资源简介 湖南省衡阳市2025—2026学年八年级英语上册期末考试模拟题【考试范围:全册】(总分100分 时间90分钟)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力选择(满分20分)1.What are the speakers doing probably A.Doing the dishes. B.Cooking food. C.Enjoying dinner.2.How does the girl think people will go to work in the future A.By train. B.By plane. C.By rocket.3.Which place are the speakers talking about A.A cinema. B.A restaurant. C.A clothes store.4.What are the speakers doing probably A.Doing the dishes. B.Cooking food. C.Enjoying drawing.听材料,回答小题。5.How was the weather last Sunday afternoon A.Windy and cold. B.Sunny and cool. C.Snowy and cold.6.What is Everyday Fun A.A game show. B.A soap opera. C.A sports show.听材料,回答小题。7.What does Dan think robots will do in the future A.Dance for people. B.Teach children. C.Work in hospitals.8.Who wants to be a scientist in the future A.Dan. B.Mary. C.Jimmy.听材料,回答小题。9.What does Miss Green teach A.English. B.Chinese. C.Math.10.What does Miss Green look like A.She has long curly hair. B.She has short curly hair. C.She has long straight hair.听材料,回答小题。11.Where is the supermarket A.In front of a post office. B.Behind a police station. C.On the right of a school.12.What does Tim plan to buy in the supermarket A.Fruit. B.Chocolates. C.Potato chips.13.When will the party be A.Next Friday. B.Next Wednesday. C.Next Monday.听材料,回答小题。14.How long does Rick run every evening A.For 20 minutes. B.For half an hour. C.For an hour.15.What does Rick think of the park A.It’s large. B.It’s quiet. C.It’s far.16.What time will the speakers meet this evening A.At 7:30. B.At 7:50. C.At 8:10.听对话,回答下列各小题。17.Where is the supermarket A.In front of a post office.B.Behind a police station.C.On the right of a school.18.What does Tim plan to buy in the supermarket A.Fruit. B.Chocolates. C.Potato chips.19.When will the party be A.Next Friday. B.Next Wednesday. C.Next Monday.20.Where is Jack going to work next month A.At the hospital. B.At the museum. C.At the university.阅读理解(满分30分)A阅读下列材料,从每题所给的 A 、B、C三个选项中,选出最佳选项。Do you know how to cook, clean or grow plants In this term, the students in my school start to have labor (劳动) classes to learn some skills (技能). How do students feel about this new subject Let’s have a look.Li Jian, 12, Class 11, Grade 7 At school, I learned how to cook egg noodles. I think cooking is fun. We’ re very happy when we cook delicious food. We can also live better if we have these skills.Yu Rui, 13, Class 3, Grade 8 Our school teaches students to grow plants such as corn, tomatoes, cabbages (卷心菜) and so on. It’s not easy because different plants have different needs. For example, Chinese cabbages need more water and we need to clear away the grass (草) for the corn. But we think that labor classes is very interesting and relaxing.21.What did Li Jian learn to do at school in the labor education A.Cook egg noodles. B.Feed chickens. C.Grow plants.22.Why is it not easy to grow plants A.Because teachers don’t teach them.B.Because different plants have different needs.C.Because the weather is not good.23.Yu Rui thinks that labor classes is ________.A.easy B.boring C.relaxingBWhat will life be like in 50 years What will the future bring us A group of scientists have made a report on life in 50 years’ time. Let’s take a look at this dream future life.Space hotelsDon’t know where to go during the holiday Maybe outer space will be a good choice. You will have fun in space hotels. These hotels will be built on the moon or the Mars. There will be everything you need inside. You can also have a space walk outside the hotels. They can even send you to hotels on other planets by rocket. Believe me, you will like it.1Future homes will be able to clean themselves. People will no longer need to spend a lot of time cleaning their houses. There will be a super computer connected to every room inside the house. Just press a button, and their homes will begin doing the cleaning. Don’t you want one Driverless carsPeople won’t need to learn how to drive a car in the future because there will be driverless cars for them. Just tell the car where to go, and it will take you there safe and sound. Besides, it will be very quiet, so people won’t worry about any noises.AI classroomsFuture classrooms will be like an AI teacher. They can show students all kinds of knowledge and information in a second. They can also record their performances in class and give them the best suggestions for learning. More importantly, an AI classroom will care for every student. Whenever a student feels sad, it will talk to him and comfort him. It will be really great to study in such a classroom.24.What is the best subtitle (小标题) of the 3rd paragraph A.Future homes B.Computer houses C.Self-cleaning houses25.How many dreams are mentioned in the passage A.3 B.4 C.526.What is not true about future classrooms A.They can perform with students together.B.They can suggest students how to learn well.C.They can show students all kinds of knowledge and information.27.Where might this article be from A.A storybook. B.A book about dreams. C.A science magazine.CMy good friend Carlos invited me to his birthday party. He moved to Canada from Mexico when he was a baby, but his parents tried to follow some of the Mexican traditions. At his party, I saw my first pinata (彩盒). It looked like an animal and was full of candies. People put it on the ceiling (天花板). Carlos hit the pinata until it broke. All the candies fell on the floor, and we had a great time eating the candies. Everyone shared. It was fun!Carlos’s birthday party got me thinking about how kids in other places celebrate birthdays.Do you know that in Vietnam, everyone’s birthday is on the same day Kids do not celebrate birthdays. Instead, on New Year’s Day, all the kids celebrate their birthdays. Parents give kids red envelopes (信封) with lucky money in them. What a great way to celebrate birthdays!In South Africa, kids do not celebrate every birthday. However, on their 21st birthday, their parents make a key. It can be made of paper or wood. Parents give their child this key. It is a sign from the parents that the child can now “unlock the door to their future life”.In Japan, children get a new set of clothes on their birthdays. While in Italy, adults (成年人) pull children’s ears—one pull for each year. In Denmark, a flag flies outside the window of a house where a child is having a birthday. When the child is asleep, adults put presents all around the child’s bed.28.What’s in the Mexican “pinata” on Carlos’s birthday A.Candies. B.Food. C.Money.29.What will adults do on children’s birthdays in Italy A.Make a paper key. B.Pull children’s ears. C.Prepare presents around beds.30.Where don’t kids celebrate their birthdays on the day of their birth A.In Japan. B.In Denmark. C.In Vietnam.31.What’s the best title of this passage A.Different Birthday Presents B.Birthdays around the World C.Carlos and His Birthday第二节 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项仅使用一次。Family Day is a day for families to have fun together. 32 Here are some kinds of activities for Family Day.· 33 You can help your parents sweep the floor, clean the bathroom, cook a meal, or pack up things. You can also help decorate the house. For example, you can hang up pictures on the wall.· 34 You can have a picnic, play sports or play games together in the park.·Some families may like to go on a trip to another city to try something new there.· 35 So you can go to visit some old people and do some cleaning for them.These activities make you know each other. Family help you a lot. In some provinces of Canada, Family Day becomes a holiday on the third Monday in February. Different families have different activities, but they are all very happy on Family Day. What about your Family Day 36 .A.You can just stay at home and do some housework.B.Could you tell us something about it C.It’s a time for us to show love for our family.D.Some families like outdoor activities.E.Helping others is a very good family activity.三、完形填空(满分15分)“The grass looks greener on the other side of the fence (篱笆).” That’s an old 37 in English. It means other places often look 38 , more interesting than the place where you live. Some people 39 that young Chinese are beginning to feel that way. They see young Chinese ignoring (忽视) Chinese culture and, instead (反而), buying Japanese cartoon books, 40 Korean soap operas and even celebrating Western holidays.Foreign books and soap operas are good, 41 Chinese writers and actors are just as good. As for holidays, Christmas is nice, but it can 42 have the meaning for the Chinese that Spring Festival has, and the West has nothing to compare with the Mid-Autumn Festival. And let’s not forget the 43 of Chinese culture I like best: its friendliness. Not all countries are as 44 as China.It’s good to enjoy other cultures and to learn 45 them, but they can’t take the place of your own culture. It’s good to look on the other side of the fence, but 46 you take a good long look. You will find that the grass isn’t always greener on the other side of the fence.37.A.words B.talk C.saying38.A.good B.better C.best39.A.worry B.invite C.decide40.A.looking B.reading C.watching41.A.but B.so C.because42.A.always B.ever C.never43.A.hope B.part C.information44.A.cold B.colder C.warm45.A.from B.with C.to46.A.make up B.make sure C.make up of四、短文填空(满分10分)阅读下面短文,在空白处填入适当的单词或括号内单词的适当形式。After the exam, the winter vacation is coming. What are you going to do during your vacation I want to have a healthy and 47 (relax) vacation. I think everyone 48 (have) his own ideas. So do I. First, I want to get up early 49 choose one kind of sport every day to keep fit. Then I want to help my parents 50 lots of housework. I hope they can relax 51 (they) as much as possible. After that, I would like to celebrate my 52 (fifteen) birthday. I may have a party and invite some of my 53 (classmate) to come. We 54 (sing), dance and play games together. They can also taste lots of delicious food in my home. 55 (Final), I hope to enjoy the life in the countryside comfortably with my grandparents. What about you, my dear friend What are you planning to do in winter vacation Can you tell me I expect 56 (hear) from you soon.五、任务型阅读(满分10分)阅读下面的短文,回答问题或将划线部分译成英文或中文。Reading books is a good hobby for all kinds of reasons.First, reading books is fun. You can always have an enjoyable time if you like reading. This is especially fun when the weather is bad. It is a relaxing hobby, and you can really become lost in a book.Next, you can read a book anywhere: in a car, in a waiting room, on a plane, or in bed. All you need is a book! Reading is a convenient (方便的) hobby as it is easy to stop and then start again.Another good reason for reading books is that it is useful. If you often read, you will be better and better at reading. This means that you will read faster and will become better at understanding what you read. As your reading improves, you will probably find your schoolwork becomes much easier. Many school subjects depend on good reading, and as you read, you learn more and more. Good readers are most likely to be good writers, too. They are usually good at spelling, and they have more things to write about.Some people say that reading is out of date. This is not true. You have to be able to read to use a computer and the more you read, the better your computer skills will be. Reading is never out of date! 读书是一种很棒的爱好。 What other hobby could be more useful or more enjoyable 57.How many good reasons for reading books are there in the passage 58.What does the fourth paragraph mainly tell us 59.Reading is never out of date, is it 60.英译汉。61.汉译英。六、书面表达(满分15分)62.俗话说“新年新气象”,你是否为新的一年制定了你的新年计划?以下是你的好友Sally的新年计划。文章必须包含表格内所有内容,并进行适当发挥。要求语法正确,语言流畅,语意通顺,书写工整, 80字左右。取得更好成绩 每天按时完成作业;多看书,了解不同国家的文化保持健康 多锻炼,多吃健康食品,少吃垃圾食品提升自我 培养一个爱好,比如画画弹钢琴。…… ……___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.B【详解】W: So I need to put the mutton in the hot water now, right M: Yes, cook it for half an hour and I will put some onions in the pot later.2.C【原文】M: Do you think everyone will go to work by plane in the future W: No, I think we will work on the moon, so we will go to work by rocket.3.A【原文】M: Do you know Screen World W: Yes, it has the newest movies and the best sound in town.4.B【原文】W: So I need to put the mutton in the hot water now, right M: Yes. Cook it for half an hour. And I will put some onions in the pot later.5.A 6.C【原文】W: Did you hang out with your cousin last Sunday afternoon, Alex M: No, it was windy and cold, so we stayed at home and watched TV.W: Oh, do you know Everyday Fun M: No, what’s that Is it a soap opera W: No, it’s a sports show, I see.7.B 8.C【原文】W: Do you think there will be more robots in the future, Dan M: Yes, Mary, I think so. And robots will teach children many useful things at home.W: Sounds cool. Do you want to be a scientist in the future M: Well, my brother Jimmy wants to be a scientist. I want to be a pilot.9.C 10.A【原文】W: Is your math teacher still Miss Clark, Jim M: No, this term we have a new teacher. She’s Miss Green.W: What does she look like M: She has long, curly hair.11.A 12.B 13.C【原文】W: I will go shopping this weekend, Tim. There is a new supermarket on South Road.M: Oh, I know it. It’s on the left of a school and in front of a post office. Can I go with you, Anna W: Sure Tim. What do you plan to buy M: Some chocolates. We will have a surprise party for our teacher, Mr Green.W: Why M: He is going back to his country, Australia two weeks later. We want to thank him.W: I see. When will the party be M: Next Monday afternoon.14.C 15.B 16.A【原文】W: You look healthy, Rick. Do you often do sports in your free time M: Yes, I take a run for an hour every evening.W: Cool. Do you run in your neighbourhood M: No, I usually run in Heping Park. It’s not large but quiet and the air is fresh.W: Sounds great. Can I join you today I think I need some exercise.M: Sure. Can we meet at seven thirty this evening outside the park W: No problem. See you.17.A 18.B 19.C【原文】W: I will go shopping this weekend, Tim. There is a new supermarket on South Road.M: Oh, I know it. It ‘s on the left of a school and in front of a post office. Can I go with you, Anna W: Sure, Tim. What do you plan to buy M: Some chocolates. We will have a surprise party for our teacher Mr. Green.W: Why M: He is going back to his country Australia two weeks later. We want to thank him.W: I see. When will the party be M: Next Monday afternoon.20.C【原文】A: Hey, Jack, do you still work at the hospital B: Yes. But next month I’m going to work at the university.21.A 22.B 23.C【导语】本文介绍了学生们在这学期开始上劳动教育课。文中介绍了两名学生对这个科目的感受。21.细节理解题。根据“Li Jian, 12, Class 11, Grade 7 At school, I learned how to cook egg noodles.”可知,Li Jian在学校学会了如何做鸡蛋面。故选A。22.细节理解题。根据“It’s not easy because different plants have different needs.”可知,因为不同植物有不同的需求。故选B。23.细节理解题。根据“But we think that labor classes is very interesting and relaxing.”可知,Yu Rui认为劳动课很有趣,也很轻松。故选C。24.C 25.B 26.A 27.C【导语】本文是一篇关于未来50年生活的科学预测,描述了科学家设想的四个未来场景:太空酒店、自动清洁房屋、无人驾驶汽车和AI教室,展现了技术发展可能带来的生活方式变革。24.最佳标题题。根据第3段“Future homes will be able to clean themselves...Just press a button, and their homes will begin doing the cleaning”可知,该段核心内容是房屋能自动清洁。故选C。25.细节理解题。全文共提到四个未来设想:Space hotels (第2段)、Self-cleaning houses (第3段)、Driverless cars (第4段)、AI classrooms (第5段)。故选B。26.细节理解题。根据第5段“They can show students...record their performances...give them suggestions...care for every student”可知,未来的教室可以向学生展示各种知识和信息,给学生们提供学习建议,未提及与学生“共同表演 (perform together)”。故选A。27.推理判断题。全文围绕科学家的未来预测展开,内容涉及太空技术、智能家居等科技主题,最可能出自“科学杂志 (science magazine)”。故选C。28.A 29.B 30.C 31.B【导语】本文主要讲述了作者参加朋友卡洛斯的生日派对,看到了彩盒这一墨西哥传统,进而引发对世界各地不同生日庆祝方式的介绍。28.细节理解题。根据“At his party, I saw my first pinata (彩盒). It looked like an animal and was full of candies.”可知,墨西哥彩盒里装满了糖果。故选A。29.细节理解题。根据“While in Italy, adults (成年人) pull children’s ears—one pull for each year.”可知,在意大利,成年人会在孩子生日时拉孩子的耳朵,每岁拉一次。故选B。30.细节理解题。根据“Do you know that in Vietnam, everyone’s birthday is on the same day Kids do not celebrate birthdays. Instead, on New Year’s Day, all the kids celebrate their birthdays.”可知,在越南孩子们不在生日当天庆祝生日,而是在新年那天一起庆祝。故选C。31.最佳标题题。本文主要讲述了作者参加朋友卡洛斯的生日派对,看到了彩盒这一墨西哥传统,进而引发对世界各地不同生日庆祝方式的介绍,所以最佳标题是“Birthdays around the World”。故选B。32.C 33.A 34.D 35.E 36.B【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了“家庭日”的意义及多种活动形式,包括家务协作、户外活动、旅行和志愿服务等。32.根据前文“Family Day is a day for families to have fun together.”可知,家庭日是一个让家人一起开心的日子。C选项“这是我们向家人表达爱意的时候。”符合语境。故选C。33.根据后文“You can help your parents sweep the floor, clean the bathroom, cook a meal, or pack up things. You can also help decorate the house.”可知,你可以帮父母扫地,打扫卫生间,做饭,或者收拾东西。你也可以帮忙装饰房子。A选项“你可以呆在家里做家务。”符合语境。故选A。34.根据后文“You can have a picnic, play sports or play games together in the park.”可知,你可以在公园一起野餐、运动或玩游戏。D选项“一些家庭喜欢户外活动。”符合语境。故选D。35.根据后文“So you can go to visit some old people and do some cleaning for them.”可知,所以你可以去看望一些老人,为他们做一些清洁工作。E选项“帮助别人是非常好的家庭活动。”符合语境。故选E。36.根据前文“What about your Family Day ”可知,此处是向读者提问,邀请分享自己的家庭日活动。B选项“你能给我们介绍一下吗?”符合语境。故选B。37.C 38.B 39.A 40.C 41.A 42.C 43.B 44.C 45.A 46.B【导语】本文主要讲述了“这山望着那山高”现象,即人们常认为外国的文化或事物更好,但实际应珍视本土文化的价值。37.句意:那是英语中的一句古老谚语。words单词;talk谈话;saying谚语。根据“The grass looks greener on the other side of the fence (篱笆)”可知,这是一句“谚语”。故选C。38.句意:它的意思是其他地方往往看起来比你生活的地方更好、更有趣。good好的,原级;better更好的,比较级;best最好的,最高级。根据“more interesting than”可知需用比较级。故选B。39.句意:一些人担心中国年轻人开始有这种想法。worry担心;invite邀请;decide决定。根据“ignoring Chinese culture”可知,这是负面现象,所以是“担心”。故选A。40.句意:他们看到中国年轻人忽视中国文化,反而购买日本漫画书、看韩国肥皂剧,甚至庆祝西方节日。looking看;reading阅读;watching观看。根据“Korean soap operas”可知,此处指“观看韩国肥皂剧”,所以用watch,故填 watching。故选C。41.句意:外国书籍和肥皂剧不错,但中国的作家和演员也一样好。but但是;so因此;because因为。根据“Foreign books and soap operas are good”和“Chinese writers and actors are just as good”可知,前后句为转折关系,所以用but连接。故选A。42.句意:至于节日,圣诞节不错,但它对中国人来说永远不会有春节那样的意义,西方没有能与中秋节相比的节日。always总是;ever曾经;never从不。根据“the West has nothing to compare with the Mid-Autumn Festival”和but表示转折可知,此处表示否定,指圣诞节没有春节那样的意义。故选C。43.句意:而且我们不要忘记中国文化中我最喜欢的部分:它的友好。hope希望;part部分;information信息。根据“its friendliness”可知,这是中国文化的一部分。故选B。44.句意:并非所有国家都像中国一样友好。cold冷漠的;colder更冷的;warm热心的,友好的。根据“its friendliness”可知,友好是中国文化的一部分,所以此处指友好。故选C。45.句意:欣赏其他文化并向它们学习是好的,但它们不能取代你自己的文化。from从;with用;to到。根据“to learn... them”可知,此处指向它们学习,“learn from”为固定搭配,表示“向……学习”。故选A。46.句意:看看篱笆的另一边很好,但要确保你好好看一看。make up编造;make sure确保;make up of由……组成。根据“take a good long look”和but表示转折可知,此处指要“确保”好好看。故选B。47.relaxing 48.has 49.and 50.with/do 51.themselves 52.fifteenth 53.classmates 54.will sing 55.Finally 56.to hear【导语】本文主要讲述了作者在寒假期间的计划,包括保持健康、帮助父母做家务、庆祝生日以及与朋友聚会等,最后表达了期待朋友回信的愿望。47.句意:我想要一个健康且放松的假期。根据“a healthy and...vacation”可知,此处需要形容词作定语修饰vacation,relax的形容词形式为relaxing,故填relaxing。48.句意:我认为每个人都有他自己的想法。根据“everyone...his own ideas”可知, everyone作主语时谓语动词用单数,且时态为一般现在时,所以用has。故填has。49.句意:首先,我想早起并每天选择一种运动来保持健康。根据“get up early...choose one kind of sports”可知,choose与get up是并列动作,所以应用and连接,故填and。50.句意:然后我想帮助我的父母做很多家务。根据“help my parents...lots of housework”可知,此处考查固定搭配help sb. with sth.或help sb. do sth.,表示“帮助某人做某事”,故填with/do。51.句意:我希望他们能尽可能放松自己。根据“they can relax...”可知,此处指放松“他们自己”,用反身代词themselves,故填themselves。52.句意:之后我想庆祝我的十五岁生日。根据“my...birthday”可知,此处是“十五岁生日”,需序数词表示“第十五”,故填fifteenth。53.句意:我可能会举办一个派对并邀请一些同学来。根据“some of”可知, some后接可数名词复数,故填classmates。54.句意:我们将一起唱歌、跳舞和玩游戏。根据“We..., dance and play games”及全文可知,此处描述未来计划,用一般将来时will do,故填will sing。55.句意:最后,我希望和祖父母一起舒适地享受乡村生活。分析句子可知,空处修饰整个句子,在句中作状语,所以需用副词,Final的副词形式为Finally。故填Finally。56.句意:我期待很快收到你的来信。expect to do sth.表示“期待做某事”,是固定短语,所以空处应填动词不定式,故填to hear。57.Three. 58.Reading is useful. 59.No, it isn’t. 60.如果你经常阅读,你的阅读能力会越来越好。 61.Reading is a wonderful hobby.【导语】本文是一篇说明文,主要阐述了阅读作为一种爱好的三个优点:趣味性、便利性和实用性,并驳斥了“阅读过时”的观点,强调阅读始终是重要且有益的。57.根据“First, reading books is fun.”、“Next, you can read a book anywhere”和“Another good reason for reading books is that it is useful.”可知,文章从趣味性、便利性和实用性三个方面列举了阅读的好处,故填Three.58.根据第四段首句“Another good reason for reading books is that it is useful.”及后续内容可知,该段主要说明阅读的实用性(如提升理解能力、帮助学业、提高写作水平等),故填Reading is useful.59.根据最后一段“Reading is never out of date!”可知,作者认为阅读永远不会过时,且反义疑问句的回答需与事实一致,故填No, it isn’t.60.If“如果”;you often read“你经常阅读”;you will be better and better at reading“你在阅读方面就会越来越好”,结合中文的表达习惯,也就是说“你的阅读能力会越来越好”。故填:如果你经常阅读,你的阅读能力会越来越好。61.“读书”Reading,作主语,“是”is;“一种很棒的爱好”a wonderful hobby,故填Reading is a wonderful hobby.62.例文My friend Sally has made some plans for the new year.First, she wants to achieve better grades. She will finish her homework on time every day and read more books to learn about the cultures of different countries. Second, she plans to keep fit by doing more exercise and eating more healthy food instead of junk food. Third, she hopes to develop a hobby like drawing or playing the piano. She also plans to help her parents with housework to make them happy.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇材料作文;②时态:时态为一般现在时和一般将来时;③提示:写作要点已给出,考生注意不要遗漏要点,并适当添加细节,突出重点。[写作步骤]第一步,开门见山说明Sally的新年计划;第二步,详细介绍她的计划。[亮点词汇]①achieve better grades取得更好的成绩②on time准时③instead of而不是[高分句型]Second, she plans to keep fit by doing more exercise and eating more healthy food instead of junk food. (动名词作宾语)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 湖南省衡阳市2025—2026学年八年级英语上册期末考试模拟题.docx