河南省安阳市汤阴县第一中学2025-2026学年高二上学期12月月考英语试卷(含解析,有听力音频有听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

河南省安阳市汤阴县第一中学2025-2026学年高二上学期12月月考英语试卷(含解析,有听力音频有听力原文)

资源简介

2025-2026学年第一学期高二年级12月月考试卷
英 语
分值:150分 时间:120分钟
第一部分 听力 (共两节, 满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有2分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节 (共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt
A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.
答案是C。
1. When will Mike go to the office tomorrow
A. In the morning. B. At noon. C. In the afternoon.
2.What does the man advise the woman to take along
A. A map. B. Clothes. C. A sleeping bag.
3.Where does the conversation probably take place
A. In a restaurant. B. In a hotel. C. In a bookshop.
4.Why does the woman talk to the man
A. To make an invitation. B. To explain a rule. C. To ask for help.
5.What are the speakers probably doing
A. Helping a friend. B. Watching a competition. C. Looking for a person.
第二节 (共15小题; 每小题1.5分, 满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟; 听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料, 回答第6、7题。
6. How will Jenny go to the party
A. By bus. B. By subway. C. By taxi.
7.Where should Jenny get off
A. At the Central Park Station. B. At the Hill Peak Station. C. At the Culture Center.
听第7段材料, 回答第8至10题。
8.How does Andrew feel about the interview
A. Angry. B. Worried. C. Confident.
9.What job is Andrew applying for
A. A tour guide. B. A manager. C. An engineer.
10.What is unforgettable for the woman
A. Andrew’s honesty. B. Andrew’s English skills. C. Andrew’s work experience.
听第8段材料, 回答第11至13题。
11.What is the woman probably
A. A librarian. B. An artist. C. A policewoman.
12.What is needed to be a member
A. A recent photo. B. An ID card. C. An application letter.
13.What will the man do next
A. Buy a take-out. B. Do some research. C. Search for books.
听第9段材料, 回答第14至16题。
14.What is the probable relationship between the speakers
A. Friends. B. Strangers. C. Workmates.
15.How long will it take the man to walk to the theater
A. 5 minutes. B. 10 minutes. C. 15 minutes.
16.What can we know about the woman
A. She’s warm-hearted. B. She’s new to the city. C. She’s going to a park.
听第10段材料, 回答第17至20题。
17.What is the speaker doing
A. Hosting a TV show. B. Introducing a website. C. Giving a speech at a club.
18.What was Jimmy Wales’ first job
A. A banker. B. A teacher. C. A website developer.
19.How long did the website Nupedia run for
A. About one year. B. About two years. C. About three years.
20.What was Jimmy Wales’ main goal in life
A. To work for the government.
B. To receive more praise from others.
C. To provide the world with easy ways to get knowledge.
第二部分 阅读 (共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Events in Shanghai
Her Future Summit
Virtual New York, NY 10001 United States
Date and time: Tuesday, June 11, from 11:00 am to 2:00 pm
Her Future Summit is the world’s most exclusive event featuring tech investors, entrepreneurs and influencers creating or taking advantage of platforms to advance women. The Her Future Group initiative aims to identify, train, and empower (赋能) the next generation of female pioneers for jobs of the future.
Admission: Free
Air Quality Forum
Shanghai American Center
Date and time: Wednesday, July 8, from 6:00 am to 7:30 pm
Is air pollution still an issue How often do you check reports from an air quality monitor Come to the Shanghai American Center to learn the complexities of air pollution, its current status, and its potential health implications. Gain valuable perspectives from our speakers and deepen your understanding of this critical environmental issue.
Admission: Free
Shanghai Smart Home Technology 2025
Shanghai New International Expo Center
Date and time: from August 13, 9:00 am to August 15, 2:00 pm
Get ready for the ultimate showcase of cutting-edge smart home technology in Shanghai in 2025! The showcases will include innovative technologies and solutions for smart spaces, smart homes, smart audio-visual systems, smart communities, smart lighting and many more. Welcome to visit the exhibition space of the smart technology integration.
Admission: Free
Chinese Corner Wednesday Night
1984 Bookstore
Date and time: Wednesday, from 7:00 am to 9:00 pm
Welcome to the Chinese corner! This is a space for anyone who is interested in learning more about the Chinese language and culture, especially the students. We will meet every week to practice speaking, listening, and reading Chinese. We will also learn about Chinese history, culture, and traditions.
Admission: Early-bird: 35 RMB
Normal 40 RMB
On-site 50 RMB
21.Which event focuses on inspiring female pioneers in the tech industry
A.Her Future Summit.
B.Air Quality Forum.
C.Shanghai Smart Home Technology 2025.
D.Chinese Corner Wednesday Night.
22.What can participants learn at the event held on July 8
A.Information on Chinese culture.
B.Ways of becoming a tech investor.
C.Knowledge of environmental protection.
D.Progress on the smart home technology.
23.How is Chinese Corner Wednesday Night different from the other events
A.It opens once a month. B.It charges for attending.
C.It favors bird lovers. D.It targets students.
B
In the busy city of Ironbridge, Willem, a man in his seventies, had become a regular sight. Often wearing a worn woolen hat, he would nod gently to those who dropped a coin his way. For decades, he stayed under the old railway arch, playing a small hand-turned organ—one he had kept in good shape for years. The cheerful, light tunes were familiar to daily commuters (通勤者).
Thora was a young visual designer. Every day, she passed Willem and noticed fewer and fewer people truly paid him any attention. She launched her project called The Ironbridge Organ Grinder. She started a blog, focusing not just on Willem himself, but also the organ’s little-known history and the dying art of street music. She shared short videos of him playing on her blog, mixed with his gentle memories of how the city’s sights and sounds had shifted over the years. Her project slowly gained more online followers.
The turning point came when the city council planned to clean up the arch area, possibly making Willem leave his usual spot. Thora’s online community quickly united to help. A local businessman who followed her blog, inspired by Willem’s story, offered his empty downtown space for a special market on weekends — Willem and his live organ music were the centerpiece, drawing folks eager to hear his tunes in person. The event was a surprise success; crowds came not just for local goods, but to reconnect with a piece of the city’s living history.
For Thora, the project became more than just the act of preserving old history. “It started as documentation,” she said, “but became a bridge—connecting those who remember this music with those who are curious to learn about it.” Willem now got fairly paid for his performances and found renewed purpose. This effort showed that the online method she used can help protect parts of our culture, allowing the organ’s simple tune to remain part of the city’s modern identity.
24.Which of the following can best describe Willem
A.Responsible. B.Considerate. C.Consistent. D.Demanding.
25.What can be inferred about Thora from paragraph 2
A.She knew Willem very well. B.She ignored Willem previously.
C.She often commuted with Willem. D.She offered Willem financial help frequently.
26.Why did the local businessman offer the empty space
A.To attract online followers. B.To increase his business profit.
C.To follow council plans. D.To support cultural preservation.
27.Which statement will the author probably agree with
A.Music is the core of culture protection.
B.Past history can coexist with present-day life.
C.Digital tools contribute to developing modernity.
D.Street music now needs modern appeal badly.
C
Inspired by the effortless way humans manage objects by not using the sense of sight, a team led by engineers at the University of California San Diego has developed a new method that enables a robotic hand to rotate (旋转) objects only through touch.
Using their technique, the researchers built a robotic hand that can easily rotate a wide variety of objects, from small toys, cans, to even fruits and vegetables, with no damage to them. The robotic hand completed these tasks using only information based on touch. The work could aid in the development of robots that can manipulate objects in the dark.
To build their system, the researchers put 16 touch sensors (传感器) on the four-fingered robotic hand. Each sensor costs about $12 and serves a simple role: check whether an object is touching it or not.
What makes this method unique is that it depends on many low-cost touch sensors that use simple, binary signals (二进制信号) — touch or no touch — to perform robotic in-hand rotation. These sensors are spread over a large area of the robotic hand. This is different from a variety of other methods that depend on a few high-cost touch sensors fixed to a small area of the robotic hand, primarily at the fingertips.
The researchers then tested their system on the real-life robotic hand with objects that the system has not yet touched. The robotic hand was able to rotate a variety of objects continuously and wouldn’t lose its hold. The objects included a tomato, a pepper, a can of butter and a toy duck, which was the most challenging object due to its shape.
The team are now working on applying their method to more difficult tasks. They are currently developing techniques to enable robotic hands to catch and throw, for example. “If we can give robots this skill, that will open the door to the kinds of tasks they can perform,” said one engineer.
28.What does the underlined word “manipulate” in paragraph 2 probably mean
A.Control. B.Remove. C.Recognize. D.Influence.
29.What can we know about the touch sensors of the robotic hand
A.They are quite expensive. B.They cover most of the hand’s area.
C.They perform difficult tasks. D.They are mainly at the hand’s fingertips.
30.Which of the following is the most difficult for the robotic hand to rotate
A.A pepper. B.A tomato. C.A toy duck. D.A can of butter.
31.What will researchers probably focus on next
A.Improving robotic hands’ skills. B.Designing more robotic hands’ shapes.
C.Developing robotic hands’ creativity. D.Rebuilding the robotic hands’ system.
D
Today, the rise of AI-generated art has launched an interesting and complex discussion about creativity and the heart of art. The arrival of tools like DALL·E, which give individuals the ability to create images from text-based instructions, is enabling those without traditional artistic training to explore their creative urges. However, this ease of access and creation has raised concerns about the devaluation (贬值) of artistic skills.
AI-generated art has made the creative process less complicated. It has opened doors for individuals who, though lacking formal artistic training, possess a deep appreciation of beauty and creativity. This has led to a boom in diverse and imaginative expressions, overcoming traditional barriers to artistic creation.
However, critical people argue that AI-generated art lacks the internal value of traditional art, which is deeply integrated with the artist’s personal journey, skills, and emotional investment. This perceived decrease in artistic quality has raised worries about the “lost art of art”. Images are generated with little sense of design—only the lifeless digital recommendations.
The true fundamental nature of art lies not in the medium but in the human experience and perspective that shape it. Despite its complex programming, AI lacks the capacity for emotional depth, context, and the nuanced (微妙的) understanding that human artists bring to their work. Therefore, the role of the human artist and audience remains central, even in an AI-dominated landscape.
As AI-generated art continues to develop, becoming increasingly complex and nuanced, it is ready to act as a promoter for human creativity. The rapidly improving quality of AI-generated art is not just a technological miracle (奇迹) but a creative motivation that pushes human artists to explore a new frontier of imagination. Artists are now challenged to dig deeper into their creative reserves, integrating AI’s abilities to enhance their work to astonishing levels.
This dynamic interaction is creating a rich soil for innovation, where the boundaries of human creativity are constantly being redefined. The future of art, therefore, is not an either-or choice between human and AI, but a collaborative journey where each pushes the other toward new heights of creativity.
32. What can people do with DALL·E
A. Develop artistic imagination.
B. Provide suggestions about artists’ works.
C. Recommend art courses based on demand.
D. Generate artworks based on text description.
33. Which is the disadvantage of AI-generated art compared to traditional art
A. It has fewer ways to express. B. It restricts people’s creativity.
C. It lacks emotional connection. D. It requires a high level of skills.
34. What is the author’s attitude toward AI-generated art
A. Critical. B. Objective. C. Supportive. D. Unclear.
35. What is the best title for the text
A. The Nature of Art B. Stimulating Creativity in Art
C. The Development of AI-Generated Art D. Discussion about AI-Generated Art
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
The environment has never been more in need of a helping hand from us. Schools, in particular, are in a great position to educate future generations and make sure that good environmental habits are learned and adopted from an early age. So, ranging from energy efficiency to recycling, here are our tips to make your school more eco-friendly and sustainable.
● 36
Sending waste to landfill to slowly rot away isn’t the best use of the world’s resources. Plus, the space available for landfill is rapidly running out. Instead, boost recycling by providing appropriate and appealing facilities with clear signage (标识). 37 .
●Turn off the lights and fit energy-efficient light bulbs
Saving energy used for lighting is one of the easiest things that we can do. 38 . Turn off lights when they’re not needed. Signage asking people to turn off the lights can act as a useful reminder.
●Go paperless
39 , with paper now being seen as outdated in many cases. This is good news for the environment, but it sometimes needs people to change how they do things. Look into options for creating and using fewer paper-based administration systems at school and think twice before printing or photocopying all those A4 pages, for example.
●Reject plastic water bottles
Recent television programs and campaigns have raised the issue of waste plastic towards the top of the environmental agenda. In some ways, this isn’t surprising because, again, it is relatively easy for everyone to make a difference to the environment with minimal effort. 40 . Just stop buying brand-new water bottles that are used once and then recycled, and reuse existing bottles and containers instead.
A.Encourage and enable recycling
B.The world is becoming ever more digital
C.All it takes is a little bit of planning ahead
D.Get everyone involved with clean-up days
E.It will also save money on buying traditional materials
F.Try to maximize the use of natural light as much as possible
G.This is the key to preventing pollution of different waste streams
第三部分 语言运用 (共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Lu Jiaojiao, a 29-year-old from a village in Yunnan province, has transformed from a rural girl into a thriving businesswoman. In 2015, in an effort to 41 her child’s picky eating habits, she came across a social media post about crafting colorful noodles using vegetable and fruit juices and she decided to try it. To her 42 , her child enjoyed the noodles, so Lu 43 them with other mothers. Some of them, feeling it was unfair to receive the noodles for free, began 44 these colored noodles from Lu regularly, marking the 45 of her financial success.
As Lu’s reputation grew, her customer base 46 . Being a mother herself, she tirelessly 47 her products to better meet children’s needs. In 2016, her child encountered health issues, so Lu 48 help from an experienced traditional Chinese medicine (TCM) doctor. Since her child was too young for TCM herbs, the doctor 49 a formula made from medicinal and edible ingredients. However, the decoction (汤剂) was hard for young children to swallow. Therefore, Lu 50 enhancing its flavors by adding more sugar and fruits. After testing dozens of formulas at home, she finally developed one that was both 51 and appealing, swiftly establishing it as a flagship product of her future company.
Today, Lu’s company 52 in medicinal foods that have become immensely popular among both children and their mothers. Lu’s journey was filled with challenges. Being a female businesswoman was tough enough. With just a middle school education, she also faced plenty of 53 setbacks along the way. 54 these obstacles, Lu grew stronger over time. Lu’s journey has motivated her to support other mothers facing gender bias and 55 barriers.
41.A.overcome B.address C.face D.develop
42.A.satisfaction B.disappointment C.delight D.credit
43.A.promoted B.presented C.exchanged D.shared
44.A.receiving B.purchasing C.expecting D.borrowing
45.A.event B.point C.occasion D.start
46.A.broadened B.lengthened C.lessened D.strengthened
47.A.made B.examined C.adjusted D.designed
48.A.caught B.sought C.chose D.obtained
49.A.invented B.donated C.suggested D.delivered
50.A.set about B.put off C.approved of D.took to
51.A.creative B.impressive C.primitive D.effective
52.A.brings B.dominates C.specializes D.involves
53.A.moral B.emotional C.educational D.exceptional
54.A.Without B.Despite C.Regarding D.Given
55.A.career B.communication C.language D.trade
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Recent research suggests taking a dip in very cold water for several hours a week is 56 (benefit) to our health. Researchers from the University of Central Lancashire in the U.K. studied the influence of cold-water immersion (浸没) therapy on the health of 13 people 57 they found it could be good for their well-being. The participants 58 (expose) to 10℃ water for 10 minutes, three times a week, for four weeks. Study author Dr Robert Allan said the cold-water therapy could “lead to 59 number of positive physiological and psychological changes 60 (associate) with improvements in overall health and well-being”.
Cold-water immersion has been used in various fields for its curative and healing benefits. For many decades, ice baths in which athletes are immersed have been believed 61 (speed) up recovery. Dr Allan said his findings also showed a positive impact on sleep. He said, “Two weeks of regular therapeutic cold-water immersion improved subjective sleep, 62 fewer sleep disturbances. Subjecting the body to cold water for health purposes is already a practice 63 can be easily seen around the world. At the New Year, people take a dive in icy seas and lakes. In Japan, where a tradition called toto-no-u exists, bathers refresh 64 (they) by alternating dips in baths whose temperatures 65 (various) between hot and cold.
第四部分 写作 (共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是某国际学校学生李华,你校将举办有关中国传统文化的展览,你将作为学生代表发言。请你写篇发言稿,内容包括:
1. 活动目的;
2. 活动内容;
3. 你的期望。
注意:1. 写作词数应为80个左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Dear teachers and students,
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Thank you!
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Laughter is said to be the best medicine in our life. Nothing works faster or more dependably to bring your mind and body back into balance than a good laugh. Laughter lightens your burdens, inspires hope, connects you to others, and keeps you more focused on the positive. I like to laugh and be happy whenever there is a reason for it. Cracking jokes usually makes us happy and light-hearted after a day of hard work, and so do many funny incidents which we may sometimes experience in our daily life.
However, today, I would like to talk about a funny incident that happened to me a few years ago, when I was still a student at primary school. That very incident took place at a birthday party held at my aunt’s house. In fact, it was a birthday party held for one of my little cousins.
On that special occasion, everybody, including all of my family members, close relatives and some of the little friends of my cousin’s, was invited to the party on a lovely summer evening in order to enjoy the party. By the way, the party was supposed to be concluded as early as possible, because all the little guests, friends of my cousin’s, needed to return to their homes safely before it was getting too late at night. So, after several hours of busy preparations, the party formally started at around 8 pm. The adults and the kids all came up to the table and gently opened up the various colorful gift boxes one by one with a formal ceremony. Once we were done with opening the gift boxes, the time came for us to sing the “Happy Birthday to You” song in chorus, and we all sang the song in order to wish a very happy birthday to my little cousin. Finally came the moment we all had been waiting for eagerly. And we were ready to open the cake box and cut the birthday cake.
注意:
1. 续写词数应为150个左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
To our surprise, the cake had already been cut!__________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Hearing what my aunt said, we expressed our willingness to give our share to the homeless.______
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________高二英语12月月考参考答案
一、听カ部分
1—5 CABAB 6—10 AABCB 11—15 ABCBA 16—20 ACBCC
听力原文
Text 1
M: Hello, Ms. Walker. I wonder if I could change to a higher level class
W: Mike, why don’t you come to my office tomorrow after 3:00 p.m. We can talk about it then.
M: That would be great.
Text 2
M: What are you preparing for your trip, Julie
W: Well, I have got enough food. Now I need to get some comfortable clothes and a sleeping bag. Do you have any suggestions
M: Don’t forget to bring a map.
Text 3
W: Welcome, Sir. How can I help you
M: I’d like to book a room.
W: Certainly, Sir. How long would you like to stay
M: From the 5th to the 8th of August.
Text 4
W: Hey, Sam, it’s Sara. What are you up to today Would you like to come to a gym class
M: Hi, Sara. Sure, I don’t have any plans. What time does it start
W: At 4:00. It’s at the High Top Gym.
M: OK.
Text 5
W: Wow, Jack can jump really high, can’t he
M: He sure can. We’re going to win, aren’t we
W: I think so.
Text 6
W: Hi, Dad. There is a party in Hill Peak on Saturday. I wonder if I could take the subway to go there.
M: Jenny, I don’t think the subway goes there. The bus does, though.
W: Oh, good. Do you know where I should get off
M: At the Central Park Station. It’s next to the Culture Center.
W: How long does it take
M: Oh, probably around an hour.
Text 7
W: Will you go to the interview, Andrew
M: Yes, I have to be there at 10:00 a.m.
W: How is your preparation
M: I must say that I’m not sure of it.
W: Why not You’re the right man for the job. I know they want engineers.
M: I see, but I don’t have much experience.
W: Well, I don’t think it is necessary. Work experience is not required for the interview. Just go for it. And your English is very excellent. The way you talked to the foreigners we met on holiday last year was unforgettable.
M: Thank you for your encouragement. I will try my best.
Text 8
M: Hi, can I get some help with borrowing a book
W: Of course. Do you have a library card
M: No, I don’t have a card yet. How can I get one
W: It’s easy. Just bring your ID card and fill out this short form. We’ll register you right away.
M: Great! Here’s my ID card and completed form.
W: Thanks. Wait for a moment, please. OK. Here’s your library card. You can borrow up to six books at a time and keep them for 2 weeks.
M: That’s perfect. I’d like to borrow a couple of cartoons now.
Text 9
M: Excuse me, I’m new here. Do you have a moment I’m trying to get to the Grand Theater.
W: Sure. Are you walking or driving
M: I’m walking. I’d prefer not to take a taxi if it’s not too far.
W: It’s usually a nice walk about 5 minutes. Head straight down this road until you reach the traffic lights. Then turn left and keep going until you pass the city park on your right. The theater is just behind the park, on the left side.
M: Thank you so much! You’ve been really helpful.
W: No problem at all. Have a good day!
M: Same to you.
Text 10
M: Good evening, everyone. I feel truly honored to be the first to share at today’s book club meeting. I’d like to tell you the story of Jimmy Wales. He worked as a teacher before getting a degree that allowed him to get his favorite job in a bank in 1994. He used the money he made there to help a number of companies, including a website called Nupedia, which ran from 2000 to 2003. Although short-lived, this website served as a road map for Wales’ biggest success—Wikipedia. This free and open-content website grew quickly with the growing popularity of the Internet. Within five years of its appearance, Wales found himself on Time magazine’s list of 100 most influential people in the world. He dreamed of everyone in the world having a way to get human knowledge. In the following ten years, he gave speeches on the future of the Internet. He moved to London in 2012. At one point, he acted as an adviser to the UK government. So we should show our honor to him!
二、阅读部分
21.A 22.C 23.B
【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了2025年在上海举办的四个不同主题的活动。
21.细节理解题。根据Her Future Summit部分中“Her Future Summit is the world’s most exclusive event featuring tech investors, entrepreneurs and influencers creating or taking advantage of platforms to advance women. The Her Future Group initiative aims to identify, train, and empower (赋能) the next generation of female pioneers for jobs of the future. (Her Future Summit是全球最具独特性的活动,汇聚科技投资者、企业家和有影响力者,他们致力于创建或利用平台推动女性发展。Her Future Group倡议旨在发现、培养并赋能下一代女性先锋,使其胜任未来的工作)”可知,这个活动专注于激励科技行业的女性先锋。故选A。
22.推理判断题。根据Air Quality Forum部分中“Date and time: Wednesday, July 8, from 6:00 am to 7:30 pm (日期和时间:7月8日星期三,上午6点至晚上7点30分)”及“Is air pollution still an issue How often do you check reports from an air quality monitor Come to the Shanghai American Center to learn the complexities of air pollution, its current status, and its potential health implications. (空气污染仍然是个问题吗?你多久查看一次空气质量监测报告?来上海美国中心了解空气污染的复杂性、现状及其对健康的潜在影响)”可知,7月8日举行的活动是Air Quality Forum,是关于空气质量的论坛,参与者可以了解空气污染的复杂性、现状及其潜在的健康影响,即关于环境保护的知识。故选C。
23.细节理解题。根据Chinese Corner Wednesday Night部分中“Admission: Early-bird: 35 RMB;Normal 40 RMB;On-site 50 RMB (入场费:早鸟票35元人民币;普通票40元人民币;现场票50元人民币)”可知,Chinese Corner Wednesday Night需要付费参加,而其他三个活动都是免费的。因此,Chinese Corner Wednesday Night与其他活动的不同之处在于它需要付费参加。故选B。
24.C 25.A 26.D 27.B
【导语】这是一篇说明文。七十多岁的 Willem 数十年在铁桥市演奏街头风琴,设计师 Thora 发起项目记录其故事与濒危艺术,借线上力量帮他获得固定演出场地,让传统音乐融入现代城市生活。
24.推理判断题。根据第一段“For decades, he stayed under the old railway arch, playing a small hand-turned organ — one he had kept in good shape for years.(几十年来,他一直待在那座古老的铁路拱门下,用一台手工转动的风琴演奏乐曲——这台风琴他多年来一直保养得十分完好)”可知,威廉最贴合的描述是“始终如一的”。故选C。
25.推理判断题。根据第二段“She started a blog, focusing not just on Willem himself, but also the organ’s little-known history and the dying art of street music. She shared short videos of him playing on her blog, mixed with his gentle memories of how the city’s sights and sounds had shifted over the years.(她开通了一个博客,内容不仅聚焦威廉本人,还涵盖这种乐器鲜为人知的历史,以及日渐式微的街头音乐艺术。她在博客上分享了他演奏的短视频,穿插着他温情的回忆——讲述这些年来城市的景致与声响如何变迁。)”可知,她和威廉非常熟悉。故选A。
26.细节理解题。根据倒数第二段“A local businessman who followed her blog, inspired by Willem’s story, offered his empty downtown space for a special market on weekends — Willem and his live organ music were the centerpiece, drawing folks eager to hear his tunes in person.(一位关注她博客的当地商人受到威廉的故事启发,主动将市中心的一处空地提供出来,用于周末的特别集市活动——威廉及其现场演奏的风琴音乐成为了活动的核心亮点,吸引了众多渴望亲耳聆听他音乐的人们前来)”可知,当地商人出让这块空地是为了支持文化保护。故选D。
27.细节理解题。根据最后一段““It started as documentation,” she said, “but became a bridge — connecting those who remember this music with those who are curious to learn about it.” Willem now got fairly paid for his performances and found renewed purpose. This effort showed that the online method she used can help protect parts of our culture, allowing the organ’s simple tune to remain part of the city’s modern identity.(“起初只是作为记录用途,”她说道,“但后来却成了沟通的桥梁——将那些还记得这些音乐的人与那些渴望了解这些音乐的人联系起来。”如今,威廉的表演有了相应的报酬,并找到了新的意义。这一努力表明,她所采用的线上方式能够帮助保护我们的一部分文化,使这架风琴简单的旋律能够成为这座城市现代身份的一部分)”以及威廉的传统街头音乐通过线上项目被重新关注,最终以周末市集的形式融入现代城市生活,成为城市现代身份的一部分。可知,作者认为过去的历史可以与当下的生活共存。故选B。
28.A 29.B 30.C 31.A
【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了加州大学圣地亚哥分校的工程师团队开发了一种新方法,使机械手仅通过触摸来旋转物体, 而不依赖于视觉,这可能有助于开发能够在黑暗中操纵物体的机器人。
28.词句猜测题。根据划线词上文“Using their technique (技术), the researchers built a robotic hand that can easily rotate a wide variety of objects, from small toys, cans, to even fruits and vegetables, with no damage to them.(利用他们的技术,研究人员制造了一个机械手,可以轻松地旋转各种各样的物体,从小玩具,罐头,甚至水果和蔬菜,而不会对它们造成损害)”可知,这种机械手可以轻松地旋转各种物体且不会损坏物体。由此推知,这项工作可能有助于开发能够在黑暗中操纵物体的机器人。划线词manipulate与control “操控,控制”意思最接近。故选A。
29.细节理解题。根据第三段中的“To build their system, the researchers put 16 touch sensors (传感器) on the four-fingered robotic hand.(为了构建他们的系统,研究人员在这只四指的机器手上安装了16个触摸传感器)”和第四段中的“These sensors are spread over a large area of the robotic hand.(这些传感器分布在机械手的大片区域上)”可知,触摸传感器分布在机械手的大面积上。由此可知,机器人手的触觉传感器覆盖了手的大部分区域。故选B。
30.细节理解题。根据倒数第二段中的“The robotic hand was able to rotate a variety of objects continuously and wouldn’t lose its hold. The objects included a tomato, a pepper, a can of butter and a toy duck, which was the most challenging object due to its shape.(机器人手能够连续旋转各种物体,并且不会失去控制。这些物品包括一个西红柿、一个胡椒、一罐黄油和一只玩具鸭子,由于它的形状,这是最具挑战性的物品)”可知,玩具鸭特殊的形状使得机械手很难旋转它。故选C。
31.推理判断题。根据最后一段中的“The team are now working on applying their method to more difficult tasks. They are currently developing techniques to enable robotic hands to catch and throw, for example.(该团队目前正致力于将他们的方法应用于更困难的任务。例如,他们目前正在开发一种技术,使机器人手能够接球和投掷)”可推知,接下来,研究人员可能会把重点放在提高机器人手的技能上。故选A。
32.D 33.C 34.B 35.D
【导语】本文是一篇议论文。如今,AI生成艺术逐渐成为艺术领域的新宠。本文探讨了AI生成艺术与传统艺术的对比与融合,还有它带来的挑战和争议,并展示了AI生成艺术的巨大潜力。
32.推理判断题。根据第一段第二句可知,DALL·E之类的工具的出现,让人们有能力基于文本指令创作图像,故选D项。
33.细节理解题。根据第四段第二句可知,尽管AI拥有复杂的程序,但它缺乏情感深度、背景以及人类艺术家对作品的微妙理解,故选C项。
34.推理判断题。作者在第三、四段中探讨了人工智能生成艺术的不足,即它缺乏传统艺术的内在价值;在第五、六段中,作者对AI生成艺术进行了展望,并提出艺术的未来不是人类和AI之间非此即彼的选择,而是一段合作的旅程。由此可推知,作者对于AI生成艺术的态度是客观的,故选B项。
35.标题概括题。通读全文可知,本文主要介绍了AI生成艺术,包括其创造力、与传统艺术的区别、不足之处以及对未来的展望。因此,D项为本文最佳标题。
阅读七选五
36.A 37.G 38.F 39.B 40.C
【导语】这是一篇说明文。主要介绍了几点建议可以让你的学校更加环保和可持续。
36.由该题为段落小标题可知,应总结该段内容。该段下文“Sending waste to landfill to slowly rot away isn’t the best use of the world’s resources. Plus, the space available for landfill is rapidly running out. Instead, boost recycling by providing appropriate and appealing facilities with clear signage (标识).”(把垃圾送到垃圾填埋场慢慢腐烂并不是对世界资源的最佳利用。此外,可用于填埋的空间正在迅速耗尽。相反,通过提供适当和吸引人的设施以及清晰的标志来促进回收利用。)可知,该段讲的是把垃圾进行回收利用。结合选项A项“鼓励和启用回收”意思一致,为总结该段内容。故选A项。
37.根据上文“Instead, boost recycling by providing appropriate and appealing facilities with clear signage .”(相反,通过提供适当和吸引人的设施以及清晰的标志来促进回收利用。)提到通过提供适当和吸引人的标志来促进回收利用,结合选项G项“这是防止不同废物流污染的关键”可知,承接上文内容,为对上文内容的语意递进,表明这样做的好处和重要性。故选G项。
38.根据上文“Saving energy used for lighting is one of the easiest things that we can do.”(节约用于照明的能源是我们能做的最简单的事情之一。)提到节约用于照明的能源。以及下文“Turn off lights when they’re not needed.”(不需要灯的时候把灯关掉。)讲随手关灯来节约能源,选项F项“尽量最大限度地利用自然光”讲了节约用于照明能源的另一种方法——尽量利用自然光,符合语境。故选F项。
39.根据该段标题“Go paperless”(实现无纸化)以及下文“with paper now being seen as outdated in many cases.”(在很多情况下,纸被认为是过时的)可知,主要讲的是尽量少用或者不用纸,选项B项“世界正变得越来越数字化”讲明无纸化的趋势,符合语境。故选B项。
40.根据上文“In some ways, this isn’t surprising because, again, it is relatively easy for everyone to make a difference to the environment with minimal effort.”(在某种程度上,这并不奇怪,因为对每个人来说,用最少的努力改变环境是相对容易的。)提到用最少的努力改变环境是相对容易的。以及下文“Just stop buying brand-new water bottles that are used once and then recycled, and reuse existing bottles and containers instead.”(不要再买用过一次就可以回收的新水瓶了,而是要重复使用现有的瓶子和容器。)具体指出该怎么做的行为,选项C项“你所需要做的只是提前做一些计划”是对上文内容的递进,表明如何做到上文提到的事情,引出下文的具体做法。故选C项。
三、语言运用部分
完型填空
41.B 42.C 43.D 44.B 45.D 46.A 47.C 48.B 49.C 50.A 51.D 52.C 53.D 54.B 55.A
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲的是来自云南省一个村庄的29岁女性Lu Jiaojiao如何从一个农村女孩转变为一位成功的企业家的故事。
41.考查动词词义辨析。句意:2015年,为了解决孩子挑食的习惯,她在社交媒体上看到一篇关于用蔬菜和果汁制作彩色面条的帖子后,她决定尝试一下。A. overcome克服;B. address解决;C. face面对;D. develop发展。根据下文“her child’s picky eating habits, she came across a social media post about crafting colorful noodles using vegetable and fruit juices and she decided to try it”可知,她尝试帖子里的做法是为了解决她儿子挑食的习惯。故选B。
42.考查名词词义辨析。句意:令她高兴的是,她的孩子很喜欢这些面条,所以Lu和其他母亲分享了这些面条。A. satisfaction满意;B. disappointment失望;C. delight高兴;D. credit赞扬,学分。根据下文“her child enjoyed the noodles”可知,她的儿子喜欢那些面条,这让她高兴。故选C。
43.考查动词词义辨析。句意:令她高兴的是,她的孩子很喜欢这些面条,所以Lu和其他母亲分享了这些面条。A. promoted促销;B. presented呈现;C. exchanged交换;D. shared分享。根据下文“them with other mothers”可知,她和其他的妈妈分享了这些面条。故选D。
44.考查动词词义辨析。句意:她们中的一些人觉得免费得到这些面条是不公平的,于是开始定期从Lu那里购买这些彩色面条,这标志着她开始在经济上取得成功。A. receiving收到;B. purchasing购买;C. expecting期待;D. borrowing借入。根据上文“feeling it was unfair to receive the noodles for free”可知,其他那些妈妈觉得免费得到这些面条是不公平的,所以就花钱购买。故选B。
45.考查名词词义辨析。句意:她们中的一些人觉得免费得到这些面条是不公平的,于是开始定期从Lu那里购买这些彩色面条,这标志着她开始在经济上取得成功。A. event事件;B. point点;C. occasion场合;D. start开始。根据上文“began purchasing these colored noodles from Lu regularly”可知,其他妈妈在她那里购买面条,这标志着她开始在经济上成功了,空格处意为“开始”。故选D。
46.考查动词词义辨析。句意:随着Lu的名气越来越大,她的客户群也越来越广。A. broadened扩大;B. lengthened加长;C. lessened减少;D. strengthened加强。根据上文“As Lu’s reputation grew”可知,她的名气越来越大,所以客户群就越来越广了,空格处意为“扩大”。故选A。
47.考查动词词义辨析。句意:作为一名母亲,她不知疲倦地调整自己的产品,以更好地满足孩子们的需求。A. made制作;B. examined检查;C. adjusted调整;D. designed设计。根据下文“to better meet children’s needs”可知,她调整自己的产品来更好地满足孩子们的需求。故选C。
48.考查动词词义辨析。句意:2016年,她的孩子出现了健康问题,所以Lu向一位经验丰富的中医寻求帮助。A. caught抓住;B. sought寻求;C. chose选择;D. obtained得到。根据上文“her child encountered health issues”和下文“help from an experienced traditional Chinese medicine (TCM) doctor”可知,她的儿子健康出现了问题,所以她向中医寻求帮助。故选B。
49.考查动词词义辨析。句意:由于她的孩子还太小,不适合吃中药,医生建议她用药用和食用成分混合而成的配方。A. invented发明;B. donated捐赠;C. suggested建议;D. delivered递送。根据下文“a formula made from medicinal and edible ingredients”可知,医生建议她用药用和食用成分混合而成的配方。故选C。
50.考查动词短语辨析。句意:因此,Lu开始通过添加更多的糖和水果来增强它的味道。A. set about开始;B. put off推迟;C. approved of赞成;D. took to开始养成某种习惯。根据下文“enhancing its flavors by adding more sugar and fruits”可知,她开始通过添加更多的糖和水果来增强它的味道。set about doing为常用搭配,开始做某事,故选A。
51.考查形容词词义辨析。句意:在家里测试了几十种配方后,她终于开发出了一种既有效又吸引人的配方,并迅速将其确立为她未来公司的旗舰产品。A. creative有创造性的;B. impressive令人印象深刻的;C. primitive原始的;D. effective有效的。根据下文“swiftly establishing it as a flagship product of her future company”可知,能把这个配方做成她未来的公司的旗舰产品,那这个配方肯定是有效的。故选D。
52.考查动词词义辨析。句意:如今,Lu的公司专门生产药膳,这些药膳在儿童和母亲中都非常受欢迎。A. brings带来;B. dominates支配;C. specializes专攻;D. involves包括。根据下文“medicinal foods that have become immensely popular among both children and their mothers”可知,她的公司专门做药膳,specialize in意为“专营”。故选C。
53.考查形容词词义辨析。句意:只有中学学历的她,一路上也面临着许多非同寻常的挫折。A. moral有关道德的;B. emotional情感上的;C. educational教育的;D. exceptional不寻常的。根据上文“Being a female businesswoman was tough enough. With just a middle school education”可知,做一名女商人已经够艰难的了,她只有中学学历,可见在创业过程中遇到的挫折是非同寻常的。故选D。
54.考查介词词义辨析。句意:尽管有这些障碍,但随着时间的推移,Lu变得越来越强大。A. Without没有;B. Despite尽管;C. Regarding关于,至于;D. Given考虑到。根据下文“these obstacles, Lu grew stronger over time”可知,尽管她遇到了那么多障碍,她还是越来越强大。故选B。
55.考查名词词义辨析。句意:Lu的经历激励她去支持其他面临性别歧视和职业障碍的母亲。A. career职业生涯;B. communication交流;C. language语言; D. trade贸易。根据第一段“Lu Jiaojiao, a 29-year-old from a village in Yunnan province, has transformed from a rural girl into a thriving businesswoman”可知,Lu从一个农村女孩变成了一个成功的女商人,因此她的经历激励面对职业障碍的妈妈们。故选A。
语法填空
56.beneficial 57.and 58.were exposed 59.a 60.associated 61.to speed 62.with 63.that/which 64.themselves 65.vary
【导语】这是一篇说明文。文章介绍了冷水浸泡疗法对健康的多方面益处,包括改善认知、睡眠质量和整体幸福感,并提到该疗法在不同文化中的应用。
56.考查形容词。句意:最近的研究表明,每周在非常冷的水中浸泡几个小时对我们的健康有益。这里考查be beneficial to,为固定搭配,意为“对……有益”,需用形容词beneficial作表语。故填beneficial。
57.考查连词。句意:英国中央兰开夏大学的研究人员研究了冷水浸泡疗法对13人的健康影响,发现这对他们的健康有益。分析句子结构可知,前后句为顺承关系,用连词and连接两个句子。故填and。
58.考查被动语态及时态。句意:参与者需在 10℃的水中浸泡 10 分钟,每周三次,持续四周。这里考查be exposed to,为固定搭配,意为“暴露于”,主语participants与expose为被动关系,且研究为过去发生,用一般过去时的被动语态were exposed。故填were exposed。
59.考查固定搭配。句意:冷水疗法可能“导致许多与整体健康和福祉改善相关的积极生理和心理变化”。这里考查a number of,为固定短语,意为“许多”,修饰可数名词复数changes。故填a。
60.考查非谓语动词。句意:冷水疗法可能“导致许多与整体健康和福祉改善相关的积极生理和心理变化”。此空考查非谓语,changes与associate为被动关系,再由语境可知,应用过去分词associated作后置定语,表“与……相关的”。故填associated。
61.考查非谓语动词。句意:几十年来,运动员浸泡在冰浴中被认为可以加速恢复。这里考查be believed to do sth.,为固定结构,意为“被认为做某事”,用不定式to speed作主语补足语。故填to speed。
62.考查介词。句意:两周的常规治疗性冷水浸泡改善了主观睡眠,睡眠干扰更少。这里考查with fewer sleep disturbances,为介词短语作伴随状语,表“伴有更少的睡眠干扰”。故填with。
63.考查定语从句。句意:为了健康目的让身体接触冷水已经是一种在全世界都很常见的做法。这里考查定语从句,先行词practice,指物,在定语从句中作主语,应用关系代词that或which引导。故填that或which。
64.考查代词。句意:在日本,有一种叫做toto-no-u的传统,沐浴者通过在冷热交替的浴缸中浸泡来恢复活力。主语bathers与宾语为同一主体,宾语用反身代词themselves表“他们自己”。故填themselves。
65.考查时态。句意:日本,有一种叫做toto-no-u的传统,沐浴者通过在冷热交替的浴缸中浸泡来恢复活力。主语temperatures复数,此处需用动词vary(变化)作谓语,描述客观事实用一般现在时。故填vary。
四、写作部分
应用文写作
Dear teachers and students,
Good morning! Today, I’m honored to introduce our Traditional Culture Exhibition, whose aim is to foster cultural exchange, deepen our understanding of and respect for diverse traditions, and nurture global perspectives and intercultural skills.
The exhibition boasts rich activities: a Chinese Food Festival for everyone to taste regional delicacies, an Intangible Cultural Heritage Exhibit showcasing traditional attire and art, and a Dialect Stage for exploring regional languages.
I hope everyone will engage enthusiastically, creating a harmonious, diverse cultural atmosphere. Let’s unite, celebrate diversity, and grow together.
Thank you!
【导语】本篇书面表达属于应用文,要求考生就你校将举办有关中国传统文化的展览作为学生代表写篇发言稿。其内容包括:活动目的、活动内容和你的期望。
【详解】1.词汇积累
目的:aim → goal
培养:foster → cultivate
理解:understanding → comprehension
展示:showcase → display
2.句式拓展
简单句变复合句
原句:The exhibition boasts rich activities: a Chinese Food Festival for everyone to taste regional delicacies, an Intangible Cultural Heritage Exhibit showcasing traditional attire and art, and a Dialect Stage for exploring regional languages.
拓展句:The exhibition boasts rich activities, which consist of a Chinese Food Festival for everyone to taste regional delicacies, an Intangible Cultural Heritage Exhibit showcasing traditional attire and art, and a Dialect Stage for exploring regional languages.
【点睛】【高分句型1】Today, I’m honored to introduce our Traditional Culture Exhibition, whose aim is to foster cultural exchange, deepen our understanding of and respect for diverse traditions, and nurture global perspectives and intercultural skills.(运用了whose引导的非限制性定语从句)
【高分句型2】 I hope everyone will engage enthusiastically, creating a harmonious, diverse cultural atmosphere. (运用了省略that的宾语从句和现在分词作状语)
读后续写
To our surprise, the cake had already been cut! What’s worse, almost half of the cake was missing! Without a clue as to what exactly had really happened, we all started to look at each other’s face in great shock. Then we suddenly noticed my aunt smiling in a corner of the room. Once approached by us, she spared no time in letting out her secret about giving her “fair share” of the cake to a homeless man in the street just now!
Hearing what my aunt said, we expressed our willingness to give our share to the homeless. We all felt a sense of warmth and kindness spreading among us. We decided to join my aunt and cut more cake to give to those in need. As we handed out the pieces of cake, smiles filled the faces of the recipients and us. It was a beautiful moment, showing that even a small act of kindness can make a big difference. We realized that this unexpected turn of events had turned into a memorable and meaningful celebration.
【导语】本文是一篇记叙文,讲述了作者参加小表弟的生日聚会,发生了一些意外,生日会还没开始蛋糕的一半就不见了,大家都很吃惊。得知原因后笑声在蔓延,温暖在增加。笑声减轻了你的负担,激发了希望,把你和其他人联系起来,让你更加关注积极的一面。
【详解】1.段落续写:
①由第一段首句内容“令我们惊讶的是,蛋糕已经被切开了!”可知,第一段可描写大家看到切开并且少了一半的蛋糕时的心情、表情以及猜疑,阿姨的微笑揭开谜底。
②由第二段首句内容“听了阿姨的话,我们表示愿意为无家可归的人出一份力。”可知,第二段可描写得知缘由后,大家愿意帮助更多的无家可归的人,温暖在蔓延,微笑更温暖。此次生日聚会意义非凡。
2.续写线索:参加生日聚会——一半蛋糕不见了——震惊——揭秘:分给无家可归的人——更多的人出一份力分发蛋糕——温暖在蔓延——生日聚会意义非凡
3.词汇激活
行为类
①产生重大影响:make a big difference / have a big influence
②注意到:noticed / observed
③揭露,泄露:let out/ reveal
情绪类
①非常震惊:in great shock / in great surprise / with a shock
②出乎意料的:unexpected / unpredicted
【点睛】【高分句型1】Without a clue as to what exactly had really happened, we all started to look at each other’s face in great shock. (使用了what引导的宾语从句)
【高分句型2】As we handed out the pieces of cake, smiles filled the faces of the recipients and us. (使用了As引导的时间状语从句)(
11
)2025-2026学年第一学期高二年级12月月考
(





)英 语 答 题 卡
(
此栏考生禁填
缺考标记
由监考员填涂
) (
考生号
)班级______ 姓名________ 考场号______ 座位号______
(
注意事项:
1.
答题前,考生先将自己的姓名,准考证号填写清楚,并认真核对条形码上的姓名、准考证号,在规定位置贴好条形码。
2.
选择题必须用
2B
铅笔填涂;填空题和解答题必须用
0.5mm
黑色签字笔答题,不得用铅笔或圆珠笔答题;字体工整、笔迹清晰。
3.
请按题号顺序在各题目的答题区域内作答,超出区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。
4.
保持卡面清洁,不要折叠、不要弄破。
) (
填涂样例
正确填涂
) 第Ⅰ卷 选择题
01 [ A ] [ B ] [ C ] 06 [ A ] [ B ] [ C ] 11 [ A ] [ B ] [ C ] 16 [ A ] [ B ] [ C ]
02 [ A ] [ B ] [ C ] 07 [ A ] [ B ] [ C ] 12 [ A ] [ B ] [ C ] 17 [ A ] [ B ] [ C ]
03 [ A ] [ B ] [ C ] 08 [ A ] [ B ] [ C ] 13 [ A ] [ B ] [ C ] 18 [ A ] [ B ] [ C ]
04 [ A ] [ B ] [ C ] 09 [ A ] [ B ] [ C ] 14 [ A ] [ B ] [ C ] 19 [ A ] [ B ] [ C ]
05 [ A ] [ B ] [ C ] 10 [ A ] [ B ] [ C ] 15 [ A ] [ B ] [ C ] 20 [ A ] [ B ] [ C ]
21 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 26 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 31 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 36 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] [ E ] [ F ] [ G ]
22 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 27 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 32 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 37 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] [ E ] [ F ] [ G ]
23 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 28 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 33 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 38 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] [ E ] [ F ] [ G ]
24 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 29 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 34 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 39 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] [ E ] [ F ] [ G ]
25 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 30 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 35 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 40 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] [ E ] [ F ] [ G ]
41 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 46 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 51 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ]
42 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 47 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 52 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ]
43 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 48 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 53 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ]
44 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 49 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 54 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ]
45 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 50 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 55 [ A ] [ B ] [ C ] [ D ]
(
56
.__________
57
. ____________
58
. ____________
59
. ____________
6
0
. ____________
6
1
.__________
6
2
. ____________
6
3
. ____________
6
4
. ____________
65
. ____________
第四部分:写作
第一节
应用文写作
)
第Ⅱ卷 非选择题
▲第三部分:英语知识运用
第二节
(
请在各题目的答题区域内作答,超出矩形边框限定区域的答案无效!
)
(
Dear teachers and students,
)
__________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________
(
Thank you!
)
__________________________________________________________________________________________________________________________________
第二节 书面表达
To our surprise, the cake had already been cut! ______________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Hearing what my aunt said, we expressed our willingness to give our share to the homeless. __
(
请在各题目的答题区域内作答,超出矩形边框限定区域的答案无效!
)______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

展开更多......

收起↑

资源列表