湖北省八校2026届高三上学期一模联考英语试卷(PDF版含解析,有听力音频有听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

湖北省八校2026届高三上学期一模联考英语试卷(PDF版含解析,有听力音频有听力原文)

资源简介


湖北省八校2026届高三一模联考 语法填空 写作(第二节)
英语试卷
56 57 Paragraph 1:
姓名:_____________班级:_____________考号:_____________
58 59 One night, another boy appeared at the door, saying “I don’t want a Popsicle; I just need to
准考证号
60 61 talk”
0 0 0 0 0 0
条形码粘贴处 62 63
1 1 1 1 1 1
2 2 2 2 2 2
64 65
3 3 3 3 3 3
注意:1.答题前将个人信息填写清楚;2.客观题答题修改时用橡皮擦干净;3.主观
题必须使用黑色签字笔书写;4.请在对应答题区作答,超出书写无效。 4 4 4 4 4 4
5 5 5 5 5 5 写作(第一节)
6 6 6 6 6 6
填 正确填涂 7 7 7 7 7 7
涂 缺考标记 Dear Chris,8 8 8 8 8 8 样 错误填涂 √ ×
例 / ○ 9 9 9 9 9 9
单选题
1 A B C 6 A B C 11 A B C
2 A B C 7 A B C 12 A B C
3 A B C 8 A B C 13 A B C Paragraph 2:
4 A B C 9 A B C 14 A B C
5 A B C 10 A B C 15 A B C I’ve sensed it’s more than Popsicles that bring these kids to our door.
16 A B C 21 A B C D 26 A B C D
17 A B C 22 A B C D 27 A B C D
18 A B C 23 A B C D 28 A B C D
19 A B C 24 A B C D 29 A B C D
20 A B C 25 A B C D 30 A B C D
31 A B C D 36 A B C D E F G
32 A B C D 37 A B C D E F G
33 A B C D 38 A B C D E F G
34 A B C D 39 A B C D E F G
35 A B C D 40 A B C D E F G
41 A B C D 46 A B C D 51 A B C D
42 A B C D 47 A B C D 52 A B C D
43 A B C D 48 A B C D 53 A B C D
44 A B C D 49 A B C D 54 A B C D Yours,
45 A B C D 50 A B C D 55 A B C D
Li Hua湖北省八校 2026届高三上学期一模联考 听下面一段对话,回答以下小题。
6. What is broken in the sales department
英语试卷
A. A light. B. An air conditioner. C. A copy machine.
本试卷共 10页,全卷满分 150分,考试用时 120分钟。
7. What is Max going to do first
注意事项:
1、答题前,请将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号填写在试卷和答题卡上,并将准考证号条形 A. Deal with other urgent repairs.
码粘贴在答题卡上的制定位置。 B. Entertain important customers.
2、选择题的作答:每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试卷、 C. Arrange a lunch appointment.
草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。
3 听下面一段对话,回答以下小题。、非选择题作答:用黑色签字笔直接答在答题卡对应的答题区域内,写在试卷、草稿纸和答题卡上的
非答题区域均无效。 8. How many people are expected to attend the party
4、考试结束后,请将答题卡上交。 A. About 250. B. About 300. C. About 350.
第一部分 听力 (共两节、满分 30分) 9. Why can’t the party be held in the Pine Room
做题时先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
5 1.5 7.5 A. It is a bit far. B. The decoration isn’t good. C. There’s not enough room.第一节 (共 小题:每小题 分,满分 分)
听下面 5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标 10. What will Dr. Darren do next Friday night
在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 A. Work on a speech. B. Take part in a party. C. Listen to a report.
话仅读一遍。
听下面一段对话,回答以下小题。
1.What is the woman asking the man to do
11. Why does the man make the call
A. Get home early. B. Speak more quietly. C. Go to sleep immediately.
A. The quality of the pizzas is poor.
2.What is the man going to do first
B He got the wrong number of pizzas.
A. Have a meeting with the woman.
C. His delivery is seriously delayed.
B. Pick up his son from school.
12. How does the woman solve the problem
C. Work on a report.
A. Return the money. B. Send the pizzas once more. C. Take back the delivered pizzas.
3.When will the woman meet with Professor White
13. What is the woman’s attitude toward the man’s complaint
A. At 2:00 p.m. B. At 3:00 p.m. C. At 3:30 p.m.
A. Annoyed. B. Careless. C. Apologetic.
4.Where are the speakers
听下面一段对话,回答以下小题。
A. At school. B. In a hospital. C. On the field.
14. What is the probable relationship between the speakers
5.What is the probable relationship between the speakers
A. Classmates. B. Brother and sister. C. Teacher and student.
A. Strangers. B. A couple. C. Shopkeeper and customer.
15. Why did Sam miss some classes
第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)
听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 A. He looked after his father. B. He took a trip to London. C. He asked for sick leave.
佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读各个小题;听完后, 16. When will the speakers meet in the evening
各小题将给出 5 秒钟的作答时 间。每段对话或独白读两遍。 A. At 5:00. B. At 7:00. C. At 6:00.
听下面一段独白,回答以下小题。 Location: Odense, Denmark
17. How much is the most popular ticket Suggested reading: The Little Mermaid
A. 39£. B. 43£. C. 55£. The Pablo Neruda House
18. Who started Madame Tussauds Museum Bury yourself in the poetry of Pablo Neruda, the Chilean poet. The Pablo Neruda House showcases his collection of art,
A. A French king. B. An art teacher. C. A footballer. poetry, and personal artifacts, offering a poetic journey through his life and creative expressions. I wish I knew Spanish well
19. Where is the fourth Madame Tussauds Museum enough to read Neruda’s works in his native language.
A. In London. B. In Amsterdam. C. In Washington. Location: Santiago, Chile
20. What is the speaker about to do Suggested reading: Twenty Love Poems: And a Song of Despair
A. Hand out some guidebooks. B. Have a rest in a cafe. C. Tour around the museum shop. 21. What can visitors do at the Shakespeare Birthplace Trust
第二部分 阅读理解(共两节,满分 40分) A. Watch live shows. B. Learn to write plays.
第一节(共 15小题;每小题 2分,满分 30分) C. Meet Anne Hathaway. D. Read drafts of Macbeth.
阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂
22. Which of the works was probably written in Spanish
黑。
A A. Macbeth. B. Little Women.
Here are some museums in honor of famous writers you can visit. C. The Little Mermaid. D. Twenty Love Poems: And a Song of Despair.
The Shakespeare Birthplace Trust 23. Who is the text intended for
William Shakespeare, perhaps the greatest playwright in English literature, is celebrated at the Shakespeare Birthplace A. Art reviewers. B. Literature enthusiasts.
Trust. You can visit his childhood home, explore exhibits about his life and works, and experience live performances in the C. Theatre performers. D. Architecture designers.
Royal Shakespeare Theatre. You can also visit Anne Hathaway’s house, where Shakespeare courted her. B
Location: Stratford-upon-Avon, England At the start of my first lesson in Chinese calligraphy my teacher told me to write my name. After I put it down, he said,
Reading suggestion: Macbeth plainly: “Now I will teach you how to make it beautiful.” I felt my breath catch.
The Louisa May Alcott’s Orchard House Growing up in Singapore, I had an uneasy relationship with my Chinese name. My parents are ethnically Chinese but
Discover the literary legacy (遗产) of Louisa May Alcott, author of Little Women, at her former home, Orchard House. they didn’t speak Mandarin. Unfamiliar with Chinese characters, they used fortune tellers to decide my name based on the
Explore the rooms where Alcott penned her famous novel and learn about the inspirations behind her beloved characters. ideal number of strokes (笔画) for each character, which was calculated for the best fortune. Chinese names can be truly
There have been no major changes to the house, so the rooms look much the same. poetic. Not mine. Embarrassingly, the characters for my Chinese name mean, roughly, “old,” “barley” and “warm.” My
Location: Concord, the US personal and cultural histories were messy knots.
Reading suggestion: Little Women When I arrived in America for college at 18, I embraced critical analysis and creative expression. It felt like a way to
The Hans Christian Andersen Museum abandon the strict formalities that defined my early years in Singapore’s high-pressure education system, and with it, perhaps,
Enjoy the fairy tales that have attracted generations at the Hans Christian Andersen Museum. Explore the life and parts of my identity. Suddenly, I felt the need to present myself in a way that Americans would accept. I put on an American
imagination of the Danish author behind his short stories like The Little Mermaid. From the moment you step into the accent and set aside my Chinese name. Ultimately, after 14 years in the States, I decided to learn calligraphy. Why not get
building, the exhibition takes you deeper into Andersen’s fairy tales. back in touch with my heritage I thought.
In calligraphy, the idea is to replicate (复制) the old masters’ techniques, thereby enhancing your own. Every week, my time, the studies said no. Many analyses, including one cited over 2,500 times, claimed that financial courses were of no avail.
teacher would evaluate my writing. “You need to be braver,” he once observed. “Your challenge is in producing a bold stroke.” The analyses made intuitive (直觉的) sense, as many teenagers have yet to work or manage a household. But more recent
For years, I had prided myself on developing an image of integration and confidence despite deep insecurities, but my writing findings have shown an opposite picture. Research has gotten better and the courses themselves have also improved. Studies
betrayed me. that use the gold standard of investigation have found the courses are working well and useful in improving financial
I had been learning calligraphy to try to get in touch with my cultural roots, but what I was really seeking was a return to knowledge and behaviour.
myself. That first lesson came with the terrific promise that what had been shameful in myself could be made beautiful—and The newest survey conducted in 33 countries found people who take these courses learn the content and budget better.
that I could be the one to do that work. I know now that what calligraphy teaches me is not the value of replication but the And pupils who take personal-finance courses borrow less money. If they do borrow for college, they choose low-cost options.
possibility that I could know myself more fully. Some worry about adding one more graduation requirement to the long list, but schools are willing to remove courses with
24. What criterion guided the selection of the author’s Chinese name less direct bearing on life skills. “When I was 20, it would have been nice to have this class,” Ms Varga says. She got into
A. Poetic sound patterns. B. Ideal symbolic images. some financial trouble as a young adult. “I want them to be better than my generation.”
C. Favorable stroke counts. D. Positive literal meanings. 28. What fuels the spread of personal-finance courses
25. Why did the author adopt an American accent A. Amajor demand from schools. B. The unsteadiness of finance.
A. To break with tradition. B. To fit into the community. C. A new requirement for graduation. D. The popularity of banking.
C. To achieve academic success. D. To facilitate language learning. 29. What can students learn in personal-financial courses
26. What have we learned about the author’s experience with calligraphy A. Long-term investment. B. Daily finance management.
A. It revealed her inner self. B. It improved her public image. C. Strategies for earning money. D. Policies on financial development.
C. It presented no challenge to her. D. It enhanced her replication skills. 30. What does the underlined phrase “of no avail” mean in paragraph 4
27. What has the author learned from calligraphy A. Unfamiliar. B. Unsystematic. C. Inaccessible. D. Ineffective.
A. Fortune favors the bold. B. Embrace who you truly are. 31. What do the survey results imply
C. Our roots define our identity. D. Planning is good but doing is better. A. The courses have lasting value. B. More attention is needed to finance.
C C. Fewer students borrow for college. D. The graduation standards are high.
“Then would you invest short-term or long-term ” asks Jennifer Varga, a teacher at Memorial Middle School in New D
Jersey. Urban agriculture, the practice of farming within the limits of a city, is becoming increasingly popular worldwide and is
Personal-finance courses targeted at pupils are being popularized across America, promoted by rules requiring such considered a way to make cities and urban food systems more sustainable. Despite strong evidence of the social and
instruction. Since 2020, 17 states have adopted laws that make taking a financial course necessary for completing high school, nutritional benefits of urban agriculture, its carbon footprint remains understudied.
bringing the total up to 25. That figure will probably grow. Most previously published studies have focused on high-tech, energy-intensive forms of urban agriculture —such as
Pupils in these classes learn not only how to save their earnings in order to have something to invest in the first place, vertical (垂直的) farms and rooftop greenhouses. The new study aimed to fill some of the knowledge gaps by comparing the
but simple economic problems. Courses cover comparison shopping and the basics of how to properly bank, budget, handle carbon footprints of food produced at low-tech urban agriculture sites to conventional crops.
credit and pay for college. Young people badly need these courses. The researchers calculated the greenhouse gas emissions (排放) associated with on-farm materials and activities over the
Few teenagers score highly on financial knowledge assessments. Are personal-finance courses the answer For a long lifetime of the farm. The emissions, expressed in kilograms of carbon dioxide equivalents per serving of food, were then
compared to foods raised by conventional methods. List your skills and talents. No matter who you are, there are plenty of things you’re good at. You might know what
Farmers and gardeners at urban agriculture sites across the world were employed to use daily diary entries to take down those talents are already, but go ahead and make a list of every one that comes to mind. ____37____ Don’t leave out any of
inputs—the materials used to construct farms and cultivate crops—and harvests from their food-growing sites throughout the them, even if you don’t think it qualifies as a career skill.
2019 season. Identify your passions and mission. If you’re going to find a meaningful career, passion isn’t just a pipe dream but a
“By assessing actual inputs and outputs on urban agriculture sites, we were able to determine climate change impacts to must. It means the work will fulfill you. ____38____ To sustain commitment over the long stretch, you also need a deeper
each serving of produce,” says study co-lead author Benjamin Goldstein, assistant professor in the School for Environment purpose. This purpose defines your mission: the contribution you want to make and the results you try to see.
and Sustainability. On average, food produced through urban agriculture released 0.42 kilograms of carbon dioxide ____39____ Matters like how much money you want to make and where you want to live are important too. Think about
equivalents per serving, six times higher than the 0.07 kg CO2e per serving of conventionally grow n produce. these questions to narrow down your options: How much money do you need to make Do you want flexibility in your job
It’s also found that most of the climate impacts at urban farms are driven by the infrastructure (基础设施), such as the What kind of benefits are important to you What kind of environment do you excel in
raised beds in which food is grown, or pathways between plots. “These farms typically only operate for a few years, so the If you’ve managed to get through everything above and have a clear answer for what you’re wired to do, congratulations!
greenhouse gases used to produce those materials are not used effectively. Conventional agriculture, instead, is very efficient If you’re still unsure, that’s okay. ____40____ There’s only so much career shopping you can do before you have to just go
and hard to compete with”, Goldstein says. For example, conventional farms often grow a single crop with the help of for it.
pesticides and fertilizers, resulting in larger harvests and a reduced carbon footprint when compared to urban farms, he says. A. Consider your financial goals first.
32. What is a benefit of urban agriculture B. Think about practical parts of a job.
A. Sustainable food supply. B. High food output. C. However, passion alone isn’t enough.
C. Effective energy conservation. D. Low carbon footprint. D. You don’t have to have this figured out by dinnertime.
33. How is the research data collected E. These are all clues that tell you what your strengths are.
A. By accessing online database. B. By examining previous studies. F. They combine to form a picture of what you’re wired to do.
C. By conducting personal interviews. D. By recording information every day. G. Your mission will follow if you’re passionate about your work.
34. What could be done to reduce carbon footprint according to Goldstein 第三部分 语言运用(共两节,满分 30分)
A. Increase varieties of crops. B. Extend infrastructure lifetimes. 第一节(共 15小题;每小题 1分,满分 15分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,
C. Promote rooftop greenhouses. D. Use modern agriculture facilities.
并在答题卡上将该项涂黑。
35. What is the passage mainly about When I was 45, the factory I worked at closed down. To continue to ___41___ my family, I worked as a porter in my
A. The benefits of traditional crops. B. The popularity of urban agriculture. home town for 10 years. I carried refrigerators from warehouses to electrical appliance shops, sometimes ___42___ them to
C. The strategies to fight global warming. D. The carbon footprint of urban farm produce. customers’ homes. I worked 10 hours a day, but that labour-intensive job didn’t stop me ___43___.
第二节(共 5小题;每小题 2分,满分 10分) I would go for a run every day, carrying two buckets to a place where I could ___44___ water from a mountain spring.
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
It’s a win-win — I got better quality water while also keeping ___45___.
To figure out how to choose a career, start by taking a good look at yourself. Your talents, your passions and your
I retired 15 years ago and life has been ___46___. I’m enjoying my life and the beautiful landscapes around. Sometimes,
mission are like the small wires. ____36____ From there, you’ll narrow the field further by looking at the specifics of
I went up the mountain on all fours. Just ___47___ the stairs was too easy for me, so one day I decided to challenge myself by
different career options you’re most suited for.
___48___ an animal’s movements — I went up the mountain on all fours, like a frog jumping. It ___49___ many muscles in between humans and nature.
my body. I uploaded my workout videos on TikTok, and they got many ___50___. A local media did a(n) ___51___ about me During the ongoing 14th Meeting of the Conference of the Contracting Parties to the Ramsar Convention on Wetlands
and then it went viral (走红). (COP14), ____61____ (hold) in Wuhan and Switzerland’s Geneva, China called for enhancing people’s well-being
I feel that my physical endurance (耐 力) and ___52___ now are better than when I was younger. Many of the young ____62____ (global) by leveraging (利用) the role of wetlands in promoting ____63____ (sustain) development, tackling
people I meet on the mountain are not as ___53___ as I am. The ___54___ of working out all year round is awesome. I climate change, protecting biodiversity, and delivering more benefits to people around the world.
believe that good health is the most important thing in a person’s life. My greatest wish is to be able to ___55___ my physical “Through a series of ecological protection actions, China ____64____ (demonstrate) the positive role of wetlands
strength when I am 80. conservation in improving the living environment of humans, contributing more wisdom and solutions to _____65_____
41. A. comfort B. support C. unite D. reward (build) a community of all life on Earth,” said Lei Guangchun, a professor at Beijing Forestry University.
42 A. delivering B. promoted C. introduced D. lost 第四部分 写作 (共两节,满分 40分)
43. A. complaining B. exercising C. struggling D. dreaming 第一节 (满分 15分)
44. A. dig B. treat C. fetch D. buy 66. 假定你是李华,上周你参与了所在社团的标志设计比赛。请你给美国友人 Chris写信分享这次经历,内容包括:
45. A. young B. busy C. clear D. fit 1.你设计的作品;
46. A. easier B. calmer C. safer D. duller
2.你的感想。
47. A. building up B. mapping out C. hiking up D. sorting out
注意:
48. A. recording B. imitating C. studying D. designing
49. A. hurts B. measures C. saves D. engages 1.写作词数应为 80个左右;
50. A. views B. profits C. attacks D. limits 2.请按如下格式在答题纸的相应位置作答。
51. A. analysis B. story C. inquiry D. quiz Dear Chris,
52. A. offer B. luck C. spirit D. grade _____________________________________________________________________________________________________
53. A. calm B. polite C. helpful D. strong _____________________________________________________________________________________________________
54. A. result B. planning C. goal D. routine _____________________________________________________________________________________________________
55. A. recall B. check C. understand D. maintain _____________________________________________________________________________________________________
第二节(共 10小题;每小题 1.5分,满分 15分) ______________________________________________
阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Yours
Yang Chunlin, a shutterbug (摄影迷) in Qinghai Province, visits a wetland bordering the Yellow River every October to
Li Hua
meet his long-acquainted friends: whooper swans, the number of ____56____ jumped to over 100 from 30-plus when he first 第二节 书面表达(满分 25分)
came to the area. “The wetland provides ____57____ ideal living environment for whooper swans. The beautiful ‘swan lake’ 67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
has become a place for photography lovers ____58____ (hang) about,” Yang said. The Popsicle Kids
Known as the “kidneys of the Earth,” wetlands can help safeguard biodiversity and cope ____59____ climate change. A nearly empty box of Popsicles (棒冰) in the freezer, left from a grandchild’s visit, caught my attention. Initially, I
China’s wetlands conservation efforts have illustrated its genuine ____60____ (commit) to ensuring harmonious coexistence wanted to throw it away, but my wife suggested we give the remaining Popsicles to the neighborhood children. Her
suggestion changed our life and led us to a future full of “Popsicle Kids.” My wife and I, retired on Social Security, live in an _____________________________________________________________________________________________________
apartment complex. After careers in sales and nursing, our daily concerns revolved around aches, pains, and dinner. We often _____________________________________________________________________________________________________
wondered what good we were to the world. _____________________________________________________________________________________________________
That changed dramatically after we gave away the first Popsicle. ________________________________________________________
Minutes after watching a neighbor boy, a second grader, walk away with an icy treat, our doorbell rang. An adorable
blond girl, about six, smiled sweetly, “Is it true you’re giving away Popsicles ”
With the box empty, we returned to our concerns.
Early the next morning, the doorbell rang repeatedly. Standing on our porch were the four children from the previous day.
They vocalized their wants, chanting (有节奏地喊), “We want Popsicles! We want Popsicles!”
Looking into their eager young faces, I wondered, “What have I started ” Sensing a victory, they nodded eagerly when I
explained the rules: ring the bell once, one Popsicle per day, and share something good about their day. But their thin
shoulders bent downwards in disappointment when I mentioned they had to give something in return. I came to the rescue,
suggesting they share something positive about their day, like what they learned at school or helping another student. Over
time, new rules were added: “Ladies first,” “Don’t interrupt,” and “Properly get rid of the sticks.”
On holidays, they expressed their understanding of why the day was celebrated. Over the years, about fifty youngsters
visited. Some became part of my life, like the four kids who joined me on the steps one spring to read “Where the Red Fern
Grows.” We discussed catching crawfish, loving pets, and family relationships. This simple act of sharing Popsicles
transformed our life, bringing joy and meaning to both the children and ourselves.
注意:1.续写词数应为 150个左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Paragraph1:
One night, another boy appeared at the door, saying “I don’t want a Popsicle; I just need to talk”
_____________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________
Paragraph 2:
I’ve sensed it’s more than Popsicles that bring these kids to our door.
_____________________________________________________________________________________________________
number of strokes (笔画) for each character, which was calculated for the best fortune.(由于不熟悉汉字,他们让算命先生根
参考答案及解析 据每个汉字的理想笔画数来决定我的名字,这是为最好的运气而计算的)”可知,作者的中文名是父母基于笔画的数量,
取吉祥福气之意。故选 C。
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
25. 答案:B
答案 B C C B A B A B C A
解析:根据第三段“Suddenly, I felt the need to present myself in a way that Americans would accept. I put on an American
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
accent and set aside my Chinese name.(突然间,我觉得有必要以一种美国人能接受的方式来展示自己。我带上了美国口
答案 B B C A C B A B C A
音,把我的中国名字放在一边)”可知,作者说美国口音,隐藏自己的中文名,是为了融入美国的社会。故选 B。
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 26. 答案:A
答案 A D B C B A B C B D
解析:根据第四段“For years, I had prided myself on developing an image of integration and confidence despite deep
题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 insecurities, but my writing betrayed me.(多年来,我一直为自己塑造了一种融合和自信的形象而自豪,尽管内心充满了
答案 A A D B D F E C B D 不安全感,但我的写作背叛了我)”和第五段“I had been learning calligraphy to try to get in touch with my cultural roots, but
题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 what I was really seeking was a return to myself.(我一直在学习书法,试图与我的文化根源接触,但我真正寻求的是回归
答案 B A B C D A C B D A 自我)”可推知,作者在书法练习中,重新找到了自我,认识自我,重塑自我概念。故选 A。
题号 51 52 53 54 55 27. 答案:B
答案 B C D A D 解析:根据第五段“I had been learning calligraphy to try to get in touch with my cultural roots,but what I was really seeking
was a return to myself.(我一直在学习书法,试图与我的文化根源接触,但我真正寻求的是回归自我)”可推知,作者本
21. 答案: A 来是想通过书法练习找到自己的文化身份,却在这一过程中重新认识了自我,接纳了自我。故选 B。
解析:根据 The Shakespeare Birthplace Trust部分中“You can visit his childhood home, explore exhibits about his life and 28. 答案:C
works, and experience live performances in the Royal Shakespeare Theatre.(你可以参观他童年的家,探索关于他的生活和 解析:根据第二段“Personal-finance courses targeted at pupils are being popularized across America, promoted by rules
作品的展览,并在皇家莎士比亚剧院体验现场表演)”可知,游客在莎士比亚出生地可以看现场表演。故选 A。 requiring such instruction. Since 2020, 17 states have adopted laws that make taking a financial course necessary for
22. 答案: D completing high school, bringing the total up to 25. (针对学生的个人理财课程在美国得到了普及,这是由相关规定推动
解析:根据 The Pablo Neruda House部分中“I wish I knew Spanish well enough to read Neruda’s works in his native 的。自 2020年以来,已有 17个州通过了法律,规定参加金融课程是完成高中学业的必要条件,使总数达到 25个。)”
language.(我希望我的西班牙语能读懂聂鲁达的母语作品)”以及“Suggested reading: Twenty Love Poems: And a Song of 可知,毕业的新要求推动了个人理财课程的普及。故选 C。
Despair(建议阅读:二十首情诗和一首绝望之歌)”可知,Twenty Love Poems: And a Song of Despair可能是用西班牙语 29. 答案:B
写的。故选 D。 解析:根据第三段“Courses cover comparison shopping and the basics of how to properly bank, budget, handle credit and
23. 答案:B pay for college. (课程包括比较购物和如何正确存入银行、预算、处理信贷和支付大学费用的基本知识。)”可知,学生
解析:根据第一段“Here are some museums in honor of famous writers you can visit.(这里有一些纪念著名作家的博物馆, 可以从个人理财课程中学到日常财务管理。故选 B。
你可以参观)”以及文章主要介绍了四个和著名作家相关的博物馆的情况。可知,文章针对的是文学爱好者。故选 B。 30. 答案:D
24. 答案:C 解析:根据画线词上文“Few teenagers score highly on financial knowledge assessments. Are personal-finance courses the
解析:根据第二段“Unfamiliar with Chinese characters, they used fortune tellers to decide my name based on the ideal answer For a long time, the studies said no. (很少有青少年在金融知识评估中得分很高。个人理财课程能解决问题吗?
很长一段时间以来,研究都说没有)”以及“Many analyses, including one cited over 2,500 times, claimed that financial 碳足迹的研究。研究发现,城市农场产品的碳足迹比传统农场碳足迹高很多,同时探讨了解决方案。即这篇文章主要
courses were (许多分析,包括一项被引用超过 2500次的分析,都声称金融课程……)”可知,研究说个人理财课程并 讲的是城市农产品的碳足迹。故选 D。
不能解决问题,引用的分析也声称金融课程没有效果、没有帮助。故划线词意思是“无效果的”。故选 D。 答案:36. F 37. E 38. C 39. B 40. D
31. 答案:A 解析:①空前“Your talents, your passions and your mission are like the small wires.(你的才能,你的激情和你的使命就像
解析:根据第五段“The newest survey conducted in 33 countries found people who take these courses learn the content and 细小的电线)”指出才能、激情和使命就像细小的电线。由此可知,这些细小的电线结合在一起,就能绘制出我们的职
budget better. And pupils who take personal-finance courses borrow less money. If they do borrow for college, they choose 业。F项“它们结合在一起,形成了一幅你天生适合做的事情的画面。”符合语境,they指代上文提到的“talents, your
low-cost options. (在 33个国家进行的最新调查发现,参加这些课程的人对课程内容和预算掌握得更好。选修个人理财 passions and your mission”。故选 F。
课程的学生借的钱也更少。如果他们真的借钱上大学,他们会选择低成本的选择。)”可知,这些课程在增加学生的财 ②上文“No matter who you are, there are plenty of things you’re good at. You might know what those talents are already, but
务知识和提升相关行为上有持久的效果。故选 A。 go ahead and make a list of every one that comes to mind. (无论你是谁,你都有很多擅长的事情。你可能已经知道这些才
32. 答案:A 能是什么了,但是继续吧,把你想到的每一个都列出来)”指出我们应该把自己的每一个才能都列出来。由此推测,空
解析:根据第一段“Urban agriculture, the practice of farming within the limits of a city, is becoming increasingly popular 处可能陈述把它们列出来的原因。E项“这些都是告诉你自己优势所在的线索。”符合语境。故选 E。
worldwide and is considered a way to make cities and urban food systems more sustainable.(城市农业,即在城市范围内耕 ③上文“If you’re going to find a meaningful career, passion isn’t just a pipe dream but a must. It means the work will fulfill
种的做法,在世界范围内越来越受欢迎,被认为是使城市和城市粮食系统更具可持续性的一种方式)”可知,城市农业 you.(如果你想找到一份有意义的职业,激情不是白日梦,而是必须的。这意味着工作将使你充实)”指出激情的重要性,
的一个好处是能让城市和城市粮食系统更具有可持续性,故选 A。 下文“To sustain commitment over the long stretch, you also need a deeper purpose. (为了长期维持投入,你还需要一个更
33. 答案:D 深层次的目标)”指出还需要一个更深层次的目标。由此可知,只有激情是不够的。C项“然而,只有激情是不够的。”
解析:根据第四段“Farmers and gardeners at urban agriculture sites across the world were employed to use daily diary entries 符合语境,承上启下。故选 C。
to take down inputs—the materials used to construct farms and cultivate crops—and harvests from their food-growing sites ④空处为本段主旨句。根据下文“Matters like how much money you want to make and where you want to live are important
throughout the 2019 season.(在 2019年的整个季节,世界各地的城市农业站点的农民和园丁都被雇佣使用每日日记条 too. Think about these questions to narrow down your options: How much money do you need to make Do you want
目来记录投入——用于建造农场和种植作物的材料——以及他们的食物种植站点的收成)”可知,该研究收集数据的方 flexibility in your job What kind of benefits are important to you What kind of environment do you excel in (像你想赚多
式是让农民和园丁用日记条目的方式记录城市农场的投入与产出,故选 D。 少钱,你想住在哪里这样的事情也很重要。想想这些问题来缩小你的选择范围:你需要赚多少钱?你想要工作上的灵
34. 答案:B 活性吗?什么样的福利对你来说是重要的?你最擅长的环境是什么?)”可知,后文列举的都是工作的实际考量因素
解析:根据最后一段“These farms typically only operate for a few years, so the greenhouse gases used to produce those (收入、工作地点、福利等)。B项“考虑工作中实际的部分。”概括本段内容,可以作为主旨句。故选 B。
materials are not used effectively.(这些农场通常只经营几年,因此用于生产这些材料的温室气体没有得到有效利用)”可 ⑤上文“If you’ve managed to get through everything above and have a clear answer for what you’re wired to do,
知,降低城市农场农产品的碳足迹需要充分利用基础设施设备,即延长使用年限,故选 B。 congratulations! If you’re still unsure, that’s okay.(如果你已经完成了上面的所有事情,并且对你想要做的事情有了一个
35. 答案:D 明确的答案,那么恭喜你!如果你仍然不确定,没关系)”指出对想做的事有了明确的答案这很好,如果还没确定也没
解析:根据第一段“Urban agriculture, the practice of farming within the limits of a city, is becoming increasingly popular 关系。由此可知,做明确的决定不用着急,可以慢慢思考。D项“你没必要在晚饭前搞清楚。”符合语境,承接上文。
worldwide and is considered a way to make cities and urban food systems more sustainable. Despite strong evidence of the 故选 D。
social and nutritional benefits of urban agriculture, its carbon footprint remains understudied.(城市农业,即在城市范围内耕 41. 答案:B
种的做法,在世界范围内越来越受欢迎,被认为是使城市和城市粮食系统更具可持续性的一种方式。尽管有强有力的 解析:句意:为了继续养家糊口,我在家乡做了 10年的搬运工。A. comfort安慰;B. support支持,养活;C. unite
证据表明城市农业的社会和营养效益,但其碳足迹仍未得到充分研究)”结合文章主要介绍了一项关于城市农场产品的 团结;D. reward奖励。根据后文“I worked as a porter in my home town for 10 years”可知,作者做搬运工是为了养家糊
口,support one’s family表示“养家糊口”。故选 B。 使活动。根据后文“many muscles in my body”可知,作者模仿动物的动作上山,这种锻炼方式使身体的很多肌肉都参
42. 答案:A 与到运动中,得到了锻炼。故选 D。
解析:句意:我把冰箱从仓库运到电器商店,有时还送到顾客家里。A. delivering递送;B. promoted 促进;C. introduced 50. 答案:A
介绍;D. lost丢失。根据前文“I carried refrigerators from warehouses to electrical appliance shops”可知,作者的工作包括 解析:句意:我把我的锻炼视频上传到 TikTok上,它们获得了很多浏览量。A. views浏览量,观看次数;B. profits
把冰箱送到顾客家里,deliver sth. to sp.表示“把某物送到某地”。故选 A。 利润;C. attacks攻击;D. limits限制。根据前文“I uploaded my workout videos on TikTok”可知,作者上传视频后获得
43. 答案:B 的是浏览量。故选 A。
解析:句意:我每天工作 10个小时,但这项繁重的工作并没有阻止我锻炼。A. complaining抱怨;B. exercising锻炼; 51. 答案:B
C. struggling挣扎;D. dreaming 梦想。根据后文“I would go for a run every day”可知,作者每天坚持跑步锻炼,所以这 解析:句意:当地一家媒体报道了我的故事,然后它就走红了。A. analysis 分析;B. story故事;C. inquiry询问;D. quiz
里是说工作没有阻止作者锻炼。故选 B。 测验。根据前文“A local media did a(n)”可知,当地媒体报道了作者的故事。故选 B。
44. 答案: C 52. 答案:C
解析:句意:我每天都会去跑步,提着两个水桶去一个能从山泉取水的地方。A. dig挖;B. treat对待;C. fetch取, 解析:句意:我觉得我现在的身体耐力和精神状态比我年轻时更好。A. offer提议;B. luck运气;C. spirit精神;D. grade
拿来;D. buy买。根据前文“carrying two buckets”及后文“water from a mountain spring”可知,作者是去取山泉水,fetch 等级。根据前文“physical endurance”可知,这里指的是体力和精神。故选 C。
表示“取来”。故选 C。 53. 答案:D
45. 答案: D 解析:句意:我在山上遇到的许多年轻人都没有我强壮。A. calm 平静的;B. polite礼貌的;C. helpful有帮助的;D. strong
解析:句意:这是一个双赢的局面——我得到了质量更好的水,同时也保持了健康。A. young年轻的;B. busy忙碌 强壮的。根据“Many of the young people I meet on the mountain are not”结合前文作者讲述自己坚持锻炼,身体状态很好
的;C. clear清楚的;D. fit健康的。根据前文“I would go for a run every day”可知,作者通过每天跑步取水,既得到了 可知,作者觉得自己比山上的许多年轻人更强壮。故选 D。
好水,又保持了身体健康。故选 D。 54. 答案: A
46. 答案:A 解析:句意:全年锻炼的结果很棒。A. result结果;B. planning计划;C. goal目标;D. routine常规。根据后文“working
解析:句意:我 15年前退休了,生活变得更容易了。A. easier更容易的;B. calmer更平静的;C. safer更安全的;D. out all year round”可知,这里指的是全年锻炼的结果。故选 A。
duller更枯燥的。根据后文“I’m enjoying my life and the beautiful landscapes around”可知,作者退休后享受生活,说明 55. 答案:D
生活变得更容易了。故选 A。 解析:句意:我最大的愿望是当我 80岁的时候能够保持我的体力。A. recall回忆;B. check检查;C. understand理解;
47. 答案:C D. maintain保持。根据后文“my physical strength when I am 80”可知,作者希望 80岁时能保持体力。故选 D。
解析:句意:只是爬楼梯对我来说太容易了,所以有一天我决定通过模仿动物的动作来挑战自己——像青蛙一样四肢 答案:56. which 57. an 58. to hang 59. with mitment
着地跳着上山。A. building up建立;B. mapping out规划;C. hiking up爬上去;D. sorting out整理。根据后文“the stairs” 61. held 62. globally 63. sustainable 64. has demonstrated 65. building
可知,这里指的是爬楼梯。故选 C。 解析:①句意:来自青海省的摄影爱好者杨春林每年 10月都会去黄河边的湿地,见见他的老朋友:大天鹅。当他第
48. 答案:B 一次来到这里时,大天鹅的数量已经从 30多只增加到了 100 多只。介词+关系代词结构非限制性定语从句,修饰先
解析:句意同上。A. recording记录;B. imitating模仿;C. studying学习;D. designing设计。根据后文“an animal’s 行词 whooper swans,作介词的宾语,指物,故填 which。
movements — I went up the mountain on all fours”可知,作者模仿青蛙的动作爬山。故选 B。 ②句意:湿地为大天鹅提供了理想的生活环境。此处 environment为泛指,且 ideal是发音以元音音素开头的单词。故
49. 答案: D 填 an。
解析:句意:它使我身体的许多肌肉都活动起来。A. hurts伤害;B. measures测量;C. saves节省;D. engages使参与, ③句意:美丽的‘天鹅湖’已经成为摄影爱好者闲逛的地方。此处不定式作后置定语修饰 place。故填 to hang。
④句意:湿地被称为“地球之肾”,可以帮助保护生物多样性,应对气候变化。短语 cope with 表示“应对”。故填 with。 love stays. By the time he left, a faint smile crossed his face, and he whispered, “Thank you for listening.”
Paragraph 2:
⑤句意:中国的湿地保护工作表明,中国致力于人与自然和谐相处。作动词的宾语,应用名词 commitment。故填 I’ve sensed it’s more than Popsicles that bring these kids to our door. They crave someone to listen without judgment, to
commitment。 celebrate their small wins and comfort their sorrows. Our apartment has become a safe haven—where they share school
triumphs, family worries, or just silly jokes. We no longer dwell on aches or boredom; instead, we look forward to the
⑥句意:在武汉和瑞士日内瓦举行的《拉姆萨尔湿地公约》第 14次缔约方大会上,中国呼吁发挥湿地在促进可持续 doorbell’s ring. Those Popsicles were just a start—they opened the door to friendship, purpose, and the joy of nurturing young
发展、应对气候变化、保护生物多样性方面的作用,增进全球人民福祉,让世界各国人民更多受益。此处 hold与 the hearts. We now know: our greatest contribution to the world isn’t in our past careers, but in being present for these “Popsicle
Kids.”
ongoing 14th Meeting of the Conference of the Contracting Parties to the Ramsar Convention on Wetlands (COP14)构成被
听力原文
动关系,故用过去分词表示被动。故填 held。
Text 1
⑦句意:在武汉和瑞士日内瓦举行的《拉姆萨尔湿地公约》第 14次缔约方大会上,中国呼吁发挥湿地在促进可持续
W: Everyone’s sleeping, Francis.Please, keep your voice down.
发展、应对气候变化、保护生物多样性方面的作用,增进全球人民福祉,让世界各国人民更多受益。修饰动词 enhancing
M: Sorry.I didn’t realize the little ones were sleeping.I just wanted to let you know that I’m back.
应用副词 globally。故填 globally。
W: OK.
⑧句意:在武汉和瑞士日内瓦举行的《拉姆萨尔湿地公约》第 14次缔约方大会上,中国呼吁发挥湿地在促进可持续
Text 2
发展、应对气候变化、保护生物多样性方面的作用,增进全球人民福祉,让世界各国人民更多受益。修饰名词应用形
W: Would you please come to my office at five o’clock this afternoon
容词 sustainable作定语。故填 sustainable。
M: Can I meet you tomorrow instead My son will be home from school at 5:30 p.m.I must finish this report before then.
⑨句意:北京林业大学教授雷光春表示:“通过一系列生态保护行动,中国展示了湿地保护在改善人类生存环境方面
Text 3
的积极作用,为建设地球上所有生命的社区贡献了更多的智慧和解决方案。”此处表示过去的动作对现在的影响用现
W: May I come to see you at 3:00 p.m.this afternoon, Professor White
在完成时,主语为 China,助动词用 has。故填 has demonstrated。
M: I’m sorry, Sally, but I’m meeting my students then.The meeting will last about half an hour.Why don’t you come at 3:
⑩句意:北京林业大学教授雷光春表示:“通过一系列生态保护行动,中国展示了湿地保护在改善人类生存环境方面
30 p.m.
的积极作用,为建设地球上所有生命的社区贡献了更多的智慧和解决方案。”作介词 to的宾语,应用动名词形式。故
W: OK, no problem.
填 building。
Text 4
66.答案:
Dear Chris, W: How is your broken leg after the operation
I’m excited to share that I joined my club’s logo design contest last week! My work centered on a flying paper crane M: Oh, Dr.Smith, it’s recovering well.I couldn’t walk on it two weeks ago, but yesterday I managed to get to the school and
with our club’s initials woven into its wings—crane stands for unity, and the wings symbolize our passion for growth. I spent
nights refining the lines to make it simple yet vivid. go back.The medicine you gave me really works.
Though I didn’t win first prize, it was a precious experience. It taught me to turn ideas into visuals and enjoy the creative W: That’s not bad.It’s only a month since the accident on the field.
process. I even made friends with fellow designers! How’s your recent life going
Yours, Text 5
Li Hua M: Excuse me, I’m trying to find the art gallery.Is it near here, do you know
67.答案:
W: I’m sorry.I’m a visitor here as well.I’m just waiting for my husband to take a photo.
Paragraph1:
One night, another boy appeared at the door, saying “I don’t want a Popsicle; I just need to talk.” He was Tim, a quiet M: OK, thanks anyway.I’ll go into one of the shops and ask.
fifth-grader who’d never visited before. His eyes were red, and he twisted his shirt nervously. I invited him in, and he sat on Text 6
the couch, pouring out that his pet dog had just passed away. My wife fetched him a glass of warm milk, and we listened
silently as he shared memories of playing with his dog. I told him about losing my own dog years ago, how grief fades but W: Max, the sales department called and said something about a broken air conditioner. Unfortunately, a meeting with
important customers starts right after lunch and they want to make sure it works properly before the meeting. Can you go and M: Thank you very much.
see if you can fix it W: Thank you for your understanding, Mr Cox.We apologize for the mistake again.Bye.
M: Oh, I have a couple of urgent repairs first thing this morning. Broken lights, broken copy machines and things. Can you Text 9
check if someone can stay around until twelve noon or so I should be able to look at it right before lunch time. M: Can I ask you a favor
W: I’ll call and find out. I’ll let you know in a while. W: What is it, Sam
Text 7 M: Well, I was just wondering if you could help me with my history lessons because I’ve been absent for three days.
W: Excuse me, Doctor Darren, we are planning to have a party next Friday.Which room could we use Ah, we are expecting W: Sure, why were you absent for so long
around 300 people.Doctor Dennis suggested the pine room, but there are too many used books inside and it can only hold 250 M: I was pretty sick after my trip to London, so the doctor suggested that I should not attend classes for a couple of days in
people.What would you suggest order to rest.And my father helped me ask for sick leave.I decided to ask for your help because you always get good grades in
M: One moment, please.I would suggest the white room.It can hold 350 people at the most.Besides, it was newly history.
decorated.Is it okay W: I’m sorry to hear that you were sick, Sam.Don’t worry, I’ll help you out.Where should we start What is the last topic
W: Sure.Thank you. you have in your notes
M: What time will you need it M: Let me see.I do recall that the last notes I have are about the wars between Athens and Sparta.I missed pretty much
W: I believe that six to ten p.m.would be okay. everything that came after that period in history.
M: OK.It’s all yours during those four hours. W: OK, there is a lot of information to cover then.
W: Thank you very much.Oh, Doctor Darren, would you please join us in the party on that day M: So what time is convenient for you Then I’ll come to your home, say 6 p.m.
M: I’d like to, but I’m afraid I can’t.I have to work on a speech with Doctor Miller that night. W: We’d better start an hour later because we usually have dinner at that time.
Text 8 M: Okay.
W: City Pizzas, can I help you Text 10
M: Hello, my name’s Henry Cox.I’m calling you because you delivered our pizza five minutes ago, but you haven’t sent the Good afternoon! I would like to tell you about Madame Tussaud’s Museum before taking you around.First, let me give you
number I ordered. some information about the tickets.Well, our most popular ticket is £39.With that, you can also visit three more London’s
W: Oh, that’s surprising.Can you give me your order number please most popular top attractions.The standard price that you have to pay when visiting four attractions is £ 55.Madame
M: Yes, it’s 1049. Tussaud’s has a long history.It was started by a lady who worked for the French king.She was an art teacher.Here you can see
W: Well, let me check our records.I’ve got down that you wanted 13 pizzas.Just... life-sized figures of the most famous people in the world, like David Beckham, the footballer, or the Queen of
M: Did you say 13 I ordered 30 not 13.No wonder we haven’t got enough. England.Madame Tussaud’s is not only in London.The second Madame Tussaud’s opened in Amsterdam in 1992, and now
W: I’m very sorry about that.So you’re missing 17 pizzas, aren’t you there are museums in Las Vegas, Hollywood, New York.In 2008, the fourth American Madame Tussaud’s opened in
M: That’s right. Washington.After you visit, you can buy some gifts from the museum shop, and if anybody is hungry, there is a cafe and
W: How about sending you all 30 this time And they will all be hot. some great eating places in Baker Street.The museum is open seven days a week and you can see the times in the guidebook
M: That would be great.How to deal with the 13 ones we have here Shall we give them back of the museum, which I will give you in a minute.
W: No, you keep them and we won’t charge you for them.It’s obviously our mistake.

展开更多......

收起↑

资源列表