【期末考点培优】专题12 句图词图匹配-2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优牛津沪教版(三起)(含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【期末考点培优】专题12 句图词图匹配-2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优牛津沪教版(三起)(含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优牛津沪教版
(三起)专题12 词图句图匹配
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
A.tree B.clothes C. match D.windmill E. mountain
1. ( )
2. ( )
3. ( )
4. ( )
5. ( )
A.watch TV B.light C. bathroom D.play sport E. carry
6. ( )
7. ( )
8. ( )
9. ( )
10. ( )
A.living room B.do her homework C. enjoy the sunshine D.post office E. have a party
11. ( )
12. ( )
13. ( )
14. ( )
15. ( )
图文配对。
A. B. C. D. E.
16.In western countries, people usually open gifts right away. ( )
17.Look. The boys are playing volleyball on the beach. ( )
18.The boy is brushing teeth. ( )
19.Don’t smoke! ( )
20.Peter wants to be a cook. He wants to cook nice food for people. ( )
A.She's in the bathroom. She's washing her hair. B.The boy likes helping people. Sometimes he helps old people cross the street. C. He is at the beach. He's enjoying the sunshine. D.There's an underground station near my home. A lot of people take the train. E. Go along the road and you can see the park on your left.
21.( )
22.( )
23.( )
24.( )
25.( )
图文匹配,将字母序号填入括号内。
A.Froggy becomes a lifeguard. He likes his new job. B.Alice sees a white rabbit in the garden. The rabbit is wearing a coat! C. I’m Yaz. This is my family. We have a fire. Fire gives us heat and light. D.Walk along Apple Street and turn left at Grape Street. You can see the school. E. We usually read storybooks before bedtime, but now Grandma is telling us a story.
26. ( )
27. ( )
28. ( )
29. ( )
30. ( )
看图读一读,把正确的句子代码填在横线上
A.I want to be a policeman. I want to help people. B.She helps people. C. What do you want to be, Peter D.Do you want to be a nurse, Lisa
31.
Miss Fang:
Peter: I want to be a cook.
32.
Lily: What do you want to be
Tim:
33.
A: What does your mother do
B: She is a doctor.
34.
Dad:
Lisa: Yes, I do. I want to be a nurse.
看图读一读,把句子代码填入相应的横线上,为图片选择正确的句子。
A.Ann wants to be a nurse. She wants to look after sick people (照顾病人). B.Mrs Green is a taxi driver. She likes driving. She is good at driving. C. Jerry wants to be a fireman. He is not afraid of fire. He wants to fight fires. D.This is Jim. He wants to be a policeman (警察).He wants to help people.
35.
36.
37.
38.
A.I live far from my office. I go to work by underground every day. B.My sister is a pupil. She goes to school by school bus. C. This is my mother. She goes to Beijing by plane. D.My uncle lives far from his office. He goes to work by taxi every day.
39.
40.
41.
42.
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.D 2.A 3.E 4.C 5.B
【分析】1.图片是风车windmill,故选D。
2.图片是树tree,故选A。
3.图片是山mountain,故选E。
4.图片是火柴match,故选C。
5.图片是衣服clothes,故选B。
6.D 7.A 8.B 9.E 10.C
【分析】所给选项词意:
A. watch TV看电视;B. light灯;C. bathroom浴室;D. play sports做运动;E. carry搬运。
6.图片是一名男孩在踢足球,做运动,与图意相符的是选项D,故选D。
7.图片是一名男孩在看电视,与图意相符的是选项A,故选A。
8.图片是一个灯泡,与图意相符的是选项B,故选B。
9.图片是一名男士在搬运花盆,与图意相符的是选项E,故选E。
10.图片是是一名男孩在洗澡,与图意相符的是选项C,故选C。
11.E 12.A 13.D 14.B 15.C
【解析】11.图意:派对,与E选项举行派对相符,故选E。
12.图意:客厅,与A选项客厅相符,故选A。
13.图意:邮局,与D选项邮局相符,故选D。
14.图意:写作业,与B选项做家庭作业相符,故选B。
15.图意:晒太阳,与C选项享受阳光浴相符,故选C。
16.B 17.A 18.D 19.C 20.E
【解析】16.句意:在西方国家,人们通常立刻打开礼物。选项B描绘了小男孩打开了小女孩送的生日礼物,句图匹配,故选B。
17.句意:看。男孩们正在沙滩上打排球。选项A描述了两个男孩在沙滩上打排球,句图匹配,故选A。
18.句意:这个男孩正在刷牙。选项D描绘了一个正在刷牙的男孩,句图匹配,故选D。
19.句意:禁止吸烟!选项C描绘了禁止吸烟,句图匹配,故选C。
20.句意:皮特想要成为一名厨师。他想要给人们做美食。选项E描绘了一个正在炒菜的厨师,句图匹配,故选E。
21.E 22.C
23.A 24.D 25.B
【解析】21.图片上显示沿道路直行。Go along the road and you can see the park on your left.沿着这条路走,你可以看到公园在你的左边。与图片内容相符,故选E。
22.图片上男孩在海滩晒太阳。He is at the beach. He's enjoying the sunshine.他在海滩上。他在享受阳光。与图片内容相符,故选C。
23.图片上显示在洗头。She's in the bathroom. She's washing her hair.她在浴室里。她在洗头。与图片内容相符,故选A。
24.图片上显示很多人在地铁站等车。There's an underground station near my home. A lot of people take the train.我家附近有一个地铁站。很多人坐火车。与图片内容相符,故选D。
25.图片上男孩在帮老人过马路。The boy likes helping people. Sometimes he helps old people cross the street.这个男孩喜欢帮助别人。有时他帮助老人过马路。与图片内容相符,故选B。
26.E 27.A 28.D 29.C 30.B
【解析】26.图片里奶奶(外婆)正在讲故事,选项E“我们通常在睡前读故事书,但现在奶奶(外婆)正在给我们讲故事。”符合语境,故选E。
27.图片里是青蛙救生员,选项A“青蛙成为一名救生员。他喜欢他的新工作。”符合语境,故选A。
28.图片里是路线图,选项D“沿着苹果街步行,在葡萄街左转。就可以看到学校了。”符合语境,故选D。
29.图片里是亚兹一家人,选项C“我是亚兹。这是我的家人。我们有火。火给我们带来热量和光。”符合语境,故选C。
30.图片里爱丽丝看到一只兔子,选项B“爱丽丝在花园里看到一只白兔子。兔子穿了一件外套!”符合语境,故选B。
31.C 32.A 33.B 34.D
【分析】31.句意:王老师:________彼得:我想成为一名厨师。由答语可知上文应问想要成为什么样的人,选项C你想要成为什么样的人,彼得?符合题意,故选C。
32.句意:莉莉:你想要成为什么样的人?提姆:_________由所给图片可知应是警察,选项A我想成为一名警察。我想帮助人们。符合题意,故选A。
33.句意:A:你的妈妈是做什么的?B:她是一名医生。_________由对话可知医生应是帮助人们,选项B她帮助人们。符合题意,故选B。
34.句意:爸爸:_________丽萨:是的,我想。我想成为一名护士。由答语可知上文应问你想成为一名护士吗,选项D你想成为一名护士吗?符合题意,故选D。
35.B 36.C 37.D 38.A
【分析】35.由所给图片可知为司机,选项B格林夫人是一名出租车司机。她喜欢开车。她擅长开车。符合题意,故选B。
36.由所给图片可知为消防员,选项C杰瑞想成为一名消防员。他不怕火。他想救火。符合题意,故选C。
37.由所给图片可知为警察,选项D这是吉姆。他想成为一名警察。他想帮助人们。符合题意,故选D。
38.由所给图片可知为护士。选项A安想成为一名护士。她想帮助照顾病人。符合题意,故选A。
39.C 40.D 41.B 42.A
【分析】39.图片是一架飞机,C意思是:这是我妈妈。她坐飞机去北京。因此匹配,故选C。
40.图片是一辆出租车,D意思是:我叔叔住的离办公室很远,他每天坐出租车去上班。因此匹配,故选D。
41.图片是一辆校车,B意思是:我妹妹是个小学生。她坐校车去上学。因此匹配,故选B。
42.图片是地铁,A意思是:我住的离办公室很远。我每天乘地铁去上班 ,因此匹配,故选A。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览