安徽省芜湖市2025—2026学年七年级英语上期末考试模拟试题(含解析,含听力原文及音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

安徽省芜湖市2025—2026学年七年级英语上期末考试模拟试题(含解析,含听力原文及音频)

资源简介

安徽省芜湖市2025—2026学年七年级英语上期末考试模拟试题
【考试范围:全册】
(总分120分 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择(满分15分)
1.A. B. C.
2.A. B. C.
3.A. B. C.
4.What does John’s brother usually have for lunch
A.Bread and meat. B.Cakes and beef. C.Bread and pork.
5.What does Simon do every day
A.He reads books. B.He plays the piano. C.He plays ping pong.
听对话,回答各题。
6.Who is Tina
A.Paul’s sister. B.Paul’s cousin. C.Paul’s mother.
7.How old is Cindy’s cat
A.One year old. B.Two years old. C.Three years old.
听对话,回答各题。
8.What’s the girl’s new school like
A.Big and nice. B.Small but nice. C.Very big.
9.How many students are there in the girl’s class
A.16. B.17. C.60.
10.Where is the library
A.In the school. B.Near the classroom. C.Near the school.
你将听到一篇短文,短文后有五个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。
11.How old is Lily
A.13. B.14. C.16.
12.What is Lily’s favourite subject
A.Music. B.Maths. C.English.
13.What is Ms White good at
A.Playing football. B.Playing the piano. C.Singing and dancing.
14.When does Lily go to the music club
A.On Tuesday. B.On Thursday. C.On Friday.
15.What does Lily want to do at the school party
A.Make friends. B.Sing and dance. C.Play games.
二、听力填空(满分5分)
你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。
A birthday invitation from Lisa
Time On 16 25th. It is at 17 in the afternoon.
Place At Lisa’s home It is a small but 18 party.
Activities Eat delicious cake, 19 and ice cream. Play computer games.
Lisa asks Danny to call her 20 or tomorrow.
三、单项选择(满分10分)
21.My aunt’s brother is a doctor. ________ works in a hospital.
A.His B.He C.She D.Her
22.—You look so excited.
—Yeah! I’m going to see the National Flag Escorts (国旗护卫队) ________ the flag at Tian’anmen Square.
A.raise B.count C.change D.spend
23.—Wang Ling, can you help me ________ this maths problem
—OK. Let me help you.
A.get up B.work out C.play with D.put up
24.Elon Musk the CEO (总裁) of Tesla, is in Shanghai. Musk is his ________.
A.family name B.given name C.full name D.first name
25.All of us should try our best to make our Chinese dream ________.
A.come up B.come out C.come true D.come along
26.It’s bad for Simon to spend too much money on video games. He should learn ________ to manage money.
A.when B.what C.how D.where
27.—Teenagers should eat more vegetables and have milk and eggs often.
—I agree with you. They are ________ food.
A.sweet B.delicious C.healthy D.fresh
28.—What would you like to eat, Jane
—I’d like some ________, please. I have a sweet tooth.
A.cucumbers B.chicken C.fish D.chocolate
29.She felt ________ about the coming birthday party!
A.excited B.exciting C.excitedly D.unexciting
30.The music hall is across ________ the art building.
A.from B.on C.at D.about
完形填空(满分20分)
阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
A
Hello, everyone. I’d like to tell you about my 31 .
There are five buildings in my school: a classroom building, a library, a sports hall, an office building 32 a science building. My 33 is big. It’s on the first floor in the classroom building. The library is 34 the left of the classroom building. I like going to the library. There are a lot of books in it. 35 students come here, and they like reading books in the library. I also like the sports hall. I like 36 , and I play basketball in the hall after school, because I always want to stay 37 . We study many subjects. My 38 subject is English. Miss Miller is my English teacher, and she is very nice. I 39 my teachers and classmates here. 40 are very nice. I’m lucky at this school, and I like my school.
31.A.farm B.day C.school D.family
32.A.and B.or C.but D.so
33.A.city B.office C.hotel D.classroom
34.A.in B.on C.up D.for
35.A.Many B.Much C.No D.Little
36.A.baseball B.football C.basketball D.table tennis
37.A.healthy B.fat C.sweet D.tired
38.A.big B.cute C.small D.favourite
39.A.play B.plays C.love D.loves
40.A.She B.He C.It D.They
B
阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
When a bee sets out in the morning to 41 honey, it does not visit only flowers near at hand. It often goes more than a mile 42 its own hive(蜂房), but it never loses 43 way.
When a shower of rain comes on, it takes shelter(遮蔽,避难)in some little 44 in a wall, or perhaps among the 45 of a tree, or inside a large flower. When the sun peeps out again, it mounts up into the air, and flies swiftly(迅速地)home.
Bees gather not only honey, 46 also a kind of golden dust, from the 47 of flowers. They carry the dust home on their hind(后部的)legs. They use it to make bee—bread in the hive, 48 food for the young bees.
They also use the dust to make wax(蜂蜡), and with the wax they build a great 49 little cells.
They fill those cells with the sweet honey. The little cells 50 with honey are called the honey comb(蜂巢)。
41.A.look for B.look at C.look up D.look out
42.A.away B.from C.in D.at
43.A.their B.my C.his D.its
44.A.windows B.houses C.holes D.ways
45.A.leaves B.flowers C.grass D.seeds
46.A.and B.but C.or D.so
47.A.outside B.behind C.inside D.beside
48.A.by B.for C.with D.as
49.A.much B.number C.many D.lot
50.A.filled B.to fill C.filling D.fill
五、补全对话(满分10分)
根据对话内容和所给的句子选项,将对话补充完整,使其通顺达意,其中有两项多余。
Sally: Good morning, Mike.
Mike: Good morning, Sally.
Sally: 51
Mike: I’m fine, thanks.
Sally: 52
Mike: It’s a picture of the astronauts (宇航员) on Shenzhou-19.
Sally: Look! 53
Mike: She’s Wang Haoze, one of the astronauts on the spaceship.
Sally: Are these the other (另外的) two astronauts, too
Mike: 54
Sally: 55
Mike: Cai Xuzhe and Song Lingdong.
Sally: I want to know more about Shenzhou-19.
Mike: Me, too. I think we can surf the Internet (上网) and find out more.
Sally: OK. Let’s go.
A.Where are they
B.How are you
C.Who’s she
D.What’s this
E.Who’s this man
F.What are their names
G.Yes, they are.
六、阅读理解(满分34分)
A
Classical Music Club Opening hours: 5:00 p.m.—6:30 p.m. Day: Monday—Friday Activities: Beijing Opera (京剧), playing the erhu Age (年龄): 8 to 12 Telephone: 6263-0401 Ballet Club Opening hours: 5:30 p.m.—6:30 p.m. Day: Thursday and Friday Activities: ballet dancing Age: 12 to 13 Telephone: 863-0501
Chess Club Opening hours: 4:30 p.m.—6:00 p.m. Day: Tuesday Activities: playing chess Age: 10 to 13 Telephone: 6683-0401 Pop Music Club Opening hours: 3:30 p.m.—4:50 p.m. Day: Monday—Friday Activities: playing the drums, singing Age: 15 to 17 Telephone: 6694-0302
56.Where can you go if you have time from 3:00 to 5:00 in the afternoon
A.Classical Music Club.B.Ballet Club. C.Chess Club. D.Pop Music Club.
57.Jane is 8 years old. What can she learn (学习) after school
A.Perform ballet. B.Play the erhu. C.Play chess. D.Sing.
58.What number can Frank call if he wants to play chess
A.6263-0401. B.8693-0501. C.6683-0401. D.6694-0302.
B
1. One monk (和尚) shouldered two buckets of water. 2. Two monks shared the load.
3. None of the three monks wanted to carry water. 4. One night, a sudden fire broke out.
5. They worked together to put out the fire. 6…
59.The pictures above are ________.
A.a news report B.a story C.a postcard D.a notice
60.In Picture 3, the monks most probably talked about ________.
A.who to carry water B.how to put out the fire
C.who to wash clothes D.how to climb up the hill
61.What can we learn from the pictures
A.It never rains but it pours. B.A good book is a good friend.
C.All for one and one for all. D.Many hands make light work.
C
①On February 27th, Chengdu showed the torch (火炬) for the 2025 World Games (世运会), named “Bamboo Dream”. This is the first torch made for the event. People kept it in a beautiful Shu Brocade (蜀锦) box.
②The name “Bamboo Dream” means “chasing dreams.” The 72-centimeter-tall torch mixes the shape of bamboo and the Sanxingdui bronze statue (铜像), a famous ancient artwork. At the top, two bamboo shoots (竹笋) look like open arms to welcome the world.
③The torch uses green and silver colors. Green stands for Chengdu’s parks and green life. Silver means technology and energy. Together, they show China’s focus on nature and new ideas.
④Special designs cover the torch. The center has the Games’ mascots (吉祥物), “Shu Bao” and “Jin Zai”, and its logo. The fire outlet (出口) is like a sun crown from the Jinsha Site, and the base uses phoenix patterns (底座使用凤凰图案) from Sanxingdui. These details join ancient Chinese history and sports spirit together.
⑤The World Games is for sports not in the Olympics. Chengdu will host it from August 7th to 17th, 2025. The torch’s theme “Join the Games, Light the Dream,” invites everyone to share the joy of sports and friendship.
62.What is the height of the torch
A.0.7 metre. B.0.72 metre. C.0.75 metre. D.0.8 metre.
63.What does the silver color of the torch mean
A.Peace and health.B.History and culture.C.Nature and health. D.Technology and energy.
64.What is the best title of this passage
A.The 2025 World Games in Chengdu.
B.The Mascots of the 2025 World Games.
C.“Bamboo Dream”: The Torch for the 2025 World Games.
D.The History of the World Games.
65.Which of the following shows the structure (结构) of the text
A. B. C. D.
D
Huawei, a famous company in China, has made a new phone this year. It is called the Mate XT. This phone is special because it is the world’s first tri-fold (三折叠) smartphone and it can fold into three parts.
When it is folded, it is small and easy to put in your pocket, so you can use it anywhere. But when you open it, it becomes bigger, like a small TV, making it good for watching videos and playing games. The Mate XT has two colours. You can get it in red or black. The phone can take good pictures with its camera. It can also change languages quickly and help you write messages (信息) fast. What’s more, the Mate XT is good for students. It can help them with their schoolwork and learn new things. It’s like having a teacher in your pocket. If you want a phone to help you study, you will find it useful.
Huawei’s Mate XT is a great phone for many people. Its modern design and helpful features make it quickly become popular around the world.
66.What makes the Mate XT different from other phones
A.It is very big. B.It can fold into three parts.
C.It has two colours. D.It can be used to play games.
67.Why does the writer think the Mate XT is useful to students
A.It can take good pictures. B.It changes languages quickly.
C.It helps them write messages quickly. D.It provides a teacher in your pocket.
68.What is the main purpose (目的) of the article
A.To show how to use the Mate XT.
B.To talk about the Mate XT’s design and features.
C.To learn what makes the Mate XT in different colours.
D.To think about why we use smartphones.
E
Which animal has the stripes (条纹) of a zebra, the body of a horse and the head of a giraffe An okapi (霍加彼)! They mostly live in the east of Africa. Hidden (隐藏的) animals Okapis’ special stripes make them hard to be seen by other animals and people in the forest. No two okapis have the same stripes. People didn’t know they were real until 1901. Special sounds Okapis talk to each other in a way people can’t hear, called infrasound (次声波). That’s another reason why it’s difficult to find them in the forest. Endangered animals There are only about 30,000 okapis left in the world. People are cutting down trees and hurting them. To protect them, we should call on more people to join in protection activities.
69.Where do okapis mostly live
A.In the south of Africa. B.In the east of Africa.
C.In the south of Asia. D.In the east of Asia.
70.Why is it difficult to find okapis in the forest
①Because they talk in a special way. ②Because they are not real.
③Because they only come out a night. ④Because they have special stripes.
A.①② B.②③ C.①④ D.②④
71.What does the underlined word “Endangered” probably mean
A.濒临灭绝的 B.有趣的 C.可爱的 D.聪明的
72.How does the writer start the passage
A.By showing a fact. B.By asking a question.
C.By giving an example. D.By telling a story.
七、任务型阅读(满分6分)
A long time ago, there was an apple tree. A little boy loved to play around the tree.
As time went by, the boy grew up. He was six years old. One day, he walked to the tree and said, “I want to play with toys, but I need money to buy them.” “You can pick my apples and sell them,” the tree said. Then the boy took all the apples, but he disappeared (消失) for a long time.
At the age of 22, the boy came back and the tree was very excited. “Come and play,” the tree said. “I don’t have time to play. I have to work for my family. We need a house,” the boy replied (回复). “You can cut my branches (树枝) to build a house,” said the tree. So the boy cut all the branches off and left happily. But the tree didn’t hear from the boy for a long time and was sad again.
After many years, the boy came back again. The tree said, “Sorry, I don’t have anything for you now.” “I am tired. I just need a place to rest,” the boy replied. “Good! Old tree roots (根) are the best place to rest,” said the tree. The boy sat down and the tree was glad and smiled with tears.
73.What did the boy need at the age of six (不超过5个词)
74.Why did the tree feel sad again (不超过15个词)
75.What do you think of the tree (不超过15个词)
八、单词拼写(满分5分)
76.One of the r (原因) I love this city is its delicious food.
77.Mr Zhang knows a lot about colours. He thinks grey, white and black can m (匹配) any other colour.
78.A d (每日的) kind word warms more than a winter fire.
79.It is a good habit to write down important things on a n (笔记本).
80.AI will c (改变) people’s lives.
九、书面表达(满分15分)
81.假设你是学校English Club新录取的成员滕飞 (TengFei),下周你将在社团迎新见面会上用英语作自我介绍。请你根据表格中的内容,用英语写一篇发言稿。
要求:1. 内容应包括表格内所有要点,可适当发挥;
2. 词数60左右,首句和结尾已给出,不计入总词数;
3. 文中不得出现真实人名、校名等个人信息。
English Name Peter
Age 13
Class Class 2, Grade 7
English Teacher Miss Liu
Favorite Color Red
Hobby Reading books
Hello, everyone! I am TengFei,
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Thank you for listening!
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.A
【原文】A: What’s your favorite food in the dining hall, Mike
B: I love pizza. It’s delicious.
2.B
【原文】A: Is this your father’s guitar, Wendy
B: Yes. He often plays it on weekend.
3.B
【原文】A: Are there any lockers in the classroom
B: Yes, there are. We put our things in them.
4.B
【原文】W: John, what do you and your brother usually have for lunch
M: I usually have bread and milk, but my brother has cakes and beef.
5.C
【原文】W: What do you do to keep healthy, Simon
M: I have healthy food and do exercise. I play ping pong every day.
6.C 7.A
【原文】A: Paul, is this a photo of your family
B: Yes, these are my mother Tina and my father Frank.
A: Oh, I see. Who is the girl in a blue skirt
B: She is my sister Cindy.
A: Oh, I can see a white cat. Is it Cindy’s cat
B: Yes, it is only one year old now.
8.B 9.A 10.C
【原文】A: Hi, Betty. What is your new school like
B: It’s not big, but very nice. I like it.
A: What’s in your classroom
B: There are 17 desks and 16 chairs in my classroom.
A: Oh. Are there 17 students in your class
B: No, there aren’t. There are 16 students in my class. One of the desks is for our teachers.
A: Well. Is there a library in your school
B: No, there isn’t. But there is one near my school. We often read books there after school.
11.B 12.A 13.B 14.C 15.B
【原文】
My name is Lily. I am 14 years old and I am a student in the middle school. At school, my favourite subject is music. Our music teacher is Miss White. She is good at playing the piano. But there’s only one music lesson in a week, so I go to the music club on Friday afternoon. I want to sing and dance at the school party this weekend.
16.November 17.6/six 18.interesting 19.fruit 20.today
【原文】Dear Danny,
Are you busy on November 25th It is my birthday and I will have a birthday party. The party is at 6 in the afternoon. And it’s at my home. The party is small but interesting. We can eat delicious cake, fruit and ice cream. I have some new computer games. We can play them together. I think we will have a good time. Can you come Please call me today or tomorrow to let me know if you can come.
Your friend,
Lisa
21.B
【详解】句意:我姑姑的哥哥是一名医生。他在医院工作。
考查代词辨析。His他的,物主代词;He他,人称代词;She她,人称代词;Her她的,物主代词。根据“My aunt’s brother”和“...works in a hospital”可知,设空处需填写人称代词作主语,且指代人物为男性。故选B。
22.A
【详解】句意:——你看起来很兴奋。——是的!我即将去天安门广场观看国旗护卫队升旗。
考查动词辨析。raise升起;count数数;change改变;spend花费。根据“the National Flag Escorts (国旗护卫队) …the flag at Tian’anmen Square.”可知,此处表达国旗护卫队升旗,raise表示“升起(旗帜等动作)”,故选A。
23.B
【详解】句意:——王玲,你可以帮我解这道数学题吗?——好的。让我来帮你。
考查动词短语。get up起床;work out计算出,解决;play with和……玩;put up张贴。根据“help me...this maths problem”可知,说话者想让对方帮助自己“解决”数学问题。故选B。
24.A
【详解】句意:特斯拉首席执行官Elon Musk正在上海。Musk是他的姓氏。
考查名词辨析。family name姓氏;given name名;full name全名;first name名。英文姓名中名在前姓在后,结合“Elon Musk”可知,Musk是他的姓氏。故选A。
25.C
【详解】句意:我们所有人都应该尽我们最大的努力来实现我们的中国梦。
考查动词短语。come up上来;come out出来;come true实现;come along跟随。根据“make our Chinese dream”可知,是指实现中国梦。故选C。
26.C
【详解】句意:西蒙在电子游戏上花太多钱是不好的。他应该学会如何理财。
考查疑问词。when何时;what什么;how怎样;where在哪里。根据“It’s bad for Simon to spend too much money on video games. He should learn … to manage money.”可知,此处指学会如何理财,故选C。
27.C
【详解】句意:——青少年应该多吃蔬菜,经常喝牛奶和吃鸡蛋。——我同意你的看法。它们是健康食品。
考查形容词词义辨析。sweet甜的;delicious美味的;healthy健康的;fresh新鲜的。根据“Teenagers should eat more vegetables and have milk and eggs often.”可知,蔬菜、鸡蛋、牛奶都是健康的食物。故选C。
28.D
【详解】句意:——简,你想吃点什么?——请给我来点巧克力吧。我爱吃甜食。
考查名词辨析。cucumbers黄瓜;chicken鸡肉;fish鱼;chocolate巧克力。根据“I have a sweet tooth.”可知,Jane想要吃的是甜食,chocolate“巧克力”符合语境。故选D。
29.A
【详解】句意:她对即将到来的生日聚会感到兴奋!
考查形容词和副词辨析。excited兴奋的(形容词,修饰人);exciting令人兴奋的(形容词,修饰事物);excitedly兴奋地(副词);unexciting不令人兴奋的(形容词,修饰事物)。felt后常接形容词作表语,空处用于修饰人,所以形容词excited符合语境。故选A。
30.A
【详解】句意:音乐厅在艺术楼的对面。
考查介词辨析。from与……分隔;on在……上;at在;about关于。根据across from“在……对面”,固定短语。故选A。
31.C 32.A 33.D 34.B 35.A 36.C 37.A 38.D 39.C 40.D
【导语】本文主要描述了作者所在的学校环境和日常活动。
31.句意:我想跟你们讲讲我的学校。
farm农场;day天;school学校;family家庭。根据后文“There are five buildings in my school...”可知此处是介绍学校。故选C。
32.句意:我们学校有五栋楼:一栋教学楼、一个图书馆、一个体育馆、一栋办公楼和一栋科学楼。
and和,表并列;or或者,表选择;but但是,表转折;so所以,表因果。根据“a classroom building, a library, a sports hall, an office building...a science building”可知此处是并列列举学校里的建筑,用and连接。故选A。
33.句意:我的教室很大。
city城市;office办公室;hotel酒店;classroom教室。根据“It’s on the first floor in the classroom building.”可知此处说的是教室。故选D。
34.句意:图书馆在教学楼的左边。
in在……里面;on在……上面;up向上;for为了。on the left of“在……的左边”,固定短语。故选B。
35.句意:许多学生来这里,他们喜欢在图书馆看书。
Many许多,修饰可数名词复数;Much许多,修饰不可数名词;No没有;Little很少,修饰不可数名词。根据“students come here, and they like reading books in the library.”可知许多学生喜欢来图书馆看书,students是可数名词复数,用Many修饰。故选A。
36.句意:我喜欢篮球,放学后我在体育馆大厅打篮球,因为我总是想保持健康。
baseball棒球;football足球;basketball篮球;table tennis乒乓球。根据“I play basketball in the hall after school”可知此处说的是篮球。故选C。
37.句意:我喜欢篮球,放学后我在体育馆大厅打篮球,因为我总是想保持健康。
healthy健康的;fat胖的;sweet甜的;tired累的。根据“I play basketball in the hall after school”可知打篮球是为了保持健康。故选A。
38.句意:我最喜欢的科目是英语。
big大的;cute可爱的;small小的;favourite最喜欢的。根据“Miss Miller is my English teacher, and she is very nice.”可知此处说的是最喜欢的科目。故选D。
39.句意:我爱这里的老师和同学。
play玩;plays第三人称单数形式;love爱;loves第三人称单数形式。根据“Miss Miller is my English teacher, and she is very nice.”可知此处表达对老师和同学的爱,主语是I,动词用原形。故选C。
40.句意:他们非常好。
She她;He他;It它;They他们。根据“my teachers and classmates”可知此处指老师和同学们,用They指代。故选D。
41.A 42.B 43.D 44.C 45.A 46.B 47.C 48.D 49.C 50.A
【导语】本文介绍蜜蜂采蜜、避雨及利用花粉造蜂粮、蜂蜡筑巢等习性。
41.句意:当一只蜜蜂清晨出发去寻找蜂蜜时,它不会只光顾手边附近的花朵。
look for寻找;look at看;look up查阅;look out当心。结合语境,“look for”(寻找)符合蜜蜂出门找蜂蜜的语义。故选A。
42.句意:它常常会飞到距离自己蜂房一英里多远的地方,但它从不迷路。
away离开;from从……起;in在……内;at在(表示存在或出现的地点、场所、位置、空间)。“from”(离;从),“more than a mile from...”表示“离……一英里多远”。故选B。
43.句意:它常常会飞到距离自己蜂房一英里多远的地方,但它从不迷路。
their他们的、它们的;my我的;his他的;its它的。主语是“it”(指代蜜蜂),所以用“its”(它的),“lose one’s way”表示迷路。故选D。
44.句意:当下阵雨时,它会在墙上的一些小洞里躲避,或者可能在树的树叶间,又或者在一朵大花里面躲避。
windows窗户;houses房子;holes洞;ways道路。“holes”表示洞;孔,墙上的小洞适合蜜蜂躲避。故选C。
45.句意:当下阵雨时,它会在墙上的一些小洞里躲避,或者可能在树的树叶间,又或者在一朵大花里面躲避。
leaves树叶;flowers花;grass草;seeds种子。“leaves”表示“树叶”,“among the leaves of a tree”表示在树的树叶间,符合蜜蜂躲避的场景。故选A。
46.句意:蜜蜂不仅采集蜂蜜,而且采集一种金色的粉末,从花朵的里面。
and和;but但是;or或者;so所以。“not only...but also...”(不仅……而且……)是固定搭配,表示蜜蜂不仅采集蜂蜜,而且采集一种金色的粉末。故选B。
47.句意:蜜蜂不仅采集蜂蜜,而且从花朵的里面采集一种金色的粉末。
outside外面;behind在……后面;inside内部;beside在……旁边。“inside”(内部;里面),花朵里面有花粉(金色粉末)。故选C。
48.句意:它们用它(粉末)在蜂巢里制作蜂粮,作为幼蜂的食物。
by通过;for为了;with和……一起;as作为。“as”(作为),“as food for the young bees”表示作为幼蜂的食物。故选D。
49.句意:它们也用这种粉末制作蜂蜡,并用蜂蜡建造很多小蜂房。
much许多,修饰不可数名词;number数量;many许多,修饰可数名词复数;lot许多。“many”(许多),修饰可数名词复数“cells”(蜂房)。故选C。
50.句意:被蜂蜜填满的小蜂房被叫做蜂巢。
filled填满;to fill去填满;filling正在填满;fill填满,是动词原形。“filled”(填满;充满),“filled with honey”表示被蜂蜜填满,过去分词短语作后置定语修饰“cells”。故选A。
51.B 52.D 53.C 54.G 55.F
【导语】本文是Sally和Mike之间的一则对话。对话主要谈论神舟十九号上的宇航员。
51.根据下文“I’m fine, thanks.”可知,此处问候对方,选项B“你好吗?”符合语境。故选B。
52.根据下文“It’s a picture of the astronauts (宇航员) on Shenzhou-19.”并结合选项可知,此处询问这是什么,选项D“这是什么?”符合语境。故选D。
53.根据下文“She’s Wang Haoze, one of the astronauts on the spaceship.”可知,此处询问照片上的女士是谁,选项C“她是谁?”符合语境。故选C。
54.根据上文“Are these the other (另外的) two astronauts, too ”可知,此处为一般疑问句的回答,选项G“是的,他们是。”符合语境。故选G。
55.根据下文“Cai Xuzhe and Song Lingdong.”可知,此处询问姓名,选项F“他们叫什么名字?”符合语境。故选F。
56.D 57.B 58.C
【导语】本文是一份俱乐部信息表,涵盖了古典音乐社、芭蕾舞社、国际象棋社、流行音乐社的开放时间、活动内容、适用年龄及联系电话,便于不同需求的人群选择参与。
56.细节理解题。根据“Pop Music Club”中“Opening hours: 3:30 p.m.—4:50 p.m.”可知,下午3点到5点有时间可以去流行音乐社,故选D。
57.细节理解题。根据“Classical Music Club”中“Activities: Beijing Opera, playing the erhu”和“ Age: 8 to 12”可知,8岁的Jane放学后可以学习拉二胡,故选B。
58.细节理解题。根据“Chess Club”中“ Telephone: 6683-0401”可知,如果Frank想下象棋可以拨打6683-0401,故选C。
59.B 60.A 61.D
【导语】本文主要讲述了三个和尚的故事。
59.推理判断题。根据文章图片以及每张图片的文字说明可知,本文是一篇连环漫画,讲述了三个和尚的故事。故选B。
60.推理判断题。根据“None of the three monks 3 wants to carry water.”和图片可知,三个和尚都不想挑水,所以他们很可能在谈论谁去挑水。故选A。
61.推理判断题。根据漫画内容可知,一个和尚挑水喝,两个和尚抬水喝,三个和尚没水喝,最后突然发生了火灾,三个和尚齐心合力把火灭了,说明人多好办事。D选项“人多好办事。 ”符合题意。故选D。
62.B 63.D 64.C 65.B
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍2025年世界运动会火炬“Bamboo Dream”的相关信息,包括其命名、设计、颜色寓意、特殊图案及世界运动会的基本情况。
62.细节理解题。根据“The 72-centimeter-tall torch...famous ancient artwork.”可知,火炬高72厘米即0.72米。故选B。
63.细节理解题。根据“Silver means technology and energy.”可知,银色代表科技和能量。故选D。
64.最佳标题题。通读全文可知,文章围绕2025年世界运动会火炬“Bamboo Dream”展开,介绍其各方面信息,“‘Bamboo Dream’: The Torch for the 2025 World Games”能概括主旨。故选C。
65.篇章结构题。通读全文可知,①段引出火炬“Bamboo Dream”;②③④段分别从命名含义、颜色寓意、特殊设计介绍火炬;⑤段介绍世界运动会相关信息,结构对应选项B。故选B。
66.B 67.D 68.B
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了华为Mate XT的设计特点和功能等。
66.细节理解题。根据“This phone is special because it is the world’s first tri-fold smartphone and it can fold into three parts.”可知,Mate XT可以折叠成三部分,这让它有别于其他手机。故选B。
67.细节理解题。根据“It can help them with their schoolwork and learn new things. It’s like having a teacher in your pocket.”可知,作者认为Mate XT对学生很有用,是因为它为学生提供了一个口袋里的老师。故选D。
68.主旨大意题。通读全本可知,本文主要介绍了华为Mate XT可以折叠、有两种颜色以及功能。即主要告诉我们Mate XT的设计和特点。故选B。
69.B 70.C 71.A 72.B
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了霍加狓这种动物的特征、生活习性以及濒危现状。
69.细节理解题。根据“They mostly live in the east of Africa.”可知,霍加狓主要生活在非洲东部。故选B。
70.细节理解题。根据“Hidden animals”段“Okapis’ special stripes make them hard to be seen...”及“Special sounds”段“Okapis talk to each other in a way people can’t hear...”可知,①“特殊交流方式”和④“特殊条纹是难以发现的原因”。②“它们不是真实的”与原文“People didn’t know they were real until 1901”矛盾;③“仅在夜间活动”未提及。故选C。
71.词句猜测题。根据“Endangered animals”段“There are only about 30,000 okapis left...”及“people are cutting down trees and hurting them”可推知,“Endangered”意为“濒临灭绝的”。故选A。
72.细节理解题。文章开头以问题引入:“Which animal has the stripes of a zebra... ”,属于设问开篇。故选B。
73.He needed money. 74.Because it didn’t hear from the boy for a long time. 75.It is selfless and generous.
【导语】本文主要讲述的是一棵苹果树和一个男孩之间的故事,这棵苹果树为了满足男孩的需求付出了所有。
73.根据“He was six years old. One day, he walked to the tree and said, ‘I want to play with toys, but I need money to buy them.’”可知,这个男孩六岁时需要买玩具。故填He needed money.
74.根据“So the boy cut all the branches off and left happily. But the tree didn’t hear from the boy for a long time and was sad again.”可知,树又难过了,是因为很长一段时间没有收到男孩的消息。故填Because it didn’t hear from the boy for a long time.
75.开放性作答,结合实际,言之有理即可。参考答案为:It is selfless and generous.
76.(r)easons
【详解】句意:我喜欢这座城市的原因之一是它的美味的食物。reason“原因”,根据空前的“One of”可知,此处应用复数形式。故填(r)easons。
77.(m)atch
【详解】句意:张先生对颜色很了解。他认为灰色、白色和黑色可以搭配任何其他颜色。根据“Mr Zhang knows a lot about colours. He thinks grey, white and black can…any other colour.”及汉语提示和首字母可知,此处指的是能够匹配任何颜色,match“匹配”,情态动词后跟动词原形。故填(m)atch。
78.(d)aily
【详解】句意:每日一句友善的话语,比冬天的一把火更温暖。daily“每日的”,形容词。故填(d)aily。
79.(n)otebook
【详解】句意:在笔记本上写下重要的事情是个好习惯。根据中文提示及首字母n可知,notebook“笔记本”,可数名词,符合句意,由不定冠词a可知,此处应用单数。故填(n)otebook。
80.(c)hange
【详解】句意:AI将改变人们的生活。change“改变”,will后加动词原形,故填(c)hange。
81.例文:
Hello, everyone! I am TengFei. I am a new member of the English club of our school. My English name is Peter. I’m 13 years old. I am in Class 2, Grade 7. My English teacher is Miss Liu. My favorite color is red because it is the color of the fire. I am friendly and kind. I like to go to the library to read books on weekends. I want to be friends with everyone.
Thank you for listening!
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇发言稿;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:材料表格所给内容不得遗漏,可适当增加细节,以使行文连贯。
[写作步骤]
第一步,和大家打招呼,并介绍个人基本信息;
第二步,介绍自己的喜好和性格;
第三步,表达想和大家成为朋友的愿望,书写结语。
[亮点词汇]
①a member of……的成员
②on weekends在周末
③want to do sth.想要做某事
[高分句型]
①My favorite color is red because it is the color of the fire.(because引导的原因状语从句)
②I like to go to the library to read books on weekends.(不定式作目的状语)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表