资源简介 浙江省温州市2025—2026学年七年英语上期末考试模拟试题【考试范围:全册】(总分:110分 时间:120分钟)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力选择(满分20分)1.Who are the speakers A. B. C.2.What plant did Grace use A. B. C.3.How is Tim going to celebrate the festival A.B. C.4.What subject does Joe like A. B. C.5.Which sound do you hear A. B. C.6.When will they meet A.At 6:45. B.At 7:00. C.At 7:15.7.What is the boy going to wear on the first school day A.T-Shirt B.Sweater C.Jacket8.What’s the boy going to do this weekend A.Go to the zoo. B.Have a picnic. C.Go hiking.9.Where will they go A.To the cinema. B.To the park. C.To the museum.10.What does Jason think of plants A.Magic. B.Important. C.Delicious.听录音,回答问题。11.What did Roy buy A.A shirt. B.A coat. C.A jacket.12.Why did he go shopping yesterday A.It’s his birthday this Saturday.B.He will join a camp next week.C.He’s giving a talk this weekend.听对话,回答问题。13.What food does the boy like best A.The fish. B.The meatballs. C.The turkey.14.Where is the boy now A.In the UK. B.In Australia. C.In America.15.What will Kate tell the boy after dinner A.The food for the festival.B.The history of the festival.C.The activities during the festival.听一段独白,从A、B、C三个选项中选择正确的选项,完成信息记录表。Visiting the zoo People Lisa and . Animals pandas. Monkeys like in the morning. Elephants are from . What may the zoo be like .16.A.brother B.parents C.friends17.A.Three B.Four C.Five18.A.eating B.playing C.sleeping19.A.Asia B.Africa C.America20.A.New B.Big C.Small二、完形填空(满分15分)阅读下面短文,掌握大意,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Eddie loves playing football. It’s his favourite sport. But there’s a small problem. His shoes are very 21 . When he plays football at school, some of his classmates 22 when they see his shoes, “Are these shoes your grandpa’s Ha ha...”After school, Eddie goes back home and cries 23 . He doesn’t want to play football anymore. He tells his 24 to Grandpa, “My shoes are too old! I can’t play well with them.” Grandpa listens carefully and has a good 25 . He says to Eddie, “Dear, I’m sorry to hear that, 26 I think I can help. Bring those shoes to my room and let me give you a 27 .”His grandpa begins to colour the shoes in black and red. Slowly, the shape of a football and fireworks show on the shoes and the old shoes start to look 28 . When Grandpa finishes, he says with a smile, “You have amazing shoes now. But you should always remember, you can play well without beautiful shoes. The boy in the shoes 29 , not the shoes on the boy!” The next morning, Eddie wears the shoes and goes to school happily. After that day, Grandpa’s words always 30 him when he plays with his “Grandpa’s shoes”.21.A.old B.dirty C.large D.heavy22.A.nod B.hide C.laugh D.worry23.A.sadly B.shyly C.excitedly D.nervously24.A.duty B.mistake C.journey D.problem25.A.time B.idea C.break D.sleep26.A.or B.so C.but D.because27.A.secret B.hobby C.reason D.gift28.A.scary B.funny C.different D.natural29.A.races B.matters C.arrives D.appears30.A.relax B.power C.connect D.introduce阅读理解(满分30分)A阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Communication (沟通) is a problem for parents and children of all ages. If it’s hard for you to communicate with your parents, don’t worry about it. Here is some advice for you.Don’t argue (争吵) with your parents. Don’t try to talk about anything with your parents when you are angry. Your parents may not think about your ideas if you shout (大声叫喊) at them. Stop talking and go somewhere else to cool off. Then think about what you want to say to your parents. If you think you can’t speak to them at that time, write a letter to them.Try to understand (理解) your parents. Your parents may think differently from you. Tell your parents what you think, what you care about and why, and you may find a better way out. Michael’s mother didn’t agree with him about buying a motorbike. She thought driving it would waste too much time. But Michael didn’t think so. They argued over it. They understood each other after they had a talk. At last, Michael bought the motorbike, but only drove it on some days.It’s also important to show your love and respect (尊重) to your parents. Try to do some small things, like making them a cup of tea, helping do some housework and so on. Also speaking to them politely shows your respect.These can help keep your relationship closer. A good relationship with your parents can make you a better and happier person. Let’s have a try.31.What do the underlined words “cool off” mean A.Get angry. B.Get nervous.C.Become quiet. D.Become happy.32.What does the story of Michael show A.It’s right to agree with each other.B.It’s a good way to write to each other.C.It’s useful to argue with each other.D.It’s important to understand each other.33.What is the structure of the passage A. B.C. D.BA miser (守财奴) sells (卖) everything he owns and buys some gold with the money he gets.“This gold will never get old,” he thinks, “and it cannot break, so I can always sell it when I need money. However, gold is easy to steal, so I will bury (埋) it.”That same night, he goes into a field and buries the gold. From time to time, he goes to the field and digs up the gold to make sure (确认) it is still there. Then he buries it again. A man who is building a house nearby sees the miser burying the gold again.One night, the man goes into the miser’s field, digs up the bar of gold, and takes it away (把它带走). The miser goes to the hole the next day. He cannot find the gold. He is very unhappy! A friend sees him crying (哭泣) and asks what the matter is.When the miser tells him, the friend says, “Put some stones in the hole and pretend (假装) they are gold. You don’t use the gold when you have it, so it doesn’t matter that there will only be stones in the hole.”34.How did the man nearby find the miser’s gold A.The miser digs up the gold and buries the gold again and again.B.The miser hates to spend (讨厌花费) too much money on anything.C.The man wants the miser to share the gold with him.D.The man sees the miser burying the gold.35.What can the miser do after the miser’s friend tells him to put stones in the hole A.Remember where he puts them. B.Pretend they are the lost gold.C.See if the man nearby will take them. D.Sell them when he needs money.36.What do you think of (认为……怎么样) the miser’s friend A.He likes money very much and he wants to take the money away.B.He is so polite that his friend loses the gold in the hole but he doesn’t say anything.C.He is kind (善良的) because he helps his friend not be unhappy.D.He likes stones so he lets his friend put the stones in the hole.37.What’s the main idea of the passage A.Things are useful when we really use them.B.Things are easy to take away when we are not careful.C.We should ask a friend for help if we feel unhappy sometimes.D.We should take care of the gold if we sell everything we have to buy it.CMy name is Ben. I live with my brother, mother and father in a flat. There are 27 floors (楼层) in the tall building. My apartment is on the top (最高的) floor. My father has a car. He parks it in the basement of the building.Our apartment is not in the center of the city (市中心). It is 4 kilometers from the centre. My father works (工作) in the city, so he goes to work by train every day. He doesn’t often drive his car. He uses his car only at weekends (在周末). He takes us into the country or to the beach on Saturdays or Sundays. My mother sometimes goes shopping by bus.Our apartment has three bedrooms. There is a bedroom for my mother and father, one for me and one for my brother. There is also a living room, a kitchen and a bathroom in the apartment. We do not have a garden, but there is a small balcony (阳台). There are some flowers on the balcony.Our family are not free (空闲的). I often go to school from Monday to Friday, and I must do my homework every day. My father has much work to do every day, so he goes home late (晚的). My mother is a cook. She keeps cooking and doesn’t have a rest.38.How does Ben’s father go to work A.By train. B.By car. C.By bus. D.By bike.39.How many rooms (房间) does Ben’s apartment have A.Eight. B.Seven. C.Six. D.Five.40.What does Paragraph Four (第四段) mainly talk about A.Who is not free. B.Why we aren’t free.C.What are “our” jobs (职业). D.When and where we work.41.Which of the following sentences (句子) about the passage is right (正确的) A.My apartment is on the twenty-eighth (第二十八) floor.B.Our apartment is in the city centre, and my father works there.C.My father takes a car to the sea to relax (放松) on the weekday.D.Our balcony is small and there are some flowers on it.D阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。①Scientists found that plants can make sounds.②A scientist Lily Hadany and her team recorded (录制) tomato plants at different times. It showed that the plants made ultrasound (超声波). Humans could only hear them with the help of a computer.③As the scientists studied the sounds, they began to find some interesting facts. Plants made different sounds at different times. They hardly made sounds when they had enough water, but as the earth got drier, they made more sounds. Scientists also found that plants made sounds when they got hurt. When scientists cut a part of stem from the plants, the plants also made sounds. But the sounds weren’t the same as when the plants needed water.④Some scientists trained a computer AI system to identify (识别) the different kinds of sounds. It could find the difference between plants that needed water and plants with cuts. It means that one day we may use these sounds to find out what problem it is having. That could be very helpful to farmers.42.Which of the following may you need if you want to hear the sounds of plants A. B. C. D.43.How does the writer show the interesting facts in Paragraph 3 A.By giving examples. B.By telling stories.C.By asking questions. D.By using numbers.44.What can people do with the help of the team’s findings A.Stop people from cutting down trees.B.Help farmers to know more about their plants.C.Know how to identify different sounds faster.D.Hear more beautiful sounds from different plants.45.What is the structure (结构) of the passage A.①/②③/④ B.①②③/④ C.①/②/③④ D.①/②③④四、选词填空(满分5分)根据文本内容,用方框中所给单词的适当形式填空,每词限用一次they real arrive friend dolphinLast month, I took a vacation to the seaside. I was excited and swam very far, past some boats and out to the sea.Then I saw a shark (鲨鱼) moving to me! I was 46 scared. I tried to swim back to the beach. But I couldn’t get to the beach quickly because the beach was too far away. Suddenly I saw another two animals in the water. They were 47 ! They pushed (推) me away from the shark. I sat on 48 back when they swam to the beach.Soon we were near the beach. The shark did not follow us. When I 49 at the beach, they swam away. I will never forget how these 50 and beautiful, animals saved my life.五、短文填空(满分20分)阅读下面的短文,然后根据括号内所给中文意思及音标写出单词的正确形式,每空限填一词。Can you often see pigeons (鸽子) in your city They are very common (普通的), but they are also 51 (极好的). These birds can look for food by 52 (他们自己) in different environments (环境), from busy cities to 53 (森林). Pigeons can even fly at 54 (速度) of over 100 km per hour. Their homing ability is also surprising. During wars, pigeons are like 55 (英雄), sending messages with high reliability (可信度). Their ability to go home 56 /m dl / impresses even modern scientists.Actually, pigeons are 57 (和平的). They live in different 58 (地区,区域) with people. Sometimes, they can even help 59 /reskju:/ people in danger (危险) by carrying important messages.In a word, pigeons are more than just usual city birds. They are 60 / 'me z /. They are important for both people and nature.阅读下面短文,用适当的单词或所给单词的适当形式完成短文。Hobbies make our lives more colorful. They help us 61 (relax). After a busy day, spending time on a hobby 62 (usual) makes us happy. For example, reading a good book helps us get away from our 63 (problem).Hobbies also help us learn. If we like 64 (take) photos, we will learn new knowledge about it. Also, hobbies like gardening can teach 65 (we) about plants. We can not only learn about how to take care of them, 66 also get beautiful flowers.What’s more, hobbies help us make friends. When we join 67 club or group, we meet new people. Often, our interests may be like 68 (they) interests. When we play basketball 69 our teammates, strong friendships grow.There 70 (be) many benefits of having hobbies. So let’s get some hobbies and have a good time!六、书面表达(满分20分)71.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。地点 the zoo 事件 see a tiger walk towards (向……走来) us人物 my father, mother and I 结果 we run away quickly (快速逃跑) and go home突发事件之前:see some animals, take photos (拍照), play with the animals 参考词汇:害怕(名词)afraid 静静地走 walk quietly 注意到我们 notice us 丢香蕉皮 discard banana peels 摔跤 fall down 安全 safe注意:60词左右,写作格式如下。My father, mother and I go to the zoo._________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Soon, many people run away towards us._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.C【原文】M: Ms Jones. There is a mistake on the blackboard. It’s B-I-R-D bird, not B-R-I-D.W: Great, you found the mistake. You are so careful.2.B【原文】M: The doll is so beautiful. Where did you buy it, Grace W: I made it with bamboo by myself. I can make one for you.3.A【原文】W: Hello, Tim, today is the Dragon Boat Festival. What are you going to do M: I am going to take part in the Dragon Boat Race with my friends.4.B【原文】W: Joe, what’s your favorite subject M: Maths, Mr. Black’s maths lessons are always interesting.5.A【原文】M: Miss Brown, I can’t read the word. Could you help me, please W: Sure, /u:/ /u:/ /s/ /u:/ /s/ /u:/ /n/, soon6.B【原文】M: There will be a new movie this evening. Would you like to go to see it with me W: Why not When shall we meet M: At 7 o’clock.7.C【原文】W: What are you going to wear on the first school day M: I am going to wear the sports jacket.8.B【原文】W: What are you going to do this weekend, Tom M: I’m going to have a picnic in the park.9.B【原文】M: Dear, how will we celebrate Children’s Day with our son W: I think it’s a good idea to take him to plant some trees.10.B【原文】W: Plants are so magic. What do you think of them, Jason M: I think they are very important. They influence the climate.11.A 12.C【原文】W: Roy, what did you do yesterday M: I went shopping to buy a shirt.W: A new shirt for your birthday M: No, I will give a talk this weekend.W: A talk! Good luck!M: Thank you.13.C 14.A 15.B【原文】A: Kate, thank you for the big dinner.B: You’re welcome. I hope you will enjoy the food today.A: I like all the dishes and I like the turkey best. It tastes really good.B: My grandma cooked it. She is good at cooking turkey.A: I see. It’s my first Christmas in the UK. Can you tell me the history of the festival B: Sure. The festival has a long history. Let me tell you after dinner.A: OK, let’s enjoy the big meal first.16.C 17.A 18.A 19.B 20.B【原文】 I’m Lisa. I often go to the zoo with my friends. There are many kinds of animals in the zoo, such as pandas, monkeys and elephants. There are three cute pandas here. They like eating bamboo. I love these black and white animals very much. So I take lots of photos of them. There are also some monkeys. They always eat in the tree in the morning and play in the afternoon. They eat a lot of fruit every day. Near the monkeys are the big elephants. They are from Africa.There are many animals in it and we can’t see all of them in a day. So we are always tired after visiting the zoo but we are very happy.21.A 22.C 23.A 24.D 25.B 26.C 27.D 28.C 29.B 30.B【导语】本文讲了埃迪因为穿旧球鞋而遭到了同学的嘲笑,他很伤心。他回家后将他的问题告诉了爷爷,爷爷用彩笔将他的球鞋焕然一新,借此告诉他不要因为鞋子影响自己,穿鞋子的人才是最重要的。21.句意:他的鞋子非常旧。old旧的;dirty脏的;large大的;heavy重的。根据第二段艾迪的抱怨“My shoes are too old!”可知他认为鞋子很旧,选项A的“old”符合题意。故选A。22.句意:当他在学校踢球时,他的一些同学看到他的鞋子笑道:“这鞋子是爷爷的吗?哈哈……”nod点头;hide隐藏;laugh笑;worry担心。根据后面同学说的话“Are these shoes your grandpa’s Ha ha...”可知同学是在嘲笑他,选项C的“laugh”符合题意。故选C。23.句意:放学后,埃迪回到家,他伤心地哭了。sadly伤心地;shyly害羞地;excitedly兴奋地;nervously紧张地。根据“Eddie goes back home and cries”可知他听到同学的嘲笑后回家哭了,他肯定很伤心,选项A的“sadly”符合题意。故选A。24.句意:他将他的问题告诉了爷爷:“我的鞋子太旧了!我穿它们踢不好球。”duty职责;mistake错误;journey旅程;problem问题。根据后面埃迪说的话“My shoes are too old! I can’t play well with them.”可知他认为鞋子旧影响他踢球,这是他面对的问题,选项D的“problem”符合题意。故选D。25.句意:爷爷仔细地听着,他有了个好主意。time时间;idea主意;break休息;sleep睡觉。根据爷爷说的“I think I can help.”可知他知道如何帮埃迪,那他是有了个好主意,选项B的“idea”符合题意。故选B。26.句意:亲爱的,听到这我很难过,但我想我能帮忙。or或者;so因此;but但是;because因为。根据“I’m sorry to hear that”和“I think I can help.”之间的关系,可知需要用表示转折的连词,选项C的“but”符合题意。故选C。27.句意:带那双鞋子来我房间,让我给你一个礼物。secret秘密;hobby爱好;reason原因;gift礼物。根据后面第三段的爷爷用彩笔让旧鞋子焕然一新,可知这是爷爷给他的礼物,选项D的“gift”符合题意。故选D。28.句意:慢慢地,足球和烟花的形状出现在旧鞋子上,鞋子开始变得不同。scary可怕的;funny有趣的;different不同的;natural自然的。根据“the shape of a football and fireworks show on the shoes”和爷爷说的“You have amazing shoes now”可知鞋子是变得和之前不同,选项C的“different”符合题意。故选C。29.句意:穿鞋子的男孩重要,而不是男孩穿的鞋子重要。races比赛;matters事关紧要;arrives到达;appear出现。根据爷爷说的“You can play well without beautiful shoes.”可知爷爷在鼓励他不穿漂亮的鞋子也能踢好球,那重要的是踢球的人,选项B的“matters”符合题意。故选B。30.句意:那天之后,当他穿着“爷爷的鞋子”踢球时,爷爷的话总是鼓舞着他。relax放松;power鼓励;connect连接;introduce介绍。根据“Eddie wears the shoes and goes to school happily.”可知埃迪明白了爷爷的用意,那爷爷的话是能给他力量的,选项B的“power”符合题意。故选B。31.C 32.D 33.B【导语】本文就如何与父母交流提出了一些建议。31.词义推测题。根据“Stop talking”可推知“go somewhere else to cool off”之意:到别的地方冷静一下。画线短语cool off的意思是“冷静下来”,故选C。32.细节理解题。根据“They understood each other after they had a talk.”以及“It’s also important to show your love and respect (尊重) to your parents”可知,理解彼此是重要的。故选D。33.篇章结构题。通读全文可知,本文第一段为总述,提出与父母交流是个难题,第二、三、四段具体提出了建议,第五段对全文进行总结。故选B。34.D 35.B 36.C 37.A【导语】本文通过守财奴埋藏黄金却从未使用,最终失去黄金的故事告诉我们,物品的价值在于使用而非占有。34.细节理解题。根据“A man who is building a house nearby sees the miser burying the gold again.”可知,附近的人看到守财奴反复埋藏黄金的行为。故选D。35.细节理解题。根据“Put some stones in the hole and pretend (假装) they are gold.”可知,朋友建议守财奴假装石头是丢失的黄金。故选B。36.推理判断题。根据“You don’t use the gold when you have it, so it doesn’t matter that there will only be stones in the hole.”可知,朋友通过幽默的方式帮助守财奴缓解失去黄金的痛苦,说明他很善良。故选C。37.主旨大意题。根据全文内容可知,守财奴从未使用黄金,只是埋藏它,最终失去黄金也毫无意义,说明东西只有真正使用时才有价值。故选A。38.A 39.C 40.B 41.D【导语】本文主要讲述了Ben的家庭生活情况,包括他们的住所、家庭成员、日常生活以及公寓的布局等。38.细节理解题。根据“My father works (工作) in the city, so he goes to work by train every day.”可知,爸爸在城里工作,所以他每天坐火车去上班。故选A。39.细节理解题。根据“Our apartment has three bedrooms...There is also a living room, a kitchen and a bathroom in the apartment.”可知,公寓共有6个房间,分别是3个卧室、1个客厅、1个厨房和1个浴室。故选C。40.主旨大意题。根据第四段“Our family are not free (空闲的). I often go to school from Monday to Friday, and I must do my homework every day. My father has much work to do every day, so he goes home late (晚的). My mother is a cook. She keeps cooking and doesn’t have a rest.”可知,本段主要讲述家庭成员各自忙碌的状态。故选B。41.细节理解题。根据“We do not have a garden, but there is a small balcony (阳台). There are some flowers on the balcony.”可知,有一个小阳台,阳台上种了一些花。故选D。42.B 43.A 44.B 45.D【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了科学家发现植物能够发出声音,并进行分析,并由此训练了一个AI智能系统来识别不同种类的声音,这对农民是很有帮助的。42.细节理解题。根据“Humans could only hear them with the help of a computer.”可知,人们想要听到植物的声音,需要通过电脑,故选B。43.细节理解题。根据“As the scientists studied the sounds, they began to find some interesting facts...”可知,作者通过举例说明方法,说明一些有意思的事实,故选A。44.细节理解题。根据第四段“It means that one day we may use these sounds to figure out what problem it is having. That could be very helpful to farmers.”可知,在团队的发现的帮助下,植物的声音可以帮助农民更多地了解植物,故选B。45.篇章结构题。第一段总体指出植物能发出声音;第二、三、四段说的是科学家们对此观点进行了不同的论证,属于总分结构,故选D。46.really 47.dolphins 48.their 49.arrived 50.friendly【导语】本文讲述了作者在海边游泳时遇到鲨鱼,但幸运地被其他海洋生物救下的经历。46.句意:我真的很害怕。根据“scared”和提示词可知表示害怕的程度,真的很害怕。real是形容词,really“真地”,是副词,修饰形容词scared,故填really。47.句意:它们是海豚。根据“I saw another two animals in the water”和提示词,可知他们是海豚。dolphin,是可数名词,根据“are”可知表语是名词复数。故填dolphins。48.句意:当我们向海滩游去时我坐在它们的背上。根据“back”是名词,可知此处是形容词性物主代词修饰名词作定语。they,主格,their,“他们的”,是形容词性物主代词。故填their。49.句意:当我到达海滩时,它们游走了。根据“at the beach”,可知是到达了海滩。故用arrive,是动词,描述过去时态是一般过去时,故用过去式,故填arrived。50.句意:我永远不会忘记这些既勇敢又美丽的动物是如何救了我的命。根据“and beautiful”,可知是并列连词and前后一致。所以用形容词,根据提示词可知是“友好的”。friend是名词,friendly,是形容词,故填friendly。51.fantastic 52.themselves 53.forests 54.speeds 55.heroes 56.madly 57.peaceful 58.areas 59.rescue 60.amazing【导语】本文主要介绍了鸽子这一常见鸟类,它们不仅普通而且具有多种优秀特质,如自我觅食能力、惊人的归巢能力、和平的象征以及能够帮助传递重要信息等,因此对人类和自然都非常重要。51.句意:它们很常见,但也非常好。根据句意和汉语提可知,此处考查fantastic“极好的”,形容词,在句中作表语。故填fantastic。52.句意:这些鸟能够在不同的环境中,从繁忙的城市到森林,自己寻找食物。根据句意和汉语提示可知,此处考查themselves“它们自己”,反身代词,by themselves“独自,靠它们自己”,介词短语。故填themselves。53.句意:这些鸟能够在不同的环境中,从繁忙的城市到森林,自己寻找食物。根据句意和汉语提示可知,forest“森林”,可数名词,这里应用名词复数形式forests表示泛指。故填forests。54.句意:鸽子甚至能以每小时超过100公里的速度飞行。根据句意和汉语提示可知,此处考查speed“速度”,at speeds of“以……速度”。故填speeds。55.句意:在战争期间,鸽子就像英雄一样,以高可信度传递信息。根据句意和汉语提示可知,此处考查hero“英雄”,名词;句子主语“pigeons”是复数,所以这里hero也用复数形式heroes。故填heroes。56.句意:它们归巢的能力甚至让现代科学家都感到极为印象深刻。根据句意和音标提示可知,此处考查madly“极端地;非常地”,副词,在句中修饰动词“impresses”,作状语。故填madly。57.句意:实际上,鸽子是和平的象征。根据句意和汉语提示可知,此处考查peaceful“和平的”,形容词,在句中作表语。故填peaceful。58.句意:它们和人类生活在不同的地区。根据句意和汉语提示可知,此处考查area“地区”,可数名词;又根据空前形容词different“不同的”可知,这里应用名词复数形式areas。故填areas。59.句意:有时,它们甚至可以通过传递重要信息来帮助拯救处于危险中的人们。根据句意和音标提示可知,此处考查rescue“救援”,动词;help do sth.“帮助做某事”,所以这里应用动词原形。故填rescue。60.句意:它们令人惊叹。根据句意和音标提示可知,此处考查amazing“令人惊叹的”,形容词,在句中作表语。故填amazing。61.relax/to relax 62.usually 63.problems 64.to take/taking 65.us 66.but 67.a 68.their 69.with 70.are【分析】本文主要介绍了爱好给我们带来的好处。61.句意:它们帮助我们放松。help sb. (to) do sth.“帮助某人做某事”,是固定用法。故填relax/to relax。62.句意:忙碌了一天之后,把时间花在一个爱好上通常会让我们很开心。此处应用副词修饰动词makes,应用usually“通常”。故填usually。63.句意:例如,读一本好书可以帮助我们摆脱我们的问题。根据“our”可知,此处应用复数名词problems,表泛指。故填problems。64.句意:如果我们喜欢拍照,我们会学到关于它的新知识。like to do sth./like doing sth.“喜欢做某事”,动词短语。故填to take/taking。65.句意:此外,像园艺这样的爱好可以教会我们关于植物的知识。此处应用we的宾格us,作动词teach的宾语。故填us。66.句意:我们不仅可以学习如何照顾它们,还可以得到美丽的花朵。not only…but also…“不但……而且……”,是固定用法。故填but。67.句意:当我们加入一个俱乐部或团体时,我们会认识新的人。此处泛指一个俱乐部,空后club是以辅音音素开头,空处应用不定冠词a。故填a。68.句意:通常,我们的兴趣可能和他们的兴趣一样。此处应用they的形容词性物主代词,作定语,修饰名词interests。故填their。69.句意:当我们和队友一起打篮球时,深厚的友谊就会成长。play sth. with sb.“和某人一起玩……”,是固定用法。故填with。70.句意:有爱好有很多好处。there be句型遵循“就近原则”,句子时态为一般现在时,空后为“many benefits”,be动词用are。故填are。71.参考范文:My father, mother and I go to the zoo. We go to see the animals like pandas and bears. I take some photos of them. We play with the animals and give them some bread, and they eat it.Soon, many people run away towards us. We see a big tiger walking towards us. We are very afraid. We walk quietly but the tiger notices us. My father discards four banana peels. Then the tiger falls down. We run away quickly and go home. We are safe now.How amazing!【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇材料作文;②时态:为“一般现在时”;③提示:内容要点已给出,考生应按要求进行写作,适当添加细节,注意逻辑和连贯性。[写作步骤]第一步,承接第一段的开头,讲述突发事件前的活动内容;第二步,承接第二段的开头,讲述此次的突发事件,注意事情发展的先后顺序;第三步,分享感受。[亮点词汇]① take photos of... 拍……的照片② give sb. sth. 给某人某物③ see sb. doing sth. 看到某人正在做某事[高分句型]How amazing! (感叹句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 浙江省温州市2025—2026学年七年英语上期末考试模拟试题.docx