【期末考点培优】专题17 阅读理解-判断-2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优牛津沪教版(三起)(含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【期末考点培优】专题17 阅读理解-判断-2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优牛津沪教版(三起)(含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优牛津沪教版
(三起)专题17 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,判断正误,正确的用“T”表示,错误的用“F”表示。
The Double Ninth Festival is in October or November. It is a festival for old people. Many people in China visit their grandparents on that day. But how often do people visit them at weekends Peter does a survey(调查) in his class.
How often do Peter’s classmates visit their grandparents at weekends
1.The Double Ninth Festival is in September or October. ( )
2.The Double Ninth Festival is a festival for young people. ( )
3.Fifteen students always visit their grandparents at weekends. ( )
4.Five students sometimes visit their grandparents at weekends. ( )
5.All the students visit their grandparents at weekends. ( )
班里的Gina同学认识了一位外国网友,请你读一读下面有关这个外国网友的短文。判断(T)错(F)。
Simon is from Canada. He’s twelve years old. He lives near his school. He goes to school by bike. He wants to be a lifeguard. He’s good at swimming. He likes swimming in the sea. There is a nice beach in his city. He sometimes goes there with his parents. The beach is far. There is an underground station near his home. They walk there and take the train. They get off at Park Street. Then they walk to the beach. Look! There is a photo on the wall in his bedroom. He is swimming in the sea. His parents are enjoying the sunshine on the beach.
6.Simon takes the bus to school. ( )
7.Simon swims well. ( )
8.Simon goes to the beach every weekend. ( )
9.Simon lives near an underground station. ( )
10.The family are having fun at the beach in the photo. ( )
根据阅读材料,判断句子正误。正确的写“T”,错误的写“F”。
Age 10 Age 10 Age 11
Go to school by bus Go to school on foot Go to school on foot
Hobbies reading stories Hobbies singing, dancing Hobbies playing football
Want to do help people Want to do help people Want to do help people
Want to be doctor Want to be nurse Want to be fireman
11.Kitty goes to school on foot. ( )
12.Rose likes singing and dancing. ( )
13.Rose and Jim are both eleven years old. ( )
14.Kitty, Rose and Jim all want to help people. ( )
15.Kitty wants to be a doctor and Rose wants to be a nurse. ( )
阅读短文, 判断下列句子是否与内容相符,用(T)/(F)表示
Today is Saturday, 3rd November. The Browns are on holiday in Sanya. They are at the beach.
It is a beautiful day. The sky is blue and the clouds are white. Sally is enjoying the sunshine. Peter is sitting beside Sally. He is reading a book. Mrs. Brown and Paul are collecting shells. Mr. Brown is swimming in the sea. They are all having a good time.
16.The Browns are having a good time at the beach. ( )
17.Sally is sitting beside Paul. ( )
18.Mrs. Brown is reading a book. ( )
19.Peter is collecting shells. ( )
20.Mr. Brown is swimming in the sea. ( )
阅读判断,正确的用“T”表示,错误的用“F”表示。
Do you know Earth Hour It is usually on the last Saturday of March. Many people turn off the lights. Lucy usually does her homework in the evening , but now she is looking at stars. Lily usually watches TV at night, but now she is listening to music. Their father always reads newspapers before bedtime, but now he is talking with his wife. They are proud to do something to save the Earth.
21.Many people turn off their lights at Earth Hour. ( )
22.Both Lucy and Lily usually do their homework in the evening. ( )
23.Lucy is looking at stars now. ( )
24.Earth Hour is usually on the last Saturday of May. ( )
25.Lucy and Lily’s mother is talking with their father. ( )
判断下列句子是(T)否(f)与短文意思相符。
Hi, I’m John. Welcome to our house. It has a living room, two bedrooms, a kitchen and a bathroom. This is my living room. There are lots of plants and flowers in it. There is a sofa beside the door. Above the sofa, there is a picture. The table is near the window. On the table, there is a TV. This is the kitchen. It’s small but clean. My mother is busy in the kitchen every day. She always cooks a lot of delicious food. This is my bedroom. It’s pink. I often do my homework in my bedroom. I like my bedroom. This is my parents’ bedroom. It’s big and comfortable (舒适). There’s a big window here. My father always likes reading in front of the window before bedtime.
26.John’s kitchen is big and clean. ( )
27.John’s mother is busy in the kitchen every day. ( )
28.John’s mother always cooks a lot of delicious food in living room. ( )
29.There are lots of plants and flowers in John’s parents’ bedroom. ( )
30.John’s father always likes reading in front of the window before bedtime. ( )
Earth Hour is usually on the last Saturday of March. It's Earth Hour now. Many people turn off their lights. Alice usually watches TV with his parents in the evening, but now she is looking at stars. Kitty and Ben usually read storybooks before bedtime, but now they are lighting the candles. They are playing word games with their family. Sally usually does her homework at night, but now she is telling her sister a story. They feel proud to do something to save the Earth.
31.Both Kitty and Ben usually read storybooks before bedtime. ( )
32.Many people turn off their lights at Earth Hour. ( )
33.Alice is playing word games with her family. ( )
34.Sally is lighting the candles. ( )
35.Earth Hour is usually on the last Saturday of May. ( )
In the UK, winter is not very cold and summer is not very hot. Why The UK is an island country (岛国). The sea is cool, it brings cool wind. So, it has warm winter and cool summer. And it often rains there too.
There are four seasons in the UK. And there are three months in a season. Winter is in December, January and February. Spring is in March, April and May. Summer is in June, July and August. Autumn is in September, October and November.
36.In the UK, winter is very cold. ( )
37.It often snows in the UK. ( )
38.There are three seasons in the UK. ( )
39.It's summer in July in the UK. ( )
My name is Tom. Here is a photo of my family. Look, this is my father. He is tall and thin. He works in a factory. This is my mother. She is a teacher. Bob is my brother. He is twenty-one years old. He is fat and tall. My two sisters are twins. They are sixteen. One is Mary and the other is Jane. They look different. I’m eleven years old. I’m in No. 1 Primary School.
40.There are five people in Tom’s family. ( )
41.Tom’s brother is tall and thin. ( )
42.Tom’s two sisters look the same. ( )
43.Tom is a primary school student. ( )
44.Tom has a pet dog. ( )
Computers
Computers are changing our life. You can do a lot of things with a computer, such as, writing articles (文章), watching videos, playing games and doing office work. But the most important use of computer is to access the internet. We don't need to leave home to borrow books from a library or to do shopping in a supermarket.
Computers enable us to have a more convenient(便利的) life.
45.Computers are changing our life. ( )
46.You can do a lot of things with a computer. ( )
47.You can use a computer to do your homework and office work. ( )
48.We must leave home to borrow books from a library or to do shopping in a supermarket. ( )
49.Computers enable us to have a more convenient life. ( )
I'm Mary. I live on a small island (岛), but I work in a small city. So I take a boat from the island to the city every day. It usually takes about 35 minutes to get to the city. Then I walk to my company (公司). It's only a 5-minute walk.
My name is Sarah and I'm an English teacher. I take the train to work every day. The trains run every 20minutes. The train station is near my home. It only takes 10 minutes from my home to my school.
50.Mary works on a small island. ( )
51.Mary goes to work by boat. ( )
52.Mary is an English teacher. ( )
53.Sarah goes to work by train. ( )
54.The train station isn’t far from Sarah’s home. ( )
Today is Fool’s Day and it’s also my birthday. My name is Sam. I’m 11 years old. At my birthday party, my mother usually buys some interesting books for me and my father usually buys a pair of beautiful shoes for me. I love my gifts.
My friends are coming. The boys and girls enjoy my birthday party. They laugh and play games. Now, they are eating sandwiches, cakes and fish. They are drinking apple juice and orange juice. My birthday cake is very big. There are 11 candles on it. They say: Happy birthday to Sam!
Oh, what a nice birthday party!
55.My birthday is on 1st April. ( )
56.I’m 12 years old. ( )
57.My mother usually buys a pair of shoes for my birthday. ( )
58.My teachers are coming to my birthday party. ( )
59.My friends are eating sandwiches,cakes and fish. ( )
A sports meeting is held in the forest now. The competitions includes swimming, running, jogging, jumping, etc. The athletes have prepared for a long time. So no one missed this chance.
Look! The game has begun! Many animals are competing with each other. You can see the birds flying. They fly so high. The monkeys are running. They run very fast as if they were the wind. The fishes are swimming. How freely they are! They are swimming so beautifully that everyone is screaming. The rabbits are jumping while the tigers are climbing. They are both happy and excited.
60.A sports meeting is held in the forest now. ( )
61.The birds are eating. ( )
62.The monkeys are climbing. ( )
63.The fishes are swimming. ( )
64.The tigers are running. ( )
My friend and I are both from China. My friend is short, handsome, honest and funny. His father is a soldier, he is about thirty-eight. His mother is a housewife, she is a little heavy. My friend likes playing the piano. I like to play the piano, too. He doesn't like studying, he likes playing. We are good friends, we often play basketball together. I like writing now, but my friend doesn't like writing. I study hard and I am very kind. I have some books and like to read books.
65.My friend is from Canada. ( )
66.My friend is funny. ( )
67.My friend likes playing the piano. ( )
68.We often play football together. ( )
69.My friend studies hard. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
How much water do I use every day
I brush my teeth twice every day. I wash my hands before every meal.
I use the toilet and flush(冲马桶) it many times a day. I drink a lot of water every day.
I usually have five to six drinks a day. I wash the dishes after dinner every day.
I take a shower(淋浴) every evening.
How do I save water
I can save water in these ways:
1. Use the same water many times. For example, I can wash my hands first, and then flush the toilet with the same water.
2. Turn off the tap when I am brushing my teeth.
3. Take a shower, not a bath(盆浴).
70.Kitty drinks a little water every day. ( )
71.She takes a bath every day. ( )
72.She uses the same water many times. ( )
73.She turns off the tap when she brushes her teeth. ( )
74.She never washes the dishes. ( )
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.F 3.F 4.T 5.T
【导语】本文主要是关于彼得的同学们多久看望一次他们(外)祖父母的调查表。
1.句意:重阳节在九月或十月。根据文中“The Double Ninth Festival is in October or November.”可知重阳节在十月或十一月。题干与原文不符,故答案为F。
2.句意:重阳节是年轻人的节日。根据文中“It is a festival for old people.”可知重阳节是老人的节日。题干与原文不符,故答案为F。
3.句意:十五名学生总是周末去看望他们的(外)祖父母。根据表格显示十二名同学不是十五名学生总是周末去看望他们的(外)祖父母。题干与原文不符,故答案为F。
4.句意:五名学生有时在周末去看望他们(外)祖父母。根据表格可知是五名学生有时在周末去看望他们(外)祖父母。题干与原文符合,故答案为T。
5.句意:所有学生周末都会去看望他们的(外)祖父母。根据表格可知是所有学生周末都会去看望他们的(外)祖父母。题干与原文相符,故答案为T。
6.F 7.T 8.F 9.T 10.T
【导语】本文主要介绍了西蒙的个人信息和周围环境以及他和家人在沙滩的一张照片。
6.句意:西蒙乘公共汽车上学。根据“He goes to school by bike.”可知西蒙骑自行车上学,句子和短文不符,故答案为F。
7.句意:西蒙游泳游得好。根据“He’s good at swimming.”可知西蒙游泳游得好。句子和短文相符,故答案为T。
8.句意:西蒙每个周末都去海滩。根据“There is a nice beach in his city. He sometimes goes there with his parents.”可知西蒙有时去沙滩,不是每个周末去,句子和短文不符,故答案为F。
9.句意:西蒙住在地铁站附近。根据“There is an underground station near his home. ”可知西蒙住在地铁站附近。句子和短文相符,故答案为T。
10.句意:在照片中全家人在沙滩玩得愉快。根据“Look! There is a photo on the wall in his bedroom. He is swimming in the sea. His parents are enjoying the sunshine on the beach.”可知在照片中全家人在沙滩玩得愉快。句子和短文相符,故答案为T。
11.F 12.T 13.F 14.T 15.T
【导语】本文是介绍凯蒂,罗斯和吉姆个人信息,上学的方式,爱好和想要做什么的表格。
11.句意:凯蒂步行去上学。根据表格可知凯蒂乘坐公共汽车去上学,句子和材料不符,故答案为F。
12.句意:罗斯喜欢唱歌和跳舞。根据表格可知罗斯喜欢唱歌和跳舞,句子和材料相符,故答案为T。
13.句意:罗斯和吉姆都是11岁。根据表格可知罗斯10岁,吉姆11岁,句子和材料不符,故答案为F。
14.句意:凯蒂,罗斯和吉姆都想要帮助人们。根据表格可知凯蒂,罗斯和吉姆都想要帮助人们。句子和材料相符,故答案为T。
15.句意:凯蒂想要成为医生并且罗斯想要成为护士。根据表格可知凯蒂想要成为医生并且罗斯想要成为护士。句子和材料相符,故答案为T。
16.T 17.F 18.F 19.F 20.T
【导语】本文讲述了布朗一家在三亚海滩度假的情况。
16.句意:布朗一家在海滩玩得很开心。根据“They are all having a good time.”,可知题干描述正确,故答案为T。
17.句意:萨利正坐在保罗旁边。根据“ Peter is sitting beside Sally. ”,可知萨利旁边是彼得,故答案为F。
18.句意:布朗太太正在读书。根据“ Peter is sitting beside Sally. He is reading a book.”,可知是彼得正在读书,故答案为F。
19.句意:彼得正在收集贝壳。根据“Mrs. Brown and Paul are collecting shells. ”,可知是布朗太太和保罗正在收集贝壳,故答案为F。
20.句意:布朗先生正在海里游泳。根据“Mr. Brown is swimming in the sea. ”,可知题干描述正确,故答案为T。
21.T 22.F 23.T 24.F 25.T
【导语】本文主要介绍了在地球时间,露西一家正在做什么。
21.句意:在地球时间,很多人们关闭他们的电灯。根据“Many people turn off the lights. ”可知很多人在地球时间关灯,句子和短文内容相符,故答案为T。
22.句意:露西和莉莉通常在晚上写作业。根据“Lucy usually does her homework in the evening , but now she is looking at stars. Lily usually watches TV at night, but now she is listening to music. ”可知露西通常在晚上写作业,莉莉通常在晚上看电视,句子和短文内容不符,故答案为F。
23.句意:露西现在正在看星星。根据“Lucy usually does her homework in the evening , but now she is looking at stars.”可知露西正在看星星,句子和短文内容相符,故答案为T。
24.句意:地球时间通常在五月的最后一个周六。根据“ It is usually on the last Saturday of March.”可知地球时间是三月的最后一个周六,句子和短文内容不符,故答案为F。
25.句意:露西和莉莉的妈妈正在和她们的妈妈说话。根据“Their father always reads newspapers before bedtime, but now he is talking with his wife.”可知她们的妈妈正在和她们的爸爸说话,句子和短文内容相符,故答案为T。
26.F 27.T 28.F 29.F 30.T
【导语】本文主要介绍了约翰的家的房间环境。
26.句意:约翰的厨房又大又干净。根据“This is the kitchen. It’s small but clean.”这是厨房。它很小,但很干净。可知题干描述不正确,故答案为F。
27.句意:约翰的妈妈每天在厨房里忙。根据“My mother is busy in the kitchen every day.”我妈妈每天在厨房里忙。可知题干描述正确,故答案为T。
28.句意:约翰的妈妈总是在客厅里做很多美味的食物。根据“She always cooks a lot of delicious food.”她总是做很多美味的食物。可知题干描述不正确,故答案为F。
29.句意:约翰父母的卧室里有很多植物和鲜花。根据“This is my parents’ bedroom. It’s big and comfortable (舒适). There’s a big window here.”这是我父母的卧室。它又大又舒服。这里有一扇大窗户。可知题干描述不正确,故答案为F。
30.句意:约翰的父亲总是喜欢睡前在窗前看书。根据“My father always likes reading in front of the window before bedtime.”我父亲总是喜欢睡前在窗前看书。可知题干描述正确,故答案为T。
31.T 32.T 33.F 34.F 35.F
【导语】本文介绍了“地球一小时”的时间,及这一时刻每个人怎样度过。
31.题干句意:凯蒂和本通常在睡前读故事书。根据短文内容Kitty and Ben usually read storybooks before bedtime, but now they are lighting the candles.凯蒂和本通常在睡前读故事书,但现在他们正在点蜡烛。可知,题干与短文内容相符,故答案为T。
32.题干句意:许多人在“地球一小时”期间关灯。根据短文内容It's Earth Hour now. Many people turn off their lights.现在是地球一小时。许多人关灯。可知,题干与短文内容相符,故答案为T。
33.题干句意:爱丽丝正在和家人玩文字游戏。根据短文内容Alice usually watches TV with his parents in the evening, but now she is looking at stars.爱丽丝通常晚上和父母一起看电视,但现在她正在看星星。可知,题干与短文内容不符,故答案为F。
34.题干句意:莎莉正在点蜡烛。根据短文内容Sally usually does her homework at night, but now she is telling her sister a story.莎莉通常晚上做作业,但现在她正在给妹妹讲故事。可知,题干与短文内容不符,故答案为F。
35.题干句意:地球一小时通常在五月的最后一个星期六。根据短文内容Earth Hour is usually on the last Saturday of March.地球一小时通常在三月的最后一个星期六。可知,题干与短文内容不符,故答案为F。
36.F 37.F 38.F 39.T
【导语】本文讲述了英国一年四季的天气情况。
36.题干句意:在英国,冬天很冷。根据In the UK, winter is not very cold and summer is not very hot. 可知冬天不是很冷,题干不正确,故答案为F。
37.题干句意:在英国经常下雪。根据And it often rains there too.可知经常下雨。故题干错误,故答案为F。
38.题干句意:在英国有三个季节。根据There are four seasons in the UK.可知有四个季节。故题干错误,故答案为F。
39.题干句意:在英国七月是夏季。根据Summer is in June, July and August.可知题干正确,故答案为T。
40.F 41.F 42.F 43.T 44.F
【导语】本文介绍了汤姆的一家人的外貌、职业、年龄等情况。
40.题干句意:汤姆家有五口人。根据短文内容可知,汤姆家有爸爸、妈妈,哥哥Bob,姐姐Mary和Jane,汤姆,共六口人。题干与短文内容不符,故答案为F。
41.题干句意:汤姆的哥哥又高又瘦。根据短文内容Bob is my brother. He is twenty-one years old. He is fat and tall.鲍勃是我哥哥。他21岁了。他又胖又高。可知,题干与短文内容不符,故答案为F。
42.题干句意:汤姆的两个姐姐看起来一样。根据短文内容One is Mary and the other is Jane. They look different.一个是玛丽,另一个是简。她们看起来不一样。可知,题干与短文内容不符,故答案为F。
43.题干句意:汤姆是一名小学生。根据短文内容I’m eleven years old. I’m in No. I Primary School.我十一岁了。我在第一小学读书。可知,题干与短文内容相符,故答案为T。
44.题干句意:汤姆有只宠物狗。短文内容中没有提到宠物狗,可知,题干与短文内容不符,故答案为F。
45.T 46.T 47.F 48.F 49.T
【导语】本文讲述了电脑如何改变人们的生活,使人们的生活更便利。
45.句意:电脑正在改变我们的生活。根据Computers are changing our life. 电脑正在改变我们的生活。可知题干与原文相符,故答案为T。
46.句意:你(们)可以用电脑做很多事情。根据You can do a lot of things with a computer, such as, writing articles, watching videos, playing games and doing office work. 你(们)可以用电脑做很多事情,比如写文章、看视频、玩游戏和做办公室工作。可知题干与原文相符,故答案为T。
47.句意:你(们)可以用电脑做家庭作业和办公室工作。根据You can do a lot of things with a computer, such as, writing articles, watching videos, playing games and doing office work. 你(们)可以用电脑做很多事情,比如写文章、看视频、玩游戏和做办公室工作。可知原文没有说电脑可以做家庭作业。题干与原文不相符,故答案为F。
48.句意:我们必须离开家去图书馆借书或去超市购物。根据We don't need to leave home to borrow books from a library or to do shopping in a supermarket. 我们不需要离开家去图书馆借书或去超市购物。可知题干与原文不相符,故答案为F。
49.句意:电脑使我们的生活更方便。根据Computers enable us to have a more convenient life. 电脑使我们的生活更方便。可知题干与原文相符,故答案为T。
50.F 51.T 52.F 53.T 54.T
【分析】该篇主要介绍了玛丽和莎拉的工作情况和上班的交通方式。
50.句意:玛丽在一个小岛上工作。根据I live on a small island (岛), but I work in a small city.可知玛丽在一个小城镇上工作,故答案为F。
51.句意:玛丽坐船去上班。根据So I take a boat from the island to the city every day.可知该句是正确的,故答案为T。
52.句意:玛丽是个英语老师。根据My name is Sarah and I'm an English teacher.可知莎拉是个英语老师,不是玛丽,故答案为F。
53.句意:莎拉坐火车去上班。根据I take the train to work every day.可知该句是正确的,故答案为T。
54.句意:火车站离莎拉家不远。根据The train station is near my home.可知该句是正确的,故答案为T。
55.T 56.F 57.F 58.F 59.T
【分析】本文主要介绍了Sam在生日这天的庆祝情况,爸爸妈妈给他买了喜欢的礼物,朋友们也来参加他的生日聚会。
55.句意:我的生日是4月1日。根据Today is Fool’s Day and it’s also my birthday.可知今天是愚人节,也是我的生日。根据常识可知愚人节是4月1日,所以题干描述与原文内容相符,故答案为T。
56.句意:我12岁了。根据I’m 11 years old. 可知我11岁了。所以题干描述与原文内容不相符,故答案为F。
57.句意:我妈妈通常买一双鞋作为生日礼物。根据At my birthday party, my mother usually buys some interesting books for me and my father usually buys a pair of beautiful shoes for me.可知我妈妈通常给我买一些有趣的书,我爸爸通常给我买一双漂亮的鞋子。所以题干描述与原文内容不相符,故答案为F。
58.句意:我的老师们要来参加我的生日聚会。根据My friends are coming. 可知我的朋友们要来参加我的生日聚会。所以题干描述与原文内容不相符,故答案为F。
59.句意:我的朋友们正在吃三明治、蛋糕和鱼。根据Now, they are eating sandwiches, cakes and fish. 可知他们正在吃三明治、蛋糕和鱼。所以题干描述与原文内容相符,故答案为T。
60.T 61.F 62.F 63.T 64.F
【分析】本文主要讲了动物们正在森林里举行运动会。
60.句意:现在森林里正在举行运动会。根据A sports meeting is held in the forest now.,可知现在森林里正在举行运动会,故答案为T。
61.句意:鸟正在吃。根据You can see the birds flying.,可知鸟正在飞,故答案为F。
62.句意:猴子正在爬。根据The monkeys are running.,可知猴子正在跑,故答案为F。
63.句意:鱼正在游泳。根据The fishes are swimming.,可知鱼正在游泳,故答案为T。
64.句意:老虎正在跑。文中没有提到老虎,故答案为F。
65.F 66.T 67.T 68.F 69.F
【分析】本文介绍了朋友,朋友的家人,作者和朋友的兴趣爱好。
65.句意:我的朋友来自加拿大。根据My friend and I are both from China.,可知朋友来自中国,故答案为F。
66.句意:我的朋友很有趣。根据My friend is short, handsome, honest and funny.,可知朋友很有趣,故答案为T。
67.句意:我的朋友喜欢弹钢琴。根据My friend likes playing the piano.,可知朋友喜欢弹钢琴,故答案为T。
68.句意:我们经常一起踢足球。根据We are good friends, we often play basketball together.,可知他们经常一起打篮球,故答案为F。
69.句意:我的朋友学习很努力。根据He doesn't like studying, he likes playing.,可知朋友不喜欢学习,故答案为F。
70.F 71.T 72.T 73.T 74.F
【导语】本文讲了用水及节约水。
70.句意:凯蒂每天喝一点水。根据“I drink a lot of water every day.”,可知凯蒂每天喝很多水,故答案为F。
71.句意:她每天洗澡。根据“I take a shower(淋浴) every evening.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
72.句意:她多次使用同一种水。根据“Use the same water many times.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
73.句意:她刷牙时关掉水龙头。根据“Turn off the tap when I am brushing my teeth.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
74.句意:她从不洗碗。根据“I wash the dishes after dinner every day.”,可知凯蒂每天晚饭后洗碗,故答案为F。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览