资源简介 湖南省长沙市2025—2026学年八年级英语上册期末考试模拟题【考试范围:全册】(总分100分 时间90分钟)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力选择(满分20分)1.What does Bill want to be when he grows up A.A teacher. B.A doctor. C.An artist.2. What does the boy think of listening to English news A.Educational B.Interesting. C.Difficult3.How often does Sam take computer lessons A.Once a week. B.Twice a week. C.Three times a week.4.How old was Jean in the picture A.Eleven. B.Twelve. C.Thirteen.5. What did Alice do last weekend A.She went shopping. B.She did housework. C.She read magazines.听一段材料,回答以下小题。6.How is Jack going to be an engineer A.By studying science hard.B.By studying math hard.C.By studying computer science hard.7.Where will Jack work A.In the US. B.In the UK. C.In China.听一段材料,回答以下小题。8.What kind of party will Mike probably have A.A school party. B.An office party C.A housewarming party.9.When might Mary arrive at Mike’s home A.At 5:30 p.m. B.At 6:00 p.m. C.At 6:30 p.m.听一段材料,回答以下小题。10.What’s the relationship between the speakers A.Mother and son. B.Brother and sister. C.Father and daughter.11.What will Sue and Ken do A.Go to the shop. B.Make a cup. C.Ask for help.听一段材料,回答以下小题。12.When does the talk happen A.In the morning. B.At noon. C.In the evening.13.What does the boy like A.Fish soup. B.Tomato soup. C.Chicken soup.14.What will the boy do first A.Finish his homework. B.Wash tomatoes. C.Cut carrots into pieces.听一段材料,回答以下小题。15.What did the man think of Rick A.He was quiet. B.He was hard-working. C.He was friendly.16.Who is Alice A.The woman’s friend. B.The man’s friend. C.Rick’s friend.17.What sports does the woman like A.Riding horses. B.Going biking. C.Playing tennis.听材料,回答小题。18.How many apples do they need A.4. B.3. C.2.19.What kind of yogurt does the boy want A.Sheep’s milk yogurt. B.Cow’s milk yogurt. C.Goat’s milk yogurt.20.What is the possible relationship between the two speakers A.Mother and son. B.Sister and brother. C.Teacher and student.二、完形填空(满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Meimei was a lovely girl but she didn’t like herself at all. She thought she was too fat (胖). She tried many ways to become 21 . But they didn’t work. She 22 enjoyed having dinner with her friends because she was afraid of getting fatter.One day Meimei 23 the school bus as usual and kept her head down. At that time some boys laughed at her again. Meimei felt sad, 24 she got off the bus quickly and walked back home. “What’s wrong, my child ” Dad asked. “I don’t like 25 ! I’m not beautiful. Everyone makes fun of me all the time. ” Meimei cried. “Oh dear, you’re nice and cute. In our life we may meet different people. Some are 26 but some are not. Don’t care. ”In order to make Meimei more confident (自信的), Dad showed her some videos about HanHong, a famous singer. In these 27 , Meimei saw a fat woman with glasses. She was not very good-looking. But she 28 so beautifully that all the people lost themselves in her songs. She often visited some poor 29 in the small villages, gave money and school things to the children and encouraged (鼓励) them to study hard at school. She really helped them a lot in every possible way. At that moment, Meimei came to understand what true 30 was.21.A.happier B.thinner C.stronger22.A.often B.never C.usually23.A.got on B.got off C.got to24.A.but B.so C.because25.A.myself B.herself C.yourself26.A.kind B.smart C.funny27.A.books B.photos C.videos28.A.sang B.danced C.shouted29.A.clubs B.hotels C.families30.A.love B.beauty C.friend阅读理解(满分30分)AAlice plans to have a birthday party for her brother. She wants Peter to help her at the party.Dear Peter, How is everything with you I miss you very much. I plan to have a birthday party for my brother. It will be from 6:30 p.m. to 9:30 p.m. this Saturday. A lot of friends of my brother’s and mine will come to our house. Would you like to come I think I will be busy at that time. Can you help me at the party I’m looking forward to seeing you. Best wishes! Yours, AliceDear Alice, I’m very glad to get your e-mail. I miss you, too. Thank you very much for asking me to your brother’s birthday party on Saturday. I would like to go. And I will bring some gifts to your brother and you. I’m also looking forward to seeing you. I’ll come two hours before the start of the party. See you then. Yours, Peter31.What is the first text (文本) A.diary. B.A reply. C.An invitation.32.What can we know from the first text A.Peter wants Alice to help him.B.Alice will be busy at the party.C.Alice plans to have a birthday party for her brother’s friend.33.When will Peter arrive at Alice’s party this Saturday A.At 4:30 p.m. B.At 6:30 p.m. C.At 8:30 p.m.BIn many families, parents often do most of the housework, such as cooking, cleaning, and doing laundry (洗衣). However, sharing household chores is not only helpful for parents but also good for children.First, doing chores teaches children important life skills. For example, when kids help with cooking, they learn about food safety and how to follow recipes (食谱). Cleaning their rooms helps them organize things and develop a sense of responsibility. Second, sharing chores can improve family relationships. When everyone works together, it creates a positive and cooperative atmosphere (氛围). For example, a family can make a “chore chart” to assign (分配) tasks like setting the table, walking the dog, or watering plants. This way, children feel valued and part of the family team.Moreover, studies show that children who do chores from a young age are more likely to grow into independent adults. They learn to manage their time, solve problems, and understand the importance of hard work. So, next time your parents ask you to help with chores, remember that it’s not just about helping them—it’s also about learning and growing!34.Who can benefit (受益) from sharing housework A.Parents. B.Children. C.Both parents and children.35.Which of the following is NOT a benefit for children to do chores A.Learning to organize things by cleaning rooms.B.Improving their relationships with their teachers.C.Achieving a sense of responsibility from chores.36.What does the underlined word “manage” in Paragraph 3 probably mean A.管理 B.选择 C.完成37.What’s the main purpose of the passage A.To encourage parents to do less housework.B.To advise children to share household chores.C.To explain why parents need more help at home.CIn Hangzhou’s West Lake area, there’s a special worker at Jinqiu Home Community Center—a robot dog named Xiaoxi. This four-legged friend has been working there for months and it is very popular.Every day, Xiaoxi carries a medicine box and reminds old people in a friendly voice. For example, it may say, “Grandma, it’s 11:30 a.m. Time for your medicine ” Grandma Zhao says, “I used to forget to take my medicine, but thanks to Xiaoxi, I won’t miss it now.”Xiaoxi isn’t just a medicine reminder! Though it weighs only 14 kilograms, it can do many things. At mealtimes, it helps to take food to tables. It also guides old people to the bathroom, walks with them in the garden, and talks with them. When Grandma Wang calls, “Xiaoxi, stop sunbathing and come take a walk with me.” Hearing this, the little robot shakes its tail and follows her.The robot’s designers (设计者) say Xiaoxi is very smart because it has special cameras in its head. These cameras help it see the ground and recognize (识别出) people. If someone falls, Xiaoxi calls out loudly for help. In the future, Xiaoxi will get even smarter. It might use facial recognition to stop old people from getting lost.Xiaoxi works hard and makes people happy. Everyone in the community center adores it. They think that thanks to Xiaoxi, their lives are happier and easier.38.What can Xiaoxi help old people remember to do A.Take a walk. B.Have a meal. C.Take their medicine.39.What do we learn about Xiaoxi from Paragraph 3 A.It is heavy. B.It is helpful C.It can make people smart.40.Which of the following questions can Paragraph 4 answer A.Who are the designers of Xiaoxi B.How does Xiaoxi learn new skills C.What can Xiaoxi do for people’s safety 41.What does the underlined word “adores” mean in the last paragraph A.喜爱 B.保护 C.包容第二节 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。每个选项仅使用一次。Nature mannersIf you’re an outdoor-loving kid, you should follow some nature manners (规矩):No litteringJuice tastes nice when you get tired on a beach. But juice boxes do not look nice there. 42 . On your next trip, do not leave litter in nature. Take a small bag with you. Put all of your litter in it. If you see others litter, pick it up.Say no to graffiti (涂鸦)As art, graffiti looks nice. 43 . So do not draw on trees. Nature is for all of us to enjoy. Don’t do anything to destroy (破坏) it. Leave it as it is.Just look with your eyesHow nice it is to see animal friends in nature! But nature out there is their home. So do not touch them. And don’t feed them. It may not be good for them. 44 .45Camping is a good way to spend time with family or friends and have fun in nature. Many make a fire when they camp. But you should do this in a safe place. If you’re in a forest, don’t make a fire. Fires can destroy forests and put all people there in danger.Be a nice personYou’re not the only one in nature, so please be nice to other visitors. 46 . If your pet is also there, keep him near you all the time.A.No fire in forestB.They are bad for the environmentC.If you listen to music, use earphonesD.But graffiti is not a good way to have fun in natureE.They will have difficulty in feeding themselves in the wild四、任务型阅读(满分10分)阅读下面的短文,根据短文内容回答问题。In a chatting room (聊天室) on the Internet, some children are talking about what they like to do and don’t like to do.Eric Jackson: I like listening to many beautiful English songs. I need to feel relaxed (放松), so I often listen to my favourite music after supper.Allen Smith: I like music, too. But I only listen to Chinese songs. I also like drawing. I want to be a great painter when I grow up. I like reading very much. Reading makes me clever.Jerry Lin: I don’t like music. It is a waste (浪费) of time. I am a good basketball player. I can help our school team win. Don’t you think it’s cool Mike Lee: I am not a good basketball player. But I play football well. Playing football makes me strong. I spend thirty minutes a day playing football.Jane Green: I’m not like many other boys. I don’t like ball games very much. I just think reading is my favourite. I can learn a lot from books. I spend an hour reading books every day.47.What are the children talking about in the chatting room 48.When does Eric often listen to music 49.Who are the book lovers 50.Does Jerry Lin like music 51.How much time does Mike spend at football 五、短文填空(满分10分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Collecting action figures (玩具人偶) is becoming really popular. You may wonder why some people enjoy action figure collecting and may even want to get into it yourself. Here are some of the most common 52 (reason).Just for loveSome people like something like X-Men, Transformers (变形金刚), Harry Potter, etc. Collecting figures from that can be 53 (they) way of showing love for it. Of course, some people collect some special toys just 54 they think the designs (设计) are fun and cool.As a hobbyMany people collect action figures as a hobby. They 55 (simple) like to spend their free time on such exciting things. When they are playing with the figures, they are the 56 (happy) persons in the world.As a way to make friendsCollecting action figures can also be a good way to make friends. For example, some of them may be really shy most of the time, but when it comes to the topic of certain action figures, they can’t stop 57 (talk). They can also join clubs and meetings or communicate online with other collectors and share photos and stories. It’s a good way 58 (stay) in touch with pop culture and to make friends with people with 59 same interest.As a childhood reminder (提醒)Some people 60 (keep) certain figures for many years just because they can remind people 61 the “good old days” in their childhood. Collecting them can be a way to keep childhood memories alive. It can also make sure that the characters and stories that people love will live on.六、书面表达(满分15分)62.根据要求完成短文写作。学校英文报正在以“My New Year’s Resolutions”为题开展征文活动。请你结合以下提示,写一篇短文投稿。要求:(1)短文须包含图表中的所有要点,可适当发挥;(2)文中不得出现真实的人名和校名;(3)80词左右。Lifestyle exercise every day …Studying habits arrive at school on time read more …Personality be outgoing …New year’s resolutions improve my relationships with... do better at school..._____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.B【原文】W: Bill, what do you want to be when you grow up M: I want to be a doctor.2.A【原文】M: I think it’s educational to listen to English news. We can know lots of things happening around the world.W: I agree. But sometimes it’s difficult for me to understand it.3.B【原文】W: Sam, would you like to go shopping with me next week M: Sorry, I’m kind of busy. I need to go to the writing club every Monday and take computer lessons every Wednesday and Friday.4.B【原文】M: Hey Jane, is that you in the picture W: Yes, I was 12 then.5.C【原文】M: Good morning, Alice! What did you do last weekend W: Nothing special. I just stayed at home and read some magazines.6.B 7.C【原文】W: Jack, what do you want to be when you grow up M: I want to be an engineer.W: How are you going to do that M: I’m going to study math really hard.W: Where are you going to work, in London or in New York M: Neither. I’m going to work in Shanghai.8.C 9.A【原文】W: Hello! This is Mary. Who’s that M: Hello, Mary! This is Mike. I’ll have a party in my new house this Saturday. Can you come W: Yes, I’d love to. But where is your new house M: It’s on No.566 Park Road.W: OK. When will the party start M: A 6:00 p.m. Can you come a little earlier and help me prepare for it W: No problem.10.B 11.A【原文】M: Sue, Mom is very angry.W: Yes, Ken. I broke her favorite cup just now.M: Let’s buy a new one for her.W: Sounds great! Let’s go!12.C 13.B 14.A【原文】M: Mom, I am so hungry. I’d like to have some meat.W: You will go to bed in three hours. Eating too much meat for dinner is bad for your health. What about a vegetable salad M: I don’t want to just eat a bowl of salad. Anything else W: I can make fish soup or chicken soup. Which one would you like M: Tomato soup, please.W: OK. You must help me wash tomatoes and carrots. Then cut them into pieces.M: Well, I will help you after finishing my homework. Please wait for ten minutes.15.A 16.B 17.C【原文】W: My best friend Rick came to town last week. Did you meet him M: No, I didn’t. The first time I met him, I knew he was a quiet man.W: Well, he’s a man of few words but really hard-working. He’s also very sporty and he can ride a horse.M: Sounds interesting. Maybe my friend Alice would get along well with him. She is friendly and she likes playing sports, too.W: Really What sports does she like M: She’s a great tennis player and also goes biking a lot.W: Tennis is my favorite sport! We have the same interest.18.C 19.B 20.B【原文】W: Hi brother, do you want to make fruit salad M: Sounds good. What do we have here W: We have apples, bananas and oranges.M: How many apples do we need W: Two should be enough. Can you wash the apples first M: Okay, I’ll cut them up, too.W: You’re such a good helper. What else do you want to have in the salad M: Do we have yogurt How about two cups of yogurt W: Sure. What kind of yogurt do you want M: I like cow’s milk yogurt, and can we add some honey W: Of course, this is going to taste great.21.B 22.B 23.A 24.B 25.A 26.A 27.C 28.A 29.C 30.B【导语】本文文章讲述了美美因为觉得自己太胖而不喜欢自己,尝试减肥无果后,变得自卑,后来在爸爸的帮助下变得自信的故事。21.句意:她尝试了很多方法想变瘦。happier更开心;thinner更瘦;stronger更强壮。根据“She thought she was too fat (胖).”可知,美美觉得自己胖,所以想变瘦,故选B。22.句意:她从不喜欢和朋友们一起吃晚餐,因为她害怕变胖。often经常;never从不;usually通常。由“because she was afraid of getting fatter”可知,因为担心变胖,所以她从不和朋友一起吃晚餐,故选B。23.句意:一天,美美像往常一样上了校车,低着头。got on上车;got off下车;got to到达。根据“the school bus as usual”以及后文“she got off the bus quickly”可知,这里是上车,故选A。24.句意:美美感到很难过,所以她很快下了车,走回了家。but但是;so所以;because因为。“Meimei felt sad”和“she got off the bus quickly and walked back home”之间是因果关系,前面是因,后面是果,所以用so,故选B。25.句意:我不喜欢我自己!myself我自己;herself她自己;yourself你自己。根据“I don’t like…! I’m not beautiful.”,这是美美对爸爸说的话,所以用myself,故选A。26.句意:在我们的生活中,我们可能会遇到不同的人。有些人很善良,但有些人不是。kind善良的;smart聪明的;funny有趣的。根据“but some are not”以及后文韩红帮助他人的例子可知,这里说的是有些人善良,故选A。27.句意:在这些视频里,美美看到一个戴眼镜的胖女人。books书;photos照片;videos视频。根据“Dad showed her some videos about HanHong”可知,是在视频里看到的,故选C。28.句意:但是她唱得非常动听,以至于所有人都沉浸在她的歌声中。sang唱歌;danced跳舞;shouted大喊。根据“all the people lost themselves in her songs”可知,她是唱歌,故选A。29.句意:她经常去一些小村庄看望贫困家庭,给孩子们钱和学习用品,鼓励他们在学校努力学习。clubs俱乐部;hotels酒店;families家庭。根据“gave money and school things to the children”可知,是去贫困家庭帮助孩子们,故选C。30.句意:在那一刻,美美开始明白真正的美是什么。love爱;beauty美;friend朋友。结合前文美美因为外貌不自信,看到韩红的事迹后,她理解的应该是真正的美,故选B。31.C 32.B 33.A【导语】本文主要讲述的是爱丽丝计划为她弟弟举办一个生日聚会,邀请彼得来参加聚会以及彼得接受邀请的回信。31.细节理解题。根据第一个文本中的“Would you like to come …Can you help me at the party I’m looking forward to seeing you.”可知,此处应是爱丽丝邀请彼得来参加聚会,应是一封邀请函,C项符合。故选C。32.细节理解题。根据第一个文本中的“I think I will be busy at that time.”可知,爱丽丝在聚会上会很忙。故选B。33.细节理解题。根据第一个文本中的“I plan to have a birthday party for my brother. It will be from 6:30 p.m. to 9:30 p.m. this Saturday.”以及第二个文本中的“I’ll come two hours before the start of the party.”可知,聚会下午六点半开始,彼得提前两个小时到,应是下午四点半。故选A。34.C 35.B 36.A 37.B【导语】本文是一篇说明文,文章指出分担家务不仅可以减轻父母的负担,而且在培养孩子生活技能、改善家庭关系以及促进孩子成长为独立个体等多个方面,都有着十分积极的作用。34.细节理解题。根据第一段“sharing household chores is not only helpful for parents but also good for children”可知,分担家务对父母和孩子都有益。故选C。35.细节理解题。根据第二段可知,文中提到了孩子可以通过打扫房间学习整理物品,也可以从家务中获得责任感,同时它能改善家庭关系,而并非与老师的关系。B选项与文章不符,故选B。36.词义猜测题。根据第三段“Moreover, studies show that children who do chores from a young age are more likely to grow into independent adults. They learn to manage their time, solve problems...”可知,从小做家务的孩子更可能成长为独立的成年人,他们学会“管理”时间、解决问题等,“manage”在此处意为“管理”。故选A。37.主旨大意题。文章从培养孩子生活技能、改善家庭关系、帮助孩子成长为独立的个体等方面,阐述了孩子分担家务的好处,主要目的是建议孩子分担家务。故选B。38.C 39.B 40.C 41.A【导语】本文主要介绍了杭州西湖区一个叫“小希”的机器狗是如何帮助老人的。38.细节理解题。根据“Every day, Xiaoxi carries a medicine box and reminds old people in a friendly voice.”可知,小希可以提醒老人吃药。故选C。39.推理判断题。根据“Xiaoxi isn’t just a medicine reminder! Though it weighs only 14 kilograms it can do many things. At mealtimes, it helps to take food to tables. It also guides old people to the bathroom, walks with them in the garden, and talks with them.”可知,第三段列举了小希的多种功能:送餐、引导如厕、陪散步、聊天等,说明它非常有用。故选B。40.推理判断题。根据“If someone falls, Xiaoxi calls out loudly for help. In the future, Xiaoxi will get even smarter. It might use facial recognition to stop old people from getting lost.”可知,第四段提到小希通过摄像头识别有人跌倒并呼救,未来还能用人脸识别防止老人走失,这些都属于安全保护范畴。故选C。41.词句猜测题。根据“Xiaoxi works hard and makes people happy. Everyone in the community center adores it.”可知,小希让人开心,生活得更幸福,且社区中心所有人都对其持积极态度,因此划线词“adores”意为“喜爱”。故选A。42.B 43.D 44.E 45.A 46.C【导语】本文介绍了在大自然中应遵守的一些基本规矩,以保护环境和他人。42.根据下文“On your next trip, do not leave litter in nature.”可知,下次旅行不要在大自然中留下垃圾,因为垃圾对环境不好;选项B“它们对环境有害”符合语境。故选B。43.根据上文“As art, graffiti looks nice. ”可知,涂鸦作为艺术看起来不错;再根据下文“So do not draw on trees.”可知,不要在树上画画,所以此处应是转折;选项D“但是涂鸦不是在大自然中享受乐趣的好方式”符合语境。故选D。44.根据上文“And don’t feed them. It may not be good for them. ”可知,不要触摸和喂养动物,因为可能对它们不好,所以此处应进一步说明这样做的后果;选项E“它们在野外很难养活自己”符合语境。故选E。45.根据“If you’ re in a forest, don’t make a fire. Fires can destroy forests and put all people there in danger.”及全段可知,这段是关于露营时在森林不能生火;选项A“森林无火”符合语境。故选A。46.根据上文“You’re not the only one in nature, so please be nice to other visitors. ”可知,在大自然中要对其他游客友好;选项C“如果你听音乐,请使用耳机”符合语境。故选C。47.They are talking about their hobbies. 48.After supper. 49.Allen Smith and Jane Green. 50.No. 51.Thirty minutes a day.【导语】本文讲述了孩子们在聊天室里谈论他们喜欢做的事和不喜欢做的事。47.根据“In a chatting room (聊天室) on the Internet, some children are talking about what they like to do and don’t like to do.”可知,孩子们正在聊天室中讨论他们喜欢和不喜欢做的事情。故填They are talking about their hobbies.48.根据“I often listen to my favourite music after supper.” 可知,Eric通常在晚饭后听音乐。故填After supper.49.根据文章内容可知,Allen Smith和Jane Green都提到了他们喜欢阅读,喜欢书。故填Allen Smith and Jane Green.50.根据“I don’t like music. It is a waste (浪费) of time.”可知,Jerry不喜欢音乐。故填No.51.根据“I spend thirty minutes a day playing football.”可知,他每天花30分钟踢足球。故填Thirty minutes a day.52.reasons 53.their 54.because 55.simply 56.happiest 57.talking 58.to stay 59.the 60.have kept 61.of【导语】本文主要讲述了收藏可动人偶的几种常见原因。52.句意:以下是一些最常见的原因。reason“原因”,根据“Here are some”可知,此处用名词复数形式。故填reasons。53.句意:收集相关玩偶可能是他们表达对它的热爱的方式。they“他们的”,此处用其形容词性物主代词their“他们的”修饰名词way。故填their。54.句意:当然,有些人收集一些特殊的玩具只是因为他们认为这些设计有趣又酷。“他们认为这些设计有趣又酷”是“有些人收集一些特殊的玩具”的原因,用because“因为”连接句子。故填because。55.句意:他们只是喜欢把空闲时间花在这些令人兴奋的事情上。simple“简单的”,此处用其副词形式simply“简单地,仅仅”修饰动词like。故填simply。56.句意:当他们玩这些玩偶时,他们是世界上最快乐的人。根据“the … person in the world”可知,此处用形容词happy“快乐的”的最高级形式。故填happiest。57.句意:例如,他们中的一些人可能大多数时候都很害羞,但当谈到某些可动人偶的话题时,他们说个不停。can’t stop doing sth“无法停止做某事”,此处填talk“说话”的动名词形式。故填talking。58.句意:这是与流行文化保持联系并与有相同兴趣的人交朋友的好方法。It’s a good way to do sth“做某事是很好的方式”,此处填stay“停留;保持”的不定式形式。故填to stay。59.句意:这是与流行文化保持联系并与有相同兴趣的人交朋友的好方法。same“相同的,同样的”,通常与定冠词the连用。故填the。60.句意:有些人把某些玩偶保存了很多年,只是因为它们能让人想起童年的“美好时光”。根据“for many years”可知,时态为现在完成时“have/has done”,主语为Some people,助动词用have,keep“保持,保存”的过去分词为kept。故填have kept。61.句意:有些人把某些玩偶保存了很多年,只是因为它们能让人想起童年的“美好时光”。remind sb of sth“提醒某人某事”。故填of。62.例文My New Year’s Resolutions The new year is coming, and I’ve made some resolutions to improve myself.First, I want to live a healthier lifestyle by exercising every day. It will help me stay active and energetic. Second, I plan to develop better studying habits, such as arriving at school on time and reading more books. This will help me do better at school. Lastly, I want to be more outgoing and improve my relationships with friends and family.I believe these changes will make me a better person in the new year!【详解】[总体分析]① 题材:本文是一篇材料作文;② 时态:时态以“一般现在时”和“一般将来时”为主;③ 提示:要求以“My New Year’s Resolutions”为题,结合所给要点进行写作,考生应注意不要遗漏要点,适当添加细节,突出写作内容。[写作步骤]第一步,简单介绍新年计划的意义,引出下文重点;第二步,从生活方式、学习习惯和性格三个方面具体阐述计划;第三步,总结并表达对未来的期待。 [亮点词汇]① improve myself 提升自己② stay active 保持活力③ develop better habits 培养更好的习惯[高分句型]① The new year is coming, and I’ve made some resolutions to improve myself.(不定式表目的)② I believe these changes will make me a better person in the new year!(宾语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 湖南省长沙市2025—2026学年八年级英语上册期末考试模拟题.docx