【期末考点培优】专题16 阅读理解-判断-2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优牛津沪教版(三起)(含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【期末考点培优】专题16 阅读理解-判断-2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优牛津沪教版(三起)(含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优牛津沪教版
(三起)专题16 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据表格信息和对话内容判断正(T)误(F)。
Alina had an unhealthy diet last week. Now she is sick.
Monday a lot of candy, a lot of cola
Tuesday a lot of chocolate, a little water
Wednesday a little fruit, a lot of cola
Thursday a lot of candy, a little water
Friday a little fruit, a lot of cola
Saturday a lot of chocolate, a lot of cola
1.Alina should eat a lot of candy and chocolate every day. ( )
2.Alina drank a lot of cola on Wednesday and Friday. ( )
3.Alina ate a little candy on Monday. ( )
4.Alina should drink a lot of water. ( )
5.Alina has poor eating habits. She needs to change them. ( )
根据明信片内容,判断句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
Hi, Tom, I am having a good time in Harbin. I came here with my family last Saturday. We came here by plane. We visited the Harbin Ice-Snow World. We enjoyed the ice lanterns (灯). They were very beautiful. We will spend a week in Harbin. That’s wonderful! How is your winter holiday Peter
6.Peter went to Harbin on summer holiday. ( )
7.Peter went to Harbin by plane with his friends. ( )
8.Peter visited the Harbin Ice-Snow World. ( )
9.Peter enjoyed the beautiful ice lanterns. ( )
10.Peter will spend six days in Harbin. ( )
阅读短文,判断下列句子是否正确,正确的用T表示,不正确的用F表示。
Hello, I’m Kitty. I live in Shanghai. I love travelling. Last summer holiday, I went to London with my family. It took about 12 hours to get there by plane. London is the capital of the UK. We visited Big Ben, Tower Bridge and the British Museum. I spent two days in the British Museum. I also took photos on the London Eye. I ate fish and chips. Everyone had a good time there.
11.Kitty lives in Shanghai. ( )
12.Kitty went to Beijing last winter holiday. ( )
13.Kitty and her family went to London by plane. ( )
14.London is the capital of the USA.( )
15.Kitty spent three days in the British Museum. ( )
阅读短文,判断正误,正确写T,错误写F。
There are about 2000 kinds of frogs. Frogs lay thousands of eggs in the water. Little Justin was one of them. At first, he was an egg, he lived in a pond. After about ten days, he became a baby frog. He was small, brown and black. He ate water plants. He ate and swam, he grew and grew. Soon his head was big and round, his tail was long. He looked more like a fish than a frog. He ate and swam, his long tail became shorter, and then he had four legs. His lung(肺) grew, his mouth and eyes became larger. At last, he became a frog. His tail disappeared(消失)and his legs were very strong. He could jump onto the land and catch flies. At night, you can hear “Ba-ra-rooom...”
16.There are about 200 kinds of frogs. ( )
17.At first, Little Justin was an egg and he lived in a pond. ( )
18.Little Justin became a baby frog after about a week. ( )
19.When Little Justin was a baby frog, he was small, brown and black. ( )
20.Little Justin didn’t have a tail when he became a frog. ( )
21.At last Little Justin could jump onto the land and catch birds. ( )
阅读理解。Alice正在阅读科普杂志,请和她一起读一读,辨一辨,正确的用“T”表示,错误的用“F”表示。
Look at the blue Earth. This is our home. There are plains(平原), mountains, rivers, lakes and oceans in our home. There are many kinds of trees, flowers, sand and grass in our home. There are many kinds of wild animals living together with us. But sometimes we do so many bad things to it. We waste too much water. We cut down too many trees. We hunt(捕猎) too many wild animals for food or clothes. We waste too many energy(能源). Too many cars use a lot of energy. We use too many plastic bags. We shouldn’t do these things. We should save our Earth, because we have only one Earth.
22.There are no trees and grass on the Earth. ( )
23.There are many kinds of wild animals on the Earth. ( )
24.We sometimes do so many bad things to the Earth. ( )
25.We waste a little water. ( )
26.We should save our Earth, because we have only one Earth. ( )
阅读理解。判断正误(正确写“T”,错误写“F”)
The Louvre Museum is in Paris. It is a great art museum. There are many interesting things in the Louvre Museum. People can learn about human history(人类历史) and many different cultures(文化).
There are thousands of paintings in the museum. One of the most famous paintings in the world, the Mona Lisa, is in the Louvre.
You cannot see everything on one trip. Many people come again and again. They want to see all the beautiful things there.
27.The Louvre Museum is in the UK. ( )
28.The Louvre Museum is a science museum. ( )
29.People can learn about many different cultures in the museum. ( )
30.There are a lot of paintings in the Louvre. ( )
31.People can see all the things on one trip. ( )
阅读短文,用“T”或“F”判断句子正误。
Do you often use plastic straws(塑料吸管) You may use them to drink a lot of things, such as cola, juice or milk.
Most people throw their straws away after using them. Americans throw away 390 million plastic straws every day.
A lot of these straws go into the ocean. This is very bad for the ocean. Some animals eat them. They get sick. They can even die from this.
Some countries are trying to deal with this problem. The US and the UK both plan not to let people use plastic straws.
32.You may use plastic straws to eat cakes. ( )
33.Americans throwaway five million plastic straws every day. ( )
34.A lot of these straws go into the ocean. ( )
35.Some animals are hurt because of these straws. ( )
36.Both the US and the UK plan to let people use plastic straws. ( )
阅读短文,并根据短文内容判断句子正(T)误(F)。
Beijing is the capital of China. You can find museums, palaces and parks there. Most tourists like visiting these places. They like visiting the Great Wall too. People in Beijing love eating dumplings.
Tokyo is the capital of Japan. You can see a lot of tall buildings there. A lot of tourists enjoy shopping in Tokyo. People in Tokyo love eating sushi.
London is the capital of the UK. You can find many museums there. People in London love eating fish and chips.
37.There are many museums, palaces and parks in Beijing. ( )
38.There are a lot of tall buildings in London. ( )
39.You can find many museums in Tokyo. ( )
40.A lot of tourists enjoy shopping in Tokyo. ( )
41.People in Tokyo love eating fish. ( )
读短文,判断所给的句子与短文内容是否相符,在括号中用T或F表示。
There is a science museum in the city. It is big. It opens at ten o’clock in the morning every day. Last Saturday, Kitty and her brother Ben wen to the museum. They visited “The World of Robots” on the second floor. They saw many kinds of robots there.
There was a robot at the piano. He could play songs. His fingers moved very fast. Kitty and Ben stood beside the piano and listened for half an hour. Kitty and Ben also saw many other interesting robots in the museum. They had a great time there.
42.The science museum opens at ten o’clock in the morning every day. ( )
43.Kitty and her father went to the museum last Sunday. ( )
44.“The World of Robots” is on the first floor. ( )
45.A robot could play the piano very well. ( )
46.Kitty and Ben stood beside the piano and listened for half an hour. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Bangkok is the capital (首都) of Thailand. It is very different from Guangzhou. There are many temples (寺庙) in Bangkok. It is hot all year round, so there are a lot of fruits. The most (最) famous fruit is durian (榴莲). There are many rivers in the city, so the market on the water is very famous. You can buy flowers, vegetables, fruits and other things on the boats.
The best time to visit Thailand is at the beginning of April, because it has the most important festival in Thailand—the Water Festival. It is the beginning of their New Year. Before the festival, people clean their house and cook nice food. During the festival, people sing, dance and throw water on each other. They think that water can clean away bad things and bring good luck. How interesting it is!
47.Bangkok is the capital of England. ( )
48.It is very cold in winter in Thailand. ( )
49.We can visit many temples and the famous market on the water in Bangkok. ( )
50.The Water Festival is in April in Thailand. ( )
51.During the Water Festival, people throw water on each other. ( )
Mrs. Brown’s Old Grandpa
Mrs. Brown’s old grandpa was 80 years old. He lives with Mrs. Brown and her husband. Every morning he went for a walk in the park and came home at twelve for lunch.
But one morning a police car stopped outside Mrs. Brown’s house at twelve o’clock, and two policemen helped her grandpa to get out. One of them said that the poor old man could not find his way home, so they took him home by car. Mrs. Brown thanked the policemen, and they left. “But, Grandpa” she said to him, “You have been going to the park every day for twenty years. How can’t you find the way ”
The old man smiled and said, “I can find the way, I am just tired. I don’t want to walk home.”
52.Mrs. Brown was 80 years old. ( )
53.Grandpa got home at 12 o’clock for lunch every day. ( )
54.Grandpa could not find the way home. ( )
55.A policeman took Grandpa home by car. ( )
56.Grandpa has been going to the park for twenty years. ( )
阅读理解阅读下面短文,根据短文内容判断后面句子是否正确,正确的写“T”,错误的写“F”。
Pandas live in the forest and mountains of southwest China. Each panda needs to eat a lot of bamboo every day. The bamboo forests are getting smaller. So pandas are losing their home. There are only about1600 pandas in the world today.
The blue Whale lives in ocean around the world. It is the largest animals in the world, but it feeds on one of the smallest animals. Some people kill the whales.
There maybe only about 3000 blue wells left.
57.The blue Whale will live in the rivers. ( )
58.The blue whale is the second largest animals in the world. ( )
59.There maybe only about 3000 blue whales left. ( )
60.Pandas feed on bamboo. ( )
61.The bamboo forest are getting smaller. ( )
In the Noise Kingdom (王国), people liked making noise. They did everything loudly. Everyone was a noisy neighhour. The king’s birthday was near. He wanted to hear the loudest(最响亮的) noise in the world. So all the people must shout (喊) together at twelve o'clock on his birthday! Everyone wanted to hear the loudest noise in the world. A boy said, “Let’s just open our mouths and listen!” All the people heard about his idea.
At twelve o'clock on the king’s birthday, all the people just opened their mouths and listened. They heard the sounds of the birds and the river. The king said, “What nice sounds! I like that.” After that, the Noise Kingdom became quiet. People did everything quietly.
62.People in the Noise Kingdom liked noise. ( )
63.The king wanted people to keep quiet on his birthday. ( )
64.People did not like the boy’s idea. ( )
65.On the king's birthday, everyone kept quiet. ( )
66.The Noise Kingdom was still noisy after the king’s birthday. ( )
Hello, my name is Ken. The Smiths are my new neighbours. Both Mr and Mrs Smith are teachers. Mr Smith teaches English in a high school while Mrs Smith is an English teacher in a primary school. They always say hello to me. They have a son and a daughter, Simon and Candy. Candy is a junior high school student. She likes dancing. Simon and I are classmates. We usually play football on Sundays. But last Sunday, we went to the park and rode bikes. Mr and Mrs Smith were in the park, too. They helped cleaners pick up rubbish. The Smiths are very good neighbours.
67.The Smiths are Ken's new neighbours. ( )
68.Mrs Smith teaches English in a high school. ( )
69.Candy and Ken are classmates. ( )
70.Mr and Mrs Smith have a son and a daughter. ( )
71.Candy is a primary school students. ( )
Every day we make a lot of rubbish in the city. It’s not easy to get rid of (去除) the rubbish. We can burn it. But it usually makes a lot of smoke. It’s very bad for the air and our health. When the smoke goes up to the sky, it can make the rain dirty.
We can also put the rubbish under the ground. But it’s not a good method (方法), either. We have to find a place far away from the city. The rubbish under the ground can make the water and land dirty. It’s bad for our Earth.
To make a better Earth, we should make less (更少的) rubbish. We can recycle glass and paper. We can bring our own shopping bags and stop using plastic bags.
72.It’s easy to get rid of rubbish. ( )
73.If we burn the rubbish, it usually makes a little smoke. ( )
74.It’s a good method to put the rubbish under the ground. ( )
75.The rubbish can make air, water and land dirty. ( )
76.We can recycle glass and paper to make less rubbish. ( )
Many years ago, there was a family named Frankin. They lived in Boston, the US. There were five girls and six boys in the family. On a January day in 1706 another baby was born. The boy’s parents gave him a name—Benjamin. Benjamin was very cute. He could read when he was five and he could write when he was seven. When he was eight he went to school. He read his father’s books. He bought books with all his money. He liked books. He invented the paddles for swimming.
77.The Frankin family was in France. ( )
78.There were eleven children in the family. ( )
79.Benjamin was born in the first month of the year 1706. ( )
80.Benjamin loved reading books. ( )
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.T 3.F 4.T 5.T
【导语】本文主要介绍艾琳娜因为不健康的饮食而导致生病的故事。
1.句意:艾琳娜每天应该吃很多糖和巧克力。根据“You shouldn’t eat too much candy or chocolate.”可知不应该吃很多糖和巧克力,故答案为F。
2.句意:艾琳娜在周三和周五喝了很多可乐。根据“Wednesday a little fruit, a lot of cola”和“Friday a little fruit, a lot of cola”可知周三和周五喝了很多可乐,故答案为T。
3.句意:艾琳娜周一吃了一点糖。根据“Monday a lot of candy, a lot of cola”可知周一吃了很多糖,故答案为F。
4.句意:艾琳娜应该多喝些水。根据“Water is good for us, so you should drink a lot of water.”可知应多喝水,故答案为T。
5.句意:艾琳娜有不良的饮食习惯。她需要改变它们。根据“Alina had an unhealthy diet last week.”及表格信息,可知艾琳娜有不良的饮食习惯,需要改正,故答案为T。
6.F 7.F 8.T 9.T 10.F
【导语】本文是彼得向汤姆介绍自己在哈尔滨的旅行。
6.句意:彼得在暑假去哈尔滨了。根据“I am having a good time in Harbin. How is your winter holiday ”可知彼得在寒假去哈尔滨了,句子和文章不相符,故答案为F。
7.句意:彼得和他的朋友坐飞机去了哈尔滨。根据“I came here with my family last Saturday. We came here by plane.”可知彼得和家人坐飞机去哈尔滨,句子和短文不符,故答案为F。
8.句意:彼得参观了哈尔滨冰雪世界。根据“We visited the Harbin Ice-Snow World.”可知彼得参观了哈尔滨冰雪世界。句子和短文相符,故答案为T。
9.句意:彼得喜欢美丽的冰灯。根据“We enjoyed the ice lanterns (灯).”可知彼得喜欢美丽的冰灯。句子和短文相符,故答案为T。
10.句意:彼得将在哈尔滨度过六天。根据“We will spend a week in Harbin.”可知彼得将在哈尔滨度过七天,句子和短文不符,故答案为F。
11.T 12.F 13.T 14.F 15.F
【导语】本文主语介绍了凯蒂去年暑假去伦敦的旅行。
11.句意:凯蒂住在上海。根据“Hello, I’m Kitty. I live in Shanghai.”可知凯蒂住在上海,句子和短文相符,故答案为T。
12.句意:凯蒂去年寒假去北京了。根据“Last summer holiday, I went to London with my family.”可知文章介绍的是去年暑假,凯蒂去伦敦了,句子和短文不符,故答案为F。
13.句意:凯蒂和她的家人坐飞机去伦敦了。根据“Last summer holiday, I went to London with my family. It took about 12 hours to get there by plane.”可知凯蒂和她的家人坐飞机去伦敦了。句子和短文相符,故答案为T。
14.句意:伦敦是美国的首都。根据“London is the capital of the UK.”可知伦敦是英国的首都,句子和短文不符,故答案为F。
15.句意:凯蒂在英国博物馆度过了三天。根据“I spent two days in the British Museum.”可知凯蒂在英国博物馆度过了两天。句子和短文不符,故答案为F。
16.F 17.T 18.F 19.T 20.T 21.F
【导语】本文主要介绍了青蛙的成长过程。
16.句意:大约有200种青蛙。根据文中“There are about 2000 kinds of frogs.”可知大约有2000种青蛙。题干与原文不符,故答案为F。
17.句意:起初,小贾斯汀是个蛋并且住在池塘里。根据文中“Little Justin was one of them. At first, he was an egg, he lived in a pond.”可知小贾斯汀就是其中一个,起初,它是个蛋,它住在池塘里。题干与原文相符,故答案为T。
18.句意:大约一周后小贾斯汀变成了一只小青蛙。根据文中“After about ten days, he became a baby frog.”可知大约十天后,它变成了一只小青蛙。题干与原文不符,故答案为F。
19.句意:当小贾斯汀还是一只小青蛙时,它是小的,棕色和黑色。根据文中“He was small, brown and black.”可知它是小的,棕色和黑色。题干与原文相符,故答案为T。
20.句意:当它变成一只青蛙时小贾斯汀没有尾巴了。根据文中“At last, he became a frog. His tail disappeared失and his legs were very strong. ”可知最后,它变成了一只青蛙,它的尾巴消失了并且它的腿变得很强壮。题干与原文相符,故答案为T。
21.句意:最后小贾斯汀跳上陆地并且捉鸟。根据文中“ He could jump onto the land and catch flies.”可知它跳上陆地并且捕捉苍蝇。题干与原文不符,故答案为F。
22.F 23.T 24.T 25.F 26.T
【导语】本文介绍了地球上的自然景观、生物种类以及人类对其的影响,强调了保护地球的重要性。
22.句意:地球上没有树木和草。根据“There are many kinds of trees, flowers, sand and grass in our home.”可知地球上有许多种树木、花草,故答案为F。
23.句意:地球上有许多种野生动物。根据“There are many kinds of wild animals living together with us.”可知地球上有许多种野生动物与我们共同生活,故答案为T。
24.句意:我们有时对地球做许多坏事。根据“But sometimes we do so many bad things to it.”可知我们有时确实对地球做了很多坏事,故答案为T。
25.句意:我们只浪费了一点水。根据“We waste too much water.”可知我们浪费了大量的水,而不是一点,故答案为F。
26.句意:我们应该拯救我们的地球,因为我们只有一个地球。根据“We should save our Earth, because we have only one Earth.”可知我们应该拯救我们的地球,因为我们只有一个地球,故答案为T。
27.F 28.F 29.T 30.T 31.F
【导语】本文讲述了法国巴黎的罗浮宫博物馆。
27.句意:罗浮宫博物馆在英国。根据文中“The Louvre Museum is in Paris.”,可知罗浮宫博物馆是在法国,故答案为F。
28.句意:罗浮宫博物馆是一个科学博物馆。根据文中“It is a great art museum.”,可知罗浮宫博物馆是美术博物管,不是科学博物馆,故答案为F。
29.句意:人们可以在博物馆了解许多不同的文化。根据文中“People can learn about human history(人类历史) and many different cultures(文化).”,可知题干与短文相符,故答案为T。
30.句意:罗浮宫里有很多画。根据文中“There are thousands of paintings in the museum.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
31.句意:人们可以在一次旅行中看到所有的东西。根据文中“You cannot see everything on one trip.”,可知人们在一次旅行中不能看到所有的东西,故答案为F。
32.F 33.F 34.T 35.T 36.F
【导语】本文讲了塑料吸管。
32.句意:你可以用塑料吸管吃蛋糕。根据“Do you often use plastic straws(塑料吸管) You may use them to drink a lot of things, such as cola, juice or milk.”,可知用塑料习惯喝很多东西,故答案为F。
33.句意:美国人每天丢弃500万根塑料吸管。根据“Americans throw away 390 million plastic straws every day.”,可知美国人每天丢弃3.9亿根塑料吸管,故答案为F。
34.句意:这些吸管中有很多都沉入大海。根据“A lot of these straws go into the ocean.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
35.句意:一些动物因为这些吸管而受伤。根据“Some animals eat them. They get sick.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
36.句意:美国和英国都计划让人们使用塑料吸管。根据“The US and the UK both plan not to let people use plastic straws.”,可知美国和英国都计划不让人们使用塑料吸管,故答案为F。
37.T 38.F 39.F 40.T 41.F
【导语】本文介绍了三个城市。
37.句意:北京有许多博物馆、宫殿和公园。根据“Beijing is the capital of China. You can find museums, palaces and parks there.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
38.句意:伦敦有很多高楼大厦。根据“London is the capital of the UK. You can find many museums there.”,可知伦敦有很多博物馆,故答案为F。
39.句意:你可以在东京找到许多博物馆。根据“Tokyo is the capital of Japan. You can see a lot of tall buildings there.”,可知东京有许多高楼大厦,故答案为F。
40.句意:许多游客喜欢在东京购物。根据“A lot of tourists enjoy shopping in Tokyo.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
41.句意:东京人喜欢吃鱼。根据“People in Tokyo love eating sushi.”,可知东京人喜欢吃寿司,故答案为F。
42.T 43.F 44.F 45.T 46.T
【导语】本文主要介绍了城市的科学博物馆以及上周六凯蒂和她的哥哥本去科学博物馆的经历。
42.句意:科学博物馆每天上午10点开门。根据“It opens at ten o’clock in the morning every day.”可知句子和短文内容相符,故答案为T。
43.句意:凯蒂和她的爸爸上周日去博物馆了。根据“Last Saturday, Kitty and her brother Ben wen to the museum. ”可知上周六,凯蒂和她的哥哥(弟弟)去博物馆里,句子和短文内容不符,故答案为F。
44.句意:“机器人世界”在一楼。根据“They visited “The World of Robots” on the second floor.”可知“机器人世界”在二楼,句子和短文内容不符,故答案为F。
45.句意:机器人可以把钢琴弹奏得很好。根据“There was a robot at the piano. He could play songs. His fingers moved very fast.”可知在钢琴旁边有个机器人,他会演奏歌曲。他的手指移动得很快,机器人钢琴演奏得很好。句子和短文内容相符,故答案为T。
46.句意:凯蒂和本站在钢琴旁边并且听了半个小时。根据“Kitty and Ben stood beside the piano and listened for half an hour. ”可知句子和短文内容相符,故答案为T。
47.F 48.F 49.T 50.T 51.T
【导语】本文讲述了泰国曼谷著名景色和节日。
47.句意:曼谷是英国的首都。根据“Bangkok is the capital (首都) of Thailand.”可知曼谷是泰国的首都,故答案为F。
48.句意:泰国的冬天很冷。根据“It is hot all year round,”可知泰国一年四季都很热,故答案为F。
49.句意:我们可以参观曼谷的许多寺庙和著名的水上市场。根据“There are many temples (寺庙) in Bangkok.”和“so the market on the water is very famous.”可知曼谷有很多寺庙,水上市场也很著名,故答案为T。
50.句意:泰国的泼水节在四月。根据“The best time to visit Thailand is at the beginning of April, because it has the most important festival in Thailand—the Water Festival.”可知游览泰国的最佳时间是四月初,因为它有泰国最重要的节日——泼水节,故答案为T。
51.句意:在泼水节期间,人们互相泼水。根据“During the festival, people sing, dance and throw water on each other.”可知在节日期间,人们唱歌,跳舞,互相泼水,故答案为T。
52.F 53.T 54.F 55.F 56.T
【导语】本文主要讲了布朗夫人的爷爷一天累了,不想不行回家的事情。
52.句意:布朗夫人80岁。根据“Mrs. Brown’s old grandpa was 80 years old. ”可知Mrs. Brown的老爷爷已经80岁了,而不是Mrs.Brown已经80岁了。故答案为F。
53.句意:每天12点爷爷回家吃午饭。根据“Every morning he went for a walk in the park and came home at twelve for lunch.”可知Mrs.Brown的老爷爷每天十二点回家吃午饭。故答案为T。
54.句意:爷爷不能找到回家的路。根据“The old man smiled and said, “I can find the way, I am just tired. I don’t want to walk home.”可知爷爷不是找不到回家的路,而是他累了,不想步行回家。故答案为F。
55.句意:一名警察开车送爷爷回家。根据“But one morning a police car stopped outside Mrs. Brown’s house at twelve o’clock, and two policemen helped her grandpa to get out.”可知两名警察开车送爷爷回家。故答案为F。
56.句意:爷爷一直去这个公园20年了。根据“But,Grandpa”she said to him, “You have been going to the park every day for twenty years. How can’t you find the way ” ,可知爷爷去公园已经二十年了。故答案为T。
57.F 58.F 59.T 60.T 61.T
【导语】本文主要讲述了熊猫生存的家园越来越小和人们乱捕乱杀蓝鲸,呼吁人们保护环境。
57.句意:蓝鲸将生活在河流中。根据“The blue Whale lives in ocean around the world.”蓝鲸生活在世界各地的海洋中。可知蓝鲸生活在海洋里。故答案为F。
58.句意:蓝鲸是世界上第二大动物。根据“It is the largest animals in the world.”它是世界上最大的动物。可知蓝鲸是世界上最大的动物,故答案为F。
59.句意:也许只剩下大约3000头蓝鲸了。根据“There maybe only about 3000 blue wells left.”也许只剩下大约3000口蓝色的井了。可知剩下大约3000头蓝鲸了,故答案为T。
60.句意:熊猫以竹子为食。根据“Each panda needs to eat a lot of bamboo everyday.”每只熊猫每天都需要吃很多竹子。可知熊猫以竹子为食物。故答案为T。
61.句意:竹林越来越小了。根据“The bamboo forests are getting smaller.”竹林越来越小。可知竹林越来越小。故答案为T。
62.T 63.F 64.F 65.T 66.F
【导语】本文讲述了噪音王国如何从喧闹变得安静。
62.句意:噪音王国的人喜欢噪音。根据In the Noise Kingdom(王国), people liked making noise.可知该句是正确的,故答案为T。
63.句意:国王希望人们在他生日那天保持安静。根据He wanted to hear the loudest (最响亮的)noise in the world. So all the people must shout(喊)together at twelve o'clock on his birthday!可知国王希望人们在他生日那天听到世界上最响亮的噪音,故答案为F。
64.句意:人们不喜欢这孩子的主意。根据All the people heard about his idea. At twelve o'clock on the king’s birthday, all the people just opened their mouths and listened.可知人们都喜欢这孩子的主意,故答案为F。
65.句意:在国王的生日那天,大家都保持安静。根据At twelve o'clock on the king’s birthday, all the people just opened their mouths and listened.可知该句是正确的,故答案为T。
66.句意:国王生日过后,噪音王国仍然很吵闹。根据After that, the Noise Kingdom became quiet. People did everything quietly.可知国王生日过后,噪音王国很安静,故答案为F。
67.T 68.F 69.F 70.T 71.F
【导语】本文介绍了肯的邻居—史密斯一家。
67.句意:史密斯一家是肯的新邻居。根据“Hello, my name is Ken. The Smiths are my new neighbours.”,可知史密斯一家是肯的新邻居,故答案为T。
68.句意:史密斯夫人在一所高中教英语。根据“Mr Smith teaches English in a high school while Mrs Smith is an English teacher in a primary school.”,可知史密斯夫人在一所小学教英语,故答案为F。
69.句意:坎迪和肯是同学。根据“Simon and I are classmates.”,可知西蒙和肯是同学,故答案为F。
70.句意:史密斯夫妇有一个儿子和一个女儿。根据“They have a son and a daughter, Simon and Candy.”,可知史密斯夫妇有一个儿子和一个女儿,故答案为T。
71.句意:坎迪是一名小学生。根据“Candy is a junior high school student.”,可知坎迪是一名初中生,故答案为F。
72.F 73.F 74.F 75.T 76.T
【导语】本文描述了垃圾处理的危害,以及一些方式来让我们少生产垃圾。
72.题干句意:处理垃圾很容易。根据It’s not easy to get rid of (去除) the rubbish. 可知不容易,题干表述不正确,故答案为F。
73.题干句意:如果我们烧垃圾,它通常会冒一点烟。根据We can burn it. But it usually makes a lot of smoke.可知会产生很多烟,题干表述不正确,故答案为F。
74.题干句意:把垃圾埋在地下是个好方法。根据We can also put the rubbish under the ground. But it’s not a good method (方法), either. 可知不是好方法,题干表述不正确,故答案为F。
75.题干句意:垃圾会污染空气、水和土地。根据It’s very bad for the air and our health. The rubbish under the ground can make the water and land dirty.可知题干表述正确,故答案为T。
76.题干句意:我们可以回收玻璃和纸来减少垃圾。根据To make a better Earth, we should make less (更少的) rubbish. We can recycle glass and paper. 可知题干表述正确,故答案为T。
77.F 78.T 79.T 80.T
【分析】本文讲述了弗兰金一家人的情况及另一个男孩本杰明的兴趣爱好。
77.题干句意:弗兰金一家在法国。根据They lived in Boston, the US. 可知他们住在美国。故题干错误,故答案为F。
78.题干句意:这家有十一个孩子。根据There were five girls and six boys in the family.可知他家有五个女孩和六个男孩。共十一个,故题干正确,故答案为T。
79.题干句意:本杰明出生在1706年的第一个月。根据On a January day in 1706 another baby was born. The boy’s parents gave him a name—Benjamin.可知题干正确,故答案为T。
80.题干句意:本杰明爱读书。根据He could read when he was five and he could write when he was seven. When he was eight he went to school. He read his father’s books. He bought books with all his money. He liked books. 可知题干正确,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览