资源简介 合肥市普通高中六校联盟2025年秋季学期期中考试高一年级英语试卷(考试时间:120分钟 满分:150分)一、第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。回答1~5题。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman suggest the man do A. Write a new book. B. Get his eyes tested. C. Take a break.2. Which country might the tourist come from A. China. B. Canada. C. Britain.3. Why will the woman choose the white car A. It's less expensive.B. It's more comfortable.C. It's environmentally friendly.4. What are the speakers talking about A. Their future house. B. Their new garden. C. Their jobs.5.What is the woman's opinion about animals at the zoo A. They should be trained.B. They should be set free.C. They should be moved to bigger zoos.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后后有几个小题,从题中所给的三个选项中选出最佳选项。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答6~7题。6. Which subject does Mr. Smith mainly teach A. History. B. English. C. Science.7. What is the probable relationship between the speakers A. Father and daughter. B. Teacher and student. C. Brother and sister.听第7段材料,回答8~9题。8. How does the man want to travel A. By air. B. By ship. C. By train.9. When will the man go to New York A. In March. B. In April. C. In May.听第8段材料,回答10~12题。10. How did the man feel about the experience last night A. Surprised. B. Bored. C. Tired.11. What type of show did the man see A. A movie. B. A concert. C. An art show.12. What was the show about A. Sound effects. B. Technology in art. C. The future of robots.听第9段材料,回答13~16题。13. Where does the conversation take place A. In the man's house. B. In the mountains. C. In a photo shop.14. How old is the man A. 15. B. 23. C. 28.15. What does the man like most about mountain climbing A. The fresh air. B. The natural scenes. C. The feeling of reaching the top.16. What does the woman want to hear about next A. The man's father. B. The man's hometown. C. The man's first mountain climbing.听第10段材料,回答17~20题。17. What does the speaker ask the listeners to do first A. Find their seats quickly.B. Wear their proper jackets.C. Turn down the sound on their phones.18. What is allowed to do in the theater A. Taking pictures. B. Eating outside food. C. Buying cakes from the café.19. How long is the break A. Five minutes. B. Ten minutes. C. Fifteen minutes.20. How will the listeners know that the break is over A. A bell will ring.B. The workers will tell them.C. They will receive a message on their phones.第二部分 阅读理解 (共两节, 满分 50分)第一节 (共 15小题;每小题 2.5分, 满分 37.5分)ASummer is off to a great start for Southwest Airlines, which is giving away free trips to one lucky winner each week for the whole season.That's thanks to the airline's Summer of Go sweepstakes (抽奖), which offers the chance to win one free vacation each week complete with flights, a hotel stay, cash to use on activities, and more. Southwest will give away one trip every week for 10 weeks. Each week, the airline will reveal the next destination giveaway.Prize Package:The first prize for the sweepstakes, which is open for entries until 11:59 p.m. on July 1, is a getaway to Colorado Springs for the winner and their guest. In addition to airfare, the winner will receive a three-night hotel stay, a $300 Visa gift card for activities and a $250 Visa gift card for ground transportation.To Enter:To enter the sweepstakes, visit https://southwest.fm/summerofgo, complete the entry form with all requested information and submit (提交) the form to receive one entry.Drawing:On July 2, a random (随机的) drawing from all received entries will be conducted by the sponsor to select one winner. The winner will be notified by phone or email about 72 hours after the drawing takes place.Discount Available:For travelers who want to plan a trip to Colorado Springs and don't want to wait, Southwest is offering a 20% discount (折扣) for select flights to and from the city if you book by July 1 and travel between August 6 and December 18. To take advantage, use the promo code (代码) "FLYCOS" on Southwest's website. The discount cannot be used for travel during blackout dates (限定日期) on September 2, from November 22 to 27, or from November 29 to December 2.21.How many free vacations is Southwest Airlines giving away A. 1. B. 2. C. 10. D. 20.22.How can people enter the Summer of Go sweepstakes A. By applying for membership.B. By following Southwest on social media.C. By filling out an entry form online.D. By buying a ticket on the Southwest website.23.What is one requirement to get the 20% discount A. Using a special discount card.B. Making a booking before July 1.C. Traveling on September 2.D. Reserving a hotel along with the flight.B"I hate school, and I'm not going back!" Have you ever had that thought Lots of kids have had. Usually this feeling doesn't last long. But what if you feel this way too much A kid who feels stressed about school might have headaches or stomachaches. Having trouble sleeping is also a sign of stress. And if you're not getting enough sleep, you probably feel tired during the day. Feeling tired can make your school day even worse.Sometimes it's a problem with your classes and schoolwork. Maybe the work is too easy and you get bored. Or maybe the work is too hard, or you don't feel as clever as the other kids. Reading may be difficult for you, but you are asked to do a lot of it. You may be getting farther and farther behind, and it may seem that you will never catch up with others. When you know why you don't like school, you can start taking steps to make things better.It's a good idea to talk to someone about your problems at school. Your mom, dad, friends, teachers, or even classmates will be able to help you.Another good idea is to write down your feeling about school. For instance, keep a diary or just write in a notebook. It's a great way to let out emotion that may be stuck inside you. And you don't have to share what you have written with others.The next time you find yourself disliking school, this will also help you: Make a list of everything you dislike or enjoy—even there is only one thing. See what you can change on "don't like" list. Could you find a way to show off your special interests and talents on what you like Which activities could you try that would help you solve these "don't like" problems Focus on what you can change and you might be able to put the good feeling back in school!24. Paragraph 2 mainly tells us the ________ of school stress.A. examples B. signs C. reasons D. causes25. How many pieces of advice are mentioned in the passage A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.26. The underlined sentence in the last paragraph "Focus on what you can change" in the reading means ________.A. wait and seeB. be friendly to othersC. do something to change the conditionD. have a positive attitude towards schoolwork27. This passage is mainly written for ________.A. students B. parents C. teachers D. doctorsCCao Xueqin was a great writer during the Qing Dynasty, and best-known as the author of A Dream of Red Mansions, one of the Four Great Classic Chinese Novels.Cao was born with a silver spoon in his mouth. Cao s great-grandfather, grandfather and his father were appointed in succession by the Emperor Kangxi as the Commissioner of Imperial Textile in Jiangning, stationed in today s Nanjing, capital of east China s Jiangsu Province.But the good luck of the Cao family suddenly came to an end when a new emperor came to the throne. In 1727, the family s properties were confiscated(没收)in a political struggle and the whole family was forced to move to today s Beijing.Cao had received very good education during his childhood and became an excellent poet and painter as a teenager. However, after the downfall of his family, he lived in poverty for the rest of his life in the western suburbs of Beijing. In later years, he could hardly make a living by selling his paintings, but he declined the recommendation by some friends to become a painter in the imperial court. Instead, he spent more than 10 years writing A Dream of Red Mansions.Some of his friends said that every word written by Cao in the novel was soaked with "tears and blood" and a decade s hardship Cao had endured in writing this novel was simply "intolerable and unimaginable".The novel tells the stories about four rich and prominent feudal families from their peak days to their decline. At the heart, there is a tragic love story about Jia Baoyu, the chief protagonist of the novel, and his younger cousin Lin Daiyu. But the novel goes far beyond that. It also portrays a galaxy of vivid, distinctive characters, describes the debauched(堕落的)lives of the noble class, offers a number of original and beautifully written poems, and reveals the corruption, political struggles and inhumanity of the feudalistic social system.After its publication, the novel was so popular that many Chinese scholars devoted their lifetime to studying Cao s work and later they developed a so-called Redology school.28.What does the underlined sentence "Cao was born with a silver spoon in his mouth." in Paragraph 2 mean A. Cao had very wealthy parents.B. Cao was born into a poor family.C. Cao had an unhappy childhood.D. Cao was fond of making money.29.What can we learn from Cao Xueqin s personal life experience A. Life is full of ups and downs.B. Where there is life, there is hope.C. Misfortune may be an actual blessing.D. Every change is a change for the better.30.Which words best describe Cao Xueqin according to the text A. Intelligent and practical.B. Optimistic and confident.C. Generous and kind-hearted.D. Hardworking and strong-willed.31.What is the sixth paragraph mainly about A. Why A Dream of Red Mansions is popular.B. How Cao wrote A Dream of Red Mansions.C. The contents of A Dream of Red Mansions.D. The background of A Dream of Red Mansions.DWhen we are young, we learn that tigers and sharks are dangerous animals. We might be scared of them because they are big and powerful.As we get older, however, we learn that sometimes the most dangerous animals are also the smallest animals. In fact, the animal that kills the most people is one that you are familiar with: the mosquito (蚊子).While it may seem that all mosquitoes are biters, this is not actually the case. Male mosquitoes eat plant nectar. On the other hand, female mosquitoes feed on animal blood. When a female mosquito bites a human being, it transmits (传播) saliva(唾液) into the blood. This saliva may or may not contain a deadly disease. The result of the bite can be minor or as serious as death.Because a mosquito can bite many people in its life, it can carry deadly diseases from one person to another very easily. More than 700 million people become sick from these diseases every year. At least 2 million of these people will die from these diseases.In some households, mosquito nets are placed over beds to protect people against being bitten. Mosquitoes have many natural enemies like bats, birds, dragonflies, and certain kinds of fish. Bringing more of these animals into places where mosquitoes live might help to cut down the number of mosquitoes in that area. This is a natural solution, but it does not always work very well. Mosquitoes can also be killed with poisons or sprays. But these sprays may also harm other plants or animals.Although mosquitoes may not seem as scary as larger, more powerful animals, they are far more dangerous to human beings. But things are changing. It is highly likely that one day scientists will find a way to keep everyone safe from mosquitoes and the diseases they carry.32.Why does the passage mention dangerous animals like tigers and sharks? ______A. To compare different animals.B. To lead into the topic about mosquitoes.C. To show how dangerous tigers and sharks are.D. To show people's misunderstanding of large animals.33.What can we learn about mosquitoes? ______A. All the mosquitoes have the same eating habits.B. Female mosquitoes might transmit diseases to humans.C. The saliva of female mosquitoes contains deadly diseases.D. Most people will die if caught by deadly diseases from mosquitoes.34.What's paragraph 4 mainly about? ______A. Scientists are making efforts to kill mosquitoes.B. Some useful measures are taken to kill mosquitoes.C. There is no perfect solution to the mosquito problem.D. Mosquitoes' natural enemies could protect human beings.35.What's the author's attitude towards the future of solving the mosquito problem? ______A. Doubtful. B. Positive. C. Unclear. D. Negative.第二节 七选五(共5小题;每小题 2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从选项中选出最佳选项。选项中有两项为多余选项。Successful people not only have healthy morning habits, but also know how to finish off their day right.And they all have particular habits.Read a book. 36 They all know the importance of educating themselves every single day in order to achieve better results in their professional and personal lives. Reading will make you more likely to succeed.Organize the following day. Having a well-written plan can really benefit the tasks you have set for the day. It is really difficult to remember all the things you need to do. 37 Successful people know the importance of a well-planned day. So before you go to bed, write down your 3 most important goals for tomorrow.Spend time with family. Life is not all about work. We all need to enjoy ourselves and spend quality time with the people we love. 38 . Going for a walk, playing a game with your kids or just enjoying a movie night, can all be really great exercises to strengthen your close relationships.Get a workout. 39 I am sure you have heard this many times, but exercise can really benefit your body, mind, and build your self-confidence to help you keep a healthy lifestyle. 40 If you like getting things done in the evening, this could be the best time of your day to work on some art. By creating something artistic, you might even discover some hidden talents.Make something artistic.Create your artwork at night.Many successful people read every day.It is useful for improving your thinking.So why not write them all down in a journal Successful people know how to make time for their family.After a tiring day, it is important for you to go out and get your body moving.第三部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。As a teenager, I hated sports and physical education classes. I was always making up 41 to get out of them.However, when I started university, I decided to 42 kung fu. To my 43 , I loved it. It was a friendly club. I used to go two or three times a week to 44 . Because it is not a team sport, I didn t feel 45 about not being very good. And because it is a combat(格斗)sport, you train in pairs, which means that you get to 46 people and talk to them. I also 47 that the focus of the classes was on getting better at kung fu, rather than exercising to 48 my body. When I was doing kung fu, my body did change—I got 49 and quicker—but more importantly, the sport benefited me a lot in many ways. 50 , in the last year of university I was too busy to do kung fu most of the time.When I moved to Italy this year I wanted to 51 doing a combat sport again. I found a great local 52 that does mixed martial arts(武术). The club is 53 than the one at my university because we can do lots of good practice fights. I think that the practice is like chess, but much faster and much more fun!When I was a teenager, I never 54 that I would like sports. Now I think that everyone should try as many 55 as possible because I believe there is something out there for everyone!41.A. purposes B. excuses C. suggestions D. goals42.A. perform B. build C. spread D. try43.A. surprise B. disappointment C. worry D. sadness44.A. work B. compete C. train D. relax45.A. tired B. comfortable C. easy D. terrible46.A. meet B. admire C. show D. hug47.A. disliked B. appreciated C. doubted D. struggled48.A. examine B. lose C. change D. feel49.A. smaller B. younger C. heavier D. stronger50.A. Naturally B. Finally C. Obviously D. Unfortunately51.A. start B. hate C. avoid D. end52.A. gym B. club C. school D. university53.A. cheaper B. worse C. better D. crazier54.A. remembered B. imagined C. requested D. explained55.A. patterns B. projects C. sports D. hobbies第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。As a student, you may have many dreams. These dreams can be very big, such as 56 (win) the Nobel Prize; they can also be small, such as becoming one of the best 57 (student) in your class. Once you find a dream, what do you do with it Have you ever tried to make your dream come true Andrew Matthews, 58 Australian writer, tells us that making your dreams come true is life's 59 (big) challenge. You may think you're not very good 60 some school subjects, and that it's impossible for you to be 61 (success). In fact, everyone can realize his dream. The first thing you must do is to remember 62 your dream is. Keep telling 63 (you) what you want every day. There will be difficulties on the road to your dream, but the largest difficulty 64 (come) from yourself. You need to decide to do what is the most important. For example, studying instead of watching TV will help you to get better exam results.When you get closer to your dream, it may change a little. This is good as you have the chance 65 (learn) something more useful and find new hobbies.第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)66. 假设你是高一学生李华。你校正在举办"中国传统文化日"活动。你打算邀请外教Mr. Smith来参加此次活动。请你用英文给他写一封电子邮件,内容包括:1. 介绍活动 (时间、地点、安排等);2. 邀请参加。 注意:1. 词数不少于100;2. 开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Mr. Smith,________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours sincerelyLi Hua第二节 读后续写(25分)67.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之成为一篇完整的短文。注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题纸相应位置作答。When we arrived at the theme(主题) park in Southern California after an hour's drive, we discovered that the gates were closed. We knew that wildfires (野火) had been burning all over the area, but none were near our destination. We'd saved up so we could afford a trip to this theme park that the kids had been begging to visit. But because it's located in a valley, smoke blown in from the fires made it dangerous for visitors.I had to explain to four disappointed children that the highlight of the trip we had planned for weeks was canceled (取消). It had already been a hard year. My nine-year-old son had been diagnosed with diabetes (糖尿病) and my husband was out of work for months.We had no idea what to do with a van (面包车) full of sad children. Then, we had an idea.We don’t have enough money to visit Disneyland, but outside its gates was a big LEGO (乐高) store. We decided to take the children there and let them pick out LEGO sets to take home and build. They could spend as much time as they wanted exploring the store.Driving ninety more minutes on the highway, we could see smoke clouding over the sky, getting thicker by the minute. Arriving outside Disneyland, the kids were excited to explore the LEGO store.While the children and dad shopped, my phone rang. It was my mother in Minnesota, wondering how we were getting on with all the fires around us. I was telling my mother on our changed plans outside the store when I felt a tap on my shoulder. Another tourist had overheard the conversation.“My name's Patty, and I have tickets to Disneyland," the woman said. “We're not going to use them, and I couldn't help but hear your story. I've been looking for the right people to give them to."Paragraph 1: I couldn't believe my ears !______________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Paragraph 2: I gathered my family and we hurried into Disneyland excitedly.__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________第2页,共2页合肥市普通高中六校联盟2025年秋季学期期中考试高一年级英语试卷答案1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.C B C A B B A A B A11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.C B A B C C A C C A21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30.C C B B B C A A A D31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40.C B B C B C E F G B41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50.B D A C D A B C D D51. 52. 53. 54. 55.A B C B C语法填空56. winning 57. students 58. an 59. biggest 60. at 61. successful 62.what63. yourself es 65. to learn答案解析听力1. What does the woman suggest the man do A. Write a new book. B. Get his eyes tested. C. Take a break.【答案】C【解析】【原文】M: The new book I’m writing is terrible. I feel like throwing it away and starting all over again.W: You just need to take a break and come back to it with fresh eyes.2. Which country might the tourist come from A. China. B. Canada. C. Britain.【答案】B【解析】【原文】M: A tourist asked me for directions just now. He said he was a Canadian and got lost.W: Were you able to help him M: Yes. Although my English isn’t so great, he understood my body language.3. Why will the woman choose the white car A. It’s less expensive. B. It’s more comfortable. C. It’s environmentally friendly.【答案】C【解析】【原文】M: Of the two cars we have seen today, which one do you prefer W: The red one is more comfortable but costs more, while the white one doesn’t use much gas. As a lover of nature, I am surely going to choose the white one.4. What are the speakers talking about A. Their future house. B. Their new garden. C. Their jobs.【答案】A【解析】【原文】M: Our new house must have at least two bathrooms and a good kitchen.W: And a huge garden. But above all, it must be near our jobs.5. What is the woman’s opinion about animals at the zoo A. They should be trained.B. They should be set free.C. They should be moved to bigger zoos.【答案】B【解析】【原文】M: Want to go to the zoo with me tomorrow, Shannon W: No. The last time I was at a zoo, the animal trainers were not looking after the animals. The animals need to return to nature. They should not be kept in those small zoos.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后后有几个小题,从题中所给的三个选项中选出最佳选项。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答以下小题。6. Which subject does Mr. Smith mainly teach A. History. B. English. C. Science.7. What is the probable relationship between the speakers A. Father and daughter. B. Teacher and student. C. Brother and sister.【答案】6. B 7. A【解析】【原文】M: How was school today, Lucy W: It was OK. Mr. Smith said that my homework was very good.M: Which subject does Mr. Smith teach again W: He teaches English. He also teaches history but only when Mrs. Brown is off.M: And what about your science classes Are you going to be a scientist like your brother W: No. I don’t really enjoy them.M: Well, don’t worry, sweetie. It’s not for everyone. Study whatever you love.听下面一段对话,回答以下小题。8. How does the man want to travel A. By air. B. By ship. C. By train.9. When will the man go to New York A. In March. B. In April. C. In May.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】W: Hello, North American Traveling Agency. This is Phyllis speaking. Can I help you M: Yes, please. I’m planning my holiday and I’d like some information about holidays in New York. First, how much is the cheapest flight I am tired of traveling by train or by ship all the time.W: When do you want to go M: In March. Oh, wait a minute. I think it may be a little cold. April will be very pleasant for traveling.W: Good idea. Just give me your name and address. I’ll send you all the necessary information.听下面一段对话,回答以下小题。10. How did the man feel about the experience last night A. Surprised. B. Bored. C. Tired.11. What type of show did the man see A. A movie. B. A concert. C. An art show.12. What was the show about A. Sound effects. B. Technology in art. C. The future of robots.【答案】10. A 11. C 12. B【解析】【原文】W: Did you have a good time last night M: Surprisingly, yes! I usually find art shows pretty boring. I get tired and want to leave after five minutes. I’m more into concerts. But this show was great!W: Really Tell me about it.M: Well, it was all about technology in art. So, there were movies, light and sound shows, even a robot!W: Wow, that sounds very cool!M: One room had some famous works projected all over the floor and walls. But my favorite piece was a digital painting. It would change when you touched it. I spent ages playing with it!W: That’s amazing.听下面一段对话,回答以下小题。13. Where does the conversation take place A. In the man’s house. B. In the mountains. C. In a photo shop.14. How old is the man A. 15. B. 23. C. 28.15. What does the man like most about mountain climbing A. The fresh air. B. The natural scenes. C. The feeling of reaching the top.16. What does the woman want to hear about next A. The man’s father. B. The man’s hometown. C. The man’s first mountain climbing.【答案】13. A 14. B 15. C 16. C【解析】原文】W: Wow, you have so many photos of yourself climbing the mountains.M: Yes. I love climbing the mountains. That big photo in the living room here was just taken last month.W: How long have you been climbing M: Since I was 8 years old, for about 15 years.W: Oh, really Wow! So, what’s the good of mountain climbing M: I enjoy the fresh air. I love the natural scenes. And most importantly, I like the feeling of getting to the top of a mountain best.W: Yeah, that’s for sure. Do you have any good stories about mountain climbing M: Quite a lot! But the most unforgettable one is the first time that I went climbing with my father in my hometown.W: Tell me more about it!M: Sure.听下面一段独白,回答以下小题。17. What does the speaker ask the listeners to do first A. Find their seats quickly.B. Wear their proper jackets.C. Turn down the sound on their phones.18. What is allowed to do in the theater A. Taking pictures. B. Eating outside food. C. Buying cakes from the café.19. How long is the break A. Five minutes. B. Ten minutes. C. Fifteen minutes.20. How will the listeners know that the break is over A. A bell will ring.B. The workers will tell them.C. They will receive a message on their phones.【答案】17. A 18. C 19. C 20. A【解析】【原文】Good afternoon, ladies and gentlemen. Our show will begin in 10 minutes. Please find your seats quickly first. The people wearing red jackets will be happy to help you find your seats. Kindly turn off your cell phones. We don’t want anything to be taken away from the performance. Also, we don’t allow any photography inside the theater. All outside food and drinks including water are not allowed, either. However, you are welcome to buy something from our café. We’ve got Coke, coffee and cakes! The performance will last for two hours, and that includes a 15-minute break in the middle. During the break, we ask that you stay inside the main waiting area just outside the theater doors. You will hear a bell about five minutes before it’s time to go back to your seats. But if you’re outside, you may not hear it. Well, it’s almost three o’clock, so let’s get started!阅读理解A21. C 细节理解题。根据文章第二段“Southwest will give away one trip every week for 10 weeks. (西南航空将在10周内每周赠送一次旅行。)”可知每周赠送一次旅行,持续10周,那么总共赠送的免费度假次数就是10次。故选C。22. C 细节理解题。根据To Enter:中的“To enter the sweepstakes, visit https://southwest.fm/summerofgo, complete the entry form with all requested information and submit (提交) the form to receive one entry. (要参加抽奖活动,请访问https://southwest.fm/summerofgo,填写包含所有要求信息的参赛表格,并提交表格以获得一个参赛名额。) ”可知人们需要在线填写报名表来参加抽奖活动,故选C。23. B 细节理解题。根据“Discount Available”部分中的“Southwest is offering a 20% discount (折扣) for select flights to and from the city if you book by July 1 and travel between August 6 and December 18. (如果您在7月1日前预订并在8月6日至12月18日期间旅行,西南航空将为往返该城市的精选航班提供20%的折扣。)”可知,获得20%折扣的要求之一是在7月1日前预订。故选B。B24. B主旨大意题。根据第二段“A kid who feels stressed about school might have headaches or stomachaches. Having trouble sleeping is also a sign of stress. (一个对学校感到压力的孩子可能会头痛或胃痛。失眠也是压力的一种表现。)”可知第二段主要讲的是孩子在学校感到压力的表现,故选B。25. B 细节理解题,根据第四段“It’s a good idea to talk to someone about your problems at school. (和别人谈谈你在学校的问题是个好主意。) ”,第五段“Another good idea is to write down your feeling about school. (另一个好主意是写下你对学校的感觉。)”和第六段“The next time you find yourself disliking school, this will also help you: Make a list of everything you dislike or enjoy—even there is only one thing. (下次你发现自己不喜欢学校的时候,这也会对你有帮助:把你不喜欢或喜欢的东西列一个清单——即使只有一件事。)”可知文章提到了三条建议,故选B。26. C词句猜测题。根据划线句子下文“and you might be able to put the good feeling back in school! (也许你就能把美好的感觉带回学校!)”可推测划线句子意思是试着改变自己的现状,这样你在学校就会感到美好,故选C。A推理判断题,通读全文,尤其第一段““I hate school, and I’m not going back!” Have you ever had that thought Lots of kids have had. Usually this feeling doesn’t last long. But what if you feel this way too much (“我讨厌学校,我不回去了!”你有过这样的想法吗?很多孩子都有过。通常这种感觉不会持续太久。但如果你有太多这样的感觉呢?)”可知文章介绍很多学生不想去上学,甚至对学校产生了压力,因此提供了几个方法,希望能帮助学生健康学习。所以这篇文章是写给学生的,故选A。C28. A句意理解题。根据下文可知,曹雪芹的曾祖父、祖父和他的父亲先后被康熙皇帝任命为江宁织造。据此可知,曹雪芹出生于豪门。29. A推理判断题。根据第二至四段可知,曹雪芹出生于豪门,但后来家庭惨遭变故,一直穷困潦倒。因此他的人生见证了“起落浮沉”。30. D推理判断题。根据第四、五段可知,曹雪芹创作《红楼梦》的过程持续了10年多,其间充满了艰辛坎坷,经历了常人难以忍受的痛苦和挫折。31. C段落大意题。根据第六段可知,本段主要对《红楼梦》的故事情节及主题作了简要介绍。DB推理判断题。根据文章第一段When we are young,we learn that tigers and sharks are dangerous animals.We might be scared of them because they are big and powerful.As we get older,however,we learn that sometimes the most dangerous animals are also the smallest animals.In fact,the animal that kills the most people is one that you are familiar with:the mosquito (蚊子).(当我们年轻的时候,我们知道老虎和鲨鱼是危险的动物。我们可能害怕它们,因为它们既大又有力量。然而,随着我们长大,我们了解到有时候最危险的动物也是最小的动物。事实上,杀死最多人的动物是你熟悉的:蚊子)可知,第一段提出了杀死最多人的动物是你熟悉的蚊子,所以文章开头提到老虎和鲨鱼是为了引出文章的主题,即蚊子,故选B项。33。B 推理判断题。根据文章第二段On the other hand,female mosquitoes feed on animal blood.When a female mosquito bites a human being,it transmits (传播) saliva into the blood.This saliva may or may not contain a deadly disease.The result of the bite can be minor or as serious as death.(另一方面,雌性蚊子以动物血液为食。当雌性蚊子叮咬人类时,它会把唾液注入血液。这种唾液可能含有也可能不含有致命的疾病。叮咬的结果可能很轻微,也可能严重到致命)可知,雌性蚊子可能会把疾病传播给人类,故选B项。34. C 段落大意题。根据文章第四段Mosquitoes have many natural enemies like bats,birds,dragonflies,and certain kinds of fish.Bringing more of these animals into places where mosquitoes live might help to cut down the number of mosquitoes in that area.This is a natural solution,but it does not always work very well.Mosquitoes can also be killed with poisons or sprays.But these sprays may also harm other plants or animals.(蚊子有许多天敌,如蝙蝠、鸟类、蜻蜓和某些种类的鱼。把这些动物更多地带到蚊子生活的地方,可能有助于减少该地区的蚊子数量。这是一个自然的解决方案,但并不总是很有效。蚊子也可以用毒药或喷雾杀死。但这些喷雾剂也可能对其他植物或动物造成伤害)可知,本段主要讲述了消灭蚊子的措施,但这些措施都有缺陷,即没有完美的解决方案,故选C项。35. B观点态度题。根据文章最后一段Although mosquitoes may not seem as scary as larger,more powerful animals,they are far more dangerous to human beings.But things are changing.It is highly likely that one day scientists will find a way to keep everyone safe from mosquitoes and the diseases they carry.(虽然蚊子看起来可能不像更大、更有力量的动物那么可怕,但它们对人类来说要危险得多。但情况正在发生变化。很有可能有一天,科学家们会找到一种方法,让每个人都能免受蚊子和它们携带的疾病的伤害)可知作者对解决蚊子问题的未来持乐观态度,认为科学家们会找到一种方法来解决这个问题,故选B项。这是一篇说明文。主要介绍了实际上最危险的动物是蚊子,并介绍了蚊子的习性、对人类的危害以及应对蚊子的措施等,并表达了对解决蚊子问题的乐观态度。做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。七选五36. C. 根据上文“ Read a book. (读一本书。)”以及下文“ They all know the importance of educating themselves every single day in order to achieve better results in their professional and personal lives. (他们都知道为了在职业和个人生活中取得更好的成绩,每天自学的重要性。)”可知,设空处应该说明的是与读书有关。C. Many successful people read every day. (许多成功人士每天都读书。)能够承上启下,符合语境。故选C。37. E 根据上文“ It is really difficult to remember all the things you need to do. (记住所有你需要做的事情真的很难。)”可知,E. So why not write them all down in a journal (那么为什么不把它们都写在日记里呢 )建议把需要做的事情写在日记里,能够承接上文,符合语境。故选E。38. F 本段的中心句为“ Spend time with family. (花时间和家人在一起。)”以及根据上文“ We all need to enjoy ourselves and spend quality time with the people we love. (和我们爱的人共度美好时光。)”和下文“ Going for a walk, playing a game with your kids or just enjoying a movie night, can all be really great exercises to strengthen your close relationships. (散步,和你的孩子玩游戏,或者只是享受一个电影之夜,都是加强你们亲密关系的很好的锻炼。)”可知,设空处应该说明的是成功人抽出时间与家人在一起。F. Successful people know how to make time for their family. (成功人士知道如何为家人腾出时间。)能够承上启下,符合本段的主旨。故选F。39. G 根据上文“ Get a workout. (锻炼一下。)”以及下文“ I am sure you have heard this many times, but exercise can really benefit your body, mind, and build your self-confidence to help you keep a healthy lifestyle. (我相信这句话你已经听过很多次了,但是锻炼真的对你的身体、思想都有好处,还能建立你的自信,帮助你保持健康的生活方式。)”可知,设空处应该说明的是与锻炼有关。G. After a tiring day, it is important for you to go out and get your body moving. (劳累了一天之后,出去活动活动身体对你来说很重要。)中的“出去活动活动身体对你来说很重要”与下句中this相呼应,能够承上启下。故选G。40. B 根据下文“ If you like getting things done in the evening, this could be the best time of your day to work on some art. (如果你喜欢在晚上完成工作,这可能是你一天中从事艺术工作的最佳时间。)”可知,设空处说明的是晚上进行有关艺术工作。B. Create your artwork at night. (在晚上创作你的作品。)能够作为本段的主题句,引出下文;且选项中的at night与下文中的 in the evening相呼应。故选B。完形填空【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在青少年时期讨厌运动,然而上大学后却爱上了功夫,毕业后更在俱乐部尝试了格斗运动。作者通过自身经历告诉人们:应尽可能多地去尝试运动,因为总有一种适合自己。41. 根据上文“As a teenager, I hated sports and physical education classes.”可知,作者不喜欢运动,讨厌体育课,所以作者会找借口逃避运动和体育课。故选B。42. 根据下文中的“I loved it”可知,作者尝试功夫后发现自己喜欢它。故选D。43. 根据上文中的“As a teenager, I hated sports and physical education classes.”和句中的“I loved it”可知,作者青少年时期讨厌运动,而上大学的时候发现自己喜欢功夫,这让作者感到惊讶。to one s surprise为固定短语,意为“令人惊讶的是”。故选A。44. 根据下文中的“you train in pairs”可知,此处是原词复现,指每周去训练两三次。故选C。45. 根据空后的“about not being very good”可知,此处是指作者没有因为表现不好而感到糟糕。故选D。46. 根据空后的“and talk to them”可知,此处是指和人们会面并交谈。故选A。47. 根据空后的“that the focus of the classes was on getting better at kung fu”可知,课程的重点是提高功夫,作者很欣赏这一点。故选B。48. 根据下文中的“When I was doing kung fu, my body did change”可知,此处是原词复现,再结合常识可知,此处是指通过锻炼来改变身体。故选C。49. 根据常识和空后的“and quicker”可知,练习功夫让作者变得更强壮、更敏捷。故选D。50. 根据下文中的“in the last year of university I was too busy to do kung fu most of the time”可知,作者在大学的最后一年太忙而没时间练功夫了,这是不幸的事。故选D。51. 根据空后的“doing a combat sport again”可知,此处是指重新开始做一项格斗运动。故选A。52. 根据下文中的“The club”可知,此处是原词复现,指作者找到了一家很棒的俱乐部。故选B。53. 根据句中的“because we can do lots of good practice fights”可知,作者感觉这个俱乐部比大学里的那个更好。故选C。54. 根据第一段中的“As a teenager, I hated sports and physical education classes.”并结合上文可知,作者十几岁的时候讨厌运动,后来却喜欢上了格斗运动,所以作者在当时从未想过自己会喜欢运动。故选B。55. 根据上文中的“I would like sports”并结合前文内容可知,本文围绕作者的运动经历展开,作者通过自身经历告诉人们,应该尝试尽可能多的运动。故选C。66应用文Dear Mr. Smith,I am Li Hua, a high school student. I am writing to invite you to join us and share your views on Chinese traditional culture. Our school is going to hold an activity called the Chinese Traditional Culture Day on April 23, from 2 p.m. to 4 p.m. at the school's multi-function hall.The purpose of the activity is to improve the understanding of Chinese traditional culture. We have several cultural activity stations like calligraphy, drawing, martial arts, and Chinese traditional costume show. For each station, there will be a professional coach and student representatives to introduce to the audiences.Since you are experienced and knowledgeable about Chinese culture, I believe your participation in our activity would be highly appreciated. I am looking forward to your early response.Yours sincerely, Li Hua67读后续写One possible version :I couldn't believe my ears! I'd heard of random acts of kindness, but that type of thing happened to other people, never to us. I couldn't imagine that this wonderful generous woman was sending all six of us to Disneyland!With deep gratitude filling my heart and tears of joy spilling down my face,I hugged Patty tightly, exchanged personal information, and took a picture with her. As we said goodbye to each other,I felt Patty was no longer a stranger but forever a part of our family.I gathered my family and we hurried into Disneyland excitedly. I had expected we wouldn't have enough time to do much.After all.anyone who has visited Disneyland knows how long the lines are.However, because of the smoke in the air from the fires,Disneyland looked like an empty town. There were no lines at the most popular rides, and the children enjoyed riding them over and over without waiting. Our family had had the best day ever.We will never forget the miracle given to us by Patty,who would be called, in Disney terms, our fairy.只只报告查询:登录或扫描二维码下载App■(用户名和初始密码均为准考证号)■ 两回合肥市普通高中六校联盟2025年第一学期可亚期中考试高一年级英语答题卷Dear Mr.Smith,姓名:班级:考场/座位号:贴条形码区注意事项1.答题前,考生先将自己的姓名、班级、考场填写清楚,并认真核对条形码上的姓名和准考证号。2.选择题部分请按题号用2B铅笔填涂方框,修改时用橡皮擦干净,不正面上,切勿贴出虚线方框留痕迹。先效拼分校图态资锦器:弃兰正确填涂缺考标记在草稿纸、试题卷上答题无效。5.请勿折叠答题卡,保持字体工整、笔迹清晰、卡面清洁单选题1 [A][B][C]6[A][BJ[C]11 [A][B][C]16[A][B][C]21[A][BJ[C][D]2[A][B][C]7[A][B][C]12[A][B][C]17 [A][B][C]22[A][B][C][D]3[A][B][C]8[A][B][C]13[A][B][C]18[AJ[B][C]23[A][B][C][D]4[A][B][C9[A][B][C]14[A][B][C]19[A][B][C]24[A][B][C][D]5[A][B][C]10[A][B][C]I5[A][B][C]20[A][B][C]25[A][B][C][Dj26[A][B][C][D]31[A][B][C][D]36[A][B][C][D][E][F][G]4L[A][B][C][D]27[A][B][C][D]32[A][B][C][D]37[AJ[B][C][D][E][F][G]42[A][B][C][D]28[A][B][C][D]33[A][B][C][D]38[A][B][C][D][E][F][G]43[A][B][C][D]29[A][B][C][D]34[A][B][C][D]39[A][B][C][D][E][F][G]44[A][B][C][D]30[A][B][C][D]35[A][B][C][D]40[A][B][C][D][E][F][G]45[A][B][C][D]46[AJ[B][C][D]51[A][B][C][D]47[A][B][C][DJ52[A][B][C][D]48[A][B][C][D]53[A][B][C][D]49[A][B][C][D]5A[A][B][C][D]50[A][B][C][D]55[A][B][C][D]填空题Yours sincerely59.Li Hua58.60.6161■ㄖ囚■囚囚■a第1页共4页第2页共4页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2025合肥六校联考英语学生用卷 2.docx 2025合肥六校联考英语答案用卷.docx 合肥市普通高中六校联盟2025年第一学期期中考试高一年级英语答题卷.pdf 高一试卷听力.mp3