福建省福州市北峰中学2025-2026学年九年级上学期12月月考英语试题(含答案、听力原文,无音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

福建省福州市北峰中学2025-2026学年九年级上学期12月月考英语试题(含答案、听力原文,无音频)

资源简介

2025至2026学年福州市北峰中学12月月考
英语试题
一、听力选择
1.
A. B. C.
2.
A. B. C.
3.
A. B. C.
4.
A. B. C.
5.
A. B. C.
6.What does the man think of his new community
A.Beautiful. B.Noisy. C.Untidy.
7.How long will Jenny stay in Fuzhou
A.For 2 days. B.For 3 days. C.For 5 days.
8.What are the speakers talking about
A.The changes in Jim’s hometown. B.The tall buildings. C.The wide roads.
听对话,回答各小题。
9.What was the population of Mary’s hometown in the past
A.About 6,300. B.About 10,000. C.About 100,000.
10.Where does Mary live now
A.In Fuzhou. B.In Xiamen. C.In Beijing.
11.What did Jane’s sister use to make the bag
A.Old jeans. B.Old coats. C.Old T-shirts.
听对话,回答各小题。
12.What’s Jim doing
A.Watching TV. B.Reading a newspaper. C.Searching the Internet.
13.Why is Jim angry
A.Because people stole some flowers on Mount Gu.
B.Because people cut down and stole trees on Mount Gu.
C.Because people threw rubbish on Mount Gu.
听对话,回答各小题。
14.Who paid for Li Ming’s college education
A.Her parents. B.Her teacher. C.Her grandparents.
15.What will Li Ming do after leaving the college
A.Work for Project Hope.
B.Work for homeless children.
C.Work in a school.
二、听短文 根据你所听到的短文内容, 完成下面表格, 每空填一词。 (短文读三遍)
Notice
Who Mark Brown, an officer from the 16 government.
What Topic: how to protect our beautiful 17 .
Purpose: to get more 18 to protect the environment.
Requirements: to take a pen and notebook and join us to 19 the solutions to some environmental problems.
How Visit our school website or call us for more 20 information.
三、单项选择
21.Which of the following underlined part is pronounced / /
A.hope B.rope C.offer
22.—How about going on ________ five-day trip to Altay (阿勒泰) this winter
—That’s amazing!
A.an B.a C./
23.—Alex, ________ is the library from here
—Twenty minutes by underground.
A.how far B.how long C.how soon
24.—I am so tired that I can ________ keep on working.
—You should have a good rest.
A.hardly B.nearly C.probably
25.This summer, all eyes were on Paris as the Summer Olympics ________ there.
A.took place B.took off C.took away
26.—Now it’s much easier to travel from Cangshan to Changle.
—You’re right. Because the government ________ more subways.
A.was building B.will build C.has built
27.—It’s important to know about the ________ differences in different countries.
—You are right. It is helpful for us to succeed in communication.
A.mental B.cultural C.natural
28.—The concert was really amazing!
—Exactly. There were still lots of people ________ it was raining heavily.
A.once B.although C.if
29.—Why do we need to ________ teamwork so much
—Because as the saying goes, a tree doesn’t make a forest.
A.value B.examine C.lead
30.David is interested in Chinese culture, ________ Beijing Opera and Chinese medicine.
A.from B.with C.including
31.________ students, schools have taken various measures to prevent bullying.
A.Protect B.Protecting C.To protect
32.—Are you an “I person” or an “E person” ________ MBTI test
—It’s hard to tell. Don’t let those letters define (定义) who you are.
A.thanks to B.according to C.because of
33.—Mr. Lee has been in poor health since he was badly hurt in an accident.
—We all feel sorry that he’s got various ________ for years.
A.measures B.methods C.pains
34.—Cindy didn’t speak to ________ the whole afternoon. Why was she unhappy
—Oh, she lost her new camera.
A.anybody B.nobody C.everybody
35.—Tom! Can you tell me ________
—As a matter of fact, it’s a new way to explore the city on foot.
A.how you plan for a city walk
B.what you think of the city walk
C.who you go for a city walk with
Lots of people become good at something when they are young. And quite a lot of children know what career (职业) they want to follow when they are older. But not 36 opens their own company (公司). This is exactly 37 Isabella Rose Taylor has done. She started designing clothes at the age of eight.
At that time, she liked painting. She used a lot of reds, blues and yellows, and these 38 helped her to think of how to make new clothes.
When she started designing and making clothes, Isabella 39 made clothes for fun. But people liked her designs, so she 40 started selling them online. Now she has her own 41 and takes part in fashion shows. She runs her company from the family home. She has made one room into an office, 42 another into a studio (工作室) where the clothes are made.
Isabella has also 43 to study and got a degree (学位). She’s smart, and she has thousands of followers online. It’s 44 that she already has people who work for her. Above all, she really knows how to 45 the world of fashion.
“The way I see it is that I get to follow my dream. I think I’m pretty lucky,” she says.
36.A.anything B.everybody C.someone
37.A.what B.where C.when
38.A.hobbies B.activities C.colors
39.A.never B.even C.just
40.A.perhaps B.soon C.hardly
41.A.business B.training C.college
42.A.or B.and C.but
43.A.encouraged B.continued C.allowed
44.A.excellent B.awful C.avoidable
45.A.change into B.take away C.succeed in
四、阅读理解
Word Bank: band乐队;pub酒吧;babysitter保姆;occasional偶尔的
Notice board
A.Computer problems Experienced IT engineer will sort out problems with home computers (PCs and Macs). Phone ‘the Computer Doctor’ now for a free estimate—09651 325693. B.DRUMMER WANTEDFor recently-formed band. Must have ability and experience. We play mostly indie rock. Many songs already written. Some performances in local pubs in Nov./Dec. Send details and sound samples to: newband@
D.Lost!!!Small grey cat missing in the Lees Hall area. She’s frightened of dogs and teenage boys. If you see her, please, please phone 09651 324472. We really miss her! C.Babysitter wantedFor 2-year-old twins-occasional weekday evenings for up to six hours. Would be suitable for a student with some experience. 4.50 an hour. Phone Jan on 719873466
46.Who is “the Computer Doctor”
A.An experienced IT engineer. B.A drummer in a band.
C.A teenage boy. D.A babysitter wanted.
47.What can you learn from “DRUMMER WANTED”
A.The band is newly founded.
B.The drummer is from a rock band.
C.The drummer needs to help write songs.
D.The band will put on shows in local pubs every month.
48.What will you do if you find the small grey cat in the picture
A.Phone 09651 325693. B.Sell an email to the owner.
C.Phone 09651 324472. D.Call Jan on 719873466.
49.What do you know about the babysitter Jan wants
A.The babysitter will work every weekday evening for up to 6 hours.
B.The babysitter must look after 2-year-old twins and a student.
C.The babysitter needs to be experienced in caring for babies.
D.The babysitter should pay Jan 4.50 an hour.
50.What kind of writing is the text
A.Notice. B.Report. C.Story. D.E-mail.
Who doesn’t enjoy a good party with friends and family They’re so much fun! But parties can also produce lots of plastic waste, which is harmful to the environment. So, what can we do to help to protect the planet without missing out on a good time Throw a plastic-free party! Here are some tips for you.
Before the Party:
●Add a note to your invitation announcing that your party will be plastic free.
●Fill your reusable bags with party snacks like popcorn or candies.
●Use creative, homemade decorations like paper and scrap-material signs instead of plastic ones.
●If it’s your birthday and you’re expecting gifts, ask your family and friends for plastic-free gifts, such as homemade treats, print-at-home gift cards.
At the Party:
●Serve food on ceramic (陶瓷的) or metal utensils (器具), and pour drinks in washable cups instead of using plastic utensils.
●Offer finger food like cheese sticks, cake bites, and sandwiches—no plates necessary!
●Use old newspapers or scrap paper as tablecloths, and let guests decorate them.
After the Party:
●If you want to give your friends goodies, choose plastic-free ones like crayons, colored pencils and books.
●Use paper or cloth bags instead of plastic ones to pack those goodies.
●Offer your guests homemade cookies or cupcakes on their way out.
By following these tips, you’re having a party that is as enjoyable as it is responsible (负责任的) for our planet and learning the meaning of celebrating in an environment-friendly way.
51.How does the writer interest readers at the beginning
A.By telling stories. B.By raising questions. C.By showing steps. D.By providing examples.
52.What should you do before the party
A.Announce your plastic-free party. B.Fill plastic bags with snacks.
C.Buy some party decorations. D.Ask family and friends for gifts.
53.What does the underlined phrase “finger food” refer to
A.Food that is cut into pieces. B.Food that is shaped like a finger.
C.Food that is eaten without utensils. D.Food that is used to decorate fingers.
54.What is the last paragraph mainly about
A.The steps of your party. B.The value of your friendship.
C.The joy of your celebration. D.The benefits of your actions.
55.What’s the main purpose of the passage
A.To introduce creative ways to celebrate the party.
B.To focus on making homemade snacks for the party.
C.To provide advice on reducing plastic waste at the party.
D.To explain methods of recycling plastic waste at the party.
John Evans, a good head balancer, has been in The Guinness Book of Records 29 times! Each time, it was for balancing things on his head. He has balanced some amazing things on his head: books, footballs, bricks, cans of cola—even a car, and two girls on bicycles!
John was a builder before and he often carried bricks on his head when he was building houses. He usually carried around 24 or 25, but in 1997 he stood with 101 bricks on his head.
John first broke a record in 1992, when he balanced 84 milk crates. In 2001 he balanced 96 milk crates, all on his head! He broke that record once again. He has been on TV in Britain many times, and in 1998 he was on American TV twice.
When John started breaking records and appearing on TV shows, he decided to raise money for charity. So far, he has raised over 56,000.
56.What did John carry on his head at first
A.Books. B.Footballs. C.Bricks. D.Cans.
57.When did John break the record again when he balanced milk crates
A.In 1997. B.In 1992. C.In 2001. D.In 1998.
58.What is John famous for
A.Balancing things on his head. B.Building houses with his colleagues.
C.Standing on 101 bricks successfully. D.Creating TV programs many times.
59.Which of the following best describes John Evans according to the last paragraph
A.Polite. B.Humorous. C.Fair. D.Kind-hearted.
60.What can we learn about John
A.He was a good builder. B.He is always challenging himself.
C.He has broken the records 101 times. D.He has paid over 56,000 for TV shows.
For millions of years, humans are using natural resources, such as hunting animals for food and using wood to create shelter. As a result, biodiversity (生物多样性) is being lost at a rapid speed and pollution is harming the earth. Now we need to act fast to change the things.
However, the present laws are not working. So the Rights of Nature (RoN) program goes further. It aims to give legal rights (法律权利) to wildlife and nature, treating them as persons. Some believe this is useful to reduce humans’ harm to nature. However, some people argue that it’s useless because it can’t be put into real use. So what do you think Should we give nature legal rights
Group Yes●After all, humans create these problems. That means it’s our work to fix (修复) it. ●The RoN program can offer a stronger way of dealing with the difficult situation. ●The RoN program places humans in the web of life, with wildlife and nature—equal (平等的) to them, not above. Group No●As the cleverest beings on Earth, it’s humans’ job to protect it, so nature doesn’t need legal rights. ●A tree can’t talk in a court (法庭) of law. Giving the same rights to nature might sound good but it wouldn’t work in practice. ●It would be far better to perfect present laws than to give nature legal rights.
61.What should humans take action to do according to Paragraph 1
A.Increase natural resources. B.Hunt animals for food.
C.Create more shelter. D.Change the present situation.
62.Which of the following can best match the aim of the RoN program
A. B. C. D.
63.What can we learn according to Group No
A.Humans need more legal rights than nature.
B.Planting more trees can be more helpful.
C.It won’t be practical to give nature legal rights.
D.The present laws are perfect enough to help the earth.
64.What opinion do the two groups have in common (共同点)
A.It’s necessary to treat nature as persons.
B.Humans are smarter than wildlife and nature.
C.It’s humans’ duty to fix and protect our planet.
D.Humans have succeeded in solving the problems.
65.What is the text mainly about
A.Ways of protecting biodiversity. B.Opinions on legal rights of nature.
C.Effects of many kinds of pollution. D.Causes of environmental problems.
五、听力填空
六、短文填空
阅读下面短文,根据语境或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词,要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。
Harbin, China is regarded to be one of the coldest places on Earth. In fact, since 1985, the city has 66 (invite) people at home and abroad to experience it for themselves with the Harbin Ice Festival 67 January 5 every year.
As the world’s largest winter festival, it usually stays up for several months and allows 68 (million) of curious travelers to pass through. During this time, many beautiful sculptures (冰雕) are made for visitors and lit up with colorful lights at night. There are concerts and performances by 69 (tradition) Chinese musicians as well as international acts. Besides, the festival also has activities such as sledding, skiing 70 skating. No matter what type of activity you choose, the Harbin Ice Festival 71 (provide) a special chance to explore the beauty and fun that winter brings!
The Harbin Ice Festival is 72 exciting event, offering visitors the chance to experience fantastic creations made of ice and snow. From 73 (it) beginning, it has now become an international attraction. Not only is the festival fun and educational, but it allows people to learn 74 (much) about Chinese culture, history and traditions than before. It is 75 (real) a wonderful event that should not be missed.
七、书面表达
76.假定你是李华,你的美国朋友David一直致力于保护海洋。请你结合以下图示,用英语写一封电子邮件,向他介绍学校举办的海洋保护宣传日活动,分享活动过程和感受。词数80左右。
注意事项:
1.必须包含所有提示信息,可适当发挥,开头已给出,不计入总词数;
2.意思清楚,表达通顺,行文连贯,书写规范;
3.请勿在文中使用真实的姓名和校名。
Dear David,
I know you have always been working on the ocean protection.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Best wishes.
Yours,
Li Hua
试卷第1页,共3页
《2025至2026学年福州市北峰中学12月月考英语试题》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 C A B C A B C A B C
题号 11 12 13 14 15 21 22 23 24 25
答案 A C B B A C B A A A
题号 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
答案 C B B A C C B C A B
题号 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
答案 B A C C B A B B A C
题号 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55
答案 A A C C A B A C D C
题号 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65
答案 C C A D B D D C C B
1.C
【原文】I want to be a volunteer to help others.
2.A
【原文】In the past, people kept in touch with friends by telegram.
3.B
【原文】I start to bring a plastic bag to go shopping now.
4.C
【原文】People use wind to produce electricity and save energy.
5.A
【原文】Some chemical factories pour waste water into the stream.
6.B
【原文】W: How is the life in your new community
M: Well, it’s near a busy street. There is too much noise.
7.C
【原文】M: How long have you been in Hangzhou, Jenny
W: For three days. I will stay in Fuzhou from November 17th to 21st.
8.A
【详解】W: Jim, there have been great changes in your hometown.
M: Yes. The buildings are taller and the roads are wider than they used to be.
9.B 10.C
【原文】M: Where are you from, Mary
W: I am from a village in Fujian Province.
M: I heard that it is a large province.
W: You are right. But the population of my village is only 6,300. In the past, there were about 10,000 people.
M: Why does it change so much
W: Many people have gone to big cities, like Fuzhou, Xiamen to find jobs or get better education.
M: Oh, I see. When did you come to Beijing
W: In 2014. I have been here for 10 years.
11.A
【原文】M: How beautiful your bag is, Jane!
W: Thank you. My old sister used old jeans to make it. So is the hat.
12.C 13.B
【原文】W: What are you doing, Jim
M: I am reading a piece of news on my smart phone. It makes me angry.
W: What’s the matter
M: Some people cut down trees on Mount Gu. They even stole many trees to sell for money.
W: So terrible. What should we do
M: I think we can call on people to stop cutting trees on the Internet.
W: Good idea. I think the government should take some measures.
M: I hope so.
14.B 15.A
【原文】W: Li Ming, how long have you been a college student
M: For two years.
W: Did your parents pay for the college education
M: No. I come from a poor family. My English teacher paid for my education.
W: What are you going to do after leaving the college
M: I will work for the Hope Project to help the poor children like me.
W: That’s great. I hope your dream will come true.
16.local 17.planet 18.support 19.create 20.basic
【原文】Attention, please! Here is a good news for us. Our school will invite Mark Brown, an officer from the local government to give us a speech. The topic of the speech is about how to protect our beautiful planet . As we know, pollution is more and more serious now. We hope to get more support to call on people to protect the environment. It is required to take a pen and a notebook. After the speech, please join us to create the solutions to some environmental problems. If you want to take part, you can visit our school website or call us for more basic information. Then you will know the time and place to join us. Thanks.
21.C
【详解】句意:以下哪个下划线部分发音为/ /?
考查字母发音。hope/ho p/,字母“o”发音为/o /;rope/ro p/,字母“o”发音为/o /;offer/ f (r)/,字母“o”发音为/ /。选项C符合题意。故选C。
22.B
【详解】句意:——今年冬天去阿勒泰五日游怎么样?——太棒了!
考查冠词辨析。根据“five-day trip”可知,此处表示一个五天的旅行,five-day以辅音音素开头,应用冠词a修饰。故选B。
23.A
【详解】句意:——Alex,从这里到图书馆有多远?——坐地铁二十分钟。
考查特殊疑问句。how far多远;how long多长;how soon多久。根据“Twenty minutes by underground.”可知,对距离提问,故选A。
24.A
【详解】句意:——我累得几乎不能继续工作了。——你应该好好休息一下。
考查副词辨析。hardly几乎不;nearly几乎;probably可能。根据“I am so tired that I can…keep on working.”可知,此处指的是我太累了,几乎不能继续工作了。hardly“几乎不”,副词修饰动词短语“keep on”,符合语境。故选A。
25.A
【详解】句意:今年夏天,当夏季奥运会在巴黎举行时,所有的目光都集中在巴黎。
考查动词短语辨析。took place发生,进行;took off起飞;took away带走。根据“This summer, all eyes were on Paris as the Summer Olympics…there.”可知,今年夏天,夏季奥运会在巴黎举行,took place“发生,进行”,符合语境。故选A。
26.C
【详解】句意:——现在从苍山到昌乐要容易得多。——你说得对。因为政府修建了更多的地铁。
考查现在完成时。根据“Because the government…more subways.”可知,从苍山到昌乐很容易的原因是政府已经建立了很多地铁,描述过去的动作对现在的影响,句子时态为现在完成时,其结构:have/has done,主语“the government”,名词单数,助动词应为“has”,空处应为has built。故选C。
27.B
【详解】句意:——了解不同国家的文化差异很重要。——你是对的。这有助于我们在沟通中取得成功。
考查形容词辨析。mental精神的;cultural文化的;natural自然的。根据“It’s important to know about the…differences in different countries.”及下句可知,此处指的是了解不同国家的文化的差异的重要性。cultural“文化的”,形容词作定语修饰名词“differences”,符合语境。故选B。
28.B
【详解】句意:——这场音乐会真是太棒了!——确实地。尽管雨下得很大,还是有很多人。
考查从属连词辨析。once一……就……;although尽管,虽然;if如果。根据“There were still lots of people…it was raining heavily.”可知,此处指的是尽管雨下得很大,还是有很多人。although“尽管”,引导让步状语从句,符合语境。故选B。
29.A
【详解】句意:——为什么我们需要如此重视团队合作?——因为俗话说,一课树不能成为一片树林。
考查动词辨析。value重视;examine检查;lead领导。根据“Because as the saying goes, a tree doesn’t make a forest.”可知,此处指的是团队合作很重要,所以我们要重视。故选A。
30.C
【详解】句意:大卫对中国文化感兴趣,包括京剧和中医。
考查介词辨析。from来自;with带有;including包括。根据“David is interested in Chinese culture…Beijing Opera and Chinese medicine.”可知,此处指David对中国文化感兴趣,包括京剧和中医,应用介词including“包括”。故选C。
31.C
【详解】句意:为了保护学生,学校采取了各种措施来防止欺凌行为。
考查非谓语动词。根据“students, schools have taken various measures to prevent bullying.”可知,此处表示“为了保护学生”,通常用动词不定式来作目的状语。故选C。
32.B
【详解】句意:——根据MBTI测试,你是“I人”还是“E人”?——很难说。不要让那些字母定义你是谁。
考查介词短语。thanks to归因于;according to根据;because of因为。根据“MBTI test”可知,此处指根据测试结果来断定类型,B项符合。故选B。
33.C
【详解】句意:——自从李先生在一次事故中受了重伤以来,他的健康状况一直很差。——我们都为他多年来遭受的各种痛苦感到难过。
考查名词辨析。measures措施;methods方法;pains痛苦。根据“We all feel sorry that he’s got various…for years.”及“Mr. Lee has been in poor health since he was badly hurt in an accident.”可知,此处指的是李先生遭受痛苦很多年了。pains“痛苦”,符合语境。故选C。
34.A
【详解】句意:——辛迪整个下午没有和任何人说话。她为什么 不高兴?——哦,她丢失了她的新照相机。
考查复合不定代词辨析。anybody任何人;nobody没有人;everybody每个人。根据“Why was she unhappy”可知,此处表示“没有和任何人说话”,anybody符合题意,故选A。
35.B
【详解】句意:——汤姆!你能告诉我你觉得城市漫步怎么样吗?——事实上,这是一种步行探索城市的新方式。
考查宾语从句。根据“Can you tell me…”及答语可知,此处询问的是对方如何看待城市漫步这个方式的,空格处为宾语从句,语序应为陈述句语序,其结构为:主+谓。故选B。
36.B 37.A 38.C 39.C 40.B 41.A 42.B 43.B 44.A 45.C
【导语】本文主要讲述了一个将爱好发展成为职业的故事。
36.句意:但并不是每个人都开自己的公司。
anything任何东西;everybody每个人;someone某人。根据文中“But not…opens their own company.”可知,此处指的是不是每个人都开自己的公司。everybody“每个人”,不定代词作主语,符合语境。故选B。
37.句意:这正是伊莎贝拉·罗斯·泰勒所做的。
what什么;where哪里;when当……时候。根据文中“This is exactly…Isabella Rose Taylor has done.”可知,此处指的是这正是伊莎贝拉·罗斯·泰勒所做的事情。what“什么”,符合语境。故选A。
38.句意:她用了很多红色、蓝色和黄色,这些颜色帮助她思考如何制作新衣服。
hobbies爱好;activities活动;colors颜色。根据文中“She used a lot of reds, blues and yellows, and these…helped her to think of how to make new clothes.”可知,此处指的是这些颜色帮助她思考如何制作衣服。colors“颜色”,符合语境。故选C。
39.句意:当伊莎贝拉开始设计和制作衣服时,她只是为了好玩而做衣服。
never从不;even甚至;just仅仅。根据文中“When she started designing and making clothes, Isabella…made clothes for fun.”可知,此处指的是伊莎贝拉开始做衣服仅仅是为了好玩儿。just“仅仅”,符合语境。故选C。
40.句意:但人们喜欢她的设计,所以她很快就开始在网上销售。
perhaps也许;soon很快;hardly几乎不。根据文中“But people liked her designs, so she…started selling them online.”可知,此处指的是她很快就开始在网上销售自己做的衣服。soon“很快”,符合语境。故选B。
41.句意:现在她有了自己的事业,并参加了时装秀。
business生意;training训练;college大学。根据文中“Now she has her own…and takes part in fashion shows.”及上文可知,此处指的是她现在有了自己的生意。business“生意”,符合语境。故选A。
42.句意:她把一个房间变成了办公室,另一个房间成了工作室,在那里做衣服。
or或者;and并且;but但是。根据文中“She has made one room into an office…another into a studio where the clothes are made.”可知,空格前后的句子为并列关系,and“并且”,符合语境。故选B。
43.句意:伊莎贝拉也继续学习并获得了学位。
encouraged鼓励;continued继续;allowed允许。根据文中“Isabella has also…to study and got a degree.”可知,此处指的是伊莎贝拉继续学业。continued“继续”,符合语境。故选B。
44.句意:她已经有人为她工作了,这太棒了。
excellent极好的;awful糟糕的;avoidable可避免的。根据文中“It’s…that she already has people who work for her.”可知,此处指的是有人为她工作这件事是极好的。excellent“极好的”,符合语境。故选A。
45.句意:最重要的是,她真的知道如何在时尚界取得成功。
change into更改为;take away带走;succeed in成功。根据文中“Above all, she really knows how to…the world of fashion.”可知,此处指的是她知道如何取得成功。succeed in“在……行业取得成功”,固定短语,符合语境。故选C。
46.A 47.A 48.C 49.C 50.A
【导语】本文主要讲述了通知板上的几条信息。
46.细节理解题。根据表格中“Experienced IT engineer will sort out problems with home computers (PCs and Macs).”可知,“计算机医生”是一名有经验的IT工程师。故选A。
47.细节理解题。根据表格中“For recently-formed band.”可知,这则招聘通知是帮助一个最近才组成的乐队招聘队员。故选A。
48.细节理解题。根据表格中“If you see her, please, please phone 09651 324472”可知,如果你找到那只灰色的小猫,请拨打电话:09651 324472。故选C。
49.细节理解题。根据表格中“Would be suitable for a student with some experience. 、”可知,保姆需要有照顾婴儿的经验。故选C。
50.推理判断题。根据表格中“Notice board”及通读全文可知,本文主要讲述了通知板上的几条信息,因此这篇文章类型应该为通知。故选A。
51.B 52.A 53.C 54.D 55.C
【导语】本文主要讲述了为了环保举办一个无塑料派对的建议。
51.推理判断题。根据“Who doesn’t enjoy a good party with friends and family…So, what can we do to help to protect the planet without missing out on a good time Throw a plastic-free party! Here are some tips for you.”可知,文章通过提出问题来吸引读者。故选B。
52.细节理解题。根据“Add a note to your invitation announcing that your party will be plastic free.”可知,在你的邀请函上加一条说明,宣布你的聚会是无塑料的。选项A“宣布你的无塑料派对。”符合题意。故选A。
53.词句猜测题。根据“Offer finger food like cheese sticks, cake bites, and sandwiches—no plates necessary!”可知,在派对时,提供手抓食物,如奶酪棒、蛋糕和三明治——不需要盘子。选项C“不用器具吃的食物。”符合题意。故选C。
54.推理判断题。根据“By following these tips, you’re having a party that is as enjoyable as it is responsible for our planet and learning the meaning of celebrating in an environment-friendly way.”可知,遵循这些建议,你将拥有一个愉快的派对,因为它是对我们的星球负责,并学习以环保的方式庆祝的意义,阐述的是这种行为的好处意义。选项D“你行为的好处。”符合题意。故选D。
55.主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了为了环保举办一个无塑料派对的建议。故选C。
56.C 57.C 58.A 59.D 60.B
【导语】本文主要讲述了约翰·埃文斯,一个很好的头部平衡者,很多次出现在吉尼斯记录上。他经常在电视上露面,并且决定为慈善机构筹钱。
56.细节理解题。根据文中“John was a builder before and he often carried bricks on his head when he was building houses. He usually carried around 24 or 25, but in 1997 he stood with 101 bricks on his head.”可知,此处约翰用头搬砖。故选C。
57.细节理解题。根据文中“In 2001 he balanced 96 milk crates, all on his head! He broke that record once again.”可知,在2001年,他再次打破记录。故选C。
58.推理判断题。根据文中“John Evans, a good head balancer, has been in The Guinness Book of Records 29 times! Each time, it was for balancing things on his head.”可知,约翰以用头顶放东西闻名。故选A。
59.推理判断题。根据文中“When John started breaking records and appearing on TV shows, he decided to raise money for charity. So far, he has raised over 56,000.”可知,约翰已经为慈善机构捐款超过 56,00。0,他是一个善良的人。故选D。
60.推理判断题。根据文中“John Evans, a good head balancer, has been in The Guinness Book of Records 29 times!”可知,约翰29次出现在吉尼斯记录上,他是一个总是挑战自己的人。故选B。
61.D 62.D 63.C 64.C 65.B
【导语】本文讲了人类过度利用自然资源造成环境破坏,赋予自然法律权利的方案争议不断:支持者认为这能更好地保护自然;反对者则认为此举不切实际,现有法律完善更有效。
61.细节理解题。根据“Now we need to act fast to change the things.”可知,现在人类需要快速采取行动改变现状。故选D。
62.推理判断题。根据“It aims to give legal rights (法律权利) to wildlife and nature, treating them as persons.”可知,图片D显示的是天平和叶子,代表为自然赋予法律权利,这与RoN计划的目标相符,把自然和人平等对待。故选D。
63.细节理解题。根据“A tree can’t talk in a court (法庭) of law. Giving the same rights to nature might sound good but it wouldn’t work in practice.”可知,赋予大自然同样的权利听起来不错,但在实践中行不通。故选C。
64.细节理解题。根据“After all, humans create these problems. That means it’s our work to fix (修复) it.”及“As the cleverest beings on Earth, it’s humans’ job to protect it”可知,两组人都认为修复和保护我们的星球是人类的责任。故选C。
65.主旨大意题。根据全文可知,文章主要讨论是否应该赋予自然法律权利的不同观点。故选B。
66.invited 67.on 68.millions 69.traditional 70.and 71.provides 72.an 73.its 74.more 75.really
【导语】本文讲了哈尔滨冰雪节自1985年起每年举办,以其壮观的冰雕、精彩的演出和丰富的活动,吸引全球游客体验冬季魅力。
66.句意:事实上,自1985年以来,这座城市邀请国内外的人们在每年1月5日的哈尔滨冰雪节上亲身体验它。根据“since 1985, the city has”可知,时态为现在完成时,填过去分词invited。故填invited。
67.句意:事实上,自1985年以来,这座城市邀请国内外的人们在每年1月5日的哈尔滨冰雪节上亲身体验它。根据“January 5”可知,此处填介词“on”表示具体日期。故填on。
68.句意:它是世界上最大的冬季节日,通常持续数月,吸引数百万游客前来体验。考查millions of“数百万”。故填millions。
69.句意:这里有中国传统音乐家的音乐会和表演,也有国际表演。根据“Chinese musicians”可知,此处填形容词修饰名词,tradition的形容词形式为traditional“传统的”。故填traditional。
70.句意:此外,节日还有雪橇、滑雪和滑冰等活动。根据“such as sledding, skiing ... skating”可知,前后为并列关系,所以填and。故填and。
71.句意:无论你选择什么类型的活动,哈尔滨冰雪节都提供了一个特殊的机会来探索冬天带来的美丽和乐趣!根据“that winter brings”可知,时态为一般现在时,主语“the Harbin Ice Festival”为单数,所以填动词第三人称单数形式provides。故填provides。
72.句意:哈尔滨冰雪节是一项激动人心的活动,为游客提供了体验冰雪奇景的机会。根据“exciting event”可知,此处泛指“一项活动”,所以填不定冠词;“exciting”单词发音以元音音素开头,所以填an。故填an。
73.句意:从一开始,它现在已经成为一个国际景点。根据“beginning”可知,此处填形容词性物主代词its修饰名词,故填its。
74.句意:这个节日不仅有趣而且有教育意义,而且让人们比以前更多地了解中国文化、历史和传统。根据“than before”可知,此处填much的比较级more。故填more。
75.句意:这真是一个不可错过的精彩活动。根据“is”可知,此处填副词really“真得”修饰动词“is”。故填really。
76.范文:
Dear David,
I know you have always been working on the ocean protection. We also make efforts to protect the ocean. Now, I’d like to share with you some information about Blue Planet Day, which took place on June 8, 2024. In the morning, we visited Fuzhou Ocean Aquarium to learn more about sea animals. Then we listened to a talk on the ocean protection. In the afternoon, we took a bus to Sunset Beach. There we picked up rubbish and spread the message about ocean protection.
The activities not only enrich our understanding of protecting the ocean but also deepen our love for nature! Please share your thoughts.
Best wishes.
Yours,
Li Hua
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一封电子邮件;
②时态:时态为“一般现在时”和“一般过去时”;
③提示:写作要点已给出,注意不要遗漏要点,可适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,引出“海洋保护宣传日活动”的话题;
第二步,具体阐述写作内容。从“时间、活动安排、感受”等方面进行介绍;
第三步,书写结语,总结全文。
[亮点词汇]
①make efforts to do努力去做
②take place发生
③not only…but also…不仅……而且……
[高分句型]
Now, I’d like to share with you some information about Blue Planet Day, which took place on June 8, 2024.(which引导的非限制性定语从句)
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源预览