资源简介 河北省秦皇岛市2025—2026学年七年级英语上期末考试模拟题【考试范围:全册】(总分120分 时间120分钟)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力选择1.A.He is fine. B.He is five. C.He is kind.2.A.Where is she B.What’s her name C.How’s she 3.A.I don’t need help. B.Sorry, I don’t. C.Because it’s useful.4.A.Thank you. B.I like it too. C.Yes, it is.5.A.It’s mine. B.Yes, it is. C.It’s a map of China.6.How does the girl spend her weekend A. B. C.7.When is the girl’s mother’s birthday A. B. C.8.What does Judy wear A.A skirt. B.A shirt. C.A dress.9.Who is Judy A.Amy’s aunt. B.Amy’s cousin. C.Amy’s sister.10.What’s on the wall A.A photo. B.A map. C.A kite.11.Who is in the middle of the photo A.Emma. B.Emma’s cousin. C.Emma’s aunt.12.What will Emma do this Sunday A.Go swimming. B.Go shopping. C.Go hiking.听对话,回答下列各小题。13.Where is the library A.Behind the gym.B.Across from the sports field.C.Next to the dining hall.14.What does the man want to look at A.The gym. B.The girl’s classroom. C.The student centre.15.How many students are there in the girl’s class A.35. B.40. C.45.16.How much is the rice A.Twelve yuan. B.Ten yuan. C.Eleven yuan.17.Which is fifteen yuan A.The chicken. B.The rice. C.The dumplings.18.What would the man like A.Some fish.B.Some rice and chicken.C.Some vegetables.听对话,回答小题。19.How is the weather A.Cool. B.Cold. C.Hot.20.Where do they have lunch A.At school. B.At home. C.At a restaurant.21.What does the girl want to eat A.Some bread. B.Some milk and eggs. C.Some rice and vegetables22.Where may David be A.At a sports shop. B.In the classroom. C.In the sports center.23.What club is David in A.The football club. B.The basketball club. C.The volleyball club.24.What time does David go to play basketball A.At 4:30 p.m. B.At 4:00 p.m. C.At 3:30 p.m.25.How long does David play basketball every time A.For two and a half hours. B.For two hours. C.For one and a half hours.二、听力填空(满分5分)Mary’s School LifeClassroom Nice and big with a(n) 26 , a smart whiteboard and some brown desks and chairs.The number of students Sixteen girls and 27 boys.Subjects Likes history and 28 . Doesn’t like 29 .Favourite sport 30三、完形填空(满分10分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Hello, I’m Paul. Today I want to tell you about my school life. My school life is 31 . I always get up at 6:30 a.m. My home is not very far from my school. When the weather is fine, I usually walk to school. I like walking to school 32 I like to find some new things on the way. When the weather isn’t good, I go to school by 33 . Taking a bus to school is also interesting. I can meet some of 34 friends on the bus. We always 35 a lot when we are on the bus.At school, we have to learn many 36 . Of them, I like English best. The English teacher Alan is very funny. He always 37 his classes interesting and I like him a lot. 38 school, students can do their favourite things. Some go to their favourite clubs, some go to the library to read books, 39 some play basketball on the playground.School is not only a place to study, but also a place to relax and 40 . I love my school.31.A.boring B.fun C.difficult D.sad32.A.because B.after C.but D.before33.A.bike B.subway C.car D.bus34.A.his B.I C.my D.your35.A.talk B.learn C.see D.read36.A.classes B.languages C.subjects D.things37.A.stays B.makes C.shows D.sets38.A.Before B.In C.At D.After39.A.and B.so C.or D.but40.A.have lessons B.have a rest C.have fun D.make noise四、短文填空(满分10分)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或填入括号内单词的正确形式。Today is Bob’s 41 (eight) birthday. He is 42 8-year-old boy now. He 43 (come) from America. Now he studies Chinese in a school in Shanghai. There 44 (be) many kinds of clubs in the school. These clubs are 45 (real) interesting for him.In the Chinese cooking club, he learns 46 to make Chinese food. Now he can make jiaozi 47 (good). He says he never gets bored. Another great club is about Chinese songs. He isn’t good at 48 (sing) Chinese songs. But his classmates are very nice, and some of 49 (they) teach him to sing every week.What’s Bob’s favourite club Well, he likes Chinese kung fu club best. Why does he like Chinese kung fu 50 he thinks it is good for health. Now he often plays Tai Chi with a great teacher. The teacher’s classes are very 51 (use). He likes telling 52 (story) to help students know about Tai Chi.Bob says joining clubs is a good way 53 (make) friends. They can share information 54 each other. He has a good time in Shanghai. He loves China and 55 (China) people very much.阅读理解(满分30分)ATom is a middle school student from the UK. It is Saturday today, and he doesn’t go to school. Let’s look at what he does.Time ActivityTom is on the bus. He is on the way to the library. It takes him only 10 minutes to get there. He usually reads books there.Tom goes to the science club at 9:00 in the morning. There, he usually watches science videos (视频), does science experiments (实验), and sometimes listens to science talks. He always gets good grades in his science exam (考试).At 4:00 p.m., Tom goes home by bike. It takes him only 8 minutes. After he is back, he helps his mum with housework. Then he begins to play the piano with his brother.It is time for Tom to go to bed. He always listens to music because it makes him relaxed (放松的) and helps him fall asleep (入睡).56.Where is Tom at 7:00 in the morning A.On the bus. B.At home. C.In the piano club. D.In the library.57.What does Tom always do to help him fall asleep A.He reads books. B.He watches science videos.C.He drinks milk. D.He listens to music.58.What do we know about Tom from the passage A.He lives far from his school. B.He is good at science.C.He likes going shopping with his mum. D.He often gives science talks.BNow school gardening is very cool. Parents and teachers like these hands-on (动手的) lessons. Students love the gardening lessons, too. In this lesson, students have a new way (方法) to learn something. It can help them relax (放松). They don’t have to sit at their desks in the classroom all day. They can get out and get their hands dirty. Also, the gardening lessons can teach them something that they cannot learn in the classroom.Teachers teach gardening with a goal (目标). In gardens, they ask all the students to watch seriously. The students can see the beginning, the middle and the end of the project.“Gardening is a practical subject,” a lot of teachers say. “It not only lets students know where our food comes from, but also makes them help to do something at home. Gardening is not only a hobby. It’s a life skill (生活技能).”59.Why do the parents and teachers like school gardening A.Because they can get out.B.Because it is a hands-on lesson.C.Because they can save money (省钱).D.Because they can get their hands dirty.60.School gardening can give the students a new way to ________.A.learn something and help them relaxB.sit at their desks in the classroomC.learn something in the classroomD.help parents do some farm work61.The underlined word “practical” in Paragraph 3 means(文中第三段画线词语的意思是)________.A.明智的 B.理性的 C.实践的 D.人文的CWhen a baby is one year old, there is a fun activity. People call it “Zhuazhou”. It is an activity on a baby’s first birthday in China.On that day, parents usually put a small table on the bed. On the table, there are some books, rulers, foods, toys and so on. Then parents put the baby at the table and the baby can take anything on it. The things may show what the baby may be good at in the future.For example, if a baby takes a book, people will say he or she will be good at writing. If a baby takes a kitchen ware (厨具), people will say he or she will be a good cook. When a baby takes a cake or a toy, people will say he or she will know how to enjoy life more.Today, we have a “Zhuazhou” for my cousin. He takes a book from the table. My uncle is very happy and names him “Wenhao”. He puts much hope on the name.Of course, it’s not scientific (科学性), but it’s a good manifestation (体现).62.Parents have the activity “Zhuazhou” when their baby is ________.A.one week oldB.one month oldC.one year oldD.two years old63.How does the writer tell the meaning (意思) of “Zhuazhou” in Paragraph 3 (第三段) A.By (通过……的方式) giving numbers.B.By giving examples.C.By asking questions.D.By drawing pictures.64.If a baby takes a tennis ball, people may say he or she will be good at ________.A.cooking foodB.enjoying lifeC.taking photosD.doing sports65.What is the best title for the text (文章题目) A.An activity “Zhuazhou”B.How to be a writerC.The future job of a childD.How to celebrate a baby’s first birthdayDWhat is huinantian It is a special kind of weather in South China in spring. It happens when the weather becomes warmer. Before it comes, there are usually a few cold days, with a temperature under 12℃. After the cold air goes away, warm air quickly comes and gets cool. This makes a lot of water vapor (水蒸气). So you can see small water drops on windows and walls.Because of the humid weather, everywhere gets wet, clothes hardly turn dry, and things get moldy (发霉的). It also makes people feel tired and get ill. Catching a cold is common at this time because the temperature changes quickly.Although the weather causes lots of problems for people, for nature, it can be useful. Because of the humid weather, plants can grow well with much water and warm air.__▲__ Close the doors and windows. Mornings and nights are important time to stop wet air from getting into rooms. Also, you can put newspapers on the floor, and at the door to take in (吸收) water and wet air.66.Where does huinantian happen A.In West China. B.In South China. C.In East China. D.In North China.67.What does the underlined word “humid” in Paragraph 2 mean A.Hot. B.Stormy. C.Dry. D.Wet.68.Why is huinantian useful for nature A.Because the temperature changes quickly.B.Because it brings problems to people.C.Because there is much water and warm air for plants.D.Because there are cold days before huinantian.69.Which of the following can we put in “__▲__” in the last paragraph A.What should we do on wet days B.Why should we stop huinantian C.When may we meet special weather D.How should we improve huinantian 70.Which of the following is the best title for the passage A.Ways to Stop Huinantian B.The Special Weather in Spring—HuinantianC.Where Does Huinantian Come From D.The Reasons of Huinantian六、任务型阅读(满分10分)阅读下面短文,简略回答问题。School Life of Middle School Students in ShanghaiLife for middle school students in Shanghai is both exciting and busy. Every day, students go to school early in the morning. They usually do morning exercises before they start their lessons, which helps them stay healthy and focused (专注的).In class, students study many subjects like maths, science, English, and Chinese. Teachers are friendly and help students understand new things. Students often work in groups, which makes learning fun and helps them make friends.During lunch, students eat in the school dining hall. They enjoy all kinds of foods, from rice and noodles to vegetables and meat. Eating together is a time to relax and talk with friends.After lunch, students have more classes. Sometimes they have art, music, or PE, which are their favourite subjects. These classes give them a chance to be creative and active.When school ends (结束), some students go to clubs or sports teams. They might play basketball, join a science club, or learn to play an instrument. These activities help them explore (探索) their interests and develop (发展) new skills.Homework is an important part of their life. After finishing it, students like to relax by reading books or playing games.School life in Shanghai is full of learning and fun, helping students grow and prepare for the future.71.What do students usually do before they start their lessons in Shanghai 72.Who helps students understand new things in their classes 73.Where do students eat lunch at school 74.When do some students go to clubs or sports teams 75.What do you think of your school life Why do you think so 七、补全对话(满分10分)根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。Alan: Hi, Helen! 76Helen: Fine, thank you!Alan: You look happy.Helen: Yes, I’ll have a birthday party. 77Alan: Oh, great. 78Helen: At six this Friday evening. I need some party food. Can you help me Alan: OK! Do you like fruit Helen: 79 I like it very much.Alan: OK. Let’s go to the supermarket now.Helen: Thanks for helping me.Alan: 80八、书面表达(满分15分)81.假如你是Kate,作为访问生(visiting student)在希望中学就读。请根据表格提示,给你远在英国的家人写一封电子邮件介绍一下你目前的学校生活情况。School Hope Middle School Favourite subject mathsClass Class 1, Grade 7 Favourite teacher Ms ZhangFavourite place playground Best friends Lin Na and Wu Meng注意:(1)短文中必须包括表格中的所有内容,可适当发挥;(2)短文中不得出现真实的地名、校名和人名;(3)词数80左右(开头、结尾已给出,不计入总词数)。Dear Dad and Mum,How are you doing I miss you so much. But I’m very glad to tell you something about my school life in China.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Best wishes,Kate/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.A【原文】How’s your cousin 2.B【原文】You want to know a girl’s name. What can you say 3.C【原文】Why do you like English 4.A【原文】Here is a birthday cake for you.5.B【原文】Is this a map of China 6.B【原文】A: How was your weekend B: Not too bad. I planned to visit the Great Wall, but it was rainy, so I stayed at home and watched TV.Question: How does the girl spend her weekend 7.C【原文】A: What’s the date today B: It’s January 2nd. Tomorrow is my mother’s birthday.Question: When is the girl’s mother’s birthday 8.C 9.B【原文】A: Who is that girl over there B: The girl in a skirt She is Amy.A: Not her. The girl in a dress.B: Oh, she is Judy. She looks a little like Amy. What do you think A: Of course. Judy is the daughter of Amy’s aunt. That’s it.Question: What does Judy wear Question: Who is Judy 10.A 11.B 12.C【原文】A: Hello, Emma. What’s that on the wall B: It’s a photo of my family.A: Who is the girl in the middle B: She is my cousin. She is my aunt’s daughter.A: Oh, she looks cute.B: Thanks. We will go hiking this Sunday. Would you like to join us A: Yes, I’d love to.Question: What’s on the wall Question: Who is in the middle of the photo Question: What will Emma do this Sunday 13.C 14.B 15.C【原文】W: Welcome to our school.M: Thank you. Where is your library W: It is next to the dining hall.M: I want to look at your classroom. Where is your teaching building W: It is behind the gym.M: How many students are there in your class W: Forty five students.M: Let’s go to your classroom.16.B 17.A 18.B【原文】W: Are you ready to order M: Yes, please. How much is the rice W: Ten yuan.M: OK. What about the chicken W: It is fifteen yuan.M: I’d like some rice and chicken.W: No problem.19.A 20.C 21.C【原文】略22.C 23.B 24.A 25.C【原文】A: Millie, where is David B: I’m not sure. But I think he is in the sports center.A: How do you know that B: He is in the basketball club. Every Wednesday afternoon he plays basketball in the sports center.A: What time does he go to play basketball B: At 4:30 in the afternoon, and he may be back about 6.A: Oh, I see. Thank you.Question: Where may David be Question: What club is David in Question: What time does David go to play basketball Question: How long does David play basketball every time 26.computer 27.fourteen/14 28.geography 29.maths 30.tennis【原文】Hello, my name is Mary and I’m 12. I go to a middle school in Sydney. I like it very much. My classroom is nice and big. In my classroom, there is a computer, a smart whiteboard and some brown desks and chairs. There are 30 students in our class, 16 girls and 14 boys. My classmates are nice and so are the teachers. I have classes for 6 hours at school. History is my favorite subject. I like geography too. I think it is interesting and useful. I learn a lot about my country in the geography lesson this term. I don’t like maths because I’m not good with numbers. After class, I like to play tennis. It is my favorite sport, and I’d like to join the tennis club this year.31.B 32.A 33.D 34.C 35.A 36.C 37.B 38.D 39.A 40.C【导语】本文讲述了Paul的校园生活,包括他上学的方式、在学校的学习与课余活动,体现了他对学校的喜爱。31.句意:我的校园生活很有趣。boring无聊的;fun有趣的;difficult困难的;sad难过的。根据“Taking a bus to school is also interesting.”以及“I love my school.”可知,Paul的校园生活是有趣的。故选B。32.句意:我喜欢走路去上学,因为我喜欢在路上发现一些新事物。because因为;after在……之后;but但是;before在……之前。根据“I like walking to school”以及“I like to find some new things on the way”可知,两者之间是因果关系,后者是原因。故选A。33.句意:当天气不好的时候,我乘公交车去上学。bike自行车;subway地铁;car汽车;bus公交车。根据“Taking a bus to school is also interesting.”可知,此处是乘公交车。故选D。34.句意:我可以在公交车上遇到我的一些朋友。his他的;I我;my我的;your你的。根据“I can meet some of…friends”可知,本句主语是“我”,需用I的形容词性物主代词my修饰名词friends。故选C。35.句意:当我们在公交车上的时候,我们总是聊很多。talk聊天;learn学习;see看见;read阅读。根据“Taking a bus to school is also interesting.”以及“friends on the bus”可知,此处指和朋友在公交车上聊天,所以乘公交车上学也很有趣。故选A。36.句意:在学校,我们必须学习很多科目。classes课程;languages语言;subjects科目;things事物。根据“Of them, I like English best.”可知,此处指学习的科目。故选C。37.句意:他总是让他的课很有趣,我非常喜欢他。stays停留;makes使;shows展示;sets放置。“make sth. + 形容词”表示“使某物处于某种状态”,符合“让课程有趣”的语境。故选B。38.句意:放学后,学生们可以做他们喜欢的事情。Before在……之前;In在……里;At在;After在……之后。根据“students can do their favourite things”可知,是放学后的课余时间。故选D。39.句意:一些人去他们喜欢的社团,一些人去图书馆看书,还有一些人在操场打篮球。and和;so所以;or或者;but但是。根据“Some go to their favourite clubs, some go to the library to read books”以及“some play basketball on the playground”可知,此处是并列列举不同的课余活动。故选A。40.句意:学校不仅是学习的地方,也是放松和玩乐的地方。have lessons上课;have a rest休息;have fun玩乐;make noise制造噪音。根据“School is not only a place to study, but also a place to relax”可知,此处指玩乐。故选C。41.eighth 42.an 43.comes 44.are 45.really 46.how 47.well 48.singing 49.them 50.Because 51.useful 52.stories 53.to make 54.with 55.Chinese【导语】本文通过介绍鲍勃的年龄、国籍、在上海的学习生活以及他参加的各类学校俱乐部,展现了鲍勃在上海的愉快经历和对中国的喜爱之情。41.句意:今天是鲍勃的八岁生日。此处修饰名词birthday,应用序数词表示“第八个”生日,eight的序数词形式是eighth。故填eighth。42.句意:他现在是一个八岁的男孩。此处表示“一个”8岁的男孩,表泛指,应用不定冠词;8-year-old的发音以元音音素开头,所以用an。故填an。43.句意:他来自美国。本文时态为一般现在时,主语He是第三人称单数,谓语动词应用第三人称单数形式,come的第三人称单数是comes。故填comes。44.句意:学校里有各种各样的俱乐部。此处是there be句型,be动词的单复数由后面的主语决定;主语many kinds of clubs是复数形式,且时态为一般现在时,所以be动词用are。故填are。45.句意:这些俱乐部对他来说真的很有趣。此处修饰形容词interesting,应用副词,real的副词形式是really。故填really。46.句意:在中式烹饪俱乐部里,他学习如何做中国菜。结合句意可知,此处表示“如何做中国菜”,应用疑问词how+不定式结构作learns的宾语。故填how。47.句意:现在他饺子包得很好。此处修饰动词make,应用副词,good的副词形式是well。故填well。48.句意:他不擅长唱中文歌。be good at doing sth.是固定短语,意为“擅长做某事”,所以此处应用sing的动名词形式singing。故填singing。49.句意:但是他的同学们都很好,他们中的一些人每周都教他唱歌。此处作介词of的宾语,应用人称代词的宾格形式,they的宾格是them。故填them。50.句意:因为他认为这对健康有好处。前文提出疑问“Why does he like Chinese kung fu ”,此处应回答原因,应用连词because,句首首字母大写。故填Because。51.句意:这位老师的课非常有用。此处作表语,应用形容词,use的形容词形式是useful“有用的”。故填useful。52.句意:他喜欢讲故事来帮助学生了解太极。story是可数名词,前面没有限定词,应用复数形式表示泛指,story的复数是stories。故填stories。53.句意:鲍勃说参加俱乐部是交朋友的好方法。a way to do sth.是固定短语,意为“做某事的方法”,所以此处应用动词不定式to make作后置定语修饰way。故填to make。54.句意:他们可以互相分享信息。share sth. with sb.是固定短语,意为“与某人分享某物”。故填with。55.句意:他非常爱中国和中国人民。此处修饰名词people,应用形容词,China的形容词形式是Chinese“中国的”。故填Chinese。56.A 57.D 58.B【导语】本文是一篇记叙文,讲述了来自英国的中学生Tom在周六这一天的活动安排,包括去图书馆、参加科学俱乐部、回家做家务、弹钢琴以及睡前听音乐等,展现了他充实的一天。56.细节理解题。根据表格中“Tom is on the bus. He is on the way to the library.”和时间显示七点可知,Tom在公交车上,选项A“On the bus.”符合。故选A。57.细节理解题。根据文章最后一段“He always listens to music because it makes him relaxed (放松的) and helps him fall asleep (入睡).”可知,Tom总是听音乐来帮助自己入睡,选项D“He listens to music.”符合。故选D。58.推理判断题。根据文章第二段“There, he usually watches science videos (视频), does science experiments (实验), and sometimes listens to science talks. He always gets good grades in his science exam (考试).”可知,Tom在科学俱乐部经常看科学视频、做科学实验、有时听科学讲座,并且在科学考试中总是取得好成绩,由此可以推断出他擅长科学,选项B“He is good at science.”符合。故选B。59.B 60.A 61.C【导语】本文主要介绍了学校园艺课程的流行和益处。59.细节理解题。根据“Now school gardening is very cool. Parents and teachers like these hands-on (动手的) lessons.”可知,家长和老师喜欢学校园艺课的原因是它是动手课。故选B。60.细节理解题。根据“In this lesson, students have a new way (方法) to learn something. It can help them relax (放松).”可知,校园园艺课可以给学生提供一种新的学习方法,并帮助他们放松。故选A。61.词句猜测题。根据“The students can see the beginning, the middle and the end of the project.”及“It not only lets students know where our food comes from, but also makes them help to do something at home. Gardening is not only a hobby. It’s a life skill (生活技能).”可知,园艺课是一门实践的课程,划线部分practical意为“实践的”。故选C。62.C 63.B 64.D 65.A【导语】本文主要介绍了中国的“抓周”活动,其活动时间、流程以及抓取不同物品对应不同寓意。62.细节理解题。根据“It is an activity on a baby’s first birthday in China”可知抓周是在宝宝一岁的时候。故选C。63.细节理解题。根据“For example,”可知第三段是以举例的方式写的。故选B。64.推理判断题。根据“The things may show what the baby may be good at in the future.”可知东西意味着孩子们未来擅长什么,如果抓到了网球,那之后会擅长体育。故选D。65.最佳标题题。通读全文可知,本文主要介绍了中国的“抓周”活动,故选A。66.B 67.D 68.C 69.A 70.B【导语】本文主要介绍了回南天的特征、影响和应对方法。66.细节理解题。根据第一段“What is huinantian It is a special kind of weather in South China in spring.”可知,回南天发生在中国南方。故选B。67.词义猜测题。根据第二段“everywhere gets wet, clothes hardly turn dry, and things get moldy (发霉的).”可知,潮湿的天气导致衣物难干、东西发霉等,故划线单词humid意为“潮湿的”,与wet意思相近。故选D。68.细节理解题。根据第三段“for nature, it can be useful. Because of the humid weather, plants can grow well with much water and warm air.”可知,之所以回南天对自然有用,是因为潮湿的天气,植物有足够的水和温暖的空气。故选C。69.推理判断题。根据最后一段“Close the doors and windows. Mornings and nights are important time to stop wet air from getting into rooms. Also, you can put newspapers on the floor, and at the door to take in (吸收) water and wet air.”可知,提到了关门窗、用报纸吸湿等方法,属于应对措施。故选项A“我们在潮湿的日子应该做什么?”符合句意。故选A。70.最佳标题题。通读全文可知,本文主要介绍了回南天的特征、影响和应对方法。故最佳标题为:春季的特殊天气——回南天。故选B。71.They usually do morning exercises before they start their lessons. 72.Teachers. 73.In the school dining hall. 74.After school. 75.I think my school life is colourful. Because I have many interesting classes and make lots of friends.【导语】本文主要介绍了上海中学生忙碌且充实的学校生活。71.根据第一段“They usually do morning exercises before they start their lessons”可知,他们通常在开始上课前做早操。故填They usually do morning exercises before they start their lessons.72.根据第二段“Teachers are friendly and help students understand new things.”可知,老师们很友好,会帮助学生理解新知识。故填Teachers.73.根据第三段“During lunch, students eat in the school dining hall.”可知,午餐时间,学生们在学校食堂用餐。故填In the school dining hall.74.根据第五段“When school ends (结束), some students go to clubs or sports teams.”可知,当学校结束时,一些学生加入俱乐部或运动队。故填After school.75.开放性试题,言之有理即可。参考答案为I think my school life is colourful. Because I have many interesting classes and make lots of friends.76.How are you /… 77.Do you want to come /Would you like to come /Can you come to my party /… 78.When is it /When is your birthday party /… 79.Yes, I do./Sure./… 80.You are welcome./…【导语】本文是Alan和Helen两个人在谈论生日聚会的对话。76.根据“Fine, thank you!”可知,此处是Alan在问候Helen,询问她过得怎么样。故填How are you /…。77.根据“I’ll have a birthday party.”以及“Oh, great.”可知,Helen告诉Alan自己将要举办生日聚会,Alan回答“太棒了”,由此可推测Helen此处是在邀请Alan参加自己的生日聚会。故填Do you want to come /Would you like to come /Can you come to my party /…。78.根据“At six this Friday evening.”可知,Helen回答了时间,由此可推测Alan是在询问Helen生日聚会的时间。故填When is it /When is your birthday party /…。79.根据“Do you like fruit ”可知,Alan询问Helen是否喜欢水果,再根据“I like it very much.”可知,Helen非常喜欢水果,因此此处应该给出肯定回答。故填Yes, I do./Sure./…。80.根据“Thanks for helping me.”可知,Helen感谢Alan的帮助,此处Alan应该给出回应。故填You are welcome./…。81.One possible version:Dear Dad and Mum,How are you doing I miss you so much. But I’m very glad to tell you something about my school life in China.My new school is Hope Middle School. I like the playground at my school. I enjoy playing sports there. I’m in Class 1, Grade 7. I have many new classmates. Lin Na and Wu Meng are my best friends. We often have fun together. I like Ms Zhang. She is our maths teacher. She is nice and patient. So maths is my favourite subject. I believe everything can be done well.I love my new school and my school life.Best wishes,Kate【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇应用文,为电子邮件;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:写作要点已给出,突出核心情感“热爱新学校与校园生活”。[写作步骤]第一步,先介绍新学校的基本信息。第二步,再描述个人的班级情况。第三步,接着介绍喜欢的老师及其特点。第四步,最后表达个人信念与对新学校、校园生活的热爱。[亮点词汇]①best friends最好的朋友②have fun together一起玩得开心[高分句型]①Lin Na and Wu Meng are my best friends. We often have fun together.(and并列两个人名作主语)②She is our maths teacher. She is nice and patient. So maths is my favourite subject.(so引导结果状语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 河北省秦皇岛市2025—2026学年七年级英语上期末考试模拟试题.docx