江西省抚州市崇仁县崇仁县第一中学2025-2026学年高三上学期11月期中英语试题(含解析,有听力音频有听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

江西省抚州市崇仁县崇仁县第一中学2025-2026学年高三上学期11月期中英语试题(含解析,有听力音频有听力原文)

资源简介

江西省崇仁县第一中学2025-2026学年高三上学期期中考试
英语参考答案
1-20: BCBAC, ABBAC, BBBCA, ACBAA
21-40: CCB, ADBD, ADCA, BCBD, EFDAC
41-55: DCDBA, CBDAC, DBACA
completing petition 58. developed 59. reliably 60. mountainous
61. have joined/have been joining 62. what 63. despite 64. that 65. The
66.应用文写作
体裁:报道
时态:一般过去时人称:第一、第三人称
首段:活动时间、地点和目的
第二段:按时间顺序展开介绍活动过程:种菜、喂奶牛,学习如何将剩饭和动物粪便转化为营养丰富的土壤→在农场吃午餐→参观太阳能大棚
尾段:介绍感想:①感叹科技运用于农业②激发保护环境的热情
A Study Tour to the Sunshine Eco-Farm
Last weekend, our class had a study tour to the Sunshine Eco-Farm, eager to learn about sustainable agriculture and foster a deeper understanding of environmental protection.
The day began with a brief introduction to the farm, followed by a hands-on experience in planting vegetables and feeding cows. We also learned how to turn leftovers and animal waste into nutrient-rich soil. After a hearty lunch entirely sourced from the far, we visited the solar-powered greenhouses, where we saw various crops growing without chemical fertilizers.
This experience was both exciting and enriching. I was thrilled to see first hand how technology can be applied to agriculture. and it fueled my passion for protecting our environment as well.
【参考范文】
My hesitation melted away. I grabbed the tray and hurried after the two firefighters, calling out softly, “Excuse me!” They paused at the door, turning with slight surprise. I held out the tray, smiling, “You guys must be in a rush — take this. It’s not much, but it’ll keep you going.” One of them hesitated for a second, then nodded gratefully, taking the tray. “Thank you, really,” he said, before they rushed out into the street, the siren growing louder as they went. I stood there for a moment, my stomach still growling, but my chest felt light.
I went back to the counter, only to find the manager was waiting for me. He smiled warmly, holding up a new tray with a burger, fries, and a drink. “Saw what you did for the firefighters,” he said, handing it over. “This one’s on the house. We need more people like you.” I was shocked, then grateful, taking the tray. “Thank you so much,” I replied. As I sat back down by the window, biting into the burger, the taste felt sweeter than before. Sometimes, giving up a small thing didn’t just help others — it filled your own heart, too.
【解析】
【导语】文章以人物为线索展开,讲述市中心快餐店午间繁忙,作者下班后买了午餐,看到两位刚可能出完任务、面露疲惫的消防员排队。警报响起,消防员立刻行动,作者虽不舍排队换来的午餐,但想到他们应急时难以吃饭,内心纠结。
【详解】1.段落续写
①根据第一段首句“我的犹豫消失了。”可知,下文可描写作者追上两名消防员并把自己的食物拿给他们,消防员表示感谢,作者虽然饿着,但心情舒畅。
②根据第二段首句“我回到柜台,却发现经理正在等我。”可知,接下来可描写经理被作者的行为感动,为作者准备好了餐食,以及作者的感悟。
2.续写线索:犹豫消失——追上消防员——递上食物——消防员感激——作者心情舒畅——老板等着作者——递给作者准备好的食物——解释原因——作者感悟
3.词类激活
行为类
①抓住:grab/get hold of
②看见:see/notice
③回答:reply/respond
情绪类
①感激地:gratefully/with gratitude
②心情舒畅的:feel light/feel lighthearted
【点睛】【高分句型1】They paused at the door, turning with slight surprise.(运用了现在分词作状语)
【高分句型2】I stood there for a moment, my stomach still growling, but my chest felt light.(运用了独立主格结构)
【高分句型3】As I sat back down by the window, biting into the burger, the taste felt sweeter than before.(运用了as引导的时间状语从句)
英语听力原文
Text 1
M: Do you know how today's meeting will go
W: Yeah, it starts at three this afternoon. First we'll have a 30 minute presentation, then a Q&A session. It should end at about 4:00.
M: Got it. I'll join the meeting on time.
Text 2
M: Hi, I didn't expect to see you here.
W:My cat hasn't been eating well, so I brought her for a checkup. What about you
M: My dog hurt his paw in a garden yesterday. I'm here to get his bandage changed.
Text 3
W: Let's go to the lab and finish our experiment as planned. I'll message Lisa to meet us there.
M: She might not come. She's visiting her grandparents, but she said she would join us by video call and help out.
Text 4
W: Hello, this is the repair shop. We're calling to ask when it would be convenient for you to collect your computer.
M: I'm actually on my way to your shop right now.
W: Great. We'll have it packed and ready for you when you arrive.
Text 5
M: Hi, can I help you
W: I picked up a package earlier, but when I got home, I realized it wasn't mine. My pickup code was 21, 7429.
M: Let me check. You're right. There are two packages with the same pickup code. Sorry for the mix-up. Here's the correct one.
Text 6
M: Hey, did you see the post about Environment Day
W: I did. The activities all sound great, but I don't think we have time for everything. I've got a nearly new dress that's a bit small. Would you come with me to the clothes exchange
M: Sure. Let's start there. The craft's workshop says it's for groups of three, and the food market asks for food prepared in advance. So neither of those really works for us. Anyway,where should we meet
W: How about the bus stop near the library It's just a short ride to the community center.
M: Okay.
Text 7
W: I'm worried that Kevin spends too much time on his tablet. He was glued to it last night.
M:Yeah. And he even brings it to the dinner table sometimes.
W:The school has just set a rule, no tablet games on weekdays.
M:That sounds like a great idea. I'm not sure it’ll work perfectly, but at least it's a good start.
W:Exactly. It gives us some support when we try to limit his screen time.
Text 8
W: Hello, I booked a trip to Hongzhou next weekend, but I was wondering if I could make a change to my booking.
M: Sure. What would you like to adjust
W: The date, please I need to move the trip from Saturday to Sunday. I just remembered I have an important family event.
M: Got it. We still have seats for Sunday morning. If you change to that day, the city tour will be rescheduled for Sunday afternoon instead of Saturday. The hotel booking stays the same.
W: Perfect. Could you also keep my return on Monday evening
M: No problem. I'll update your ticket and send you all the new details later today.
Text 9
M:Mom, I've been thinking about taking a gap year before University.
W: A gap here. Ethan, what exactly would you do
M: I'm applying for a program that starts in early September. I'd spend a few months volunteering to teach English in a rural school and then participate in an unpaid environmental project in Southeast Asia. The program provides accommodation, and there's a small allowance to cover part of the expense.
W: That sounds better than I expected, but my concern is that after such a break, it could be difficult to return to University life.
M: I understand, mom, but I believe the experience will make me more independent, improve my communication skills and give me a clearer sense of direction.
W: I see. Ethan, still, I want to be sure you've considered the challenges. The schedule can be stressful and volunteer work isn't always easy.
M: True, but I'm ready to face it. I'll prepare carefully and stay in touch with you.
W: All right, Ethan, if you're determined, I won't stop you. Let's check the budget and timeline this weekend.
Text 10 (M )
Good morning, everyone. I'd like to give you a brief introduction to our school's upcoming AI learning tools experience day, which will be held next Friday in the lecture hall. This event is held to help you explore how AI can support your daily learning.
You will not only see demonstrations, but also get the chance to try the tools yourselves. There will be three sessions. First, a presentation on AI note taking software, which shows how to turn spoken explanations into clear study notes.
Second, a hands on workshop where you can use AI quiz generators to test your knowledge in different subjects. In addition, there will be a small exhibition showing students projects created with AI tools. To join the event, you need to sign up online before Wednesday.
Please note that only students who register will receive an entry code, which they need to show at the entrance. Now I will display the qr code on the screen. Please scan it to complete the form if you're are interested. We look forward to seeing you next Friday.
A
【答案】21. C 22. C 23. B
21. 如果游客的主要优先考虑是为两个成年人找到最经济的选择,他们应该选择哪个度假区?
解析:计算每个度假区两个成年人的总票价:
Loews Coronado Bay Resort: $25/成人 × 2 = $50
Monarch Beach Resort: $50/成人 × 2 = $100
The Lafayette Hotel: $10/成人 × 2 = $20
Rancho Bernardo Inn: $25/成人 × 2 = $50
The Lafayette Hotel 的总票价最低($20),因此是最经济的选择。
答案:C. The Lafayette Hotel
22. 以下哪个陈述是不正确的?
解析:逐一分析每个选项:
4个度假区为3岁以下儿童提供免费入场:文本中所有四个度假区(Loews、Monarch、The Lafayette、Rancho Bernardo)都明确提到“free for kids under 3”,因此A陈述正确。
B. 两个度假区的泳池开放直到晚上10点:Loews(10:00 a.m. — 10:00 p.m.)和Rancho Bernardo(6:30 a.m. — 10:00 p.m.)的泳池开放至晚上10点,因此B陈述正确。
C. 所有度假区都为客人提供加热泳池:文本中Loews、Monarch和The Lafayette明确提到“heated pools”,但Rancho Bernardo只提到“pools”和“hot tub”,未明确说明泳池是加热的,因此C陈述不正确。
D. 两个度假区对成人和儿童收费相同:只有The Lafayette Hotel的成人和儿童票价相同(均为$10),其他度假区票价不同,因此D陈述正确。
答案:C. All resorts provide heated pools for guests.
23. 文本的主要目的是什么?
解析:文本介绍了四个度假区的泳池信息,包括开放时间、票价、特色等,旨在为游客提供比较和选择的参考,并没有鼓励发展、解释历史或为特定酒店广告的意图。
答案:B. To compare different resort pools for visitors.
B
【答案】24. A 25. D 26. B 27. D
【解析】
【导语】这是一篇记叙文。本文讲述了作者在书法练习的过程中,慢慢找到自我,认识自我,重塑自我概念。
【24题详解】
细节理解题。根据第二段“Unfamiliar with Chinese characters, they used fortune tellers to decide my name based on the ideal number of strokes (笔画) for each character, which was calculated for the best fortune.(由于不熟悉汉字,他们让算命先生根据每个汉字的理想笔画数来决定我的名字,这是为最好的运气而计算的)”可知,作者的中文名是父母基于笔画的数量,取吉祥福气之意。故选A。
【25题详解】
细节理解题。根据第三段“Suddenly, I felt the need to present myself in a way that Americans would accept. I put on an American accent and set aside my Chinese name.(突然间,我觉得有必要以一种美国人能接受的方式来展示自己。我带上了美国口音,把我的中国名字放在一边)”可知,作者说美国口音,隐藏自己的中文名,是为了融入美国的社会。故选D。
【26题详解】
推理判断题。根据第四段“For years, I had prided myself on developing an image of integration and confidence despite deep insecurities, but my writing betrayed me.(多年来,我一直为自己塑造了一种融合和自信的形象而自豪,尽管内心充满了不安全感,但我的写作背叛了我)”和第五段“I had been learning calligraphy to try to get in touch with my cultural roots, but what I was really seeking was a return to myself.(我一直在学习书法,试图与我的文化根源接触,但我真正寻求的是回归自我)”可推知,作者在书法练习中,重新找到了自我,认识自我,重塑自我概念。故选B。
27题详解】
推理判断题。根据第五段“I had been learning calligraphy to try to get in touch with my cultural roots,but what I was really seeking was a return to myself.(我一直在学习书法,试图与我的文化根源接触,但我真正寻求的是回归自我)”可推知,作者本来是想通过书法练习找到自己的文化身份,却在这一过程中重新认识了自我,接纳了自我。故选D。
C
【答案】28. A 29. D 30. C 31. A
【解析】
【导语】本文是一篇说明文,主要探讨了新时代下“技术商数(TQ)”的概念,包括其定义、体现以及它与智商(IQ)、情商(EQ)的结合对人们生活、工作和学习的影响等。
【28题详解】
细节理解题。根据第二段“Think of it like a superpower for understanding the latest tech stuff that our great-grandparents would have found really impossible. Having a high TQ means you’re awesome at using all the cool new things that not everyone knows about yet. (可以把它看作是一种理解最新科技事物的超能力,这些事物对于我们的曾祖父母来说简直是难以想象的。拥有高技术商数(TQ)意味着你非常擅长使用那些并非所有人都已了解的酷炫新事物)”以及第三段“TQ attempts to quantify our ability to make sensible use of current technologies and to quickly adapt, embrace and capitalize on future creations. (TQ试图量化我们合理使用现有技术、快速适应、接纳并利用未来创新的能力)”可知,TQ是应用新技术的能力。故选A项。
【29题详解】
细节理解题。根据第三段“For the brand manager it might be search engine boosting. And for the clinician, it might be the role of artificial intelligence in supporting the analysis of a CT scan. TQ attempts to quantify our ability to make sensible use of current technologies and to quickly adapt, embrace and capitalize on future creations. (对于品牌经理而言,这可能是搜索引擎优化;而对于临床医生来说,这可能是人工智能在辅助CT扫描分析中所发挥的作用。技术商数(TQ)试图量化我们合理运用现有技术的能力,以及快速适应、接纳并利用未来创新成果的能力)”可知,借助人工智能分析CT扫描的医生是在合理使用现有技术,具备高TQ。故选D项。
【30题详解】
词句猜测题。根据第四段“The ability for the child and the teacher to understand, embrace and assimilate technology will be a defining aspect of their lives as we speed into the future. (随着我们快速走向未来,孩子和老师理解、接纳并assimilate技术的能力将是他们生活的一个决定性方面)”可知,“understand (理解)”“embrace (接纳)”与“assimilate”为并列关系,结合语境,此处应表示对技术的吸收、掌握,“take in”有“吸收、理解”之意,与之意思相近。故选C项。
【31题详解】
主旨大意题。根据第一段“New era requires a new vocabulary. Will we still talk about the “mobile” phone when all phones are mobile, or when they are implanted within us (新时代需要新的词汇。当所有的手机都具备移动功能,或者当手机被植入我们体内时,我们还会说“移动”电话吗?)”并结合全文内容可知,文章开篇指出新时代需要新词汇,引出“技术商数(TQ)”,接着解释了TQ的定义、具体体现,还提到它与IQ、EQ结合会重塑人们的生活等,整体围绕TQ作为一种新的能力(智慧)展开,探讨了是什么让TQ成为新的智慧。C项符合文章大意,适合用作标题,故选A项。
D
【答案】28. B 29. C 30. B 31. D
【解析】
【导语】本文是说明文。文章介绍了在美国中小学推广的个人理财课程,课程内容涵盖日常理财技能等,帮助学生积累财务知识,指导相关行为。
【28题详解】
细节理解题。根据第二段“Personal-finance courses targeted at pupils are being popularized across America, promoted by rules requiring such instruction. Since 2020, 17 states have adopted laws that make taking a financial course necessary for completing high school, bringing the total up to 25. (针对学生的个人理财课程在美国得到了普及,这是由相关规定推动的。自2020年以来,已有17个州通过了法律,规定参加金融课程是完成高中学业的必要条件,使总数达到25个。)”可知,毕业的新要求推动了个人理财课程的普及。故选B。
【29题详解】
细节理解题。根据第三段“Courses cover comparison shopping and the basics of how to properly bank, budget, handle credit and pay for college. (课程包括比较购物和如何正确存入银行、预算、处理信贷和支付大学费用的基本知识。)”可知,学生可以从个人理财课程中学到日常财务管理。故选C。
【30题详解】
词句猜测题。根据画线词上文“Few teenagers score highly on financial knowledge assessments. Are personal-finance courses the answer For a long time, the studies said no. (很少有青少年在金融知识评估中得分很高。个人理财课程能解决问题吗?很长一段时间以来,研究都说没有)”以及“Many analyses, including one cited over 2,500 times, claimed that financial courses were (许多分析,包括一项被引用超过2500次的分析,都声称金融课程……)”可知,研究说个人理财课程并不能解决问题,引用的分析也声称金融课程没有效果、没有帮助。故划线词意思是“无效果的”。故选B。
【31题详解】
推理判断题。根据第五段“The newest survey conducted in 33 countries found people who take these courses learn the content and budget better. And pupils who take personal-finance courses borrow less money. If they do borrow for college, they choose low-cost options. (在33个国家进行的最新调查发现,参加这些课程的人对课程内容和预算掌握得更好。选修个人理财课程的学生借的钱也更少。如果他们真的借钱上大学,他们会选择低成本的选择。)”可知,这些课程在增加学生的财务知识和提升相关行为上有持久的效果。故选D。
【答案】36. E 37. F 38. D 39. A 40. C
【解析】
【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了几个可以帮助人们确定职业的方法。
【36题详解】
空前“Your talents, your passions and your mission are like the small wires.(你的才能,你的激情和你的使命就像细小的电线)”指出才能、激情和使命就像细小的电线。由此可知,这些细小的电线结合在一起,就能绘制出我们的职业。E项“它们结合在一起,形成了一幅你天生适合做的事情的画面。”符合语境,they指代上文提到的“talents, your passions and your mission”。故选E。
【37题详解】
上文“No matter who you are, there are plenty of things you’re good at. You might know what those talents are already, but go ahead and make a list of every one that comes to mind. (无论你是谁,你都有很多擅长的事情。你可能已经知道这些才能是什么了,但是继续吧,把你想到的每一个都列出来)”指出我们应该把自己的每一个才能都列出来。由此推测,空处可能陈述把它们列出来的原因。F项“这些都是告诉你自己优势所在的线索。”符合语境。故选F。
【38题详解】
上文“If you’re going to find a meaningful career, passion isn’t just a pipe dream but a must. It means the work will fulfill you.(如果你想找到一份有意义的职业,激情不是白日梦,而是必须的。这意味着工作将使你充实)”指出激情的重要性,下文“To sustain commitment over the long stretch, you also need a deeper purpose. (为了长期维持投入,你还需要一个更深层次的目标)”指出还需要一个更深层次的目标。由此可知,只有激情是不够的。D项“然而,只有激情是不够的。”符合语境,承上启下。故选D。
【39题详解】
空处为本段主旨句。根据下文“Matters like how much money you want to make and where you want to live are important too. Think about these questions to narrow down your options: How much money do you need to make Do you want flexibility in your job What kind of benefits are important to you What kind of environment do you excel in (像你想赚多少钱,你想住在哪里这样的事情也很重要。想想这些问题来缩小你的选择范围:你需要赚多少钱?你想要工作上的灵活性吗?什么样的福利对你来说是重要的?你最擅长的环境是什么?)”可知,后文列举的都是工作的实际考量因素(收入、工作地点、福利等)。A项“考虑工作中实际的部分。”概括本段内容,可以作为主旨句。故选A。
【40题详解】
上文“If you’ve managed to get through everything above and have a clear answer for what you’re wired to do, congratulations! If you’re still unsure, that’s okay.(如果你已经完成了上面的所有事情,并且对你想要做的事情有了一个明确的答案,那么恭喜你!如果你仍然不确定,没关系)”指出对想做的事有了明确的答案这很好,如果还没确定也没关系。由此可知,做明确的决定不用着急,可以慢慢思考。C项“你没必要在晚饭前搞清楚。”符合语境,承接上文。故选C。
【完形填空答案】D C D B A, C B D A C, D B A C A
文章主旨:这篇文章讲述了一位45岁下岗的工人,为了养家从事重体力劳动,但始终坚持锻炼。退休后,他通过一种独特的方式(模仿动物四肢爬行)在山中锻炼,并将视频上传网络后走红的故事。文章传达了他积极的人生态度和“健康最重要”的信念。
41. 答案: D. support
解析: 这里的意思是“为了继续养活/供养我的家庭”。工厂关闭,他需要工作来维持家庭的生计。
其他选项分析:
A. comfort: 安慰。工作主要是为了提供经济来源,而不是情感上的安慰。
B. reward: 奖励,报答。语义不通,他不需要“奖励”家庭。
C. unite: 团结,联合。工作是为了经济支持,不是为了把家人“团结”在一起。
42. 答案: C. delivering
解析: 这里描述他作为搬运工的具体工作,除了把冰箱从仓库运到商店,有时还要“运送/递送”到客户家里。deliver goods 是固定搭配,意为“送货”。
其他选项分析:
A. introduced: 介绍。不能与“冰箱”搭配,意思是引入或介绍某人/物,与搬运工的工作内容不符。
B. promoted: 推广,促销。他的工作是运输,而不是销售。
D. lost: 丢失。语义完全相反,如果总是丢东西,他早就被解雇了。
43. 答案: D. exercising
解析: 上下文是关键。尽管工作繁重(labour-intensive),但这并没有阻止他做某事。后文紧接着说“我每天都去跑步”,这说明他没有停止的是“锻炼”。
其他选项分析:
A. complaining: 抱怨。工作辛苦,他可能抱怨,但后文没有支撑。
B. dreaming: 做梦,梦想。重体力劳动不会阻止一个人有梦想,但与后文跑步的直接联系不强。
C. struggling: 挣扎,奋斗。他已经在做繁重的工作,本身就是一种挣扎,语义上有些重复,且与后文内容不符。
44. 答案: B. fetch
解析: fetch 特指“去取来”,强调一个来回的过程(go and bring back)。他每天跑步,顺便去山泉打水回来,非常贴切。
其他选项分析:
A. dig: 挖掘。他取的是泉水,不需要挖掘。
C. treat: 处理,治疗。他取的是天然的山泉水,不需要处理。
D. buy: 购买。山泉水是免费的,不需要买。
45. 答案: A. fit
解析: 他说这是一举两得(win-win),得到了好水,同时也保持了“健康”。keep fit 是固定搭配,意为“保持健康”。
其他选项分析:
B. busy: 忙碌。他本来工作就很忙,取水不是为了保持忙碌。
C. clear: 清晰。通常指思路、天空等,不用于形容身体状态。
D. young: 年轻。虽然锻炼有助于保持年轻状态,但这里更直接的是指身体的健康强壮。
46. 答案: C. easier
解析: 他退休了,不用再做繁重的体力活,而且享受着生活和美景,所以生活自然变得“更轻松”了。
其他选项分析:
A. safer: 更安全。上下文没有提到他过去的生活有多危险。
B. calmer: 更平静。退休生活可能更平静,但下文他还在挑战自己,生活充满活力,“轻松”比“平静”更贴合整体语境。
D. duller: 更枯燥。与后文“享受生活”相矛盾。
47. 答案: B. hiking up
解析: hike up 意思是“徒步登上”。句子的意思是:仅仅徒步走上台阶对我来说太容易了。
其他选项分析:
A. building up: 建立,增强。不能与“台阶”搭配。
C. mapping out: 规划。与“走台阶”这个动作无关。
D. sorting out: 整理,解决。同样不能与“台阶”搭配。
48. 答案: D. imitating
解析: 为了挑战自己,他决定通过“模仿”动物的动作来爬山。后文描述他像青蛙一样跳,这正是模仿。
其他选项分析:
A. recording: 记录。他后来才记录(上传视频),但最初的动作是模仿。
B. designing: 设计。动物的动作是天然的,不需要他来设计。
C. studying: 研究。他可能研究过,但最终付诸实践的是“模仿”这个行为。
49. 答案: A. engages
解析: engage 在这里是“动用,使用”的意思。这种锻炼方式动用/锻炼了身体的很多肌肉群。
其他选项分析:
B. measures: 测量。动作本身不能“测量”肌肉。
C. saves: 节省。锻炼是消耗肌肉能量,而不是节省。
D. hurts: 伤害。如果总是伤害肌肉,这就不是一个好的锻炼方式,与文章积极的基调不符。
50. 答案: C. views
解析: 在社交媒体(如TikTok)上,视频获得的“浏览量”被称为 views。
其他选项分析:
A. attacks: 攻击。与文章积极的、走红的语境相反。
B. profits: 利润,收益。上传视频可能不直接带来金钱收益。
D. limits: 限制。语义相反,他走红了,所以是得到了很多观看,而不是限制。
51. 答案: D. story
解析: 当地媒体对他进行了一个“报道”。do a story on/about someone 是固定搭配,意为“对某人进行报道”。
其他选项分析:
A. analysis: 分析。媒体通常做的是新闻报道,而不是深度的专业分析。
B. quiz: 测验,问答。不符合语境。
C. inquiry: 询问,调查。通常指官方的正式调查,与一件趣闻轶事不匹配。
52. 答案: B. spirit
解析: 这里是一个并列关系。他感觉自己的“体力(physical endurance)”和“精神/精力”都比年轻时更好。spirit 可以指精神状态和活力。
其他选项分析:
A. offer: 提供,出价。与身体状态无关。
C. luck: 运气。上下文未提及。
D. grade: 等级,成绩。与语境无关。
53. 答案: A. strong
解析: 他在山上遇到的很多年轻人不如他“强壮”。这与他前面说的体力和精力都很好直接对应。
其他选项分析:
B. polite: 有礼貌的。文章未讨论礼貌问题。
C. helpful: 乐于助人的。未提及。
D. calm: 冷静的。未提及。
54. 答案: C. result
解析: 全年锻炼的“结果/效果”是非常棒的。这里强调锻炼带来的最终成果。
其他选项分析:
A. goal: 目标。全年锻炼是一个过程或习惯,其“目标”可能是保持健康,但这里说的是这个行为带来的好处,是结果。
B. planning: 计划。未提及锻炼的计划。
D. routine: 惯例,日常。全年锻炼本身就是他的routine,而这里说的是这个routine带来的“结果”。
55. 答案: A. maintain
解析: 他最大的愿望是能在80岁时“保持/维持”他的体力。maintain one's strength 是常见搭配。
其他选项分析:
B. check: 检查。检查体力不是他的愿望,保持体力才是。
C. understand: 理解。与“体力”搭配不当。
D. recall: 回忆。回忆体力没有意义。
【语法填空答案】
completing petition 58. developed 59. reliably 60. mountainous
61. have joined/have been joining 62. what 63. despite 64. that 65. The
【解析】【导语】本文是一篇说明文,介绍北京举办世界首届人形机器人半程马拉松,20 支队伍参赛,6 支完成 21 公里赛程,冠军 “天宫 Ultra” 耗时 2 小时 40 分钟;文章还说明该赛事标志机器人从实验室走向现实应用(如南方电网的巡检机器人能在极端温度工作),提及小米、华为等企业与汽车厂商合作推进技术,但指出实现 4 级自主仍需突破,强调人形机器人是未来热门领域。
【56题详解】考查非谓语动词(现在分词)。句意:来自顶尖高校和科技公司的 20 支队伍参赛,其中 6 支机器人完成了 21 公里的赛程。“with + 宾语 + 宾语补足语” 结构中,“six robots”(宾语)与 “complete”(完成)为主动关系,用现在分词 “completing” 作宾语补足语。
【57题详解】考查名词。句意:这项开创性的比赛标志着机器人从受控实验室测试向现实应用的关键转变。形容词 “groundbreaking”(开创性的)后接名词,动词 “compete”(竞争)的名词形式为 “competition”(比赛,可数名词,此处指马拉松赛事,用单数)。
【58题详解】考查非谓语动词(过去分词)。句意:例如,中国南方电网研发的专用巡检机器人,能在 - 40℃至 80℃的极端温度下可靠工作,同时在偏远山区维护输电线路。“the specialized inspection robots”(巡检机器人)与 “develop”(研发)为被动关系(机器人被研发),用过去分词 “developed” 作定语。
【59题详解】考查副词。句意:例如,中国南方电网研发的专用巡检机器人,能在 - 40℃至 80℃的极端温度下可靠工作,同时在偏远山区维护输电线路。此处需副词修饰动词 “operate”(工作),形容词 “reliable”(可靠的)的副词形式为 “reliably”(可靠地)。
【60题详解】考查形容词。句意:例如,中国南方电网研发的专用巡检机器人,能在 - 40℃至 80℃的极端温度下可靠工作,同时在偏远山区维护输电线路。此处需形容词修饰名词 “regions”(区域),名词 “mountain”(山)的形容词形式为 “mountainous”(多山的)。
【61题详解】考查动词时态。句意:今年年初以来,小米、华为等中国科技巨头深知其中机遇,已与特斯拉、丰田等汽车领军企业联手,加入这场推进该技术的国际竞赛。“since the beginning of this year”(今年年初以来)是现在完成时或现在完成进行时的标志,表 “从过去持续到现在的动作”;主语 “Chinese tech giants”(复数),动词 “join”(加入)可变为 “have joined”(已加入)或 “have been joining”(一直在加入)。
【62题详解】考查宾语从句引导词。句意:今年年初以来,小米、华为等中国科技巨头深知其中机遇,已与特斯拉、丰田等汽车领军企业联手,加入这场推进该技术的国际竞赛。“in” 后接宾语从句,从句中缺 “主语”(指代 “推进技术的国际竞赛”),用 “what” 引导宾语从句。
【63题详解】考查介词。句意:然而,专家警告,尽管进展迅速,仍存在重大技术障碍。“rapid progress”(快速进展)与 “significant technical hurdles remain”(仍有技术障碍)为转折关系,用介词 “despite”(尽管,后接名词短语)。
【64题详解】考查定语从句关系代词。句意:对于考虑未来从事科技行业的学生来说,人形机器人领域是最令人兴奋、最具前景的领域之一,可能会改变行业和日常生活。先行词为 “fields”(领域),定语从句 “may transform industries and daily life” 缺主语,且先行词被最高级 “the most exciting and promising” 修饰,用关系代词 “that” 引导。
【65题详解】考查冠词。句意:成功的北京马拉松不仅证明了我们已取得的成就,也预示着未来仍将有非凡的创新。此处特指 “北京人形机器人半程马拉松”,用定冠词 “The”(句首首字母大写)。江西省崇仁县第一中学2025-2026学年高三上学期期中考试
英语试题
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例如:How much is the shirt?
A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.
答案是C。
1. What time will the Q&A session begin
A. At 3:00. B. At 3:30. C. At 4:00.
2. Where are the speakers probably
A. In a garden. B. In a drugstore. C. In a pet hospital.
3. What will Lisa possibly do
A. Call her grandparents B. Offer remote support. C. Go to the lab.
4. What is the man doing
A. Heading to the shop. B. Collecting the items. C. Repairing the computer.
5. Why did the woman come back
A. She lost a package halfway. B. She took an extra package. C. She got a wrong package.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。答案写在答题卡上。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What will the speakers probably take part in
A. The clothes exchange. B. The crafts workshop. C. The food market.
7. Where will the speakers meet
A. At the library. B. At the bus stop. C. At the community center.
听第7段材料,回答第8、9题。
What do Kevin's parents complain about
His staying up late. B. His overusing the tablet. C. His missing family meals.
9. What does the man think of the new school rule
A. It's a good start. B. It won't work at all. C. It will solve the problem.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. What does the woman want to reschedule
A. The return date. B. The accommodation. C. The departure date.
11. Why does the woman change her plan
A. She wants a city tour. B. She has a family event. C. She has work on Saturday.
12. How will the city tour be adjusted
A. It will be canceled. B. It will be postponed. C. It will be advanced.
听第9段材料,回答第13至16题。
What is Ethan's plan for his gap year
A. Working in a company. B. Doing volunteer work. C. Preparing for further studies.
14. What is Ethan's mom worried about
A. The cost of the program. B. The safety of international travel.
C. The difficulty of returning to study.
15. What benefit will Ethan get from the gap year
A. He will become more independent. B. He will apply for a better university.
C. He will learn a new foreign language.
16. What is mom's final attitude
A. Supportive. B. Opposed. C. Unclear.
听第10段材料,回答第17至20题。
What is the purpose of the speech
A. To display art tools. B. To advertise a software. C. To introduce an AI event.
18. Which of the following is included in the event
A. A robot competition. B. A hands-on workshop. C. A note-taking discussion.
19. What is required to attend the event
A. Registering online. B. Submitting a paper. C. Buying a ticket.
20. What will the audience probably do next
A. Scan a QR code. B. Go to a lecture. C. Complete a test.
第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)
第一节 (共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中选出最佳选项.
A
While most parts of the country are blanketed in snow, here in San Diego you can take advantage of the warm sunshine and enjoy life in the pools of resorts (度假区). Many resorts offer clean pools for families.
Loews Coronado Bay Resort
Here you can relax at the poolside and take a dip. You’ll find heated pools and daily family-friendly poolside entertainment and activities. Enjoy a handmade cocktail in a cabin.
Also on tap: free WiFi and parking for no more than 3 hours
Hours: 10:00 a.m. — 10:00 p.m.
Admission: $25/adult; $10/child; free for kids under 3
Address: 4000 Coronado Bay Rd
Monarch Beach Resort
Enjoy yourself in a pool at the paradise-like Monarch Beach Resort. Ocean views and sunny skies give an unbeatable background to you for a swim in two oceanfront heated pools.
Hours: 9:00 a.m. — 7:00 p.m.
Admission: $50/adult; $28/child; free for kids under 3
Address: Dana Point, California 92629
The Lafayette Hotel
The iconic swimming pool at the Lafayette Hotel has been attracting attention since it was designed in 1946. Go for a swim in this heated pool where Hollywood royal people, including Ava Gardner, have also lain along the poolside at this place.
Hours: 10:00 a.m. — 7:00 p.m.
Admission: $10/adult; $10/child; free for kids under 3
Address: 2223 El Cajon Blvd
Rancho Bernardo Inn
Get away from it all in the pools, and you can see Spanish-style architecture of the inn. There are two pools: one for adults only and one for families, as well as a hot tub, poolside food, drink service and a fitness center.
Hours: 6:30 a.m. — 10:00 p.m.
Admission: $25/adult; $10/child; free for kids under 3
Address: 17550 Bernardo Oaks Dr
21. If a visitor's main priority is finding the most budget-friendly option for two adults, which resort should they choose
A. Loews Coronado Bay Resort B. Monarch Beach Resort
C. The Lafayette Hotel D. Rancho Bernardo Inn
22. Which of the following statements is NOT true
A. All resorts offer free admission for children under 3.
B. Two resorts have pools that are open until 10 p.m.
C. All resorts provide heated pools for guests.
D. Two resorts charge the same price for adults and children.
23. What is the main purpose of the text
A. To encourage the development of resort pools.
B. To compare different resort pools for visitors.
C. To explain the history of swimming pools in San Diego.
D. To advertise a specific hotel's swimming facility.
B
At the start of my first lesson in Chinese calligraphy, my teacher told me to write my name. After I put it down, he said plainly, “Now I will teach you how to make it beautiful.” I felt my breath catch.
Growing up in Singapore, I had an uneasy relationship with my Chinese name. My parents are ethnically Chinese but they didn’t speak Mandarin. Unfamiliar with Chinese characters, they used fortune tellers to decide my name based on the ideal number of strokes (笔画) for each character, which was calculated for the best fortune. Chinese names can be truly poetic. Not mine. Embarrassingly, the characters for my Chinese name mean, roughly, “old,” “barley” and “warm.” My personal and cultural histories were messy knots.
When I arrived in America for college at 18, I embraced critical analysis and creative expression. It felt like a way to abandon the strict formalities that defined my early years in Singapore’s high-pressure education system, and with it, perhaps, parts of my identity. Suddenly, I felt the need to present myself in a way that Americans would accept. I put on an American accent and set aside my Chinese name. Ultimately, after 14 years in the States, I decided to learn calligraphy. Why not get back in touch with my heritage I thought.
In calligraphy, the idea is to replicate (复制) the old masters’ techniques, thereby enhancing your own. Every week, my teacher would evaluate my writing. “You need to be braver,” he once observed. “Your challenge is in producing a bold stroke.” For years, I had prided myself on developing an image of integration and confidence despite deep insecurities, but my writing betrayed (背叛) me.
I had been learning calligraphy to try to get in touch with my cultural roots, but what I was really seeking was a return to myself. That first lesson came with the terrific promise that what had been shameful in myself could be made beautiful—and that I could be the one to do that work. I know now that what calligraphy teaches me is not the value of replication but the possibility that I could know myself more fully.
24. What criterion guided the selection of the author’s Chinese name
A. Favorable stroke counts. B. Ideal symbolic images.
C. Poetic sound patterns. D. Positive literal meanings.
25. Why did the author adopt an American accent
A. To break with tradition. B. To facilitate language learning.
C. To achieve academic success. D. To fit into the community.
26. What have we learned about the author’s experience with calligraphy
A. It improved her public image. B. It revealed her inner self.
C. It presented no challenge to her. D. It enhanced her replication skills.
27. What has the author learned from calligraphy
A. Fortune favors the bold. B. Planning is good, but doing is better.
C. Our roots define our identity. D. Embrace who you truly are.
C
New era requires a new vocabulary. Will we still talk about the “mobile” phone when all phones are mobile, or when they are implanted within us
Technology is everywhere nowadays, especially at work. Some people are really good at using all the cool new tools that keep popping up. They have something called a TQ, or technology quotient. Think of it like a superpower for understanding the latest tech stuff that our great-grandparents would have found really impossible. Having a high TQ means you’re awesome at using all the cool new things that not everyone knows about yet.
The examples are common and becoming more and more frequent. For the parent it might be a home-school video class. For the brand manager it might be search engine boosting. And for the clinician, it might be the role of artificial intelligence in supporting the analysis of a CT scan. TQ attempts to quantify our ability to make sensible use of current technologies and to quickly adapt, embrace and capitalize on future creations. This adoption is critical from a variety of perspectives, from social to business. One trip into the world of ChatGPT and we can see how the dynamics of AI and search are changing for just about everyone.
Any Mom or Dad can understand the value of IQ and EQ in projecting the potential for a child’s success. But what about technology The ability for the child and the teacher to understand, embrace and assimilate technology will be a defining aspect of their lives as we speed into the future. We are increasingly defined by technology and our active participation in everything from smart phones to Facebook. It might just be time for the basic human needs of food, water and shelter to incorporate technology too. And when that happens, it just might be a good idea to measure it.
While this shift brings challenges, it’s unstoppable. As TQ rises, it will combine with IQ and EQ, reshaping how we live, work, and learn—turning adaptability with tech into a measurable edge.
28. What is TQ according to the text
A. Ability to apply new technologies.
B. Skill of fixing high-tech products.
C. Talent to follow modern changes.
D. Speed of learning new languages.
29. Which of the following people has a high TQ
A. A manager who often uses modern search engines.
B. A mom who watches videos of her child’s school life.
C. A grandparent who finds new tech devices awkward.
D. A doctor who analyzes CT scans with AI assistance.
30. What does the underlined word “assimilate” in the fourth paragraph mean
A. Rely on. B.Benefit from. C. Take in. D. Learn about.
31. What might be the best title for the passage
A. What Makes TQ the New Intelligence
B. How Has TQ Changed in the Modern Era
C. Why Are IQ and EQ Important for TQ
D. Where to Start Adapting to TQ Changes
D
“Then would you invest short-term or long-term ” asks Jennifer Varga, a teacher at Memorial Middle School in New Jersey.
Personal-finance courses targeted at pupils are being popularized across America, promoted by rules requiring such instruction. Since 2020, 17 states have adopted laws that make taking a financial course necessary for completing high school, bringing the total up to 25. That figure will probably grow.
Pupils in these classes learn not only how to save their earnings in order to have something to invest in the first place, but simple economic problems. Courses cover comparison shopping and the basics of how to properly bank, budget, handle credit and pay for college. Young people badly need these courses.
Few teenagers score highly on financial knowledge assessments. Are personal-finance courses the answer For a long time, the studies said no. Many analyses, including one cited over 2,500 times, claimed that financial courses were of no avail. The analyses made intuitive (直觉的) sense, as many teenagers have yet to work or manage a household. But more recent findings have shown an opposite picture. Research has gotten better and the courses themselves have also improved. Studies that use the gold standard of investigation have found the courses are working well and useful in improving financial knowledge and behaviour.
The newest survey conducted in 33 countries found people who take these courses learn the content and budget better. And pupils who take personal-finance courses borrow less money. If they do borrow for college, they choose low-cost options. Some worry about adding one more graduation requirement to the long list, but schools are willing to remove courses with less direct bearing on life skills. “When I was 20, it would have been nice to have this class,” Ms Varga says. She got into some financial trouble as a young adult. “I want them to be better than my generation.”
28. What fuels the spread of personal-finance courses
A. A major demand from schools. B. A new requirement for graduation.
C. The unsteadiness of finance. D. The popularity of banking.
29. What can students learn in personal-financial courses
A. Long-term investment. B. Strategies for earning money.
C. Daily finance management. D. Policies on financial development.
30. What does the underlined phrase “of no avail” mean in paragraph 4
A. Unfamiliar. B. Ineffective. C. Inaccessible. D. Unsystematic.
31. What do the survey results imply
A. The graduation standards are high. B. More attention is needed to finance.
C. Fewer students borrow for college. D. The courses have lasting value.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
To figure out how to choose a career, start by taking a good look at yourself. Your talents, your passions and your mission are like the small wires. ____36____ From there, you’ll narrow the field further by looking at the specifics of different career options you’re most suited for.
List your skills and talents. No matter who you are, there are plenty of things you’re good at. You might know what those talents are already, but go ahead and make a list of every one that comes to mind. ____37____ Don’t leave out any of them, even if you don’t think it qualifies as a career skill.
Identify your passions and mission. If you’re going to find a meaningful career, passion isn’t just a pipe dream but a must. It means the work will fulfill you. ____38____ To sustain commitment over the long stretch, you also need a deeper purpose. This purpose defines your mission: the contribution you want to make and the results you try to see.
____39____ Matters like how much money you want to make and where you want to live are important too. Think about these questions to narrow down your options: How much money do you need to make Do you want flexibility in your job What kind of benefits are important to you What kind of environment do you excel in
If you’ve managed to get through everything above and have a clear answer for what you’re wired to do, congratulations! If you’re still unsure, that’s okay. ____40____ There’s only so much career shopping you can do before you have to just go for it.
A. Think about practical parts of a job.
B. Consider your financial goals first.
C. You don’t have to have this figured out by dinnertime.
D. However, passion alone isn’t enough.
E. They combine to form a picture of what you’re wired to do.
F. These are all clues that tell you what your strengths are.
G. Your mission will follow if you’re passionate about your work.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
When I was 45, the factory I worked at closed down. To continue to ___41___ my family, I worked as a porter in my home town for 10 years. I carried refrigerators from warehouses to electrical appliance shops, sometimes ___42___them to customers’ homes. I worked 10 hours a day, but that labour-intensive job didn’t stop me ___43___.
I would go for a run every day, carrying two buckets to a place where I could ___44___ water from a mountain spring. It’s a win-win — I got better quality water while also keeping ___45___.
I retired 15 years ago and life has been ___46___. I’m enjoying my life and the beautiful landscapes around. Sometimes, I went up the mountain on all fours. Just ___47___ the stairs was too easy for me, so one day I decided to challenge myself by ___48___ an animal’s movements — I went up the mountain on all fours, like a frog jumping. It ___49___ many muscles in my body. I uploaded my workout videos on TikTok, and they got many ___50___. A local media did a(n) ___51___ about me and then it went viral (走红).
I feel that my physical endurance (耐力) and ___52___ now are better than when I was younger. Many of the young people I meet on the mountain are not as ___53___ as I am. The ___54___ of working out all year round is awesome. I believe that good health is the most important thing in a person’s life. My greatest wish is to be able to ___55___ my physical strength when I am 80.
41. A. comfort B. reward C. unite D. support
42. A. introduced B. promoted C. delivering D. lost
43. A. complaining B. dreaming C. struggling D. exercising
44. A. dig B. fetch C. treat D. buy
45. A. fit B. busy C. clear D. young
46. A. safer B. calmer C. easier D. duller
47. A. building up B. hiking up C. mapping out D. sorting out
48. A. recording B. designing C. studying D. imitating
49. A. engages B. measures C. saves D. hurts
50. A. attacks B. profits C. views D. limits
51. A. analysis B. quiz C. inquiry D. story
52. A. offer B. spirit C. luck D. grade
53. A. strong B. polite C. helpful D. calm
54. A. goal B. planning C. result D. routine
55. A. maintain B. check C. understand D. recall
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Beijing recently made technological history by hosting the world's first half-marathon for humanoid robots, marking a significant milestone in robotics development. Twenty teams from top universities and tech firms participated, with six robots 56 (complete) the 21-kilometer race. The winner, Tiangong Ultra, finished it in just 2 hours and 40 minutes.
This groundbreaking 57 (compete) represented a crucial transition from controlled laboratory testing to real-world application. Unlike artificial lab environments, the marathon's unpredictable outdoor conditions tested the robots adaptability and endurance capabilities. Beyond sports, such robots are already in use—for example, the specialized inspection robots 58 (develop) by China Southern Power Grid, can operate 59 (reliable) in temperature extremes ranging from - 40° C to 80° C while maintaining power lines in remote 60 (mountain) regions.
Since the beginning of this year, Chinese tech giants like Xiaomi and Huawei, well aware of the opportunities, 61 (join) forces with automotive leaders including Tesla and Toyota in 62 has become an international race to advance this technology. However, experts caution that 63 rapid progress, significant technical hurdles remain. Most robots currently operate at Level 2 autonomy but achieving Level4—full independence—needs breakthroughs in AI decision-making.
For students considering future careers in technology, humanoid robotics represents one of the most exciting and promising fields 64 may transform industries and daily life. 65 successful Beijing marathon serves as both a testament to how far we have come and s preview of the remarkable innovations still to come.
第四部分 写作(共两节;满分40分)
第一节 应用文写作(满分15分)
66. 假定你是李华,上周末你们班到阳光生态农场开展研学活动,请你给校英文报写一篇报道,内容包括:1.活动目的;2.活动过程;3.你的感想。
注意:
1.写作词数应为80个左右;
2.请按如下格式在答题纸的相应位置作答。
A Study Tour to the Sunshine Eco-Farm
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
第二节(满分25分)
67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
It was a typical busy noon at the downtown fast-food spot. The smell of sizzling patties and crispy fries lingered (弥漫) in the air, and the place was packed with folks rushing to grab a quick meal. I’d just gotten off a long morning at work, and my stomach was empty as I finally reached the front of the line and got my order-a burger, fries, and a cold drink.
As I set the tray (托盘) down on a small table by the window, I glanced over and saw two firefighters in the corner. Their uniforms were heavy with faint spots, like they’d just stepped away from a smoky scene, and their boots still held a hint of damp from the morning dew. They stood in the back of the line, shoulders relaxed but eyes tired.
I was just about to pick up my burger, the cheese melted perfectly when a loud and sharp siren (警报) cut through the noise of the restaurant. The two firefighters froze for half a second, and then moved. No hesitation, no exchange of words — just muscle memory. One grabbed his helmet off the nearby counter, the other adjusted his radio on his shoulder, and they turned toward the door, their steps quickening. I watched them go, and my fork paused mid-air.
My empty stomach served as a quiet reminder of how long I’d waited for this meal. I’d stood in that line for 15 minutes, my feet aching from the morning’s work. Giving them my lunch meant I would have to wait again, maybe another line, maybe my break slipping away faster. I bit my lip, staring at the tray. Then I thought of their uniforms, the spots, the way they’d act upon hearing the siren like it was a call they couldn’t ignore. They didn’t get to pause for a meal when emergencies hit. They’d probably go hours without eating, running from one call to the next.
注意:
1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
My hesitation melted away.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
I went back to the counter, only to find the manager was waiting for me.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

展开更多......

收起↑

资源列表