资源简介 四川成都新人教版八年级英语上册期末质量检测试卷第一部分 听力(共30小题;计30分)一、听句子,根据所听到的内容选择正确答语。每小题念两遍。(共5小题;每小题1分,计5分)1.A.Yes, I do. B.Yes, she does. C.No, he isn’t.2.A.He read newspaper at home. B.He is a dentist. C.He was great.3.A.To Beijing. B.At 9:30 p.m. C.On Sunday.4.A.He went shopping. B.He is watching TV. C.He often exercises.5.A.Three kilometers. B.Twice a week. C.For two hours.二、听句子,选择与所听句子内容相符的图片。每小题念两遍。(共5小题;每小题1分,计5分)A. B. C. D. E.6. 7. 8. 9. 10.三、听对话,根据对话内容及问题选择正确答案。每小题念两遍。(共10小题;每小题1分,计10分)听下面一段对话,回答下列两个小题。听对话,回答以下各小题。11.What are the speakers talking about A.The running race. B.The tennis game. C.The high jump.12.Who does Leo think may win tomorrow A.Dick. B.Andy. C.Carl.听对话,回答以下各小题。13.How often does Bob use the Internet A.Every day. B.Sometimes. C.Hardly ever.14.What does Anna usually use the Internet to do A.Send emails. B.Learn English. C.Do the shopping.听对话,回答以下各小题。15.Where did Tim go for the summer vacation A.To the city. B.To the park. C.To the countryside.16.Who did Tim visit A.His grandparents. B.His friends. C.His parents.17.What did Tim often do in summer when he was a child A.He went boating. B.He went fishing. C.He went climbing.听对话,回答以下各小题。18.When does Helen usually go to the movies A.On weekends. B.On Monday. C.On Wednesday.19.What kind of movies does Helen like best A.Action movies. B.Comedies. C.Sitcoms.20.Why does Helen choose Screen City A.Because it is the closest.B.Because it has the best seats.C.Because it has the biggest screens.四、听短文,根据短文内容完成图表中所缺信息。短文念三遍。(共5小题;每小题2分,计10分)听短文,根据短文内容完成图表中所缺信息。短文念三遍。听短文,根据短文内容完成所缺信息。短文念三遍。Barbecue (烧烤) in the USAthe time It usually starts in May and ends in 21 .22 meat, vegetables, hamburgers, hot dogs, potato chips, potato salad, iced tea, cola and juicebarbecue restaurants in Texas ● They are so popular 23 that people have to wait for hours. ● The restaurants often give people 24 as gifts for long hours of waiting.the reasons for its popularity ● It is 25 than a common meal. ● People can slow down and have a good time with their family, friends and neighbors.第二部分 基础知识运用(共20小题;计30分)五、选择填空(共5小题;计10分)阅读下面短文,从方框内的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。A.get bored B.go to the movies C. on weekends D.spend time E. work hardDo you enjoy living in a city Here are some good points. It is often easier to find a job and you have more public transport (公共交通) to choose. Also, city life is full of interesting activities and you will never 26 . For example, you can eat in good restaurants, visit museums and 27 . What’s more, when you want to relax, you can 28 in a park feeding the ducks or reading a book. However, living in a city also has bad points. For one thing, you must 29 to make enough money because it is often very expensive to live in a city. Also, public transport is usually crowded, and even the parks can become full of people 30 . Besides, although there are many people in the city, it is still possible to feel lonely (孤单的).六、补全对话(共5小题;计10分)根据对话内容,从下面选出最佳选项补全对话。A: Hello! Mark! The winter vacation is coming. 31B: I’m going to visit Harbin. My cousin Linda told me it is really interesting there. 32A: Oh. Did she buy anything special B: 33A: Did she do anything interesting B: 34 Let me show you.A: Wow! She really had a great time.B: Yes. How about you Are you going to go out with your parents A: 35 I want to be a sports star when I grow up.B: That’s cool.A.She went there last year.B.What do you plan to do C.She took quite a few photos.D.No. I am going to take basketball lessons.E.Of course. She bought some Russian bread for me.七、完形填空阅读下面两篇短文,根据短文内容,从A、B、C三个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(共10小题;计10分)Some people don’t think high school boys worry about many things, 36 they do. And what worries them may 37 you! Now let’s have a look!Their looks.This was a big surprise for me. It seems that they 38 their looks more than some girls! One mom said her daughter cut her hair once a year. But her 39 made her mad. He spent a long time making sure his hair looks 40 every day!Parents talking with teachers.Another mom said her son has worries too. If he 41 something with his teacher, his teacher will call his mom and tell her everything he does. He’s also 42 that she often speaks to the headmaster because they are good friends.Having friends.Fitting in (融入) is a real 43 in high school. Boys always worry that their friends will leave them out of a group. The feeling of not fitting in 44 upsets them.Doing well in school.Studies are always important to students. Some may get worried, but it is quite 45 to worry about study and homework.36.A.but B.and C.so37.A.help B.catch C.surprise38.A.care about B.talk about C.think about39.A.friend B.daughter C.son40.A.long B.right C.curly41.A.finds B.meets C.shares42.A.upset B.glad C.interested43.A.reason B.experience C.problem44.A.certainly B.hardly C.clearly45.A.difficult B.normal C.cool第三部分 阅读理解(共20小题;计40分)八、阅读下面两篇短文,根据短文内容选择最佳选项。ADo you think that you are not outgoing enough Read the following rules. They will help you.Feel comfortable. Always be clean. Take a shower, brush your teeth, and try to look nice. Dress in clothes that make you feel good and comfortable. Those make you feel more confident (自信的).Smile more often. Try to smile more often at people. It will get them to think that you are friendly. Then they’ll talk to you more even if they don’t know you.Just talk. Some people worry about talking because they think, “What am I going to talk about with that person ” Outgoing people don’t even think about it. They just go up to people and say what they think.Read the news! Don’t just stay at home and do nothing. Surf the Internet for news and information, and talk about it when you’re with friends.46.How many rules can we read A.Three. B.Four. C.Five. D.Six.47.What will happen if we smile more often A.We’ll be clean always. B.Other people will feel confident.C.We’ll worry about talking. D.Other people will talk to us more.48.What should we do at home A.Do nothing. B.Learn about information online.C.Talk about news. D.Play with friends.49.What is the structure of the passage A. B. C. D.50.What’s the best title for this passage A.How to Be Outgoing B.How to Be ComfortableC.When to Help Friends D.What to Talk aboutBLi Fang, a thirteen-year-old Chinese girl, likes eating snacks (零食) very much, such as ice cream and cakes. As a result, she becomes overweight.Today in China, there are many children like Li Fang. They like snacks. They don’t eat enough healthy foods like fruit and vegetables. It is very bad for their health. Poor eating habits are a serious problem.Health experts (专家) say that children should have healthy eating habits. First, they must eat regular meals. Second, they should begin with a good breakfast. Third, they should have different kinds of foods, such as fruit, vegetables, eggs, milk, meat and so on. Fourth, children shouldn’t eat too many snacks. Last but not least, they had better not eat fried foods. They are delicious, but eating too much is unhealthy.If children do as the experts say, they won’t become fat. They will be healthier. Students won’t become tired at school, and they will have enough energy to study well.51.How does the writer start the passage A.By asking a question. B.By giving an example.C.By telling a joke. D.By giving some ideas.52.What’s the meaning of the underlined word “overweight” in paragraph 1 A.Too heavy. B.Very thin. C.So short. D.Quite tall.53.What does the underlined word “It” refer to A.A Chinese child like Li Fang. B.Li Fang’s favorite food.C.No eating enough healthy food. D.Eating fruit and vegetables.54.What can we know from Paragraph 3 A.The experts eat very well. B.Children have four meals a day.C.Eggs and milk are healthy. D.Children mustn’t eat fried foods.55.In which part of the newspaper can we read this passage A.Science. B.Travel. C.Weather. D.Health.CWhen you have a birthday party, do you often decorate (装饰) it If you do,how doyou decorate it Balloons(气球)are so pretty though balloon decoration takes too much time! If you want to make balloon decoration yourself, here is some advice.First, the color of balloons has to fit into the theme(主题). It’s fun to have at least two colors of balloons but three colors are even more beautiful. As for what color to choose, you could ask others what they think.Then, fill them up the day before the party. You could buy a balloon filler or invite the neighborhood kids(that are invited to the party) over to fill up the balloons. Then hang (悬挂) them up the afternoon or night before the party.Finally, find a right place to hang the balloons. I believe that one of the best places to hang balloons is right at the door of the party. That way the guests can see the balloons right at the beginning. And__________. The other great place to put balloons is behind the cake table. It really adds value (价值) to the cake.I hope these tips can help you. Happy balloon decorating!56.What is the meaning of the underlined phrase “balloon filler” A.气球玩具 B.热气球 C.气球打气筒 D.注水气球57.Which of the following can be put back into the blank “________” A.more colors of balloons are great.B.it’s polite to bring a small gift.C.it helps them get excitedD.don’t wear the wrong clothes.58.Which of the following is TRUE A.Balloon decoration needs little time.B.We’d better use one color of balloons to decorate the party.C.It’s better to ask our neighbor’s kids to fill up the balloons than to buy a balloon filler.D.Two right places to hang the balloons are mentioned (提及).59.What’s the purpose of the writer A.To give us some advice on how to make balloon decoration.B.To share some ways to have a birthday party.C.To tell us balloons are important.D.To introduce the traditions of the birthday party.60.What’s the structure of the passage A. B. C. D.D根据短文内容,从短文后的A-F 选项中,选出 5 个适当的选项补全短文,并将选项的编号填涂在答题卡相应题号后。People, especially children like to go to Disneyland Park. There are six Disneyland Parks in the world.61 It is the sixth one in the world. As for Chinese visitors, they probably want to go there most. The park brings people happiness and laugh, no matter how old you are. Children are able to meet many cartoon characters and play with them. 62 Old people can watch shows, take a walk and have a rest in the garden. In the park, there are different kinds of Interesting programs. 63 During the daytime you can ride a much taller and longer roller coaster (过山车), go to the Sleeping Beauty Castle and so on. 64 In the evening, you can watch firework shows and some other shows. They are all fantastic. However, the ticket here isn’t very cheap, from 399 RMB to 655 RMB.So don’t go to the park on weekends or holidays. You can choose to come here on common days. 65 Welcome to Shanghai Disneyland Park. There is always something for you in the park.A.If you get to the park late, you can also have fun.B.That’s because you can visit there but spend less.C.You can hardly find some creative and fresh things.D.Young people can take part in lots of exciting activities.E.It’s fun for people to play in the daytime and in the evening.F.Shanghai Disneyland Park is the second largest Disneyland Park.九、选词填空(10分)短文填空。从下面方框中选出10个单词,将其正确形式填入短文,使短文意思正确、通顺(每词限用一次)。=arrive build discuss excite experience fill it one real something tradition tryLast summer, my family and I had a visit to Beijing, the capital of China. It was a(n) 66 trip that we had looked forward to. When we 67 , we were surprised by the busy life and rich history.Our 68 stop was the Great Wall of China. It was an interesting 69 to walk along the old stones and imagine the stories they could tell. We also visited the Palace museum. The 70 with a long history was special, and we all felt wonderful.One of the most enjoyable parts of our trip was the local food. We 71 delicious Beijing duck and the taste was 72 unforgettable. Everywhere we went, we saw 73 new and interesting. From the lively markets to the peaceful parks, Beijing was a good place to have fun. We also visited a tea house and learned about the 74 art of tea making.In a word, our vacation to Beijing was a trip 75 with good memories (记忆). I can’t wait to visit again.十、阅读表达(共10小题;计15分)A. 完成图表 (共5小题;每小题1分,计5分)根据短文内容,完成图表中所缺信息。2025 is coming. Everyone is excited about it. Some of you might stop doing something or maybe you’re taking up doing something new. To know what No. 1 Middle School students’ resolutions are, we asked them some questions last week. Here are the results of the top four choices (选择) and how they are going to do that.New Year’s Resolutions 1. What grade are you in A.7 B.8 C. 9 2. What is your new year’s resolution A.Make more friends B.Learn to sing C. Eat well D.Get active E. Do sports F. Go green G. Take up a new hobby H. OthersGet active (积极的)﹣The students say keeping active is a really good way to keep healthy. They are going to try a new sport, start learning the dance, walk or run more in a park and join a club.Take up a new hobby ﹣ These students say taking up a new hobby can be great to learn something new. Some are interested in art, so they are going to try to do one sketch (素描) every week. And some would like to learn music. It’s great!Eat well﹣Lots of students love chocolate and sweets. But maybe they aren’t the healthiest for them! So they are going to make a resolution to eat some healthier foods in the new year.Go green﹣They say there are lots of things they can do to save the earth. They are going to do more at home like using less paper.76.77.78.79.80.B.根据短文内容, 按要求回答问题。The world will be very different in 2045. So what’s going to happen then It’s pretty possible that robots and AI will change the world a lot. Also, self-driving and flying cars will come into our daily life.However, scientists have even bigger ideas. In the video called Forward to the Future, scientists predicted what the world would be like in 2045.Dr. Justin Sanchez believes we’ll be able to control (控制) things simply by using our mind. “Think about a world where you just use your mind to control your environment,” Justin said. Scientists are working hard to have some progress (进展).“The future has more than just that. Many other exciting things could change the buildings and other things around us,” says Stefanie Tompkins. “We’ll be able to build things that are very strong but not heavy,” she predicted.Pam Melroy believes we’re going to find that we have a very different relationship with the machines around us. “I think we’ll be able to control a machine just by only saying some simple words,” she said. For example, right now to land a plane, in Pam’s words, a pilot may just need to say the words “prepare for landing”. Then the computer knows the steps it needs to take. Or maybe, a pilot won’t even be necessary.81.What is possible to change the world a lot in 2045 82.What’s the name of the video 83.How many scientists gave their predictions in the video 84.Who has the prediction about changing the buildings and other things around us 85.How will people be able to control a machine according to Pam Melroy 十一、短文填空(10分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Dear Dad, Today is your birthday. Happy birthday to you, my dear Dad! On this special day, I’d like to talk to you in 86 special way. I don’t think I’m good at 87 (tell) you what I think face to face, so I’m writing to you 88 (show) my love to you.89 you’re not famous and you’re not rich, I think you are one of the greatest 90 (man) in the world. I’m proud of you. You are never 91 (interest) in fame (名望). When we grow up, you work harder to make our family have a 92 (good) life than before. The smile on your face shows you’re pleased with the family. You 93 (take) good care of my grandparents. You help me 94 my schoolwork and go shopping on Sundays.In the past, I didn’t care whether you were with me or not. And now I should say I am sorry, for I always make you angry. Also, I am thankful for what you have done for me. I am quite 95 (luck) that I have such a good father. I am happy that now I can let you know how much I love you.You are successful (成功的) as a son, a husband, a father and a friend. I hope you’ll be happy forever!Yours,Frank十二、书面表达(计20分)假设你是Lily,你们校报的英文版正在对“我和我的好朋友”这一主题进行征稿。请根据以下提示介绍你和你的好朋友Lucy,并向你们校报的英文版投稿。写作要求:1.须全面反映图文信息并描述自己的感受;2.词数80左右。________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________答案解析一、听句子,根据所听到的内容选择正确答语。每小题念两遍。(共5小题;每小题1分,计5分)1.A.Yes, I do. B.Yes, she does. C.No, he isn’t.【答案】A【原文】Do you always go shopping on weekends 2.A.He read newspaper at home. B.He is a dentist. C.He was great.【答案】A【原文】What did your father do yesterday 3.A.To Beijing. B.At 9:30 p.m. C.On Sunday.【答案】B【原文】When did you get home last night 4.A.He went shopping. B.He is watching TV. C.He often exercises.【答案】C【原文】What does John often do on weekends 5.A.Three kilometers. B.Twice a week. C.For two hours.【答案】B【原文】How often do you play sports 二、听句子,选择与所听句子内容相符的图片。每小题念两遍。(共5小题;每小题1分,计5分)A. B. C. D. E.6. 7. 8. 9. 10.【答案】 E C B A D【原文】6. It’s too hot. I really need some water.7. People all around the world love this mouse.8. Sam will go to Paris by air next month.9. Betty likes milk for breakfast every day.10. It’s our duty to take care of our parents when they are old.三、听对话,根据对话内容及问题选择正确答案。每小题念两遍。(共10小题;每小题1分,计10分)听下面一段对话,回答下列两个小题。听对话,回答以下各小题。11.What are the speakers talking about A.The running race. B.The tennis game. C.The high jump.12.Who does Leo think may win tomorrow A.Dick. B.Andy. C.Carl.【答案】11.A 12.B【原文】W: Hello, Leo, do you know who will take part in the running race tomorrow M: Dick, Andy and Carl.W: Who do you think will win M: Dick is taller than Andy and Carl, but he is the slowest. And Andy always runs faster than Carl.W: Let’s go and cheer them on.M: All right.听对话,回答以下各小题。13.How often does Bob use the Internet A.Every day. B.Sometimes. C.Hardly ever.14.What does Anna usually use the Internet to do A.Send emails. B.Learn English. C.Do the shopping.【答案】13.A 14.B【原文】W: Do you often go online, Bob M: Yes, Anna. I go online every day. The Internet is quite important in our life.W: Well, do you shop online M: Yes. It saves me lots of time and money. What about you W: I hardly shop online, but I usually use the Internet to learn English. Sometimes I use it to send emails.听对话,回答以下各小题。15.Where did Tim go for the summer vacation A.To the city. B.To the park. C.To the countryside.16.Who did Tim visit A.His grandparents. B.His friends. C.His parents.17.What did Tim often do in summer when he was a child A.He went boating. B.He went fishing. C.He went climbing.【答案】15.C 16.B 17.A【原文】W: Hey, Tim! Where did you go for your summer vacation M: I went back to the countryside. I was born there.W: Did you do anything special there M: Sure. I visited some of my old friends. They seem to live a happy life.W: When did you start to live in Beijing M: At the age of 12 when I was a middle school student.W: What did you often do in the countryside when you were a child M: In summer, I often went boating in the river. In winter, I went skating.W: Sounds interesting!听对话,回答以下各小题。18.When does Helen usually go to the movies A.On weekends. B.On Monday. C.On Wednesday.19.What kind of movies does Helen like best A.Action movies. B.Comedies. C.Sitcoms.20.Why does Helen choose Screen City A.Because it is the closest.B.Because it has the best seats.C.Because it has the biggest screens.【答案】18.A 19.B 20.C【原文】M: What do you want to do this weekend, Helen W: I want to go to the movies.M: Why do you like to go to the movies on weekends W: Because it’s the best way for me to relax.M: Oh, I see. I like movies too. And action movies are my favorite. What about you W: I like comedies best. They’re the most enjoyable of all.M: By the way, which cinema do you plan to go to this weekend W: Screen City. It has the biggest screens, though it’s a little far from my home.M: Sounds great. Can I go with you W: Sure.四、听短文,根据短文内容完成图表中所缺信息。短文念三遍。(共5小题;每小题2分,计10分)听短文,根据短文内容完成图表中所缺信息。短文念三遍。听短文,根据短文内容完成所缺信息。短文念三遍。Barbecue (烧烤) in the USAthe time It usually starts in May and ends in 21 .22 meat, vegetables, hamburgers, hot dogs, potato chips, potato salad, iced tea, cola and juicebarbecue restaurants in Texas ● They are so popular 23 that people have to wait for hours. ● The restaurants often give people 24 as gifts for long hours of waiting.the reasons for its popularity ● It is 25 than a common meal. ● People can slow down and have a good time with their family, friends and neighbors.【答案】21.October 22.food and drinks 23.on weekends 24.free drinks 25.more interesting【原文】For many people in the US, the hot summer is the best time to have a barbecue. The barbecue time usually starts in around late May and ends in October.Friends and family usually get together to have a nice meal. They put meat and vegetables over an open fire. This gives the meat and vegetables a special taste and they are really delicious. People also put hamburgers or hot dogs on the fire. Potato chips and potato salad are also popular with people. People often drink iced tea, cola or juice when they have a delicious barbecue.Texas is famous for its barbecue. The barbecue restaurants in Texas are so popular that people have to wait for more than four hours on busy weekends. The restaurants often give people free drinks as gifts for long hours of waiting.It’s more interesting to have a barbecue than to have a common meal because it often brings many people together. When having a barbecue, people can slow down and have a good time with their family, friends and neighbors.第二部分 基础知识运用(共20小题;计30分)五、选择填空(共5小题;计10分)阅读下面短文,从方框内的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。A.get bored B.go to the movies C. on weekends D.spend time E. work hardDo you enjoy living in a city Here are some good points. It is often easier to find a job and you have more public transport (公共交通) to choose. Also, city life is full of interesting activities and you will never 26 . For example, you can eat in good restaurants, visit museums and 27 . What’s more, when you want to relax, you can 28 in a park feeding the ducks or reading a book. However, living in a city also has bad points. For one thing, you must 29 to make enough money because it is often very expensive to live in a city. Also, public transport is usually crowded, and even the parks can become full of people 30 . Besides, although there are many people in the city, it is still possible to feel lonely (孤单的).【答案】26.A 27.B 28.D 29.E 30.C【解析】本文主要介绍了住在城市里的优点和缺点。26.句意:此外,城市生活充满了有趣的活动,你永远不会感到无聊。根据“Also, city life is full of interesting activities”并结合备选词汇可知,城市生活充满了有趣的活动,应是不会感到无聊,get bored“感到厌烦”,是固定词组。故填A。27.句意:例如,你可以在好餐馆吃饭,参观博物馆,看电影。根据上文“Also, city life is full of interesting activities”并结合备选词汇可知,此处举例说明城市生活充满的有趣活动,指看电影,go to the movies“去看电影”,是固定词组。故填B。28.句意:更重要的是,当你想放松的时候,你可以花时间在公园里喂鸭子或看书。根据“What’s more, when you want to relax, you can…in a park feeding the ducks or reading a book.”的语境并结合备选词汇可知,此处指花时间在公园里喂鸭子或看书,spend time doing sth.“花时间做某事”,是固定词组。故填D。29.句意:一方面,你必须努力工作才能赚到足够的钱,因为在城市生活往往非常昂贵。根据“make enough money”并结合备选词汇可知,此处指努力工作才能赚到足够的钱,work hard“努力工作”。故填E。30.句意:此外,公共交通通常很拥挤,甚至公园在周末也可能挤满了人。根据“even the parks can become full of people …”的语境并结合备选词汇可知,此处指公园在周末也可能挤满了人,on weekends“周末”,是固定词组。故填C。六、补全对话(共5小题;计10分)根据对话内容,从下面选出最佳选项补全对话。A: Hello! Mark! The winter vacation is coming. 31B: I’m going to visit Harbin. My cousin Linda told me it is really interesting there. 32A: Oh. Did she buy anything special B: 33A: Did she do anything interesting B: 34 Let me show you.A: Wow! She really had a great time.B: Yes. How about you Are you going to go out with your parents A: 35 I want to be a sports star when I grow up.B: That’s cool.A.She went there last year.B.What do you plan to do C.She took quite a few photos.D.No. I am going to take basketball lessons.E.Of course. She bought some Russian bread for me.【答案】31.B 32.A 33.E 34.C 35.D【解析】本文是A和B之间的一则对话。对话主要谈论各自的寒假计划。31.根据下文“I’m going to visit Harbin.”并结合选项可知,此处询问对方的计划,选项B“你打算做什么?”符合语境。故选B。32.根据上文“I’m going to visit Harbin. My cousin Linda told me it is really interesting there.”并结合选项可知,琳达去过哈尔滨,选项A“她去年去了那里。”符合语境。故选A。33.根据上文“Oh. Did she buy anything special ”并结合选项可知,此处表示买了特别的东西,选项E“当然。她给我买了一些俄罗斯面包。”符合语境。故选E。34.根据上文“Did she do anything interesting ”及空后的“Let me show you.”并结合选项可知,此处表示琳达做的有趣的事情,选项C“她拍了不少照片。”符合语境。故选C。35.根据上文“Are you going to go out with your parents ”及空后的“I want to be a sports star when I grow up.”并结合选项可知,此处与计划进行体育运动有关,选项D“不,我要去上篮球课。”符合语境。故选D。七、完形填空阅读下面两篇短文,根据短文内容,从A、B、C三个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(共10小题;计10分)Some people don’t think high school boys worry about many things, 36 they do. And what worries them may 37 you! Now let’s have a look!Their looks.This was a big surprise for me. It seems that they 38 their looks more than some girls! One mom said her daughter cut her hair once a year. But her 39 made her mad. He spent a long time making sure his hair looks 40 every day!Parents talking with teachers.Another mom said her son has worries too. If he 41 something with his teacher, his teacher will call his mom and tell her everything he does. He’s also 42 that she often speaks to the headmaster because they are good friends.Having friends.Fitting in (融入) is a real 43 in high school. Boys always worry that their friends will leave them out of a group. The feeling of not fitting in 44 upsets them.Doing well in school.Studies are always important to students. Some may get worried, but it is quite 45 to worry about study and homework.36.A.but B.and C.so37.A.help B.catch C.surprise38.A.care about B.talk about C.think about39.A.friend B.daughter C.son40.A.long B.right C.curly41.A.finds B.meets C.shares42.A.upset B.glad C.interested43.A.reason B.experience C.problem44.A.certainly B.hardly C.clearly45.A.difficult B.normal C.cool【答案】36.A 37.C 38.A 39.C 40.B 41.C 42.A 43.C 44.A 45.B【解析】本文主要介绍了高中男生担心的几个问题。36.句意:有些人认为高中男生没有什么可以担心的,但他们有很多担忧。but但是;and并且;so所以。根据空前后关系可知,空处表转折,需连词but。故选A。37.句意:他们担心的事情可能会让你吃惊!help帮助;catch抓住;surprise惊奇。根据下文“This was a big surprise for me.”可知,他们担心的事情可能会让你“吃惊”。故选C。38.句意:他们比一些女孩更在意自己的外表。care about在乎,关心;talk about谈论有关;think about考虑。根据“...their looks more than some girls!”可知,此处指的他们很在意自己的外表,故选A。39.句意:但她的儿子让她十分抓狂。friend朋友;daughter女儿;son儿子。根据“He spent a long time making sure his hair looks...every day!”可知,空处指“他的儿子”。故选C。40.句意:他每天花很长时间确保自己的头发看起来很合适。long长的;right正确的;curly卷的。根据“He spent a long time making sure his hair looks...”和常识可知,男生花很长时间打理头发,通常是希望头发看起来很好看,故选B。41.句意:如果他和老师分享一些事情,老师会告诉他妈妈并告诉她他所做的每件事情。finds发现;meets遇到;shares分享。根据“...something with his teacher, his teacher will call his mom and tell her everything he does.”可知,老师会打电话告诉妈妈所有事情,说明是儿子和老师分享了事情,故选C。42.句意:他对她经常和校长讲话感到不安,因为他们是好朋友。upset不安;glad高兴的;interested感兴趣的。根据“she often speaks to the headmaster because they are good friends”可知,此处是说他对他的妈妈经常和校长说话这件事感到不安或担忧,故选A。43.句意:在高中,融入群体是一个真正的问题。reason理由;experience经历;problem问题。根据“Fitting is a real...”和“Boys always worry that their friends will leave them out of a group.”可知,融入集体是一个令人担忧的事情,即一个问题,故选C。44.句意:不合群的感觉无疑让他们感到不安。certainly当然;hardly几乎不;clearly清楚地。根据“Boys always worry that their friends will leave them out of a group. The feeling of not fitting in...”可知,害怕不合群会确实让男生感到不安,certainly符合句意,故选A。45.句意:一些学生可能会担心,但担心学习和家庭作业是很正常的。difficult困难的;normal正常的;cool凉爽的。根据“Some may get worried, but it is quite...to worry about study and homework.”可知,男生经常担心学业,但这是正常的,故选B。第三部分 阅读理解(共20小题;计40分)八、阅读下面两篇短文,根据短文内容选择最佳选项。ADo you think that you are not outgoing enough Read the following rules. They will help you.Feel comfortable. Always be clean. Take a shower, brush your teeth, and try to look nice. Dress in clothes that make you feel good and comfortable. Those make you feel more confident (自信的).Smile more often. Try to smile more often at people. It will get them to think that you are friendly. Then they’ll talk to you more even if they don’t know you.Just talk. Some people worry about talking because they think, “What am I going to talk about with that person ” Outgoing people don’t even think about it. They just go up to people and say what they think.Read the news! Don’t just stay at home and do nothing. Surf the Internet for news and information, and talk about it when you’re with friends.46.How many rules can we read A.Three. B.Four. C.Five. D.Six.47.What will happen if we smile more often A.We’ll be clean always. B.Other people will feel confident.C.We’ll worry about talking. D.Other people will talk to us more.48.What should we do at home A.Do nothing. B.Learn about information online.C.Talk about news. D.Play with friends.49.What is the structure of the passage A. B. C. D.50.What’s the best title for this passage A.How to Be Outgoing B.How to Be ComfortableC.When to Help Friends D.What to Talk about【答案】46.B 47.D 48.B 49.D 50.A【解析】本文提供了一些让自己变得更外向的建议。46.细节理解题。根据文中提到的四条规则:“Feel comfortable”、“Smile more often”、“Just talk”、“Read the news!”可知,共有四条规则。故选B。47.细节理解题。根据“Smile more often. Try to smile more often at people. It will get them to think that you are friendly. Then they’ll talk to you more even if they don’t know you.”可知,微笑会让别人认为你友好,从而更多地和你交谈。故选D。48.细节理解题。根据“Read the news! Don’t just stay at home and do nothing. Surf the Internet for news and information, and talk about it when you’re with friends.”可知,在家时应该上网了解信息。故选B。49.篇章结构题。文章首先提出问题,然后给出四条具体的建议,因此结构为总分结构。故选D。50.最佳标题题。文章主要介绍了如何变得外向的建议,因此最佳标题为“How to Be Outgoing.”。故选A。BLi Fang, a thirteen-year-old Chinese girl, likes eating snacks (零食) very much, such as ice cream and cakes. As a result, she becomes overweight.Today in China, there are many children like Li Fang. They like snacks. They don’t eat enough healthy foods like fruit and vegetables. It is very bad for their health. Poor eating habits are a serious problem.Health experts (专家) say that children should have healthy eating habits. First, they must eat regular meals. Second, they should begin with a good breakfast. Third, they should have different kinds of foods, such as fruit, vegetables, eggs, milk, meat and so on. Fourth, children shouldn’t eat too many snacks. Last but not least, they had better not eat fried foods. They are delicious, but eating too much is unhealthy.If children do as the experts say, they won’t become fat. They will be healthier. Students won’t become tired at school, and they will have enough energy to study well.51.How does the writer start the passage A.By asking a question. B.By giving an example.C.By telling a joke. D.By giving some ideas.52.What’s the meaning of the underlined word “overweight” in paragraph 1 A.Too heavy. B.Very thin. C.So short. D.Quite tall.53.What does the underlined word “It” refer to A.A Chinese child like Li Fang. B.Li Fang’s favorite food.C.No eating enough healthy food. D.Eating fruit and vegetables.54.What can we know from Paragraph 3 A.The experts eat very well. B.Children have four meals a day.C.Eggs and milk are healthy. D.Children mustn’t eat fried foods.55.In which part of the newspaper can we read this passage A.Science. B.Travel. C.Weather. D.Health.【答案】51.B 52.A 53.C 54.C 55.D【解析】本文从李芳的例子引出话题——肥胖,并引用专家的话表明吃健康的食物很重要。51.细节理解题。根据“Li Fang, a thirteen-year-old Chinese girl, likes eating snacks...”可知本文是以李芳的例子引出话题的,故选B。52.词义猜测题。根据“Li Fang, a thirteen-year-old Chinese girl, likes eating snacks (零食) very much, such as ice cream and cakes. As a result, she becomes overweight.”可知喜欢吃零食,尤其是冰淇淋和蛋糕,这样会导致肥胖。overweight表示“超重”,与too heavy同义。故选A。53.词义猜测题。根据“They don’t eat enough healthy foods like fruit and vegetables. It is very bad for their health.”可知前文提到他们不吃足够健康的食物,后文表明这对健康有害,故it指“不吃足够健康的食物”,故选C。54.细节理解题。根据“Health experts (专家) say that children should have healthy eating habits...Third, they should have different kinds of foods, such as fruit, vegetables, eggs, milk, meat and so on.”可知水果,蔬菜,鸡蛋,牛奶,肉等等是健康的食物。故选C。55.推理判断题。本文主要讲健康饮食,与健康相关。故选D。CWhen you have a birthday party, do you often decorate (装饰) it If you do,how doyou decorate it Balloons(气球)are so pretty though balloon decoration takes too much time! If you want to make balloon decoration yourself, here is some advice.First, the color of balloons has to fit into the theme(主题). It’s fun to have at least two colors of balloons but three colors are even more beautiful. As for what color to choose, you could ask others what they think.Then, fill them up the day before the party. You could buy a balloon filler or invite the neighborhood kids(that are invited to the party) over to fill up the balloons. Then hang (悬挂) them up the afternoon or night before the party.Finally, find a right place to hang the balloons. I believe that one of the best places to hang balloons is right at the door of the party. That way the guests can see the balloons right at the beginning. And__________. The other great place to put balloons is behind the cake table. It really adds value (价值) to the cake.I hope these tips can help you. Happy balloon decorating!56.What is the meaning of the underlined phrase “balloon filler” A.气球玩具 B.热气球 C.气球打气筒 D.注水气球57.Which of the following can be put back into the blank “________” A.more colors of balloons are great.B.it’s polite to bring a small gift.C.it helps them get excitedD.don’t wear the wrong clothes.58.Which of the following is TRUE A.Balloon decoration needs little time.B.We’d better use one color of balloons to decorate the party.C.It’s better to ask our neighbor’s kids to fill up the balloons than to buy a balloon filler.D.Two right places to hang the balloons are mentioned (提及).59.What’s the purpose of the writer A.To give us some advice on how to make balloon decoration.B.To share some ways to have a birthday party.C.To tell us balloons are important.D.To introduce the traditions of the birthday party.60.What’s the structure of the passage A. B. C. D.【答案】56.C 57.C 58.D 59.A 60.A【解析】本文主要介绍了生日派对上如何用气球进行装饰的三条建议。56.词义猜测题。根据“Then, fill them up the day before the party. You could buy a balloon filler or invite the neighborhood kids (that are invited to the party) over to fill up the balloons.”可知,此处指的是“给气球充气”,因此balloon filler意思是“气球打气筒”。故选C。57.推理判断题。根据前一句“ That way the guests can see the balloons right at the beginning.”可知,接下来要介绍气球放在这个位置客人的反应,选项C“它能帮助他们兴奋”符合语境。故选C。58.细节理解题。根据最后一段中“I believe that one of the best places to hang balloons is right at the door of the party.”及“The other great place to put balloons is behind the cake table.”可知提到了两种摆放气球位置的建议。故选D。59.主旨大意题。根据最后一段“I hope these tips can help you. Happy balloon decorating!”可知作者的目的是告诉我们一些装饰气球的方法。故选A。60.篇章结构题。本文的第一段引出聚会装饰气球的主题;第二、三、四段介绍了气球装饰聚会的建议;最后一段进行了收尾,表达自己的期待。因此结构是总分总结构。故选A。D根据短文内容,从短文后的A-F 选项中,选出 5 个适当的选项补全短文,并将选项的编号填涂在答题卡相应题号后。People, especially children like to go to Disneyland Park. There are six Disneyland Parks in the world.61 It is the sixth one in the world. As for Chinese visitors, they probably want to go there most. The park brings people happiness and laugh, no matter how old you are. Children are able to meet many cartoon characters and play with them. 62 Old people can watch shows, take a walk and have a rest in the garden. In the park, there are different kinds of Interesting programs. 63 During the daytime you can ride a much taller and longer roller coaster (过山车), go to the Sleeping Beauty Castle and so on. 64 In the evening, you can watch firework shows and some other shows. They are all fantastic. However, the ticket here isn’t very cheap, from 399 RMB to 655 RMB.So don’t go to the park on weekends or holidays. You can choose to come here on common days. 65 Welcome to Shanghai Disneyland Park. There is always something for you in the park.A.If you get to the park late, you can also have fun.B.That’s because you can visit there but spend less.C.You can hardly find some creative and fresh things.D.Young people can take part in lots of exciting activities.E.It’s fun for people to play in the daytime and in the evening.F.Shanghai Disneyland Park is the second largest Disneyland Park.【答案】61.F 62.D 63.E 64.A 65.B【解析】本文是一篇说明文,向大家介绍上海迪士尼乐园。61.根据“There are six Disneyland Parks in the world.”可知,世界上有6个迪士尼乐园;再根据“It is the sixth one in the world. As for Chinese visitors, they probably want to go there most.”可知,这个迪士尼乐园是第6个,对于中国游客而言,他们可能最想去那里。选项F“上海迪士尼乐园是第二大迪士尼乐园”符合。故选F。62.根据“Children are able to meet many cartoon characters and play with them.”可知,孩子们能够见到许多卡通人物并与他们一起玩耍;再根据“Old people can watch shows, take a walk and have a rest in the garden.”可知,老人们可以在花园里看节目、散步和休息;空前和空后介绍了小朋友和老人在园内可以做什么,由此推知,此处应介绍年轻人的情况。选项D“年轻人可以参加很多令人兴奋的活动”符合。故选D。63.根据“During the daytime…”和“In the evening, you can…”可知,此处表达的是人们白天和晚上在迪士尼乐园游玩;选项E“人们在白天和晚上玩得很开心”符合。故选E。64.根据“In the evening, you can watch firework shows and some other shows. They are all fantastic.”可知,在晚上,你可以看烟火表演和其他一些表演。他们都很棒;由此推知,即使到公园是晚上,你也可以玩得愉快。选项A“如果你到公园晚了,你也可以玩得很开心”符合。故选A。65.根据“So don’t go to the park on weekends or holidays. You can choose to come here on common days.”可知,不要在周末或节假日去公园,可以选择平常的日子来这里,这样花费更少。选项B“这是因为你可以去那里参观,但花费较少”符合。故选B。九、选词填空(10分)短文填空。从下面方框中选出10个单词,将其正确形式填入短文,使短文意思正确、通顺(每词限用一次)。=arrive build discuss excite experience fill it one real something tradition tryLast summer, my family and I had a visit to Beijing, the capital of China. It was a(n) 66 trip that we had looked forward to. When we 67 , we were surprised by the busy life and rich history.Our 68 stop was the Great Wall of China. It was an interesting 69 to walk along the old stones and imagine the stories they could tell. We also visited the Palace museum. The 70 with a long history was special, and we all felt wonderful.One of the most enjoyable parts of our trip was the local food. We 71 delicious Beijing duck and the taste was 72 unforgettable. Everywhere we went, we saw 73 new and interesting. From the lively markets to the peaceful parks, Beijing was a good place to have fun. We also visited a tea house and learned about the 74 art of tea making.In a word, our vacation to Beijing was a trip 75 with good memories (记忆). I can’t wait to visit again.【答案】66.exciting 67.arrived 68.first 69.experience 70.building 71.tried 72.really 73.something 74.traditional 75.filled【解析】本文主要介绍作者和家人的北京之旅。66.句意:这是一次我们期待已久的激动人心的旅行。根据“It was a(n)… trip that we had looked forward to.”的语境并结合备选词汇可知,此处指这是一次激动人心的旅行,exciting“令人激动的”,形容词,在句中作定语。故填exciting。67.句意:当我们到达时,我们对繁忙的生活和丰富的历史感到惊讶。根据“When we…we were surprised by the busy life and rich history.”的语境并结合备选词汇可知,此处指到达北京时的感受,arrive“到达”,句子时态为一般过去时,应填arrived。故填arrived。68.句意:我们的第一站是中国的长城。根据“Our…stop was the Great Wall of China.”的语境并结合备选词汇可知,此处指第一站去了长城,此处表示顺序,应用序数词first“第一”。故填first。69.句意:沿着古老的石头行走,想象它们能讲述的故事,这是一次有趣的经历。根据“It was an interesting…to walk along the old stones and imagine the stories they could tell.”的语境并结合备选词汇可知,此处指去长城旅行的经历,experience“经历”。根据空前的“an”可知,此处用单数形式。故填experience。70.句意:这座历史悠久的建筑很特别,我们都感觉很棒。根据上文“We also visited the Palace museum.”并结合备选词汇可知,此处指故宫的建筑,building“建筑物”,在句中作主语,根据空处所在句的谓语为“was”可知,此处用单数形式。故填building。71.句意:我们品尝了美味的北京烤鸭,味道真的令人难忘。根据“We…delicious Beijing duck”的语境并结合备选词汇可知,此处指品尝了美味的北京烤鸭,try“尝试”,句子时态为一般过去时,应填tried。故填tried。72.句意:我们品尝了美味的北京烤鸭,味道真的令人难忘。根据“the taste was…unforgettable”的语境并结合备选词汇可知,此处指味道真的令人难忘,really“真正地”,副词,作状语,修饰形容词“unforgettable”。故填really。73.句意:无论我们走到哪里,我们都看到了一些新的有趣的东西。根据“Everywhere we went, we saw…new and interesting.”的语境并结合备选词汇可知,此处指看到了一些新的有趣的东西,something“某物”符合。故填 something。74.句意:我们还参观了一家茶馆,了解了传统的茶艺。根据“…art of tea making”的语境及常识并结合备选词汇可知,茶艺是中国传统文化艺术的一种表现形式,traditional“传统的”,形容词,在句中作定语,修饰名词“art”。故填traditional。75.句意:总之,我们去北京的假期是一次充满美好回忆的旅行。根据“In a word, our vacation to Beijing was a trip… with good memories (记忆).”的语境及常识并结合备选词汇可知,此处指这次旅行充满了美好的回忆,filled with“充满”,是固定词组。故填filled。十、阅读表达(共10小题;计15分)A. 完成图表 (共5小题;每小题1分,计5分)根据短文内容,完成图表中所缺信息。2025 is coming. Everyone is excited about it. Some of you might stop doing something or maybe you’re taking up doing something new. To know what No. 1 Middle School students’ resolutions are, we asked them some questions last week. Here are the results of the top four choices (选择) and how they are going to do that.New Year’s Resolutions 1. What grade are you in A.7 B.8 C. 9 2. What is your new year’s resolution A.Make more friends B.Learn to sing C. Eat well D.Get active E. Do sports F. Go green G. Take up a new hobby H. OthersGet active (积极的)﹣The students say keeping active is a really good way to keep healthy. They are going to try a new sport, start learning the dance, walk or run more in a park and join a club.Take up a new hobby ﹣ These students say taking up a new hobby can be great to learn something new. Some are interested in art, so they are going to try to do one sketch (素描) every week. And some would like to learn music. It’s great!Eat well﹣Lots of students love chocolate and sweets. But maybe they aren’t the healthiest for them! So they are going to make a resolution to eat some healthier foods in the new year.Go green﹣They say there are lots of things they can do to save the earth. They are going to do more at home like using less paper.76.77.78.79.80.【答案】76.grades;resolutions 77.Results 78.walk or run more in a park 79.Take up a new hobby 80.save the earth【解析】本文主要介绍了第一中学学生的新年决心以及他们如何实现这些目标。76.根据“What grade are you in ”和“What is your new year’s resolution ”可知,这些问题是对学生的分数以及新年愿望进行提问的。故填grades;resolutions。77.根据“Here are the results of the top four choices and how they are going to do that.”可知,这里是调查出来的四种结果。故填Results。78.根据“Get active (积极的)﹣The students say keeping active is a really good way to keep healthy. They are going to try a new sport, start learning the dance, walk or run more in a park and join a club.”可知,变活跃起来的活动有尝试一项新运动,学习跳舞,在公园里散步或多跑步和加入俱乐部。故填walk or run more in a park。79.根据“Take up a new hobby ﹣ These students say taking up a new hobby can be great to learn something new. Some are interested in art, so...learn music.”可知,素描和跳舞都属于发展一个新的爱好。故填Take up a new hobby。80.根据“Go green﹣They say there are lots of things they can do to save the earth.”可知,学生们说会尽可能做一些事情来保护地球。故填save the earth。B.根据短文内容, 按要求回答问题。The world will be very different in 2045. So what’s going to happen then It’s pretty possible that robots and AI will change the world a lot. Also, self-driving and flying cars will come into our daily life.However, scientists have even bigger ideas. In the video called Forward to the Future, scientists predicted what the world would be like in 2045.Dr. Justin Sanchez believes we’ll be able to control (控制) things simply by using our mind. “Think about a world where you just use your mind to control your environment,” Justin said. Scientists are working hard to have some progress (进展).“The future has more than just that. Many other exciting things could change the buildings and other things around us,” says Stefanie Tompkins. “We’ll be able to build things that are very strong but not heavy,” she predicted.Pam Melroy believes we’re going to find that we have a very different relationship with the machines around us. “I think we’ll be able to control a machine just by only saying some simple words,” she said. For example, right now to land a plane, in Pam’s words, a pilot may just need to say the words “prepare for landing”. Then the computer knows the steps it needs to take. Or maybe, a pilot won’t even be necessary.81.What is possible to change the world a lot in 2045 82.What’s the name of the video 83.How many scientists gave their predictions in the video 84.Who has the prediction about changing the buildings and other things around us 85.How will people be able to control a machine according to Pam Melroy 【答案】81.Robots and Al. 82.Forward to the Future. 83.Three 84.Stefanie Tompkins. 85.By only saying some simple words.【解析】本文介绍了科学家在《迈向未来》视频中,预测 2045年机器人、AI等将改变世界,还设想了意念控制、新型建筑和语音操控机器等场景。81.根据第一段“It’s pretty possible that robots and AI will change the world a lot. Also, self - driving and flying cars will come into our daily life.”可知,在2045年,机器人、人工智能以及自动驾驶和飞行汽车都有可能极大地改变世界。故填Robots and Al.82.根据第二段“In the video called Forward to the Future, scientists predicted what the world would be like in 2045.”可知,这个视频的名字是Forward to the Future。故填Forward to the Future.83.文中提到了Dr. Justin Sanchez、Stefanie Tompkins和Pam Melroy三位科学家对2045年世界的预测。故填Three.84.根据第四段“‘The future has more than just that. Many other exciting things could change the buildings and other things around us,’ says Stefanie Tompkins.”可知,是Stefanie Tompkins对改变我们周围的建筑和其他事物做出了预测。故填Stefanie Tompkins.85.根据第五段“Pam Melroy believes we’re going to find that we have a very different relationship with the machines around us. ‘I think we’ll be able to control a machine just by only saying some simple words,’ she said.”可知,Pam Melroy认为人们将能够通过说一些简单的话来控制机器。故填By only saying some simple words.十一、短文填空(10分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Dear Dad, Today is your birthday. Happy birthday to you, my dear Dad! On this special day, I’d like to talk to you in 86 special way. I don’t think I’m good at 87 (tell) you what I think face to face, so I’m writing to you 88 (show) my love to you.89 you’re not famous and you’re not rich, I think you are one of the greatest 90 (man) in the world. I’m proud of you. You are never 91 (interest) in fame (名望). When we grow up, you work harder to make our family have a 92 (good) life than before. The smile on your face shows you’re pleased with the family. You 93 (take) good care of my grandparents. You help me 94 my schoolwork and go shopping on Sundays.In the past, I didn’t care whether you were with me or not. And now I should say I am sorry, for I always make you angry. Also, I am thankful for what you have done for me. I am quite 95 (luck) that I have such a good father. I am happy that now I can let you know how much I love you.You are successful (成功的) as a son, a husband, a father and a friend. I hope you’ll be happy forever!Yours,Frank【答案】86.a 87.telling 88.to show 89.Although/Though 90.men 91.interested 92.better 93.take 94.with 95.lucky【解析】本文是作者写给爸爸的一封信,在信中作者祝爸爸生日快乐,也表达了对爸爸的爱意。86.句意:在这个特别的日子里,我想用一种特殊的方式和你交谈。根据“special way”是单数名词可知,此处需不定冠词,且“special”以辅音音素开头,所以用a,故填a。87.句意:我认为我不善于当面告诉你我的想法,所以我写信给你是为了表达我对你的爱。be good at doing“擅长做某事”,固定短语,所以空处用动名词作宾语。故填telling。88.句意:我认为我不善于当面告诉你我的想法,所以我写信给你是为了表达我对你的爱。根据“…my love to you”可知,写信的目的是表达对父亲的爱,动词不定式表目的,故填to show。89.句意:尽管你不著名也不富有,但我觉得你是世界上最伟大的人之一。根据“you’re not famous and you’re not rich”和“ I think you are one of the greatest...”可知,前半句是后半句的让步状语,所以用Although/Though“虽然”引导让步状语从句。故填Although/Though。90.句意:尽管你不著名也不富有,但我觉得你是世界上最伟大的人之一。本句是固定句型“one of the + 形容词最高级 + 名词复数+比较范围”,表示“……中最……之一”,所以此处用man的复数形式men,故填men。91.句意:你从不对名望感兴趣。根据“are never... (interest) in...”可知,此处考查固定短语“be interested in”,表示“对……感兴趣”,故填interested。92.句意:我们长大后,你工作更加努力,只为让我们家过上比以前更好的生活。根据“than”可知,此处应用比较级,good的比较级形式为better,故填better。93.句意:你悉心照顾我的祖父母。根据上下文语境可知,本句时态是一般现在时,描述父亲日常的行为习惯,主语You是第二人称,谓语动词用原形,故填take。94.句意:你辅导我的功课,还会在周日陪我购物。help sb. with sth.意为 “帮助某人做某事”,固定短语,故填with。95.句意:能有你这样一位好父亲,我实在太幸运了。根据“I am quite…”可知,此处需填形容词作表语,luck是名词,其形容词形式为lucky,意为 “幸运的”,符合语境,故填lucky。十二、书面表达(计20分)假设你是Lily,你们校报的英文版正在对“我和我的好朋友”这一主题进行征稿。请根据以下提示介绍你和你的好朋友Lucy,并向你们校报的英文版投稿。写作要求:1.须全面反映图文信息并描述自己的感受;2.词数80左右。___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】例文Lucy is my best friend. We are in the same grade and both have long dark hair. We often ride bikes together. Lucy is taller and more outgoing, while I am shorter and quieter. She likes playing volleyball, while I prefer singing.Although we look different, our hearts are the same. We share our joys and worries and always encourage each other. I feel happy and lucky to have such a friend. I hope our friendship will last forever.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇看图作文;②时态:本文应使用“一般现在时”为主;③提示:应注意题干给出的要点并适当补充,使文章内容充实。[写作步骤]第一步,根据图片内容描述Lucy和自己的异同之处以及爱好等信息;第二步,分享感悟并收尾。[亮点词汇]①ride bikes骑自行车②each other互相[高分句型]①Although we look different, our hearts are the same.(让步状语从句)②I hope our friendship will last forever.(宾语从句) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 四川成都新人教版八年级英语上册期末质量检测试卷.docx 四川成都新人教版八年级英语上册期末质量检测试卷听力音频.mp3