2025-2026学年人教版九年级上学期英语期末模拟试题(含解析,无听力原文及音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

2025-2026学年人教版九年级上学期英语期末模拟试题(含解析,无听力原文及音频)

资源简介

2025-2026学年九年级上学期英语期末模拟试题
一.听力题(共11小题)
1.(1)What is Li Ming going to do tonight?
A.To go to the movies.
B.To practice spoken English.
C.To study for the English test.
(2)How long has Li Ming been at the English Center?
A.For about two weeks.
B.For about two months.
C.For about two years.
(3)How often does Li Ming go there?
A.Twice a week.
B.Twice a month.
C.Every day.
2.A.Yes,of course.
B.It's very kind of you.
C.Thanks.
3.A.I don't think so.
B.Sorry,I'm new here.
C.I'm on the way to school.
4.你将听到的是一篇关于Lucy的变化的短文.请你根据所听内容填写下面的信息卡.
Lucy's Changes
Past:★She was a little girl.
★She used to(1)    with her friends.
★She used to watch TV or chat online in the evening.
★Her parents used to take her out(2)    on weekends.
★She lived a happy life.
Present:★She is a junior high school student.
★There is no free time for her to listen to music anymore.
★She spends two or three hours(3)    before going to bed.
★She has to take(4)    on weekends.
★She is really(5)    these days.
5.Where was the folk art fair?
A.Outside the zoo.
B.Outside the museum.
C.Outside the park.
6.When was the zipper invented?
A.In 1895.
B.In 1893.
C.In 1985.
7.A.Don't worry.
B.Nice to meet you.
C.You are so kind.
8.Which picture is right according to the sentence?
9.(1)What food does the man feel like eating?
A.French food.
B.Italian food.
C.Japanese food.
(2)What does the woman have to wear?
A.Jeans.
B.AT﹣shirt.
C.A dress.
10.A.Shake hands.
B.Bow.
C.Kiss.
11.How often does the woman go to work?
A.Three days a week.
B.Four days a week.
C.Five days a week.
二.听力填空(共1小题)
12.听独白,完成表格。
Topic Advice on learning (1)   
Challenge He found it difficult to remember and (2)    Chinese characters correctly.
Solution ①Learn how to use (3)    . ②Practice reading and writing characters. ③(4)    out his cards,read the Chinese characters(5)    and guess their meanings.
三.语法选择(共1小题)
13.Judie's class was studying Chinese culture.One day,her teacher went into the classroom with some kites.He told them that kites (1)    in China more than 2,000 years ago.At the end of the class,1 e said,"The Chinese made kites that meant something important to them.I expect each of you (2)    a kite that means something important to you.You will have a better understanding of kites than before."
Judie decided to ask her dad for help as it was (3)    first time to make a kite.
"What do you think of when you see a kite?"her dad asked.
Judie thought for a moment and answered,"Butterflies."
Judie's dad agreed that it would be a good idea to make a butterfly kite.They made a cross with some wood sticks,and then Judie painted a butterfly on a piece of white paper.Next they stuck the paper on the cross.Finally they tied a long tail to the bottom.
The next morning,they took the kite to the park and tested it."Wow!"she cried proudly."(4)    high my butterfly flies!"
"Judie,can you tell me (5)    you like butterflies?"asked her dad.
Judie replied,"To me,butterflies mean beauty and freedom!"
(1) A.invent B.invented C.are invented D.were invented
(2) A.make B.to make C.making D.made
(3) A.her B.herself C.hers D.she
(4) A.What B.What a C.What an D.How
(5) A.why B.which C.what D.when
四.完形填空(共1小题)
14.If you are interested in learning a language,you shouldn't be afraid to pronounce difficult words.Don't be afraid that people will(1)    you.How else will you learn a new language?You have to jump right in and(2)    new words.Everybody who learns a new language has(3)    in the beginning.But if you practice more and put(4)    effort into it,you will make progress.
People(5)    the world are learning English.Some are also learning Chinese.These are(6)    of the most important languages to know.You will be able to communicate with almost(7)    in the world if you learn these languages well.The hardest thing is to overcome(克服) your(8)    about a new language.When you find a word you don't understand,look it up in a(9)    ,or ask your teacher or someone who knows that language to(10)    you out.Don't stop practicing.Don't stop trying.
(1) A.look after B.laugh at C.depend on
(2) A.make B.hear C.try
(3) A.trouble B.surprise C.luck
(4) A.little B.no C.much
(5) A.around B.on C.under
(6) A.two B.three C.four
(7) A.somebody B.everybody C.nobody
(8) A.habit B.doubt C.fear
(9) A.dictionary B.book C.library
(10) A.find B.help C.take
五.阅读理解(共4小题)
15.
How I study English
I often hear some students say English is difficult,and it gives them a headache.So they can't learn it well.But English is very easy for me.I'm good at it.I'm very glad to tell you something about how I study English.
First,I think an interest in English is very important.When I was in Grade One,we had a new subject﹣English.It was fresh for me.I was interested in it,so I worked hard at it.Soon we had an English exam and I got a very good mark.How happy I was!After that,I learned English harder and harder.Our English teacher often teaches us English songs,and the songs sound nice.I often think how interesting English is!
Second,I think English is a foreign language.I should learn it well in the following ways:Listen to the teacher carefully,speak bravely,read aloud and have a good vocabulary( 词汇).Then practice again and again,and never be tired.And I also have a good habit﹣ asking.Whenever (不论何时) I have a question,I must make it clear by asking our English teacher.How happy I am when I understand!
Besides this,I often read English stories,jokes and easy novels.From these I know English is not only interesting,but also useful.They help me understand a lot of things.So doing more reading is an important way to learn English well.
And I also do some exercises from our class magazines,and I often write English diaries.English has become a close friend of mine.
Now I have learned English for more than two years.I always keep the first position in our school.
From these words,I hope every student can learn English well.
(1)Why do some students often "have a headache"?    
A.Because they are easy to catch a cold.
B.Because it's often very cold.
C.Because they don't think English is easy.
(2)The writer tells us that we should be     in English if we want to learn it well.
A.interest
B.interested
C.interesting
(3)The sentence"I got a very good mark" means "     ".
A.I did well in the exam
B.I had a good idea
C.I did badly in the exam
(4)The writer thinks English is interesting because     .
A.English is full of stories
B.English is full of jokes
C.his teacher often teaches them nice English songs
(5)Which of the following is NOT the way the writer studies by?    
A.Speaking bravely.
B.Writing to foreign friends.
C.Reading aloud.
16.A We spoke to three students from around the world about different national holidays.There are different customs(习俗) for each festival.
Tan Xiaodong,15,Hong Kong,China
"It'll soon be Chinese New Year.Before it,we'll clean the house and decorate it for good luck.Every shop is going to close fora few days and we'll go out a lot to celebrate in the streets.We might go and see the lion and dragon dances in the city center.I love this festival."
Wendy,16,Sydney,Australia
"Australia Day is on 26th January and it's an important holiday here.We always have a Monday off,so we celebrate for three days.My parents and I go to the countryside for a picnic and friends always come over.Many people go to beach parties or street parties and there's lots of music and dancing.What fun!"
Amy,14,New York,America
"The first Thanksgiving Day was hundreds of years ago when Europeans who came to America gave thanks for life and food in their new home.It's still a very important day for families to be together.This year we're going to visit my grandparents and we'll eat a delicious meal of turkey.Thanksgiving Day is on the fourth Thursday in November every year."
(1)During Chinese New Year,tourists can     .
A.do a lot of shopping
B.see lion and dragon dances
C.decorate the house for good luck
D.eat turkey
(2)On Australia Day,families often     .
A.have a picnic in the countryside
B.go to a swimming pool
C.have a party at school
D.clean the house and dance
(3)From the passage,we can learn that     .
A.Amy is from Sydney,Australia
B.different festivals have different customs
C.many people go out for a picnic with friends before Chinese New Year
D.the first Thanksgiving Day was born a hundred years ago
17.阅读短文,从各题所给的三个答案中选择最佳答案回答问题或完成句子.
Table manners from different cultures are totally different.Here are some interesting table manners in different countries.
In Spain,you're supposed to use your bread as another piece of cutlery(餐具).Spanish usually hold a fork in their right hand and a small piece of bread in their left hand,then use it to help push food gently onto the fork.
In Brazil,you should wipe your mouth with your napkin(餐巾) every time you take a drink.
In Russia,you're not supposed to look into another plate.It's polite to leave a little food at the end of the meal.
In Chile(智利),dishes should be served from the left and taken away from the right.
In India,you should use the right hand to take food and use the left hand to pass dishes.South Indian meals are served on a banana leaf that has been cleaned with warm water.
In the US and Canada,gentlemen should stand behind their chairs until women are seated.Before asking for additional servings,you should finish the serving on your plate.
(1)In Spain,you should push food onto your fork with    .
A.the spoon in your left hand
B.the spoon in your right hand
C.the bread in your left hand
(2)You shouldn't    in Russia.
A.stand behind your chair
B.look into other people's plates
C.wipe your mouth with your napkin
(3)In    ,people should take away dishes from the right.
A.Spain
B.Chile
C.America
(4)People use    to take food in India.
A.forks
B.the right hand
C.the left hand
(5)In South India,people put food    .
A.in a bowl with warm water
B.in a pot with warm water
C.on a clean banana leaf.
18.As a student,I was most afraid to answer questions in class,and I found that the students around were just like me.At the beginning of each class,when the teacher asked a question,I always lowered my head because I was afraid that the teacher saw me.
One day,in a foreign language class,Mr.Black gave us a lesson.He wanted us to be active in class,so he asked us some questions,but no one answered."Let me tell you a story first,"he said.
"When I came to the United States to study,the university often invited famous people to make speeches.Before the beginning of every speech,I found an interesting thing.The students around me always took a cardboard folded (折叠的) in half,wrote their names in bold with the most eye﹣catching color,and then placed the cardboard on the seat.So when the speaker needed the answers from the students,he could see and call a listener's name directly."
"I couldn't understand that.My classmate told me the speakers were all top people,who meant chances.When your answer was to his surprise,it meant he might give you more chances.In fact,I really saw a few students got great chances because of that."
After listening to the story,I understood that the chance will not find you itself.You must show yourself all the time so that you can find a chance on the card.
(1)What did Mr.Black want the students to do in his class'?    
A.Read loudly.
B.Take notes carefully.
C.Be active.
D.Listen to him quietly.
(2)How did the writer's classmates behave when they were asked questions?    
A.They raised their hands.
B.They shook their heads.
C.They closed their eyes.
D.They lowered their heads.
(3)How did the speaker get to know the students' names?    
A.He got them from the computer.
B.He saw the card boards on the seats.
C.He asked the students for their names.
D.He got them from the name list on the teacher's desk
(4)What does the underlined word"eye﹣catching"in Paragraph 3 mean?    
A.引人注目的
B.眼睛疼痛的
C.目光呆滞的
D.泪眼朦胧的
(5)What does the writer mainly tell us?    
A.Doing as others do is necessary.
B.Answering questions bravely is easy.
C.Attracting others' attention is interesting.
D.Showing yourself bravely can win chances.
六.短文还原(共1小题)
19.A good memory is often seen as something that comes naturally,while a bad memory as something that cannot be changed.In fact,there is a lot that you can do to improve your memory.Here are some tips(贴士)for you.
◆(1)   
We all remember the things we are interested in,and always forget the ones that bore us.This explains the reason why schoolboys remember football results easily but struggle(挣扎) with dates from their history lessons!Develop an active interest in what you want to remember.One way to make yourself more interested is to ask questions﹣ the more,the better!
◆Repeat things in chunks(块).
Repeating things in chunks is the best way to remember things for a short time,for example,remembering a phone number for a few seconds.(2)    The following numbers would be impossible for most of us to remember:1492178919318483.But look at them in"groups" or "chunks" repeatedly,and it becomes much easier:1492 1789 1931 8483.
◆Invent a story.
To remember long lists,try inventing a story which includes all the things you want to remember.
In experiments,people were asked to remember up to 120 words using this way.When they were tested later,they could remember about 90% of them.(3)   
◆Take physical exercise.
Physical exercise is important for your memory,because it increases your heart rate(心率) and sends more oxygen(氧气) to your brain,and that makes your memory work better. (4)    As we know,too much pressure is very bad for the memory.
阅读上面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全短文(选项中有一项为多余选项)。
A.Take an interest. B.Exercise also lowers stress. C.The test result was really amazing! D.Another way to improve memory is to get enough rest. E.Grouping numbers may help you to remember them.
七.任务型阅读(共1小题)
20.
A Christmas Carol
Many would agree that when we think of Christmas,we probably think of gifts,Christmas trees and Santa Claus.But behind all these things lies the true meaning of Christmas:the importance of sharing and giving love and joy to people around us.The story in A Christmas Carol is perhaps the best example of this.
A Christmas Carol is a famous short novel written by Charles Dickens.It is about an old man named Scrooge who never laughs or smiles.He is mean and only thinks about himself.He doesn't treat others nicely.He just cares about whether he can make more money and he hates Christmas.One Christmas Eve,Scrooge sees the ghost of Jacob Marley,his dead business partner.Marley used to be just like Scrooge,so he was punished after he died.He warns Scrooge to change his ways if he doesn't want to end up like him.He also tells Scrooge to expect three spirits to visit him.
That night,three ghosts visit Scrooge.First,the Ghost of Christmas Past takes him back to his childhood and reminds Scrooge of his happier days as a child.Then the second spirit,the Ghost of Christmas Present,takes him to see how others are spending Christmas this year.Everyone is happy,even poor people.The last one,the Ghost of Christmas Yet to Come,takes him to the future.Scrooge sees that he is dead,but nobody cares.He is so scared that he wakes up in his bed and finds out it is only the next morning ﹣ Christmas Day!He decides to change his life and promises to be a better person.He happily celebrates Christmas with his relatives.He also gives gifts to people in need.He now treats everyone with kindness and warmth,spreading love and joy everywhere he goes.And that is the true spirit of Christmas!
(1)Read the passage about Christmas and answer the questions.
①What are the common things that people think of for Christmas?    
②Who wrote A Christmas Carol?    
③What is the true meaning of Christmas?    
(2)Read the passage again and complete the chart.
What does Scrooge see when he's with...
the Ghost of Christmas Past? ①   
the Ghost of Christmas Present? ②   
the Ghost of Christmas Yet to Come? ③   
(3)Answer the questions.Some answers need to be inferred.
①Why does Scrooge hate Christmas?    
②Does Scrooge have a lot of friends?Why or why not?    
③Why was Jacob Marley punished after he died?    
④Does Jacob Marley want to help Scrooge?How do you know?    
⑤How does Scrooge feel when he wakes up on Christmas Day?    
⑥What does Scrooge do after seeing the three spirits?    
八.补全对话(共1小题)
21.
learn use recent sentence advice
David:Hi,Cindy!How's it going (1)    ?
Cindy:Not good.I have some problems (2)    English.I am even wondering whether it is important to learn English or not.
David:Don't worry.I'll help you!English is a(3)    language.It can help us to communicate with other foreigners.As is known to all,English has become an official language in many countries.So,it is really important to learn English!
Cindy:I see.Could you please give me some (4)    on learning English?
David:Sure!I think interesting ways of learning can be helpful.You can learn some essential words or(5)    by watching English movies.Try it!
Cindy:OK!Thank you very much!I will have a try.
九.选词填空(共1小题)
22.用by,with,in,through,use填空。
(1)He dug a hole in the ground     his bare hands(空手) .
(2)May I     your knife to cut my pencil?
(3)He said     a low voice, "Go to your seat."
(4)You can make a living     borrowing some money from your friends.
(5)They have made much progress     their hard work.
十.单词拼写(共10小题)
23.Please read    (大声地) so that I can hear you.
24.You will be heavily p     if you don't obey these rules.
25.There are usually    (地下的) car parks for shoppers to use in many big supermarkets.
26.He was a     from work for a few days because he was ill.
27.You can use a pair of s     to cut paper.
28.Einstein is one of the greatest    (英雄)who explore science at its deepest level.
29.People travel to meet new friends,to try new food,to e    life in other parts of the world.
30.We will have a     (野餐) in the park if the weather is fine tomorrow.
31.I think nobody likes    (战争).
32.Mike breaks the school rules now and then,that is to say,he doesn't b    well in school.
十一.书面表达(共1小题)
33.假如你是Alice,收到了你的笔友林涛的一封电子邮件。请你针对邮件中林涛提出的困难以及所给提示,回一封80词左右的邮件。
Dear Alice,
I am a student of Grade 9.I'm very anxious because of some problems.First,I can't understand what the teacher says in English classes.Then I can't sleep the night before an English exam.And I don't have time to do my homework because I have many classes in and out of school.Can you help me?
Yours,
Lin Tao
提示:
(1)多听英语或参加英语俱乐部能提高听力技能;
(2)考试的前一天晚上多散步,放松自己;
(3)……(自己补充一条建议)
(4)你一定很累,但是别放弃。祝你早日取得好成绩。
Dear Lin Tao,
Best wishes.
Yours,
Alice
2025-2026学年九年级上学期英语期末模拟试题
参考答案与试题解析
一.听力题(共11小题)
1.(1)What is Li Ming going to do tonight?
A.To go to the movies.
B.To practice spoken English.
C.To study for the English test.
(2)How long has Li Ming been at the English Center?
A.For about two weeks.
B.For about two months.
C.For about two years.
(3)How often does Li Ming go there?
A.Twice a week.
B.Twice a month.
C.Every day.
【答案】见试题解答内容
【分析】略
【解答】略
2.A.Yes,of course.
B.It's very kind of you.
C.Thanks.
【答案】见试题解答内容
【分析】略
【解答】A
3.A.I don't think so.
B.Sorry,I'm new here.
C.I'm on the way to school.
【答案】见试题解答内容
【分析】略
【解答】B
Excuse me,where is the post office,please?
4.你将听到的是一篇关于Lucy的变化的短文.请你根据所听内容填写下面的信息卡.
Lucy's Changes
Past:★She was a little girl.
★She used to(1) go to the concert  with her friends.
★She used to watch TV or chat online in the evening.
★Her parents used to take her out(2) for picnics  on weekends.
★She lived a happy life.
Present:★She is a junior high school student.
★There is no free time for her to listen to music anymore.
★She spends two or three hours(3) doing her homework  before going to bed.
★She has to take(4) different classes  on weekends.
★She is really(5) tired and bored  these days.
【答案】见试题解答内容
【分析】略
【解答】go to the concert
for picnics
doing her homework
different classes
tired and bored
5.Where was the folk art fair?
A.Outside the zoo.
B.Outside the museum.
C.Outside the park.
【答案】见试题解答内容
【分析】略
【解答】A
6.When was the zipper invented?
A.In 1895.
B.In 1893.
C.In 1985.
【答案】见试题解答内容
【分析】略
【解答】略
7.A.Don't worry.
B.Nice to meet you.
C.You are so kind.
【答案】见试题解答内容
【分析】妈妈,这是我的朋友Sally,很高兴见到你.
【解答】B 根据上文Mom,this is my friend,Sally妈妈,这是我的朋友Sally.应回答Nice to meet you.
8.Which picture is right according to the sentence?
【答案】见试题解答内容
【分析】略
【解答】C
9.(1)What food does the man feel like eating?
A.French food.
B.Italian food.
C.Japanese food.
(2)What does the woman have to wear?
A.Jeans.
B.AT﹣shirt.
C.A dress.
【答案】见试题解答内容
【分析】略
【解答】BC
M:I feel like eating Italian food.How about going out to cat?
W:Good idea.The Trattoria's good.
M:Yeah,but you can't wear jeans and a T﹣shirt to go in there...You have to wear a long deess.
W:…And you have to wear a suit!
10.A.Shake hands.
B.Bow.
C.Kiss.
【答案】见试题解答内容
【分析】略
【解答】略
11.How often does the woman go to work?
A.Three days a week.
B.Four days a week.
C.Five days a week.
【答案】见试题解答内容
【分析】略
【解答】略
二.听力填空(共1小题)
12.听独白,完成表格。
Topic Advice on learning (1)  
Challenge He found it difficult to remember and (2)   Chinese characters correctly.
Solution ①Learn how to use (3)   . ②Practice reading and writing characters. ③(4)   out his cards,read the Chinese characters(5)   and guess their meanings.
【答案】见试题解答内容
【分析】略
【解答】略
三.语法选择(共1小题)
13.Judie's class was studying Chinese culture.One day,her teacher went into the classroom with some kites.He told them that kites (1) D  in China more than 2,000 years ago.At the end of the class,1 e said,"The Chinese made kites that meant something important to them.I expect each of you (2) B  a kite that means something important to you.You will have a better understanding of kites than before."
Judie decided to ask her dad for help as it was (3) A  first time to make a kite.
"What do you think of when you see a kite?"her dad asked.
Judie thought for a moment and answered,"Butterflies."
Judie's dad agreed that it would be a good idea to make a butterfly kite.They made a cross with some wood sticks,and then Judie painted a butterfly on a piece of white paper.Next they stuck the paper on the cross.Finally they tied a long tail to the bottom.
The next morning,they took the kite to the park and tested it."Wow!"she cried proudly."(4) D  high my butterfly flies!"
"Judie,can you tell me (5) A  you like butterflies?"asked her dad.
Judie replied,"To me,butterflies mean beauty and freedom!"
(1) A.invent B.invented C.are invented D.were invented
(2) A.make B.to make C.making D.made
(3) A.her B.herself C.hers D.she
(4) A.What B.What a C.What an D.How
(5) A.why B.which C.what D.when
【答案】DBADA
【分析】短文讲述了Judie的班级正在学习中国文化,老师让他们了解并制作象征重要意义的风筝。Judie决定制作一个象征美丽和自由的蝴蝶风筝,她和父亲一起制作并成功地让风筝在公园飞翔。
【解答】(1)考查动词。句意:他告诉他们风筝在中国两千多年前被发明的。invent发明,原形;invented发明(动词过去式或过去分词);are invented被发明(一般现在时的被动语态);were invented被发明(一般过去时的被动语态);由于句子主语kites和谓语动词invent之间是被动关系,又根据"more than 2,000 years ago"(两千多年前)可知,应用一般过去时的被动语态。故选D。
(2)考查动词不定式。句意:我期待你们每一个人制作出对你们自己有重要意义的风筝。make制作(动词原形);to make制作(动词不定式);making制作(动名词或现在分词);made制作,过去式。根据"expect"可知,expect sb.to do sth."期待某人做某事",故应使用to make。故选B。
(3)考查代词。句意:因为这是她第一次尝试制作风筝,朱迪决定向她的爸爸寻求帮助。her她的,她(形容词性物主代词,人称代词宾格);herself她自己;hers她的(名词性物主代词);she她,主格。根据"first try"可知,是名词性短语,所以前面用形容词性物主代词her。故选A。
(4)考查感叹句引导词。句意:我的蝴蝶飞得好高呀!What引导感叹句时,后接名词或名词短语;What a引导可数名词单数的感叹句;What an引导可数名词单数的感叹句;How引导感叹句时,后接形容词或副词。根据"high my butterfly flies!"(我的蝴蝶飞得好高呀!)可知,此处为"How+形容词/副词+主语+谓语!"的结构。故选D。
(5)考查副词。句意:她的爸爸问:"朱迪,你能告诉我你为什么喜欢蝴蝶吗?"why为什么;which哪一个;what什么;when何时。根据下文"To me,butterflies mean beauty and freedom!"("对我来说,蝴蝶意味着美丽和自由!")可知,这是她喜欢蝴蝶的理由,所以应用why。故选A。
四.完形填空(共1小题)
14.If you are interested in learning a language,you shouldn't be afraid to pronounce difficult words.Don't be afraid that people will(1) B  you.How else will you learn a new language?You have to jump right in and(2) C  new words.Everybody who learns a new language has(3) A  in the beginning.But if you practice more and put(4) C  effort into it,you will make progress.
People(5) A  the world are learning English.Some are also learning Chinese.These are(6) A  of the most important languages to know.You will be able to communicate with almost(7) B  in the world if you learn these languages well.The hardest thing is to overcome(克服) your(8) C  about a new language.When you find a word you don't understand,look it up in a(9) A  ,or ask your teacher or someone who knows that language to(10) B  you out.Don't stop practicing.Don't stop trying.
(1) A.look after B.laugh at C.depend on
(2) A.make B.hear C.try
(3) A.trouble B.surprise C.luck
(4) A.little B.no C.much
(5) A.around B.on C.under
(6) A.two B.three C.four
(7) A.somebody B.everybody C.nobody
(8) A.habit B.doubt C.fear
(9) A.dictionary B.book C.library
(10) A.find B.help C.take
【答案】见试题解答内容
【分析】文章大意:文章介绍了学习一门新语言需要克服恐惧,勤练习,勇于尝试.
【解答】(1)B 考查动词辨析.A表示照顾;B表示嘲笑;C表示取决于.由Don't be afraid可推测害怕的内容是别人会嘲笑你,选B.
(2)C 考查动词辨析.A表示使;B表示听见;C表示尝试.由下文的Don't stop trying可知此处表示尝试新的单词,选C.
(3)A 考查名词辨析.A表示麻烦,困难;B表示惊喜;C表示运气.由you shouldn't be afraid to pronounce difficult words可推测此处表示每个学习新语言的人一开始都会遇到困难,选A.
(4)C 考查形容词辨析.A表示少量的;B表示没有的;C表示许多的.由you will make progress可知此处表示如果你勤加练习并为之付出许多努力,选C.
(5)A 考查介词辨析.A表示在…周围,到处;B表示在…上;C表示在…下.结合语境可知此处表示全世界的人都在学习英语,around the world表示全世界,选A.
(6)A 考查数词辨析.A表示二;B表示三;C表示四.由上文提到的People the world are learning English.Some are also learning Chinese可知例出的是两门语言,选A.
(7)B 考查不定代词.A表示某人;B表示每个人;C表示没有人.由These are two of the most important languages to know可知此处表示如果你学好了这些语言,你将会能够与世界上几乎每个人交流,选B.
(8)C 考查名词辨析.A表示习惯;B表示怀疑;C表示害怕.由you shouldn't be afraid to pronounce difficult words.Don't be afraid that people will laugh at you可知此处表示最难的事就是克服你对新语言的恐惧,选C.
(9)A 考查名词辨析.A表示字典;B表示书;C表示图书馆.由When you find a word you don't understand可推测此处表示在字典里查阅它,选A.
(10)B 考查动词辨析.A表示找到;B表示帮助;C表示带走.由ask your teacher or someone who knows that language可推测问知道这门语言的人或老师的目的是为了帮助你,选B.
五.阅读理解(共4小题)
15.
How I study English
I often hear some students say English is difficult,and it gives them a headache.So they can't learn it well.But English is very easy for me.I'm good at it.I'm very glad to tell you something about how I study English.
First,I think an interest in English is very important.When I was in Grade One,we had a new subject﹣English.It was fresh for me.I was interested in it,so I worked hard at it.Soon we had an English exam and I got a very good mark.How happy I was!After that,I learned English harder and harder.Our English teacher often teaches us English songs,and the songs sound nice.I often think how interesting English is!
Second,I think English is a foreign language.I should learn it well in the following ways:Listen to the teacher carefully,speak bravely,read aloud and have a good vocabulary( 词汇).Then practice again and again,and never be tired.And I also have a good habit﹣ asking.Whenever (不论何时) I have a question,I must make it clear by asking our English teacher.How happy I am when I understand!
Besides this,I often read English stories,jokes and easy novels.From these I know English is not only interesting,but also useful.They help me understand a lot of things.So doing more reading is an important way to learn English well.
And I also do some exercises from our class magazines,and I often write English diaries.English has become a close friend of mine.
Now I have learned English for more than two years.I always keep the first position in our school.
From these words,I hope every student can learn English well.
(1)Why do some students often "have a headache"?  C 
A.Because they are easy to catch a cold.
B.Because it's often very cold.
C.Because they don't think English is easy.
(2)The writer tells us that we should be  B  in English if we want to learn it well.
A.interest
B.interested
C.interesting
(3)The sentence"I got a very good mark" means "  A  ".
A.I did well in the exam
B.I had a good idea
C.I did badly in the exam
(4)The writer thinks English is interesting because  C  .
A.English is full of stories
B.English is full of jokes
C.his teacher often teaches them nice English songs
(5)Which of the following is NOT the way the writer studies by?  B 
A.Speaking bravely.
B.Writing to foreign friends.
C.Reading aloud.
【答案】CBACB
【分析】本文主要介绍了作者学习英语的一些方法。
【解答】(1)C.细节理解题。根据I often hear some students say English is difficult,and it gives them a headache.我经常听到一些学生说英语很难,这让他们头疼。可知,是因为他们认为英语很难。故选C。
(2)B.细节理解题。根据First,I think an interest in English is very important.首先,我认为对英语的兴趣是非常重要的。如果我们想学好英语,我们应该对英语感兴趣。be interested in意为"对......感兴趣"是固定搭配。故选B。
(3)A.句意猜测题。根据How happy I was!我是多么高兴啊!可知,作者这次考试考得很好。所以划线部分意为"我考得很好"。故选A。
(4)C.细节理解题。根据Our English teacher often teaches us English songs,and the songs sound nice.I often think how interesting English is!我们的英语老师经常教我们英语歌曲,这些歌曲听起来很好听。我经常想英语是多么有趣啊!可知,是因为他的老师经常教他们好听的英文歌。故选C。
(5)B.细节判断题。根据第三段...speak bravely,read aloud......勇敢地说话,大声朗读......可知,B选项"写信给外国朋友"不是作者学习的方法。故选B。
16.A We spoke to three students from around the world about different national holidays.There are different customs(习俗) for each festival.
Tan Xiaodong,15,Hong Kong,China
"It'll soon be Chinese New Year.Before it,we'll clean the house and decorate it for good luck.Every shop is going to close fora few days and we'll go out a lot to celebrate in the streets.We might go and see the lion and dragon dances in the city center.I love this festival."
Wendy,16,Sydney,Australia
"Australia Day is on 26th January and it's an important holiday here.We always have a Monday off,so we celebrate for three days.My parents and I go to the countryside for a picnic and friends always come over.Many people go to beach parties or street parties and there's lots of music and dancing.What fun!"
Amy,14,New York,America
"The first Thanksgiving Day was hundreds of years ago when Europeans who came to America gave thanks for life and food in their new home.It's still a very important day for families to be together.This year we're going to visit my grandparents and we'll eat a delicious meal of turkey.Thanksgiving Day is on the fourth Thursday in November every year."
(1)During Chinese New Year,tourists can  B  .
A.do a lot of shopping
B.see lion and dragon dances
C.decorate the house for good luck
D.eat turkey
(2)On Australia Day,families often  A  .
A.have a picnic in the countryside
B.go to a swimming pool
C.have a party at school
D.clean the house and dance
(3)From the passage,we can learn that  B  .
A.Amy is from Sydney,Australia
B.different festivals have different customs
C.many people go out for a picnic with friends before Chinese New Year
D.the first Thanksgiving Day was born a hundred years ago
【答案】BAB
【分析】本文介绍了不同的节日有不同的习俗,例举了春节,澳大利亚日和感恩节的习俗。
【解答】(1)细节理解题。根据第三段We might go and see the lion and dragon dance in the city center(我们可以去市中心看舞狮和舞龙。)可知有看舞狮和舞龙。故选B。
(2)细节理解题。根据第五段My parents and I go to the countryside for a picnic and friends always come over(我父母和我去乡下野餐,朋友们总是过来。)可知在澳大利亚日,家人们会去乡下聚餐,所以A选项的家人们去乡下吃饭是正确的。故选A。
(3)推理判断题。根据第一段There are different customs(习俗) for each festival.(每个节日都有不同的习俗。)以及下面举的三个例子可知本文讲的是不同的节日有不同的习俗,故选B。
17.阅读短文,从各题所给的三个答案中选择最佳答案回答问题或完成句子.
Table manners from different cultures are totally different.Here are some interesting table manners in different countries.
In Spain,you're supposed to use your bread as another piece of cutlery(餐具).Spanish usually hold a fork in their right hand and a small piece of bread in their left hand,then use it to help push food gently onto the fork.
In Brazil,you should wipe your mouth with your napkin(餐巾) every time you take a drink.
In Russia,you're not supposed to look into another plate.It's polite to leave a little food at the end of the meal.
In Chile(智利),dishes should be served from the left and taken away from the right.
In India,you should use the right hand to take food and use the left hand to pass dishes.South Indian meals are served on a banana leaf that has been cleaned with warm water.
In the US and Canada,gentlemen should stand behind their chairs until women are seated.Before asking for additional servings,you should finish the serving on your plate.
(1)In Spain,you should push food onto your fork with C  .
A.the spoon in your left hand
B.the spoon in your right hand
C.the bread in your left hand
(2)You shouldn't B  in Russia.
A.stand behind your chair
B.look into other people's plates
C.wipe your mouth with your napkin
(3)In B  ,people should take away dishes from the right.
A.Spain
B.Chile
C.America
(4)People use B  to take food in India.
A.forks
B.the right hand
C.the left hand
(5)In South India,people put food C  .
A.in a bowl with warm water
B.in a pot with warm water
C.on a clean banana leaf.
【答案】见试题解答内容
【分析】文章大意:这是一篇社会文化类阅读,主要介绍不同国家的餐桌礼仪是不同的,本文主要介绍了几个国家的一些有趣的餐桌礼仪.
【解答】(1)答案:C.细节理解题.由第二段中的"…and a small piece of bread in their left hand,which is then used to help push food gently onto the fork."可知,在西班牙,你应该用左手里的面包轻轻地把食物推到餐叉上.选C.
(2)答案:B.细节理解题.由第四段第一句"In Russia,you're not supposed to look into another plate"可知,在俄罗斯,你不应该往别人的盘子里看.可知,选B.
(3)答案:B.细节理解题.由第五段"In Chile,dishes should be…taken away from the right."可知,在智利,人们应该从右边拿走盘子.选B.
(4)答案:B.细节理解题.由第六段第一句"In India,you should use the right hand to take food 可知,在印度,人们用右手取食物.选B.
(5)答案:C.细节理解题.由第六段最后一句"…on a banana leaf that has been cleaned可知,在印度南部,人们把食物放在干净的香蕉叶上.选C.
18.As a student,I was most afraid to answer questions in class,and I found that the students around were just like me.At the beginning of each class,when the teacher asked a question,I always lowered my head because I was afraid that the teacher saw me.
One day,in a foreign language class,Mr.Black gave us a lesson.He wanted us to be active in class,so he asked us some questions,but no one answered."Let me tell you a story first,"he said.
"When I came to the United States to study,the university often invited famous people to make speeches.Before the beginning of every speech,I found an interesting thing.The students around me always took a cardboard folded (折叠的) in half,wrote their names in bold with the most eye﹣catching color,and then placed the cardboard on the seat.So when the speaker needed the answers from the students,he could see and call a listener's name directly."
"I couldn't understand that.My classmate told me the speakers were all top people,who meant chances.When your answer was to his surprise,it meant he might give you more chances.In fact,I really saw a few students got great chances because of that."
After listening to the story,I understood that the chance will not find you itself.You must show yourself all the time so that you can find a chance on the card.
(1)What did Mr.Black want the students to do in his class'?  C 
A.Read loudly.
B.Take notes carefully.
C.Be active.
D.Listen to him quietly.
(2)How did the writer's classmates behave when they were asked questions?  D 
A.They raised their hands.
B.They shook their heads.
C.They closed their eyes.
D.They lowered their heads.
(3)How did the speaker get to know the students' names?  B 
A.He got them from the computer.
B.He saw the card boards on the seats.
C.He asked the students for their names.
D.He got them from the name list on the teacher's desk
(4)What does the underlined word"eye﹣catching"in Paragraph 3 mean?  A 
A.引人注目的
B.眼睛疼痛的
C.目光呆滞的
D.泪眼朦胧的
(5)What does the writer mainly tell us?  D 
A.Doing as others do is necessary.
B.Answering questions bravely is easy.
C.Attracting others' attention is interesting.
D.Showing yourself bravely can win chances.
【答案】见试题解答内容
【分析】作为一名学生,我最害怕在课堂上回答问题,我发现周围的学生都像我一样.在每节课开始,老师问了一个问题时,我总是低下头,因为我怕老师看见了我.
有一天,在外语课堂上,布朗老师给了我们一个教训.他希望我们在课堂上活跃,所以他问我们一些问题,但没有人回答."让我先给你们讲一个故事,"他说."当我来到美国读书时,这所大学经常邀请名人作演讲.在每一次演讲开始之前,我发现了一件有趣的事情.我周围的同学总是拿一个纸板折叠成一半,用最醒目的颜色写自己的名字,然后放在纸板上.因此,当演讲者需要学生回答时,他就可以直接看到和叫出一个听众的名字.""我不明白.我的同学告诉我说所有演讲者都是顶尖的人,这意味着机会.当你的回答令他的惊喜时,那意味着他可能会给你更多的机会.事实上,我真的看到了一些学生因为那样获得很棒的机会."听了这个故事,我明白了机会不会找到你自己.你必须总是表现自己,这样你才可以通过卡片找到一个机会.
【解答】(1)C.细节理解题.根据语境He wanted us to be active in class,so he asked us some questions,but no one answered.可知布朗老师想让学生在他的课上主动.故选:C
(2)D.推测题.根据语境As a student,I was most afraid to answer questions in class,and I found that the students around were just like me.At the beginning of each class,when the teacher asked a question,I always lowered my head because I was afraid that the teacher saw me.可知当作家的同学们被问到问题的时候,他们都低下头.故选:D
(3)B.细节理解题.根据语境The students around me always took a cardboard folded 折叠的) in half,wrote their names in bold with the most eye﹣catching color,and then placed the cardboard on the seat.So when the speaker needed the answers from the students,he could see and call a listener's name directly.可知演讲者通过看座位上的纸板知道学生们的名字.故选:B
(4)A.词义猜测题.根据语境and then placed the cardboard on the seat.So when the speaker needed the answers from the students,he could see and call a listener's name directly.可知是"引人注目"的意思.故选:A
(5)D.主旨大意题.根据语境After listening to the story,I understood that the chance will not find you itself.You must show yourself all the time so that you can find a chance on the card.可知勇敢的展示自己能赢得机会.故选:D
六.短文还原(共1小题)
19.A good memory is often seen as something that comes naturally,while a bad memory as something that cannot be changed.In fact,there is a lot that you can do to improve your memory.Here are some tips(贴士)for you.
◆(1) A 
We all remember the things we are interested in,and always forget the ones that bore us.This explains the reason why schoolboys remember football results easily but struggle(挣扎) with dates from their history lessons!Develop an active interest in what you want to remember.One way to make yourself more interested is to ask questions﹣ the more,the better!
◆Repeat things in chunks(块).
Repeating things in chunks is the best way to remember things for a short time,for example,remembering a phone number for a few seconds.(2) E  The following numbers would be impossible for most of us to remember:1492178919318483.But look at them in"groups" or "chunks" repeatedly,and it becomes much easier:1492 1789 1931 8483.
◆Invent a story.
To remember long lists,try inventing a story which includes all the things you want to remember.
In experiments,people were asked to remember up to 120 words using this way.When they were tested later,they could remember about 90% of them.(3) C 
◆Take physical exercise.
Physical exercise is important for your memory,because it increases your heart rate(心率) and sends more oxygen(氧气) to your brain,and that makes your memory work better. (4) B  As we know,too much pressure is very bad for the memory.
阅读上面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全短文(选项中有一项为多余选项)。
A.Take an interest. B.Exercise also lowers stress. C.The test result was really amazing! D.Another way to improve memory is to get enough rest. E.Grouping numbers may help you to remember them.
【答案】AECB
【分析】短文讲了如何提高你的记忆力。详细地介绍了提高记忆力的方法和建议。
【解答】细节推理题。
(1)A.根据后句We all remember the things we are interested in ,and always forget the ones that bore us.我们都记得我们感兴趣的东西,总是忘记些让我们厌烦的东西。可知说的是兴趣,结合选项,应说找兴趣。故选A。
(2)E.根据前句Repeating things in chunks is the best way to remember things for a short time,for example,remembering a phone number for a few seconds.在短时间内重复记忆是最好的方法,比如记住几秒钟的电话号码。可知说的是分组记忆,结合选项,应说分组数字可以帮助你记住它们。故选E。
(3)C.根据前句In experiments,people were asked to remember up to 120 words using this way.When they were tested later,they could remember about 90% of them.在实验中,人们被要求用这种方法记住多达120个单词.当他们后来接受测试时,他们能记住其中的90%。可知说的是测试,结合选项,应说测试结果令人惊叹。故选C。
(4)B.根据前句Physical exercise is important for your memory ,because it increases your heart rate(心率)and sends more oxygen(氧气) to your brain ,and that makes your memory work better.体育锻炼对你的记忆力很重要,因为它能提高你的心率,给的大脑输送更多的氧气,从而使你的记忆力更好。可知说的是锻炼,结合选项,应说锻炼还可降低压力。故选B。
七.任务型阅读(共1小题)
20.
A Christmas Carol
Many would agree that when we think of Christmas,we probably think of gifts,Christmas trees and Santa Claus.But behind all these things lies the true meaning of Christmas:the importance of sharing and giving love and joy to people around us.The story in A Christmas Carol is perhaps the best example of this.
A Christmas Carol is a famous short novel written by Charles Dickens.It is about an old man named Scrooge who never laughs or smiles.He is mean and only thinks about himself.He doesn't treat others nicely.He just cares about whether he can make more money and he hates Christmas.One Christmas Eve,Scrooge sees the ghost of Jacob Marley,his dead business partner.Marley used to be just like Scrooge,so he was punished after he died.He warns Scrooge to change his ways if he doesn't want to end up like him.He also tells Scrooge to expect three spirits to visit him.
That night,three ghosts visit Scrooge.First,the Ghost of Christmas Past takes him back to his childhood and reminds Scrooge of his happier days as a child.Then the second spirit,the Ghost of Christmas Present,takes him to see how others are spending Christmas this year.Everyone is happy,even poor people.The last one,the Ghost of Christmas Yet to Come,takes him to the future.Scrooge sees that he is dead,but nobody cares.He is so scared that he wakes up in his bed and finds out it is only the next morning ﹣ Christmas Day!He decides to change his life and promises to be a better person.He happily celebrates Christmas with his relatives.He also gives gifts to people in need.He now treats everyone with kindness and warmth,spreading love and joy everywhere he goes.And that is the true spirit of Christmas!
(1)Read the passage about Christmas and answer the questions.
①What are the common things that people think of for Christmas?  People usually think of gifts,Christmas trees and Santa Claus. 
②Who wrote A Christmas Carol?  Charles Dickens wrote A Christmas Carol. 
③What is the true meaning of Christmas?  The true meaning of Christmas is the importance of sharing and giving love and joy to people around us. 
(2)Read the passage again and complete the chart.
What does Scrooge see when he's with...
the Ghost of Christmas Past? ① his happier days as a child 
the Ghost of Christmas Present? ② how others are spending Christmas happily this year 
the Ghost of Christmas Yet to Come? ③ nobody cares when he dies 
(3)Answer the questions.Some answers need to be inferred.
①Why does Scrooge hate Christmas?  Because he is mean and only thinks about himself.He doesn't treat others nicely.He just cares about whether he can make more money. 
②Does Scrooge have a lot of friends?Why or why not?  No,he doesn't.Because he is mean and only thinks about himself.He doesn't treat others nicely. 
③Why was Jacob Marley punished after he died?  Because like Scrooge,he wasn't nice to others and only cared about money. 
④Does Jacob Marley want to help Scrooge?How do you know?  Yes,Jacob Marley wants to help Scrooge.Because Marley's ghost tried to warn Scrooge to change his ways so as not to end up like him. 
⑤How does Scrooge feel when he wakes up on Christmas Day?  He feels scared. 
⑥What does Scrooge do after seeing the three spirits?  Scrooge changes his life and becomes a better person. 
【答案】(1)①People usually think of gifts,Christmas trees and Santa Claus.②Charles Dickens wrote A Christmas Carol.③The true meaning of Christmas is the importance of sharing and giving love and joy to people around us.
(2)①his happier days as a child.②how others are spending Christmas happily this year③nobody cares when he dies
(3)①Because he is mean and only thinks about himself.He doesn't treat others nicely.He just cares about whether he can make more money.
②No,he doesn't.Because he is mean and only thinks about himself.He doesn't treat others nicely.
③Because like Scrooge,he wasn't nice to others and only cared about money.
④Yes,Jacob Marley wants to help Scrooge.Because Marley's ghost tried to warn Scrooge to change his ways so as not to end up like him.
⑤He feels scared.
⑥Scrooge changes his life and becomes a better person.
【分析】本文主要介绍了查尔斯 狄更斯的小说《圣诞颂歌》的故事情节。
【解答】(1)①细节理解题。根据第一段Many would agree that when we think of Christmas,we probably think of gifts,Christmas trees and Santa Claus.(很多人都同意,当我们想到圣诞节时,我们可能会想到礼物、圣诞树和圣诞老人。)可知,当人们想到圣诞节时,人们可能会想到礼物、圣诞树和圣诞老人。故填People usually think of gifts,Christmas trees and Santa Claus.
②细节理解题。根据第二段A Christmas Carol is a famous short novel written by Charles Dickens.(《圣诞颂歌》是查尔斯 狄更斯写的一部著名的短篇小说。)可知,查尔斯 狄更斯写的《圣诞颂歌》。故填Charles Dickens wrote A Christmas Carol.
③细节理解题。根据第一段But behind all these things lies the true meaning of Christmas:the importance of sharing and giving love and joy to people around us.(但在这一切的背后隐藏着圣诞节的真正意义:向我们周围的人分享和给予爱和喜悦的重要性。)可知,圣诞节的真正意义是向我们周围的人分享和给予爱和喜悦的重要性。故填The true meaning of Christmas is the importance of sharing and giving love and joy to people around us.
(2)①细节理解题。根据第三段the Ghost of Christmas Past takes him back to his childhood and reminds Scrooge of his happier days as a child.(过去的圣诞幽灵把他带回到他的童年,让Scrooge 想起他小时候的快乐时光。)可知,当他和过去的圣诞幽灵在一起时,他看到了小时候的快乐时光。故填his happier days as a child。
②细节理解题。根据第三段the Ghost of Christmas Present,takes him to see how others are spending Christmas this year.(现在的圣诞幽灵带他去看看别人今年是怎么过圣诞节的。)可知,当他和现在的圣诞幽灵在一起时,他看到了别人今年是怎么过圣诞节的。故填how others are spending Christmas happily this year。
③细节理解题。根据第三段Ghost of Christmas Yet to Come,takes him to the future.Scrooge sees that he is dead,but nobody cares.(未来的圣诞幽灵把他带到了未来。斯克罗吉看到他死了,但没人在乎。)可知,当他和未来的圣诞幽灵在一起时,他看到他死了,但没人在乎。故填nobody cares when he dies。
(3)①细节理解题。根据第二段He is mean and only thinks about himself.He doesn't treat others nicely.He just cares about whether he can make more money and he hates Christmas.(他小气,只顾自己。他对别人不好。他只关心他是否能赚更多的钱,他讨厌圣诞节。)可知,他讨厌圣诞节是因为他小气,只顾自己。他对别人不好。他只关心他是否能赚更多的钱。故填Because he is mean and only thinks about himself.He doesn't treat others nicely.He just cares about whether he can make more money.
②推理判断题。根据第二段He is mean and only thinks about himself.He doesn't treat others nicely.He just cares about whether he can make more money and he hates Christmas.(他小气,只顾自己。他对别人不好。他只关心他是否能赚更多的钱,他讨厌圣诞节。)可知,Scrooge应该不会有很多朋友。因为他小气,只考虑自己。他对别人不好。故填No,he doesn't.Because he is mean and only thinks about himself.He doesn't treat others nicely.
③细节理解题。根据第二段Marley used to be just like Scrooge,so he was punished after he died.(Marley过去就像Scrooge一样,所以他死后受到了惩罚。)可知,Marley过去就像Scrooge一样,他对别人不好,只在乎钱。故填Because like Scrooge,he wasn't nice to others and only cared about money.
④细节理解题。根据第二段He warns Scrooge to change his ways if he doesn't want to end up like him.He also tells Scrooge to expect three spirits to visit him.(他警告Scrooge,如果他不想落得和他一样的下场,就改变他的方式。他还告诉Scrooge等着三个幽灵来拜访他。)可知,Marley想帮助Scrooge。因为Marley的幽灵试图警告Scrooge改变他的生活方式,以免落得和他一样的下场。故填Yes,Jacob Marley wants to help Scrooge.Because Marley's ghost tried to warn Scrooge to change his ways so as not to end up like him.
⑤细节理解题。根据第三段He is so scared that he wakes up in his bed and finds out it is only the next morning ﹣ Christmas Day!(他非常害怕,他在床上醒来,发现这只是第二天早上—圣诞节!)可知,当Scrooge在圣诞节醒来时,他感到害怕。故填He feels scared.
⑥细节理解题。根据第三段He decides to change his life and promises to be a better person.(他决定改变他的生活,并承诺要成为一个更好的人。)可知,当Scrooge见到三个幽灵后改变了他的生活,成为一个更好的人。故填Scrooge changes his life and becomes a better person.
八.补全对话(共1小题)
21.
learn use recent sentence advice
David:Hi,Cindy!How's it going (1) recently  ?
Cindy:Not good.I have some problems (2) learning  English.I am even wondering whether it is important to learn English or not.
David:Don't worry.I'll help you!English is a(3) useful  language.It can help us to communicate with other foreigners.As is known to all,English has become an official language in many countries.So,it is really important to learn English!
Cindy:I see.Could you please give me some (4) advice  on learning English?
David:Sure!I think interesting ways of learning can be helpful.You can learn some essential words or(5) sentences  by watching English movies.Try it!
Cindy:OK!Thank you very much!I will have a try.
【答案】(1)recently(2)learning(3)useful(4)advice(5)sentences
【分析】这是辛迪和大卫之间的对话。辛迪学习英语有困难,大卫认为英语是一种有用的语言,他建议辛迪通过看英语电影学习一些基本的词语或句子。
【解答】(1)根据How's it going...?可知本题为特殊疑问句。recent的副词recently,最近,句意为:最近怎么样?故填recently。
(2)根据have some problem doing sth,做某事有问题,可知横线上填learning。learn English,学习英语。learn表示学习(某种语言)。故填learning。
(3)根据空后的名词language,可知此处应填形容词修饰名词作定语。use的形容词useful,有用的,句意为:英语是一种有用的语言。故填useful。
(4)some,"一些",后面接可数名词复数形式或不可数名词。advice,建议,不可数名词。句意为:你能线我关于学习英语的一些建议吗?故填advice。
(5)本题为陈述句,时态为一般现在时。some,一些,后面接可数名词复数形式或不可数名词。sentence,句子,其复数形式为 sentences。句意为:你可以通过看英语电影学习一些基本的词语或句子。故填sentences。
九.选词填空(共1小题)
22.用by,with,in,through,use填空。
(1)He dug a hole in the ground  with  his bare hands(空手) .
(2)May I  use  your knife to cut my pencil?
(3)He said  in  a low voice, "Go to your seat."
(4)You can make a living  by  borrowing some money from your friends.
(5)They have made much progress  through  their hard work.
【答案】(1)with (2)use (3)in (4)by (5)through
【分析】(1)他徒手在地上挖了一个洞。
(2)我可以用你的刀削我的铅笔吗?
(3)他低声说:"回到你的座位上去。"
(4)你可以向朋友借些钱来维持生活。
(5)他们通过努力工作取得了很大的进步。
【解答】(1)考查介词。句意:他徒手在地上挖了一个洞。表示用身体某个器官时用介词with。且with bare hands"徒手",固定搭配。故填with。
(2)考查动词。句意:我可以用你的刀削我的铅笔吗?May是情态动词必须和动词原形连用。I是主语,缺少谓语动词。只有use"使用"是动词。故填use。
(3)考查介词。句意:他低声说:"回到你的座位上去。"以什么样的声音说话用介词in。in a low voice"低声地"。故填in。
(4)考查介词。句意:你可以向朋友借些钱来维持生活。by+动名词,表示方式方法。by"通过"。故填by。
(5)考查介词。句意:他们通过努力工作取得了很大的进步。through表示通过具体过程,途径,手段等。通过hard work这一途径来取得进步。故填through。
十.单词拼写(共10小题)
23.Please read aloud  (大声地) so that I can hear you.
【答案】见试题解答内容
【分析】请大声读,以便我能听到你的声音.
【解答】考查翻译填空.根据汉语提示及其英语句子,可知要翻译的部分为:大声地.英语表达是:aloud.副词.句意:请大声读,以便我能听到你的声音.
故答案为aloud.
24.You will be heavily p  unished  if you don't obey these rules.
【答案】punished
【分析】如果你不遵守这些规则,你将受到严厉的惩罚。
【解答】根据if you don't obey these rules结合首字母可知意思是"你将受到严厉的惩罚",punish惩罚,根据句意可知用一般将来时的被动语态,其构成是will be +过去分词。
故答案是punished。
25.There are usually underground  (地下的) car parks for shoppers to use in many big supermarkets.
【答案】见试题解答内容
【分析】许多大型超市通常有地下停车场供购物者使用.
【解答】答案:underground
根据题干可该空处后接名词car parks,根据形容词修饰名词,可知需填入形容词在句中作定语,结合汉语提示"地下的"其英文表达为underground,为形容词,故答案为underground.
26.He was a  way  from work for a few days because he was ill.
【答案】away
【分析】他生病了,有几天没来上班。
【解答】根据because he was ill(他生病了)可知前面意思应是"几天没来上班"。be away from是固定搭配,离开,从...离去,be away from work没有上班。
故填:away。
27.You can use a pair of s  cissors  to cut paper.
【答案】见试题解答内容
【分析】你可以用剪刀剪纸.
【解答】根据所给出的句子,结合首字母,可推出是" scissors剪刀",以复数形式出现.结合句意:你可以用剪刀剪纸.
故答案为:scissors.
28.Einstein is one of the greatest heroes  (英雄)who explore science at its deepest level.
【答案】见试题解答内容
【分析】爱因斯坦是探索科学深层的最伟大的科学家之一.
【解答】考查翻译填空.根据汉语提示及其英语句子,可知要翻译的部分为:英雄,名词.英语表达是:hero.此处是复数形式,句意:爱因斯坦是探索科学深层的最伟大的科学家之一.
故答案为:heroes.
29.People travel to meet new friends,to try new food,to e xperience  life in other parts of the world.
【答案】见试题解答内容
【分析】人们旅行是去遇到新的朋友,去尝试新的食物,去经历世界其他地方的生活.
【解答】答案:experience.
根据"People travel to meet new friends,to try new food,"人们旅行是去遇到新的朋友,去尝试新的食物,结合给出的首字母提示e,以及空格后面的词语是life,因此可知这句话的意思是"人们旅行是去遇到新的朋友,去尝试新的食物,去经历世界其他地方的生活."空格前面是不定式符号to,所以要用动词原形来填空,综上所述,故填experience.
30.We will have a  picnic  (野餐) in the park if the weather is fine tomorrow.
【答案】picnic
【分析】如果明天天气好的话,我们将在公园野餐。
【解答】句子中"野餐"翻译成picnic,a后面跟单数形式picnic。
故填:picnic。
31.I think nobody likes war  (战争).
【答案】见试题解答内容
【分析】我想没有人喜欢战争.
【解答】答案:war.
根据I think nobody likes﹣﹣(战争).可知我想没有人喜欢战争.这里like是个实意动词,后面跟名词作宾语,war,名词,战争.故填war.
32.Mike breaks the school rules now and then,that is to say,he doesn't b ehave  well in school.
【答案】behave
【分析】迈克有时违反校规,也就是说,他在学校表现不好。
【解答】根据Mike breaks the school rules now and then结合首字母可知意思是"他在学校表现不好"。behave表现;doesn't后跟动词原形。
故答案是behave
十一.书面表达(共1小题)
33.假如你是Alice,收到了你的笔友林涛的一封电子邮件。请你针对邮件中林涛提出的困难以及所给提示,回一封80词左右的邮件。
Dear Alice,
I am a student of Grade 9.I'm very anxious because of some problems.First,I can't understand what the teacher says in English classes.Then I can't sleep the night before an English exam.And I don't have time to do my homework because I have many classes in and out of school.Can you help me?
Yours,
Lin Tao
提示:
(1)多听英语或参加英语俱乐部能提高听力技能;
(2)考试的前一天晚上多散步,放松自己;
(3)……(自己补充一条建议)
(4)你一定很累,但是别放弃。祝你早日取得好成绩。
Dear Lin Tao,
Best wishes.
Yours,
Alice
【答案】Dear Lin Tao,
As a teenager,I met the same problems as you.But now I can deal with them.Here is some advice for you.You can improve your listening skills by listening to English more or join an English club.Before an English exam,you'd better try to relax yourself by taking a walk before going to bed.And you can drink a cup of hot milk.I'm sure it helps a lot.As a student in Grade 9,you must be very tired sometimes.But I really want to say,"Lin Tao,never give up!"I hope what I say here can help you.I believe you can make progress.
Best wishes.
Yours,
Alice
【分析】【高分句型一】
You can improve your listening skills by listening to English more or join an English club.你可以通过多听英语或参加英语俱 乐部来提高你的听力技能。
by doing sth通过做某事。
【高分句型二】
Before an English exam,you'd better try to relax yourself by taking a walk before going to bed.在英语考试前,你最好在睡觉前散步来放松自己。
had better do sth最好做某事。
【解答】Dear Lin Tao,
As a teenager,I met the same problems as you.But now I can deal with them.Here is some advice for you.(点题)You can improve your listening skills by listening to English more or join an English club. 【高分句型一】Before an English exam,you'd better try to relax yourself by taking a walk before going to bed. 【高分句型二】And you can drink a cup of hot milk.I'm sure it helps a lot.As a student in Grade 9,you must be very tired sometimes.(建议) But I really want to say,"Lin Tao,never give up!"I hope what I say here can help you.I believe you can make progress.(希望)
Best wishes.
Yours,
Alice

展开更多......

收起↑

资源预览