浙江省杭州市2025—2026学年七年英语上期末考试模拟试题(含解析,含听力原文及音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

浙江省杭州市2025—2026学年七年英语上期末考试模拟试题(含解析,含听力原文及音频)

资源简介

江浙省杭州市2025—2026学年七年英语上期末考试模拟试题
【考试范围:全册】
(总分:110分 时间:120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择(满分15分)
1.When is the English class
A.At six. B.At seven. C.At eight.
2.Where may the two speakers be
A.In the teacher’s office. B.In the school library. C.In the music hall.
3.Whose history book is this
A.Pauline’s. B.Andy’s. C.Dave’s.
4.Where will the speakers go
A.A museum. B.A library. C.A shop.
5.How old is that elephant
A.Two. B.Three. C.Four.
听对话,回答各小题。
6.What does the man want to buy
A.Some cards. B.Some animals. C.Some pictures.
7.How much does the man need to pay (支付)
A.Six yuan. B.Twelve yuan. C.Thirty yuan.
听对话,回答各小题。
8.Where is the football
A.Under the desk. B.On the bed. C.In the schoolbag.
9.What will Ben do when he has time
A.Buy a new football. B.Find his schoolbag. C.Keep his bedroom tidy.
10.How many kinds of things does Ben ask about
A.Two. B.Three. C.Four.
听独白,请根据内容,从A、B、C三个选项中选出最佳选项回答问题,独白读两遍。
11.When does Hu Bin start to have classes
A.At 7 am. B.At 8 am. C.At 9 am.
12.How many classes does Hu Bin have every day
A.Two. B.Four. C.Six.
13.Which is Hu Bin’s favorite subject
A.English. B.P. E. C.Music.
14.Where does Hu Bin draw pictures with his friends
A.In the classroom. B.In the park. C.In the library.
15.How is Hu Bin’s school life
A.Interesting. B.Peaceful. C.Surprising.
二、阅读理解(满分40分)
A
The Louis Armstrong Middle School is in New York, the USA.What is the school like Some students from the school can tell us.
Welcome to my school. I’m Danny. Here is our library. It’s a fantastic place for us to read. Next to it is the gym. Many students like running, playing tennis, or volleyball in it. As for me, I like playing basketball there. And that’s our dining hall. I often have lunch there. Hello, I’m Alice. This is our classroom building and it has four floors. My classroom is on the second floor. It is a little old but very clean. There is a smartboard (智能白板) in it. With the board, our class is very interesting.
I’m Tom. My classroom is on the third floor. This is my desk. There are some books and a green pencil box on it. I have many pencils in different colours. I like to draw with these pencils. Red is my favourite.
16.What does Danny like doing in the gym
A.Playing Tennis. B.Running. C.Playing Volleyball. D.Playing Basketball.
17.Where is Alice’s classroom
A.On the first floor.B.On the second floor.C.On the third floor. D.On the fourth floor.
18.What can we learn from the text
A.Danny’s school is famous in America. B.Alice and Tom are classmates.
C.The board makes Alice’s class interesting. D.Green is Tom’s favourite colour.
B
Sally, her brother Max, her father and mother live on a Quiet Land. There (有) are many trees on this land. They sit under a big tree. Many birds sing in other (其他的) trees. The rabbits play under the trees and some tigers sleep by the trees.
The trees are happy, except (除) the tree that Sally sits by. Sally sees this tree. It is not happy. Sally asks, “Why (为什么) are you so sad ” “No one likes to play with me. They all play with other trees.” Then Sally tells her family about it.
“We should make (使) it happy quickly (迅速地).” her mother said. Max asks, “But what can we do for it ” Her father said, “What about playing with this tree and building (建造) some chairs under this tree We can also sit on the chairs.” “That’s a good idea.” The family says together.
All the animals know it too, and they decide (决定) to make the tree happy.
Sally and Max play with the tree. Max’s father and mother build some chairs and sit down to have a rest. The animals come here too. Birds stand on the tree and sing a beautiful song. The rabbits run under the tree and the tigers sleep near the tree.
The tree becomes happy again.
19.What does the writer want to show (表现) mainly by paragraph 1
A.The animals all play with other trees and the trees are happy.
B.Sally and her family will (将要) help the tree become happy again.
C.They play with another tree and they hate (讨厌) the tree very much.
D.Nobody wants to play with the tree and the tree is not happy.
20.What’s the right order (正确顺序) of the story
a. Sally asks the tree why it is not happy.
b. Sally’s family and the animals make the tree happy.
c. Sally’s family think that they can do some things for the tree.
d. The animals don’t play with the tree, so the tree isn’t happy.
e. The animals also know this piece of news.
A.a-d-c-e-b B.a-d-e-c-b C.d-a-c-e-b D.d-a-e-c-b
21.From the passage, what will the tree do
A.The tree will thank them for playing with it and like them.
B.The tree will not share the apples with them when (当……时) it has apples.
C.The tree will play with other people because (因为) Sally’s family don’t like it.
D.The tree will be cut (被砍的) to plant a new and big tree.
22.Which is the best title (标题) for the story
A.A happy tree. B.Play with all the trees.
C.A family with love. D.A clever (聪明的) family.
C
Wilbur often thought of Charlotte. All winter Wilbur watched over Charlotte’s eggs. For Wilbur, nothing in life was as important. He waited for the big day to come.
One sunny morning, Wilbur saw something move — a very small spider. It was similar to Charlotte. Then three more, then eight, then ten... Charlotte’s children were here at the end.
“I’m an old friend of your mother’s,” said Wilbur. “I’m excited to see you.” The little spiders were excited to see him too.
One day, Wilbur felt a warm wind come into the barn (畜棚). As he watched, one baby spider rose slowly.
“Good-bye!” it said.
“Wait,” Wilbur cried out. “Where are you going ”
“We are leaving on the warm wind.”
“You can’t all go. I will have no friends,” said Wilbur.
“Good-bye!” they called. “Good-bye, good-bye!”
This felt like the end of the world to Wilbur. He cried himself to sleep.
When he got up, there were three small spiders on the wall.
“Hello! Three of us are staying. We like this place, and we like you,” said a very small spider.
There were many happy days then. He loved Charlotte’s children and grandchildren, but they could never take her place in his heart.
(Adapted from Charlotte’s Web)
23.What did Wilbur do all winter
A.He stayed with Charlotte. B.He waited for Charlotte.
C.He looked after Charlotte’s eggs. D.He played with Charlotte’s children.
24.How did baby spiders go away
A.On foot. B.By wind. C.By cloud. D.By rain.
25.What does “This felt like the end of the world to Wilbur.” mean in the story
A.Wilbur felt very angry because baby spiders left.
B.Wilbur felt quite unhappy because spiders lied to him.
C.Wilbur found that day was the end of his life with these friends.
D.Wilbur felt quite unhappy because baby spiders went away.
26.In which order did Wilbur’s feelings change in the story
A.hopeful→sad→excited→happy B.hopeful→excited→sad→happy
C.happy→sad→excited→hopeful D.happy→excited→sad→hopeful
D
When people put sounds together in a special way, they make music. For some people, music is their good friend because there are many good things about it.
Music makes people happy. When we listen to music, our body makes dopamine (多巴胺). It helps us feel great and happy. When you are sad, listening to music can make you happy.
Music helps people remember things better. There are four kinds of brain waves (脑电波) (a, B, 0, and 8) in our brain. Listening to different kinds of music can make a difference to different brain waves. People think that soft (轻柔的) music is good for a waves. And they can make us remember things better.
Music helps keep people healthy. Doctors say music is a kind of medicine in some hospitals. Schools also have classes for students to learn it.
Music teaches people about culture (文化) and history. Different kinds of music have different histories and cultures. For example, yayue was a kind of court (宫廷) music in old China. Jazz (爵士乐) comes from America and has a different sound and feeling.
27.How can music affect (影响) our memory
A.It can make us listen carefully in class. B.It can make us remember things in a special way.
C.It can make our brain have different waves D.It can affect the brain waves that help with memory.
28.What can we know from the passage
A.Music is of no use to doctors. B.The waves are good for our study.
C.Dopamine can make people feel bad. D.Yayue and jazz come from the same country.
29.What is the structure of the passage
A. B. C. D.
30.What is the main idea of the passage
A.Different kinds of music. B.The different brain waves in our brain.
C.Good things about music. D.How music makes people happy.
第二节 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。
Competition (竞争) is all around us and it makes the strong stronger and the weak weaker. It can also teach us how to survive in a fast paced and stressful world. 31 How many of us have seen young boys crying because their teams didn’t win inter-school matches How many of us have seen young teenagers cheat just to win 32 So it’s important to develop healthy competition among children.
When it comes to encouraging healthy competition among children, the first thing to do is set goals for them to stick to. 33
Since children may be easily affected by wrong ideas from popular media and the Internet, it’s up to you to develop the right kind of spirit in them. Team spirit will help them grow into human beings who aren’t easily annoyed by small losses or too excited by victories. 34 So give them examples where family members refused to cheat to win.
35 When they take an exam, don’t ask about how much they expect to score; instead, ask what they wrote about. If your son played a cricket match at school, don’t ask him whether his team won or lost; ask him how many runs he scored and encourage him to score higher next time instead. When you let your children know that you’re more interested in how they performed rather than whether they lost or won, they will surely try to better themselves.
A.However, children can be hit by competition.
B.These are the effects of unhealthy competition.
C.So we should encourage competition among children.
D.Sending your children the right signals is also important.
E.However, you mustn’t push them too hard and burden them with too high a goal.
F.Care more about children’s performance rather than the results in a sports match.
G.In addition, they should know it’s not proper to adopt any method to win, like cheating or lying.
三、完形填空(满分15分)
Peter looks down from his window. There is a big moving van (搬家货车) next door. He 36 as the man unloads (卸货) the van.
Peter wants a new 37 who can play ball, ride bikes, and build things. Peter watches. Just then a 38 stops behind the moving van. It is the new family. Peter watches. The family 39 the car. There is a boy! He has on a 40 ball cap. Peter cheers (雀跃). He watches the new family go inside their house.
Peter gets his ball and mitt. He runs to next door. He knocks (敲) at the door. A man opens the door. Peter says, “ 41 , I’m Peter. I live next door. Can 42 kid come out and play ball ”
The man smiles and says, “I’m glad to meet you, Peter. Sam hopes to meet a new ball-playing friend. Sam loves to play 43 . Sam can catch (接住) any ball you throw.”
Peter smiles. He can’t wait to meet Sam. It will be 44 to have a friend next door. The man 45 , “Sam, come and meet our new neighbor! This is Peter. Peter, this is Samantha. We call her Sam.”
Peter is 46 . Samantha That is a girl’s name. His new neighbor is a 47 ! The kid with the blue ball cap is a girl Peter doesn’t know what to do. He 48 a new friend. He wants a friend who can play ball. He thinks Sam is a boy.
Sam smiles at Peter. “Hi, Peter, want to play ball “
Peter nods (点头). He wants to know if Sam can really catch. Her dad says she can catch anything.
Later Peter and Sam drink milk and eat cookies. Peter smiles and says, “Sam, your dad is 49 . You can catch anything I throw. 50 you throw a fast ball, too. I‘m glad that you move next door to me.”
36.A.listens B.thinks C.watches D.counts
37.A.classmate B.friend C.student D.teacher
38.A.car B.bike C.bus D.train
39.A.get into B.get out of C.get away from D.get back to
40.A.red B.green C.white D.blue
41.A.Thank you B.Sorry C.Hi D.Bye
42.A.your B.our C.her D.their
43.A.chess B.cards C.ball D.games
44.A.fun B.difficult C.busy D.boring
45.A.asks B.reports C.calls D.answers
46.A.excited B.happy C.sad D.angry
47.A.girl B.boy C.woman D.man
48.A.wants B.makes C.finds D.knows
49.A.right B.kind C.smart D.special
50.A.So B.Or C.And D.Because
四、选词填空(满分5)
读短文,选择正确的单词填在横线上,有多余项。
bike tomorrow bookstore visit comic postcard
It is my birthday tomorrow. I’m very happy. My mother is going to make a birthday cake for me. My grandparents in the UK are going to send me a 51 . Some of my friends are going to 52 me tomorrow afternoon. They are coming by 53 .We’re going to eat the cake and play games.
I often read 54 books. My parents always go to the 55 and buy me a lot of books as my birthday gifts. I like films about animals. My friends are going to see a film with me tomorrow. We will have a good time.
五、短文填空(满分20分)
阅读下面短文,根据括号内所给汉语注释写出单词的正确形式(每空一词)。
The Spring Festival is the most 56 (重要的) festival in China. It is a time when families get together. It 57 (掉落,落在) on January 1st and ends on the 15th day of lunar New Year.
Before the festival, people clean their houses and decorate doors and windows with red paper cuts. They also put up red lanterns (灯笼) and couplets (对联), because “red” is a 58 (象征) of good luck.
On New Year’s Eve, most families usually have a big dinner together at home. They eat dumplings and other nice food. Some people eat in the 59 (餐馆). After the meal, people watch the Spring Festival Gala (春晚) on TV. At 12:00 a.m., they like to 60 (数数) down from ten to zero to welcome the new year.
During the Spring Festival, people do many things to 61 (庆祝) this festival. They wear new clothes and visit friends. They usually 62 (问候) each other by saying “Happy New Year!”. The Spring Festival is very 63 (使人兴奋的) for kids because they can get lucky money from their parents.
Although people do something different, the meaning of the great festival is the 64 (相同的). Everyone can not only 65 (享受) holidays, but also carry happiness.
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。
Black Myth: Wukong is a new computer game. Now it 66 (become) more and more popular all over the world. Many people 67 (real) enjoy playing this game because it has amazing pictures 68 exciting stories. The game tells the story of Sun Wukong, the Monkey King. Our parents 69 (tell) us stories about him when we were young.
70 game is quite difficult to play. This actually makes it more interesting. Players need to learn many skills to win. That’s why so many players are sharing 71 (use) advice online to help each other get better at the game.
This game helps people from other 72 (country) learn about Chinese culture in a fun way. Games are good when you play 73 (they) for a short time after work. But they shouldn’t take all your time. Don’t forget to finish your schoolwork, play 74 friends, and spend time with your family. You can enjoy this great Chinese game, but remember 75 (live) a balanced life!
六、书面表达(满分15分)
76.请你模仿下面的表达,将其转换成第三人称,用来介绍自己的一个好朋友。内容不限,可以介绍朋友的爱好,也可以介绍日常生活。不少于五句。
范文:
My name is Jack. I live in Shanghai. I like playing football and doing word puzzles. I usually go to school by bus. Sometimes I go by car. I do my homework every day. I often play football with my friends on the weekend. Sometimes I read books.
My good friend is
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.C
【原文】A: It’s seven o’clock. When is the English class
B: The English class is one hour later.
2.B
【原文】A: Could you please keep quiet Many students are reading now.
B: Oh, I’m sorry, Miss Lee.
3.A
【原文】A: Dave, is the history book on the desk Andy’s
B: I don’t think so. It’s Pauline’s. Her name is on it.
4.C
【原文】W: Hi, Peter! It’s Lily and Lucy’s birthday soon. How about a surprise party for them
M: Good idea! Let’s go and buy something for the party.
5.C
【原文】W: How old is that elephant, Tony
M: Is it two years old
W: No, it’s four years old.
6.A 7.C
【原文】A: Good morning. Can I help you
B: Oh yes, I want some cards about cute animals.
A: Wait a minute. Here are some nice cards for you to choose.
B: Thanks. These ones with some pictures about sheep are great. How much are they
A: They are new, so they’re five yuan each.
B: That’s too much for me.
A: How about last year’s cards There are only two yuan each. You can take a look.
B: Um. No thanks. I want the new cards. Six, please.
8.C 9.C 10.B
【原文】A: Mom, where are my new sports shoes I need them for the football club next week.
B: Are they under your bed
A: Um, no, they aren’t.
B: Are they under the desk
A: Ah, yes, but where’s my football I can’t find it either.
B: Is it behind the door
A: No, it’s not there.
B: Oh, it’s here on the chair in your school bag. Ben, your room is not tidy.
A: Sorry, mom. I’ll clean it when I have time.
B: Now, have you got all the things you need
A: Yes, I think so. Oh, mom, where are my socks
11.B 12.C 13.A 14.B 15.A
【原文】Hi, I’m Hu Bin, a student of Class One, Grade Seven. At school, my teachers and classmates are very kind to me. My school life is very interesting. I like it very much. Classes begin at 8 a.m. I have four classes in the morning, and two classes in the afternoon. I studied Chinese, English, math, art, music, history and science. English is my favourite subject and I often speak English with my classmates. I also like PE and music. After school, I often play basketball with my classmates. It’s my favorite outdoor activity. Sometimes I draw pictures with my friends in the park. I also go to the school library every Tuesday and Thursday. I really like my school life. Do you think it is very interesting - Can you tell me about your school life
16.D 17.B 18.C
【导语】本文介绍了美国纽约路易斯·阿姆斯特朗中学的三位学生Danny、Alice和Tom,分别从图书馆、体育馆、教室等角度描述了学校的情况。
16.细节理解题。根据“As for me, I like playing basketball there.”可知,Danny喜欢在体育馆打篮球。故选D。
17.细节理解题。根据“My classroom is on the second floor.”可知,Alice的教室在二楼。故选B。
18.细节理解题。根据“There is a smartboard in it. With the board, our class is very interesting.”可知,智能白板让Alice的课堂很有趣,故选C。
19.A 20.C 21.A 22.A
【导语】本文通过Sally一家和动物们帮助孤独的树重获快乐的故事,展现了关爱与陪伴的重要性。
19.主旨大意题。根据“There are many trees on this land. They sit under a big tree. Many birds sing in other (其他的) trees. The rabbits play under the trees and some tigers sleep by the trees.”可知,第一段主要描写了动物们与其他树互动的欢乐场景,唯独Sally旁边的树不开心。故选A。
20.细节理解题。根据文章情节发展顺序:首先,第二段提到“‘No one likes to play with me. They all play with other trees’”,即动物们不和这棵树玩,所以树不开心,对应选项d;接着,第二段“Sally asks, ‘Why (为什么) are you so sad ’”,即Sally询问树不开心的原因,对应选项a;然后,第三段家人讨论如何让树开心,“We should make (使) it happy quickly (迅速地)”和“What about playing with this tree and building (建造) some chairs under this tree ”,即Sally的家人认为能为树做些事,对应选项c;之后,第四段“All the animals know it too, and they decide (决定) to make the tree happy”,即动物们也知道了这件事,对应选项e;最后,第五段描述Sally一家和动物们一起行动,“The tree becomes happy again”,即他们让树变开心了,对应选项b。所以正确顺序为d-a-c-e-b。故选C。
21.推理判断题。根据“Sally and Max play with the tree... The tree becomes happy again”可知, Sally一家和动物们都主动陪伴这棵树,让它重新开心起来。从常理和积极的故事导向推断,树会感激他们的陪伴并喜欢他们,故选A。
22.最佳标题题。全文围绕“被孤立的树重获快乐”展开,通过集体关爱解决问题。故选A。
23.C 24.B 25.D 26.B
【导语】本文是一篇记叙文。文章改编自《夏洛的网》,讲述了威尔伯整个冬天守护夏洛的卵,以及夏洛的孩子们孵化后离开和部分留下的故事。
23.细节理解题。根据“All winter Wilbur watched over Charlotte’s eggs.”可知,威尔伯整个冬天都在照看夏洛的卵,故选C。
24.细节理解题。根据“We are leaving on the warm wind.”可知,小蜘蛛们乘着风离开,故选B。
25.句意猜测题。根据“‘You can’t all go. I will have no friends,’ said Wilbur.”以及“He cried himself to sleep.”可知,这句话的意思是威尔伯因为小蜘蛛们离开而非常不开心,故选D。
26.细节理解题。根据“He waited for the big day to come.”可知,威尔伯一开始充满期待;根据“‘I’m excited to see you.’ The little spiders were excited to see him too.”可知,看到小蜘蛛后他很兴奋;根据“This felt like the end of the world to Wilbur. He cried himself to sleep.”可知,小蜘蛛离开后他很伤心;根据“There were many happy days then.”可知,最后有小蜘蛛留下,他变得开心。因此威尔伯的情感变化顺序是充满期待→兴奋→伤心→开心,故选B。
27.D 28.B 29.A 30.C
【导语】本文主要讲述了音乐对人的好处,包括使人快乐、帮助记忆、保持健康和教授文化历史。
27.推理判断题。根据第三段“Music helps people remember things better. There are four kinds of brain waves (脑电波) (a, B, 0, and 8) in our brain.”可知,音乐通过影响有助于记忆的脑电波来帮助我们记忆。故选D。
28.推理判断题。根据第三段“And they can make us remember things better.”可知,它们可以帮助我们更好地记住事情,故推测出电波对学习有好处。故选B。
29.篇章结构题。通读全文可知,第一段总述了音乐对人的好处;第二、三、四、五段分别介绍了音乐对人不同的好处。故本文结构为总——分结构。故选A。
30.主旨大意题。本文主要讲述了音乐对人的好处,包括使人快乐、帮助记忆、保持健康和教授文化历史。故而主旨为“音乐的好处”。故选C。
31.A 32.B 33.E 34.G 35.F
【导语】本文讨论了如何培养孩子健康的竞争意识。
31.根据“How many of us have seen young boys crying because their teams didn’t win inter-school matches ”可知,此处是说孩子可能会受到竞争的影响,选项A“然而,孩子们可能会受到竞争的打击。”符合语境。故选A。
32.根据“How many of us have seen young teenagers cheat just to win ”可知,这是不健康竞争的影响,选项B“这些都是不健康竞争的结果。”符合语境。故选B。
33.根据“When it comes to encouraging healthy competition among children, the first thing to do is set goals for them to stick to.”可知,设定目标时不要给孩子太大压力,选项E“然而,你不能给他们太大的压力,也不能给他们设定太高的目标。”符合语境。故选E。
34.根据“So give them examples where family members refused to cheat to win.”可知,此处应该说让孩子知道不应该通过不正当手段获胜,选项G“此外,他们应该知道,采用任何方法获胜都是不合适的,比如作弊或撒谎。”符合语境。故选G。
35.根据“When they take an exam, don’t ask about how much they expect to score; instead, ask what they wrote about.”可知,此处是说要更关注孩子的表现而不是结果,选项F“在体育比赛中,更关心孩子们的表现,而不是结果。”符合语境。故选F。
36.C 37.B 38.A 39.B 40.D 41.C 42.A 43.C 44.A 45.C 46.C 47.A 48.A 49.A 50.C
【导语】本文讲述了彼得新邻居搬来后,他期待能结识一位男孩朋友一起玩球,却意外发现新朋友山姆是个女孩的故事。最终,彼得接纳了山姆,并发现性别并不影响他们成为好朋友。
36.句意:他看着那个人从货车上卸下货物。
listens听;thinks思考;watches观看;counts数数。根据下文“Peter watches”可知,应该是彼得“观看”这个场景,故选C。
37.句意:彼得希望有一个可以一起踢球、骑车和建造东西的朋友。
classmate同学;friend朋友;student学生;teacher老师。根据下文“He wants a friend who can play ball.”可知,彼得希望有一个朋友,故选B。
38. 句意:就在那时一辆车停在搬家货车后面。
car小汽车;bike自行车;bus公交车;train火车。根据“The family...the car”可知,是指汽车。故选A。
39.句意:一家人从车里出来。
get into进入;get out of出来;get away from远离;get back to回到。根据“The family...the car”可知,一家人是从车里出来,故选B。
40.句意:他戴着一顶蓝色的棒球帽。
red红色;green绿色;white白色;blue蓝色。根据下文“The kid with the blue ball cap is a girl”可知,是戴着蓝色的帽子,故选D。
41.句意:彼得说:“你好,我是彼得。我住在隔壁。你们家的孩子能出来打球吗?”
Thank you谢谢;Sorry抱歉;Hi你好;Bye再见。根据“I’m Peter. I live next door”可知,这里是打招呼,故选C。
42.句意:彼得说:“你好,我是彼得。我住在隔壁。你们家的孩子能出来打球吗?”
your你的;our我们的;her她的;their他们的。根据“kid come out and play ball ”可知,这是彼得对对方说的话,应用your。故选A。
43. 句意:山姆喜欢打球。
chess国际象棋;cards扑克牌;ball球;games游戏。根据“Sam can catch (接住) any ball you throw”可知,彼得和山姆玩的是球类运动,故选C。
44.句意:隔壁有个朋友会很有趣。
fun有趣的;difficult困难的;busy忙碌的;boring无聊的。根据“Peter smiles. He can’t wait to meet Sam.”可知,彼得对此感到兴奋和期待,故选A。
45.句意:那个男人叫道:“山姆,快来见我们的新邻居!这是彼得。彼得,这是萨曼莎。我们叫她山姆。”
asks询问;reports报告;calls叫喊;answers回答。根据“Sam, come and meet our new neighbor! This is Peter”可知,应该是爸爸“叫”山姆出来,故选C。
46.句意:彼得很伤心。
excited兴奋的;happy开心的;sad难过的;angry愤怒的。根据“He wants a friend who can play ball. He thinks Sam is a boy.”可知,彼得想要一个男性朋友,当得知是女孩时,彼得感到难过,故选C。
47.句意:他的新邻居是个女孩!
girl女孩;boy男孩;woman女人;man男人。根据“The kid with the blue ball cap is a girl ”可知,山姆是女孩,故选A。
48. 句意:他想要一个新的朋友,一个能一起打球的朋友。
wants想要;makes制造;finds找到;knows知道。根据“a new friend. He wants a friend who can play ball”可知,彼得希望有一个朋友,故选A。
49.句意:山姆,你爸爸说得没错。
right正确的;kind善良的;smart聪明的;special特别的。根据“You can catch anything I throw.”可知,因为山姆表现得很棒,能接到球,说明她爸爸说的没错,故选A。
50.句意:而且你扔的球也很快。
So因此;Or或者;And并且;Because因为。文中前后语句具有递进关系,用And连接符合逻辑,故选C。
51.postcard 52.visit 53.bike 54.comic 55.bookstore
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者明天过生日的计划和安排。
51.句意:我在英国的祖父母要给我寄一张明信片。祖父母从英国寄来的物品最可能是postcard(明信片),空格前有a,此处需填可数名词单数,postcard意为“明信片”,符合邮寄礼物的语境。故填postcard。
52.句意:我的一些朋友明天下午要来看望我。朋友在生日时的合理行为是visit,意为“拜访”,符合生日聚会的场景,“are going to”后接动词原形。故填visit。
53.句意:他们将骑自行车来。by后接交通工具时用单数形式,给定选项中只有bike是交通工具,bike意为“自行车”,符合出行方式描述。故填bike。
54.句意:我经常看漫画书。空格后是名词books,此处需形容词修饰,comic books是固定搭配,意为“漫画书”,符合阅读爱好描述。故填comic。
55.句意:我父母总是去书店给我买很多书作为生日礼物。the后接名词,表示特定地点,买书的合理地点是bookstore,意为"书店",符合购买礼物的场景。故填bookstore。
56.important 57.falls 58.symbol 59.restaurant 60.count 61.celebrate 62.greet 63.exciting 64.same 65.enjoy
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了中国春节的传统习俗和文化意义。
56.句意:春节是中国最重要的节日。important“重要的”,形容词。故填important。
57.句意:它在农历1月1日开始,到正月十五结束。fall“掉落,落在”,句子时态为一般现在时,主语为“It”,用三单形式falls。故填falls。
58.句意:他们还挂红灯笼和对联,因为“红”是好运的象征。symbol“象征”,根据空前的“a”可知,此处用单数形式。故填symbol。
59.句意:有些人会在餐馆吃饭。restaurant“餐馆”,名词。故填restaurant。
60.句意:在12点,他们喜欢从10倒数到0来迎接新的一年。count“数数”,根据空前的不定式符号“to”可知,此处用动词原形。故填count。
61.句意:春节期间,人们会做很多事情来庆祝这个节日。celebrate“庆祝”,根据空前的不定式符号“to”可知,此处用动词原形。故填celebrate。
62.句意:他们通常通过说“新年快乐”来互相问候。greet“问候”,根据“usually”可知,句子时态为一般现在时,主语为“They”,用动词原形。故填greet。
63.句意:春节对孩子们来说非常令人兴奋,因为他们可以从父母那里得到压岁钱。exciting“使人兴奋的”,形容词。故填exciting。
64.句意:虽然人们做的事情不同,但这个伟大节日的意义是一样的。same“相同的”,the same“一样”,是固定搭配。故填same。
65.句意:每个人不仅能享受假期,还能传递快乐。enjoy“享受”,根据空前的“can”可知,此处用动词原形。故填enjoy。
66.is becoming 67.really 68.and 69.told 70.The 71.useful 72.countries 73.them 74.with 75.to live
【导语】本文介绍了热门游戏《黑神话:悟空》的特点及其文化意义,同时提醒玩家要保持游戏与生活的平衡。
66.句意:现在它在全世界变得越来越流行了。根据“more and more popular”可知,此处用现在进行时表示逐渐变得受欢迎的趋势,主语为it,be动词用is。故填is becoming。
67.句意:许多人确实喜欢玩这个游戏,因为它有惊人的画面以及激动人心的故事。enjoy是动词,此处应用real的副词really修饰动词。故填really。
68.句意:许多人确实喜欢玩这个游戏,因为它有惊人的画面以及激动人心的故事。根据“amazing pictures”和“exciting stories”可知,此处应用表示并列关系的连词and来连接。故填and。
69.句意:在我们的小时候,父母就给我们讲过他的故事。根据“when we were young”可知,主句应用一般过去时,谓语用动词tell的过去式。故填told。
70.句意:这个游戏相当难玩。根据上文“Black Myth: Wukong is a new computer game.”可知,此处应用定冠词the特指前文提到的《黑神话:悟空》这个游戏。故填The。
71.句意:这是为什么这么多玩家正在网上分享有用建议来帮助彼此在游戏中打得更好的原因了。advice是名词,此处应用use的形容词useful“有用的”修饰advice。故填useful。
72.句意:这个游戏帮助其他国家的人以有趣的方式了解中国的文化。other修饰复数名词,country的复数形式为countries。故填countries。
73.句意:当你下班后玩一小会儿游戏,游戏是好的。play是及物动词,此处应用they的宾格them作宾语。故填them。
74.句意:不要忘记做作业、和你的朋友一起玩耍和花时间陪伴家人。play with sb“和某人一起玩耍”。故填with。
75.句意:你可以玩这个很棒的中国游戏,但记得过平衡的生活。remember to do sth“记得做某事”,此处有提醒的意味。故填to live。
76. My good friend is Lily. She lives in Beijing. She enjoys playing the piano and painting landscapes. She usually goes to school by subway, but sometimes she rides her bicycle. Lily does her homework carefully every evening. On weekends, she often attends piano lessons and visits art exhibitions. Occasionally, she goes hiking with her family in the mountains.
【详解】【总体分析】
①题材:人物介绍(第三人称)
②时态:一般现在时
③提示:需转换第一人称范文为第三人称,介绍朋友的爱好和日常生活。
【写作步骤】
第一步:确定介绍对象及其居住地。
第二步:描述她的爱好(弹钢琴、绘画)和日常活动(上学方式、做作业)。
第三步:补充周末安排(钢琴课、看展览、徒步)使内容更丰富。
【亮点词汇】
①play the piano弹钢琴
②go to school去上学
【高分句型】
① She enjoys playing the piano and painting landscapes.(动名词作宾语,并列结构)
② She usually goes to school by subway, but sometimes she rides her bicycle. (转折复合句,用连词but连接对比)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表