河北省邢台市2025—2026学年七年级英语上期末考试模拟试题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

河北省邢台市2025—2026学年七年级英语上期末考试模拟试题(含答案解析+听力音频及听力原文)

资源简介

河北省邢台市2025—2026学年七年级英语上期末考试模拟试题
【考试范围:全册】
(总分120分 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择
1. A.Once a week. B.Two hours. C.9:00.
2. A.No, I don’t. B.No, I can’t. C.Sorry, I’m busy now.
3. A.No, thanks. B.You’re welcome. C.I’m OK.
4. A.Hot and dry. B.Hot and wet. C.Cool and wet.
5.A.It’s friendly. B.I like singing. C.I’m quiet.
6.Which season does Lingling like best
A. B. C.
7.What does the girl want
A. B. C.
8.What does Lin Tao want to do now
A.Go swimming. B.Go shopping. C.Go fishing.
9.What is Lily doing
A.Doing chores. B.Doing homework. C.Doing the dishes.
10.What’s the color of Meimei's clothes
A.White. B.Red. C.Blue.
11.How long does Meimei play football
A.For about one year. B.For about two years. C.For about three years.
12.When does Meimei play football
A.Every Wednesday and Friday afternoon.
B.Every Thursday and Friday afternoon.
C.Every Friday and Saturday afternoon.
13.What does Ann look like
A.She is short. B.She has long hair. C.She has blue eyes.
14.Where does Ann’s mother work now
A.In China. B.In America. C.In the UK.
15.How many of them will go to the zoo
A.Three. B.Four. C.Five.
16.How is Peter’s new classroom
A.Big. B.Small. C.Clean.
17.Where does Peter sit
A.In front of the blackboard.
B.At the back of the classroom.
C.In the middle of the classroom.
18.What is on another blackboard
A.Class News. B.Maps. C.Paintings.
19.Where do Li Nan’s grandparents live
A.They live with Li Nan. B.They live near Li Nan’s home. C.They live in another city.
20.What animals aren’t there around grandparents’ house in spring
A.Bees. B.Butterflies. C.Sheep.
21.What is the name of the dog
A.Huahua. B.Huanhuan. C.Huanghuang.
22.How does Li Nan feel about the animals
A.He doesn’t like them. B.He likes them. C.We don’t know.
23.Where is Bob’s pen
A.On the table. B.In his pencil box. C.Under the chair.
24.What color is Mike’s pen
A.Brown. B.Blue. C.Black.
25.What is Mike’s favorite sport
A.Basketball. B.Running. C.Swimming.
二、听力填空(满分5分)
Liu Mei’s Schoolbag
Who It’s from Liu Mei’s 26 .
What There is a 27 book in it. There is also an ID card and a 28 pencil-bag in it. There are 29 pens, a ruler and a pencil in the pencil-bag.
Where Liu Mei wants to find it at the Lost and Found next to the 30 .
三、完形填空(满分10分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Forests are important in nature. They are 31 to the animals. Many animals are living in the forest. One day, a young elephant is walking in a forest. He’s new here and he 32 to make some friends. He sees a 33 in a tree. “Can you be my friend ” asks the elephant. “You are too heavy and can’t 34 me in the tree. So I can’t be your friend.” Then the elephant sees a horse and asks the 35 question, “Hello, Mr. horse! Can you be my friend ” He says, “Sorry! I run fast and you walk 36 . So I can’t be your friend.” The elephant is sad. Then he goes home.
The next day, he sees all the animals are running, 37 he doesn’t know why. The monkey tells him a big tiger is near here. The tiger will come to 38 the animals. The elephant goes to the tiger. “Please, Mr. Tiger. Don’t eat the small animals.” “Go away!” says the tiger. The elephant is not happy and kicks (踢) the tiger 39 with his legs. Then the tiger goes away. All the animals think the elephant is 40 . So they all want to be his friends.
31.A.grass B.home C.water D.weather
32.A.gives B.takes C.hopes D.looks
33.A.monkey B.rabbit C.pig D.fish
34.A.speak to B.play with C.look at D.put on
35.A.beautiful B.cute C.different D.same
36.A.quickly B.slowly C.early D.badly
37.A.and B.or C.so D.but
38.A.see B.know C.eat D.help
39.A.happily B.hard C.well D.hardly
40.A.kind B.tall C.old D.big
四、短文填空(满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内所给单词的正确形式。
My name is Jenny Miller. I live in a small family. There’re only (仅) three family 41 (member), my parents and I. My parents are busy, but they spend much time 42 (help) me with my homework (作业).
This year I’m in a new middle school. My classroom is on the 43 (three) floor of the classroom building. The classroom is big and tidy. There 44 (be) a teacher’s desk and 40 student desks in it. My seat is 45 the back of the classroom. My good friend Mary 46 (sit) in the front of the classroom. Her seat is by the window. We like 47 (read) books in the reading corner at break (课间休息), so Mary often 48 (say) to me, “How about 49 (change) seats with other classmates ” It sounds good. So now we change seats every week.
My desk is very clean and tidy 50 I clean it every day. Fifteen books, two pens, 51 eraser and five pencils are in the desk drawer. There are some nice 52 (lock) in the front of the classroom. My other things are in one of 53 (they). I 54 (real) love my classroom and I am happy 55 (study) in it.
阅读理解(满分30分)
A
Book Sale (出售) in the School Library Time: From October 11th to 15th Place: School Library Tips: 1. Write down your name on the paper at the library gate. 2. On the last day, you can get a bag of books for only $9! 3. For any questions, call 827-6950. Welcome: Parents and students are welcome to the book sale!
56.How long does the book sale last
A.3 days. B.4 days. C.5 days. D.6 days.
57.What do you need to do at the gate of the library
A.Buy the books. B.Write down your name.
C.Get a bag. D.Call a number.
58.If you have a question, you can call ________.
A.the library B.827-6950 C.your parents D.the school
B
Dear Tommy,
Now I am a student in Sunshine Middle School. I love my school.
We go to school from Monday to Friday. We often do morning exercises first. Our lessons begin at 8:15. We have maths, music, PE, Chinese, English and some other subjects. My favourite subject is Chinese. I like learning the Chinese language (语言) and culture (文化). I’m very good at (擅长) it.
I have a lot of friends here. They are all nice to me. After class, we talk with each other or play games in the playground. Sometimes my friends and I go to the library in the afternoon. We have a reading club (俱乐部). We often read books there on Tuesday and Thursday.
I like the gym at my school. My good friend Kate and I are on the school basketball team (队). On Wednesday afternoon, we often play basketball there after school. We always have fun at school.
Best wishes!
Yours,
Millie
59.Which of the following do students do first at school
A.Read books. B.Play games. C.Play basketball. D.Do morning exercises.
60.What’s Millie’s favourite subject
A.Chinese. B.English. C.PE. D.Maths.
61.Where does Millie go after school on Wednesday afternoon
A.To the library. B.To the gym. C.To the playground. D.To the reading club.
C
Mark lives with his dad in a small town. He loves playing the guitar. But he can’t play it well. Mark asks his dad for help.
His dad says, “Come with me tomorrow. We’ll climb a high hill.”
The next day, they walk a long way. The hill is difficult to climb, but Mark doesn’t give up and helps his dad along the way. They go higher and higher. Finally, they reach the top. They are very happy.
Mark says, “When I was small, kids called this hill ‘Impossible (不可能的) Mountain’ because they couldn’t reach the top.”
Now Mark is big and strong. He climbs many other hills and even climbs “Impossible Mountain” too. He understands that hard work and patience (耐心) make things possible (可能). From then on, he keeps playing his guitar and he’s sure that he will play it very well.
62.Why does Mark ask his dad for help
A.He can’t find his guitar. B.He can’t play the guitar well.
C.His guitar doesn’t work. D.He wants to buy a new guitar.
63.What happens (发生) when Mark and his father climb the high hill
A.Mark’s father gives up quickly. B.They meet some of Mark’s friends.
C.Mark helps his father get to the top. D.They stop halfway and go to climb a small hill.
64.How does Mark feel after getting to the top of the hill
A.He feels angry. B.He feels happy.
C.He feels worried. D.He feels bored.
65.What does Mark’s father want to teach his son
A.Learn to ask others for help. B.Hard work and patience make things possible.
C.Doing exercise is more important. D.Wait (等待) to do things at the right age.
D
Do you know International Day Of Families (国际家庭日) It’s on May 15th and it’s a day for all the families.
On this day, we show our love to our family. I am a twelve-year-old girl from Hebei. In my family, I have my parents, my sister and my brother. They love me very much. So I want to cook a great dinner for them on May 15th.
I know my father likes beef noodles, so I make a bowl of delicious beef noodles for him. My mother likes vegetables. She thinks they are healthy. So I make vegetable salad (沙拉) for her. My sister, Julie, is a lovely girl, but she is a little overweight. So I make fruit salad for her. I make hamburgers for my brother because he loves them very much. As I also want to say “I love you!” to all of them.
What about you Tell your parents how much you love them. Help your parents with housework. Spend some time with your family and talk with them. Have a-family trip or make a meal for them. Give your family a surprise (惊喜), such as a small present or a card with words full of love. I’m sure they will be very happy.
66.How does the writer start the passage (文章)
A.By telling a story. B.By giving: an example.
C.By asking a question. D.By sharing an idea.
67.What does the writer’s father like
A.Fish. B.Hamburgers. C.Rice. D.Noodles.
68.The underlined word “overweight” in the passage probably (很可能), means ________.
A.fat B.thin C.slim D.short
69.According to the text, what is a good way to give your family a surprise
A.Sing a song. B.Give a small present.
C.Help them with housework. D.Make a meal.
70.Which of the following can be the best title (标题) for this passage
A.My Family B.A Special (特殊的) Day for Families
C.Cooking for My Family D.Favourite Foods in My Family
六、任务型阅读(满分10分)
阅读下面短文,简略回答问题。
Friends are important in your life. You know them and like them. Friends do not have to be just the same age as you. They can be older or younger. You and your friends can enjoy different things. Friends are fun. Learn how to be a good friend at school by reading the tips below.
Say something about yourself.
Say hello to someone new. See if he or she would like to play with you. Talk about yourself. Ask questions to get to know each other better.
Share your hobbies.
What are your favourite things to do Ask a friend to do them with you. You can play games, read, or go for walks together after class.
Take turns.
It is fun to play with toys. Let someone else try after you. Tell friends about your day. Then let them tell you about theirs.
Help each other.
Ask how a friend is feeling. If he is sad, make him happy. You can teach friends something they do not know. Ask them for help when you need it.
71.How do new friends get to know each other better
72.What can you and your friends do after class
73.What can you teach your friends
74.How many tips are there in the passage
75.Do you think friends should help each other What do you often do to help your friends
七、补全对话(满分10分)
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
(Two students, Lin Tao and Li Ping, are talking about the seasons in a geography class. )
Lin Tao: Hello, Li Ping. 76
Li Ping: My favourite season is autumn. Do you like it
Lin Tao: 77 But I like spring. In spring, the weather gets warm.
Li Ping: 78
Lin Tao: I like to plant trees because trees are important to us. I plant trees with my friends every year.
Li Ping: Sounds great! Tomorrow is Tree Planting Day. 79
Lin Tao: Of course you can. Welcome to join us!
Li Ping: 80
Lin Tao: You’re welcome.
八、书面表达(满分15分)
81.最近联合国教科文组织将“春节——中国人庆祝传统新年的社会实践”列入人类非物质文化遗产代表作名录。春节申遗成功不仅彰显了中国传统文化的独特魅力,也向世界展示了中华民族的文化自信。为此,你们学校举办了主题为“Spring Festival”的系列活动,请你根据提示,完成一篇作文。
写作要求:
1. 短文中不得出现真实的地名、校名和人名;
2. 短文须包含提示的所有信息,可适当发挥;
3. 词数70个左右 (开头已给出,不计入总词数) 。
Let me tell you something about the Spring Festival.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.C
【原文】What’s the time
2.C
【原文】Can you clean the house with us
3.B
【原文】Thank you for your help.
4.B
【原文】What’s the climate like in the rainforest
5.B
【原文】What do you like, Kangkang
6.B
【原文】A: Which season do you like best, Lingling
B: I like winter best, because I can make a snowman with my friends.
Q: Which season does Lingling like best
7.C
【原文】A: May I help you
B: Yes. I want to buy something for my mother.
A: How about this skirt It’s nice.
B: No, thanks.
A: Then look at this pair of shoes. They look nice.
B: OK. I’ll buy them.
8.C 9.B
【原文】A: Hello, Lily. Can you go fishing with me now
B: I’m sorry, I can’t, Lin Tao. I’m busy now,
A: What are you doing
B: I’m doing my homework at home.
A: OK. See you next time.
B: See you.
Q: What does Lin Tao want to do now
Q: What is Lily doing
10.C 11.B 12.A
【原文】A: Look! Meimei is playing football now.
B: Which is Meimei
A: The girl in blue.
B: She plays football so well.
A:Yes. She plays for about two years.
B: How often does she play football
A: She plays football every Wednesday and Friday afternoon.
B: Does she join the school football club
A: Yes. She is also on the school team.
13.C 14.A 15.B
【原文】W: Is the girl in the photo your sister
M: No, Lisa. She is my cousin, Ann.
W: She is beautiful. She is tall and has short yellow hair and blue eyes!
M: Yes. Her mother is an American and she works in China now.
W: I want to make friends with Ann.
M: Ann, Jack and I want to go to the zoo this Sunday. Do you want to join us
W: Sure. See you Sunday.
Question: What does Ann look like
Question: Where does Ann’s mother work now
Question: How many of them will go to the zoo
16.A 17.C 18.C
【原文】W: What’s your new classroom like, Peter
M: It’s big. There are forty student desks and a teacher’s desk.
W: Where do you sit
M: I sit in the middle of the classroom.
W: That’s good. What things are there in your classroom
M: There is a whiteboard beside the blackboard. Oh, and there is another blackboard at the back of the classroom.
W: Another blackboard
M: Yes, on it are our paintings.
W: Wow, that must be very beautiful.
M: Right, come and have a look at our classroom.
Question: How is Peter’s new classroom
Question: Where does Peter sit
Question: What is on another blackboard
19.B 20.C 21.B 22.B
【原文】A: Hi Li Nan. Do your grandparents live with you in the city
B: No, they don’t. But their house is not far from ours, and they like gardening.
A: What do they plant around their house
B: They plant a lot of vegetables and flowers. The vegetables grow well, and the flowers are beautiful. In spring, you can see many bees and butterflies flying and dancing, birds also come to sing songs.
A: That sounds nice. Do they keep any animals
B: Yes, they have a cat, a dog and some ducks. The cat’s name is Huahua and the dog’s name is Huanhuan. They are cute and friendly to each other. I love them very much.
Q: Where do Li Nan’s grandparents live
Q: What animals aren’t there around grandparents’ house in spring
Q: What is the name of the dog
Q: How does Li Nan feel about the animals
23.A 24.C 25.B
【原文】W: Mike, is that your pen on the table
M: Let me see. It’s not my pen. This one is brown. It’s Bob’s.
W: What color is your pen
M: My pen is black. Oh, it’s in my pencil box.
W: OK, let’s play basketball after school.
M: Sorry, I don’t like playing basketball.
W: What sport do you like
M: Er, I like running. It’s my favorite.
Question: Where is Bob’s pen
Question: What color is Mike’s pen
Question: What is Mike’s favorite sport
26.grandmother 27.music 28.black 29.two/2 30.playground
【原文】
Liu Mei can’t find her new schoolbag. Her grandmother gives it to her on her birthday. There is a music book in the schoolbag. And her name is on the book. There is an ID card and a pencil-bag in the schoolbag. The pencil-bag is black. There are two pens, a ruler and a pencil in the pencil-bag. Liu Mei goes to the Lost and Found. It’s next to the playground. She wants to find her schoolbag there.
31.B 32.C 33.A 34.B 35.D 36.B 37.D 38.C 39.B 40.A
【导语】本文讲述了森林里一头小象凭借善良和勇敢赢得所有动物友谊的故事,说明了真正的友谊源于内在品质而非外表。
31.句意:它们是动物们的家园。
grass草地;home家;water水;weather天气。根据“Many animals are living in the forest.”可知,许多动物生活在森林里,所以森林是动物们的家园。故选B。
32.句意:他是新来的,他希望交一些朋友。
gives给;takes拿走;hopes希望;looks看。根据“He’s new here and he…to make some friends.”可知,此处指他希望交一些朋友,hope to do sth.“希望做某事”,固定短语。故选C。
33.句意:他看见树上有一只猴子。
monkey猴子;rabbit兔子;pig猪;fish鱼。根据“in a tree”可知,此处指他看见树上有一只猴子。故选A。
34.句意:你太重了,不能和我在树上玩。
speak to对……说;play with和……一起玩;look at看;put on穿上。根据“You are too heavy and can’t…me in the tree.”可知,此处指大象太重了,不能和猴子在树上玩。故选B。
35.句意:然后大象看见一匹马,问了同样的问题。
beautiful美丽的;cute可爱的;different不同的;same相同的。根据上文“Can you be my friend ”及下文“Hello, Mr. horse! Can you be my friend ”可知,此处指大象问马同样的问题。故选D。
36.句意:我跑得快,你走得慢。
quickly快速地;slowly慢慢地;early提早;badly糟糕地。根据“Sorry! I run fast and you walk…”可知,此处指马跑得快,大象走得慢。故选B。
37.句意:第二天,他看到所有的动物都在跑,但他不知道为什么。
and和;or或者;so所以;but但是。根据“he sees all the animals are running…he doesn’t know why.”可知,前后句为转折关系,应用but连接。故选D。
38.句意:老虎会来吃动物的。
see看见;know知道;eat吃;help帮助。根据下文“Please, Mr. Tiger. Don’t eat the small animals.”可知,此处指老虎会来吃动物的。故选C。
39.句意:大象不高兴,用腿狠狠地踢了老虎。
happily开心地;hard努力地,猛烈地;well好;hardly几乎不。根据“The elephant is not happy and kicks (踢) the tiger…with his legs.”可知,此处指大象不高兴,用腿狠狠地踢了老虎,应用副词hard修饰动词kicks。故选B。
40.句意:所有的动物都认为大象很善良。
kind善良的;tall高的;old老的;big大的。根据上文“The elephant goes to the tiger. ‘Please, Mr. Tiger. Don’t eat the small animals.’”及“Then the tiger goes away.”可知,大象阻止老虎吃小动物,所以所有的动物都认为大象很善良。故选A。
41.members 42.helping 43.third 44.is 45.at 46.sits 47.reading/to read 48.says 49.changing 50.because 51.an 52.lockers 53.them 54.really 55.to study
【导语】本文主要讲述了Jenny Miller的家庭情况以及她在新学校的学习生活。
41.句意:我家只有三个家庭成员,我的父母和我。three后接可数名词的复数形式,member的复数形式是members。故填members。
42.句意:我的父母很忙,但他们花很多时间帮助我做作业。spend time doing sth.意为“花时间做某事”,所以空格处应填help的动名词形式helping。故填helping。
43.句意:我的教室在教学楼的三楼。根据“on the...floor”可知,空格处应填序数词,three的序数词是third。故填third。
44.句意:教室里有一张讲台和40张学生课桌。根据“There...a teacher’s desk and 40 student desks in it.”可知,此处应用There be句型表示“有”,There be句型遵循就近原则,即be动词的单复数形式由最靠近它的主语决定,此句中最靠近be动词的主语“a teacher’s desk”表示单数,且全文时态是一般现在时,所以空格处应填be动词is。故填is。
45.句意:我的座位在教室后面。at the back of...意为“在……后面”,此处表示在教室后面。故填at。
46.句意:我的好朋友Mary坐在教室前面。全文时态是一般现在时,主语“Mary”是第三人称单数,所以空格处应填动词sit的第三人称单数形式sits。故填sits。
47.句意:我们喜欢在课间休息时在阅读角看书,所以Mary经常对我说。like doing/to do sth.意为“喜欢做某事”,所以空格处应填动名词reading或动词不定式to read。故填reading/to read。
48.句意:我们喜欢在课间休息时在阅读角看书,所以Mary经常对我说。全文时态是一般现在时,主语“Mary”是第三人称单数,所以空格处应填动词say的第三人称单数形式says。故填says。
49.句意:和其他同学换座位怎么样?about是介词,其后接动名词,change的动名词形式是changing。故填changing。
50.句意:我的课桌非常干净整洁,因为我每天都收拾它。分析“My desk is very clean and tidy...I clean it every day.”可知,空格前后是因果关系,后句说明了原因,所以空格处应填连词because表示原因。故填because。
51.句意:十五本书、两支笔、一块橡皮和五支铅笔在课桌抽屉里。此处泛指“一块橡皮”,且eraser以元音音素开头,所以空格处应填不定冠词an。故填an。
52.句意:教室前面有一些漂亮的储物柜。根据提示词和后文“My other things are in one of...”可推知,教室里有储物柜,名词locker“储物柜”符合语境,some后接可数名词的复数形式。故填lockers。
53.句意:我的其他东西在其中一个里面。of是介词,其后接人称代词的宾格,they的宾格是them。故填them。
54.句意:我真的很喜欢我的教室,我很高兴在里面学习。空格处需填入副词修饰动词love,real的副词形式是really。故填really。
55.句意:我真的很喜欢我的教室,我很高兴在里面学习。be happy to do sth.意为“很高兴做某事”,所以空格处应填动词不定式to study。故填to study。
56.C 57.B 58.B
【导语】本文是一篇关于学校图书馆图书销售活动的通知,介绍了活动的时间、地点、注意事项以及欢迎对象。
56.细节理解题。根据通知中“Time: From October 11th to 15th”可知,活动从10月11日持续到15日,共5天。故选C。
57.细节理解题。根据通知中“Tips: 1. Write down your name on the paper at the library gate.”可知,在图书馆门口需要在纸上写下名字。故选B。
58.细节理解题。根据通知中“For any questions, call 827-6950.”可知,如有疑问可拨打827-6950。故选B。
59.D 60.A 61.B
【导语】本文是Millie写给Tommy的一封信,介绍了她在阳光中学的校园生活,包括课程、朋友和课外活动。
59.细节理解题。根据第二段“We often do morning exercises first.”可知,学生们在学校首先做早操。故选D。
60.细节理解题。根据第二段“My favourite subject is Chinese.”可知,Millie最喜欢的科目是语文。故选A。
61.细节理解题。根据最后一段“On Wednesday afternoon, we often play basketball there after school.”以及前文“I like the gym at my school.”可知,星期三下午放学后Millie去体育馆。故选B。
62.B 63.C 64.B 65.B
【导语】本文讲述了Mark和他的爸爸爬山的故事,最终他们成功登顶,Mark明白了努力和耐心能使事情成为可能。
62.细节理解题。根据“Mark lives with his dad in a small town. He loves playing the guitar. But he can’t play it well. Mark asks his dad for help.”可知,Mark求助是因为他弹吉他弹得不好,故选B。
63.细节理解题。根据“The hill is difficult to climb, but Mark doesn’t give up and helps his dad along the way. They go higher and higher. Finally, they reach the top.”可知,Mark帮助爸爸到达山顶。故选C。
64.细节理解题。根据“Finally, they reach the top. They are very happy.”可知,Mark登顶后感到高兴,故选B。
65.细节理解题。根据“He understands that hard work and patience (耐心) make things possible (可能).”可知,爸爸通过爬山活动教导Mark努力和耐心使事情成为可能。故选B。
66.C 67.D 68.A 69.B 70.B
【导语】本文主要为我们介绍了一个特殊的节日——国际家庭日,以及在这个节日作者主要为家人做了什么。
66.细节理解题。根据“Do you know International Day Of Families (国际家庭日) ”可知,作者以提问作为文章的开头。故选C。
67.细节理解题。根据“I know my father likes beef noodles, so I make a bowl of delicious beef noodles for him.”可知,我知道我爸爸喜欢牛肉面,所以我给他做了一碗美味的牛肉面。故选D。
68.词句猜测题。根据“My sister, Julie, is a lovely girl, but she is a little overweight.”我妹妹朱莉是个可爱的女孩,但她有点超重。可知,这里的overweight是“超重”的意思。故选A。
69.细节理解题。根据“Give your family a surprise (惊喜), such as a small present or a card with words full of love.”可知,给家人一个惊喜的好方法是送一份小礼物。故选B。
70.最佳标题题。根据“Do you know International Day Of Families (国际家庭日) It’s on May 15th and it’s a day for all the families.”可知,本文主要为我们介绍了一个特殊的节日——国际家庭日,以及在这个节日作者主要为家人做了什么。因此标题为:家庭的特殊日子。故选B。
71.Ask questions. / New friends get to know each other better by asking questions. 72.Play games, read, or go for walks together. / We can play games, read, or go for walks together after class. 73.I/ We can teach friends something they do not know. 74.Four. / There are four tips in the passage. 75.Yes, I do. I am good at English. I often help my friends with it.
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了如何在学校成为好朋友的四个建议。
71.根据“Ask questions to get to know each other better.”可知,新朋友通过互相提问增进了解。故填Ask questions. / New friends get to know each other better by asking questions.
72.根据“You can play games, read, or go for walks together after class.”可知,课后活动包括游戏、阅读和散步。故填Play games, read, or go for walks together. / We can play games, read, or go for walks together after class.
73.根据“You can teach friends something they do not know.”可知,教授的内容是朋友未知的知识。故填I/ We can teach friends something they do not know.
74.根据“Say something about yourself.”、“Share your hobbies.”、“Take turns.”以及“Help each other.”可知,共提出四个建议。故填Four. / There are four tips in the passage.
75.开放性试题,言之有理即可,参考答案:Yes, I do. I am good at English. I often help my friends with it.
76.What’s your favourite season /Which is your favourite season /Which season do you like best 77.No./No, I don’t. 78.What do you like to do in spring /What do you like to do this season 79.Can I plant trees with you 80.Thanks./Thank you.
【导语】本文是林涛和李萍在地理课上谈论喜欢的季节及春季活动。
76.根据“My favourite season is autumn.”可知,此处应问:你最喜欢的季节是什么?故填What’s your favourite season /Which is your favourite season /Which season do you like best
77.根据“But I like spring.”可知,此处应是否定回答:不,我不喜欢。故填No./No, I don’t.
78.根据“I like to plant trees.”可知,此处应问:春天你喜欢做什么?故填What do you like to do in spring /What do you like to do this season
79.根据“Of course you can. Welcome to join us!”可知,此处应是请求加入,我可以和你们一起植树吗?故填Can I plant trees with you
80.根据“You’re welcome.”可知,此处应表示感谢。故填Thanks./Thank you.
81.例文
Let me tell you something about the Spring Festival. It usually falls in January or February. People often clean and decorate their houses with red paper-cuts. On New Year’s Eve, they have a big family dinner with delicious foods like dumplings and fish. Children receive red envelopes with lucky money. Everyone visits relatives and friends, wishing each other good luck.
I like the Spring Festival because it shows the beauty of our tradition and makes me feel proud of our culture.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:本文应使用“一般现在时”为主;
③提示:应注意题干给出的要点并适当补充,使文章内容充实。
[写作步骤]
第一步,借用文章已给开头,介绍春节的一些基本信息;
第二步,根据题干的要点,补充春节期间人们的活动,食物等;
第三步,分享自己的看法,并收尾。
[亮点词汇]
①each other互相
②good luck好运
[高分句型]
I like the Spring Festival because it shows the beauty of our tradition and makes me feel proud of our culture.(原因状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表