安徽省蚌埠市2025-2026学年八年级英语上期末考试模拟题(含答案,含听力原文及音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

安徽省蚌埠市2025-2026学年八年级英语上期末考试模拟题(含答案,含听力原文及音频)

资源简介

安徽省蚌埠2025-2026学年八年级英语上期末考试模拟题
【考试范围:全册】
(总分120分 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择(满分15分)
1.Who does the boy talk to when he has problems
A. B. C.
2.What would the boy like to drink
A. B. C.
3. What should Eric put in the pot first
A. B. C.
4.Where did the girl go yesterday
A.The zoo. B.The library. C.The hospital.
5.What’s the difference between Vince and Michael
A.Vince has shorter hair. B.Michael has short hair. C.Vince is shorter than Michael.
听下面一段对话,回答两个小题。
6.Why can’t the boy’s father cook dinner
A.Because he is busy with the meeting.
B.Because he doesn’t know how to cook.
C.Because he won’t be home early tonight.
7.What will the boy probably do later
A.Cook some noodles for himself.
B.Go to a restaurant on his own.
C.Eat dinner at a friend’s house.
听下面一段对话,回答三个小题。
8.Where are the two speakers
A.On a train. B.At a ticket office. C.At home.
9.When will the late train get to Shanghai
A.11:00 p.m. B.10:00 p.m. C.8:00 p.m.
10.How much does the woman finally pay
A. 22. B. 40. C. 44.
你将听到一篇短文,短文后有五个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。
11.When did the speaker’s mother make a milkshake
A.Last Tuesday. B.Last Wednesday. C.Last Thursday.
12.What is the milkshake made from
A.Watermelon. B.Strawberries. C.Bananas.
13.What did the speaker’s mother add
A.Milk and honey. B.Cheese and honey. C.Yogurt and sugar.
14.To make the milkshake, how long did the blender work
A.Less than 4 minutes. B.Five minutes. C.More than 6 minutes.
15.What is the speaker going to do
A.Drink the milkshake. B.Sell the milkshake. C.Improve the milkshake.
二、听力填空(满分5分)
你将听到一篇短文,请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。
The Future Life
Time: in 16 years Environment: have a much 17 earth Job: fewer jobs for people because of 18 Live: the moon—the 19 place to live Wish: enjoy a(n) 20 sky every day
三、单项选择(满分10分)
21.—Would you like some tea
—No, thanks. I ________ drink it. I think milk is the best.
A.always B.often C.seldom D.usually
22.Sally’s really enjoying her new school for ________ there has been kind to her.
A.someone B.anyone C.everyone D.no one
23.—What do you think of this kind of kite
—Great! I have never seen a ________ one.
A.beautiful B.more beautiful C.much beautiful D.most beautiful
24.If you find something on fire in the room, you should ________ the electricity (电) and leave the house at once.
A.cut down B.cut off C.turn down D.turn on
25.—Mike, have you decided which city to travel to, Bengbu or Hefei
—Not yet. Maybe I ________ Bengbu to meet my friends this time.
A.visit B.visited C.will visit D.was visiting
26.—Food waste has been a serious problem in our school.
—That’s right. We should do something to help ________ it.
A.solve B.plan C.answer D.decide
27.We should exercise every day, even for 15 minutes. ________, 15 minutes of exercise is better than nothing.
A.In total B.At first C.For example D.After all
28.—Have you watered the flowers in the garden yet
—Yes, I ________ it already. I ________ it ten minutes ago.
have done; have finished B.did; have finished
C.did; finished D.have done; finished
29.Wu Jing was blind ________ birth but he never gave up ________ the face of difficulties, and finally became a famous musician.
A.at; in B.by; on C.at; on D.by; in
30.—Did you study for the math test last night
—________. I just played computer games.
A.Of course B.Not really C.No problem D.Sounds great
完形填空(满分20分)
A
阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Being street smart is an important skill to have and it’s a good way to take care of yourself.
Always carry your phone with 31 , but do not look at it while you are walking. Being able to communicate or call for help is important, 32 keep a list of useful phone numbers. But put your phone away while you are walking so that you can keep your 33 up and see what’s going on around. If you do need to check your phone, stop and look at it quickly.
Don’t wear earphones while you are out. If you have to 34 something when you’re out, use only one earphone or play it at a very low volume (音量).
Travel with 35 or family members when possible and never go anywhere with a stranger. It’s important to be 36 with strangers. Do not get into a stranger’s car.
37 dark and out-of-the-way places. Do not take shortcuts through dark areas, even if it will make your trip much faster. If you have to go to a place, and you’re not sure whether it’s safe or not, go 38 someone you know or speak to someone on the phone while you are there.
Run and shout if you feel unsafe. Run away as 39 as you can towards a police station, hospital, or nearby shop for help. Shout as loudly as you can 40 the attention of people around.
31.A.us B.me C.you D.them
32.A.because B.so C.though D.but
33.A.hands B.arms C.nose D.head
34.A.talk to B.listen to C.wait for D.look for
35.A.parents B.sisters C.brothers D.friends
36.A.careful B.patient C.kind D.angry
37.A.Avoid B.Find C.Visit D.Clean
38.A.to B.for C.with D.without
39.A.fast B.quick C.slow D.rapid
40.A.get B.getting C.got D.to get
B
Dear Jenny,
Blind boxes have become popular in China these days. When you buy one, you 41 know exactly what you’re going to find inside. Some people think it makes shopping 42 for them.
43 , I don’t really feel the same. I actually think blind boxes can encourage people to take a 44 . If you really want a certain toy from a blind box, you might not get it in the first box that you buy. So you buy 45 box, hoping that you’ll get the toy you want. Then you buy another, and another. Pretty soon, you’ve 46 all your money on them. That sounds like gambling (赌博) to me.
People do 47 taking risks, and not all risks are as harmful as others. I think it’s okay to buy a blind box once in a while. But we have to be careful not to be crazy about the feeling of gambling that blind boxes 48 . That will make it hard for us to give up buying. 49 you can stop yourself from spending all your pocket money on things like blind boxes, you will develop the 50 to control yourself! Part of growing up is learning self-control, after all.
41.A.always B.usually C.sometimes D.never
42.A.silent B.quiet C.fun D.boring
43.A.Besides B.Almost C.However D.Still
44.A.risk B.walk C.rest D.message
45.A.other B.another C.else D.the other
46.A.spent B.paid C.cost D.taken
47.A.hurt B.avoid C.enjoy D.continue
48.A.provide B.progress C.promise D.protect
49.A.As B.Although C.If D.Whether
50.A.knowledge B.ability C.sense D.record
五、补全对话(满分10分)
根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。
A: What do you think your life will be like in 20 years
B: I think I will be an astronaut.
A: An astronaut 51
B: No, I’m serious. I’ll fly rockets to the moon. Maybe I’ll also fly to other planets.
A: Oh, 52
B: I will live on a space station. How about you
A: I think I will be a newspaper reporter.
B: 53
A: Yes, I think so. But I will have less free time.
B: I don’t think so. With the help of computers and robots, people will have more time to relax. 54
A: I hope so. What do you think of the cities in the future 55
B: I’m not sure, but I think everyone should play a part in saving the earth from now on.
A.Where will you live
B.Are you kidding
C.Great. You will have plenty of time to relax.
D.Will they become more crowded or polluted
E.As a reporter, you will make more friends.
F.I think the cities will be more beautiful and less polluted.
G.Maybe we will have more vacations.
六、阅读理解(满分34分)
A
The 516 Arouca bridge —World’s longest pedestrian suspension bridge (人行天桥)
★Location (位置): in Portugal’s Arouca Geopark ★Fact: ●It took two years and $ 3.6 million to build the bridge before it opened on May 3, 2021. ●It is 516 meters long and lies 175 meters over the Paiva River.
★Timetable (时间表): Open Close April and October 9:00 a.m. 7:00 p.m. May to September 8:00 a.m. 8:00 p.m. November to March 9:00 a.m. 5:00 p.m.
★Pricing: Ticket Age Price Child 6-17 years old $10 Adult 18-65 years old $12 Senior Over 65 years old $10 Family A 2 adults + 1 child $30 Family B 2 adults + 2 children $40
★Note: ●Book tickets online as they are not available on site (现场). ●Children under the age of 6 are not allowed.
56.How many hours does the bridge open on July 10th
A.For 8 hours. B.For 10 hours. C.For 12 hours. D.For 24 hours.
57.How much should they pay if the Whites visit the bridge with their two children
A.$10. B.$30. C.$40. D.$48.
58.Which of the following is TRUE
A.The bridge is the second longest pedestrian suspension bridge in the world.
B.The bridge has been opened to the public for more than three years.
C.Visitors can either book tickets online or buy tickets on site.
D.5-year-old Sam can go to visit the 516 Arouca bridge with his parents.
B
Last year I had a trip with my friend, Nancy. The weather was cloudy except for one night. Nancy and I sat in the field and we felt relaxed. We talked about the fantastic trip, looking at the stars. “It’s a pity we don’t know which stars we’re looking at, Jenny,” said Nancy. “I know some of them,” I answered. Nancy felt surprised when I finally finished telling her all the names I knew.
My interest in stars began when I was eight. My aunt took me to a planetarium (天文馆). A guide showed us the groups of stars and told us stories about how they got their names. The stories were wonderful.
Everyone knows we can see the stars better when it’s not cloudy, but lots of people don’t realize that a bright moon also stops us seeing very much. I always look for the Plough (北斗星), because once I see that, I can find the North Star and other stars.
I wanted to learn more about the stars, so I took a course at the club. There are so many lights in the city that we have to go into the countryside to see any stars. I’m planning to make videos about stars in the countryside. I’ll post them online for everyone to watch. My great dream is to be an astronaut and I wish I could have a space travel.
59.How did Nancy feel after Jenny told her the names of stars
A.Relaxed. B.Surprised. C.Angry. D.Excited.
60.What is Jenny planning to do
A.Have space travel. B.Take courses online.
C.Make videos about stars. D.Give a talk about star names.
61.Which of the following would Jenny probably agree with
A.Students should move to the countryside.
B.Children’s favourite hobby is to write stories.
C.The best place to watch stars is the city center.
D.A bright moon may stop people from seeing very much.
C
Antarctica (南极洲) is one of the coldest places in the world. There is a penguin called Henry. The only thing he does all day is to swim in the cold water. He doesn’t like his life because it is boring for him. He wants to go out and see the world outside Antarctica. He tells it to his mother. However, his mother doesn’t allow him to go out.
But Henry leaves Antarctica. At first, he is so happy because the water is still cold and everything outside of Antarctica is different and beautiful. But he doesn’t know his mother is following him. As he swims far away, he finds that the water is warmer and warmer. And he feels exhausted, so he has to stop his trip. He is afraid and doesn’t know what to do.
At that time, he sees his mother: “I should listen to you, Mom.” His mother says, “It’s OK. I am sure you won’t leave Antarctica anymore.”
At last, Henry swims back to Antarctica with his mother.
62.Where does Henry live
A.In Africa. B.In Asia. C.In Antarctica. D.In Russia.
63.What does Henry do all day
A.He talks with his mom. B.He swims in the cold water.
C.He sings in the water. D.He plays with his friends.
64.What does the underlined word “exhausted” mean
A.疲劳的 B.兴奋的 C.羞愧的 D.可怕的
65.Where is this passage probably from
A.A newspaper. B.A storybook. C.A report. D.A guidebook.
D
Maybe you’ll meet a word that you don’t know when you read an English book. You may look it up in a dictionary. But what if there is no dictionary around you Don’t worry! There are some ways to help you guess the meaning of a word without a dictionary.
Read the whole sentence. First, go back and reread the whole sentence. You may forget what you are reading when you meet a new word. Then try to think about the content (内容) of the sentence.
Try guessing the meaning by the background. This will make the word different from other parts and then you will pick it from the rest of the sentence easily. You can often use other words in the sentence to help you find out the meaning of the unknown word.
Think about what else is happening in the sentence. For example, maybe you are looking at a sentence that says “It was a very sultry (闷热的) day in the middle of the summer.” You may understand each word but “sultry”. Think about what you know about summer. It is likely that “sultry” has something to do with the hot weather, which can help you understand the word easily.
In a word, don’t be afraid of new words. Try your best to understand them by using these ways. Then you can also understand the sentence or passage better.
66.What should you do first when you meet a new word
A.Ask others for help. B.Reread the whole sentence.
C.Look it up in a dictionary. D.Guess its meaning through other words.
67.What’s the structure of the passage
A.①\②③④\⑤ B.①②\③\④⑤ C.①\②③④⑤ D.①\②\③④⑤
68.What’s the best title for the passage
A.Some good ways of using a dictionary
B.How to learn English as well as possible
C.Some good ways of remembering new words
D.How to understand a word without a dictionary
E
What do you usually do with your pocket money Mitchell, an eleven-year-old boy in South Aria, has used his to save a rhino (犀牛).
In 2023, Mitchell heard about Osita, a baby rhino. Its mother had left it behind. Without help, it would soon die. Mitchell wanted to save the poor animal.
The boy used his pocket money to send Osita to an animal park in South Africa. Later, he raised (筹集) $7,000 for the rhino. Mitchell visits Osit a every weekend, playing with it and preparing its food. With good care, the rhino has been growing up happily and healthily. It now weighs 600 kilograms.
Over the years, the boy has learned more about wild animals. Every year, many animals are hunted and killed. Mitchell wants to stop this. He has spoken to 10,000 children around the world. He hopes more people will take action to save wild animals.
“Keeping wild animals safe needs many warriors (勇士), I will always be one of them,” Mitchell said, “I am only 11 years old. My journey has just started.”
69.How much money did Mitchell raise for Osita
A.$10,000. B.$7,000. C.$5,000. D.$600.
70.What does Mitchell do to help Osita
①keep it at home ②play with it ③prepare its food ④leave it behind
A.①② B.①③ C.②④ D.②③
71.What can we learn from the last paragraph
A.Mitchell plans to have a journey.
B.Mitchell thinks he is too young to be a warrior.
C.Mitchell thinks he is old enough to keep an animal.
D.Mitchell thinks more effort (努力) is needed to save wild animals.
72.In which unit of a text book can the text be found
A.Health Care. B.Science Study. C.Wild Animals. D.Travel Life.
七、任务型阅读(满分6分)
阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。
Asking people to a party is an art. You must think about what kind of party you’re going to have first. If it is a small party, you can just give a call to your friends and ask them to the party. You can even e-mail them or just leave a message for them.
Now, calling someone is an art too. First, give a call to your friend, and then begin the talk by asking them about their life and family. Ask them about their schedules on the day of the party. If they say they are free, you can ask them to the party directly (直接地). If the friend is not free, then ask him to try to find time for your party.
If you’re going to have a big party and need to ask lots of people to your party, you must decide how many people you want at your party. Then you can write a list of them and send them beautiful invitation cards, because you may not have so much time to give them a call each. You must send the cards a few days before the party so that they can have enough time to prepare for it.
73.How many ways can you use to invite your friends if you’re having a small party (不超过5个词)
74.If you’re having a big party, when should you send invitation cards (不超过10个词)
75.What does the passage tell us (不超过10个词)
八、单词拼写(满分5分)
76.Jim’s father is a great e (工程师). He built many bridges around the world.
77.In a restaurant or café, the m (菜单) is a list of meals and drinks that you can order.
78.I guess the temperature is b (……以下) zero because it’s freezing here.
79.Our school life is very interesting. We can c (选择) many different subjects to learn.
80.The music is so l (响亮的;大声的) that it may be noise for other people living nearby.
九、书面表达(满分15分)
81.假如你是李华,你的英国好友Jack想了解你对未来人生的思考及行动,请你给他写一封电子邮件,内容包括:
★你想成为什么样的人;
★你的理由;
★你的具体行动。
邮件要求:★80词左右,开头和结尾已给出,不计入总词数;
★文中不得出现真实的人名和校名。
Dear Jack,
How is everything going I’m writing to tell you
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Li Hua
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.C
【原文】W: What do you do when you have problems
M: I often talk with Mr. Wang, our English teacher. He helps me a lot.
2.B
【原文】W: What would you like to drink, tea or coffee
M: Neither. I’d like some milk.
3.C
【原文】A: Mom, should I put the tomatoes and the cabbage in the pot now
B: No, Eric. You should put the carrots in first.
4.B
【原文】M: Did you go to the zoo yesterday
W: No, I went to the library.
5.A
【原文】W: Do you think you’re different from Michael, Vince
M: Yes, Laura. For example, I have shorter hair than he does.
6.C 7.A
【原文】W: What are you going to eat for dinner tonight, Ben
M: I don’t know. My mom usually cooks, but she is having a meeting. She’s busy with her work.
W: What about your dad
M: He usually works late. He won’t be home before 9 pm today.
W: You could go to a restaurant.
M: I don’t like sitting at a table on my own. I feel lonely.
W: Can’t you cook something for yourself
M: I’m not a very good cook. Maybe I’ll just make some noodles.
8.B 9.A 10.C
【原文】M: Next, please.
W: Yes, how much does a D-train ticket to Shanghai cost
M: 52 yuan.
W: That’s really expensive. Are there any other trains going there today
M: Well, there’s the late train arriving here at 8 o’clock. The train stops at every station, so it takes 3 hours to get to Shanghai at night.
W: Are there any seat tickets left
M: Luckily, there are some seat tickets.
W: How much is one ticket then
M: 22 yuan.
W: That sounds better. I’d like two tickets, please.
M: OK, two tickets, late train to Shanghai. 44 yuan, please.
W: Here you are.
11.C 12.B 13.A 14.B 15.C
【原文】
My mother made a milkshake for me last Thursday evening and she taught me how to make it too. First, my mother washed fifteen fresh strawberries. Then she put them in the blender. Next, she added three spoons of honey into the milk and poured milk into the blender. After that, she turned on the blender and waited for five minutes. Finally, she poured the milkshake into a glass and finished it. It tasted great but it was not easy at all to make it. I’m going to go to the supermarket to buy some fruits and make a milkshake by myself next time. I think I can improve it.
16.fifty/50 17.cleaner 18.robots 19.possible 20.blue
【原文】
What do you think the future will be like in fifty years Here are my answers. In fifty years, our life will be different from now. We’ll have a much cleaner earth. There will be more trees and buildings. More and more people will play a part in saving the environment. There will be fewer jobs for people because robots can do more jobs, such as moving things over and over again. It is possible for people to live on the moon. I hope we will enjoy a blue sky every day.
21.C
【详解】句意:——你想要一些茶吗?——不,谢谢。我很少喝茶。我觉得牛奶是最好的。
考查频度副词辨析。always总是;often经常;seldom很少;usually通常。根据“No, thanks.”以及“I think milk is the best.”可知,此处是表达很少喝茶,觉得牛奶是最好的,所以应该用seldom。故选C。
22.C
【详解】句意:Sally真的很喜欢她的新学校,因为那里的每个人都对她很友善。
考查不定代词辨析。someone某人;anyone任何人;everyone每个人;no one没有人。根据“Sally’s really enjoying her new school”可知,Sally喜欢新学校,因为那里的每个人都对她很友善,所以用everyone。故选C。
23.B
【详解】句意:——你觉得这种风筝怎么样?——太棒了!我从未见过比这更漂亮的风筝。
考查形容词比较级。beautiful漂亮的,形容词原级;more beautiful更漂亮的,形容词比较级;much beautiful形式错误,much修饰比较级;most beautiful最漂亮的,形容词最高级。根据语境可知,此处是在将看到的风筝与之前见过的风筝进行比较,表示从未见过比这更漂亮的,所以应该用比较级more beautiful。故选B。
24.B
【详解】句意:如果你在房间里发现什么东西着火了,你应该切断电源并立即离开房子。
考查动词短语辨析。cut down砍倒;cut off切断;turn down调低;turn on打开。根据“If you find something on fire in the room, you should…the electricity and leave the house at once.”可知,此处表达着火的时候,需要切断电源以防止电击或火势扩大,确保安全。故选B。
25.C
【详解】句意:——迈克,你决定去哪个城市旅游了吗,蚌埠还是合肥?——还没有。也许这次我会去蚌埠见我的朋友们。
考查动词时态。根据“have you decided which city to travel to, Bengbu or Hefei ”以及“Not yet.”可知,迈克还没有决定去哪个城市旅游,所以此处是表示将来可能会去蚌埠,用一般将来时,其结构为“will+动词原形”。故选C。
26.A
【详解】句意:——食物浪费在我们学校一直是一个严重的问题。——没错。我们应该做一些事情来帮助解决它。
考查动词辨析。solve解决;plan计划;answer回答;decide决定。根据“Food waste has been a serious problem in our school.”及“We should do something to help…it.”可知,此处表达食物浪费是一个问题,需要“解决”。故选A。
27.D
【详解】句意:我们应该每天锻炼,即使只锻炼15分钟。毕竟,15分钟的锻炼也比不锻炼好。
考查介词短语。In total总共;At first起初;For example例如;After all毕竟。根据“15 minutes of exercise is better than nothing”可知此处表示“毕竟”15分钟的锻炼也比不锻炼好,用“After all”。故选D。
28.D
【详解】句意:——你给花园里的花浇水了吗?——是的,我已经浇完了。我十分钟前完成的。
考查现在完成时和一般过去时的用法。第一个空。根据“already”可知,此处强调动作已完成,用现在完成时,主语为“I”,现在完成时结构为have done;第二个空,根据“ten minutes ago”可知,此处描述过去发生的动作,用一般过去时,finish用过去式的finished。故选D。
29.A
【详解】句意:吴京出生时就失明了,但他从未在困难面前放弃,最终成为了一位著名的音乐家。
考查介词辨析。at在;in在……里;by通过;on在……上面。at birth“一出生”,in the face of“在……面前”,为固定短语。故选A。
30.B
【详解】句意:——你昨晚为准备数学考试学习了吗?——并没有。我光顾着玩电脑游戏了。
考查情景交际。Of course当然;Not really事实上不是;No problem没问题;Sounds great听起来很棒。根据“Did you study for the math test last night ”以及“I just played computer games.”可知,实际情况是并没有学习,B项符合。故选B。
31.C 32.B 33.D 34.B 35.D 36.A 37.A 38.C 39.A 40.D
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何培养街头智慧,保护自身安全的一些建议。
31.句意:随身携带手机,但走路时不要看手机。
us我们;me我;you你;them他们。根据“Always carry your phone with”可知,此处指随身携带你的手机,with you“随身带着”。故选C。
32.句意:能够交流或寻求帮助是很重要的,所以请保留一份有用的电话号码列表。
because因为;so所以;though虽然;but但是。根据“Being able to communicate or call for help is important, …keep a list of useful phone numbers.”可知,前后句为因果关系,前因后果,用so连接。故选B。
33.句意:但是走路的时候把手机收起来,这样你就可以抬起头来看看周围发生了什么。
hands手;arms胳膊;nose鼻子;head头。根据“see what’s going on around”可知,要抬起头来看看周围发生了什么。故选D。
34.句意:如果你外出时必须听一些东西,请只使用一个耳机或以非常低的音量播放。
talk to和……交谈;listen to听;wait for等待;look for寻找。根据“use only one earphone or play it at a very low volume”可知,此处指听一些东西。故选B。
35.句意:尽可能与朋友或家人一起旅行,不要和陌生人一起去任何地方。
parents父母;sisters姐妹;brothers兄弟;friends朋友。根据“or family members”可知,此处是与朋友或家人一起旅行。故选D。
36.句意:对陌生人要小心是很重要的。
careful小心的;patient耐心的;kind善良的;angry生气的。根据“with strangers. Do not get into a stranger’s car.”可知,此处指对陌生人要小心。故选A。
37.句意:避开黑暗和偏僻的地方。
Avoid避免;Find找到;Visit参观;Clean打扫。根据“Do not take shortcuts through dark areas”可知,此处指避开黑暗和偏僻的地方。故选A。
38.句意:如果你必须去一个地方,而且你不确定它是否安全,和你认识的人一起去,或者你在那里的时候和某人通电话。
to到;for为了;with和;without没有。根据“go…someone you know”可知,此处指和你认识的人一起去。故选C。
39.句意:尽可能快地跑向警察局、医院或附近的商店寻求帮助。
fast快地;quick快的;slow慢的;rapid迅速的。根据“Run away as…as you can”可知,此处指尽可能快地跑,修饰动词run用副词fast。故选A。
40.句意:尽可能大声地喊叫,以引起周围人的注意。
get动词原形;getting现在分词;got过去式;to get动词不定式。根据“Shout as loudly as you can … the attention of people around.”可知,此处指尽可能大声地喊叫的目的是引起周围人的注意,应用动词不定式作目的状语。故选D。
41.D 42.C 43.C 44.A 45.B 46.A 47.C 48.A 49.C 50.B
【导语】文章主要讲述了作者对于盲盒的看法,作者认为购买盲盒是一种赌博行为,同时作者也提醒人们要小心不要对盲盒带来的赌博感觉上瘾,要学会自我控制。
41.句意:当你买一个的时候,你永远不知道里面到底会是什么。
always总是;usually通常;sometimes有时;never从不。根据“Blind boxes”及常识可知,购买盲盒时,永远不知道里面是什么。故选D。
42.句意:有些人认为这让他们购物变得有趣。
silent沉默的;quiet安静的;fun有趣的;boring无聊的。根据“Some people think it makes shopping…for them.”及下文可知,有些人认为购买盲盒让购物变得有趣。故选C。
43.句意:然而,我真的没有同样的感觉。
Besides此外;Almost几乎;However然而;Still仍然。上文讲述有些人认为购买盲盒让购物变得有趣,下文讲述作者没有同样的感觉,前后句为转折关系,用however连接。故选C。
44.句意:我实际上认为盲盒可以鼓励人们去冒险。
risk冒险;walk步行;rest休息;message信息。根据下文“That sounds like gambling (赌博) to me.”可知,作者认为购买盲盒是一种冒险。故选A。
45.句意:所以你又买了一个盒子,希望你能得到你想要的玩具。
other其他的;another另一个;else其他的;the other两者中的另一个。根据“So you buy…box”可知,此处指又买了一个盒子,应用another。故选B。
46.句意:很快,你就把所有的钱都花在了它们上面。
spent花费,主语为人;paid支付,主语为人;cost花费,主语为物;taken花费,主语为物。根据“you’ve…all your money on them”可知,此处指把钱花在了盲盒上,主语为人,用spend。故选A。
47.句意:人们确实喜欢冒险,并不是所有的冒险都像其他的那样有害。
hurt受伤;avoid避免;enjoy喜欢;continue继续。根据“and not all risks are as harmful as others”可知,人们确实喜欢冒险。故选C。
48.句意:但是我们必须小心,不要对盲盒带来的赌博感觉上瘾。
provide提供;progress进步;promise承诺;protect保护。根据“the feeling of gambling that blind boxes…”可知,此处指盲盒带来的赌博感觉,provide“提供”符合语境。故选A。
49.句意:如果你能阻止自己把所有的零用钱都花在像盲盒这样的东西上,你就会培养控制自己的能力!
As当……时;Although虽然;If如果;Whether是否。根据“…you can stop yourself from spending all your pocket money on things like blind boxes, you will develop the…to control yourself!”可知,前句为后句的肯定条件,应用if引导条件状语从句。故选C。
50.句意:如果你能阻止自己把所有的零用钱都花在像盲盒这样的东西上,你就会培养控制自己的能力!
knowledge知识;ability能力;sense感觉;record记录。根据“you will develop the…to control yourself”可知,此处指培养控制自己的能力。故选B。
51.B 52.A 53.E 54.G 55.D
【导语】本文是一段关于未来生活的对话,对话中两人分别阐述了自己20年后的职业设想,并围绕未来生活的一些方面展开了交流。
51.根据“I think I will be an astronaut.”以及“No, I’m serious.”可知,设空处是对对方想成为宇航员这件事表示怀疑,选项B“你在开玩笑吧?”符合语境。故选B。
52.根据“I will live on a space station.”可知,设空处应询问对方住在哪里,选项A“你将住在哪里?”符合语境。故选A。
53.根据“I think I will be a newspaper reporter.”以及“Yes, I think so. But I will have less free time.”可知,设空处是对对方将成为记者这件事发表看法,且与空闲时间有关,选项E“作为一名记者,你会交到更多的朋友。”虽然未直接提及空闲时间,但整体是在围绕记者这一职业可能带来的情况交流,且后续提到空闲时间少,形成一定呼应,此选项符合语境。故选E。
54.根据“With the help of computers and robots, people will have more time to relax.”以及“I hope so.”可知,设空处应是进一步阐述与人们有更多放松时间相关的内容,选项G“也许我们会有更多的假期”符合语境。故选G。
55.根据“What do you think of the cities in the future ”可知,设空处应该是对未来城市的看法,选项D“它们会变得更拥挤还是污染更严重?”和选项F“我认为城市会更美丽,污染更少。”都是关于未来城市的观点,但结合后文“I’m not sure, but I think everyone should play a part in saving the earth from now on.”可知,前文应该是提出了关于未来城市可能存在的问题,选项D符合语境。故选D。
56.C 57.C 58.B
【导语】本文介绍了世界上最长的人行天桥——516 Arouca桥的相关信息,包括其位置、建设事实、开放时间、票价以及注意事项。
56.细节理解题。根据文章中的时间表部分,May to September的开放时间为8:00 a.m.至8:00 p.m.,计算可得开放时间为12小时。7月10日属于这个时间段,所以桥在7月10日开放12小时。故选C。
57.细节理解题。根据文章中的票价部分,Family B的票价为2 adults + 2 children共$40。如果Whites一家(两个成人和两个孩子)参观这座桥,他们应该支付40美元。故选C。
58.推理判断题。根据文章中的事实部分,该桥于2021年5月3日开放,计算至今已超过三年,所以B选项“这座桥已经向公众开放超过三年了”是正确的。故选B。
59.B 60.C 61.D
【导语】本文是一篇记叙文。作者Jenny讲述了自己对天文学的浓厚兴趣,从八岁时参观天文馆开始,到与朋友Nancy的观星经历,并分享了自己对于观星的知识、未来的计划以及成为宇航员的梦想。
59.细节理解题。根据“Nancy felt surprised when I finally finished telling her all the names I knew.”可知,当Jenny告诉Nancy所有她知道的星星的名字后,Nancy感到很惊讶。故选B。
60.细节理解题。根据“I’m planning to make videos about stars in the countryside.”可知,Jenny正计划去乡下制作关于星星的视频。故选C。
61.细节理解题。根据“...lots of people don’t realize that a bright moon also stops us from seeing very much.”可知,很多人没有意识到明亮的月亮也会妨碍人们观看到很多星星。故选D。
62.C 63.B 64.A 65.B
【导语】本文主要讲述了一只名叫亨利的小企鹅,因厌倦了南极单调的生活而离家出走去探索外面的世界,但在旅途中感到疲惫和害怕,最终在妈妈的陪伴下返回南极的故事。
62.细节理解题。根据“Antarctica (南极洲) is one of the coldest places in the world. There is a penguin called Henry.”可知,亨利是一只生活在南极洲的企鹅。故选C。
63.细节理解题。根据“The only thing he does all day is to swim in the cold water.”可知,亨利整天所做的事情就是在冷水里游泳。故选B。
64.词句猜测题。根据“As he swims far away, he finds that the water is warmer and warmer. And he feels exhausted, so he has to stop his trip. He is afraid and doesn’t know what to do.” 可知,亨利游了很远的路,结果是他不得不停止旅行并且感到害怕。由此可以推断,长时间的游泳使他感到身体非常疲惫。故选A。
65.推理判断题。根据文章内容可知,本文通过讲述一只名叫亨利的企鹅的故事,传达了一个道理。这种以动物为主角、情节简单且富有教育意义的叙事方式是童话故事书的特征。故选B。
66.B 67.A 68.D
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了在没有字典的情况下,如何通过一些方法来猜测生词的含义。
66.细节理解题。根据文章第二段“First, go back and reread the whole sentence.”可知,当遇到一个新单词时,首先应该重新阅读整个句子。故选B。
67.篇章结构题。根据文章内容可知,第一段引出主题,即没有字典时如何猜测生词的含义;第二、三、四段分别介绍了三种猜测生词含义的方法;最后一段总结全文,鼓励读者不要害怕新单词,并尝试使用这些方法来理解它们。因此,文章的结构是①\②③④\⑤。故选A。
68.最佳标题题。根据文章第一段“But what if there is no dictionary around you Don’t worry! There are some ways to help you guess the meaning of a word without a dictionary.”以及全文内容可知,本文主要介绍了在没有字典的情况下如何理解生词的含义。因此,最好的标题是“How to understand a word without a dictionary”(如何在没有字典的情况下理解一个单词)。故选D。
69.B 70.D 71.D 72.C
【导语】本文主要讲述了一个11岁的男孩用自己的零花钱并筹集了7000美元救了一头犀牛宝宝,之后呼吁更多人来拯救野生动物的善行。
69.细节理解题。根据“Later, he raised (筹集) $7,000 for the rhino.”可知,米切尔筹集了7000美元。故选B。
70.细节理解题。根据“Mitchell visits Osit a every weekend, playing with it and preparing its food.”可知,米切尔每个周末都会去拜访奥西塔,和它一起玩耍,为它准备食物。故选D。
71.细节理解题。根据“He hopes more people will take action to save wild animals.”可知,他希望更多的人采取行动来拯救野生动物。故选D。
72.推理判断题。通读全文可知,本文主要讲述了小男孩保护野生动物的故事,因此能在C项“野生动物”中读到。故选C。
73.Three ways. 74.A few days before the party. 75.How to ask people to a party.
【导语】本文主要介绍了如何根据派对规模的大小,采用不同的方式来邀请他人参加聚会。
73.根据“If it is a small party, you can just give a call to your friends...You can even e-mail them or just leave a message for them.”可知,邀请朋友参加小型聚会有三种方式:打电话、发邮件和留言。故填Three ways.
74.根据“You must send the cards a few days before the party so that they can have enough time to prepare for it.”可知,举办大型聚会时,应该在派对开始前几天寄出邀请函。故填A few days before the party.
75.根据全文内容可知,文章第一段总起,指出邀请别人参加聚会是一门艺术,随后分段介绍了邀请别人参加小型聚会和大型聚会的不同方式。因此,本文主要讲述了如何邀请别人参加聚会。故填How to ask people to a party.
76.engineer/ngineer
【详解】句意:吉姆的父亲是一位伟大的工程师。他在世界各地建造了许多桥梁。根据汉语提示及首字母提示可知,此处应填入名词engineer,意为“工程师”。故填engineer。
77.menu/enu
【详解】句意:在餐厅或咖啡馆,菜单是您可以点的餐点和饮料清单。定冠词后填名词menu“菜单”,作主语。故填menu。
78.below/elow
【详解】句意:我猜温度在零度以下,因为这里很冷。根据句意和首字母以及括号内提示词可推断这里表示“在……以下”,below“在……以下”,介词。故填below。
79.(c)hoose
【详解】句意:我们的学校生活很有趣。我们可以选择许多不同的科目来学习。根据“can”以及汉语和首字母提示可知,此处位于情态动词后应用动词原形choose“选择”。故填(c)hoose。
80.(l)oud
【详解】句意:音乐声太大了,对住在附近的人来说可能是噪音。根据汉语及首字母提示可知,loud“大声的”,形容词作表语。故填(l)oud。
81.
例文
Dear Jack,
How is everything going I’m writing to tell you about my vision for the future. I aspire to become a scientist, driven by a deep curiosity about the mysteries of the universe and a desire to contribute to society through innovation. My passion for science, especially physics and astronomy, fuels my ambition. To achieve this, I’m focusing on my studies, especially in math and science courses. I also participate in science competitions and read widely to expand my knowledge. I believe with hard work and perseverance, I can make my dream come true.
Li Hua
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇电子邮件;
②时态:时态主要为“一般现在时”;
③提示:写作要点已明确给出,包括想成为的人、理由及具体行动。作者没有遗漏任何要点,且在保证内容完整性的基础上,适当添加了细节,如对科学的热爱及具体的学习活动,突出了写作重点。
[写作步骤]
第一步,表明写作意图。作者通过“I’m writing to tell you about my vision for the future”直接表明了写信的目的,即分享自己对未来的设想。
第二步,具体阐述写作内容。作者从三个方面进行了详细阐述:首先,表明自己想成为科学家。其次,给出了成为科学家的理由。最后,描述了为实现梦想所采取的具体行动;
第三步,书写结语。作者以“I believe with hard work and perseverance, I can make my dream come true”作为结语,表达了对实现梦想的坚定信念,并隐含了对Jack的鼓励和期待。
[亮点词汇]
①aspire to渴望,志在
②driven by由……驱动
③contribute to为……做贡献
④fuel my ambition激发我的雄心壮志
⑤focus on专注于
[高分句型]
①I aspire to become a scientist, driven by a deep curiosity about the mysteries of the universe and a desire to contribute to society through innovation.(复合句,通过“driven by”引出原因状语)
②To achieve this, I’m focusing on my studies, especially in math and science courses.(动词不定式作目的状语)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表