provide water for birds.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A 、B 、C 、D四个选项中选出最佳选项。
A
Four Famous People Who Had Body Parts Cut Off
Alex Zanardi
Alex Zanardi built a name in Formula One and CART racing with skill and brave style.He won CART titles in 1997 and 1998,but his life changed in 2001 after a crash cost him both legs.Instead of giving up,Zanardi returned to racing with hand-controlled cars and later accepted hand cycling.He won multiple gold and silver medals at the 2012 and 2016 Paralympics (残奥会),proving that passion and determination never fade.
Amy Purdy
Amy Purdy lost both legs below the knee at 19 after battling a critical disease.Instead of giving up, she faced her new life with courage.Within a year,she returned to snowboarding and later won Paralympic medals,including bronze( 铜 牌 )in Sochi 2014.Beyond sports,Amy became a motivational speaker,a bestselling author,and a Dancing with the Stars finalist.
Aimee Mullins
Aimee Mullins had both legs cut off below the knee at just one year old due to illness.She became a Paralympic athlete,competing in the 1996 Atlanta Games,and has since used artificial legs to redefine beauty and functionality.Mullins challenges conventional views of disability,advocating for artificial legs as self-expression,not just replacements for biological legs.As a model and actress,she broke barriers, walking for Alexander McQueen and appearing in Stranger Things.
Angel Giuffria
Bom with an arm difference,Angel Giuffria is an actress and advocate who uses a high-tech bionic (仿生的)arm.Often called the"bionic actress,"she appeared in several films and TV shows while pushing for better disability representation in media.Her advanced artificial arms,which respond to muscle signals,shows just how far technology has come and how it can boost real visibility.
21.What did Alex Zanardi do after the crash in 2001
A.He stopped racing forever.
B.He raced with hand-controlled cars.
C.He became a snowboarder.
D.He competed in Atlanta Olympic Games.
22.When did Amy Purdy win a Paralympic bronze medal
A.In 1996.
B.In 2012.
C.In 2013.
D.In 2014.
23.What do Aimee Mullins and Angel Giuffria have in common
A.They worked as actresses.
B.They won Paralympic medals.
C.They lost legs in early childhood.
D.They starred in several famous films.
B
Originally,I wasn’t meant to be a police officer.In 1990,I was finishing my hairdressing and beauty course at college,and I was also participating in the Duke of Edinburgh’s Award Scheme (计划).I completed part of my award at Filton Police station,where a police officer gave us a talk and mentioned dog handlers.I was highly interested in the role and applied to join the police almost immediately—a completely different career path than I had expected.
After joining Avon and Somerset Police in June 1990,I was posted to"The Bridewell",or Central as it was called back then,and I completed my two years’probation(试用期)there.From the moment I started,I aimed to become a dog handler.I made sure that when I could eventually apply,that I would fit the criteria,ensuring that I completed response training and had experience in Neighbourhood Policing as well.
When the time was right,I approached the Inspector to ask about applying,who very nicely told me that I couldn’t apply to be a dog handler because I was a woman.I didn’t realize this would be a hindrance, so naturally I inquired why.I was met with a now very outdated attitude of women not being suitable for dog handling.
There weren’t any female dog handlers in Avon and Somerset at the time.That fact didn’t stop me from applying for the role,and neither did the demanding application process.With a great support system,I joined a club and took up running alongside specific preparations for the role.I passed the assessment and landed my dream job—a tough process and one of the hardest physical challenges of my life.
I won the National Dog Action of the Year award in 1999.This was a great achievement.It’s a whole new world in dog handling now.It’s more open and honest to those who want to join,and I’m so grateful and pleased that I can be at this point in my career.
24.What made the author decide to become a police dog handler
A.A police officer’s talk.
B.Her college course.
C.Her probation experience.
D.The award she won.
25.What does the underlined word"hindrance"in paragraph 3 probably mean
A.Surprise.
B.Barrier.
C.Chance.
D.Choice.
26.How does the author feel about the current state of dog handling
A.Confused.
B.Concerned.
C.Satisfied.
D.Disappointed.
27.What is the main idea of the text
A.The challenges of training police dogs.
B.Becoming a police officer with great difficulties.
C.The development of police-dog operations in the force.
D.Overcoming gender prejudice to achieve a dream career.
C
It’s well known that high living costs pressure people greatly.People struggling with rising bills and food prices,are overworked yet underpaid,and many take extra jobs to get by.For many Gen Zers(Z 世代),affording basics is a luxury,let alone dating.
But there’s another area where money is becoming a major pressure point and it’s one we don’t talk about enough:friendship.More and more Gen Zers are opening up about how maintaining friendships is quietly emptying their bank accounts.The term doing the rounds is Friendflaton (友谊通胀) .And honestly,we’ve never felt more seen.
A play on the word inflation,friendflation refers to the rising cost of simply keeping up with your friends.Of course,real friendship isn’t about money,we all know that.But let’s be honest:when everything comes with a price tag(价签),it can leave many feeling priced out of making memories.And that’s not even factoring in birthdays,weddings and other life milestones.
Many across social media are feeling the burn,with one writing:"Friendflation =the perfect storm of social +financial pressure,turning joy into stress.It’s when the cost of birthdays,weddings, brunches,and trips grows faster than your paycheck."
Another simply remarked that friendflation is growing "out of control"Meanwhile,a third piped up, "Expensive dinners,trips,endless plans…friendflation makes connection hard to afford.But real friendship was never about the bill.If friendship has a price tag,it’s not friendship.It’s a subscription."
So,how do you actually tackle friendflation The good news is,there are plenty of ways o keep your social life alive without emptying your bank account.Start by planning ahead—a shared calendar can be a game-changer.Pencilling in pricier plans with plenty of notice gives everyone time to budget,so it doesn’t feel like a financial burden when the day rolls around.Then there’s the beauty of low-cost hangouts.Think about having alternating dinner party nights where everyone brings a dish,or bringing back board game and card nights—they may be old-fashioned,but they’re always enjoyable and cost nothing.
28.What does the author imply about real friendship
A.It should be free of material things.
B.It mainly exists between Gen Zers.
C.It is less valuable than career success.
D.It becomes stronger with hand-made gifts.
29.Which of the following events is mentioned as a typical"friendflation"expense
A.Paying monthly rent.
B.Covering birthday celebrations.
C.Buying daily groceries.
D.Purchasing medical insurance.
30.Which statement matches the author’s likely viewpoint
A.Real friendship should not involve any financial costs.
B.Socializing with friends is a waste of money and time.
C.Expensive gifts are necessary to show care for friends.
D.Friendship can be kept through low-cost or free activities.
31.What is a way to address friendflation according to the last paragraph
A.Canceling various plans with friends.
B.Sharing the bills with friends together.
C.Working extra jobs to earn more money.
D.Planning ahead to make a budget for activities.
D
The simple act of looking at a piece of visual art can boost your wellbeing,a new research study has found.and this benefit can be gained in a hospital setting as well as an art gallery.Artworks which were included in the review include famous pieces such as The Scream by Edvard Munch,The Starry Night by Vincent Van Gogh,and other pieces of modern and contemporary art.
The authors of the review have called on healthcare providers and policy makers to integrate art into mental health strategies as a low-cost and easily-accessible resource.
Previous research has suggested that viewing art might influence mood or stress,but the research had a narrow range and was not consistent.This study examined decades of scattered (零散的) research,providing for the first time a clear and comprehensive overview of when,where and why art viewing is used to promote wellbeing.
The review of 38 previously published studies covering a total of 6,805 participants was conducted by a team of psychologists from University of Vienna,Trinity College Dublin,and Humboldt University of Berlin.
The study found that viewing art could improve wellbeing.The benefit was observed in a variety of locations—in museums and galleries as well as clinics and hospital settings and also through the medium of virtual reality.A wide range of art types including abstract,modern and contemporary paintings, photography and sculpture were found to boost wellbeing.
"People often think of art as a luxury,but our research suggests that viewing art—whether as a hobby or as a targeted health intervention—can meaningfully support wellbeing,"said MacKenzie Trupp, lead author of the study.
Claire Howlin,Assistant Professor,School of Psychology,Trinity,added,"While the mental health benefits of creating art have been widely explored,the impact of viewing art has been under-researched and undervalued."Yet visual art is present and accessible in everyday spaces—museums,galleries, hospitals,and at home.Understanding its effects can unlock new avenues for promoting wellbeing through everyday encounters with art.
32.What can be inferred about the previous research on viewing art
A.It was limited and inconsistent.
B.It was extensive and sufficient.
C.It was systematic and practical.
D.It was complete and convincing.
33.What can we conclude about the new research study
A.It focused on famous artworks like The Scream.
B.It covered 38 new studies with 6,805 participants.
C.It was conducted by psychologists from three universities.
D.It is the first study to explore the link between art and wellbeing.
34.What is an important finding of the new study
A.Virtual reality can also let people enjoy art.
B.Moderm art instead of ancient art can boost wellbeing.
C.Viewing art in art galleries is beneficial to people most.
D.Creating art has more mental health benefits than viewing art.
35.What is the best title for the text
A.Art:A Luxury in Life
B.The Role of Art in Hospitals
C.Viewing Art:A Path to Wellbeing
D.The History of Famous Artworks
第二节(共5小题;每小题2 .5分,满分12 .5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
How to Learn New Things
Is it ever too late to learn a new skill Absolutely not! 36 It also can change your life in many ways.Here’s a list of tips and techniques that will help you learn any new skill.
Teach yourself using many sources.
You’re capable of learning new things without paying for a class or tutor ( 导 师 ) ! Gather any materials you need and track down a few reliable sources you can use to learn. 37 Any and every new source of information can help!
Learn through practical experience.
38 Books and tutorials(教程)are excellent beginners’guides,but try to start performing the new skill as soon as possible.Learn through trial and error rather than spending all your time on theories and memorization.Apply the ideas you learned from lessons and find out what works best for you in practice.
Compare your work with an expert’s.
Study experts to help you find and enhance areas that need improvement.Find an expert and look up examples of their work,then compare it to you own.Identify successful techniques they use and practice them in your own work. 39
Reward yourself at important milestones.
You’ll gain more motivation if you reward yourself for progress.Set learning goals that you can reasonably accomplish,and then reward yourself when you accomplish each goal. 40 When there’s a concrete reason to pursue a goal,you’re more likely to stick with it for the long haul(旅程)! A.Besides,learning new things is beneficial at any age.
B.Eventually,you’ll develop your own style and technique.
C.The most effective way to learn something is just to do it!
D.This includes textbooks,online videos,blog posts,and movies,
E.When learning a new skill,set a practice schedule and stick to it.
F.Ensure your goals are gradual and allow small rewards along the way.
G.Leaning skills relevant to your job can help you be excellent in your career.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A 、B 、C 、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
I met Em through the online advertisements while searching for a large mirror to hang over the fireplace in my apartment.She and her 41 greeted me at the door of her house.I petted them.She showed me the beautiful mirror,and I agreed to buy it 42 We,both native New Yorkers,completed the 43 quickly and moved on to discussing our life stories,shared 44 in playing football and love of cats.Three hours later,I left with a(n) 45 tomeet her for coffee the following week.
We became good friends and visited each other's homes often.I was glad Em 46 where I had put her mirror in my home,which she said 47 her of her grandmother's place.Over time,Em
48 the Internet dating scene like a fearless explorer and 49 met her“Mr.Right”,Larry.She let me 50 when they had reached that critical mark of the third date.Within a year or so,they were 51 ,and I was invited for a weekend celebration with a group of her friends.
One conversation and a deal not only 52 a deep-seated friendship between us but also created a lasting circle of companionship that 53 our lives in countless ways,making every moment we spent together 54 .In December we will celebrate our 21st anniversary(周年纪念). The 55 mirror hangs in our dining room,where Em and Larry often join me for dinner.
41.A.brothers B.cats C.sisters D.dogs
42.A.by chance B.on the whole C.under pressure D.on the spot
43.A.deal B.survey C.experiment D.task
44.A.interest B.dream C.courage D.skill
45.A.excuse B.request C.invitation D.order
46.A.allowed for B.approved of C.pointed out D.stuck to
47.A.reminded B.informed C.warned D.convinced
48.A.missed B.avoided C.studied D.braved
49.A.eventually B.secretly C.suddenly D.normally
50.A.guess B.leave C.know D.explain
51.A.retired B.separated C.engaged D.lost
52.A.broke B.built C.tested D.changed
53.A.rescued B.controlled C.damaged D.enriched
54.A.stressful B.ordinary C.precious D.difficult
55.A.new B.lucky C.strange D.small
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
A record-breaking bridge officially opened to traffic on September 28,2025 in China.The Huajiang Grand Canyon Bridge, 56 (locate)in the mountainous province of Guizhou,has claimed the title of the world's tallest bridge,standing 625 metres above the Beipan River.It also has the longest span (跨度)among bridges built in rugged terrain(崎岖地带)—2,890 metres in total 58
(long),with its main span 58 (reach)1,420 metres.
The bridge will have a major effect 59 the economy,logistics,and travel times in the region.It will 60 (dramatic)reduce the travel time between the two sides of the Beipan River from two hours to just two minutes.
China is displaying an 61 (impress)level of skill in bridge-building.The website lists the 18 tallest bridges in the world,all of 62 have been constructed or are under construction in China.The top three are in Guizhou, 63 province that already has over 32,000 bridges.The Huajiang Grand Canyon Bridge is also full of cutting-edge engineering features in its wind-resistant design and great height construction 64 (handle)strong winds in the
canyon(峡谷) .The spokesperson expects that the bridge 65 (become)a sightseeing spot and attract more than a million visitors a year.It even has a cafe,a geological museum and a bungee-jumping centre.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
66.假定你是"校园之声"广播站站长。广播站决定开展"优秀校园记者"选拔活动,通过发掘报道人才优化英语新闻节目。请你根据以下提示,用英语写一则通知,发布在学校英文公众号上。内容包括:
1.选拔目的;
2.报名时间及地点;
3.报名要求。
注意:
1.词数80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
NOTICE
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Campus Voice Broadcasting Station
第二节(满分25分)
67.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
I can still see myself, age 8.On a warm early summer evening, I stopped in front of a music store because something had caught my eye. Maybe it was the shiny silver keys contrasting with the black wood. But if someone ever chooses to write my biography( 传 记 )and I have any input, I will be able to pinpoint this as the exact moment I fell in love with the clarinet(单簧管).
However, my parents didn’t allow me to learn the clarinet, because they saw many kids take up the clarinet, but one by one, they gave it up. Besides, the clarinet was an extremely difficult instrument to play well.So it took me one year to persuade my parents.Finally,they gave in and let me take lessons.
During the following days,I made a long walk down city streets to the music store by myself,where I took half-hour lessons from an older Polish man,Jan Kowalski,who wasn’t particularly child-friendly, but he knew the clarinet.That’s all I was looking for.
The first month was pure disappointment.My fingers tripped over the keys like awkward dancers, slipping off the silver buttons even when I stared at them attentively.Every time I made a mistake, Mr.Kowalski would tap ( 敲 ) his finger sharply on the wooden table—tick-tock,tick-tock—as if counting down my patience."Too slow!"he’d shout,his thick Polish accent cutting through the quiet store."Don’t breathe from your throat.You did a bad job today!"His words were so hurtful that I didn’t dare to look up at him.One rainy afternoon,after he shook his head hard at my awful tune again,I stuffed the clarinet into its case and ran home,tears mixing with raindrops.Every time,maybe because I was so afraid to look up at him,I didn’t notice his concerned eyes and actions.
That day when I reached home,I threw the case onto the sofa and thought,"I’ll never get this right,and maybe I’m not cut out for playing the clarinet."
注意:
1.续写词数应为150个左右
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答
Later that night, I dragged out the music book, only to find a piece of paper in it.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
With Mr. Kowalski’s words in my mind, I went to his store the next day.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案及解析
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 A B B B A B C A A C
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 A C B A C C A C B C
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 B D A A B C D A B D
题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
答案 D A C A C A D C B F
题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
答案 B D A A C B A D A C
题号 51 52 53 54 55
答案 C B D C B
21.答案: B
解析: 细节理解题。根据Alex Zanardi部分的内容He won CART titles in 1997 and 1998,but his life changed in 2001 after a crash cost him both legs. Instead of giving up, Zanardi returned to racing with hand-controlled cars and later accepted hand cycling.可知答案。
22.答案: D
解析: 细节理解题。根据Amy Purdy部分的内容Within a year, she returned to snowboarding and later won Paralympic medals, including bronze(铜牌)in Sochi 2014.可知答案。
23.答案: A
解析: 细节理解题。根据Aimee Mullins和部分Angel Giuffria对二者的介绍,都提到的内容是:两人共同身份是演员。故选A。
24.答案: A
解析: 细节理解题。根据第一段I completed part of my award at Filton Police station, where a police officer gave us a talk and mentioned dog handlers. I was highly interested in the role and applied to join the police almost immediately可知答案。故选A。
25.答案: B
解析: 词义猜测题。根据前文the Inspector told me that I couldn't apply to be a dog handler because I was a woman可知,这是作者申请警犬handler路上的一个障碍,所以"hindrance"意为"障碍",故选B。
26.答案: C
解析: 观点态度题。最后一段作者用"more open and honest"表达对如今犬训岗位开放程度的满意。故选C。
27.答案: D
解析: 主旨大意题。文章中作者原本从事美发美容课程,因一次契机想成为警犬训导员,然而却因女性身份被告知不能申请该职位,但作者没有放弃,最终克服困难实现了成为警犬训导员这一梦想,还取得了优异成绩,故选D。
28.答案: A
解析: 推理判断题。根据第三段real friendship isn't about money与末段real friendship was never about the bill可以推测出:作者认为真正友谊不应与物质的东西挂钩。故选A。
29.答案: B
解析: 细节理解题。根据第四段It's when the cost of birthdays, weddings, brunches, and trips grows faster than your paycheck.可知答案,故选B。
30.答案: D
解析: 推理判断题。最后一段提到low-cost hangouts和alternating dinner party nights,说明作者支持通过低成本活动维持友谊,故选D。
31.答案: D
解析: 细节理解题。文章最后一段提到Start by planning ahead—a shared calendar can be a game-changer. Penciling in pricier plans with plenty of notice gives everyone time to budget..,即提前规划制定预算是应对"友谊通胀"的方法之一,故选D。
32.答案: A
解析: 推理判断题。根据第三段Previous research has suggested that viewing art might influence mood or stress, but the research had a narrow range and was not consistent, they say.可以推测出:先前的研究存在局限且不一致。故选A。
33.答案: B
解析: 细节理解题。根据第四段The review of 38 previously published studies covering a total of 6,805 participants was conducted by a team of psychologists from University of Vienna, Trinity College Dublin, and Humboldt University of Berlin.可知,该研究由来自三所大学的心理学家进行,故选B。
34.答案: A
解析: 细节理解题。根据第五段The benefit was observed in a variety of locations—in museums and galleries as well as clinics and hospital settings and also through the medium of virtual reality.可知,虚拟现实也能让人们更享受艺术,故选A。
35.答案: C
解析: 标题判断题。文章围绕看视觉艺术能提升幸福感展开,强调了看艺术是通往幸福的一条途径,故选C。
36. F 37. G 38. B 39. C 40. E
解析: 36.上一句强调绝对不会太晚,下一句说它还能在很多方面改变你的人生。A项Besides, learning new things is beneficial at any age.正好承上启下:先肯定任何年龄学都受益,再展开具体好处。
37.前文提示搜集任何材料,找到若干可靠来源,并鼓励任何新信息源都有帮助。D项This includes textbooks, online videos, blog posts, and movies.用举例方式具体罗列各种来源,与any and every new source形成同义复现,衔接最紧。
38.段落标题是Learn through practical experience,空后又说书与教程只是入门,要尽早动手做。C项The most effective way to learn something is just to do it!直接点明动手做才是高效之道,统领全段,贴合主题句。
39.选项Eventually, you'll develop your own style and technique.承接前文的练习专家的方法,逻辑上呈现"模仿→练习→形成自己的方法"的递进,eventually体现时间线,符合学习技能的客观规律。
40.本段谈设定可完成的小目标并给自己奖励。F选项Ensure your goals are gradual and allow small rewards along the way既完成了前后文的呼应,同时为后文concrete reason to pursue a goal提供支撑一小奖励就是坚持目标的具体理由。
41.答案: B
解析: 根据后文"and love of cats"可知,这里提到对猫的喜爱,结合后文的"I petted them",可知,cats(猫)符合语境,说明她家有猫。故选B。
42.答案: D
解析: 根据语境,"我"看到镜子后同意当场买下它。on the spot表示"当场;立刻",符合"我"决定购买的时间状态。故选D。
43.答案: A
解析: 前文提到"我"要买镜子,这里说作为纽约本地人,我们很快完成了交易然后开始讨论生活故事。故选A。
44.答案: A
解析: 我们很快完成了交易然后开始讨论生活故事,对踢足球的共同爱好以及对猫咪的喜爱。shared interest表示"共同的兴趣",这里指共同的对踢足球的兴趣,故选A。
45.答案: C
解析: 三个小时后,"我"离开时收到了一份邀请,她邀"我"下周一起喝咖啡。故选C。
46.答案: B
解析: "我"很高兴Em认可"我"放镜子的位置,她说这让她想起她祖母的地方。approved of表示"赞成;认可",符合语境。故选B。
47.答案: A
解析: 她说镜子让她想起她祖母的地方。reminded sb.of sth.表示"使某人想起某事",符合语境。故选A。
48.答案: D
解析: 随着时间的推移,Em像无畏的探险家一样勇敢面对网络约会场景。braved表示"勇敢面对",这里指她勇敢地面对网络约会,符合语境。故选D。
49.答案: A
解析: 她勇敢面对网络约会场景然后最终遇到了她的"真命天子"Larry。eventually表示"最终;终于",符合她经过网络约会后最终遇到合适的人的语境。故选A。
50.答案: C
解析: 她让"我"知道他们到了第三次约会的那个关键节点。故选C。
51.答案: C
解析: 大约一年后,他们订婚了,"我"被邀请和她的一群朋友一起过周末庆祝。engaged表示"订婚",符合他们经过一段时间交往后订婚的语境。故选C。
52.答案: B
解析: 一次对话和一个交易不仅建立了我们之间深厚的友谊,还创造了一个持久的友谊图,以无数种方式丰富我们的生活。故选B。
53.答案: D
解析: 一次对话和一个交易不仅建立了我们之间深厚的友谊,还创造了一个持久的友谊圈,以无数种方式丰富我们的生活。通过后文"The 55 miror hangs in our dining room, where Em and Larry often join me for dinner."的提示可知,作者和朋友的生活变得丰富了。故选D。
54.答案: C
解析: 让我们一起度过的每一刻都很珍贵。根据前文friendship和companionship的提示可知答案。故选C。
55.答案: B
解析: 这面幸运的镜子挂在我们的餐厅里,Em和Larry经常会和"我"一起在这儿吃晚饭。lucky表示"幸运的",这里指这面镜子见证了友谊,是幸运的,符合语境。故选B。
56. located 57. length 58. reaching 59. on 60. dramatically
61. impressive 62. which 63. a 64. to handle 65. will become
解析: ①考查非谓语动词作后置定语。此处bridge与locate为被动关系用过去分词located作后置定语。
②考查词性转换。空格前有形容词total,形容词后需接名词作中心词,long是形容词,其名词形式为length长度,故填length。
③考查非谓语动词。with的复合结构,用于补充说明主跨的长度。逻辑主语its main span与reach为主动关系(主跨达到1420米),故用现在分词reaching。
④考查固定介词搭配。have an effect on...意为对……产生影响,故填介词on。
⑤考查词性转换。空格后reduce是动词,需用副词修饰动词,说明减少的程度。dramatic是形容词显著的,故填dramatically。
⑥考查词性转换。空格后level水平是名词,需用形容词修饰名词,说明水平的特征。impress其形容词形式为impressive令人印象深刻的,符合中国桥梁建设展现出令人印象深刻的技术水平的语义,故填impressive。
⑦考查非限制性定语从句。修饰先行词the 18 tallest bridges,先行词指物,且从句中of后需接宾语,故用关系代词which。
⑧考查不定冠词的用法。空格后province省份是Guizhou的同位语(一个已经拥有超过3.2万座桥梁的省份),故填不定冠词a。
⑨考查非谓语动词。此处需用不定式to handle表目的,说明抗风设计的作用是应对强风和高海拔施工,故填to handle。
⑩考查动词时态。此处需结合语义判断时态:后文attract more than a million visitors a year是未来的预期结果且become a sightseeing spot与attract为并列的未来动作,故填will become一般将来时。
66.答案:
NOTICE
To bring fresh energy to our English news program and discover students' reporting talents, Campus Voice Broad casting Station is launching a selection drive for "Outstanding Campus Reporters." This is your chance to shine!
Interested students are welcome to apply from November 20th to 22th at our station office(Room 201).We are looking for applicants with a good command of English and a sharp eye for news. Please prepare a short self-introduction and submit a 200-word English news report on a recent campus event.
We look forward to your participation!
Campus Voice Broadcasting Station
解析:
67.答案:
Later that night, I dragged out the music book, only to find a piece of paper in it The handwriting was messy but clear: "You made 5 mistakes today, less than last week. Progress comes day by day." My throat felt tight. I’d only remembered Mr. Kowalski's sharp words, never noticing how he'd fix my finger placement. The note was a kind of hope for me, driving away the darkness in my heart. I touched the clarinet case gently, no longer wanting to throw it aside. I told myself I'd give it one more try.
With Mr. Kowalski's words in my mind, I went to his store the next day. My hands still shook when I lifted the clarinet, but I took a deep breath and continued playing. This time, Mr. Kowalski didn't shout. He listened quietly, and then said, "The breath control is right and better this time." When I finished, I even saw a smile on his face. From that day on, I learned progress took time, and sometimes the people who pushed us hardest cared the most. Now, whenever I face difficulties I always think of that note reminding me to keep going.
解析:
听力原文
Text 1
M:Hey,Laura.Do you have any special way to listen to lectures better
W:Well,I like to take notes.But if the topic is difficult,I often record the whole lecture.In this way,I can listen to the lecture again.
Text 2
M:Hello.I'd like three tickets for the movie The Batman.
W:Sorry,but the tickets have been sold out.Would you be interested in Top Gun:Maverick or Thor:Love and Thunder
M:Well,give me three tickets for the former.
Text 3
M:Alice,I hear you've been working at the supermarket lately.When are you available I want to hang out with you.
W:Oh,I usually work on Monday,Tuesday,Friday and weekends.Any other time is fine.
Text 4
M:Have you heard the news about the hurricane yesterday It was terrible.
W:Yes,I have.It is said that it hit the highway and had lots of cars damaged.And what is worse,more than ten people were badly injured.
Text 5
M:Ben has decided to buy a car online.
W:Shouldn't he test-drive the car first before buying it
M:Well,you'd better tell him yourself.He doesn't listen to me.
W:I will give him a call later.
Text 6
W:Hello.This is the front desk.May I help you
M:Yes,please.The door seems to be locked.Do I need a key for the bathroom
W:No.Just push hard.It sticks a little.
M:OK.By the way,when will you clean up the room
W:At 10:30 in the morning.
M:Thank you.
Text 7
M:Bella,are you free now Let's go to the Students'Club,shall we
W:Hey,Mike,isn't it far away
M:Not really.It's only about half an hour's walk from here.If we take a bus there,it will only take us 10 minutes at most.
W:You often go there at weekends,don't you And is it open to all students in our school
M:Yes.I go there every week,four times a month.And of course,it's for all students in our school.
W:So,what can I do there
M:Well,you can play basketball.I usually do it twice a month.If you're not interested,you can do some indoor exercise.There's a large indoor swimming pool and an indoor track.
W:OK.I'll go swimming there.I had swimming classes twice a week last month in our school swimming pool.I just learnt how to swim.I really need more practice.
M:Let's walk there now.
W:OK.
Text 8
M:How was your trip to the art museum yesterday
W:It was amazing!The paintings were so lifelike.But I was a bit disappointed with the sculpture section.There weren't as many interesting pieces as I expected.
M:Oh really I thought the sculptures were the highlight of the museum.Well,did you see the special exhibition on modern art
W:Yes,I did!That was the best part.The colors and the concepts were so innovative.It really opened my eyes to a whole new way of thinking about art.
M:I'm glad you enjoyed that.I also heard there was a workshop where you could try your hand at creating some modern art.Did you participate in that
W:No,I didn't.I was too busy admiring all the artworks.But it sounded like a lot of fun.Maybe next time I'll go for the workshop.
M:Definitely.Bye-bye.
Text 9
M:Sara,tell us about your program Calculate and Create.
W:To put it briefly,it is aimed at helping children connect math with creativity.
M:How did you become so interested in this program
W:As a teacher for over 10 years,I noticed a big difference between children who were creative and children who were more logical,mathematical brains.So,I realized that we could bridge the two,creativity and math,to make a program called Calculate and Create.
M:Tell us a bit more about this program and how it works.
W:We provide online courses,in-person classes,and after-school programs.The after-school programs attract the largest number of students.
M:What can we do to help our kids connect math with creativity
W:Well,share your math thinking with your kids.For example,talk to them about prices and taxes in your daily life.
M:What else can I do
W:You can give your children access to math tools that they can use at home,whether it's a tape measure or a measuring cup.
Text 10
W:I have been working hard to create my garden at the campus for over a decade.I initially started growing plants in the school as a hobby.Later,the school staff and local villagers supported me in doing this.The students have remained the biggest support.We have worked hard together to grow and water the plants.
It is also a great learning process for the students and they enjoy it.I even travel 2.5 miles to the school on weekends and holidays to tidy the garden.
In this 5,500 square-foot garden,you will find over 300 species of plants.You will find herbs.There's a variety of fruits and vegetables like lemon,banana,beans,tomato,garlic and onion.Sunflowers,roses,and a variety of seasonal flowers add color to the campus.
The garden also attracts bees and wildlife.Recently a bird laid six egs in the garden.We have placed pots filled with water at various places,so that the thirsty birds can drink water here.

展开更多......

收起↑

资源列表