Unit 6 At One with Nature.单元练习题(含解析)- -2025-2026学年高中英语外研版必修第一册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 6 At One with Nature.单元练习题(含解析)- -2025-2026学年高中英语外研版必修第一册

资源简介

Unit 6 At One with Nature.
第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)
第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Four great places to go in the UKCentre for Alternative Technology
It began as a community looking for ways of life without fossil fuels (化石燃料). The group included gardeners and engineers and its early experiments looked at wind and solar power. Two years later, a visitor centre was opened to make more people know this community’s lifestyle. Today its renewable tech and gardens attract many visitors.Wildwood Trust
It is a great place for all ages where you can see amazing wildlife native to Britain. It holds an amazing collection of over 200 British animals. With a huge adventure playground for kids, it is good for families. Wildwood Trust offers half-price tickets to those who arrive by public transport.St Nicks
It’s surprising that the city centre is just a mile away when you walk through the grassy paths there. The place, now alive with birdsong and wild flowers, was once York’s rubbish tip (垃圾场). Now many apple trees grow there. And there’s a popular mini-Stonehenge in the middle, which is made of stones once thrown there.Findhorn Foundation
The Findhorn Foundation has been trying to be a living model for the future since the 1960s. This is an eco-village with an arts centre and publishers; there are also films and plays on offer in the Universal Hall. Being in the Findhorn Foundation reminds you that powerful and positive visions for the future can be realized.
1.What is the aim of the Centre for Alternative Technology most probably
A.To share the idea of green living.
B.To call for people to believe in science.
C.To support new technology for fossil fuels.
D.To make more scientists join its experiments.
2.What can we know about the Wildwood Trust
A.It offers many free adventures to children.
B.It often organizes environmental activities.
C.It encourages trips to the place by public transport.
D.It increases the public’s knowledge of foreign animals.
3.What’s special about St Nicks
A.It has many kinds of fruit trees.
B.Some people enjoy collecting stones there.
C.Some animals suffer from human waste there.
D.It has turned from a dirty place into a beautiful attraction.
B
Imagine driving behind a huge truck shooting clouds of smoke into the air while your new fully electric vehicle cleans up its carbon emissions. This dream may soon be a reality. A team of students in the Netherlands has created an electric car that not only doesn't produce carbon dioxide when driving, but actually pulls it out of the air.
The two-seater sports car was designed and built in less than a year by a team of 35 students at Eindhoven University of Technology. Called “ZEM”, which stands for “Zero Emission Mobility”, the car is equipped with special devices that remove carbon dioxide from the air as it drives. The team calculates if ZEM is driven about 32,000 kilometres, it can remove 2 kilogrammes of carbon dioxide from the air. That's not a huge amount, but 10 ZEM cars on the road for a year would remove as much carbon dioxide as a typical tree does during that time. They point out that there are over a billion passenger cars in the world that could be using this technology. And if a billion cars were removing carbon dioxide instead of producing it, the result would be huge.
ZEM also has several other innovations that help to make it more sustainable: The car's frame and panels (控制板) are 3D printed to reduce waste; it was built using recycled and recyclable materials; and it can be easily taken apart so that many of its parts can be reused. ZEM's battery is also reusable, and has another handy feature: It can be charged with solar panels on the car's roof—and can even be used to provide power to your house when the car isn't on the road.
According to the statistics, transportation was responsible for over 20% of global carbon dioxide emissions in 2020—and of those emissions, cars were responsible for 41%.The Eindhoven team says its goal is to challenge the electric car industry: If 35 students can build a car like this in less than a year, then surely car manufacturers (生产商) are expected to adopt these innovations, too.
4. What is special about ZEM
A.It can end the world's CO2 release. B.It can cut the truck's CO2 emissions.
C.It can reduce the level of CO2 in the air. D.It can absorb dirty air as well as CO2.
5. Why does the team calculate the amount of CO2 absorbed by ZEM in Paragraph 2
A.To demonstrate a superb vision of ZEM cars.
B.To explain how ZEM removes CO2 as trees do.
C.To illustrate the ongoing change in car making.
D.To show the influence of ZEM on the car market.
6. What do we know about all the components of ZEM
A.They are of high quality. B.They are easy to process.
C.They are convenient to print. D.They are environmentally friendly.
7. What does the Eindhoven team hope to achieve in the future
A.Sharp decline in fuel consumption. B.Mass production of ZEM cars.
C.Big success in beating other car makers. D.Dramatic changes in transportation.
C
A recent fireworks show, held in the Himalayas by a well-known outdoor brand (品牌) working with a famous artist, has drawn widespread attention and heated discussions. The event, wanting to put art and nature together, has raised concerns about its possible influence on the local ecosystem.
The brand said that the event was designed to celebrate the beauty of nature through art. However, many people have expressed worries about the environmental results of setting off fireworks in such an ecologically sensitive region.
Environmental experts point out that the Himalayas are home to unique wildlife and plants that could be disturbed by the loud noises and bright lights of fireworks. Moreover, the remains of fireworks might pollute the soil and water sources, which are extremely important for the local environment.
Although the brand stated that they had taken measures to reduce the environmental impact, such as using biodegradable (可生物降解的) materials and cleaning up after the event, the public remains unsure. Some people believe that no fireworks show should be held in such a fragile natural habitat.
Local authorities (管理部门) have also begun to look into the event. They emphasized the importance of balancing artistic activities with environmental protection, especially in areas as fragile as the Himalayas.
This event has caused a broader discussion about the responsibility of artists and brands to protect nature when expressing art. It reminds us that while art is valuable, it should not come at the cost of harming the environment.
Up to now, the brand has not yet given a detailed follow-up plan about the show. All eyes are on the brand, and the public is eagerly waiting to see how the brand will reply to these concerns.
8.What is the purpose of the show
A.To attract more tourists.
B.To draw attention to the brand.
C.To test new firework materials.
D.To express the beauty of nature with art.
9.Which might be a direct result of the show
A.Attracting more tourists. B.Polluting local resources.
C.Killing wildlife and plants. D.Improving the brand’s image.
10.Which is the key focus of the local authorities on this event
A.Supporting more artistic events.
B.Stopping all fireworks in the area.
C.Making rules on artistic activities.
D.Keeping nature and art hand in hand.
11.What might be expected of the brand by the public
A.To say sorry to the public. B.To help fix the environment.
C.To pay for the nature damage. D.To improve fireworks’ quality.
D
Plastic is low-cost and long-lasting. It is not easily degraded(降解) because natural degradation processes can’t deal with its chemical components(成分). It takes in other ocean-present harmful substances. These chemical and dangerous components are gradually got into the atmosphere with additives such as color, which turns out to be really harmful when the plastic breaks down.
The design and development of new plastic products was sped up after World War II. Life without plastic seemed impossible in the modern age. But even though plastic was quite convenient, the dark side of it was seen as people began to enjoy the throw-away community. Many plastic products, such as plastic bags, have a lifetime of a few minutes to hours. However, they’ll stay in the environment for hundreds of years. We are destroying the very world that nurtured us.
Just 9% of plastic has been recycled and 12% burnt after production rose in the 1950s, which leave s about 79% of the 8.3 billion tons produced sitting in landfills(垃圾填埋场) or damaging our fields, oceans, and waterways. And each year the plastic ends up as contaminants. So to beat plastic pollution, we need to work together.
While plastic burning reduces the amount of waste dumped into oceans and lands, harmful gases are still produced, which also leads to greenhouse gases. However, if we make a firm decision and use modern waste management methods, we will be able to create a safe and healthy world. It is high time that we as responsible global citizens, took on the duty of protecting our environment and made great effort in saving our mother earth, instead of just leaving everything to our government. So, ladies and gentlemen, let’s make a promise to successfully deal with plastic waste and protect our world from all possible risks.
12.What is Paragraph 1 mainly about
A.The harm of plastic. B.The convenience of plastic.
C.The protection of plastic. D.The use of plastic.
13.Which word can best describe the writer’s feeling in Paragraph 2
A.Happy. B.Worried. C.Excited. D.Relaxed.
14.What does the underlined word “contaminants” in Paragraph 3 mean
A.Things that cause pollution. B.Things that produce plastic.
C.Things that cost money. D.Things that help people.
15.From which is the text most probably taken
A.A short story. B.A speech. C.A newspaper. D.A notice.
第二节 七选五 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
What is the best sleep position for your health
It’s difficult to control what sleeping position we naturally fall into, as our body will subconsciously all into the most comfortable position for us. However, some positions are better for you than others and come could hold back your health and wellbeing.16.
If you sleep on your side
More than 60 per cent of people sleep on their side. Often our body naturally moves to this position, which is linked to when we were in the womb in the foetal(胎儿的) position.17It offers a number of benefits to your body, from promoting healthy spine alignment(脊椎对齐) which can help to prevent back pain to reducing heartburn and snoring(打鼾).
If you sleep on your back
Lying on your back is the second most popular sleeping position and offers just as many benefits as side sleeping. When you’re sleeping on your back, it’s easy to keep alignment and to also evenly distribute your weight.18.
If you sleep on your stomach
Sleeping on your stomach is the least common sleeping position.19And those who sleep on their stomach could put themselves at risk of a less restful night’s sleep. The stomach offers the least amount of back support and can increase pressure on the spine which may cause pain once you wake up.
20You should consider various factors such as if you snore or suffer sleep problems, or if you often have back and neck pain. Side sleeping has been noted as the best position for the body, so this is probably one to try and get into the habit of trying, but again, it all depends on you.
A.This also helps to prevent any neck and back pain.
B.Sleeping on your side is probably the best position.
C.Side sleeping would be particularly beneficial for older people.
D.There are more negatives to this position compared to positives.
E.Determining the sleeping position for you is personal preference.
F.Here, this article reveals exactly how your sleep position is affecting your health.
G.This is mostly likely because it is one of the most comfortable sleeping positions.
第二部分 英语知识运用(共两节,满分30分)
第一节 完形填空 (共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
It was late July and except for a few thin, white clouds the sky was a bright blue. The sun was 21 on the green grass giving it a golden colour. Birds were 22 flying to and from their homes feeding their 23 growing babies. The air was full of the smell of freshly-cut grass and the sweet smell of 24 . In the field behind my house, I could see sheep 25 grass by the edge of the woods.
Our black cat, Alice was sleeping under the shade (阴凉) of our Maple tree, without noticing the little rabbit that was 26 along in the field behind my home. I could see the trees, flowers, and plants along the side of the 27 . All of this beauty was here for me just as I 28 outside. Filled with all this, my heart felt so 29 . I breathed in the sweet, cool, morning air and walked without 30 in the grass, experiencing nature. I knew that a heat wave was on the way so I wanted to enjoy the comfort of the morning and 31 all of these wonderful gifts of nature creation.
Just then a lovely, yellow butterfly flew down and 32 on a flower right in front of me. It beat its 33 and I smiled. It flew up, circled my face and then was blown away by the gentle 34 . A peace filled me as I received the message of nature. And I 35 nature for this beautiful day, this beautiful world, and this beautiful life.
21.A.appearing B.moving C.shining D.burning
22.A.easy B.busy C.happy D.difficult
23.A.entirely B.actually C.definitely D.rapidly
24.A.flowers B.vegetables C.plants D.trees
25.A.touching B.eating C.searching D.smelling
26.A.jumping B.warning C.fighting D.looking
27.A.house B.village C.farm D.road
28.A.worked B.stepped C.relaxed D.played
29.A.weak B.sad C.full D.calm
30.A.shoes B.words C.question D.doubt
31.A.take in B.sweep away C.hand out D.give up
32.A.hunted B.walked C.rushed D.landed
33.A.legs B.wings C.back D.head
34.A.water B.power C.wind D.sound
35.A.improved B.protected C.praised D.thanked
第二节 语法填空 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Floods are common and frequently destructive natural events that annually affect around 250 million people worldwide. Though the causes of floods — usually heavy rainfall or 36 (melt) show — are unavoidable, knowledge of the correct procedures before, during and after a flood can make 37 difference.
Before a flood occurs, we must work to reduce the risk to people and their 38 (valuable). Firstly, you should prepare disaster supplies 39 include a light source, sleeping bags, warm clothes, and most importantly, at least three days of food and drinking water. Secondly, you should bring the most important objects to the upper levels of your house, ensuring that they will be less likely 40 (ruin).
During a flood, it’s important to leave 41 you are immediately. The longer you stay, the more danger you’ll be in. Be sure to move to 42 (high) ground. If you’re already inside a building, move to the upper floor. Don’t walk or drive through the moving floodwater, since as little as 15 centimeters of moving water 43 (be) enough to knock down an adult, and 60 centimeters can wash most cars away.
44 a flood, be attentive enough to official news reports to find out when it’s safe to return to your home. As you return home, watch out for possible dangers. The flood may have damaged roads and power lines already. Keep away from the 45 (pollute) flood water as it may be unsafe to touch.
第三部分 写作(共两节, 满分40分)
第一节(满分15分)
46.当前全球环境问题严峻,假如你是学生会主席李华,请你以学生会的名义在英语校报上向全校学生发起保护环境的倡议。内容包括:
1.保护环境的重要性;
2.具体措施;
3.发出呼吁。
注意:
1.词数80左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
Dear fellow students,
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
The Student Union
第二节(满分25分)
47.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写,使之构成一篇完整的短文,只写一段。
Thin, ordinary, and undisciplined (缺乏自律的), I was the underdog (弱者) of the boys’ basketball tryouts (选拔赛) in seventh grade. Making the team was very important to me. Although I was extremely nervous, I truly thought I would make the team. But I was too optimistic, and quickly faced a real test.
When on the court (球场), I was breathless like an old man; clearly, I was out of shape and having trouble keeping up. When it hit me that this was only the first day, and that there was a second to follow, I realized I would have to face it to gain a place on the team.
Unfortunately, day two went exactly like day one: I missed shots, passed badly like an out-of-breath fool. Hoping the coach was not watching all my bad moves, I had trouble keeping a positive attitude. Finally, Coach posted the lists of the Boys A and B Teams. Everybody quickly ran to see the chosen few.
After scanning the list once, twice, three times, my name was nowhere. With my head hanging, I knew this experience had not gone as I planned.
On the way home, I complained, “How could that foolish boy is a better choice than me And…”
“Adam!” my mom stopped me. “Why don’t you realize maybe you need a little more practice You’d better go to basketball camps next summer. ”
Mom’s words resonated with(共鸣) me. I realized that failing to make the team was nobody’s fault but mine and I had to make changes to be admitted in the eighth-grade basketball tryouts.
注意:
1.续写词数应为100左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Then I took as many basketball training chances as I could find.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
一、阅读
【答案】1.A 2.C 3.D
【分析】本文是一篇应用文。文章介绍英国四个环保景点,推广绿色生活与生态保护理念。
【解析】1.细节理解题。根据Centre for Alternative Technology标题下“Two years later, a visitor centre was opened to make more people know this community’s lifestyle. Today its renewable tech and gardens attract many visitors. (两年后,一个游客中心开放,让更多的人了解这个社区的生活方式。如今,它的可再生技术和花园吸引了许多游客。)”可知,该中心旨在推广可再生能源和环保生活方式,即分享绿色生活的理念。故选A。
2.细节理解题。根据Wildwood Trust标题下“Wildwood Trust offers half-price tickets to those who arrive by public transport. (Wildwood Trust为乘坐公共交通工具前来的游客提供半价门票。)”可知,Wildwood Trust鼓励游客乘坐公共交通前往。故选C。
3.细节理解题。根据St Nicks标题下“The place, now alive with birdsong and wild flowers, was once York’s rubbish tip (垃圾场). (这个地方现在充满了鸟鸣和野花,曾经是York的垃圾场。)”可知,St Nicks它从一个脏乱的垃圾场变成了美丽的景点。故选D。
【答案】
4.C
5.A
6.D
7.B
【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了荷兰的一个学生团队发明了一种叫作ZEM的电动汽车,这种汽车不仅在行驶时不产生二氧化碳,而且可以从空气中吸收二氧化碳。
【详解】
4.细节理解题。根据第二段中的Called “ZEM”, which stands for “Zero Emission Mobility”, the car is equipped with special devices that remove carbon dioxide from the air as it drives.可知,ZEM的特殊之处在于它能降低空气中的二氧化碳含量。故选C项。
5.推理判断题。根据第二段中的The team calculates if ZEM is driven about 32,000 kilometres… 10 ZEM cars on the road for a year would remove as much carbon dioxide as a typical tree does during that time.可知,研究团队计算ZEM吸收二氧化碳的量是为了表明ZEM汽车这一构想绝佳。故选A项。
6.细节理解题。根据第三段中的The car's frame and panels are 3D printed to reduce waste; it was built using recycled and recyclable materials… ZEM's battery is also reusable可知,ZEM汽车的所有零部件都是环保的。故选D项。
7.推理判断题。根据最后一段中的If 35 students can build a car like this in less than a year, then surely car manufacturers are expected to adopt these innovations, too.可知,这支来自埃因霍芬理工大学的学生团队希望在未来实现ZEM汽车的量产。故选B项。
【答案】8.D 9.B 10.D 11.B
【分析】本文是一篇新闻报道。主要围绕某品牌与艺术家在喜马拉雅举办烟花秀引发的争议展开,探讨其环境影响及各方态度。
【详解】8.细节理解题。根据第二段中的“The brand said that the event was designed to celebrate the beauty of nature through art.(该品牌表示,举办此次活动旨在通过艺术展现自然之美)”可知,此次烟花秀的目的是用艺术表达自然之美。故选D项。
9.细节理解题。根据第三段中的“Moreover, the remains of fireworks might pollute the soil and water sources, which are extremely important for the local environment.(此外,烟花残骸可能会污染土壤和水源,而这些对当地环境至关重要)”可知,此次烟花秀可能带来的直接后果是污染当地资源。故选B项。
10.细节理解题。根据第五段中的“They emphasized the importance of balancing artistic activities with environmental protection, especially in areas as fragile as the Himalayas.(他们强调了平衡艺术活动与环境保护的重要性,尤其是在喜马拉雅这样脆弱的地区)”可知,当地管理部门对此次事件的核心关注点是让自然与艺术协同发展。故选D项。
11.推理判断题。根据第四段中的“Although the brand stated that they had taken measures to reduce the environmental impact, such as using biodegradable (可生物降解的) materials and cleaning up after the event, the public remains unsure.(尽管该品牌表示,他们已经采取措施减少对环境的影响,比如使用可生物降解的材料,并在活动结束后进行清理,但公众仍持怀疑态度)”及最后一段中“All eyes are on the brand, and the public is eagerly waiting to see how the brand will reply to these concerns.(所有的目光都集中在该品牌身上,公众也急切地想知道该品牌将如何回应这些担忧)”可推断,公众可能期望该品牌帮助修复环境。故选B项。
【答案】12.A 13.B 14.A 15.B
【分析】本文是一篇演讲稿,属于应用文体,主要讲述了塑料对环境的危害,并倡议大家担起责任处理塑料废物、保护地球。
【详解】12.主旨大意题。根据第一段中的“It is not easily degraded(降解) because natural degradation processes can’t deal with its chemical components(成分). It takes in other ocean-present harmful substances. These chemical and dangerous components are gradually got into the atmosphere with additives such as color, which turns out to be really harmful when the plastic breaks down.(因为自然降解过程不能处理其化学成分,所以它不易降解。它吸收其他海洋中存在的有害物质。这些化学成分和危险成分随着色剂等添加剂逐渐进入大气中,而当塑料分解时,着色剂就变得非常有害。)”可知,塑料的化学成分不能在自然中降解,它吸收有害物质,塑料中的化学成分和危险成分会进入大气,污染大气环境。由此可推测出,第一段主要讲述了塑料的害处。故选A。
13.推里判断题。根据第二段最后一句“We are destroying the very world that nurtured us.(我们正在摧毁养育我们的世界。)”可知,作者认为我们使用塑料是在摧毁我们赖以生存的世界,由此可推测出,作者对这种现状感到担忧。故选B。
14.词义猜测题。根据画线词后一句“So to beat plastic pollution, we need to work together.(所以,为了防止塑料污染,我们需要共同努力。)”可知,塑料会产生污染,由此可推测出,画线词所在句表达的是每年塑料最终都会成为污染物。contaminants意为“污染物”,与A项意思最接近。故选A。
15.推理判断题。根据最后一段中的“So, ladies and gentlemen, let’s make a promise to successfully deal with plastic waste and protect our world from all possible risks.(所以,女士们,先生们,让我们承诺会成功地处理塑料废物,保护我们的世界免受一切可能的风险。)”可知,文章在最后一段呼吁大家要承诺处理塑料废物,保护环境,并以“ladies and gentlemen”引起大家的注意,由此可推测出,这是一篇面对观众发表的演讲。故选B。
【答案】
16. F
17. B
18. A
19. D
20. E
【分析】
本文是一篇说明文。文章介绍了三种睡觉姿势对健康的影响。
【详解】
16. 空格处的句子应该是一个承上启下的句子,根据下文讲述的三种睡觉姿势对健康的影响可知,空格处的句子应该提到睡觉姿势对人的健康的影响,所以F项“Here, this article reveals exactly how your sleep position is affecting your health.(在这里,这篇文章揭示了你的睡眠姿势是如何影响你的健康的。)”填入空格处,可以引起下文,符合题意。故选F项。
17. 空格前的句子“Often our body naturally moves to this position, which is linked to when we were in the womb in the foetal(胎儿的) position.(我们的身体通常会自然地移动到这个姿势,这与我们在子宫里的胎儿姿势有关。)”是说侧卧而睡与胎儿的姿势有关,而空格后的句子“It offers a number of benefits to your body, from promoting healthy spine alignment(脊椎对齐) which can help to prevent back pain to reducing heartburn and snoring.(它对你的身体有很多好处,从促进健康的脊柱,可以帮助防止背痛,到减少胃灼热和打鼾。)”却是在说侧卧而睡对健康的好处,前后句子之间缺少过渡,所以空格处的句子应该起到过渡作用,过渡到讲述侧卧而睡对健康的影响上来。所以B项“Sleeping on your side is probably the best position.(侧卧可能是最好的睡姿。)”填入空格处,可以起到这种过渡作用。故填B项。
18. 空格前的句子“When you’re sleeping on your back, it’s easy to keep alignment and to also evenly distribute your weight.(当你平躺着睡觉时,很容易保持身体的直线,也很容易平均分配你的体重。)”是说,平躺着睡觉对身体的好处,空格处的句子也应该涉及平躺着睡的好处,所以A项“This also helps to prevent any neck and back pain.(这也有助于预防颈部和背部疼痛。)”填入空格处,可以顺接上文的内容。故选A项。
19. 空格前的句子“Sleeping on your stomach is the least common sleeping position. (趴着睡是最不常见的睡姿。)”是说趴着睡是最不常见的睡姿,空格后的句子“And those who sleep on their stomach could put themselves at risk of a less restful night’s sleep. The stomach offers the least amount of back support and can increase pressure on the spine which may cause pain once you wake up.(那些趴着睡的人可能会让自己晚上睡得不那么安稳。胃对背部的支撑最少,而且会增加脊椎的压力,醒来后可能会引起疼痛。)”又说趴着睡对健康的不良影响,所以空格处的句子也应该是说趴着睡的弊端,所以D项“There are more negatives to this position compared to positives.(这种姿势的坏处比好处要多。)”填入空格处,和上下文是顺接关系,符合题意。故选D项。
20. 空格后的句子“You should consider various factors such as if you snore or suffer sleep problems, or if you often have back and neck pain.(你应该考虑各种因素,比如你是否打鼾或有睡眠问题,或者你是否经常背部和颈部疼痛。)”是说,你的睡觉姿势可能受各种因素的影响,与个人的具体情况有关,空格处的句子也应该提到相关内容,所以E项“Determining the sleeping position for you is personal preference.(睡姿是个人喜好决定的。)”填入空格处,和下文是顺接关系。故选E项。
【答案】
21.C
22.B
23.D
24.A
25.B
26.A
27.D
28.B
29.C
30.A
31.A
32.D
33.B
34.C
35.D
【详解】
21.考查动词词义辨析。句意为:阳光照在绿色的草地上,使草地呈现出金黄色。A. appearing出现;B. moving移动;C. shining闪光;D. burning燃烧。由下文giving it a golden colour.可知,草地呈现出金黄色,这说明是阳光照在草地上造成的,故选C。
22.考查形容词词义辨析。句意为:鸟儿们忙着飞来飞去,给它们快速成长的幼鸟喂食。A. easy简单的;B. busy忙的;C. happy高兴的;D. difficult困难的。由下文flying to and from their homes feeding their growing babies.可知,鸟儿们忙着给幼鸟喂食,故选B。
23.考查副词词义辨析。句意为:鸟儿们忙着飞来飞去,给它们快速成长的幼鸟喂食。A. entirely完全地;B. actually事实上;C. definitely肯定地;D. rapidly快速地。由下文growing babies和常识可知,幼鸟成长地很快,故选D。
24.考查名词词义辨析。句意为:空气中弥漫着刚割下的青草和鲜花的香味。A. flowers花朵;B. vegetables蔬菜;C. plants植物;D. trees树。由上文the sweet smell of可知,鲜花散发着香气,故选A。
25.考查动词词义辨析。句意为:在我房子后面的田野里,我可以看到绵羊在树林边吃草。A. touching触摸;B. eating吃;C. searching搜寻;D. smelling闻。由下文grass by the edge of the woods.和上文提到的reshly-cut grass刚割的草可知,绵阳在吃草,故选B。
26.考查动词词义辨析。句意为:我们的黑猫爱丽丝正在枫树下睡觉,没有注意到小兔子在我家后面的田野里跳来跳去。A. jumping跳跃;B. warning警告;C. fighting斗争;D. looking看到。由上文the little rabbit和下文along in the field behind my home可知,兔子应是在田野里跳来跳去,故选A。
27.考查名词词义辨析。句意为:我可以看到路边的树木、花草和植物。A. house房间;B. village村庄;C. farm农场;D. road公路。由上文I could see the trees, flowers, and plants along the side of the可知,路边有树木、花草和植物,故选D。
28.考查动词词义辨析。句意为:当我走出去的时候,所有这些美丽的东西都在这里等着我。A. worked工作;B. stepped迈,行走;C. relaxed放松;D. played玩。由上文All of this beauty was here for me just as I 和下文outside可知,作者走出去的时刻看到了这些美景,故选B。
29.考查形容词词义辨析。句意为:眼前充满了这一切,我的心感到如此充实。A. weak虚弱的;B. sad伤心的;C. full满的,充实的;D. calm冷静的。由上文Filled with all this, my heart felt so可知,作者眼前都是美景,内心感到很充实,故选C。
30.考查名词词义辨析。句意为:我呼吸着清晨甜美、凉爽的空气,在草地上赤脚走着,感受着大自然。A. shoes鞋子;B. words单词;C. question问题;D. doubt怀疑。由下文experiencing nature可知,作者光着脚在草地上走着,以此来感受大自然,故选A。
31.考查动词短语词义辨析。句意为:我知道一股热浪即将来临,所以我想享受清晨的舒适,接受大自然创造的所有这些奇妙的礼物。A. take in吸收,接受;B. sweep away扫除;C. hand out分发;D. give up放弃。由上文I breathed in the sweet, cool, morning air and walked without in the grass, experiencing nature.可知,作者呼吸着清晨甜美、凉爽的空气,享受着大自然的美景,这是在接受大自然所创造的这些奇妙的礼物,故选A。
32.考查动词词义辨析。句意为:就在这时,一只可爱的黄色蝴蝶飞下来,落在我面前的一朵花上。A. hunted打猎;B. walked走路;C. rushed冲;D. landed降落。由上文Just then a lovely, yellow butterfly flew down可知,一只蝴蝶飞下来,落在了一朵花上,故选D。
33.考查名词词义辨析。句意为:它拍打着翅膀,我笑了。A. legs腿;B. wings翅膀;C. back后背;D. head头。由上文It beat its和下文It flew up可知,蝴蝶拍打着翅膀飞了起来,故选B。
34.考查名词词义辨析。句意为:它飞了起来,盘旋在我的脸上,然后被微风吹走了。A. water水;B. power权利;C. wind风;D. sound声音。由上文then was blown away by the gentle可知,蝴蝶应是被微风给吹走了,故选C。
35.考查动词词义辨析。句意为:我感谢大自然赐予我这么美好的一天,这么美好的世界,这么美好的生活。A. improved提高,改善;B. protected保护;C. praised表扬;D. thanked感谢。由下文nature for this beautiful day, this beautiful world, and this beautiful life.可知,作者为大自然赐予他这么美好的一天,这么美好的世界,这么美好的生活而表示感谢,故选D。
【答案】
36.melted
37.a
38.values
39.that/which
40.to be ruined
41.where
42.higher
43.is
44.After
45.polluted
【详解】这是一篇说明文。洪水是一种常见且经常具有破坏性的自然事件,每年影响全球约2.5亿人。虽然造成洪水的原因——通常是暴雨或冰雪融化——是不可避免的,但了解洪水发生之前、期间和之后的正确处理程序可以起到重要作用;
36.考查形容词。句意:虽然造成洪水的原因——通常是暴雨或融化的冰雪——是不可避免的,但了解洪水发生之前、期间和之后的正确处理程序可以起到重要作用。修饰名词snow应用形容词melted,作定语。故填melted;
37.考查冠词。句意:虽然造成洪水的原因——通常是暴雨或融化的冰雪——是不可避免的,但了解洪水发生之前、期间和之后的正确处理程序可以起到重要作用。表示“起到重要作用”短语为make a difference。故填a;
38.考查名词的数。句意:在洪水发生之前,我们必须努力减少对人民及其价值观的威胁。根据上文their可知应用复数形式。故填values;
39.考查定语从句。句意:首先,你应该准备救灾物资,包括光源、睡袋、保暖衣服,最重要的是,至少三天的食物和饮用水。定语从句修饰先行词supplies,关系词在从句中作主语,指物,故填that/which;
40.考查非谓语动词。句意:其次,你应该把最重要的物品带到你房子的上层,确保它们不太可能被破坏。此处为短语be likely to do sth.,且they与ruin构成被动关系,故用to be done形式。故填to be ruined;
41.考查宾语从句。句意:在洪水期间,立即离开你所在的地方是很重要的。引导宾语从句,从句中表示“你所在的地方”应用where引导。故填where;
42.考查比较级。句意:一定要搬到地势较高的地方。此处表示“更高的”应用比较级higher。故填higher;
43.考查主谓一致。句意:不要在移动的洪水中行走或开车,因为只要15厘米的移动水就足以击倒一个成年人,而60厘米的移动水可以将大多数汽车冲走。陈述客观事实用一般现在时,此处主语是15 centimeters of moving water,谓语用单数。故填is;
44.考查介词。句意:洪水过后,要留意官方的新闻报道,看看什么时候回家是安全的。表示“在……之后”应用介词after,首字母大写。故填After;
45.考查形容词。句意:远离被污染的洪水,因为触摸它可能是不安全的。修饰后文flood water应用形容词polluted,作定语。故填polluted。
46.【答案】Dear fellow students,
With the global environmental problems becoming increasingly severe, it’s high time we took action to protect our planet. A healthy environment is the foundation of our survival and development, providing us with clean air, water, and abundant resources. Once damaged, it will bring irreversible disasters to humanity.
Here are some practical measures we can take. First, we should reduce waste by recycling and reusing items. Second, using public transportation, cycling, or walking instead of private cars can cut down on carbon emissions. Third, we can start from daily habits, like turning off lights when leaving rooms and saving water.
Let’s join hands and become environmental protectors. Every small step matters. Together, we can make a big difference!
The Student Union
【分析】这是一篇应用文。假如考生是学生会主席李华,请考生以学生会的名义在英语校报上向全校学生发起保护环境的倡议。
【详解】1.词汇积累
严峻的:severe→grave
基础:foundation→basis
措施:measures→steps
减少:reduce→decrease
2.句式拓展
同义句
原句:With the global environmental problems becoming increasingly severe, it’s high time we took action to protect our planet.
拓展句:As the global environmental problems are becoming more and more severe, we should take immediate action to protect our planet without delay.
47.【答案】例文
Then I took as many basketball training chances as I could find. In my spare time, I took basketball lessons to sharpen my shooting and passing skills. When the next summer came, I threw myself into basketball camps available as my mom had advised. Determined to solve the “out-of-breath” problem, I kept running every morning. Through these, my abilities grew, and I was finally in the shape necessary for tryouts. Over time, my determination didn’t only fuel my discipline, but also boosted my confidence. When taking part in the eighth-grade basketball tryouts, I was moderate, swift and strong. I completed each task with ease. As the results were posted, I found my name even topped the list, which gave me a true sense of self-satisfaction. Sure enough, the old saying “if at first you don’t succeed, try, try again” rang true.
【分析】本文以人物为线索展开,讲述了七年级时,瘦弱且缺乏自律的亚当在篮球选拔赛中失利,未能入选球队。在母亲的点拨下,他意识到失败源于自身不足,随后积极利用课余时间参加篮球训练、夏令营,通过晨跑提升体能,不断打磨投篮和传球技能。凭借坚持与自律,亚当在八年级选拔赛中表现出色,成功入选且名列前茅,印证了“坚持不懈终会成功”的道理。
【详解】1.段落续写:
由首句内容“然后,我尽可能多地参加篮球训练活动”可知,后文可描写亚当随后积极利用课余时间参加篮球训练、夏令营,通过晨跑提升体能,不断打磨投篮和传球技能。凭借坚持与自律,亚当在八年级选拔赛中表现出色,成功入选且名列前茅,印证了“坚持不懈终会成功”的道理。
2.续写线索:参加训练——提升体能——参加选拔——表现出色——感悟
3.词汇激活
行为类
①建议:advise/suggest
②增强:fuel/strengthen
③公布:post/announce
情绪类
①坚定的:determined/resolved
②自我满足:self-satisfaction/self-gratification
第 page number 页,共 number of pages 页

展开更多......

收起↑

资源预览