资源简介 六盘水培文学校2025年秋季期中考试高二英语 答案听力:1. A 2. C 3. A 4. A 5. B 6. B 7. C 8. A 9. C 10. B11. C 12. B 13. C 14. B 15. C 16. A 17. A 18. B 19. C 20. A阅读理解21.A 22.C 23.C24.B 25.C 26.A 27.D28.A 29.D 30.C 31.D32. B 33. B 34. B 35. C36.F 37.A 38.G 39.B 40.D41.A 42.D 43.B 44.A 45.C 46.D 47.C 48.B 49.D 50.B 51.C 52.C 53.A 54.D 55.BAA 细节理解题。根据Legoland Windsor Theme Park in London部分中“Adults: $35. Ages 3 -15 and 60+: $26. Buy online and save $3 per person.(成人35美元。3 -15岁和60岁以上26美元。在网上购买,每人可节省3美元)”可知,如果一对夫妇想带着他们5岁的儿子去温莎乐高主题公园游玩,他们需要在网上预订时支付35+35+26-3-3-3=87美元。故选A。C 细节理解题。根据If you love getting wet, don’t miss the Rain Disco-an indoor dance floor with a rain system that provides showers of warm water to the music. 可得出答案C。C 推理判断题。根据文章主要介绍了四个公园的开放时间,特色项目,门票等信息。主要是宣传的作用,借此吸引更多的人去游玩。所以短文可能来自旅行指南。故选C。B【分析】本文是一篇记叙文。文章作者通过介绍自己参加北极滑雪队选拔测试的经历激励人们探索新世界,多展示自己的能力。24.细节理解题。根据文章第一段“I decided to ski to the North Pole. It was after I saw an advertisement in a newspaper looking for people to join a team to ski 350 miles to the North Pole. Back in 1996,there had never been a woman from the UK who had accomplished this challenge.(我在报纸上看到一则招聘参加滑行350英里去北极的滑雪队的广告后,我决定滑雪去北极。早在1996年,还没有一个英国女性能完成这项挑战)” 可知,作者在读到广告之后,下决心去申请参加这项挑战。故选B。25.细节理解题。根据文章第三段中的“and later I found out that the organizers were not looking for amazing individuals,but great team players,and this moment had shown them who would take care of others in the team.(后来我发现组织者寻找的不是优秀的个人,而是优秀的团队成员,这一时刻向他们展示谁会在团队中照顾其他人)”可知,组织者认为新人选拔中团队精神是最重要的。故选C。26.推理判断题。根据文章第四段“These personalities of asking for help and showing weakness are necessary for women to master.(这些寻求帮助和表现软弱的个性是女性必须掌握的。)”可知,女性展示软弱可以得到帮助,所以可以推测作者认为女性表现软弱是有好处的。故选A。27.推理判断题。根据作者对自己申请挑战和参加北极探险选拔测试的描述,尤其最后一段中“I was selected for the team. I realized that I could achieve more than I ever imagined—more importantly,by sharing my story with others,I could inspire them to take a step into the new world and reveal more of their abilities.(我被选入了这个团队,我意识到我可以取得比我想象中更多的成就。更重要的是,通过与他人分享我的故事,我可以激励他们向新世界迈出一步,展示出更多的能力)”可知,作者旨在通过与他人分享该故事,激励他们迈出一步,进入新的世界,展示他们更多隐藏的能力。故选D。C【导语】这是一篇说明文。主要讲述园艺活动有利于身体健康并分析了原因。28.推理判断题。根据第二段““Activities such as digging, planting, weeding and harvesting require movement and can help to improve strength,” said Clayton, CEO of an online lawn care company. “Performing these activities regularly can help burn calories, and keep a healthy weight.”(“像挖土,种植和收割这样的活动需要运动并能帮助我们改善体力” Clayton,一家网上草坪护理公司的CEO说,“经常进行这些活动可以帮助燃烧卡路里,保持一个健康的体重”)”可知,Clayton对园艺活动持支持的态度。故选A。29.主旨大意题。根据第三段第一句“Beyond burning calories and building muscle, lots of studies have shown that gardening can improve the immune system(除了燃烧卡路里和锻炼肌肉,很多研究表明园艺看改善免疫系统)”以及第三句“Doing garden work for that time each week can reduce the risk of obesity, high blood pressure and heart disease.(每周做150分钟的园艺工作能够减少患肥胖,高血压以及心脏病的风险)”可知,本段主要讲园艺活动有助于降低患病的风险。故选D。30.细节理解题。根据第四段“Gardening provides a chance for social connection, too. It can be a shared activity among family members, friends or neighbors, building relationships and a sense of belonging.(园艺也为社会联系提供了机会。它可以是家庭成员,朋友或邻居之间的共同活动,从而建立关系和归属感)”可知,园艺活动对社交的影响是它可以建立人们间的关系。故选C。31.主旨大意题。根据第一段“Spending time outdoors has long been linked (联系) to better health.Gardening goes beyond just beautifying outdoor spaces—it can have a deep effect on our physical and mental (身心上的) health.(长期以来,人们一直认为户外活动有利于身体健康。园艺不仅仅是美化室外空间——它还对我们的身心健康产生很深的影响)”可知,文章主要讲述进行园艺活动有利于身心健康,所以文章的标题“开始园艺,并获得健康的好处”。故选D。七选五【导语】这是一篇说明文。主要介绍了与陌生人交谈的一些好处。36.根据该段标题“You can meet a really great person.”(你会遇到一个很棒的人。)引出话题,提到遇到一个很棒的人。以及下文“You can also meet someone who will give you a chance to get your dream job.”(你也可以遇到一个人,他会给你一个机会得到你梦想的工作。)说明遇到的另一个很棒的人。由此可推知,空格处内容为遇到其中之一很棒的人。结合选项F项“You can meet a person who will become your best friend in the future.(你会遇到一个人,他将来会成为你最好的朋友。)”符合此推断,上下文紧密连接,符合语境。故选F项。37.由该题为段落小标题可知,为总结该段内容。该段下文“You have some opinion about different subjects and you know your friends’ and relatives’ points of view about them, too. But there are millions of other people who think differently and can give you unpredictable yet smart ideas that will broaden your horizons.”(你对不同的主题有一些看法,你也知道你的朋友和亲戚对他们的看法。但是还有成千上万的人有不同的想法,他们可以给你意想不到的聪明想法,开阔你的视野。)可知,讲的是与陌生人交谈可能会给你意想不到的观点,开阔你的视野。结合选项A项“You can expand your world view.(你可以扩展你的世界观。)”意思一致,为总结该段内容。故选A项。38.根据本段标题“You can improve your social skills.”(你可以提高你的社交技能。)可知,本段讨论的是“与陌生人交谈对提高社交技能的作用”。结合选项G项“Whatever social skills you have, you can make them better when talking to strangers.(无论你有什么社交技巧,你都可以在与陌生人交谈时让它们变得更好。)”和本段主旨内容一致,上下文语意连贯,符合语境。故选G项。39.根据本段标题“You can cheer someone up.”(你可以让别人高兴起来。)引出话题,提到让别人高兴起来。以及下文“Praise people and they will think something pleasant about you.”(赞美别人,他们就会对你有好感。)由此可知,本段谈论的是,与陌生人交谈可以让别人开心。结合选项B项“Smile and people will smile in return.(微笑,别人也会报以微笑。)”和本段内容主旨一致,起到上下文的承上启下作用,符合语境。故选B项。40.根据上文“However, someone you suddenly meet can figure out the right solution you didn’t even think about before.”(然而,你突然遇到的某个人可以想出你以前甚至没有想过的正确解决方案。)讲的是别人提供帮助,给你解决方案。结合选项D项“It may be the help you needed to get a long time ago.(这可能是你很久以前就需要的帮助。)”承接上文内容,为上文内容的语意递进,上下文紧密连接。故选D项。完形填空【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了在餐厅工作的佟艾看到游客被巨浪卷进海里,立刻跳入海中救人,和另一位不知名的游客成功救了克莱尔和她的女儿艾莉亚。41.考查固定短语词义辨析。句意:一天下午,天气晴朗,海面平静,他像往常一样在工作。A. as usual像往常一样;B. on purpose故意地;C. by chance偶然地;D. at once立刻。根据上文“Tongai has worked as a waiter at a restaurant for the past eight years.”可知,佟艾在过去的八年里一直在这家餐馆当服务员,因此是像往常一样在工作。故选A。42.考查形容词词义辨析。句意:一天下午,天气晴朗,海面平静,他像往常一样在工作。A. stormy激烈的;B. shallow浅的;C. distant遥远的;D. calm平静的。根据下文“Tourists who had finished their lunch at the restaurant were walking along the water’s edge”可知,在餐厅吃完午餐的游客沿着水边散步,因此此时海面是平静的。故选D。43.考查形容词词义辨析。句意:在餐厅吃完午餐的游客正沿着水边散步,欣赏迷人的山海景色,突然,一堵“水墙”升起,把许多人带到了海里。A. boring无聊的;B. fascinating引人入胜的;C. passing瞬间的;D. amusing有趣的。根据上文“walking along the water’s edge”可知,游客沿着水边散步,因此应该是在欣赏迷人的山海景色。故选B。44.考查副词词义辨析。句意:在餐厅吃完午餐的游客正沿着水边散步,欣赏迷人的山海景色,突然,一堵“水墙”升起,把许多人带到了海里。A. suddenly突然;B. naturally自然;C. certainly当然;D. gradually逐渐。根据上文“Tourists who had finished their lunch at the restaurant were walking along the water’s edge”可知,在餐厅吃完午餐的游客沿着水边散步,由此推知当时海边很平静,因此是突然地一堵“水墙”升起。故选A。45.考查动词词义辨析。句意:佟艾见此情景,立刻跑到外面,脱下衣服,跳进水里。A. looked看起来;B. sank沉没;C. jumped跳;D. fell下跌。根据上文“Tongai immediately ran outside, undressed himself”可知,佟艾立刻跑到外面,脱下衣服,由此推知是想救人,因此是跳进水里。故选C。46.考查形容词词义辨析。句意:汹涌的海浪拍打着海岸,使那些受到惊吓的受害者很难回来。A. dangerous危险的;B. necessary必要的;C. possible可能的;D. difficult困难的。根据上文“Towering waves were breaking on the shore”可知,汹涌的海浪拍打着海岸,因此对于受害者来说回来很困难。故选D。47.考查动词词义辨析。句意:佟艾救出的两个人是克莱尔和她8岁的女儿艾莉亚。A. attracted吸引;B. approached接近;C. rescued拯救;D. prevented预防。根据下文“We are so ________ to Tongai and the tourist who risked their lives to save ours.”可推知,佟艾救了克莱尔和她8岁的女儿艾莉亚。故选C。48.考查动词词义辨析。句意:他们走着走着,一个巨浪把他们撞进了港口。A. returned回来;B. knocked撞击;C. followed跟随;D. led带领。根据上文“a huge wave”和下文“them into the harbour”可推知,巨浪威力很大,把两人撞进了港口。故选B。49.考查动词词义辨析。句意:克莱尔大声呼救,佟艾和另一名跳进水里帮忙的游客就在她旁边。A. warm温暖;B. serve服务;C. check检查;D. help帮助。根据下文“Tongai caught Arya and pushed her onto the rocky shore.”可推知,佟艾和另一名跳进水里帮忙的游客是去帮忙救人的。故选D。50.考查形容词词义辨析。句意:克莱尔在他们后面爬上来,精疲力尽。A. disappointed失望的;B. exhausted精疲力竭的;C. ashamed惭愧的;D. excited兴奋的。根据上文“Clair scrambled (爬) up behind them”和巨大的海浪在拍打海岸的情境可推知,克莱尔从水里爬上来会筋疲力尽。故选B。51.考查动词词义辨析。句意:我女儿立刻认出了他,我们拥抱在一起。A. interviewed采访;B. joined加入;C. recognized辨别出;D. congratulated祝贺。根据上文“I recently went to the restaurant to thank him”可知,克莱尔和女儿去餐厅感谢佟艾,因此是一见面立刻认出佟艾。故选C。52.考查形容词词义辨析。句意:我们非常感谢佟艾和冒着生命危险救我们的游客。A. generous慷慨的;B. sensitive敏感的;C. grateful感激的;D. disturbing令人不安的。根据下文“who risked their lives to save ours”可推知,克莱尔非常感谢救了她们命的两个人。故选C。53.考查动词词义辨析。句意:多亏佟艾和其他的帮手,那天没有人失去生命! A. lost失去;B. risked冒险;C. changed改变;D. improved改进。根据上文“Thanks to Tongai and other helpers”可推知,因为佟艾和其他的帮手在,那天没有人失去生命。故选A。54.考查名词词义辨析。句意:佟艾现在被视为英雄,因他及时的救援而受到赞扬。A. star明星;B. soldier士兵;C. winner赢家;D. hero英雄。根据上文佟艾毫不犹豫地跳进海里救人可推知,他会被视为英雄。故选D。55.考查形容词词义辨析。句意:佟艾现在被视为英雄,因他及时的救援而受到赞扬。A. regular定期的;B. timely及时的;C. medical医疗的;D. financial金融的。根据上文“When seeing that, Tongai immediately ran outside, undressed himself”可知,佟艾当时立刻去救人,因此是及时的救援。故选B。语法填空the 57.brightly 58. are 59. was made 60. itsto continue 62. Looking 63. in 64. But 65.cottages写作 第一节范文一 The Scientist I Respect the MostThe scientist I admire most is Qian Xuesen, a renowned Chinese aerospace engineer. Often called the “Father of China’s Missile and Space Program,” he studied abroad but returned to China despite numerous challenges. His dedication and expertise laid the foundation for China’s achievements in rocketry and space exploration.Qian’s story teaches me that true success lies in contributing to one’s country and society. His perseverance and love for his homeland inspire me to work hard and remain committed to my goals, no matter the difficulties. He is a true hero in my heart.范文二 The Scientist I Respect the MostThe scientist I admire most is Tu Youyou, a Chinese pharmaceutical chemist. In the 1970s, she and her team successfully extracted artemisinin from sweet wormwood, a discovery that revolutionized malaria treatment and saved millions of lives globally. For this groundbreaking work, she was awarded the Nobel Prize in Physiology or Medicine in 2015.Her story deeply inspires me. It teaches me that perseverance and believing in the value of traditional knowledge can lead to world-changing achievements. Her dedication to science, often through countless experiments and without modern facilities, motivates me to pursue my goals with passion and resilience.范文三The Scientist I Respect the MostThe scientist I respect the most is Yuan Longping, known as the "Father of Hybrid Rice." He dedicated his life to developing high-yield hybrid rice varieties. His revolutionary work significantly increased China's grain output and has been crucial in ensuring food security for not only China but also many other countries.From him, I learn the profound spirit of dedication and simple persistence. His dream of "enjoying the cool under the hybrid rice plants as tall as sorghum" shows a great mind connected to the people. He inspires me to apply my knowledge to solve real-world problems and contribute to society.读后续写范文:Paragraph 1: Mia’s heart sank. She stared at the broken shells on the floor, her breath caught in her throat. “You knew this was special!” She picked up the pieces, her voice shaking. “Get out!” Leo stepped back quickly. “I didn’t mean to...” he whispered, his voice shaking. “You never mean to!” she screamed. Leo’s face turned pale, and he quickly bent down to pick up the pieces. Mia turned away, unable to speak. That night, she lay in bed staring at the ceiling, remembering Grandma’s warm hands and gentle voice: “Patience!” She clutched her pillow, trying to forget the broken necklace.Paragraph 2: The next morning, Mia was surprised to find a box on her desk. On top was a note, written in shaky letters: “I’m sorry, Mia. I tried to fix it.” Inside, she saw the broken shells carefully glued back together, some tied with string, some placed in the shape of a heart. At the center was a new shell—small, but shining—clearly one Leo had found himself. Mia smiled through tears. It wasn’t perfect, but it was filled with love. She picked up the necklace and gently placed it around her neck, whispering, “Thank you, Leo.”听力原文(Text 1)M: The red car with two doors is nice. And I like the color.W: Don’t forget we have three kids.M: That’s true. I guess we need the white one with four doors.(Text 2)W: Pacific Travel Company, Jane speaking. How can I help you M: Hello, it’s Stuart Gould here. I’ve booked a two-day group tour with your company and I need to make some changes to the original booking.(Text 3)W: You don’t look very well. Is there anything I can do M: No thanks, maybe I’ll go home early today.W: Yes, I think you should. But don’t forget to tell our manager first.(Text 4)W: We’re having the meeting on Monday. That’s the day after tomorrow. Can you give me the report by Sunday M: OK. I’ll try to finish it as soon as possible.(Text 5)M: I’m worried about the exam in chemistry.W: Me, too. Mrs. Smith always sets a hard paper, doesn’t she M: You’re right, and I failed last time.(Text 6)W: How about eating out tonight for a change M: It’s an idea, I suppose. Where shall we go W: There’s a new Italian place which has just opened.M: That might be worth a try and we can take the bus.W: Let’s walk there. It’s not far.M: OK.W: And we could invite Amelia and Rob, too.M: But it’s too far for them. They’d need to drive there. Besides, Rob has a flight to London tonight.(Text 7)M: Linda! I was looking for you. I wanted to ask you what you are planning to do this weekend.W: What’s up, Doug I was supposed to watch a concert with my sister, but she canceled our appointment at the last minute. Now I have no plans.M: We are planning to go climbing in the Azusa Mountains on Saturday. You really must join us.W: That sounds great, but I haven’t climbed for a while. I’ll get tired easily.M: All you have to do is walk and enjoy the scenery of the mountains along the way. The mountain is not that tall. There’s no way you can’t do it. Plus, we are going to have a delicious picnic at the top of the mountain.W: OK. I certainly love picnics. I’m starting to get excited about climbing now! I’d better get a good pair of shoes.(Text 8)M: Hey, what about these ties Which do you prefer, the green one or the black one W: I prefer the black one but I think you’ll take the red tie I saw in Camden Market. The color suits your jacket perfectly.M: Yeah.W: What do you think of this dress M: It would look really good with high heels.W: High heels I don’t like high heels much. I find them really uncomfortable.M: I guess it would look good with the shoes you’re wearing. Are you getting the dress W: I’m not sure … I’d like to look in the market first before I decide whether to buy it or not.M: I’d rather go for a coffee than look at more clothes now.(Text 9)W: What are you reading M: An article about this guy … Frane … Selak. They’ve called him the unluckiest man in the world. It looks like he’s had an unbelievable life.W: Unbelievable How M: Well … It started in the 1960s. He says he was on a train that came off the tracks and crashed into a river — he survived but the other 17 people died!W: Lucky.M: Frane did break his arm, though. Anyway, the next year he was flying on a small plane, which also crashed. Just as it was about to crash, one of the doors opened — the article says it had a fault — and he was sucked out. He escaped unhurt but nobody on the plane survived.W: That’s unbelievable!M: I know. Then a few years later, Frane was in a bus accident. There was heavy rain and the bus lost control on the wet road and crashed into a river. He survived, although 20 people drowned. Then Frane was in a car that caught fire while he was driving it on the motorway. He managed to get out with seconds to spare before the fuel tank exploded.W: I don’t know whether he’s unlucky or extremely lucky, but I don’t think I ever want to travel with this guy.(Text 10)W: About two years ago I went with my class on our first school trip — five days in Paris! There were about thirty of us and four teachers. We all went in one big coach from our school in London. The teachers told us to be at school at four thirty in the morning. Everyone was there on time, but the coach didn’t arrive until five o’clock and we didn’t leave until five thirty! We were very cold and tired.Anyway, the coach was very comfortable and we watched a DVD and listened to some music on the journey. We had some sandwiches and drinks with us, so we went straight to Paris without stopping. The hotel was very old, but our room was nice and the bed was great! I shared the room with three other girls.When we went shopping I tried to practice my French a few times but sometimes I didn’t know the right words and spoke in English instead! The shops were great — I bought lots of presents, such as a dress for my mother, a bag for my dad and a T-shirt for my little sister!I think what I enjoyed most was the boat trip. I took lots of photos of my friends and the wonderful art galleries. I was sad to leave Paris. I had a lovely time there. 成绩报告查询:1.扫描二维码下载APP2.应用商店搜索【好分数】下载安装六盘水市培文学校2025年秋季期中考试高二英语答题卡姓名班级:座号:考场:注意事项准考证号1.答题前请将姓名、班级、考场、座号和准考证号填写清楚。2.客观题答题,必须使用2B铅笔填涂,修改时用橡皮擦干净。[0][0][0][0][0][0]1[0][0][1][1][1][1][1]C1][1][1]3.主观题必须使用黑色签字笔书写。[2][2][2][2][2][2][2][2]4.必须在题号对应的答题区域内作答,超出答题区域书写无效:[3][3][3][3][3][3][3][3][4][4][4][4][4][4][4][4]5.保持答卷清洁完整[s][5][s][s][s][s][s][5][6][6][6][6][6][6][6][6][7][7][7][7][7][7]正确填涂缺考标记[8][8][8][8][8][8][8][8][9][9][9][9][9][9][9][9]一.听力(30分)■1[A][B][C]6[A][B][c]11[A][B][C]16[A][B][C]2[A][B][c]7[A][B][c]12[A][B][c]17[A][B][C]■3[A][B][C]8[A][B][c]I3[A][B][C]I8[A][B][c]■4[A][B][c]9[A][B][c]14[A][B][C]19[A][B][c]5[AJ[B][C]10[AJ[B][C]15[AJ[B][c]20[A][B][c]■■■■■■■■■■■■■■■二阅读理解(50分)21[A][B][c][D]26A][B][C][D]31[A][B][C][D]36[A][B][C][D][E][F][G]22[A][B][c][D]27[A][B][c][D]32[A][B][c][D]37[A][B][c][D][E][F][G]23[A][B][c][D]28[A][B][c][D]33[A][B][c][D]38[A][B][c][D][E][F][G]24[A][B][c][DJ29[A][B][c][J34[AJ[B][c][DJ39[AJ[B][c][J[E][F][G]25[AJ[B][c][D]30[A][B][C][D35[A][B][C][D40[A][B][c][D][E][F][G]■■三完形填空(15分)41[A][B][c][D]46[A][B][c][D]51[A][B][c][D]42[AJ[B][C][D]47[A][B][C][DJ52[A][B][c][J43[A][B][c][D]48[A][B][c][DJ53[A]B][c][D44[AJ[B][c][D]49[A][B][c][D]54[A][B][c][D]45[A][B][c][D]50[A][B][C][D]55[A][B][c][D]■■■■■四.语法填空(15分)56>59061626465 ID:3345847第1页共2页六盘水培文学校2025年秋季期中考试高二 英语注意事项:1.答卷前,考生务必用黑色碳素笔将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号填写在答题卡上,并认真核准准考证号、姓名、考场号、座位号及科目。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。.3.考试结束后,将答题卡交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt A. £19.15. B. £9.15. C. £9.18. 答案是B。1. What kind of car will the speakers buy A. The one with four doors.B. The one with two doors.C. The one in red.2. Why does the man make the call A. To confirm a booking. B. To make a booking. C. To change a booking.3. What will the man probably do today A. Ask for sick leave.B. See a doctor after work.C. Invite his manager to his house.4. When does the conversation take place A. On Saturday. B. On Sunday. C. On Monday.5. What are the speakers mainly talking about A. A teacher. B. An exam. C. Chemistry.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How will the speakers go to the new Italian place A. By bus. B. On foot. C. By car.7. What will Rob do tonight A. Eat out. B. Meet friends. C. Fly to London.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8. What are the speakers mainly discussing A. A weekend plan. B. A delicious picnic. C. The beautiful scenery.9. What did the woman intend to do A. Walk along the park. B. Stay at home. C. Attend a concert.10. What is the woman’s attitude toward climbing in the end A. Worried. B. Excited. C. Tired.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11. What color tie does the woman think matches the man’s jacket A. Green. B. Black. C. Red.12. Why doesn’t the woman like high heels A. They aren’t beautiful.B. They are uncomfortable to wear.C. They don’t match the dress.13. What does the man mean in the end A. He knows a cafe nearby.B. He can’t decide what to buy.C. He doesn’t want to go on shopping.听第 9 段材料,回答第 14 至 16 题。14. How many people were there on the train A. 17. B. 18. C. 20.15. Why did the bus lose control A. It had a fault. B. It caught fire inside. C. The road was wet.16. What was the result of the car accident A. The car’s fuel tank exploded.B. The car crashed into water.C. Frane broke his arm.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. When did the students get to school A. At 4:30. B. At 5:00. C. At 5:30.18. How did the speaker feel when the coach arrived A. Excited. B. Tired. C. Sad.19. What did the speaker get for her sister A. A dress. B. A bag. C. A T-shirt.20. What did the speaker like best about this trip A. The boat trip.B. The comfortable hotel.C. The shopping experience.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ALegoland Windsor Theme Park in LondonLegoland Windsor is the best choice for young families. The park is designed for children from 3 to 12. There are over 50 rides as well as live shows, workshops, and other attractions aimed at younger children, and especially those who are already fond of building block (积木) toys.The park is open every single day. Adults: $35. Ages 3-15 and 60+: $26. Buy online and save $3 per person.Pi-o Indoor Theme Park in LongueuilThe Pi-o Indoor Theme Park features 16 rides, a small sea train, a kid-sized bowling alley (保龄球场), a mirror maze (迷宫), theme rooms which include the Christmas room on the sea, and a private reception room. “I wanted to create a safe environment for kids aged 1 to 10,” explains the owner Jocelyne Pinard. She notes how many competing amusement parks have sections that can be unsafe for young kids such as the “ball rooms” full of loose plastic balls. So this is how it is different from other amusement parks.Open seven days a week. The admission fees are $16. 99 for individuals and $64 for families.Wonderla Theme Park in IndiaWonderla is a world-class amusement park. It’s modern, clean and green, and has all kinds of attractions. There are over 50 rides, 12 of which are water-based and 9 especially for small children. If you love getting wet, don’t miss the Rain Disco — an indoor dance floor with a rain system that provides showers of warm water to the music.Monday to Friday 11 a.m. until 6 p.m.; Saturday, Sunday, holiday and festival seasons 11 a.m. until 7 p.m.Single adult/ child — $13.50; Family ticket (for any four people) $50.00; Children 3 and under — Free.21. If a couple want to visit Legoland Windsor Theme Park with their 5-year-old son, how much do they need to pay when booking online A. $87. B. $70. C. $93. D. $96.22. What can you do in Wonderla A. Play bowling.B. Play block toys.C. Enjoy dancing with rain.D. Have an experience with dinosaurs.23. Where is the passage most probably taken from A. A science magazine. B. A textbook. C. A travel guide. D. A local newspaper.BI decided to ski to the North Pole. It was after I met with an advertisement in a newspaper looking for people to join a team to ski 350 miles to the North Pole. Back in 1996, there had never been a woman from the UK who had accomplished this challenge. I wondered what it would be like to survive in temperatures cold enough to freeze your flesh in seconds, so I sent off the application form.The application form full of pictures of male explorers arrived. The words “Are you man enough for the ultimate(极限的) challenge ” made me angry and even more determined to join the team.Over 500 individuals applied for a place in the team, and the selection process included physical and psychological tests designed to pick the best group. In one test, there was a huge rope ladder we had to climb, and I froze at the top because I have a fear of heights. I thought my hopes were fading as most other applicants sailed past, leaving me behind. But two others helped me over, and later I found out that the organizers were not looking for amazing individuals, but great team players, and this moment had shown them who would take care of others in the team.I had revealed my weakness, and in a place like the Arctic, you have to be yourself, as there is nowhere to hide. These personalities of seeking for help and showing weakness are necessary for women to master.I realized that by being myself, I could succeed. I was eventually selected for the team. I got to be aware that I could achieve more than I ever imagined—more importantly, by sharing my story with others, I could inspire them to take a step into the new world and reveal more of their abilities.24.How did the author react out on seeing the advertisement A.She got angry. B.She was determined.C.She got frightened. D.She was uninterested.25.What did the organizers view as the most important in the selection of new hands A.Personality. B.Individual ability.C.Spirit of teamwork. D.Courage to challenge.26.What does the author think of women’s showing weakness A.Beneficial. B.Shameful.C.Pitiful. D.Disturbing.27.What’s the intention of the author in writing this passage A.To inspire us to prepare for our future goal.B.To advise women to turn to others.C.To make suggestions to her team members.D.To encourage people to explore the unknown.CSpending time outdoors has long been linked (联系) to better health. Gardening goes beyond just beautifying outdoor spaces—it can have a deep effect on our physical and mental (身心上的) health.Gardening involves physical activity that works all the main muscle (肌肉) groups, which is helpful for overall health. “Activities such as digging, planting, weeding and harvesting require movement and can help to improve strength,” said Clayton, CEO of an online lawn care company. “Performing these activities regularly can help burn calories, and keep a healthy weight.”Beyond burning calories and building muscle, lots of studies have shown that gardening can improve the immune system (免疫系统). The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) recommends that people get at least 150 minutes of exercise each week, and gardening is listed as a suitable activity. Doing garden work for that time each week can reduce the risk of obesity, high blood pressure and heart disease. Additionally, spending time outdoors makes us get close to natural sunlight, which is important for vitamin D synth.Gardening provides a chance for social connection, too. It can be a shared activity among family members, friends or neighbors, building relationships and a sense of belonging.Gardening also offers cognitive (认知的) benefits. It excites the senses, improves focus and encourages problem-solving and creativity. It provides a chance to learn about plants, ecosystems and the environment, developing a deeper understanding and appreciation for nature.28.What is Clayton’s attitude towards gardening A.Supportive. B.Doubtful. C.Unclear D.Uncaring.29.What does paragraph 3 mainly tell us about gardening A.It improves focus. B.It is a waste of time.C.It can keep a body in shape. D.It helps to reduce the risk of diseases.30.How does gardening affect social connection according to the text A.It contributes to creativity. B.It encourages problem-solving.C.It builds relationships between people. D.It improves people’s awareness of safety.31.What is the best title for the text A.How to Start a Garden B.Choose a Garden or NotC.What Plants Grow Best in a Garden D.Start Gardening and Get the Health BenefitsDThis morning, I saw the shocking headline: “Passenger Dies When Car Crashes in Driverless Mode”. In the article, various people said that the public should oppose the idea of developing driverless cars. They said that some advances in technology were unnecessary and could even be dangerous. Hence, we should cease accepting technology just because it is new. The newspaper reported that the car company had already apologized for the accident, but the families of the deceased said it was not enough. Nevertheless, the company still claimed that most people would be travelling in driverless cars one day soon.On the one hand, there are many different groups of people around the world who live happily in the absence of new technology. Probably the most well-known are the Amish, a group of Christians living in rural America. They do not own or drive cars, watch TV, or use the Internet. They have lived mainly as farmers since the 18th century, and they will probably be living the same way in the distant future. They advocate a simple life with an emphasis on hard work, family, and community. They think that is better than caring about luxuries or following the lives of the rich and famous. It could even be argued that the Amish’s quality of life is better since they live in and appreciate the natural environment rather than living in large, polluted cities.On the other hand, new technology has provided people everywhere with many benefits over the years. For example, the latest weather-tracking computer programmes give people lots of warnings about potential natural disasters, which saves many lives. Moreover, the Internet has made it possible for friends and family to keep in touch easily even if they are on opposite sides of the world. It has also made finding opportunities in life much easier, as it allows people to make larger networks of friends through using social media.Personally, I have benefited quite a lot from technological advances. I found my career as an AI designer through a social media network. My health monitor, which I wear all the time, has also helped me get into the best shape of my life. Of course, when new technology changes the way we live, it can be a scary prospect. Nevertheless, I will always look on the positive side of change and accept it rather than resist it.32. What is the main reason some people oppose driverless cars according to the text A. They are too expensive to develop.B. They are considered unnecessary and dangerous.C. They are not supported by the government.D. They are only available in rural areas.33. How do the Amish view modern technology A. They fully embrace it to improve their farming.B. They reject it and emphasize a simple lifestyle.C. They use it only for communication.D. They believe it helps them connect with nature.34. Which of the following is mentioned as a benefit of new technology A. Reducing the cost of living.B. Helping people track weather and avoid disasters.C. Making driverless cars safer.D. Encouraging people to live in cities.35. What is the author’s attitude toward new technology A. Doubtful and resistant.B. Neutral and indifferent.C. Positive and accepting.D. Critical and fearful.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Do you remember those times when your mother told you to avoid talking to strangers But now you’re not a child anymore. In fact, there are many advantages of talking to strangers.●You can meet a really great person.Talking to a stranger is a good habit because you never know whom you may meet. 36 . You can also meet someone who will give you a chance to get your dream job.● 37 .You have some opinion about different subjects and you know your friends’ and relatives’points of view about them, too. But there are millions of other people who think differently and can give you unpredictable yet smart ideas that will broaden your horizons.●You can improve your social skills.38 . Asking appropriate questions and attentive listening are two skills that many of us don’t have. You can better these skills when talking to a stranger.●You can cheer someone up.The thing you’ll definitely like about talking to strangers is that you can make someone’s day better. 39 . Praise people and they will think something pleasant about you. Having a sweet short dialogue is one of those perfect chances to make people cheerful.●You can find the solutions you didn’t know about.Talking to someone you don’t know is all about finding out something you didn’t know. You may have some problems that you can’t solve for a long time. However, someone you suddenly meet can figure out the right solution you didn’t even think about before. 40 .A.You can expand your world view.B.Smile and people will smile in return.C.Why not speak to someone until your turn comes D.It may be the help you needed to get a long time ago.E.You shouldn’t miss these unexpected chances of meeting people.F.You can meet a person who will become your best friend in the future.G.Whatever social skills you have, you can make them better when talking to strangers.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Tongai has worked as a waiter at a restaurant for the past eight years. He was working 41 one afternoon on a beautiful day with clear blue skies and 42 seas. Tourists who had finished their lunch at the restaurant were walking along the water’s edge, taking in the 43 ocean and mountain views, when 44 a “wall of water” rose up and carried lots of people out to sea. When seeing that, Tongai immediately ran outside, undressed himself, and 45 into the water.Towering waves were breaking on the shore, making it 46 for the shocked victims to get back. Tongai used his belt to pull people from the water, shouting for help as he worked.Two of the people Tongai 47 were Clair and her 8-year-old daughter, Arya. As they walked, a huge wave 48 them into the harbour. Clair cried for help, and Tongai and another tourist who’d jumped in to 49 were in the water next to her. Tongai caught Arya and pushed her onto the rocky shore. Clair scrambled (爬) up behind them, 50 .“I recently went to the restaurant to thank him,” Clair said. “My daughter 51 him immediately, and we hugged each other. We are so 52 to Tongai and the tourist who risked their lives to save ours.”Thanks to Tongai and other helpers, no one 53 their lives that day! Tongai is now regarded as a 54 and praised for his 55 rescues.41.A.as usual B.on purpose C.by chance D.at once42.A.stormy B.shallow C.distant D.calm43.A.boring B.fascinating C.passing D.amusing44.A.suddenly B.naturally C.certainly D.gradually45.A.looked B.sank C.jumped D.fell46.A.dangerous B.necessary C.possible D.difficult47.A.attracted B.approached C.rescued D.prevented48.A.returned B.knocked C.followed D.led49.A.warm B.serve C.check D.help50.A.disappointed B.exhausted C.ashamed D.excited51.A.interviewed B.joined C.recognized D.congratulated52.A.generous B.sensitive C.grateful D.disturbing53.A.lost B.risked C.changed D.improved54.A.star B.soldier C.winner D.hero55.A.regular B.timely C.medical D.financial第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或所给单词的正确形式。Sarek National Park is in the remote far north of Sweden, above _____56____ Arctic circle. In summer the sun ____57_____(bright) shines and never sets. There_____58____(be) over 100 glaciers and lots of reindeer in Sarek. The Sami people made this territory their home. In 1909, a national park _____59________(make) in order to keep the land in _____60______(it) natural state. Though the Sami are allowed_____61_____ (continue) their traditional way of life in the park, all new development is banned within park boundaries. ___62____(look) after reindeer was a way of life for the Sami. Today, most Sami have houses____63_____ villages near Sarek and live a modern life. _____64_____ every spring, a small number of Sami still follow reindeer into the valleys of Sarek. living in tents or old _____65_______ (cottage) and enjoying their traditions.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你校英语报正组织英语作文比赛,请以“我最尊敬的一位科学家”为话题,写一篇短文参赛,内容包括:1.人物简介及事迹;2.你的感悟。注意:1. 字数100词左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。The Thompson house was always noisy before school. Every morning, twelve-year-old Mia did her hair at the kitchen table, her fingers moving quickly as she tried to ignore the regular “clang-clang-clang” beside her. Her little brother Leo, his cheeks still soft with sleep, was hitting his spoon on his bowl like a bell.“Stop it!” Mia said, throwing potato chips at him. As she did, the necklace (项链) around her neck moved a little. The necklace, made of shells (贝壳), was her most loved thing-a gift from Grandma before she passed away. Mia valued this necklace dearly. She remembered how Grandma had handpicked each shell during their last trip to the beach. “This round shell means patience,” Grandma had whispered stories while placing it around Mia’s neck. Right now, Mia needed all the patience she could get.As the days went by, Mia found herself struggling less to keep her patience. Leo’s noisy habits, though still bothersome, didn’t seem as annoying as before. There were moments when she’d catch him making funny faces or dancing around to music only she could hear. She would roll her eyes, but deep down, a part of her smiled. One afternoon, while sitting together on the sofa, Leo shyly asked about the necklace. “Why do you love it so much ” he whispered. Mia then told him the story of Grandma and the special meaning of each shell. For a moment, Leo looked thoughtful, and Mia hoped he understood how much the necklace meant to her. She wished he would be more careful, but little did she know, that wish was about to be tested.After a two-day summer camp, Mia came home and found Leo lying on her bedroom floor, her box turned over.“What are you doing !” she shouted. Leo jumped. “I-I just wanted to see...” The necklace fell from his hand, and the string broke. The shells dropped to the floor like small white teeth, some of them broken into several parts.注意:1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Mia’s heart sank.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________The next morning, Mia was surprised to find a box on her desk.________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________试卷第6页,共7页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 贵州省六盘水市培文学校2025-2026学年度高二年级第一学期期中质量检测英语答案.docx 贵州省六盘水市培文学校2025-2026学年度高二年级第一学期期中质量检测英语答题卡.pdf 贵州省六盘水市培文学校2025-2026学年度高二年级第一学期期中质量检测英语试卷.docx