资源简介 浙江省金华市2025—2026学年七年英语上期末考试模拟试题【考试范围:全册】(总分:120分 时间:120分钟)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力选择(满分20分)1.Where will the speakers go A.A museum. B.A library. C.A shop.2.When does the film start A.At 6:50. B.At 7:00. C.At 7:10.3.Why do people love pandas A.They are cute. B.They are friendly. C.They are different.4.Which is Feng Tao’s favourite subject A.Math. B.Chinese. C.Science.5.How many people are there in Luna’s family A.Three. B.Four. C.Five.听下面一段较长的对话,回答两个问题。6.What was the boy’s first lesson A.History. B.Maths. C.Science.7.What did the boy learn in the lesson A.Taking notes. B.Asking questions. C.Working in groups.听下面一段较长的对话,回答两个小题。8.Why does Ms Lin think reading is a good hobby A.Because books give us new ideas.B.Because reading can bring us knowledge.C.Because we can learn how things work in reading.9.What are they going to do next A.They are going to read books.B.They are going to have lessons.C.They are going to work together.听材料,回答下列各小题。10.How does Emma go to school A.By bike. B.By car. C.On foot.11.What time is the first class A.At 7:00. B.At 8:00. C.At 9:00.12.Where might the two speakers be A.At the bus stop. B.At Emma’s home. C.In their school.听下面一段较长对话,回答三个小题。13.How many people went climbing A.One. B.Two. C.Three.14.When did Judy go to the new zoo A.On Friday. B.On Saturday. C.On Sunday.15.How long did Judy stay in the zoo A.For about six hours. B.For about eight hours. C.For about ten hours.16.What is the name of the program A.Music Stars Around the World.B.New Bands Around the World.C.Popular CDs Around the World.17.How many members are there in the band “The Sams” A.Three. B.Four. C.Five.18.What kind of music does the band “The Sams” play A.Rock music. B.Pop music. C.Country music.19.What is the dream of the band A.To travel around the world.B.To make popular CDs. C.To have more fans.20.What will listeners hear next A.A song by “The Sams”. B.A story about the band. C.A talk about dreams.二、完形填空(满分10分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Diego was looking at the old guitar on the wall of his house. The guitar had an old story. Dicgo’s 21 , Miguel, played it everywhere he went. His playing was so good that people came to listen whenever he played it.Diego knew this story well. He wanted to be 22 his grandfather. So, he started to learn to play the guitar when he was little. After he 23 , he had his own band. So, his grandfather gave him the guitar as a gift.Diego’s grandfather saw 24 some musicians broke their guitars on the stage during big rock shows. He didn’t like this. He thought people should take care of their guitars.“Promise me you’ll 25 do this to our guitar,” he said to Diego.“Of course,” said Diego.Diego was now a big 26 star. Once he brought this guitar on the stage and played amazing songs with it. At the end of the show, Diego got so 27 that he lifted(举起) the guitar in the air. When 28 thought that he was going to break it on the stage, he gently took a bow(鞠躬).He always 29 what his grandfather told him, “ 30 you really love rock, love your guitar. It is your companion(伙伴), not just a thing.” Diego kept his word. He showed his love for rock music.21.A.friend B.father C.fan D.grandfather22.A.like B.with C.beside D.behind23.A.got up B.woke up C.grew up D.gave up24.A.why B.when C.where D.how25.A.always B.often C.never D.still26.A.film B.rock C.sports D.dance27.A.excited B.angry C.nervous D.scared28.A.someone B.everyone C.anyone D.no one29.A.asked B.refused C.wondered D.remembered30.A.Since B.If C.While D.Although阅读理解(满分30分)AMrs. Green 2024-12-15 10:08 from England Hey, guys. I know you all like watching TV and playing computer games. but I want to know some of the other things you do when you are free. I am waiting for your comments.Leo 2024-12-15 10:11 from Canada I love cats! I love taking photos of them. And I collect things with cats on them— you know, cards or notebooks or T-shirts, things like that. But I can’t have cats at home because my dad can’t stand them!Emma 2024-12-15 10:15 from America I’m usually busy, but sometimes I have a bit of free time. After finishing my homework, my favourite thing is looking at maps online . I like using “Street View” and it makes me feel like walking in a street somewhere.Zhang Lei 2024-12-15 10:28 from China As a Chinese student. I enjoy calligraphy (书法). In my free time. I practise writing Chinese characters. It can make me feel relaxed.31.Where does Emma come from A.America. B.Canada. C.China. D.England.32.From the passage, we know that ______.A.Leo has many cats at home.B.Lco, Emma and Zhang Lei are good friends.C.It is relaxing for Zhang Lei to write Chinese characters.D.Emma has much free time so she likes walking in different streets.33.Who might be interested in the text A.Oliver, a doctor who is busy at work.B.Catherine, a teacher who likes reading books.C.Alice, a student who is looking for a new hobby.D.Tina, a mother who cares about her child’s lessons.BWho do you think would win in a race: a tiger or an ostrich (鸵鸟) The answer is the ostrich!The world’s largest bird may not be able to fly, but it can run at up to 70 kilometers each hour, making it one of the world’s fastest animals.Here are some more interesting facts about them!They have large bodies—and large eggsAn ostrich can grow up to 2.75 meters tall and weigh more than 150 kilograms. It may be no surprise, then, that ostrich eggs are the largest eggs in the world. And the egg is so strong that even a person stands on it. It won’t break!____________Never make an ostrich angry—it has a strong kick (踢), and it’s not afraid to use it! An ostrich kick is strong enough to kill many different animals, even lions.Their heads aren’t in the sand (沙)If you’re told not to “bury (埋) your head in the sand,” it means you shouldn’t hide from something bad. This comes from the idea that ostriches bury their heads in the sand to hide from danger—but they don’t actually do this! They do make holes to put their eggs in, however. So if you see an ostrich with its head in the sand, it may be checking on its eggs!34.What can we know about ostrich eggs from the passage A.They can break easily. B.They are very strong.C.They are 150 kilograms. D.They are as heavy as a person.35.Which of the following titles can be put in the ________ A.They have a strong kick. B.They get angry easily.C.They kill many animals. D.They are stronger than lions.36.Why does the ostrich bury its head in the sand A.To have a rest. B.To make itself cool.C.To hide from danger. D.To check on its eggs.37.Why does the writer write this passage A.To show the largest animal in the world.B.To give advice on protecting the ostrich.C.To tell some interesting facts about an ostrich.D.To introduce different kinds of birds in the world.CStarting a book club is easy—all you need is to love reading. Here’s the way to start a book club.When you set up your book club, the first thing is to get members for your club. They could be friends, family, or those you know through different activities, but they should all love to read. A small group of seven to ten people is usually good for a book club.Once you have a group, agree on how often you want to meet, and usually clubs meet monthly. Pick a date and stick with it. That way, members can easily plan for it. Set the length (长度) of meeting time. An hour is a good start. Two hours is usually perfect.Then, you need a good place. Libraries, parks and restaurants—all make good meeting places. For many clubs, homes are the best place because they’re quiet and relaxing.Please don’t forget the most important thing—the book! Think about the books your club will enjoy. Stories History books Your club can choose books in different ways. You can take turns (轮流) to recommend books. Let everyone vote (投票) to decide which book to read. Anyway, make sure to keep it interesting.After all these have been decided, your book club is ready. Now, it’s time to hold the first meeting. Enjoy your reading.38.How often do clubs usually meet according to paragraph 3 A.Every month. B.Every two weeks. C.Every day. D.Every year.39.What does the underlined phrase recommend books probably mean A.Read books. B.Make books interesting.C.Protect books. D.Introduce some good books.40.What does the passage mainly talk about A.The importance of a book club. B.Different Places for a book club.C.Advice on joining a book club. D.Ways to start a book club.41.Which of the following is the structure (结构) of the passage A.B. C. D.DHi Lucy, I’m bored. It’s my little brother Jaden’s birthday today. He’s eight. He’s very excited. All his friends are here. It’s hot and sunny. They’re in the garden now. His friends from his school football team are here. So, of course, they all like football. His favourite team is Liverpool. I like Liverpool, too. They are an excellent team. Guess what his present from me is It’s a FIFA World Cup football! Oh, and a book— Kai and the Monkey King. It’s a great story and I really like the pictures. They are excellent. His presents from Mum and Dad are a bike and a film. It’s a really good bike, but the film is awful. It’s called Ant-Man 2. I don’t like the Ant-Man films. They aren’t funny. It’s 11 o’clock— Jaden’s birthday lunch is two hours later. There’s a big birthday cake, too. But I’m very very hungry now! See you soon! Yours, Emilia42.Who is Jaden A.Emilia’s brother.B.Lucy’s brother. C.Emilia’s friend. D.Lucy’s friend.43.When will Jaden’s birthday lunch begin A.At 11:00 am. B.At 12:00 pm. C.At 1:00 pm. D.At 2:00 pm.44.Which of the following is TRUE according to the passage A.Emilia likes the film Ant-Man 2.B.Both Emilia and Jaden like Liverpool.C.The FIFA World Cup football is from Lucy.D.Kai and the Monkey King is a great story without pictures.45.What might Emilia do next A.To play football.B.To read books. C.To ride a bike. D.To eat something.四、选词填空(满分5分)用方框中所给词语的适当形式填空,每词限用一次。hobby shine other usually in fact46. our life is like a long journey full of challenges.47.It’s twelve o’clock now. The sun brightly in the sky.48.I’m an animal lover and I watch pigeons in the park.49.Some are meaningful and they can give us knowledge.50.I have a twin brother, and we like to wear each clothes for fun.五、短文填空(满分20分)根据所给中文提示,用单词的正确形式完成以下短文,每空限填一词。Along the mountain road, a handsome young man walks fast. An older man 51 (具有) a strict face follows him. This is from my 52 (特别喜爱的) film, Postman in the Mountains. It’s a touching story about the 53 (爱) between father and son.For years, the father served as the postman for this area. He was often 54 (缺席的) from home and the son seldom saw him. But now, the son takes over his father’s position. And the father 55 (去) with him on his first day of work. Along the 56 (路), they start to see into each other’s hearts.This time, the son carries his father 57 (横跨) a cold river.It brings back the father’s memory of carrying the son on his back. Tears 58 (悄悄地) run down his face.This film shows a traditional Chinese father. He is happy about his 59 (儿子的) growth. But he just hides his care in his heart. He doesn’t give 60 (拥抱) or kisses to his son. His love may be silent. But like a mountain, it is always there.阅读下面材料,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。Are you looking at me Do you know me I’m a dodo! In fact, there used to be thousands of us 61 now you can only see us in museums.We lived on 62 island in the Indian Ocean. In the happy old days, there 63 (be) much food to eat, and all the other 64 (animal) were friendly. What a peaceful and safe life!However, 65 1598, humans came. They cut down the trees and 66 (we) lovely forest was gone. They hunted us because we were slow and couldn’t 67 (fly). What’s more, their pigs, cats 68 dogs ate our eggs. As a result, we soon died out.So today we 69 (stand) in museums around the world. When you see us, please remember our sad story. The world is full of fantastic animals. Please try your 70 (good) to help them. In this way, they can live happily, not like us.六、任务型阅读(满分10分)阅读以下材料,从下面方框中所给的A、B、C、D和E五个选项中选出能与1—4题内容相匹配的最佳选项(其中有一项多余),并回答第5题。Family Traditions_______ Jane: My family take turns (轮流) picking a movie to watch together. I watch something my parents like, and they watch something I like. We also make pizza and eat it in front of the TV._______ Wendy: My favorite birthday meal is spaghetti and meatballs. My mom usually cooks, but my dad and sister help. On my sister’s birthday, we eat pizza. On my mom’s birthday, we have chicken, and on my dad’s birthday we have steak._______ Suzie: Every Friday night, we have games night. After dinner, we go to the living room and play board games. We have about seven different ones, but only play one game a night. I plan to keep this tradition after I start my own family._______ Robin: Every year, on Mother’s Day, I make breakfast for my mother. I make something special, and bring it to my mother in bed. She always acts surprised, and I do it every year.A.Mother’s Day Breakfast B.Games Night C.Family Reunion Dinner D.Movie and Pizza Nights E.Birthday Meals71.72.73.74.75.Whose family tradition do you like best Why I like family tradition best because .七、书面表达(满分15分)76.假如你是李华,你的英国朋友Michael想了解你的初中生活,如日常的学习和活动、问题和解决办法以及感受。请根据以下表格提示及你的实际情况给他写一封回信。内容要点 写作参考studies and activities favourite subject, sing songs, enjoy sports…problems and solutions (解决办法) It’s hard to…, get help from…feelings happy, thankful…注意:1.文中必须包含所给出的全部内容要点,可适当发挥;写作参考供选择使用;2.文中不得出现真实姓名、学校等信息:3.词数:70词左右,正文首句和尾句已给出,不计入总词数。Dear Michael,Thank you so much for your email. I’m writing to tell you about my junior high school life. __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________How about your school life Write to me soon.Yours,Li Hua/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.C【原文】W: Hi, Peter! It’s Lily and Lucy’s birthday soon. How about a surprise party for them M: Good idea! Let’s go and buy something for the party.2.C【原文】M: Hi, Mary! We’re meeting in front of the cinema at seven, right W: Yes. Don’t be late! The film starts at seven ten.3.A【原文】M: Hi, Mia. What are you doing W: I’m watching pandas. Look! They’re so cute. No wonder so many people love pandas!4.C【原文】W: Do you have Chinese class today, Feng Tao M: Yes, and we also have science class. I like science best.5.B【原文】M: Is this your family photo, Luna W: Yes, it is. This is my brother, this is me, and these are my parents.6.C 7.B【原文】M: My first lesson at junior high was very interesting.W: What happened M: Mr. Wu is our science teacher. He just wanted us to ask questions about science. We asked a lot of questions. It was so fun!W: Why did Mr. Wu do this M: He told us it’s important to ask good questions. It’s a great way to learn.8.B 9.A【原文】W: Reading is a good hobby. It can bring us knowledge. Do you think so Tell me.M: What knowledge can we get from reading, Ms Lin W: We can learn about places, people and history.M: Yes, and books give us new ideas, too. We can learn how things work.W: That’s right, let’s start reading now.10.B 11.B 12.C【原文】W: Hi, Mike. How do you usually come to school M: My home is not very far, so I usually come here on foot, sometimes by bike. How about you, Emma W: I live far from school. I never come to school on foot. My father drives me to school every day.M: What’s the time now W: It’s eight o’clock. It’s time for the first e on. Let’s go.13.C 14.B 15.A【原文】W: Did you have a nice weekend, David M: Yes, I went climbing with two friends. What about you, Judy W: On Saturday, I went to the new zoo with my parents.M: Sounds great. How long did you stay there W: For about six hours. We were all tired but had a good time.16.A 17.C 18.C 19.A 20.A【原文】 Good evening! Welcome to our program, Music Stars Around the World. Today I’m going to introduce a new band called “The Sams”. Have you heard of it yet This band started in America earlier this year. There are five people in the band and they are all teenage boys. More and more people love to listen to their country music, because it has a new style. Their dream is to travel around the world. They’ve already made three popular CDs. Now, let’s enjoy one of their songs.21.D 22.A 23.C 24.D 25.C 26.B 27.A 28.B 29.D 30.B【导语】本文讲述了Diego的祖父告诉他吉他是伙伴,而不只是一个东西,真正热爱音乐的人不是要在舞台上砸吉他,而是应该热爱它。21.句意:Dicgo的祖父Miguel,无论走到哪里都带着它弹奏。friend朋友;father父亲;fan粉丝;grandfather祖父。根据“Diego knew this story well. He wanted to be...his grandfather.”可知,这里应该是祖父。故选D。22.句意:他想要像他的祖父一样。like像;with和……一起;beside在……旁边;behind在……后面。根据“So, he started to learn to play the guitar when he was little”可知,他在他很小的时候开始学吉他,这里是他想像他祖父一样。故选A。23.句意:长大后,他组建了自己的乐队。got up起床;woke up醒来;grew up长大;gave up放弃。根据“he had his own band”可知,他长大了组建自己乐队。故选C。24.句意:Diego的祖父目睹过一些音乐家如何摔砸他们的吉他。why为什么;when当……时候;where在哪里;how如何。根据“He didn’t like this.”可知,他不喜欢这样,前句应该是他看到过一些音乐家如何砸坏他们的吉他。故选D。25.句意:向我保证你不会对我们的吉他那样做。always总是;often经常;never从不;still仍然。根据“He didn’t like this.”可知,他不喜欢这样,所以祖父让自己的孙子向自己保证,不要摔他们的吉他。故选C。26.句意:Diego现在是一位摇滚巨星。film电影;rock摇滚;sports运动;dance舞蹈。根据“...some musicians broke their guitars on the stage during big rock shows.”可知,Diego是一位摇滚巨星。故选B。27.句意:演出结束时,Diego如此激动然后举起了吉他。excited兴奋的;angry生气的;nervous紧张不安的;scared害怕的。根据“he lifted(举起) the guitar in the air.”可知,演出结束,Diego非常兴奋。故选A。28.句意:当大家都以为他要在舞台上打破它时,他轻轻地鞠躬。someone有人;everyone每个人;anyone任何人;no one没有人。根据“he gently took a bow(鞠躬 )”可知,当每个人一位他要在舞台上摔坏吉他时,他却轻轻地鞠躬。故选B。29.句意:他始终牢记祖父对他说的话:“如果你真的热爱摇滚,就要爱护你的吉他。”asked询问;refused拒绝;wondered想知道;remembered记得。根据“what his grandfather told him”可知,记得祖父告诉他的话。故选D。30.句意:他始终牢记祖父对他说的话:“如果你真的热爱摇滚,就要爱护你的吉他。”Since既然,由于;If如果;While当……时候,然而;Although尽管。根据“It is your companion(伙伴), not just a thing.”可知,它是你的伙伴,如果你真的热爱摇滚,就要爱护你的吉他。这里是if引导的条件状语从句。故选B。31.A 32.C 33.C【导语】本文是一篇应用文。主要是四人就各自在业余时间喜欢做的事情在网上的留言。31.细节理解题。根据Emma中的“Emma 2024-12-1510:15 from America”可知,Emma来自美国。故选A。32.细节理解题。根据“Zhang Lei … In my free time. I practise writing Chinese characters. It can make me feel relaxed.”可知,对张磊来说写汉字很轻松。故选C。33.推理判断题。文章主要介绍了四个人在空闲时间喜欢做的事情,包括拍照、收集物品、看地图和练习书法等。因此,对于正在寻找新爱好的学生Alice来说,这篇文章可能会引起她的兴趣。其他选项中的人物要么与文章内容不太相关,要么没有表现出对新爱好的需求。故选C。34.B 35.A 36.D 37.C【导语】本文通过介绍鸵鸟的速度、大蛋、强力踢以及“埋头沙子”的行为,展示了关于鸵鸟的一些有趣事实。34.细节理解题。根据“And the egg is so strong that even a person stands on it. It won’t break!”可知,鸵鸟蛋非常坚固。故选B。35.最佳标题题。根据“Never make an ostrich angry—it has a strong kick (踢), and it’s not afraid to use it!”可知,鸵鸟有很强的踢击力。故选A。36.细节理解题。根据“So if you see an ostrich with its head in the sand, it may be checking on its eggs!”可知,鸵鸟把头埋在沙子里是为了检查它的蛋。故选D。37.主旨大意题。根据文中内容可知,作者写这篇文章是为了介绍一些关于鸵鸟的有趣事实。故选C。38.A 39.D 40.D 41.B【导语】本文主要介绍了如何开始一个读书俱乐部,详细给出了方法。38.细节理解题。根据第三段提到的“and usually clubs meet monthly.”可知,俱乐部通常每月见面一次。故选A。39.词义猜测题。根据“Your club can choose books in different ways. You can take turns (轮流) to recommend books. Let everyone vote (投票) to decide which book to read. ”可知,是让每个人推荐要阅读的书,recommend books意为“推荐书籍”,与D项意思相近,故选D。40.主旨大意题。根据“Starting a book club is easy— all you need is to love reading. Here’s the way to start a book club.”可知,本文主要介绍了如何开始一个读书俱乐部,故选D。41.篇章结构题。从文章结构看,第一段是引出主题,二、三、四、五段是开始俱乐部的具体方法,最后一段是总结,符合B图所示的结构。故选B。42.A 43.C 44.B 45.D【导语】本文主要是Emilia向Lucy介绍他弟弟Jaden的生日以及Jaden收到的礼物。42.细节理解题。根据“It’s my little brother Jaden’s birthday today.”可知,Jaden是Emilia的兄弟。故选A。43.推理判断题。根据“It’s 11 o’clock— Jaden’s birthday lunch is two hours later.”可知,现在是十一点,午餐在二个小时之后。所以午餐在下午一点。故选C。44.细节理解题。根据“His favourite team is Liverpool. I like Liverpool, too. They are an excellent team.”可知,Emilia和Jaden都喜欢利物浦队。故选B。45.推理判断题。根据“But I’m very very hungry now!”可知,Emilia现在很饿,所以他可能会去吃些东西。故选D。46.In fact 47.is shining 48.usually 49.hobbies 50.other’s【解析】46.句意:事实上,我们的生活就像一场充满挑战的漫长旅程。根据“our life is like a long journey full of challenges”可知,此处表示对生活的一种看法或事实,用in fact“事实上”符合语境。故填In fact。47.句意:现在是十二点。太阳在天空中明亮地照耀着。根据“It’s twelve o’clock now”及“The sun...brightly in the sky”可知,此处表示太阳正在照耀,用现在进行时is shining。故填is shining。48.句意:我是个动物爱好者,我通常在公园里看鸽子。根据“I’m an animal lover”及“watch pigeons in the park”可知,此处表示经常或通常的行为,用副词usually修饰动词watch。故填usually。49.句意:一些爱好是有意义的,它们可以给我们知识。根据“are meaningful and they can give us knowledge”可知,此处表示复数意义的名词,结合备选词,用hobby的复数形式hobbies“爱好”符合语境。故填hobbies。50.句意:我有一个双胞胎兄弟,我们喜欢为了好玩而穿对方的衣服。根据“I have a twin brother”及“we like to wear each...clothes for fun”可知,此处表示穿对方的衣服,用名词所有格other’s“别人的”。故填other’s。51.with 52.favorite/favourite 53.love 54.absent 55.goes 56.road 57.across 58.quietly 59.son’s 60.hugs【导语】本文讲述了电影《那人那山那狗》的主要情节,展现了父子深情。51.句意:一位面容严肃的年长男子跟在他身后。根据中文提示,“具有”with,是介词,表示具有某种特征。故填with。52.句意:这一幕出自我最喜欢的电影《那山那人那狗》。根据中文提示,“特别喜爱的”favorite/favourite,形容词修饰名词film。故填favorite/favourite。53.句意:这是一个关于父子之爱的感人故事。根据中文提示,“爱”love,在句中作名词。故填love。54.句意:他经常不在家,儿子很少见到他。根据中文提示,“缺席的”absent,“be absent from”意为“缺席”,符合语境。故填absent。55.句意:父亲在儿子上班的第一天陪着他一起去。根据中文提示,“去”go,结合前后句的时态,此处用一般现在时,主语“the father”是第三人称单数,动词go用三单形式goes。故填goes。56.句意:一路上,他们开始走进彼此的内心。根据中文提示,“路”road,“along the road”意为“沿路;一路上”,符合语境。故填road。57.句意:这次,儿子背着父亲横跨一条冰冷的河流。根据中文提示,“横跨”across,是介词,“carry sb. across...”意为“背着某人穿过/横跨……”。故填across。58.句意:泪水悄悄地从他脸上滑落。根据中文提示,“悄悄地”quietly,副词修饰动词run。故填quietly。59.句意:他为儿子的成长感到欣慰。根据中文提示,“儿子的”son’s,是名词所有格,后跟名词growth,表示所属关系。故填son’s。60.句意:他不会给儿子拥抱或亲吻。根据中文提示,“拥抱”hug,和kisses是并列关系,要用名词的复数形式。故填hugs。61.but 62.an 63.was 64.animals 65.in 66.our 67.fly 68.and 69.are standing 70.best【导语】本文以渡渡鸟的口吻介绍了该物种灭绝的原因。61.句意:事实上,我们曾经有成千上万只,但现在你只能在博物馆里看到我们。根据空前“In fact, there used to be thousands of us”和空后“now you can only see us in museums”的语境可知,此处句意发生了转折,but“但是”符合。故填but。62.句意:我们住在印度洋的一个岛上。根据“We lived on…island in the Indian Ocean.”的语境可知,此处表示泛指的含义,空后的“island”是以元音音素开头的单词,用an。故填an。63.句意:在快乐的旧时光里,有很多食物可以吃,其他动物都很友好。根据“In the happy old days”可知,句子时态为一般过去式,主语为“much food”,用was。故填was。64.句意:在快乐的旧时光里,有很多食物可以吃,其他动物都很友好。分析句子结构可知,空处为所在句的主语,谓语为“were”可知,此处用复数形式。故填animals。65.句意:然而,1598年,人类来了。根据空后的“1598”指年份可知,此处用介词in。故填in。66.句意:他们砍倒了树,我们可爱的森林也消失了。根据空后的名词“forest”及语境可知,此处应用形容词性物主代词形式,对其进行修饰,our“我们的”。故填our。67.句意:他们追捕我们,因为我们行动迟缓,无法飞行。根据空前的情态动词“couldn’t”可知,此处用动词原形。故填fly。68.句意:更重要的是,他们的猪、猫和狗吃了我们的蛋。根据“their pigs, cats…dogs ate our eggs”的语境可知,此处表示并列关系,and“和”符合。故填and。69.句意:所以今天我们站在世界各地的博物馆里。根据“So today we…in museums around the world.”的语境可知,此处指正在进行的动作,应用现在进行时,主语为“we”,应填are standing。故填are standing。70.句意:请尽力帮助它们。try one’s best to do sth.“尽力做某事”,是固定词组。故填best。71.D 72.E 73.B 74.A 75. Jane’s I like watching movies【导语】本文主要介绍了几个人的家庭传统。71.根据“My family take turns (轮流) picking a movie to watch together...We also make pizza and eat it in front of the TV”可知她的家人轮流挑选一部电影一起看,他们还做披萨,在电视机前吃,选项D“电影和披萨之夜”符合。故选D。72.根据“My favorite birthday meal is spaghetti and meatballs”可知她最喜欢的生日大餐是意大利面和肉丸,选项E“生日餐”符合。故选E。73.根据“Every Friday night, we have games night”可知每周五晚上,他们都有比赛之夜,选项B“游戏之夜”符合。故选B。74.根据“Every year, on Mother’s Day, I make breakfast for my mother”可知每年母亲节,他都会给妈妈做早餐,选项A“母亲节早餐”符合。故选A。75.开放性试题,言之有理即可。参考答案为Jane’s;I like watching movies。76.例文:Dear Michael,Thank you so much for your email. I’m writing to tell you about my junior high school life.This term, we have more subjects and music is my favourite, because I like singing songs. Every day I enjoy all kinds of sports which make me relaxed. However, I also meet some problems in my study. I can’t get good grades though I have worked hard. Luckily, my head teacher always helps me get out of the trouble.In a word, my first term at junior high is colourful and interesting.How about your school life Write to me soon.Yours,Li Hua【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇书信作文;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:写作要点已给出,注意不要遗漏信息,考生结合自身经历,适当增加细节。[写作步骤]第一步,介绍写信目的;第二步,介绍日常的学习和活动、问题和解决办法、感受等;第三步,询问对方学校生活并表示期待对方的回信。[亮点词汇]①all kinds of各种各样的②work hard努力学习③in a word总之[高分句型]①Every day I enjoy all kinds of sports which make me relaxed. (which引导的定语从句)②I can’t get good grades though I have worked hard. (though引导的让步状语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 浙江省金华市2025—2026学年七年英语上期末考试模拟试题.docx