资源简介 新乡市新誉佳-永宏联考卷2025-2026 学年第一学期期中考试高一英语试卷答案参考答案及解析听力1-5:ABCBA6-10:ACCBC 11-15:BACAC 16-20:BABBA阅读第一节 A篇:语篇解读:本文介绍了中国的漓江、大熊猫、莫高窟和稻城亚丁自然保护区。答案详析:21. A 细节理解题。根据第二部分中的“You can get even closer to the pandas by taking a volunteer program in the Bifengxia or Dujiangyan Panda Base.”可知,在碧峰峡大熊猫基地做志愿者工作可以更近距离地接触大熊猫。C 细节理解题。根据第三部分中的“Artists from different periods left their work there.”和“All kinds of works spanning over one thousand years”可知,不同时期的艺术家在莫高窟留下了他们的作品,即莫高窟汇集了很多艺术家的作品。C 文章出处题。根据文章内容可知主要介绍了中国必看的三个景点,所以对应C选项“旅行手册”。B篇:语篇解读:2023年10月,世界上最长寿的狗 Bobi 去世了。本文介绍了 Bobi的故事。答案详析:24. A 细节理解题。根据第二段前两句可知,Bobi出生于 1992 年,那个时候 Costa 先生只有八岁;再结合第一段可知,Bobi于2023年去世,享年31岁;由此可知,Costa先生现在40岁左右。25. C 段落大意题。根据最后一段的内容可知,Bobi一生都是自由自在的。它从不孤独,因为它和许多其他动物一起长大。而且,它只吃人类的食物。Costa先生认为,安静的环境有助于它长寿。由此可知,本段主要介绍了 Bobi 长寿的原因。26. C 细节理解题。根据第三段中的“Bobi's…Portuguese village of Conqueiros. He spent his whole life there. "可知, Bobi 在 Conqueiros 度过了它的一生。27. D 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了世界上最长寿的狗 Bobi去世的消息,故D项符合文章主旨。C篇:语篇解读:日本的科学家们正致力于教机器人 Erica对人类讲的某些笑话作出适当的反应。他们认为,这项工作能改善人工智能与人类之间的交流。答案详析:28. D 细节理解题。根据第二段中的“She... can move her eyes when people are talking to her.”可知,当人们和 Erica说话时,她会转动眼睛,故选 D项。29. C 细节理解题。根据第三段的内容可知,科学家们希望 Erica对小笑话轻声笑,对更有趣的笑话大笑。由此可知,科学家们期望 Erica 能够对于某些笑话适当地笑。30. B 词义猜测题。根据画线词后的“she can use the information from the data to know what things to laugh at, if you make a joke”可知,如果你讲了一个笑话,Erica可以利用数据中的信息来知道什么事情值得笑。结合语境可推断,此处指尽管 Erica不能真正理解你在说什么。故推断 comprehend 与 understand 意义相近,意为“理解”。31. C 推理判断题。根据最后一段中的“it maywell take more than 10 to 20 years before we can finally have a casual chat with a robot like we would with a friend”可知,像和朋友一样与机器人随意交谈可能需要10到20年以上的时间。由此可推断,在能够与机器人随意交谈之前,我们还有很长的路要走。D篇:语篇解读:本文是一篇说明文,主要讲的是前往火星的旅程中,人类将会受到太空中的粒子辐射的影响。科学家认为,恰当的启程时间和合理的旅行周期将能确保宇航员的安全。32.A 推理判断题。根据第一段的"One of them is the serious risk posed by particle (粒子) radiation from the sun, distant stars and galaxies (星系).(其中之一是来自太阳、遥远恒星和星系的粒子辐射带来的严重风险)"和第二段的"Answering two key questions would go a long way toward overcoming that difficulty(回答两个关键问题将对克服这一困难大有帮助)"可推知,第一段的作用是介绍人类前往火星需要克服的一个难题。故选A。 33.C 词句猜测题。根据划线词后的"from the radiation(从辐射)"可知,此处作者提出疑问:前往火星的恰当时机能否保护宇航员和宇宙飞船免受辐射的伤害。由此可知,shield意为"保护;保卫",与 protect意思相近。故选C。34.B 细节理解题。根据第三段的" That is, humans should be able to safely travel to and from Mars, provided that the spacecraft has sufficient shielding and the round trip is shorter than approximately four years.(也就是说,人类应该能够安全地往返火星,前提是宇宙飞船有足够的屏蔽,往返时间不超过大约4年)"可知,人类安全地往返火星是可行的,前提是宇宙飞船有足够的保护,而且往返时间少于四年。故选B。35.D 主旨大意题。通读全文,尤其是第二段" Answering two key questions would go a long way toward overcoming that difficulty: Would particle radiation pose too serious a threat to human life throughout a round trip to the red planet And, could the very timing of a mission to Mars help the very timing of a mission to Mars help shield astronauts and the spacecraft from the radiation (回答两个关键问题将对克服这一困难大有帮助:粒子辐射是否会在往返火星的过程中对人类生命构成太严重的威胁?而且,前往火星的时间是否能够帮助宇航员和宇宙飞船免受辐射的伤害 )"和第三段的"That is, humans should be able to safely travel to and from Mars, provided that the spacecraft has sufficient shielding and the round trip is shorter than approximately four years.(也就是说,人类应该能够安全地往返火星,前提是宇宙飞船有足够的屏蔽,往返时间不超过大约4年)"可知,本文主要讲的是人类前往火星将会受到太空中的粒子辐射的影响。科学家认为合适的启程时间和合理的旅行周期将能确保宇航员的安全,故A项"Will It Be Safe for Humans to Fly to Mars (人类飞往火星会是安全的吗 )"可作本文标题,故选A。第二节本文是一篇选句填空,文章对高中生如何合理利用时间提出了几点建议。36.C 本段给出的建议是,每天把要做的事列出清单,根据上文:“Be sure to set priorities(优先的事物).”,确保设置优先做的事情,选项C: Do the most important tasks first.先做最重要的事,符合文意,故选C。37.D 本段给出的建议是合理利用空闲时间,自习时间不要浪费,可以读读书,或者做作业,根据下文:“If a friend asks you to do something and you have homework to do, realize which is more important and see your friend later.”如果一个朋友要你做某件事,而你有作业要做,那么你必须能意识到哪个更重要,可以晚些再和朋友见面。D选项:“Also, do not be afraid to say ‘no’.”,不要害怕说“不.”符合文章,故选D。38.G 根据上文:“Review your notes every day.”每天复习你的笔记,根据下文:“If you spend a few minutes at the end of every day going over what you learned, it will mean less time studying when it is time for the exam.”如果你在每天的最后花几分钟时间复习学过的知识,就意味着考试来临时更少时间的学习。选项G:“Don't wait until just before a test to try and remember everything.”不要等到考试前再复习,符合文章,故选G。39.B 根据下文:“Studies have shown that getting enough rest helps your memory.”研究显示充足的休息帮助你记忆,选项B:“Get a good night's sleep.”保持充足的睡眠,符合文章,故选B。40.F 根据上文:“Explain that you will be working at certain times and ask them not to disturb you.”告诉他们你要在特定的时间学习,让他们不要打扰你。根据下文:“...you can call your friends later.”你可以晚些打电话给你的朋友。选项F:“Don't take phone calls during the time you set aside for work.”不要在你预留学习的时间接电话,符合文章,故选F。第三部分第一节语篇解读:Caitlyn Breen 是一个12岁的女孩。由于妈妈工作的变动,她们搬到了一座小镇,她也转到了新的校园。本文介绍了她在新学校的事情。答案详析:41. B 根据空后的“her mom gets a job in Mitchell, Vermont”可知, Caitlyn 的妈妈有了一份工作;再结合下文内容可推测,此处指她的世界发生了改变。change“改变”,符合语境。42. A 根据空前的“They move to the small town”可知,她们搬到了一座小镇。由此可推知,她们开始了新生活。43. C 根据空后的“Caitlyn becomes a seventh grader”可知, Caitlyn成了一名七年级的学生,故推测此处指新学年开始。44. D 根据语境可知,此处指当 Caitlyn进入新教室时,她只看到其他十名学生。此处表示“当 时”,故选 When。45. A 根据空前的内容可知,当 Caitlyn进入新教室时,她只看到其他十名学生,这就是整个七年级;再结合下文中的“Her classmates are surprised too”可推测,此处指这让 Caitlyn 很惊讶。46. C 根据语境可知,此处指他们在期待 Paulie Fink 的到来。expect“期待;盼望”,符合语境。47. A 根据语境可知, Paulie Fink 让他们和老师的每一天都变得有趣。空处的 them 指代6空前的 Her classmates。48. B 根据上一句可知, Paulic Fink 让他们和老师的每一天都变得有趣;再结合空后的“nobody can stop talking about him”可知,没有人能停止谈论他。由此可推知,Paulie Fink很受欢迎。49. D 根据上文可知,同学们都希望 Paulie 能回学校;再根据空后一句“Paulie won't return to Mitchell School.”可知, Paulie 不会再回到Mitchell 学校了,故推测此处指每个人都意识到了这个事实。truth“事实”,符合语境。50. D 根据上文内容可知,Paulie和他们是多年的同学,并且他给大家带来乐趣,故推测Paulie不会再回到 Mitchell学校,同学们对此很难接受。have a hard time“处于困难时期”,为固定搭配。51. A 根据语境并结合下文提到的“他们决定在学校举行一场比赛”可推知,此处指他们想出了一个计划。plan“计划”,符合语境。52. C 根据空后的“its aim is to find‘The Next Great Paulie Fink'”可知,他们想通过这个比赛找到“下一个伟大的 Paulie Fink”;再结合常识可推知,这与真人秀节目很相似。similar“类似的”,符合语境。53. B 根据14 空后的“she knows nothing about Paulie Fink”可知, Caitlyn对 Paulie Fink 一无所知。由此可推知,他们选 Caitlyn 当裁判是因为她对 Paulie 一无所知。have no idea about…意为“不了解……”。54. A 上文提到同学们让 Caitlyn当裁判。根据空后的“because she knows nothing about Paulie Fink”可知, Caitlyn 对 Paulie Fink 一无所知。由此推测,此处指当裁判对 Caitlyn来说并不容易。55. B 根据上一句中的“she knows nothing about Paulie Fink"可知, Caitlyn对 Paulie Fink 一无所知,所以她必须了解更多关于他的信息。find out“了解”,符合语境。第二节56.a 57.confusing 58.challenges 59.fluently 60.recommended61.at 62.to join 63.it 64.prepared es第四部分第一节66.【参考范文】Dear Li Hua,I'm sorry to hear that you have met some challenges in learning English. However, the situation is easy to change if you take my advice. My suggestions are as follows.Firstly, you should listen to the teachers carefully in class. Secondly, the best way to learn English is reading it well and knowing the meanings of it. Thirdly, you can speak English with your classmates and teachers, which can improve your listening and speaking abilities. What's more, the most important advice is reading English books before class and after class.I hope my suggestions will be helpful for you.Yours,Editor Jim第二节67.我是一个活跃的人,热爱运动。我对一切都充满好奇。我经常提问,但我更喜欢通过实践来学习。68.跳舞和滑冰是我的爱好,我也喜欢读短篇小说。我计划将来成为一名工程师。69.之后,您可以在当地向导的带领下花三天时间探索雨林,欣赏雨林中独有的植物和动物。70.当你沿着连接库斯科和的的喀喀湖的新建高速公路驱车行驶一日,即可全程饱览乡村美景。71. 入住当地酒店,参观博物馆,欣赏建筑,享受当地美食,并在当地市场购物。新乡市新誉佳-永宏联考卷2025-2026 学年第一学期期中考试高一英语试卷第一部分:听力(共两节,满分 30 分)第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A 、B 、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Who's having a party A. Henry. B. The man. C. The woman.2. What are the two speakers mainly talking about A. When to work. B. Where to eat. C. What to eat.3. What does the woman think of the requirement A. Interesting. B. Exciting. C. Surprising.4. Why is the man calling the woman A. To mail a sweater. B. To place an order. C. To ask for a number.5. What will the woman do A. Stay indoors. B. Have a walk. C. Get a coat.第二节 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A 、B 、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6 、7 题。6. How long will the woman stay in Ireland A. For nearly two weeks. B. For a month. C. Half a year.7. What's the weather probably like in Ireland now A. Rainy. B. Hot. C. Windy.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。What is probably the woman A. drugstore owner. B. A doctor. C. A nurse.9. What is wrong with the man A. He has a slight headache. B. He has an upset stomach. C. He has a bad cough.10. Where is the man going next A. The waiting room. B. The doctor's room. C. The washroom.听第 8 段材料,回答第 11至 13 题。What kind of movie is Glass A.Cartoon. B. Thriller. C. Comedy.12. What do we know about the woman A. She is very fond of an actor.B. She is too busy to watch movies.C. She loves children's movies.13. What's the most probable relationship between the speakers A. Mother and son. B. Teacher and student. C. Wife and husband.听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。14. When does the conversation probably take place A. At the end of a term.B. In the middle of a term.C. At the beginning of a term.15. What does the woman suggest doing A. Providing clothes for participants.B. Playing some good music.C. Asking everyone to dress up.16. What will the speakers discuss tomorrow A. What clothes to wear. B. What games to organize. C. What music to play.17. What food will the speakers prepare A. Pizza. B. Bread. C. Fried chicken.听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。18. On which day do the reading club members get together A. Wednesday. B. Thursday. C. Saturday.19. How many clubs are mentioned in the talk A. Two. B. Three. C. Four.20. Where can students get more information about clubs A. From the school website. B. From the Students’ Union. C. From the note board.第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)第一节 (共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的 A 、B 、C 、D 四个选项中选出最佳选项。AMust-Sees in ChinaThe Li RiverThe Karst landscape along the Li River has captured the hearts of artists. Generations of Chinese painters and poets have been inspired by the beauty of nature there, using their pens and brushes to capture the breathtaking natural scenery. Nowadays it's a popular place for photography. When Chinese travelers seek a place for natural beauty, they first think of the Li River.The Giant PandaAlthough there are many zoos in China and elsewhere, where you can see giant pandas, the best place to see them is Chengdu—— the giant panda’ s“hometown”. You can get even closer to the pandas by taking a volunteer program in the Bifengxia or Dujiangyan Panda Base.The Mogao CavesThe Mogao Caves are famous for their wonderful murals(壁画) and Buddhist statues.The Mogao Caves were included in UNESCO's World Cultural Heritage Site List in 1987.Artists from different periods left their work there. All kinds of works spanning over one thousand years complement(补充) each other.Standing out in the desert, the Mogao Caves are like a glittering pearl that decorates the Silk Road.21. Where can we get closer to pandas by doing volunteer work A. In the Bifengxia Panda Base. B. In many zoos abroad.C. In the giant panda's natural habitat. D. In every zoo in China.22. What is special about the Mogao Caves A. They' ve been protected since 1987.B. They' ve attracted many photographers.C. They have a collection of many artists'works.D. They are famous shelters along the Silk Road.23. Where may this passage come from A. Sports magazine. B. News report.C. Travel brochure. D. Science fiction.BGuinness World Records are sorry to learn of the death of Bobi, the world's oldest dog ever. On October 20, 2023, Bobi passed away at the age of 31 in an animal hospital.Bobi was born on May 11, 1992. Back then, his owner Leonel Costa was only eight years old. Little did he know that his beloved dog would one day become the world's oldest dog ever. In fact, Mr Costa owned several old-age dogs, including Bobi's mother, Gira. She lived to 18. However, Mr Costa says he never imagined any of his dogs would reach their 30s.Bobi's death came just five months after he had celebrated his 31st birthday at his home in the Portuguese village of Conqueiros. He spent his whole life there. More than 100 people went to his“very traditional”Portuguese party.You may wonder why Bobi lived so long.Well, throughout his life, he freely hung around the Costa house. Mr Costa never put a leash(绳子) on him. Bobi was never lonely because he grew up with many other animals.And he only ate human food. Mr Costa believes that the peaceful environment helped his longevity(长寿).24. How old is Mr Costa now A. Around 40 years old. B. Around 50 years old.C. Around 60 years old. D. Around 70 years old.25. The last paragraph mainly talks about .A. Bobi’s daily life.B. Bobi's eating habits.C. the reasons for Bobi's longevity.D. the relationship between Bobi and other animals.26. What can we know from the passage A. Bobi died in an accident.B. Gira enjoyed eating human food.C. Bobi lived his whole life in Conqueiros.D. Mr Costa knew Bobi would live up to 30.27 . What’s the main idea of the text A. Dogs have a very long life.B. It's important to take good care of dogs.C. A dog owner helped his pet dog live a healthy life.D. The world's oldest dog died at the age of 31.CScientists in Japan are working on teaching a robot to laugh at jokes!Erica is a robot which looks like a real person. She owns a human-like voice and can move her eyes when people are talking to her. The robot is being programmed to laugh in the right way, at the right time. If she can do this, the talk between the robot and humans will be much more interesting and interactive.Scientists hope to be able to make her laugh like we do——with chuckles at little jokes, and big laughs at funnier ones!The scientists asked 80 people to speak to Erica and counted all the different laughs they did. They now use the data(数据) from this research to train Erica to laugh. Although Erica can't actually comprehend what you're saying,she can use the information from the data to know what things to laugh at, if you make a joke!The research team thinks with this work on Erica, they can improve AI for communication with humans. However, it is not an easy problem at all, and it may well take more than 10 to 20 years before we can finally have a casual chat with a robot like we would with a friend.28. What do we know about Erica A. She can speak different languages.B. She has a voice different from that of a real person.C. She often helps people solve their problems.D. She can move her eyes while people talk to her.29. What do scientists expect Erica to do A. Tell funnier jokes to listeners.B. Laugh at funny people in time.C. Laugh properly at certain jokes.D. Make jokes while communicating with humans.30. The underlined word“comprehend” in Paragraph 4 probably means“ ”.A. organize B. understandC. include D. prepare31. What can we learned from the passage?A. Erica will help make people feel more relaxed.B. more robots like Erica will be produced in the future.C. there's a long way to go before we can talk with robots freely.D. Erica makes no difference to the communication between humans and AI.DSending human travelers to Mars would require scientists and engineers to overcome a range of technological and safety problems. One of them is the great risk caused by radiation from the sun and distant stars.Answering two key questions would go a long way toward overcoming that difficulty:Would particle(粒子) radiation cause too great a threat to human life throughout a round trip to the red planet And, could the very timing(时机) of a trip to Mars help shield astronauts and the spacecraft from the radiation In a new article published in Space Weather, an international team of space scientists, including researchers from the University of California at Los Angeles, answers those two questions with a “no” and a“yes”.That is, humans should be able to safely travel to and from Mars, provided that the spacecraft has enough protection and the round trip is shorter than about four years. And the timing of a trip to Mars would indeed make a difference:The scientists determined that the best time for a flight to leave Earth would be when the solar activity is at its top, because during this period,the most dangerous and energetic particles from distant galaxies(星系 ) are made to change direction by the enhanced solar activity.However, a journey longer than four years would expose astronauts to a dangerously high amount of radiation during the round trip—— even if they went when it was relatively safer than at other times according to the researchers.And a trip of that length would be imaginable. The average flight to Mars takes about nine months, so depending on the timing of a launch and available fuel, it seems believable that a human mission could reach the planet and return to Earth in less than two years,according to Yuri Shprits, a co-author of the paper.32. What's the function of the first paragraph A. To present one of the difficulties with the trip to Mars.B. To show a possible way to travel to Mars.C. To introduce scientists’ effort to travel to Mars.D. To list human's achievements in space.33. What does the underlined word“shield” in paragraph 2 mean A. Escape. B. Approach. C. Protect. D. Separate.34. How long can a round trip to Mars last considering the safety of astronauts and the spacecraft A. About 9 years.B. Less than 4 years.C. Only 5 years.D. More than 6 years.35. What can be the best title for the text A. Humans Will Travel to Mars in Two years.B. Particle Radiation Changes for the Solar Activity.C. The Timing of a Trip to Mars Is Planned.D. Will It Be Safe for Humans to Fly to Mars 第二节 (共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to manage your timeFor many high school students it seems that there is never enough time. There are several steps you can take to organize your time better.First, make a to do list every day. It makes it easy to plan any activities or meetings you may have in addition to homework. Be sure to set priorities(优先的事物). __36__Use spare time wisely. Do you have time for self study Instead of wasting that time, read a book or do homework.__37__ If a friend asks you to do something and you have homework to do, realize which is more important and see your friend later.Decide on the time that is good for you to do certain things. If you are more of a morning person, try getting up an hour earlier and do schoolwork before school. Review your notes every day. __38__ If you spend a few minutes at the end of every day going over what you learned, it will mean less time studying when it is time for the exam.__39__ Studies have shown that getting enough rest helps your memory. When you are tired, everything seems more difficult. It is best to stay on a regular sleeping cycle as much as possible.Tell your friends and family about your work timetable. Explain that you will be working at certain times and ask them not to disturb you.__40__ you can call your friends later.A.Set goals for yourself. B.Get a good night's sleep.C.Do the most important tasks first. D.Also, do not be afraid to say “no”.E.You should finish your task on time. F.Don't take phone calls during the time you set aside for work.G.Don't wait until just before a test to try and remember everything.第三部分 语言运用(共两节,满分 30 分)第一节 (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)阅读下列短文,从每题所给的 A 、B 、C 、D 四个选项中选出最佳选项。Caitlyn Breen is 12 years old. And her world 41 when her mom gets a job in Mitchell, Vermont. They move to the small town and start their 42 life there. When the new school year 43 , Caitlyn becomes a seventh grader in Mitchell School.Mitchel l School is small and old. 44 Caitlyn enters her new classroom, she only sees ten other students. That's the entire(全部的)seventh grade, and that 45 Caitlyn.Her classmates are surprised too, because they are 46 Paulie Fink who is their classmate from kindergarten. He makes every day fun and interesting for 47 and the teachers. Paulie Fink is 48 among them, and nobody can stop talking about him.After a while, everyone realizes the 49 .Paulie won't return to Mitchell School.Caitlyn's classmates have a(n) 50 time with that. They need someone to take Paulie's place, so they come up with a 51 .They decide to have a competition at school. It's 52 to their favorite reality TVshow(真人秀), and its aim(目标) is to find “The Next Great Paulie Fink”. They make Caitlyn the judge(裁判) because she has no 53 about Paulie.It's not 54 for her because she knows nothing about Paulie Fink. So she starts to 55 more about him. Along the way Caitlyn also knows more about herself...41. A. leaves B. changes C. loses D. breaks42. A. new B. fast C.traditional D.successful43. A. misses B. connects C. begins D. mixes44. A. Unless B. Before C. Though D. When45.A. surprises B. pleases C. interests D. relaxes46. A. visiting B. laughing C. expecting D. testing47. A. them B. her C.him D.me48. A. strict B. popular C. careful D. creative49. A. advice B. secret C. rule D. truth50. A. exciting B. good C. free D. hard51. A. plan B. habit C. wish D. story52. A. natural B. strange C. similar D. useful53.A.suggestion B. idea C. question D. decision54. A. easy B. serious C. funny D. terrible55. A. give up B. find out C. hand out D. pick up第二节 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。I’m Adam, 56. freshman at senior high school.The first week was a little 57.____ (confuse).There are some 58. (challenge) I have to face in my new school life. First, I had to think carefully about my courses.Chinese is hard to learn, but I hope I can speak it 59.____ (fluent) when I graduate. My adviser 60.____ (recommend) me to sign up for advanced literature because I’m good 61. it. Second, I had to choose my extra curricular activities. I tried 62. (join) the school football team though I couldn’t do well in 63. at first. Besides that, I joined a volunteer club.In order to be well 64. (prepare) for university or whatever else 65. (come) in the future, I make up my mind to study harder and get used to new situation.第四部分 写作(共两节,满分 40 分)第一节(满分 15 分)66.假设你是某报社编辑,最近收到读者李华的一封来信,信中李华提到自己在学习英语的过程中遇到了困难, 这让他很苦恼。请根据以上提示,写一篇回给李华的关于英语学习方法的建议信,帮他解决困难,促进学习。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节, 以使行文连贯;3.开头已为你写出。Dear Li Hua,I'm sorry to hear that you have met some challenges in learning English._____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________第二节 翻译下面的段落,使语句通顺(满分 25 分)67. I’m an active person and I love sports. I’m curious about everything. I often ask questions, but I learn best by doing._____________________________________________________________________68. Dancing and skating are my hobbies, and I also like to read short stories. I plan to become an engineer in the future._____________________________________________________________________69. You can then spend three days exploring the rainforest with a local guide and enjoying the plants and animals unique to the rainforest.70. Enjoy the beautiful countryside as you spend a day driving along the new highway connecting Cusco to Lake Titicaca.71. Stay in a local hotel, visit the museums, admire the architecture, enjoy the excellent local food, and go shopping at the local markets._____________________________________________________________________新乡市新誉佳永宏两校联考2025一2026学年第一学期期中考试高一年级英语答题卡班级姓名学校考场号贴条码区域座位号注意事项准考证号1.答题前请将姓名、班级、考场、座号和准考证号填写清楚。2.客观题答题,必须使用2B铅笔填涂,修改时用橡皮擦干净。[0][0][0][0]0][0][0][0]3.主观题必须使用黑色签字笔书写。1]11][1[1][1][1][2][2][2]4.必须在题号对应的答题区域内作答,超出答题区域书写无效。[2][2][2][2][3][3][3][3][5.保持答卷清洁完整。4「41[4][4][4]4]5[5][5][5][5][5][5][56正确填涂错误填涂 ⊙[6][6][6][6][6[6[6]●门M马7[77][7[7][7]考生禁填r818[8]8][8[8[8缺考 违规 (由监考老师填涂)[9][9][9][9][91[9][9][9]客观题(共55题,共95分)1【AJ[B][C]6[A】IB][CJ11[AJ【BJ[C]16【A】[B][C]21【A][B][CJ[D]2【A】[B][CJ7[A】[B][CJ12[A][B][CJ17【A][B][C]22【A]IB][C][DJ3【A】[B][CJ8 [A][B][C]13【AJIB]IC]18【A】[B][C]23 [A][B][C][D]4 [A][B][C]9 [A][B][C]14【A】IB][CJ19【A】[B][CJ24【A][B][C][D]5[A][BI [C]10IA】【B][CJ15【AJB][C】20【AJIB][CJ25【A]IB][CJ[D]26 [A][B]IC]ID]31[A][B][c][D]36 [AI [BI[C][D][E][F][G]41【A][BI[CI[D]27【AJ[B][C1ID]32IA]IB]【CJID]37[A】IB1IC]ID][E】IF]IG]42IA】[B][C】ID]28 [A][B][CI [D]33【A][B][CJID]38 [A][B][C][D][E][F][G]43 [A][B][C][D]29【AJ[BJ[CJ[D]34IA][B][C][D]39 [A][B][C][D][E][F][G]44【AJIB】[C】[D]30 [A]IB]IC]ID]35 [A][B][C][D]40 [A][B]IC]ID][E]IF]IG]45 [A][B][C]ID]46 [A][B][C]ID]51 [A][B][C][D]47 [A][B][C]ID]52【AJ[B】[CJ[DJ48 [A][B]IC]ID]53[A][B][C][D]49 [A][B][C][D]54【AJ[B1[CJ[DJ50【AJ[B][C]ID]55【A][BI[C][D]语法填空(15分)5657、58、596061、62636465请在各题目的作答区域内作答,超出矩形边框限定区域的答案无效第1页共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2025-2026第一学期期中考试英语答案.docx 2025-2026第一学期期中考试英语试卷.docx 2025—2026学年第一学期高一期中考试英语答题卡_.pdf 2025级高一期中考试英语听力音频.mp3