Unit1-3单元 任务型阅读 强化练 2025-2026学年上学期初中英语人教版(2024)七年级上册期末复习

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit1-3单元 任务型阅读 强化练 2025-2026学年上学期初中英语人教版(2024)七年级上册期末复习

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
Unit1-3单元 任务型阅读 强化练 2025-2026学年上学期
初中英语人教版(2024)七年级上册期末复习
请阅读下面材料,按要求完成任务。
I have a nice picture.①It is a picture of my family. This is my grandfather, Bob Clark. And this is my grandmother, Linda Clark. These are my parents, Frank and Jane. This is my aunt, Alice. ②她是我爸爸的妹妹。
And this is my uncle, Paul. He’s an athlete (运动员). These are my cousins, Joe, Mike and Sally. They’re Alice and Paul’s children. This is my sister, Lisa. Who is that girl It’s me, Mary.
1.将划线句子①翻译成中文。
2.将划线句子②翻译成英文。
3.Who are Mary’s grandparents
4.What’s the name of Mary’s father’s sister
5.Who is Lisa
任务型阅读。
What grade can an 11-year-old boy be in You may think he is in Grade 5 or 6.
But 11-year-old Ricky is in a university (大学) now. And he is good at his classes. His classmates and teachers are amazed (感到惊奇的) at him.
For Ricky himself, he wants to learn (学习) new things and make new friends in the university. He is still young (年轻), so his mum goes to classes with him.
Ricky is very clever (聪明). His mum, Fiona, says he is good at numbers. He speaks Chinese at home, but English at school. Ricky is not a bookworm (书虫) who keeps studying (学习) all the time. Sometimes he is just like many other children (孩子). He has a lot of hobbies (爱好). He likes playing sport and playing the guitar.
Now all the teachers and students like this young student.
6.Is Ricky in Grade 6 now
7.Do the teachers and students like Ricky
8.How old is Ricky now
9.Who is Fiona
10.What languages (语言) can Ricky speak
阅读下面的短文,然后根据文章内容简要回答1至5小题。
This is Guang’an Middle School. It is very big and beautiful. There are 64 classes, 260 teachers and about 5, 500 students in the school. In the middle of the school there is a teaching building. It’s for us to have classes. All the classrooms are in it. There are some small rooms too. They are offices for the teachers to work. All the teachers get ready for (为……作准备) their lessons there. .
In front of the teaching building, there is a small one. It is the library. There are many books there. The teachers and the students like to read books in it. Sometimes they borrow books from it. There is a dining hall behind the teaching building. Some of the students have lunch in it. I like my school very much.
11.What’s Guang’an Middle School like (no more than 3 words)
12.Where is the teaching building (no more than 6 words)
13.How many teachers are there in this school (no more than 2 words)
14.What’s in front of the teaching building (no more than 4 words)
15.Is there a dining hall behind the teaching building (no more than 3 words)
任务型阅读。根据短文内容,按要求回答问题。
We could only see desks, chairs and blackboards in the classroom before, but things are different now. There are some new things. They make learning more interesting. What are they
The whiteboard is an important thing in our classroom now. Teachers write with colourful whiteboard markers (记号笔) on it. This makes us see clearly (清楚地) in class. It is also easy to clean the board after class.
There is also a large computer screen in our classroom. With it, teachers can show beautiful pictures to us. This makes us interested in what we learn.
Audio tools (音频工具) are important now. We often see different kinds of audio tools like smart microphones (麦克风) in the classroom now. We like them because we can hear what the teacher says clearly, even at the back of the classroom.
The smart tools in the classroom are very welcome. We can see them in most schools. They can help us learn the subjects easily and make us love learning.
16.What’s the reading about
It’s about in the classroom.
17.Is there a blackboard or a whiteboard in the writer’s classroom now
18.How do teachers show pictures to students now ( 每空一词 )
They use to show pictures.
19.Why do the students like audio tools
Because the tools can help them in every corner of the classroom.
20.What does the writer think of the smart tools (每空一词)
They are and .
There are so many activities in our school. They make our school life colourful. Here are some activities in Yucai Middle School.
The Charity Sale Do you like clothes T-shirts are only ten yuan. How much are the socks They are only twelve yuan for three pairs. Hats in all colours are nine yuan. Come and buy clothes! You can help one poor student with every coin you spend.
A Birthday Party Lisa’s birthday is on 30th June. It’s Friday. Her parents will have a birthday party for her at 4:30 p.m. The party is in Lisa’s house, on the 15th e and have a good time!
The School Trip It’s on the morning of Saturday, 29th e to school at 6:00 a.m. Take food and drinks. Sports shoes are OK. You can ask your best friends to go with you.
A Basketball Game Do you like to play basketball It is between Class 2 and Class 4. It’s at 2:00 on Sunday afternoon. Come to watch this great game!
We can have a great time in the activities. Some students have fun with their friends. Some get their favourite clothes. Others have good exercise and become healthy. Do you want to go to the activities
21.Where can we buy clothes and help poor students
22.Who prepares Lisa’s birthday party
23.When is the school trip
24.Jenny wants to go out with her friends. Which activity should she go to
25.新考向开放性试题:What activity do you like best Why
I am Sally. I learn in a nice boarding school (寄宿学校). The school library is my favourite place. I like to spend time there on Saturdays.
I usually get up at 7:00 on Saturday morning. Then I go out of the dormitory building at 7:20. Then I have breakfast in the dining hall next to the dormitory building at 7:30. After that, I usually go to the library at about 8:00.
To get there, I need to walk and turn right at the music hall. Then I turn left at the computer building. Then I can see the art building. The library is just across from the art building.
The library is a new building with three floors. The ground floor is for staff (工作人员). I usually borrow (借) a book and go to the first floor. There is a big reading room there. I usually find a seat by a window and read the book for about 3 hours.
I like staying in the library because it is very quiet. Also, I can learn a lot from the books.
根据短文内容,回答下列问题。
26.What time does Sally usually have breakfast on Saturday
27.Where does Sally turn left to get to the library
28.What is across from the library
29.What does Sally do on the ground floor of the library
30.Why does Sally like staying in the library
参考答案
1.这是我的一张全家福。 2.She is my father’s sister. 3.Bob Clark and Linda Clark. 4.Alice. 5.Mary’s sister.
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了玛丽的家庭信息。
1.it “它;这”;is “是”;a picture of my family“一张我的全家福”。故填:这是一张我的全家福。
2.she“她”,人称代词主格;be“是”;my father’s sister“我爸爸的妹妹”。结合语境可知,此句时态应用一般现在时,主语“she”是第三人称单数形式,故be用is。故填She’s my father’s sister.
3.根据文中“This is my grandfather, Bob Clark. And this is my grandmother, Linda Clark.”可知,玛丽的祖父母是鲍勃·克拉克和琳达·克拉克。故填Bob Clark and Linda Clark.
4.根据文中“This is my aunt, Alice. ②她是我爸爸的妹妹。”可知,玛丽父亲的妹妹叫爱丽丝。故填Alice.
5.根据文中“This is my sister, Lisa.”可知,丽莎是玛丽的妹妹。故填Mary’s sister.
6.No, he isn’t./No. 7.Yes, they do./Yes. 8.He is 11./He is 11 years old. 9.She is Ricky’s mum/mother. 10.He can speak Chinese and English.
【导语】本文主要讨论了一个11岁男孩Ricky的特殊情况,他虽年纪小却在上大学,还介绍了他的学习情况、个人特点以及周围人对他的看法等。
6.根据“But 11-year-old Ricky is in a university (大学) now.”可知,Ricky不在六年级,他现在在大学。故填No, he isn’t./No.
7.根据“Now all the teachers and students like this young student.”可知,老师和学生都喜欢Ricky。故填Yes, they do./Yes.
8.根据“But 11-year-old Ricky is in a university (大学) now.”可知,Ricky现在11岁。故填He is 11./He is 11 years old.
9.根据“His mum, Fiona, says he is good at numbers.”可知,Fiona是Ricky的妈妈。故填She is Ricky’s mum/mother.
10.根据“He speaks Chinese at home, but English at school.”可知,Ricky会说中文和英文。故填He can speak Chinese and English.
11.Big and beautiful. 12.In the middle of the school. 13.260 teachers. 14.It’s the library./The library. 15.Yes, there is.
【导语】本文主要介绍了广安中学的信息。
11.根据“It is very big and beautiful”可知它又大又漂亮。故填Big and beautiful.
12.根据“In the middle of the school there is a teaching building”可知在学校的中间有一座教学楼。故填In the middle of the school.
13.根据“There are 64 classes, 260 teachers”可知有260名老师。故填260 teachers.
14.根据“In front of the teaching building, there is a small one. It is the library”可知教学楼的前面是图书馆。故填It’s the library./The library.
15.根据“There is a dining hall behind the teaching building”可知教学楼后面有一个餐厅。故填Yes, there is.
16.new things 17.There is a whiteboard in the writer’s classroom now. 18.screens 19.hear what the teacher says 20. welcome helpful
【导语】本文主要介绍了现在教室里的新事物。
16.通读全文并根据“There are some new things. They make learning more interesting. What are they ”可知,本文主要介绍了现在教室里的新事物。故填new things。
17.根据“The whiteboard is an important thing in our classroom now.”可知,现在作者的教室里有一块白板。故填There is a whiteboard in the writer’s classroom now.
18.根据“There is also a large computer screen in our classroom. With it, teachers can show beautiful pictures to us.”可知,他们用屏幕来显示图片。故填screens。
19.根据“We like them because we can hear what the teacher says clearly, even at the back of the classroom.”可知,学生喜欢音频工具,是因为这些工具可以帮助他们在教室的每个角落清楚地听到老师讲话。故填hear what the teacher says。
20.根据“The smart tools in the classroom are very welcome.”和“They can help us learn the subjects easily and make us love learning.”可知,作者认为智能工具是受欢迎和有帮助的。故填welcome;helpful。
21.At the Charity Sale. 22.Her parents. 23.It’s on the morning of Saturday, 29th June. 24.She should go to the School Trip. 25.I like the basketball game best. Because it’s exciting.
【导语】本文介绍了作者学校的形式多样的活动。
21.根据The Charity Sale的内容“Come and buy clothes! You can help one poor student with every coin you spend.”可知,在The Charity Sale买衣服,可以帮助到贫困学生。故填At the Charity Sale.
22.根据“Her parents will have a birthday party for her at 4:30 p.m.”可知,莉萨的父母为她准备了生日聚会。故填Her parents.
23.根据The School Trip的内容“It’s on the morning of Saturday, 29th June.”可知,学校旅行的时间是在6月29日,周六上午。故填It’s on the morning of Saturday, 29th June.
24.根据The School Trip的内容“You can ask your best friends to go with you.”可知,你可以和你最好的朋友一起去学校旅行。故填She should go to the School Trip.
25.本题答案不唯一,言之有理且无语法错误即可。参考答案为I like the basketball game best. Because it’s exciting.
26.At 7:30. 27.At the computer building. 28.The art building. 29.She borrows a book. 30.Because it’s quiet and she can learn a lot from the books.
【导语】本文主要讲述了Sally在寄宿学校的周六早晨活动,特别是她去图书馆的过程和在图书馆的活动。
26.根据“Then I have breakfast in the dining hall next to the dormitory building at 7:30.”可知,Sally在星期六通常7:30吃早餐。故填At 7:30.
27.根据“Then I turn left at the computer building.”可知,Sally在计算机楼左转去图书馆。故填At the computer building.
28.根据“The library is just across from the art building.”可知,图书馆对面是艺术楼。故填The art building.
29.根据“I usually borrow (借) a book and go to the first floor.”可知,Sally在图书馆的一楼借书。故填She borrows a book.
30.根据“I like staying in the library because it is very quiet. Also, I can learn a lot from the books.”可知,Sally喜欢待在图书馆是因为那里很安静,她可以从书中学到很多东西。故填Because it’s quiet and she can learn a lot from the books.
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览