【高考突破方案】强化训练 选择性必修第一册 Unit2 Onwards and upwards 高考一轮总复习英语(外研版)(含答案)

资源下载
  1. 二一教育资源

【高考突破方案】强化训练 选择性必修第一册 Unit2 Onwards and upwards 高考一轮总复习英语(外研版)(含答案)

资源简介

强化训练
Ⅰ.阅读理解
A
(2025·河南部分名校高三模拟)
After working for almost a full year interning (实习) for a dream company, my life came to an earth shattering end as a result of a severe car accident that significantly influenced my ability to walk. I spent 6 months relearning how to use my legs that were surgically repaired.
During this terribly slow time period of my life, I reevaluated my purpose and motivation. Sure, I was happy using my skills to help brands grow their profit. At the same time, I was haunted by the sense that I was not contributing in a way that was truly meaningful. When I began casting about to find my true passion and calling, I realized that my heart, mind, and soul's purpose lay in trying to bring systemic change to the failing program we call education.
I earned my Master's Degree from Lipscomb University and dove right into an interesting environment. The vast majority of my students came from economically disadvantaged homes and many of them had experienced multiple Adverse Childhood Events (ACEs). 100% of my students were in the bottom 10% in the nation.
My students received individual learning plans in which they and their families enjoyed being able to close their gaps. My students developed in this community and the vast majority grew into the 99th percentile of NWEA's Map Growth Assessment. I learned more about educational equity, providing safe spaces for kids to make mistakes and it showed me a lot about my ability to empathize (共情) and be a difference maker.
I am thankful to be a teacher because in a world where we hide behind Twitter and Facebook political commentary, there is a desperate need for advocates who strap on their boots and fight for equity in this nation. All children are worth fighting for. All children are capable. All children deserve to be loved, cherished and passionately motivated to be the best they can be.
语篇导读:本文为记叙文,主要讲的是作者在遭遇到一次交通事故之后,开始逐渐反省自己的社会贡献,决定投身教育事业,从而实现自己的价值。
1.How was the author affected by the car accident
A.He lost interest in his job then.
B.He was disabled permanently.
C.He couldn't earn as much from work.
D.His interning period had to be delayed.
解析:A 推理判断题。根据第二段的“At the same time, I was haunted by the sense that I was not contributing in a way that was truly meaningful. (与此同时,我感到自己并没有以一种真正有意义的方式做出贡献。)”可知,在作者腿部康复期间,作者意识到自己原来的工作没有对社会做出有意义的贡献,因此感到苦恼,对工作失去了兴趣。故选A。
2.What does the underlined word “haunted” in Paragraph 2 mean
A.Troubled. B.Defended.
C.Attracted. D.Tested.
解析:A 词义猜测题。根据第二段的“I was not contributing in a way that was truly meaningful(我没有以一种真正有意义的方式做出贡献)”可知,作者觉得自己没有以一种真正有意义的方式做出贡献,这让作者感到很苦恼,因此画线词haunted意思是“使困扰”,和troubled意思相近。故选A。
3.What do we know about the author's students
A.They were all gifted in various fields.
B.They had been left behind educationally.
C.They had bad relations with their parents.
D.They differed greatly in economic backgrounds.
解析:B 细节理解题。根据第三段的“100% of my students were in the bottom 10% in the nation.(我所有的学生都是全国排名倒数10%的学生。)”可知,这些学生在教育上落后了。故选B。
4.What did the author attach importance to in his teaching
A.The role of social media platforms.
B.The students' political views.
C.The students' individual circumstances.
D.The response from the families.
解析:C 推理判断题。根据第四段的“My students received individual learning plans in which they and their families enjoyed being able to close their gaps.(我的学生收到了个人学习计划,他们和他们的家人都很高兴能够缩小他们的差距。)”可知,作者在他的教学中重视学生的个人情况。故选C。
B
(2025·河南鹤壁市高三模拟)
As a new mother in 2016, Tash Gorst was scrolling (翻阅) through her phone when she fell down the rabbit hole of reading about plastic pollution. Fast forward to 2019 and she had opened Gather, an organic zero waste shop.
Customers come to Gather to refill their own containers with everything from rice to beauty products. And it's not only the produce that is sustainable—the shop is powered by renewable energy and financed by a more sustainable bank, while all the units inside have been made from waste materials, mostly by Gorst herself.
Zero waste shops have become an increasingly common feature on the streets in recent years. Where they have gone, supermarkets now look set to follow, with Morrisons, Marks & Spencer and Waitrose all recently agreeing to add refill stations in shops by the end of this year. Meanwhile, Asda has introduced refill aisles (过道) to more of its supermarkets following successful trials.
As small startup businesses aiming to make responsible decisions without cutting ethical (道德上的) corners, refill shops tend to be more expensive than supermarkets and chains. Gorst acknowledges that not everyone can afford to buy from them.
“But if you can, you should. You'll feel good about the small decision that you've made in contributing to your local economy and doing something that's better for the planet,” she says.
Emily Drabble is a regular Gather customer. She buys everything that would “normally be encased in plastic”, from cleaning products to food like pasta, which she puts into glass containers. “When I get home, I love unpacking my shopping, throwing nothing in the bin,” Drabble says.
And customers at refill shops get more than just physical goods, notes Gorst. Besides employing four local people, Gather, for example, holds free events, including a monthly book club for reading about sustainability, workshops for kids and so on. “I also see it as a place to bring people together,” she says.
语篇导读:本文是一篇说明文。文章介绍了一名新妈妈Tash Gorst在翻阅手机时阅读到了关于塑料污染的内容时发现了一个“新世界”。到2019年,她开设了Gather,一家有机零废物商店,并取得很好的社会效应。
5.Why does the author mention Gorst's random reading in Paragraph 1
A.To share a parenting experience.
B.To offer background information.
C.To attach importance to motivation.
D.To show advantages of digital reading.
解析:B 推理判断题。根据第一段“As a new mother in 2016, Tash Gorst was scrolling (翻阅) through her phone when she fell down the rabbit hole of reading about plastic pollution. Fast forward to 2019 and she had opened Gather, an organic zero waste shop. (2016年,Tash Gorst作为一名新妈妈,在翻阅手机时阅读到了关于塑料污染的内容时发现了一个‘新世界’。快进到2019年,她开设了Gather,一家有机零废物商店。)”及下文对Tash Gorst的介绍可推知,作者在第一段中提到Gorst的随机阅读,以提供背景信息。故选B。
6.Which of the following is a significant feature of Gather
A.It is run in an ecologically friendly way.
B.It sells sustainable goods at bargain prices.
C.It is only favored by customers with a green concept.
D.It differs from supermarkets in low carbon awareness.
解析:A 细节理解题。根据第二段中的“And it's not only the produce that is sustainable—the shop is powered by renewable energy and financed by a more sustainable bank, while all the units inside have been made from waste materials, mostly by Gorst herself. (不仅仅农产品是可持续发展的——这家商店的能源是可再生能源,由一家更可持续发展的银行提供资金,而店内所有的部件都是由废料制成的,其中大部分是由Gorst自己制作的。)”可知,Gather以生态友好的方式运行是它的一个重要特征。故选A。
7.What is Drabble's attitude towards refill shops
A.Amused. B.Critical.
C.Objective. D.Enthusiastic.
解析:D 推理判断题。根据倒数第二段中的“Emily Drabble is a regular Gather customer. She buys everything that would ‘normally be encased in plastic’, from cleaning products to food like pasta, which she puts into glass containers. (Emily Drabble是Gather的常客。她购买所有‘通常用塑料包装’的东西,从清洁产品到意大利面等食物,她把它们放进玻璃容器中。)”可推知,Drabble对补货店的态度是热情的。故选D。
8.What does the example in the last paragraph imply
A.People may regard refill shops as fitness clubs.
B.Refill shops ought to share some social responsibilities.
C.People can benefit more from refill shops than expected.
D.Refill shops need to hold various events to promote sales.
解析:C 推理判断题。根据最后一段“And customers at refill shops get more than just physical goods, notes Gorst. Besides employing four local people, Gather, for example, holds free events, including a monthly book club for reading about sustainability, workshops for kids and so on. ‘I also see it as a place to bring people together,’ she says. (Gorst指出,在补货商店的顾客得到的不仅仅是实物。例如,除了雇用四名当地人外,Gather还举办免费活动,包括一个阅读可持续发展书籍的月度读书俱乐部、儿童研讨会等等。‘我还认为这是一个让人们聚在一起的地方,’她说。)”可推知,最后一段中的例子表明,人们可以从补货商店中获得比预期更多的好处。故选C。
Ⅱ.完形填空
(2025·邯郸市联考)
As the other four players enjoy the crucial victory in an Arena of Valor (《传说对决》) competition, they remained unaware that their teammate Lu Dong is a Paralympic (残奥会) 1. champion who plays with her feet.
Lu 2. an interest in Arena of Valor in 2017. 3. , her appearances in Internet cafes drew a lot of curious glances, which made her 4. . However, it also led to generous compliments when others 5. her remarkable skills. Besides video games, Lu has 6. an hour daily to piano practice for the past three years and has also showcased her skills in both cooking and beauty makeup.
Losing her 7. in a childhood accident, Lu stopped participating in P.E. classes to avoid 8. in her elementary school days, which made her physically and mentally 9. . Luckily, she was recommended to join the provincial swimming team in 2004. She won two golds and two silvers in the youth group of the National Championship in 2005, earning a 10. in the national squad (代表队). Lu's exceptional performances in the pool caught the eye of Beijing Sports University in 2020, 11. the beginning of her college journey.
Changing from a(n) 12. girl to a national champion, Lu gained immense (巨大的) confidence. She no longer 13. to wear T shirts in summer or to tuck (塞进) her sleeves into her pockets in winter.
“It was swimming that 14. the girl who always talked a lot and was brave enough to 15. the fixed image of the disabled.” Lu said.
语篇导读:本文是一篇记叙文。主要讲述的是失去双臂的残奥会游泳冠军卢冬是如何克服身体障碍,在游泳领域取得卓越成就,并进而在游戏,钢琴,烹饪和美容等多个领域展现自己的才能和自信的故事。
1.A.swimming     B.running
C.dancing D.singing
解析:A 句意:当其他四名队员在《传说对决》比赛中取得关键胜利的时候,他们并不知道他们的队友卢冬是残奥会游泳冠军,她用脚玩游戏。A.swimming游泳;B.running跑步;C.dancing跳舞;D.singing唱歌。根据下文“Luckily, she was recommended to join the provincial swimming team in 2004. She won two golds and two silvers in the youth group of the National Championship in 2005, earning a 10 in the national squad (代表队).”可知,卢冬是游泳冠军。故选A。
2.A.developed B.created
C.made D.built
解析:A 句意:卢冬在2017年对《传说对决》产生了兴趣。A.developed发展,培养;B.created创造;C.made制作;D.built建立。根据下文的“an interest in”以及句意可知,卢冬在2017年对《传说对决》产生了兴趣,develop an interest in意为“对……产生了兴趣”,符合句意。故选A。
3.A.Eventually B.Formally
C.Initially D.Luckily
解析:C 句意:起初,她在网吧的出现吸引了很多好奇的目光,这让她感到不自在。A.Eventually最终;B.Formally正式地;C.Initially起初;D.Luckily幸运地。根据下文“However, it also led to generous compliments when others 5 her remarkable skills.”可知,后来人们都对她的游戏技能赞不绝口,由此可推测,空处指的是最初人们会对她用脚玩游戏感到好奇。故选C。
4.A.confident B.comfortable
C.uneasy D.annoyed
解析:C 句意同上。A.confident自信的;B.comfortable舒适的;C.uneasy不自在的;D.annoyed恼怒的。根据常理和上文的“her appearances in Internet cafes drew a lot of curious glances”可知,人们都盯着她看,她自然是感到不自在。故选C。
5.A.approved B.witnessed
C.learned D.practiced
解析:B 句意:然而,当别人看到她出色的游戏技能时,也对她赞不绝口。A.approved批准;B.witnessed目击,见证;C.learned学习;D.practiced练习。根据常理和上文的“However, it also led to generous compliments”可知,此处指的是这些看到了她出色的游戏技能的人对她赞不绝口。故选B。
6.A.dedicated B.lasted
C.waited D.offered
解析:A 句意:除了玩电子游戏,过去三年里,卢冬每天花一个小时练习钢琴,还展示了她的烹饪和美妆技能。A.dedicated把(时间、精力)用于,致力于;B.lasted持续;C.waited等待;D.offered提供。根据常理和上文的“an hour daily to piano practice for the past three years”可知,此处指的是卢冬每天都会花一个小时练习钢琴,dedicate...to...意为“把(时间、精力等)用于……”符合句意。故选A。
7.A.hands B.arms
C.legs D.feet
解析:B 句意:童年时期的一场意外让卢冬失去了双臂,因此她在小学时不再参加体育课,以避免受伤,这让她在身心上都变得脆弱。A.hands手;B.arms胳膊;C.legs腿;D.feet脚。根据上文的“As the other four players enjoy the crucial victory in an Arena of Valor (《传说对决》) competition, they remained unaware that their teammate Lu Dong is a Paralympic (残奥会) 1 champion who plays with her feet.”提到卢冬是用脚打游戏,由此可知,童年的意外让卢冬失去的是双臂。故选B。
8.A.wounds B.damage
C.injuries D.loss
解析:C 句意同上。A.wounds伤口;B.damage损害;C.injuries受伤;D.loss损失。根据上文“they remained unaware that their teammate Lu Dong is a Paralympic (残奥会) 1 champion who plays with her feet”可知,卢冬失去了双臂,她在小学时不再参加体育课,以避免受伤。故选C。
9.A.vulnerable B.capable
C.strong D.tired
解析:A 句意同上。A.vulnerable易受伤害的;B.capable有能力的;C.strong强壮的;D.tired劳累的,厌烦的。根据上文的“Losing her 7 in a childhood accident, Lu stopped participating in P.E. classes to avoid 8 in her elementary school days”可知,由于一场意外,卢冬失去了双臂,为避免受伤小学时不再上体育课;由此可推测,失去双臂让她身心都变得脆弱,容易受到伤害。故选A。
10.A.degree B.living
C.position D.point
解析:C 句意:2005年,她在全国锦标赛青年组中获得了2金2银,进入了国家队。A.degree学位;B.living生计;C.position位置,职位;D.point观点,特点。根据上文的“She won two golds and two silvers in the youth group of the National Championship in 2005”以及下文的“in the national squad (代表队)”可推测,卢冬凭着自己的傲人成绩成为国家队的一员,即在国家队有了一席之地。故选C。
11.A.changing B.marking
C.following D.proving
解析:B 句意:2020年,卢冬在泳池中的出色表现引起了北京体育大学的注意,标志着她大学之旅的开始。A.changing改变;B.marking标志;C.following跟随;D.proving证明。根据上文的“Lu's exceptional performances in the pool caught the eye of Beijing Sports University in 2020”可知,她的出色表现引起了北京体育大学的注意,所以将其录取,而这也标志了她大学生涯的开始。故选B。
12.A.uncommunicative B.unambitious
C.selfish D.impatient
解析:A 句意:从一个沉默寡言的女孩到全国冠军,卢冬获得了极大的自信。A.uncommunicative沉默寡言的;B.unambitious没有名利心的;C.selfish自私的;D.impatient没有耐心的。根据上文的“ 3 , her appearances in Internet cafes drew a lot of curious glances, which made her 4 .”以及“Losing her 7 in a childhood accident, Lu stopped participating in P.E. classes to avoid 8 in her elementary school days, which made her physically and mentally 9 .”可知,最初面对别人的注视,卢冬非常不自在,而且她童年时期的意外事故让她身心受到伤害,由此可知,一开始的她是拘谨的,沉默寡言的。故选A。
13.A.managed B.attempted
C.expected D.hesitated
解析:D 句意:她不再犹豫在夏天穿T恤,或者在冬天把袖子塞进口袋。A.managed管理,做成;B.attempted试图;C.expected期待;D.hesitated犹豫。根据上文的“Changing from a(n) 12 girl to a national champion, Lu gained immense (巨大的) confidence.”可知,卢冬逐渐有了自信,说明没有胳膊的她不再惧怕在夏天穿短袖或者在冬天把袖子塞进口袋,所以此处表示不再“犹豫”符合语境。故选D。
14.A.found out B.brought back
C.waken up D.taken away
解析:B 句意:“是游泳让我找回了那个总是爱说话的女孩,那个勇敢地挑战残疾人固有形象的女孩。”卢冬说。A.found out查明;B.brought back使记起,使恢复;C.waken up叫醒;D.taken away夺走。根据上文的“Changing from a(n) 12 girl to a national champion, Lu gained immense (巨大的) confidence.”以及下文的“the girl who always talked a lot and was brave enough”可知,此处指的是游泳让她有了信心,使她又恢复成事故发生前那个爱说话的女孩。故选B。
15.A.understand B.accept
C.challenge D.shape
解析:C 句意同上。A.understand理解;B.accept接受;C.challenge挑战;D.shape塑造。根据语境以及上文的“It was swimming that 14 the girl who always talked a lot and was brave enough”可知,卢冬虽然没有双臂,但是她不畏命运的挑战,不仅成为游泳冠军,还用脚打游戏,弹钢琴,甚至烹饪美妆也不落下;由此可知,她用自身的经历,挑战人们对残疾人存在的固有的印象。故选C。
Ⅲ.七选五
(2025·石家庄市质量摸底)
Sometimes it seems that we can't feel any joy in life. We all have such bad days. However, an inability to feel joy is not the norm and requires attention. 1. Luckily, there are steps we can take to generate joy.
2. Learning to recognize emotions that inhibit (抑制) our ability to access joy. This can help us gain access to our positive core emotions. For example, when we feel anxious, slow down, breathe and name the emotion. Once the body feels calm, we get curious about the emotion's meaning. We may ask, “What is this emotion protecting me from?” and “If you move this emotion aside, what's underneath?”
Pay someone a compliment (称赞). 3. So witnessing someone else's happiness can make us smile, plimenting a friend or co worker can help. Saying “It's nice to see you today” goes a long way. They may smile or show appreciation for your kind words. Witnessing their joy and happiness will lift your spirits.
Enjoy small moments of pleasure. Imagine you're a joy detective and try to identify one positive interaction that you've experienced recently.4. When you notice a positive feeling, try to stay with the moment. In the long run, it will lengthen our experience of positive emotions.
Smile, even when you don't feel like it. When we're feeling down, smiling may be the last thing on our mind. However, turning up the corners of your mouth can lower stress and boost your mood. It is a good way to watch a funny movie. Notice what happens when you laugh or smile.5.
A.Get out of a bad mood.
B.Watch out for joy blockers.
C.Emotions tend to spread rapidly among people.
D.This may remind you of a past pleasant experience.
E.Perhaps it was a warm conversation or dinner with a friend.
F.Chances are that you'll experience a wave of joy, even for a moment.
G.Joylessness can affect our mental health, relationship and well being.
语篇导读:本文是一篇说明文。文章通过提出一系列建议和方法,旨在帮助读者在生活中创造和感受更多的快乐。
解析:
1.G 根据空前内容“However, an inability to feel joy is not the norm and requires attention.(然而,感受不到快乐并非常态,这需要引起我们的注意)”可知,感受不到快乐需要引起注意。选项G“Joylessness can affect our mental health, relationship and well being.(缺乏快乐会影响我们的心理健康、人际关系和幸福感)”延续上文内容,进一步阐述了感受不到快乐可能对我们的心理健康、人际关系和幸福感产生负面影响,是一个合适的衔接句。故选G。
2.B 空处为段首句,为本段主要内容。根据下文内容“Learning to recognize emotions that inhibit (抑制) our ability to access joy. This can help us gain access to our positive core emotions. For example, when we feel anxious, slow down, breathe and name the emotion. Once the body feels calm, we get curious about the emotion's meaning. We may ask, ‘What is this emotion protecting me from?’ and ‘If you move this emotion aside, what's underneath?’(学会识别那些抑制我们获得快乐能力的情绪。这可以帮助我们触及到积极的内心情感。例如,当我们感到焦虑时,放慢节奏,深呼吸,并给这种情绪命名。一旦身体平静下来,我们就会对这种情绪的意义产生好奇。我们可能会问:‘这种情绪在保护我什么?’以及‘如果你把这种情绪放在一边,下面隐藏的是什么?’)”可知,本段讲述的是我们需要了解抑制我们快乐的情绪。选项B“Watch out for joy blockers.(警惕快乐的阻碍因素)”与下文内容相符,适合作本段主题句。故选B。
3.C 根据下文内容“So witnessing someone else's happiness can make us smile, too. (因此,看到别人的幸福也会让我们微笑)”可知,看到别人幸福也会让我们微笑。选项C“Emotions tend to spread rapidly among people.(情绪很容易在人与人之间传播)”与下文内容相符,指的是情绪在人与人之间会迅速传播,所以看到别人幸福也会让我们微笑。故选C。
4.E 根据空前内容“Imagine you're a joy detective and try to identify one positive interaction that you've experienced recently.(想象你是一个快乐侦探,试着找出你最近经历过的一个积极的互动)”可知,上文要求读者想象自己是一个快乐的侦探,并尝试找出最近经历的一次积极的互动。选项E“Perhaps it was a warm conversation or dinner with a friend.(这可能是一次与朋友的愉快交流,或者是一起共进晚餐的时光)”给出了一个具体的积极互动的例子,即与朋友之间的温馨交谈或晚餐,与上文内容相符。故选E。
5.F 根据上文内容“Notice what happens when you laugh or smile.(注意当你大笑或微笑时会发生什么)”可知,上文要求读者注意自己大笑或微笑时的反应。选项F“Chances are that you'll experience a wave of joy, even for a moment.(你很有可能会感受到一阵快乐,哪怕这种快乐只是短暂的)”指出大笑或微笑很可能会让你体验到一阵快乐,哪怕只是短暂的,这与上文的内容相呼应。故选F。
Ⅳ.语法填空
(2025·皖南八校联考)
Local craftspeople (手艺人) have passed down the traditional wood carving art through innovation and developed a path for the intangible cultural heritage, 1. (pour) fresh life into the traditional craft. Dongyang wood carving is known for its unique craftsmanship and masterly art. Dongyang is home 2. 11 national level masters of arts and crafts and 60 provincial level ones.
Lu Guangzheng, in his late 70s, is a national level inheritor (传承人) of Dongyang wood carving. Lu 3. (admit) to the wood carving technical school in Dongyang when he was 13 years old. Today, he still 4. (active) participates in the creation of wood carving works.
“Wood carving is an art form, 5. requires comprehensive knowledge, covering fields such as architecture, fine arts, and music. So, I always advise my apprentices (徒弟) to not only master the fundamental skills of wood carving, but also learn about various 6. (discipline),” Lu said.
The artist added that the further development of the wood carving industry relies on not only 7. (experience) craftspeople, but, more importantly, the younger generation.
Dongyang wood carving is inseparable from rosewood. In 8. 1980s, rosewood furniture gained in popularity. Thanks to the rise of Dongyang wood carving and increasing levels of 9. (consume), many wood carving artisans who worked outside Dongyang returned to their hometown 10. (explore) potential business opportunities.
语篇导读:本文是一篇说明文。文章主要讲述了东阳木雕艺术的传承与发展,以及其对年轻一代和当地经济的影响。
解析:
1.pouring 考查非谓语动词。句意:当地的手艺人通过创新传承了传统木雕艺术,为非物质文化遗产开辟了一条道路,为传统工艺注入了新的活力。根据前文的“have passed down”和“and developed”可知,句子已有谓语动词,空处需用非谓语动词作状语,动词pour与逻辑主语Local craftspeople构成主动关系,需用现在分词形式。故填pouring。
2.to 考查介词。句意:东阳是11位国家级工艺美术大师和60位省级工艺美术大师的故乡。be home to为固定短语,意为“是……的所在地;是……的家乡”。故填to。
3.was admitted 考查动词时态语态。句意:陆光正在13岁时被东阳木雕技术学校录取。根据时间状语“when he was 13 years old”可知,空处谓语动词需用一般过去时,主语Lu与动词admit构成被动关系,需用一般过去时的被动语态:was/were done。主语为第三人称单数,be动词需用was。故填was admitted。
4.actively 考查副词。句意:如今,他仍然积极参与木雕作品的创作。根据空后的“participates”可知,空处需用副词actively“积极地”修饰动词participates作状语。故填actively。
5.which 考查定语从句。句意:木雕是一种艺术形式,它需要全面的知识,涵盖建筑、美术和音乐等领域。空处需用关系代词引导非限制性定语从句,修饰先行词art form,指物,在从句中作主语,需用关系代词which引导。故填which。
6.disciplines 考查名词复数。句意:所以,我总是建议我的徒弟不仅要掌握木雕的基本技能,还要学习各种学科。discipline意为“学科”时,是可数名词,根据空前various可知,空处需用其复数形式disciplines。故填disciplines。
7.experienced 考查形容词。句意:这位艺术家补充说,木雕产业的进一步发展不仅依赖于经验丰富的工匠,更重要的是依赖于年轻一代。空处需用形容词作定语修饰名词craftspeople,所给词experience的形容词为experienced,意为“有经验的”。故填experienced。
8.the 考查冠词。句意:在20世纪80年代,红木家具开始流行。在表示特定年代时,通常要用定冠词the,in the 1980s为固定短语,意为“在20世纪80年代”。故填the。
9.consumption 考查名词。句意:多亏了东阳木雕的兴起和消费水平的提高,许多在外工作的东阳木雕艺人返回家乡,探索潜在的商业机会。根据空前的“levels of”可知,空处需用名词形式作宾语,所给词consume的名词为consumption,意为“消费”。故填consumption。
10.to explore 考查非谓语动词。句意:多亏了东阳木雕的兴起和消费水平的提高,许多在东阳以外工作的木雕工匠回到了家乡,探索潜在的商业机会。根据空前“returned to their hometown”及空后“potential business opportunities”可知,空处需用不定式作目的状语。故填to explore。

展开更多......

收起↑

资源预览