Unit1-3单元 任务型阅读 强化练 2025-2026学年小学英语人教PEP版六年级上册期末复习

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit1-3单元 任务型阅读 强化练 2025-2026学年小学英语人教PEP版六年级上册期末复习

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
Unit1-3单元 任务型阅读 强化练 2025-2026学年
小学英语人教PEP版六年级上册期末复习
One morning Mr. and Mrs. Brown get up very early. After the breakfast, they go shopping at seven fifty. They get to the shop at eight. In the shop, they see a lot of clothes. Mrs. Brown likes them. So she buys a shirt for their son, a skirt for their daughter and a sweater for Mr. Brown. She buys a blouse for herself, too. It is ten now, so they want to go home.
Mr. Brown drives along the street. He can't find the way. Then he sees an old man and asks him, “Excuse me, sir. Where am I ” The old man looks at him and their car. “You're in your car, sir.” He says.
1.When do Mr. and Mrs. Brown go shopping
2.Do Mr. and Mrs. Brown get to the shop at nine
3.What does Mrs. Brown buy for Mr. Brown
4.How do Mr. and Mrs. Brown get to the shop
5.How many children do Mr. and Mrs. Brown have
Mike: Wu Binbin, let’s go to the bookstore.
Wu Binbin: Great! How do we get there
Mike: Come to my home first. I have a robot. And he has GPS. We can ask it.
Wu Binbin: OK! Where is your home
Mike: Do you know the post office near the hospital My home is in front of the post office.
Wu Binbin: I see.
(Some minutes later)
Mike: How can we get to the bookstore, Robin
Robin: Turn left at the post office and go straight. Then turn right and turn right again. You can see the bookstore.
Mike: OK! Let’s go!
6.Where do Mike and Wu Binbin want to go
7.Where is Mike’s home
8.Who has GPS
9.How do they go to the bookstore
10.Where is the post office
I’m Mike. I often go to the post office by bike. I usually go to the library on foot. Sometimes I go to school by bus.
I’m Mary. I often go to the post office by car. I usually go to the library by subway. Sometimes I go to school on foot.
I’m Amy. I often go to the post office by car. I usually go to school by bus and I go to the library on foot. Sometimes I go to the park by bike.
post office library school
Mike by 11 on foot by 12
Mary by car by 13 on foot
Amy by 14 on foot by 15
Today is Saturday. It’s sunny. Mike and Tom are going to the zoo at 10 o’clock in the morning. (1) Their home is not far from the zoo. Mike’s home is on the fifth floor, Room 7B.And Tom’s home is on the second floor, Room 5A.First, Mike comes to Tom’s home on foot. They usually meet at Tom’s home. Next, they go to the bus stop. (2) 他们将乘坐15路公交车去动物园。
16.When are they going to the zoo
17.Where is Tom’s home
18.How does Mike come to Tom’s home
19.将划线句子 (1) 译成汉语。
20.将划线句子 (2) 译成英语。
阅读短文,完成任务。
Summer is coming. I'm excited. Because there is a long holiday in summer. It's the summer holiday. This summer holiday, I'm going to a summer camp. I will go with 19 other students on July 7. They will be from the cities around China. We will go hiking. We will go to a forest. We will learn about animals and plants in the forest. In the evening, we will make dinner together. After dinner, we will sit around the fire. We will sing songs and dance together. I want to make new friends there. I will have a great and interesting summer!
21.圈出短文中提到的活动图片。
22.根据短文内容选择正确的一项。
(1). I'm excited because ________. ( )
A.summer is hot
B.I want to have the summer holiday
C. I want to go swimming in summer
(2). The summer camp means ________. ( )
A.夏令营 B.冬令营 C. 培训学校
(3). There are ________ students in the summer camp. ( )
A.twenty B.nineteen C. twenty-one
(4). The students are from ________. ( )
A.different countries B.different cities in the world C. different cities of China
(5). I will feel ________. ( )
A.happy B.tired C. sad
The winter holiday is coming. Mary is making a plan for it. She will visit Beijing with her friends during the holiday. They are going to leave Guangzhou for Beijing on January 21st and stay there for six days. On the first day, they will stay in the hotel. On the second day, they are going to visit the Summer Palace. They can take many nice photos there. In the evening, they will eat some roast duck for dinner at Quanjude Restaurant. It must be delicious. On the third day, Mary plans to visit the Water Cube and the Bird's Nest. They'll enjoy a live show in the Bird's Nest. On the fourth day, they'll visit the Great Wall. On the fifth day, they'll go shopping and buy some gifts for their friends. On the sixth day, they will go to Beijing Zoo. In the afternoon, they will fly back to Guangzhou. Mary hopes they'll have a good time in Beijing.
23.Mary制订的旅行计划游览顺序给下列图片排序。
( )( )( )( )( )
24.根据短文内容选择正确的答案。
(1) Mary is making a plan for the ________. ( )
A.winter holiday  B.summer holiday  C. weekend
(2) Mary is going to stay in Beijing for ________. ( )
A.a whole holiday  B.a week  C. six days
(3) Mary and her friends are going to ________ on the third day. ( )
A.eat roast duck  B.enjoy a live show  C. go to Beijing Zoo
参考答案
1.At seven fifty in the morning. 2.No, they don’t. 3.A sweater. 4.By car. 5.Two.
【分析】短文大意:短文介绍布郎先生和夫人去商店买衣服,回来时迷路了。
1.句意:布朗先生和夫人什么时候去购物?根据短文中的After the breakfast, they go shopping at seven fifty. 早饭后,他们七点五十去购物。可知他们在早上七点五十去购物,该句答语为At seven fifty in the morning.故答案为At seven fifty in the morning.
2.句意:布朗先生和夫人九点到达商店吗?根据短文中的They get to the shop at eight. 他们八点到达商店。可知该句答语为否定回答No, they don’t.故答案为No, they don’t.
3.句意:布朗夫人给布朗先生买了什么?根据短文中的So she buys a shirt for their son, a skirt for their daughter and a sweater for Mr. Brown. 所以她给她们的儿子买了一件衬衫,给她们的女儿买了一件裙子和给布朗先生买了一件毛衣。可知该句答语为A sweater.故答案为A sweater.
4.句意:布朗先生和夫人怎样去商店?根据短文中的Mr. Brown drives along the street.布朗先生沿着街道开车。可知他们开车去商店,该句答语为By car.故答案为By car.
5.句意:布郎先生和夫人有几个孩子?根据短文中的So she buys a shirt for their son, a skirt for their daughter and a sweater for Mr. Brown. 所以她给她们的儿子买了一件衬衫,给她们的女儿买了一件裙子和给布朗先生买了一件毛衣。可知他们有两个孩子,该句答语为Two.故答案为Two.
【点睛】
6.Bookstore. 7.In front of the post office. 8.Mike. 9.Turn left at the post office and go straight. Then turn right and turn right again. 10.Near the hospital.
【分析】6.句意:迈克和吴斌斌想去哪里?根据Wu Binbin, let’s go to the bookstore.,可知迈克和吴斌斌想去书店,故答案为Bookstore.
7.句意:迈克家在哪?根据Do you know the post office near the hospital My home is in front of the post office.,可知迈克家在邮局前面,故答案为In front of the post office.
8.句意:谁有GPS?根据Mike: Come to my home first. I have a robot. And he has GPS.,可知迈克有GPS,故答案为Mike.
9.句意:他们怎么去书店?根据Turn left at the post office and go straight. Then turn right and turn right again. You can see the bookstore.,可知他们要在邮局左转,一直走,然后右转再右转。故答案为Turn left at the post office and go straight. Then turn right and turn right again
10.句意:邮局在哪?根据Do you know the post office near the hospital ,可知邮局在医院附近,故答案为Near the hospital.
【点睛】
11.bike 12.bus 13.subway 14.car 15.bus
【分析】11.结合I often go to the post office by bike,可知我经常骑车去邮局,故答案为bike。
12.结合Sometimes I go to school by bus,可知有时候我坐公共汽车去学校,故答案为bus。
13.结合I usually go to the library by subway,可知我通常坐地铁去图书馆,故答案为subway。
14.结合I often go to the post office by car,可知我经常开车去邮局,故答案为car。
15.结合I usually go to school by bus and I go to the library on foot,可知我通常坐公车去学校,然后步行去图书馆,故答案为bus。
16.They are going to the park at 10 o’clock on Saturday morning. 17.His home is on the second floor, Room 5A. 18.On foot. 19.他们家离动物园不远。 20.They will take the No.15 bus to the zoo.
【导语】本文讲了今天是星期六,迈克和汤姆要去动物园的事情。
16.句意:他们什么时候去动物园?根据“Today is Saturday. It’s sunny. Mike and Tom are going to the zoo at 10 o’clock in the morning.”,可知他们星期六上午10点去动物园,故答案为They are going to the park at 10 o’clock on Saturday morning.
17.句意:汤姆家在哪?根据“And Tom’s home is on the second floor, Room 5A.”,可知汤姆的家在二楼5A室,故答案为His home is on the second floor, Room 5A.
18.句意:迈克怎么去汤姆家?根据“First, Mike comes to Tom’s home on foot.”,可知迈克步行去汤姆家,故答案为On foot.
19.Their他们的,home家,is是,not不,far from远离,the zoo动物园,句子是陈述句,故答案为他们家离动物园不远。
20.他们they,将will,乘坐15路公交车take the No.15 bus,去动物园to the zoo,句子是陈述句,故答案为They will take the No.15 bus to the zoo.
21.第二幅、第四幅、第五幅 22. B A A C A
【分析】短文大意:暑假要来了,我们的暑假计划。
21.根据We will go hiking.可知我们将去徒步旅行,第二幅图片是徒步旅行;根据We will sing songs and dance together. 可知我们会跳舞和唱歌,第四幅和第五幅图是跳舞和唱歌;故答案为.第二幅、第四幅、第五幅。
22.(1)句意:我很兴奋因为_____。A选项夏天很热。B选项我想拥有这次暑假。C选项在夏天我想去游泳。根据Because there is a long holiday in summer.可知B选项正确,故选B。
(2)句意:The summer camp的意思是_____。The summer camp夏令营,故选A。
(3)句意:这次夏令营有_____学生。根据I will go with 19 other students on July 7. 可知是20人,故选A。
(4)句意:这些学生来自_____。A选项不同的国家;B选项世界上不同的城市;C选项中国不同的城市;根据They will be from the cities around China.可知来自中国不同的城市,故选C。
(5)句意:我将会感觉_____。A. happy高兴的;B. tired累的;C. sad难过的;根据 I will have a great and interesting summer!可知将会很高兴,故选A。
23. 3 5 2 1 4 24. A C B
【分析】短文大意:短文介绍了玛丽在寒假和她的朋友们在北京游玩的计划。
23.根据短文中的 On the second day, they are going to visit the Summer Palace. In the evening, they will eat some roast duck for dinner at Quanjude Restaurant. On the third day, Mary plans to visit the Water Cube and the Bird's Nest. They'll enjoy a live show in the Bird's Nest. On the fourth day, they'll visit the Great Wall. On the fifth day, they'll go shopping and buy some gifts for their friends. On the sixth day, they will go to Beijing Zoo. 在第二天,她们将去参观颐和园。在晚上,她们晚餐将在全聚德餐馆吃一些烤鸭。在第三天,玛丽计划去水立方和鸟巢。她们将在鸟巢里欣赏现场表演。在第四天,她们将参观长城。在第五天,她们将去购物给她们的朋友买一些礼物。在第六天,她们将去北京动物园。可知第一幅图鸟巢为序号3;第二幅图动物园为序号5;第三幅图全聚德烤鸭为序号2;第四幅图颐和园为序号1;第五幅图长城为序号4;故答案为3;5;2;1;4。
24.(1)句意:玛丽正在为___做计划。A寒假;B暑假;C周末;根据短文中的The winter holiday is coming. Mary is making a plan for it.寒假要来了。玛丽正在为它做计划。可知玛丽正在为寒假做计划,故选A。
(2)句意:玛丽打算在北京呆___。A整个假期;B一周;C六天;根据短文中的They are going to leave Guangzhou for Beijing on January 21st and stay there for six days. 她们打算1月21日离开广州去北京在那里呆六天。可知玛丽打算在北京呆六天,故选C。
(3)句意:玛丽和她的朋友们打算在第三天___。A吃烤鸭;B欣赏现场表演;C去北京动物园;根据短文中的On the third day, Mary plans to visit the Water Cube and the Bird's Nest. They'll enjoy a live show in the Bird's Nest.在第三天,玛丽计划去水立方和鸟巢。她们将在鸟巢里欣赏现场表演。可知玛丽和她的朋友们打算在第三天欣赏现场表演,故选B。
【点睛】
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览