江西省宜春市2025—2026学年七年英语上册 期末考试模拟试题(含答案解析+听力音频及原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

江西省宜春市2025—2026学年七年英语上册 期末考试模拟试题(含答案解析+听力音频及原文)

资源简介

江西省宜春市2025—2026学年七年英语上期末考试模拟试题
(总分:120分 时间:120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择(满分15分)
1.Who is Frank
A.The boy’s cousin. B.The boy’s brother. C.The boy’s friend.
2.Why does the boy like maths
A.Because it’s fun. B.Because it’s easy. C.Because it’s useful.
3.What is the boy’s name
A.Green Alan. B.Alan Green. C.Toma Green.
4.How old is Eric
A.12. B.13. C.14.
5.What does the girl mean
A.She wants to start a Music Club.
B.She can play many musical instruments.
C.She can’t play musical instruments.
请听对话,回答下列各小题。
6.What time does Tony get up
A.At 7:00 a. m. B.At 6:30 a. m. C.At 6:00 a. m.
7.How long is each lesson at Tony’s school
A.40 minutes. B.45 minutes. C.50 minutes.
请听对话, 回答下列各小题。
8.How many students are there in Mike’s class
A.Thirty. B.Fifty. C.Forty.
9.Where is the computer room
A.On the right of the library.
B.On the left of the library.
C.On the left of the sports field.
请听对话,回答下列各小题。
10.What’s the first class on Monday
A.English. B.Science. C.Geography.
11.Why doesn’t Lisa like English
A.It’s boring. B.It’s difficult. C.It’s useful.
12.What can we learn from the conversation
A.Miss Smith is a science teacher.
B.Miss Smith’s classes are not interesting.
C.Lisa likes English best.
请听对话,回答下列各小题。
13.When is John’s birthday
A.On April 9th. B.On April 19th. C.On April 29th.
14.How many people will go to John’s birthday party
A.Two. B.Three. C.Four.
15.What can we get from the conversation
A.They are teacher and student.
B.They are father and daughter.
C.They are classmates.
二、听力填空(满分5分)
请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词。听独白前你将有50秒钟的时间阅读句子内容。独白读两遍。
16.This is the of Tom’s room.
17.Tom’s brother has basketball(s).
18.Tom likes to with his brother in his free time.
19.The model plane is
20.Tom’s mother cleans the room
三、单项选择(满分8分)
21.The red jacket on the chair isn’t Lucy’s. ________ is yellow.
A.Mine B.Hers C.His D.Yours
22.It ______ heavily. We are going to get all wet walking outside.
A.is raining B.rains C.rained D.was raining
23.—What do you usually do on the Internet
—I often ________ useful information on it.
A.cut down B.focus on C.search for D.write down
24.My mother is ________ in March, so she can’t go to my birthday party.
A.healthy B.busy C.helpful D.happy
25.Mike decided ________ the 2025 World Games in August in Chengdu.
A.to lose B.losing C.to watch D.watching
26.Could you pass me some ________ . It’s so hot today. I’m really thirsty (口渴的).
A.water B.bread C.rice D.chicken
27.I don’t like the T-shirt ________ it’s too big for me.
A.so B.but C.because D.and
28.—________ does Jack have art classes
—On Tuesday morning.
A.Why B.Where C.When D.How
四、完形填空(满分15分)
Hello! I’m Ben. I’m from America. I’m 13 years old. It’s my 29 time to come to China, so all the things here are new for me. I am very 30 to meet you. This is a photo 31 Aunt Wang. Now I am in 32 home with my mom. Mom works in China. She has many friends here and Aunt Wang is an old 33 of Mom’s. Aunt Wang is very 34 to me. She knows I like hamburgers for 35 . Every morning, she buys some bread, vegetables and chicken. Then she makes 36 for me. But Mom 37 the hamburgers aren’t very healthy (健康的). Aunt Wang 38 sport and her favourite sport is dancing. Every evening, she and my mom go to the park and dance there. It’s 39 to watch them dance. I like sport and 40 is my favorite. I always play tennis with Dad. Sometimes Dad and I watch tennis 41 on TV.
Dad is not in China now 42 he has work to do in America. He works in a clothes store (商店) and 43 clothes there.
I love China. I want to be your friend.
29.A.first B.second C.third D.fourth
30.A.sad B.happy C.busy D.free
31.A.to B.at C.of D.about
32.A.his B.her C.your D.their
33.A.teacher B.student C.friend D.sister
34.A.nice B.free C.cool D.sure
35.A.fun B.lunch C.dinner D.breakfast
36.A.cakes B.bread C.salad D.hamburgers
37.A.eats B.says C.calls D.sounds
38.A.asks B.knows C.likes D.meets
39.A.tidy B.different C.difficult D.interesting
40.A.tennis B.football C.volleyball D.basketball
41.A.boys B.girls C.games D.balls
42.A.so B.and C.but D.because
43.A.buys B.sells C.gets D.takes
五、选词填空(满分11分)
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空。每个词限用一次。
want long birthday life but your for cook see when noodles
Henry is an English boy. It is his first time to come to China 44 his aunt. Today is Saturday. It’s his twelfth 45 . The family have a party for him. He gets up early and he 46 to buy some food for the birthday party this afternoon. He sees a big bowl of noodles on the table 47 he comes out of his bedroom. It is a bowl of tomato and egg 48 . In England, Henry usually has bread and milk 49 breakfast. He likes tomato and egg noodles, 50 he doesn’t know why his aunt cooks noodles this morning. “Dear aunt, why do you 51 noodles for me ” he asks. “Because it is 52 birthday today,” says his aunt, “In China, the 53 noodles are a symbol of long life. I hope you live a happy and healthy 54 .” Henry says, “Thanks, dear aunt. It’s the first special gift for my birthday.”
阅读理解(满分40分)
A
Sunshine (阳光的) boys and girls! Welcome to our great sale at Sunshine Clothes Store! Call us at 329-7051.
Clothes Age Price Color
T-shirt 8—12 $60 green, black
13—18 $56 pink, white
Shorts 12—18 $43 brown
Skirt 8—18 $68 blue
55.Tim’s mother buys him a T-shirt for $56. How old may (可能) Tim be
A.8. B.11. C.12. D.14.
56.How much is a blue skirt
A.$43. B.$56. C.$60. D.$68.
57.Which of the following is TRUE according to the ad (广告)
A.You can buy shorts for 10-year-old boys and girls.
B.The telephone number of the store is 329-7651.
C.It’s $99 for a pink T-shirt and a pair of shorts.
D.The clothes are only for women.
B
Jack is from America but he lives in Shenzhen with his family. He makes nice cakes in a cake store. He draws pictures on the cakes. He always has a big sale at 8:00 in the evening, so his neighbors (邻居) like buying his cakes at that time. He is kind and often helps them. After work, he often takes them some cakes. They all like him very much.
One evening, he wants to go home, but some of his neighbors come in. Jack says, “I am sorry. It is late now. I have no cakes. “
“Oh, Jack! We don’t come here to buy cakes.” they say. One of them takes out a nice cake and says to him, “Happy birthday, Jack. You make so many great cakes for us. This birthday cake is for you.”
“Thank you!” Jack says. Jack is very happy. It’s not only a cake. It’s love from his neighbors.
58.What does the underlined word “They” in Paragraph 1 refer to (指代)
A.His family. B.The pictures. C.The cakes. D.The neighbors.
59.Why do people come to buy Jack’s cakes at 8:00
A.Because they want to help him.
B.Because they all like his pictures.
C.Because the cakes are at good prices.
D.Because the neighbors think Jack is kind.
60.Which ones are true about Jack Check and choose the right answer.    
①Jack is good at making hamburgers. ②Jack often helps his neighbors.
③Jack comes from Australia. ④His family are in Shenzhen.
A.①④ B.②④ C.①② D.②③
61.Which of the following can be the best title
A.Cakes and LoveB.Jack’s nice cakes C.Jack’s neighbors D.A great cake store
C
I am an English boy. My name’s Paul. I have a sister and a brother. My sister Grace and I are middle school students. My brother Jim doesn’t go to school. He is only 2 years old.
This is my room. It’s tidy. You can see a bed, a desk, a chair and a blue sofa. My computer is on my desk. My books and radio are in the bookcase. The things are in order. Grace’s room isn’t big. Her books are everywhere in her room. They are on the bed, on the sofa and under the desk. Her tape player is on the bed, too. A red model plane is under her bed. It is my brother’s.
62.What color is the sofa in Paul’s room
A.It’s blue. B.It’s red. C.It’s yellow. D.It’s white.
63.What does the underlined words “in order” mean in Chinese
A.杂乱无章的 B.昂贵的 C.井井有条的 D.精致的
64.Where is Grace’s tape player
A.On the desk. B.In the bookcase. C.Under the bed. D.On the bed.
65.What can we know from the passage
A.Paul’s radio is on the bed. B.Grace’s books are in the bookcase.
C.Grace and Jim are school students. D.Jim’s model plane is under Grace’s bed.
D
Friends are great and helpful. All of us need friends. We know our friends and like them. Do you know how to make friends with people Here are some good ideas.
①________
Tell about you and your things to people. Then ask questions about them and see if (是否) they want to be friends with you. Get to know them, and also let them know you well.
②________
You can play sports or games with your friends. You can listen to music and have a trip with them.
③________
“How do you feel today ” You can often ask your friend like this. When your friend is not happy, you can buy some delicious food for him or her. You can also listen to him or her.
Friends do not need to be the same as you. They can be tall or short, young or old. They may like different (不同的) things.
66.Match the title to each part. (给每个部分匹配适当的标题。)   
a. Help friends in need. b. Study with friends. c. Play sports with friends.
d. Get to know friends. e. Have fun with friends.
A.①—a, ②—b, ③—c B.①—d, ②—c, ③—b
C.①—b, ②—c, ③—a D.①—d, ②—e, ③—a
67.What can you do when your friend is not happy according to Paragraph 4
A.Play sports with him or her. B.Ask him or her for help.
C.Take him or her some candies. D.Bring him or her to your home.
68.Which of the following best shows the structure (结构) of the passage
A. B. C. D.
69.What is the passage mainly about
A.Why we need friends. B.What friends can do for us.
C.How to make friends. D.What we can do with friends.
第二节 请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从文后的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
In our school, all students have their favorite subjects. 70
In Grade (年级) One and Two, students’ favorite subject is always Chinese, because it’s the mother language and it’s easy for them. 71 They think English is very difficult.
In Grade Five and Six, 72 But they aren’t very good at math. Interesting Some students think English is boring! And some students don’t like science.
In Grade Seven, English is some students’ favorite subject. They say it’s fun and easy for them. Some students like Chinese. 73
In Grade Eight and Nine, some students like math best. 74 But some students say math is their least favorite subject, because it’s too difficult!
A.Art is very fun.
B.Chinese is a little boring.
C.some students like math very much.
D.But most of them don’t like English.
E.They think math is really interesting.
F.They think it’s useful in their daily life.
G.But students in different grades like different subjects.
七、补全对话(满分5分)
请阅读下面对话,根据对话内容从文后选择恰当的句子填入空白处,使对话通顺、合理,意思完整。
(Jane and Bob are talking in the classroom. Bob=B, Jane=J. )
J: Hello, Bob. 75
B: Fine, thanks.
J: 76
B: My favourite subject is PE.
J: 77
B: Because I like basketball very much. But my friend Jim doesn’t like it.
J: 78
B: He likes maths best. Oh, his birthday is coming. I want to buy a pen for him. Do you want to go with me
J: 79 I want to buy a schoolbag for my brother.
B: OK. Great. Let’s go.
A.Yes. I do.
B.How are you
C.Why do you like PE
D.When do you have PE class
E.What’s his favourite subject
F.What is your favourite subject
G.Sorry, I have no time to go with you.
八、书面表达(满分20分)
80.学校英语角将举办活动,让大家介绍自己在初中生活中认识的新朋友。假如你是李华,请根据表格内容写一篇短文介绍你的新朋友 Jenny Smith。
Jenny’s birthday ... Jenny’s family ...
Her favorite sport, food, and subject ... Why does she like them ...
要求:
1. 短文应包括提示中所有的写作要点,条理清楚,行文连贯,可适当发挥。
2. 短文中不得出现真实的人名和地名。
3. 70词左右,开头结尾已给出,不计入总词数。
Hi, I’m Li Hua. This is my friend, Jenny Smith. She is from England.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
She wants to know you and make friends with you. What about you
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.B
【原文】W: Mike, who is your brother
M: Frank is my brother.
2.C
【原文】W: Tom, why do you like maths
M: Because it’s useful.
3.B
【原文】W: What is your name
M: My first name is Alan. My last name is Green.
4.B
【原文】W: Are you fourteen years old, Eric
M: No, I’m not. I’m thirteen.
5.C
【原文】M: Our school wants to start a Music Club. Do you want to join
W: I’d love to, but I can’t play any musical instruments.
6.B 7.B
【原文】W: What time do you get up, Tony
M: I get up at six thirty in the morning.
W: How long is each lesson at your school
M: It is forty-five minutes.
8.C 9.B
【原文】W: Hello, I’m Chen Hui. Are you new here
M: Yes, I am. My name is Mike Smith.
W: Can I help you
M: Yes. How many students are there in our class
W: Forty.
M: And where is the computer room
W: It’s on the left of the library.
M: Thank you.
W: You’re welcome.
10.A 11.B 12.A
【原文】M: What class do you have for the first class on Monday, Lisa
W: English. We have it from 8: 00 to 8: 45.
M: Is English your favorite subject
W: No, I think it’s difficult. I like science.
M: Who is your science teacher
W: Miss Smith. She’s a nice teacher and her classes a re always interesting
13.B 14.C 15.C
【原文】M: Are you free on April 19th, Lisa
W: Yes, I am, John.
M: Can you come to my birthday party
W: Sure, I’d love to. But I have to finish my homework first.
M: OK. My party will start at 7: 00 p. m.
W: I think I can finish it by then. Can you tell me where your party will be
M: At my house. Our classmates Jane, Jeff and Paul will be there too.
W: Great. We’ll have a good time.
16.photo 17.2/two 18.play football 19.under the desk 20.every day
【原文】
(M) Hi, I’m Tom. This is the photo of my room. Can you see my dictionary Yes, it is on the sofa. I like to sit there. My dog likes it, too. It always stays near the sofa. My brother likes playing basketball. He has two basketballs and one football. In my free time, I like to play football with him. There is a CD player in the bookcase. I usually listen to music in the evening. You can also see a big desk in my room. My model plane is under the desk. It’s yellow. I like it very much. My mother cleans my room every day, so it is always tidy.
21.B
【详解】句意:椅子上的红色夹克不是露西的。她的是黄色的。
考查代词辨析。Mine我的;Hers她的;His他的;Yours你的/你们的。根据前句“The red jacket on the chair isn’t Lucy’s.”,空格处需用名词性物主代词指代“露西的夹克”。故选B。
22.A
【详解】句意:外面正在下大雨。我们出去走的话会被淋湿的。
考查动词时态。根据“We are going to get all wet walking outside”可知,说话时正在下雨,强调当前正在发生的动作,用现在进行时(am/is/are doing)。故选A。
23.C
【详解】句意:——你通常在网上做什么?——我经常在上面搜索有用的信息。
考查动词短语。cut down削减;focus on关注;search for搜索;查找;write down 写下。根据“What do you usually...information on it.”可知,在网上应是“搜索”信息,应用search for。故选C。
24.B
【详解】句意:我妈妈三月份很忙,所以她不能参加我的生日派对。
考查形容词辨析。healthy健康的;busy忙碌的;helpful有帮助的;happy开心的。根据“so she can’t go to my birthday party.”可知,不能参加生日派对的原因是忙。故选B。
25.C
【详解】句意:迈克决定去看8月份在成都举行的2025年世界运动会。
考查动词辨析和非谓语动词。to lose失去,动词不定式;losing失去,现在分词;to watch观看,动词不定式;watching观看,现在分词。decide to do sth“决定做某事”,是固定用法,所以排除B项和D项;根据“the 2025 World Games”可知,此处指观看2025年世界运动会,所以排除A项。故选C。
26.A
【详解】句意:你能递给我一些水吗?今天太热了。我真的很渴。
考查名词词义辨析。water水;bread面包;rice大米;chicken鸡肉。根据答语“It’s so hot today. I’m really thirsty (口渴的).”可知,问句应该是想要可以解渴的东西,water符合语境。故选A。
27.C
【详解】句意:我不喜欢这件T恤,因为它对我来说太大了。
考查连词辨析。so所以;but但是;because因为;and和。根据“it’s too big for me”可知,后句是前句的原因,应用because连接。故选C。
28.C
【详解】句意:——杰克什么时候上美术课?——在星期二早上。
考查特殊疑问句。Why为什么;Where哪里;When什么时候;How怎样。根据“On Tuesday morning.”可知,此处询问杰克上美术课的时间,应该用When进行提问。故选C。
29.A 30.B 31.C 32.B 33.C 34.A 35.D 36.D 37.B 38.C 39.D 40.A 41.C 42.D 43.B
【导语】本文讲述了来自美国的本首次到中国,介绍了王阿姨对他的照顾、王阿姨的爱好,以及自己的运动喜好和爸爸的情况,表达了对中国的喜爱。
29.句意:这是我第一次来中国,所以这里的一切对我来说都是新的。
first第一;second第二;third第三;fourth第四。根据“so all the things here are new for me”可知,他是第一次来中国。故选A。
30.句意:我很高兴见到你们。
sad悲伤的;happy快乐的;busy忙碌的;free自由的。根据“I am very…to meet you.”可知,我很高兴见到你们。故选B。
31.句意:这是王阿姨的一张照片。
to到,向;at在……;of……的;about关于。“a photo of...”是固定短语,意为“……的一张照片”。故选C。
32.句意:现在我和妈妈在她家里。
his他的;her她的;your你的,你们的;their他们的。根据“This is a photo... Aunt Wang.”可知,此处指王阿姨的家,王阿姨是女性,所以用her。故选B。
33.句意:她在这里有很多朋友,王阿姨是妈妈的一个老朋友。
teacher老师;student学生;friend朋友;sister姐妹。根据“She has many friends here”可知,此处在谈论朋友。故选C。
34.句意:王阿姨对我非常好。
nice好的,友好的;free空闲的,免费的;cool酷的,凉爽的;sure确信的。根据“Then she makes…for me.”可知,她对“我”好,be nice to sb.表示“对某人好”。故选A。
35.句意:她知道我早餐喜欢吃汉堡。
fun乐趣;lunch午餐;dinner晚餐;breakfast早餐。根据“Every morning, she buys some bread, vegetables and chicken.”可知,她做的是早餐。故选D。
36.句意:然后她给我做汉堡。
cakes蛋糕;bread面包;salad沙拉;hamburgers汉堡。根据“She knows I like hamburgers for breakfast.”可知,是做汉堡。故选D。
37.句意:但是妈妈说汉堡不健康。
eats吃;says说;calls称呼,打电话;sounds听起来。“the hamburgers aren’t very healthy (健康的).”是妈妈表达的内容,所以用says。故选B。
38.句意:王阿姨喜欢运动,她最喜欢的运动是跳舞。
asks问,要求;knows知道;likes喜欢;meets遇见。根据“her favourite sport is dancing”可知,她喜欢运动。故选C。
39.句意:看她们跳舞很有趣。
tidy整洁的;different不同的;difficult困难的;interesting有趣的。根据“Every evening, she and my mom go to the park and dance there.”可知,看别人跳舞应该是有趣的。故选D。
40.句意:我喜欢运动,网球是我最喜欢的。
tennis网球;football足球;volleyball排球;basketball篮球。根据“I always play tennis with Dad.”可知,最喜欢网球。故选A。
41.句意:有时爸爸和我在电视上看网球比赛。
boys男孩;girls女孩;games比赛;balls球。根据“Sometimes Dad and I watch tennis...on TV. ”可知,此处是看网球比赛。故选C。
42.句意:爸爸现在不在中国,因为他在美国有工作要做。
so所以;and和;并且;but但是;because因为。根据“he has work to do in America.”可知,这是爸爸不在中国的原因,所以用because。故选D。
43.句意:他在一家服装店工作,在那里卖衣服。
buys买;sells卖;gets得到;takes拿。根据“He works in a clothes store (商店)”可知,爸爸是卖衣服。故选B。
44.to see 45.birthday 46.wants 47.when 48.noodles 49.for 50.but 51.cook 52.your 53.long 54.life
【导语】本文主要讲述了亨利的姑姑给他做的一份特别的生日礼物——西红柿鸡蛋面的故事。
44.句意:这是他第一次来中国看望他的姑姑。根据“come to China…his aunt.”并结合所给词可知,此处指来中国看望他的姑姑,应选see;结合“come to China”可知空处应用动词不定式作目的状语。故填to see。
45.句意:这是他的十二岁生日。根据下文“The family have a party for him.”可知,此处是指他的生日;birthday“生日”,名词,根据空前“his twelfth”可知,此处用单数形式。故填birthday。
46.句意:他起得很早,他想为今天下午的生日聚会买些食物。结合“…to buy some food”和备选词汇可知,此处是指想买些食物,考查want to do sth.“想要做某事”,动词短语,其中want“想要”,动词;句子为一般现在时,主语he为第三人称单数,谓语动词应用三单形式wants。故填wants。
47.句意:当他走出卧室时,他看到桌子上有一大碗面条。根据“He sees a big bowl of noodles on the table…he comes out of his bedroom.”可知,此处是指在他从卧室出来时看见了桌上有一大碗面条,应用连词when“当……时”引导时间状语从句。故填when。
48.句意:这是一碗西红柿鸡蛋面。根据“He sees a big bowl of noodles”并结合所给词可知,此处指番茄鸡蛋面,应选noodles;tomato and egg noodles西红柿鸡蛋面。故填noodles。
49.句意:在英国,亨利早餐通常吃面包、喝牛奶。介词for与一日三餐名称搭配使用时,表示各餐所吃的食物,has bread and milk for breakfast意为“早餐吃面包喝牛奶”。故填for。
50.句意:他喜欢西红柿鸡蛋面,但他不知道为什么他的姑姑今天早上煮面条。根据“He likes tomato and egg noodles,…he doesn’t know why his aunt cooks noodles this morning.”可知,前后两句存在转折关系,应用but来引导后句。故填but。
51.句意:亲爱的姑姑,你为什么给我煮面条呢?根据上文“his aunt cooks noodles this morning”可知,此处是指煮面条;cook“煮”,动词,在句中作谓语,前有助动词do,此处用原形。故填cook。
52.句意:“因为今天是你的生日,”他的姑姑说。结合空后“birthday”和备选词汇可知,此处是指你的生日;your“你的”,形容词性物主代词,在句中作定语修饰名词birthday。故填your。
53.句意:在中国,长面条是长寿的象征。结合“a symbol of long life”和备选词汇可知,此处是指长的面条是长寿的象征;long“长的”,形容词,在句中作定语修饰名词noodles。故填long。
54.句意:我希望你过着幸福健康的生活。根据“I hope you live a happy and healthy”并结合所给词可知,此处指幸福健康的生活,应选life;结合a可知空处应用名词单数形式。故填life。
55.D 56.D 57.C
【导语】本文介绍了阳光服装店的大减价活动。
55.推理判断题。根据“13—18 $56”可知,13到18岁的T恤是56美元,Tim的妈妈花费56美元给他买件T恤,由此可知14岁符合。故选D。
56.细节理解题。根据“$68 blue”可知,蓝色的短裙是68美元。故选D。
57.细节理解题。根据“$56 pink”可知,粉色的T恤56美元;根据“$43”可知,短裤一条43美元。因此一件粉色T恤和一条短裤需要56+43=99美元。故选C。
58.D 59.C 60.B 61.A
【导语】本文是一篇记叙文,讲述了杰克是美国人,但和家人住在深圳。他在蛋糕店做美味的蛋糕,并在蛋糕上画画。晚上8点他总是有大促销,邻居们都喜欢在那个时候买他的蛋糕。他很善良,经常帮助他们。工作后,他经常给他们送些蛋糕。他们都非常喜欢他。
58.词义猜测题。根据第一段“He always has a big sale at 8:00 in the evening, so his neighbors (邻居) like buying his cakes at that time. He is kind and often helps them. After work, he often takes them some cakes. They all like him very much.”可知,第1段中带下划线的单词“他们”指的是“邻居”。故选D。
59.细节理解题。根据第一段“He always has a big sale at 8:00 in the evening, so his neighbors (邻居) like buying his cakes at that time. He is kind and often helps them. After work, he often takes them some cakes. They all like him very much.”可知,人们在8点来买杰克的蛋糕是因为这些蛋糕价格很好。故选C。
60.细节理解题。根据第一段“Jack is from America but he lives in Shenzhen with his family. He makes nice cakes in a cake……all like him very much.”可知,杰克来自美国,但他和家人住在深圳。他在蛋糕店制作精美的蛋糕。他在蛋糕上画画。他总是在晚上8点大减价,所以他的邻居喜欢在那个时候买他的蛋糕。他很善良,经常帮助他们。下班后,他经常给他们带些蛋糕。他们都非常喜欢他。可知,关于杰克,正确的:杰克经常帮助他的邻居,他的家人在深圳。故选B。
61.最佳标题题。根据最后一段“‘Thank you!’ Jack says. Jack is very happy. It’s not only a cake. It’s love from his neighbors.”可知,杰克非常高兴。这不仅仅是一块蛋糕。这是来自邻居的爱。因此,文章的最佳标题为:蛋糕和爱。故选A。
62.A 63.C 64.D 65.D
【导语】本文介绍了Paul的家庭成员以及他和姐姐的房间。
62.细节理解题。根据“You can see a bed, a desk, a chair and a blue sofa.”可知,Paul房间的沙发是蓝色的。故选A。
63.词义猜测题。根据“It’s tidy. You can see a bed, a desk, a chair and a blue sofa. My computer is on my desk. My books and radio are in the bookcase. The things are in order.”可知,房间很整洁,所有物品的摆放都是井井有条的。划线词的意思是“井井有条的”。故选C。
64.细节理解题。根据“Her tape player is on the bed, too.”可知,Grace的录音机在床上。故选D。
65.细节理解题。根据“My brother Jim doesn’t go to school.”及“A red model plane is under her bed. It is my brother’s.”可知,Jim的飞机模型在Grace的床下。故选D。
66.D 67.C 68.D 69.C
【导语】本文主要介绍了如何与人交朋友的一些好方法。
66.标题归纳题。根据第二段“Tell about you and your things to people. Then ask questions about them and see if (是否) they want to be friends with you. Get to know them, and also let them know you well.”可知,这一部分主要讲述了试着了解朋友,因而第一部分的标题应为d;根据第三段“You can play sports or games with your friends. You can listen to music and have a trip with them.”可知,这一部分主要讲述了和朋友一起玩耍,因而第二部分的标题应为e;根据第四段“‘How do you feel today ’ You can often ask your friend like this. When your friend is not happy, you can buy some delicious food for him or her. You can also listen to him or her.” 可知,这一部分主要讲述了关心对方的感受并帮助对方,因而第三部分的标题应为a。即每个部分的标题为:①—d,②—e,③—a,故选D。
67.细节理解题。根据第四段“When your friend is not happy, you can buy some delicious food for him or her. ”可知,当你的朋友不开心的时候,你可以给他或她买一些美味的食物,故选C。
68.篇章结构题。通读全文可知,第一段是总起段,提出这里有一些与人交朋友的好方法;第二、三、四、五段分别从四个方面介绍了交朋友的好方法,因而本文应是总分结构,故选D。
69.主旨大意题。根据第一段“Do you know how to make friends with people Here are some good ideas.”并通读全文可知,这篇文章主要介绍了如何与人交朋友的一些好方法,故选C。
70.G 71.D 72.C 73.F 74.E
【导语】本文讲述了不同年级的学生喜欢的科目不同,并指出了原因。
70.根据“In our school, all students have their favorite subjects.”和“In Grade (年级) One and Two, students’ favorite subject is always Chinese”可知,空处与不同年级学生喜欢的科目有关,承接上文,并引出下文分年级的讨论。选项G“但是不同年级的学生喜欢不同的科目”符合语境。故选G。
71.根据“They think English is very difficult.”可知,空处与英语有关,选项D“但是他们大多数人不喜欢英语”符合语境。故选D。
72.根据“But they aren’t very good at math.”可知,空处与数学有关,与下句为转折关系,选项C“有些学生非常喜欢数学”符合语境。故选C。
73.根据“Some students like Chinese.”可知,空处应解释喜欢语文的原因,选项F“他们认为它在日常生活中很有用”符合语境。故选F。
74.根据“In Grade Eight and Nine, some students like math best.”可知,空处应解释喜欢数学的原因。选项E“他们认为数学真的很有趣”符合语境。故选E。
75.B 76.F 77.C 78.E 79.A
【导语】本文主要讲述Jane和Bob在教室里谈论最喜欢的科目、喜欢的原因以及为朋友挑选生日礼物的事情。
75.根据“J: Hello, Bob.”和“B: Fine, thanks.”可知,此处是问候对方的近况。选项中B项“你好吗?”符合问候的语境。故选B。
76.根据“B: My favourite subject is PE.”可知,此处是询问对方最喜欢的科目。选项中F项“你最喜欢的科目是什么?”符合语境。故选F。
77.根据“B: Because I like basketball very much.”可知,此处是询问原因。选项中C项“你为什么喜欢体育?”符合语境。故选C。
78.根据“B: He likes maths best.”可知,此处是询问Jim最喜欢的科目。选项中E项“他最喜欢的科目是什么?”符合语境。故选E。
79.根据“B: Do you want to go with me ”和“J: I want to buy a schoolbag for my brother.”可知,Jane同意一起去购物。选项中A项“是的,我愿意。”符合肯定回答的语境。故选A。
80.例文
Hi, I’m Li Hua. This is my friend, Jenny Smith. She is from England. Her birthday is on September 20th. There are three people in her family. They are her parents and her. She likes eating fruit and vegetables because she doesn’t want to get fat. Her favorite subject is English, because she thinks it is very useful. She likes playing basketball. If she has time, she often goes to the park with me to play basketball on weekends. Exercise can make her healthier.
She wants to know you and make friends with you. What about you
【详解】[总体分析]
①题材: 本文是一篇记叙文,要求根据提示介绍新朋友Jenny Smith。
②时态: 本文以“一般现在时”为主。
③提示: 题目要求根据提示介绍新朋友Jenny Smith,包括她的生日、家庭、爱好以及为什么有这些爱好等内容,写作时注意适当增加细节,不要遗漏要点。
[写作步骤]
第一步,开篇点题。(已经出)
第二步,根据所给要点,依次介绍Jenny Smith的生日、家庭、爱好以及为什么有这些爱好。
第三步,最后发出交友邀请。(已给出)
[亮点词汇]
①get fat变胖
②play basketball打篮球
③on weekends在周末
[高分句型]
①There are three people in her family.(用there be句型介绍家庭)
②She likes eating fruit and vegetables because she doesn’t want to get fat.(because引导的原因状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表