资源简介 2025 学年第一学期卫城中学 第二次月考高一年级英语试卷第I卷 (选择题共95分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15. 答案是C。1. How much does the man offer A. $100. B. $85. C. $70.2. When does the man suggest having a picnic A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.3. What did the speakers just do A. They did revision. B. They took an exam. C. They asked some questions.4. Where will the speakers go A. A supermarket. B. A restaurant. C. A coffee shop.5. What are the speakers mainly talking about A. Visiting customers. B. Writing emails. C. Arranging a meeting.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the relationship between the speakers A. Teacher and student. B. Brother and sister. C. Classmates.7. What music homework has the girl done A. The drum. B. The violin. C. The piano.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. What is the woman A. A front desk worker. B. A room service server. C. A hotel manager.9. What will the man do next A. Show his ID. B. Pay the bill. C. Go upstairs.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. Who did the man go to competitions with A. His exercise partners. B. His parents. C. His friends.11. What sport was the woman unwilling to do A. Swimming. B. Gymnastics. C. Football.12. What is the woman’s opinion on girls in terms of sport A. They should put in more time.B. They have much more choices.C. They are forced to do girls sports.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. What problem is the man facing now A. Choosing his major. B. Finding a job. C. Attending a college.14. What does the man think of Biology A. Confusing. B. Unattractive. C. Interesting.15. What does the man probably want to be A. An engineer. B. A biologist. C. A doctor.16. What does the woman advise the man to do A. Learn Biology in college.B. Ask his father for advice.C. Stick to his own will.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. What did the student union consider first about the trip A. The place. B. The time. C. The participants.18. Why won’t the trip take place in spring this year A. Students will be busy preparing for exams.B. Few students expressed interest in it early.C. Many students suggested changing the time.19. What is James Plymouth responsible for A. The accommodation. B. The exams. C. The bookings.20. What do the participants have to do about the trip A. Choose a roommate in advance.B. Decide their preferred room type.C. Hand in a form signed by a parent.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWelcome to Our English Club The importance of the English club in schools has great potential(潜力)to develop your English language skills. Moreover, the English club has more detailed importance in achieving the goals, like increasing fluency in speaking and building confidence to think and speak English, providing opportunities for students to improve listening skills, and creating opportunities for students to express their opinions, to help students learn correct English pronunciation and so on. Club activities: Evening Free Talking Time, Professional Knowledge Lectures, and English Speech Contests. Time of the events:Every Wednesday 19:00-19:40 Requirements for being a member:All the students who can follow our English club rules and love English. Registration (登记) time:From now until 9 December Registration method: After filling in the registration form, send an email to eecapg 123@.You can get the registration form through N:/Common/Dept-Share/Gmo/Eva Ning/English Club. Any question, please call 0812-1833-8653. All the free club activities are waiting for e on & Join us!21.When are the English club events?A.On Wednesdays. B.On Thursdays. C.On Saturdays. D.On Sundays.22.What is the first step to be a member?A.Paying for an ID. B.Passing a test. C.Filling in a form. D.Sending a message.23.What is the text?A.A book review. B.A poster. C.A news report. D.A diary.BLast year, I learned that there was a house for homeless children in our city. The children there had no parents and they had very few possessions (财物). I wanted to do something for them.I filled backpacks with things like books, toys, and pens, and gave them to the house for homeless children. I wanted to let the children have a good day and to make them smile! I called the project Backpack Smiles.I got some good feedback (反馈) on the project. Then I told a local volunteer group about what I did. Now, we are giving more backpacks to homeless children in our town, and we hope more people can do the same in their own town.Would you like to do this Here are the steps: First, call a house for homeless children to see what the kids there might need. Then invite your friends to help them by filling backpacks with some useful or fun things for the kids. Then ask a parent to help you send the backpacks to the house. What you do will help a lot.24. What is the name of the writer’s project A. Homeless Children’s Backpacks. B. Backpack Smiles.C. Smile Project. D. Backpack Project.25. How did the writer let the children have a good day A. By sending them some money. B. By finding a house for them.C. By giving them things like books and pens. D.By offering them food and drinks.26. Why did the writer talk with the volunteer group A.He hoped more volunteers could help the children.B. He wanted to show them what he did.C. He hoped his classmates could help the children.D. He wanted the volunteers to give him some backpacks.27. What does the last paragraph mainly talk about A. How to help homeless children. B. What homeless children want.C. What you can give to homeless children. D. How to ask your parents to help you.CAlva was a 37-year-old Salvadoran fisherman living and working in Mexico. On November 18th, 2022, Alva planned to head out into the Pacific at 10 am and work straight through until 4 pm the next day. His crewman was Cordoba, a 22-year-old sailor. Alva had been warned that a storm was coming, but there was little that would keep him from boarding his boat. In one day, he’d make enough money to survive for a full week.As he sailed through the waves, some seventy-five miles from land, Alva let out his two-mile-long fishing line. The storm was gaining strength on land but had yet to reach the men far offshore. That changed around 1 am. Waves rocked the small boat forcefully. “Get us out of here!” Cordoba screamed to Alva. “Let’s go back!”With the winds and waves kicking up, the boat began to fill with water. Alva had Cordoba bail while he pulled in the fishing line. But the crashing waves filled their boat, forcing Alva to make a hard decision. He cut the line, throwing thousands of dollars’ worth of equipment and fish into the sea. He then pointed the boat towards his home port, Chocohuital, six hours away.He was figuring out a route through the terrible weather when the motor coughed. “I couldn’t believe it,” says Alva. “We were fifteen miles off the coast, and the motor died.” High waves lifted and dropped the boat, sending the men crashing into the sides. The wind continued to sweep forcefully straight offshore, driving the men farther out to sea.28.Alva boarded his boat despite the coming storm because .A. he was not afraid B. he would be back soonC. he needed money to survive D. someone was waiting for him29. What happened around 1 am according to Paragraph 2?A. Alva let out his two-mile-long fishing line.B. The storm had yet to reach the men far offshore.C. Waves began rocking the small boat forcefully.D. Cordoba suggested going back to land.30. What does the underlined word “bail” in Paragraph 3 probably mean?A. Get into the sea. B. Control the boat. C. Help pull the line. D. Remove the water.31. What made the situation even worse?A. The dark night. B. The failure of the motor.C. The water filling the boat. D. The strong winds and waves.DWe can find robots everywhere. Robots build cars, play chess and can clean your house. They may drive your car in the near future. Two robots, named Spirit and Opportunity, were sent to Mars on a mission (任务) to explore the red planet. Robots also help people in natural disasters. They are used in search and rescue operations following an earthquake or a nuclear accident.In most cases, robots are sent to places considered to be unsafe. The problem is that all of those types of situations are extremely unpredictable and unfriendly. And it is very likely that robots in those situations become damaged. When a dog loses a leg, the animal eventually finds the best way to get around on three legs. In a short time, the dog learns to deal with its physical disability. Now, scientists have developed robots that behave in the same way.Jeff Clune, a computer scientist, is developing the latest and advanced technology so that robots will continue operating after the first sign of injury. He wants the machines to have the ability to analyze the cause and change to continue performing until they can be repaired.The researchers have added one more operation to the skill set of robots working under complicated conditions. They programmed a hexapod robot with six legs and a robotic arm. Their findings were reported in the journal Nature. Once the hexapod robots become damaged, they can use their own knowledge of how their body works to find a solution.The hexapod robots are also programmed with childlike curiosity. In other words, they are always asking questions and looking for the answers. The whole process just takes about a minute for the robots to overcome the damage and continue to carry out the task.32. What do we know about robots A. They usually work in dangerous places. B. They may do great harm to people.C. Dogs are used to help them work well. D. People can’t live normally without them.33. According to Jeff Clune, the new technology ____.A. helps robots deal with the damage. B. protects robots from serious harm.C. makes robots have self-repair ability. D. allows robots to realize possible danger.34. What can we infer about the hexapod robots A. The idea of them is from Nature. B. They can sense people’s feelings.C. They look like children in appearance. D. They can make changes in a very short time.35. What’s the best title for the text A. How to Use Robots Properly. B. Robots are Helpful to Humans.C. Damaged Robots Learn to Keep Working. D. The Development of the Hexapod Robot.第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Your own backyard may be a fun place to play.You may have trees to climb,and insects to study. 36 .But did you know these things are related to each other through the food chain? Every part of nature belongs to a community where each member uses the lower members to stay alive.Every part of the world has food chains, including the oceans and the deserts. 37 ,the whole chain could fall apart.The food chain is most disturbed(扰乱)by people because we build neighborhoods on the land where animals live and we pollute the environment.Both these actions make it difficult for other living things to survive.Still there is a lot we can do to protect the parts of food chains.Here are some ideas that can help:38 .Make your backyard a place that other living things can enjoy.Plant more flowers and trees.And, most of all, try not to disturb the places where other animals live.Do not pollute the environment.Recycle(回收)any material you can. 39 .Having fewer cars on the road means having better air for all of us to breathe.Keep learning about and respecting plants,animals, and the environment. 40 .You may even pass it on to your own children someday.It’s important that as many people as possible protect nature and keep the food chain whole.A.Share your spaceB.If you ever want to see itC.But if one part is taken awayD.We depend on each other for food and survivalE.Ride your bike or walk to places that you need to goF.You can then pass this information on to your parents and friendsG.Maybe you hear birds singing or see your pet cat sleeping in the sun第三部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。André was born into a very poor family.In Guatemala,only less than one percent of kids have the 41 to receive a university education.Yet André always had this unusual 42 to go to college. During his last year in high school, André 43 the goal to go to one of the best universities in Guatemala City.Everybody told him,“That is a(n) 44 dream.” But André was focused.André 45 about fifteen embassies(大使馆)in Guatemala and asked if they had any scholarships(奖学金)for college students.None of them did.Then André took the entrance exams, 46 that if he did well,something good might happen. One of the schools he 47 is Francisco Marroquín University.An officer of the university,Monica,said: “André scored a perfect 100 in the maths exam.I was so 48 with André that at the end of the 49 I told him, ‘André,you are accepted.’ “I 50 him saying,‘Oh, thanks. Now I can tell everybody about the news 51 . But you must know that I can’t 52 it, so you can use my 53 to accept someone else.’ “Don’t worry, André. You will get our scholarship and it will 54 everything.Congratulations!” André didn’t complain(抱怨)about his difficulties.Instead, he focused on what he could 55 — his attitude and his goal.41.A.confidence B.chance C.right D.aim42.A.pressure B.tradition C.strength D.dream43.A.won B.kicked C.set D.reached44.A.impossible B.interesting C.practical D.unpleasant45.A.called for B.called off C.called out D.called up46.A.hoping B.finding C.realizing D.deciding47.A.looked for B.answered for C.applied to D.referred to48.A.familiar B.strict C.angry D.impressed49.A.exam B.interview C.contest D.term50.A.remember B.imagine C.keep D.prevent51.A.slowly B.obviously C.proudly D.generously52.A.afford B.conduct C.prove D.determine53.A.system B.space C.title D.power54.A.take over B.focus on C.pay for D.lead to55.A.admire B.describe C.celebrate D.control第Ⅱ卷 (非选择题共40分)第二节 (共10小题;每小题1.5分, 满分15分)阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。I am now in my year abroad in Germany as part of my university course. At the 56 (begin)of my time here,I had the chance to meet so many new people and make lots of new friends. It is almost like 57 (start) a new life and can make you feel nervous and lonely at first. But I knew that when I moved to Germany,I had to be open and friendly. This is 58 (certain)what I have done since moving here and I have made some great friends along the way.Next week a friend of 59 (I)is moving to Spain for the next part of her year abroad. She will be living near a beach and have a lot of fun. But I am also 60 (concern)about her as she will have to start a new life in another country. She said that she 61 (want)to go back in time very much.In order 62 (say)goodbye to her, a group of friends and I had a surprise party. We made her a scrapbook (剪贴簿)with photos and memories of her time here so 63 she could take it along!We hope that she has 64 wonderful time in Spain and that she will get along well 65 her new classmates and settle into her new home.第四部分写作(共两节;满分 40分)第一节 应用文写作(满分15分)假定你是李华,你市将在12月28日举行国际马拉松赛(international marathon),请你给外教David发一封电子邮件,邀请他一起报名参加。要点如下:1. 告知马拉松比赛具体信息(报名人数:2万人;比赛时间:7:00-11:30);说明邀请理由;3. 希望对方参加。注意:1. 词数80左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________第二节 (满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。Puppies for SaleA little boy lived in a small town of Northern California called Oxnard. He was a lovely boy but he lost his left leg in a car accident and had to walk by a false leg (假肢). He couldn’t follow other kids. He felt lonely and decided to keep a pet dog as his friend.One day, he walked past a pet shop and saw a sign above the door that said: “Puppies for Sale”. The little boy asked the shop owner, “I want to buy one of your puppies. Can I please look at the puppies ”The pet shop owner got impressed with the honesty of the boy. “Sure,” said the shop owner. He smiled and whistled loudly. Five puppies ran down the walkway of the pet shop.The little boy’s eyes danced with pleasure. As the puppies made their way towards the fence, the little boy noticed that one puppy was falling behind. This puppy was limping (跛行) and trying its best to catch up with the others.Immediately the little boy pointed out towards the limping puppy and asked, “What’s wrong with that little puppy ” The shop owner explained that when the puppy was born the pet hospital had examined the little puppy and had discovered there was something wrong with its back leg. It would limp for the rest of his life.The little boy got really excited and said “That is the puppy that I want to buy.” The shop owner replied, “No, that puppy is not for sale. Nobody will buy that puppy due to his disabled leg. He needs extra care and I’m afraid people might not understand his needs and might not give him the attention and love he needs.”注意:(1) 续写词数应为150个左右;(2) 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。The little boy got quite upset with the reply of the shop owner.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Deeply moved, the shop owner paused for a moment.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________报告查询:登录或扫描二维码下载App■(用户名和初始密码均为准考证号)可通只2025学年第一学期金乡卫城中学准考证号应用文写作可亚12月月考高一英语答题卡07[0][0][o][0][0]姓名:班级:考场/座位号:[1][1[1][21.答题前请将姓名、班级、考场、准考证号填写清楚,[31[4][4j[4]2.客观题答题,必须使用2B铅笔填涂,修改时用橡皮擦干净,[5]注意事项3.主观题答题,必须使用黑色签字笔书写。[6]H8464.必须在题号对应的答题区域内作答,超出答题区域书写无效[7]保持答卷清洁、完整。50089560892845678928456789[正确填涂■缺考标记 911[A][B][C]6[A][B][C]11[A][B][C]16[A][B][C]2[A][B][C]T[A][B][C]12[A][B][C]17[A][B][C]3[A][B][C]8 [A][B][c]13[A][B][CJ18[A][B][C]4[A][B][CJ9[A][B][C]14[A][B][C]19[A][B][C]5[A][B][C]10[A][B][C]I5[A][B][C]20[A][B][C]21[A][B][C][D]26[A][B][C][D]31[A][B][C][D]36[A][B][C][D][E][F][G]22[A][B][C][D]27[A][B][C][D]32[A][B][C][D]37[A][B][C][D][E][F][G]23[A][B][C][D]28[A][BJ[C][D]33 [A][B][c][D]38[A][B][C][D][E][F][G]24[A][B][C][D]29[A][B][C][D]34[A][B][C][D]39[A][B][C][D][E][F][G]25[A][B][C][D]30[A][B][C][D]35[A][B][C][D]40[A][B][C][D][E][F][G]41[A][B][C][D]46[A][B][C][D]51[A][B][c][D]42[A][B][C][D]47[A][BJ[C][D]52[A][B][C][D]43[A][B][C][D]48[A][B][C][D]53[A][B][C][D]44[A][B][C][D]49[A][B][C][D]54[A][B][C][D]45[A][B][C][D]50[A][B][C][D]55[A][B][C][D]557.5859.60.616365.I■囚囚■囚囚■■高一年级英语学科 试题答案第一部分听力(共两节,共 20 题,满分 30 分)1. C 2. A 3. B 4. B 5. C 6. C 7. B 8. A 9. C 10. A11. B 12. B 13. A 14. B 15. A 16. C 17. B 18. A 18. C 20. C语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了学校英语俱乐部的相关信息并欢迎大家加入。21.A 细节理解题。根据第三段可知,英语俱乐部活动时间是在每周三。22.C 细节理解题。根据第六段中的Registration method: After filling in the registration form, send an email to eecapg123@.可知,要成为会员需要先填登记表。23.B 推理判断题。通读全文再根据标题和最后一段可知,这是学校英语俱乐部发布的一则海报。【答案】 24.B 25.C 26.A 27.A【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者得知所在城市有一所收留无家可归孩子的房子,孩子们没有父母且财物很少,作者想为他们做点事,于是发起了“背包微笑”项目,给孩子们送装满物品的背包,还告知了当地志愿者组织并希望更多人参与,最后介绍了帮助无家可归孩子的步骤。24.细节理解题。根据文章第二段“I filled backpacks with things like books, toys, and pens, and gave them to the house for homeless children. I wanted to let the children have a good day and to make them smile! I called the project Backpack Smiles.(我在背包里装满了像书、玩具和笔之类的东西,然后把它们送给了收留无家可归儿童的房子。我想让孩子们度过愉快的一天,让他们露出笑容!我把这个项目叫做“背包微笑”)”可知,作者把装满书籍、玩具和笔等物品的背包送给无家可归的孩子,想让他们开心,并且将这个项目命名为“背包微笑”。故选B。25.细节理解题。根据文章第二段“I filled backpacks with things like books, toys, and pens, and gave them to the house for homeless children. I wanted to let the children have a good day and to make them smile!(我在背包里装满了像书、玩具和笔之类的东西,然后把它们送给了收留无家可归儿童的房子。我想让孩子们度过愉快的一天,让他们露出笑容!)”可知,作者通过把装满像书籍、玩具和笔这样物品的背包送给无家可归的孩子,来让孩子们度过愉快的一天并露出笑容。故选C。26.细节理解题。根据文章第三段“Then I told a local volunteer group about what I did. Now, we are giving more backpacks to homeless children in our town, and we hope more people can do the same in their own town.(然后我把我所做的事情告诉了当地的一个志愿者团体。现在,我们正在给我们镇上更多无家可归的孩子送背包,并且我们希望更多的人能在他们自己的城镇里做同样的事情)”可知,作者告诉当地志愿者组织自己所做的事情后,现在他们给镇上更多无家可归的孩子送背包,并且希望更多人能在自己的城镇做同样的事情,也就是希望更多志愿者能帮助这些孩子。故选A。27.主旨大意题。根据文章最后一段“Would you like to do this Here are the steps: First, call a house for homeless children to see what the kids there might need. Then invite your friends to help them by filling backpacks with some useful or fun things for the kids. Then ask a parent to help you send the backpacks to the house. What you do will help a lot.(你想做这件事吗?以下是步骤:首先,给收留无家可归儿童的房子打电话,看看那里的孩子们可能需要什么。然后邀请你的朋友们通过在背包里装满一些对孩子们有用或有趣的东西来帮助他们。然后请一位家长帮你把背包送到那所房子里。你所做的将会有很大的帮助)”可知,最后一段先询问读者是否想做这件事,然后介绍了具体的步骤,包括打电话了解孩子们的需求、邀请朋友准备背包、让父母帮忙送背包等,可推理出最后一段主要讲的是如何帮助无家可归的孩子。故选A。28. C 29. C 30. D 31. B语篇解读: 本文为一篇记叙文,主要介绍了渔夫Alva在风暴中冒险出海捕鱼,遭遇翻船危机,最终艰难求生的故事。28. 首段提到Alva出海一天能赚够一周生活费,所以选C。29. 第二段指出凌晨1点后海浪剧烈摇晃船只,所以选C。30. bail意为“舀水”,与“船进水”语境一致,所以选D31. 第四段提到发动机故障使情况恶化,所以选B。【答案】32.A 33.A 34.D 35.C【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了科学家研发出能在受损后继续工作的机器人。32.细节理解题。根据第二段中“In most cases, robots are sent to places considered to be unsafe. (在大多数情况下,机器人被派往被认为不安全的地方。)”可知,机器人通常在危险的地方工作,故选A。33.细节理解题。根据第三段“Jeff Clune, a computer scientist, is developing the latest and advanced technology so that robots will continue operating after the first sign of injury. He wants the machines to have the ability to analyze the cause and change to continue performing until they can be repaired.(计算机科学家杰夫·克卢恩正在开发最新和先进的技术,以便机器人在出现受伤迹象后能继续工作。他希望这些机器能够具备分析故障原因的能力,并做出调整以继续运行,直至可以进行维修。)”可知,新技术帮助机器人处理损伤,故选A。34.推理判断题。根据倒数第二段中“Once the hexapod robots become damaged, they can use their own knowledge of how their body works to find a solution. (一旦六足机器人受损,它们就能利用自身对身体工作原理的了解来找到解决方案。)”和最后一段中“The whole process just takes about a minute for the robots to overcome the damage and continue to carry out the task. (整个过程只需大约一分钟,机器人就能克服损伤并继续执行任务。)”可知,六足机器人能在很短的时间内做出改变,故选D。35.主旨大意题。通读全文,尤其是由文章第三段“Jeff Clune, a computer scientist, is developing the latest and advanced technology so that robots will continue operating after the first sign of injury. He wants the machines to have the ability to analyze the cause and change to continue performing until they can be repaired. (计算机科学家杰夫·克卢恩正在开发最新且先进的技术,以便机器人在出现首个受伤迹象后仍能继续运行。他希望这些机器能够具备分析原因并进行改变的能力,从而在能够修复之前继续执行任务。)”可知,文章主要讲述了科学家们研发新技术使受损机器人能继续工作,所以C选项“Damaged Robots Learn to Keep Working (受损机器人学会继续工作)”最符合文章标题,故选C。语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了保护生态平衡的重要性以及方法。36.G 根据本段前两句话可知,在后院,你可以近距离接触动植物,可以做很多的事,G项(也许你可以听到鸟在唱歌或者看见宠物猫在太阳下睡觉)是在后院接触动物的例子。37.C 根据上一句话可知,世界的每一部分都有食物链,说明了食物链的重要性。结合下文的the whole chain could fall apart (整个食物链可能会垮掉)可知,这里指的是在某种情况下导致的坏结果,那么空格处就应该是条件或者假设以承接下文,C项(但是,如果食物链中的一部分缺失)切题。38.A 空格处是主题句。根据本段内容可知,本段说明要与动植物分享空间,A项(共享你的空间)切题。39.E 根据本段前两句话可知,不要污染环境,尽可能回收任何材料。结合下一句话可知,汽车少有好处,为了不污染环境、呼吸较新鲜的空气,可以少开车,用其他更环保的方式出行,E项(骑自行车或者走路去你要去的地方)切题。40.F 根据上一句话可知,应该不断了解并尊重植物、动物和环境;结合下一句话可知,有一天,你甚至可以将这个传递给你自己的孩子,即正确的观念(不断了解并尊重植物、动物和环境)需要发扬光大。F项(你可以将这个信息传递给父母和朋友)也是对正确观念的肯定。篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了André克服困难、实现大学梦的故事。41.B 根据空后的to receive a university education可推测,在危地马拉,只有不到1%的孩子有机会接受大学教育。42.D 根据第二段最后一句可知,上大学是André的梦想。43.C 根据上文Yet André always had ...go to college.可知,他想要上大学,所以在高中最后一年,他定下了目标。set the goal意为“设定目标”。44.A 根据上文In Guatemala, only less than one ...to receive a university education.可知,在危地马拉,上大学的概率是非常低的。由此可知,其他人都告诉他,这个梦想是不可能实现的。45.D 根据语境可知,André打电话给危地马拉的15个大使馆,询问他们是否为大学生提供奖学金。46.A 根据空后的if he did well, something good might happen可知,那是他的希望。47.C 根据下文André scored a perfect 100 in the maths exam ...told him, “André, you are accepted.”可知,这所大学是他申请的学校之一。48.D 根据上文André scored a perfect 100 in the maths exam.可知,André在数学考试中得了满分100分。由此可知,考官对他印象深刻。49.B 根据下文I told him, “André, you are accepted.”可知,这是发生在面试结束的时候。50.A 根据下文可知,此处是对当时情况的回忆。51.C 根据上文André, you are accepted.可知,他被这所大学录取了,他应该是自豪地告诉别人这个消息。52.A 根据上文André was born into a very poor family.可知,André家庭贫困,无法负担学费。53.B 根据语境可知,André家庭贫困无法负担学费,因此他的意思是自己不能上大学,可以将自己空出的名额让给他人。54.C 根据上文Don’t worry, André.You will get our scholarship可知,André获得了奖学金,用于支付所有大学费用。55.D 根据上文André didn’t complain (抱怨) about his difficulties.可知,André从不抱怨自己遇到的困难;再根据空后的his attitude and his goal可知,他只会专注于自己所能控制的。语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在德国求学期间的经历。56.beginning 此处定冠词the后应接begin的名词形式,故填beginning。at the beginning of ...意为“在……开始的时候”。57.starting 介词like后接动词-ing形式作宾语。故填starting。58.certainly 此处应用副词作状语,修饰系动词is。故填certainly。59.mine 此处应用名词性物主代词作介词of的宾语,指代my friends。故填mine。60.concerned be concerned about ...意为“关心;挂念”。故填concerned。61.wanted 根据主句谓语动词said可知,该宾语从句应用一般过去时。故填wanted。62.to say in order to do sth是固定用法,意为“为了做某事”。故填to say。63.that 此处so that引导目的状语从句,意为“为了……”。故填that。64.a have a wonderful time是固定搭配,意为“玩得高兴”。故填a。65.with get along well with sb是固定搭配,意为“和某人相处得很好”。故填with。Dear David,Knowing that you show a great interest in sports, I’m pleased to inform you that an international marathon will take place in our city and extend my sincere invitation to you to sign up for the competition.The activity, scheduled for December 28st, will be held from7:00 am to 11:30 am around the whole city. Over 20 thousand people will take part in it. The marathon is not only an activity to improve our fitness but also to relieve our heavy stress from work. In addition, it’s also a fantastic opportunity to make new friends with those who share similar interest. I’m convinced that we will enjoy ourselves.It would be great if you could come. I’m looking forward to your earliest reply.Yours,Li Hua【答案】The little boy got quite upset with the reply of the shop owner. He slowly rolled up his left pant, revealing his own false leg. “I know what it’s like to be different. People look at me and think I’m not like the other kids. But that doesn’t mean I don’t deserve love. This puppy deserves a chance too. I want him, and I’ll love him just the way he is.” His voice trembled with emotion as he spoke, his eyes filled with both determination and a deep understanding of what it meant to be different.Deeply moved, the shop owner paused for a moment. He saw the boy’s deep compassion and realized that the boy wasn’t just asking for a dog—he was asking for a friend. “Alright,” the shop owner said softly, “If you truly want him and promise to take good care of him, then he’s yours.” The boy’s face lit up with joy, and he eagerly hugged the puppy. From that day on, the boy and the limping puppy became best friends, showing the world that love and friendship are built not on perfection, but on acceptance and care.【解析】【导语】文章以人物为线索展开,讲述了一个因车祸失去左腿的小男孩感到孤独,决定买只宠物狗作伴。在宠物店,他注意到一只跛行的小狗,尽管店主称这只残疾小狗无人会买且需要额外照顾,但小男孩仍坚持要买下它。【详解】1.段落续写①由第一段首句内容“小男孩对店主的答复感到十分沮丧。”可知,第一段可描写男孩听到店主拒绝后的反应,并解释选择这只小狗的原因,展现男孩与小狗命运的共鸣,体现对小狗的尊重。②由第二段首句内容“店主被深深打动了,停顿了片刻。”可知,第二段可描写店主的回应,让故事温馨收尾。2.续写线索:男孩解释原因——情绪激动——店主答应——感到高兴3.词汇激活行为类①值得:deserve / be worth②颤抖:tremble / shiver③充满:be filled with / be full of④意识到:realize / be aware of⑤拥抱:hug / embrace情绪类①快乐:joy / pleasure②渴望地:eagerly / longingly【点睛】[高分句型1]He saw the boy’s deep compassion and realized that the boy wasn’t just asking for a dog—he was asking for a friend.(运用了that引导宾语从句)[高分句型2]From that day on, the boy and the limping puppy became best friends, showing the world that love and friendship are built not on perfection, but on acceptance and care.(运用了现在分词短语作状语,that引导宾语从句)录音稿这是高一英语模拟试题 听力部分。该部分分为第一、第二两节。注意:回答听力部分时, 请先将答案标在试卷上。听力部分结束前, 你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。停顿00′5″现在是听力试音时间。停顿00′2″M: Hello. International Friends Club. Can I help you W: Oh, hello. I read about your club in the paper today and I thought I’d phone to find out a bit more.M: Yes, certainly, well, we’re a sort of social club for people from different countries. It’s quite a new club — we have about 50 members at the moment, but we’re growing all the time.W: That sounds interesting.试音到此结束。听力考试正式开始。停顿00′5″请看听力部分第一节。第一节听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例如,现在, 你有5秒钟的时间看试卷上的例题,你将听到以下内容:M: Excuse me, can you tell me how much the shirt is W: Yes, it’s nine fifteen.你将有5秒钟的时间将正确答案标在试卷上。衬衫的价格为9镑15便士。所以,你选择C项,并将其划在试卷上。现在, 你有5秒钟的时间阅读第1小题的有关内容。(Text 1)M: What a beautiful old chair! How much is it W: I’m asking for one hundred dollars for it.M: Would you take seventy dollars for it W: Well, it’s worth at least two hundred. How about eighty-five dollars (Text 2)W: This weekend will be perfect for a picnic. What do you think M: I’ll be busy on Saturday and Sunday, but I think we could do it right before the weekend.(Text 3)W: Hey, Mike, what did you think of the exam M: I believe I’ve passed, but I wish I’d done more revision.W: Yeah, me too. At least I answered all the questions this time.(Text 4)W: Let’s go get some coffee. M: I don’t want coffee. Let’s get lunch. Or maybe we could just go to the supermarket for some snacks. W: Oh, I’m pretty hungry; let’s go to that Pizza House next to the coffee shop. (Text 5)M: Hey, Rachel, can you help me set up a meeting with our customers W: Sure thing, Lucas.M: Should I draw up an invitation And then email it to them W: Yes, draw up a formal email inviting them to the meeting and suggest some dates.第一节到此结束。第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。(Text 6)M: Have you done the music homework W: Yes, I used this amazing website.M: What, the one the teacher told us W: I lost it but fortunately, my brother had used this other one at some point, so I had a look at that and found just what I needed.M: Lucky you! So, did you write about the drum like you said you would W: The website had information on so many different instruments that I kept changing my mind. I ended up doing my essay on the violin, but only after I’d spent ages finding out about the piano. 听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。(Text 7)W: Welcome to the Grand Plaza Hotel. How may I help you today M: Hi there! I’m checking in. I have a booking under the name John Smith.W: Of course, Mr. Smith. Let me just pull up your booking ... Ah, here we are. Checking in for one night M: Yes, that’s correct.W: Could I please have your ID and a form of payment M: Here’s my passport and credit card.W: Thank you. And would you like any help with your suitcase M: No, thank you. I’ll manage.W: Alright, Mr. Smith, you’re all set. Here’s your key card to room 305. Our lift is just to your right. Enjoy your stay!听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 8)M: When I was younger, I used to do a lot of sport. I belonged to a club and we’d go all over the place to do competitions.W: Really Did your parents use to take you M: No. I’d usually just go with people from the club. And I used to go and play football in the park with my friends or cycle a really long way. Did you use to do much sport W: We used to go swimming as a family sometimes and we did a bit of gymnastics at school, which I hated. But I actually think it’s better for girls now. They’d basically force us to do “girls” sports when I was younger, but now girls are free to do all kinds of things — football, rugby and so on. I think it’s great.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Text 9)M: Hi, how are you today W: I am quite fine. What about you You look so upset today.M: Yeah, I am a little bit confused about my future. I am unable to decide between Math and Biology.W: Oh, I see. What do you think is best for you M: My father is a doctor and he wants me to become a doctor. He has advised me to study Biology in college. I have attended a few lectures of Biology but I don’t think I like it.W: So, you are interested in Math. Aren’t you M: No, not really. I am interested in IT and Computer. You know I love to be among technological products. I have a handsome knowledge about Internet and networking.W: Look, this is the matter of your future. You must talk to your father about it. Just try to convince him to accept your point of view.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Text 10)M: Hello everyone! As you all know, every year the student union organizes a trip for the senior class. This year is no different! Our first major decision was to choose when we would go. Even though I know quite a few of you suggested taking the trip in the spring, we decided that a winter trip would be best. The reason is that we were worried that a spring trip would compete with the end-of-year exam period. It is important that we all do well on the exams. Those of you that would like to attend the trip must contact James Plymouth. He is the one responsible for trip bookings. Seats are limited, so it is wise not to wait until last minute. I am aware that last year many students were left out of their spring trip because they didn’t express interest early enough. For those of you that attend, a form must be signed by a parent. Also, concerning accommodation, you can decide among yourselves who you want to stay with and whether you prefer a single or double room. I think that just about covers it. Hope we have a great time! 第二节到此结束。现在, 你有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到客观题答题卡上。停顿02′00″听力部分到此结束。学科: 高一英语 考试时间:120 分钟 考试分值:150 执行人: 沈爱芬知 识 内 容 考试要求 难易程度 试题类型 题号分数 试题来源知识单元 (年级、章、块) 知识点 识记 理解 简单应用 综合运用 易 中 难 选择题 填空题 解答题 题号 分数 复习资料 课本 原 题 改编听力 √ √ √ √ 1-20 1.5 √阅读理解 √ √ √ √ 21-40 2.5 √完形填空 √ √ √ √ 41-55 1 √语法填空 √ √ √ 56-65 1.5 √应用文写作 √ √ √ 66 15 √读后续写 √ √ √ 67 25 √合计 选择题题量 填空题题量 解答题题量 选择题分值 填空题分值 解答题分值 试卷说明55 10 2 95 15 40 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2025,12月考.docx 2025学年第一学期金乡卫城中学 12月月考高一英语答题卡(1).pdf 月考答案.docx 金乡卫城中学命题细目表高一英语.docx 高一英语听力 2025.12.mp3