专题 :Unit 1—Unit 2 期末复习强化试题 2025-2026学年初中英语人教版(2024)八年级上册期末复习

资源下载
  1. 二一教育资源

专题 :Unit 1—Unit 2 期末复习强化试题 2025-2026学年初中英语人教版(2024)八年级上册期末复习

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
专题 :Unit 1—Unit 2 期末复习强化试题 2025-2026学年
初中英语人教版(2024)八年级上册期末复习
一、单项选择
1.—The tree in the garden is ________. It has no leaves.
—Yes, it died last winter.
A.alive B.dead C.living D.active
2.—I can’t find my book. Have you seen it
—No, but you can ________ mine if you want.
A.borrow B.lend C.buy D.sell
3.—I just bought some ________ baked bread. It smells so good!
—Wow, it seems delicious. Let’s share it!
A.badly B.quickly C.slowly D.freshly
4.—Do you know that girl over there
—Yes, she’s my friend. I’m very ________ with her.
A.angry B.familiar C.bored D.surprised
5.—I want to go on a ________ to see the world.
—That sounds like a great idea!
A.journey B.job C.rest D.sleep
6.— What a nice bike! Where ________ you ________ it
— In a store near my grandma’s home.
A.will; buy B.are; buying C.did; buy D.do; buy
7.—Excuse me, I am ________ a toilet. Do you know where it is
—Yes, go along this way and turn left, and then you can see it.
A.looking for B.turning around C.writing down D.fighting against
8.—My grandpa is over eighty years old. He always forgets something.
—Yes. Old people are always ________.
A.surprised B.bored C.ready D.forgetful
9.—Hey, I need to ________ the call. My teacher is calling.
—Okay, talk to you later!
A.put up B.pick up C.hang up D.give up
10.There is ________ wrong with my car, so I don’t need to go ________ to repair (修理) it.
A.something; anywhere B.anything; somewhere
C.something; somewhere D.nothing; anywhere
11.When you visit a museum, you should follow the rules and don’t be ________ them.
A.against B.towards C.during D.around
12.Don’t change it ________ if you make a promise. Or your friends will not trust you.
A.easily B.probably C.especially D.politely
13.—What did Jane do to help the old couple (夫妻)
—She ________ them through the busy streets to the Center Park.
A.reminded B.guided C.advised D.ordered
14.—How beautiful the scenery is! It takes my ________ away.
—That’s true. I really want to live in such a beautiful place.
A.tear B.scarf C.breath D.health
15.—When will the new library open to the public
—It won’t open ________ next Monday.
A.after B.since C.until D.when
二、完形填空
Last Sunday, my family went to the countryside for a picnic (野餐). We took some food and drinks with us. When we arrived there, we 16 a nice place under a big tree. My father and I 17 the tent when my mother prepared the food.
After that, we started to have our picnic. The food was really delicious. We enjoyed it very much and had a pleasant 18 about it. Suddenly, it began to rain. We 19 ran into the tent. We waited for a long time, but the rain didn’t stop. We were all a bit 20 .
Then my father had an idea. He said we could play some 21 in the tent to pass the time. So we played a card game. It was really fun and we soon forgot about the rain.
After the rain stopped, we went out of the tent and enjoyed the countryside. The air was so fresh and the scenery was 22 . We took a lot of photos and made some videos to 23 us of this wonderful moment.
Finally, it was getting dark. We packed up the tent and put away the things. Then, we 24 our trip back home.
It was a 25 day and we all had a good time.
16.A.lost B.chose C.watched D.noticed
17.A.put up B.looked for C.cut down D.picked up
18.A.talk B.walk C.break D.shower
19.A.slowly B.quickly C.easily D.luckily
20.A.excited B.interested C.bored D.relaxed
21.A.sports B.games C.tricks D.jokes
22.A.strange B.awful C.beautiful D.common
23.A.remind B.forget C.leave D.create
24.A.started B.finished C.broke D.missed
25.A.short B.quiet C.long D.great
三、阅读理解
Nowadays, whether teenagers should do chores or not has become a hot topic. Here is a post (帖子) about it.
Question: Should teenagers do chores
Labor (劳动) education catches people’s eye these days. But many surveys show that kids are getting lazier and more parents are doing all the housework. Do you think teenagers should spend time on chores Please leave your comments (评论) about this question.
Comments
David Children often get a lot of homework and have much stress from school. So they don’t have time and energy to do chores. Parents should do the housework instead of the children.
Bob Doing chores helps children to be more independent. It also teaches them life skills such as washing clothes, cooking and cleaning. Kids should be able to do things by themselves. They can’t live with their parents forever.
Mary Doing chores may take a long time. If you are not good at doing chores, you may get into trouble like breaking things or hurting yourself. So there is no need for teenagers to do chores.
Alice We students sit on the chairs all day to study and play with our phones sometimes after school, not wanting to exercise or do other things at all. It is bad for our health. However, doing the housework, from doing the dishes to sweeping the floor, can make us move around and keep away from our phones for a while.
Peter If we take the responsibility to do it, parents will be very happy! In fact, all the family members, not just our mothers, should share the housework. It shows our love for the family and the idea of fairness.
26.The passage is from ________.
A.a storybook B.a report C.a website
27.From David’s words, we can know that _________.
A.David gets a lot of stress from housework
B.David wants to do the housework together with his family
C.David thinks that doing chores should be parents’ job
28.Which of the following is TRUE according to Alice’s words
A.Doing chores is good for children’s health.
B.Children just want to make their parents happy.
C.Doing chores can make children independent.
29.What does the underlined word “responsibility” mean in the text
A.责任 B.机会 C.挑战
30.Who has the similar idea as Peter
A.David. B.Bob. C.Mary.
Linda, 14My parents do 10 hours’ housework a week. My mother does most of the housework, like cooking, watering flowers, and washing clothes. My father can only do the washing, sweep the floor, and take out the trash. He really needs to learn how to do housework.
Celina, 13My mother and my father both share the housework. My mother does the washing, cooking, and cleaning. My father makes the bed and drives me to school. We three often help each other do the cooking.
Paul, 16My father doesn’t do a lot but he tries to help. He hangs up the clothes after my mother does the washing, and my mother is happy that he always gives her a hand.
Bill, 15My mother is a doctor. She is busy with her work every day, so she has little time to do housework. In fact, she isn’t good at doing housework. So my father has to do almost all of it. Sometimes my grandmother comes to help.
31.What does Linda think of her father about housework
A.He is so lazy that he does little housework. B.He is not good at doing chores.
C.He can do most housework well. D.He is too busy every day.
32.How does Celina go to school
A. B. C. D.
33.What’s Paul’s father’s role (角色) in doing housework
A.A planner. B.A cleaner. C.A teacher. D.A helper.
34.Whose father does most of the housework
A.Linda’s. B.Celina’s. C.Paul’s. D.Bill’s.
35.Which of the following is TRUE according to the passage
A.Paul’s mother is angry with his father because he never helps her with housework.
B.Celina’s father needs to learn how to drive.
C.Linda’s mother does most of the chores.
D.Bill’s grandmother helps Bill with his schoolwork.
Do you want to have a fantastic summer vacation Do you want to try something new and special
Welcome to our three-day summer program (项目)! You can do many activities and meet with animals—giraffes, pandas, tigers, and lions!
Age: Students aged 8—16. Groups: There are 2 programs and each needs at least 5 students and at most 15 students. Programs: Program AProgram BDays: Monday to Wednesday, 14—16 July Time: 10:00 a.m.—4:00 p.m.Days: Tuesday to Thursday, 8—10 August Time: 10:00 a.m.—4:00 p.m.
Place: City Camp Center Price: $230 for each member; $250 for each nonmember (非会员). What to do: Come to our center to complete an application form (申请表). Parents should write an agreement (协议书) too. All should be handed in before 7 July. Notes: No free lunches because of personal food differences. You may either bring a lunchbox or pay for lunch at our restaurants.
Come and join us now! Don’t miss it!
36.What animal students may NOT meet in the summer program
A. B. C. D.
37.Who can join in the three-day summer program
A.A kid of 7. B.A boy of 15. C.A girl of 18. D.A man of 26.
38.How much should a member and two nonmembers pay for one program
A.$690. B.$710. C.$730. D.$750.
39.Why are there no free lunches
A.Because there are many restaurants. B.Because the lunches are expensive.
C.Because people have different tastes. D.Because people bring lunchboxes.
40.In which part of the newspaper may you read this passage
A.Science. B.Sports. C.Art. D.Travel.
四、任务型阅读
A father in Qingdao has become popular online because of his heartfelt speech about his son with learning difficulties at a parent-teacher meeting.
In a video, the father says that his son may not be good at schoolwork, but he thinks his son can have a bright future. He also thinks he makes his son get poor grades, because his strong wish and pressure may cause his son’s problem.
The father believes that his son can have a bright future because of two facts. Firstly, his son always believes that good things will happen in the future and shows a lot of interest in life. He thinks these are the key to getting what you want in life.
Secondly, the father praises the school and the teachers. The school can control things well, and has strict and scientific teaching plans. The teachers put a lot of effort into their work. And he also praises the parents of his son’s classmates. They make a happy learning environment.
Many people shared their own experiences with children facing learning difficulties after watching the video. Others said the father’s speech was wonderful because it shows he cares about his son’s future, and it also gives his thanks to the teachers and the school.
41.What is the father’s speech about
A.Facts of a bright future.
B.A happy learning environment.
C.His son with learning difficulties.
D.The key to getting what you want in life.
42.What may make the son get poor grades
A.His interest in life. B.The father’s wish.
C.The rules of the school. D.The teachers’ being strict.
43.What can we learn from the last paragraph
A.Many people like the speech.
B.Many schools have strict rules.
C.Many teachers feel sorry for the speech.
D.Many students could have a bright future.
44.What is the structure of the passage (①—⑤for each paragraph)
A. B. C. D.
【拓展设问】
45.Why does the father think that his son can have a bright future List three reasons.
① .
② .
③ .
46.What can you learn from the father’s speech
五、短文填空
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。
Do-it-yourself projects (项目) let you design your house, giving you a way to save money, but even with step-by-step instructions, DIY doesn’t always go as planned. Nearly 80% of homeowners make some 47 (mistake) while doing DIY. Here 48 (be) three of the biggest mistakes that homeowners often make.
Costing Too Much
More than 40% of people find DIY projects more expensive and difficult than they thought. Starting a task that needs more time or 49 (skill) than you have, you may end up with a big mess (一团糟). “It’s important to think about why you want to do it yourself 50 what you’re hoping to get out of it,” said Bailey Carson, a home care expert (专家). “ 51 you’re doing it just to save money, you might need to think twice. Without the time, tools, and talent (天赋) to do it correctly and 52 (safe), then mistakes may cost you more in the end.”
Using the Wrong Tools
A third of people used wrong tools for DIY projects, which can make the job more difficult and less safe. People design many tools 53 special uses. So if you use them for other tasks, you may get 54 (hurt). Use proper tools for each project, and make sure you know how to use them.
Not Putting Safety (安全) First
DIY mistakes can be costly and 55 (danger) sometimes. 47% of people said that the mistake brought serious problems. Take your time and follow all safety rules when using tools. So, remember to wear dust masks, safety glasses, hearing protection or gloves to protect 56 (you).
六、补全对话
请阅读下面对话,根据对话内容从下面的七个选项中选择五个填入空白处,使对话通顺、合理,意思完整。一空一句。
A: Hello, Peter! Long time no see.
B: Yes. 57
A: It was wonderful! I went to Beijing with my parents.
B: 58
A: Tian’anmen Square, the Palace Museum and some Beijing hutong.
B: 59 Did you eat anything special there
A: Yes. I ate Beijing roast duck. It was delicious.
B: 60
A: Great! The weather was sunny, so we took lots of photos there.
B: Please bring your photos to school tomorrow. Let me see them.
A: No problem! Did you go anywhere interesting
B: Not really. 61
A.Sounds great!
B.How was your holiday
C.What places did you visit
D.Did you go shopping there
E.What did you do on the farm
F.How did you like the Palace Museum
G.I only helped my grandfather on the farm.
七、书面表达
62.家是温馨的港湾,处处都有美,校刊的英文专栏Sharing Beauty正在以“The Most Beautiful Place in My Home”为题征稿,请你根据以下提示,用英语写一篇不少于80词的短文投稿。要点:1.你认为你家中的哪一个地方最美;
2.你认为这个地方最美的理由(至少两点)。
注意:1.语言通顺,条理清楚,书写规范;
2.文中不要出现任何真实人名、校名及其他相关信息,否则不予评分。
The Most Beautiful Place in My Home
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 B A D B A C A D C D
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 A A B C C B A A B C
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 B C A A D C C A A B
题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
答案 B C D D C A B C C D
1.B
【详解】句意:——花园里的树死了。它没有叶子。 ——是的,它去年冬天死了。
考查形容词辨析。 alive活着的;dead死了的;living活的;active积极的。根据“Yes, it died last winter.”可知,树已经死了。故选B。
2.A
【详解】句意:——我找不到我的书了,你见过它吗?——没见过,但如果你需要,你可以借我的。
考查动词辨析。borrow借用;lend借出;buy买;sell卖。根据“I can’t find my book. Have you seen it ”可知此处表达可以借用我的书。故选A。
3.D
【详解】句意:——我刚买了一些新鲜地烤好的面包。闻起来好香啊!——哇,看起来很好吃。我们一起分着吃吧!
考查副词辨析。badly糟糕地;严重地;quickly快速地;slowly缓慢地;freshly新鲜地;根据“It smells so good!”和“it seems delicious.”可知,面包刚烤好,很新鲜。故选D。
4.B
【详解】句意:——你认识那边的女孩吗?——是的,她是我的朋友。我很熟悉她。
考查形容词辨析。angry生气的;familiar熟悉的;bored无聊的;surprised惊讶的。根据“she’s my friend.”可知,她是我的朋友,因此很熟悉她。故选B。
5.A
【详解】句意:——我想去旅行看看世界。——那听起来是个好主意!
考查名词辨析。journey旅行;job工作;rest休息;sleep睡眠。根据“to see the world”这一目的可知,此处应是表达“去旅行”,故选A。
6.C
【详解】句意:——多好的自行车啊!你在哪里买的它?——在我奶奶家附近的一家商店。
考查一般过去时。根据“What a nice bike!”可知,已经买了这辆自行车,表示动作发生在过去,用一般过去时。助动词用did,其后动词用原形。故选C。
7.A
【详解】句意:——打扰一下,我正在找厕所。你知道它在哪里吗?——知道,沿着这条路走然后左转,然后你就能看到它了。
考查动词短语辨析。looking for寻找;turning around转身;writing down写下;fighting against与……作斗争。根据“Do you know where it is ”可知,说话者在找厕所,所以用looking for。故选A。
8.D
【详解】句意:——我的爷爷八十多岁了。他总是忘记一些事情。——是的。老年人总是健忘的。
考查形容词辨析。surprised惊讶的;bored无聊的;ready准备好的;forgetful健忘的。根据“He always forgets something.”可知,此处描述老年人“健忘”的特点。故选D。
9.C
【详解】句意:——嘿,我需要挂电话。我的老师正在打电话。——好的,待会儿聊!
考查动词短语。put up张贴;pick up捡起;hang up挂断;give up放弃。根据“My teacher is calling.”及“talk to you later!”可知,此处是指要挂断当前的电话,以此来接老师打来的电话。故选C。
10.D
【详解】句意:我的车没什么毛病,所以我不需要去任何地方修理它。
考查不定代词和副词。something某事;某物,用于肯定句;anything任何事,用于否定句或疑问句;nothing没有什么;somewhere在某处,用于肯定句;anywhere在任何地方,用于否定句或疑问句。根据“so I don’t need to go ... to repair it”可知,车没毛病,所以不需要去任何地方修理,第一空用 nothing表示“没什么毛病”;第二空所在句是否定句,用anywhere。故选D。
11.A
【详解】句意:当你参观博物馆时,你应该遵守规则,不要违反它们。
考查介词辨析。against违反,反对;towards朝,向;during在……期间;around在……周围。根据“follow the rules”可知,此处指“不要违反规则”,用against。故选A。
12.A
【详解】句意:如果你许下了承诺,就不要轻易改变它。否则你的朋友不会再信任你。
考查副词辨析。easily容易地;probably可能地;especially尤其;politely礼貌地。根据“Or your friends will not trust you.”可知,此处指如果许下承诺就不要轻易改变,否则朋友们会不信任你。故选A。
13.B
【详解】句意:——简做了什么来帮助那对老夫妻?——她带他们穿过繁忙的街道,到达了中心公园。
考查动词辨析。reminded提醒;guided引导,带领;advised建议;ordered命令。根据“through the busy streets to the Center Park” 可知,简带那对老夫妻穿过繁忙的街道,到达了中心公园。故选B。
14.C
【详解】句意:——这里的风景真美啊!美得让我屏住呼吸。——确实如此。我真的很想住在这样美的地方。
考查名词辨析。tear眼泪;scarf围巾;breath呼吸;health健康。根据“How beautiful the scenery is!” 可知,此处是表达对美丽景色的赞叹。take one’s breath away为固定短语,意为“令人惊叹”。故选C。
15.C
【详解】句意:——新图书馆什么时候向公众开放?——直到下周一它才会开放。
考查介词辨析。after之后;since自从;until直到……才;when当……时。根据“It won’t open…next Monday.”及结合选项可知,直到下周一它才会开放。until与“won’t”构成固定搭配“not…until”“直到……才”,强调动作在某个时间点之后才会发生。故选C。
16.B 17.A 18.A 19.B 20.C 21.B 22.C 23.A 24.A 25.D
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者和家人上周日去乡下野餐的经历,途中虽遇下雨但通过玩游戏打发时间,雨后欣赏到清新美景,最终度过了愉快的一天,展现了此次野餐的美好与难忘。
16.句意:当我们到达那里时,我们在一棵大树下选择了一个好地方。
lost丢失,迷路;chose选择;watched观看,注视;noticed注意到,察觉。根据语境可知,到达乡下后需要选择一个合适的野餐地点,chose符合逻辑。故选B。
17.句意:我和爸爸搭帐篷,妈妈则准备食物。
put up搭建,举起;looked for寻找;cut down砍倒,削减;picked up捡起,拾起。固定搭配“put up the tent”意为“搭帐篷”,符合野餐场景。故选A。
18.句意:我们非常享受美食,并且就此进行了愉快的交谈。
talk交谈,谈话;walk散步,步行;break休息,停顿;shower淋浴,阵雨。have a talk about sth.“谈论某事”, 此处指大家享受美食时,围绕美食展开了愉快的交谈。故选A。
19.句意:我们快速跑进了帐篷。
slowly缓慢地;quickly快速地;easily容易地,轻易地;luckily幸运地。根据语境可知,天突然下雨,所以作者一家人快速地跑进帐篷躲雨。故选B。
20.句意:我们都有点无聊。
excited兴奋的;interested感兴趣的;bored无聊的,厌烦的;relaxed放松的。根据上文“We waited for a long time, but the rain didn’t stop.”可知,等了很久雨还没停,此处是指作者一家人感到无聊。故选C。
21.句意:他说我们可以在帐篷里玩一些游戏来打发时间。
sports运动;games游戏,比赛;tricks诡计,花招;jokes笑话,玩笑。根据下文“played a card game”可知,此处是指玩一些游戏。故选B。
22.句意:空气非常清新,风景也很美。
strange奇怪的,陌生的;awful糟糕的,可怕的;beautiful美丽的,漂亮的;common普通的,常见的。雨后的乡村空气清新,风景通常是美丽的,beautiful符合对自然景色的赞美。故选C。
23.句意:我们拍了很多照片,制作了一些视频来让我们想起这个美好的时刻。
remind提醒,使想起;forget忘记;leave离开,留下;create创造,创建。根据“We took a lot of photos and made some videos”可知,拍照录像的目的是提醒我们这个美好的时刻;考查remind sb. of sth.“使某人想起某事”,固定搭配。故选A。
24.句意:然后,我们开始了回家的旅程。
started开始,启动;finished完成,结束;broke打破,弄坏;missed错过,想念。根据上文“Finally, it was getting dark. We packed up the tent and put away the things.”可知,此处是指天黑后作者一家人收拾好东西,开始踏上回家的旅程。故选A。
25.句意:这是美好的一天,我们都玩得很开心。
short短的,短暂的;quiet安静的,宁静的;long长的,漫长的;great美好的,棒的。根据下文“we all had a good time”可知,大家都玩得很开心,因此这是美好的一天。故选D。
26.C 27.C 28.A 29.A 30.B
【导语】本文讨论了青少年是否应该做家务。
26.推理判断题。根据“Here is a post (帖子) about it.”可知,文章来源于一个网站。故选C。
27.细节理解题。根据““David”中的“Parents should do the housework...”可知,David认为做家务是父母的事。故选C。
28.细节理解题。根据“Alice”中的“...not wanting to exercise or do other things at all. It is bad for our health...doing the housework...can make us move around and keep away from our phones for a while”可知,Alice认为做家务对健康有好处。故选A。
29.词义猜测题。根据“If we take the responsibility to do it, parents will be very happy!”可知,如果我们负起责任去做家务,父母会很高兴的。responsibility表示“责任”。故选A。
30.推理判断题。根据“Peter”中的“all the family members...should share the housework”和“Bob”中的“Doing chores helps children to be more independent.”可知,Peter认为青少年应该做家务,和Bob的观点相似。故选B。
31.B 32.C 33.D 34.D 35.C
【导语】本文是一篇记叙文,通过四位青少年的分享,介绍了各自家庭的家务分工情况,展现了不同家庭中父母承担家务的不同角色和状态。
31.细节理解题。根据琳达的分享“My father can only do the washing, sweep the floor, and take out the trash. He really needs to learn how to do housework.”可知,琳达认为父亲不擅长做家务。故选B。
32.细节理解题。根据塞琳娜的分享“My father makes the bed and drives me to school.”可知,塞琳娜的父亲开车送她上学,故选C。
33.细节理解题。根据保罗的分享“My father doesn’t do a lot but he tries to help. He hangs up the clothes after my mother does the washing”可知,保罗的父亲在家务中扮演“帮手”的角色。故选D。
34.细节理解题。根据比尔的分享“So my father has to do almost all of it.”可知,比尔的父亲承担了大部分家务。故选D。
35.细节理解题。根据“My mother does most of the housework”可知,琳达的母亲做大部分家务,C项正确。故选C。
36.A 37.B 38.C 39.C 40.D
【导语】本文主要介绍了为期三天的暑假项目。
36.细节理解题。根据“You can do many activities and meet with animals—giraffes, pandas, tigers, and lions!”可知,学生们可以看到长颈鹿、熊猫、老虎和狮子,文中未提及猴子。故选A。
37.细节理解题。根据“Age: Students aged 8—16.”可知,8至16岁的学生可以参加这个项目。因此,15岁的男孩符合条件。故选B。
38.推理判断题。根据“Price: $230 for each member; $250 for each nonmember (非会员).”可知,会员每人230美元,非会员每人250美元。因此,一名会员和两名非会员共需支付:230+250×2=730美元。故选C。
39.细节理解题。根据“Notes: No free lunches because of personal food differences.”可知,因个人饮食差异而不提供免费午餐。故选C。
40.推理判断题。本文主要介绍暑期活动,通常见于报纸的旅游版块。故选D。
41.C 42.B 43.A 44.B 45. Because his son shows a lot of interest in life Because the school has scientific teaching plans and the teachers work hard Because the parents of his son’s classmates create a happy learning environment 46.An optimistic and positive attitude towards life is crucial for personal growth. (答案不唯一,合理即可)
【导语】本文主要讲述了青岛一位父亲在家长会上的发言走红网络。
41.根据“his heartfelt speech about his son with learning difficulties”可知,这位父亲的演讲是关于他学习困难的儿子的。故选C。
42.根据“He also thinks he makes his son get poor grades, because his strong wish and pressure may cause his son’s problem.”可知,这位父亲认为是他的强烈期望和过大的压力导致了他的儿子成绩差。故选B。
43.根据“Many people shared their own experiences...after watching the video. Others said the father’s speech was wonderful...”可知,许多人都很喜欢这位父亲的演讲。故选A。
44.通读全文可知,第一段给出本文话题;第二、三、四段介绍演讲内容;第五段谈及人们对演讲的喜爱和评价。本文为“总—分—总”结构。故选B。
45.根据“his son always believes that good things will happen in the future and shows a lot of interest in life”“The school can control things well, and has strict and scientific teaching plans. The teachers put a lot of effort into their work. ”“And he also praises the parents of his son’s classmates. They make a happy learning environment.”可知,父亲从儿子的积极心态、学校的科学管理和老师的努力以及良好的学习环境三个方面阐述了儿子未来光明的原因。故填Because his son shows a lot of interest in life;Because the school has scientific teaching plans and the teachers work hard;Because the parents of his son’s classmates create a happy learning environment。
46.开放性试题,答案不唯一,无语法错误,合理即可。参考答案为An optimistic and positive attitude towards life is crucial for personal growth.
47.mistakes 48.are 49.skills 50.and 51.If 52.safely 53.for 54.hurt 55.dangerous 56.yourself
【导语】本文主要介绍了房主在DIY自己的房子时常犯的三大错误。
47.句意:近80%的房主在进行DIY时会犯一些错误。some后接可数名词的复数形式或不可数名词,mistake“错误”,是可数名词。故填mistakes。
48.句意:以下是房主常犯的三个最大错误。根据“three of the biggest mistakes”可知,主语是复数,时态是一般现在时,be动词用are。故填are。
49.句意:开始一项需要比你拥有的更多时间或技能的任务,你可能会以一团糟告终。skill“技能”,可数名词,根据“more time or”可知,此处指多种技能,skill用复数形式skills。故填skills。
50.句意:重要的是要考虑你为什么想自己动手,以及你希望从中得到什么。前后是两个分句,空处填连词,两个分句是并列关系,用连词and。故填and。
51.句意:如果你只是为了省钱而做,你可能需要三思。根据后一句“you might need to think twice”可知,需要你三思,说明是在某种条件下才会发生的结果。与前一句构成条件关系,用if引导条件状语从句。故填If。
52.句意:如果没有时间、工具和天赋来正确且安全地完成它,那么最终错误可能会让你付出更多代价。根据“correctly and”可知,此处和correctly并列,用副词,safe副词是safely“安全地”。故填safely。
53.句意:人们设计了许多工具用于特殊用途。根据“People design many tools ... special uses.”可知,人们设计了许多有特殊用途的工具,表示“为了(某种目的)”,通常用介词 for。故填for。
54.句意:因此,如果你将它们用于其他任务,可能会受伤。hurt 本身既可以作动词也可以作形容词。空格前是 get, “get +形容词/过去分词”表示“变得”。这里指“可能受伤”,所以填入形容词hurt。故填hurt。
55.句意:DIY错误有时可能是昂贵且危险的。根据“DIY mistakes can be costly and ...”可知,and 连接两个并列的表语。空格需要一个形容词作表语。 danger的形容词是dangerous“危险的”。故填dangerous。
56.句意:因此,记得戴上防尘口罩、安全眼镜、听力保护装置或手套来保护自己。根据“to protect”可知,此处指“保护你自己”,you的反身代词是yourself。故填yourself。
57.B 58.C 59.A 60.F 61.G
【导语】本文是一段关于假期旅行的对话,交流了各自的假期经历。
57.根据“It was wonderful! I went to Beijing with my parents.”可知,此处应是询问假期过得怎么样。选项B“你的假期过得怎么样?”符合语境。故选B。
58.根据“Tian’anmen Square, the Palace Museum and some Beijing hutong.”可知,此处应是询问参观了什么地方。选项C“你参观了什么地方?”符合语境。故选C。
59.根据“Tian’anmen Square, the Palace Museum and some Beijing hutong.”和“Yes. I ate Beijing roast duck. It was delicious.”可知,前文介绍了参观的地方,此处应是对这些经历表示评价,再过渡到下一个问题(饮食)。选项A“听起来很棒!”符合语境。故选A。
60.根据“Great! The weather was sunny, so we took lots of photos there.”可知,此处应是询问对某个地方的看法。选项F“你觉得故宫怎么样?”符合语境。故选F。
61.根据“ Did you go anywhere interesting ”以及“Not really.”可知,此处应是说明自己假期做的事。选项G“我只是在农场帮我祖父干活。”符合语境。故选G。
62.例文
The Most Beautiful Place in My Home
In my home, there is a place that I consider the most beautiful. It is the small reading corner in my living room. This corner always brings me peace and joy.
The reading corner is special because it is filled with my favorite books. Whenever I sit there, I can lose myself in the world of stories. Another reason is the soft, cozy chair. It feels so comfortable that I can stay there for hours. The gentle light from the lamp makes the atmosphere perfect for reading.
In short, this reading corner is my favorite place in my home. It is a small space where I can find beauty and happiness.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:写作要点已给出,注意不要遗漏要点,可适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步:介绍你认为你家中最美的地方;
第二步:介绍你觉得这个地方最美的两个理由;
第三步:表达自己的感受。
[亮点词汇]
①be filled with被……充满
②reading corner阅读角
③peace and joy平静与喜悦
[高分句型]
①Whenever I sit there, I can lose myself in the world of stories .(whenever引导的时间状语从句)
②It feels so comfortable that I can stay there for hours. (so…that引导的结果状语从句)
③It is a small space where I can find beauty and happiness. (where引导的定语从句)
④In my home, there is a place that I consider the most beautiful. (that引导的定语从句)
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览