四川省广安市前锋区2025-2026学年高二上学期11月期中考试英语试题(含解析,有听力音频有听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

四川省广安市前锋区2025-2026学年高二上学期11月期中考试英语试题(含解析,有听力音频有听力原文)

资源简介

精准命题·取得高分
2025—2026学年上期高2027届第一阶段学业水平评估
英 语
地区:GAQF
考生注意:
本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。
答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。
考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。
本次考试范围:高考。
预祝你们考试成功
第I卷 选择题(共55小题,满分95分)
(请用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Where does the woman live now
A.In Miami. B.In New York. C.In Los Angeles.
2.Who will give the lecture now
A.Prof. Brookings. B.Dr. Mildens. C.Dr. Kathleen White.
3.What was the woman dissatisfied with about her shopping trip
A.The big crowd. B.The outdated things. C.The shop assistants.
4.What does Leon want to do this term
A.Make money. B.Earn more credits. C.Get experience.
5.What will the woman do tomorrow afternoon
A.Go to a physics class. B.Have her teeth checked. C.Meet with the man’s trainer.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,
各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.What does the woman persuade Johnny to do
A.Avoid arm injury. B.Visit his classmate. C.Follow the doctor’s advice.
7.Which city will Johnny visit next week
A.Shanghai. B.Beijing. C.Harbin.
听第7段材料,回答第8至9题。
8.What did the woman originally want to do at the radio station
A.Be a DJ. B.Start a podcast. C.Compose music.
9.What does the woman imply about the job of managing the station’s music
A.It would offer nothing new. B.It would help her get started. C.It would be physically demanding.
听第8段材料,回答第10至12题。
10.What are the speakers doing
A.Hiking a mountain. B.Packing up for a mountain trip.
C.Measuring the temperature on the mountain.
11.What happened to Frank last year
A.He nearly lost his life. B.His feet were black and blue. C.He got lost in the Teton Range.
12.What will the woman do next
A.Have some medicine. B.Examine her feet. C.Walk with a stick.
听第9段材料,回答第13至16题。
13.What does the man say about the bedroom
A.It’s quite nice. B.It lacks a desk. C.It’s not that big.
14.Why does the woman go to Beijing every year
A.To meet her friends. B.To visit her family. C.To go on a business trip.
15.How long does the man want to rent the bedroom
A.6 months. B.4 months. C.2 months.
16.What will the man do tomorrow morning
A.See a doctor. B.Buy a newspaper. C.Visit another apartment.
听第10段独白材料,回答第17至20题。
17.When did Elizabeth move to New York
A.In 1821. B.In 1832. C.In 1857.
18.How did Elizabeth make money for her study
A.By giving English lessons. B.By working as a music teacher.
C.By teaching at a medical school.
19.What happened to Elizabeth in 1849
A.She left Paris. B.She was accepted as a doctor. C.She graduated from medical school.
20.What was one of Elizabeth’s contributions
A.She fought hard for women’s rights.
B.She set up the first hospital in the world.
C.She helped to train many women doctors.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
Are you in need of a culture fix Here are three must-see art exhibitions in London, from explorations of architecture and freedom to new perspectives of Michelangelo.
A Different Green
Emerging solo artist Bella Hoare’s first solo exhibition at South Bank, London, A Different Green focuses on over 20 works that connect the beauty of the female form with references to nature. Hoare is deeply buried in the natural world, living and working among forested landscapes. Her distinctive style of painting creates complex multilayered works.
Themes of renewal and hope are outstanding in the exhibition, exploring the human potential for closeness with the natural world.
Carvalho Park Exhibition
This year, the New York-based art gallery, Carvalho Park, will hold its first exhibition in the UK, taking place in participation with Frieze No 9 Cork Street in London. This group exhibition displays works from some Danish artists.
Carvalho Park grew out of its directors’ backgrounds in performing arts and architecture, resulting in a gallery that focuses on sculpture, installation and performance. Likewise, the exhibition at Frieze No 9 Cork Street combines sculpture, painting, assemblage and collage (组合和拼贴画) to explore the natural world.
Michelangelo: the Last Decades
A new exhibition at the British Museum will explore Michelangelo beyond the most famous works of his youth.
The exhibition focuses on how Michelangelo’s art and faith evolved. Works from the British Museum’s collection of Michelangelo’s drawings will be shown for the first time in nearly two decades. Alongside his art, a selection of his poems, letters and designs will also be exhibited, revealing an insight into the man behind the masterpieces.
21.What does Bella Hoare’s exhibition highlight
A.The evolution of humans.
B.The development of complex architecture.
C.The difference between females and males.
D.The connection between humans and nature.
22.What do we know about Carvalho Park Exhibition
A.It features Danish works. B.It includes British sculptures.
C.It is the first one in New York. D.It is based on the UK-based art gallery.
23.Which of the following does the exhibition at the British Museum explore
A.Bella Hoare’s poems. B.Carvalho Park’s designs.
C.Michelangelo’s art evolution. D.Frieze No 9 Cork Street’s architecture.
B
In the mid-19th century, a simple operation could often be a death sentence. Even if a patient survived the surgeon’s knife, they frequently fell victim to deadly infections (感染) afterwards. Hospitals were filled with the smell of decay (腐烂), and surgeons saw infection as an unavoidable part of surgery.
Joseph Lister, a British surgeon, was deeply troubled by the high death rates from post-surgical infections. He refused to accept that they were inevitable. While studying wound inflammation, he learned about the work of Louis Pasteur, who proposed that germs (tiny, invisible organisms) caused decay and disease. This was a revolutionary idea at the time.
Lister made a brilliant connection. He reasoned that if germs in the air were causing wounds to decay, then the solution was to kill these germs before they could enter the wound. He began experimenting with carbolic acid, a chemical used to treat waste water. He developed a system where he would spray a fine mist of carbolic acid in the air around the operating area, clean surgical tools with it, and soak wound dressings in it. The results were dramatic. The death rate from infection following his surgeries plummeted.
Despite his success, Lister faced significant resistance from the medical community. Many senior surgeons believed that Lister was accusing them of being dirty. They were unwilling to change their old ways. However, Lister persisted, patiently publishing his findings and demonstrating his methods.
Gradually, as other surgeons adopted his antiseptic techniques, the evidence became undeniable. Surgery was transformed. Lister’s principles of killing germs to prevent infection laid the foundation for modern antiseptic surgery. His work, built on Pasteur’s germ theory, saved countless lives and forever changed the course of medicine, turning surgery from a dreaded last resort into a safe, life-saving practice.
24.What was the common belief about infections in surgery before Lister’s time
A.They were caused by dirty surgical tools.
B.They were an unavoidable part of surgery.
C.They could be easily treated with chemicals.
D.They only happened in unclean hospitals.
25.What was the key idea from Louis Pasteur that inspired Lister
A.The importance of washing hands.
B.The use of carbolic acid for cleaning.
C.The germ theory of disease.
D.The method of spraying chemicals in the air.
26.The word “plummeted” in Paragraph 3 is closest in meaning to .
A.increased slightly
B.remained stable
C.rose dramatically
D.fell sharply
27.The most appropriate title for the passage would be .
A.The Discovery of Germ Theory
B.The Life Story of a Great Surgeon
C.The Use of Carbolic Acid in Medicine
D.The Man Who Conquered Surgical Infection
C
We’ve all experienced the sudden urge to check our phone, and a new study from Duke University might explain why. The research suggests that this isn’t just a bad habit, but rather that our smartphones might be reshaping our brain’s reward system, making us seek information in a way similar to how we seek food or money.
The study involved people playing a simple game where they had to choose between different symbols that offered certain chances of receiving a reward. The rewards were either money, the opportunity to learn a random piece of information (like a fun fact), or nothing. Meanwhile, the participants’ brain activity was monitored using FMRI scans.
The results were striking. The researchers found that the brain’s dopamine-rich reward centers, particularly the vmPFC (前额叶皮层), became active when participants were expecting both monetary rewards and informational rewards. This suggests that our brains process the opportunity to gain new information as a valuable reward itself. The desire for information followed a classic “law of demand” — the more expensive (in terms of effort or cost) it was to get information, the less people sought it, just like any other product.
“This finding helps explain the ‘checking’ behavior we see with smartphones,” said the study’s lead author. “Each time we slide down to refresh our news feed or check updates, we are essentially seeking a small piece of new information. Our brain perceives this information as having potential value, releasing dopamine (多巴胺) that makes the action feel rewarding, even if the information itself is unimportant.”
The researchers believe this insight is crucial for understanding modern behaviors. It indicates that the appeal of digital platforms is not merely about social connection but taps into a fundamental biological mechanism. However, they also warn that this cycle, if left unchecked, could contribute to problematic internet use, as the brain gets caught in a continuous circle of seeking minor informational rewards.
28.How does the author introduce his topic
A.By presenting a personal experience.
B.By describing a common daily behavior.
C.By quoting a famous philosopher’s saying.
D.By comparing ancient and modern human behaviors.
29.The author mentions the “FMRI scans” in Paragraph 2 mainly to ________.
A.emphasize the high cost of the scientific research
B.describe the physical experience of the participants
C.provide objective evidence for the study’s conclusions
D.explain the complex technology used in modern psychology
30.What does the “law of demand” in Paragraph 3 indicate
A.The harder it is to get information, the less people want it.
B.People always want more information regardless of the cost.
C.The value of information decreases as it becomes easier to get.
D.Information is the most valuable product in the modern world.
31.What is the potential risk of the brain’s reward system for information
A.It could slow down our thinking process.
B.It might end up with too much screen time.
C.It can damage our brain’s fundamental structure.
D.It will prevent us from learning essential knowledge.
D
Labubu dolls are hard to find. Even at the giant flagship store of their maker, Pop Mart, in Shanghai, customers are told they need to wait a week or longer. The lovely creatures, sold in “blind boxes” so that buyers don’t know which one they will get, are loved not only by Chinese children but also by famous people at home and abroad.
For many years, Chinese shoppers liked to follow foreign trends in fashion, make-up, hotels and other areas. But now, they are turning to local luxury brands, high-end make-up labels and milk tea shops. Furthermore, many of these brands are winning fans in other countries. Chinese brands are beginning to penetrate international markets with their unique products.
As consumers have become more careful about spending, cheap but good-quality local brands have grown popular. But lower prices are not the only reason for the love of Chinese brands. In many cases shoppers are paying the same or even more for local products. For instance, the best selling drinks at Chagee, a tea chain that went public in New York in April, are tea lattes(拿铁)that sell for 15-20 yuan ($2-3), almost the same as Starbucks’s top drinks in China.
Chinese consumers are also now far less crazy about foreign goods simply because they are foreign. The rapid rise of Laopu proves that. Instead of copying Western style, both Laopu and Chagee have shown off their Chineseness. It has worked. The competition is not limited to China. Pop Mart now has stores in more than 20 countries, including at least 37 in America. Chagee will have more than 1,300 shops outside China by the end of the year, up from almost none four years ago.
Experts believe that the more foreign recognition these brands get, the more popular they become within China. The popularity on Western social media over Labubu dolls is thought to have made them even more famous at home.
32.What’s the purpose of the first paragraph
A.To promote a product.
B.To introduce the topic.
C.To present an argument.
D.To show the present situation.
33.What does the underlined word “penetrate” in paragraph 2 most likely mean
A.Reject B.Ignore C.Enter D.Quit
34.What does the example of Chagee’s tea lattes show
A.Price matters most to consumers.
B.Some local brands achieve high pricing.
C.cheap local brands are popular in China.
D.Chinese tea chains outperform foreign ones.
35.Which of the following is the best title for the text
A.The Charm of Chinese luxury Brands
B.Why Milk Tea Brands Win the hearts
C.From Local Toy to Global Hit: Pop Mart leads the Way
D.From Foreign Trends to Local Love: Chinese Brands Shine
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Aging Isn’t Just About Decline
We spend billions fighting aging and yet scientists argue this focus on decline misses the bigger picture. “Aging isn’t worsening: it’s living,” says Professor Michelle Feng. A key factor for that is stress management: Studies show older adults exhibit calmer responses under pressure. 36 .
Emotional intelligence deepens with time.
While youth often hold back emotions, older adults excel in looking at challenges differently. 37 . So elders are always honored as our life instructors. “When your time is more limited, you may focus on meaningful things that can benefit you now instead of in the future,” says Feng. 38
Long-term partnerships frequently reach peak satisfaction in their 60s and 70s. Women, in particular, report heightened emotional fulfillment despite physical changes. This agrees with broader happiness trends and studies now suggest the longer you are with your life partner, the closer you will be.
Critically, mindset shapes outcomes.
39 .A landmark study found that people embracing positive aging lived 7.5 years longer than those resigned to decline. “How we age isn’t predetermined,” Feng emphasizes. “We really have so much more control over how we age than we think we do, and that can empower you to make decisions that are good for you.” From stress management to daily joy, the data underlines aging as an ongoing process of growth—not just loss. 40 .
A.Closeness often improves with age B.Elders are confronted with more challenges C.This kind of wisdom improves emotional intelligence D.In turn, these positive reactions lead to better mental health E.It’s a common belief that older adults are less capable of handling moods F.Therefore, if our attitude makes a positive change, we can lead a better later life G.What we think about aging has a huge impact on how we actually experience it
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C 和 D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Mary Cormier got a call about a dog who was on the side of the road with a broken leg. That’s when she met Ranger. She 41 that he had been hit by a car and later learned he had been 42 for the last 7 years.
“He 43 it in the street through every winter, every fierce Texas 44 for seven years,” Mary said. With the help of donations, Mary was able to get the surgery Ranger 45 and took him to her home to rest and heal. And he 46 enjoyed spending most of his time indoors.
“Some dogs are just good. There’s nothing 47 I could say about him. This is a good dog,” Mary shared. “Ranger was meant for better. I felt like he needed to be a(n) 48 dog.”
After 49 several adoption applications, Mary was able to find the perfect 50 for Ranger’s forever home. And his new owner’s name was Judy Okert. “He makes you 51 and makes you cheerful,” Judy said about Ranger. “He makes you 52 to get up and be a part of life.”
Recently, Ranger became Judy’s 53 when he warned her that her granddaughter was having a seizure.
“I don’t know what we would have done without him,” Judy said. Ranger scratched on the granddaughter’s door. Then he ran to get Judy’s 54 . Because of his actions, Judy’s granddaughter was 55 !
41.A.expected B.realized C.denied D.admitted
42.A.homeless B.useless C.hopeless D.aimless
43.A.made B.got C.put D.hated
44.A.thunder B.fire C.heat D.wind
45.A.encountered B.abandoned C.performed D.required
46.A.hardly B.really C.steadily D.timely
47.A.negative B.important C.special D.mysterious
48.A.kind B.honest C.indoor D.trained
49.A.giving up B.waiting for C.working out D.going through
50.A.agent B.role C.match D.fortune
51.A.worry B.laugh C.upset D.matter
52.A.desire B.hesitate C.learn D.decline
53.A.partner B.assistant C.fan D.hero
54.A.agreement B.support C.attention D.protection
55.A.amused B.saved C.found D.cured
第II卷 非选择题(共12小题,满分55分)
(请用0.5mm黑色墨迹签字笔在答题卡上对应区域作答)
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
A shocking Chinese film Dead to Rights 56 (move) countless viewers since its release (放映). It got an 8.7 out of 10 high score on Chinese review platform Douban. With a 57 (power) narrative, the film recreates a chapter of heartbreaking national memory and stirs deep historical 58 (reflect).
Set during the fall of Nanjing in 1937, the story follows 59 group of ordinary people sheltering in a photo studio. 60 (force) to develop photos for the Japanese military to survive at the beginning, they 61 (accidental) discover negatives (底片) revealing war atrocities (暴行). They risk their lives to preserve the evidence and expose the war crimes.
62 other war-themed works, Dead to Rights avoids war epics (叙事) that focus on grand battle scenes. Instead, it uses photography as a medium to convey the horror of war with indirect yet deeply affecting visuals.
Japanese soldiers twisted (扭曲) Confucian virtues like “Ren” while 63 (commit) unspeakable crimes. In the final montage, old wartime ruins filmed by the invaders fade into the busy and noisy streets of modern Nanjing. The people in those photos, 64 died for the truth, never saw peace, but the future they protected is our present. As the filmmakers put it: “Walking out of the theater 65 seeing the prosperous China today are our film’s Easter egg.”
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假设你是某中学的学生会主席李华,觉察到在信息爆炸的时代,同学们时常被媒体海量甚至虚假的信息所困扰。为此,请你以学生会的名义,为学校英文报“The Voice”写一封倡议书,倡议大家学习如何成为一名有判断力的阅读者。内容包括:
1. 提出此倡议的背景与目的;
2. 提出两到三条具体、可行的建议;
3. 发出呼吁,重申该做法的积极意义。
注意:1. 词数在80个左右;2. 文中不得出现真实的人名和校名。
Dear fellow students, ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________The Students’ Union
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
With a big birthday approaching, two of my adult children chose to surprise me with an unforgettable way—skydiving (跳伞). The day finally came and we were together with other fourteen people in a small aircraft. The side door was opened wide, and the wind rushed through the cargo hold (货仓). Everyone was silent, sitting perfectly still and staring out at the endless sky.
When we reached a height of 4,300 feet, my son’s face turned pale as he carefully inched next to the opening, leaned (倾斜) sideways, and fell out of the airplane. Something went cold in my heart when I realized he was gone. But, only seconds later, instructions were being barked, and my daughter suddenly appeared in the same space just occupied by my son. She seemed a little nervous and then fell away into the wild blue sky after her brother.
For a quick moment, a desperate fear overcame me, and I wondered if that was the last time I would see them and whether they would land safely. But the thought soon passed as I felt a strong pull on my pack and was moved into position by our instructor.
Actually, I’d wanted to chicken out (临阵退缩) once we reached the airport, but when I heard one of the teammates decided to skydive to celebrate her fiftieth wedding anniversary, I thought I had the courage to do it, too.
The wind blew louder as we went up further, each second feeling like an eternity (永生). My heart pounded in my chest quickly. Below me, the world seemed so distant, a patchwork of green fields and shining water. As I watched my children disappear into the vastness, a part of me wanted to scream, to pull them back into the safety of the aircraft. But another part, a deeper part, understood the excitement they sought and the freedom they had although they were afraid before skydiving.
注意:
1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Para.1
The instructor’s voice showed it was my turn.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Para.2
My son and daughter rushed to me when I landed.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
此线以下无试题内容
英语试题 第3页 共12页 GA ◎ QF 第4页 共12页 英语试题
2025—2026学年上期高2027届第一阶段学业水平评估2025—2026学年上期高2027届第一阶段学业水平评估
英语试卷参考答案与解析
GAQF
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 C A C C B C B A B A
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 A C C B A A B B C C
听力录音文稿
Text1:M: Hello, I’m a reporter from the BBC. Can I ask you some questions
W: Of course. Go ahead.
M: Where are you from
W: Well, I’m originally from Miami, but we moved to New York when I was three years old. I lived there until I was seventeen, and then I moved to Los Angeles and have lived here until now.
Text2:M: Before we begin today’s lecture, I want to invite Dr. Kathleen White to talk about the plan for the afternoon.
W: Prof. Brookings, I just talked to Dr. White. She said she will be a little late today because she got stuck in traffic.
M: Oh, thank you, Dr. Mildens. In that case, I’ll begin the lecture now, and Dr. White can tell us about the afternoon later on.
Text3:M: So how was your shopping trip yesterday I imagine that the department store was pretty crowded on Saturday.
W: Actually, I wasn’t happy that those shop assistants tried to sell me things all the time. What I just wanted to do was look at things on the shelves.
Text4:W: Congratulations, Leon. You’re chosen as a host in our school’s broadcasting station. Will you be paid each month
M: No, but I can get two credits this term. In fact, I want to gain some practical experience from it.
Text5:M: Do you want to go with me to the gym tomorrow morning My trainer said she would give you a free class.
W: I would love to. Just remind me to go to my dentist appointment in the afternoon.
Text6:W: Can you give me your arm, Johnny You’ll just feel a little pain.
M: OK. But are you sure I really need this
W: The doctor ordered it. Your mother said you missed last year’s trip to Shanghai because you were sick. Do you want to miss the trip to Beijing next week
M: No. My classmate Tommy is sick, and he can’t go.
W: See He’ll be stuck here in Harbin, and you’ll be at the Summer Palace.
M: Go ahead, then.
Text7:M: Did you go to the university radio station
W: I did, but they’re not looking for any DJs right now. Maybe I’ll just start a podcast.
M: You won’t learn anything new that way! They must have needed people for other things, right
W: Well, yes. People to manage all the music they get. That would get my foot in the door, I suppose ·
M: And you’ll learn so much more!
Text8:M: We’re halfway up the peak, and we are supposed to arrive at the top before dawn. Let me check my backpack … Ah, here it is! A down coat for you.
W: What Put on a down coat in summer You must be crazy.
M: Listen, Frank went blue last year when we went backpacking in the Teton Range. If he hadn’t come with me, he would have frozen to death. That sounds incredible, but it’s true. The temperature will drop to about 5 degrees Celsius in the evening in the mountains, even in summer.
W: Oh, I didn’t know that before. Okay, I’d better follow your advice. I don’t want a cold to ruin my trip in that I have no cold medicine in hand. Look, this will be a perfect walking stick for me. I found it at the foot of the mountain.
M: Good. Let’s move on.
Text9:M: Could you tell me something about the bedroom you’re renting out
W: Sure. It’s 10 square metres in size and it’s quite nice. Besides a bed, there is a desk, a chair, a cupboard and an air conditioner in it.
M: It is not as big as I thought. A desk and a chair make the room more crowded, and I don’t need them.
W: I see. Well, can you accept the rent given in the newspaper
M: Yes. If I rent it, will I live with you
W: Yes. But I spend two months in Beijing every year.
M: For business
W: No. My son got married and settled down there. I always miss him.
M: I understand. I want to know if I can rent the room for only half a year.
W: Of course. Well, why don’t you come around and see the apartment
M: OK. May I see it this afternoon
W: I’m afraid not. I’ll visit my friend then. How about tomorrow morning At 9 o’clock
M: I’m going to the hospital to get my headache treated then. What about 4 o’clock tomorrow afternoon
W: Fine. Just follow the address in the newspaper.
Text10:W: Elizabeth Blackwell was born in England in 1821, and moved to New York City when she was 11 years old. One day, she decided to become a doctor. That was nearly impossible for a woman in the middle of the nineteenth century. After writing many letters to apply to medical schools, she was finally accepted by one in Philadelphia. She was so determined that she taught at a middle school and gave music lessons to earn money for her study. In 1849, she decided to further her education in Paris after graduation from medical school. But a serious eye illness forced her to give up the idea. Upon returning to the United States, she found it difficult to start her own practice because she was a woman. In 1857, Elizabeth and her sister, who was also a doctor, managed to open a new hospital, the first for women and children. Besides being the first female doctor and founding her own hospital, she also set up the first medical school for women.
21.D 22.A 23.C
【导语】这是一篇应用文,主要介绍了伦敦三个必看的艺术展览,包括贝拉·霍尔的个展 Different Green,卡瓦略公园画廊的展览,以及大英博物馆的米开朗基罗展览。
21.细节理解题。根据文章第二段“A Different Green focuses on over 20 works that connect the beauty of the female form with references to nature.”(A Different Green主要展示了20多件将女性之美与自然相联系的作品。)以及第三段“Themes of renewal and hope are outstanding in the exhibition, exploring the human potential for closeness with the natural world.”(此次展览突出了更新和希望的主题,探索人类与自然世界亲近的潜力。)可知,贝拉·霍尔的展览强调的是人与自然的联系,故选D。
22.细节理解题。根据文章第四段“This group exhibition displays works from some Danish artists.”(这个群展展示了一些丹麦艺术家的作品。)可知,卡瓦略公园画廊的展览特色是展示丹麦的作品,故选A。
23.细节理解题。根据文章最后一段“The exhibition focuses on how Michelangelo’s art and faith evolved.”(展览主要关注米开朗基罗的艺术和信仰是如何发展的。)可知,大英博物馆的展览探索的是米开朗基罗的艺术演变,故选C。
24.B 25.C 26.D 27.D
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了19世纪中期,手术后的感染常常导致死亡,而约瑟夫·李斯特经过研究,创造了一种杀菌方法,大大降低了感染致死率。
24.细节理解题。根据第一段中的“Hospitals were filled with the smell of decay (腐烂), and surgeons saw infection as an unavoidable part of surgery.(医院里弥漫着腐烂的气味,外科医生认为感染是手术中不可避免的一部分)”可知,在约瑟夫·李斯特发明杀菌方法之前,外科医生认为感染是手术不可避免的一部分。故选B。
25.细节理解题。根据第二段中的“While studying wound inflammation, he learned about the work of Louis Pasteur, who proposed that germs (tiny, invisible organisms) caused decay and disease.(在研究伤口炎症时,他了解了路易斯·巴斯德的作品,巴斯德提出细菌(微小的、看不见的生物)会导致腐烂和疾病)”和第三段中的“Lister made a brilliant connection. He reasoned that if germs in the air were causing wounds to decay, then the solution was to kill these germs before they could enter the wound.(李斯特建立了一个绝妙的联系。他推断,如果空气中的细菌导致伤口腐烂,那么解决方案就是在这些细菌进入伤口之前杀死它们)”可知,巴斯德提出的细菌会导致腐烂和疾病这一理论给了李斯特启发。故选C。
26.词句猜测题。根据划线词前文“He developed a system where he would spray a fine mist of carbolic acid in the air around the operating area, clean surgical tools with it, and soak wound dressings in it. The results were dramatic.(他开发了一种系统,在手术区域周围的空气中喷洒石炭酸细雾,用它清洁手术工具,并将伤口敷料浸入其中。结果非常显著)”可知,使用了他的杀菌方法,结果非常显著,由此可推测,感染致死率应该是显著下降了,plummet意为“暴跌”,与D项“剧烈下降”意思一致。故选D。
27.主旨大意题。通读全文,尤其是第二段中的“Joseph Lister, a British surgeon, was deeply troubled by the high death rates from post-surgical infections. He refused to accept that they were inevitable.(英国外科医生约瑟夫·李斯特对术后感染的高死亡率深感不安。他拒绝承认这是不可避免的)”和最后一段中的“His work, built on Pasteur’s germ theory, saved countless lives and forever changed the course of medicine, turning surgery from a dreaded last resort into a safe, life-saving practice.(他的工作建立在巴斯德的细菌理论之上,挽救了无数人的生命,永远改变了医学的进程,将手术从可怕的最后手段转变为安全、挽救生命的做法)”可知,本文主要讲述了李斯特攻克手术感染的故事,他受巴斯德启发,创新消毒技术,克服阻力并最终改变医学。由此可知,D项“攻克手术感染的人”最适合作本文标题。故选D。
28.B 29.C 30.A 31.B
【导语】本文是一篇说明文,短文通过杜克大学的一项新研究,解释了人们频繁查看手机的行为原因,揭示智能手机对大脑奖励系统的影响及潜在风险。
28.推理判断题。根据第一段中的“We’ve all experienced the sudden urge to check our phone, and a new study from Duke University might explain why.(我们都有过突然想查看手机的冲动,杜克大学的一项新研究或许能解释原因。)”可知,作者通过描述“频繁查看手机”这一常见日常行为引入主题。故选B项。
29.推理判断题。根据第二段中的“Meanwhile, the participants’brain activity was monitored using FMRI scans.(同时,研究人员通过功能磁共振成像扫描监测参与者的大脑活动。)”及第三段“The results were striking. The researchers found that the brain’s dopamine-rich reward centers, particularly the vmPFC (前额叶皮层), became active when participants were expecting both monetary rewards and informational rewards. This suggests that our brains process the opportunity to gain new information as a valuable reward itself.(研究结果令人震惊。研究人员发现,当参与者期待金钱奖励和信息奖励时,大脑中富含多巴胺的奖励中枢 —— 尤其是腹内侧前额叶皮层(vmPFC)会变得活跃。这表明,我们的大脑会将获取新信息的机会本身视为一种有价值的奖励来处理)”可知,提及FMRI扫描是为了给研究结论提供客观的科学依据。故选C项。
30.细节理解题。根据第三段中的“The desire for information followed a classic “law of demand” — the more expensive (in terms of effort or cost) it was to get information, the less people sought it, just like any other product.(对信息的渴望遵循经典的“需求定律”——获取信息的成本越高(无论是精力还是代价),人们寻求信息的意愿就越低,就像其他任何产品一样。)”可知,需求定律表明获取信息越困难,人们对其渴望度越低。故选A项。
31.推理判断题。根据最后一段中的“However, they also warn that this cycle, if left unchecked, could contribute to problematic internet use, as the brain gets caught in a continuous circle of seeking minor informational rewards.(然而,他们也警告说,如果不加控制,这种循环可能会导致有问题的互联网使用,因为大脑会陷入持续寻求微小信息奖励的循环中。)”可知,大脑对信息奖励系统的依赖可能导致人们过度使用电子设备,屏幕使用时间过长。故选B项。
32.B 33.C 34.B 35.D
【导语】本文是一篇新闻报道。主要介绍中国消费者从追随外国潮流转向青睐本土品牌,本土品牌凭借特色产品打入国际市场并崭露头角的现状。
32.推理判断题。根据第一段中的“Labubu dolls are hard to find. Even at the giant flagship store of their maker, Pop Mart, in Shanghai, customers are told they need to wait a week or longer.(Labubu玩偶一物难求。即使在其制造商泡泡玛特位于上海的大型旗舰店,顾客也被告知需要等待一周甚至更久。)”可知,作者通过Labubu玩偶热销且难购买的现象,自然引出本土品牌崛起的文章主题。故选B项。
33.词句猜测题。根据第二段中的“Furthermore, many of these brands are winning fans in other countries. Chinese brands are beginning to penetrate international markets with their unique products.(此外,这些品牌中的许多都在其他国家赢得了粉丝。中国品牌正开始凭借其独特的产品penetrate国际市场。)”可知,结合“赢得海外粉丝”的语境,划线词意为“进入、打入”,即中国品牌逐步进入国际市场。故选C项。
34.细节理解题。根据第三段中的“But lower prices are not the only reason for the love of Chinese brands. In many cases shoppers are paying the same or even more for local products. For instance, the best selling drinks at Chagee, a tea chain that went public in New York in April, are tea lattes(拿铁)that sell for 15-20 yuan ($2-3), almost the same as Starbucks’s top drinks in China.(但低价并非中国品牌受欢迎的唯一原因。在很多情况下,消费者为本土产品支付的价格相同甚至更高。例如,4月在纽约上市的茶饮连锁品牌霸王茶姬,其最畅销的饮品是拿铁,售价15 - 20元(2 - 3美元),几乎与星巴克在中国的高端饮品价格相当。)”可知,霸王茶姬拿铁的例子表明,部分本土品牌定价不低,可达到与国际品牌相当的水平。故选B项。
35.主旨大意题。通读全文,尤其是第二段中的“For many years, Chinese shoppers liked to follow foreign trends in fashion, make-up, hotels and other areas. But now, they are turning to local luxury brands, high-end make-up labels and milk tea shops. Furthermore, many of these brands are winning fans in other countries.(多年来,中国消费者喜欢追随外国在时尚、美妆、酒店等领域的潮流。但如今,他们正转向本土奢侈品牌、高端美妆品牌和奶茶店。此外,这些品牌中的许多还在其他国家赢得了粉丝。)”可知,文章核心是中国消费者从追捧外国潮流转向喜爱本土品牌,且本土品牌在国际市场逐渐发光,“从外国潮流到本土热爱:中国品牌闪耀”为最佳标题。故选D项。
36.D 37.C 38.A 39.G 40.F
【导语】本文是一篇说明文。短文打破了衰老仅与衰退相关的固有认知,强调衰老也是持续成长的过程,从压力管理、情绪智力、伴侣关系和心态等方面,阐述了衰老带来的积极变化。
36.根据前文“Studies show older adults exhibit calmer responses under pressure.(研究表明,老年人在压力下表现出更平静的反应)”可知,此空应承接“平静反应”,说明其带来的积极影响,D选项“In turn, these positive reactions lead to better mental health (反过来,这些积极的反应会带来更好的心理健康)”中的these positive reactions指代前文的“calmer responses”,且体现了逻辑递进关系,符合语境。故选D项。
37.根据本段小标题“Emotional intelligence deepens with time.(情绪智力会随着时间的推移而加深)”以及空前“older adults excel in looking at challenges differently.(老年人擅长以不同的方式看待挑战)”可知,此空需连接“看待挑战的方式”与“情绪智力”的关联,C选项“This kind of wisdom improves emotional intelligence(这种智慧会提升情绪智力)”中的This kind of wisdom指代老年人应对挑战的方式,且直接呼应本段主题,符合语境。故选C项。
38.分析语篇可知,此处应为本段的小标题,与其他段落格式一致,需简洁概括段落核心内容。根据空后“Long-term partnerships frequently reach peak satisfaction in their 60s and 70s.(长期伴侣关系通常在60多岁和70多岁时达到满意度顶峰)”和“the longer you are with your life partner, the closer you will be.(你和人生伴侣相处的时间越长,你们的关系就会越亲密)”可知,本段围绕“年龄增长与亲密关系提升”展开,A选项“Closeness often improves with age(亲密感往往会随着年龄增长而提升)”精准概括本段主题,适合作小标题。故选A项。
39.根据本段小标题“Critically, mindset shapes outcomes.(关键在于,心态塑造结果)”以及空后“A landmark study found that people embracing positive aging lived 7.5 years longer than those resigned to decline.(一项具有里程碑意义的研究发现,持积极衰老态度的人比接受衰退的人多活了7.5年)”可知,此空需引出“对衰老的想法”与“实际衰老体验”的关联,G选项“What we think about aging has a huge impact on how we actually experience it(我们对衰老的看法,会对我们实际体验衰老的方式产生巨大影响)”直接呼应小标题中的“心态”,且为后文研究内容做铺垫,符合语境。故选G项。
40.根据前文““How we age isn’t predetermined,” Feng emphasizes. “We really have so much more control over how we age than we think we do, and that can empower you to make decisions that are good for you.”(冯教授强调:“我们如何衰老并非命中注定。我们对衰老方式的掌控力远比想象中要强,这能让你有能力做出对自己有利的决定”)”可知,此空需对前文“心态可控、影响衰老”的内容进行总结,F选项“Therefore, if our attitude makes a positive change, we can lead a better later life(因此,如果我们的态度发生积极转变,就能拥有更美好的晚年生活)”中的therefore体现因果逻辑,承接前文核心观点,给出积极结论,符合语境。故选F项。
41.B 42.A 43.A 44.C 45.D 46.B 47.A 48.C 49.D 50.C 51.B 52.A 53.D 54.C 55.B
【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了流浪7年的狗Ranger被车撞断腿,Mary救助它并为其手术,后为它找到领养人Judy。Ranger预警Judy孙女的癫痫发作,成功救了人,从流浪狗成为英雄的故事。
41.考查动词词义辨析。句意:她意识到他被车撞了,后来又得知他过去7年一直无家可归。A. expected期待;B. realized意识到;C. denied否认;D. admitted承认。根据前文提到Mary接到流浪狗Ranger腿受伤的求助电话,以及后文“he had been hit by a car”可知,她意识到他被车撞了,故选B。
42.考查形容词词义辨析。句意:她意识到他被车撞了,后来又得知他过去7年一直无家可归。A. homeless无家可归的;B. useless无用的;C. hopeless绝望的;D. aimless无目的的。根据后文“it in the street through every winter”可知,他过去7年一直无家可归。故选A。
43.考查动词词义辨析。句意:“整整七年里,无论严寒的冬季还是酷热的德克萨斯夏日,他都在街头坚持着。”Mary说道。A. made制作;B. got获得;C. put放置;D. hated讨厌。根据后文“it in the street through every winter, every fierce Texas”可知,“make it”为固定短语,意为“挺过、熬过”,符合Ranger在街头熬过7年寒冬的语境。故选A。
44.考查名词词义辨析。句意:“整整七年里,无论严寒的冬季还是酷热的德克萨斯夏日,他都在街头坚持着。”Mary说道。A. thunder雷;B. fire火;C. heat热量;D. wind风。根据上文“it in the street through every winter, every fierce Texas”可知,无论严寒的冬季还是酷热的德克萨斯夏日,他都在街头坚持着。故选C。
45.考查动词词义辨析。句意:在捐款的帮助下,Mary得以为Ranger安排了所需的手术,并把他接到自己家中让他休息和恢复。A. encountered遇见;B. abandoned抛弃;C. performed表演;D. required需要。根据上文“Mary was able to get the surgery Ranger”以及他被车撞了,可知,Mary为拉根安排了所需的手术。故选D。
46.考查副词词义辨析。句意:而且他确实非常喜欢待在室内度过大部分时间。A. hardly几乎不;B. really确实,真地;C. steadily稳定地;D. timely及时的。根据后文“enjoyed spending most of his time indoors”可知,Ranger此前在街头流浪7年,如今进入室内生活,应是“非常”享受。故选B。
47.考查形容词词义辨析。句意:对于他,我没有任何负面的评价可以给出。A. negative负面的,消极的;B. important重要的;C. special特别的;D. mysterious神秘的。前文Mary评价“Some dogs are just good”,强调Ranger是好狗,因此“没有负面的话可说”。故选A。
48.考查形容词词义辨析。句意:我觉得它更适合当一只家养犬。A. kind善良的;B. honest诚实的;C. indoor室内的;D. trained训练过的。前文“most of his time indoors”提到Ranger如今享受室内生活,结合Mary希望它“过得更好”的想法,应是觉得它“适合做家养犬”。故选C。
49.考查动词短语辨析。句意:经过多次申请领养,Mary终于为Ranger找到了一个永远的家。A. giving up放弃;B. waiting for等待;C. working out规划;D. going through经历。根据后文“several adoption applications”指经过多次申请领养。故选D。
50.考查名词词义辨析。句意:经过多次申请领养,Mary终于为拉根找到了一个永远的家。A. agent代理人;B. role角色;C. match比赛;D. fortune运气。根据上文“several adoption applications, Mary was able to find the perfect”可知,“find the perfect match”意为“找到完美的匹配者”,此处指为Ranger找到合适的领养人。故选C。
51.考查动词词义辨析。句意:Judy谈到拉根时说:“他能让你开怀大笑,还能让你心情愉悦。”A. worry担心;B. laugh笑;C. upset使沮丧;D. matter重要。根据后文“and makes you cheerful”可知,Ranger让人开心,此处应是“让人欢笑”。故选B。
52.考查动词词义辨析。句意:“他会让你渴望起身,去融入生活。”A. desire渴望;B. hesitate犹豫;C. learn学习;D. decline下降。根据后文“to get up and be a part of life”可知,Ranger的积极影响应是让人有动力起床,融入生活。故选A。
53.考查名词词义辨析。句意:最近,Ranger成了Judy心目中的英雄,因为他及时提醒她自己的孙女出现了癫痫发作的症状。A. partner伙伴;B. assistant助手;C. fan粉丝;D. hero英雄。根据后文“when he warned her that her granddaughter was having a seizure”可知,Ranger提醒Judy她自己的孙女出现了癫痫发作的症状,是英雄。故选D。
54.考查名词词义辨析。句意:然后他跑过去引起Judy的注意。A. agreement协议;B. support支持;C. attention注意力;D. protection保护。根据上文“Ranger scratched on the granddaughter’s door.”可知,Ranger先抓孙女的门,再跑去吸引Judy的注意,让她发现孙女的异常。故选C。
55.考查动词词义辨析。句意:由于他的这一举动,Judy的孙女得救了!A. amused娱乐;B. saved挽救;C. found找到;D. cured治愈。根据上文“Judy’s granddaughter was”以及“when he warned her that her granddaughter was having a seizure”可知,因Ranger的预警,Judy的孙女得到及时救助。故选B。
56.has moved 57.powerful 58.reflection 59.a 60.Forced 61.accidentally 62.Unlike 63.committing 64.who 65.and
【导语】这是一篇影评。主要介绍了电影《南京照相馆》自上映以来受到的高度评价,它通过独特叙事再现历史记忆、引发反思,还阐述了电影的故事背景、情节以及与其他战争主题作品的不同之处,强调了电影所传达的深刻意义。
56.考查动词时态。句意:一部令人震撼的中国电影《南京照相馆》自上映以来感动了无数观众。根据时间状语“since its release”可知,此处强调从电影上映到现在这一时间段内发生的动作对现在产生的影响,要用现在完成时,其结构为“have/has +过去分词”。主语“A shocking Chinese film Dead to Rights”是单数,所以用has moved。故填has moved。
57.考查形容词。句意:凭借强有力的叙事,这部电影重现了一段令人心碎的民族记忆,引发了深刻的历史反思。此处修饰名词“narrative”,需用形容词作定语,power的形容词形式为powerful,意为“强有力的”。故填powerful。
58.考查名词。句意:凭借强有力的叙事,这部电影重现了一段令人心碎的民族记忆,引发了深刻的历史反思。空前有形容词“historical”修饰,空处应填名词形式,reflect的名词为reflection,意为“反思”,表示抽象概念,是不可数名词。故填reflection。
59.考查冠词。句意:故事背景设定在1937年南京沦陷期间,讲述了一群躲在照相馆里的普通人的故事。a group of为固定短语,意为“一群”,表示泛指,且group是辅音音素开头的单词,所以填a。故填a。
60.考查非谓语动词。句意:一开始,为了生存,他们被迫为日军冲洗照片,之后偶然发现了揭露战争暴行的底片。句子已有谓语动词“follows”,此处应用非谓语动词作状语。“they”与“force”之间是被动关系,即“他们被强迫”,所以用过去分词Forced,句首首字母大写。故填Forced。
61.考查副词。句意:一开始,为了生存,他们被迫为日军冲洗照片,之后偶然发现了揭露战争暴行的底片。此处修饰动词“discover ”,要用副词形式作状语,accidental的副词为accidentally,意为“偶然地”。故填accidentally。
62.考查介词。句意:与其他战争主题的作品不同,《南京照相馆》避开了聚焦宏大战争场面的战争史诗风格。根据语境,此处表达该电影与其他战争主题作品的差异,应用介词unlike,句首首字母大写。故填Unlike。
63.考查非谓语动词。句意:日本士兵在犯下难以言喻的罪行时,扭曲了像“仁”这样的儒家美德。while引导时间状语从句,当从句主语与主句主语一致且从句中有be动词时,可省略从句的主语和be动词。此处完整形式为“while (they were) committing unspeakable crimes”,省略后用committing。故填committing。
64.考查定语从句。句意:那些照片中为真相而牺牲的人们,没有看到和平,但他们所守护的未来就是我们的现在。空处引导非限制性定语从句,先行词为“The people”,指人,关系词在从句中作主语,所以用关系代词who引导。故填who。
65.考查连词。句意:正如电影制作人所说:“走出电影院,看到如今繁荣的中国,这就是我们电影的彩蛋。”结合语意可知,“Walking out of the theater”和“seeing the prosperous China today”是并列关系,共同作主语,所以用并列连词and连接。故填and。
66.Dear fellow students,
In the era of information explosion, we’re often troubled by massive and even false information from the media. To help everyone read wisely with critical thinking, we issue this initiative.
First, verify information from multiple reliable sources before believing it. Second, learn to distinguish facts from opinions in articles. Third, avoid spreading unconfirmed content casually.
Let’s act together to become rational readers. This not only protects us from misunderstandings but also fosters a trustworthy information environment.
The Students’ Union
【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生以学生会主席李华的身份,就在信息爆炸的时代同学们时常被媒体海量甚至虚假的信息所困扰的情况,为学校英文报“The Voice”写一封倡议书。
【详解】1.词汇积累
区分:distinguish...from... → tell...from
培养:foster → cultivate
大量的:massive → abundant
核实:verify → check/confirm
2.句式拓展
简单句变复合句
原句:To help everyone read wisely with critical thinking, we issue this initiative.
拓展句:We issue this initiative, which aims to help everyone read wisely with critical thinking.
【点睛】【高分句型2】To help everyone read wisely with critical thinking, we issue this initiative.(运用了不定式作目的状语)
【高分句型2】First, verify information from multiple reliable sources before believing it. (运用了动名词作宾语)
67.例文
Para.1
The instructor’s voice showed it was my turn. My legs trembled as I shuffled [ f ld](拖着脚步) toward the open door, the cold air biting at my skin. The vast expanse of the sky stretched out before me, and for a moment, I hesitated. But then I remembered my children, their courage inspiring me to take the leap[li p](跳跃). With a final glance at the instructor, I closed my eyes, spreading my arms and jumping out. The rush of wind was immediate, and I felt as though I were flying, weightless and free. The fear that had gripped[ɡript](抓紧) me earlier was now replaced by an overwhelming sense of liberation[ l b 're ( )n](解放).
Para.2
My son and daughter rushed to me when I landed. Their faces bubbled[ b bld] with(洋溢着) excitement. “You were incredible!” my son shouted, his voice filled with admiration. My daughter, tears of joy in her eyes, whispered, “I’m so proud of you, Mom.” We stood there for a moment, wrapped in each other’s arms, the bond between us stronger than ever. As we walked back, I couldn’t help but smile, knowing that this was a day we would never forget. The experience had not only been a thrill but also a reminder of the love and support we shared as a family.
【导语】本文以人物为线索展开,讲述了作者在临近大生日时,被两个子女以跳伞的方式惊喜庆祝,三人共同参与跳伞的过程中,作者从最初的恐惧、迟疑逐渐变得勇敢,最终成功完成挑战,着陆后家人相拥,彼此间的亲情羁绊更加深厚的故事。
【详解】1.段落续写:
①由第一段首句内容“教练的声音传来,轮到我了。”以及第二段首句内容“我着陆时,儿子和女儿立刻朝我跑来。”可知,第一段可描写作者跳伞时心态的变化。
②由第二段首句内容“我着陆时,儿子和女儿立刻朝我跑来。”可知,第二段可描写儿女非常兴奋,因为作者成功跳伞,而作者也难忘这次经历。
2.续写线索:教练通知轮到作者了,作者非常紧张——想起自己的儿女,作者纵身一跃——风呼啸而至,作者仿佛拥有了自由,而恐惧也随之而逝——当作者着陆时,儿女朝作者跑来——他们脸上洋溢着兴奋,为作者感到骄傲——母子三人相拥而泣——而作者也再也无法忘记这难忘的一天
3.词汇激活
行为类
①激励:inspire/ motivate
②取代:replace/ take place of
③充满了:be filled with/ be full of
情绪类
①激动:excitement/ thrill
②高兴:joy/ delight
【点睛】【高分句型1】The fear that had gripped me earlier was now replaced by an overwhelming sense of liberation.(运用了that引导的定语从句)
【高分句型2】As we walked back, I couldn’t help but smile, knowing that this was a day we would never forget.(运用了as引导的状语从句、that引导的宾语从句和省略关系代词的定语从句)

展开更多......

收起↑

资源列表