资源简介 报告查询:登录或扫描二维码下载App(用户名和初始密码均为准考证号)器玉溪一中2025-2026学年上学期高一年级第二次月考白姓名:班级:考场/座位号:注意事项1.答题前请将姓名、班级、考场、准考证号填写清楚[0]「01[0][0][0][o]2.客观题答题,必须使用2B铅笔填涂,修1[1]改时用橡皮擦干净。212[2]「21[2]3.必须在题号对应的答题区域内作答,超出3[3][3][3]答题区域书写无效。[4][4]4][4][4][4][5][5][5][5][5][6[6[6][6][6[6]正确填涂■缺考标记[7]77][7[71[7][888[88[8][9]T919[9]9[9]客观题1[A][B][C]6[A][B][C]11[A][B][C]16[A][B][C]21[A][B][C][D]2[A][B][C]7[A][B][C]12[A][B][c]17[A][B][C]22[A][B][C][D]3[A][B][C]8[A][B][C]13[A][B][C]18[A][B][C]23[A][B][C][D]4[A][B][C]9[A][B][C]14[A][B][C]19[A][B][C]24[A][B][C][D]5[A][B][C]10[A][B][C]15[A][B][C]20[A][B][C]25[A][B][C][D]26[A][B][C][D]31[A][B][C][D]36[A][B][C][D][E][F][G]41[A][B][c][D]27[A][B][C][D]32[A][B][C][D]37[A][B][C][D][E][F][G]42[A][B][C][D]28[A][B][C][D]33[A][B][C][D]38[A][B][C][D][E][F][G]43[A][B][C][D]29[A][B][C][D]34[A][B][C][D]39[A][B][C][D][E][F][G]44[A][B][C][D]30[A][B][C][D]35[A][B][C][D]40[A][B][C][D][E][F][G]45[A][B][C][D]46[A][B][c][D]51[A][B][C][D]47[A][B][C][D]52[A][B][C][D]48[A][B][C][D]53[A][B][C][D]49[A][B][C][D]54[A][B][C][D]50[A][B][C][D]55[A][B][C][D]填空题56.5758596061.62636465ㄖ囚■玉溪一中2025—2026学年上学期高一年级第二次月考英语学科试卷总分:150分, 考试时间:120分钟注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将答题卡交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍例:How much is the shirt A. 19.15. B. 9.15. C. 9.18. 答案是B。1. What will the woman do tomorrow afternoon A. Move house. B. Watch a football match. C. Help the man clean up.2. What time is it now A. 9:20. B. 9:30. C. 9:45.3. Where has the woman been A. To Spain. B. To France. C. To Germany.4. How will the man go to the game A. By car. B. By bus. C. On foot.5. What is the relationship between Nick and the woman A. Classmates. B. Father and daughter. C. Brother and sister.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. What are the speakers talking about A. The man’s new job offer.B. The man’s working experience.C. The situation of the job market.7. What did the man’s friend recently do A. He got a new job.B. He started a business.C. He graduated from college.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8. What has the boy begun to learn about in the geography class now A. Rivers. B. The sea. C. Fish.9. What did the boy do in the geography class A. He watched a film.B. He drew a picture.C. He read the textbook.10. What does the girl think of the homework of this week A. It is easier. B. It is more interesting. C. It is harder.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11. When were the wooden houses built A. In the 10th century.B. In the 13th century.C. In the 17th century.12. Where did the man have lunch A. On a hill. B. By a river. C. In a garden.13. How was the weather during the man’s trip?A. Rainy. B. Sunny. C. Windy.听第 9 段材料,回答第 14 至 16 题。14. What is the topic of the photos of this year A. Flowers. B. Animals. C. Food.15. How should the photos be sent A. By e-mail. B. By post. C. In person.16. What is the prize A. A cup. B. A camera. C. Some money.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. What is the first job of the day A. Check the notice.B. Feed the animals.C. Clean the animals’ places.18. What time does the work finish in the zoo A. At 6 p.m. B. At 7 p.m. C. At 8 p.m.19. How can visitors know about their favorite animals A. By reading the notice.B. By asking the workers.C. By listening to the talks.20. What can we learn about the zoo A. There is a restaurant in it.B. Drinks and food can be bought in it.C. Three gift shops in it are open the whole year.第二部分:阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项。ABenefiting from the 5,000 years history, many ancient cities exist in the vast land of China. Here are 4 ancient cities in China and each has their unique features.Shangqiu Ancient CityHistory: 4,000 yearsOpening Hours: 08:00-17:30 in winter; 08:00-18:00 in summerTicket Price: 70 per combo ticket (组合票)Situated in the Yellow River Valley, Shangqiu area is considered the birthplace of Chinese civilization. The best time to visit it is around the Chinese New Year, when the grandest temple fair at Shangqiu is held to worship the God of Fire.Ancient City of PingyaoHistory: 2,700 yearsOpening Hours: 08: 00-17:30Ticket Price: Free entryIt has no charming landscape, green mountains or clear waters. What is unique there is the well-preserved ancient city with a grand City Wall, traditional residences, time-honored shops, and even the previous government office.Fenghuang Ancient TownHistory: 467 yearsOpening Hours: all day; 08: 00-17:30 for Tuo River day cruise;18:00-22:30 for night cruiseTicket Price: Free entryConstructed in 1556, Fenghuang Ancient Town is another historical city in China known for ethnic diversity. Generations of Miao, Tujia and Han people live here, and it now accommodates 28 ethnic groups in total.Huizhou Ancient CityHistory: 2,240 yearsOpening Hours: 08:00-17:00Ticket Price: 95 for one adult; 140 for one adult and one child; 230 for two adults and one child.Huizhou Ancient City is famous for its unique architectural style since the old days. The Huizhou-style building is one of the most important architectural schools in China, using bricks, wood, and stones as the raw materials.21.Which of the four towns has the longest history A. Shangqiu Ancient City. B. Ancient City of Pingyao.C. Huizhou Ancient City. D. Fenghuang Ancient Town.22. What do Ancient City of Pingyao and Fenghuang Ancient Town have in common A. Various ethnic minorities. B. Free Admission.C. Abundant natural beauty. D.The same opening hours.23. How much will a family of a couple and a child pay for Huizhou Ancient City A. 95. B. 140. C. 230. D. 235.BBoston University was always my dream, but when it came to making the decision, I had to be sure that I was confident in my choice. Boston University drew me in for several reasons—its perfect location in the heart of Boston, its strong education programs, and the comfortable community. One special thing that set Boston University apart from my other college options was that I could be placed in the classroom to experience teaching in my freshman year. I had wanted to be a teacher for as long as I could remember, after all.After just six short weeks, I was absolutely confident that I made the right choice to attend Boston University. At Boston University, I attended an education program—ED 100. Each Wednesday, I went to Bowman Elementary School to help in a fifth grade classroom.Although I was a secondary education major, working with fifth graders was very memorable. One of my weekly tasks was to lead a reading group of about five students. It was tiring, but I fully enjoyed getting to know their strengths and a little bit about each student apart from their studies.As the weeks went on, I found myself further involved in (参与) more classroom activities, often helping students one by one or in small groups. The students never stopped amazing me—they were always ready to take part in class activities and share their ideas. For each class, I usually spent a long time preparing it. I also loved learning from other teachers, and taking note of their excellent teaching skills, some of which I hoped to use in my own classroom.The program—ED 100 has even further confirmed (确认) my desire to become an educator. I have passion to work with children. I can’t wait to have my own classroom of students. I’m so happy that I’ve made the right decision to choose Boston University.24. What attracted the author most about Boston University A. Being in the center of the city.B. Having a comfortable community.C. Allowing her to teach in the first year.D. Offering strong education programs.25. What did the author think of her teaching at Bowman Elementary School A. It was quite relaxing.B. It was a bit disappointing.C. It was full of difficulties.D. It was a pleasant experience.26. What did the author say about her students A. They were very active in class.B. They always tried to surprise her.C. They helped her gain new teaching skills.D. They showed a talent for studying languages.27. Which of the following words can best describe the author A. Courageous and clever. B. Helpful and hard-working.C. Creative and kind. D. Strict and careful.CSlang is a popular, less official and often very current form of language. It is an important part of a living language and is constantly changing as language changes. Slang is often playful, direct and sometimes less respectful than the more official and traditional version of language. So now I’m going to lay it on you! To “lay it on” is American slang for “to tell” or “to explain”.Slang can take many forms. For example, slang can be local to one city or area. In Washington, D. C. there is a whole set of slang to describe politics and business in the city. For example, the term POTUS stands for President of the United States. POTUS can often be found with his wife, FLOTUS, the first lady of the United States. “Inside the Beltway” is a popular expression that describes the area of Washington, D. C. The beltway is the large highway that circles the city.The Internet has helped create a whole new kind of computer-related slang. An “angry fruit salad” is an expression that describes a website with too many bright colors. “Netiquette” is slang for correct behavior when using the Internet.Young people often develop the latest slang. For example, to say Special English “rocks” or is “phat” means Special English is really great. A “kegger” is a party where beer is served. If something is “wack”, it is wild and crazy.Different professions often have their own slang as well. For example, medical workers might refer to a complaining patient as a “gomer”. A “tough stick” is someone whose veins are difficult to find when he or she needs to have blood taken.No matter how well you speak English, there are always new and interesting slang words to discover. There are entire dictionaries for describing slang. Many experts do not even agree on what is and what is not slang. Often slang words later become a part of officially accepted language. Official or not, slang is an energetic and exciting part of the American language that continues to change.28. Which of the following is NOT true for slang compared with the official language A. Playful. B. Direct.C. Less respectful. D. More official.29. What can be inferred from the passage A.If you speak English well, there is no problem to understand English speakers.B. Slang words are created by people in their daily life.C. English speakers are clear whether it is a slang.D. Slang words will never be accepted as official language.30. Which of the following is not mentioned to have helped create slang A. The Internet. B. Young people.C. President of the United States. D. Professions.31. Which of the following can be the best title of this passage A. What is slang B. Slang is popular.C. Who creates slang D. Slang is a language.DAre you preparing for a big test If so, you may want to play some basketball in between hitting the books. Doctors are starting to find more and more information that suggests a connection between exercise and brain development. Judy Cameron, a scientist at Oregon Health and Science University, studies brain development. According to her research, it seems that exercise can make blood vessels (血管) , including those in the brain, stronger and more fully developed. Dr Cameron claims this allows people who exercise to concentrate better. She says, “While we already know that exercise is good for the heart, exercise can really cause physical changes in the brain.”The effects of exercise on brain development can even be seen in babies. Babies who do activities that require a lot of movement and physical activity show greater brain development than babies who are less physically active. With babies, even a little movement can show big results.Older people can beef up their brain as well. Scientists from 11 universities studied a group of seniors aged from 70 to 79. Their study showed a short-term memory increase of up to 40 percent after exercising just three hours a week. The exercise does not have to be very difficult, but it does have to increase the heart rate. Also, just like the motion for babies, exercise for seniors should involve some complexity (复杂). Learning some new skills or motions, such as with yoga or Tai Ji, helps open up memory paths in the brain that may not have been used for a long time.For most people, any type of physical activity that increases the heart rate is helpful. The main goal is to increase the brain’s flow of blood. And your brain can benefit from as little as three hours of exercise a week.32. What do we know from paragraph 1 A. The brain needs special mental exercise.B. The more exercise, the bigger the brain.C. Exercise helps the brain develop better.D. Exercise makes us stronger and happier.33.What does the underlined “beef up” in paragraph 3 mean A. Organize. B. Improve. C. Relax. D. Rescue.34.How can 3 hours of proper exercise a week help A. Lengthen the age from 70 to 79. B. Increase the heart rate of babies.C. Benefit seniors’ short-term memory. D. Open up memory paths for students.35.What is the purpose of the text A.To offer advice on how to do exercise.B. To introduce ways to change the brain.C. To give tips on how to raise test scores.D. To encourage exercise for brain benefit.第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Everyone wants to succeed in their life, don’t they Even as a teenager, you can achieve success in your life. It really isn’t that hard. 36Do well in school.Try your best, listen to the teachers, do your homework, study, and get good grades. 37 And a better education will help you to get a great job in the future.Do something good in your community.If you like helping people, volunteer at a soup kitchen. If you love helping the environment, plant trees or pick up garbage. 38 You’re making a big difference in the world, and above all having lots of voluntary hours will make your resume more attractive!39Remember they’re there to help you be the best that you can be. Respect them and value their opinions, even if they annoy you sometimes. Remember that they do the things because they care about you and want you to succeed in life.Have good friends to help you out!Friends are there to support you and lift your spirits. 40 And create a group of supportive, loving friends that can help you succeed in life. Find a few really good friends that will stick with you once you leave high school.A. Do what you love.B. Be nice to your parents and teachers.C. Be with people who make you happy.D. This could be your job for the rest of your life.E. Doing so will help you get into a better university.F. Follow the steps below, and you can have a successful teenage life!G. When you help others, it will make you feel better about yourself.第三部分:语言知识运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Fifteen years ago, an earthquake in Turkey hit the school where William Jefferson studied and he was buried in the ruins.He was 41 after 24 hours, but his legs, severely injured, had to be 42 . At first, William was 43 and didn’t want to talk to anyone. Later with his parents’ support, William had the courage to spend the following five months in 44 and learned how to get around with his prosthetic (义肢) legs.45 his prosthetic legs, William regained the ability to walk. Then he was able to return to school. With 46 grades, he got admitted to Ankara University. Later, he 47 his master’s degree with straight A’s and began to work at an educational organization.In his spare time, William 48 videos on social media about his life and received many 49 from other disabled people. They wondered how he could walk so well. That was when it occurred to William that he could make a contribution by helping those 50 to find suitable prosthetic legs and train them to walk 51 again. So he found a job as a doctor studying in prosthetic recovery. It 52 William to see disabled people unable to get out of their homes because they cannot move freely or fear being looked at. This is what 53 his work with recovery.“I hope that one day when we walk down the street with prosthetic legs, we are not treated 54 ,” said William. “I plan to continue helping more people with 55 to be less disabled, to move more freely and enjoy life in the way they want.”A. investigated B. saved C. taken D. trappedA. cut off B. watched over C. looked into D. checked outA. traditional B. curious C. hopeless D. uniqueA. recovery B. concern C. sadness D. adventureA. In spite of B. Except for C. Thanks to D. Instead ofA. limited B. meaningful C. alarming D. excellentA. delivered B. created C. registered D. gotA. posted B. admired C. revised D. exchangedA. secrets B. comments C. suggestions D. demandsA. in need B. on guard C. in shock D. on dutyA. immediately B. freely C. effectively D. patientlyA. reminds B. amazes C. pains D. challengesA. stops B. damages C. drives D. honorsA. normally B. equally C. formally D. differentlyA. experiences B. strengths C. efforts D. disabilities第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。One of the main reasons 56 China’s ancient civilization has continued all the way through into modern times has been the Chinese writing system. At the beginning, Chinese was a picture-based language, which 57 (date) back several thousand years to the use of longgu.Symbols 58 (carve) on animal bones and shells by ancient Chinese people. Over the years, there was 59 time when people were divided geographically, 60 (lead) to many varieties of dialects and characters. Emperor Qinshihuang united the seven major 61 (state) into one unified country, making the Chinese writing system begin to develop in one direction. It was 62 great importance in uniting the Chinese people and culture. People in modern times can read the classic works 63 (write) by Chinese in ancient times.Nowadays, Chinese calligraphy has become an important part of Chinese culture. As China plays a greater role in 64 (globe) affairs, an increasing number of international students are beginning to learn Chinese 65 (appreciate) China’s culture and history.第四部分:写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,上周你校邀请李教授做一场有关地震知识的讲座,请你给英文报写一篇报道,内容包括:参加人员;讲座过程;活动意义。注意:1.词数80词左右,题目已为你写好; 2.可适当增加细节,以使行文连贯。A Lecture on Earthquake_________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。36-year-old Mary was a single mother living in a small town in Cleveland, Ohio with her 3-year-old twin sons, Jack and James. She worked hard to provide for her children, doing a few part-time jobs to make ends meet. In spite of the challenges, Mary managed to give them a happy and stable childhood.One Saturday morning, Mary was at home with her children, preparing breakfast for them. Jack was beside her while James was playing alone in the bedroom next to the kitchen. It was a typical weekend, filled with laughter and warmth. Little did they know something unexpected was just around the corner.As Mary was busy with the food, a fire broke out in the kitchen. Panicked, Mary took hold of Jack and rushed towards the front door. They made it to safety only to find James remained stuck inside. Mary put Jack down and turned back to get James out, but in such a hurry and panic, she missed a step and fell on the ground. Her right ankle got sprained so seriously that she couldn’t stand up. Mary sat on the ground helplessly, her tears mixed with screams, “My kid is still in the house. Somebody, help me!”At that very moment, Simon, 52, a former army soldier in the same community as Mary, happened to pass her house and saw the terrible scene. He immediately ran across the yard to ask the crying mother where her kid exactly was. In a shaking voice, Mary responded, “In the bedroom next to the kitchen.” The fire spread quickly and the house was filled with thick smoke. Simon looked around and saw a blanket hanging beside a pool full of water in the middle of the yard.注意:1. 续写词数应为150个左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。玉溪一中2025—2026学年上学期高一年级第二次月考题型 主题语境 核心素养(语言能力、思维品质、文化意识) 题量/ 题号 识记 理解 综合运用 小题分值 难易度听力 人与社会 听力能力(对话、独白) 共20题 √ √ 1.5 中阅读 理解 人与自然 A篇 细节理解 21题 √ √ 2.5 易细节理解 22题 √ √ 2.5细节理解 23题 √ √ 2.5人与自我 B篇 细节理解 24题 √ √ 2.5 易细节理解 25题 √ √ 2.5细节理解 26题 √ √ 2.5推理判断 27题 √ √ 2.5 中人与社会 C篇 细节理解 28题 √ √ 2.5 难推理判断 29题 √ √ 2.5细节理解 30题 √ √ 2.5 中主旨大意 31题 √ √ 2.5 难人与社会 D篇 推理判断 32、34题 √ √ 2.5 中词义猜测 33题 √ √ 2.5推理判断 35题 √ √ 2.57选5 人与自我 阅读理解、逻辑推理 共5题 √ √ 2.5 中完形 人与社会 动词辨析、运用 共7题 √ 1.5 易名词辨析、运用 共4题 √ 1.5形容词辨析、运用 共1题 √ 1.5介词辨析、运用 共1题 √ 1.5连词辨析、运用 共1题 √ 1.5短语辨析、运用 共1题 √ 1.5语法 填空 人与自我 连词(定语从句) 1 √ √ 1(1.5) 中冠词运用 1 √ √ 1(1.5)谓语动词运用 2 √ √ 1(1.5)名词运用 1 √ √ √ 1(1.5)形容词运用 1 √ √ √ 1(1.5)非谓语动词运用 3 √ √ 1(1.5)介词运用 1 √ √ √ 1(1.5)写作 人与社会 应用文 (讲座报道) 1 √ √ √ 15 中人与社会 读后续写 1 √ √ 25 难合计 67 150 中英语学科双向细目表2025.12.10玉溪一中2025—2026学年上学期高一年级第二次月考英语参考答案第一部分:听力(30分)1-5: AACBC 6-10: ABBAA11-15: BAACB 16-20: CCBCB第二部分:阅读理解 (50分)21-23: ABC 24-27: CDAB 28-31: DBCA 32-35: CBCD36-40: FEGBC第三部分:语言知识运用 (30分)第一节(15分)41-45: BACAC 46-50: DDABA 51-55: BCCDD第二节(15分)56. why 57. dates 58. were carved 59. a 60. leading61. states 62. of 63. written 64. global 65. to appreciate第四部分:写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)A Lecture on EarthquakeLast week witnessed a lecture on earthquake given by Professor Li who is an expert in the field of earthquake in our school hall.Present at the activity were all the teachers and students. The lecture was rich in content, including an introduction of the causes and distribution, as well as the prediction and prevention of the earthquakes. At the end of the lecture, participants were offered the opportunity to interact with Professor Li about the related questions. The lecture was successfully completed with warm applause of all attending people.The event turned out to be successful. Not only did we have a better understanding of earthquake, but we also knew how to handle emergent problems and ensure our safety during the natural disaster.第二节(满分25分)Without hesitation, Simon took action. Dipping the blanket in the water pool and covering his head with it for necessary protection, he rushed into the house. Unable to see things clearly through the smoke and fire, Simon lowered himself to the ground, stretched his hands and felt his way forward until he reached the bedroom. Just then, a faint voice of a child caught his attention. Following the sound, he finally found James lying in a corner, frightened and helpless. He grabbed James, wrapped him in the blanket and made his way back towards the open door.Simon rushed out of the burning house with James in his arms. Seeing James carried to safety, Mary breathed a sigh of relief. At that moment, firefighters arrived at the scene and put out the fire. Then Simon, Mary and her children were all sent to a nearby hospital, where they received timely medical care. Simon’s heroic act saved James’ life. Mary couldn’t thank him enough for his selflessness and bravery. But Simon said smilingly, “It was no big deal. I just did what I was supposed to do.” This experience brought the community closer, and Simon’s courageous act inspired others to consider what they would do in similar situations.录音稿(Text 1)W: Hello, George. I’m moving tomorrow afternoon. Can you give me a hand M: Sorry, but there’s a soccer game I really want to see in the afternoon. But I can come after the game and help clean up.(Text 2)W: Hello, I’d like some information about the museum. Is it right that you open at 9:30 today M: That’s only during the week. On Saturdays we open at 9:45. You have to wait 25 minutes.(Text 3)M: Hi, Jane! It’s good to see you. What have you been up to W: I’ve been traveling. I’ve been to so many places, but I couldn’t name them all.M: That’s exciting. Did you go to Germany W: Yeah, that’s one place I’ve got to. I haven’t been to Spain or France, though.(Text 4)M: Are you going to the game tomorrow W: Yes, I think I’ll take the car.M: Are you crazy There won’t be anywhere to park. I’m going to take the bus.W: So I’ll walk then. It’s always good to get a little exercise.(Text 5)M: Hi, Maria. I’m going to the cinema after finishing homework. Want to join me W: Hi, John! I can’t. My dad asked me to do some things with Nick.M: Your little brother Oh, you’re babysitting. Too bad.(Text 6)W: Hey, I heard you finally got yourself a job. How did you manage to do that M: Well, it’s a bit funny how I got this job. I mean, I had been reading the newspaper every day for the last few weeks without having any luck. Then, I got this phone call from a friend of mine. We hadn’t talked to each other since we graduated from college. He told me that he started a company and he wanted me to help him out.W: Wow, you’re really lucky to get this chance since the job market is terrible nowadays.M: That’s right.(Text 7)W: Eddie, I missed geography. What were you learning about M: Remember we learned about rivers last week We’ve started looking at the sea now. It’s interesting!W: Is the information in our textbooks M: No, today we just watched a short film from the Internet, so there is not really anything in the textbook that you can look at.W: Did you learn about fish M: We were actually learning about where the water comes from, and where it goes. And our homework is to write down ten things you can find on the beach.W: Oh, that’s easier than the picture we had to draw last week.(Text 8)W: Hi, Jim. How was your trip to Ashford M: Great! There is a really old beautiful tower there. It was built in the 10th century, and it was repaired in the 17th century. We also saw some old wooden houses that were built there in the 13th century.W: Was it expensive to visit the tower M: It’s seven pounds usually. But it was five pounds for us because there were more than eight people in our group.W: That’s good. What about lunch M: There was a hill outside the village, so we climbed up and had it there. We could see the river from the top. Then later we went for a walk in a small beautiful garden.W: What about the weather M: Well, we had umbrellas, so we kept dry. It’s a shame it wasn’t sunny.W: Oh, no. it’s windy here.(Text 9)W: David, for the photography competition, can we take pictures of anything we like Such as flowers M: This year you have to take a photograph of food. It was animals last year.W: And how old you need to be Can my brother enter M: He’s 12, isn’t he Then yes. You have to be under 14 to enter.W: Thanks. Do you e-mail the photo M: You have to print it yourself, so you can’t send it by e-mail. You have to post it.W: Right. When do they need to receive the photos M: You haven’t got that long. They need to get the photos by 15th July, and today is July 2nd, so hurry up!W: OK. What does the winner get A cup like last year M: No, Some money. And if I win, I’m going to spend it on a new camera.(Text 10)W: Welcome to Seaport Zoo! Set in beautiful countryside, Seaport Zoo is home to over 400 animals from all over the world. Visitors of all ages will enjoy a ride on the “Animal Train”.The work in the zoo is non-stop and our workers make sure that the animals get all the care and attention they need. The first job of the day is to clean the animals’ homes — this starts at eight o’clock and has to be done every day, to make sure that the animals are kept happy and healthy. The zoo gates close at 6 p.m. but the work still goes on until 7 as there are plenty more things to do. The last job of the day is to feed the elephants their supper.If you want to know more about your favorite animal, then come along to one of the short talks given by our workers. The talks change every day, so check the notice at the main entrance to make sure you don’t miss anything.The zoo has no restaurants, and drinks and food can be bought from machines next to the picnic area. And a gift shop is open throughout the year at the main entrance. Two smaller gift shops are also open during the summer.玉溪一中2025—2026学年上学期高一年级第二次月考英语参考答案21.A 22.B 23.C【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了中国四个古城以及它们的历史、游览时间和门票等信息。21.细节理解题。根据Shangqiu Ancient City中的“History: 4,000 years(4,000年历史)”、Ancient City of Pingyao中的“History: 2,700 years(2,700年历史)”、Fenghuang Ancient Town中的“History: 467 years(467年历史)”以及Huizhou Ancient City中的“History: 2,240 years(2,240年历史)”可知,对比四座古镇发现,商丘古镇历史最为悠久,为4,000年的历史。故选 A。22.细节理解题。根据Ancient City of Pingyao中的“Ticket Price: Free entry(票价:免费入场)”和Fenghuang Ancient Town中的“Ticket Price: Free entry(票价:免费入场)”可知,平遥古镇和凤凰古城都是免费入城。故选B项。23.细节理解题。根据Huizhou Ancient City中的“Ticket Price: 95 for one adult; 140 for one adult and one child; 230 for two adults and one child(票价:成人95元;成人1人、儿童1人140元;2名成人和1名儿童230元)”可知,一对夫妇,即两名成年人和一个孩子共支付230元。故选C项。24.C 25.D 26.A 27.B【导语】这是一篇记叙文。记叙了作者从小就想当老师,进入波士顿大学后,她每周去一个小学给一些学生上课,这也是作者选择这所大学的主要原因。24.细节理解题。根据第一段中的“One special thing that set Boston University apart from my other college options was that I could be placed in the classroom to experience teaching in my freshman year.”( 波士顿大学与我的其他大学选择不同的一点是,我可以在大一的时候被安排在教室里体验教学。)可知,波士顿大学特别吸引作者的地方在于她大一的时候可以被安排在教室里体验教学,故选C项。25.推理判断题。根据第三段中的“Although I was a secondary education major,working with fifth graders was very memorable. It was tiring,but I fully enjoyed getting to know their strengths and a little bit about each student apart from their studies.”(虽然我是一名中学教育专业的学生,但与五年级学生一起工作是非常难忘的。这很累,但我很享受了解他们的长处,除了学习之外,还有一些关于每个学生的信息。)可知,作者认为在该校的教学对于她来说,是一次愉快的经历,故选D项。26.细节理解题。根据第四段中的“The students never stopped amazing me—they were always ready to take part in class activities and share their ideas.”(学生们从未停止过让我惊叹——他们总是准备参加课堂活动并分享他们的想法。)可知,作者的学生在课堂上表现得很积极主动,故选A项。27.推理判断题。由文中第三段“As the weeks went on,I found myself further involved in (参与) more classroom activities,often helping students one by one or in small groups.”(几周过去了,我发现自己进一步参与了更多的课堂活动,通常一对一或小组形式帮助学生。)和“For each class,I usually spent a long time preparing it. I also loved learning from other teachers,and taking note of their excellent teaching skills,some of which I hoped to use in my own classroom.”(每节课,我通常都要花很长时间准备。我也喜欢向其他老师学习,并注意到他们出色的教学技能,其中一些我希望在自己的课堂上使用。)可知,作者在课堂中经常帮助学生,同时每次花费很长时间备课,积极地学习其他老师的教学技能,因此可知作者乐于助人且工作努力,故选B项。28.D 29.B 30.C 31.A【导语】这是一篇说明文。本文主要介绍了美国俚语的一些情况。俚语是一种非正式的语言,会随着语言的变化而变化。网络上和年轻人是使用和创造俚语最多的地方,俚语还有职业特点。28.细节理解题。由第一段中的“Slang is a popular, less official and often very current form of language. (俚语是一种流行的、不太正式的、经常是非常流行的语言形式)”和“Slang is often playful, direct and sometimes less respectful than the more official and traditional version of language. (俚语通常是俏皮的、直接的,有时也不如官方语言和传统语言那样尊重人)”可知,与官方语言相比,俚语有趣、直接、不那么尊重人和不那么正式,D项“更正式”错误。故选D项。29.推理判断题。由第一段中的“It is an important part of a living language and is constantly changing as language changes. (俚语是生活语言的重要组成部分,随着语言的变化而不断变化)”,第二段中的“For example, slang can be local to one city or area. (例如,俚语可以是一个城市或地区的本地语言)”讲俚语的产生有地域性,第四段中的“Young people often develop the latest slang. (年轻人经常使用最新的俚语)”讲年轻人是使用和创造俚语最多的群体和第五段中的“Different professions often have their own slang as well. (不同的职业通常也有自己的俚语)”讲俚语有行业特色可得出,俚语来自人们的日常生活。故选B项。30.细节理解题。由第三段中的“The Internet has helped create a whole new kind of computer-related slang. (互联网帮助创造了一种全新的计算机相关俚语)”,第四段中的“Young people often develop the latest slang. (年轻人经常使用最新的俚语)”和第五段中的“Different professions often have their own slang as well. (不同的职业通常也有自己的俚语)”可知,互联网、年轻人和职业有助于创造俚语,C项“美国总统”未提及。故选C项。31.主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了俚语的特点、俚语产生和演变的情况,A项“什么是俚语?”符合文意。故选A项。32.C 33. B 34. C 35.D32.细节理解题。根据第一段中的“Doctors are starting to find more and more information that suggests a connection between exercise and brain development.(医生们开始发现越来越多的信息表明运动和大脑发育之间存在联系。)”可知,医生发现运动与大脑发育之间存在着联系,结合下文的“Judy Cameron, a scientist at Oregon Health and Science University, studies brain development. According to her research, it seems that exercise can make blood vessels (血管) , including those in the brain, stronger and more fully developed. Dr Cameron claims this allows people who exercise to concentrate better.(俄勒冈健康与科学大学的科学家Judy Cameron研究大脑发育。根据她的研究,运动似乎可以使血管,包括大脑中的血管,更强壮,更充分地发育。)”可知,运动可以使包括大脑中的血管在内的血管能更充分地发育,由此可知,从第一段中我们可以了解到的是运动有助于大脑更好地发育。故选C项。33.词义猜测题。根据第二段中的“The effects of exercise on brain development can even be seen in babies. Babies who do activities that require a lot of movement and physical activity show greater brain development than babies who are less physically active.(运动对大脑发育的影响甚至可以在婴儿身上看到。那些需要大量运动和体力活动的婴儿比那些体力活动较少的婴儿表现出更大的大脑发育。)”可知,运动对大脑发育的影响甚至可以在婴儿身上看到,根据划线短语前的“Older people can”与其后的“their brain as well.”可知,此处讲述的应是运动老人的大脑也有影响,结合下文中的“Scientists from 11 universities studied a group of seniors aged from 70 to 79. Their study showed a short-term memory increase of up to 40 percent after exercising just three hours a week.(来自11所大学的科学家对一组年龄在70岁至79岁之间的老年人进行了研究。他们的研究表明,每周只运动三小时,短期记忆力就会提高40%。)”可知,研究发现,每周只运动三小时,年龄在70岁至79岁之间的老年人的短期记忆力就会提高40%,由此可知,运动有助于增强老人的大脑,所以划线短语的意思与“增强”意义相近。故选B项。34.细节理解题。根据倒数第二段中的“Scientists from 11 universities studied a group of seniors aged from 70 to 79. Their study showed a short-term memory increase of up to 40 percent after exercising just three hours a week.(来自11所大学的科学家对一组年龄在70岁至79岁之间的老年人进行了研究。他们的研究表明,每周只运动三小时,短期记忆力就会提高40%。)”可知,对年龄在70岁至79岁之间的老年人的研究表明,每周只运动三个小时,短期记忆就会提高40%,由此可知,运动有利于老年人的短期记忆。故选C项。35.推理判断题。根据尾段中的“For most people, any type of physical activity that increases the heart rate is helpful. The main goal is to increase the brain’s flow of blood. And your brain can benefit from as little as three hours of exercise a week.(对大多数人来说,任何增加心率的体育活动都是有益的。主要目标是增加大脑的血液流动。你的大脑可以从每周3小时的运动中受益。)”可知,任何增加心率的体育活动都是有益的,大脑可以从每周3小时的运动中受益,由此可知,本文主要介绍的是通过适当的体育活动能够促进大脑功能的发育,所以本文的目的是鼓励人们为了大脑健康而进行运动。故选D项。36.F 37.E 38.G 39.B 40.C【导语】这是一篇说明文。本文主要讲了一些帮助青少年在生活中取得成功的建议。36.根据上文“Everyone wants to succeed in their life, don’t they Even as a teenager, you can achieve success in your life. It really isn’t that hard. (每个人都想在生活中取得成功,不是吗?即使作为一个青少年,你也可以在你的生活中取得成功。这真的没有那么难。)”以及后面则列举了一些建议,可知,第一个空应该填一个能引出下文这些建议的句子,故F选项“按照下面的步骤,你可以拥有一个成功的青少年生活!”符合语境,故选F。37.根据上文“Try your best, listen to the teachers, do your homework, study, and get good grades. (尽你最大的努力,听老师的话,做作业,学习,取得好成绩。)”以及后文“And a better education will help you to get a great job in the future. (更好的教育将帮助你在未来找到一份好工作。)”可知,第二个空应该是连接前后文的句子,即取得好成绩能帮助你接受更好的教育,从而进入一所更好的大学,故E选项“这样做会帮助你进入一所更好的大学。”符合语境,故选E。38.根据上文“If you like helping people, volunteer at a soup kitchen. If you love helping the environment, plant trees or pick up garbage. (如果你喜欢帮助别人,可以在施粥所做志愿者。如果你喜欢保护环境,可以种树或捡垃圾。)”以及后文“You’re making a big difference in the world, and above all having lets of voluntary hours will make your resume more attractive! (你正在改变世界,最重要的是,有大量的志愿服务时间会让你的简历更有吸引力!)”可知,第三个空应该是关于帮助他人会对自己产生的影响的句子,故G选项“当你帮助别人的时候,你会感觉更好。”符合语境,故选G。39.根据本段内容“Remember they’re there to help you be the best that you can be. Respect them and value their opinions, even if they annoy you sometimes. Remember that they do the things because they care about you and want you to succeed in life. (记住他们是来帮助你成为最好的自己的。尊重他们,重视他们的意见,即使他们有时会惹恼你。记住,他们做这些事情是因为他们关心你,希望你在生活中取得成功。)”可知,下文主要讲的是要对父母和老师友好,故B选项“善待你的父母和老师。”符合语境,故选B。40.根据上文“Friends are there to support you and lift your spirits. (朋友会支持你,让你振作起来。)”可知,第五个空应该是关于朋友的句子,承接上文,进一步说明朋友的作用。故C选项“和让你快乐的人在一起。”符合语境,故选C。41.B 42.A 43.C 44.A 45.C 46.D 47.D 48.A 49.B 50.A 51.B 52.C 53.C 54.D 55.D【导语】这是一篇记叙文。威廉·杰斐逊在一次地震后失去了腿,安装了义肢,在短暂的消沉后,他积极面对生活,不仅能够自由行走,还拿到了硕士学位,得到了不错的工作,他的事情在网上激励了很多残疾人,他也在尽自己的力量帮助他们更好地生活。41.考查动词词义辨析。句意:24小时后,他得救了,但他的腿严重受伤,不得不被切断。A. investigated调查;B. saved救助;C. taken带走;D. trapped困住。根据“after 24 hours”和“William had the courage to spend the following five months in 44 and learned how to get around with his prosthetic (义肢) legs.”可知,此处是指24小时后得救了。故选B。42.考查动词短语辨析。句意:24小时后,他得救了,但他的腿严重受伤,不得不被切断。A. cut off切断;B. watched over照看;C. looked into调查;D. checked out结账离开。根据后文“his legs, severely injured”和“learned how to get around with his prosthetic (义肢) legs.”可知,此处是指不得不截肢。故选A。43.考查形容词词义辨析。句意:起初,威廉很绝望,不想和任何人说话。A. traditional传统的;B. curious好奇的;C. hopeless绝望的;D. unique独特的。根据“and didn’t want to talk to anyone”可知,此处是指威廉很绝望。故选C。44.考查名词词义辨析。句意:后来在父母的支持下,威廉鼓起勇气在接下来的五个月里进行康复,并学会了如何用义肢四处走动。A. recovery恢复;B. concern担忧;C. sadness悲伤;D. adventure冒险。根据“and learned how to get around with his prosthetic (义肢) legs”可知,此处是指鼓起勇气在接下来的五个月里进行康复。故选A。45.考查介词短语辨析。句意:多亏了他的义肢,威廉恢复了行走的能力。A. In spite of尽管;B. Except for除了;C. Thanks to多亏;D. Instead of而不是。根据“William regained the ability to walk”可知,此处是指多亏了他的义肢。故选C。46.考查形容词词义辨析。句意:由于成绩优异,他被安卡拉大学录取了。A. limited有限的;B. meaningful有意义的;C. alarming令人担忧的;D. excellent优秀的。根据“he got admitted to Ankara University”可知,此处是指由于成绩优异。故选D。47.考查动词词义辨析。句意:后来,他以优异的成绩获得硕士学位,并开始在一家教育机构工作。A. delivered分娩;B. created创造;C. registered注册;D. got获得。根据“his master’s degree with straight A’s”可知,此处是指获得硕士学位。故选D。48.考查动词词义辨析。句意:在业余时间,威廉在社交媒体上发布了关于他生活的视频,并收到了许多其他残疾人的评论。A. posted发布;B. admired钦佩;C. revised修改;D. exchanged交换。根据“videos on social media about his life”可知,此处是指在社交媒体上发布了关于他生活的视频。故选A。49.考查名词词义辨析。句意:在业余时间,威廉在社交媒体上发布了关于他生活的视频,并收到了许多其他残疾人的评论。A. secrets秘密;B. comments评论;C. suggestions建议;D. demands要求。根据后文“They wondered how he could walk so well.(他们很奇怪他怎么能走得这么好。)”可知,此处是指收到了许多其他残疾人的评论。故选B。50.考查介词短语辨析。句意:就在那时,威廉想到他可以做一份贡献,帮助那些需要帮助的人找到合适的假肢,并训练他们再次自由行走。A. in need有需要的;B. on guard警惕的,警觉的;C. in shock处于震惊状态;D. on duty当值的。根据下文“to find suitable prosthetic legs”和“ I plan to continue helping more people with 15 to be less disabled”可知,此处是指帮助那些需要帮助的人找到合适的假肢。故选A。51.考查副词词义辨析。句意:就在那时,威廉想到他可以做一份贡献,帮助那些需要帮助的人找到合适的假肢,并训练他们再次自由行走。A. immediately立即地;B. freely自由地;C. effectively高效地;D. patiently耐心地。根据后文“because they cannot move freely or fear being looked at(因为他们不能自由行动,或者害怕被人注视)”可知,此处是指训练他们再次自由行走。故选B。52.考查动词词义辨析。句意:看到残疾人因为不能自由行动或害怕被人注视而无法走出家门,威廉感到很痛苦。A. reminds提醒;B. amazes使惊奇;C. pains使痛苦;D. challenges挑战。根据“to see disabled people unable to get out of their homes because they cannot move freely or fear being looked at”可知,此处是指这让威廉感到痛苦。故选C。53.考查动词词义辨析。句意:这就是他工作的动力。A. stops阻止;B. damages 破坏;C. drives驱动;D. honors尊敬。根据“his work with recovery”可知,此处是指这就是他工作的动力。故选C。54.考查副词词义辨析。句意:威廉说:“我希望有一天,当我们带着假肢走在街上时,我们不会受到区别对待。”A. normally正常地;B. equally平等地;C. formally正式地;D. differently不同地。根据“one day when we walk down the street with prosthetic legs, we are not treated”可知,此处是指不会受到区别对待。故选D。55.考查名词词义辨析。句意:我计划继续帮助更多的残疾人减轻残疾带来的影响,更自由地行动,以他们想要的方式享受生活。A. experiences经历;B. strengths优点;C. efforts努力;D. disabilities残疾。根据“to be less disabled”可知,此处是指帮助更多的残疾人。故选D。why 57.dates 58.were carved 59.a 60.leading 61.states 62.of 63.written 64.global 65.to appreciate【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了中国书写系统的演变及其对中华文明延续的重要性,以及它在现代文化交流中的作用。56.考查定语从句。句意:中国古代文明一直延续到现代的主要原因之一是中国的书写系统。设空处引导定语从句,修饰先行词reasons,且在从句中作原因状语,应用关系副词why引导。故填why。57.考查动词时态和主谓一致。句意:起初,书面汉语是一种基于图画的语言,它的历史可以追溯到几千年龙骨的使用。date back是固定短语,意为“追溯到”,无被动语态,这里描述客观事实,应用一般现在时,主语which指代written Chinese,是单数,所以谓语动词用第三人称单数形式dates。故填dates。58.考查动词时态、语态和主谓一致。句意:古代中国人把符号刻在动物的骨头和贝壳上。根据后文by ancient Chinese people可知,事情发生在过去,且Symbols和carve之间是被动关系,应用一般过去时的被动语态,且主语symbols为复数形式,be动词应用were。故填were carved。59.考查冠词。句意:多年来,曾有一段时间,人们在地域上被分割开来,导致了许多方言和文字的产生。此处泛指“一段时间”,应用不定冠词a修饰,there was a time when...意思是“曾有一段时间……”。故填a。60.考查非谓语动词。句意:多年来,曾有一段时间,人们在地域上被分割开来,导致了许多方言和文字的产生。lead在句中应用非谓语动词形式,句子主干成分完整,空处表示随着谓语行为自然发生的结果,作结果状语,应用lead的现在分词形式。故填leading。61.考查名词复数。句意:秦始皇把七个主要的国家统一成一个国家,使中国的书写体系开始向一个方向发展。state意为“国家”,是可数名词,根据上文seven major可知,此处应用名词复数形式。故填states。62.考查介词。句意:它在团结中国人民和文化方面具有重要意义。根据上文It was可知,此处为固定短语“be of+抽象名词”相当于“be+该抽象名词对应的形容词”,表示“具有某种性质”,be of great importance相当于be very important。故填of。63.考查非谓语动词。句意:现代人可以阅读古代中国人写的经典作品。write在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语works构成被动关系,故用过去分词作后置定语。故填written。64.考查形容词。句意:如今,随着中国在全球事务中发挥更大的作用,越来越多的国际学生开始学习汉语来欣赏中国的文化和历史。空处修饰名词affairs,应用形容词global“全球的”作定语。故填global。65.考查非谓语动词。句意:如今,随着中国在全球事务中发挥更大的作用,越来越多的国际学生开始学习汉语来欣赏中国的文化和历史。appreciate在句中应用非谓语动词形式,此处表示目的,应用不定式作目的状语。故填to appreciate。66.A lecture on EarthquakeLast week witnessed a lecture on earthquake given by Professor Li who is an expert in the field of earthquake in our school hall.Present at the activity were all the teachers and students. The lecture was rich in content, including an introduction of the causes and distribution, as well as the prediction and prevention of the earthquakes. At the end of the lecture, participants were offered the opportunity to interact with Professor Li about the related questions. The lecture was successfully completed with warm applause of all attending people.The event turned out to be successful. Not only did we have a better understanding of earthquake, but we also knew how to handle emergent problems and ensure our safety during the natural disaster.【导语】本篇书面表达属于应用文,要求考生写一篇关于上周学校邀请李教授做有关地震知识讲座情况的报道。【详解】1.词汇积累处理:handle→address确保:ensure→assure除……之外:as well as→in addition to紧急的:emergent→urgent2.句式拓展简单句变复合句原句:The event turned out to be successful.拓展句:It turned out that the event was successful.【点睛】【高分句型1】Last week witnessed a lecture on earthquake given by Professor Li who is an expert in the field of earthquake in our school hall.(运用了过去分词短语作后置定语和关系代词who引导的定语从句)【高分句型2】Present at the activity were all the teachers and students.(运用了完全倒装)67.范文Without hesitation, Simon took action. Dipping the blanket in the water pool and covering his head with it for necessary protection, he rushed into the house. Unable to see things clearly through the smoke and fire, Simon lowered himself to the ground, stretched his hands and felt his way forward until he reached the bedroom. Just then, a faint voice of a child caught his attention. Following the sound, he finally found James lying in a corner, frightened and helpless. He grabbed James, wrapped him in the blanket and made his way back towards the open door.Simon rushed out of the burning house with James in his arms. Seeing James carried to safety, Mary breathed a sigh of relief. At that moment, firefighters arrived at the scene and put out the fire. Then Simon, Mary and her children were all sent to a nearby hospital, where they received timely medical care. Simon’s heroic act saved James’ life. Mary couldn’t thank him enough for his selflessness and bravery. But Simon said smilingly, “It was no big deal. I just did what I was supposed to do.” This experience brought the community closer, and Simon`s courageous act inspired others to consider what they would do in similar situations.【导语】本文以人物为线索展开,讲述了36岁的玛丽是一位单身母亲,和她3岁的双胞胎儿子杰克和詹姆斯住在俄亥俄州克利夫兰的一个小镇上。为了养活孩子,她努力工作,做了几份兼职来维持收支平衡。某天玛丽正忙着做饭时,厨房里突然着火了,玛丽惊慌失措,一把抓住杰克向前门冲去。他们到达安全地带,却发现詹姆斯被困在里面。这时52岁的西蒙碰巧经过她的房子,救出了孩子,西蒙得到了玛丽的感谢。【详解】1.段落续写:①由第一段首句内容“西蒙毫不犹豫地采取了行动”可知,第一段可描写救出詹姆斯的经过。②由第二段首句内容“西蒙抱着詹姆斯从着火的房子里冲了出来”可知,第二段可描写西蒙救出詹姆斯,得到了玛丽的感谢。2.续写线索:西蒙采取行动——救援詹姆斯——詹姆斯得救——詹姆斯被送往医院——玛丽感谢西蒙3.词汇激活行为类①冲进:rush into/hurry to②找到:find/discover③抓住:grab/seize情绪类①害怕的:frightened/scared②感谢:thank/show gratitude to【点睛】[高分句型1] Dipping the blanket in the water pool and covering his head with it for necessary protection, he rushed into the house. (运用了现在分词作状语)[高分句型2] Then Simon, Mary and her children were all sent to a nearby hospital, where they received timely medical care. (运用了where引导非限制性定语从句)答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 玉溪一中2025-2026学年上学期高一年级第二次月考.pdf 玉溪一中2025——2026学年上学期高一年级第二次月考英语试卷.docx 第二次月考英语双向细目表.docx 英语第二次月考参考答案.docx 英语第二次月考答案详解版.docx 高一英语听力试题3.mp3