【期末考点培优】专题18 阅读理解-任务型-2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优牛津沪教版(三起)(含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【期末考点培优】专题18 阅读理解-任务型-2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优牛津沪教版(三起)(含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优牛津沪教版
(三起)专题18 阅读理解-任务型
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
认真阅读Kitty收到的网友回信,按要求作答。
To: Kitty Subject: Re: Be my e-friend Dear Kitty, Thank you for your email and your photo. I’d like to be your e-friend too. I am from the US. I am 11 years old. There are five people in my family. I have a brother. His name is Charles. Linda is my sister. I go to Star Primary School. I am in Grade Six. My favourite subjects are Science and PE. I like playing table tennis and chess. Write soon. Yours, Gary
1.根据信件内容填写信息卡。
Gray
Country
Age
Family
School
Grade
Favourite subjects
Hobbies
2.根据实际情况选择一组问题进行回答。
(1) Do you have any e-friends in other countries What do you often talk about
(2) Would you like to have an e-friend in other countries What would you like to know about him or her
我选择回答第______组问题。
________________________________________
阅读理解。
Trees can live a long time. We can get beautiful flowers and fruit from some trees. Trees are very important. They keep the air clean. Birds make their nests(巢) in trees. Small animals and ______ build their homes inside trees. Leaves, flowers and fruit are their food. But many people do not know how important trees are. They cut down trees to make paper, desks, chairs and other things. As a result(结果), we do not have f______ air. Animals in the forests lose their homes. They cannot find food, so a lot of them die. We must save the forests. We must stop cutting down trees.
3.选择单词,补全句子。( )
A.insects B.plants C.people
4.根据句意及首字母提示补全单词,完成句子。
As a result(结果), we do not have f air. Animals in the forests lose their homes.
5.Are trees very important to us (根据短文内容回答)
6.What should we do to save the forests
7.请你设计一张海报,呼吁人们保护环境,保护地球。
阅读Peter和Kitty的旅行信息,完成相关任务。
Hi, I’m Peter. I live in Tokyo. I love China very much. So I went to Beijing last summer holiday. I went to the Great Wall, the Palace Museum and Summer Palace. Most tourists visited these places. I went shopping on Wangfujing Street. I ate Beijing Roast Duck and dumplings. They were so yummy. I want to go there again.
Hello, I’m Kitty. I live in Shanghai. I love travelling. Last summer holiday, I went to London with my family. It took about 12 hours to get there by plane. London is the capital of the UK. We visited Big Ben, Tower Bridge and the British Museum. I spent two days in the British Museum. I also took photos on the London Eye. I ate fish and chips. Everyone had a good time there.
8.根据信息,补全表格。
Name Where did they go What did they do What did they eat
Peter Beijing, ● visited ● on Wangfujing Street Beijing Roast Duck and
Kitty London, the UK ● visited Big Ben, Tower Bridge and the British Museum ● on the London Eye and
9.根据信息,判断正(T)误(F)。
(1) Peter went to Beijing last winter holiday. ( )
(2) Peter went to the Great Wall, the Palace Museum and Summer Palace in Beijing. ( )
(3) Kitty went to London by train. ( )
(4) Kitty spent two days in the British Museum. ( )
阅读短文,回答问题。
Australia—Sydney
Sydney is in the east of Australia. There are many museums and parks in Sydney. There are also many wonderful beaches there. People can swim in the sea. Tourists can see koala bears(考拉), kangaroos(袋鼠) and other interesting animals at the zoo in Sydney. The seafood there tastes great.
Thailand—Bangkok(曼谷)
Bangkok is the capital of Thailand. You can find many temples(寺庙) in Bangkok. A lot of tourists like visiting these temples. They like shopping at the boat market too. It is usually very hot there. People in Bangkok love eating spicy food.
10.What animals can you see in Australia
11.How is the seafood in Australia
12.Which city is the capital of Thailand
13.What do tourists like visiting in Bangkok
14.How’s the weather in Bangkok
阅读短文,完成各题。
As an old saying goes, “A near neighbour is better than a distant(遥远的) cousin.” Sometimes neighbours are very important in our life. A good relationship between neighbours can make our life better, while(然而) a bad relationship(关系) makes us feel bad. To keep a good relationship, we should be a good neighbour first. How to be a good neighbour Here are some tips(贴士).
·Be polite. Often say “Hello” to our neighbours.
·Be warm-hearted. Always offer help to neighbours.
·Be generous. Always share with neighbours.
·Be responsible. Keep the public area clean.
·Be considerate. Don’t make noise at home, especially at night.
15.根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
(1) Neighbours are not important in our life. ( )
(2) A good relationship between neighbours makes us happy. ( )
(3) The author(作者) gives us four tips. ( )
(4) We should be warm-hearted and help our neighbours. ( )
(5) It’s OK to run, play and make noise at night. ( )
16.根据短文内容,回答问题。
Which tip would you like to give to a noisy neighbour
读短文,回答问题。
Joy worked with wild animals. She found Elsa on her way home. Elsa’s mother died, so Joy took care of her. One day, Joy and Elsa went for a walk. They saw a rhino. Elsa drove away the rhino and saved Joy. Joy and Elsa lived together for many months. Elsa grew up and learnt a lot. Then Joy sent her back to the wild. Three years later, Joy saw Elsa again. Elsa had three babies. Joy was very happy to see her.
17.Where did Joy find Elsa
18.Why did Joy take care of Elsa
19.What did they see one day
20.How long did Joy and Elsa live together
21.What did Joy do after Elsa grew up
22.When did Joy see Elsa again
I’m Amy. The Smiths are my neighbours. They are from the US. Mr Smith works in a junior high school. He is a teacher. He goes to work by bus. Mrs Smith is a nurse. She works in a hospital. She goes to work by car.
The Smiths have two children, Alice and Ann. I played with them last weekend. We were very happy. They are twins. They look the same, but they are different. Every morning, Alice goes to school by bike, but Ann goes to school on foot. Every evening, Alice reads storybooks, but Ann watches cartoons on TV. Alice likes playing table tennis, but her sister likes swimming.
23.根据短文内容判断下列句子的正(T)误(F)。
(1) There are four people in Mr Smith’s family. ( )
(2) Mrs Smith is a doctor in a hospital. ( )
(3) Alice goes to school on foot, but her sister goes by bike. ( )
(4) Ann watches TV every evening. ( )
(5) Alice and Ann look the same, but they are different. ( )
24.根据短文内容回答问题。
(1) Did Amy play with her neighbours this morning
(2) Would you like to be e-friends with Alice or Ann Why
25.短文中画横线句子的意思是:
My hometown was very clean in the past. There was a river in my hometown and the water was very clean. I could go fishing there. But now it is dirty. There is a shoe factory near the river. And a lot of dirty water comes out from the factory every day. It flows into the river and makes the water dirty. There are some plastic bags and other rubbish in the water. Fish cannot live here. There isn't any fish in the water now. A lot of smoke comes out from the factory every day too. The air is not clean here. I'm sad. I want to keep my hometown beautiful. Let's work together to save my hometown. We should stop using plastic bags. And we should stop throwing rubbish into the river. We can plant more trees.
26.阅读选择。
(1) My hometown is _______ now. ( )
A.clean B.dirty C. rubbish
(2) What is in the water now ( )
A.Some plastic bags and rubbish. B.Fish. C. Shoe.
(3) What makes the air dirty ( )
A.A lot of smoke. B.A lot of dirty water from the factory. C. Some plastic bags and other rubbish.
27.回答问题。
What should we do to keep the river clean
阅读短文,根据短文内容回答问题。
Mrs White has two children. John is seven. Ann is only three. John is a good brother. He is always very nice to his sister. One day in the afternoon, Mrs White was cooking dinner in the kitchen, and the two children were playing games in the garden. Suddenly, Ann began to cry and she ran to her mother in the kitchen, Mrs White asked, “What’s wrong with you, Ann ” “John broke (弄坏) my Barbie doll,” Ann answered sadly. “How did he do that ” Mum asked. Ann stopped crying and said, “I hit (打) John on the head with my Barbie doll.”
28.Is Ann 4 years older than John
29.What were the two children doing when their mother was busy in the kitchen
30.Did John break Ann’s Barbie doll
31.What’s the meaning of “sadly” (“sadly” 的意思是什么?)
32.In fact (事实上), is John a good brother
阅读短文,完成练习。
Harbin is a great city in China. It’s in the northeast of China. It’s famous for its cold winter. People call it “the Ice City”.
Every year, millions of people from all over the world visit Harbin. They come to see the Harbin International Ice and Snow Festival. The festival usually begins in January. During the festival, visitors can enjoy the beautiful Ice and Snow World. They can see many kinds of ice and snow sculptures (雕塑). They can go skating and skiing too. If you like ice and snow, you will love Harbin.
Harbin is over 800 years old. Tourists can see many traditional (传统的) buildings in the city. They can also see many nice European style (欧洲风格) buildings in Central Street. People call Harbin “the Eastern Moscow(东方莫斯科)”.
33.根据短文内容,判断句子正误,正确的写T,错误的写F
1. It’s very cold in Harbin in winter. ( )
2. There are many traditional buildings in Harbin. ( )
3. People don’t like the Harbin International Ice and Snow Festival. ( )
4. Harbin is in the east of China. It’s famous for its hot summer. ( )
34.阅读短文,选择正确的选项。
1. People call Harbin _________. ( )
A.“the Spring City” B.“the Winter City” C. “the Ice City”
2. _________ of people from all over the world visit Harbin every year. ( )
A.Hundreds B.Millions C. Thousands
3. The Harbin International Ice and Snow Festival usually begins in _________. ( )
A.February B.January C. December
4. During the festival, people can also __________. ( )
A.go skating and skiing B.run and jump C. sing and dance
5. People can see many nice European style __________ in Central Street. ( )
A.parks B.schools C. buildings
阅读理解,根据短文内容,回答问题。
Health is more important than money and wisdom (智慧). Good health helps us enjoy our life and get what we need. How can we stay healthy Here is some helpful advice.
● Eat more fruit and vegetables. They are full of vitamins. And they can help us keep healthy and young.
● Keep a balanced diet and good eating habits. Eat less food with lots of sugar and fat. Eat lots of food high in protein (蛋白质).
● Exercise every day. Doing sports can help us make our bodies strong.
● Learn to relax ourselves. Being too tired all the time may make us get sick easily.
● Give up bad habits, such as drinking and smoking.
In a word, if we do this way, we’ll live a healthy life and get fit.
35.How many pieces of advice does the writer give us

36.What does the writer think of health

37.If your body needs vitamins, what should you eat

38.Millie is always busy with her work. What should she learn to do

39.If you want to get a balanced diet, what food should you eat often

阅读短文,完成任务。
Winter holiday is coming. Ted is going to Australia with his family next week on Monday. They are going to take the plane to Sydney (悉尼). On Tuesday, they are going to the seaside by bike. They will have lunch in a restaurant on a ship. On Wednesday, they will go to the Sydney Opera House by car. They will take many pictures there. In the evening, Ted is going to a club(俱乐部) to listen to music with his friend Jack. On Thursday morning, Ted is going to buy some gifts for his friends Mike and Amy. Mike is studying Chinese these days, and Amy likes animals. In the afternoon Ted and his family are going to Melbourne (墨尔本). They will stay there for three days and then they will go back home.
40.阅读短文,选择正确的答案 。
(1) How are Ted and his family going to Sydney ( )
A.By bike. B.By plane. C. By car.
(2) When are Ted and his family going to the Sydney Opera House ( )
A.On Monday. B.On Tuesday. C. On Wednesday.
(3) What gift can you guess (猜测) will Ted buy for Mike according to the passage ( )
A.A dictionary. B.An animal toy. C. A T-shirt.
41.阅读短文,回答下列问题。
(1) Who is Ted going to Australia with
(2) What is Ted going to do on Wednesday evening
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.
Gray
Country the US
Age 11
Family five people: father, mother, brother, sister, me
School Star Primary School
Grade Grade Six
Favourite subjects Science and PE
Hobbies playing table tennis and chess
2.本题答案不唯一。我选择回答第(1)组问题。
Yes, I have an e-friend in the UK. We both like football. We often talk about our favourite football teams.
【导语】本文主要介绍个人信息和家庭信息。
1.Country国家,根据“I am from the US.”可知来自美国,故答案为the US。
Age年龄,根据“I am 11 years old.”可知是11岁,故答案为11。
Family家人,根据“There are five people in my family.”及短文可知有五个人,爸爸,妈妈,哥哥,妹妹和我,故答案为five people: father, mother, brother, sister, me。
School学校,根据“I go to Star Primary School. ”可知是去星星小学,故答案为Star Primary School。
Grade年级,根据“I am in Grade Six.”可知是六年级,故答案为Grade Six。
Favourite subjects最喜欢的学科,根据“My favourite subjects are Science and PE.”可知是科学和体育,故答案为Science and PE。
Hobbies爱好,根据“I like playing table tennis and chess.”可知是打乒乓球和下棋,故答案为playing table tennis and chess。
2.本题答案不唯一,可说选择回答第(1)组问题。
句意:你在其他国家有一些网友吗?你们经常谈论什么?可做肯定回答,说我在英国有一个网友。我们经常谈论我们的足球队。故答案为Yes, I have an e-friend in the UK. We both like football. We often talk about our favourite football teams.
3.A 4.fresh/resh 5.Yes, they are. 6.We should stop cutting down trees. 7.We have only one earth, to protect the environment, to protect the earth, to protect the human race.
【导语】本文主要写了树很重要,以及怎样保护森林。
3.句意:小动物和________把它们的家建在树上。A昆虫,B植物,C人。根据常识可知A选项符合,故选A。
4.句意:结果,我们没有________空气。森林中的动物失去了家园。根据句意及首字母,可知该空填形容词fresh,意思是新鲜的,故答案为fresh。
5.句意:树对我们很重要吗?根据文中句子“Trees are very important.”可知树很重要,所以做肯定回答,故答案为Yes, they are.
6.句意:我们应该做什么来拯救森林?根据文中句子“We must stop cutting down trees.”可知我们必须停止砍伐树木。故答案为We should stop cutting down trees.
7.该题答案不唯一,如:我们只有一个地球,保护环境,保护地球,就是保护人类自己。故答案为We have only one earth, to protect the environment, to protect the earth, to protect the human race.
8.China the Great Wall, the Palace Museum, Summer Palace went shopping dumplings took photos fish chips 9.F T F T
【导语】本文主要介绍了彼得和凯蒂的去年暑假旅游活动以及他们的所见所闻和感受。
8.句意:彼得去哪了?北京_____根据文中“I love China very much. So I went to Beijing last summer holiday.”可知彼得非常喜欢中国,所以他去年暑假去了北京。北京属于中国,故答案为China。
句意:彼得做了什么?参观____根据文中“I went to the Great Wall, the Palace Museum and Summer Palace.”可知彼得去了长城,故宫博物院和颐和园。故答案为the Great Wall, the Palace Museum and Summer Palace.
句意:彼得做了什么?___在王府井。大街根据文中“I went shopping on Wangfujing Street.”可知彼得在王府井大街购物。故答为went shopping。
句意:彼得吃了什么?北京烤鸭和____。根据文中“I ate Beijing Roast Duck and dumplings.”可知彼得吃了北京烤鸭和饺子。故答案为dumplings。
句意:凯蒂做了什么?_____在伦敦之眼。根据文中“I also took photos on the London Eye.”可知凯蒂在伦敦之眼上拍照。故答案为took photos。
句意:凯蒂吃了什么?_____和_____。根据文中“I ate fish and chips.”可知凯蒂吃了鱼和薯条。故答案为fish。
句意:凯蒂吃了什么?_____和_____。根据文中“I ate fish and chips.”可知凯蒂吃了鱼和薯条。故答案为chips。
9.句意:彼得去年寒假去了北京。根据文中“So I went to Beijing last summer holiday.”可知彼得去年暑假去了北京,题干与原文不符,故答案为F。
句意:在北京彼得去了长城,故宫博物院和颐和园。根据文中“I went to the Great Wall, the Palace Museum and Summer Palace.”可知彼得去了长城,故宫博物院和颐和园。题干与原文相符,故答案为T。
句意:凯蒂坐火车去伦敦。根据文中“It took about 12 hours to get there by plane.”可知凯蒂坐飞机坐了大约12个小时。题干与原文不符,故答案为F。
句意:凯蒂在大英博物馆待了两天。根据文中“I spent two days in the British Museum.”可知凯蒂在大英博物馆待了两天。题干与原文相符,故答案为T。
10.Koala bears, kangaroos and other interesting animals. 11.The seafood there tastes great. 12.Bangkok. 13.They like visiting temples. 14.It is usually very hot.
【导语】本文主要介绍了澳大利亚的悉尼和泰国的曼谷。
10.句意:在澳大利亚你(你们)能看到什么动物?根据“Tourists can see koala bears, kangaroos and other interesting animals at the zoo in Sydney. ”可知在澳大利亚可以看到考拉,袋鼠和其它有趣的动物。故答案为Koala bears, kangaroos and other interesting animals.
11.句意:澳大利亚的海鲜怎么样?根据“The seafood there tastes great.”可知澳大利亚的海鲜尝起来是极好的。故答案为The seafood there tastes great.
12.句意:哪个城市是泰国的首都?根据“Bangkok is the capital of Thailand.”可知曼谷是泰国的首都。故答案为Bangkok.
13.句意:在曼谷游客们喜欢参观什么?根据“A lot of tourists like visiting these temples.”可知在曼谷游客们喜欢参观寺庙,故答案为They like visiting temples.
14.句意:曼谷的天气怎么样?根据“ It is usually very hot there.”可知曼谷的天气是非常热的,故答案为It is usually very hot.
15.F T F T F 16.Please keep quiet or speak and play in low voice.
【导语】本文讲述了好的邻居对我们生活有时很重要,及作者提出的如何与邻居相处的五点建议。
15.(1) 句意:邻居在我们的生活中并不重要。根据“Sometimes neighbours are very important in our life.”可知有时邻居在我们的生活中很重要,故答案为F。
(2) 句意:邻居之间的良好关系使我们感到幸福。根据“A good relationship between neighbours can make our life better,”可知邻居之间的良好关系可以使我们的生活更美好,故答案为T。
(3) 句意:作者给了我们四条建议。根据短文可知,作者给我们五条建议,故答案为F。
(4) 句意:我们应该热心帮助我们的邻居。根据“Be warm-hearted. Always offer help to neighbours.”可知我们应该热心帮助我们的邻居,故答案为T。
(5) 句意:在晚上跑步、玩耍和制造噪音是可以的。根据“Be considerate. Don’t make noise at home, especially at night.”可知我们不要在家里制造噪音,尤其是在晚上,故答案为F。
16.句意:你会给吵闹的邻居什么建议?我会建议邻居“请保持安静或小声说话和玩耍。”,请please,保持安静keep quiet,或者or,小声地in low voice,说话和玩耍speak and play,故答案为Please keep quiet or speak and play in low voice.
17.She found Elsa on her way home. 18.Because Elsa’s mother died. 19.They saw a rhino. 20.They lived together for many months. 21.She sent Elsa back to the wild. 22.Three years later.
【导语】本文主要讲述了乔伊和她收养的狮子艾尔莎的故事。
17.问句句意:乔伊在哪里找到了艾尔莎?由文中“She found Elsa on her way home.” 可知乔伊是在回家路上找到的艾尔莎。故答案为She found Elsa on her way home.
18.问句句意:乔伊为什么照顾艾尔莎?由文中“Elsa’s mother died, so Joy took care of her.” 可知因为艾尔莎的妈妈死了,所以乔伊才照顾它。故答案为Because Elsa’s mother died.
19.问句句意:一天她们看见了什么?由文中“They saw a rhino.” 可知她们看见了一头犀牛。故答案为They saw a rhino.
20.问句句意:乔伊和艾尔莎在一起生活了多久?由文中“Joy and Elsa lived together for many months.” 可知她们在一起生活了很多个月。故答案为They lived together for many months.
21.问句句意:乔伊在艾尔莎长大后做了什么?由文中“Then Joy sent her back to the wild.” 可知乔伊把艾尔莎送回了野外。故答案为She sent Elsa back to the wild.
22.问句句意:乔伊和艾尔莎什么时候再一次相见?由文中“Three years later, Joy saw Elsa again.” 可知三年后她们再次相见了。故答案为Three years later.
23.T F F T T 24.No, she didn’t. I’d like to be e-friend with Alice, because I like playing table tennis, too.
25.她们看起来一样,但她们不同。
【导语】本文主要是艾米写了她的邻居史密斯先生一家,重点介绍了爱丽丝和安姐妹两个的不同。
23.(1)句意:史密斯先生家有四口人。根据文中句子“The Smiths have two children, Alice and Ann.”可知史密斯先生家里有史密斯夫妇及两个孩子,一共四个人,故答案为T。
(2)句意:史密斯夫人是一家医院的医生。根据文中句子“Mrs Smith is a nurse. She works in a hospital.”可知史密斯夫人是一名护士,故答案为F。
(3)句意:爱丽丝步行去上学,但她姐姐骑自行车去。根据文中句子“Every morning, Alice goes to school by bike, but Ann goes to school on foot.”可知每天爱丽丝骑自行车去上学,安步行去上学,故答案为F。
(4)句意:安每天晚上看电视。根据文中句子“Every evening, Alice reads storybooks, but Ann watches cartoons on TV.”可知安每天晚上看电视,故答案为T。
(5)句意:爱丽丝和安看起来一样,但是他们不一样。根据文中句子“They look the same, but they are different.”可知她们看起来一样,但是她们是不一样的,故答案为T。
24.(1)句意:艾米今天早上和她的邻居一起玩了吗?根据文中句子“I played with them last weekend.”可知艾米上周末和邻居玩了,今天早上没有,所以做否定回答,故答案为No, she didn’t.
(2)句意:你想和爱丽丝还是安成为网友吗?为什么?本题是开放性题目,答案不唯一,如:我想和爱丽丝成为网友,因为我也喜欢打乒乓球。故答案为I’d like to be e-friend with Alice, because I like playing table tennis, too.
25.短文中划线句子是陈述句,They她们,look the same看起来一样,but但是,are是,different不同的,故答案为她们看起来一样,但她们不同。
26.B A A 27.We should stop using plastic bags and throwing rubbish into the river.
【导语】本文讲了作者家乡的水和空气都受到了污染。
26.(1)句意:我的家乡现在是_____。A干净的,B脏的,C垃圾,根据But now it is dirty. The air is not clean here.,可知作者的家乡是脏的,故选B。
(2)句意:现在水里有什么?A一些塑料袋和垃圾。B鱼。C鞋。根据There are some plastic bags and other rubbish in the water. There isn't any fish in the water now. ,可知现在水里有塑料袋和垃圾,故选A。
(3)句意:是什么让空气变脏了?A很多烟。B工厂里流出的很多脏水。C一些塑料袋和其他垃圾。根据A lot of smoke comes out from the factory every day too. The air is not clean here.,可知是烟让空气变脏了,故选A。
27.句意:我们应该做些什么来保持河流清洁?根据We should stop using plastic bags. And we should stop throwing rubbish into the river.,可知我们应该停止使用塑料袋,停止向河里扔垃圾,故答案为We should stop using plastic bags and throwing rubbish into the river.
28.No, she isn’t. 29.They were playing games in the garden. 30.Yes, he did. 31.伤心地 32.Yes, he is.
33.T T F F 34.C B B A C
35.Five. 36.Health is more important than money and wisdom. 37.Fruit and vegetables. 38.She should learn to relax herself. 39.Food high in protein.
40.B C A 41.He is going to Australia with his family. He is going to a club to listen to music with his friend Jack.
【导语】本文讲了泰德寒假的计划与安排。
40.(1)句意:泰德和他的家人要怎么去悉尼?By bike.骑自行车。By plane.坐飞机。By car.坐汽车。根据“Ted is going to Australia with his family next week on Monday. They are going to take the plane to Sydney (悉尼).”,可知坐飞机去,故选B。
(2)句意:泰德和他的家人什么时候去悉尼歌剧院?On Monday. 在星期一。On Tuesday.在星期二。On Wednesday.在星期三。根据“On Wednesday, they will go to the Sydney Opera House by car.”,可知星期三去,故选C。
(3)句意:根据文章,你能猜到泰德会给迈克买什么礼物吗?A dictionary.一本字典。An animal toy.一个动物玩具。A T-shirt.一件T恤衫。根据“Mike is studying Chinese these days, and Amy likes animals.”,可知会买字典,故选A。
41.(1)句意:泰德要和谁去澳大利亚?根据“Ted is going to Australia with his family next week on Monday.”,可知要和家人去澳大利亚,故答案为He is going to Australia with his family.
(2)句意:泰德星期三晚上打算做什么?根据“On Wednesday, they will go to the Sydney Opera House by car. They will take many pictures there. In the evening, Ted is going to a club(俱乐部) to listen to music with his friend Jack.”,可知打算和朋友杰克去俱乐部听音乐,故答案为He is going to a club to listen to music with his friend Jack.
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览