资源简介 2025-2026学年九年级上学期英语期末模拟试题一.听力题(共11小题)1.A.Thank you.B.I don't like them at all.C.Coffee,please.2.(1)What are in the car?A.The bags.B.The pets.C.The keys.(2)What did the man do?A.He turned off all the lights.B.He watered the plants.C.He closed the door.(3)Where will the man take the pets to?A.To his friend's house.B.To his neighbor's house.C.To the pet shop.(4)What is the probable relationship between the speakers?A.Mother and son.B.Father and daughter.C.Husband and wife.3.Where is the bookstore that is easier to find?A.On Main Street.B.At the mall.C.Next to the school.4.听下面的对话,回答第10至12小题.10.How long haven't they seen each other?A.For 2 years.B.For 4 years.C.Since 2 weeks ago.11.What did the man use to wear?A.Suits.B.T﹣shirts.C.Jeans.12.Where does the man work now?A.In a school.B.In a bank.C.In a company.5.What's the woman's skirt made of?A.Silk.B.Cotton.C.Paper.6.What's the food like? A.Sweet.B.Crispy.C.Salty.7.听第二段独白,根据所听短文的内容,在每小题给出的三个选项中,选出一个能完成句子的最佳答案.(1)Mary isn't allowed to .A.play computer gamesB.do her homeworkC.buy school things(2)Mary after finishing her homework.A.buys her own clothesB.watches TVC.does some work(3)Mary can buy .A.clothesB.booksC.the things she likes(4)Mary enjoys .A.doing homework with her classmatesB.doing homework aloneC.talking with her classmates(5)Mary's parents are .A.carelessB.strictC.unkind8.What could Liu Qiang do after class?9.A.He is the best actor.B.Jackie.C.Action movies.10.Which picture fits the speaker's words?11.A.At 3:20.B.3﹣2.C.32二.听力填空(共1小题)12.听独白,完成表格。Topic Advice on learning (1) Challenge He found it difficult to remember and (2) Chinese characters correctly.Solution ①Learn how to use (3) . ②Practice reading and writing characters. ③(4) out his cards,read the Chinese characters(5) and guess their meanings.三.语法选择(共1小题)13.Judie's class was studying Chinese culture.One day,her teacher went into the classroom with some kites.He told them that kites (1) in China more than 2,000 years ago.At the end of the class,1 e said,"The Chinese made kites that meant something important to them.I expect each of you (2) a kite that means something important to you.You will have a better understanding of kites than before."Judie decided to ask her dad for help as it was (3) first time to make a kite."What do you think of when you see a kite?"her dad asked.Judie thought for a moment and answered,"Butterflies."Judie's dad agreed that it would be a good idea to make a butterfly kite.They made a cross with some wood sticks,and then Judie painted a butterfly on a piece of white paper.Next they stuck the paper on the cross.Finally they tied a long tail to the bottom.The next morning,they took the kite to the park and tested it."Wow!"she cried proudly."(4) high my butterfly flies!""Judie,can you tell me (5) you like butterflies?"asked her dad.Judie replied,"To me,butterflies mean beauty and freedom!"(1) A.invent B.invented C.are invented D.were invented(2) A.make B.to make C.making D.made(3) A.her B.herself C.hers D.she(4) A.What B.What a C.What an D.How(5) A.why B.which C.what D.when四.完形填空(共1小题)14.English is very important,and different people have different ways to learn English.I believe that the best way of learning a language is using it.So the best way of learning English is(1) in English as much as possible.Only if you practice more,can you learn it well.The problem is that you can't avoid making mistakes your words mixed up and people will not(2) you clearly and correctly.Sometimes people will say things too(3) for you to follow.Of course,not everyone can bear to make mistakes.But if you(4) your sense of humor,then the mistakes won't influence you much.You can always have a good laugh at the(5) you make.You won't get(6) if people seem to be laughing at you.Learn to take(7) easy and think about the way to avoid it next time.It's better for people to laugh at your mistakes rather than to be angry with you(8) they don't understand what you really mean to say.(9) you should remember this:Don't be afraid of making mistakes because(10) makes mistakes,and making mistakes will help you grow up.So are you ready to make some mistakes?(1) A.talking B.writing C.listening D.remembering(2) A.miss B.know C.recognize D.understand(3) A.difficultly B.slowly C.quickly D.easily(4) A.receive B.keep C.make D.try(5) A.puzzles B.mistakes C.problems D.difficulties(6) A.upset B.happy C.worried D.excited(7) A.it B.one C.that D.some(8) A.therefore B.although C.however D.because(9) A.Nevertheless B.Just C.When D.Maybe(10) A.someone B.everyone C.anyone D.no one五.阅读理解(共4小题)15.Who is the greatest teacher in Chinese history?Many people would think of Confucius,whose birthday was September 28.Although he lived over 2,000 years ago,people still remember and respect him for his contribution to the education today.Confucius lived in the Kingdom of Lu,which lies in Shandong Province.He lived during the Spring and Autumn Period.He had a hard childhood.His father died when he was only 3.His mother brought him up.As a child,he had to work to help his mother,but young Confucius didn't give up studying.He visited many famous teachers and learned music,history,poetry and sports.Later,he became a teacher and started the first public school in Chinese history.At that time,only children from noble families could go to school,but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn.He had about 3,000 students in his lifetime.Today,people still follow Confucius' lessons.He told us that we all have something worthy to be learned. "When I am with three people,one of them must be better than me in some areas.I choose their good qualities and follow them."He also taught us that thinking is very important in study. "All study but no thinking makes people puzzled (困惑的).All thinking but no study makes people lazy."Confucius is not only a great teacher,but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society.His most important teachings are about kindness and good manners. "A person should be strict with himself,but be kind to others." he said.(1)Today we still remember Confucius mainly because .A.he lived a poor life in his childhoodB.he had wise thoughts and great views about educationC.he traveled with his students from state to stateD.he lived during the Spring and Autumn Period(2)The underlined word "noble" in Paragraph 3 has the closest meaning to .A.poorB.brightC.wealthyD.cute(3)The correct order of the following statements is .①Confucius worked to help his mother as a child.②Confucius educated about 3,000 students in his lifetime.③Confucius' father died.④Confucius started the first public school in Chinese history.A.③①④②B.②③④①C.①③②④D.④③①②(4)Which of the following is NOT mentioned in the passage? A.All study but no thinking makes people puzzled.B.No one has something worthy to be learned.C.All thinking but no study makes people lazy.D.A person should be strict with himself,but be kind to others.16.Since 1982,July 1st has been officially known as Canada Day.Canadians of all ages take part in this festival across the country.Canada Day is the year's biggest national party.In many towns and cities,the government organizes a lot of events,often outdoors.These include parades (游行) ,concerts,firework displays and ceremonies for new Canadian citizens(公民) .The celebrations often have a patriotic mood.Canada's national flag,a symbol for Canada Day,can be seen everywhere and a lot of people paint their faces red and white,which are Canada's national colors.The celebrations in Ottawa,Canada's capital city,are especially grand and exciting.In the province of Quebec,many home rentals(租赁) start on July 1st and last for exactly one year,and many people in Quebec spend Canada Day moving from one house to another.So in Quebec,Canada Day is also known as Moving Day.Many organizations,businesses and stores are closed this day.Only some bookstores,hospitals and gas stations may be open.Post offices are closed,too.As Canada Day falls in the Canadian summer holiday period,all schools are closed as well.In some areas,special services are provided for large events.The concerts,parades and festivals may cause some traffic jams.(1)According to the passage,which of the following is TRUE? A.Canada Day falls on the first day of June.B.Canada Day was celebrated before 1982.C.Canada Day is celebrated throughout Canada.D.Canadians except new citizens celebrate Canada Day.(2)The underlined words"patriotic mood"mean " ".A.feelings of loving peopleB.feelings of loving countryC.serious feelingsD.nervous feelings(3)Canada Day is known as Moving Day in Quebec because on this day .A.people think it lucky to move to new housesB.people look for houses from one place to anotherC.people like moving from house to house to visit friendsD.people move home when new home rentals go into effect(4)From Paragraph 4,we know that on Canada Day .A.no student goes to schoolB.traffic jams happen everywhereC.all Canadians stop workingD.few businesses and stores are closed(5)Which of the following is NOT mentioned about Canada Day? A.Background.B.Symbol.C.Public life.D.Events and activities.17.May has just moved to Sunshine Town.Read the map below and help her find the way.(1)The museum is .A.on York StreetB.beside the pet shopC.next to the hospitalD.between the bookshop and the library(2)If she wants to see a doctor,she can go to the hospital on .A.Hill streetB.Adam StreetC.York StreetD.King Street(3)The nearest place for the students at school to buy stationery(文具)is .A.the shopping mallB.the shoe shopC.the post officeD.the supermarket(4)The park,a nice place in the town,is .A.south of the cinemaB.north of the libraryC.south﹣west of the museumD.north﹣east of the post office(5)Start from A,walk along Adam Street,turn left at the second crossing,and she will find .A.the park on the leftB.the cinema on the rightC.the library on the leftD.the bookshop on the right.18.Mike was always happy and always had something interesting to say.If someone asked him how he was doing,he would reply, "Couldn't be better!" He was really a carefree young man and never felt tired.Mike used to say, " Each morning I wake up and say to myself,Mike,you have two choices(选择) today.You can choose to be happy or you can choose to be upset.' I choose to be happy.Each time something happens,I am always ready to learn a good lesson.I choose to learn from life."I tried to understand what he said.Indeed life is all about choices.Every situation is a choice.The bottom line is:You're living your life and you make it either happy or sad.Several years later I had a car accident and my legs were seriously injured.When I was lying on the ground,I remembered that I had two choices:1 could choose to live or choose to die.I chose to live.People like to say, "Choose the one you love and love the one you choose." Why not choose the one we love and live happily?(1)What kind of man was Mike? A.A happy young man.B.A hard﹣working man.C.An ugly bad boy.D.A kind young man.(2)What does "Couldn't be better!" mean? A.It's bad.B.It's very good.C.It isn't bad.D.It isn't very good.(3)Which of the following is NOT true? A.Mike tried to be happy every day.B.Mike chose to learn from life.C.The writer learned from Mike.D.The writer was unhappy every day.(4)When the writer got hurt in a car accident .A.he loved the one people choseB.people loved the one he choseC.he chose to liveD.he chose to die(5)Which can be the best title for the passage? A.Life Is Difficult.B.Life Is Different.C.Life Is Colorful.D.Life Is Full of Choices.六.短文还原(共1小题)19.I am learning French and German now,and have also learnt Italian in the past,so I know how hard learning a language can be.(1) Go to the countryGo to the country whose language you are learning.(2) It also encourages you to learn the language.For example,when I started learning Italian,I thought I wasn't improving fast enough.Then,I got the chance to go to Italy for a few days and everything changed!Everywhere I went I was surrounded (包围) by delicious Italian food,interesting Roman buildings,and the beautiful Italian language.(3) Read,read,read!Reading is an important skill in language learning.But I'm not just talking about serious things like difficult newspaper articles.(4) But I would advise you not to choose difficult things to read,because you are more likely to get bored and give up.Instead,why not choose something fun that you want to read,like a children's book?TV and filmsAnother thing that really helps me learn a language is watching television programs or films in the language.(5) You can start with a children's show or something that you have already seen in your native language.That way you will already know what's happening and you can write down useful words and sentences or try to repeat what they say.根据材料内容,从A﹣F六个句子中选择五个还原到文中空白处,使材料完整、通顺,并将其标号填写在下面题号后的横线上.选项中有一项为多余选项.A.This allows you to hear the language spoken by native speakers and talk with them in the language. B.Again,it doesn't have to be anything really difficult. C.It made me really want to improve my Italian so I could be a part of such a wonderful culture. D.However,I have found a few things that have really helped me to improve. E.You can also make friends with native speakers to learn the language. F.You may think that reading harder texts will help you to improve quickly.七.任务型阅读(共1小题)20.How to Be Successful in Your StudyEveryone wants to be successful in their study.But how to do that?Here are a few things you can do to make yourself successful.Make your study a priority.Successful students always make study their priority.That is,they always put their study before other activities.If you have an important exam and feel not well prepared,you should probably skip the big party two days before it.This doesn't mean you can never do things you like,but you should always put study at the top of your to﹣do list.Work honestly.This means you should work on your own and avoid copying or cheating.Cheating won't get you anywhere.It may seem like a shortcut at first,but will eventually get you into trouble in your study.When it comes to life,this can lead to some bad influence on you.Stay focused.Successful students stay concentrated on the task.Once you star working,get rid of your phone,your TV,storybooks,etc.If you need to study for a long time,for example,one hour or so,you can take a break to refresh your mind.But the break does not have to be long﹣5 to 10 minutes is enough.Don't turn it into an hour long break with only 10 minutes of studying.Take an active part in class.If you want to be successful,you should ask questions when you have them as well as answer your teacher's questions.Be an active member of group activities.Taking notes is also important.Not only will taking notes help you study later,but doing so will also keep you engaged in the classroom.Taking notes can help you have a better understanding of what you're learning as well.There are many other things you can do to be successful.As long as you set your goal and hold on to it,you will succeed!Choose the best answer.选择最恰当的答案。(1)Which of the following best shows "make your study a priority"? ①play computer games②hang out with friends③help parents do chores④get ready for the testA. ①②③④B. ②③④①C.③④②①D.④②③①(2)What does the underlined "get rid of" mean in Paragraph 4? A.pay attention toB.put awayC.take a restD.get prepared(3)Which shows the structure of the text? A.B.C.D.Answer the questions.回答问题。(4)How many suggestions are mentioned in the text?Which one is the most useful to you?Why? (5)According to the writer,how can you take an active part in class? 八.补全对话(共1小题)21.A:Hello,Jane.A girl came to your home yesterday but you were out.B:Oh,I was in another city for a meeting yesterday.(1) ?A:No,I don't.I hadn't seen her before.B: (2) ?A:She seems to be about twenty years old.B: (3) ?A:She is tall and thin with long straight hair.B:Does she wear glasses?A: (4) .B:She must be my cousin,Lily.Lily is tall and thin,and she always wears a pair of glasses.A:I suggested that she should leave a message if she wanted.But she didn't.B:Maybe she just passed by and didn't have anything important to say.(5) .A:Not at all.九.选词填空(共1小题)22.important subject repeat attention good conversation increase aloudAt school we learn many (1) ,such as Chinese,math and English.Of all the subjects,I like English (2) .I think English will be very (3) for me in the future.In English class,I always pay (4) to the teachers.Also,I make (5) with my partner in English.After class,I (6) my vocabulary by reading English newspapers.I like (7) some funny sentences (8) .I hope I can study abroad in the future.十.单词拼写(共10小题)23.Do you have some (搭档) when you're practicing your spoken English?24.I really (欣赏) those volunteers because they offer to help people in need.25.Of all the fruits,I like apples and (葡萄)best.26.Don't worry things too much.It will make you stressed out.27.I will go to G for a holiday and visit the Berlin Wall with my friends this summer.28.The restaurant serves delicious (曲奇饼) in the morning.29.I (不同意) with your idea.30.The children stood in a c and played games happily.31.Tan Dun is one of the most famous (音乐家) in the world.32.When you visit someone,it's polite to (敲) at the door before entering.十一.书面表达(共1小题)33.根据一下提示,以"How to Be a Good Learner"为题写一篇文章。要成为一个优秀的学习者,我们应该有好的学习习惯和学习方法。我们需要在课前预习好我们的功课,上课认真听讲。我们必须复习功课并且按时做作业。不要忘记在我们的空闲时间做运动。如果我们有困难,向别人求助是必要的。How to Be a Good Learner2025-2026学年九年级上学期英语期末模拟试题参考答案与试题解析一.听力题(共11小题)1.A.Thank you.B.I don't like them at all.C.Coffee,please.【答案】见试题解答内容【分析】略【解答】略2.(1)What are in the car?A.The bags.B.The pets.C.The keys.(2)What did the man do?A.He turned off all the lights.B.He watered the plants.C.He closed the door.(3)Where will the man take the pets to?A.To his friend's house.B.To his neighbor's house.C.To the pet shop.(4)What is the probable relationship between the speakers?A.Mother and son.B.Father and daughter.C.Husband and wife.【答案】见试题解答内容【分析】略【解答】AABCW:OK,have you finished?M:Yes.I think so.The bags are in the car.We're going to have a wonderful holiday!W:Yeah,but I wonder if you have turned off all the lights.M:Yeah,I've done that.W:And the plants?Have you watered them?M:Yeah,our daughter watered them this morning.W:What about the pets?I wonder whether you have taken them to the neighbor.M:Oops,no,I haven't.I'll do that now.3.Where is the bookstore that is easier to find?A.On Main Street.B.At the mall.C.Next to the school.【答案】见试题解答内容【分析】略【解答】略4.听下面的对话,回答第10至12小题.10.How long haven't they seen each other?A.For 2 years.B.For 4 years.C.Since 2 weeks ago.11.What did the man use to wear?A.Suits.B.T﹣shirts.C.Jeans.12.Where does the man work now?A.In a school.B.In a bank.C.In a company.【答案】见试题解答内容【分析】略【解答】略5.What's the woman's skirt made of?A.Silk.B.Cotton.C.Paper.【答案】见试题解答内容【分析】略【解答】略6.What's the food like? A.Sweet.B.Crispy.C.Salty.【答案】见试题解答内容【分析】略【解答】B7.听第二段独白,根据所听短文的内容,在每小题给出的三个选项中,选出一个能完成句子的最佳答案.(1)Mary isn't allowed to .A.play computer gamesB.do her homeworkC.buy school things(2)Mary after finishing her homework.A.buys her own clothesB.watches TVC.does some work(3)Mary can buy .A.clothesB.booksC.the things she likes(4)Mary enjoys .A.doing homework with her classmatesB.doing homework aloneC.talking with her classmates(5)Mary's parents are .A.carelessB.strictC.unkind【答案】见试题解答内容【分析】略【解答】ACBAB8.What could Liu Qiang do after class?【答案】见试题解答内容【分析】略【解答】B9.A.He is the best actor.B.Jackie.C.Action movies.【答案】见试题解答内容【分析】略【解答】BWhich actor did a really good job in the movie?10.Which picture fits the speaker's words?【答案】见试题解答内容【分析】略【解答】A11.A.At 3:20.B.3﹣2.C.32【答案】见试题解答内容【分析】略【解答】What was the score of the match?B二.听力填空(共1小题)12.听独白,完成表格。Topic Advice on learning (1) Challenge He found it difficult to remember and (2) Chinese characters correctly.Solution ①Learn how to use (3) . ②Practice reading and writing characters. ③(4) out his cards,read the Chinese characters(5) and guess their meanings.【答案】见试题解答内容【分析】略【解答】略三.语法选择(共1小题)13.Judie's class was studying Chinese culture.One day,her teacher went into the classroom with some kites.He told them that kites (1) D in China more than 2,000 years ago.At the end of the class,1 e said,"The Chinese made kites that meant something important to them.I expect each of you (2) B a kite that means something important to you.You will have a better understanding of kites than before."Judie decided to ask her dad for help as it was (3) A first time to make a kite."What do you think of when you see a kite?"her dad asked.Judie thought for a moment and answered,"Butterflies."Judie's dad agreed that it would be a good idea to make a butterfly kite.They made a cross with some wood sticks,and then Judie painted a butterfly on a piece of white paper.Next they stuck the paper on the cross.Finally they tied a long tail to the bottom.The next morning,they took the kite to the park and tested it."Wow!"she cried proudly."(4) D high my butterfly flies!""Judie,can you tell me (5) A you like butterflies?"asked her dad.Judie replied,"To me,butterflies mean beauty and freedom!"(1) A.invent B.invented C.are invented D.were invented(2) A.make B.to make C.making D.made(3) A.her B.herself C.hers D.she(4) A.What B.What a C.What an D.How(5) A.why B.which C.what D.when【答案】DBADA【分析】短文讲述了Judie的班级正在学习中国文化,老师让他们了解并制作象征重要意义的风筝。Judie决定制作一个象征美丽和自由的蝴蝶风筝,她和父亲一起制作并成功地让风筝在公园飞翔。【解答】(1)考查动词。句意:他告诉他们风筝在中国两千多年前被发明的。invent发明,原形;invented发明(动词过去式或过去分词);are invented被发明(一般现在时的被动语态);were invented被发明(一般过去时的被动语态);由于句子主语kites和谓语动词invent之间是被动关系,又根据"more than 2,000 years ago"(两千多年前)可知,应用一般过去时的被动语态。故选D。(2)考查动词不定式。句意:我期待你们每一个人制作出对你们自己有重要意义的风筝。make制作(动词原形);to make制作(动词不定式);making制作(动名词或现在分词);made制作,过去式。根据"expect"可知,expect sb.to do sth."期待某人做某事",故应使用to make。故选B。(3)考查代词。句意:因为这是她第一次尝试制作风筝,朱迪决定向她的爸爸寻求帮助。her她的,她(形容词性物主代词,人称代词宾格);herself她自己;hers她的(名词性物主代词);she她,主格。根据"first try"可知,是名词性短语,所以前面用形容词性物主代词her。故选A。(4)考查感叹句引导词。句意:我的蝴蝶飞得好高呀!What引导感叹句时,后接名词或名词短语;What a引导可数名词单数的感叹句;What an引导可数名词单数的感叹句;How引导感叹句时,后接形容词或副词。根据"high my butterfly flies!"(我的蝴蝶飞得好高呀!)可知,此处为"How+形容词/副词+主语+谓语!"的结构。故选D。(5)考查副词。句意:她的爸爸问:"朱迪,你能告诉我你为什么喜欢蝴蝶吗?"why为什么;which哪一个;what什么;when何时。根据下文"To me,butterflies mean beauty and freedom!"("对我来说,蝴蝶意味着美丽和自由!")可知,这是她喜欢蝴蝶的理由,所以应用why。故选A。四.完形填空(共1小题)14.English is very important,and different people have different ways to learn English.I believe that the best way of learning a language is using it.So the best way of learning English is(1) A in English as much as possible.Only if you practice more,can you learn it well.The problem is that you can't avoid making mistakes your words mixed up and people will not(2) D you clearly and correctly.Sometimes people will say things too(3) C for you to follow.Of course,not everyone can bear to make mistakes.But if you(4) B your sense of humor,then the mistakes won't influence you much.You can always have a good laugh at the(5) B you make.You won't get(6) A if people seem to be laughing at you.Learn to take(7) A easy and think about the way to avoid it next time.It's better for people to laugh at your mistakes rather than to be angry with you(8) D they don't understand what you really mean to say.(9) D you should remember this:Don't be afraid of making mistakes because(10) B makes mistakes,and making mistakes will help you grow up.So are you ready to make some mistakes?(1) A.talking B.writing C.listening D.remembering(2) A.miss B.know C.recognize D.understand(3) A.difficultly B.slowly C.quickly D.easily(4) A.receive B.keep C.make D.try(5) A.puzzles B.mistakes C.problems D.difficulties(6) A.upset B.happy C.worried D.excited(7) A.it B.one C.that D.some(8) A.therefore B.although C.however D.because(9) A.Nevertheless B.Just C.When D.Maybe(10) A.someone B.everyone C.anyone D.no one【答案】ADCBB AADDB【分析】文章向我们介绍了学习英语的最好的方法是使用它。【解答】(1)A 动词辨析。A说,B写,C听,D记得,根据下文The problem is that you can't avoid making mistakes your words mixed up and people will not you clearly and correctly.问题是,你无法避免犯错误,你的话被弄混了,人们无法清楚正确地理解你。可知是尽可能地说英语,故答案是A。(2)D 动词辨析。A错过,B认出,C组织,D理解,根据The problem is that you can't avoid making mistakes your words mixed up and people will not you clearly and correctly.问题是,你无法避免犯错误,你的话被弄混了,人们无法清楚正确地理解你,故答案是D。(3)C 副词辨析。A困难地,B慢慢地,C快速地,D容易地,根据you to follow跟不上,应该是说得太快,故答案是C。(4)B 动词辨析。A收到,B保持,C使,D尝试,根据上句Of course,not everyone can bear to make mistakes.当然,不是每个人都能容忍犯错误。语境:但是如果你保持幽默感,那么错误对你的影响就不大了,故答案是B。(5)B 名词辨析。A困惑,B错误,C麻烦,D困难,根据上文但是如果你保持幽默感,那么错误对你的影响就不大了,可知你可以对自己犯的错误开怀大笑,故答案是B。(6)A 形容词辨析。A沮丧的,B开心的,C担心的,D兴奋的,根据上文你可以对自己犯的错误开怀大笑。这里应该是如果有人嘲笑你,你也不要沮丧,故答案是A。(7)A 代词辨析。A它,B一,C那,那个,D一些,根据语境:学会放松,并思考下次避免的方法。用it指嘲笑你这件事,故答案是A。(8)D 连词辨析。A因此,B尽管,C然而,D因为,根据语境:人们嘲笑你的错误比生你的气要好,因为他们不明白你真正的意思。表因果关系,故答案是D。(9)D 副词辨析。A然而,B只,刚刚,C当...时,D可能,根据下文Don't be afraid of making mistakes because makes mistakes,and making mistakes will help you grow up.可知也许你应该记住:不要害怕犯错误,因为每个人都会犯错误,犯错误会帮助你成长,故答案是D。(10)B 代词辨析。A某人,B所有人,C任何人,D没有一人,根据常识,不要害怕犯错误,因为每个人都会犯错误,犯错误会帮助你成长,故答案是B。五.阅读理解(共4小题)15.Who is the greatest teacher in Chinese history?Many people would think of Confucius,whose birthday was September 28.Although he lived over 2,000 years ago,people still remember and respect him for his contribution to the education today.Confucius lived in the Kingdom of Lu,which lies in Shandong Province.He lived during the Spring and Autumn Period.He had a hard childhood.His father died when he was only 3.His mother brought him up.As a child,he had to work to help his mother,but young Confucius didn't give up studying.He visited many famous teachers and learned music,history,poetry and sports.Later,he became a teacher and started the first public school in Chinese history.At that time,only children from noble families could go to school,but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn.He had about 3,000 students in his lifetime.Today,people still follow Confucius' lessons.He told us that we all have something worthy to be learned. "When I am with three people,one of them must be better than me in some areas.I choose their good qualities and follow them."He also taught us that thinking is very important in study. "All study but no thinking makes people puzzled (困惑的).All thinking but no study makes people lazy."Confucius is not only a great teacher,but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society.His most important teachings are about kindness and good manners. "A person should be strict with himself,but be kind to others." he said.(1)Today we still remember Confucius mainly because B .A.he lived a poor life in his childhoodB.he had wise thoughts and great views about educationC.he traveled with his students from state to stateD.he lived during the Spring and Autumn Period(2)The underlined word "noble" in Paragraph 3 has the closest meaning to C .A.poorB.brightC.wealthyD.cute(3)The correct order of the following statements is A .①Confucius worked to help his mother as a child.②Confucius educated about 3,000 students in his lifetime.③Confucius' father died.④Confucius started the first public school in Chinese history.A.③①④②B.②③④①C.①③②④D.④③①②(4)Which of the following is NOT mentioned in the passage? B A.All study but no thinking makes people puzzled.B.No one has something worthy to be learned.C.All thinking but no study makes people lazy.D.A person should be strict with himself,but be kind to others.【答案】BCAB【分析】本文介绍了伟大的教育家、思想家孔子:春秒时期鲁国人,三岁丧父,年轻时家里生活艰难,但是并没有放弃学习。他拜访了许多著名老师,学会了音乐、历史、诗歌和运动。孔子成立了第一所公共学堂,他认为人人都有受教育的权利。孔子一生有弟子三千,他的"三人行,必有我师焉","学而不思则罔,思而不学则殆"严以律己,宽以待大"至今还对世人很有教育意义。【解答】(1)B.细节理解题。题意:我们今天还记得孔子主要是因为什么?A.he lived a poor life in his childhood童年时他过着贫穷的生活,B.he had wise thoughts and great views about education在教育方面他有一些伟大的思想和观点,C.he traveled with his students,from state to state他带着弟子周游列国,D.he lived during the Spring and Autumn Period他生活在春秋时期。根据"people,still remember and respect him for his contribution tothe education today."(今天人们还记得并尊敬孔子是因为他对教育的贡献。)可以推测,故选B。。(2)C.词义猜测题。题意:第三自然段中有下划线的"noble"与哪一个含义最接近?A.poor贫穷,B.bright聪明的,C.wealthy富裕的,D.cute可爱的。At that time,only children from noble families,could go to school,(那时,只有来自___家庭的孩子可以上学。)可以推测出noble的意思是富裕的。故选C。(3)A.推理判断题。下面陈述的正确顺序是怎样的?①Confucius worked to help his mother as a child孔子小时候帮助妈妈;②Confucius educated about 3,000 students in his lifetime.孔子一生教了大约3000个学生;③Confucius' father died.孔子父亲去世;④Confucius started the first public school in Chinese history:孔子在中国历史上开创了第一所学校。根据原文,可知正确顺序是:父亲离世一一小孔子帮父母一一开创第一所学堂一一一生教育3000个学生。故选A。(4)B.细节理解题。题意:下面哪一个文中没有提到?A.All study but no thinking makes people puzzled.学而不思则罔,B.No one has something worthy to be learned.没有人有值得学习的东西,C.All thinking but no study makes people lazy.思而不学而怠,D.A person should be strict with himself,but be kind to others.人们应该严以律己,宽以待人。根据原文,B没有提到,故选B。16.Since 1982,July 1st has been officially known as Canada Day.Canadians of all ages take part in this festival across the country.Canada Day is the year's biggest national party.In many towns and cities,the government organizes a lot of events,often outdoors.These include parades (游行) ,concerts,firework displays and ceremonies for new Canadian citizens(公民) .The celebrations often have a patriotic mood.Canada's national flag,a symbol for Canada Day,can be seen everywhere and a lot of people paint their faces red and white,which are Canada's national colors.The celebrations in Ottawa,Canada's capital city,are especially grand and exciting.In the province of Quebec,many home rentals(租赁) start on July 1st and last for exactly one year,and many people in Quebec spend Canada Day moving from one house to another.So in Quebec,Canada Day is also known as Moving Day.Many organizations,businesses and stores are closed this day.Only some bookstores,hospitals and gas stations may be open.Post offices are closed,too.As Canada Day falls in the Canadian summer holiday period,all schools are closed as well.In some areas,special services are provided for large events.The concerts,parades and festivals may cause some traffic jams.(1)According to the passage,which of the following is TRUE? C A.Canada Day falls on the first day of June.B.Canada Day was celebrated before 1982.C.Canada Day is celebrated throughout Canada.D.Canadians except new citizens celebrate Canada Day.(2)The underlined words"patriotic mood"mean " B ".A.feelings of loving peopleB.feelings of loving countryC.serious feelingsD.nervous feelings(3)Canada Day is known as Moving Day in Quebec because on this day D .A.people think it lucky to move to new housesB.people look for houses from one place to anotherC.people like moving from house to house to visit friendsD.people move home when new home rentals go into effect(4)From Paragraph 4,we know that on Canada Day A .A.no student goes to schoolB.traffic jams happen everywhereC.all Canadians stop workingD.few businesses and stores are closed(5)Which of the following is NOT mentioned about Canada Day? A A.Background.B.Symbol.C.Public life.D.Events and activities.【答案】CBDAA【分析】本文主要讲述了加拿大最大的节日:加拿大国庆日。主要陈述了在这个加拿大最大的节日里,政府和人民举行的各种欢迎仪式和庆祝活动,也讲述了不同地区独特的庆祝方式以及人们把国庆日叫做搬家日的缘由。【解答】(1)细节理解题。根据第一自然段,Since 1982,July 1st has been officially known as Canada Day.Canadians of all ages take part in this festival across the country.(自1982年以来,7月1日被正式称为加拿大日。全国各地的加拿大人都参加这个节日。加拿大日是今年最大的全国性聚会。)可知,加拿大国庆是从1982年开始的,每年7月1日全国人民欢庆的日子。故选:C。(2)词义猜测题。根据第二段划线词的后一句"Canada's national flag,a symbol for Canada Day,can be seen everywhere and a lot of people paint their faces red and white,which are Canada's national colors."(加拿大国旗是加拿大日的象征,随处可见,许多人把自己的脸涂成了加拿大的国旗色。)可知,划线词意为爱国情感。故选:B。(3)推理判断题。由第二段第一句In the province of Quebec,many home rentals start on July 1st and last for exactly one year,and many people in Quebec spend Canada Day moving from one house to another.(在魁北克省,许多房屋出租(租赁) 从7月1日开始,整整持续一年,许多魁北克人在加拿大日从一个家搬到另一个家。) 可知在这一天随着房屋租赁的到期,人们都搬家。故选:D。(4)细节理解题。由最后一段第二句As Canada Day falls in the Canadian summer holiday period,all schools are closed as well.(加拿大国庆节正值加拿大暑假期间,所有学校也都关闭。)可知学生都放假在假期里没人去上学。故选:A。(5)细节判断题。综合全文文章分别提到公众生活、事件、象征和日常活动未提到背景。故选:A。17.May has just moved to Sunshine Town.Read the map below and help her find the way.(1)The museum is D .A.on York StreetB.beside the pet shopC.next to the hospitalD.between the bookshop and the library(2)If she wants to see a doctor,she can go to the hospital on B .A.Hill streetB.Adam StreetC.York StreetD.King Street(3)The nearest place for the students at school to buy stationery(文具)is A .A.the shopping mallB.the shoe shopC.the post officeD.the supermarket(4)The park,a nice place in the town,is C .A.south of the cinemaB.north of the libraryC.south﹣west of the museumD.north﹣east of the post office(5)Start from A,walk along Adam Street,turn left at the second crossing,and she will find C .A.the park on the leftB.the cinema on the rightC.the library on the leftD.the bookshop on the right.【答案】见试题解答内容【分析】文章大意:梅刚搬到阳关镇,看下面的地图,帮她找到路【解答】(1)D 细节题,根据地图可知博物馆在书店和图书馆之间,故选D.(2)B 细节题,根据地图可知医院在Adam Street 上,她要去医院应该在Adam Street,故选B.(3)A 细节题,根据地图可知想买文具,离学校最近的是the shopping mall购物中心,故选A.(4)C 细节题.根据地图可知公园在博物馆的西南方,故选择C(5)C 细节题.根据地图,可知如果沿着 Adam Street直走,在第二个路口左转,看见图书馆在左面,故选择C18.Mike was always happy and always had something interesting to say.If someone asked him how he was doing,he would reply, "Couldn't be better!" He was really a carefree young man and never felt tired.Mike used to say, " Each morning I wake up and say to myself,Mike,you have two choices(选择) today.You can choose to be happy or you can choose to be upset.' I choose to be happy.Each time something happens,I am always ready to learn a good lesson.I choose to learn from life."I tried to understand what he said.Indeed life is all about choices.Every situation is a choice.The bottom line is:You're living your life and you make it either happy or sad.Several years later I had a car accident and my legs were seriously injured.When I was lying on the ground,I remembered that I had two choices:1 could choose to live or choose to die.I chose to live.People like to say, "Choose the one you love and love the one you choose." Why not choose the one we love and live happily?(1)What kind of man was Mike? A A.A happy young man.B.A hard﹣working man.C.An ugly bad boy.D.A kind young man.(2)What does "Couldn't be better!" mean? B A.It's bad.B.It's very good.C.It isn't bad.D.It isn't very good.(3)Which of the following is NOT true? D A.Mike tried to be happy every day.B.Mike chose to learn from life.C.The writer learned from Mike.D.The writer was unhappy every day.(4)When the writer got hurt in a car accident C .A.he loved the one people choseB.people loved the one he choseC.he chose to liveD.he chose to die(5)Which can be the best title for the passage? D A.Life Is Difficult.B.Life Is Different.C.Life Is Colorful.D.Life Is Full of Choices.【答案】ABDCD【分析】这篇短文主要介绍了作者从迈克那里学到了一种生活的态度:"选择你爱的人,爱你选择的人。"为什么不选择我们爱的人,幸福地生活呢?【解答】(1)A 细节理解题。He was always happy and always had something interesting to say.他总是很高兴,总是有有趣的话要说。可知迈克是个快乐的年轻人,故选A。(2)B 推理判断题。根据上下文可知If someone asked him how he was doing,he would reply,"Couldn't be better!"当有人问他最近怎么样,他会说不能更好了,就是非常好的意思,故选B。(3)D 推理判断题。根据When I was lying on the ground,I remembered that I had two choices:I could choose to live or choose to die.I chose to live.People like to say, "Choose the one you love and love the one you choose." Why not choose the one we love and live happily?当我躺在地上时,我想起我有两个选择:我可以选择活着,也可以选择死,我选择活着。人们喜欢说:"选择你爱的人,爱你选择的人。"为什么不选择我们爱的人,幸福地生活呢?可知作者是追求快乐的生活的,所以并不是每天都不快乐。故选D。(4)C 细节理解题。根据When I was lying on the ground,I remembered that I had two choices:I could choose to live or choose to die.I chose to live.当我躺在地上时,我想起我有两个选择:我可以选择活着,也可以选择死,我选择活着。可知当作者在车祸中受伤时,他选择活着。故选C。(5)D 主旨大意题。根据最后两段,When I was lying on the ground,I remembered that I had two choices:I could choose to live or choose to die.I chose to live.People like to say, "Choose the one you love and love the one you choose." Why not choose the one we love and live happily?当我躺在地上时,我想起我有两个选择:我可以选择活着,也可以选择死,我选择活着。人们喜欢说:"选择你爱的人,爱你选择的人。"为什么不选择我们爱的人,幸福地生活呢?可知人生中充满了选择,关键看自己怎么选。故选D。六.短文还原(共1小题)19.I am learning French and German now,and have also learnt Italian in the past,so I know how hard learning a language can be.(1) D Go to the countryGo to the country whose language you are learning.(2) A It also encourages you to learn the language.For example,when I started learning Italian,I thought I wasn't improving fast enough.Then,I got the chance to go to Italy for a few days and everything changed!Everywhere I went I was surrounded (包围) by delicious Italian food,interesting Roman buildings,and the beautiful Italian language.(3) C Read,read,read!Reading is an important skill in language learning.But I'm not just talking about serious things like difficult newspaper articles.(4) F But I would advise you not to choose difficult things to read,because you are more likely to get bored and give up.Instead,why not choose something fun that you want to read,like a children's book?TV and filmsAnother thing that really helps me learn a language is watching television programs or films in the language.(5) B You can start with a children's show or something that you have already seen in your native language.That way you will already know what's happening and you can write down useful words and sentences or try to repeat what they say.根据材料内容,从A﹣F六个句子中选择五个还原到文中空白处,使材料完整、通顺,并将其标号填写在下面题号后的横线上.选项中有一项为多余选项.A.This allows you to hear the language spoken by native speakers and talk with them in the language. B.Again,it doesn't have to be anything really difficult. C.It made me really want to improve my Italian so I could be a part of such a wonderful culture. D.However,I have found a few things that have really helped me to improve. E.You can also make friends with native speakers to learn the language. F.You may think that reading harder texts will help you to improve quickly.【答案】见试题解答内容【分析】短文介绍了作者是如何学习外语的,详细的介绍了作者学习意大利语的方法,一去说这个语言的国家,二学会不断的去读,三看这个语言的电视和电影.【解答】(1)D 细节推理题.根据上文I am learning French and German now,and have also learnt Italian in the past,so I know how hard learning a language can be我现在正在学习法语和德语,过去也学过意大利语,所以我知道学习一门语言是多么困难.和下文Go to the country whose language you are learning.去那个你正在学习的语言的国家.可知上下文是转折关系,结合选项,应说然而,我发现了一些帮助我改进的事情.故选D.(2)A 细节推理题.根据上文Go to the country whose language you are learning.去那个你正在学习的语言的国家.可知说的是去母语的国家学习.结合选项,应说这让你能听到母语人士说的语言,并能与他们交谈.故选A.(3)C 细节推理题.根据上文I got the chance to go to Italy for a few days and everything changed!Everywhere I went I was surrounded (包围) by delicious Italian food,interesting Roman buildings,and the beautiful Italian language.我有机会去意大利几天,一切都变了!无论我走到哪里,我都被美味的意大利食物、有趣的罗马建筑和美丽的意大利语言包围着.可知去了意大利.结合选项,应说这让我真的想要改善我的意大利语,我就可以成为这样一种美妙文化的一部分.故选C.(4)F 细节推理题.根据上文I'm not just talking about serious things like difficult newspaper articles.我不只是在谈论一些严肃的事情比如报纸上的文章.可知说的是读文本上的文章.结合选项,应说你可能认为阅读更困难的文本会帮助你快速进步.故选F.(5)B 细节推理题.根据上文Another thing that really helps me learn a language is watching television programs or films in the language.另一件能帮助我学习语言的事情是看电视节目或电影中的语言.结合选项,可知应说再次强调,这并不一定是非常困难的.故选B.七.任务型阅读(共1小题)20.How to Be Successful in Your StudyEveryone wants to be successful in their study.But how to do that?Here are a few things you can do to make yourself successful.Make your study a priority.Successful students always make study their priority.That is,they always put their study before other activities.If you have an important exam and feel not well prepared,you should probably skip the big party two days before it.This doesn't mean you can never do things you like,but you should always put study at the top of your to﹣do list.Work honestly.This means you should work on your own and avoid copying or cheating.Cheating won't get you anywhere.It may seem like a shortcut at first,but will eventually get you into trouble in your study.When it comes to life,this can lead to some bad influence on you.Stay focused.Successful students stay concentrated on the task.Once you star working,get rid of your phone,your TV,storybooks,etc.If you need to study for a long time,for example,one hour or so,you can take a break to refresh your mind.But the break does not have to be long﹣5 to 10 minutes is enough.Don't turn it into an hour long break with only 10 minutes of studying.Take an active part in class.If you want to be successful,you should ask questions when you have them as well as answer your teacher's questions.Be an active member of group activities.Taking notes is also important.Not only will taking notes help you study later,but doing so will also keep you engaged in the classroom.Taking notes can help you have a better understanding of what you're learning as well.There are many other things you can do to be successful.As long as you set your goal and hold on to it,you will succeed!Choose the best answer.选择最恰当的答案。(1)Which of the following best shows "make your study a priority"? D ①play computer games②hang out with friends③help parents do chores④get ready for the testA. ①②③④B. ②③④①C.③④②①D.④②③①(2)What does the underlined "get rid of" mean in Paragraph 4? B A.pay attention toB.put awayC.take a restD.get prepared(3)Which shows the structure of the text? B A.B.C.D.Answer the questions.回答问题。(4)How many suggestions are mentioned in the text?Which one is the most useful to you?Why? Four.I think staying focused is the most useful to me.Because staying focused can improve classroom efficiency. (5)According to the writer,how can you take an active part in class? I should ask questions when I have them as well as answer my teacher's questions.Be an active member of group activities.Take notes. 【答案】(1)D(2)B(3)B(4)Four.I think staying focused is the most useful to me.Because staying focused can improve classroom efficiency.(5)I should ask questions when I have them as well as answer my teacher's questions.Be an active member of group activities.Take notes.【分析】本文主要介绍了如何在学习中取得成功。【解答】(1)细节理解题。根据第二段Successful students always make study their priority.That is,they always put their study before other activities.(成功的学生总是把学习放在首位。也就是说,他们总是把学习放在其他活动之前。)可知,成功的学生总是把学习放在其他活动之前。结合所给选项可知,为考试做好准备应该放在首位,故选D。(2)词义猜测题。根据第四段Successful students stay concentrated on the task.(成功的学生总是专注于任务。)可知,一旦你开始工作,你应该收起你的手机。故推测""get rid of"应该是"收起"的意思。故选B。(3)篇章结构题。通读全文可知,第一段点题;第二三四五段分别介绍怎样在学校上成功的做法;第六段总结全文,故文章是总﹣分﹣总的结构。故选B。(4)观点表达题。根据第二段Make your study a priority.(把学习放在首位。)第三段Work honestly.(诚实地工作。)第四段Stay focused.(保持专注。)和第五段Take an active part in class. (在课堂上积极参与。)可知,文中提到了4条建议。我认为"保持专注"最有用,因为保持专注能提高课堂效率。故填Four.I think staying focused is the most useful to me.Because staying focused can improve classroom efficiency.(5)观点表达题。根据第五段If you want to be successful,you should ask questions when you have them as well as answer your teacher's questions.Be an active member of group activities.Taking notes is also important.(如果你想取得成功,你应该在有问题的时候提出问题,并回答老师的问题。积极参与团体活动。做笔记也很重要。)可知,在课堂上你应该有问题的时候提出问题,并回答老师的问题;积极参与团体活动;记笔记。故填I should ask questions when I have them as well as answer my teacher's questions.Be an active member of group activities.Take notes.八.补全对话(共1小题)21.A:Hello,Jane.A girl came to your home yesterday but you were out.B:Oh,I was in another city for a meeting yesterday.(1) Do you know her ?A:No,I don't.I hadn't seen her before.B: (2) How old is she ?A:She seems to be about twenty years old.B: (3) What does she look like ?A:She is tall and thin with long straight hair.B:Does she wear glasses?A: (4) Yes,she does .B:She must be my cousin,Lily.Lily is tall and thin,and she always wears a pair of glasses.A:I suggested that she should leave a message if she wanted.But she didn't.B:Maybe she just passed by and didn't have anything important to say.(5) Thank you very much .A:Not at all.【答案】(1)Do you know her?(2)How old is she?(3)What does she look like?(4)Yes,she does.(5)Thank you very much/Thanks.【分析】对话谈论Jane的表妹Lily。莉莉又高又瘦,她总是戴着一副眼镜。【解答】推理表达题。(1)Do you know her?根据此空后面的No,I don't.I hadn't seen her before.不,我没有。我以前没见过她。可知这里表示你认识她吗?故答案为Do you know her?(2)How old is she?根据此空后面的She seems to be about twenty years old.她好像二十岁左右。可知这里问她多大了?故答案为How old is she?(3)What does she look like?根据此空后面的She is tall and thin with long straight hair.她又高又瘦,留着长长的直发。可知这里表示她长什么样?故答案为What does she look like?(4)Yes,she does.根据此空后面的 she always wears a pair of glasses.她总是戴着一副眼镜。可知这里表示肯定回答,是的。故答案为Yes,she does.(5)Thank you very much.根据此空后面的Not at all.不客气。可知这里表示谢谢。故答案为Thank you very much/Thanks.九.选词填空(共1小题)22.important subject repeat attention good conversation increase aloudAt school we learn many (1) subjects ,such as Chinese,math and English.Of all the subjects,I like English (2) best .I think English will be very (3) important for me in the future.In English class,I always pay (4) attention to the teachers.Also,I make (5) conversations with my partner in English.After class,I (6) increase my vocabulary by reading English newspapers.I like (7) repeating some funny sentences (8) aloud .I hope I can study abroad in the future.【答案】(1)subjects(2)best(3)important(4)attention(5)conversations(6)increase(7)repeating(8)aloud【分析】本文讲述了作者最喜欢英语学科,并且怎样学习英语的。【解答】(1)subjects.考查名词。句意:在学校里,我们学习很多科目,如语文、数学和英语。many修饰可数名词复数,根据句意可知这里是名词科目"subject",其复数形式为"subjects"。故填:subjects。(2)best.考查最高级。句意:在所有科目中,我最喜欢英语。最"best"为副词"well"的最高级,修饰动词like。故填:best。(3)important.考查形容词。句意:我认为英语在将来对我非常重要。对...重要"be important for..."。故填:important。(4)attention.考查名词。句意:在英语课上,我总是专心听讲。专心,注意"pay attention to"。故填:attention。(5)conversations.考查名词。句意:此外,我还用英语与我的搭档交谈。和...交谈"make conversations with..."。故填:conversations。(6)increase.考查动词。句意:课后,我通过阅读英文报纸来增加我的词汇量。根据句意可知这里填动词"increase",全文时态为一般现在时,主语为I,故填increase的原形。故填:increase。(7)repeating.考查动词。句意:我喜欢大声重复一些有趣的句子。喜欢做某事"like doing sth.";重复为动词"repeat",其ing形式为"repeating"。故填:repeating。(8)aloud.考查副词。句意:我喜欢大声重复一些有趣的句子。大声地为副词"aloud",修饰动词。故填:aloud。十.单词拼写(共10小题)23.Do you have some partners (搭档) when you're practicing your spoken English?【答案】partners【分析】当你练习口语时有一些搭档吗?【解答】根据中文提示可知,搭档partner,可数名词,由空前some(一些)可知,要用复数形式。故答案为:partners。24.I really appreciate (欣赏) those volunteers because they offer to help people in need.【答案】appreciate【分析】我真的很欣赏那些志愿者,因为他们主动帮助有需要的人。【解答】根据汉语提示可知动词appreciate的中文意思是"欣赏"。分析句子结构可知设空处作谓语,主语是I,因此用动词原形。故填:appreciate。25.Of all the fruits,I like apples and grapes (葡萄)best.【答案】见试题解答内容【分析】在所有的水果中,我最喜欢苹果和葡萄.【解答】答案:grapes.根据Of all the fruits,I like apples and﹣﹣(葡萄)best.可知在所有的水果中,我最喜欢苹果和葡萄.从apples判断句子使用复数形式,grape,名词,葡萄.故填grapes.26.Don't worry about things too much.It will make you stressed out.【答案】about【分析】不要太担心。这会让你感到压力。【解答】根据句意可知,此处是固定短语worry about"担心"。故填:about。27.I will go to G ermany for a holiday and visit the Berlin Wall with my friends this summer.【答案】Germany【分析】今年夏天,我将去德国度假,和朋友们一起参观柏林墙。【解答】根据"今年夏天,我将去......度假,和朋友们一起参观柏林墙。"及首字母提示可知,应该是"德国",填专有名词Germany。故答案为:Germany。28.The restaurant serves delicious cookies (曲奇饼) in the morning.【答案】cookies【分析】这家餐馆早上供应美味的曲奇饼。【解答】根据提示"曲奇饼"可知,是可数名词cookie。这里填名词复数cookies,表示泛指。故答案为:cookies。29.I disagree (不同意) with your idea.【答案】disagree【分析】我不同意你的想法。【解答】根据提示"不同意"可知,是动词disagree。主语I第一人称,句子时态为一般现在时,谓语动词用原形。故答案为:disagree。30.The children stood in a c ircle and played games happily.【答案】见试题解答内容【分析】孩子们围成一圈,快乐地玩着游戏.【解答】circle圆圈,可数名词;根据首字母c,结合预猜句意"孩子们围成一圈,快乐地玩着游戏"可知,要填"圆圈",要用单数形式.故答案为circle.31.Tan Dun is one of the most famous musicians (音乐家) in the world.【答案】见试题解答内容【分析】谭盾是世界上最著名的音乐家之一。【解答】one of the+最高级+名词复数"最…之一"。根据提示"音乐家"可知,填名词musician的复数musicians。故答案为:musicians。32.When you visit someone,it's polite to knock (敲) at the door before entering.【答案】knock.【分析】当你拜访某人时,进门前先敲门是礼貌的.【解答】It is+形容词+to do sth"做某事是…"固定搭配,It是形式主语,不定式是真正主语.根据提示"敲"可知,填动词原形knock.故答案为:knock.十一.书面表达(共1小题)33.根据一下提示,以"How to Be a Good Learner"为题写一篇文章。要成为一个优秀的学习者,我们应该有好的学习习惯和学习方法。我们需要在课前预习好我们的功课,上课认真听讲。我们必须复习功课并且按时做作业。不要忘记在我们的空闲时间做运动。如果我们有困难,向别人求助是必要的。How to Be a Good Learner【答案】How to Be a Good LearnerTo be good learners,we should have good habits and ways in learning.We need to get ready for our lessons before class and always listen carefully in class.After class,we must go over the lessons and finish our homework on time.It's good to study in groups and help each other.As a student,working hard is important,but don't forget to do sports to keep healthy.We should do more reading in our free time.If we have problems.we'd better ask others for help.I hope all these will be helpful to us.【分析】【高分句型一】It's good to study in groups and help each other.分组学习和互相帮助是很好的。本句使用的句型是It is +adj. +to do sth.【高分句型二】If we have problems.we'd better ask others for help.如果我们有问题。我们最好请别人帮忙。if如果,引导条件状语从句。【解答】How to Be a Good LearnerTo be good learners,we should have good habits and ways in learning.We need to get ready for our lessons before class and always listen carefully in class.(课前预习,课堂上听讲) After class,we must go over the lessons and finish our homework on time. (课后复习,按时完成作业)It's good to study in groups and help each other. 【高分句型一】(分组学习,互相帮助)As a student,working hard is important,but don't forget to do sports to keep healthy. (努力学习,锻炼身体)We should do more reading in our free time.If we have problems.we'd better ask others for help. (多阅读,遇到问题问别人)【高分句型二】I hope all these will be helpful to us.第1页(共1页) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2025-2026学年九年级上学期英语期末模拟试题.docx 听力音频.wav