资源简介 英语 选择性必修 第三册 WY第三单元检测卷 时间:120分钟 满分:150分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)扫一扫·听录音听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W:I'd better clean the screen of the computer right now. M:Shouldn't you clean your keyboard too 1.What does the man mean A.The keyboard also needs cleaning.B.The screen doesn't need to be cleaned.C.There's not enough time to clean the keyboard.答案:AText 2M:I'm quite disappointed with you, Julia. All the students turned in their papers yesterday except you. W:I'm quite sorry, Professor Wang. I promise I'll bring it tomorrow.2.When should the girl hand in her paper A.Tomorrow. B.Today.C.Yesterday.答案:CText 3M:Shall we go to the cinema this evening I have two tickets. W:Oh, sorry. I'm afraid I can't. I'm seeing my dad off at the railway station at 7:00.3.What will the woman do this evening A.See a film with the man.B.Go to the railway station.C.Stay with her dad at home.答案:BText 4W:What can I do for you, sir M:I want to buy some shoes.W:Oh, I am sorry, sir. Wrong place!These are women's clothes.M:Oh, my goodness! I'm sorry.4.What can we learn from the conversation A.The woman sells women's clothes.B.The two speakers agree with each other.C.The man wants to buy a gift for his wife.答案:AText 5M:Where did you leave your bike W:At the bike park. I parked it right here at 8:30 this morning, but when I came back it was gone. M:OK, Mrs Richardson. We'll keep a lookout, and if the bike turns up, we'll let you know. W:Thank you.5.Who is the man probably A.A policeman.B.The woman's neighbor.C.The woman's son.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:Betty, what's the matter W:Well, at the end of the day at work, my neck really hurts. M:I see. Do you do a lot of computer work W:Well, yes, I spend all day at the computer, but I take regular breaks. M:OK, that's good, but, do you relax your arms W:Sorry M:Well, every half an hour, you should relax your arms to reduce the pressure on your neck. W:I see. I can do that.6.What part of the woman's body hurts A.Her neck. B.Her ack.C.Her arms.答案:A7.What does the man suggest the woman do A.Take regular breaks.B.Spend less time on the computer.C.Relax her arms every half an hour.答案:C听第7段材料,回答第8至10题。Text 7W:How much money have you spent, Simon M:I haven't added it up yet. W:Well, here's a pencil and a piece of paper. Add it up and then we'll discuss the watch. Perhaps you'll be able to afford it. M:I hope so. It comes to seven dollars and forty cents. W:That's not bad. I thought you'd spent more. M:Well, I bought the least expensive shirts, and the tie was less expensive than the one I showed you. W:Good. Let's look at the watch you want. M:I want to get one of the better watches. I'll need a good one for college. W:College Oh, yes ... you will need a good one for college. M:Is Peter waiting for us in the watch department W:I think not. He went to get some cigarettes and some matches. M:Doesn't he smoke a pipe W:Yes, but he smokes cigarettes too. He's going to meet us at the barber's.8.How much has the man spent A.$4.70. B.$7.14.C.$7.40.答案:C9.What does the man want to buy for college A.A good shirt. B.A good watch.C.A good tie.答案:B10.Where will Peter wait for the two speakers A.In the watch department.B.In a cigarette store.C.At the barber's.答案:C听第8段材料,回答第11至13题。Text 8W:What a cold day! The weatherman says there will be a snowstorm today. You'd better wear warm clothes, dear. M:I don't believe the weatherman anymore. Last week he said there would be clear skies but it rained all week. W:All right. Go ahead and catch cold. You can see that it's overcast. In the winter, that always means that it's going to snow. M:It doesn't make any difference. Felix is driving me to the office. I don't have to go outside. W:But you may go out for lunch. M:By that time, this storm will have blown over. Look! It's partly sunny already. W:No, it's partly cloudy. Here are your overcoat and boots. M:Thank you. And here's Felix. See you tonight.11.What is the weather like now A.Warm and sunny. B.Chilly and snowy.C.Cold and cloudy.答案:C12.How will the man go to work A.On foot. B.By bus.C.By car.答案:C13.What is the woman trying to persuade the man to do A.Listen to the forecast.B.Wear warm clothes.C.Go out for lunch.答案:B听第9段材料,回答第14至17题。Text 9M:How well do you know the girl on the seventh floor W:I hardly know her at all. I know her name is Linda. We met in the lift once and introduced ourselves. M:What time did Linda call at your flat yesterday W:That was around seven o'clock in the evening. She came to borrow something but she seemed to be very nervous. I talked to her but she didn't seem to listen to me. Five minutes later, she left and I hurried out to my dance class. M:What did you find when you came back from your dance class W:I saw police cars. I was surprised. M:What did you find when you reached your flat W:A policeman was waiting for me and he took me up to Linda's flat. Linda was lying on the floor, dead. M:So you think Linda already knew someone was trying to kill her when she came to your flat W:Yes, I think Linda knew she was in danger. But I was too eager to go at that time. M:OK, I think that's enough questions for now. Thank you, Miss.14.On which floor does Linda live A.The 17th floor. B.The 7th floor.C.The 6th floor.答案:B15.How did Linda seem to feel when she called at the woman's flat A.Sad. B.Surprised.C.Nervous.答案:C16.What did the woman hurry to do yesterday evening A.Have a dance class. B.Attend a party.C.See a doctor.答案:A17.What does the man probably do A.A teacher. B.A policeman.C.A lifeguard.答案:B听第10段材料,回答第18至20题。Text 10During the Second World War it was very difficult for ordinary people to travel by plane, because the seats were needed for important government and army people. Mr Brown worked for the government during the war. He acted as an ordinary cook but in fact he was doing very secret work, so no one was allowed to know how important he was except a few very top people. One day, Mr Brown had to fly to London to make a report to some important people in the government and army. So he had an order for a seat in a plane. But when Mr Brown was about to get on the plane, an important army officer came to the airport at the last minute, and Mr Brown's seat was given to the officer, so Mr Brown had to wait for the next plane which was to fly to London two days later. It was not until he reached London that the high ranking officer discovered that the man whose seat he had taken was the very one whose report he had flown to the city to listen to.18.Why was it difficult for ordinary people to travel by air during the Second World War A.Because planes were not fast enough at that time.B.Because ordinary people couldn't buy tickets easily.C.Because ordinary people were not allowed to take planes.答案:B19.What did Mr Brown act as A.A cook. B.A teacher.C.A professor.答案:A20.What did Mr Brown fly to London to do one day A.Make a report to some important people in the government and army.B.Pay a visit to his friend there.C.Have a holiday in the city.答案:A第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWar and love should never be mixed together, but when it does, some stories are made during its experience. Here are some books about love stories which are set in wartime.War Bonds by Cindy HvalThe idea to write this book was suggested to the author by her husband. It's a compilation (汇编) of love stories that took place during the war when men and women who made lifelong commitments without knowing what the future would bring. Each story shares a lesson to inspire every heart.Eve of a Hundred Midnights by Bill LascherBill Lascher had always wanted to be a reporter, and soon discovered his cousin had lived the life he dreamed of living. A month after his grandmother gifted him with his cousin's typewriter used during World War Ⅱ, he slowly uncovered the story told in this book.Just as World War Ⅱ broke out, Melville and Annalee Jacoby, both war reporters, were faced with a life and death decision. Having been married for just a month, the couple had to run for their lives to escape being caught by their enemy.GI Brides: The Wartime Girls Who Crossed the Atlantic for Love by Duncan Barrett and Nuala CalviThis book tells the stories from the women in England who married American soldiers. Each GI Bride has her own unique hopes and fears during a time of war when their ever happy dreams are redefined (重新定义) by war, cultural differences, countries, and an uncertain future.World War ⅡLove Stories by Larry KingEach love story in this book is unique in its own way, but they all share a common topic: love overcomes all. Each couple interviewed shares how they met, how they fell in love, the difficulties they faced and how their love grew stronger leading to marriages that lasted a lifetime.篇章导读:本文是一篇应用文。文章介绍了四本有关战争中的爱情故事的书。21.What can we learn about Cindy Hval and War Bonds A.She wrote it at the suggestion of her husband.B.She wrote it mainly to inspire other couples.C.She showed young couples' hopes and fears in it.D.She shared real life stories during World War Ⅱ.答案:A解析:细节理解题。根据War Bonds by Cindy Hval部分中的“The idea to ... author by her husband.”可知,写这本书的主意是作者的丈夫向作者建议的。故选A。22.Who gave Bill Lascher a typewriter as a present A.A reporter. B.His cousin.C.His wife. D.His grandma.答案:D解析:细节理解题。根据Eve of a Hundred Midnights by Bill Lascher部分中的“A month after ... during World War Ⅱ”可知,他的祖母把他表兄在二战期间用过的打字机送给了他。故选D。23.Which book mainly focuses on the theme—the power of love A.War Bonds.B.World War Ⅱ Love Stories.C.Eve of a Hundred Midnights.D.GI Brides: The Wartime Girls Who Crossed the Atlantic for Love.答案:B解析:细节理解题。根据World War Ⅱ Love Stories by Larry King部分中的“Each love story ... overcomes all.”可知,这本书中每一个爱情故事都有它的独特之处,但它们都有一个共同的主题:爱能战胜一切。故选B。BJohn Nelson, 92, grew up in Michigan and volunteered for the army in 1945. The 18-year-old managed to get accepted, despite being colorblind. He landed on the island of Iwo Jima in the first days of the American attack to take the island from the Japanese. Nelson fought day and night for 10 days before receiving a serious wound to his right arm. The other seven men in his squadron (中队) all died. American losses included 5,900 dead and 17,400 wounded.Nelson saw the American flag being raised on Mount Suribachi after the island was taken by the American forces. The arm would continue to trouble him the rest of his life. Suffering from anxiety and flashbacks, he was diagnosed with post-traumatic stress disorder (创伤后遗症).Al Elders was a Grandville farm boy. He joined the Navy and was stationed on Guam when the bombing of Hiroshima and Nagasaki on Aug.6 and 9, 1945, basically ended the war with Japan.War often develops lasting friendships. But for the two World War Ⅱ veterans (老兵) living at Sunset Manor in Jenison, their friendship didn't begin until about a year and a half ago. One day, Elders noticed a man sitting at a cafeteria in the Sunset Village, and that was Nelson. Seeing his Marine cap, Elders thought they would have something to talk about. And they did. The war in the Pacific is a common bond.The two men later worked together to serve other residents (居民) at Sunset Manor. John began detailing cars during good weather and cleaning walkers in the winter. Elders became his advertising manager. They donated most of their income to the Wounded Warrior project. John is less mobile now and is in care at Sunset. Al continues to visit and to encourage his friend. A friend of Elders' who traveled to Iwo Jima brought back a jar filled with sand from the rocky island. Elders sent the gift, along with his own wartime collections, to the Seabee Museum and Memorial Park.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了两位二战老兵因为共同的战争经历而结下了深厚的友谊,虽然年事已高,但是却仍然致力于服务社会。24.What do we know about John Nelson A.He joined the army after he left university.B.His hometown was ruined by the war.C.He joined the army through strict tests.D.He was physically and mentally injured in the war.答案:D解析:细节理解题。根据第二段最后两句“The arm would ... stress disorder (创伤后遗症).”可知,Nelson(纳尔逊)在战争中身心都受到了创伤。故选D。25.Why did Nelson and Elders develop a friendship A.They both felt sad and lonely.B.They lived in the same place.C.They shared a common war experience.D.They had helped each other during the war.答案:C解析:细节理解题。根据第四段最后一句“The war in the Pacific is a common bond.”可知,两人结下友谊是因为拥有共同的战争经历。故选C。26.We can learn from Paragraph 5 that the two friends ________.A.started a successful businessB.devoted to contributing to the societyC.visited Iwo Jima together after the warD.supported young people to join the army答案:B解析:推理判断题。根据最后一段中的“The two men later ... to the Wounded Warrior project.”和“Elders sent ... Memorial Park.”可推知,两人致力于为社会做贡献。故选B。27.What does the text mainly talk about A.How people tried to survive the war.B.The meaning of peace for ordinary people.C.Two soldiers' touching friendship during wartime.D.Two old soldiers' life experiences and friendship.答案:D解析:主旨大意题。本文主要讲述的是两位老兵经历战争后成为朋友并共同奉献社会的一系列人生经历。故选D。CDreams of world peace are as old as wars. But as the women of Wales were recovering from World War Ⅰ, they demanded peace in droves.Still sorrowing the husbands, sons, and loved ones who fought in the war, in 1923 the Welsh League of Nations United (WLNU) drafted a petition (请愿书) at Aberystwyth University calling for a warless world.The petition was signed by roughly three quarters of all the women in Wales and was said to be seven miles long. The document was then packed in a large oak chest and sent across the Atlantic.It was the WLNU's hope that America would join in their mission for peace, and so they toured with the petition across the country before President Calvin Coolidge gave it to the Smithsonian for preservation.As the centennial anniversary of World War Ⅰ approached, a plaque was found in the archives at the Temple of Peace in Cardiff mentioning the petition, but nobody knew what it was, says Mererid Hopwood, chair of the Women's Peace Petition Partnership.So in 2017, an email was sent to the Smithsonian inquiring about the status and location of the chest and its petition.Having arrived at the National Library of Wales on March 29 this year, Hopwood received it along with other members of the Peace Petition Partnership and described opening the chest and finally getting to see its contents as an emotional moment.Hopwood is hoping more Welsh citizens will have similar experiences now that the petition has returned to its original home. The petition will be digitized, along with all signatures and addresses, so the public can view it online and see if their grandmothers or previous tenants of their homes signed 100 years ago.Clearly the world has not yet achieved the petition's great goals, but Hopwood said the signatures gave her hope.篇章导读:本文是一篇说明文。一份一战后的和平请愿书再次出现在世人面前,文章介绍了这份和平请愿书的由来和签署情况。28.What was the petition meant for A.A thirst for peace. B.An end to WWⅠ.C.A fight for Wales. D.A call for apology.答案:A解析:细节理解题。根据第二段“Still sorrowing ... for a warless world.”可知,这份请愿书是为了呼吁世界和平。故选A。29.What can we infer about the petition from Paragraph 3 A.Most Welsh signed on the petition.B.Welsh asked for Americans' help.C.Welsh women wished for peace.D.Welsh women honored the war.答案:C解析:推理判断题。根据第三段中的“The petition was ... seven miles long.(这份请愿书有威尔士大约四分之三的女性签名,据说长达七英里。)”可推知,威尔士女性渴望和平。故选C。30.How did Hopwood like the reappearance of the petition A.She could lead the petition.B.Her hope for peace is on fire.C.Welsh could be free of wars.D.It would cause a big storm.答案:B解析:推理判断题。根据最后一段“Clearly the world ... gave her hope.”可推知,请愿书的再次出现燃起了她对和平的希望。故选B。31.What is the author's purpose in writing the text A.To memorise World War Ⅰ.B.To remind to value peace.C.To prove Welsh bravery.D.To inform reappearance of a petition.答案:D解析:推理判断题。根据第二段内容并结合本文介绍了一份再次面世的和平请愿书的由来、签署情况等可推知,作者写这篇文章的目的是告知请愿书再次出现。故选D。DA peace treaty is a formal agreement between two or more countries that have formerly been at war. The treaty is a contract designed to cease wars immediately or other requirements to ensure peace. Many of the most famous wars of history ended with a peace treaty. In modern times, complicated conflicts often call for a more detailed resolution than a simple treaty.Wars are conducted by governments or other opposing bodies for a variety of reasons. When one force has superior combat strength, the war often ends with bloody conquest. When forces are evenly matched, or nearly so, fighting can last for months or years, with tremendous losses on both sides. In these cases, diplomacy often triumphs where strong force fails to resolve the conflict. A peace treaty is a common way for opposing forces to end wars and begin the process of rebuilding.In modern history, Paris has long been the site for the signing of peace treaties, as it is often a neutral (中立的) location. The American Revolution ended with the 1783 Paris Peace Treaty, while Napoleon acknowledged defeat with the Treaty of Paris in 1815.During the Indian wars of the 18th and 19th centuries, the American government got a bad prestige for disregarding treaties it had previously signed with Native American tribes, and more battles resulted. The Treaty of Versailles, which officially ended World War Ⅰ in 1919, imposed serious punishments on Germany, the defeated party. These punishments damaged the German economy and caused bitter anger among the German people. Many historians believe these conditions led to the rise of the Nazi party and the Second World War.In modern times, war rarely ends with a comprehensive peace treaty. The Vietnam War, the Korean Conflict, and France's Algerian War ended with agreements that slowed combat gradually over a period of years rather than bringing an immediate peace. Modern war is a messy business that is difficult to control through such civilized measures as a signed contract. Nevertheless, diplomats work diligently to ensure that conflicts are resolved, one way or the other by eventual peace.篇章导读:本文是一篇说明文。文章讲述的是有时候战争的双方签署了和平条约,也并非意味着战争的结束。32.Which of the following can be known according to the passage A.Wars will last for long when the combat strength of both sides is similar.B.World War Ⅰ in 1919 ended up with the sign of the Treaty of Versailles.C.German Nazi party rose because it was defeated during World War Ⅰ in 1919.D.True peace requires the diplomats' diligent work and people's awareness.答案:A解析:细节理解题。根据第二段中的“When forces are ... or years”可知,当交战双方势均力敌的时候,战争会持续很长时间。故选A。33.What does the writer mainly tell us in Paragraph 4 A.A peace treaty is often ignored by the defeated side.B.Some countries don't want to sign peace treaties.C.A peace treaty does not always mean the end of wars.D.The defeated side often suffers great from punishments.答案:C解析:段落大意题。通读本段可知,作者在本段列举的两个例子说明:尽管战争的双方签署了和平条约,但是这并非真正意味着战争的结束,有时候会因为某一方的忽视而导致更多的战争。故选C。34.It can be inferred from the passage that ________.A.peace treaties are less effective in modern timesB.the stronger side suffers more during a warC.peace treaties are often signed by neutral countriesD.there are more conflicts or wars in modern times答案:A解析:推理判断题。根据第一段中的“In modern times ... than a simple treaty.”以及最后一段第一句可知,在当今世界,和平条约对于真正消除战争所起到的作用并不是很大。故选A。35.The underlined word in Paragraph 4 can be replaced by “________”.A.power B.experienceC.reputation D.influence答案:C解析:词义猜测题。根据画线词后的“for disregarding treaties it had previously signed with Native American tribes”可知,美国政府没有尊重先前与印第安部落签署的条约,因此在国际上的声誉很不好。故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Survive AnythingStay calm. We're going to get through this together. Here, our experts' guide for dealing with life's everyday frustration and scariest danger.How to Survive an Awkward ConversationSomehow, you're sitting next to the only person at the party you've never met, and the mood is definitely uneasy. How do you draw him or her out ◆__36__. The other person will fell a wave of positive feelings, and you will be more likely to remember him or her later as the person with the “nice hat”. Win win.◆Have an escape plan. The phrases “I won't keep you” and “Give my regards to mutual acquaintance” are your friends. __37__.How to Survive a Plane CrashThe smallest bump (颠簸) feels like an earthquake at 35,000 feet. __38__—and with a few simple precautions, you can make it a little lower.◆Forget first class. Passengers seated behind the wings had a 69 percent chance of survival, __39__. That's the finding of a recent study of 20 commercial jet crashes. If you truly fear flying, it's worth giving up the legroom for some peace of mind in the back.◆Don't take masks lightly. During a loss of cabin pressure, __40__. Listen to your flight attendants: Always secure your oxygen mask before helping others. You can't help if you can't breathe.A.Open with praiseB.Try to like the other personC.But the plane crash death rate is at an all time lowD.compared with just 49 percent for those in first classE.When the conversation reaches a dead end, employ themF.you ought to pull yourself together and stay calm under such situationG.the drop in oxygen can knock you unconscious in as little as 20 seconds篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了在一些危险情况中幸存的方法。36.答案:A解析:根据下文“The other person ... Win win.(对方会感受到一股积极的情绪,你也会更容易记住他或她是那个‘戴着漂亮帽子’的人。这是一件双赢的事。)”可知,A项(不吝赞扬)概括本段内容。故选A。37.答案:E解析:根据上文“The phrases ... are your friends.(‘我不耽搁你了’和‘请代我向认识的人问好’这两个说法对你很有用。)”可知,E项(当谈话进入死胡同时,使用它们)承接上文。故选E。38.答案:C解析:根据下文“and with a few simple precautions, you can make it a little lower(通过一些简单的预防措施,你可以把它降得更低)”可知,C项(但是飞机失事的死亡率有史以来都很低)引出下文。故选C。39.答案:D解析:上文“Passengers seated behind the wings had a 69 percent chance of survival (坐在机翼后的乘客的生还率是69%)”与D项(相比之下头等舱的生还率只有49%)承接自然,话题一致,且D项符合本段小标题“Forget first class. (忘记头等舱。)”的话题。故选D。40.答案:G解析:上文“During a loss of cabin pressure (在客舱失去气压时)”与G项(氧气的下降能让你在20秒内失去知觉)承接自然。故选G。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。The sound of the music floated through the ruins of the school corridor. Its __41__ melody filled the empty classrooms. I put all of my sorrow and pain into the music I played on the piano, which magically __42__ the air attack. As I gently struck the __43__, horrible scenes kept flashing through my mind.Like millions across the city, I woke up to the sound of the __44__ last night. I remembered waking up, my body trembling with __45__. I just hid behind the couch and __46__ my head with my hands. I could hear the terrible screams and cries. On the street, many __47__ in panic without warm clothes overnight, some still wearing just their pajamas.The next morning, I looked out of the window and saw the __48__ of my school. Although my family had already packed necessary belongings for evacuation (撤离), I decided to help clean the classrooms where I had studied for the last 10 years before leaving. I wasn't __49__ to come to the school at first, as I worried that there could be more dangers. But thinking of the fact that the place where I had my most vivid childhood memories was a bomb crater, my fear turned into __50__.It was the war that left millions of children without __51__ to education, security and a happy childhood. What was supposed to be a place of __52__ and hope became a shaky and __53__ shell. Only the piano was left behind, which I had planned to play at my graduation ceremony. But the war __54__ any hope of celebration.Finishing the song, I silently stood up and slowly walked away. “How I wish my school could be __55__ soon. I really want peace to come. I will work on my knowledge harder. This is my frontline fight.” Whispering these words to myself, I waved goodbye to my school.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了战争爆发时,作者在离开家园之前,决定去自己的学校帮忙打扫教室,并在学校走廊的废墟里弹奏了一首曲子,随后作者与自己的学校挥手告别。41.A.dull B.delightfulC.heartbreaking D.solemn答案:C解析:dull 无趣的;delightful 令人愉快的;heartbreaking 令人心碎的;solemn 严肃的。根据下文“I put all of my sorrow and pain into the music I played on the piano”可知,作者弹奏的音乐应该是令人心碎的。故选C。42.A.celebrated B.survivedC.worsened D.reduced答案:D解析:celebrate 庆祝;survive 幸存;worsen 变坏;reduce 减少。此处指作者把悲伤和痛苦都投入到演奏的钢琴音乐中,似乎这样就能神奇地减少空袭。故选D。43.A.windows B.wallsC.balls D.keys答案:D解析:根据上文“I played on the piano”可知,此处指作者轻轻地敲击琴键。故选D。44.A.explosion B.clockC.music D.nature答案:A解析:根据下文“It was the war”可知,发生了战争,所以此处指作者被爆炸声惊醒。故选A。45.A.thrill B.fearC.eagerness D.embarrassment答案:B解析:thrill 兴奋;fear 害怕;eagerness 渴望;embarrassment 尴尬。根据上文“my body trembling with”可知,作者因害怕而身体颤抖。故选B。46.A.touched B.pattedC.pushed D.covered答案:D解析:touch 触碰;pat 轻拍;push 推;cover 覆盖;掩护。根据下文“my head with my hands”可知,作者用手护住头。故选D。47.A.fled B.walkedC.leapt D.slept答案:A解析:根据下文“in panic without warm clothes overnight, some still wearing just their pajamas”可知,许多人惊慌失措地逃离。故选A。48.A.facilities B.ruinsC.blueprint D.shadow答案:B解析:句意:第二天早上,我向窗外望去,看到学校成了废墟。facility 设备;ruin 废墟;blueprint 蓝图;shadow 影子。故选B。49.A.afraid B.readyC.hesitant D.reluctant答案:B解析:afraid 害怕的;ready 准备好的;hesitant 犹豫不决的;reluctant 不愿意的。根据下文“as I worried that there could be more dangers”可知,因为担心还会有更多的危险,所以作者刚开始没有准备好去学校。故选B。50.A.loss B.stressC.curiosity D.courage答案:D解析:作者想到有着自己美好回忆的地方成了炸弹坑,于是鼓足勇气去了学校。故选D。51.A.access B.devotionC.barriers D.clues答案:A解析:access 获得的机会;入口;devotion 奉献;barrier 障碍;clue 线索。此处指战争使数百万儿童无法获得教育、安全和快乐的童年。故选A。52.A.violence B.aggressionC.safety D.compassion答案:C解析:violence 暴力;aggression 好斗性;safety 安全;compassion 同情。根据上文“What was supposed to be a place of”可知,如果没有战争,这里本该是充满希望和安全的地方。故选C。53.A.decent B.tightC.empty D.faulty答案:C解析:decent 得体的;tight 紧的;empty 空的;faulty 有缺陷的。根据上文“a shaky”可知,战争使这里成了摇摇欲坠的空壳。故选C。54.A.banked on B.lit upC.took in D.wiped out答案:D解析:bank on 指望;light up 点亮;take in 吸收;wipe out 彻底摧毁;消灭。此处指战争摧毁了庆祝的希望。故选D。55.A.decorated B.designedC.reconstructed D.recommended答案:C解析:decorate 装饰;design 设计;reconstruct 重建;recommend 推荐。根据上文“How I wish my school could be”和下文“soon”可知,作者希望自己的学校能尽快被重建。故选C。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Sunzi was a general, military strategist and thinker in the Spring and Autumn period, a time of constant warfare. His ingenious military strategies were recorded in a book __56__ (entitle) Sunzi Bingfa. Written more than 2,000 years ago, this masterpiece is the world's earliest existing book on military strategies and still remains __57__ (value) to us today.In his book, Sunzi attached great importance __58__ war, believing it was vital to a country, which would determine the rise and fall of the country as well as __59__ life and death of its people. Meanwhile, Sunzi also argued leaders should think twice before starting a war, because war was costly and would result in loss of life and destruction of resources. Apart from these general guidelines on war, Sunzi put forward specific strategies for __60__ (win) a war. For example, he argued that in order to win victories in war, people should know __61__ (they) and their enemies well. __62__ (carry) out surprise attacks and making good use of such natural conditions and climate also played an important role in defeating enemies. Sunzi's ideal of military strategy, however, was making enemies surrender without __63__ (actual) fighting a war.These military strategies are the fruits of ancient Chinese wisdom, with a far reaching influence on China and the rest of the world, __64__ goes beyond the military world to other areas like business and politics. Today, Sunzi Bingfa __65__ (study) in military academies and business schools around the world, and it continues to guide us in various aspects of our lives.56.______ 57.______ 58.______ 59.______60.______ 61.______ 62.______ 63.______64.______ 65.______篇章导读:本文是一篇说明文。文章对《孙子兵法》的内容及其所产生的影响作了相关介绍。56.答案:entitled解析:考查非谓语动词。book与entitle之间是被动关系,应用过去分词作后置定语。故填entitled。57.答案:valuable解析:考查词性转换。句意:这部著作写于2,000多年前,是世界上现存最早的军事战略著作,至今仍对我们有价值。remains是系动词,后接形容词构成系表结构。故填valuable。58.答案:to解析:考查介词。attach great importance to是固定短语,意为“认为……有重要意义;高度重视”。故填to。59.答案:the解析:考查冠词。根据设空后介词短语of its people可知,此处表示特指,应用定冠词the修饰life and death。故填the。60.答案:winning解析:考查非谓语动词。根据介词for可知,设空处应用动名词,作介词for的宾语。故填winning。61.答案:themselves解析:考查代词。此处指很好地了解他们自己和敌人,设空处应用反身代词作宾语。故填themselves。62.答案:Carrying解析:考查非谓语动词。此处应用动名词短语作主语,位于句首首字母大写。故填Carrying。63.答案:actually解析:考查词性转换。句意:然而,孙子的军事战略理想是不打一场真正的战争就使敌人投降。此处应用副词作状语,修饰fighting。故填actually。64.答案:which解析:考查定语从句的引导词。设空处引导非限制性定语从句,先行词是influence,指物,在从句中作主语。故填which。65.答案:is studied解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。Sunzi Bingfa与study之间是被动关系,应用被动语态;根据Today可知,用一般现在时;根据主语Sunzi Bingfa可知,谓语动词应用单数。故填is studied。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假设你是李华,下周五是抗战老兵Ted的生日,你们班同学准备为他举行庆祝活动。请你代表全班同学给他写一封邀请信。内容包括:1.时间及地点;2.活动内容(赠送礼物、表演节目等);3.请求对方回复。注意:1.写作词数应为80个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Ted, Yours,Li Hua[精彩范文]Dear Ted,We'd like to hold a birthday party for you next Friday. I'm writing to invite you to come.The party is to be held in our classroom at 7:00 pm. At the party, we'll have some small gifts for you. The gifts are all made by us, so we believe you will like them very much. Moreover, we have been preparing some shows, which we believe will be a surprise for you. There are other surprises, too! In addition, we all know that you are good at magic shows so we hope we can experience one of your wonderful performances at the party.Looking forward to your reply.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It was 1945. Yanam, my hometown, was a small and quiet town in the mid south of India. Just before the war ended, a heavy bombing changed my life. Although my younger brothers and I had a narrow escape from the disaster and was miraculously unhurt, we lost our parents and our house was in ruins. It was 2 months before I turned 10.My younger brothers left soon after remote relatives in nearby town adopted them, but I insisted on staying back to continue my school education. I lived alone in a tiny room that a family member allowed me to use rent free. To support myself, I began to deliver newspapers for the communities. I would be up every morning by 5 am and walk five kilometers to the newspaper office. By 6 am, I would collect 50 copies, which must have weighed over 5 kilograms. Carrying them in my large backpack, I would start my daily morning jogging (慢跑). My working area spanned (跨越) 3 kilometers. In order to finish the job in half an hour, I designed an ideal route to put the copies in each family's mailbox. After delivering the copies, I would rush home another 3 kilometers quickly, eat and set off to my school, right on time.One freezing wintry morning, I got home after my deliveries to find a boy of my age at the doorstep waiting for me. As he came up, I recognized it was Afzal whose father was a successful doctor in our town. Boys around the neighborhood used to play soccer together at the town square and we were on the same team for several times. But after the bombing I was so busy making my living that we hadn't seen each other ever since. Afzal said his father, Mr Kader, wanted to see me. I guessed they wished to subscribe to (订阅) the newspaper.注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式在相应位置作答。I went with him and was greeted at the door by Afzal's mother, Mrs Kader. It took a few seconds for me to fully understand the love behind this special gift. 写前导读:本文是一篇记叙文。作者9岁时在战争中幸存下来,但因为失去了父母不得不一边上学一边通过送报纸谋生。一个寒冷的冬日早晨,作者送完报纸回到家,发现经常和自己一起踢足球的Afzal (阿夫扎尔)在等他。Afzal说他的父亲Mr Kader (卡德尔先生)想见作者。作者和Afzal一起去了他家,接下来会发生什么事情呢?作者面对收到的礼物,又会有什么样的感受呢?[精彩范文]I went with him and was greeted at the door by Afzal's mother, Mrs Kader. She opened the door with a big smile and served me a large plate of snacks and fruit salad. It was a rich breakfast, which made me think of the happy time with my parents. To be frank, I had not had such a great meal since delivering. As I was about to leave, Afzal's father Mr Kader appeared with a new bike, saying it was for me.It took a few seconds for me to fully understand the love behind this special gift. I didn't realize that my tears were rolling down my face. Mr Kader said that my newspaper editor was a friend of his, and the editor told him my story. I bowed, thankfully, and left. This time, I didn't have to walk several kilometers to deliver newspapers among the communities. For many years thereafter, it was the bike that changed my life. I also learned a lesson: help should always be given according to people's needs. Never try to feed a person who is dying of thirst.21(共95张PPT)WELCOME UNIT第三单元检测卷第一部分第二部分第三部分第四部分目录CONTENTS1234第一部分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。时间:120分钟 满分:150分Text 11.What does the man mean A.The keyboard also needs cleaning.B.The screen doesn't need to be cleaned.C.There's not enough time to clean the keyboard.W:I'd better clean the screen of the computer right now.M:Shouldn't you clean your keyboard too Text 22.When should the girl hand in her paper A.Tomorrow. B.Today.C.Yesterday.M:I'm quite disappointed with you, Julia. All the students turned in their papers yesterday except you.W:I'm quite sorry, Professor Wang. I promise I'll bring it tomorrow.Text 33.What will the woman do this evening A.See a film with the man.B.Go to the railway station.C.Stay with her dad at home.M:Shall we go to the cinema this evening I have two tickets.W:Oh, sorry. I'm afraid I can't. I'm seeing my dad off at the railway station at 7:00.Text 44.What can we learn from the conversation A.The woman sells women's clothes.B.The two speakers agree with each other.C.The man wants to buy a gift for his wife.W:What can I do for you, sir M:I want to buy some shoes.W:Oh, I am sorry, sir. Wrong place!These are women's clothes.M:Oh, my goodness! I'm sorry.Text 55.Who is the man probably A.A policeman. B.The woman's neighbor.C.The woman's son.M:Where did you leave your bike W:At the bike park. I parked it right here at 8:30 this morning, but when I came back it was gone.M:OK, Mrs Richardson. We'll keep a lookout, and if the bike turns up, we'll let you know.W:Thank you.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:Betty, what's the matter W:Well, at the end of the day at work, my neck really hurts.M:I see. Do you do a lot of computer work W:Well, yes, I spend all day at the computer, but I take regular breaks.M:OK, that's good, but, do you relax your arms W:Sorry M:Well, every half an hour, you should relax your arms to reduce the pressure on your neck.W:I see. I can do that.6.What part of the woman's body hurts A.Her neck. B.Her ack.C.Her arms.7.What does the man suggest the woman do A.Take regular breaks.B.Spend less time on the computer.C.Relax her arms every half an hour.听第7段材料,回答第8至10题。Text 7W:How much money have you spent, Simon M:I haven't added it up yet.W:Well, here's a pencil and a piece of paper. Add it up and then we'll discuss the watch. Perhaps you'll be able to afford it.M:I hope so. It comes to seven dollars and forty cents.W:That's not bad. I thought you'd spent more.M:Well, I bought the least expensive shirts, and the tie was less expensive than the one I showed you.W:Good. Let's look at the watch you want.M:I want to get one of the better watches. I'll need a good one for college.W:College Oh, yes ... you will need a good one for college.M:Is Peter waiting for us in the watch department W:I think not. He went to get some cigarettes and some matches.M:Doesn't he smoke a pipe W:Yes, but he smokes cigarettes too. He's going to meet us at the barber's.8.How much has the man spent A.$4.70. B.$7.14.C.$7.40.9.What does the man want to buy for college A.A good shirt. B.A good watch.C.A good tie.10.Where will Peter wait for the two speakers A.In the watch department. B.In a cigarette store.C.At the barber's.听第8段材料,回答第11至13题。Text 8W:What a cold day! The weatherman says there will be a snowstorm today. You'd better wear warm clothes, dear.M:I don't believe the weatherman anymore. Last week he said there would be clear skies but it rained all week.W:All right. Go ahead and catch cold. You can see that it's overcast. In the winter, that always means that it's going to snow.M:It doesn't make any difference. Felix is driving me to the office. I don't have to go outside.W:But you may go out for lunch.M:By that time, this storm will have blown over. Look! It's partly sunny already.W:No, it's partly cloudy. Here are your overcoat and boots.M:Thank you. And here's Felix. See you tonight.11.What is the weather like now A.Warm and sunny. B.Chilly and snowy.C.Cold and cloudy.12.How will the man go to work A.On foot. B.By bus.C.By car.13.What is the woman trying to persuade the man to do A.Listen to the forecast. B.Wear warm clothes.C.Go out for lunch.听第9段材料,回答第14至17题。Text 9M:How well do you know the girl on the seventh floor W:I hardly know her at all. I know her name is Linda. We met in the lift once and introduced ourselves.M:What time did Linda call at your flat yesterday W:That was around seven o'clock in the evening. She came to borrow something but she seemed to be very nervous. I talked to her but she didn't seem to listen to me. Five minutes later, she left and I hurried out to my dance class.M:What did you find when you came back from your dance class W:I saw police cars. I was surprised.M:What did you find when you reached your flat W:A policeman was waiting for me and he took me up to Linda's flat. Linda was lying on the floor, dead.M:So you think Linda already knew someone was trying to kill her when she came to your flat W:Yes, I think Linda knew she was in danger. But I was too eager to go at that time.M:OK, I think that's enough questions for now. Thank you, Miss.14.On which floor does Linda live A.The 17th floor. B.The 7th floor.C.The 6th floor.15.How did Linda seem to feel when she called at the woman's flat A.Sad. B.Surprised.C.Nervous.16.What did the woman hurry to do yesterday evening A.Have a dance class. B.Attend a party.C.See a doctor.17.What does the man probably do A.A teacher. B.A policeman.C.A lifeguard.听第10段材料,回答第18至20题。Text 10During the Second World War it was very difficult for ordinary people to travel by plane, because the seats were needed for important government and army people. Mr Brown worked for the government during the war. He acted as an ordinary cook but in fact he was doing very secret work, so no one was allowed to know how important he was except a few very top people. One day, Mr Brown had to fly to London to make a report to some important people in the government and army. So he had an order for a seat in a plane. But when Mr Brown was about to get on the plane,18.Why was it difficult for ordinary people to travel by air during the Second World War A.Because planes were not fast enough at that time.B.Because ordinary people couldn't buy tickets easily.C.Because ordinary people were not allowed to take planes.an important army officer came to the airport at the last minute, and Mr Brown's seat was given to the officer, so Mr Brown had to wait for the next plane which was to fly to London two days later. It was not until he reached London that the high ranking officer discovered that the man whose seat he had taken was the very one whose report he had flown to the city to listen to.19.What did Mr Brown act as A.A cook. B.A teacher.C.A professor.20.What did Mr Brown fly to London to do one day A.Make a report to some important people in the government and army.B.Pay a visit to his friend there.C.Have a holiday in the city.第二部分第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWar and love should never be mixed together, but when it does, some stories are made during its experience. Here are some books about love stories which are set in wartime.War Bonds by Cindy HvalThe idea to write this book was suggested to the author by her husband. It's a compilation (汇编) of love stories that took place during the war when men and women who made lifelong commitments without knowing what the future would bring. Each story shares a lesson to inspire every heart.Eve of a Hundred Midnights by Bill LascherBill Lascher had always wanted to be a reporter, and soon discovered his cousin had lived the life he dreamed of living. A month after his grandmother gifted him with his cousin's typewriter used during World War Ⅱ, he slowly uncovered the story told in this book.Just as World War Ⅱ broke out, Melville and Annalee Jacoby, both war reporters, were faced with a life and death decision. Having been married for just a month, the couple had to run for their lives to escape being caught by their enemy.GI Brides: The Wartime Girls Who Crossed the Atlantic for Love by Duncan Barrett and Nuala CalviThis book tells the stories from the women in England who married American soldiers. Each GI Bride has her own unique hopes and fears during a time of war when their ever happy dreams are redefined (重新定义) by war, cultural differences, countries, and an uncertain future.World War ⅡLove Stories by Larry KingEach love story in this book is unique in its own way, but they all share a common topic: love overcomes all. Each couple interviewed shares how they met, how they fell in love, the difficulties they faced and how their love grew stronger leading to marriages that lasted a lifetime.篇章导读:本文是一篇应用文。文章介绍了四本有关战争中的爱情故事的书。21.What can we learn about Cindy Hval and War Bonds A.She wrote it at the suggestion of her husband.B.She wrote it mainly to inspire other couples.C.She showed young couples' hopes and fears in it.D.She shared real life stories during World War Ⅱ.解析:细节理解题。根据War Bonds by Cindy Hval部分中的“The idea to ... author by her husband.”可知,写这本书的主意是作者的丈夫向作者建议的。故选A。22.Who gave Bill Lascher a typewriter as a present A.A reporter. B.His cousin.C.His wife. D.His grandma.解析:细节理解题。根据Eve of a Hundred Midnights by Bill Lascher部分中的“A month after ... during World War Ⅱ”可知,他的祖母把他表兄在二战期间用过的打字机送给了他。故选D。23.Which book mainly focuses on the theme—the power of love A.War Bonds.B.World War Ⅱ Love Stories.C.Eve of a Hundred Midnights.D.GI Brides: The Wartime Girls Who Crossed the Atlantic for Love.解析:细节理解题。根据World War Ⅱ Love Stories by Larry King部分中的“Each love story ... overcomes all.”可知,这本书中每一个爱情故事都有它的独特之处,但它们都有一个共同的主题:爱能战胜一切。故选B。BJohn Nelson, 92, grew up in Michigan and volunteered for the army in 1945. The 18-year-old managed to get accepted, despite being colorblind. He landed on the island of Iwo Jima in the first days of the American attack to take the island from the Japanese. Nelson fought day and night for 10 days before receiving a serious wound to his right arm. The other seven men in his squadron (中队) all died. American losses included 5,900 dead and 17,400 wounded.Nelson saw the American flag being raised on Mount Suribachi after the island was taken by the American forces. The arm would continue to trouble him the rest of his life. Suffering from anxiety and flashbacks, he was diagnosed with post-traumatic stress disorder (创伤后遗症).Al Elders was a Grandville farm boy. He joined the Navy and was stationed on Guam when the bombing of Hiroshima and Nagasaki on Aug.6 and 9, 1945, basically ended the war with Japan.War often develops lasting friendships. But for the two World War Ⅱ veterans (老兵) living at Sunset Manor in Jenison, their friendship didn't begin until about a year and a half ago. One day, Elders noticed a man sitting at a cafeteria in the Sunset Village, and that was Nelson. Seeing his Marine cap, Elders thought they would have something to talk about. And they did. The war in the Pacific is a common bond.The two men later worked together to serve other residents (居民) at Sunset Manor. John began detailing cars during good weather and cleaning walkers in the winter. Elders became his advertising manager. They donated most of their income to the Wounded Warrior project. John is less mobile now and is in care at Sunset. Al continues to visit and to encourage his friend. A friend of Elders' who traveled to Iwo Jima brought back a jar filled with sand from the rocky island. Elders sent the gift, along with his own wartime collections, to the Seabee Museum and Memorial Park.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了两位二战老兵因为共同的战争经历而结下了深厚的友谊,虽然年事已高,但是却仍然致力于服务社会。24.What do we know about John Nelson A.He joined the army after he left university.B.His hometown was ruined by the war.C.He joined the army through strict tests.D.He was physically and mentally injured in the war.解析:细节理解题。根据第二段最后两句“The arm would ... stress disorder (创伤后遗症).”可知,Nelson(纳尔逊)在战争中身心都受到了创伤。故选D。25.Why did Nelson and Elders develop a friendship A.They both felt sad and lonely.B.They lived in the same place.C.They shared a common war experience.D.They had helped each other during the war.解析:细节理解题。根据第四段最后一句“The war in the Pacific is a common bond.”可知,两人结下友谊是因为拥有共同的战争经历。故选C。26.We can learn from Paragraph 5 that the two friends ________.A.started a successful businessB.devoted to contributing to the societyC.visited Iwo Jima together after the warD.supported young people to join the army解析:推理判断题。根据最后一段中的“The two men later ... to the Wounded Warrior project.”和“Elders sent ... Memorial Park.”可推知,两人致力于为社会做贡献。故选B。27.What does the text mainly talk about A.How people tried to survive the war.B.The meaning of peace for ordinary people.C.Two soldiers' touching friendship during wartime.D.Two old soldiers' life experiences and friendship.解析:主旨大意题。本文主要讲述的是两位老兵经历战争后成为朋友并共同奉献社会的一系列人生经历。故选D。CDreams of world peace are as old as wars. But as the women of Wales were recovering from World War Ⅰ, they demanded peace in droves.Still sorrowing the husbands, sons, and loved ones who fought in the war, in 1923 the Welsh League of Nations United (WLNU) drafted a petition (请愿书) at Aberystwyth University calling for a warless world.The petition was signed by roughly three quarters of all the women in Wales and was said to be seven miles long. The document was then packed in a large oak chest and sent across the Atlantic.It was the WLNU's hope that America would join in their mission for peace, and so they toured with the petition across the country before President Calvin Coolidge gave it to the Smithsonian for preservation.As the centennial anniversary of World War Ⅰ approached, a plaque was found in the archives at the Temple of Peace in Cardiff mentioning the petition, but nobody knew what it was, says Mererid Hopwood, chair of the Women's Peace Petition Partnership.So in 2017, an email was sent to the Smithsonian inquiring about the status and location of the chest and its petition.Having arrived at the National Library of Wales on March 29 this year, Hopwood received it along with other members of the Peace Petition Partnership and described opening the chest and finally getting to see its contents as an emotional moment.Hopwood is hoping more Welsh citizens will have similar experiences now that the petition has returned to its original home. The petition will be digitized, along with all signatures and addresses, so the public can view it online and see if their grandmothers or previous tenants of their homes signed 100 years ago.Clearly the world has not yet achieved the petition's great goals, but Hopwood said the signatures gave her hope.篇章导读:本文是一篇说明文。一份一战后的和平请愿书再次出现在世人面前,文章介绍了这份和平请愿书的由来和签署情况。28.What was the petition meant for A.A thirst for peace. B.An end to WWⅠ.C.A fight for Wales. D.A call for apology.解析:细节理解题。根据第二段“Still sorrowing ... for a warless world.”可知,这份请愿书是为了呼吁世界和平。故选A。29.What can we infer about the petition from Paragraph 3 A.Most Welsh signed on the petition.B.Welsh asked for Americans' help.C.Welsh women wished for peace.D.Welsh women honored the war.解析:推理判断题。根据第三段中的“The petition was ... seven miles long.(这份请愿书有威尔士大约四分之三的女性签名,据说长达七英里。)”可推知,威尔士女性渴望和平。故选C。30.How did Hopwood like the reappearance of the petition A.She could lead the petition.B.Her hope for peace is on fire.C.Welsh could be free of wars.D.It would cause a big storm.解析:推理判断题。根据最后一段“Clearly the world ... gave her hope.”可推知,请愿书的再次出现燃起了她对和平的希望。故选B。31.What is the author's purpose in writing the text A.To memorise World War Ⅰ.B.To remind to value peace.C.To prove Welsh bravery.D.To inform reappearance of a petition.解析:推理判断题。根据第二段内容并结合本文介绍了一份再次面世的和平请愿书的由来、签署情况等可推知,作者写这篇文章的目的是告知请愿书再次出现。故选D。DA peace treaty is a formal agreement between two or more countries that have formerly been at war. The treaty is a contract designed to cease wars immediately or other requirements to ensure peace. Many of the most famous wars of history ended with a peace treaty. In modern times, complicated conflicts often call for a more detailed resolution than a simple treaty.Wars are conducted by governments or other opposing bodies for a variety of reasons. When one force has superior combat strength, the war often ends with bloody conquest. When forces are evenly matched, or nearly so, fighting can last for months or years, with tremendous losses on both sides. In these cases, diplomacy often triumphs where strong force fails to resolve the conflict. A peace treaty is a common way for opposing forces to end wars and begin the process of rebuilding.In modern history, Paris has long been the site for the signing of peace treaties, as it is often a neutral (中立的) location. The American Revolution ended with the 1783 Paris Peace Treaty, while Napoleon acknowledged defeat with the Treaty of Paris in 1815.During the Indian wars of the 18th and 19th centuries, the American government got a bad prestige for disregarding treaties it had previously signed with Native American tribes, and more battles resulted. The Treaty of Versailles, which officially ended World War Ⅰ in 1919, imposed serious punishments on Germany, the defeated party. These punishments damaged the German economy and caused bitter anger among the German people. Many historians believe these conditions led to the rise of the Nazi party and the Second World War.In modern times, war rarely ends with a comprehensive peace treaty. The Vietnam War, the Korean Conflict, and France's Algerian War ended with agreements that slowed combat gradually over a period of years rather than bringing an immediate peace. Modern war is a messy business that is difficult to control through such civilized measures as a signed contract. Nevertheless, diplomats work diligently to ensure that conflicts are resolved, one way or the other by eventual peace.篇章导读:本文是一篇说明文。文章讲述的是有时候战争的双方签署了和平条约,也并非意味着战争的结束。32.Which of the following can be known according to the passage A.Wars will last for long when the combat strength of both sides is similar.B.World War Ⅰ in 1919 ended up with the sign of the Treaty of Versailles.C.German Nazi party rose because it was defeated during World War Ⅰ in 1919.D.True peace requires the diplomats' diligent work and people's awareness.解析:细节理解题。根据第二段中的“When forces are ... or years”可知,当交战双方势均力敌的时候,战争会持续很长时间。故选A。33.What does the writer mainly tell us in Paragraph 4 A.A peace treaty is often ignored by the defeated side.B.Some countries don't want to sign peace treaties.C.A peace treaty does not always mean the end of wars.D.The defeated side often suffers great from punishments.解析:段落大意题。通读本段可知,作者在本段列举的两个例子说明:尽管战争的双方签署了和平条约,但是这并非真正意味着战争的结束,有时候会因为某一方的忽视而导致更多的战争。故选C。34.It can be inferred from the passage that ________.A.peace treaties are less effective in modern timesB.the stronger side suffers more during a warC.peace treaties are often signed by neutral countriesD.there are more conflicts or wars in modern times解析:推理判断题。根据第一段中的“In modern times ... than a simple treaty.”以及最后一段第一句可知,在当今世界,和平条约对于真正消除战争所起到的作用并不是很大。故选A。35.The underlined word in Paragraph 4 can be replaced by “________”.A.power B.experienceC.reputation D.influence解析:词义猜测题。根据画线词后的“for disregarding treaties it had previously signed with Native American tribes”可知,美国政府没有尊重先前与印第安部落签署的条约,因此在国际上的声誉很不好。故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Survive AnythingStay calm. We're going to get through this together. Here, our experts' guide for dealing with life's everyday frustration and scariest danger.How to Survive an Awkward ConversationSomehow, you're sitting next to the only person at the party you've never met, and the mood is definitely uneasy. How do you draw him or her out ◆__36__. The other person will fell a wave of positive feelings, and you will be more likely to remember him or her later as the person with the “nice hat”. Win win.◆Have an escape plan. The phrases “I won't keep you” and “Give my regards to mutual acquaintance” are your friends. __37__.How to Survive a Plane CrashThe smallest bump (颠簸) feels like an earthquake at 35,000 feet. __38__—and with a few simple precautions, you can make it a little lower.◆Forget first class. Passengers seated behind the wings had a 69 percent chance of survival, __39__. That's the finding of a recent study of 20 commercial jet crashes. If you truly fear flying, it's worth giving up the legroom for some peace of mind in the back.◆Don't take masks lightly. During a loss of cabin pressure, __40__. Listen to your flight attendants: Always secure your oxygen mask before helping others. You can't help if you can't breathe.A.Open with praiseB.Try to like the other personC.But the plane crash death rate is at an all time lowD.compared with just 49 percent for those in first classE.When the conversation reaches a dead end, employ themF.you ought to pull yourself together and stay calm under such situationG.the drop in oxygen can knock you unconscious in as little as 20 seconds篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了在一些危险情况中幸存的方法。36.答案:A解析:根据下文“The other person ... Win win.(对方会感受到一股积极的情绪,你也会更容易记住他或她是那个‘戴着漂亮帽子’的人。这是一件双赢的事。)”可知,A项(不吝赞扬)概括本段内容。故选A。37.答案: E解析:根据上文“The phrases ... are your friends.(‘我不耽搁你了’和‘请代我向认识的人问好’这两个说法对你很有用。)”可知,E项(当谈话进入死胡同时,使用它们)承接上文。故选E。38.答案: C解析:根据下文“and with a few simple precautions, you can make it a little lower(通过一些简单的预防措施,你可以把它降得更低)”可知,C项(但是飞机失事的死亡率有史以来都很低)引出下文。故选C。39.答案: D解析:上文“Passengers seated behind the wings had a 69 percent chance of survival (坐在机翼后的乘客的生还率是69%)”与D项(相比之下头等舱的生还率只有49%)承接自然,话题一致,且D项符合本段小标题“Forget first class. (忘记头等舱。)”的话题。故选D。40.答案: G解析:上文“During a loss of cabin pressure (在客舱失去气压时)”与G项(氧气的下降能让你在20秒内失去知觉)承接自然。故选G。第三部分第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。The sound of the music floated through the ruins of the school corridor. Its __41__ melody filled the empty classrooms. I put all of my sorrow and pain into the music I played on the piano, which magically __42__ the air attack. As I gently struck the __43__, horrible scenes kept flashing through my mind.Like millions across the city, I woke up to the sound of the __44__ last night. I remembered waking up, my body trembling with __45__. I just hid behind the couch and __46__ my head with my hands. I could hear the terrible screams and cries. On the street, many __47__ in panic without warm clothes overnight, some still wearing just their pajamas.The next morning, I looked out of the window and saw the __48__ of my school. Although my family had already packed necessary belongings for evacuation (撤离), I decided to help clean the classrooms where I had studied for the last 10 years before leaving. I wasn't __49__ to come to the school at first, as I worried that there could be more dangers. But thinking of the fact that the place where I had my most vivid childhood memories was a bomb crater, my fear turned into __50__.It was the war that left millions of children without __51__ to education, security and a happy childhood. What was supposed to be a place of __52__ and hope became a shaky and __53__ shell. Only the piano was left behind, which I had planned to play at my graduation ceremony. But the war __54__ any hope of celebration.Finishing the song, I silently stood up and slowly walked away. “How I wish my school could be __55__ soon. I really want peace to come. I will work on my knowledge harder. This is my frontline fight.” Whispering these words to myself, I waved goodbye to my school.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了战争爆发时,作者在离开家园之前,决定去自己的学校帮忙打扫教室,并在学校走廊的废墟里弹奏了一首曲子,随后作者与自己的学校挥手告别。41.A.dull B.delightfulC.heartbreaking D.solemn解析:dull 无趣的;delightful 令人愉快的;heartbreaking 令人心碎的;solemn 严肃的。根据下文“I put all of my sorrow and pain into the music I played on the piano”可知,作者弹奏的音乐应该是令人心碎的。故选C。42.A.celebrated B.survivedC.worsened D.reduced解析:celebrate 庆祝;survive 幸存;worsen 变坏;reduce 减少。此处指作者把悲伤和痛苦都投入到演奏的钢琴音乐中,似乎这样就能神奇地减少空袭。故选D。43.A.windows B.wallsC.balls D.keys解析:根据上文“I played on the piano”可知,此处指作者轻轻地敲击琴键。故选D。44.A.explosion B.clockC.music D.nature解析:根据下文“It was the war”可知,发生了战争,所以此处指作者被爆炸声惊醒。故选A。45.A.thrill B.fearC.eagerness D.embarrassment解析:thrill 兴奋;fear 害怕;eagerness 渴望;embarrassment 尴尬。根据上文“my body trembling with”可知,作者因害怕而身体颤抖。故选B。46.A.touched B.pattedC.pushed D.covered解析:touch 触碰;pat 轻拍;push 推;cover 覆盖;掩护。根据下文“my head with my hands”可知,作者用手护住头。故选D。47.A.fled B.walkedC.leapt D.slept解析:根据下文“in panic without warm clothes overnight, some still wearing just their pajamas”可知,许多人惊慌失措地逃离。故选A。48.A.facilities B.ruinsC.blueprint D.shadow解析:句意:第二天早上,我向窗外望去,看到学校成了废墟。facility 设备;ruin 废墟;blueprint 蓝图;shadow 影子。故选B。49.A.afraid B.readyC.hesitant D.reluctant解析:afraid 害怕的;ready 准备好的;hesitant 犹豫不决的;reluctant 不愿意的。根据下文“as I worried that there could be more dangers”可知,因为担心还会有更多的危险,所以作者刚开始没有准备好去学校。故选B。50.A.loss B.stressC.curiosity D.courage解析:作者想到有着自己美好回忆的地方成了炸弹坑,于是鼓足勇气去了学校。故选D。51.A.access B.devotionC.barriers D.clues解析:access 获得的机会;入口;devotion 奉献;barrier 障碍;clue 线索。此处指战争使数百万儿童无法获得教育、安全和快乐的童年。故选A。52.A.violence B.aggressionC.safety D.compassion解析:violence 暴力;aggression 好斗性;safety 安全;compassion 同情。根据上文“What was supposed to be a place of”可知,如果没有战争,这里本该是充满希望和安全的地方。故选C。53.A.decent B.tightC.empty D.faulty解析:decent 得体的;tight 紧的;empty 空的;faulty 有缺陷的。根据上文“a shaky”可知,战争使这里成了摇摇欲坠的空壳。故选C。54.A.banked on B.lit upC.took in D.wiped out解析:bank on 指望;light up 点亮;take in 吸收;wipe out 彻底摧毁;消灭。此处指战争摧毁了庆祝的希望。故选D。55.A.decorated B.designedC.reconstructed D.recommended解析:decorate 装饰;design 设计;reconstruct 重建;recommend 推荐。根据上文“How I wish my school could be”和下文“soon”可知,作者希望自己的学校能尽快被重建。故选C。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Sunzi was a general, military strategist and thinker in the Spring and Autumn period, a time of constant warfare. His ingenious military strategies were recorded in a book __56__ (entitle) Sunzi Bingfa. Written more than 2,000 years ago, this masterpiece is the world's earliest existing book on military strategies and still remains __57__ (value) to us today.In his book, Sunzi attached great importance __58__ war, believing it was vital to a country, which would determine the rise and fall of the country as well as __59__ life and death of its people. Meanwhile, Sunzi also argued leaders should think twice before starting a war, because war was costly and would result in loss of life and destruction of resources. Apart from these general guidelines on war, Sunzi put forward specific strategies for __60__ (win) a war. For example, he argued that in order to win victories in war, people should know __61__ (they) and their enemies well. __62__ (carry) out surprise attacks and making good use of such natural conditions and climate also played an important role in defeating enemies. Sunzi's ideal of military strategy, however, was making enemies surrender without __63__ (actual) fighting a war.These military strategies are the fruits of ancient Chinese wisdom, with a far reaching influence on China and the rest of the world, __64__ goes beyond the military world to other areas like business and politics. Today, Sunzi Bingfa __65__ (study) in military academies and business schools around the world, and it continues to guide us in various aspects of our lives.56.__________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________ 61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________篇章导读:本文是一篇说明文。文章对《孙子兵法》的内容及其所产生的影响作了相关介绍。56.答案: entitled解析:考查非谓语动词。book与entitle之间是被动关系,应用过去分词作后置定语。故填entitled。57.答案: valuable解析:考查词性转换。句意:这部著作写于2,000多年前,是世界上现存最早的军事战略著作,至今仍对我们有价值。remains是系动词,后接形容词构成系表结构。故填valuable。58.答案: to解析:考查介词。attach great importance to是固定短语,意为“认为……有重要意义;高度重视”。故填to。59.答案: the解析:考查冠词。根据设空后介词短语of its people可知,此处表示特指,应用定冠词the修饰life and death。故填the。60.答案: winning解析:考查非谓语动词。根据介词for可知,设空处应用动名词,作介词for的宾语。故填winning。61.答案: themselves解析:考查代词。此处指很好地了解他们自己和敌人,设空处应用反身代词作宾语。故填themselves。62.答案: Carrying解析:考查非谓语动词。此处应用动名词短语作主语,位于句首首字母大写。故填Carrying。63.答案: actually解析:考查词性转换。句意:然而,孙子的军事战略理想是不打一场真正的战争就使敌人投降。此处应用副词作状语,修饰fighting。故填actually。64.答案: which解析:考查定语从句的引导词。设空处引导非限制性定语从句,先行词是influence,指物,在从句中作主语。故填which。65.答案: is studied解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。Sunzi Bingfa与study之间是被动关系,应用被动语态;根据Today可知,用一般现在时;根据主语Sunzi Bingfa可知,谓语动词应用单数。故填is studied。第四部分第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假设你是李华,下周五是抗战老兵Ted的生日,你们班同学准备为他举行庆祝活动。请你代表全班同学给他写一封邀请信。内容包括:1.时间及地点;2.活动内容(赠送礼物、表演节目等);3.请求对方回复。注意:1.写作词数应为80个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Ted,﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍Yours,Li Hua[精彩范文]Dear Ted,We'd like to hold a birthday party for you next Friday. I'm writing to invite you to come.The party is to be held in our classroom at 7:00 pm. At the party, we'll have some small gifts for you. The gifts are all made by us, so we believe you will like them very much. Moreover, we have been preparing some shows, which we believe will be a surprise for you. There are other surprises, too! In addition, we all know that you are good at magic shows so we hope we can experience one of your wonderful performances at the party.Looking forward to your reply.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It was 1945. Yanam, my hometown, was a small and quiet town in the mid south of India. Just before the war ended, a heavy bombing changed my life. Although my younger brothers and I had a narrow escape from the disaster and was miraculously unhurt, we lost our parents and our house was in ruins. It was 2 months before I turned 10.My younger brothers left soon after remote relatives in nearby town adopted them, but I insisted on staying back to continue my school education. I lived alone in a tiny room that a family member allowed me to use rent free. To support myself, I began to deliver newspapers for the communities. I would be up every morning by 5 am and walk five kilometers to the newspaper office. By 6 am, I would collect 50 copies, which must have weighed over 5 kilograms. Carrying them in my large backpack, I would start my daily morning jogging (慢跑). My working area spanned (跨越) 3 kilometers. In order to finish the job in half an hour, I designed an ideal route to put the copies in each family's mailbox. After delivering the copies, I would rush home another 3 kilometers quickly, eat and set off to my school, right on time.One freezing wintry morning, I got home after my deliveries to find a boy of my age at the doorstep waiting for me. As he came up, I recognized it was Afzal whose father was a successful doctor in our town. Boys around the neighborhood used to play soccer together at the town square and we were on the same team for several times. But after the bombing I was so busy making my living that we hadn’t seen each other ever since. Afzal said his father, Mr Kader, wanted to see me. I guessed they wished to subscribe to (订阅) the newspaper.注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式在相应位置作答。I went with him and was greeted at the door by Afzal’s mother, Mrs Kader.﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍It took a few seconds for me to fully understand the love behind this special gift.﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍写前导读:本文是一篇记叙文。作者9岁时在战争中幸存下来,但因为失去了父母不得不一边上学一边通过送报纸谋生。一个寒冷的冬日早晨,作者送完报纸回到家,发现经常和自己一起踢足球的Afzal (阿夫扎尔)在等他。Afzal说他的父亲Mr Kader (卡德尔先生)想见作者。作者和Afzal一起去了他家,接下来会发生什么事情呢?作者面对收到的礼物,又会有什么样的感受呢?[精彩范文]I went with him and was greeted at the door by Afzal's mother, Mrs Kader. She opened the door with a big smile and served me a large plate of snacks and fruit salad. It was a rich breakfast, which made me think of the happy time with my parents. To be frank, I had not had such a great meal since delivering. As I was about to leave, Afzal's father Mr Kader appeared with a new bike, saying it was for me.It took a few seconds for me to fully understand the love behind this special gift. I didn't realize that my tears were rolling down my face. Mr Kader said that my newspaper editor was a friend of his, and the editor told him my story. I bowed, thankfully, and left. This time, I didn't have to walk several kilometers to deliver newspapers among the communities. For many years thereafter, it was the bike that changed my life. I also learned a lesson: help should always be given according to people's needs. Never try to feed a person who is dying of thirst. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 第三单元检测卷.docx 第三单元检测卷.pptx 第三单元检测卷新.mp3