资源简介 河北省石家庄市2025—2026学年八年级英语上期末考试模拟题【考试范围:全册】(总分120分 时间120分钟)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力选择(满分25分)1. A.Three times. B.Me, neither. C.Enjoy yourself.2. A.No, I didn’t. B.Yes, I went. C.No, I haven’t.3. A.Pop music. B.Rock musicians. C.A great pianist.4. A.In two years. B.Last year. C.For three years.5. A.Never mind. B.In my house. C.Oh, I know.6.Where does the conversation probably take place A. B. C.7.What was Alice’s father doing when Helen met him A. B. C.8.How was Anna’s weekend A.Pretty good. B.Tiring. C.Boring.9.How far is the children’s museum from here A.About 10 kilometers. B.About 11 kilometers. C.About 12 kilometers.10.How was Will feeling at first A.Nervous. B.Happy. C.Upset.11.What class did Will have this morning A.An English class. B.A Chinese class. C.A math class.12.Who does the fashion show want to help A.Old people. B.Sick children. C.Blind people.13.Why was Mary late for class A.She overslept. B.She was tired. C.Her car broke down.14.What did Mary do after getting up A.Ate some breakfast. B.Put on some clothes. C.Washed her teeth.15.Who gave Mary a ride A.Mike. B.Mike’s brother. C.Mary’s father.16.What is the relationship between the speakers A.Father and daughter. B.Brother and sister. C.Teacher and student.17.What did the horse usually do to help people in the old days A.It carried food. B.It did farm work. C.It helped people move around.18.How does Emma feel at last A.She feels excited. B.She feels sad. C.She feels touched.19.When did Ms. Wang go to Guangzhou A.Six days ago. B.A week ago. C.Eight days ago.20.When will Ms. Wang come back A.On October 10th. B.On October 30th. C.On October 20th.21.What do Jeff and Alice plan to do A.Have a party for Ms. Wang.B.Buy Ms. Wang a gift. C.Visit Ms. Wang.22.Where did Wang Lin live sixty years ago A.In a small mountain village.B.In a village near a town. C.In a small town.23.What did the children use to do after school in the old days A.Do some cleaning. B.Cut grass. C.Do housework.24.How are the people’s houses in the village now A.Tall and bright. B.Nice and wide. C.New and comfortable.25.Where is the new school now A.In a new town. B.Near a wide road. C.Beside the new village.二、听力填空(满分5分)A PartyTime On 26 evening.Aim To 27 the exchange students (交换生) from Australia.Activities There will be music, dancing, singing, games and exchange of 28 .Exchange students 29 of the eleven are girls.They can 30 speak Chinese.三、完形填空(满分10分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。On March 23, 2024, Dong Yuhui and his team walked into Wuhan Mulan Cool Village. Last year, he became the 31 news on the Internet. Dong Yuhui was born in a 32 family in Shaanxi. His sister didn’t finish school 33 his family was poor. 34 in such a family made him more hard-working. In 2011, he went to college. He practiced English speaking all day 35 his life in college even when he was ill. And he had to find a part-time job to pay for his education.In October 2014, his 36 year of college, he joined New Oriental. He was loved by many parents and students. When New Oriental faced a difficult situation, he made a 37 to stay there, even when most of the people chose to leave. He worked harder and harder, then he became a famous sellers 38 .Dong is knowledgeable and understanding. He is a book lover. While selling things, he 39 his time to teach knowledge and is a leader of the reading. In 2023, he sold over 100 million yuan of paper books. Because of these, he appeared on CCTV three times as a program guest.Today, we need more role models like Dong Yuhui. His experience lets us know that success is not just 40 money. It’s more important to bring warmth to people.31.A.cleverest B.craziest C.strongest D.hottest32.A.wonderful B.educational C.strange D.normal33.A.although B.but C.because D.so34.A.Growing up B.Caring for C.Trying out D.Setting up35.A.with B.during C.for D.at36.A.first B.second C.third D.fourth37.A.decision B.communication C.situation D.spirit38.A.heavily B.comfortably C.probably D.successfully39.A.compares B.volunteers C.explains D.competes40.A.between B.against C.about D.since四、短文填空(满分10分)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空。Alex and Jack have been good friends since primary school. One sunny day, they went to a park. At the park, there were many different kinds of 41 (activity). Some kids were playing football, while others were flying kites. Alex and Jack decided to join a drawing competition. Alex was a bit upset because 42 the good artists around. However, Jack told him, “We have practised a lot, and we can do it.” Thanks 43 Jack’s words, Alex became confident again.Their drawing styles were 44 (difference) from each other. Alex liked to draw natural views 45 Jack liked to draw animals. After the competition, they sat on a bench. Alex said, “I’m not sure if I did well.” Jack replied, “ 46 fact, I think you did a good job. You drew the details (细节) 47 (clear) than I did.”Later, when they 48 (walk) home, they 49 (sudden) heard a sound. Then, they saw three cute cats. Alex asked Jack 50 one he liked best. Back at home, they 51 (search) for some information about art online. Jack found a beautiful 52 (paint) and said, “It really touches 53 (I) heart.” Alex agreed. Then, Jack carelessly knocked over a plate and it 54 (break). Alex comforted him, “We all make mistakes. I know a good shop and let’s buy a new plate tomorrow.” Jack smiled, “Thanks for 55 (reach) for my hand.”五、阅读理解(满分30分)ALast summer vacation, I went to visit my grandparents in Dalian. Dalian is a beautiful city near the sea. I took a lot of photos on the beach. Besides that, I ate some fish dumplings at a restaurant. They tasted very delicious.I went to Edinburgh (爱丁堡) to take part in a competition in August and I stayed there for a week. It’s one of the most popular cities in the UK. Also, it has a long history. I saw many old and beautiful buildings there.I had a great time with my brother staying in Handan in August. My uncle had a farm there. As children growing up in a city, we were interested in all the things on the farm. We fed ducks, watered vegetables, picked apples, and even milked cows. What an amazing experience!56.Where did Song Jia go during the summer vacation A.To Edinburgh. B.To London. C.To Dalian. D.To Handan.57.Why did Li Mei go to Edinburgh A.To have a trip. B.To see her grandparents.C.To visit her uncle. D.To take part in a competition.58.What did Shen Xin do on the farm A.She picked fruit.B.She rode a horse. C.She fed cows. D.She grew vegetables.BMy name is Shelby and I’m shy. When I’m at the supermarket, some people say, “Hello!” and “How old are you ” to me. Although I’m seven years old, my face turns red.Mum says, “She’s shy.” That makes me feel worse.When we eat out, the waiter says, “What’s your name ” I just look at my bowl.Dad says, “It’s OK. You don’t have to be so shy!” But I am.And at birthday parties, kids shout, “Come play, Shelby!” I just shake (摇) my head.The other parents say, “She doesn’t want to play right now.” But I really do like to play.Everybody always talks about how shy I am, but there are other things to know about me. Today I swam 400 metres without stopping. And last week I ran faster than Kyle in a race. Kyle is the fastest (最快的) boy in my class.My brother Ben is never shy. At the supermarket, he talks to everyone.When we eat out, he orders his food and he tells the waiter funny stories.And at birthday parties, he plays all of the games, and he wins most of them.“He is so friendly!” everyone says. “Isn’t he cute ”“Isn’t he noisy ” I say to myself. Really, I just wish I wasn’t so shy.59.When the waiter asks Shelby about her name, what does she do A.She looks at her bowl. B.She shakes her head.C.She answers quickly. D.She shouts a lot.60.What is Shelby good at A.Singing. B.Running. C.Telling stories. D.Playing the piano.61.Which of the following about Shelby is TRUE A.She cares about Kyle. B.She thinks Ben is cuter than her.C.She doesn’t want to be a shy girl. D.She doesn’t like to go out with her mum.CAs technology has improved, AI is becoming stronger. And one of the most exciting new tools is Sora. It is a text-to-video tool that can give us a new way to make videos.Sora, which means “sky” in Japanese, shows the strong ability of AI. It allows users to put in text, and then make a video in several minutes. Anyone can bring ideas to life in a short time, without any skills.People can use Sora to make real environments, which improves players’ experience while playing games. But the influence (影响) of Sora is beyond just making videos easier. It also has the ability to improve film, television, and advertising. Actors and movie-makers may have to think more about their work as Sora might challenge them.Of course, there are also worries about its bad influences. Some worry about the influence of Sora on job markets and the quality of videos. However, it’s important to remember that it is a tool, and it’s up to us to use it correctly.In fact, Sora’s ability to make videos means a great step in AI technology. Though there are certainly challenges ahead, the advantages of Sora are clear. As we move into a more digitized (数字化的) world, we will see how Sora shapes the future of video-making soon.62.What is the main ability of Sora A.It can make a report about the video in several minutes.B.It can write a passage about the given topic on its own.C.It can make a video game without humans.D.It can turn a passage into a video in several minutes.63.What does the underlined word “beyond” mean in Paragraph 3 A.超过 B.停留 C.恰好 D.也许64.Which of the following sentences is NOT true A.Sora means “sky” in Japanese.B.Video makers don’t need to worry about their jobs.C.Sora helps to improve users’ experience of video games.D.Sora may shape the future of video-making.65.What is the writer’s attitude towards Sora A.Afraid. B.Worried. C.Hopeful. D.Trustful.DLaughter is a common way for people to connect and make friends. Even as babies, we laugh when our parents make funny faces, and then slowly learn to make others laugh as we grow up. But do only humans experience this Scientists have noticed behaviors in animals suggesting that pets might be secret jokers.Have you ever seen dogs let people come close to their toy, and then playfully run away with it Biologist Charles Darwin saw this as the dog’s way of a practical joke. Professor Marc also noticed dogs slowly getting closer to each other and then quickly running away. He thought they just wanted to have fun and make jokes to deal with stress.In a 2024 study, Isabelle Laumer and her team watched four types of apes (猿) communicate with each other and saw 18 different joking behaviors. Young apes would hide secretly behind an adult to surprise them. This is similar to what human kids do. So, a sense of humor may have appeared early in our evolutionary (进化) timeline.What about laughing Dolphins make happy sounds when they play fight. Rats make a joyful sound like a laugh when tickled (挠痒) .But, is a rat’s laugh a sign of a sense of humor Are the apes in Laumer’s study joking around, or just trying to get attention For humans, humor can help break the ice and make people feel more comfortable. Laumer says, “We don’t know if it’s the same in apes or other animals, but it’s possible.”66.What can we know from Paragraph 1 A.Only humans can laugh. B.Babies make funny faces.C.Adults dislike making jokes. D.Animals may make jokes.67.What is the main idea of Paragraph 2 A.The ways dogs make practical jokes.B.The ways dogs run away quickly.C.The ways dogs play with toys.D.The ways dogs get close to each other.68.How many animals are mentioned in the passage A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.69.What may the writer continue to talk about next A.The way these animals get attention.B.The behavior animals learn from humans.C.The secret jokes these animals like to tell.D.Further study on the humor of animals.70.Where can we possibly read this passage A.In a short novel. B.In a science magazine.C.In a children’s book. D.In a comic book.六、任务型阅读(满分10分)Being outgoing is good for your life. Those people who are more outgoing like to meet lots of people and have more fun in life. In fact, being outgoing is not so hard as you think. Even shy people can be outgoing.First, you can start to become outgoing with your best friends. But the real challenge (挑战) comes when you meet strangers or new friends. Smile more and usually they will reply to (回应) your smile. In this way, you may have some talks.Second, start a talk. Just a simple “Hello” or “How is it going ” is a good start. If you want to make interesting talks, you can read news in newspapers or surf the Internet for new information and then keep that in mind.Third, the easiest way to become more outgoing is to go out. This is also the most important step. Go to a park, beach, club, party or any other place, and you may make new friends there.71.Does the writer think shy people can be outgoing 72.With whom can you start to be outgoing 73.How many ways are mentioned in the passage to be outgoing 74.Where can we go to make new friends 75.What do you think of the people who are outgoing 七、补全对话(满分10分)根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。A: Hi, Cindy! Have you ever been to the Beijing Zoo B: 76 And I have been there many times.A: 77B: I think it’s a perfect place to spend the weekends and holidays.A: 78B: We can play with animals, feed them and take photos of them.A: Sounds great. I want to go there this Sunday. Would you like to go with me B: 79 How shall we go there A: We can go there by bike.B: Great. See you this Sunday.A: 80八、书面表达(满分15分)81.你校校刊英语专栏以“幸福家庭”为话题发起征文,请你结合以下表格提示讲述你平时是如何与父母和睦相处的点滴,分享你觉得有用的建议,以供他人借鉴和学习。Get Along Well with Parents Share school life Help with housework … Have family activities Take a trip …注意:词数100词左右;应包括所有提示信息,并适当发挥;文中不得透露个人真实信息。Get Along Well with Parents________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.B【原文】I’ve never been to a water park.2.C【原文】Have you ever been to the Space Museum 3.A【原文】What kind of music does Mike like 4.C【原文】How long has Tom had that bike 5.B【原文】Where were you at eight o’clock last night 6.B【原文】A: Sir, I can’t find the book the Ugly Duck.B: Wait a minute. Let me take it.Ah, it’s on the second shelf in room seven.A: Thank you. Can I keep it for two weeks B: OK.Q: Where does the conversation probably take place 7.C【原文】A: Hi! Helen. Where did you meet Alice last Sunday B: By the river. She was fishing with her grandfather. I also met her brother and father.A: What were they doing B: Her brother was swimming in the river. Her father was taking photos of a tree.Q: What was Alice’s father doing when Helen met him 8.A 9.C【原文】A: Hi, Anna. How was your weekend B: Pretty good. I went to the Nature Museum, but I haven’t been to the Space Museum. Have you been there A: No, I haven’t. But I have been to the Children’s Museum. I think it is great. I want to go there again. Could you go with me B: Sure. Is it far away from here A: Yes. It’s about twelve kilometers away. We can take a bus.Q: How was Anna’s weekend Q: How far is the Children’s Museum from here 10.C 11.A 12.B【原文】W: What’s wrong, Will You look upset.M: Oh, Amy. I can’t find my ticket for the fashion show tonight.W: That’s bad. Have you looked for it everywhere Maybe you left it somewhere.M: I checked my room and my bag. It’s not there.W: Did you check your classroom M: Oh, yes. I remember now. I put it in my English book when I had the English class this morning.W: Great! Now you can enjoy the fashion show. By the way, what’s the purpose of the show M: It’s to raise money to help the sick children in hospital.W: That sounds really meaningful. Enjoy the show, Will!M: Thanks, Amy.Q: How was Will feeling at first Q: What class did Will have this morning Q: Who does the fashion show want to help 13.A 14.B 15.B【原文】M: Why were you so late for class this morning, Mary W: Sorry, Mr. Black. My alarm clock didn’t go off. I overslept this morning. I didn’t wake up until eight a.m. So I quickly put on some clothes and rushed out of the door.M: Then how did you get to school W: Mike’s brother saw me on the street and gave me a ride in his car. We live on the same street!M: Well, at least when you got to school, the class had only been on for ten minutes.Q: Why was Mary late for class Q: What did Mary do after getting up Q: Who gave Mary a ride 16.A 17.B 18.C【原文】A: Can you think of another animal helper, Dad B: Yes, Emma. Usually the horse helps us move around.A: Why can it do this B: Because it has a big and strong body and it can carry people.A: What else can horses do B: In the old days, horses usually helped people with their farm work. They are very helpful animals.A: Yes, horses are also people’s friends. They like to stay with people.B: Wow, that is really touching. We must be friendly to horses, too.19.B 20.C 21.A【原文】A: Jeff, do you know where Ms. Wang is now B: Yes, she went to Guangzhou seven days ago.A: How soon will she be back B: In two days, on October 20th.A: Yes. Alice, can you go to the train station with me to meet her that day C: Sure. How will we go to the train station B: By bus. Is that okay C: Okay.A: Shall we have a party for her that evening C: Sure. Let’s plan the party and give her a big surprise.B: Wonderful.22.A 23.B 24.A 25.C【原文】My name is Wang Lin. Sixty years ago, I lived in a small village at the root of a big mountain. All the people in the village were very poor, and they lived in low and dark houses. Children used to walk 10 kilometers to school every day. After school, they had to cut grass to feed animals. The living conditions were very difficult. Now the government has helped us move away from the mountain and build a new village near a town. We have built tall and bright houses and wide roads. We have also built a new school near our village. Children in our village can get a good education. We live a much happier life now.Q: Where did Wang Lin live sixty years ago Q: What did the children use to do after school in the old days Q: How are the people’s houses in the village now Q: Where is the new school now 26.Saturday 27.welcome 28.gifts 29.Five/5 30.hardly【原文】Boys and girls, may I have your attention, please The Students’ Union is going to hold a party on Saturday evening to welcome the exchange students from Australia. The party will be held in the school hall. It will begin at 7:30 p.m. There will be music, dancing, singing, games and exchange of gifts. Would everybody please bring a small gift Please don’t forget to put a card with a few words of good wishes as well. We will have eleven new exchange students and five of them are girls. All of them can speak English very well. But they can hardly speak Chinese. So please try to communicate with them in English. It will be a lot of fun. Everyone is welcome.31.D 32.D 33.C 34.A 35.B 36.D 37.A 38.D 39.B 40.C【导语】本文讲述了董宇辉的成长经历与奋斗历程。31.句意:去年,他成为了网络上最热门的新闻。cleverest最聪明的;craziest最疯狂的;strongest最强壮的;hottest最热门的。根据“on the Internet”可知在网络上他是最热门的,故选D。32.句意:董宇辉出生在陕西一个普通的家庭。wonderful精彩的;educational有教育意义的;strange奇怪的;normal普通的。根据“His sister didn’t finish school...his family was poor.”可知他家很穷,所以是普通家庭,故选D。33.句意:他的姐姐没有完成学业,因为他的家庭很穷。although虽然;but但是;because因为;so所以。根据“His sister didn’t finish school...his family was poor.”可知前后是因果关系,前果后因,用because引导原因状语从句,故选C。34.句意:在这样一个家庭中长大使他更加勤奋。Growing up成长;Caring for关心;Trying out尝试;Setting up建立。根据“in such a family made him more hard-working”可知是在这样的家庭中成长让他更勤奋,故选A。35.句意:在大学期间,即使生病了,他也整天练习英语口语。with和;during在……期间;for为了;at在。根据“his life in college”可知是在大学期间,故选B。36.句意:2014年10月,他大学四年级时,加入了新东方。first第一;second第二;third第三;fourth第四。根据“In October 2014, his...year of college”以及前文“In 2011, he went to college.”可知2011年上大学,2014年应该是大学第四年,故选D。37.句意:当新东方面临困境时,即使大多数人都选择离开,他还是决定留下来。decision决定;communication交流;situation情况;spirit精神。根据“to stay there”可知是做出留下的决定,make a decision“做决定”,故选A。38.句意:他工作越来越努力,然后他成功地成为了著名的销售员。heavily沉重地;comfortably舒服地;probably可能;successfully成功地。根据“became a famous sellers”可知是成功地成为了著名的销售员,故选D。39.句意:在卖东西的时候,他自愿抽出时间传授知识,是阅读的引领者。compares比较;volunteers自愿做;explains解释;competes竞争。根据“his time to teach knowledge”可知是自愿抽出时间教知识,故选B。40.句意:他的经历让我们知道,成功不仅仅是关于金钱。between在……之间;against反对;about关于;since自从。根据“success is not just...money”可知成功不仅仅是关于金钱,故选C。41.activities 42.of 43.to 44.different 45.while 46.In 47.more clearly 48.were walking 49.suddenly 50.which 51.searched 52.painting 53.my 54.broke 55.reaching【导语】本文主要讲述了Alex和Jack这对好朋友在公园参加绘画比赛的经历,以及之后回家路上遇到小猫和在网上搜索艺术信息等事情。41.句意:在公园里,有许多不同种类的活动。activity“活动”,可数名词,many different kinds of后接可数名词复数形式,故填activities。42.句意:Alex有点沮丧,因为周围有很多优秀的艺术家。because of“因为”,固定短语,后接名词、代词或动名词等,故填of。43.句意:多亏了Jack的话,Alex又变得自信起来。根据“Jack’s words”可知是多亏了Jack的话,thanks to“多亏,由于”,固定短语,故填to。44.句意:他们的绘画风格彼此不同。be different from“与……不同”,固定短语,故填different。45.句意:Alex喜欢画自然风景,而Jack喜欢画动物。此处表示前后对比,应用while“然而,而”连接,故填while。46.句意:事实上,我认为你做得很好。in fact“事实上”,固定短语,句首首字母大写,故填In。47.句意:你画的细节比我画的更清楚。此处修饰动词drew用副词,根据“than”可知,此处用副词的比较级more clearly“更清楚”。故填more clearly。48.句意:后来,当他们走路回家时,他们突然听到一个声音。根据语境可知,此处描述过去某个时刻正在进行的动作,用过去进行时,结构为was/were+动词的现在分词,主语they是复数,be动词用were。故填were walking。49.句意:后来,当他们走路回家时,他们突然听到一个声音。修饰动词heard用副词suddenly“突然地”。故填suddenly。50.句意:Alex问Jack他最喜欢哪一只。根据“one he liked best”可知是喜欢哪一个,which“哪一个”。故填which。51.句意:回到家后,他们在网上搜索了一些关于艺术的信息。根据语境可知,此处描述过去发生的事情,用一般过去时,search的过去式是searched“搜索”。故填searched。52.句意:Jack发现了一幅美丽的画。a后接可数名词单数,paint的名词形式是painting“画”。故填painting。53.句意:它真的触动了我的心。修饰名词heart用形容词性物主代词my“我的”。故填my。54.句意:然后,Jack不小心撞翻了一个盘子,盘子碎了。根据“knocked”可知,此处用一般过去时,break的过去式是broke“打破”。故填broke。55.句意:谢谢你伸出援手。thanks for doing sth.“感谢做某事”,固定搭配。故填reaching。56.C 57.D 58.A【导语】本文是一篇记叙文。主要介绍了三名学生是如何度过暑假的。56.细节理解题。根据“Last summer vacation, I went to visit my grandparents in Dalian.”可知,宋佳暑假去了大连。故选C。57.细节理解题。根据“I went to Edinburgh to take part in a competition in August and I stayed there for a week.”可知,李梅去爱丁堡是要参加一个比赛。故选D。58.细节理解题。根据“We fed ducks, watered vegetables, picked apples, and even milked cows.”可知,沈昕在农场里摘了水果。故选A。59.A 60.B 61.C【导语】本文主要介绍了一个叫Shelby的女孩的性格特点,她虽然很害羞但是也有值得注意的地方。她的哥哥Ben是一个很开朗的男孩,因此Shelby希望自己不要那么害羞。59.细节理解题。根据“When we eat out, the waiter says, ‘What’s your name ’ I just look at my bowl.”可知,当服务员问Shelby名字的时候,她只是看着她的碗。故选A。60.细节理解题。根据“And last week I ran faster than Kyle in a race. Kyle is the fastest boy in my class.”可知,Shelby上周在比赛中比班上最快的男孩Kyle跑得还要快,因此她擅长跑步。故选B。61.细节理解题。根据“‘Isn’t he noisy ’ I say to myself. Really, I just wish I wasn’t so shy.”可知,Shelby希望自己不要那么害羞。故选C。62.D 63.A 64.B 65.C【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一种文字转视频的工具——Sora,可以为我们提供一种制作视频的新方法。62.细节理解题。根据第二段“It allows users to put in text, and then make a video in several minutes.”可知,它可以在几分钟内将文本制成视频。故选D。63.词句猜测题。根据第三段“But the influence of Sora is beyond just making videos easier. It also has the ability to improve film, television, and advertising.”可知,Sora的影响力不仅仅是让视频变得更容易,它也有能力改善电影、电视和广告;据此可以推断,划线单词“beyond”意为“超过”。故选A。64.细节理解题。根据第三段“Actors and movie-makers may have to think more about their work as Sora might challenge them.”可知,演员和电影制作人可能不得不更多地思考他们的工作,因为Sora可能会挑战他们;选项B“视频制作者不需要担心他们的工作。”与原文不符。故选B。65.观点态度题。根据最后一段“Though there are certainly challenges ahead, the advantages of Sora are clear. As we move into a more digitized world, we will see how Sora shapes the future of video-making soon.”可知,虽然前面肯定有挑战,但Sora的优势是显而易见的。随着我们进入一个更加数字化的世界,我们将很快看到Sora如何塑造视频制作的未来;据此可以推断,作者对Sora充满希望。故选C。66.D 67.A 68.C 69.D 70.B【导语】本文讲述了科学家注意到动物也会有行为表明幽默感。66.细节理解题。根据“Scientists have noticed behaviors in animals suggesting that pets might be secret jokers.”可知,动物可能会开玩笑。故选D。67. 主旨大意题。根据“Have you ever seen dogs let people come close to their toy, and then playfully run away with it ”以及结合本段内容可知,讲述了狗恶作剧的方式。故选A。68. 细节理解题。根据“Have you ever seen dogs let people come close to their toy”、“Isabelle Laumer and her team watched four types of apes”、“Dolphins make happy sounds when they play fight. Rats make a joyful sound like a laugh when tickled”可知,本文提到了四种动物。故选C。69. 推理判断题。根据“But, is a rat’s laugh a sign of a sense of humor ... We don’t know if it’s the same in apes or other animals, but it’s possible.”可知,接下来应该要讲述对动物幽默的进一步研究。故选D。70.推理判断题。本文讲述了科学家注意到动物也会有行为表明幽默感。因此可能来自科学杂志,故选B。71.Yes. 72.Our best friends. 73.Three. 74.We can go to a park, beach, club, party or any other place to make new friends. 75.I think they are energetic and enjoy life more.【导语】本文是一篇说明文,主要讲述了外向性格对生活的益处,并提供了三种方法帮助人们变得更外向。71.根据“Even shy people can be outgoing.”可知,作者认为害羞的人可以外向。故填Yes.72.根据“First, you can start to become outgoing with your best friends.”可知,我们可以从最好的朋友开始变得外向。故填Our best friends.73.根据“First, you can start to become outgoing with your best friends...Second, start a talk...Third, the easiest way to become more outgoing is to go out.”可知,文章提到了三种方法。故填Three.74.根据“Go to a park, beach, club, party or any other place, and you may make new friends there.”可知,我们可以去公园、海滩、俱乐部、派对或其他任何地方交新朋友。故填We can go to a park, beach, club, party or any other place to make new friends.75.开放性试题,言之成理即可。参考答案为I think they are energetic and enjoy life more.76.Yes, I have. 77.What do you think of it / How do you like it 78.What can you do there 79.Sure, I’d love to. 80.See you.【导语】本文是一则对话。对话围绕“北京动物园”展开。76.根据“Have you ever been to the Beijing Zoo ”以及“And I have been there many times.”可知,此处为肯定回答。故填Yes, I have.77.根据“I think it’s a perfect place to spend the weekends and holidays.”可知,A问的是对动物园的评价。故填What do you think of it / How do you like it 78.根据“We can play with animals, feed them and take photos of them.”可知,A问的是活动内容。故填What can you do there 79.根据“Would you like to go with me ”以及“How shall we go there ”可知,B接受了邀请。故填Sure, I’d love to.80.根据“See you this Sunday.”可知,此处指告别。故填See you.81.例文Get Along Well with ParentsTo build a warm family, I always try to get along well with my parents.I help with housework, and share my school life with them. I also communicate my joy and challenges with them. We care for each other. Besides, we keep healthy by exercising regularly and eating healthy food. We should encourage positive habits. To deepen our relationship, we have family activities like going fishing, taking a trip, and having a big dinner together.These simple and meaningful moments make our family happier and closer.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇材料作文;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:写作要点已给出,不得遗漏,可适当增加细节,以使行文连贯。[写作步骤]第一步,开门见山,引出话题;第二步,详细描述和父母和睦相处的点滴以及有用的建议;第三步,书写结尾,升华主题。[亮点词汇]①school life学校生活②keep healthy保持健康③happier and closer更开心且更亲近[高分句型]To deepen our relationship, we have family activities like going fishing, taking a trip, and having a big dinner together. (不定式作目的状语)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 河北省石家庄市2025—2026学年八年级英语上期末考试模拟试题.docx