浙江省金华市2025—2026学年八年英语上期末考试模拟(含解析,含听力原文及音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

浙江省金华市2025—2026学年八年英语上期末考试模拟(含解析,含听力原文及音频)

资源简介

江浙省金华市2025—2026学年八年英语上期末考试模拟试题
【考试范围:全册】
(总分:110分 时间:120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择(满分15分)
1.What are the speakers talking about
A.Writing a book. B.Holding a party. C.Buying a present.
2.Where does the conversation take place
A.In a hospital. B.In a stadium. C.In a teahouse.
3.How often does Jimmy read English newspapers
A.Every day. B.Twice a week. C.Once a month.
4.How did Jack go to school yesterday
A.By bus. B.By taxi. C.By car.
5.Why is the boy late for school
A.He missed the bus. B.He forgot the time. C.He took the wrong bus.
听对话,回答小题。
6.How many bananas do they need to make a milk shake
A.Two. B.Three. C.Four.
7.Where do they pour the milk shake
A.Into a blender. B.Into a bowl. C.Into a glass.
听对话,回答小题。
8.When does David plan to go to the library
A.On Saturday morning. B.On Saturday afternoon. C.On Sunday morning.
9.Who will Anna ride bikes with
A.Her teacher. B.Her friends. C.Her sister.
10.What are David and Anna going to do this weekend together
A.To go hiking. B.To have a family party. C.To finish the science project.
听独白,回答各题。
11.What does the speaker do
A.A guide. B.A teacher. C.A reporter.
12.Where did the accident happen
A.On West Street. B.In Green County. C.Near Hope School.
13.Who is helping out in the accident
A.The police and doctors. B.The teacher and students. C.The driver and passengers.
14.How many passengers were there on the school bus
A.14. B.28. C.42.
15.What should the drivers do
A.Stay away from the area.B.Drive slowly on the road. C.Send passengers back home.
阅读理解(满分40分)
A
Robots have come a long way. Let’s meet some famous robots from history!
Robotic KnightItalian artist and engineer, Leonardo da Vinci came up with the idea after studying the human body. The robot could stand, sit and move its arms. However, da Vinci only drew the plans. The robot was built for the first time in the 1990s.
Herbert TelevoxThis is seen as the world’s first humanoid (类人的) robot. Roy J. Wensley in the US made it in 1927. When the phone rings (响), Televox would answer it and make some buzzing sounds to tell you that the number you called was correct.
ASIMOIt looked like a person in a spacesuit (航天服). The Japanese business Honda first developed it in 2000. The robot could say hi to humans. It was also able to get around the things in its way.
SophiaThe United Nations Development Program called Sophia “a global icon (全球偶像)”. It can make facial expressions, talk with people and understand their gestures (手势). Hong Kong-based Hanson Robotics invented it. In 2017, Saudi Arabia gave Sophia citizenship (公民身份). That made it the world’s first robot citizen.
16.Which of the following is the first human-like robot
A.Robotic Knight. B.Herbert Televox.
C.ASIMO. D.Sophia.
17.How is Sophia different from other robots
A.It is the world’s first robot citizen. B.It can say hello to humans.
C.It is the first robot to move its arms. D.It is the first robot to talk with people.
18.In which part of a magazine can we probably read the article
A.Travel. B.Education. C.Sports. D.Science.
B
What do France, Australia, and the U.S. have in common Among other things, their national flags (旗) all have the same colors: red, white, and blue. In fact, nearly 30 countries in the world use just these three colors in their national flags. Have you ever thought about why
Historically, the three colors have been used for practical reasons. White was easier to create than most other colors. Red and blue were harder to make, but they were strong colors that could last long.
Besides, each of the colors has its meaning. Red often makes people think of bravery. White can mean purity and blue can stand for peace; both bring about a feeling of calm. People enjoy looking at these colors together, but scientists aren’t sure why that is.
There is also a more important reason. Some countries wanted to make a flag like the flag of a stronger country. In the 17th century, the Netherlands, a European country, was strong on the sea. Its red, blue, and white flag became a good example for other countries. One of them was Russia. When Tsar Peter visited the Netherlands, he thought its navy (海军) was great. He decided to borrow the idea of the Dutch (荷兰的) flag. But he changed the place of the three colors, of course!
19.Why is white commonly used in national flags
A.It can last long. B.It stands out clearly.
C.It is easier to produce. D.It provides a clean look.
20.What does red stand for in national flags
A.Power. B.Calm. C.Danger. D.Bravery.
21.What can we learn about Russia’s flag from the last paragraph
A.It showed Tsar Peter’s favorite colors. B.It was borrowed from the Netherlands.
C.It shared the same colors as the Dutch flag. D.It made Russia a strong country on the sea.
22.Which of the following is probably the best title for the text
A.Why Are Red, White, and Blue Popular Flag Colors
B.The History Behind National Flags with Three Colors.
C.The Meaning of Red, White, and Blue in National Flags.
D.Why Do People Like Seeing Red, White, and Blue Together
C
Look! These fish aren’t going down a waterfall. They’re going up! These big, strong salmon (鲑鱼) are returning to the quiet waters where they hatched (孵).
Night and day they swim on, making their way up the river, following a way they know. When they get to the end, the mother salmon make long holes with their tails (尾巴) and noses. They produce thousands of eggs into the hole. To keep the eggs safe, they put sand over them.
The eggs hatch. When the baby salmon are about as long as your finger, they are ready to start the swim to the ocean. They swim backward down: tails first and heads last. But there are many enemies along the way. Birds, bears, and bigger fish love to eat baby salmon. Some do arrive at the ocean. Then one day, they will start their long trip up the river.
23.Where are the big, strong salmon going
A.Into the hole. B.Up the river. C.To the ocean. D.Down a waterfall.
24.How does the mother salmon protect their eggs
A.Hide them under sand. B.Stay around to watch them.
C.Leave them in the open. D.Push them deep into the hole.
25.What does the underlined word “some” in Paragraph 3 refer to
A.Birds. B.Bears. C.Bigger fish. D.Baby salmon.
26.Which word can be used to describe salmon’s trip
A.Relaxing. B.Hard. C.Funny. D.Boring.
D
It was the last minute of the 2022 Beijing Marathon. But 86-year-old Zhang Shun was still about 100 meters from the finishing line. People watched him move slowly. All of them held their breath. Would he make it
Zhang felt confident before the race. But he had a stomachache on the way. This made him fall behind. “Shall I take a rest or stop ” he thought. Either choice seemed fine for someone at his age. But Zhang chose neither of them. He just ran on. With people cheering, he finally crossed the finishing line!
Marathon running is Zhang’s lifelong dream. “In 1989, I saw Beijing Marathon runners go past my home. I just wanted to become one of them,” he said. For years, he trained every morning in the park. He filled over 30 notebooks with his running records. None of his family members worried or tried to stop him. They knew he enjoyed every moment.
Zhang Shun was the oldest and the slowest runner to finish the 2022 Beijing Marathon. But it didn’t matter to him. Most importantly, he loves the sport and has no plans to stop. “If possible, I will keep running.”
27.Why did Zhang fall behind during the 2022 Marathon
A.He was too old to run fast. B.He took a rest on the way.
C.He stopped on the halfway. D.He had a stomachache on the way.
28.What may be important to Zhang according to the passage
a. family support b. people’s cheering c. the love for sports d. the result of the races
A.abc B.abd C.acd D.bcd
29.What is the structure of the passage
A. B. C. D.
30.What can be the best title of the passage
A.Last but not least. B.It’s never too old to learn.
C.Practice makes perfect. D.Learn to walk before you run.
三、任务型阅读(满分10分)
阅读以下短文,从A、B、C、D、E中选出可以填入空白处的最佳选项(选项中有一项为多余)并回答问题。
Want to make your home more homey Looking for ideas 31 .
32
A comfortable home should be tidy. It’s difficult to be completely relaxed and happy in a place that is untidy or not clean.
Hang (挂) art
Looking at art can make you feel better. Hanging pictures or drawings on the wall makes your space more enjoyable. 33 You can hang up your favorite pictures, photos, or even your own artworks!
34
Plants and flowers can also cheer you up. Bringing them into your home can make you feel closer to nature. They also make your room look beautiful and happy. A small plant or colorful flowers can make a big difference!
A.Go green.
B.Keep it clean.
C. You can try these easy things!
D.What could make you feel better
E. It also tells people about your interest.
5. What will you do to make your home more comfortable (Answer with no more than 15 words.)
35
四、完形填空(满分15分)
通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出一个最佳选项。
Hot and Cool
At last, I arrived in Chengdu. My friend Haoyu took me to a 36 right from the airport at the first time, I just couldn’t 37 to try Sichuan hot pot! I learned about it from Haoyu before.
38 the first taste made my mouth burn! The food was much 39 than I expected. I tooka deep breath and drank a whole glass of iced lemon tea. Haoyu 40 my situation and he said, “Do you want something less hot ”
“ 41 ,” I replied. “When in China, do as the 42 do!” Haoyu advised me to enjoy delicious food slowly. I carefully took a small mouthful. 43 , I started to enjoy the taste. And 44 hot pot by myself was just as fun as eating it!
After lunch, things went from really hot to totally 45 — we went to the new Sanxingdui Museum! The masks were 46 . “Why are their eyes and ears much bigger than normal ones Were ancient (古老的) Shu people able to see and hear further than 47 ” I wondered. I wanted to stay in the 48 for a week! I had a lot of questions to ask.
My first 49 in China was full of fun: I tried new 50 and went to an exciting place. I’m really looking forward to the rest of my trip around China!
36.A.hotel B.school C.station D.restaurant
37.A.like B.wait C.plan D.decide
38.A.But B.And C.As D.So
39.A.more B.hotter C.better D.cleaner
40.A.noticed B.reported C.described D.researched
41.A.No B.Sure C.Maybe D.Thanks
42.A.Romans B.Japanese C.Chinese D.Americans
43.A.Luckily B.Terribly C.Hopefully D.Surprisingly
44.A.buying B.tasting C.cooking D.sharing
45.A.dry B.wet C.warm D.cool
46.A.pretty B.common C.fantastic D.dangerous
47.A.us B.him C.you D.them
48.A.shop B.airport C.theater D.museum
49.A.day B.week C.month D.year
50.A.food B.games C.drinks D.practice
五、选词填空(满分5分)
用小方框中所给单词的适当形式填空,每空限用一次。
should suggest practice interest look up
51.You often listen to English songs.
52.The key to English learning is to be in English.
53.You’d better learn to new words in the dictionary.
54.I will give you a : Keeping a diary in English every day.
55.I also speaking English with foreign friends as often as I can.
六、短文填空(满分20分)
根据短文内容和所给中文提示,用单词的正确形式完成以下短文。
Nowadays, the way of learning English has changed greatly. 56 (百万) of students choose to learn on the Internet. Wendy is a girl from the 57 (南方) of China and she lives in the city. The roads there are 58 (通常) busy all day except late at night. It takes her an hour to go to after school classes. She wasn’t confident in class and always kept 59 (安静的). Last summer holiday, some of her 60 (同学) told her about learning online and then she had a try. She had online classes with an American teacher Janice 61 (两次) a week. The teacher was very active and she shared what happened in her life with Wendy like a friend. She always corrected Wendy’s 62 (错误) kindly and taught her grammar. 63 (然而), it was sometimes difficult for her to 64 (理解). Janice asked her to develop a weekly plan for studying English. After several months, Wendy 65 (改进,提高) English a lot. What a useful way to learn English!
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯性,在空格处填入一个适当的词,或使用括号中词语的正确形式填空。
It was summer holiday. The weather was really hot. So my brother and I 66 (plan) to go to our cabin (小木屋) for a few days. Neither of my 67 (parent) was free, so they didn’t come. Instead, we asked some of our friends to go with us. It was a 68 (sun) morning when we started our trip to the cabin. 69 when we were near there, some dark clouds came from the northwest and 70 became windy. Then a storm began, and what made things even 71 (bad) was that our car broke down on the road! It was raining 72 (heavy), we still ran quickly. We all got wet, and our phones did not work, either. The cabin lost power (电). The wind and rain sounded terrible. After dinner, we had nothing 73 (do) but sit around a candle. Then my brother got 74 idea. “It’s so 75 (bored),” he said. “Why don’t we tell some jokes ” So we began telling funny things and we laughed a lot. Although the temperature was low, we felt warm and comfortable.
七、书面表达(满分15分)
76.我市正在开展“爱上阅读”系列活动。为响应号召,你校英语报就“我最喜欢的故事”向同学们征稿。请你结合以下要点写一份投稿。
内容要点 写作参考
故事内容 the story is about... tell, describe, ...
故事给你的启示 teach me..., show me..., the importance of...
注意:
1. 文中必须包含所给出的全部要点内容,可适当发挥;写作参考供选择使用;
2. 文中不得出现真实姓名,学校等信息;
3. 词数:80词左右。
My Favorite Story
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.C
【原文】M: Hey, Joy. Do you think we should buy Steve a book for the coming New Year
W: Sounds good. He is a book lover. I believe he will be excited when he gets it.
2.C
【原文】M: It’s quite busy here! What are the people doing
W: They are meeting their friends, drinking tea and watching operas. It’s such a good place for relaxing.
3.B
【原文】W: When do you read English newspapers, Jimmy
M: On Tuesdays and Fridays.
4.C
【原文】W: Jack, how do you usually go to school
M: By bus. But yesterday my father drove me there.
5.C
【原文】W: Why are you late for the school Did you missed the bus again
M: No, I didn’t. I just took the wrong bus.
6.B 7.C
【原文】W: I’m hungry. Let’s make a banana milk shake.
M: How do you make a banana milk shake
W: Well, first peel three bananas.
M: Three bananas
W: Yes, then cut up the bananas.
M: Okay. I’m finished.
W: Now put the bananas and four spoons of ice cream in the blender, then pour two boxes of milk into the blender.
M: Is this enough milk
W: I guess so. Next turn on the blender. Finally, pour the milk shake into a glass and drink it.
8.A 9.C 10.A
【原文】W: Hi, David, what are you up to at the weekend
M: I’m going to the library on Saturday morning.
W: Do you get any plans for the afternoon
M: Yes I do. I’m going to finish my science project, but Anna, maybe we could meet up in the evening.
W: I can’t. I’m afraid. I’m having a family party.
M: That’s a shame. Do you want to do something on Sunday
W: Sure. The afternoon is better for me. I may go for a bike ride with my sister in the morning.
M: In fact, I’m going hiking with some friends on Sunday afternoon, but you’re welcome to join us.
W: Thanks. I’d love to. See you on Sunday.
11.C 12.B 13.A 14.C 15.A
【原文】 Good evening, everyone. Here’s a piece of news about a serious accident. A school bus accident happened in Green County. Right away, the police and doctors have reached there on East Street in Sunnytown. They are trying their best to help. Some doctors are checking the condition of the passengers on the school bus. There were 42 passengers on it, and 28 of them were students from Hope School. So far, we haven’t got more information about the accident. From pictures, we can see the bus is lying on its side in a field. The road has been closed and all drivers have to stay away from this area. That’s the latest news.
16.B 17.A 18.D
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了历史上著名的机器人,包括它们的发明者、功能特点以及历史意义。
16.细节理解题。根据“Herbert Televox...This is seen as the world’s first humanoid robot.”可知,Herbert Televox是第一个类人机器人。故选B。
17.细节理解题。根据“In 2017, Saudi Arabia gave Sophia citizenship. That made it the world’s first robot citizen.”可知,Sophia的独特之处在于它是第一个获得公民身份的机器人。故选A。
18.推理判断题。文章介绍了历史上多个机器人的发明背景和功能,内容具有科普性质,最可能出现在杂志的“科技”板块。故选D。
19.C 20.D 21.C 22.A
【导语】本文介绍了许多国家的国旗使用红、白、蓝三种颜色的原因,包括历史原因和颜色的意义等。
19.细节理解题。根据“White was easier to create than most other colors.”可知,白色比其他大部分颜色更容易制作,故选C。
20.细节理解题。根据“Red often makes people think of bravery.”可知,红色在国旗中通常象征勇敢,故选D。
21.细节理解题。根据“Its red, blue, and white flag became a good example for other countries. One of them was Russia. When Tsar Peter visited the Netherlands, he thought its navy (海军) was great. He decided to borrow the idea of the Dutch (荷兰的) flag. But he changed the place of the three colors, of course!”可知,虽然俄罗斯国旗借鉴了荷兰国旗的颜色,但是位置有所调换,因此共享相同的颜色,故选C。
22.最佳标题题。通读全文,主要讨论为什么红、白、蓝三种颜色在国旗上普遍应用,故选A。
23.B 24.A 25.D 26.B
【导语】本文讲述了鲑鱼的生命周期中的一段旅程,特别是它们从海洋返回出生地繁殖后代的过程。
23.细节理解题。根据“These fish aren’t going down a waterfall. They’re going up! These big, strong salmon (鲑鱼) are returning to the quiet waters where they hatched (孵).”可知这些体型庞大、强壮的鲑鱼正在往上游!故选B。
24.细节理解题。根据“To keep the eggs safe, they put sand over them.”可知,母鲑鱼通过用沙覆盖来保护它们的卵,故选A。
25.词句猜测题,根据第三段“But there are many enemies along the way. Birds, bears, and bigger fish love to eat baby salmon. Some do arrive at the ocean.”,可知“some”指的是baby salmon,有些小鲑鱼最终能够到达大海,故选D。
26.推理判断题。根据“But there are many enemies along the way.”可知这是一场艰苦的旅程,故选B。
27.D 28.A 29.B 30.A
【导语】本文主要讲述了86岁的张顺参加2022年北京马拉松比赛的故事。
27.细节理解题。根据“Zhang felt confident before the race. But he had a stomachache on the way. This made him fall behind.”可知,张顺在路上胃疼。这使他落后了。故选D。
28.推理判断题。根据第二段“With people cheering, he finally crossed the finishing line!”可知,在人们的欢呼声中,他终于冲过了终点线!根据第三段“Marathon running is Zhang’s lifelong dream.”可知,马拉松是张一生的梦想。根据第三段“For years, he trained every morning in the park. He filled over 30 notebooks with his running records. None of his family members worried or tried to stop him. They knew he enjoyed every moment.”可知,多年来,他每天早上在公园里训练 。他写了30多本跑步日记。他的家人都不担心,也没有试图阻止他。他们知道他享受每一刻。可见,家人的支持、人们的欢呼和对运动的热爱对张来说可能很重要。故选A。
29.篇章结构题。通读全文可知,第一段和第二段讲述的是86岁的张顺参加2022年北京马拉松比赛的过程。第三段讲述的张顺家人支持他为了马拉松比赛而努力。第四段讲述的是张顺喜爱运动并想坚持跑步。故选B。
30.标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了86岁的张顺参加2022年北京马拉松比赛时,中途胃痛,但坚持跑过了终点线的故事,根据选项A“最后但同样重要”符合文章主旨。故选A。
31.C 32.B 33.E 34.A 35.I’d put up my favorite pictures in my room.(合理即可)
【导语】本文主要介绍了一些营造温馨家的建议。
31.根据“Want to make your home more homey Looking for ideas ”及下文的介绍可知,此处应该是提出自己的方法,选项C“你可以试试这些简单的事情!”符合语境。故选C。
32.根据“A comfortable home should be tidy.”可知,此处与整洁有关,选项B“保持干净。”符合语境。故选B。
33.根据“You can hang up your favorite pictures, photos, or even your own artworks!”可知,此处与兴趣、爱好有关,选项E“它还告诉人们你的兴趣。”符合语境。故选E。
34.根据“Plants and flowers can also cheer you up.”可知,此处与绿植有关,选项A“绿色。”符合语境。故选A。
35.开放性试题,答案合理即可。参考答案:我会把我最喜欢的照片放在房间里。故填I’d put up my favorite pictures in my room.
36.D 37.B 38.A 39.B 40.A 41.A 42.C 43.D 44.C 45.D 46.C 47.A 48.D 49.A 50.A
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述作者在中国第一天的经历,包括朋友带其去吃火锅、去三星堆博物馆等。
36.句意:我的朋友浩宇第一时间直接从机场带我去了一家餐厅。
hotel旅馆;school学校;station车站;restaurant餐馆。从后文“try Sichuan hot pot”可知,朋友从机场直接带作者去了餐厅,故选D。
37.句意:我简直迫不及待想尝试四川火锅!
like喜欢;wait等待;plan计划;decide决定。“can’t wait to do sth.”是固定搭配,意为“迫不及待做某事”,这里表示作者迫不及待想尝试火锅,故选B。
38.句意:但是第一口就让我的嘴巴火辣辣的!
But但是;And和;As作为;So所以。前文说作者之前了解过火锅,后文说第一口就让嘴巴辣得难受,前后是转折关系,故选A。
39.句意:这食物比我想象的辣得多。
more更多;hotter更热;better更好;cleaner更干净。“much”修饰比较级,“hot”的比较级是“hotter”,所以“much hotter”表示“辣得多”,符合语境,故选B。
40.句意:浩宇注意到我的状况,他说:“你想要不那么辣的东西吗?”
noticed注意到;reported报道;described描述;researched研究。这里指朋友注意到作者的状况,故选A。
41.句意:“不,”我回答道。“入乡随俗!”
No不;Sure当然;Maybe也许;Thanks谢谢。从后文“When in China, do as the...do”可知,作者想继续尝试辣的,故选A。
42.句意:我回答道。“入乡随俗!”
Romans罗马人;Japanese日本人;Chinese中国人;Americans美国人。“When in China, do as the Chinese do”意思是“入乡随俗”,在中国就要像中国人一样,故选C。
43.句意:令人惊讶地,我开始享受这个味道。
Luckily幸运地;Terribly糟糕地;Hopefully有希望地;Surprisingly令人惊讶地。作者开始慢慢享受味道,这是令人惊讶的,“Surprisingly”符合语境,故选D。
44.句意:而且自己烹饪火锅和吃火锅一样有趣。
buying购买;tasting品尝;cooking烹饪;sharing分享。这里说自己“cooking”火锅和吃火锅一样有趣,故选C。
45.句意:午饭后,情况从非常热变得完全凉爽—— 我们去了新的三星堆博物馆!
dry干燥的;wet潮湿的;warm温暖的;cool凉爽的。前文说吃火锅很辣,这里说去三星堆博物馆,情况从热转到凉爽的,这里可理解为氛围与吃火锅时不同,故选D。
46.句意:那些面具奇异的。
pretty漂亮的;common常见的;fantastic奇异的;dangerous危险的。从后文作者对三星堆面具的疑问可知,面具很奇异,故选C。
47.句意:“为什么他们的眼睛和耳朵比正常人的大得多?古代蜀人能比我们看得更远、听得更远吗?”我疑惑道。
us我们;him他;you你;them他们。这里是作者拿古蜀人与“我们”对比,想知道古蜀人是不是比“我们”看得更远、听得更远,故选A。
48.句意:我想在博物馆待上一周!
shop商店;airport机场;theater剧院;museum博物馆。前文提到去三星堆博物馆,所以作者想在博物馆待一周,故选D。
49.句意:我在中国的第一天充满了乐趣。
day天;week周;month月;year年。从文章描述可知,作者主要讲述了在中国第一天的经历,所以是第一天,故选A。
50.句意:我尝试了新的食物,还去了一个令人兴奋的地方。
food食物;games游戏;drinks饮料;practice练习。前文提到尝试火锅,所以是尝试新食物,故选A。
51.should 52.interested 53.look up 54.suggestion 55.practice/practise
【解析】51.句意:你应该经常听英文歌。此句表达一种建议,“should”有“应该”之意,用于提出建议,故填should。
52.句意:英语学习的关键是对英语感兴趣。“be interested in”是固定短语,意为“对……感兴趣”,这里表示英语学习的关键是对英语感兴趣,故填interested。
53.句意:你最好学会在字典里查阅新单词。“look up”有“查阅”的意思,这里表达的意思是你最好学会在字典里查阅新单词,故填look up。
54.句意:我将给你一个建议:每天用英语写日记。“suggest”是动词,“suggestion”是其名词形式,“I will give you a... ”,这里需要一个名词,前面有“a”,故填suggestion。
55.句意:我也尽可能经常练习和外国朋友说英语。“practice/practise doing sth.”表示“练习做某事”,“I also...speaking English with foreign friends as often as I can.”这里表示我也尽可能经常练习和外国朋友说英语,故填practice/practise。
56.Millions 57.south 58.usually 59.quiet 60.classmates 61.twice 62.mistakes 63.However 64.understand 65.improved
【导语】本文讲述了来自中国南方城市的温迪,在同学介绍下尝试在线学习英语,从最初的不自信到在老师帮助下英语水平大幅提高,体现了当下在线学习英语这一方式的显著成效。
56.句意:数百万学生选择在网上学习。根据“…of students choose to learn on the Internet.”可知,“数百万”译为millions of,这里表示数量众多的学生,首字母大写,故填Millions。
57.句意:温迪是一个来自中国南方的女孩,她住在城市里。根据“Wendy is a girl from the…of China” 可知,“南方”译为south,the south of…表示“……的南方”,用于说明她来自的方位,故填south。
58.句意:那里的道路除了深夜通常一整天都很繁忙。根据“The roads there are…busy all day except late at night.”可知,“通常”译为usually,这里修饰形容词busy,说明道路繁忙的一般情况,故填usually。
59.句意:她在课堂上不自信,总是保持安静。根据“She wasn’t confident in class and always kept….”可知,“安静的”译为quiet,“keep+形容词”表示“保持某种状态”,这里描述她在课堂上的状态,故填quiet。
60.句意:去年暑假,她的一些同学告诉她关于在线学习的事情,然后她尝试了一下。根据“some of her…told her about learning online”可知,“同学”译为classmate,“some of…”表示“……中的一些”,其后接可数名词复数,所以用classmates,故填classmates。
61.句意:她每周和一位美国老师贾尼斯上两次在线课程。根据“She had online classes with an American teacher Janice…a week.”可知,“两次”译为twice,twice a week表示频率,即每周两次,故填twice。
62.句意:她总是和蔼地纠正温迪的错误并教她语法。根据“She always corrected Wendy’s…”可知,“错误”译为mistake,错误不止一个,所以用复数形式mistakes,故填mistakes。
63.句意:然而,有时候对她来说理解起来有些困难。根据“…, it was sometimes difficult for her to…”可知,“然而”译为However,用于引出与前文情况不同的内容,且首字母大写,故填However。
64.句意:然而,有时候对她来说理解起来有些困难。根据“it was sometimes difficult for her to…”可知,“理解”译为understand,“it is+形容词+for sb to do sth”表示“对某人来说做某事是……的”,所以用动词原形,故填understand。
65.句意:几个月后,温迪的英语提高了很多。根据“After several months, Wendy…English a lot.”可知,“改进,提高”译为improve,句子描述过去发生的事情,所以用一般过去时,improve的过去式为improved,故填improved。
66.planned 67.parents 68.sunny 69.But 70.it 71.worse 72.heavily 73.to do 74.an 75.boring
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述作者和哥哥暑假去小木屋的经历,包括出发时的天气、途中遭遇的暴风雨及在小木屋的应对。
66.句意:所以我哥哥和我计划去我们的小木屋待几天。短文讲述的是过去暑假发生的事,根据前文的“was”可知,这里描述过去的动作,这里要用“plan”的过去式,故填planned。
67.句意:我的父母都没空,所以他们没来。“neither of+名词复数”表示“两者都不”,“parent”的复数形式是“parents”,故填parents。
68.句意:我们开始去小木屋的旅程时,那是一个晴朗的早晨。这里需要一个形容词来修饰“morning”,“sun”的形容词形式是“sunny”,表示“晴朗的”,故填sunny。
69.句意:但是当我们快到那里时,一些乌云从西北方向飘来,而且天气变得有风了。前文描述出发时天气晴朗,后文说快到小木屋时乌云来了,前后是转折关系,所以用“but”,句首首字母大写,故填But。
70.句意:但是当我们快到那里时,一些乌云从西北方向飘来,而且天气变得有风了。这里指代天气变得有风,用代词“it”,故填it。
71.句意:然后一场暴风雨开始了,更糟糕的是我们的车在路上抛锚了!“even”修饰形容词比较级,“bad”的比较级是“worse”,表示“更糟糕的”,故填worse。
72.句意:雨下得很大,我们还是跑得很快。这里需要一个副词修饰动词“raining”,“heavy”的副词形式是“heavily”,故填heavily。
73.句意:晚饭后,我们除了围着一根蜡烛坐着,无事可做。“have nothing to do but do sth.”是固定搭配,意为“除了做某事无事可做”,故填to do。
74.句意:然后我哥哥有了一个主意。“get an idea”是固定短语,意为“有一个主意”,“idea”是以元音音素开头,所以用“an”,故填an。
75.句意:“太无聊了,”他说。这里描述事情让人觉得无聊,用“boring”,“bored”通常用来形容人感到无聊,故填boring。
76.例文
My Favorite Story
My favorite story is “The Tortoise and the Hare”. It is about a rabbit who is very fast and confident, while the tortoise is slow but determined. One day, the rabbit challenges the tortoise to a race. The rabbit, thinking he will easily win, takes a nap during the race. However, the tortoise keeps going steadily and wins the race in the end.
This story teaches me the importance of perseverance and patience. It shows me that being slow and steady can sometimes be more successful than rushing. It also reminds me not to be overconfident and to always do my best.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:一般现在时;
③提示:写作要点已给出,考生注意不要遗漏要点,并适当添加细节,突出重点。
[写作步骤]
第一步,介绍故事内容;
第二步,介绍故事给你的启示。
[亮点词汇]
①determined坚决的
②perseverance and patience坚持和耐心
③remind sb not to do sth提醒某人不做某事
[高分句型]
①It is about a rabbit who is very fast and confident, while the tortoise is slow but determined.(定语从句)
②It shows me that being slow and steady can sometimes be more successful than rushing.(宾语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表