资源简介 湖南省邵阳市2025—2026学年七年级英语上册期末考试模拟题【考试范围:全册】(总分100分 时间90分钟)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力选择(满分20分)1.How was the weather last Sunday A.Windy. B.Rainy. C.Snowy.2.What kind of music does the girl like A.Dance music. B.Rock music. C.Pop music.3.How did Bob go to the office in the past A.By bus. B.On foot. C.By bike.4.How often does the girl read aloud to improve her English A.Sometimes. B.Usually. C.Never.5.What are they talking about A.The Lantern Festival. B.The Mid-Autumn Festival. C.The Dragon Boat Festival.听材料,回答小题。6.What did the boy think of the film A.He thought it was boring.B.He thought it was fun. C.He thought it was sad.7.What did the boy do then A.He went back home. B.He visited his grandparents. C.He went to see his uncle.听材料,回答小题。8.Why is Lily unhappy A.She failed in the geography exam. B.She lost her wallet. C.She argued with her mother.9.What is Peter’s advice A.Asking the teacher for help.B.Studying harder than before. C.Talking with her mother.听材料,回答小题。10.When were kites invented A.Over one thousand years ago.B.Over two thousand years ago. C.Over three thousand years ago.11.In the mid-Tang Dynasty, what were the kites made of A.Silk. B.Paper. C.Wood.听材料,回答小题。12.Where does this conversation take place A.In a restaurant. B.In a hospital. C.In a bank.13.What kind of dumplings does he want A.Beef dumplings. B.Mutton dumplings. C.Carrot dumplings.14.How much do the dumplings cost A. 15. B. 20. C. 30.听材料,回答小题。15.What’s the relationship between the speakers A.Teacher and student. B.Nurse and patient. C.Passenger and driver.16.When will the plane take off A.At 3:15 p.m. B.At 3:30 p.m. C.At 3:45 p.m.17.Why is the woman worried A.She’s afraid that she will miss her plane.B.The police are by the roadside.C.The man drives the car too fast.听下面一段对话,回答问题。18.Where is the man going A.Hangzhou Olympic Sports Center.B.The West Lake.C.Zhejiang Library.19.How will he get there A.By bike. B.By car. C.By bus.20.How far is it from here A.About 6 kilometers. B.About 319 meters. C.About 6 meters.二、阅读理解(满分30分)AThe World Robot ConferenceAt the World Robot Conference, Chinese companies (公司) showed 27 new designs for humanoid (like a human) robots. Visitors watched robots make coffee, wash clothes and play the piano, among other things. The robots were designed to work in factories instead of humans. Time: August 21 to 25, 2024 Place: BeijingThe 15th Zhuhai AirshowThe Zhuhai Airshow, one of China’s most exciting air shows, happens every two years. This year, over 1,000 companies brought planes, drones (无人机), and even rockets to show. The Zhuhai Airshow helps people see how fast technology is growing. Time: November 12 to 17, 2024 Place: Zhuhai, GuangdongThe 2024 World Internet Conference Wuzhen SummitThe 2024 World Internet Conference Wuzhen Summit is an event of great importance. It attracted experts and business leaders from more than 130 countries and regions (地区) all over the world. They explored the newest and latest Internet technology. Time: November 19 to 22, 2024 Place: Wuzhen, Zhejiang21.Where was the World Robot Conference held A.In Wuzhen. B.In Zhuhai. C.In Beijing.22.Which of the following is TRUE about the Zhuhai Airshow A.The Zhuhai Airshow happens every four years.B.The Zhuhai Airshow helps people see how fast technology is growing.C.More than 2,000 companies bring planes, drones, and even rockets to show.23.When was the 2024 World Internet Conference Wuzhen Summit held A.From August 21 to 25, 2024.B.From November 12 to 17, 2024.C.From November 19 to 22, 2024.BHave you ever heard of Zhang Jinyuan Zhang Jinyuan, a 94-year-old nurse, is the first Chinese nurse who won the famous prize—the International Achievement Award (国际成就奖) at the International Council of Nurses Congress (国际护士理事会大会) in Canada on July 2, 2023.Zhang Jinyuan was born in 1929, Nanchang, Jiangxi Province, and she once lived a rich life. When she was young, she read about Florence Nightingale (弗洛伦斯·南丁格尔) who put her whole heart into the nursing work. Then she decided to give up her comfortable life and started working as a nurse in 1949. She has worked in a hospital for 45 years. She helped many sick people and made some new tools and methods to make nursing easier and better.Even after she retired in 1992, Zhang tried her best to help the people in need. In 1999, she called on her friends to help her set up a volunteer nursing service center in Jiangxi. In 2010, she started a volunteer group named after Nightingale in Nanchang, and four years later she built another volunteer group named after herself. Today, nearly 20,000 volunteers provide free care services under Zhang’s guidance (指导).Zhang Jinyuan sets a good example for all of us and makes a difference in the world.24.When did Zhang Jinyuan start working as a nurse A.In 1929. B.In 1949. C.In 1992.25.How did Zhang Jinyuan make nursing easier and better A.By making some new tools and methods.B.By reading more books about nursing.C.By learning more nursing skills from others.26.What does the underlined word “retired” in the third paragraph mean in Chinese A.返回 B.负责 C.退休27.Which part of a magazine may this passage be taken from A.Science. B.Sports. C.People.COn December 4, 2024, the Spring Festival, the most important festival in China, was added to the Representative List of the Intangible Cultural Heritage (ICH) of Humanity by UNESCO (联合国教科文组织人类非物质文化遗产代表作名录). It starts on the first day of the lunar calendar and usually falls between January 21st and February 20th.What do people do during the Spring Festival Here are some activities. People visit temples to wish for good luck. The temple fairs are held in many places, attracting a large number of visitors. These fairs include traditional performances like traditional Chinese opera. The dragon and lion dance can also be seen in some places. The dance is performed to scare away evil spirits (恶灵). The family reunion dinner is a must. There are many kinds of special dishes like dumplings, sticky rice cakes, fried meatballs, and braised fish (红烧鱼).The Spring Festival is a time for reunion, hope and joy, and it plays an important role in Chinese culture and traditions. The traditions and customs of the Spring Festival have been passed down from generation to generation. It has also become a very popular celebration for people all over the world. As its influence increases worldwide, the Spring Festival has been considered as a symbol of Chinese culture that is widely accepted, recognized (认同) and appreciated.28.How does the writer start the passage A.By showing a picture. B.By asking a question. C.By telling a fact.29.Which activity is NOT mentioned in the passage A.The temple fairs. B.The New Year paintings. C.The dragon and lion dance.30.Put the sentences in the right order according to the passage.①People visit temples to wish for good luck.②The Spring Festival is the time for the family reunion dinner.③The Spring Festival was added to the Representative List of ICH.④The traditions and customs of the Spring Festival have been passed down.A.③①②④ B.③②①④ C.④①③②31.What’s the writer’s attitude (态度) towards the Spring Festival A.Disappointed. B.Upset. C.Proud.第二节 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。Problems between parents and children are common. To develop a better relationship with your parents, you should change how you think and do things. Here is some advice.Be thankful to your parents. 32 They cooked delicious meals for you. They helped you with your study. They stayed by your side to take care of you when you were sick. Show your thanks with your actions. You are supposed to share housework so that your parents can have more time to relax themselves.33 Accept that your parents are different from you. Your parents were born in different times. Try to understand the reasons why they disagree with you. If possible, take time to explain your point carefully.Be patient and honest. As teenagers, you have something to share with your parents. However, they sometimes have different opinions. You’d better communicate with your parents. 34 Try to be as honest as possible and let them take part in the activities of your life.Be gentle with your parents. You should respect your parents. You should talk with them in a low voice and try not to raise your voice. It’s all right to try to help them understand your opinions. 35 And it will hurt your parents.A.The more you communicate with them, the better you will know each other.B.Healthy family relationships can bring love to all family members.C.Raising your voice is not a good way to stop the argument.D.Be open and understanding.E.Think about everything that your parents have done for you.三、完形填空(满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Kind words make people feel warm in winter, while rude words make people feel cold in summer.When I was a teenager, my teacher Ms. Wang asked us to share something that 36 us. My classmate Cindy said one of her friends had said something that hurt her 37 . She didn’t know what to do.Ms. Wang 38 a student to get a bottle of water. She let the student pour the water onto the floor. Then Ms. Wang made her students 39 the water back into the bottle, but no one could make it.Ms. Wang then told the students, “This bottle of water was like the words you speak. Once you say something, you will find it 40 to put it back. So you 41 think before you speak.”Then Ms. Wang continued, “Speaking is a social 42 for us to live a happy life.” However, many people are 43 with their words. They can create a helpful or hurtful result in our lives. The problem is, once 44 come out of your mouth, saying “I’m sorry” won’t make them go back in.Thinking twice before you speak will allow you to 45 the influence of your words. Words can easily hurt other people. And once you do, you can’t take it back.36.A.moved B.supported C.influenced37.A.wisely B.badly C.hardly38.A.came B.returned C.asked39.A.put B.catch C.come40.A.impossible B.important C.simple41.A.are supposed to B.are used to C.are reported to42.A.problem B.skill C.chance43.A.careless B.strict C.satisfied44.A.stories B.songs C.words45.A.consider B.connect C.forget四、短文填空(满分10分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Do you know ChatGPT It is 46 AI chatbot (聊天机器人). It is a new app which has the 47 (able) to make conversations. It becomes popular 48 (quick). People can chat with it. Chatbots can talk with 49 (we) about everything. Chatbots can work with information. They are very useful and 50 (create). The chatbots 51 (use) for work. They work fast. They do not need a break. This saves work for people. And companies save money. They can answer questions, do translations, give the main idea of articles, 52 even write codes (代码) for a computer program. If a computer program can write codes, it 53 (make) a programmer lose his job in the future.It is still too early 54 worry about that. The 55 (big) advantage of ChatGPT is to turn words into a language from big data (大数据), but it’s still not smart enough. In a word, a human brain imagines the future and then tries hard to realize it. There will be plenty of chances for humans to win against AI.五、任务型阅读(满分10分)阅读下面短文,根据短文内容回答问题或翻译画线部分。You never know where life will lead you. When I was a young boy, the water got into my nose while I was swimming. I was so afraid. After that, I never wanted to get in the water again. I thought I would not swim again.One day, I fell off my skateboard (滑板) and broke my leg so badly, and the doctors said I could never skateboard again and swimming was the only exercise that would be good for me.Well, I gave it a try. Every week, I became more interested in swimming. I practiced swimming so hard that my high school swimming coach asked me to join the school team. You can imagine how that made me and my family feel as I was afraid of the water very much before!To everyone’s surprise, I won the third place in the final competition. Swimming is a big part of my life now. You never know which road life will take you down.Don’t limit (限制) your choices. And remember, life is a swimming pool which is full of chances. Jump in and start swimming. You might be surprised where you end up.56.Did the writer like to swim at first 57.What was the doctor’s advice when the writer fell off his skateboard 58.What prize did the writer get in the swimming final competition 59.What can you learn from the passage 60.将短文中画线句子翻译成中文。六、书面表达(满分15分)61.假如你是李华,参加了丰富多彩的劳动活动,如在学校体验种植、养殖、手工制作等,在家里参与清洁、烹饪等,周末参加社区环保等活动。你的英国笔友Helen对你参加的活动很感兴趣,她想了解有关情况及你的感受。请你根据以下提示,给Helen回一封邮件。参考词汇:劳动labor 手工制作make…by hand 养殖keep注意:(1) 文中不得出现人名和校名等真实信息;(2) 写作词数为80左右,开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Helen,I’m glad to hear from you. You say you are interested in our labor activities. I would like to share something about it with you._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Li Hua/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.C【原文】M: Where did you go last Sunday W: I wanted to go to Chengnan Park, but I stayed at home because of the snow.2.B【原文】M: What kind of music do you like W: I like rock music. I find it very exciting.3.B【原文】W: Why did you walk to the office, Bob M: Because I lived near my office.4.A【原文】M: What about reading a novel to improve your English W: I do that sometimes. I think it is helpful. You can have a try.5.C【原文】M: Do you like the Dragon Boat Festival W: Yes, we can make zongzi on that day.6.B 7.B【原文】W: Did you go to Jun Wei Cinema last night M: Yes, I did. That film was very funny. It made a lot of people laugh.W: What did you do then M: I visited my grandparents. They were happy to see me.8.A 9.A【原文】M: Are you OK, Lily W: No, I feel unhappy because I failed in the geography exam again. What should I do now M: You’d better turn to your teacher for help.W: Thanks, Peter. You are always so kind.10.B 11.A【原文】W: Hi, Mike, could you tell me the history of Chinese traditional kites M: Sure. Kites were invented by Chinese people over two thousand years ago.W: Do you know what kites are made of M: They are made of paper. Actually, kites were made of silk in the middle Tang Dynasty.12.A 13.B 14.C【原文】W: Good morning, may I take your order M: Yes, I’d like some dumplings, please. What kind of dumplings do you have W: We have beef, mutton, and carrot dumplings.M: I’d like the dumplings with mutton. How much are they W: Thirty yuan.M: Here you are.W: Thank you.15.C 16.B 17.A【原文】M: Excuse me, could you tell me where are you going W: Huanghua Airport. Hurry up, please. I’m afraid I will miss my plane.M: When will your plane take off W: At half past three in the afternoon.M: There is no rush, there is still an hour to go.W: All right.18.A 19.C 20.A【原文】M: Excuse me, I’d like to watch the opening ceremony of the Asian Games, but I don’t know the way there. Could you tell me how to get there W: Sure. Go along the street and turn left at the first crossing. It’s about 6 kilometers.M: Well, I think Hangzhou Olympic Sports Center is far from here. Can I take a bus there W: Yes. And you should take the No. 319 bus at the bus stop at the crossing.M: Thanks so much.21.C 22.B 23.C【导语】本文主要介绍了三个活动,分别是世界机器人大会、第十五届珠海航展及2024年世界互联网大会乌镇峰会。21.细节理解题。根据“The World Robot Conference”中“Place: Beijing”可知,世界机器人大会在北京举行。故选C。22.细节理解题。根据“The Zhuhai Airshow helps people see how fast technology is growing.”可知,珠海航展有助于人们看到科技发展得有多快。故选B。23.细节理解题。根据“Time: November 19 to 22, 2024”可知,2024年世界互联网大会乌镇峰会在11月19日至22日举行。故选C。24.B 25.A 26.C 27.C【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了章金媛的事迹,包括她获得的奖项以及她在护理领域的贡献等。24.细节理解题。根据“Then she decided to give up her comfortable life and started working as a nurse in 1949.”可知,章金媛于1949年开始做护士。故选B。25.细节理解题。根据“She helped many sick people and made some new tools and methods to make nursing easier and better.”可知,章金媛通过制作一些新工具和新方法来让护理更加简便、高效。故选A。26.词句猜测题。根据“Then she...started working as a nurse in 1949. She has worked in a hospital for 45 years.”,“Even after she retired in 1992”以及选项可推知,章金媛在1992年退休。retired意为“退休”。故选C。27.推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了护士章金媛的事迹,因此最可能出自杂志的“人物”栏目,故选C。28.C 29.B 30.A 31.C【导语】本文是一篇说明文。主要讲述了中国春节被列入人类非物质文化遗产名录的背景及其文化意义,并介绍了春节的传统习俗和庆祝活动。28.细节理解题。根据“On December 4, 2024, the Spring Festival, the most important festival in China, was added to the Representative List of the Intangible Cultural Heritage (ICH) of Humanity by UNESCO”可知,作者通过陈述这个客观事实来开始文章的。故选C。29.细节理解题。根据“The temple fairs are held in many places, attracting a large number of visitors. These fairs include traditional performances like traditional Chinese opera. The dragon and lion dance can also be seen in some places.”可知,文章提及了在春节期间寺庙举行祈福活动,舞龙舞狮的节目,没有提及年画。故选B。30.细节理解题。根据第一段“On December 4, 2024, the Spring Festival, the most important festival in China, was added to the Representative List of the Intangible Cultural Heritage (ICH) of Humanity by UNESCO.”可知,中国春节被列入非遗。因此③排在第一;根据第二段“People visit temples to wish for good luck.”可知,人们去寺庙是为了祈求好运。因此①排在第二;根据第三段“The Spring Festival is a time for reunion, hope and joy, and it plays an important role in Chinese culture and traditions.”可知,春季期间人们团聚在一起享用团圆饭。因此②排在第三;根据“The traditions and customs of the Spring Festival have been passed down from generation to generation.”可知,春节的传统习俗会由一代代人传承下去。因此④排在第四。故选A。31.观点态度题。根据“It has also become a very popular celebration for people all over the world. As its influence increases worldwide, the Spring Festival has been considered as a symbol of Chinese culture that is widely accepted, recognized (认同) and appreciated.”可知,作者对春节作为中国文化的象征在全世界的得到认同和赞赏是感到骄傲的。故选C。32.E 33.D 34.A 35.C【导语】本文是一篇说明文。文章中作者提供了改善与父母关系的一些建议。32.根据“They cooked delicious meals for you. They helped you with your study. They stayed by your side to take care of you when you were sick.”可知,后文列举了父母的具体付出,并强调要用行动表达感谢。选项E“想想你父母为你所做的一切。”符合语境。故选E。33.根据“Accept that your parents are different from you. Your parents were born in different times.”可知,后文解释了父母和自己不同的原因,并鼓励理解他们的观点。选项D“保持开放和理解。”符合语境。故选D。34.根据“You’d better communicate with your parents.”以及“Try to be as honest as possible and let them take part in the activities of your life.”可知,此处强调沟通的好处,选项A“你和他们交流得越多,你们就越了解对方。”符合语境。故选A。35.根据“Be gentle with your parents. You should respect your parents. You should talk with them in a low voice and try not to raise your voice.”以及“And it will hurt your parents.”可知,前文提到了“应尊重父母、低声说话,不要提高声音”,后文解释了争吵的负面影响,选项C“提高嗓门并不是停止争论的好方法。”符合语境。故选C。36.C 37.B 38.C 39.A 40.A 41.A 42.B 43.A 44.C 45.A【导语】本文通过老师用泼水实验的比喻,说明言语一旦说出就无法收回,教导学生说话前要三思。36.句意:当我还是青少年的时候,我的王老师让我们分享一些影响我们的事情。moved移动;supported支持;influenced影响。根据下文“My classmate Cindy said one of her friends had said something that hurt her...”可知,此处是老师让我们分享影响我们的事情,故选C。37.句意:我的同学辛迪说她的一个朋友说了一些严重伤害她的话。wisely明智地;badly严重地;hardly几乎不。根据“hurt her”可知,此处是说严重伤害她的话。故选B。38.句意:王老师让一个学生去拿一瓶水。came来;returned返回;asked要求。根据“a student to get a bottle of water”可知,此处是老师要求一个学生去拿一瓶水,“ask sb to do sth”表示“要求某人做某事”,故选C。39.句意:然后王老师让她的学生们把水放回瓶子里,但是没有人能做到。put放;catch抓住;come来。根据“the water back into the bottle”以及下文“…put it back”可知,此处是把水放回瓶子里,put符合,故选A。40.句意:一旦你说了一些话,你就会发现把它们收回来是不可能的。impossible不可能的;important重要的;simple简单的。根据上文“but no one could make it”可知,没有人能把水放回瓶子里,说明一旦说出去的话,收回来是不可能的,故选A。41.句意:所以你在说话前应该三思。are supposed to应该;are used to习惯于;are reported to据报道。根据“think before you speak”可知,此处是说话前应该三思,故选A。42.句意:说话是我们过上幸福生活的一种社交技能。problem问题;skill技能;chance机会。根据“Speaking is a social...for us to live a happy life.”可知,此处是说说话是社交技能,故选B。43.句意:然而,许多人说话很粗心。careless粗心的;strict严格的;satisfied满意的。根据下文“They can create a helpful or hurtful result in our life.”可知,他们的话会产生有帮助或有害的结果,说明许多人对自己的话很粗心,故选A。44.句意:问题是,一旦这些话从你嘴里说出来,说“对不起”也不会让它们收回去。stories故事;songs歌曲;words话。根据“come out of your mouth”可知,此处是从嘴里说出来的话,故选C。45.句意:说话前三思会让你考虑你的话的影响。consider考虑;connect连接;forget忘记。根据“Thinking twice before you speak will allow you to...the influence of your words.”可知,此处是说话前三思会让你考虑你的话的影响,故选A。46.an 47.ability 48.quickly 49.us 50.creative 51.are used 52.and 53.will make 54.to 55.biggest【导语】本文介绍了ChatGPT这一AI聊天机器人的功能、流行情况及优缺点,探讨了其对人类工作的影响,同时指出人类仍有优势。46.句意:它是一个AI聊天机器人。根据“AI chatbot”是可数名词单数且“AI”以元音音素开头可知,需用不定冠词an修饰。故填an。47.句意:这是一个能进行对话的新应用。定冠词“the”后接名词,able的名词形式是ability“能力”。故填ability。48.句意:它迅速流行起来。此处修饰形容词“popular”,需用quick的副词形式quickly“迅速地”。故填quickly。49.句意:聊天机器人可以和我们聊任何事情。空前“with”是介词,后接人称代词宾格,we的宾格是us。故填us。50.句意:它们非常有用且有创造力。此处与“useful”并列作表语,需用create的形容词形式creative“有创造力的”。故填creative。51.句意:这些聊天机器人被用于工作。主语“chatbots”是复数,和动词“use”是被动关系,且描述客观情况可知,用一般现在时的被动语态are used。故填are used。52.句意:它们可以回答问题、翻译、给出文章大意,甚至为电脑程序写代码。此处表并列关系,用连词and连接多个动作。故填and。53.句意:如果电脑程序能写代码,未来它会让程序员失业。if”引导的条件状语遵循“主将从现”规则,主句用一般将来时,结构为“will + 动词原形”。故填will make。54.句意:现在担心这个还太早。too + 形容词 + to do意为“太……而不能”,固定短语。故填to。55.句意:ChatGPT 最大的优势是将文字从大数据转化为语言,但它还不够智能。定冠词the后接形容词最高级,big的最高级是biggest。故填biggest。56.No./No, he didn’t. 57.He could never skateboard again and swimming was the only exercise that would be good for him. 58.The third place./He won the third place. 59.We should not limit our choices. Life is like a swimming pool and we should be brave to try. 60.生活是个充满着机遇的泳池。【导语】本文作者通过自己的个人经历告诉我们,生活就是一个游泳池,我们可能会对自己的结局感到惊讶。56.根据“When I was a young boy, the water got into my nose while I was swimming. I was so afraid. After that, I never wanted to get in the water again. I thought I would not swim again.”可知,这位作者起初不喜欢游泳。故填No./No, he didn’t.57.根据“and the doctors said I could never skateboard again and swimming was the only exercise that would be good for me.”可知,他再也不能玩滑板了,游泳是唯一对他有好处的运动。故填He could never skateboard again and swimming was the only exercise that would be good for him.58.根据“To everyone’s surprise, I won the third place in the final competition.”可知,他获得了第三名。故填The third place./He won the third place.59.言之有理即可。参考答案为:我们不要限制自己的选择,生活就像游泳池,要勇于尝试。故填We should not limit our choices. Life is like a swimming pool and we should be brave to try.60.life:生活;a swimming pool:一个泳池;which引导定语从句;is full of chances:充满着机遇。故答案为:生活是个充满着机遇的泳池。61.例文Dear Helen, I’m glad to hear from you. You say you are interested in our labor activities. I would like to share something about it with you. At school, I have labor courses: I learn to plant trees, grow vegetables, make bags by hand from old clothes and take care of small animals. After school, I help my parents with housework—sweeping floors, cleaning tables, washing clothes and cooking. It’s our duty to keep the home tidy. On weekends, I join community environmental activities like picking up litter. I think labor makes me independent and responsible. What do you think of it I’m looking forward to hearing from you.Yours,Li Hua【详解】[总体分析]①题材: 本文是一篇应用文,为电子邮件;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:需要涵盖学校、家庭、社区劳动活动及个人感受。[写作步骤]第一步:开头已给出,直接引入主题。第二步:分述学校(种植、养殖、手工)、家庭(清洁、烹饪)、社区(环保)的具体活动。第三步:总结感受,表达劳动的意义,并友好结尾。[亮点词汇]① independent独立的② responsible负责的③ take care of 照顾[高分句型]① I think labor makes me independent and responsible.(宾语从句和“make+宾语+形容词”结构)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 湖南省邵阳市2025—2026学年七年级英语上册期末考试模拟题.docx