资源简介 浙江省嘉兴市2025—2026学年七年英语上期末考试模拟试题【考试范围:全册】(总分:110分 时间:120分钟)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力选择(满分20分)1.What do Linlin’s family always eat for the Spring Festival A.Meatballs. B.Rice cake. C.Dumplings.2.What does the woman think of math A.Boring. B.Difficult. C.Interesting.3.When is Jack’s birthday A.This Monday. B.This Saturday. C.This Sunday.4.What colour is Bill’s phone A.Black. B.White. C.Brown.5.What’s the boy going to do this weekend A.Go to the zoo. B.Have a picnic. C.Go hiking.听录音,回答问题。6.What’s the name of the girl in the photo A.Alice. B.Gina. C.Mary.7.Who are these two boys A.They’re Gina’s brothers. B.They’re Gina’s cousins. C.They’re Alice’s brothers.听录音,回答问题。8.What can Hu Nianzu do A.He can play the erhu.B.He can play the guitar.C.He can dance well.9.What festival will they have A.A culture festival.B.A kite festival.C.A music festival.听录音,回答问题。10.What colour was the bird A.White. B.Green. C.Black.11.What class was it at that time A.Chinese. B.Math. C.English.12.What happened at last A.They caught the bird.B.The bird died.C.The bird flew away.听录音,回答问题。13.What are the two speakers talking about A.Chinese paper-cutting. B.Flowers. C.Chinese history.14.What is it made of A.Animals. B.Red paper. C.Pictures.15.Where are they put A.In the box. B.In the sky. C.On the windows.听材料,回答下列各小题。16.What is Mia’s father A.A doctor. B.A teacher. C.An engineer.17.How old is Jack A.Four. B.Five. C.Six.18.How is Mia’s mother A.Kind. B.Polite. C.Strict.19.What is Mia’s grandpa’s hobby A.Singing Beijing opera. B.Planting flowers. C.Playing football.20.What does the text talk about A.A family. B.Some activities. C.Different jobs.二、完形填空(满分15分)Chito, a man in Costa Rica, loves to play with crocodiles (鳄鱼). Yes, I know, he must be 21 , but the man plays and swims with the crocodile, Pocho.Chito 22 Pocho 20 years ago. When Chito found Pocho near a river, he was hurt seriously. Chito asked 23 friends to help him bring Pocho home. He 24 Pocho food, medicine (药) and the most important thing, 25 . He helped him overcome (克服) the 26 time. He even slept next to Pocho, so he didn’t feel 27 for any moment.When Pocho got well, Chito put him back in the 28 . But Pocho got out of the water and 29 him home. Now they are best friends. In the day time, they 30 play and swim together.Chito said, “It’s important to be patient (耐心的) and kind when you want to make friends, even with animals. Love matters a lot in life.”21.A.mad B.clever C.afraid D.happy22.A.hit B.heard C.lost D.met23.A.my B.his C.her D.its24.A.sold B.gave C.showed D.cooked25.A.love B.road C.advice D.work26.A.fun B.best C.difficult D.amazing27.A.sad B.safe C.lonely D.nervous28.A.house B.park C.mountain D.river29.A.left B.missed C.followed D.stopped30.A.quietly B.usually C.carefully D.suddenly阅读理解(满分30分)AThe school year is ending, and Christmas is near! Soon, you will enjoy your summer holiday. For me, it’s time to make another Christmas card. As a cartoonist (漫画家), I draw happy Santas, tall Christmas trees, and all those fun gifts every year.This year, my idea came from the news. It says we might have to save power (电力) in hot weather. I thought, “What about my Christmas lights ” Then, I had a funny idea: “Santa power!”In my cartoon, Santa rides an old exercise bike connected (连接) to the Christmas tree to power the lights. He is working very hard, and the lights are shining brightly! But he looks tired. Maybe he needs a Christmas cake and some tea.One day, we’ll have enough green power for all. Before that, we need to think and act green. Merry Christmas and a happy New Year!31.Where does the writer probably (可能) live A.In Australia. B.In England. C.In America. D.In China.32.What is Santa doing in the cartoon A.Making a cake. B.Powering the lights. C.Doing sports. D.Sending gifts.33.Why does the writer draw the cartoon A.To give us a surprise. B.To tell us a Christmas story.C.To ask us to think and act green. D.To share with us his hobby.BWhen we draw a face, there are usually 5 steps. Look at the pictures below.We have special ways to draw the nose, the eyes and the mouth in the right place of a face. Every face is different. Your face may have a long nose, big eyes and a small mouth. Those make it your face, not the other’s. That’s a good thing for us to remember different faces.With the help of the scientists, computers are learning to do this too. Face Recognition Programs (人脸识别程序) use the eyes, noses, ears and other things of a face to match them to a person. The computer first finds (找出) the eyes, nose, ears, and the mouth on a face. Then it finds out how they relate (联系) to each other. This makes a match, and it will stay the same to a computer, no matter you are happy or sad.Things like how long your nose is and how big your eyes are don’t change much as you get older. That makes them useful for the computer to know you. The computer remembers all the faces. If there’s a match, it recognizes you. So be careful, you have no way to go if you do something bad.34.The second step to draw a face is to draw ________.A.the eyes B.the hairC.the mouth D.the nose35.The computer remembers a face by finding out ________.A.how long the nose is B.how big the eyes areC.the special ways to draw it D.the match of the things on it36.What does the underlined word “recognizes” in Paragraph 4 mean ________A.stops B.catchesC.knows D.chooses37.Which can be the best title (标题) for the passage ________A.How do computers find you B.Steps to draw a faceC.Are computers expensive for you D.Ways to change your faceCHi, I’m Joe Whale. You can also call me “The Doodle (涂鸦) Boy”. I am 13 years old and live in the UK. I began drawing when I was only 3. I make doodles about all of the things I see every day. Many people like my drawings and ask me to draw for them. I am good at drawing food. I draw for a book called Bad Food, for example.Hi, my name is Jack Green and I’m 12. I come from the UK. Can you guess what I’m doing in the picture Yes, it’s kung fu! I first started learning it when I was just seven. My teacher is Mark Brown and he is great. I practice (练习) kung fu seven days a week and I never get tired. Now I’ve got my black belt (黑带) in kung fu! I feel really excited and I can teach others now.Hello! I’m Sam Gouveia. I’m 14 and I’m from the US. I love sewing (缝纫) very much. My parents bought me a sewing machine (机器) as my twelfth birthday gift. It really helps me a lot. Look at this T-shirt! I made it for my sister in my sewing class and it took me six weeks! Some students ask me, “Why do you sew That’s for girls.” Well, I don’t think so. You can do anything you like!38.Joe is good at drawing ________.A.people B.nature C.animals D.food39.What do we know about Jack A.He doesn’t like his teacher. B.He always feels tired after practicing.C.He practices kung fu every day. D.He is not interested in teaching others.40.What can we learn from Sam A.People can do anything they like. B.Be nice to your parents.C.Sewing is easy to learn. D.Listen to what others say.41.In which part of a newspaper can we find the passage A.Hobbies. B.Studies. C.Friends. D.Clubs.DHi, I’m an ant. I’m sure you always see me running. I live in the nest (巢穴) with my big family. We build it and it’s like a small city, but we never get lost. I have 12,000 sisters and we all have the same mum, the queen ant. But I don’t get many brothers.Today is super exciting. I’m going outside the nest to find food for the very first time! I follow my sisters’ smell. That’s how we ants talk—with smells.Oh, look! What’s that on the right Yes! Grass seed! A big seed head! I use my big jaws (颚) to cut it off and take it back to the nest. I’m so excited and I tell my sisters about the food I found. Then we go back to get more seeds. Soon, more ants join us. We collect all the seeds. When the day gets hot, we go back home and rest. Inside, we share food with our sisters.Mum says we help the world every day. We keep things clean by eating dead leaves. We make the soil (土壤) better by building the nest. It’s all in a day’s work for an ant. Your world would look very different without us. So watch where you step!42.What can we know about ants from Paragraph 1 A.They have lots of brothers. B.They build nests in the cities.C.They can seldom find their way. D.They live with their big family.43.How do ants talk to each other A.With food. B.With leaves. C.With smells. D.With heads.44.What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to (指代) A.The seed. B.The grass. C.The jaw. D.The nest.45.What is the ant like according to the text A.Funny. B.Helpful. C.Dangerous. D.Polite.四、短文填空(满分20分)根据所给汉语提示完成空格中所缺单词,使短文完整通顺,语法正确,每个空只能填一个词。请注意每一个单词首字母的正确大小写。Hi, friends! I’m Alice. Welcome to my home. Look! Here is a photo of 46 (我的) family. In the photo, you can see an English girl. Who is she She is my cousin. 47 (她的) name is Linda Smith. The dog on the sofa is 48 (她的). Its name is Dudu. Look at these 49 (男孩). 50 (他们) are my brothers, Bill and Jack. Where is Bill now He is in his room and e-mails 51 (他的) friend, because he lost his basketball. He wants to know where he can find 52 (它). He plays basketball well, but he can’t play baseball. These are my parents. My mother is a teacher in a 53 (中间的) school. My father is a teacher, too. Their students like 54 (他们) very much. Can you find me in the photo Yes, the girl in a red 55 (夹克衫) is me. Now you see I have a nice family. I love my family.阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。To: EmilyFrom: LinglingSubject: Hi, my new friendDear Emily, My name is Lingling. I saw your blog on the Internet and I want 56 (become) your e-friend. I’m twelve 57 (year) old. I am tall 58 have short black hair. I live in Beijing 59 my parents. My dad is 60 engineer and my mum is a nurse. They 61 (be) often busy with their work. My school is far away from 62 (we) home. I go to school by bus. My friend, Daming, lives close to the school, so he 63 (walk) to school every day. We have different 64 (subject) at school and I like science best. We usually do sports in the playground after school. I like running and 65 (play) basketball with my friends. I hope to hear from you soon. Best wishes, Lingling五、选词填空(满分10分)用方框中所给单词的适当形式填空,使句子通顺、正确。每个单词限用一次。they Africa capital plan really66.It’s cold and we need to put on heavy coats.67.Apples are good for health and we can eat often.68.Many animals, such as zebras and monkeys, live in .69.It’s a sunny day and we are to go for a walk in the park.70.Hangzhou, the of Zhejiang, is home to Longjing Green Tea.六、书面表达(满分15分)71.下图是你们学校的学生社团。请根据图片与提示内容写一段短文进行描述。Reading club Art club Dancing club Sports club参考问题:How many clubs are there What are the students doing Which club do you want to join Why 注意:(1) 短文必须包括提示中的所有信息,可适当发挥;(2) 文中不得出现真实的人名和校名;(3) 词数:50词左右。_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.A【原文】M: Hi, Linlin. Why are you carrying so much food W: I have to get ready for the Spring Festival.M: What food do Chinese people have for the Spring Festival W: Usually dumplings. But in my family we always eat meatballs.2.C【原文】M: Helen, what’s your favorite subject W: Math. Some people find it difficult but I think it is very interesting.3.C【原文】M: Hey, Lucy. Would you like to come to my birthday party this Sunday evening W: Yes, of course. Thanks a lot, Jack.4.B【原文】W: Hi, Bill. Is that black phone yours M: No, it’s my brothers. Mine is white.5.B【原文】W: What are you going to do this weekend, Tom M: I’m going to have a picnic in the park.6.A 7.B【原文】M: What’s this, Gina W: It’s a photo of my family.M: Who is the girl W: She is my sister, Alice.M: Are these two boys your brothers W: No, they are my cousins.M: Is your father in the photo, too W: Yes, he is.8.A 9.C【原文】W: Can you play the guitar, Hu Nianzu M: No, I can’t. But I can play the erhu.W: That’s great! Do you know who can dance M: Lin Xiaomei. She can dance and sing well.W: Great! Let’s ask her to join in the music festival with us.M: OK.10.A 11.B 12.C【原文】M: I heard something interesting happened yesterday. What was it W: A white bird flew into our classroom.M: What were you doing then W: We were having a math class.M: What did you do at last W: A boy called Zhu Xiaoming caught the bird carefully and let it fly away.13.A 14.B 15.C【原文】W: Hi, Frank. Do you know Chinese paper-cutting M: No. What is it about W: It is a kind of traditional art. It has a history of more than 3,000 years.M: What is it made of W: It is made of red paper. First, people fold the red paper. Then they cut the paper with scissors.M: What are the pictures about W: Most are about flowers, birds, animals or things from Chinese history.M: Where are they put W: They are often put on windows, doors or walls. They are very beautiful.M: Oh, great.16.A 17.B 18.C 19.A 20.A【原文】Hi, I’m Mia from Canada. But now we live in China. I love my big family. My father is a doctor. He’s very handsome. He often plays football with me. My little brother Jack is five years old. He is really polite. He likes paper cutting. My mom is a great teacher. She is beautiful but strict. She always reads me a story at night. My grandparents are kind. My grandpa likes singing Beijing opera and my grandma likes planting flowers. They have three grandchildren Jack my cousin, Tina and me. They often say I’m their favourite grandchild, but I think they say the same thing to all of us.21.A 22.D 23.B 24.B 25.A 26.C 27.C 28.D 29.C 30.B【导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了哥斯达黎加男子奇托救助并悉心照料受伤鳄鱼波乔,最终与之成为形影不离的亲密朋友。21.句意:是的,我知道,他一定是疯了,但这个人却和鳄鱼波乔一起玩耍、游泳。mad疯狂的;clever聪明的;afraid害怕的;happy快乐的。根据“Chito, a man in Costa Rica, loves to play with crocodiles (鳄鱼). Yes, I know, he must be..., but the man plays and swims with the crocodile, Pocho.”可知,与鳄鱼玩耍是极其危险且反常的行为,因此用“mad”(疯狂的)来表达这种不可思议的感觉最为贴切。故选A。22.句意:奇托遇到波乔是在20年前。hit击打;heard听见;lost失去;met遇见。根据“Chito...Pocho 20 years ago. When Chito found Pocho near a river, he was hurt seriously. ”可知,此处描述人与动物的初次“相遇”或“结识”,“met”符合语境。故选D。23.句意:奇托请他的朋友们帮忙把波乔带回家。my我的;his他的;her她的;its它的。根据“Chito asked...friends to help him bring Pocho home.”可知,应该是奇托请“他的”朋友们帮忙把波乔带回家。故选B。24.句意:他给波乔食物、药品,以及最重要的东西——爱。sold出售;gave给予;showed展示;cooked烹饪。根据“He...Pocho food, medicine (药) and the most important thing,...”可知,“give sb. sth.”是固定搭配,意为“给某人某物”,因此选“gave”。故选B。25.句意:他给波乔食物、药品,以及最重要的东西——爱。love爱;road道路;advice建议;work工作。根据“He...Pocho food, medicine (药) and the most important thing,...”和“Love matters a lot in life.”可知,爱在生活中非常重要,以及照顾动物的语境,这里最重要的东西是抽象的“爱”(love)。故选A。26.句意:他帮助它度过了那段艰难的时光。fun有趣的;best最好的;difficult困难的;amazing令人惊叹的。根据“He helped him overcome (克服) the...time. ”可知,应该是他帮助它度过了那段“艰难的”时光。故选C。27.句意:他甚至睡在波乔旁边,所以它没有一刻感到孤独。sad悲伤的;safe安全的;lonely孤独的;nervous紧张的。根据“He even slept next to Pocho, so he didn’t feel...for any moment.”可知,他甚至睡在波乔旁边,所以它没有一刻感到“孤独”。故选C。28.句意:当波乔康复后,奇托把它放回了河里。house房屋;park公园;mountain山;river河流。根据“When Chito found Pocho near a river”和“When Pocho got well, Chito put him back in the...”可知,鳄鱼的自然栖息地是“河流”,因此放归的地方应该是“river”。故选D。29.句意:但是波乔从水里出来,跟着他回家了。left离开;missed错过;followed跟随;stopped停止。根据“But Pocho got out of the water and...him home.”可知,鳄鱼离开了水,一路“跟随”奇托回家,这个动作最能体现它对奇托的依恋。故选C。30.句意:现在他们是最好的朋友。白天,他们通常一起玩耍和游泳。quietly安静地;usually通常;carefully仔细地;suddenly突然。根据“In the day time, they...play and swim together.”可知,应该是他们“通常”一起玩耍和游泳,描述一种经常性的、习惯性的状态,用“usually”(通常)最合适。故选B。31.A 32.B 33.C【导语】本文主要讲述了一位漫画家结合“节约电力”的新闻,创作了一幅圣诞老人骑健身自行车给圣诞灯供电的环保主题漫画,最终呼吁人们树立绿色环保意识,践行环保行动。31.推理判断题。根据“The school year is ending, and Christmas is near! Soon, you will enjoy your summer holiday.”可知,圣诞节来临的时候,当地即将迎来暑假,澳大利亚位于南半球,季节和北半球相反,北半球冬季的圣诞节期间,澳大利亚正处于夏季,学校会放暑假。故选A。32.细节理解题。根据“In my cartoon, Santa rides an old exercise bike connected to the Christmas tree to power the lights.”可知,漫画里的圣诞老人骑健身自行车是为了给圣诞彩灯供电。故选B。33.推理判断题。根据文章可知,作者的创作灵感来自“炎热天气需节约电力”的新闻,漫画设计了圣诞老人人力供电的有趣场景,最后结尾点明主旨“在那之前,我们需要践行绿色环保的理念与行动”,由此可知作者画这幅漫画的目的是呼吁大家践行绿色环保的理念。故选C。34.A 35.D 36.C 37.A【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了人脸识别技术的原理和应用。34.细节理解题。根据图片信息中的“Step 2”可知,画脸的第二步是画眼睛。故选A。35.细节理解题。根据“The computer first finds (找出) the eyes, nose, ears, and the mouth on a face. Then it finds out how they relate (联系) to each other.”可知计算机通过找到人脸上器官的匹配来记住人脸。故选D。36.词义猜测题。根据“That makes them useful for the computer to know you. The computer remembers all the faces. If there’s a match, it recognizes you.”可推测出“recognize”与“know”是同义词,意为“认识,识别”。故选C。37.最佳标题题。通读全文可知本文主要介绍了人脸识别技术的原理和应用。因此选项A“计算机如何找到你?”可作为标题。故选A。38.D 39.C 40.A 41.A【导语】本文主要介绍了三位少年及其各自的兴趣爱好:擅长涂鸦的Joe、热爱功夫的Jack以及喜欢缝纫的Sam。38.细节理解题。根据“Hi, I’m Joe Whale…I am good at drawing food.”可知,Joe擅长画食物。故选D。39.细节理解题。根据“Hi, my name is Jack Green…I practice (练习) kung fu seven days a week…”可知,Jack一周七天都在练习,即他每天都练习功夫。故选C。40.推理判断题。根据“I’m Sam Gouveia…Well, I don’t think so. You can do anything you like!”可知,面对质疑,Sam认为人不应受限于刻板印象,可以做任何自己喜欢做的事情。故选A。41.推理判断题。通读全文可知,文章分别介绍了Joe喜欢画画、Jack练习功夫以及Sam喜欢缝纫,这些内容均属于个人兴趣爱好的范畴,因此最可能出现在报纸的“爱好”版块。故选A。42.D 43.C 44.A 45.B【导语】本文是一篇记叙文,以蚂蚁的第一人称视角,介绍了蚂蚁的家庭构成、交流方式,讲述了首次外出觅食的经历,还说明了蚂蚁清洁环境、改良土壤的作用,体现了蚂蚁的重要性。42.细节理解题。根据“I live in the nest with my big family.”可知,蚂蚁和大家庭一起生活,故选D。43.细节理解题。根据“That’s how we ants talk—with smells.”可知,蚂蚁通过气味交流,故选C。44.词句猜测题。根据“Grass seed! A big seed head! I use my big jaws to cut it off and take it back to the nest.”可知,“it”指代前文的“Grass seed”,即“草籽”,故选A。45.推理判断题。根据“Mum says we help the world every day. We keep things clean by eating dead leaves. We make the soil better by building the nest.”可知,蚂蚁对世界有帮助,故选B。46.my 47.Her 48.hers 49.boys 50.They 51.his 52.it 53.middle 54.them 55.jacket【导语】本文介绍了爱丽丝的家庭成员。46.句意:这是我家人的一张照片。my“我的”,形容词性物主代词,修饰其后名词family。故填my。47.句意:她的名字是琳达·史密斯。her“她的”,形容词性物主代词,修饰其后名词name。故填Her。48.句意:在沙发上的狗是她的。hers“她的”,名词性物主代词,相当于“her dog”,在句中作表语。故填hers。49.句意:看看这些男孩。boy“男孩”,可数名词,these修饰可数名词复数。故填boys。50.句意:他们是我的兄弟,比尔和杰克。they“他们”,主格代词,在句中作主语。故填They。51.句意:他在房间里给朋友发电子邮件,因为他丢了篮球。his“他的”,形容词性物主代词,修饰其后名词friend。故填his。52.句意:他想知道在哪里可以找到它。it“它”,在此处作宾格代词,代指“basketball”。故填it。53.句意:我妈妈是一所中学的老师。middle“中间的”,middle school“中学”。故填middle。54.句意:他们的学生们非常喜欢他们。them“他们”,宾格代词,作like的宾语。故填them。55.句意:是的,那个穿红夹克的女孩就是我。jacket“夹克衫”,可数名词,由is可知名词用单数。故填jacket。56.to become 57.years 58.and 59.with 60.an 61.are 62.our 63.walks 64.subjects 65.playing【导语】本文是一封电子邮件,玲玲介绍了她自己,她的家庭,学校生活,并希望成为艾米丽的网友。56.句意:我在网上看到了你的博客,我想成为你的网友。根据“want”可知,此处考查want to do sth.“想要做某事”,因此填动词不定式to become“成为”。故填to become。57.句意:我十二岁了。根据“twelve…old”可知,此处考查表示年龄的固定结构:基数词+year(s)+old;twelve“十二”后接名词复数years。故填years。58.句意:我个子高,留着黑色短发。根据“I am tall…have short black hair.”可知,此处指“我”个子高,留着黑色短发,前后句之间是并列关系,应用连词and“和,并且”连接。故填and。59.句意:我和父母住在北京。根据“live in Beijing…my parents”可知,此处指“我”和父母住在北京,应用介词with“和……一起”。故填with。60.句意:我爸爸是一名工程师,我妈妈是一名护士。根据“My dad is…engineer”可知,此处指“我”爸爸是一名工程师,engineer“工程师”,是以元音音素开头的单词,其前应用不定冠词an表示泛指。故填an。61.句意:他们经常忙于工作。根据“They…often busy with their work.”可知,句子陈述客观事实,时态为一般现在时,主语They“他们”是复数,be动词应用are。故填are。62.句意:我的学校离我们家很远。根据“My school is far away from…home.”可知,此处指“我的学校离我们家很远”,应用形容词性物主代词our“我们的”,修饰名词home“家”。故填our。63.句意:我的朋友大明住得离学校很近,所以他每天步行上学。根据“My friend, Daming, lives close to the school, so he…to school every day.”可知,句子陈述客观事实,时态为一般现在时,主语he“他”是第三人称单数,谓语动词应用三单形式walks“步行”。故填walks。64.句意:我们在学校有不同的科目,我最喜欢科学。根据“different…at school”可知,此处指在学校有不同的科目,different“不同的”后接可数名词复数subjects“科目”。故填subjects。65.句意:我喜欢和朋友们一起跑步和打篮球。根据“like running and…basketball with my friends.”可知,此处考查like doing sth.“喜欢做某事”,因此填动名词playing。故填playing。66.really 67.them 68.Africa 69.planning 70.capital【解析】66.句意:天真的很冷,我们需要穿上厚外套。空处应填副词修饰形容词cold,结合选词可知,really“真正”符合语境,故填really。67.句意:苹果对健康有好处,我们可以经常吃。空处指代apples,位于动词后,应用代词宾格them,故填them。68.句意:许多动物,如斑马和猴子,生活在非洲。根据“such as zebras and monkeys”和常识可知,斑马一般都在非洲,应用名词Africa。故填Africa。69.句意:今天天气晴朗,我们打算去公园散步。根据语境可知,天气晴朗,所以计划去公园散步。plan“计划”,应用现在分词和are构成现在进行时。故填planning。70.句意:杭州是浙江的省会,是龙井绿茶的故乡。根据常识可知,杭州是浙江的省会,应用名词capital。故填capital。71.例文In our school, there are four clubs. They are the Reading club, the Art club, the Dancing club and the Sports club. The students are reading books, drawing pictures, dancing or playing volleyball in these different clubs. I want to join the Dancing club because dancing is my favourite activity.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇材料作文;②时态:是“一般现在时”和“现在进行时”为主;③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏提示,并适当添加细节,注意字母大小写以及标点符号。[写作步骤]第一步、介绍有多少个俱乐部,学生们在做什么;第二步、介绍自己想加入哪个俱乐部以及理由。[亮点词汇]①drawing pictures画画②playing volleyball打排球③want to do sth.想做某事[高分句型]I want to join the Dancing club because dancing is my favourite activity.(because引导原因状语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 浙江省嘉兴市2025—2026学年七年英语上期末考试模拟试题.docx