2025人教版七下Unit1 Animal Friends单元测试(一)(含解析,含听力原文及音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

2025人教版七下Unit1 Animal Friends单元测试(一)(含解析,含听力原文及音频)

资源简介

2025人教版七下
Unit1单元测试1
(总分:100分 时间:90分钟)
一、听力选择(每小题1分,共15分)
1. A.Dogs. B.Elephants. C.Cats.
2. A. B. C.
3. A.They died out a long time ago. B.They lived everywhere on Earth.
C.For more than 150 million years.
4. A.Not at all. B.Sounds great! C.Because it’s fun.
5. A.They eat bamboo. B.They’re very nice. C.My favorite animals are pandas.
听对话,回答以下各小题。
6.What is the man’s favorite animal
A.Pandas. B.Koalas. C.Tigers.
7.Why does the woman like koalas best
A.Because they are cute. B.Because they are friendly. C.Because they are interesting.
8.How did the girl feel when she came back from the zoo
A.She felt unhappy. B.She felt afraid. C.She felt hungry.
9.Why was the tiger very thin
A.Because it was ill. B.Because it ran too much. C.Because it didn’t have enough food to eat.
10.How would they like to help
A.Look after the animals in the zoo. B.Raise some money for the zoo.
C.Ask parents and friends for help.
听下面一段对话,回答五个小题。
11.Where do they go
A.Beijing Zoo. B.The food shop. C.Guang Ming School.
12.What does Lily think of tigers and lions
A.They’re cute. B.They’re strong. C.They’re dangerous.
13.What are Lily’s favorite animals
A.Tigers and lions. B.Elephants and monkeys. C.Pandas and zebras.
14.Where do elephants come from
A.Asia. B.Africa. C.America.
15.What do elephants often eat
A.Water. B.Meat. C.Plants and fruit.
二、单项选择(每小题1分,共15分)
16.—Tom, let’s ________ and play football after school.—That ________ good. See you then.
A.go; sounds B.go; sound C.to go; sounds D.to go; sound
17.I like ________ music very much.
A.listen to B.listening to C.hear D.hearing
18.—What ________ your baby sister ________ —She is pretty and has lovely eyes.
A.is; like B.Does; look C.is; look like D.are; like
19.Jack keeps ________ exercise every day ________ healthy.
A.to do; to staying B.doing; staying C.to do; to stay D.doing; to stay
20.—Must we keep the window _________ all the time —No, you _________.
A.opening; mustn’t B.open; needn’t C.opening; can’t
21.I have noodles and vegetables because they are good ________ me, I think it’s important for us to have healthy eating habits.
A.at B.with C.to D.for
22.—________ Mike good at ________ chess —Yes. He likes playing it with his grandfather.
A.Is; playing B.Is; play C.Does; playing D.Does; play
23.—_______ to go for a picnic with us this weekend —Good idea.
A.What about B.Why not C.Why don’t D.Would you like
24.Emily’s parents like sports. Basketball is ________ favourite sport.
A.her B.your C.his D.their
25.—I think ________ is ________ favourite sport. — Yes, he likes it best.
A.swim; To B.swimming; Tom’s C.swimming; Tom D.swim; Tom’s
26.—I have to go now. I have an English test this afternoon. Goodbye.—Goodbye. ________!
A.Thank you B.That’s right C.Good luck D.That’s OK
27.—Where does your grandparent live —He lives _________ us _________ Wuhan.
A.in; in B.in; with C.with; in D.on; with
28.There are many ________ and ________ in my uncle’s yard. I like ________ for lunch.
A.chickens; geese; chicken B.chicken; goose; chicken
C.chickens; gooses; chicken D.chicken; geese; chicken
29.Simon and Mike would like ________ and some ________ for lunch.
A.a cup of coffee; fishes B.two glass of milk; noodles
C.a bowl of noodles; vegetables D.a bowl of noodle; vegetable
30.Some ________ teachers are shopping in that ________ shop.
A.women; shoe B.women; shoes C.woman; shoe D.woman; shoes
三、完形填空(每小题1分,共10分)
The panda is one of the symbols of China. Now 31 about 2,000 pandas are in the world, so all of them are precious(珍贵的). Qizai is one of them. It 32 in Shaanxi. It doesn't look the 33 as others because it is brown and white. Just because of this, it becomes a superstar(超级明星) of the 34 world.
People 35 Qizai when it plays in the wild(野外). When it gets older, it gets to the Foping Panda Valley. 36 it can't get on well with(与……相处融洽) other pandas. They always steal(偷) its 37 . He Xin is Qizai's keeper(饲养员). He is 38 Qizai for 18 hours every day. He says Qizai is kind of 39 because it sleeps most of the time. It is not smart because it takes a long time for it to respond(回应) when someone calls its 40 . But this does not stop people loving this cute panda.
31.A.also B.only C.even D.usually
32.A.comes B.keeps C.lives D.goes
33.A.cute B.shy C.friendly D.same
34.A.animal B.student C.child D.teacher
35.A.save B.find C.keep D.have
36.A.Because B.Or C.So D.But
37.A.books B.clothes C.food D.money
38.A.from B.with C.for D.at
39.A.beautiful B.scary C.smart D.lazy
40.A.name B.head C.place D.danger
四、阅读理解(每小题2分,共30分)
Champion (冠军) of the cold
Arctic tern 北极燕鸥 Size: About 35 cm long Food: Fish and shells (贝类) Skill: We spend summer in the Arctic. When it is winter in the Arctic, we fly to Antarctica (南极). We hold the record for the longest migration (迁徙) of any animal in the world!
Lemming 旅鼠 Size: 15 cm long Food: Grass Skill: We grow hard “shells” on our claws (爪子). We can dig holes easily in the hard and icy land.
Polar bear 北极熊 Size: 2.5 to 3 m long Food: Seals and fish Skill: Our thick and waterproof fur (防水毛皮) coat keeps us warm and dry after swimming. Under our fur, we have black skin (皮肤). This helps us take in the sun’s heat.
Arctic fox 北极狐 Size: 45 to 100 cm from head to tail Food: Lemmings, fish and birds Skill: We can change the color of our fur. Usually, we are white in winter and brown in summer.
Harp seal 格陵兰海豹 Size: 1.5 to 1.8 m long Food: Fish Skill: Our thick fur and fat keep our body temperature at 40°C. We can stay warm!
根据材料内容选择最佳答案。
41.Which animal holds the record for the longest migration of any animal in the world
A.Lemming. B.Harp seal. C.Arctic fox. D.Arctic tern.
42.What color is Arctic foxes’ fur in summer
A.Brown. B.Black. C.White. D.Yellow.
43.How many kinds of animals in the passage eat fish
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
44.According to the passage, the followings are true EXCEPT __________.
A.Lemmings can dig holes easily in the hard and icy land
B.Polar bears have black skin under their fur
C.Arctic foxes’ size is from 45 to 100 cm from head to tail
D.Harp seals’ thin fur and fat keep their body temperature at 40°C
45.The passage probably comes from the _________ column (栏目) of a magazine.
A.art B.animal C.health D.sports
First cat or first dog
The UK’s new Prime Minister (首相) Rishi Sunak just moved into his office at 10 Downing Street. So did his dog, Nova.
Nova is in front of the camera with UK’s prime minister and his wife.
The 17-month-old labrador retriever (拉布拉多寻回犬) is playful. She loves roast chicken. The prime minister took her to activities and shared photos of her online. Some people said she may overtake (超越) Larry the cat as Downing Street’s most beloved animal.
Different from Nova, Larry is not anyone’s pet. He has a job as chief mouser (首席捕鼠官) to the prime minister’s house. Larry has lived at Downing Street since 2011. He is now working with his fifth prime minister. He might not catch many rats during his career, but he did catch the hearts of the people. Now he has more than 650,000 fans online.
How does Larry feel about his new dog colleague (同事) We don’t know yet (依然). But he may not be happy. He once (曾经) didn’t get along with Dilyn, the dog of former (前任) prime minister Boris Johnson. What will happen between the pair Let’s see.
Did you know
Larry’s human colleagues run (运营) an online account (账号) for him. It sent a message to ask the new prime minister to add caviar (鱼子酱) and lobster (龙虾) to Larry’s menu.
根据短文内容选择正确答案。
46.How old is the dog, Nova
A.12 months old. B.15 months old.
C.17 months old. D.20 months old.
47.What’s Larry’s job
A.Doctor. B.Chief mouser. C.Teacher. D.Officer.
48.What does the underlined word “pair” refer to
A.Larry and Nova. B.Larry and Dilyn.
C.Nova and Dilyn. D.Larry and the Prime Minister.
49.From the passage, we can infer that _________.
A.Nova is a naughty dog B.Nova likes fighting with Larry
C.Larry is very popular with British people
D.Larry can’t get along well with other animals
50.What does Paragraph 4 mainly talk about
A.Nova’s life. B.Nova’s daily activities.
C.Larry’s friends. D.Larry’s job.
根据对话内容,从A—F 选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,完成对话。其中有一选项多余。
Mona is an Australian koala. She is seven years old. She is very cute. She likes sleeping during the day. 51 Mona doesn’t drink water for months, but she is healthy. 52
Here is a big house. A lion lives in it. Her name is Lily. She is from South Africa. Meat is her favorite food. Lily is very lazy. 53 Today is Lily’s eighth birthday. The workers in the zoo are having a birthday party for her.
This is a big elephant. His name is Johnny. He is from India. He’s eleven years old. He has bad eyesight (视力). He likes to eat grass. He’s friendly and smart 54
Tuantuan is a cute panda. She is five years old. She’s from China. She is very beautiful but she’s very shy. 55 She likes eating bamboo and drinking water. She relaxes about 10 hours a day.
A.She sleeps and relaxes for 20 hours every day.
B.But at night she gets up and eats leaves.
C.Because she can get water from the leaves.
D.People can teach him to do something for them.
E.The elephant is a symbol of good luck.
F.So please be quiet.
五、语音题 从A、B、C、D四个选项中,找出划线部分与其他三个单词划线部分读音不同的选项。
(每小题1分,共5分)
56.A.black B.face C.name D.late
57.A.under B.uncle C.duck D.use
58.A.speak B.each C.teacher D.bread
59.A.let B.me C.pencil D.yellow
60.A.kind B.picture C.window D.music
六、短文填空
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。(每小题1分,共10分)
Are sharks dangerous or in danger
Some people think sharks are 61 (danger). So they don’t love sharks in the way that they love dolphins, pandas, and elephants. 62 now sharks are in danger. Here 63 (be) the facts.
There are 390 64 (kind) of sharks, but only 10% are dangerous.
Sharks are very smart. They don’t always kill people because they don’t like the taste.
Every year, sharks 65 (eat) about 4 people around the world. However, people kill around 100 million sharks.
People usually kill sharks 66 their fins (鱼鳍). Shark fin soup is 67 popular and expensive dish in many Chinese restaurants. In fact, it is 68 popular and expensive that sharks are now in danger.
Let’s do something 69 (help) sharks.
Join 70 (we) in saving sharks today!
七、任务型阅读 阅读与回答问题。答案不超过六个词。(每小题1.5分,共15分)
A Holiday in Australia
Dear Jane,
Yesterday we took a boat to a place called Kangaroo Island. We went very early in the morning. We wanted to have time to see everything.
Kangaroo Island is a national park and one of the few places in Australia where you can see rare animals living in the wild. We spent the morning watching koalas and kangaroos. We saw the babies coming out of their mothers’ pouches and feeding close by. It was amazing.
Later in the day we went on a trip to the Seal Bay (海豹湾). We walked on the beach and saw lots of Australian sea lions. They were swimming, eating fish and enjoying the sunshine! We took a guided tour. Our guide was great. He told us all about the Seal Bay. At night we went to the Penguin Centre (企鹅中心). We saw the penguins come out of the sea to sleep in their burrows.
We are staying on the Island for three days. It is one of the most beautiful places I have ever seen.
See you soon.
Mary
71.How did they go to a place called Kangaroo Island
72.What did Mary watch in the morning
73.Are there plenty of Australian sea lions on the Seal Bay
74.When did Mary go to the Penguin Centre
75.What do you think of Mary’s trip
Lost and Found
—By Oliver Jeffers
Once there was a boy, he found a penguin (企鹅) at his door. The boy didn’t know where it came from. The penguin looked sad and the boy thought it must be lost. So the boy decided to help the penguin to find its way home.
He checked in the lost and found office. But no one lost a penguin. He asked some birds if they knew where the penguin came from. But the birds said no. The boy asked the duck. But the duck floated (漂浮) away. He didn’t know, either. That night, the boy couldn’t sleep for disappointment (失望). He wanted to help the penguin but he wasn’t sure how.
The next morning, he discovered that the penguin came from the South Pole (南极). But how could he get there He ran down to the harbour (港口) and asked a big ship to take him to the South Pole. But his voice was much too small to be heard over the ship’s horn (喇叭). So the boy decided, he and the penguin would row to the South Pole. The boy took out his boat and measured (测量) for its size. They pushed the boat out to the sea. He told stories to the penguin to pass the time. They rowed for many days and many nights. There were lots of stories and the penguin listened to everyone, so the boy would always tell another. They floated through good weather and bad weather when the waves (海浪) were as big as mountains. Finally, they came to the South Pole.
Then the boy said goodbye to the penguin and left. However, when he looked back, he found the penguin looked sadder (更难过的) than ever before. Suddenly, he realised (意识到) he made a mistake—the penguin was not lost, and it was just lonely. Quickly he turned the boat around and rowed back to the South Pole as fast as he could ...
76.Why did the boy decide to help the penguin to find its way home according to Paragraph 1
77.Did anybody know where the penguin came from at first
78.How did the boy and the penguin pass the time on the boat
79.What did the boy realise at last
80.What do you think of the boy 单元测试1参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 A C C B A A B A C B
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 A C B A C A B A D B
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 D A D D B C C A C A
题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
答案 B C D A B D C B D A
题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
答案 D A C D B C B A C D
题号 51 52 53 54 55
答案 B C A D F
1.A
【知识点】偏爱和优选、介绍
【原文】略
2.C
【知识点】描述、介绍
【原文】They are from Africa and they have big ears.
3.C
【知识点】描述、时段、常见动物
【原文】How long did dinosaurs live on the earth
4.B
【知识点】劝告/建议
【原文】略
5.A
【知识点】描述、常见动物
【原文】What do the pandas eat every day
6.A 7.B
【知识点】原因、判断与评价、意愿和打算、偏爱和优选、常见动物
【原文】M: Let’s see the pandas first. They are my favorite animals.
W: Why
M: Because they are cute. And what about you What is your favorite animal
W: I like koalas best. They are really friendly.
8.A 9.C 10.B
【知识点】描述、劝告/建议、提供帮助、常见动物
【原文】M: Hi, Linda, did you have a good time in the zoo this morning
W: I’m afraid not. In fact I felt not good when I saw the animals.
M: Why
W: For some animals, the zoo is not a good place. I saw some large animals are rather poor.
M: Tell me some more, please!
W: When I saw the tiger, it looked hungry and it was very thin. I think there is not enough food for it.
M: That is a real problem. But so many animals in the zoo, the food is enough for them.
W: I agree. We should do something for help.
M: But how can we help
W: Don’t worry. We’ll have some concerts to raise some money for the zoo.
M: Sounds great.
11.A 12.C 13.B 14.A 15.C
【知识点】意愿和打算、偏爱和优选、喜欢和不喜欢、常见动物
【原文】M: Hello, Lily. Let’s go to the Beijing Zoo.
W: That sounds great. What do we see first
M: Let’s go to see the tigers and lions first.
W: Why do you want to see them, John They are very dangerous.
M: Yes, they are kind of dangerous but they are also beautiful. Well, I like them.
W: But I like elephants and monkeys better. Because elephants are tall and strong. Monkeys are clever and friendly.
M: OK, let’s go. Lily, do you know where are the elephants from
W: Sure. They come from Africa.
M: No, no. They’re from Asia. The elephants in Africa has two long teeth. The elephants in Asia don’t have these long teeth.
W: Wow, John. You really know a lot. But what do they eat
M: They often eat plants and a little fruit, but they don’t eat meat. They like playing in the water.
W: I learn a lot from you. What’s to see next Pandas or zebras
M: Pandas, please.
16.A
【知识点】其他语法一致形式、“三单"形式的变化规则、动词不定式作宾语补足语
【详解】句意:——汤姆,放学后我们去踢足球吧。——听起来不错。到时候见。
考查非谓语动词和主谓一致。let sb. do sth.“让某人做某事”,固定短语,所以空处用动词原形;第二空That作主语,谓语用单数第三人称形式,故选A。
17.B
【知识点】hear、like doing sth.、listen to、动词短语、动名词作宾语
【详解】句意:我非常喜欢听音乐。
考查动词短语和非谓语。listen to听,强调动作;hear听见,强调结果。此处是指听音乐,应用listen to,like doing sth“喜欢做某事”,故选B。
18.A
【知识点】特殊疑问句、be/look like
【详解】句意:——你的小妹妹长什么样?——她很漂亮,有一双可爱的眼睛。
考查特殊疑问句。根据答语“She is pretty and has lovely eyes.”可知,此处询问长相,需用What be sb. like /what does sb. look like 句型,your baby sister为主语, be动词用is。故选A。
19.D
【知识点】动词不定式作目的状语、动名词作宾语、动词短语、keep doing
【详解】句意:杰克每天坚持锻炼以保持健康。
考查动词短语和动词不定式作目的状语。keep doing sth.坚持做某事,继续做某事,填空一处用动名词;此句谓语是keeps,后面跟动词需要非谓语形式,填空二处用动词不定式“to stay”作目的状语。故选D。
20.B
【知识点】need、形容词作宾语补足语、mustn't
【详解】句意:——我们必须一直开着窗户吗?——不,你们不必。
考查形容词的用法以及情态动词。mustn’t禁止;needn’t不必;can’t不能。keep sth. adj.“使某物保持……”,形容词open“开着的”作宾语补足语;以“Must we”开头的一般疑问句,否定回答用No, you needn’t。故选B。
21.D
【知识点】at、for、to、with(随身携带,在身边)、形容词短语、介词辨析
【详解】句意:我吃面条和蔬菜是因为它们对我有好处,我认为健康的饮食习惯对我们来说很重要。
考查介词辨析。at在;with和;to到;for对于。be good for sb“对某人有益处”,“我”吃面条和蔬菜是因为它们对“我”有好处,故选D。
22.A
【知识点】动名词作宾语、形容词短语
【详解】句意:——迈克擅长下棋吗?——是的。他喜欢和他爷爷一起下棋。
考查形容词词组辨析。根据“be good at doing sth.擅长做某事”可知,play应用动名词形式,故空二应是playing;空一根据主语是第三人称单数,应用is。故选A。
23.D
【知识点】特殊疑问句、would like (sb.) to do sth.
【详解】句意:——这个周末你想和我们一起去野餐吗? ——好主意。
考查建议句型。What about doing sth.“做某事怎么样”;Why not do sth.“为什么不做某事”;Why don’t you do sth.“为什么不做某事”;Would you like to do sth.“你想要做某事吗”。根据“to go for a picnic”可知,只有D选项符合,故选D。
24.D
【知识点】代词辨析、your、their、his、her
【详解】句意:艾米丽的父母喜欢运动。篮球是他们最喜欢的运动。
考查代词辨析。her她的;your你的/你们的;his他的;their他们的。根据“Emily’s parents like sports. Basketball is...favourite sport.”可知,此处介绍艾米丽的父母的情况,their“他们的”符合语境,故选D。
25.B
【知识点】's所有格、动名词作主语
【详解】句意:——我认为游泳是汤姆最喜欢的运动。——是的,他最喜欢它。
考查非谓语和名词所有格。根据is可知第一空应用动名词作主语;第二空是修饰名词,应用Tom的名词所有格形式,故选B。
26.C
【知识点】祝贺/祝愿
【详解】句意:——我现在得走了。今天下午我有一个英语考试。再见。——再见。祝你好运!
考查情景交际。Thank you谢谢;That’s right没错;Good luck祝你好运;That’s OK没关系。结合“I have an English test this afternoon.”可知,该处是表示祝愿。故选C。
27.C
【知识点】in、with(随身携带,在身边)、介词辨析
【详解】句意:——你的祖父住在哪里?——他和我们一起住在武汉。
考查介词辨析。in在……;with和……一起。在大地点用介词in,Wuhan武汉,大城市,with us和我们一起,故选C。
28.A
【知识点】不可数名词及其数的表达、可数名词复数不规则变化、可数名词复数规则变化、goose(pl.geese)、chicken
【详解】句意:我叔叔的院子里有很多小鸡和鹅。我喜欢午餐吃鸡肉。
考查名词辨析。chicken小鸡,可数名词,鸡肉,不可数名词。geese鹅,可数名词,单数是goose。第一个空和第二个空都是可数名词,many后加可数名词复数,chicken小鸡,复数是chickens,goose鹅,复数是geese。第三个空是不可数名词鸡肉,用chicken。故选A。
29.C
【知识点】fish、glasses、可数名词复数规则变化、不可数名词及其数的表达
【详解】句意:西蒙和迈克午餐想吃一碗面条和一些蔬菜。
考查名词。fish“鱼肉”,不可数名词,排除A;vegetable“蔬菜”,可数名词,此处应用名词复数,排除D;glass“杯”,可数名词,two后应加名词复数,排除B。故选C。
30.A
【知识点】名词作主宾表补定、复合名词的复数
【详解】句意:一些女老师在这个鞋店买鞋子。
考查复合名词的复数及名词用法。women女士,woman的复数形式;shoe鞋子;shoes鞋子的复数。woman与其他名词组合的复合名词,变复数时要两个名词都变,一些女老师“some women teahcers”;名词作定语要用单数形式,shoe shops“鞋店”。故选A。
31.B 32.C 33.D 34.A 35.B 36.D 37.C 38.B 39.D 40.A
【分析】本文介绍了一只名为七仔的熊猫的生活情况。
31.B
考查副词及语境的理解。A. also 也, B. only 只有, C. even 甚至, D. usually经常。句意:现在世界上只有大约2000只熊猫,所以他们都是珍贵的。根据so all of them are precious(珍贵的).可知他们都很珍贵,因此强调他们的数量少,故用副词only,故选B。
32.C
考查动词及语境的理解。A. comes 来,B. keeps 保存,C. lives 居住, D. goes去。句意:它生活在山西。live in生活在,故选C。
33.D
考查形容词及语境的理解。A. cute 可爱的, B. shy 害羞的, C. friendly 友好的,D. same同样的。句意:它看起来和其他熊猫不一样,因为它是棕色和白色相间的。根据the same同样的,故选D。
34.A
考查名词及语境的理解。A. animal 动物, B. student 学生, C. child 孩子,D. teacher教师。句意:正是因为这个,它成为了动物界的一个超级明星。因为它是熊猫,因此是在动物界,故选A。
35.B
考查动词及语境的理解。A. save 挽救, B. find 发现, C. keep 保存, D. have有。句意:当七仔在野外玩的时候,人们发现它。根据when it plays in the wild(野外).可知七仔在野外玩,因此人们能看见它,发现它,故选B。
36.D
考查连词及语境的理解。A. Because 因为, B. Or 或者, C. So 所以, D. But但是。句意:但是它无法和其他熊猫相处得融洽。结合句意,前一句表示七仔回到佛坪大熊猫谷,后一句表示它和其他熊猫无法融洽地相处,前后表示转折关系,故用连词but,故选D。
37.C
考查名词及语境的理解。A. books 书, B. clothes衣服,C. food 食物,D. money金钱。句意:它们总是偷它的食物。结合句意,对于熊猫来说,能偷的就是它们的食物,故选C。
38.B
考查介词及语境的理解。A. from 来自, B. with 和……一起, C. for 为了,D. at在。句意:他每天和七仔在一起18个小时。be with sb和某人在一起,故选B。
39.D
考查形容词及语境的理解。A. beautiful 漂亮的,B. scary 吓人的, C. smart 聪明的, D. lazy懒惰的。句意:他说,七仔有点懒,因为它大部分时间在睡觉。根据because it sleeps most of the time.可知七仔大部分时间在睡觉,因此它有点懒,故选D。
40.A
考查名词及语境的理解。A. name 名字,B. head 头, C. place 地方, D. danger危险。句意:它不聪明,因为当人们喊它的名字时,它需要很长时间回应。根据it takes a long time for it to respond(回应)可知需要回应,应是有人喊它的名字。故选A。
【点睛】认真辨析选项里的单词或短语的词义,根据前后文的语境,结合词性,短语,句型,时态,语态和主谓一致,选出正确的选项。例如小题4,句意:正是因为这个,它成为了动物界的一个超级明星。因为它是熊猫,因此是在动物界,故选A。
41.D 42.A 43.C 44.D 45.B
【知识点】说明文、常见动物
【导语】本文主要介绍了几种耐寒的动物。
41.细节理解题。根据“Arctic tern”及“We hold the record for the longest migration (迁徙) of any animal in the world!”可知,北极燕鸥保持着世界上最长的动物迁徙记录。故选D。
42.细节理解题。根据“we are white in winter and brown in summer.”可知,北极狐的毛在夏天是棕色。故选A。
43.细节理解题。根据“Food: Fish and shells (贝类)”、“Food: Seals and fish”、“Food: Lemmings, fish and birds”及“Food: Fish”可知,文中有四种动物吃鱼,它们是北极燕鸥、北极熊、北极狐和格陵兰海豹。故选C。
44.细节理解题。根据“Our thick fur and fat keep our body temperature at 40°C. We can stay warm!”可知,格陵兰海豹厚厚的皮毛和脂肪使体温保持在40°C,不是薄的皮毛。故选D。
45.推理判断题。本文主要介绍了几种耐寒的动物,因此可能来自动物栏目。故选B。
46.C 47.B 48.A 49.C 50.D
【知识点】宠物、记叙文
【导语】本文讲述了英国新首相携宠物狗入住唐宁街后,对首席捕鼠官猫咪Larry可能产生的影响。
46.细节理解题。根据“So did his dog, Nova.”和“The 17-month-old labrador retriever (拉布拉多寻回犬) is playful.”可知,Nova现在是17个月大。故选C。
47.细节理解题。根据“Different from Nova, Larry is not anyone’s pet. He has a job as chief mouser (首席捕鼠官) to the prime minister’s house.”可知,Larry是首席捕鼠官。故选B。
48.词义猜测题。根据“How does Larry feel about his new dog colleague (同事) ”和“What will happen between the pair ”及上文可知,Nova是跟随新首相刚搬到唐宁街10号的宠物狗,Larry是老住户,Nova和Larry将会发生什么,暂时还未知,因此这里的“pair”指的是Nova和Larry。故选A。
49.推理判断题。根据“He might not catch many rats during his career, but he did catch the hearts of the people. Now he has more than 650,000 fans online.”可知,Larry抓住了人们的心,以及它有超过65万的粉丝;由此推知Larry很受英国人民的喜爱。故选C。
50.段落大意题。根据“Different from Nova, Larry is not anyone’s pet. He has a job as chief mouser (首席捕鼠官) to the prime minister’s house.”及全段可知,本段主要介绍了Larry及它的工作;结合选项,D选项符合语境。故选D。
51.B 52.C 53.A 54.D 55.F
【知识点】常见动物
【导语】本文是一篇记叙文。介绍了四只动物的相关信息,包括其年龄、习性等。
51.根据“She likes sleeping during the day.”可知,此处说的是考拉蒙娜的生活习性——白天睡觉,夜晚觅食。B项“但在晚上,她起床吃树叶。”符合语境。故选B。
52.根据“Mona doesn’t drink water for months, but she is healthy.”可知,此处说的是考拉几个月不喝水但依然健康的原因。C项“因为她可以从树叶中获取水分。”符合语境。故选C。
53.根据“Lily is very lazy.”可知,狮子莉莉很懒惰,A项“她每天休息20个小时。”符合语境。故选A。
54.根据“He’s friendly and smart.”可知,大象很聪明,D项“人们可以教它为他们做点什么。”符合语境。故选D。
55.根据“She is very beautiful but she’s very shy.”可知,熊猫团团很害羞,因此围观人员要保持安静,F项“所以请保持安静。”符合语境。故选F。
56.A 57.D 58.D 59.B 60.A
【知识点】元音字母的发音、元音字母组合的发音、单词的读音
【解析】56.black/bl k/;face/fe s/;name/ne m/;late/le t/。根据单词的读音可知,B、C、D选项中划线部分的发音为/e /,A选项中划线部分的发音为/ /。故选A。
57.under/ nd r/;uncle/ kl/;duck/d k/;use/ju z/。根据单词的读音可知,A、B、C选项中划线部分的发音为/ /,D选项中划线部分的发音为/ju /。故选D。
58.speak/spi k/;each/i t /;teacher/ ti t r/;bread/bred/。根据单词的读音可知,A、B、C选项中划线部分的发音为/i /,D选项中划线部分的发音为/e/。故选D。
59. let/let/;me/mi/;pencil/ pensl/;yellow/ jel /。根据单词的读音可知,A、C、D选项中划线部分的发音为/e/,B选项中划线部分的发音为/i/。故选B。
60.kind/ka nd/;picture/ p kt (r)/;window/ w nd /;music/ mju z k/。根据单词的读音可知,B、C、D选项中划线部分的发音为/ /,A选项中划线部分的发音为/a /。故选A。
61.dangerous 62.But 63.are 64.kinds 65.eat 66.for 67.a 68.so 69.to help 70.us
【知识点】濒危生物
【导语】本文作者向我们列举了一些事实,大多数鲨鱼都不是危险的,每年全世界范围上,也仅有几个人会被鲨鱼吃掉。但是人们每年都会杀上亿的鲨鱼,为了它们的鱼翅。作者呼吁大家,从现在开始保护鲨鱼,拯救鲨鱼。
61.句意:一些人认为鲨鱼很危险。此空是形容词作表语,dangerous“危险的”。故填dangerous。
62.句意:但是现在鲨鱼正在危险中。根据上一段表述一些人不喜欢鲨鱼,与下文sharks are in danger.“鲨鱼在危险中”,表示转折关系,用but连接,首字母大写。故填But。
63.句意:这是一些事实。此句型的be动词形式看后面所给的名词,facts为可数名词复数,因此be动词用are。故填are。
64.句意:有390种鲨鱼,但是仅有10%是危险的。提示词kind为名词,表示“种类”,是可数名词。前面数词为390,因此此空用kind的复数形式kinds。故填kinds。
65.句意:每年,全世界大约有四个人被鲨鱼吃掉。根据Every year可知此句时态为一般现在时,主语是复数形式,动词用原形。故填eat。
66.句意:人们通常杀鲨鱼是为了鱼翅。结合句意可知人们杀鲨鱼是为了吃鱼翅,此空用介词for,表示为了(某种目的)。故填for。
67.句意:鱼翅汤在很多中国餐馆是一个流行而且昂贵的菜。dish表示“一盘菜”,是可数名词,前面要用冠词。popular以辅音音素开头,因此用不定冠词a。故填a。
68.句意:实际上,它如此的流行和昂贵,以至于鲨鱼现在在危险中。此句是so…that引导的结果状语从句,因为很流行、很贵,所以鲨鱼在危险中。故填so。
69.句意:让我们做一些事去帮助鲨鱼。此空为不定式作目的状语,即做一些事目的是帮助鲨鱼。故填to help。
70.句意:今天加入到拯救我们的鲨鱼中来吧!此空位于动词Join后,应填宾格作宾语。故填us。
71.By boat./They went there by boat. 72.Koalas and kangaroos. 73.Yes. 74.At night. 75.Wonderful/Great/Good/…
【知识点】叙事忆旧、应用文、旅行
【导语】本文主要介绍了作者在澳大利亚的旅行。
71.根据“Yesterday we took a boat to a place called Kangaroo Island”可知他们是坐船去的。故填By boat./They went there by boat.
72.根据“We spent the morning watching koalas and kangaroos”可知他们上午看了考拉和袋鼠。故填Koalas and kangaroos.
73.根据“We walked on the beach and saw lots of Australian sea lions”可知有很多澳大利亚海狮,作肯定回答。故填Yes.
74.根据“At night we went to the Penguin Centre”可知他们晚上去了企鹅中心。故填At night.
75.开放性试题,合理即可,参考答案为Wonderful/Great/Good/…
76.Because the penguin looked sad and the boy thought it must be lost. 77.No. 78.The boy told stories to the penguin. 79.He realised the penguin was not lost and it was just lonely. 80.He is friendly and helpful. (open-ended)
【知识点】记叙文、寓言童话
【导语】本文主要讲述了Oliver Jeffers画的儿童绘本中的企鹅和小男孩的故事。
76.根据“The penguin looked sad and the boy thought it must be lost. So the boy decided to help the penguin to find its way home.”可知,因为企鹅看起来很伤心,小男孩认为他一定是迷路了,所以小男孩决定帮助企鹅找到回家的路。故填Because the penguin looked sad and the boy thought it must be lost.
77.根据“He checked in the lost and found office. But no one lost a penguin. He asked some birds…But the birds said no. The boy asked the duck…He didn’t know, either.”可知,起初谁也不知道企鹅来自哪里。故填No.
78.根据“He told stories to the penguin to pass the time.”可知,小男孩讲故事给企鹅听来度过时间。故填The boy told stories to the penguin.
79.根据“he realised (意识到) he made a mistake—the penguin was not lost, and it was just lonely.”可知,小男孩意识到的是企鹅没有迷路,只是孤独。故填He realised the penguin was not lost and it was just lonely.
80.开放性作答,言之有理即可。根据“So the boy decided to help the penguin to find its way home.”以及全文可知,小男孩努力帮助企鹅找到家,所以他应是友好以及乐于助人的。故填He is friendly and helpful.

展开更多......

收起↑

资源列表