资源简介 A.Thursday.B.Friday.C.Saturday.12.What day is the party A.Houscwives.B.Old people.I 1.According to the man,who grow their own vegetables A.The grocery store.B.The man's backyard.C.The woman's vegetable garden10.Where will the vegetables be from A.Six.A.At a restaurant.B.At her apartment ()C.At the Global Theater.9.Where will the woman be on Thursday night A.Watch a show.B.Clean the house.C.Finish his homework.8.What does the man want to do on Wednesday night A.Talk to the manager.7.What will the woman do next A.A friend.B.A family member.6.Whom did the woman buy the sweater for 通二场(共15/个程:有小阳15分、端分2254)A.Its appearance is cool.B.It's more comfortable.C.It's environmentally friendly.5.Why will the woman buy the white car B.Five.C.Four.4.How many people will play poker A.A salad.B.Hamburgers.C.Meatballs.3.What will the speakers have A.Jogging.B.Swimming..C.Basketball.2.What sport does the man like most A.At 9:10 a.m.B.At 9:20 a.m.1.When does the train leave for Chicago C·CB.Show the receipt )C.At 9:40 a.m请一移金社5个程:华示强15分数少75特一削中就分(休离热产想分304)C.HerselfC.Leave the store.(可:120:150)2.experience,etc.factory tours,city walks,etc.Luoyang.The passage is most probably fromPhone:(010)45652571 Email:info@long A.电y.A.Understanding the lifestyles of Chinese pcople in different ages from talks,home visits,shoppingLearning about today's China to know its rapid development and new challenges through activiticsChinese history learning from visiting museums and ancient capitals of China:Beijing.Xi'an andLearning-China Camp(2-3 weeks):4 July-20 July/15 July-5 AugustChinese traditional arts learning including Chinese painting,erhu and paper-cutting.Chinese students,real-life conversation,ctc.Chinese language study through high-quality classroom education,one-to-one partnership with localLanguage Arts Camp (3 weeks):25 June-15 Julyfrom these children who never give up though they have family misfortunesOne-day visit to Children's Charity (Villages to give some help,understand their lives,and leamVolunteer Culture Camp (3 weeks):29 June-20 JulyDescription:For this year,we have 3 kinds of programmers for young students(aged 8-20)all over theType/Focus:Arts,Community Service,Study Abroad,Teen TravelWelcome to Long Bridge Volunteer Summer Camps!Click HERE to join us!一浙(A15/A圆:积头限2.5A)端今27.54)新一桃少国搬(快断热、装内50分)20.What probably caused the fire A.A hotel.B.A history museum.19.What was the building used as at the time of the fire A.n718.B.m1782.C.Im103018.When was the building built A.The first floor.B.The second floor.C.The third floor17.Which floor did the fire destroy ()A.Pack for a trip.B.Make a phone call.C.Go grocery shopping.16.What will the woman do next 15.What do we know about the second place A.There's no TV.B.It's too cold there.13.Where is the little house B.Old elcctric wires ()C.A burning cigarette (14.Why doesn't the man consider (the first place C.An old people's homeA.It doesn't have a dryer.B.It provides toothbrushes.A.Near a fruit farm.B.Threc blocks (from the ocean.C.It has a big swimming poolC.There's no air conditionerC.On the rainy side of the island听力答案:1-5 ABBAC 6-10 BAABC 11-15 BAAAC 16-20 BCACC阅读理解:【答案】21.B 22.C 23.C【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了LoongBridge志愿者夏令营的三种项目类型、活动内容、时间安排及联系方式。21.推理判断题。根据第一段中“Welcome to LoongBridge Volunteer Summer Camps! Click HERE to join us!(欢迎来到LoongBridge志愿者夏令营!点击这里加入我们!)”可推知,这篇文章很可能来自一个网站。故选B。22.细节理解题。根据文中三种夏令营的时间安排“Volunteer & Culture Camp (3 weeks): 29 June–20 July(志愿者与文化营(3周):6月29日-7月20日)”、“Language & Arts Camp (3 weeks): 25 June–15 July(语言与艺术营(3周):6月25日-7月15日)”和“Learning-China Camp (2-3 weeks): 4 July–20 July/15 July–5 August(中国研学营(2-3周):7月4日-7月20日/7月15日-8月5日)”可知,最早开始的是Language & Arts Camp,即“语言与艺术营”,时间为6月25日。故选C。23.细节理解题。根据Learning-China Camp部分中“Chinese history learning from visiting museums and ancient capitals of China: Beijing, Xi’an and Luoyang.(通过参观博物馆和中国古都北京、西安和洛阳来学习中国历史)”可知,参加中国研学营后,你可以学习中国历史。故选C。【答案】24.C 25.B 26.D 27.A【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者和好朋友 Lily因共同的爱好——读书而相识、相处、相知的过程。24.细节理解题。根据第二段中的“We discussed our favorite characters in novels and shared our different understandings of the stories. Through those conversations, we not only deepened our friendship but also opened our eyes.(我们讨论小说中最喜欢的人物,分享对故事的不同理解。通过这些对话,我们不仅加深了友谊,也开阔了眼界)”可知,作者和莉莉从阅读中获得了对书籍的不同看法,还借此加深了友谊、开阔了眼界。故选C项。25.细节理解题。根据第三段中的“Lily encouraged me, “Do you remember Anne from Anne of Green Gables She’s brave to face up to any challenge. I believe in your abilities! Have a try!” With her support, I finally signed up. She helped me prepare the speech, practicing with me every day after school.(莉莉鼓励我说:“你还记得《绿山墙的安妮》里的安妮吗?她勇敢地面对任何挑战。我相信你的能力!试一试吧!”在她的支持下,我最终报了名。她帮我准备演讲稿,每天放学后都陪我练习)”可知,莉莉在作者胆怯时给予鼓励,还协助准备演讲、陪伴练习,体现了她支持他人的特质。故选B项。26.细节理解题。根据第四段中的“Divided opinions didn’t part us, but brought us to heart-to-heart talks, and we became even closer after.(分歧并没有让我们分开,反而让我们进行了推心置腹的交谈,之后我们变得更加亲密)”可知,当她们有不同想法时,会坦诚地与彼此敞开心扉交流。故选D项。27.推理判断题。根据第一段中的“She came into our little country school like a breath of fresh air, making my life new, different and more exciting.(她像一股新鲜空气走进了我们这所乡村小学,让我的生活变得崭新、不同且更加令人兴奋)”、第三段中莉莉对作者的鼓励与支持帮助作者建立自信,以及最后一段中的“She is not just a friend, but a sister to me. I am truly grateful to have her in my life.(她不仅是我的朋友,更像我的姐姐。我真心感激我的生命中有她)”可知,文章围绕作者与莉莉的深厚友谊展开,通过具体事例展现友谊的珍贵与力量,作者写作目的是赞颂这份令人振奋的友谊。故选A项。【答案】28. B 29. D 30. C 31. A【解析】【语篇解读】 本文是一篇新闻报道。2018年7月,青岛海水稻研发中心传来喜讯,袁隆平试种的包括“海水稻”在内的80多个水稻品种分批成熟。“海水稻”研究在国内外都有很长的一段历史,袁隆平领导的海水稻项目使中国海水稻研究技术处于世界前列。28.答案与解析:B 细节理解题。根据第一段中的“the seawater rice is designed to grow in seaside flats or other areas with high salt content”可知,海水稻最大的优势是可以种植在含盐量高的土壤里。29.答案与解析:D 细节理解题。根据第三段中的“...capable of producing 4.5 tons a hectare, which would guarantee growers the minimum acceptable level of profit”可知,每公顷4.5吨的产量对种植者来说是最低的收益保障。30.答案与解析:C 细节理解题。根据第四段最后一句可知,研究人员选择试验田的依据是气候、土壤的盐度和土壤结构。31.答案与解析:A 推理判断题。根据最后一段最后一句可知,海水稻并非适合所有的土壤,选项B、C不合格文意,选项D不是最后一段话的内容,且是原文呈现,不是推理。【答案】32.B 33. A 34. B 35. C答案与解析 根据第二段learn words in context instead of just memorizing lists这句话,可知选B.答案与解析 根据第二段内容可知,选择A.答案与解析 根据原文You can also join an English study group after school—talking with other students about simple topics like hobbies or weekends makes speaking less scary.,可知选B答案与解析 根据文章这句话, Achieving these goals will make you feel more confident and motivated to keep learning. 可知答案选C【答案】36. E 37. C 38. A 39. B 40. G【解析】【导语】这是一篇说明文。早睡早起有益健康,但生活中,晚起对许多人来说是常态。文章为读者推荐了“无痛早起”的4条指南。【36题详解】根据上文“Everyone knows that early to bed and early to rise is good for your health. Having maintained adequate sleep, people can keep themselves refreshed and dynamic. (每个人都知道早睡早起对你的健康有好处。保持充足的睡眠,人们可以使自己精神焕发,充满活力。)”以及后文“With all these tips, you’re not afraid of getting up early on a freezing winter.”可知,本句与上文构成转折,指出在冬天早起存在困难。故E选项“这儿有几条建议”符合语境,故选E。【37题详解】根据上文“Seek out as much natural light as possible. (尽可能多地寻找自然光。)”以及后文“When you wake up, go outside for a relaxed walk around the block, or sit out back while you have a cup of coffee. To avoid being in a sleep state all along, you’d better rethink the black-out curtains you might use to make a very dark sleeping environment. (当你醒来的时候,到外面走走,绕着街区放松一下,或者坐在外面喝杯咖啡。为了避免一直处于睡眠状态,你最好重新考虑一下你可能用来制造非常黑暗的睡眠环境的遮光窗帘。)”可知,本句说明寻找自然光的原因。故C选项“太阳是我们生物钟的驱动者。”符合语境,故选C。【38题详解】根据后文“If you fly straight into getting up at your desired time every day, you’ll feel tired during the transition within a few weeks. For some people, those first few days of exhaustion from switching to a new schedule aren’t safe and hard to bear. In that case, gradually ease into the early-bird life. They are supposed to shift half an hour, wait a few days, shift another half an hour, wait a few days, and then shift another half an hour. (如果你每天都在你想要的时间起床,你会在几周内感到疲倦。对一些人来说,转换到一个新时间表的头几天的疲惫是不安全的,难以忍受的。在这种情况下,逐渐进入早起鸟的生活。他们应该换班半小时,等几天,再换班半小时,等几天,然后再换班半小时。)”可知,后文主要说明了培养早起的习惯需要时间。故A选项“逐渐培养这个习惯。”符合语境,故选A。【39题详解】根据上文“For some people, those first few days of exhaustion from switching to a new schedule aren’t safe and hard to bear. In that case, gradually ease into the early-bird life. They are supposed to shift half an hour, wait a few days, shift another half an hour, wait a few days, and then shift another half an hour. (对一些人来说,转换到一个新时间表的头几天的疲惫是不安全的,难以忍受的。在这种情况下,逐渐进入早起鸟的生活。他们应该换班半小时,等几天,再换班半小时,等几天,然后再换班半小时。)”可知,本句为本段最后一句,故承接上文,说明上文的做法的好处。故B选项“这对人们来说更容易忍受。”符合语境,故选B。【40题详解】根据上文“De-stress and relax in the evenings. A consistent bedtime isn’t as crucial as sticking to the same wake up time every day, but it’s still important to make sure you’re getting enough sleep. (晚上减压放松。固定的就寝时间并不像每天坚持相同的起床时间那么重要,但确保你得到足够的睡眠仍然很重要。)”可知,本句主要说明充足睡眠的重要性。故F选项“没有充足的睡眠时间,身心就不能正常充电。”符合语境,故选G。完型填空答案:41-45 BABDC 46-50 ADBCA 51-55 BCADD语法填空答案:56.our 57.varies 58.to display 59.what 60.socially 61.the 62.meanings 63.who/that 64.shaking 65.By【导语】本文是一篇说明文。文章指出同一肢体语言在不同的国家或文化背景下可能有不同的意义,我们要学会正确地使用肢体语言。56.考查代词。句意:在与他人交往时,我们既使用语言也使用肢体语言来表达我们的思想和观点。根据句意,提示词修饰名词词组thoughts and opinions,用形容词性物主代our作定语。故填our。57.考查时态语态和主谓一致。句意:就像语言一样,肢体语言也因文化而异。vary(呈现差异)是句中谓语动词,与主语body language之间是主动关系,描述客观事实应使用一般现在时态,又因主语是 body language,谓语动词应使用单数形式。故填varies。58.考查非谓语动词。句意:例如,在一些国家,眼神交流——看着别人的眼睛——是一种表达兴趣的方式。名词way意为“方式”,其后常用不定式作后置定语;a way to display interest“一种表达兴趣的方式”。故填to display。59.考查名词性从句。句意:在很多国家被认为正常的肢体语言在一些国家也许却不被允许,主语从句里缺主语且表示事情,所以填what。60.考查副词。句意:例如,在许多中东国家,男性和女性在社会上不被允许进行眼神交流。提示词修饰动词permitted,作副词socially作状语,意为“在社会上;在社交方面”。故填socially。61.考查冠词。句意:在日本,与老人交谈时低头可能表示尊重。“定冠词the+形容词”是固定结构,用于特指某一类人或物;句中the old意为“老人”,作宾语。故填the。62.考查名词复数。句意:“OK”的手势在不同的文化中有不同的含义。可数名词meaning作宾语,意为“意思,意义”,有形容词different(不同的)修饰,用复数形式。故填meanings。63.考查定语从句。句意:在日本,有人看到另一个人使用这个手势可能会认为它意味着钱。空格处单词引导限制性定语从句,修饰先行词someone,指人,关系词代替先行词在定语从句中作主语,应使用关系代词who或者that引导该从句。故填who/that。64.考查非谓语动词。句意:在许多国家,摇头表示“不”,点头表示“是”。“(shake) one’s head”作主语,用动名词形式shaking。故填shaking。65.考查名词。句意:相比之下,在保加利亚和阿尔巴尼亚南部,这些手势的意思正好相反。介词后用名词作宾语;by contrast“相比之下;比较起来”。故填By。写作;应用文写作参考范文:The Scientist I Admire MostDistinguished teachers and fellow students,It's a great honour to stand here to deliver my speech, whose topic is”The Scientist I Admire Most”. For me, it must be the outstanding agricultural scientist, Yuan Longping who is widely known as the“father of hybrid rice”.Yuan was born in Beijing in 1930 and graduated from Southwest Agricultural College in Chongqing in 1953. Since then, he worked on the land and did research to solve the national starvation. After many trials, he succeeded in developing the hybrid rice, feeding more people both at home and abroad.I was inspired by his diligence to his work and his devotion to making a difference in the world.The lesson I learn from him is what I am struggling for is not just for myself, but for the happiness of the whole world.That’s all. Thanks for your listening!67 读后续写参考答案:Paragraph l:Kenneth took a deep breath and entered the classroom.He noticed that all eyes were on him as he walked in. It was quiet for a moment and he felt his face got hot. Trying to calm himself down,he knew he was supposed to introduce himself.Though his voice was shaky, Kenneth managed to tell them a little about himself. After the introduction,the class clapped and cheered warmly and they seemed happy to have him there, which was quite a surprise and comfort for Kenneth.He became a little less nervous, and he started to feel like maybe he could make friends here.Paragraph 2:As the day went on, Kenneth found that what he had worried was unnecessary. The classes were interesting, and the teachers were helpful. During the breaks, he was surrounded by the enthusiastic classmates and they chatted about their interests and had fun together. After school,some of the students invited him to play basketball in the school gym. The day ended up with surprise. Kenneth realized that change wasn't always bad. It was scary at first, but it had led him to new experiences and friendships.He learned that he was stronger than he thought and that he could adapt to new situations. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 高二上英语听力.mp3 高二英语.docx 高二英语答案终稿.docx