河北省衡水市2025—2026学年七年级英语上期末考试模拟试题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

河北省衡水市2025—2026学年七年级英语上期末考试模拟试题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源简介

河北省衡水市2025—2026学年七年级英语上期末考试模拟试题
【考试范围:全册】
(总分120分 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择(满分25分)
1.How many sheep are there on the farm
A.2 B.3 C.5
2.What is Jack’s new English teacher like
A.He is short. B.He is fat. C.He has short hair.
3.What can Sam do
A.Play the guitar. B.Play the piano. C.Play the erhu.
4.Who is the boy
A.George’s brother. B.George’s friend. C.George’s cousin
5.What does Grandmother like doing
A.Fishing. B.Gardening. C.Reading.
6.What’s in front of the classroom building
A. B. C.
7.What gift does the girl get from Sally
A. B. C.
8.Where does Linda’s father work
A.In a shop. B.In a hospital. C.In a school.
9.What does Bob’s mother do
A.An office worker. B.A doctor. C.A nurse.
10.What’s the color of Meimei's clothes
A.White. B.Red. C.Blue.
11.How long does Meimei play football
A.For about one year. B.For about two years. C.For about three years.
12.When does Meimei play football
A.Every Wednesday and Friday afternoon.
B.Every Thursday and Friday afternoon.
C.Every Friday and Saturday afternoon.
13.What do Jane and the boy buy vegetables for
A.For vegetables salad. B.For the mushroom soup. C.For the hot pot.
14.What vegetables don’t they buy
A.Eggplants. B.Potatoes. C.Cabbages.
15.Why do they want to buy some meat
A.Because the meat looks nice.
B.Because they both like the meat.
C.Because they don’t have much meat.
16.Which class is Maria in
A.Class 1. B.Class 2. C.Class 3.
17.Who is the speakers’ PE teacher
A.Mr. Black. B.Mr. Brown. C.Ms. Black.
18.Where are the speakers now
A.At school. B.At home. C.On a farm.
19.When is Nick’s birthday
A.On Tuesday. B.On Wednesday. C.On Monday.
20.What will they have for the birthday dinner
A.Hamburgers and strawberries. B.Hamburgers. C.Salad and strawberries.
21.Why doesn’t Nick like hamburgers
A.Because he thinks they are healthy.
B.Because he thinks they are unhealthy.
C.Because he likes salad.
22.Which subject is Jack’s favorite
A.English. B.Art. C.Science.
23.What can they do at 10:45 a.m.
A.Play games. B.Read their favourite books. C.Play sports.
24.Who help Jack read, write and do math
A.The teachers. B.Jack’s parents. C.Students in Grade 9.
25.What do Jack’s family have for supper
A.Vegetables and fruit. B.Hamburgers and fruit. C.Vegetables and chicken.
二、听力填空(满分5分)
Information Sheet
The first photo is about Nancy’s 26 .
Nancy’s 27 is in a blue jacket.
Nancy is in the 28 of her parents in the first photo.
In the next photo, there is a 29 and a piano.
Nancy likes playing the piano after 30 .
三、完形填空(满分10分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Sun Le is a student of Xinhua Middle School. She doesn’t like speaking to others. But she likes playing 31 . Her classmates always laugh at her when she plays football. 32 Sun Le just wants to play her favourite sport. She 33 to be a great football player.
Every day, after getting home from school, Sun Le does her homework 34 and after that she goes out to play football. Her parents encourage (鼓励) Sun Le’s 35 for football. They think it’s right to spend a 36 time on favourite sport.
On November 15th, Sun Le takes part in (参加) a 37 in her school and her 38 laugh at her again. But they are surprised (吃惊的) to see that Sun Le plays so well and 39 team wins the game with her help. Sun Le is very 40 .
31.A.basketball B.football C.volleyball D.tennis
32.A.But B.When C.So D.And
33.A.asks B.helps C.likes D.wants
34.A.second B.first C.then D.last
35.A.interest B.sadness C.love D.happiness
36.A.boring B.nice C.small D.long
37.A.test B.trip C.game D.sale
38.A.teachers B.cousins C.classmates D.students
39.A.her B.his C.its D.our
40.A.sad B.interested C.happy D.fun
四、短文填空(满分10分)
Today is Sunday. It is 41 (sun). Jim visits Uncle Li’ s farm 42 his parents. It is 43 (real) fun! 44 (one), they walk in the farm yard. There are lots of 45 (carrot) in the garden. There are some cute animals too. Jim likes 46 (count) them. Sometimes a goose 47 (come), and another one follows (跟随). The geese look 48 (fun). Everyone 49 (laugh). Next, they do different 50 (activity). Jim’s dad brings 51 pair of ping-pong bats. They play ping-pong together 52 the middle of the yard. Jim can play it very 53 (good). Uncle Li has a 54 (fish) rod. Jim does not want to try it 55 he is not interested in it. He asks, “Is there anything else to do ” Then they pick (摘) some apples on the farm.
At night, Jim tells his grandparents about the day. He says they have a good time there.
阅读理解(满分30分)
A
Come and Join Us
Sports ClubDo you love running or playing ball games Want to stay healthy Join our sports club! Every Wednesday from 5:30 p.m. to 7:00 p.m., we meet on the sports field. You can play basketball, football, or jog (慢跑) with other students. It’s a great way to make new friends! Email Bill at billy@ for moreinformation. Music ClubDo you enjoy singing, dancing, or playing instruments like the guitar Our music club is right for you! Every Tuesday from 5:00 p.m. to 6:00 p.m., we go to Room 122. Here, you can learn songs, dances, or even the guitar or the piano. It’s all about having fun with music! Email Jenny at jenny33@ to join.
English ClubWant to make English more fun to learn Join our English club every Thursday morning from 7:00 a.m. to 7:30 a.m. in Room 155. We read books, sing English songs, and listen to stories. You can also play word games or act out short dramas with other students. It’s a happy time to learn English and share ideas! Email Linda at linzhao23@ to join.
56.What time does the sports club open on Wednesday
A.At 7:00 a.m. B.At 5:00 p.m. C.At 5:30 p.m. D.At 7:10 p.m.
57.If Lily loves playing the guitar, where can she go
A.To Room 122. B.To Room 155. C.To Room 143. D.To the sports field.
58.(新考法) What activities can students do in the English club
① ② ③ ④ ⑤
A.①②④ B.①④⑤ C.②④⑤ D.③④⑤
B
It’s the first day of school. Nick, a new student, is in front of the classroom building. He’s lost (迷路的). At this time, Erica, a Grade Eight student, notices him.
“Hi! You look lost. Can I help you ” Erica asks.
Nick smiles (微笑). “Yes, I can’t find the dining hall. ▲”
“It’s in the middle of the school. I’ll show you!” Erica says.
As they walk to the dining hall, Erica starts talking, “I love the library. It’s so quiet and there are many good books to read,” she says. “There’s also a large garden behind the science building. It’s really beautiful.”
Nick smiles. “I like reading too. And I love spending time in nature,” he says.
“Really We have the same hobbies!” Erica says happily.
They walk around the school, and Erica shows Nick other places she likes. Nick is happy to learn so much about the school, and they’re friends now.
59.Which of the following can be put in “ ▲ ”
A.Where is it
B.What’s your name
C.Is it near your school
D.Is it very far from here
60.What does Erica talk about with Nick on the way
A.Her family.
B.Her favourite food.
C.Her favourite places at school.
D.Some good books to read.
61.What does Nick like doing
A.Having science classes.
B.Spending time in nature.
C.Walking around the school.
D.Playing football in the garden.
C
①Do you like maths Some boys and girls don’t like maths. They think it is very difficult. But it isn’t so hard to learn maths well. Here are what you can do.
②Listen carefully (认真地) in class. Your maths teacher knows so much. Listen to your teacher carefully, and you can know much, too. So be a careful student in class and listen to the teacher carefully.
③Ask your classmates for help. Your maths teacher can’t always be with you. When you find a maths problem is too difficult and you can’t work it out, please ask your classmates after class. A good classmate is also a good friend. He or she is happy to help you.
④Practice it every day. Do you want to be good at maths It takes time. You can’t learn it well in a day. So practice it every day and then you’ll find it so easy.
⑤Maths is a very useful subject. Let’s do our best to learn it well.
62.Who is the text for
A.Teachers. B.Parents. C.Students. D.Friends.
63.What does the writer think of maths
A.Difficult. B.Useful. C.Boring. D.Fun.
64.What does the underlined word “Practice” mean
A.练习 B.删减 C.折磨 D.逃避
65.Which can show the structure (结构) of the text
A.B. C. D.
D
In a reading club, you can read a book first and then talk about the book with others. Do you want to start a reading club It’s best to have a plan for it. Here it is.
First, before you start a reading club, you should think about “What will my reading club be like ” and “When and where will we meet ”
Then, ask your friends to come to your club. Find eight to twelve people around your age to join the club. You may ask your friends for help, and they can ask their friends to come. These people may be your new club members. You can make friends with them.
Next, having a topic (话题) can also help. The topic may interest (使……感兴趣) members to find more information about it. If you want to read stories about history, the topic “history” can make it easier (更容易) to know which books to read. If every member helps find a book to read each time, you can know more great new books and writers (作家).
Last, read the book before the meeting. And then come to the meeting with questions to talk about.
In a word, it’s better to do than to say. Try to start a reading club now!
66.What does the underlined word “plan” mean (画线单词意思是) in the text
A.建议 B.愿望 C.意义 D.计划
67.What should you do before starting a reading club
A.Buy many books for club members.
B.Think about what the club will be like, and the meeting time and place.
C.Ask your good friends to join it.
D.Find a nice topic for the club.
68.How many people should you invite (邀请) to join your reading club
A.3-5 people. B.8-12 people. C.15-20 people. D.More than 20.
69.Why is having a topic useful for a reading club
A.It can let members meet more often.
B.It makes it easier to choose books.
C.It makes everyone read the same book.
D.It can help members read books.
70.What is the best title for this text (文章最佳标题)
A.How to Start a Reading Club
B.The Best Books for Kids
C.Why Reading Together is Better
D.Making Friends by Reading
六、任务型阅读(满分10)
阅读下面短文,简略回答问题。
It’s Monday afternoon. Amy comes home from school. Mom asks, “How is your day, Amy ”
“It’s not good, Mom. Maths is always hard for me and maths classes are not interesting,” answers Amy.
“I see. Now, I need some food for dinner. What about going to Mr. Green’s food shop with me ” asks Mom.
“OK,” answers Amy.
At the food shop, Mom asks, “Amy, we need 3kg of tomatoes and 4 bottles of juice. Can you get them ”
“Sure,” Amy answers and goes to get them.
There are many kinds of foods at the shop and they all look very nice. Amy finds the tomatoes and juice in a short time. She looks at the prices (价格) and reads, “Tomatoes are 7 yuan for 1kg and juice is 15 yuan for two bottles.”
Mom asks, “How much are they ”
“51 yuan.” answers Amy.
“Yes, Amy. Maths can be easy and it’s helpful. It’s part of our life,” says Mom.
“I see. I’m happy to take an interesting maths class,” says Amy.
71.How is Amy’s day at school on Monday
72.Where does Amy go with her mom
73.What does Mom ask Amy to get
74.How much are all the things
75.Do you like maths Why or why not
七、补全对话((满分10分)
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
Lily: Hi, Wang Ping. How are you
Wang Ping: 76
Lily: I hear you are in a new school. 77
Wang Ping: My classroom is big and clean. We have new blue chairs and desks.
Lily: Where do you sit in the classroom
Wang Ping: 78
Lily: That’s nice. Do you like English class
Wang Ping: Yes. 79 I love reading English stories.
Lily: Great! Do you want to join the English club
Wang Ping: 80 I want to be a member of the English club.
八、书面表达(满分15分)
81.假设你是七年级学生李华,你参加了学校的多个社团。请根据以下提示,用英语写一篇短文,介绍你参加的社团活动。
内容包括:
1.你参加了哪些社团?
2.这些社团通常在什么时候活动?
3.你最喜欢哪个社团?为什么?
注意事项:
1.必须包含所给的提示信息,并适当发挥;
2.意思清楚,表达通顺,行文连贯,书写规范;
3.请勿在文中使用真实的姓名和校名。词数60左右;
4.短文的开头已经给出,不计入总词数。
I’m a student in Grade Seven. I join
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.C
【原文】M: How many sheep are there on the farm
W: There are five sheep there.
Q: How many sheep are there on the farm
2.C
【原文】W: Hi, Jack. Do you know your new English teacher
M: Yes, I do. He’s tall and has short hair.
3.A
【原文】A: Hi, Sam. Can you play the guitar
B: Well, yes, I can.
4.C
【原文】A: Look, George, who is the boy next to your father
B: He is my cousin.
5.B
【原文】A: Good morning, Grandma. I like reading. What about you
B: Good morning, Tom. I like gardening.
6.C
【原文】W: Are there any flowers in front of your classroom building
M: No. But there are some trees.
7.B
【原文】A: Look. This is a gift from my friend, Sally.
B: Wow, the watch looks so beautiful.
Q: What gift does the girl get from Sally
8.B 9.C
【原文】A: Hi, Linda.
B: Hi, Bob.
A: What does your father do, Linda
B: He is a doctor and he works in a hospital. What about your father, Bob
A: My father is an office worker and my mother is a nurse.
B: Oh, my mother is a nurse too.
A: Yes, and I know they work in the same hospital.
B: Really That’s great.
Q: Where does Linda’s father work
Q: What does Bob’s mother do
10.C 11.B 12.A
【原文】A: Look! Meimei is playing football now.
B: Which is Meimei
A: The girl in blue.
B: She plays football so well.
A:Yes. She plays for about two years.
B: How often does she play football
A: She plays football every Wednesday and Friday afternoon.
B: Does she join the school football club
A: Yes. She is also on the school team.
13.C 14.B 15.B
【原文】A: Hey Jane, what should we get for the hot pot
B: We need some vegetables. How about cabbages
A: They’re always great in the hot pot.
B: Let’s also get some eggplants and mushrooms. It’s fun that eggplants have no eggs in them at all.
A: Haha, eggplants just look like big eggs, but mushrooms don’t look like rooms.
B: That’s true. English words are full of these interesting names.
A: And we really need to buy some meat. We both like eating meat very much.
B: OK.
What do Jane and the boy buy vegetables for
What vegetables don’t they buy
Why do they need to buy some meat
16.C 17.B 18.A
【原文】A: Hi, may I have your name
B: Hi, I’m Bob. I’m in Class Three.
A: Oh, I’m in Class Three, too.
B: Wow, that’s great! And what’s your name
A: I’m Maria.
B: Nice to meet you. Oh, our PE teacher Mr. Brown is there. Let’s say hi to him.
A: OK, let’s go.
19.B 20.C 21.B
【原文】W: Hi, Nick. Is next Tuesday your birthday
M: Oh, no, Mary. My birthday is on Wednesday.
W: What do you like for your birthday dinner How about some fruit and hamburgers
M: I don’t like hamburgers. I don’t think they are healthy.
W: What about some salad
M: Okay, great! I like salad, and I like strawberries.
W: Well, let’s have some salad and strawberries.
Question: When is Nick’s birthday
What will they have for the birthday dinner
Why doesn’t Nick like hamburgers
22.C 23.B 24.C 25.C
【原文】
My name is Jack. I walk to school with my friends. At eight a.m., the classes start. Science is my favorite subject. At ten thirty a.m., we can play sports. At ten forty-five a.m., it is our free reading time. At eleven fifty a.m. I go to the dining hall to have lunch. I have hamburgers and fruit. The afternoon classes begin at two o’clock. On Wednesday and Thursday afternoons, students in Grade 9 help us read, write and do math. At four thirty p.m., our class finishes. Then I go home and do my homework. At six p.m., my family have vegetables and chicken for supper. At eight thirty p.m., I go to bed.
Q: Which subject is Jack’s favorite
Q: What can they do at 10:45 a.m.
Q: Who help Jack read, write and do math
Q: What do Jack’s family have for supper
26.family 27.mother 28.middle 29.dog 30.dinner
【原文】
Hello. I’m Nancy Green. I’m 12. Here are two nice photos. My parents and I are in the first photo. My mother is Kate. She is in a blue jacket. My father is Tim. He’s in a black jacket. They’re good doctors. They’re kind. I’m in the middle of them. I’m in a yellow jacket. What are those in the next photo They’re a dog and a piano. The dog is brown and white. It’s nice. The piano is mine. I like playing the piano after dinner.
31.B 32.A 33.D 34.B 35.C 36.D 37.C 38.C 39.A 40.C
【导语】本文叙述了新华中学学生孙乐热爱足球,即便遭到同学嘲笑仍坚持练习,最终在学校比赛中展现出色球技并助力球队获胜的故事。
31.句意:但是她喜欢踢足球。
basketball篮球;football足球;volleyball排球;tennis网球。根据后文“Her classmates always laugh at her when she plays football.”可知,此处明确提到她进行的运动是足球,故选B。
32.句意:但是孙乐只是想踢她最喜欢的运动。
But但是;When当……时;So所以;And和。根据前文“Her classmates always laugh at her when she plays football.”,后文表述“Sun Le just wants to play her favourite sport.”可知,前后句存在转折关系,需用转折连词,故选A。
33.句意:她想要成为一名优秀的足球运动员。
asks询问;helps帮助;likes喜欢;wants想要。根据“She…to be a great football player.”可知,这里是want to do sth,want to be意为“想要成为”,wants符合语境,故选D。
34.句意:每天放学回家后,孙乐首先做家庭作业,之后她出去踢足球。
second第二;first首先;then然后;last最后。根据后文“after that she goes out to play football”可知,“做家庭作业”是在踢足球之前的首要事情,故选B。
35.句意:她的父母鼓励孙乐对足球的热爱。
interest兴趣;sadness悲伤;love热爱;happiness快乐。根据前文“She doesn’t like speaking to others. But she likes playing football.”“She wants to be a great football player.”所体现的孙乐对足球的热爱可知,此处父母鼓励的正是这份情感,love for sth表示“对某物的热爱”,love符合语境。故选C。
36.句意:他们认为在喜欢的运动上花费很长时间是正确的。
boring无聊的;nice美好的;small小的;long长的。根据前文“Every day, after getting home from school, Sun Le does her homework first and after that she goes out to play football.”可知,孙乐每天都会抽时间踢足球,父母对此持鼓励态度,说明他们认可在热爱的运动上投入较长时间,spend a long time on sth表示“在某事上花费很长时间”,long符合语境。故选D。
37.句意:11月15日,孙乐参加了学校的一场比赛,她的同学又嘲笑她了。
test测试;trip旅行;game比赛;sale销售。根据后文“Sun Le plays so well and…team wins the game with her help.”可知,此处提到了“比赛”,说明她参加的是学校的一场足球比赛,故选C。
38.句意:11月15日,孙乐参加了学校的一场比赛,她的同学又嘲笑她了。
teachers老师;cousins堂兄弟姐妹;classmates同学;students学生。根据“Her classmates always laugh at her when she plays football.”可知,此处again表明还是原来嘲笑她的群体,即同学,故选C。
39.句意:但是他们惊讶地发现孙乐踢得如此好,并且在她的帮助下她的球队赢了比赛。
her她的;his他的;its它的;our我们的。根据“Sun Le is a student of Xinhua Middle School.”可知,Sun Le为女性,此处指代她所在的球队,应用形容词性物主代词her,故选A。
40.句意:孙乐非常开心。
sad悲伤的;interested感兴趣的;happy开心的;fun有趣的。根据前文“Sun Le plays so well and her team wins the game with her help.”,球队在她的帮助下获胜,孙乐的心情应是开心的,be happy表示“开心的”,happy符合语境,故选C。
41.sunny 42.with 43.really 44.First 45.carrots 46.counting 47.comes 48.funny 49.laughs 50.activities 51.a 52.in 53.well 54.fishing 55.because
【导语】本文讲述了吉姆在周日和父母一起去李叔叔的农场,他们在农场里做了很多有趣的事情,晚上吉姆告诉祖父母他在农场度过的愉快时光。
41.句意:今天是晴天。根据“It is”可知,此处需要填形容词作表语,sun的形容词形式为sunny,表示“晴朗的”。故填sunny。
42.句意:吉姆和他的父母一起参观了李叔叔的农场。根据“Jim visits Uncle Li’s farm…his parents.”可知,此处表示吉姆和父母一起去参观农场,with表示“和……一起”。故填with。
43.句意:它真的很有趣!根据“fun”可知,此处需要填副词修饰形容词,real的副词形式为really,表示“真的”。故填really。
44.句意:首先,他们在农场的院子里散步。根据“Next”可知,此处表示顺序,first表示“首先”,位于句首首字母大写。故填First。
45.句意:花园里有很多胡萝卜。根据“lots of”可知,此处需要填名词复数形式,carrot的复数形式为carrots,表示“胡萝卜”。故填carrots。
46.句意:吉姆喜欢数它们。根据“likes”可知,此处考查like doing sth.“喜欢做某事”,因此需要填动名词形式,count的动名词形式为counting,表示“数”。故填counting。
47.句意:有时一只鹅来了,另一只跟着。根据“Sometimes”可知,此处描述的是经常性发生的动作,因此用一般现在时,主语“a goose”是第三人称单数,因此谓语动词用第三人称单数形式comes,表示“来”。故填comes。
48.句意:这些鹅看起来很有趣。根据“look”可知,此处需要填形容词作表语,fun的形容词形式为funny,表示“有趣的”。故填funny。
49.句意:每个人都笑了。根据“Everyone”可知,此处主语是第三人称单数,且描述的是现在发生的事情,因此用一般现在时的第三人称单数形式laughs,表示“笑”。故填laughs。
50.句意:接下来,他们做不同的活动。根据“different”可知,此处需要填名词复数形式,activity的复数形式为activities,表示“活动”。故填activities。
51.句意:吉姆的爸爸带来了一副乒乓球拍。根据“pair”可知,此处表示“一副”,且pair以辅音音素开头,因此用不定冠词a修饰。故填a。
52.句意:他们在院子中间一起打乒乓球。根据“the middle of the yard”可知,此处表示“在院子中间”,因此用介词in表示“在……里面”。故填in。
53.句意:吉姆乒乓球打得很好。根据“play”可知,此处需要填副词修饰动词,good的副词形式为well,表示“好地”。故填well。
54.句意:李叔叔有一根钓鱼竿。根据“rod”可知,此处表示“钓鱼竿”,因此用动名词fishing作定语修饰rod,表示“钓鱼的”。故填fishing。
55.句意:吉姆不想尝试,因为他对它不感兴趣。根据“Jim does not want to try it…he is not interested in it.”可知,前后两句之间是因果关系,因此用连词because表示“因为”。故填because。
56.C 57.A 58.C
【导语】本文是一篇应用文,介绍了三个俱乐部(体育俱乐部、音乐俱乐部和英语俱乐部)的相关信息,包括活动时间、地点和活动内容等,鼓励大家加入。
56.细节理解题。根据Sports Club部分“Every Wednesday from 5:30 p.m. to 7:00 p.m., we meet on the sports field.”可知,体育俱乐部周三下午5:30开放。故选C。
57.细节理解题。根据Music Club部分“Every Tuesday from 5:00 p.m. to 6:00 p.m., we go to Room 122. Here, you can learn songs, dances, or even the guitar or the piano.”可知,如果Lily喜欢弹吉他,她可以去122房间。故选A。
58.细节理解题。根据English Club部分“We read books, sing English songs, and listen to stories. You can also play word games or act out short dramas with other students.”可知,在英语俱乐部,学生可以唱歌、表演短剧、玩文字游戏等,②④⑤符合题意。故选C。
59.A 60.C 61.B
【导语】本文是一篇记叙文,讲述了新学生尼克在学校迷路,八年级学生埃里卡主动帮助他并带他参观学校,两人因有共同爱好而成为朋友的故事。
59.推理判断题。根据前文“I can’t find the dining hall.”以及后文“It’s in the middle of the school. I’ll show you!”可知,尼克找不到餐厅,埃里卡告知餐厅位置并愿意带他去,所以空格处应是尼克询问餐厅位置。选项A“它在哪里?”符合语境。故选A。
60.细节理解题。根据文章第五段“As they walk to the dining hall, Erica starts talking, ‘I love the library. It’s so quiet and there are many good books to read,’ she says. ‘There’s also a large garden behind the science building. It’s really beautiful.’”可知,埃里卡在带尼克去餐厅的路上谈论了她喜欢的学校图书馆和科学楼后面的花园。选项C“她在学校最喜欢的地方”符合题意。故选C。
61.细节理解题。根据文章第六段“Nick smiles. ‘I like reading too. And I love spending time in nature,’ he says.”可知,尼克喜欢阅读,并且喜欢在大自然中度过时光。选项B“在大自然中度过时光”符合题意。故选B。
62.C 63.B 64.A 65.C
【导语】本文就如何学好数学提出了三条建议:认真听课、向同学求助和每日练习。
62.细节理解题。根据文中多次提到的“listen to your teacher”、“ask your classmates”以及“practice it every day”可知,文章是写给学生的。故选C。
63.细节理解题。根据“Maths is a very useful subject.”可知,作者认为数学是一门非常有用的学科。故选B。
64.词句猜测题。根据“You can’t learn it well in a day. So practice it every day”可知,数学无法一日学好,需要每天“练习”。故选A。
65.篇章结构题。通读全文可知,文章结构为:①段引出话题;②③④段分别提出三条建议;⑤段总结。因此文章结构是总分总。结合选项可知,C选项符合文章结构。故选C。
66.D 67.B 68.B 69.B 70.A
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了如何启动一个阅读俱乐部,包括制定计划、邀请成员、确定话题以及阅读准备等方面的内容。
66.词句猜测题。根据文章第一段“Do you want to start a reading club It’s best to have a plan for it.”可知,想要启动一个阅读俱乐部,最好有一个关于它的计划。因此,“plan”在此处意为“计划”。故选D。
67.细节理解题。根据文章第二段“First, before you start a reading club, you should think about ‘What will my reading club be like ’ and ‘When and where will we meet ’”可知,在启动阅读俱乐部之前,应该考虑俱乐部将会是什么样子,以及会议的时间和地点。故选B。
68.细节理解题。根据文章第三段“Find eight to twelve people around your age to join the club.”可知,应该邀请8到12个与你年龄相仿的人加入俱乐部。故选B。
69.细节理解题。根据文章第四段“The topic may interest members to find more information about it. If you want to read stories about history, the topic ‘history’ can make it easier to know which books to read.”可知,有一个话题可以让成员们更容易地选择要读的书。故选B。
70.最佳标题题。根据文章第一段“Do you want to start a reading club It’s best to have a plan for it. Here it is.”以及全文内容可知,本文主要介绍了如何启动一个阅读俱乐部。因此,最佳标题为“How to Start a Reading Club”。故选A。
71.It’s not good. 72.Mr. Green’s food shop. 73.3kg of tomatoes and 4 bottles of juice. 74.51 yuan. 75.I like maths because it is useful and can help me solve problems in life.
【导语】本文主要讲述了Amy在周一放学后与妈妈的对话,包括Amy对学校数学课的感受、与妈妈一起去食品店购物、在食品店选购商品、计算价格以及妈妈通过购物经历对Amy进行数学教育,最后Amy对数学的态度发生转变。
71.根据“It’s not good, Mom. Maths is always hard for me and maths classes are not interesting”可知,Amy周一在学校过得并不好,数学对她来说总是很难,数学课也不有趣。故填It’s not good.
72.根据“Now, I need some food for dinner. What about going to Mr. Green’s food shop with me ”可知,Amy和妈妈去了格林先生的食品店。故填Mr. Green’s food shop.
73.根据“Amy, we need 3kg of tomatoes and 4 bottles of juice. Can you get them ”可知,妈妈让Amy去拿3公斤西红柿和4瓶果汁。故填3kg of tomatoes and 4 bottles of juice.
74.根据“Tomatoes are 7 yuan for 1kg and juice is 15 yuan for two bottles.”和“51 yuan” answers Amy.可知,西红柿每公斤7元,三公斤就是21元,果汁两瓶15元,四瓶就是30元,一共51元。故填51 yuan.
75.这是一个开放性问题,答案因人而异。但可以根据文章内容和常识来回答。故填I like maths because it is useful and can help me solve problems in life.
76.Fine, thanks. 77.What’s your classroom like 78.I sit in the front row. 79.English is very interesting. 80.Yes, I do.
【导语】本文是Lily和Wang Ping在谈论新学校及加入英语俱乐部的对话。
76.根据“How are you ”可知,此处应该是回答对方的问候,通常用“我很好,谢谢”来回应。故填Fine, thanks.
77.根据“My classroom is big and clean. We have new blue chairs and desks.”可知,此处应该询问对方新学校教室的情况。故填What’s your classroom like
78.根据“Where do you sit in the classroom ”可知,此处应该回答在教室坐的位置。故填I sit in the front row.(答案不唯一,合理即可)
79.根据“Yes.”及“I love reading English stories.”可知,此处应该进一步说明喜欢英语课的原因,比如英语很有趣。故填English is very interesting.
80.根据“Do you want to join the English club ”及“I want to be a member of the English club.”可知,此处应该给出肯定回答,表示愿意加入。故填Yes, I do.
81.One possible version:
I’m a student in Grade Seven. I join the Art Club, the Science Club, and the Sports Club.
The Art Club meets on Tuesdays and Thursdays after school. The Science Club gathers on Wednesdays to do experiments. As for the Sports Club, we have practice every Friday afternoon.
Among them, my favourite is the Sports Club. I love playing basketball with my friends there, because it not only keeps me healthy, but also makes me feel energetic.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:主要为“一般现在时”;
③提示:围绕七年级学生的社团活动展开介绍,包含参加的社团、社团活动时间以及最喜欢的社团和原因等要点。
[写作步骤]
第一步,开篇点明自己是七年级学生,并直接介绍自己参加的三个社团,即艺术俱乐部、科学俱乐部和体育俱乐部;
第二步,分别说明各个社团的活动时间,艺术俱乐部在每周二和周四放学后活动,科学俱乐部每周三集合做实验,体育俱乐部每周五下午进行训练;
第三步,表明自己最喜欢体育俱乐部,阐述喜欢的原因。
[亮点词汇]
①Art Club艺术俱乐部
②Science Club科学俱乐部
③Sports Club体育俱乐部
④after school放学后
[高分句型]
①I love playing basketball with my friends there, because it not only keeps me healthy, but also makes me feel energetic. (because引导原因状语从句;not only…but also… 连接两个并列的宾语补足语)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表