资源简介 江西省武宁县振风高级中学2025-2026学年度上学期高三12月阶段检测英语试卷时间120分钟 总分150分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the woman plan to do tonight A.Stay late at the office. B.Call the customer back. C.Prepare for a presentation.2.Which museum did Daisy visit A.The Nature Museum. B.The Science Museum. C.The Art Museum.3.Why is Jennifer going to the town A.She wants to visit someone.B.She is curious about its festival.C.She has something to show there.4.Where did the woman come back from A.Australia. B.Canada. C.America.5.How many more trees can the machine plant than a person A.About a quarter more. B.About a third more. C.About a half more.第二节(共15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6-7题。6.How did the woman get her smartphone A.She bought it downtown.B.She received it as a gift.C.She bought it online.7.What does Feedly do A.It helps users organize their lives.B.It helps users stay in top shape.C.It helps users read news.听下面一段对话,回答8-9小题。8.Where was the ancient well A.In the village school. B.Beside the little bridge. C.Next to the empty house.9.Who showed the woman around the village A.A tour guide. B.A student. C.A villager.听下面一段对话,回答10-12小题。10.Why does the man call the woman A.To plan a meeting with her.B.To tell her about her new job.C.To make their travel arrangements.11.Where is the woman now A.In Miami. B.In Los Angeles. C.In Salt Lake City.12.Who needs a new flat A.Beckham. B.Maria. C.Cherry.听下面一段对话,回答13-16小题。13.Where is the Royal Oak A.Near the main square. B.On the airport road. C.In the countryside.14.What is special about the Bridge Hotel A.It is quite lovely in summer.B.It used to be a private house.C.It has an indoor swimming pool.15.Which hotel will the man choose A.Carlton House. B.The Royal Oak. C.The Bridge Hotel.16.How does the woman sound A.Grateful. B.Patient. C.Curious.听下面一段对白,回答17-20小题。17.When does the Running of the Bulls take place A.In June. B.In July. C.In August.18.What does the speaker imply (推断,暗示) about the festival A.Things might be expensive.B.There’re no 5-star hotels nearby.C.It is held in the narrow streets.19.What did the museum use to be A.A market. B.A church. C.A hospital.20.Who is the speaker giving this talk to A.Tourists. B.Travel agents. C.History students.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWildlife faces threats from habitat destruction, pollution, and some human activities. Although protecting wildlife may seem too hard at times, even small actions in your own neighborhood can help protect many different animals. Here are some tips on how to protect wildlife through small actions.Create wildlife-friendly areas in your backyardWhen trying to make your garden more beautiful, you can choose plants that can provide food and shelter for the native wildlife. This will also help cut down on pollution. Besides, bird or bat houses in your yard or garden can attract and shelter more species.Avoid harming the natural ecosystem in your backyardSome plants from other places can kill or harm the native plants that provide food and shelter for wildlife.Have a greener lifestyleBy using less water and fewer fuels, you will do good to help protect the wildlife around you. Take buses or the subway if you can, turn off the electric devices when you’re not using them, take showers for a shorter time, and keep the temperature in your room at or below 68 Fahrenheit degrees in winter.Buy products that are friendly to wildlifeDon’t buy products that are made from endangered animals. Keep in mind that some endangered animals are killed by traps, or hunters who are eager to earn money with them.Donate money to organizations that protect wildlife and their habitatsYou can give money to organizations or groups that protect wildlife in your neighborhood, thus promoting their work.21.What’s the purpose of this passage A.To show the threats wildlife faces.B.To raise awareness of wildlife protection.C.To explain the importance of wildlife conservation.D.To introduce different ways to protect wildlife.22.What is suggested in the passage to create wildlife-friendly areas A.Building a bird or bat house.B.Using less water and fewer fuels.C.Donating money to organizations.D.Buying products made from endangered animals.23.Which of the following actions is NOT recommended for a greener lifestyle A.Providing food and shelter for wildlife.B.Taking showers for a shorter time.C.Keeping the room temperature low in winter.D.Turning off electric devices when not in use.BVelez-Liendo’s earliest memories are of playing in the lowland forests near her village in southeastern Bolivia as a child — “in bare feet, just searching for insects”. When her family moved to Oruro, she took to chasing reptiles (爬行动物), continuing her “appreciation of nature”. While earning her undergraduate degree, Velez-Liendo had her heart set on studying gorillas in Rwanda — until she met an Andean bear in Carrasco National Park. Velez-Liendo then spent almost three years traveling the entire eastern area of the Bolivian Andes to produce the first national assessment of Andean bears. She identified the best places to invest in protecting or restoring Andean bear habitat and zeroed in on the dry forested valleys of Tarija. But only 6 percent of the original dry forest was left, distributed in a few regions in Ecuador, Peru and Bolivia. And Andean bears in Tarija are acknowledged as extinct. In 2016, Velez-Liendo set up camera traps to see if any bears were still in Tarija. In February 2017, a photo of a mother and cub (幼崽) brought hope. Though Tarija’s forests were promising bear habitat, local villagers killed bears for the sake of their farm animals and crops. When another community showed her a group of brand-new bee boxes that people didn’t know how to use, she hatched an idea. Velez-Liendo asked an expert who had experience teaching beekeeping to train locals in how to care for hives (蜂箱), obtain honey and market it for sale to increase their incomes. In exchange, community members agreed to protect the forest and not harm Andean bears. Velez-Liendo also taught locals how to collect data and help monitor the ecosystem. Today, over 60 Andean bears wander through Tarija’s forests, a remarkable increase from the five bears documented in 2017. Velez-Liendo wants to copy Tarija’s model in the Chuquisaca and Cochabamba regions to the north. “Engaging more rural communities can provide ‘stepping stones’ of habitat to connect isolated bear populations,” she says. “Conservation (保护) comes from the communities that live with this biodiversity. I think that’s how conservation is changing: from the hands of biologists to the hands of people.”24.What can Velez-Liendo be described as while growing up A.A forest hunter. B.A wildlife lover.C.A gorilla expert. D.A park-goer.25.What might account for Andean bears’ situation according to Velez-Liendo A.The decrease of their living space. B.The influence of extreme weather.C.The lack of continuous money support. D.The bad cooperation among countries.26.How did Velez-Liendo help bear protection A.By making stricter laws. B.By asking locals to grow trees.C.By establishing bear reserves. D.By increasing farmers’ income.27.What message does Velez-Liendo want to convey in the last paragraph A.It’s never too late to mend. B.Sharp tools make good work.C.More logs make a bigger fire. D.Where there’s a will there’s a way.CGen Z is changing the rules of work, and the results are redefining what professional success looks like in 2025. According to a new Glassdoor report, “career minimalism” is at the heart of this shift.In Glassdoor’s survey of more than 1,000 U. S. professionals, a striking 68% of Gen Zrespondents said they wouldn’t pursue management if it weren’t for paycheck or title, signaling a rejection of the traditional corporate climb favored by previous generations and a belief that management is something of a poisonous chalice (圣杯).The survey, however, is somewhat at odds with other data collected by Glassdoor. Daniel Zhao, chief economist for the company, told Fortune that an earlier report had found Gen Zentering the ranks of management at the same rates as older generations did. “Management is not for everybody, and that’s okay,” he said, “but it is still seen as the best path for climbing the career ladder.”What the new survey suggests is that management is now seen as a career-ladder move, not something good in its own right. Gen Z approaches life’s traditional milestones with “reasoned skepticism”. They are hungry for coaching and welcome in-office collaboration yet also desire the death of the nine-to-five mentality and embrace flexibility.If Gen Z isn’t less ambitious yet isn’t thrilled about corporate management, where’s that energy going The report cited Harris Poll findings that 57% of Gen Z currently have a side hustle (副业) compared to 48% of millennials and 31% of Gen Xers.Side hustle s are central to Gen Z’s identity, offering creative or activist outlets that main jobs cannot supply. For many, the “day job” simply finances the “passion project” — as one Glassdoor community member put it: “I always joke that I don’t dream of labor… If people were truly passionate about their job, it wouldn’t pay anything. Passion is for your five-nine after the nine-five.”When Gen Zers do move into management, Glassdoor finds that they’ re rewriting the traditional book. Gen Z is reconsidering what it means to be successful at work in this moment. They’ re not rejecting ambition — they’ re redirecting it toward sustainable career path s that prioritize both financial security and personal fulfillment.28.Why is Daniel Zhao quoted in paragraph 3 A.To draw attention to a new concept.B.To confirm the accuracy of the report.C.To raise awareness of a worrying trend.D.To offer another perspective on the survey.29.What might a typical Gen Zer do A.Make critical remarks. B.Leave work no later than 5.C.Seek guidance from seniors. D.Avoid working with colleagues.30.What factors may Gen Z consider in side hustles A.High pay and grand titles. B.Short hours and easy work.C.Personal identity and flexibility. D.Benefits and working conditions.31.What is the professional success defined by Gen Z A.Earning money with meaning.B.Winning power through effort.C.Dropping promotion for hobbies.D.Staying put for financial security.DOne after another, injured koalas with burned paws and singed fur were carried into the rescue center. Suffering from severe dehydration and fear, they received urgent care from dedicated staff who bandaged their wounds, swaddled them gently, and placed them in baskets equipped with a familiar comfort: eucalyptus (桉树) leaves.This heartbreaking scene became frequent as catastrophic wildfires, which have consumed millions of acres in Australia, forced the rescue of dozens of koalas from burning trees and ash-covered ground. The plight of the koala, an iconic Australian symbol, has raised serious concerns among conservationists and scientists. They are questioning how to protect biodiversity in a country already experiencing intense fires, extreme heat, and water shortage — a nation that already has one of the highest rates of species extinction in the world.Although koalas have adapted to coexist with periodic wildfires, they now face threats on an unprecedented (史无前例的) scale. These challenges stem not only from climate change but also from extensive human development. The rise of urban areas and agriculture has split the koalas’ natural habitats, isolating populations and reducing their ability to survive disasters. In some regions, koala numbers have dropped by as much as 80%, though accurate counts across the vast continent remain difficult to obtain.“The fires are a tragedy for our wildlife,” said Cheyne Flanagan, clinical director of the Koala Hospital, the only facility of its kind globally. “We have these unique animals that exist nowhere else on Earth, and we are failing to protect them. This should serve as a massive wake-up call for everyone.”The situation underscores the urgent need for coordinated conservation efforts. It is clear that without significant intervention, the future of this beloved species remains uncertain. The loss of the koala would not only be an ecological disaster but also a cultural tragedy for Australia and the world.32.What does the underlined word “plight” in Paragraph 2 probably mean A.Tough situation. B.Special habit. C.Cute appearance. D.Polluted environment.33.Why are koalas now facing more serious threats than before A.The Australian government ignores their survival.B.Climate change and human development bring risks.C.Conservationists have no effective protection measures.D.Their main food (eucalyptus. leaves) has sharply decreased.34.What can we learn about the Koala Hospital from Cheyne Flanagan’s statement A.It is the world’s only koala-specialized medical facility.B.It is facing great financial pressure in rescuing injured koalas.C.It plans to expand its scale to better protect koalas in the future.D.It has successfully saved most of the koalas injured in wildfires.35.What is the main idea of the passage A.Impact of Australian wildfires on biodiversity.B.Rescue of injured koalas after Australian wildfires.C.Koalas’ severe threats and urgent need for conservation.D.The living habits of koalas and their dependence on eucalyptus leaves.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Attractive Parks in ChinaChina has many attractive parks, where natural beauty mixes with rich culture. These sites let visitors escape city bustle and learn about Chinese history, drawing people worldwide. 36 Whether you love nature or culture, there’s a Chinese park for you.Jiuzhaigou National Park: A Natural Gem37 Hidden in Sichuan’s mountains, it’s famous for clear alpine lakes (shining blue-green in sunlight) and multi-tiered waterfalls. Its forests change with seasons — wildflowers in spring, red/gold leaves in autumn, and snow in winter. Visitors hike trails to see lakes or take buses to overlook valley views.The Summer Palace: Royal Garden CharmAs a Beijing UNESCO site, it’s a classic Chinese landscape garden. Built as a Qing Dynasty imperial retreat, it blends man-made structures with lakes and hills. 38 The 700-meter Long Corridor has over 14,000 paintings of history and folk tales. At its center is Kunming Lake, covering nearly 3/4 of the park. 39 On warm days, visitors rent boats to glide across, enjoying the breeze and reflections of pagodas (宝塔).Zhangjiajie National Forest Park: A Fantasy SpotFor dramatic landscapes, this Hunan park is a must. Its iconic quartz sandstone pillars (石英砂岩柱) (inspired Avatar’s “floating mountains”) rise from the ground, covered in greenery. It also has thrilling glass skywalks with valley views. 40 Whether you take sunrise photos of misty pillars or try skywalks, Zhangjiajie makes lasting memories.A.These diverse parks are truly China’s top travel spots.B.The palace’s buildings are elegantly designed, with careful details in every pavilion and bridge.C.No matter what experience you want, Zhangjiajie has something special for you.D.Jiuzhaigou is widely seen as one of China’s most beautiful natural parks.E.Boating on Kunming Lake is a favorite activity, offering a new view of the park’s beauty.F.Photographers visit Jiuzhaigou yearly to capture its seasonal beauty.G.The Summer Palace also has relics telling stories of China’s imperial past.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Borneo is home to some of the most extraordinary wildlife. Several years ago, I decided to go there for a visit. A local person offered to be my guide, which was a great bonus for me. One day, my guide turned off the smooth road and took me across a 41 hillside instead. We picked our way carefully when 42 a charming flower popped into my view among those stones. Oh, dear! More than 43 , I bent down and put my nose practically inside the flower’s core.44 to my surprise, it was simply one of the 45 during the trip. As I 46 the end of my trip, there was still something I had yet to see. We planned to 47 the most feared creature there, the saltwater crocodile, which can grow to a 48 of 6 meters or more. When we shone a flashlight towards the muddy shore, little sounds 49 in the darkness as if something unseen underwater had broken the surface. Taking a second look, we 50 two greedy eyes just above the water line. As we 51 near, it moved and we saw clearly it was a crocodile. With great caution, we neared it and finally could 52 its true outlines. It was a baby — no more than 0.6 metre long. Aha, whatever, I could now report to the 53 back home, who had never been to Borneo, that I had 54 a hungry crocodile in the wild and lived to tell the tale.The world out there is so fascinating. Why not step outdoors and enjoy the 55 nature offers to you 41.A.rolling B.damp C.rough D.breathtaking42.A.suddenly B.literally C.definitely D.intimately43.A.alarmed B.pleased C.concerned D.skeptical44.A.Nevertheless B.Moreover C.Instead D.Otherwise45.A.desires B.motivations C.destinations D.highlights46.A.summarized B.suspected C.approached D.evaluated47.A.hold onto B.pick up C.reflect on D.hunt for48.A.width B.length C.height D.size49.A.emerged B.paused C.continued D.declined50.A.heard B.sneezed C.spotted D.sighed51.A.drew B.dashed C.crawled D.sprang52.A.give out B.let out C.turn out D.make out53.A.victims B.opponents C.folks D.guides54.A.challenged B.encountered C.terrified D.chased55.A.traps B.puzzles C.challenges D.wonders第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空自处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。The People’s Liberation Army Air Force (PLAAF) marked its 76th anniversary on November 11th. Founded on Nov. 11, 1949, it 56 (start) with only a handful of outdated planes, having evolved into a modern force 57 (equip) with world-leading aircraft over the past seven decades. It now places growing emphasis 58 intelligent, information-driven capabilities. 59 (celebrate) the anniversary, the PLAAF released a microfilm named Dreaming Far, showcasing a threeaircraft formation of the Xuanlong-08 drone and two manned fighter jets (J-16 and J-20). This was the first time the PLAAF had published footage of manned and unmanned aircraft teaming up, 60 quickly captured nationwide attention.AI has become 61 key tool to hone pilots’ skills since 62 (technology) advancement was applied to the PLAAF. In simulated air combat against AI, pilot Ma Xiao faced unprecedented (前所未有的) challenges, noting that the AI “is working 63 (aggressive) and never makes mistakes.”With AI’s 64 (assist), pilots have made remarkable progress in real-combat-oriented training. The PLAAF’s transformation from mechanization to information 65 from air defense to offensive-defensive capabilities reflects its commitment to keeping pace with future warfare. As a comment put it, “In the past, we looked to foreign forces; now we look to ourselves.”第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)66.假定你是李华,你校交换生Jack发来邮件邀约你暑假去法国(France)旅游。请你给他回封邮件,内容包括:1. 你不能去国外旅游的原因;2. 你的旅游地点建议。注意:1. 词数80左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Jack,______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua第二节(满分25分)67.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头续写两段,使之构成一篇完整的短文。Mark’s hometown is a quiet little place in the countryside, with a beautiful river flowing gently through its center. When he was a kid, this river was always crystal-clear —its surface shone like countless small pieces of silver under the warm sun, and groups of colorful small fish swam freely in the shallow, cool waters. It was undoubtedly Mark’s favorite spot in the whole town; every weekend, he’d gather his closest friends, grab their old fishing poles, and sit on the smooth, round stones by the grassy bank, chatting loudly about their daily lives and patiently waiting for fish to bite.Last year, Mark left for another city to go to high school. He missed his peaceful hometown a lot, especially the beloved river that held so many of his childhood memories. During the long summer holiday, he packed his bags in excitement and couldn’t wait to come back home.But when Mark arrived at the river that sunny afternoon, he was completely shocked. The clear, lively river he remembered so well was gone. The water wasn’t transparent and clean anymore, and the once tidy bank was full of dirty trash. He stood there, frozen, staring at the terrible scene, and could hardly believe his own eyes. The happy, laughter-filled memories of fishing with friends suddenly felt so far away, as if they belonged to another world.He slowly walked closer and saw more heartbreaking sights: plastic bottles, worn paper food wrappers, and knotted, dirty fishing lines were everywhere. Some empty bait tins (鱼饵罐) even floated lazily in the water. The river water looked dark and cloudy, losing all its former brightness, and when a light wind blew, it gave off an unpleasant smell that made Mark frown deeply.Mark felt a strong wave of heavy sadness welling up in his heart. He kept thinking about how clean, clear and lively the river used to be in his childhood, and how it had given him so many joyful, unforgettable days with his friends.注意:1. 续写词数应为150个左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。He knew he couldn’t just walk away and let it stay this way.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________The river looked much better, but Mark didn’t stop there.__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________江西省武宁县振风高级中学2025-2026学年度上学期高三9.Who showed the woman around the village A.A tour guide.B.A student.C.A villager.12月阶段检测英语试卷听下面一段对话,回答10-12小题。时间120分钟总分150分10.Why does the man call the woman 第一部分听力(共两节,满分30分)A.To plan a meeting with her.第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)B.To tell her about her new job.听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳C.To make their travel arrangements.选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅11.Where is the woman now 读一遍。A.In Miami.B.In Los Angeles.C.In Salt Lake City.1.What does the woman plan to do tonight 12.Who needs a new flat A.Stay late at the office.B.Call the customer back.C.Prepare for a presentationA.Beckham.B.Maria.C.Cherry2.Which museum did Daisy visit A.The Nature Museum.B.The Science Museum.C.The Art Museum.听下面一段对话,回答13-16小题:3.Why is Jennifer going to the town 13.Where is the Royal Oak A.She wants to visit someone.A.Near the main square.B.On the airport road.C.In the countryside.B.She is curious about its festival.14.What is special about the Bridge Hotel C.She has something to show there.A.It is quite lovely in summer.4.Where did the woman come back from B.It used to be a private house.A.Australia.B.Canada.C.AmericaC.It has an indoor swimming pool.5.How many more trees can the machine plant than a person 15.Which hotel will the man choose A.About a quarter more.B.About a third more.C.About a half more.A.Carlton House.B.The Royal OakC.The Bridge Hotel.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)16.How does the woman sound 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中A.Grateful.B.Patient.C.Curious.选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对白,回答17-20小题。17.When does the Running of the Bulls take place 听第6段材料,回答第6-7题。A.In June.B.In July.C.In August.6.How did the woman get her smartphone l8.What does the speaker imply(推断,暗示)about the festival A.She bought it downtown.A.Things might be expensive.B.She received it as a gift.B.There're no 5-star hotels nearby.C.She bought it online.C.It is held in the narrow streets7.What does Feedly do 19.What did the museum use to be A.It helps users organize their livesA.A market.B.A church.C.A hospital.B.It helps users stay in top shape.20.Who is the speaker giving this talk to C.It helps users read news.A.Tourists.B.Travel agentsC.History students听下面一段对话,回答8-9小题。第二部分阅读(共两节,满分50分)8.Where was the ancient well 第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A.In the village school.B.Beside the little bridge.C.Next to the empty house.A第1页,共10页第2页,共10页参考答案1.C【原文】M: That new customer called, asking if we can meet at their office tomorrow. I didn’t want to say no, but will the presentation be ready in time W: Well, I can’t stay late at the office tonight, but I guess I can complete it at home. It’s almost finished.2.B【原文】W: I went to a really marvelous museum with my friends yesterday.M: You mean the Nature Museum, Daisy W: No, it was the Science Museum that took my breath away, and there was a show of robots. We were supposed to go to the Art Museum, but it was closed.3.B【原文】M: Jennifer, I heard you’re traveling to a town in Czech Republic this weekend. Are you going to visit anyone there W: No, a small town holds thousands of strange records and is hosting a festival to show them. I really want to go and have a look.4.A【原文】M: Jenny, it’s you. You’ve come back to London so soon. Did you enjoy yourself during the holiday W: Very much. I visited many places of interest in Australia.M: Australia I thought you had been to Canada.5.B【原文】M: I read about machines being used to plant pared to one person planting, each machine can do 33% more trees.W: Sounds good. Do they really work well though If so, they could really speed up reforestation efforts.6.C 7.C【原文】W: David, look! I’ve got a new smartphone.M: Is it a gift from your father W: No, I bought it yesterday.M: Did you go downtown yesterday W: No, I placed an order at home yesterday morning and got the package at four o’clock in the afternoon. It was really fast. By the way, could you recommend some apps for me to download M: Sure, if you love reading news, I suggest you use Feedly. It’s the easiest way to stay on top of all your news using one APP.W: Thanks. I’ll download it right away. By the way, do you know about any apps that can help me to be better organized M: Yes. Evernote.8.C 9.C【原文】M: How was your weekend away in the mountains W: Wonderful. I found a small village hidden between the hills.M: Really Anything interesting there W: Oh yes, the village has a rich history. I came across an ancient well right next to an old stone house that looked empty. And when I walked further, I crossed a bridge and found a small school with only 12 students.M: That’s amazing.W: Yeah, most of the villagers were elderly, but they were super friendly. One of them gave me a tour.10.B 11.A 12.C【原文】W: Hello, this is Cherry.M: Hello Cherry. This is Beckham. I’ve some good news for you. Maria was very satisfied with you and said she’s looking forward to working with you. Isn’t that great Congratulations, dear. How does it feel to be Maria’s new agent I imagined you were just delighted with this news. Let’s see you can start on Monday, right W: Well, would you mind my starting on Wednesday I’m visiting my father in Miami and because I don’t live in Los Angeles, I’ll need a couple of days to find a flat and get some furniture and move from Salt Lake City.M: Oh well then. In that case I suppose Thursday would be good. Okay, see you then.13.C 14.C 15.A 16.B【原文】W: Can I help you M: Yes, I want to find a place to stay for a few days.W: Well, there are some good hotels. Carlton House is near the main square in the city centre. But you might also be interested in the Royal Oak. It’s in the countryside, about ten kilometers away and very peaceful. Then there is the Bridge Hotel. It’s in town, but not in the center. It is out on the airport road.M: Hmm, that might be a bit far, actually. Okay, now the one you mentioned in the city centre, can you tell me a bit about it W: Well, it is quite unusual. It used to be a large private house. It was bought by the Venice Chain and they completely redecorated it. That’s a five-star hotel.M: Does it have a swimming pool W: No, the Royal Oak has an outdoor pool, which is lovely in summer. But the only hotel with an indoor pool is the Bridge Hotel.M: I see. Well, I think I’ll probably go for the city centre.17.B 18.A 19.C 20.A【原文】 W: When travel agents mentioned Pamploa Spain, most travelers think of the famous festival during the second week in July known as the Running of the Bulls. This festival started in the Middle Ages when butchers needed to get their meat to the market. Long ago, these meat sellers would drive the cattle in front of them through the narrow streets to the marketplace. If you want to save money, come to Pamploa any of the other fifty-one weeks of the year. You are sure to find plenty to do. Treat yourself to a five-star meal featuring local beef and of course wine and if you’re interested in history, you’ll probably enjoy the musao DA navara — the local museum. The building was a hospital in the Middle Ages and it now houses a unique collection, including everything from Roman drawings to modern Spanish art. No trip to Spain would be complete without a visit to a church, so you’ll want to save some time for the Cathedral of St Mary. The outside was built in the eighteenth century, but the heart of the church is from the later part of the Middle Ages. Now who is ready to book their vacation of a lifetime.21.D 22.A 23.A【导语】这是一篇应用文。主要介绍了如何通过小行动保护野生动物的建议。21.细节理解题。文章第一段讲到“Here are some tips on how to protect wildlife through small actions. (以下是一些关于如何通过小行动保护野生动物的建议。)”可知,这篇文章的目的是介绍保护野生动物的不同方法。故选D。22.推理判断题。文章第二段讲到“When trying to make your garden more beautiful, you can choose plants that can provide food and shelter for the native wildlife. (当你试图让你的花园更美丽时,你可以选择能为当地野生动物提供食物和住所的植物)”可知,文章中建议创建野生动物友好区的方法是建造鸟屋或蝙蝠屋。故选A。23.细节理解题。文章第四段讲到“By using less water and fewer fuels, you will do good to help protect the wildlife around you. Take buses or the subway if you can, turn off the electric devices when you’re not using them, take showers for a shorter time, and keep the temperature in your room at or below 68 Fahrenheit degrees in winter.(通过使用更少的水和更少的燃料,你将有助于保护你周围的野生动物。如果可以的话,坐公共汽车或地铁,不使用时关掉电器,淋浴时间缩短,冬天把房间的温度保持在68华氏度或以下)”可知,这里提到了使用更少的水和更少的燃料、淋浴时间缩短以及冬天把房间的温度保持在68华氏度或以下。因此,为了更环保的生活方式,没有提到的行动是为野生动物提供食物和住所。故选A。24.B 25.A 26.D 27.C【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了Bolivia生物学家Velez-Liendo致力于安第斯熊保护的故事。24.细节理解题。根据文章第一段内容“Velez-Liendo’s earliest memories are of playing in the lowland forests near her village in southeastern Bolivia as a child — “in bare feet, just searching for insects”. When her family moved to Oruro, she took to chasing reptiles ( 爬行动物 ), continuing her “appreciation of nature”. (Velez-Liendo最早的记忆是小时候在玻利维亚东南部村庄附近的低地森林里玩耍——“赤着脚,只是寻找昆虫”。当她的家人搬到奥鲁罗时,她开始追逐爬行动物,继续她对自然的“欣赏”。)”可知,Velez-Liendo从小就喜欢亲近自然,对野生动物充满兴趣,所以她可以被描述为“野生动物爱好者”。故选B。25.推理判断题。根据文章第二段内容“But only 6 percent of the original dry forest was left, distributed in a few regions in Ecuador, Peru and Bolivia. And Andean bears in Tarija are acknowledged as extinct.(但只有6%的原始干燥森林留存下来,分布在厄瓜多尔、秘鲁和玻利维亚的几个地区。塔里哈的安第斯熊被认为已经灭绝。)”以及第三段内容“Though Tarija’s forests were promising bear habitat, local villagers killed bears for the sake of their farm animals and crops.(尽管塔里哈的森林是很有潜力的熊栖息地,但当地村民为了保护他们的家畜和庄稼而捕杀熊。)”可知,安第斯熊的生存状况堪忧,主要原因是它们的栖息地——干燥森林的急剧减少。故选A。26.细节理解题。根据文章第四段内容“Velez-Liendo asked an expert who had experience teaching beekeeping to train locals in how to care for hives (蜂箱), obtain honey and market it for sale to increase their incomes. In exchange, community members agreed to protect the forest and not harm Andean bears.(Velez-Liendo请了一位有养蜂教学经验的专家来培训当地人如何照顾蜂箱、获取蜂蜜并将其推向市场以增加收入。作为交换,社区成员同意保护森林,不伤害安第斯熊。)”可知,Velez-Liendo通过增加农民的收入来换取他们对森林和安第斯熊的保护。故选D。27.推理判断题。根据文章最后一段内容“Engaging more rural communities can provide ‘stepping stones’ of habitat to connect isolated bear populations,” she says. “Conservation (保护) comes from the communities that live with this biodiversity. I think that’s how conservation is changing: from the hands of biologists to the hands of people.(她说:“让更多的农村社区参与进来,可以为连接孤立的熊种群提供栖息地的‘踏脚石’。保护来自与这种生物多样性共存的社区。我认为这就是保护正在发生的变化:从生物学家手中转移到人民手中。”)”可知,Velez-Liendo想要传达的信息是,保护野生动物需要更多人的参与和努力,即“众人拾柴火焰高”,选项C“More logs make a bigger fire.( 众人拾柴火焰高)”符合题意。故选C。28.D 29.C 30.C 31.A【导语】本文是一篇说明文。本文探讨Gen Z职场新趋势。副业成为Gen Z实现自我价值的重要途径。他们对成功定义进行重思,追求财务与个人满足感的结合。28.推理判断题。根据第二段中“In Glassdoor’s survey of more than 1,000 U. S. professionals, a striking 68% of Gen Zrespondents said they wouldn’t pursue management if it weren’t for paycheck or title, signaling a rejection of the traditional corporate climb favored by previous generations and a belief that management is something of a poisonous chalice (圣杯). ( 在对1000多名美国专业人员进行的一项Glassdoor调查中,高达68%的Gen Z受访者表示,如果不是为了薪水或头衔,他们不会追求管理职位,这表明他们拒绝了几代人所推崇的传统企业晋升道路,并相信管理职位有点像一个有毒的圣杯。)”以及第三段提到“The survey, however, is somewhat at odds with other data collected by Glassdoor. Daniel Zhao, chief economist for the company, told Fortune that an earlier report had found Gen Z entering the ranks of management at the same rates as older generations did. (然而,这项调查与Glassdoor收集的其他数据有些不一致。该公司首席经济学家Daniel Zhao告诉《财富》杂志,早先的一份报告发现,Z世代进入管理层的人数与年长一代的比例相同。)”,前文说新调查显示Z世代对管理职位的态度,这里Daniel Zhao的话给出了与新调查不同的早先报告的情况,也就是提供了关于该调查的另一个视角。故选D。29.细节理解题。根据第四段“They are hungry for coaching and welcome in-office collaboration (他们渴望得到指导,并欢迎办公室内的合作)”可知,典型的Z世代会寻求长辈的指导。故选C。30.细节理解题。根据第六段“Side hustles are central to Gen Z’s identity, offering creative or activist outlets that main jobs cannot supply. For many, the “day job” simply finances the “passion project” — as one Glassdoor community member put it: “I always joke that I don’t dream of labor (副业对于 Z 世代而言至关重要,它们为他们提供了不同于本职工作、更具创意或更具参与性的表达方式。对许多人而言,“日常工作”仅仅是为了支撑起“热爱之事”所需的资金——正如一位 Glassdoor 社区成员所说:“我总是开玩笑说,我从未想过要从事一份工作……”)”可知,副业为Z世代人 提供了更具创意或更具参考性的表达方式,同时也提供了激情 ,因此Z世代在副业中考虑的因素有个人的身份认同和灵活性。故选C。31.推理判断题。根据最后一段“They’re not rejecting ambition — they’re redirecting it toward sustainable career paths that prioritize both financial security and personal fulfillment. (他们并没有拒绝野心——他们正在将野心转向可持续的职业道路,这条道路既重视经济保障,也重视个人成就感。)”可知,Z世代定义的职业成功是既重视经济保障,也重视个人成就感即以有意义的方式赚钱。故选A。32.A 33.B 34.A 35.C【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了澳大利亚的野火导致了考拉的生存危机,同时气候变化和人类活动加剧了对考拉生存的威胁,呼吁人们尽快采取有效的保护措施。32.词句猜测题。根据第二段“This heartbreaking scene became frequent as catastrophic wildfires, which have consumed millions of acres in Australia, forced the rescue of dozens of koalas from burning trees and ash-covered ground.(随着灾难性野火在澳大利亚肆虐数百万英亩土地,迫使救援人员从燃烧的树木和灰烬覆盖的地面救出数十只考拉,这般令人心碎的场景已屡见不鲜。)”和划线词所在句“The plight of the koala, an iconic Australian symbol, has raised serious concerns among conservationists and scientists.(考拉作为澳大利亚的标志性象征,其plight已引起环保人士和科学家的严重关切。)”可知,灾难性的野火让考拉处于危险境地,引起了保护主义者和科学家的严重关注,plight指上句所描述的考拉所处的困境。故选A。33.细节理解题。根据第三段“These challenges stem not only from climate change but also from extensive human development.(这些挑战不仅源于气候变化,还源于大规模的人类发展活动。)”可知,考拉正面临的史无前例的严重威胁,是由气候变化和人类发展活动所造成的。故选B。34.细节理解题。根据第四段““The fires are a tragedy for our wildlife,” said Cheyne Flanagan, clinical director of the Koala Hospital, the only facility of its kind globally.(“火灾对我们的野生动物来说是一场悲剧,”考拉医院临床主任Cheyne Flanagan说,该医院是全球唯一的同类设施。)”可知,考拉医院是世界上唯一一家专门针对考拉的医疗机构。故选A。35.主旨大意题。根据第三段“Although koalas have adapted to coexist with periodic wildfires, they now face threats on an unprecedented (史无前例的) scale.(尽管考拉已经适应了与周期性的野火共存,但它们现在面临着前所未有的威胁。)”和最后一段“The situation underscores the urgent need for coordinated conservation efforts.(这一形势凸显了采取协调保护措施的急迫需要。)”、“The loss of the koala would not only be an ecological disaster but also a cultural tragedy for Australia and the world.(考拉的消失,不仅对澳大利亚乃至全世界是一场生态灾难,更将是一场文化悲剧。)”以及全文内容可知,本文主要讲述了考拉面临严重威胁,亟需保护的现状。故选C。36.A 37.D 38.B 39.E 40.C【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了中国几个极具吸引力的公园及其特色。36.由上文“China has many attractive parks, where natural beauty mixes with rich culture. These sites let visitors escape city bustle and learn about Chinese history, drawing people worldwide.(中国有许多迷人的公园,自然美景与丰富的文化融为一体。这些地方让游客逃离城市的喧嚣,了解中国历史,吸引着世界各地的人们。)”及下文“Whether you love nature or culture, there’s a Chinese park for you.(无论你喜欢自然还是文化,总有一款中国公园适合你。)”可知,本空应强调中国公园的多样性和吸引力,作为对上文的总结和对下文的引导。A选项“These diverse parks are truly China’s top travel spots.(这些多样化的公园确实是中国最顶级的旅游景点。)”符合题意,既总结了上文提到的中国公园的多样性,又引出了下文关于公园选择的讨论。故选A。37.由上文“Jiuzhaigou National Park: A Natural Gem(九寨沟国家公园:自然瑰宝)”及下文“Hidden in Sichuan’s mountains, it’s famous for clear alpine lakes (shining blue-green in sunlight) and multi-tiered waterfalls. Its forests change with seasons-wildflowers in spring, red/gold leaves in autumn, and snow in winter. Visitors hike trails to see lakes or take buses to overlook valley views.(它隐藏在四川的群山之中,以清澈的高山湖泊(在阳光下闪耀着蓝绿色)和多层瀑布而闻名。它的森林随着季节变化——春天有野花,秋天有红叶/金叶,冬天有雪。游客们徒步游览小径观赏湖泊,或乘坐公交车俯瞰山谷景色。)”可知,本空应强调九寨沟作为中国自然公园的美丽和独特性。D选项“Jiuzhaigou is widely seen as one of China’s most beautiful natural parks.(九寨沟被广泛认为是中国最美丽的自然公园之一。)”符合题意,既总结了九寨沟的特点,又引出了下文对其具体景色的描述。故选D。38.由上文“The Summer Palace: Royal Garden Charm(颐和园:皇家园林的魅力)”、“As a Beijing UNESCO site, it’s a classic Chinese landscape garden. Built as a Qing Dynasty imperial retreat, it blends man-made structures with lakes and hills.(作为北京的一处联合国教科文组织遗址,它是一座典型的中国山水园林。作为清朝皇室的避暑胜地,它将人造建筑与湖泊和山丘融为一体。)”及下文“The 700-meter Long Corridor has over 14,000 paintings of history and folk tales. At its center is Kunming Lake, covering nearly 3/4 of the park.(这条700米长的长廊上有14000多幅历史和民间故事的画作。公园的中心是昆明湖,几乎占了公园的四分之三。)”可知,本空应强调颐和园建筑的精美和细节。B选项“The palace’s buildings are elegantly designed, with careful details in every pavilion and bridge.(宫殿的建筑设计优雅,每个亭台楼阁和桥梁都精心雕琢。)”符合题意,既承接了上文对颐和园的总体介绍,又引出了下文对其具体建筑和景色的描述。故选B。39.由上文“On warm days, visitors rent boats to glide across, enjoying the breeze and reflections of pagodas (宝塔).(在温暖的日子里,游客们租船滑行,享受着微风和宝塔的倒影。)”可知,本空应强调在湖上划船这一活动的受欢迎程度和它所带来的独特体验。E选项“Boating on Kunming Lake is a favorite activity, offering a new view of the park’s beauty.(在昆明湖上划船是一项受欢迎的活动,它提供了欣赏公园美景的新视角。)”符合题意,既总结了上文提到的划船活动,又强调了这一活动所带来的独特体验。故选E。40.由上文“For dramatic landscapes, this Hunan park is a must. Its iconic quartz sandstone pillars (石英砂岩柱) (inspired Avatar’s “floating mountains”) rise from the ground, covered in greenery. It also has thrilling glass skywalks with valley views.(对于壮观的风景,这个湖南公园是必去之地。它标志性的石英砂岩柱(启发了《阿凡达》中的“悬浮山”)从地面升起,覆盖着绿色植物。它还有令人兴奋的玻璃空中步道,可以俯瞰山谷景色。)”以及下文“Whether you take sunrise photos of misty pillars or try skywalks, Zhangjiajie makes lasting memories.(无论你是拍摄雾中石柱的日出照片,还是尝试空中步道,张家界都会留下永恒的回忆。)”可知,本空是对张家界能提供的体验的总结,C选项“No matter what experience you want, Zhangjiajie has something special for you.(无论你想要什么体验,张家界都有特别的东西给你。)”能够承上启下,符合语境。故选C。41.C 42.A 43.B 44.A 45.D 46.C 47.D 48.B 49.A 50.C 51.A 52.D 53.C 54.B 55.D【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在婆罗洲旅行时,在向导的带领下探索野外、偶遇鳄鱼的经历,启发读者走出户外,欣赏大自然的奇妙。41.考查形容词词义辨析。句意:有一天,我的向导离开了平坦的道路,带我穿过了一个崎岖的山坡。A. rolling绵延起伏的;B. damp潮湿的;C. rough崎岖的;D. breathtaking惊人的。根据前文“my guide turned off the smooth road”可知,向导离开了平坦的道路,所以应该是带我穿过了一个崎岖的山坡。故选C项。42.考查副词词义辨析。句意:我们在石头中小心翼翼地前行时,突然一朵迷人的花出现在我的视野中。A. suddenly突然地;B. literally确实地;C. definitely肯定地;D. intimately亲密地。根据后文“a charming flower popped into my view among those stones”可知,后文提到了一朵迷人的花出现在我的视野中,可推理出此处说的是在石头中小心翼翼地前行时,突然一朵迷人的花出现在我的视野中。故选A项。43.考查形容词词义辨析。句意:我高兴极了,弯下腰,几乎把鼻子伸进了花蕊里。A. alarmed惊恐的;B. pleased高兴的;C. concerned关心的;D. skeptical怀疑的。根据后文“bent down and put my nose practically inside the flower’s core”可知,我弯下腰,几乎把鼻子伸进了花蕊里,可推理出作者很高兴。故选B项。44.考查副词词义辨析。句意:然而,令我惊讶的是,这只是这次旅行中的亮点之一。A. Nevertheless然而;B. Moreover此外;C. Instead相反;D. Otherwise否则。根据后文“to my surprise”可知,作者感到吃惊,可推理出此处前后为转折关系。故选A项。45.考查名词词义辨析。句意:同第4题。A. desires渴望;B. motivations动机;C. destinations目的地;D. highlights亮点。根据后文“there was still something I had yet to see”可知,后文提到还有一些东西我没看到,可推理出看花只是旅途中的亮点之一。故选D项。46.考查动词词义辨析。句意:当我接近旅行结束时,还有一些东西我还没有看到。A. summarized总结;B. suspected怀疑;C. approached接近;D. evaluated评估。根据后文“the end of my trip”可知,下文提到了旅行结束,可推理出此处指接近旅行结束时。故选C项。47.考查动词短语辨析。句意:我们计划寻找那里最可怕的生物——咸水鳄,它可以长到6米或更长。A. hold onto坚持;B. pick up捡起;C. reflect on反思;D. hunt for寻找。根据后文“the most feared creature there, the saltwater crocodile”可知,下文提到了那里最可怕的生物——咸水鳄,可推理出此处指计划寻找咸水鳄。故选D项。48.考查名词词义辨析。句意:同第7题。A. width宽度;B. length长度;C. height高度;D. size尺寸。根据后文“6 meters or more”可知,下文提到了6米或更长,可推理出此处指咸水鳄的长度可以到6米或更长。故选B项。49.考查动词词义辨析。句意:当我们用手电筒照向泥泞的岸边时,黑暗中出现了小小的声音,好像水下有什么看不见的东西打破了水面。A. emerged出现;B. paused暂停;C. continued继续;D. declined下降。根据后文“as if something unseen underwater had broken the surface”可知,好像水下有什么看不见的东西打破了水面,说明黑暗中出现了小小的声音。故选A项。50.考查动词词义辨析。句意:再看一眼,我们发现水面线上有两只贪婪的眼睛。A. heard听到;B. sneezed打喷嚏;C. spotted发现;D. sighed叹气。根据后文“two greedy eyes just above the water line”可知,下文提到了水面线上有两只贪婪的眼睛,可推理出此处指发现水面线上有两只贪婪的眼睛。故选C项。51.考查动词词义辨析。句意:当我们靠近时,它动了,我们清楚地看到那是一条鳄鱼。A. drew靠近;B. dashed猛冲;C. crawled爬行;D. sprang跳跃。根据后文“near”以及“it moved and we saw clearly it was a crocodile”可知,此处指靠近鳄鱼时,它动了,可推理出我们清楚地看到那是一条鳄鱼。故选A项。52.考查动词短语辨析。句意:我们非常小心地靠近它,最后终于看清了它的真实轮廓。A. give out分发;B. let out放出;C. turn out结果是;D. make out看清。根据后文“its true outlines”可知,下文提到了它的真实轮廓,可推理出此处指看清了鳄鱼的真实轮廓。故选D项。53.考查名词词义辨析。句意:啊哈,不管怎样,我现在可以向从未去过婆罗洲的家乡的乡亲们报告,我在野外遇到了一条饥饿的鳄鱼,并且活了下来讲述这个故事。A. victims受害者;B. opponents对手;C. folks乡亲们;D. guides向导。根据后文“back home, who had never been to Borneo”可知,下文提到了回家,还提到了他们从未去过婆罗洲,可推理出此处指向从未去过婆罗洲的家乡的乡亲们报告。故选C项。54.考查动词词义辨析。句意:同第13题。A. challenged挑战;B. encountered遇到;C. terrified使害怕;D. chased追赶。根据后文“a hungry crocodile in the wild”可知,下文提到了野外的一条饥饿的鳄鱼,可推理出此处说的是在野外遇到了一条饥饿的鳄鱼。故选B项。55.考查名词词义辨析。句意:为什么不走出户外,享受大自然为你提供的奇迹呢?A. traps陷阱;B. puzzles谜题;C. challenges挑战;D. wonders奇迹。根据前文“The world out there is so fascinating”可知,外面的世界很迷人,可推理出此处指享受大自然为你提供的奇迹。故选D项。56.started 57.equipped 58.on 59.To celebrate 60.which 61.a 62.technological 63.aggressively 64.assistance 65.and【导语】这是一篇说明文,主要介绍了中国人民解放军空军(PLAAF)的76周年纪念日相关情况56.考查动词时态。句意:它成立于1949年11月11日,最初只有几架过时的飞机,在过去七十年里,已发展成为一支配备世界领先战机的现代化力量。“成立之初只有少量老旧战机”是过去发生的动作,用一般过去时,start的过去式是started。故填started。57.考查非谓语动词。句意:它成立于1949年11月11日,最初只有几架过时的飞机,在过去七十年里,已发展成为一支配备世界领先战机的现代化力量。分析句子结构可知,空处作非谓语动词,a modern force与equip之间是被动关系,用过去分词作后置定语。故填equipped。58.考查介词。句意:如今,它越来越重视智能化、信息化驱动的作战能力。place emphasis on是固定搭配,意为 “重视;强调”,符合语境。故填on。59.考查非谓语动词。句意:为庆祝这一纪念日,中国人民解放军空军发布了一部名为Dreaming Far的微电影,展示了玄龙 - 08 无人机与两架有人战斗机(歼 - 16 和歼 - 20)组成的三机编队。分析句子结构可知,空处作非谓语动词,此处表目的,即“为了庆祝纪念日”,用动词不定式作目的状语,句首首字母大写。故填To celebrate。60.考查定语从句。句意:这是中国人民解放军空军首次公布有人机与无人机协同作战的画面,此事迅速引起全国关注。此处引导非限制性定语从句,先行词是前面整个句子,在从句中作主语,用关系代词which。故填which。61.考查不定冠词。句意:自技术进步应用于中国人民解放军空军以来,人工智能已成为提升飞行员技能的关键工具。tool是可数名词单数,此处表示“一种关键工具”,表泛指,key以辅音音素开头,用不定冠词a。故填a。62.考查形容词。句意:自技术进步应用于中国人民解放军空军以来,人工智能已成为提升飞行员技能的关键工具。此处修饰名词advancement,需用形容词形式,technology的形容词是 technological(技术的)。故填technological。63.考查副词。句意:在与人工智能的模拟空战中,飞行员马晓面临了前所未有的挑战,他指出,人工智能“进攻性很强,而且从不犯错”。此处修饰动词working,需用副词形式,aggressive的副词是aggressively(攻击性地;积极地)。故填aggressively。64.考查名词。句意:在人工智能的协助下,飞行员在实战化训练中取得了显著进步。此处作介词With的宾语,且前面有AI’s 修饰,需用名词形式,assist的名词是assistance,为不可数名词。故填assistance。65.考查连词。句意:中国人民解放军空军从机械化向信息化、从防空向攻防兼备的转型,体现了其紧跟未来战争步伐的决心。根据前文“from mechanization to information”的结构,以及后文 “from air defense to offensive-defensive capabilities”的并列逻辑,此处需用并列连词and连接两个并列的表述。故填and。66.Dear Jack,Thank you for your kind invitation to visit France this summer! However, I’m afraid I won’t be able to travel abroad due to some family commitments and the ongoing global situation.Instead, I suggest we explore some beautiful destinations within China. For instance, we could visit the Great Wall, a symbol of Chinese history and culture, or wander through the picturesque landscapes of Guilin. These places offer unique experiences and are easily accessible.I hope this alternative plan sounds appealing to you. Let’s make the most of our summer together!Best regards,Li Hua【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给交换生Jack回封邮件,告诉对方自己不能去国外旅游的原因,并给出自己的旅游地点建议。【详解】1.词汇积累由于:due to → on account of风景优美的:picturesque → scenic可进入的:accessible → reachable充分利用:make the most of → take full advantage of2.句式拓展简单句变复合句原句:For instance, we could visit the Great Wall, a symbol of Chinese history and culture, or wander through the picturesque landscapes of Guilin.拓展句:For instance, we could visit the Great Wall, which is a symbol of Chinese history and culture, or wander through the picturesque landscapes of Guilin.【点睛】【高分句型1】Instead, I suggest we explore some beautiful destinations within China. (运用了省略that引导的宾语从句,从句使用虚拟语气)【高分句型2】I hope this alternative plan sounds appealing to you. (运用了省略that引导的宾语从句)67.He knew he couldn’t just walk away and let it stay this way. Mark rolled up his sleeves determinedly. First, he picked up all the visible trash along the bank, filling several large garbage bags. He then used a long stick to fish out the floating items in the water. As he worked, some local kids noticed what he was doing and came over to help. Encouraged by their enthusiasm, Mark explained the importance of keeping the river clean. Together, they made a plan to clean the river regularly.The river looked much better, but Mark didn’t stop there. He decided to raise awareness about environmental protection in the whole town. He organized a community meeting, showing pictures of the river’s past and present. People were shocked and realized their mistakes. With everyone’s support, Mark started a campaign to plant trees along the riverbank and set up signs to remind people not to litter. Slowly but surely, the river began to regain its former beauty, and Mark’s childhood paradise was coming back to life.【导语】本文以人物为线索展开,主要讲述马克的家乡有一条美丽的河流,承载着他童年诸多美好回忆。去年他去外地上高中,暑假回来却发现河流变得脏乱不堪,这让他十分痛心。【详解】1.段落续写:①由第一段首句内容“他知道自己不能就这样一走了之,任由它一直如此。”可知,第一段续写应围绕马克先是坚定地挽起袖子清理河岸垃圾,用长棍捞出水中漂浮物,接着一些当地孩子受到感染前来帮忙,他借此向孩子们解释保护河流的重要性,并一起制定定期清理计划。②由第二段首句内容“这条河看起来好多了,但马克并没有就此停下脚步”可知,第二段续写要体现马克为了让河流持续变好,在全镇范围内所做的进一步努力,像提高人们环保意识等举措。他组织社区会议,展示河流前后对比图片,让人们意识到错误。在大家支持下,开展沿河岸种树、设立提醒标志等活动,使河流逐渐恢复往日美丽。2.续写线索:马克决定行动——清理河岸及水中垃圾——孩子加入——共同制定清理计划——河流改善——组织会议提高环保意识——开展系列环保活动——河流恢复美丽。3.词汇激活行为类①帮助:help /assist②鼓励:encourage/motivate③组织:organize /arrange情绪类①吃惊的:shocked /astonished②热情:enthusiasm /passion【点睛】【高分句型 1】As he worked, some local kids noticed what he was doing and came over to help.(运用 as 引导时间状语从句,以及 what 引导宾语从句)【高分句型 2】He organized a community meeting, showing pictures of the river’s past and present.(运用现在分词作状语)答案第1页,共2页江西省武宁县振风高级中学2025-2026学年度上学期高三12月阶段检测英语试卷答题卡时长:120分钟 试卷满分:150分姓名___________班级__________考场___________座号__________第一部分:听力(每题1.5分共计:30分)1 2 3 4 5 6 7 8 9 10[ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ][ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ][ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ]11 12 13 14 15 16 17 18 19 20[ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ][ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ][ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ](条形码粘贴处)第二部分:阅读理解(每题2.5分共计:50分)21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40[ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ][ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ][ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ][ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ][ E ] [ E ] [ E ] [ E ] [ E ][ F ] [ F ] [ F ] [ F ] [ F ][ G ] [ G ] [ G ] [ G ] [ G ]第三部分:英语知识运用(第一节)(每题1分共计:15分)41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55[ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ][ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ][ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ][ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ]第三部分:英语知识运用(第二节)(每题1.5分共计:15分)56. ________________________________ 57. ________________________________58. ________________________________ 59. ________________________________60. ________________________________ 61. ________________________________62. ________________________________ 63. ________________________________64. ________________________________ 65. ________________________________第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)Dear Jack,YoursLi Hua第二节(满分25分)He knew he couldn’t just walk away and let it stay this way.The river looked much better, but Mark didn’t stop there. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 江西省武宁县振风高级中学2025-2026学年度第一学期高三12月阶段检测英语试卷.docx 江西省武宁县振风高级中学2025-2026学年度第一学期高三12月阶段检测英语试卷.pdf 江西省武宁县振风高级中学2025-2026学年度第一学期高三12月阶段检测英语试卷听力.mp3 江西省武宁县振风高级中学2025-2026学年度第一学期高三12月阶段检测英语试卷答案.docx 江西省武宁县振风高级中学2025-2026学年度第一学期高三12月阶段检测英语试卷答题卡.docx