资源简介 江苏省南通市2025—2026学年八年英语上期末考试模拟试题【考试范围:全册】(总分:120分 时间:120分钟)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力选择(满分15分)1.What will the girl be when she grows up A. B. C.2.What will the weather be like tomorrow A. B. C.3.What happened last week A. B. C.4.What are they talking about A. B. C.5.What does Daniel like taking photos of A. B. C.6.How much did the old car cost A.$4,000. B.$3,000. C.$2,000.7.How long did the rainstorm last yesterday A.For three hours. B.For four hours. C.For five hours.8.What can Tina do with the watch A.Pay for things. B.Listen to music. C.Watch movies.9.Where does the woman advise the man to go A.To the square. B.To the market. C.To the park.10.How does Mike learn about the NBA basketball players A.By reading newspapers. B.By asking others. C.By watching TV.听下面一段对话,回答小题。11.What’s Lucy going to buy for her cousin A.A toy lion. B.A toy truck. C.An eraser.12.Who will go fishing at the weekend A.Lucy. B.Tom. C.Lucy and Tom.听下面一篇短文,回答小题。A partyWhen This evening.Where Mike’s new house at 18 Renmin Road.What Sing, dance and .How to get there On foot or .13.A.Friday B.Saturday C.Sunday14.A.play games B.watch TV C.see a film15.A.by car B.by bike C.by bus二、单项选择(满分10分)16.The wooden boy Pinocchio tried his best to be ________ honest boy and didn’t tell ________ lie any more.A.the; an B.a; a C.a; an D.an; a17.Pandas look cute and everybody loves them. ________, they face serious problems in the wild.A.Sadly B.Luckily C.Suddenly D.Happily18.The sentence structure of “Our teachers always make their classes interesting and lively.” is ________.A.S+V+DO B.S+V+IO+DO C.S+V+DO+OC D.S+V+P19.Nancy and John are both in Grade 8. From the table, we know: Nancy is in ________ clubs than John at school.A.more B.fewer C.the same D.less20.—Do you know how long Natsumi ________ —________ she lay on her desk. Should we wake her up for the lesson A.has been asleep; Since B.has been asleep; AfterC.has fallen asleep; Since D.has fallen asleep; After21.Jerry arrived at his neighbour’s ________ in a gorilla suit, ________ “Happy Halloween”!A.dressing; shouting B.dressing; shoutedC.dressed; shouting D.dressed; shouted22.—Yesterday I finally got myself ________ sorry to my best friend, Amy.—You did the right thing. As the lyrics ________, “Friendship is what we live for.”A.say; say B.to say; say C.say; go D.to say; go23.________ there are people trapped in this collapsed building, firefighters will not stop their work.A.As far as B.As soon as C.As long as D.As much as24.________ no wonder ________ you can’t find anyone here. They are all away to watch the final performance of the Art Festival.A.There’s; whether B.It’s; whether C.There’s; that D.It’s; that25.My dad was cooking in the kitchen ________ I was doing my homework in my study.A.after B.while C.until D.before三、完形填空(满分15分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Every summer, Betty spent two weeks at Green Farm’s horseback riding camp. Last year, Betty and her favorite horse Piper finished second in the obstacle course (障碍赛赛道) race.“I can’t wait to ride Piper,” Betty told Rose, her coach. Rose smiled and said, “Sorry, but we need to save Piper for our newer 26 this year. She’s one of the best-behaved horses. How about 27 riding Harley ”Betty felt a little 28 when she first saw Harley, the tallest horse of all, but she stayed hopeful. 29 Betty was trying to ride Harley, the horse went up on his back legs, throwing Betty off. 30 , Betty landed on the hard ground, her feet got hurt and her eyes were filled with tears.“I’m afraid of Harley, and I think he’s too hard to 31 with,” Betty told Rose. “Harley is in a new place with a new person on his back,” Rose explained. “I’m sure he’s pretty afraid, too. But if you trust him, he will trust you.”Betty decided that it was time for a fresh 32 . “I know you’re afraid of me. We’re still strangers, and it’s up to me to make sure that we become 33 ,” she touched the horse carefully and talked to Harley 34 . After a while, Harley 35 , and Betty realized that she was also feeling calmer. She then led Harley for a walk around the ring several times so that (为了) he was 36 to be with her and follow her instructions.Soon, Betty and Harley worked together better since both of them knew the 37 of their teamwork. By the end of the first week, they had completed the obstacle course together.On the final day of the camp was the big race. Betty 38 onto Harley confidently. As soon as the race began, Harley tried to run forward quickly like a madman and easily 39 . The other horses were just no match for Harley.Rose handed Betty the winner’s trophy (奖杯) with excitement. Betty suddenly realized that Rose had wanted to 40 her to be a better rider, even though she would have had a nice time with Piper.Betty gave Rose a hug and then took the trophy and a carrot over to Harley.26.A.leaders B.riders C.climbers D.drivers27.A.trying B.finishing C.stopping D.keeping28.A.stupid B.afraid C.comfortable D.lucky29.A.After B.As C.Before D.Because30.A.Hopefully B.Excitedly C.Unluckily D.Usually31.A.meet B.agree C.help D.work32.A.answer B.memory C.start D.topic33.A.classmates B.neighbours C.friends D.roommates34.A.angrily B.softly C.silently D.sadly35.A.calmed down B.put down C.came down D.took down36.A.happy B.afraid C.tired D.surprised37.A.shaking B.importance C.direction D.sadness38.A.ran B.climbed C.walked D.flew39.A.fell B.returned C.won D.jumped40.A.advise B.order C.choose D.help阅读理解(满分40分)AThe Survey about Teenagers’ Weekend ActivitiesChart 1: How the Teenagers Spend Their Weekend Time in JiangsuChart 2: Teenagers’ Favorite Sports in JiangsuChart 3: Teenagers’ Reading Preferences (偏爱) in Jiangsu41.Which activity has the same percentage in the three charts A.Doing sports in Chart 1 and playing football in Chart 2.B.Reading books in Chart 1 and reading study guides in Chart 3.C.Using mobile phones in Chart 1 and reading comic books in Chart 3.D.Running in Chart 2 and reading novels in Chart 3.42.If there are 2000 teenagers surveyed in Jiangsu, how many of them spend time in reading books and doing sports at the weekend A.250. B.500. C.700. D.900.43.Where may we read the charts above A.In a teenagers’ magazine. B.In an advertisement.C.In a travel guide. D.In a science book.B3-year-old Casey Hathaway who was lost in the woods for two days is now safe at home with his family. The boy told his rescuers that he was not alone in the rainy, freezing cold woods. He said that he was with a friend—a bear.The boy went missing on 22 January while playing with friends near his grandmother’s house. When the other children returned but Casey did not, the family searched the area for almost an hour before calling the police. The police formed a search team to look for the boy in the nearby woods, but two days went by and no Casey.Then on 24 January, someone called the police saying that he heard a child crying in the woods. The police followed up on the information and found Casey at about 9:30 that night. He was in good health. The police officer Chip Hughes said that Casey did not say how he could survive (幸存) in the woods for two days in the cold, rainy weather. “However, he did say he had a friend in the woods that was a bear with him,” Hughes said.Hundreds of people helped in the search and rescue efforts, including about 600 volunteers. Doctors at the medical center gave Casey an examination. He was then sent to his family on 25 January.Casey’s mother thanked everyone who joined the search for her son. “We’re thankful you took the time out to search for Casey,” said his mother.44.What does the underlined word “rescuers” in Paragraph 1 mean A.The people who try to save others from danger.B.The people who give examinations to patients.C.The people who take care of children at school.D.The people who look after animals in the woods.45.Who stayed with Casey in the woods during the two days A.The police. B.A bear. C.His mother. D.The volunteers.46.What is the right order in which these things happen a. Someone heard a child crying. b. The family started to look for Casey.c. Casey played with his friends. d. The police found that Casey was in good health.A.b-c-a-d B.b-c-d-a C.c-b-a-d D.c-b-d-a47.Which of the following is TRUE according to the passage A.Casey was lost in the woods for three days.B.The police found Casey on the night of 25 January.C.Casey could survive in the woods because the weather was good.D.Casey’s family were thankful to all the people who searched for Casey.CAnger isn’t a good feeling. Anger may make us feel uncomfortable, but it’s seen here and there. It’s not lucky that many of us have been used to keeping our feelings hidden. A research shows that this can have long-term bad influences (影响) on your health.Is it better to cry or break things whenever something makes us angry The research points out that when we show our anger in this way, maybe we can’t get on well with our friends and our family. The more time we keep being angry, the worse result we’ll get. So how can we deal with our angry feelings in a right way First, know what makes us angry. Anger is often caused by feelings of being too afraid,disappointed and so on.Also, care more about those everyday things that will make us angry. For example, we may get angry in the long lines at the store. Take a step back and think that it isn’t personal. Everyone in the line has dinner to make, just like us. One way of dealing with anger is to talk about it. The study has shown that if we name our feelings, we can slowly calm ourselves down and feel better.Take some deep breath (呼吸) or find some helpful exercise to do. Exercise helps with feelings of anger.If we learn to deal with anger, we will be happier and healthier.48.According to the text, which of the following about anger is true A.Sometimes anger is a good feeling. B.It’s better to cry out when we are angry.C.Few people will keep their feelings hidden. D.Anger will probably do harm to our health.49.Which of the following is right (X means the time you get angry, Y means the bad influence it will have.)A.A B.B C.C D.D50.Which can help deal with the feeling of anger a. Taking some exercise. b. Eating delicious food.c. Talking about the feelings d. Doing some controlled breathingA.abc B.abd C.acd D.bcd51.Which of the following can be the best title for the passage A.What makes you angry B.Why are you angry C.When to deal with anger D.How to deal with anger DYou may have already seen them in some restaurants around the world: robot waiters.They are about the size of a child. They can welcome people and lead them to their tables. They can deliver (派送) food and drinks and bring dirty dishes back to the kitchen. Some have cat-like faces and even make noises when you scratch (挠) their heads. Are robot waiters the future It is a question that the restaurant industry is trying to answer. Many people think that robot waiters are the answer to worker shortages (短缺). Sales of robots have been growing in recent years. There are tens of thousands of them now moving through eating places worldwide.“There is no doubt (怀疑) in my mind that this is where the world is going,” said Dennis Reynolds, head of the Hilton College of Global Hospitality Leadership at the University of Houston. The school’s restaurant began using a robot last year. Reynolds said that it has reduced the workload for humans and made service better.However, others think that robot waiters still have a long way to go before they can replace humans. They cannot take orders. They cannot walk up the steps to different areas of a restaurant.“Restaurants are pretty chaotic (混乱的) places, so it is very hard to add automation (自动化) in a way that is really helpful,” said Craig Le Clair from an advising company.Still, the use of robots is growing. California-based Bear Robotics introduced its service robot in 2021. The company expects to sell more robots by the end of this year in America and overseas. In China, Shenzhen-based Pudu Robotics, which was founded in 2016, has deployed more than 56,000 robots worldwide.52.What tasks can robot waiters do in restaurants according to the passage A.Take orders. B.Deliver food and drinks. C.Cook food. D.Mix drinks.53.Why do many people think that robot waiters are helpful to worker shortages A.Because they can deal with money problems.B.Because they can provide special customer service.C.Because they can finish tasks well and reduce workload.D.Because they can certainly take the place of human workers.54.What does Dennis Reynolds think of robot waiters A.They will be popular in the future.B.They provide worse service than humans.C.They are not practical (实用的) in restaurant environments.D.They are too expensive for most restaurants to afford.55.What is the main idea of the passage A.Robot waiters will replace humans in the future.B.Whether robot waiters are the future is uncertain.C.Robot waiters will be better than humans in the future.D.Robot waiters aren’t clever enough to be really helpful.第二节 请认真阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。请将答案写在答题卡指定位置。Every year, millions of birds are killed or hurt when they fly into buildings. Why does this happen 56 Birds are flying into windows and tall buildings that are all covered by glass.Many birds fly from one place to another. Most of the time, they live in the wild, such as forests and wetlands. 57 They might see small trees and flowers inside a window and want to rest on these plants. The birds don’t know there’s glass between them and the plants. 58Some birds fly at night. They use the moon and stars to help guide them in the right direction. Tall buildings with lights on at night can confuse (迷惑) the birds. 59 The birds see the light, but they cannot tell that the light is coming from inside a building. They fly toward the light and crash into a building. On many mornings, there might be several dead birds lying on the ground.60 Many office buildings now turn off their lights at night. This helps reduce the number of birds that fly into buildings and it also helps save energy.A.The answer is glass.B.As a result, they fly right into the glass.C.People are trying to solve the problem.D.These birds have no idea what glass is.E.People don’t know how to deal with the problem.F.This is a big problem, especially on foggy and rainy nights.五、短文填空(满分20分)请阅读下面短文,用括号里所给单词的适当形式填空,使内容通顺。Each morning, my grandfather gets up early to read LunYu. I 61 (sleep) while he is reading. I don’t understand why. On his 62 (ninety) birthday, I asked, “Grandpa, what do you read LunYu for ”Grandfather smiled and said, “Take this basket to the river and 63 (bring) back a basket of water to me.” I did as he said, but 64 (lucky), all the water leaked (漏) out before I got back. My grandfather laughed and said, “You’ll have to move a little faster next time.”This time I ran even 65 (quickly), but again before I returned home, the basket was empty. I told my grandfather that it was 66 (possible) to carry water in a basket.My grandfather said, “You are just not trying hard enough.” I again went to the river and ran fast, but when I reached my grandfather, the basket was again empty. “Look, Grandpa,” I said, “it’s 67 (use)!”My grandfather said, “Look at the basket.” For the first time, I 68 (understand) that the basket was different. The dirty old basket 69 (it) had turned clean, inside and out.“Child, that’s what happens when you read LunYu. You might not understand or remember everything, but you 70 (change) soon, inside and out.”请认真阅读下面短文,并根据各题所给首字母的提示,写出一个合适的英语单词完整、正确的形式,使短文通顺。请将答案写在答题纸指定位置。In ancient (古代) China, there was a man called Zhou Yong. When his father died, he l 71 Zhou Yong a great number of gold ingots (锭). Zhou hid them in a s 72 place in his home. One day, Zhou d 73 to travel faraway. He was afraid that someone would steal the gold ingots. But they were so h 74 that he couldn’t carry them with him. So he put all the ingots into a jar and gave it to his friend Wang Wu, telling Wang that the jar was f 75 of fresh red dates (红枣).A year later, one day b 76 Zhou came back, Wang’s wife wondered what was in the jar. So she opened it alone. She was s 77 when she saw so many ingots inside. She told Wang about it and they took the ingots out and filled the jar with fresh red dates.When Wang returned the jar to Zhou, Zhou found the ingots were missing. They argued about it for a while, and then they went to see the county magistrate (县令).When the magistrate asked Wang what h 78 , he answered, “Zhou said that there were fresh red dates in it when he gave me the jar a year ago.”The magistrate examined the fresh red dates in the jar c 79 . Then he said, “Bring the ingots back, Wang Wu!”Wang still denied (否认) taking them. But after the magistrate explained his r 80 , at last Wang admitted (承认) that he took the ingots.六、任务型阅读(满分10分)请认真阅读下面的短文,并根据短文内容回答问题。The Spring Festival is the oldest festival in China. It has a long history of more than 4,000 years. It’s also the country’s most important traditional festival. The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization added “Spring Festival, social practices of the Chinese people in celebration of the traditional New Year” to the Intangible Cultural Heritage of Humanity (人类非物质文化遗产) on December 4, 2024.Rao Quan, a vice minister (副部长), thanked people for their support at the meeting. The Spring Festival, he said, stands for the Chinese people’s hopes for a better life. Over the years, it has provided lasting spiritual strength (精神力量) for the Chinese people, he added.The festival falls on the first day of the Chinese calendar. It marks the start of the new year. Preparations for it begin weeks before Chinese New Year’s Day. Celebrations for the Spring Festival last for 15 days, ending with the Lantern Festival. These include family gatherings, big dinners, and different kinds of cultural activities.The festival starts at the dining table in every family. Spring Festival food traditions play an important role in the culture of Chinese diet. From dumplings to sticky rice cakes, from fried meatballs to red-cooked fish, and from the north to the south, all dishes carry the best wishes for people’s loved ones during the Spring Festival.There are many other old traditions as well. For example, people hang up red lanterns and set off fireworks. These practices are believed to keep away the beast called nian since the beast was afraid of loud noise and the color red. They also write the Chinese character Fu and stick Spring Festival couplets on their doors for good luck. Paper cutting, dragon dances and Lantern Festival events are important parts of the celebrations as well. Together they form some of the happiest days of the year for Chinese people.The Spring Festival is now a public holiday in almost 20 countries. About one-fifth of humans celebrate it. Are you looking forward to the Spring Festival 81.When did they add the Spring Festival to the Intangible Cultural Heritage of Humanity 82.What does the Spring Festival stand for 83.Why do people hang up red lanterns and set off fireworks 84.How many countries celebrate the Spring Festival as a public holiday 85.How are you going to celebrate the Spring Festival 七、书面表达(满分10分)86.进入初中两年来,你收获并成长了很多,在即将举行的“青春仪式”上,你将以“How to be a good teenager”为题进行演讲,请根据下表提示写一篇英语演讲稿。内容要点如下:How to be a good teenager礼仪: 公共场所,举止得体,不乱丢垃圾.…… (自拟一点) 就餐: 文明用餐,嘴里含着食物不要说话…… (自拟一点) 学习: 空余时间多阅读,因为…… (自拟一点)生活: 存善心,帮助有需要的人…… (自拟一点) 1. 短文中应包含所要求的信息,可以适当发挥。2.词数90词左右,开头和结尾已经写好,不计入总词数。Dear friends,It is my great honor to make a speech for you. I would like to talk about how to be a good teenager.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________That’s all! Thanks for listening./ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.C【原文】M: What are you going to be in the future W: I would love to be a teacher. I like children.2.B【原文】W: What will the weather be like tomorrow M: It’s cloudy. We can go for a picnic.3.A【原文】W: Did you hear about the fire in South Hill last week M: Yes. Everyone should be more careful with it.4.B【原文】M: Look. There are so many red-crowned cranes.W: Yes. They live in Yancheng Nature Reserve every winter.5.C【原文】W: I hear Daniel is good at taking photos.M: Yes. He likes taking photos of dolphins. It’s very difficult.6.A【原文】W: Why did Mike want to buy an old car M: The old car is about four thousand dollars, much cheaper than a new one.7.B【原文】M: It was really a bad rainstorm yesterday.W: Yes. It started at nine o’clock a.m. and it stopped at one o’clock p.m.8.A【原文】M: What’s special about your watch, Tina W: I can use it to pay for anything.9.C【原文】M: I want to go bird watching next weekend.W: There is a quiet park near here. There are always many beautiful birds there.10.C【原文】W: How do you learn about the NBA basketball players, Mike M: I like to learn about them from TV.11.B 12.B【原文】M: Where are you going, Lucy W: I’m going to buy a toy truck for my cousin.M: I’ll go with you. I’d like to buy an eraser.W: Tom, do you have any plans for the weekend M: I want to go fishing. Shall we go together W: I’d love to, but the final test is coming. I have to do my homework at home.13.B 14.A 15.C【原文】My friend, Mike, buys a new house at 18 Renmin Road. He is going to have a party at his new home this Saturday evening. He asks many friends to take part in it. At the party, they will sing many songs, dance to music and play games. There will be a lot of nice food, too. The new house is not very far away. We can walk there or take No. 9 bus there. I think we will have a great time.16.D【详解】句意:木偶男孩匹诺曹尽力成为一个诚实的男孩,不再说谎。考查冠词用法。第一空泛指“一个诚实的男孩”,空后honest是以元音音素开头,空处应用不定冠词an;tell a lie“说谎”,动词短语。故选D。17.A【详解】句意:熊猫看起来很可爱,大家都喜欢它们。可悲的是,它们在野外正面临严重的问题。考查副词辨析。sadly可悲地;luckily幸运地;suddenly突然地;happily高兴地。根据“they face serious problems in the wild”可知,应表达“可悲的是”。故选A。18.C【详解】句意:“我们的老师总是让他们的课堂有趣且活泼。”的句子结构是主语+谓语+宾语+宾语补足语。考查句子结构。“our teachers”为句子主语;“make”为句子谓语;“their classes”为句子宾语;“interesting and lively”为句子的宾语补足语,对宾语进行补充说明。故选C。19.A【详解】句意:南希和约翰都在八年级。从表格中我们知道:南希在学校参加的社团比约翰多。考查情景交际。more更多;fewer更少;the same相同;less更少。根据表格内容,南希参加了3个俱乐部,约翰参加了2个俱乐部,所以南希参加俱乐部的数量多于约翰,应用“more”。故选A。20.A【详解】句意:——你知道Natsumi睡了多久吗?——自从她趴在桌子上就睡着了。我们要叫醒她上课吗? 考查动词时态和连词辨析。has been asleep表示持续的状态,强调睡觉的时长;has fallen asleep表示入睡的动作,不强调时长。根据问句“how long”询问持续时间,应选延续性动词has been asleep。Since表示“自从”,与完成时连用;After表示“在……之后”,与过去时连用。根据语境的完成时态,应选Since。故选A。21.C【详解】句意:杰瑞穿着大猩猩的衣服来到邻居家,大喊“万圣节快乐”!考查非谓语动词。dressing穿,现在分词;dressed穿,过去分词;shouting喊叫,现在分词;shouted喊叫,过去分词。第一空,“be dressed in+衣物”意为“穿着某物”,强调“穿着”的状态,此处省略be动词,直接用“dressed in a gorilla suit”作状语;第二空,分析句子结构可知,此处需用现在分词shouting作伴随状语,表示杰瑞在到达的同时大喊着万圣节祝福。故选C。22.D【详解】句意:——昨天我终于向我的好朋友Amy道歉了。 ——你做得对。就像歌词里唱的:“友谊是我们生活的意义”。考查动词不定式。 根据“Yesterday I finally got myself...sorry to my best friend”可知,考查固定短语“get oneself to do sth.”说服自己去做某事/使自己做某事,此处不定式充当宾语补足语。第二个空后是一句歌词,引用歌词或谚语等内容时,常用“go”表示,“As the lyrics go”表示“正如歌词所说”。故选D。23.C【详解】句意:只要还有人被困在这栋倒塌的大楼里,消防员就不会停止工作。考查词义辨析。As far as就……而言;As soon as一……就……;As long as只要;As much as和……一样多。题干表示只要有人被困,消防员就会持续施救,为条件状语从句。故选C。24.D【详解】句意:难怪你在这里找不到任何人。他们都去看艺术节的最后一场演出了。考查It句型。There’s有;whether是否;that那个;It’s它是。“It’s no wonder that ...”是固定句型,意为“难怪……”。故选D。25.B【详解】句意:我爸爸在厨房做饭,而我在书房做作业。考查连词辨析。after在……之后;while当……时,强调两个动作同时进行;until直到……为止;before在……之前。根据语境可知,此处描述的是爸爸在厨房做饭和“我”在书房做作业这两个动作同时发生,所以应该用while。故选B。26.B 27.A 28.B 29.B 30.C 31.D 32.C 33.C 34.B 35.A 36.A 37.B 38.B 39.C 40.D【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Betty参加夏令营骑马比赛,一开始害怕高大的Harley,后来在教练Rose的建议下,她尝试和Harley交朋友,最后Betty和Harley在比赛中取得了胜利。26.句意:但是我们需要把Piper留给今年新来的骑手。leaders领导者;riders骑手;climbers攀登者;drivers司机。根据上文“Betty spent two weeks at Green Farm’s horseback riding camp.”可知Betty参加的是骑马夏令营,因此此处指的是“骑手”。故选B。27.句意:骑Harley怎么样?trying尝试;finishing完成;stopping停止;keeping保持。根据下文“Betty was trying to ride Harley”可知,此处指的是“尝试”。故选A。28.句意:当Betty第一次看到Harley,所有马中最高的那匹马时,她感到有点害怕,但她仍然充满希望。stupid愚蠢的;afraid害怕的;comfortable舒服的;lucky幸运的。根据下文“I’m afraid of Harley”可知Betty是害怕的。故选B。29.句意:当Betty正尝试骑Harley时,那匹马抬起后腿,把Betty甩了下来。After在……之后;As当……时候;Before在……之前;Because因为。根据语境可知,此处指的是“当Betty正尝试骑Harley时”,用as引导时间状语从句。故选B。30.句意:不幸的是,Betty硬邦邦地摔在地上,她的脚受伤了,眼里充满了泪水。Hopefully有希望地;Excitedly兴奋地;Unluckily不幸地;Usually通常地。根据“Betty landed on the hard ground, her feet got hurt”可知,Betty不幸地摔在地上。故选C。31.句意:我害怕Harley,我觉得他很难相处。meet遇见;agree同意;help帮助;work相处。根据“I’m afraid of Harley”可知Betty觉得Harley很难相处。work with“和……相处”。故选D。32.句意:Betty决定是时候有一个全新的开始了。answer答案;memory记忆;start开始;topic话题。根据下文“Betty realized that she was also feeling calmer.”可知Betty决定重新开始。故选C。33.句意:我们仍然是陌生人,我有责任确保我们成为朋友。classmates同学;neighbours邻居;friends朋友;roommates室友。根据上文“Betty felt a little…when she first saw Harley”及“Betty realized that she was also feeling calmer.”可知Betty是在和Harley交朋友。故选C。34.句意:她小心地抚摸着马,温柔地和Harley说话。angrily生气地;softly温柔地;silently沉默地;sadly伤心地。根据上文“Betty decided that it was time for a fresh…”可知Betty决定和Harley重新开始,所以此处是温柔地和Harley说话。故选B。35.句意:过了一会儿,Harley平静了下来,Betty意识到自己也感觉平静多了。calmed down冷静下来;put down放下;came down下来;took down记下。根据“Betty realized that she was also feeling calmer.”可知Harley也平静了下来。故选A。36.句意:然后她带着Harley绕着圈子走了几次,这样他就很高兴和她在一起,听从她的指示。happy高兴的;afraid害怕的;tired累的;surprised惊讶的。根据上文“Betty decided that it was time for a fresh…”可知Betty是在和Harley交朋友,让Harley高兴,听从她的指示。故选A。37.句意:不久,Betty和Harley合作得更好,因为他们都知道团队合作的重要性。shaking摇动;importance重要性;direction方向;sadness伤心。根据上文“Betty and Harley worked together better”可知Betty和Harley合作得更好,因为他们都知道团队合作的重要性。故选B。38.句意:Betty自信地爬上Harley。ran跑;climbed爬;walked走;flew飞。根据上文“Betty spent two weeks at Green Farm’s horseback riding camp.”可知Betty参加的是骑马夏令营,因此此处指的是“爬上Harley”。故选B。39.句意:比赛一开始,Harley就像疯子一样飞快地向前跑去,轻松地获胜了。fell摔倒;returned返回;won获胜;jumped跳跃。根据下文“Rose handed Betty the winner’s trophy”可知Harley获胜了。故选C。40.句意:Betty突然意识到,Rose想帮助她成为一名更好的骑手,即使她和Piper在一起也会玩得很开心。advise建议;order命令;choose选择;help帮助。根据上文“Betty gave Rose a hug and then took the trophy and a carrot over to Harley.”可知Betty意识到Rose是在帮助她。故选D。41.C 42.B 43.A【导语】本文是关于青少年周末活动、运动喜好、阅读偏好的调查。41.细节理解题。根据图表“Chart 1: How the Teenagers Spend Their Weekend Time in Jiangsu”可知,使用手机占比为30%;根据图表“Chart 3: Teenagers’ Reading Preferences in Jiangsu”可知,看漫画书占比为30%。故选C。42.细节理解题。根据图表“Chart 1: How the Teenagers Spend Their Weekend Time in Jiangsu”可知,看书占比10% ,做运动占比15%,看书和做运动总占比:10%+15%=25%。总人数是2000,所以人数为2000×25%=500。故选B。43.推理判断题。本文是关于青少年周末活动、运动喜好、阅读偏好的调查,和青少年生活相关,很可能出现在青少年杂志。故选A。44.A 45.B 46.C 47.D【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了3岁的Casey Hathaway在森林中迷路两天后获救的故事。他在寒冷的雨天里与一只熊为伴,最终被警方和志愿者成功救出。44.词句猜测题。根据“3-year-old Casey Hathaway who was lost in the woods”以及“The boy told his rescuers that he was not alone in the rainy, freezing cold woods.”可知,Casey Hathaway在树林里迷路了,应是男孩告诉他的救援人员他并不孤单,所以划线部分的含义是“救援人员”。故选A。45.细节理解题。根据“He said that he was with a friend—a bear.”可知,陪伴Casey的是一只熊。故选B。46.细节理解题。根据“The boy went missing on 22 January while playing with friends near his grandmother’s house. When the other children returned but Casey did not, the family searched the area for almost an hour before calling the police.”以及“Then on 24 January, someone called the police saying that he heard a child crying in the woods. The police followed up on the information and found Casey at about 9:30 that night. He was in good health.”可知,正确顺序是:Casey和朋友们玩耍→家人开始寻找Casey→有人听到孩子的哭声→警方发现Casey健康状况良好。故选C。47.细节理解题。根据“Casey’s mother thanked everyone who joined the search for her son.”可知,凯西的家人对所有寻找凯西的人都心怀感激。故选D。48.D 49.A 50.C 51.D【导语】本文探讨了愤怒这一情绪的影响,指出压抑愤怒或通过哭闹、破坏物品发泄愤怒均不可取,进而提出了正确应对愤怒的方法,包括明确愤怒的原因、关注日常引发愤怒的小事并理性看待、倾诉情绪、深呼吸及运动等,强调学会处理愤怒能让人更快乐健康。48.细节理解题。根据“Anger isn’t a good feeling. Anger may make us feel uncomfortable, but it’s seen here and there. It’s not lucky that many of us have been used to keeping our feelings hidden. A research shows that this can have long-term bad influences on your health.”可知,愤怒情绪若处理不当会危害健康。故选D。49.推理判断题。根据“The more time we keep being angry, the worse result we’ll get.”可知,愤怒持续的时间(X)越长,产生的不良影响(Y)越严重,二者呈正相关关系(即 X 轴数值增大时,Y 轴数值也随之增大)。选项A图像符合“时间越长,不良影响越严重”这一规律。故选A。50.细节理解题。根据“One way of dealing with anger is to talk about it”和“Take some deep breath or find some helpful exercise to do”可知,倾诉情绪、运动、深呼吸能帮助处理愤怒。故选C。51.最佳标题题。 文章开篇指出愤怒的负面影响,随后重点围绕“我们如何以正确的方式处理自己的愤怒情绪?”展开,介绍了多种正确处理愤怒的方法,因此文章核心是“如何应对愤怒”。 故选D。52.B 53.C 54.A 55.B【导语】本文主要讲述了机器人在餐厅中的应用及其未来发展前景。52.细节理解题。根据“They can welcome people and lead them to their tables. They can deliver (派送) food and drinks and bring dirty dishes back to the kitchen.”可知,机器人侍者可派送食物和饮料。故选B。53.细节理解题。根据“Many people think that robot waiters are the answer to worker shortages (短缺).”以及“it has reduced the workload for humans and made service better.”可知,很多人认为机器人可以缓解人手短缺,原因是它们能完成部分工作,减少人类的工作量,提高效率。故选C。54.观点态度题。根据“There is no doubt (怀疑) in my mind that this is where the world is going,”以及“Reynolds said that it has reduced the workload for humans and made service better.”可知,他对其前景看好,对机器人服务员的未来发展持肯定态度,认为它们会在未来普及。故选A。55.主旨大意题。通读全文可知,文章既提到有人看好机器人侍者的发展,也提到目前它们无法代替人类全部工作,表明前景仍有争议,是不确定的。故选B。56.A 57.D 58.B 59.F 60.C【导语】本文是一篇说明文。本文主要讲述了城市中带有玻璃墙的建筑内晚上的灯光给迁徙的鸟儿造成了困扰,使得它们误撞上玻璃从而导致死亡。56.根据“Why does this happen ...Birds are flying into windows and tall buildings that are all covered by glass.”可知,此处应是解释背后的原因,且与玻璃有关。选项A“答案是玻璃”符合语境。故选A。57.根据“Most of the time, they live in the wild, such as forests and wetlands.”可知,大多数时候,它们生活在野外,比如森林和湿地,所以对于玻璃没有概念。选项D“这些鸟根本不知道玻璃是什么。”符合语境。故选D。58.根据“The birds do not know there is glass between them and the plants.”可知,鸟儿不知道它们和植物之间有玻璃,所以就撞上了。选项B“结果,它们直接撞到了玻璃上。”符合语境。故选B。59.根据“Tall buildings with lights on at night can confuse the birds.”可知,这里是说夜晚亮着灯的高楼大厦会迷惑鸟类这一问题。选项F“这是一个大问题,尤其是在雾天和雨夜。”符合语境。故选F。60.根据“Many office buildings now turn off their lights at night. This helps reduce the number of birds that fly into buildings and it also helps save energy.”可知,本段是对于这一问题人们采取的解决办法。选项C“人们正在努力解决这个问题。”符合语境。故选C。61.am sleeping 62.ninetieth 63.bring 64.unluckily 65.more quickly 66.impossible 67.useless 68.understood 69.itself 70.will change【导语】本文通过祖父和孙子之间关于读《论语》的故事,说明坚持阅读能在潜移默化中改变一个人的思想与品格。61.句意:当他在读书时,我正在睡觉。根据“while he is reading”可知,此处表示正在进行的动作,应用现在进行时,sleep变为am sleeping。故填am sleeping。62.句意:在他九十岁生日那天,我问道:“爷爷,您为什么读《论语》?”根据“...birthday”可知,表示“多少岁生日”时,需要要用序数词,ninety的序数词是ninetieth,表示“第九十”。故填ninetieth。63.句意:爷爷笑着说:“把这个篮子拿到河边,给我带一篮子水回来。”根据“Take this basket to the river and...back a basket of water to me.”可知句子是and连接的祈使句结构,动词用原形,故填bring。64.句意:我照他说的做了,但不幸的是,在他回来之前,水全漏光了。根据“...,all the water leaked (漏) out before I got back. ”可知水漏了是不幸的事,此处需用副词修饰整个句子,lucky的副词形式为luckily,其否定形式为unluckily。故填unluckily。65.句意:这一次我跑得更快,但在我回到家之前,篮子还是空的。根据“even”强调比较,可知要用比较级形式。quickly的比较级为more quickly。表示比上次跑得更快,故填more quickly。66.句意:我告诉爷爷,用篮子打水是不可能的。根据“carry water in a basket.”可知用篮子挑水是不可能的,impossible”不可能的”符合题意。故填impossible。67.句意:“看,爷爷,”我说,“这没用!”根据“I again went to the river and ran fast, but when I reached my grandfather, the basket was again empty.”可知跑得再快篮子也是空的,说明跑得快没有用,此处应用形容词use的派生词useless表示“无用的”。故填useless。68.句意:我第一次明白篮子不一样了。根据时间状语“For the first time”可知,用一般过去时,understand的过去式是understood。故填understood。69.句意:这个又脏又旧的篮子它已经变得干净了,里外都是。根据主语“The dirty old basket...had turned clean”可知,强调篮子本身的变化,“it"需变为反身代词"itself”,意为“它自己”。故填itself。70.句意:你可能不会理解或记住所有事情,但你的内心和外在很快会改变。根据“soon”可知表示将来发生的动作,动词change需用一般将来时will change。故填will change。71.(l)eft 72.(s)afe/(s)ecret 73.(d)ecided 74.(h)eavy 75.(f)ull 76.(b)efore 77.(s)urprised 78.(h)appened 79.(c)arefully 80.(r)eason/(r)easons【导语】本文是一篇记叙文。讲述了古代中国一个叫周勇(音译)的人将金锭藏在罐子里交给朋友王五(音译)保管,但王五夫妇偷走金锭并用红枣替换,最终被县令识破的故事。71.句意:当他父亲去世时,他给周勇留下了大量的金锭。根据“When his father died”可知,此句时态为一般过去时,空处填动词过去式作谓语。根据“Zhou Yong a great number of gold ingots”和首字母提示可知,此处指父亲给儿子留下金锭。leave“留下”,动词,过去式为left。故填(l)eft。72.句意:周勇将金锭藏在家里的一个安全/秘密的地方。空处修饰名词“place”,填形容词作定语。根据“Zhou hid them”和首字母提示可知,此处指把金锭藏在安全或秘密的地方。safe“安全的”,形容词;secret“秘密的”,形容词。故填(s)afe/(s)ecret。73.句意:一天,周勇决定远游。描述过去的事情,用一般过去时,空处填动词过去式作谓语。根据“to travel faraway”和首字母提示可知,此处指决定旅行。decide“决定”,动词,过去式为decided。故填(d)ecided。74.句意:但是金锭是如此的重,以至于他无法随身携带。空处位于“were so”后,填形容词作表语。根据“he couldn’t carry them with him”和首字母提示可知,金锭很重所以无法携带。heavy“重的”,形容词。故填(h)eavy。75.句意:于是他把所有的金锭都放进一个罐子里,拿给他的朋友王五,并告诉王五罐子里装满了新鲜的红枣。根据“of fresh red dates”、“Zhou said that there were fresh red dates in it”和首字母提示可知,此处指装满红枣。be full of“装满……”。故填(f)ull。76.句意:一年后,周勇回来前的一天,王五的妻子好奇罐子里是什么。根据“Wang’s wife wondered what was in the jar”和首字母提示可知,此处指在周勇回来前,王五的妻子对罐子里的东西好奇。用before“在……之前”引导时间状语从句。故填(b)efore。77.句意:当她看到这么多金锭时,她很惊讶。空处位于“was”后,修饰人,填形容词作表语。根据“when she saw so many ingots inside”和首字母提示可知,此处指看到金锭很惊讶。surprised“惊讶的”,描述人的情绪,形容词。故填(s)urprised。78.句意:当县令问王五发生了什么时,他回答说:“周勇说,一年前他给我这个罐子的时候,里面有新鲜的红枣。”“what”到空处的部分位于“asked”后,为宾语从句,空处作谓语,描述过去的事情,用一般过去时,空处填动词过去式。根据“Zhou said that there were fresh red dates in it when he gave me the jar a year ago”和首字母提示可知,此处指县令询问发生了什么事情。happen“发生”,动词,过去式为happened。故填(h)appened。79.句意:县令仔细检查了罐子里的红枣。空处修饰动词“examined”,填副词作状语。根据“The magistrate examined the fresh red dates in the jar”和首字母提示可知,此处指县令仔细检查红枣,然后断案。carefully“仔细地”,副词。故填(c)arefully。80.句意:但在县令解释了他的理由后,王五最后承认他拿了金锭。根据“at last Wang admitted (承认) that he took the ingots.”和首字母提示可知,此处指听到县令解释的原因后,王五承认了偷金锭的事情。reason“原因”,可数名词,文中并未告知县令解释了几个原因,可以用单数名词,也可以用复数名词reasons,作宾语。故填(r)eason/(r)easons。81.On December 4, 2024. 82.It stands for the Chinese people’s hopes for a better life. 83.To keep away the beast called nian. 84.Almost 20 countries. 85.I’m going to watch the Spring Festival Gala./I’m going to visit my friends.(开放性试题,言之成理即可)【导语】本文主要介绍了中国的春节,包括其历史、意义、庆祝方式以及在全球的庆祝情况。81.根据第一段“The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization added “Spring Festival, social practices of the Chinese people in celebration of the traditional New Year” to the Intangible Cultural Heritage of Humanity (人类非物质文化遗产) on December 4,2024.”可知,联合国教科文组织在2024年12月4日将“春节——中国人庆祝传统新年的社会实践”列入人类非物质文化遗产名录。故填On December 4, 2024.82.根据第二段“Rao Quan, a vice minister (副部长), thanked people for their support at the meeting. The Spring Festival, he said, stands for the Chinese people’s hopes for a better life.”可知,副部长饶权说,春节代表着中国人民对美好生活的希望。故填It stands for the Chinese people’s hopes for a better life.83.根据第五段“There are many other old traditions as well. For example, people hang up red lanterns and set off fireworks. These practices are believed to keep away the beast called nian since the beast was afraid of loud noise and the color red.”可知,人们挂红灯笼和放鞭炮是为了赶走叫“年”的野兽,因为这只野兽害怕噪音和红色。故填To keep away the beast called nian.84.根据最后一段“The Spring Festival is now a public holiday in almost 20 countries.”可知,春节现在是近20个国家的公共假日。故填Almost 20 countries.85.这是一个开放性问题,答案因人而异。但可以根据文章内容和常识来回答。例如“I’m going to watch the Spring Festival Gala.”,具体做法可能因个人情况和习惯而有所不同。故填I’m going to watch the Spring Festival Gala. /I’m going to visit my friends.86.例文Dear friends, It is my great honor to make a speech for you. I would like to talk about how to be a good teenager. First of all, it’s necessary to have good manners in public. For example, we shouldn’t shout loudly in public. It’s wrong of us to drop litter everywhere. When we have meals, remember not to talk with food in your mouth. In our free time, we should enjoy reading because books are full of knowledge. They can not only make us wiser but help us relax. We shouldn’t be afraid of asking questions. Being curious is a good way to learn more and understand better. We should also help the people in need. At weekends, we can talk with the elderly and help them do some cleaning. That’s all! Thanks for listening.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇演讲稿;②时态:时态主要为“一般现在时”;③提示:文章的写作要点已给出,按照提示的要点逐点阐述,可以适当增加细节,并突出写作重点。[写作步骤]第一步,介绍演讲主题;第二步,分别从礼仪、就餐、学习和生活四个方面详细阐述如何成为一个好青少年;第三步,书写结语。[亮点词汇]①in public当众②be full of充满③not only…but不仅……而且[高分句型]①In our free time, we should enjoy reading because books are full of knowledge.(because引导原因状语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 江苏省南通市2025—2026学年八年英语上期末考试模拟试题(含答案、听力音频及原文).docx