资源简介 河北省唐山市2025—2026学年八年级英语上期末考试模拟试题学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力选择1. A.Here it is. B.The same to you. C.No way.2.A.No, we shouldn’t. B.That’s amazing. C.I agree with you.3.A.Yes, it is. B.The blue whale. C.I don’t think so.4.A.Yes, I think so. B.I have some friends. C.A friend should be helpful.5.A.Of course you can. B.Here you are. C.No problem.6.What did the boy do last weekend A. B. C.7.What does the woman advise people to do A. B. C.听对话,回答以下小题。8.What’s the weather like today A.Rainy. B.Fine. C.Windy.9.When is the boy’s birthday party A.Next Friday. B.Next Monday. C.Next Sunday.10.How old is Anna A.13. B.14. C.15.11.What day is it today A.Tuesday. B.Wednesday. C.Thursday.12.What will Judy buy for Anna A.A skirt. B.A scarf. C.A wallet.13.Where are the two speakers probably talking A.In the kitchen. B.In a restaurant. C.In a shop.14.What do they decide to make for lunch at last A.Yunnan rice noodles. B.Tomato and egg noodles. C.Beef noodles.15.How many kinds of things do they need A.Two. B.Three. C.Four.听对话,回答下列小题。16.What happened to Dave A.His head hurt. B.His leg hurt. C.His arm hurt.17.How far did he run A.5 kilometers. B.6 kilometers. C.7 kilometers.18.What should Dave do A.Drink water. B.Stop running. C.Take medicine.19.Where is David on holiday A.England. B.Canada. C.America.20.What can David see from his bedroom window A.Boats. B.Lakes. C.Mountains.21.Who do they go with when taking walks A.A guide. B.A friend. C.A waiter.22.What did they do yesterday afternoon A.They took walks. B.They climbed mountains. C.They took a boat.23.Why is Tim angry A.Some people hurt animals.B.Some people cut down trees.C.Some people picked flowers.24.What will they do for nature A.Post articles online. B.Give a special show. C.Make an environmental video.25.Where will they show it A.At school. B.On the Internet. C.At home.二、听力填空(满分5分)Information SheetFacts the air and 26 are pollutedThings I do help to reduce 2728 to schoolmake full use of 29 and other school thingswish 30 students to join me三、完形填空(满分10分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Sun Jiarui’s parents have a restaurant. They don’t have much time to 31 Sun at home, so they usually take her to the restaurant. When Sun was a little girl, she could 32 do easy things like cleaning the tables in the restaurant. But as she grew older, she thought if she could help her parents cook, they wouldn’t be so 33 . So every time Sun’s father cooked, she would watch him 34 . Seeing his daughter was interested in cooking, Sun’s father 35 to teach her to cook.The first dish Sun cooked was fried eggs with tomatoes. Sun’s father was 36 that it tasted great. From then on, Sun kept learning and 37 .Now she is able to cook more than 50 dishes. Sun says she started cooking to help her 38 , but as she cooked more often, she really fell in love with it. When people ask about her dream, she says, “Maybe I will be a 39 and make more nice dishes.”Sun’s father often shares videos of his daughter on the Internet. Her stir frying moves (爆炒动作) surprise 40 on the Internet. Sun becomes popular because of her great cooking skills (技能).31.A.agree with B.think of C.look after D.worry about32.A.only B.still C.never D.also33.A.free B.full C.rich D.poor34.A.luckily B.easily C.quickly D.carefully35.A.forgot B.happened C.decided D.refused36.A.surprised B.sad C.bored D.angry37.A.thinking B.waiting C.standing D.practicing38.A.friends B.parents C.classmates D.teachers39.A.cook B.doctor C.driver D.magician40.A.no one B.anyone C.everyone D.someone四、短文填空(满分10分)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给词的正确形式填空。Danny isn’t strong or tall. He is the 41 (thin) kid of all the boys around, so his friends call him Bones. Every day, he talks more 42 laughs louder than anyone else, but he is really 43 (happy), because he is not good at sports.One day, Danny read the newspaper and the men’s marathon (马拉松) 44 (catch) his eye. The 45 (runner) were not so strong and they were more like Danny. They didn’t run fast. They just kept running. So Danny decided 46 (have) a try. “Boy, it’s better to do a little bit every day.” said mother. So Danny started his practice, and he kept on 47 (train) in the park every morning.48 the day of the race, there were 109 runners. They were all 49 (heavy) than Danny. They all started to run. Danny tried to catch up with them, 50 he couldn’t. Someone got tired halfway. Danny ran past 51 tall runner. He felt very surprised and happy at that time. 52 (sudden), he seemed to have endless energy. He passed another one and then a 53 (three) one. All the runners looked tired except Danny. He couldn’t see the people around but he could hear 54 (they) cheers. In the end, Danny 55 (win) the marathon. He raised his arms as he crossed the finish line.阅读理解(满分30分)AAre you interested in animals and nature Do you want to enjoy your summer holiday and learn something interesting and useful Here comes your chance! We have 3-day summer programmes! You can take part in many activities and meet with many animals—giraffes, pandas and tigers! This is the information about the programmes.Programme A Dates: 21st~23rd July, 2025 Days: Monday to Wednesday Time: 10:00 a.m.~4:00 p.m. Programme B Dates: 5th~7th August, 2025 Days: Tuesday to Thursday Time: 10:00 a.m.~4:00 p.m.Age: Students aged 9~16Programme cost: $200 for a member, $230 for a non-memberGroups: There are 2 programmes for you to choose from. Each programme needs at most 15 students.How to do it: Call us at 6625980 or visit our website www.Notes: 1. There are no free lunches because of different eating habits. You may bring a lunchbox or pay for your lunch at our restaurants. 2. Both programmes will start 2 days later if there is a heavy rain.56.If there is a heavy rain on 5th August, when will Programme B start A.On Wednesday. B.On Thursday. C.On Friday. D.On Saturday.57.How much should three members and three non-members pay for a programme A.$600. B.$690. C.$1,290. D.$1,690.58.What can we learn from the text A.A 9-year-old student can choose Programme A.B.We can see giraffes, pandas and lions in the programmes.C.There are over fifteen students in each programme.D.The two programmes will start no matter what happens.BI have a lot of friends. My best friend is Sally. She is 16 years old. She is 2 years older than me. We live in the same town and we began to know each other when we were young. Now we are classmates.Sally is tall and thin with long black hair. She has an oval (椭圆形的) face with big eyes, a high nose and a small mouth. Sally is helpful. When her friends have difficulties, she always tries her best to help them. Sally is one of the best students in our class. I like studying with her. She always helps me with my studies.Though we have the same hobbies and interests, we also have some differences. I am a _________ and like telling jokes. Sally, however, is serious and quiet. We believe in each other, so we are good friends. I hope we can keep our friendship forever.59.How old is the writer according to this passage A.16. B.14. C.12. D.10.60.What is the proper word in the sentence “I am a _________ and like telling jokes.” A.active B.afraid C.able D.angry61.What does the writer think of Sally A.She is sociable. (擅于交际的) B.She is outgoing.C.She is hard-working. D.She is serious, quiet and helpful.CIn our lives, we may meet persons with different personalities. What is your personality type Read about the following and find out.A dreamer thinks there is a “right” way to do things. This person wants to live in the “perfect world”. Dreamers like to do things in order. Many are good at listening and like to help others. Many dreamers work as teachers and often lead others.A partner wants to be in a group. For this person, rules are important. Partners pay attention to the rules and think everybody should follow them. They are often both serious and careful. Many do well as teachers, managers (管理者) and officers.For thinkers, understanding things is very important. They like to deal with problems and make new things. Thinkers are ________. They like to take the lead and win. They have very strong opinions. Many thinkers work as scientists (科学家), inventors and engineers.Artists want to be free. They don’t want to follow the rules all the time. They also like trying new things. They are lively and active and do well as musicians and writers.62.How many personality types are mentioned (提到) in the passage A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.63.What is important for partners A.Rules. B.A group.C.Right ways. D.Understanding things.64.Which of the following words can be put in ________ A.friendly B.creative C.lazy D.interesting65.What can we know about artists according to the passage A.They are serious and careful. B.They like to deal with problems.C.They like to do things in order. D.They like to experience something new.DHave you heard about “Survival (生存) Holidays” It is for children to go into the lonely (荒凉的) place for exciting activities, and their parents won’t go with them. During the activities, other grown-ups will not be around them, either.Many parents like “Survival Holidays” because they think being close to nature is good for children. Many children in big cities spend most time watching TV and playing computer games. “Survival Holidays” makes a big difference to their life.Is “Survival Holidays” a great idea Maybe it is. Children need more free time to play. And they need to be on their own. Parents like to see their children join in activities, but they think the activities should be controlled (被控制) by grown-ups. Children don’t know what to do when they meet difficulty. Even something like crossing a small river seems to be a hard thing. Children usually don’t know what to do in face of danger. Even small danger like getting their feet wet or falling down seems very terrible to them.The survival activities are good for children. Even years later they will still remember what they learned. Some learned to keep their head in dangerous times. Some learned how to stay away from danger. Others learned how to work in a team. All these will help them a lot in their life.66.How does the writer start the text A.By telling a story. B.By showing a fact.C.By giving an example. D.By asking a question.67.Why do many parents like “Survival Holidays” A.It has exciting activities. B.It makes a difference to their life.C.It helps children be close to nature. D.They can join it with their children.68.What does the example of “crossing a small river” want to show A.Parents should help their children.B.Children should learn to cross a river.C.Children have more free time to play.D.Children don’t know how to face difficulty.69.Which can NOT children learn from the survival activities A.How to work in a team. B.How to get good grades.C.Keep their head in danger. D.How to stay away from danger.70.Which can be the best title for the text A.Survival Holidays B.Love From ParentsC.Holidays With Parents D.Ways to Face Danger六、任务型阅读(满分10分)阅读下面短文,简略回答问题。Now many people go to work and school on buses, trains and bikes. However, some people dream of a day when they can fly in the sky.In Singapore, a company (公司) showed a flying taxi in 2019. When some people travel in flying taxis, there will be fewer cars on the roads. It can be less crowded. In the 3D space of the sky, cars could move around each other without bridges or roads. The taxis can also take off and arrive on rooftops (屋顶). That will save parking space on the ground. And flying is fun. It’s cool and interesting to fly in the sky every day on the way to work.However, some people don’t like flying cars. A fantastic scientist has a rocket company and a car company. It seems that he can make flying cars, but he says, “If the sky is full of flying cars, it will be noisier (更嘈杂). Something may fall on people’s heads more easily. It’s dangerous.” He thinks it’s much better to build lots of tunnels (隧道) underground.Are flying cars or taxis a good idea Shall we find other ways to solve the traffic problems 71.How do people go to work and school now 72.What did a company in Singapore show in 2019 73.Where can flying taxis take off and arrive 74.What does the scientist advise people to do to solve the traffic problems 75.Do you like flying cars Why or why not 七、补全对话(满分10分)根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。(Two boys, Jack and Tony, meet in the street. Tony is holding a football in his arm.)Tony: Hello, JackJack: Hey, Tony I’ve got an “A” in my English examTony: You really did a good job.Jack: 76 By the way, are you going to play football Tony: Not really. Actually, I just bought this football at Tom’s yard sale.Jack: Cool! 77Tony: Only four dollars.Jack: That’s a good price.Tony: Yes. And there are a lot of good things.Jack: I can’t wait to go there. 78Tony: Sure, I’d love to. But it’s nearly noon now. Let’s make it this afternoon.Jack: OK. How shall we get there Tony: 79Jack: Great, riding is fun. See you then!Tony: 80八、书面表达(满分15分)81.假如你是李明,你正在参加学校开展的“My favourite school day”的英语征文活动。你很喜欢你的学校生活,你想写一篇文章介绍你自己喜欢的上学日,你喜欢这一天的原因及你的感受等。提示:(1) Which day is your favourite school day (2) Why is it your favourite school day (3) How do you feel 注意:(1)文章需包含所给信息,可适当发挥。(2)条理清晰,语句通顺,语法正确。(3)60词左右(开头已给出,不计入总词数)。 Hello! My name is Li Ming. I am a student in Grade Seven. My favourite school day is___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.B【原文】Happy Thanksgiving Day, Tony.2.C【原文】We should do something useful to protect pandas.3.B【原文】What’s the largest animal on earth 4.C【原文】What do you think a friend should be like 5.C【原文】Can you help me hang up the photos 6.A【原文】W: What do you often do on weekends M: I often play tennis with my father.W: Did you play it last weekend M: Yes, I did.Question: What did the boy do last weekend 7.A【原文】M: What do you think the future will be like W: There will be fewer trees, and the environment will be in great danger.M: That sounds bad. What can we do then W: I think we can use less water and plant more trees. Everyone can play a part in saving the earth.Question: What does the woman advise people to do 8.B 9.C【原文】M: Hello, Kate. What a beautiful day!W: Yes, it is fine today.M: I hope you can come to my party next Sunday.W: What party M: Oh, I’m sorry, I forgot to tell you. That day is my birthday and I’m going to have a party. Would you like to come W: Sure, I’d love to. Thanks for inviting me.Question: What’s the weather like today Question: When is the boy’s birthday party 10.A 11.B 12.C【原文】M: Hi, Judy.W: Yeah, hi, Jeff.M: Judy, today is anna’s thirteenth birthday. Can you come to her birthday party this evening W: What’s today M: It’s Wednesday, the seventeenth.W: Ah, yes, I can, but I have to look after my little sister until my parents come back home. Maybe I’ll be a little late.M: I think that will be OK. By the way, what gift will you give her W: I’ll buy her a wallet. I saw her wallet was broken when we went shopping last time.M: That sounds a good idea. See you this evening.W: See you.Question: How old is anna Question: What day is today Question: What will Judy buy for Anna 13.A 14.C 15.B【原文】M: Mom, I want to make Yunnan noodles for lunch. Can you tell me how W: We don’t have enough rice noodles, my boy. Let’s make beef noodles.M: OK. Mom, what do we need to make beef noodles W: To make beef noodles, we need noodles and beef. Oh, one more thing, we also need some vegetables.M: I see. Let’s begin.Question: Where are the two speakers probably talking Question: What did they decide to make for lunch at last Question: How many kinds of things do they need 16.B 17.A 18.B【原文】A: Hello Diana.B: Hello Dave. How is everything going with you A: Not so good.B: What happened A: My right leg began to hurt after I ran this morning.B: Did you do any warm up exercises A: No, I forgot and I run 5 kilometers.B: That’s too much and it’s not right to run without warm up exercises.A: You are probably right. What should I do now B: You’d better stop running. If your legs still hurts, go to see a doctor.A: Okay, I will. Thanks for your advice.B: You’re welcome. Hope you will get better.19.B 20.C 21.A 22.C【原文】Hello, everyone. I am David from England. I’m on holiday here in Canada with my parents and we are really having a great time. We’re staying in a hotel near a lake and I can see the snowy mountains far away from my bedroom window. It’s the first time I’ve been to the mountains and I love it.We have been on lots of walks in the mountains. We have to go with a guide because we may easily get lost. Yesterday afternoon, we went for a boat trip around the lake, but we had to come back early. It started to rain heavily and we couldn’t even see the land. At last, we were a little bit hungry, but it was really fun.Q: Where is David on holiday Q: What can David see from his bedroom window Q: Who do they go with when taking walks Q: What did they do yesterday afternoon 23.B 24.C 25.B【原文】W: What are you doing, Tim M: I’m reading a newspaper. The report makes me angry.W: What’s the matter M: Some people cut down hundreds of trees for money.W: I see.M: I think we should do something to save nature.W: I agree. How about making a video about the bad environment M: Good idea. We can show it on the Internet. More people will know it.W: OK. Let’s do it now.Q: Why is Tim angry Q: What will they do for nature Q: Where will they show it 26.water 27.pollution 28.walk 29.paper 30.more【原文】Hello, everyone. I am on duty today. I’m going to talk about the environment. I see many trees are cut down. The air and water are polluted. As a student, I can try to save energy and help to reduce pollution.Firstly, I often walk to school. It can reduce air pollution. Secondly, I always turn off the lights when leaving the classroom. Thirdly, I always make full use of paper and other school things and never waste water. Lastly, I often plant trees with my classmates when spring comes every year. I wish more students to join me and make the earth more and more beautiful.31.C 32.A 33.B 34.D 35.C 36.A 37.D 38.B 39.A 40.C【导语】本文主要讲述了因出色的烹饪技巧而出名的女孩孙佳瑞。31.句意:因为他们没有太多时间在家照顾孙,所以他们通常会带她去餐馆。agree with同意;think of想起;look after照顾;worry about担心。根据“they usually take her to the restaurant”可知,因为没有时间照顾她,所以才把她带去餐馆。故选C。32.句意:当孙还是个小女孩的时候,她只能做一些简单的事情,比如在餐馆里清理桌子。only只是;still仍然;never从不;also也。根据“like cleaning the tables in the restaurant.”可知,她在小的时候只能做一些简单的事情,如清理桌子。故选A。33.句意:但是随着她渐渐长大,她想如果她能帮父母做菜的话,他们就不会那么工作满满了。free空闲的;full满的;rich富有的;poor穷的。根据“she thought if she could help her parents cook, they wouldn’t be so...”可知,如果能帮助父母,他们也就不会那么工作满满了。故选B。34.句意:所以每次孙的父亲做菜时,她都会仔细地看着他。luckily幸运地;easily容易地;quickly快速地;carefully仔细地。上文提到孙想帮助父母做菜,根据“So every time Sun’s father cooked, she would watch him ...”可知,此处应是指她很认真地看父亲做菜。故选D。35.句意:看到女儿对烹饪感兴趣,孙的父亲决定教她做菜。forgot忘记;happened发生;decided决定;refused拒绝。根据“Seeing his daughter was interested in cooking, Sun’s father … to teach her to cook.”可知,孙的父亲觉得女儿对烹饪感兴趣,所以决定教她做菜,decide to do sth表示“决定做某事”。故选C。36.句意:它尝起来味道很棒,这让她的父亲感到很惊讶。surprised感到惊讶的;sad悲伤的;bored感到无聊的;angry生气的。根据“The first dish Sun cooked was fried eggs with tomatoes.”可知,此处指孙做的西红柿炒蛋尝起来味道很好,使父亲感到惊讶。故选A。37.句意:从那时起,孙坚持学习和练习。thinking思考;waiting等候;standing站立;practicing练习。根据“From then on, Sun kept learning and…”可知,此处应是指不断地学习和练习做菜。故选D。38.句意:孙说,她开始做菜是为了帮助父母,但随着做菜的次数越来越多,她真的喜欢上了烹饪。friends朋友;parents父母;classmates同学;teachers老师。根据上文“she thought if she could help her parents cook,”可知,孙是为了帮助父母做菜。故选B。39.句意:或许我会成为一名厨师并做更多美味的菜肴。cook厨师;doctor医生;driver司机;magician魔术师。根据“and make more nice dishes.”可知,孙也许会成为一名厨师。故选A。40.句意:她的爆炒动作使网上的每一个人感到惊讶。no one没人;anyone任何人;everyone人人;someone某人。根据“Sun becomes popular because of her great cooking skills (技能).”可知,孙因其出色的烹饪技巧而广受欢迎。故选C。41.thinnest 42.and 43.unhappy 44.caught 45.runners 46.to have 47.training 48.On 49.heavier 50.but 51.a 52.Suddenly 53.third 54.their 55.won【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了丹尼参加马拉松并获胜。41.句意:他是所有男孩中最瘦的孩子,所以他的朋友叫他骨头。根据空前“the”以及“so his friends call him Bones.”可知,丹尼是男孩中最瘦的,空处应用形容词最高级,thin意为“瘦的”,最高级形式为thinnest。故填thinnest。42.句意:每天他说话声音比别人大,笑声也比别人响亮,但他其实很不开心,因为他不擅长运动。分析句子结构可知,空处需填连词,连接两个并列的谓语“talks more”和“laughs louder”,应用连词and。故填and。43.句意:每天他说话声音比别人大,笑声也比别人响亮,但他其实很不开心,因为他不擅长运动。根据“because he is not good at sports”可知,因为他不擅长运动,所以他不开心,空处应用形容词表示“不开心”,happy意为“开心的”,反义词为unhappy。故填unhappy。44.句意:有一天,丹尼看报纸时,男子马拉松比赛吸引了他的注意。根据句意可知,丹尼是在读报纸时注意到马拉松比赛的,句子应用一般过去时。catch one’s eye意为“吸引某人的注意”,空处应用catch的过去式caught。故填caught。45.句意:参赛者们并不强壮,他们更像丹尼。根据空前“The”以及空后“were”可知,空处应用名词复数形式,指代参加马拉松比赛的人,runner的复数形式runners符合题意。故填runners。46.句意:所以丹尼决定试一试。decide to do sth.意为“决定做某事”,空处应用动词不定式to have。故填to have。47.句意:于是丹尼开始了训练,他每天早上都在公园里坚持训练。keep on doing sth.意为“坚持做某事”,空处应用动名词形式,train意为“训练”,动名词形式为training。故填training。48.句意:比赛当天,有109名参赛者。根据“the day of the race”可知,空处需填介词,表示“在比赛当天”,应用介词on,首字母需大写。故填On。49.句意:他们都比丹尼重。根据空后“than”可知,空处应用形容词的比较级形式。heavy意为“重的”,比较级形式为heavier。故填heavier。50.句意:丹尼试图追上他们,但他做不到。根据“Danny tried to catch up with them”以及“he couldn’t.”可知,空处需填连词连接两个句子,表示转折关系,应用连词but。故填but。51.句意:丹尼超过了一个高个子参赛者。根据“tall runner”可知,空处应用不定冠词修饰名词,表示“一个高个子的参赛者”,应用不定冠词a。故填a。52.句意:突然,他似乎有了无穷的能量。分析句子结构可知,空处需填副词修饰整个句子,表示“突然”,sudden的副词形式为suddenly,首字母需大写。故填Suddenly。53.句意:他超过了另一个人,然后又超过了第三个人。根据句意可知,空处表示“第三个参赛者”,应用序数词third。故填third。54.句意:他看不到周围的人,但他能听到他们的欢呼声。根据空后“cheers”可知,空处需填形容词性物主代词修饰名词,表示“他们的欢呼声”,they的形容词性物主代词为their。故填their。55.句意:最后,丹尼赢得了马拉松比赛。分析句子结构可知,空处应填动词作谓语,句子应用一般过去时。win意为“获胜”,过去式形式为won。故填won。56.B 57.C 58.A【导语】本文是一则暑期动物自然主题项目的广告,主要介绍了项目的时间、参与年龄、费用、参与方式及注意事项等信息。56.细节理解题。根据“Both programmes will start 2 days later if there is a heavy rain”以及“Dates(5th~7th August),Days(Tuesday to Thursday)”可知,ProgrammeB原开始日是8月5日(周二),若当日下大雨,推迟2天后的开始日为8月7日(周四)。故选B。57.细节理解题。根据“Programme cost: $200 for a member, $230 for a non-member”可知,3名会员费用为3×200=600美元,3名非会员费用为3×230=690美元,总计600+690=1290美元。故选C。58.细节理解题。根据“Age: Students aged 9~16”可知,9岁学生可以选择Programme A。故选A。59.B 60.A 61.D【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者与好友Sally的年龄、外貌、性格特点以及两人之间的友谊。59.细节理解题。根据“She is 16 years old. She is 2 years older than me.”可推知作者的年龄为16-2=14岁。故选B。60.词句猜测题。根据“I am...and like telling jokes. Sally, however, is serious and quiet.”以及选项可知只有“active(活跃的)”与“喜欢讲笑话”和“Sally严肃安静”形成对比。故选A。61.细节理解题。根据“Sally is helpful...Sally is one of the best students...”以及“Sally, however, is serious and quiet.”可推知Sally的性格特点是严肃、安静且乐于助人。故选D。62.C 63.A 64.B 65.D【导语】本文主要介绍了四种不同的性格类型,包括梦想家、合作者、思考者和艺术家,并分别描述了每种性格类型的特点及适合的职业。62.细节理解题。根据“A dreamer...A partner...thinkers...Artists”可知,共四种性格类型。故选C。63.细节理解题。根据“For this person, rules are important. Partners pay attention to the rules and think everybody should follow them.”可知,规则对合作者来说很重要。故选A。64.推理判断题。根据“They like to deal with problems and make new things.”可知,思考者喜欢解决问题、创造新事物,creative“有创造力的”符合其特点。故选B。65.细节理解题。根据“They also like trying new things.”可知,艺术家喜欢体验新事物。故选D。66.D 67.C 68.D 69.B 70.A【导语】本文主要介绍了一种名为“生存假期”的冒险活动,讨论了这种活动的好处,包括让孩子们接触自然、学会独立面对困难和危险,以及团队合作等。66.细节理解题。根据“Have you heard about ‘Survival (生存) Holidays’ ”可知,作者通过提问的方式引入文章主题,故选D。67.细节理解题。根据文中“Many parents like ‘Survival Holidays’ because they think being close to nature is good for children.”可知,许多父母喜欢“生存假期”是因为它帮助孩子亲近自然,故选C。68.细节理解题。根据“Children don’t know what to do when they meet difficulty. Even something like crossing a small river seems to be a hard thing.”可知,通过“crossing a small river”这个例子,作者想说明孩子们不知道如何面对困难,故选D。69.细节理解题。根据最后一段“Some learned to keep their head in dangerous times. Some learned how to stay away from danger. Others learned how to work in a team. All these will help them a lot in their life.”可知,孩子们可以学会团队合作、在危险中保持冷静以及如何远离危险,但没有提到如何取得好成绩,故选B。70.最佳标题题。整篇文章主要讨论的是“生存假期”,因此最佳标题是“Survival Holidays”,故选A。71.On buses, trains and bikes. 72.A flying taxi. 73.On rooftops. 74.He advises people to build lots of tunnels underground. 75.Yes, I do. Because I think that will save parking space on the ground.(答案不唯一,言之有理即可得分。)【导语】本文是一篇说明文。文章讨论了当下人们上班上学的出行方式,提及2019年新加坡公司展示飞行出租车及其优势,也阐述了部分人不喜欢飞行汽车的原因,最后提出如何解决交通问题的思考。71.根据第一段“Now many people go to work and school on buses, trains and bikes.”可知,人们现在乘坐公交车、火车和骑自行车去上班和上学。故填On buses, trains and bikes。72.根据第二段“In Singapore, a company showed a flying taxi in 2019.”可知,2019年新加坡的一家公司展示了飞行出租车。故填A flying taxi。73.根据第二段“The taxis can also take off and arrive on rooftops.”可知,飞行出租车可以在屋顶起飞和到达。故填On rooftops。74.根据第三段“He thinks it’s much better to build lots of tunnels underground.”可知,科学家建议人们在地下建造许多隧道来解决交通问题。故填He advises people to build lots of tunnels underground。75.开放性作答,结合实际,言之有理即可。参考答案为Yes, I do. Because I think that will save parking space on the ground.76.Thanks (a lot). / Thank you (very much/ a lot). / Many thanks. / That’s very kind of you. 77.How much is it/ the football /How much does it / the football/ cost /What’s the price (of it/ the football) 78.Would you like to go with me /Would/ Could/ Can you go there with me /Would/ Could/ Can you take/ show me there. 79.How/What about riding a bike /Let’s go there by bike./Let’s ride a bike./Why don’t we/ not ride a bike/ bikes /How/What about by bike /Shall we get there by bike/ride a bike 80.See you (later/this afternoon/then)!/Bye!【导语】本文是一篇对话,主要内容是Jack告知Tony英语考“A”,二人聊起Tony买的足球,Jack邀Tony下午同去拍卖会,约定骑车前往并道别。76.根据“Tony: You really did a good job.”和“Jack: By the way, are you going to play football ”可知,此处是Jack对Tony的夸奖做出回应,故填Thanks (a lot). / Thank you (very much/ a lot). / Many thanks. / That’s very kind of you.77.根据“Tony: Only four dollars.”可知,此处是在询问这个足球的价格,故填How much is it/ the football /How much does it / the football/ cost /What’s the price (of it/ the football) 78.根据“Tony: Sure, I’d love to. But it’s nearly noon now. Let’s make it this afternoon.”可知,此处是Jack邀请Tony一起去汤姆的庭院拍卖会,故填Would you like to go with me /Would/ Could/ Can you go there with me /Would/ Could/ Can you take/ show me there.79.根据“Jack: Great, riding is fun.”可知,此处是Tony提议骑自行车去那里,故填How/What about riding a bike /Let’s go there by bike./Let’s ride a bike./Why don’t we/ not ride a bike/ bikes /How/What about by bike /Shall we get there by bike/ride a bike 80.根据“Jack: Great, riding is fun. See you then!”可知,此处是Tony回应Jack的告别,故填See you (later/this afternoon/then)!/Bye!81.例文Hello! My name is Li Ming. I am a student in Grade Seven. My favourite school day is Friday. Do you know why We have history and science lessons on Friday morning. They are my favourite subjects because they are interesting. I also like math. I think math is useful and it can help me study numbers. Our English teacher is very friendly to us. We all like her class. In the afternoon, there are only three classes, so I can go home earlier. I am happy on Friday.【详解】[总体分析]①题材: 本文是一篇材料作文;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:根据提示内容介绍自己最喜欢的上学日,适当增加细节,突出写作重点。[写作步骤]第一步:说明你自己喜欢的上学日是哪一天;第二步:介绍你喜欢这一天的原因;第三步:谈谈你的感受。[亮点词汇]①on Friday morning在周五上午②help sb. do sth.帮助某人做某事③be friendly to sb.对某人友好[高分句型]①They are my favourite subjects because they are interesting. (because引导的原因状语从句)②I think math is useful and it can help me study numbers. (宾语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 河北省唐山市2025—2026学年八年级英语上期末考试模拟试题.docx