Unit 5 Into the unknown 单元检测卷 课件(共105张)+练习(含解析,含听力原文及音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 5 Into the unknown 单元检测卷 课件(共105张)+练习(含解析,含听力原文及音频)

资源简介

英语 选择性必修 第四册[WY]
第五单元检测卷
时间:120分钟 满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
Text 1
W:Why didn't you come to see the film with us yesterday Were you sick M:No, I had seen it twice already.
1.Why didn't the man go to see the film
A.He was ill.
B.He didn't like it.
C.He'd seen it before.
答案:C
Text 2
W:Front desk. Can I help you M:Yeah, hi. This is Room 201. Is your dining room still open W:I'm sorry, sir. The dining room closes at 10:30. M:Thank you.
2.Where is the man
A.In a hospital. B.In a hotel.
C.In a restaurant.
答案:B
Text 3
W:What can I do for you, sir M:I want to buy some shoes. W:Oh, I am sorry, sir. Wrong place!These are women's clothes. M:Oh, my goodness! I'm sorry.
3.What can we learn from the conversation
A.The woman sells women's clothes.
B.The two speakers agree with each other.
C.The man wants to buy a gift for his wife.
答案:A
Text 4
M:Where did you leave your bike W:At the bike park. I parked it right here at 8:30 this morning, but when I came back it was gone. M:OK, Mrs Richardson. We'll keep a lookout, and if the bike turns up, we'll let you know. W:Thank you.
4.Who is the man probably
A.A policeman.
B.The woman's neighbor.
C.The woman's son.
答案:A
Text 5
W:Tom, hurry up. The seat here is comfortable. M:Don't worry, there will be a lot. W:I'll take the one next to the driver. There will be a good view.
5.Why does the woman want to sit beside the driver
A.To enjoy a good view.
B.To accompany the driver.
C.To take the most comfortable seat.
答案:A
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
W:In order to reduce crimes in the city, I think we should employ more policemen. M:I don't think so. Only education works. What are you doing here You seem to be so happy. W:Oh yeah, I'm stealing other people's crops. M:How can you do that on the Internet W:Of course I can. You know, there is a special website here for you to grow and steal crops. It's great fun.
6.What does the man think of
A.The best way to reduce crimes is to educate people.
B.More policemen should be employed.
C.There is no better way to reduce crimes.
答案:A
7.What is the woman doing on the Internet
A.Watching movies. B.Listening to music.
C.Stealing crops.
答案:C
听第7段材料,回答第8、9题。
Text 7
W:Hi, Kevin. Do you have a minute to talk about the meeting next Tuesday M:Sure. We said 11, didn't we W:Yeah, we did. But I have a bit of a problem with the time. Would it be possible to move it M:Oh, I see. We could put it off to the afternoon, to 1 pm, for example. Or bring it forward to earlier in the morning. What would suit you W:Could we make it 9 o'clock That would really help me. I have another important meeting in the central office at 12. M:No problem. It's important you're there. W:Thanks a lot, Kevin. M:Do you need help with any preparation Did you get the agenda I sent out W:Yes, I did. And no, that's all fine, thanks. My report is ready and I'm looking forward to presenting it. M:Great.
8.Why does the woman want to change the meeting time
A.She has another meeting too close to it.
B.She has a problem with her report.
C.She has to move to a new house.
答案:A
9.What is the woman going to do at the meeting
A.Chair the meeting. B.Give a report.
C.Share an agenda.
答案:B
听第8段材料,回答第10至12题。
Text 8
W:What a cold day! The weatherman says there will be a snowstorm today. You'd better wear warm clothes, dear. M:I don't believe the weatherman anymore. Last week he said there would be clear skies but it rained all week. W:All right. Go ahead and catch cold. You can see that it's overcast. In the winter, that always means that it's going to snow. M:It doesn't make any difference. Felix is driving me to the office. I don't have to go outside. W:But you may go out for lunch. M:By that time, this storm will have blown over. Look! It's partly sunny already. W:No, it's partly cloudy. Here are your overcoat and boots. M:Thank you. And here's Felix. See you tonight.
10.What is the weather like now
A.Warm and sunny. B.Chilly and snowy.
C.Cold and cloudy.
答案:C
11.How will the man go to work
A.On foot. B.By bus.
C.By car.
答案:C
12.What is the woman trying to persuade the man to do
A.Listen to the forecast.
B.Wear warm clothes.
C.Go out for lunch.
答案:B
听第9段材料,回答第13至16题。
Text 9
W:Where are you from, Corey M:I'm from Canada. I've just moved here. W:Canada! Are you good at winter sports then M:Yeah, I love winter sports very much, such as skiing and snowboarding. I also like ice diving. W:Wow! That sounds quite exciting! M:Yeah. I've been doing that for 7 years, since I was 9. What do you do in your free time W:Well, swimming used to be my favorite hobby. But now I spend most of my spare time in the acting club I joined last year and I really love the theater—I really want to be an actress one day. Have you got any other hobbies M:Um, I guess I enjoy playing online computer games. I feel quite relaxed when playing the games and it helps me make new friends. How about you Do you spend much time online W:Well, I'm not interested in computer games. I think it makes no sense spending time playing something with strangers. I prefer chatting face to face with my friends. M:I like chatting with friends too. W:Oh, it's time for class. Our English teacher is coming. After class I'll introduce you to some of my friends.
13.How old is Corey
A.7 years old. B.16 years old.
C.19 years old.
答案:B
14.What is the woman's favorite hobby now
A.Skiing. B.Swimming.
C.Acting.
答案:C
15.What does the woman think of playing computer games
A.It helps her make friends.
B.It's a waste of time.
C.It's relaxing.
答案:B
16.What will the speakers do next
A.Have an English class.
B.Go to the teacher's office.
C.Meet the woman's friends.
答案:A
听第10段材料,回答第17至20题。
Text 10
What we have been aware of is that people from Italy speak Italian and people from Russia speak Russian. But have you ever wondered the reason why people speak Spanish in so many South American countries Do you know why the brilliant footballers of Brazil speak Portuguese And why is French the first language of some people in Canada The answer is that all these countries belonged to European empires at one time. The next question is: How did these empires begin To answer that question we have to probably go back to the 15th and 16th centuries, the golden age of European explorers. Although this period is known as the golden age of European explorers, it was not the beginning of European exploration. As you probably know, Marco Polo travelled a long way to China at the end of the 13 century and some people say that the Vikings discovered America long before Columbus set sail in 1492.However, it is during this “golden”period that some famous voyages took place. Columbus' voyage to America is the best known voyage of exploration, but Ferdinand Magellan sailed round the world in this period, and Spanish explorers such as Central and Pizarro reached South America. Cortez defeated the Aztecs in what we now know as Mexico and Pizarro defeated the Incas in what we now know as Peru. The roots of the Spanish empire were established and that is why the Spanish language is so widely spoken in Central and South America today.
17.Why did people speak Spanish in so many South American countries
A.Because these countries belonged to European empires at one time.
B.Because Spanish belonged to European.
C.Because it was the beginning of European exploration.
答案:A
18.When is the golden age of European explorers
A.The 15th century.
B.The 16th century.
C.The 15th and 16th centuries.
答案:C
19.Which is not the voyage of exploration taking place during the golden period
A.Columbus sailed to America.
B.Marco Polo travelled to China.
C.Ferdinand Magellan voyaged round the world.
答案:B
20.Who defeated the Aztecs in what we now know as Mexico
A.Pizarro. B.Cortez.
C.Columbus.
答案:B
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Here we give you an introduction to several cities in the world that were lost in the past and discovered again after a long time.
Machu Picchu
Machu Picchu is a very mysterious city near the Urubamba Valley in Peru. It was discovered by the historian Hiram Bingham in 1911, and until then, no one knew of its existence. The city has special structures bordered by stone walls. It is said that the Incas built the city and it was abandoned 100 years later. The main reason is unknown, but some people believe it was due to a decreasing population.
Atlantis
It is still in debate whether this city exists in reality. The city first appeared in Plato's fictional work in 360 BC. And since then, so many historians and scientists have been in search of the lost city. It is believed that the city sank into the Atlantic Ocean. But some say it was an island in the Mediterranean, an island in northern Europe, or even in Antarctica.
Mohenjo Daro
Situated in the Indus Valley, the Indus Valley civilization is one of the oldest civilizations. It is believed that the science, art, trade, writing and agriculture of the city was in an advanced form and it had ordered streets and proper drainage systems. The city disappeared because of climate change. It was rediscovered in 1922.
Pompeii
The city, which is situated not far from Rome, was destroyed in AD 79 due to a volcanic eruption (爆发). The entire population was buried under 60 feet of ash. It had around 20,000 inhabitants at that time and the city was a quiet spot for vacation for the upper classes of Romans. After its loss, the ruins were buried and forgotten for 1,700 years before being discovered.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章分别介绍了四个失落之城:马丘比丘、亚特兰蒂斯、摩亨佐达罗城和庞贝古城。
21.Which city is possibly unreal according to the text
A.Machu Picchu. B.Atlantis.
C.Mohenjo Daro. D.Pompeii.
答案:B
解析:细节理解题。根据Atlantis部分中的“It is still in debate whether this city exists in reality.”可知,亚特兰蒂斯可能并不是现实存在的。故选B。
22.What is the main reason for the end of the Mohenjo Daro civilization
A.Decrease in population.
B.Climate change.
C.Volcanic eruption.
D.Years of war.
答案:B
解析:细节理解题。根据Mohenjo Daro部分中的“The city disappeared because of climate change.”可知,摩亨佐达罗文明的消失是由气候变化导致的。故选B。
23.What is special about Pompeii
A.It used to be a popular attraction for some Romans.
B.Its exact position has been unknown to us so far.
C.It was an advanced city in terms of urban planning.
D.It is the most mysterious among the four cities.
答案:A
解析:细节理解题。根据Pompeii部分中的“It had around ... upper classes of Romans.”可知,庞贝古城的特别之处在于,它曾经是受一些罗马人欢迎的度假胜地。故选A。
B
In 1986, thirteen tombs were found in Fangmatan, an area that lies close to the city of Tianshui in China's northwestern Gansu Province. Most were built during the Warring States Periods (475BC-221BC). The tombs were located in Gui County, which lay within the territory of the state of Qin.
What the archaeologists found in one of the tombs was quite a surprise—seven maps that, through a fortunate coincidence, had survived for more than 2,200 years. This early date makes them the oldest known surviving maps from China.
After two years of difficult work, specialists managed to restore the maps and bring all their details back to light. The seven maps were drawn with black ink on four rectangular slabs (平板) of pine wood. The pieces all measured almost the same size. Each is about 10.5 inches long, 7.13 inches wide, and 0.43 inch thick.
These maps offer positive proof of how advanced the art and science of mapping was in China at the time. They include information about both the administration and the geography of Gui County. They also include the longitude and latitude of the area, as well as the most characteristic elements that are marked on today's maps. Less important areas are simply named and have no lines drawn around them. Also labeled on these maps are roads, mountains, and rivers.
When you take a closer look, you will note another fascinating feature. The forests in Gui County are also defined. Interestingly, we can even recognize markings that describe the types and sizes of the timber (木材) to be found in the several areas. This information offers valuable insights into what the local plant life looked like during that time.
But that is not all. In some cases, even the distances from the forests to the settlements are marked. Can you guess why?Well, timber was an important commodity (商品), and it had to be transported. The Fangmatan maps include everything that was necessary for the organization of such journeys and business dealings. Taking all this into consideration, they clearly served as economic maps for traders.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了在中国甘肃省放马滩的陵墓中发现了已知现存最古老的中国地图。文章主要对这些地图进行了详细描述。
24.What is Paragraph 3 mainly about
A.The function of the maps.
B.The content of the maps.
C.The origin of the maps.
D.The appearance of the maps.
答案:D
解析:段落大意题。根据第三段中的“The seven maps were drawn ... 0.43 inch thick.(这七张地图是用黑色墨水在四块矩形松木板上绘制的。这些木板的尺寸几乎相同。每块约10.5英寸长,7.13英寸宽,0.43英寸厚。)”可知,这段主要描写这些地图的外形。故选D。
25.Which of the following is included in these maps
A.The administration of Gansu Province.
B.The longitude and latitude of Gui County.
C.The distances from the forests to the rivers.
D.All the types and sizes of the timber.
答案:B
解析:细节理解题。根据第四段中的“They include information about ... latitude of the area”可知,这些地图中包括邽县地区的经纬度。故选B。
26.Which word can best describe the author's feeling about these maps
A.Amazed. B.Refreshed.
C.Calm. D.Satisfied.
答案:A
解析:推理判断题。根据第二段中的“What the archaeologists found ... more than 2,200 years.(考古学家在其中一座陵墓中发现了令人惊讶的东西——七张地图,由于幸运的巧合,这些地图保存了2,200多年。)”以及倒数第二段中的“When you take a closer look, you will note another fascinating feature.(当你仔细观察时,你会注意到另一个迷人的特征。)”可推知,这些地图让作者感到很神奇。故选A。
27.What's the author's purpose in writing the passage
A.To explain a research method.
B.To encourage a visit to the tombs.
C.To describe the fact of a new discovery.
D.To stress the importance of protecting relics
答案:C
解析:推理判断题。通读全文可知,文章详细描述了中国现存最古老的中国地图,由此可推知,作者的目的是描述一个新发现的事实。故选C。
C
According to the Global Maritime Wrecks Database, the ocean's bottom hosts over 250,000 shipwrecks (沉船), from 2,200 BCE to today, but UNESCO believes there could be as many as three million, largely undiscovered.
Wrecks offer historical insights, relics, metals for reuse, and potential treasures. The Colombian government is working out the best way to raise the San Jose, an 18th century Spanish sailboat that sank within the country's waters, having invested $3.5 million in conservation. But some scientists believe that shipwrecks are just as valuable when left at the bottom of the sea.
A shipwreck contains history and becomes part of the ocean, influenced by nature. It's like a museum piece interacting with its surroundings. Shipwrecks help us see how oceans and coasts change. In the Mississippi delta, they track dangerous mudslides affecting oil facilities and pipelines. A sunken tanker near Louisiana moved 11km over 80 years due to mud. Shipwrecks also show how sea life might live around new underwater structures. They create homes for sea animals, with some having more diversity than natural reefs. Meyer Kaiser says any man made object in water becomes a habitat, though some might not be as good for sea creatures.
Ocean currents, warming waters, and invasive species can be risks to shipwrecks. To prevent unauthorized exploration, the locations of more than 200 shipwrecks have largely been kept secret. Meyer Kaiser says she had to sign a non disclosure agreement (保密协议) to study them. However, Meyer Kaiser's research suggests that another activity could be causing much more damage: commercial fishing. In response, a pilot project called the Shipwreck Avoidance Program was launched, showing promising results.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了海底沉船的价值及对其采取的保护措施。
28.What do some scientists probably agree with according to Paragraph 2
A.Underwater shipwrecks should also be valued.
B.The San Jose sailboat is worth the investment.
C.Shipwrecks are more valuable than potential treasures.
D.The Colombian government thinks little of shipwrecks.
答案:A
解析:细节理解题。根据第二段中的“But some scientists believe that ... at the bottom of the sea.(但一些科学家认为,留在海底的沉船同样有价值。)”可知,科学家认为水下沉船也应该受到重视。故选A。
29.What does Paragraph 3 focus on
A.The history of shipwrecks.
B.The interaction with nature.
C.The habitat for sea creatures.
D.The significance of shipwrecks.
答案:D
解析:段落大意题。根据第三段可知,沉船承载着历史,受到自然的影响,成为海洋的一部分。它就像一件博物馆的展品,与周围的环境相互影响。沉船帮助我们了解海洋和海岸是如何变化的。沉船为海洋动物创造了家园,其中一些比天然珊瑚礁更具多样性。由此可知,本段主要是关于沉船的重要性。故选D。
30.What has been done to protect shipwrecks
A.Removing invasive creatures.
B.Stopping exploring shipwrecks.
C.Agreeing to prevent further damage.
D.Conducting the Shipwreck Avoidance Program.
答案:D
解析:细节理解题。根据最后一段中的“However, Meyer Kaiser's research ... showing promising results.”可知,商业捕鱼可能对沉船造成更多的破坏,为此,一个名为“避开沉船计划”的试点项目启动了。故选D。
31.What might be the best title for the passage
A.Diversity of Shipwrecks
B.Ocean's Hidden Museums
C.Undiscovered Shipwrecks
D.Insight into Wrecks Research
答案:B
解析:标题判断题。通读全文可知,本文介绍了海底沉船的价值,沉船如同博物馆里的展品,由此可知,B项(海洋的隐藏博物馆)最适合作为文章标题。故选B。
D
The world's forests may hold more secrets than previously thought: a new global estimate of tree biodiversity suggests that there are about 9,200 tree species remaining undocumented. Most are likely in the tropics, according to the new research.
The new research drew on the efforts of hundreds of contributors, who have categorized trees in two huge data sets: One, the Global Forest Biodiversity Initiative, records every species found in extensively documented forest plots worldwide. The other, TREECHANGE, puts together sightings of individual species. Together they suggest there are approximately 64,100 recorded tree species on the planet—up from previous estimates of around 60,000.
The researchers reached their estimate of an additional 9,200 yet undocumented species on the basis of the number of rare ones already in the databases. Most unknown species are likely to be defined as rare, found in limited numbers in small geographical areas, says the quantitative forest ecologist Jingjing Liang. The team's result is “a rather conservative estimate,” Liang says, “because scientists know less about the preponderance of uncommon trees in places such as the Amazon, where out of the way spots could host pockets of unusual species found nowhere else.” “If we can focus the resources on those rain forests in the Amazon,” Liang adds, “then we would be able to estimate it with higher confidence.”
Silman, a conservation biologist, who was not involved in the new study agrees that the study result is likely an underestimate. His and his colleagues' local surveys suggest there are at least 3,000 and possibly more than 6,000 unknown tree species in the Amazon basin alone. Tree species often get grouped together based on appearance, he notes, so new genetic analysis techniques will likely lead to the discovery of even more biodiversity. Silman wonders how many species will go extinct before scientists describe them. “How many are already known to native peoples in the Amazon—or were known to peoples or cultures who have themselves been made extinct through colonization, disease, or absorption How many ‘species’ already have dried samples sitting in a cabinet?” he says.
Searching for the new species will inform not only conservation but the basic evolutionary science of how and why species diversify and die out, Silman says. “Just the fact that there are thousands of species of something as common as trees out there that are still left to be discovered,” he adds, “I find pretty inspirational.”
篇章导读:本文是一篇说明文。新的研究表明,全球有许多不知名的树种等待人们去发现,这一发现也令生物学家们倍受鼓舞。
32.What is the finding of the new research
A.Maintaining tree diversity has become a global challenge.
B.About nine thousand new tree species have been identified.
C.Thousands of tree species remain unknown to science.
D.Human activities have led to the reduced number of trees.
答案:C
解析:细节理解题。根据第一段中的“The world's forests ... about 9,200 tree species remaining undocumented.”可知,该项新研究发现仍有成千上万的树种不为科学所知。故选C。
33.What can be learned about the research method
A.The researchers adopted quality method to analyze data.
B.The researchers did extensive field study in out of the way spots.
C.Doing surveys and interviews is the main research method.
D.Inferring from the existing data is the main research method.
答案:D
解析:推理判断题。根据第二段中的“The new research ... huge data sets (这项新研究借鉴了数百名贡献者的努力,他们将树木分为两大数据集)”和第三段中的“The researchers reached ... in the databases.(根据数据库中已有的稀有物种的数量,研究人员得出了他们对另外9,200个尚未记录的物种的估计。)”可推知,该研究的主要方法是从已有的数据中进行推断得出结论。故选D。
34.The underlined word “preponderance” in Paragraph 3 can be replaced by ________.
A.majority B.duration
C.cultivation D.capacity
答案:A
解析:词义猜测题。根据画线词后文“such as the Amazon ... found nowhere else”可知,这里举例说明在亚马逊雨林中有很多科学家们没见过、不了解的树种,所以他们对这里大多数不常见的树木都知之甚少,画线词所在短语the preponderance of表示“大多数”,与the majority of同义,故preponderance可用majority代替。故选A。
35.According to Silman, one of the reasons for the underestimate of the tree species may be that ________.
A.genetic analysis technique failed to produce accurate information
B.even the local peoples or the local cultures are not fully aware of the tree species
C.trees of similar sizes in the Amazon basin are grouped together
D.too many rare trees were made into dried samples before being documented
答案:B
解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“Silman wonders how many species ... he says.”可知,Silman (西尔曼)认为当地人民或文化也不完全了解这些树种,由此可推知,Silman认为这也是树种数量被低估的一个原因。故选B。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
People all around the world have enjoyed noodles for thousands of years. __36__ People first started growing wheat and making flour in the Middle East around 10,000 years ago. But no one had ever found a prehistoric noodle—until 2002.
Archaeologists discovered an upside down clay bowl in the ruins of an ancient Chinese village. __37__ This “mummy” noodle was made from millet. Traders brought wheat to China about the time this ancient noodle was cooked.
Some people claim that Marco Polo brought pasta to Italy. The tale says that when he visited China, he tried noodles for the first time and liked them so much that he took the recipe home. __38__ In fact, it was likely made up by an American magazine to try to get Americans to eat more pasta.
__39__ The oldest written mention of pasta outside China comes from the Middle East, about 1,600 years ago. The text describes how to eat dried noodles, a popular travel food in the Middle East and Central Asia. Dried noodles were perfect for long trips. __40__ Some historians believe that dried noodles spread out from the Middle East or Central Asia. Traders packed their noodles and travelled to other parts of the world. Wherever they got the recipe, Italians were eating pasta long before Marco Polo.
So who REALLY invented noodles We may never know—the history of noodles is as twisted as a bowl of spaghetti. But whoever invented them, we're sure glad they did!
A.Who made the very first noodle
B.But it is probably not true!
C.Who planted wheat first
D.They were tasty, easy to carry, and never went bad.
E.When they lifted it, they found a 4,000 year old noodle.
F.However, dried noodles have many disadvantages.
G.So, if Marco Polo did not bring noodles to Italy, who did
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了考古学家对于谁是第一个发明面条的人进行探索研究。
36.答案:A
解析:根据前文“People all around the world have enjoyed noodles for thousands of years.(世界各地的人们吃面条已经有几千年的历史了。)”和后文“But no one had ever found a prehistoric noodle—until 2002.(但直到2002年,还没有人发现过史前面条。)”可知,A项(第一根面条是谁做的?)承前启后。故选A。
37.答案:E
解析:根据前文“Archaeologists discovered an upside down clay bowl in the ruins of an ancient Chinese village.”以及后文“This ‘mummy’ noodle was made from millet.”可知,E项(当他们把它拿起来的时候,他们发现了一根有4,000年历史的面条。)承前启后,且E项中的they指代前文的Archaeologists;it指代前文中的an upside down clay bowl。故选E。
38.答案:B
解析:根据后文“In fact, it was likely made up by an American magazine to try to get Americans to eat more pasta.”中的“In fact”可知,前文的说法是假的,因此B项(但这可能不是真的!)承前启后。故选B。
39.答案:G
解析:根据后文“Wherever they got the recipe, Italians were eating pasta long before Marco Polo.”可知,本段是在探讨是谁将面条带到了意大利。G项(那么,如果不是马可波罗把面条带到了意大利,那是谁呢?)引出后文。故选G。
40.答案:D
解析:根据前文“Dried noodles were perfect for long trips.”可知,干面条是长途旅行的最佳选择。D项(它们很好吃,便于携带,而且从不变质。)承接前文,对前文作出解释。故选D。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Remains of ancient civilization are places which were designed and built as a lasting tribute (致敬) to some individuals or events. By visiting these __41__ monuments, you are sure to be amazed by how __42__ the ancient civilization that existed centuries before you was. Some of the facilities which could be dated back hundreds of years ago are still in use today. Besides, you will also __43__ at the mysterious stories behind it. The Great Wall, __44__, is probably the best known monument of China, which consists of a network of walls and towers through which the attack warnings could be received within minutes. __45__ then had enough time to prepare. Estimates (估算) of the total length of the monument __46__, depending on which sections are included and how they are measured. One of the __47__ mysteries is that, although some of the wall is __48__ in special radar images taken by satellites, astronauts have confirmed that the existing wall is not several thousand years old, nor is it, as many people had __49__ visible to the human eye from outer space.
Even older than the Great Wall of China is the Great Pyramid (金字塔) of Giza. Over a 20 year period, thousands of workers made the vision become __50__ with numerous blocks, each weighing more than two tons. It's still a(n) __51__ to modern people how ancient men handled __52__ of these giant stones in a time when cars or boats never existed some 4,500 years ago. The pyramid served not only as a tomb for King Khufu, but also a place for __53__ activity. The number of the God's servants at that time showed the importance of such activities. After Khufu died, his body was carefully treated with various medicines and materials and was wrapped in order to be __54__ for long. According to ancient Egyptian belief, the pyramid, where the mummy was placed, provided a place for the king to pass into the afterlife. Then his servants performed rituals (仪式) to bring __55__ to the dead king's soul, removing all the unrest and pain from his next life.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了象征古代文明的历史遗迹——长城和金字塔,以及它们背后的故事。
41.A.modern B.historic
C.official D.commercial
答案:B
解析:根据上文“Remains of ancient ... some individuals or events.”可知,这些是具有历史意义的古迹。故选B。
42.A.advanced B.technical
C.overlooked D.energetic
答案:A
解析:根据下文“Some of the ... in use today.”可知,此处表示你会惊叹这些古代的文明是多么的先进。故选A。
43.A.stare B.wonder
C.aim D.call
答案:B
解析:根据设空前“also”可知,你也会对这些历史遗迹背后的神秘故事感到惊奇。wonder意为“感到诧异”。故选B。
44.A.in addition B.in other words
C.however D.for example
答案:D
解析:in addition 此外;in other words 换句话说;however 然而;for example 例如。根据上文“Some of the ... stories behind it.”可知,提到长城是为了举例说明上文的说法。故选D。
45.A.Mechanics B.Workers
C.Astronauts D.Soldiers
答案:D
解析:根据上文“which the attack warnings could be received within minutes”可知,此处指士兵有足够的时间准备。故选D。
46.A.extend B.remain
C.vary D.progress
答案:C
解析:extend 延伸;remain 仍然;vary 不同;progress 进步。根据下文“depending on which sections are included and how they are measured”可知,长城总长度的估算是不同的,取决于包括哪些部分以及测量方法。故选C。
47.A.long standing B.widely used
C.carefully chosen D.clearly stated
答案:A
解析:long standing 长期存在的,长久的;widely used 广泛使用的;carefully chosen 仔细挑选的;clearly stated 明确表达的。此处指一个长期存在的谜团。故选A。
48.A.recognizable B.reasonable
C.reliable D.responsible
答案:A
解析:recognizable 易于识别的;reasonable 合理的;reliable 可靠的;responsible 负责的。根据下文“in special radar images taken by satellites”可知,一些城墙在卫星拍摄的雷达影像中是易于识别的。故选A。
49.A.proved B.claimed
C.threatened D.requested
答案:B
解析:prove 证明;claim 声称;threaten 威胁;request 要求。此处指现存的长城不像许多人声称的那样,人类肉眼可以从外太空看到它。故选B。
50.A.reality B.tradition
C.mansion D.civilization
答案:A
解析:reality 现实;tradition 传统;mansion 宅第,公馆;civilization 文明。根据上文“made the vision become”可知,此处指将这一愿景变成了现实。故选A。
51.A.burden B.secret
C.solution D.fortune
答案:B
解析:burden 负担;secret 秘密;solution 解决方法;fortune 幸运。根据下文“how ancient men ... 4,500 years ago”可知,古人如何搬运巨石对于现代人来说仍然是一个秘密。故选B。
52.A.finance B.storage
C.transportation D.production
答案:C
解析:finance 财政;storage 储存;transportation 运输;production 产量。根据下文“when cars or boats never existed some 4,500 years ago”可知,现代人不知道古人是如何运输这些巨石的。故选C。
53.A.sports B.religious
C.fighting D.family
答案:B
解析:根据下文“Then his servants ... from his next life.”可知,金字塔不仅是国王的坟墓,也是宗教活动的场所。故选B。
54.A.preserved B.recovered
C.buried D.restored
答案:A
解析:preserve 保存;recover 恢复;bury 埋葬;restore 修复。根据上文“his body was carefully treated with various medicines and materials and was wrapped”可知,做这些的目的是长时间地保存尸体。故选A。
55.A.leadership B.peace
C.honour D.inspiration
答案:B
解析:根据下文“removing all the unrest and pain from his next life”可知,此处指为死去的国王的灵魂带来安宁。故选B。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
The problem with __56__ (learn) history by key dates and moments is that it gives us a spotlit view of the past—bright stars of major events twinkling against a giant—but dark and mysterious night sky of history. __57__ a result, we lose the sense of the context of major events, and the ways in __58__ our history—and our world—have been, and still are, connected.
So we set out to find out __59__ was happening elsewhere on October 14, 1066 as the Battle of Hastings was raging.
The Norman knights were also expanding into Sicily and mainland Italy, while the migration of Seljuk Turks from Central Asia was about to threaten the Byzantine Empire, __60__ (eventual) leading to the call for the First Crusade.
But my __61__ (favor) moment in 1066 is from China, where Sima Guang began writing his monumental history of China, __62__ (know) as the Comprehensive Mirror to Aid in Government.
Frances Wood, a former head of the Chinese section at the British Library __63__ (dig) out an early manuscript of this work. Wood explained how this history __64__ (suppose) to be of use to those in charge—by setting in context the __65__ (decide) made by China's leaders in centuries past (403BC-207BC) and by analyzing the moral virtues of their actions.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______ 60.______ 61.______ 62.______ 63.______ 64.______ 65.______
篇章导读:本文是一篇议论文。文章讨论了通过关键日期和重大事件学习历史的局限性,指出这种学习方式可能会导致忽略历史事件之间的联系和背景,并强调了全面理解历史脉络的重要性。
56.答案:learning
解析:考查非谓语动词。此处应用learn的动名词形式,作介词with的宾语。故填learning。
57.答案:As
解析:考查介词。as a result为固定短语,意为“结果”,位于句首,单词首字母应大写。故填As。
58.答案:which
解析:考查定语从句的引导词。此处为“介词+关系代词”引导的定语从句,先行词是the ways,指物,关系词代替先行词在从句中作介词in的宾语,应用which引导。故填which。
59.答案:what
解析:考查宾语从句的连接词。设空处引导宾语从句,从句中缺少主语,且指代发生的事件,应用连接代词what引导。故填what。
60.答案:eventually
解析:考查词性转换。此处应用副词eventually作状语,修饰动词短语leading to。故填eventually。
61.答案:favorite
解析:考查词性转换。此处应用形容词favorite“最喜爱的”作定语,修饰名词moment。故填favorite。
62.答案:known
解析:考查非谓语动词。where引导的定语从句谓语为began,此处应用非谓语动词,his monumental history of China与know为被动关系,应用过去分词作后置定语,修饰名词history。故填known。
63.答案:dug
解析:考查动词的时态。根据下文的explained可知,此处应用一般过去时。故填dug。
64.答案:was supposed
解析:考查动词的时态和主谓一致。be supposed to do sth为固定搭配,意为“应该/被期望做某事”,根据句中的explained可知,此处应用一般过去时,主语this history是第三人称单数,be动词应用was。故填was supposed。
65.答案:decisions
解析:考查词性转换。根据定冠词the和设空后的made by China's leaders可知,此处指多个决定,应用可数名词decision的复数形式。故填decisions。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,想邀请外教Peter一起参加你校组织的中国文字演变历史的讲座。请给他写一封邮件,内容包括:
1.讲座时间、地点;
2.讲座内容。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Peter,
                                    
                                    
                                    
                                    
Yours,
Li Hua
[精彩范文]
Dear Peter,
Knowing that you have a great interest in Chinese culture, I can't wait to tell you that there will be a lecture on the history of Chinese characters evolution in the school hall from 9 am to 11 am next Friday.
Attending the lecture, not only will you acquire more knowledge concerning Chinese characters but also you are able to experience the process of Chinese character transformation, which includes the features of different periods and Chinese character application then. Besides, you won't want to miss the chance to imitate the Chinese calligraphy from different times.
Looking forward to your arrival!
Yours,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Agatha was in the library, reading the Girl Detective series, when she noticed something strange. Her best friends, Timmy and Florence, were talking to each other in whispers while keeping a good, safe distance from her! When she waved at them, they looked away.
Things only got stranger in art class. Timmy and Florence went to sit at a different table from Agatha busy painting and glanced at her when they thought she wasn't looking.
Now, Agatha considered herself to be something of a detective. After all, she had read many detective stories for children and even had an old broken magnifying glass (放大镜) abandoned by her father. When the rest of the class went out for lunch, she slipped to Timmy and Florence's table and examined it carefully with the magnifying glass.
There was paint, and red and pink construction paper. What could they be doing This was definitely a mystery that needed solving!
After lunch Timmy and Florence chatted to her as if nothing was going on, but they kept smiling at her in a slightly strange way. Of course, Agatha could have asked them what they were up to, and they might have told her—but she wouldn't have a chance to become a detective!
On the way home from school, Florence and her mum happened to walk ahead of Agatha and her mum. Agatha saw them go into the bookshop. Strange, again. Florence didn't read much—no matter how many detective stories Agatha recommended to her!
The next day at school, Agatha kept an eye on her friends and tried to work out their mystery, but they seemed determined to keep things secret. She asked them if they would like to play with her after school, but they said they couldn't because they were busy. Even more mysterious ...
When Agatha's mum came to pick her up after school, she was so lost in the unsolved mystery that she hardly noticed her busy father was coming along, which was unusual. When they arrived home, her father said she could go into the living room.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
Opening the door of the living room, Agatha heard voices shout from darkness, “SURPRISE!”.                                                                                                              After eating the cake, Agatha got down to the business of opening her birthday presents.                                                                                                                                                      
写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Agatha (阿加莎)是一个喜欢读侦探小说的小女孩。有一天,她注意到她的两个最好的朋友Timmy (蒂米)和Florence (弗洛伦斯)奇怪而神秘的行为。她决定像侦探一样展开调查。在打开客厅门的那一刻发生了什么?Agatha又得到了什么礼物?
[精彩范文]
Opening the door of the living room, Agatha heard voices shout from darkness, “SURPRISE!”. When she entered the darkened living room, the lights came on suddenly. Her best friend Timmy and Florence were there, grinning! On the table were a cake with candles and a pile of presents. Mum and Dad followed her into the living room and lit the candles, saying: “Happy Birthday, dear. You were so distracted by the mystery to be solved as to forget today is your birthday! Now, blow the candles, make a wish and enjoy the cake.”
After eating the cake, Agatha got down to the business of opening her birthday presents. The first gift was the big red and pink birthday card with “HAPPY BIRTHDAY” written on it in Timmy and Florence's childish handwriting. “We hope you like the card we made for you!” said Timmy, and Florence added, “We also bought the latest Sherlock Holmes Detective series for you!” Agatha hugged her friends in appreciation of their surprise gifts. Mum and Dad handed her a brand new magnifying glass in place of the old broken one. Agatha might not have solved the mystery, but it was still a wonderful birthday party!
1(共105张PPT)
WELCOME UNIT
第五单元检测卷
第一部分
第二部分
第三部分
第四部分
目录
CONTENTS
1
2
3
4
第一部分
时间:120分钟   满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形 填空 语法 填空 应用 文写作 读后续写
A B C D 难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
Text 1
1.Why didn't the man go to see the film
A.He was ill.
B.He didn't like it.
C.He'd seen it before.
W:Why didn't you come to see the film with us yesterday Were you sick
M:No, I had seen it twice already.
Text 2
2.Where is the man
A.In a hospital. B.In a hotel.
C.In a restaurant.
W:Front desk. Can I help you
M:Yeah, hi. This is Room 201. Is your dining room still open
W:I'm sorry, sir. The dining room closes at 10:30.
M:Thank you.
Text 3
3.What can we learn from the conversation
A.The woman sells women's clothes.
B.The two speakers agree with each other.
C.The man wants to buy a gift for his wife.
W:What can I do for you, sir
M:I want to buy some shoes.
W:Oh, I am sorry, sir. Wrong place!These are women's clothes.
M:Oh, my goodness! I'm sorry.
Text 4
M:Where did you leave your bike
W:At the bike park. I parked it right here at 8:30 this morning, but when I came back it was gone.
M:OK, Mrs Richardson. We'll keep a lookout, and if the bike turns up, we'll let you know.
W:Thank you.
4.Who is the man probably
A.A policeman.
B.The woman's neighbor.
C.The woman's son.
Text 5
5.Why does the woman want to sit beside the driver
A.To enjoy a good view.
B.To accompany the driver.
C.To take the most comfortable seat.
W:Tom, hurry up. The seat here is comfortable.
M:Don't worry, there will be a lot.
W:I'll take the one next to the driver. There will be a good view.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
W:In order to reduce crimes in the city, I think we should employ more policemen.
M:I don't think so. Only education works. What are you doing here You seem to be so happy.
W:Oh yeah, I'm stealing other people's crops.
M:How can you do that on the Internet
W:Of course I can. You know, there is a special website here for you to grow and steal crops. It's great fun.
6.What does the man think of
A.The best way to reduce crimes is to educate people.
B.More policemen should be employed.
C.There is no better way to reduce crimes.
7.What is the woman doing on the Internet
A.Watching movies. B.Listening to music.
C.Stealing crops.
听第7段材料,回答第8、9题。
Text 7
W:Hi, Kevin. Do you have a minute to talk about the meeting next Tuesday
M:Sure. We said 11, didn't we
W:Yeah, we did. But I have a bit of a problem with the time. Would it be possible to move it
M:Oh, I see. We could put it off to the afternoon, to 1 pm, for example. Or bring it forward to earlier in the morning. What would suit you
W:Could we make it 9 o'clock That would really help me. I have another important meeting in the central office at 12.
M:No problem. It's important you're there.
W:Thanks a lot, Kevin.
M:Do you need help with any preparation Did you get the agenda I sent out
W:Yes, I did. And no, that's all fine, thanks. My report is ready and I'm looking forward to presenting it.
M:Great.
8.Why does the woman want to change the meeting time
A.She has another meeting too close to it.
B.She has a problem with her report.
C.She has to move to a new house.
9.What is the woman going to do at the meeting
A.Chair the meeting. B.Give a report.
C.Share an agenda.
听第8段材料,回答第10至12题。
Text 8
W:What a cold day! The weatherman says there will be a snowstorm today. You'd better wear warm clothes, dear.
M:I don't believe the weatherman anymore. Last week he said there would be clear skies but it rained all week.
W:All right. Go ahead and catch cold. You can see that it's overcast. In the winter, that always means that it's going to snow.
M:It doesn't make any difference. Felix is driving me to the office. I don't have to go outside.
W:But you may go out for lunch.
M:By that time, this storm will have blown over. Look! It's partly sunny already.
W:No, it's partly cloudy. Here are your overcoat and boots.
M:Thank you. And here's Felix. See you tonight.
10.What is the weather like now
A.Warm and sunny. B.Chilly and snowy.
C.Cold and cloudy.
11.How will the man go to work
A.On foot. B.By bus.
C.By car.
12.What is the woman trying to persuade the man to do
A.Listen to the forecast.
B.Wear warm clothes.
C.Go out for lunch.
听第9段材料,回答第13至16题。
Text 9
W:Where are you from, Corey
M:I'm from Canada. I've just moved here.
W:Canada! Are you good at winter sports then
M:Yeah, I love winter sports very much, such as skiing and snowboarding. I also like ice diving.
W:Wow! That sounds quite exciting!
M:Yeah. I've been doing that for 7 years, since I was 9. What do you do in your free time
W:Well, swimming used to be my favorite hobby. But now I spend most of my spare time in the acting club I joined last year and I really love the theater—I really want to be an actress one day. Have you got any other hobbies
M:Um, I guess I enjoy playing online computer games. I feel quite relaxed when playing the games and it helps me make new friends. How about you Do you spend much time online
W:Well, I'm not interested in computer games. I think it makes no sense spending time playing something with strangers. I prefer chatting face to face with my friends.
M:I like chatting with friends too.
W:Oh, it's time for class. Our English teacher is coming. After class I'll introduce you to some of my friends.
13.How old is Corey
A.7 years old. B.16 years old.
C.19 years old.
14.What is the woman's favorite hobby now
A.Skiing. B.Swimming.
C.Acting.
15.What does the woman think of playing computer games
A.It helps her make friends.
B.It's a waste of time.
C.It's relaxing.
16.What will the speakers do next
A.Have an English class.
B.Go to the teacher's office.
C.Meet the woman's friends.
听第10段材料,回答第17至20题。
Text 10
What we have been aware of is that people from Italy speak Italian and people from Russia speak Russian. But have you ever wondered the reason why people speak Spanish in so many South American countries Do you know why the brilliant footballers of Brazil speak Portuguese And why is French the first language of some people in Canada The answer is that all these countries belonged to European empires at one time. The next question is: How did these empires begin To answer that question we have to probably go back to the 15th and 16th centuries, the golden age of European explorers.
Although this period is known as the golden age of European explorers, it was not the beginning of European exploration. As you probably know, Marco Polo travelled a long way to China at the end of the 13 century and some people say that the Vikings discovered America long before Columbus set sail in 1492.However, it is during this “golden”period that some famous voyages took place. Columbus' voyage to America is the best known voyage of exploration, but Ferdinand Magellan sailed round the world in this period, and Spanish explorers such as Central and Pizarro reached South America. Cortez defeated the Aztecs in what we now know as Mexico and Pizarro defeated the Incas in what we now know as Peru. The roots of the Spanish empire were established and that is why the Spanish language is so widely spoken in Central and South America today.
17.Why did people speak Spanish in so many South American countries
A.Because these countries belonged to European empires at one time.
B.Because Spanish belonged to European.
C.Because it was the beginning of European exploration.
18.When is the golden age of European explorers
A.The 15th century.
B.The 16th century.
C.The 15th and 16th centuries.
19.Which is not the voyage of exploration taking place during the golden period
A.Columbus sailed to America.
B.Marco Polo travelled to China.
C.Ferdinand Magellan voyaged round the world.
20.Who defeated the Aztecs in what we now know as Mexico
A.Pizarro. B.Cortez.
C.Columbus.
第二部分
第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Here we give you an introduction to several cities in the world that were lost in the past and discovered again after a long time.
Machu Picchu
Machu Picchu is a very mysterious city near the Urubamba Valley in Peru. It was discovered by the historian Hiram Bingham in 1911, and until then, no one knew of its existence. The city has special structures bordered by stone walls. It is said that the Incas built the city and it was abandoned 100 years later. The main reason is unknown, but some people believe it was due to a decreasing population.
Atlantis
It is still in debate whether this city exists in reality. The city first appeared in Plato's fictional work in 360 BC. And since then, so many historians and scientists have been in search of the lost city. It is believed that the city sank into the Atlantic Ocean. But some say it was an island in the Mediterranean, an island in northern Europe, or even in Antarctica.
Mohenjo Daro
Situated in the Indus Valley, the Indus Valley civilization is one of the oldest civilizations. It is believed that the science, art, trade, writing and agriculture of the city was in an advanced form and it had ordered streets and proper drainage systems. The city disappeared because of climate change. It was rediscovered in 1922.
Pompeii
The city, which is situated not far from Rome, was destroyed in AD 79 due to a volcanic eruption (爆发). The entire population was buried under 60 feet of ash. It had around 20,000 inhabitants at that time and the city was a quiet spot for vacation for the upper classes of Romans. After its loss, the ruins were buried and forgotten for 1,700 years before being discovered.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章分别介绍了四个失落之城:马丘比丘、亚特兰蒂斯、摩亨佐达罗城和庞贝古城。
21.Which city is possibly unreal according to the text
A.Machu Picchu. B.Atlantis.
C.Mohenjo Daro. D.Pompeii.
解析:细节理解题。根据Atlantis部分中的“It is still in debate whether this city exists in reality.”可知,亚特兰蒂斯可能并不是现实存在的。故选B。
22.What is the main reason for the end of the Mohenjo Daro civilization
A.Decrease in population.
B.Climate change.
C.Volcanic eruption.
D.Years of war.
解析:细节理解题。根据Mohenjo Daro部分中的“The city disappeared because of climate change.”可知,摩亨佐达罗文明的消失是由气候变化导致的。故选B。
23.What is special about Pompeii
A.It used to be a popular attraction for some Romans.
B.Its exact position has been unknown to us so far.
C.It was an advanced city in terms of urban planning.
D.It is the most mysterious among the four cities.
解析:细节理解题。根据Pompeii部分中的“It had around ... upper classes of Romans.”可知,庞贝古城的特别之处在于,它曾经是受一些罗马人欢迎的度假胜地。故选A。
B
In 1986, thirteen tombs were found in Fangmatan, an area that lies close to the city of Tianshui in China's northwestern Gansu Province. Most were built during the Warring States Periods (475BC-221BC). The tombs were located in Gui County, which lay within the territory of the state of Qin.
What the archaeologists found in one of the tombs was quite a surprise—seven maps that, through a fortunate coincidence, had survived for more than 2,200 years. This early date makes them the oldest known surviving maps from China.
After two years of difficult work, specialists managed to restore the maps and bring all their details back to light. The seven maps were drawn with black ink on four rectangular slabs (平板) of pine wood. The pieces all measured almost the same size. Each is about 10.5 inches long, 7.13 inches wide, and 0.43 inch thick.
These maps offer positive proof of how advanced the art and science of mapping was in China at the time. They include information about both the administration and the geography of Gui County. They also include the longitude and latitude of the area, as well as the most characteristic elements that are marked on today's maps. Less important areas are simply named and have no lines drawn around them. Also labeled on these maps are roads, mountains, and rivers.
When you take a closer look, you will note another fascinating feature. The forests in Gui County are also defined. Interestingly, we can even recognize markings that describe the types and sizes of the timber (木材) to be found in the several areas. This information offers valuable insights into what the local plant life looked like during that time.
But that is not all. In some cases, even the distances from the forests to the settlements are marked. Can you guess why?Well, timber was an important commodity (商品), and it had to be transported. The Fangmatan maps include everything that was necessary for the organization of such journeys and business dealings. Taking all this into consideration, they clearly served as economic maps for traders.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了在中国甘肃省放马滩的陵墓中发现了已知现存最古老的中国地图。文章主要对这些地图进行了详细描述。
24.What is Paragraph 3 mainly about
A.The function of the maps.
B.The content of the maps.
C.The origin of the maps.
D.The appearance of the maps.
解析:段落大意题。根据第三段中的“The seven maps were drawn ... 0.43 inch thick.(这七张地图是用黑色墨水在四块矩形松木板上绘制的。这些木板的尺寸几乎相同。每块约10.5英寸长,7.13英寸宽,0.43英寸厚。)”可知,这段主要描写这些地图的外形。故选D。
25.Which of the following is included in these maps
A.The administration of Gansu Province.
B.The longitude and latitude of Gui County.
C.The distances from the forests to the rivers.
D.All the types and sizes of the timber.
解析:细节理解题。根据第四段中的“They include information about ... latitude of the area”可知,这些地图中包括邽县地区的经纬度。故选B。
26.Which word can best describe the author's feeling about these maps
A.Amazed. B.Refreshed.
C.Calm. D.Satisfied.
解析:推理判断题。根据第二段中的“What the archaeologists found ... more than 2,200 years.(考古学家在其中一座陵墓中发现了令人惊讶的东西——七张地图,由于幸运的巧合,这些地图保存了2,200多年。)”以及倒数第二段中的“When you take a closer look, you will note another fascinating feature.(当你仔细观察时,你会注意到另一个迷人的特征。)”可推知,这些地图让作者感到很神奇。故选A。
27.What's the author's purpose in writing the passage
A.To explain a research method.
B.To encourage a visit to the tombs.
C.To describe the fact of a new discovery.
D.To stress the importance of protecting relics
解析:推理判断题。通读全文可知,文章详细描述了中国现存最古老的中国地图,由此可推知,作者的目的是描述一个新发现的事实。故选C。
C
According to the Global Maritime Wrecks Database, the ocean's bottom hosts over 250,000 shipwrecks (沉船), from 2,200 BCE to today, but UNESCO believes there could be as many as three million, largely undiscovered.
Wrecks offer historical insights, relics, metals for reuse, and potential treasures. The Colombian government is working out the best way to raise the San Jose, an 18th century Spanish sailboat that sank within the country's waters, having invested $3.5 million in conservation. But some scientists believe that shipwrecks are just as valuable when left at the bottom of the sea.
A shipwreck contains history and becomes part of the ocean, influenced by nature. It's like a museum piece interacting with its surroundings. Shipwrecks help us see how oceans and coasts change. In the Mississippi delta, they track dangerous mudslides affecting oil facilities and pipelines. A sunken tanker near Louisiana moved 11km over 80 years due to mud. Shipwrecks also show how sea life might live around new underwater structures. They create homes for sea animals, with some having more diversity than natural reefs. Meyer Kaiser says any man made object in water becomes a habitat, though some might not be as good for sea creatures.
Ocean currents, warming waters, and invasive species can be risks to shipwrecks. To prevent unauthorized exploration, the locations of more than 200 shipwrecks have largely been kept secret. Meyer Kaiser says she had to sign a non disclosure agreement (保密协议) to study them. However, Meyer Kaiser's research suggests that another activity could be causing much more damage: commercial fishing. In response, a pilot project called the Shipwreck Avoidance Program was launched, showing promising results.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了海底沉船的价值及对其采取的保护措施。
28.What do some scientists probably agree with according to Paragraph 2
A.Underwater shipwrecks should also be valued.
B.The San Jose sailboat is worth the investment.
C.Shipwrecks are more valuable than potential treasures.
D.The Colombian government thinks little of shipwrecks.
解析:细节理解题。根据第二段中的“But some scientists believe that ... at the bottom of the sea.(但一些科学家认为,留在海底的沉船同样有价值。)”可知,科学家认为水下沉船也应该受到重视。故选A。
29.What does Paragraph 3 focus on
A.The history of shipwrecks.
B.The interaction with nature.
C.The habitat for sea creatures.
D.The significance of shipwrecks.
解析:段落大意题。根据第三段可知,沉船承载着历史,受到自然的影响,成为海洋的一部分。它就像一件博物馆的展品,与周围的环境相互影响。沉船帮助我们了解海洋和海岸是如何变化的。沉船为海洋动物创造了家园,其中一些比天然珊瑚礁更具多样性。由此可知,本段主要是关于沉船的重要性。故选D。
30.What has been done to protect shipwrecks
A.Removing invasive creatures.
B.Stopping exploring shipwrecks.
C.Agreeing to prevent further damage.
D.Conducting the Shipwreck Avoidance Program.
解析:细节理解题。根据最后一段中的“However, Meyer Kaiser's research ... showing promising results.”可知,商业捕鱼可能对沉船造成更多的破坏,为此,一个名为“避开沉船计划”的试点项目启动了。故选D。
31.What might be the best title for the passage
A.Diversity of Shipwrecks
B.Ocean's Hidden Museums
C.Undiscovered Shipwrecks
D.Insight into Wrecks Research
解析:标题判断题。通读全文可知,本文介绍了海底沉船的价值,沉船如同博物馆里的展品,由此可知,B项(海洋的隐藏博物馆)最适合作为文章标题。故选B。
D
The world's forests may hold more secrets than previously thought: a new global estimate of tree biodiversity suggests that there are about 9,200 tree species remaining undocumented. Most are likely in the tropics, according to the new research.
The new research drew on the efforts of hundreds of contributors, who have categorized trees in two huge data sets: One, the Global Forest Biodiversity Initiative, records every species found in extensively documented forest plots worldwide. The other, TREECHANGE, puts together sightings of individual species. Together they suggest there are approximately 64,100 recorded tree species on the planet—up from previous estimates of around 60,000.
The researchers reached their estimate of an additional 9,200 yet undocumented species on the basis of the number of rare ones already in the databases. Most unknown species are likely to be defined as rare, found in limited numbers in small geographical areas, says the quantitative forest ecologist Jingjing Liang. The team's result is “a rather conservative estimate,” Liang says, “because scientists know less about the preponderance of uncommon trees in places such as the Amazon, where out of the way spots could host pockets of unusual species found nowhere else.” “If we can focus the resources on those rain forests in the Amazon,” Liang adds, “then we would be able to estimate it with higher confidence.”
Silman, a conservation biologist, who was not involved in the new study agrees that the study result is likely an underestimate. His and his colleagues' local surveys suggest there are at least 3,000 and possibly more than 6,000 unknown tree species in the Amazon basin alone. Tree species often get grouped together based on appearance, he notes, so new genetic analysis techniques will likely lead to the discovery of even more biodiversity. Silman wonders how many species will go extinct before scientists describe them. “How many are already known to native peoples in the Amazon—or were known to peoples or cultures who have themselves been made extinct through colonization, disease, or absorption How many ‘species’ already have dried samples sitting in a cabinet?” he says.
Searching for the new species will inform not only conservation but the basic evolutionary science of how and why species diversify and die out, Silman says. “Just the fact that there are thousands of species of something as common as trees out there that are still left to be discovered,” he adds, “I find pretty inspirational.”
篇章导读:本文是一篇说明文。新的研究表明,全球有许多不知名的树种等待人们去发现,这一发现也令生物学家们倍受鼓舞。
32.What is the finding of the new research
A.Maintaining tree diversity has become a global challenge.
B.About nine thousand new tree species have been identified.
C.Thousands of tree species remain unknown to science.
D.Human activities have led to the reduced number of trees.
解析:细节理解题。根据第一段中的“The world's forests ... about 9,200 tree species remaining undocumented.”可知,该项新研究发现仍有成千上万的树种不为科学所知。故选C。
33.What can be learned about the research method
A.The researchers adopted quality method to analyze data.
B.The researchers did extensive field study in out of the way spots.
C.Doing surveys and interviews is the main research method.
D.Inferring from the existing data is the main research method.
解析:推理判断题。根据第二段中的“The new research ... huge data sets (这项新研究借鉴了数百名贡献者的努力,他们将树木分为两大数据集)”和第三段中的“The researchers reached ... in the databases.(根据数据库中已有的稀有物种的数量,研究人员得出了他们对另外9,200个尚未记录的物种的估计。)”可推知,该研究的主要方法是从已有的数据中进行推断得出结论。故选D。
34.The underlined word “preponderance” in Paragraph 3 can be replaced by ________.
A.majority B.duration
C.cultivation D.capacity
解析:词义猜测题。根据画线词后文“such as the Amazon ... found nowhere else”可知,这里举例说明在亚马逊雨林中有很多科学家们没见过、不了解的树种,所以他们对这里大多数不常见的树木都知之甚少,画线词所在短语the preponderance of表示“大多数”,与the majority of同义,故preponderance可用majority代替。故选A。
35.According to Silman, one of the reasons for the underestimate of the tree species may be that ________.
A.genetic analysis technique failed to produce accurate information
B.even the local peoples or the local cultures are not fully aware of the tree species
C.trees of similar sizes in the Amazon basin are grouped together
D.too many rare trees were made into dried samples before being documented
解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“Silman wonders how many species ... he says.”可知,Silman (西尔曼)认为当地人民或文化也不完全了解这些树种,由此可推知,Silman认为这也是树种数量被低估的一个原因。故选B。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
People all around the world have enjoyed noodles for thousands of years. __36__ People first started growing wheat and making flour in the Middle East around 10,000 years ago. But no one had ever found a prehistoric noodle—until 2002.
Archaeologists discovered an upside down clay bowl in the ruins of an ancient Chinese village. __37__ This “mummy” noodle was made from millet. Traders brought wheat to China about the time this ancient noodle was cooked.
Some people claim that Marco Polo brought pasta to Italy. The tale says that when he visited China, he tried noodles for the first time and liked them so much that he took the recipe home. __38__ In fact, it was likely made up by an American magazine to try to get Americans to eat more pasta.
__39__ The oldest written mention of pasta outside China comes from the Middle East, about 1,600 years ago. The text describes how to eat dried noodles, a popular travel food in the Middle East and Central Asia. Dried noodles were perfect for long trips. __40__ Some historians believe that dried noodles spread out from the Middle East or Central Asia. Traders packed their noodles and travelled to other parts of the world. Wherever they got the recipe, Italians were eating pasta long before Marco Polo.
So who REALLY invented noodles We may never know—the history of noodles is as twisted as a bowl of spaghetti. But whoever invented them, we're sure glad they did!
A.Who made the very first noodle
B.But it is probably not true!
C.Who planted wheat first
D.They were tasty, easy to carry, and never went bad.
E.When they lifted it, they found a 4,000 year old noodle.
F.However, dried noodles have many disadvantages.
G.So, if Marco Polo did not bring noodles to Italy, who did
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了考古学家对于谁是第一个发明面条的人进行探索研究。
36.答案:A
解析:根据前文“People all around the world have enjoyed noodles for thousands of years.(世界各地的人们吃面条已经有几千年的历史了。)”和后文“But no one had ever found a prehistoric noodle—until 2002.(但直到2002年,还没有人发现过史前面条。)”可知,A项(第一根面条是谁做的?)承前启后。故选A。
37.答案:E
解析:根据前文“Archaeologists discovered an upside down clay bowl in the ruins of an ancient Chinese village.”以及后文“This ‘mummy’ noodle was made from millet.”可知,E项(当他们把它拿起来的时候,他们发现了一根有4,000年历史的面条。)承前启后,且E项中的they指代前文的Archaeologists;it指代前文中的an upside down clay bowl。故选E。
38.答案:B
解析:根据后文“In fact, it was likely made up by an American magazine to try to get Americans to eat more pasta.”中的“In fact”可知,前文的说法是假的,因此B项(但这可能不是真的!)承前启后。故选B。
39.答案:G
解析:根据后文“Wherever they got the recipe, Italians were eating pasta long before Marco Polo.”可知,本段是在探讨是谁将面条带到了意大利。G项(那么,如果不是马可波罗把面条带到了意大利,那是谁呢?)引出后文。故选G。
40.答案:D
解析:根据前文“Dried noodles were perfect for long trips.”可知,干面条是长途旅行的最佳选择。D项(它们很好吃,便于携带,而且从不变质。)承接前文,对前文作出解释。故选D。
第三部分
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Remains of ancient civilization are places which were designed and built as a lasting tribute (致敬) to some individuals or events. By visiting these __41__ monuments, you are sure to be amazed by how __42__ the ancient civilization that existed centuries before you was. Some of the facilities which could be dated back hundreds of years ago are still in use today. Besides, you will also __43__ at the mysterious stories behind it. The Great Wall,
__44__, is probably the best known monument of China, which consists of a network of walls and towers through which the attack warnings could be received within minutes. __45__ then had enough time to prepare. Estimates (估算) of the total length of the monument __46__, depending on which sections are included and how they are measured. One of the __47__ mysteries is that, although some of the wall is __48__ in special radar images taken by satellites, astronauts have confirmed that the existing wall is not several thousand years old, nor is it, as many people had __49__ visible to the human eye from outer space.
Even older than the Great Wall of China is the Great Pyramid (金字塔) of Giza. Over a 20 year period, thousands of workers made the vision become __50__ with numerous blocks, each weighing more than two tons. It's still a(n) __51__ to modern people how ancient men handled __52__ of these giant stones in a time when cars or boats never existed some 4,500 years ago. The pyramid served not only as a tomb for King Khufu, but also a place for __53__ activity. The number of the God's servants at that time showed the importance of such activities. After Khufu died, his body was carefully treated with various medicines and materials and was wrapped in order to be __54__ for long.
According to ancient Egyptian belief, the pyramid, where the mummy was placed, provided a place for the king to pass into the afterlife. Then his servants performed rituals (仪式) to bring __55__ to the dead king's soul, removing all the unrest and pain from his next life.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了象征古代文明的历史遗迹——长城和金字塔,以及它们背后的故事。
41.A.modern B.historic
C.official D.commercial
42.A.advanced B.technical
C.overlooked D.energetic
解析:根据上文“Remains of ancient ... some individuals or events.”可知,这些是具有历史意义的古迹。故选B。
解析:根据下文“Some of the ... in use today.”可知,此处表示你会惊叹这些古代的文明是多么的先进。故选A。
43.A.stare B.wonder
C.aim D.call
44.A.in addition B.in other words
C.however D.for example
解析:根据设空前“also”可知,你也会对这些历史遗迹背后的神秘故事感到惊奇。wonder意为“感到诧异”。故选B。
解析: in addition 此外;in other words 换句话说;however 然而;for example 例如。根据上文“Some of the ... stories behind it.”可知,提到长城是为了举例说明上文的说法。故选D。
45.A.Mechanics B.Workers
C.Astronauts D.Soldiers
46.A.extend B.remain
C.vary D.progress
解析:根据上文“which the attack warnings could be received within minutes”可知,此处指士兵有足够的时间准备。故选D。
解析: extend 延伸;remain 仍然;vary 不同;progress 进步。根据下文“depending on which sections are included and how they are measured”可知,长城总长度的估算是不同的,取决于包括哪些部分以及测量方法。故选C。
47.A.long standing B.widely used
C.carefully chosen D.clearly stated
48.A.recognizable B.reasonable
C.reliable D.responsible
解析: long standing 长期存在的,长久的;widely used 广泛使用的;carefully chosen 仔细挑选的;clearly stated 明确表达的。此处指一个长期存在的谜团。故选A。
解析: recognizable 易于识别的;reasonable 合理的;reliable 可靠的;responsible 负责的。根据下文“in special radar images taken by satellites”可知,一些城墙在卫星拍摄的雷达影像中是易于识别的。故选A。
49.A.proved B.claimed
C.threatened D.requested
50.A.reality B.tradition
C.mansion D.civilization
解析:根据设空前“also”可知,你也会对这些历史遗迹背后的神秘故事感到惊奇。wonder意为“感到诧异”。故选B。
解析: reality 现实;tradition 传统;mansion 宅第,公馆;civilization 文明。根据上文“made the vision become”可知,此处指将这一愿景变成了现实。故选A。
51.A.burden B.secret
C.solution D.fortune
解析:burden 负担;secret 秘密;solution 解决方法;fortune 幸运。根据下文“how ancient men ... 4,500 years ago”可知,古人如何搬运巨石对于现代人来说仍然是一个秘密。故选B。
52.A.finance B.storage
C.transportation D.production
解析:finance 财政;storage 储存;transportation 运输;production 产量。根据下文“when cars or boats never existed some 4,500 years ago”可知,现代人不知道古人是如何运输这些巨石的。故选C。
53.A.sports B.religious
C.fighting D.family
解析:根据下文“Then his servants ... from his next life.”可知,金字塔不仅是国王的坟墓,也是宗教活动的场所。故选B。
54.A.preserved B.recovered
C.buried D.restored
解析:preserve 保存;recover 恢复;bury 埋葬;restore 修复。根据上文“his body was carefully treated with various medicines and materials and was wrapped”可知,做这些的目的是长时间地保存尸体。故选A。
55.A.leadership B.peace
C.honour D.inspiration
解析:根据下文“removing all the unrest and pain from his next life”可知,此处指为死去的国王的灵魂带来安宁。故选B。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
The problem with __56__ (learn) history by key dates and moments is that it gives us a spotlit view of the past—bright stars of major events twinkling against a giant—but dark and mysterious night sky of history. __57__ a result, we lose the sense of the context of major events, and the ways in __58__ our history—and our world—have been, and still are, connected.
So we set out to find out __59__ was happening elsewhere on October 14, 1066 as the Battle of Hastings was raging.
The Norman knights were also expanding into Sicily and mainland Italy, while the migration of Seljuk Turks from Central Asia was about to threaten the Byzantine Empire, __60__ (eventual) leading to the call for the First Crusade.
But my __61__ (favor) moment in 1066 is from China, where Sima Guang began writing his monumental history of China, __62__ (know) as the Comprehensive Mirror to Aid in Government.
Frances Wood, a former head of the Chinese section at the British Library __63__ (dig) out an early manuscript of this work. Wood explained how this history __64__ (suppose) to be of use to those in charge—by setting in context the __65__ (decide) made by China's leaders in centuries past (403BC-207BC) and by analyzing the moral virtues of their actions.
56.__________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________ 
61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________
篇章导读:本文是一篇议论文。文章讨论了通过关键日期和重大事件学习历史的局限性,指出这种学习方式可能会导致忽略历史事件之间的联系和背景,并强调了全面理解历史脉络的重要性。
56.答案:learning
解析:考查非谓语动词。此处应用learn的动名词形式,作介词with的宾语。故填learning。
57.答案:As
解析:考查介词。as a result为固定短语,意为“结果”,位于句首,单词首字母应大写。故填As。
58.答案:which
解析:考查定语从句的引导词。此处为“介词+关系代词”引导的定语从句,先行词是the ways,指物,关系词代替先行词在从句中作介词in的宾语,应用which引导。故填which。
59.答案:what
解析:考查定语从句的引导词。此处为“介词+关系代词”引导的定语从句,先行词是the ways,指物,关系词代替先行词在从句中作介词in的宾语,应用which引导。故填which。
60.答案:eventually
解析:考查词性转换。此处应用形容词favorite“最喜爱的”作定语,修饰名词moment。故填favorite。
61.答案:favorite
解析:考查词性转换。此处应用形容词favorite“最喜爱的”作定语,修饰名词moment。故填favorite。
62.答案:known
解析:考查非谓语动词。where引导的定语从句谓语为began,此处应用非谓语动词,his monumental history of China与know为被动关系,应用过去分词作后置定语,修饰名词history。故填known。
63.答案:dug
解析:考查动词的时态。根据下文的explained可知,此处应用一般过去时。故填dug。
64.答案:was supposed
解析:考查动词的时态和主谓一致。be supposed to do sth为固定搭配,意为“应该/被期望做某事”,根据句中的explained可知,此处应用一般过去时,主语this history是第三人称单数,be动词应用was。故填was supposed。
65.答案:decisions
解析:考查词性转换。根据定冠词the和设空后的made by China's leaders可知,此处指多个决定,应用可数名词decision的复数形式。故填decisions。
第四部分
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,想邀请外教Peter一起参加你校组织的中国文字演变历史的讲座。请给他写一封邮件,内容包括:
1.讲座时间、地点;
2.讲座内容。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Peter, ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
Yours,
Li Hua
[精彩范文]
Dear Peter,
Knowing that you have a great interest in Chinese culture, I can't wait to tell you that there will be a lecture on the history of Chinese characters evolution in the school hall from 9 am to 11 am next Friday.
Attending the lecture, not only will you acquire more knowledge concerning Chinese characters but also you are able to experience the process of Chinese character transformation, which includes the features of different periods and Chinese character application then. Besides, you won't want to miss the chance to imitate the Chinese calligraphy from different times.
Looking forward to your arrival!
Yours,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Agatha was in the library, reading the Girl Detective series, when she noticed something strange. Her best friends, Timmy and Florence, were talking to each other in whispers while keeping a good, safe distance from her! When she waved at them, they looked away.
Things only got stranger in art class. Timmy and Florence went to sit at a different table from Agatha busy painting and glanced at her when they thought she wasn't looking.
Now, Agatha considered herself to be something of a detective. After all, she had read many detective stories for children and even had an old broken magnifying glass (放大镜) abandoned by her father. When the rest of the class went out for lunch, she slipped to Timmy and Florence's table and examined it carefully with the magnifying glass.
There was paint, and red and pink construction paper. What could they be doing This was definitely a mystery that needed solving!
After lunch Timmy and Florence chatted to her as if nothing was going on, but they kept smiling at her in a slightly strange way. Of course, Agatha could have asked them what they were up to, and they might have told her—but she wouldn't have a chance to become a detective!
On the way home from school, Florence and her mum happened to walk ahead of Agatha and her mum. Agatha saw them go into the bookshop. Strange, again. Florence didn't read much—no matter how many detective stories Agatha recommended to her!
The next day at school, Agatha kept an eye on her friends and tried to work out their mystery, but they seemed determined to keep things secret. She asked them if they would like to play with her after school, but they said they couldn't because they were busy. Even more mysterious ...
When Agatha's mum came to pick her up after school, she was so lost in the unsolved mystery that she hardly noticed her busy father was coming along, which was unusual. When they arrived home, her father said she could go into the living room.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
Opening the door of the living room, Agatha heard voices shout from darkness, “SURPRISE!”.﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
After eating the cake, Agatha got down to the business of opening her birthday presents.﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Agatha (阿加莎)是一个喜欢读侦探小说的小女孩。有一天,她注意到她的两个最好的朋友Timmy (蒂米)和Florence (弗洛伦斯)奇怪而神秘的行为。她决定像侦探一样展开调查。在打开客厅门的那一刻发生了什么?Agatha又得到了什么礼物?
[精彩范文]
Opening the door of the living room, Agatha heard voices shout from darkness, “SURPRISE!”. When she entered the darkened living room, the lights came on suddenly. Her best friend Timmy and Florence were there, grinning! On the table were a cake with candles and a pile of presents. Mum and Dad followed her into the living room and lit the candles, saying: “Happy Birthday, dear. You were so distracted by the mystery to be solved as to forget today is your birthday! Now, blow the candles, make a wish and enjoy the cake.”
After eating the cake, Agatha got down to the business of opening her birthday presents. The first gift was the big red and pink birthday card with “HAPPY BIRTHDAY” written on it in Timmy and Florence's childish handwriting. “We hope you like the card we made for you!” said Timmy, and Florence added, “We also bought the latest Sherlock Holmes Detective series for you!” Agatha hugged her friends in appreciation of their surprise gifts. Mum and Dad handed her a brand new magnifying glass in place of the old broken one. Agatha might not have solved the mystery, but it was still a wonderful birthday party!

展开更多......

收起↑

资源列表