资源简介 保密★启用前2025 —2026学年七年级上学期期末测试(苏州卷)英 语学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.本试卷共七大题,满分100分(不含听力口语30分),考试用时100分钟;2.答题前,考生务必将自己的姓名、考点名称、考场号、座位号用0.5毫米黑色墨水签字笔填写在答题卡相对应的位置上,并认真核对条形码上的准考号、姓名是否与本人的相符合;3.答选择题必须用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其他答案;答非选择题必须用0.5毫米黑色墨水签字笔写在答题卡指定的位置上,不在答题区域内的答案一律无效,不得用其他笔答题;4.考生答题必须答在答题卡上,答在试卷和草稿纸上一律无效。第一部分 完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)Many students have hobbies, such as reading, singing and playing basketball. Some 1 are relaxing and others are active. Hobbies can make you grow as a person, develop your interests and help you learn new 2 .David Smith is a student, and one of his hobbies is 3 . During the summer of 2010, he spent four weeks at a summer camp. As well as (除了) the 4 activities such as sailing and climbing, there was a writing class. “The teacher was a writer, and she asked us to 5 our lives and tell interesting stories. Then she encouraged us to write about 6 at the camp.”Back at school, David wrote a story about the life of a sixteen-year-old boy and it came out as a 7 in 2012. Many young people love his book, and 8 , David became a successful (成功的) young writer.David is very lucky because of his hobby. But writing is not his only hobby. He is also 9 in many other things. “I like playing volleyball too. 10 I’ll write about my volleyball team in my future books.” says David.1.A.events B.stories C.hobbies D.activities2.A.advice B.future C.information D.knowledge3.A.singing B.writing C.sailing D.climbing4.A.usual B.tiring C.boring D.special5.A.fire up B.talk about C.worry about D.go through6.A.herself B.himself C.themselves D.ourselves7.A.book B.painting C.newspaper D.magazine8.A.in fact B.of course C.as a result D.in other words9.A.bored B.amazed C.surprised D.interested10.A.Maybe B.Though C.Seldom D.Suddenly第二部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIn nature, you don’t have to go far to find new and interesting things. You can find a cool thing right near your house.Li Shuhan likes to watch a special tree near her home. It’s called the Alstonia scholaris tree. “This tree has beautiful white flowers and they smell nice,” said Li. She draws pictures of the tree and shares them on social media Xiaohongshu. Her pictures become very popular and bring her about 54,000 followers.Li really enjoys looking at this tree. She watches different parts of it. The flowers are small, so she uses a magnifier to see them better. Its green leaves make a nice home for birds and bugs. Li thinks this tree shows how great and useful nature is.Why does Li watch trees A French botanist (植物学家) once said: Plants show the passing of time. “It helps us get closer to nature and feel happy. Trees are alive, just like us, and they make the world a better place. Life can be busy and noisy, but watching a tree can help us feel peaceful and thankful for each day,” said Li.11.What makes Li Shuhan popular on the Internet A.Drawing pictures of a tree. B.Watching birds and bugs.C.Finding cool things around. D.Growing beautiful flowers.12.Which picture shows the meaning of the underlined word “magnifier” in Paragraph 3 A. B. C. D.13.What’s the main idea of the last paragraph A.The botanist’s idea about time. B.Li’s reasons for watching trees.C.A better place with unusual trees. D.The busy but peaceful life of people.BI’m Jenny, a middle school student. I would like to show my study habits.Firstly, I usually use colors to organize (安排) my homework. I choose a different color for each school subject. The color I choose has to be easy to remember. Math is green because my ruler is green. PE is yellow because my sport shoes are yellow.Secondly, I write in my notebooks in the library when I am studying. The blue notebooks are for history. My history teacher has a blue car! The black notebooks are for geography. One day I want to visit the Black Sea.Thirdly, when I read books, I use colored bookmarks (书签) to show how much I have read. When finding some good sentences (句子), I will circle them with colored pens.Finally, this green star on my wall calendar (挂历) shows I have a math test on Friday. This pink circle shows I’ve got French homework for Monday. It’s pink because ‘pink’ is ‘rose’ in French and the rose is my favorite flower.14.What color is Jenny’s ruler A.Yellow. B.Green. C.Blue.15.Why does Jenny use blue notebooks for history A.Because blue is her favorite color.B.Because history is difficult for her.C.Because her history teacher has a blue car.16.What does “them” refer (指代) to in Paragraph 4 A.Good sentences. B.Colored bookmarks. C.Some books.17.Which of the following is NOT TRUE A.Jenny’s geography notebook is black.B.The green star on Jenny’s wall calendar means the math test on Monday.C.Jenny uses the pink circle for French homework because she likes the rose.CDo you want to eat more healthily Try Food Trainer! It’s an app from the UK. It helps people eat less unhealthy food by playing a game.In the free game, healthy food always comes in green circles (圆圈) and unhealthy food always comes in red circles. If a user clicks (点击) on a thing in the green circle, he or she will get a point. But clicking on a thing in the red circle will make the user lose a point.Does this easy game work well The makers of the app make a study. They work with some scientists from Finland. Together they ask more than 1,200 volunteers (志愿者) to play the game once a day. After a month, the volunteers find changes in their diet. Most of them say they ate unhealthy food three to four times a week in the past. But now, they reduce this to once a week.Why does the app work so well It’s because it uses brain training techniques (大脑训练技术). The game makes users’ brains stop when they see junk food. This helps users say no to unhealthy food in their daily lives.18.Who may be most interested in the app Food Trainer A.People who want to train their brains. B.People who like playing computer games.C.People who want to be more beautiful. D.People who want to eat less unhealthy food.19.According to this passage, which of the following food may come in green circles A.Carrots. B.Hamburgers. C.Cola. D.Sweet.20.What does the underlined (划线的) word “reduce” mean in Paragraph 3 A.Make something less. B.Make something more.C.Make something slower. D.Make something faster.21.What is the best title for the passage A.A Game Making You Relaxed B.Say No to Junk FoodC.An App Helping You Eat More Healthily D.An App Helping You Lose WeightD①A lot of people are asking me about my new school, Brown’s Free School. It’s really hard to say, so I give them an example of one day.②It’s Wednesday morning and it’s time for the weekly school meeting. This week, we talk about “wheels (轮子)”. Kyle, one of the students in my class, advises a new rule that students can bring skateboards, skates and bicycles to school. Our teacher, Mr. Jackson, says that we can do this one day a week and the whole school votes (投票) on a “wheels” day for next Friday.③Here, at Brown’s Free School, we can do what we like! We can choose to go to class, watch TV or play computer games, but most students choose to go to class—it is more interesting! When we don’t like a class in the classroom, we can just walk out!④At Brown’s Free School, there is no uniform or exam. We choose what we study and how to study. We can study in groups or on our own. If you are at school and you want to study how a car works, the teachers will help you find a way to study it. If you want to start a new school magazine, you can tell the teachers. Then, they will find a way to help you do it.⑤That is how Brown’s Free School works. The ideas come from the students, and everyone works together to make them happen. It is a great experience and I love going to Brown’s Free School!22.The writer gives the example to show ________.A.how the school works B.how the teachers give classesC.what his new school looks like D.how students vote on a “wheels” day23.In Paragraph ②, the writer introduces their weekly school meeting by ________.A.telling stories B.listing numbers C.asking questions D.listing facts24.The structure (结构) of the passage is ________. (P= Paragraph)A. B.C. D.25.What can we learn from the passage A.The school meeting is on Friday.B.The writer likes the old school better.C.The teachers at Brown’s Free School are helpful.D.The students at Brown’s Free School wear uniforms every day.第三部分 信息还原(共5小题;每小题1分,满分5分)请认真阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。Money plays an important role in every family. It helps us in many ways, so it’s important for us to learn how to manage money. 26Make a budget. If you have something special to do, it means you need to spend more of your pocket money. 27 Write down how much money you have and what you plan to spend it on.28 Ask your parents or neighbours if you can do some housework to make pocket money, like washing a car or walking a dog.Help your money grow. Money can’t grow if it’s sitting inside a piggy bank (储蓄罐). 29 Save your money in the long run.Spend your money wisely. Find out how much money you can spend each month and what you really need to buy. 30 Don’t spend too much money on something unnecessary (不必要的), like eating out every day or buying expensive clothes.A.Try making a plan.B.Learn to make money.C.Here is some advice for you.D.That will cost a lot of money.E.Put your money into your bank account.F.Spend your money on your daily needs.G.It’s interesting to learn the history of money.第四部分 词汇运用(共13小题;每小题1分,满分13分)第一节 根据下列句子所给汉语注释或首字母,在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处各单词的正确形式。每空限填一词。31.There’s a library (在……对面) the street. Let’s do some reading there.32.Now, I think you can playing basketball. (擅长)33.John loves going to school and he (到达) at school early every morning.34.I’m sure he will win the bike r (比赛) next Wednesday.35.Lanterns are often red because people think red s (代表) for happiness and good luck.36.As we all know, the sun r (升起) in the east.37.The brothers look very s (相像的).38.Turn on the light. It’s d (黑暗的) in the room.第二节:请认真阅读下面短文,从方框中选择适当的单词或短语,在答题卡标有题号的横线上,填入其正确形式。每个单词或短语仅用一次。relatives important dumplings in the hope of for exampleThe 12th lunar month in Chinese is called Layue, so the eighth day of the lunar month is Laba.The day is also known as the Laba Rice Porridge Festival. The Laba this year falls on Jan 7. It is a Chinese holiday with a long history and people celebrate it on the eighth day of this month. It has a long history in China. It is 39 for Chinese people and they do a lot of things. 40 , people would make a wish for good luck on this day. Over time, the Laba Festival has its own traditions.People like to drink Laba porridge. They also eat 41 and rice cakes. These foods carry wonderful wishes. Some places even hold activities on this day. People also wish for health and happiness for their 42 and friends in the coming year.Overall, the Laba Festival is an important holiday. People always try their best to go back home, 43 being with families and enjoying delicious food on this day of the Laba Festival.第五部分 短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)请认真阅读下面短文,在答题卡标有题号的横线上,填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。The Chongyang Festival is a traditional festival in China. We also call it the Double Ninth Festival 44 it falls on the ninth day of the ninth month on the Chinese lunar calendar (农历). It has a history of more than 2,000 years. In Chinese culture, the number nine is the 45 (large) number—it’s a homonym (同音词) to the Chinese word jiu, which means “a long and healthy life”. In ancient (古老的) China, people 46 (usual) went hiking or climbed mountains 47 their family and friends during the festival. Besides, they drank Chrysanthemum wine (菊花酒) and ate Chongyang cakes on that day. They thought these could bring them good luck and best 48 (wish).Today, the Double Ninth Festival has 49 new meaning. It’s a special day for us 50 (show) our love to the elders. Some people may go to old 51 (people) homes to give the elders presents and help them. The festival often 52 (come) in the beautiful season of autumn. Many families would like 53 (go) for outdoor activities and enjoy themselves.第六部分 阅读表达(共5小题;54题2分,55题2分,56-58分每题1分,满分7分)A library is a good place for people to read and borrow (借) books. It’s quiet and tidy. It has different kinds of books. Many people like studying there.Every city has libraries and many schools have libraries. Peter is a new student in a middle school. There is a school library in his school. It’s behind the classroom building. It has three floors. On the ground floor, there are two reading rooms. There are five big desks and twenty chairs in each reading room. Peter comes here and does his homework after class every day. On the first floor, there are a lot of books. Students can’t borrow the books. They can only read in the library. Peter thinks it is bad because he wants to read his favourite books at home. On the second floor, there is a computer room with sixty computers. Students have computer lessons here. It’s Peter’s favourite lesson.54.Where is the school library in Peter’s school 55.How many floors does Peter’s school library have 56.What does Peter do in the library after class every day 57.What’s on the second floor 58.Do you like to go to the library And why 第七部分 书面表达(共1题;满分25分)59.2025年春节将至,最近,你校正在举办征文活动,主题是“弘扬中华传统文化,畅谈中国传统佳节”。请你以“I like the Spring Festival best”为题,写一篇英语小短文,为本次活动投稿。内容要点提示:1. 春节的时间2. 春节前以及春节期间的活动3. 你的感受要求:1.包含所有要点,表达清晰,过渡合理,衔接自然,可适当拓展;2.不得使用真实的人名、校名、地名等相关信息;3.词数100左右。I like the Spring Festival bestThe Spring Festival is the most important festival in China. Many Chinese people travel a long way home for it.________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________保密★启用前2025 —2026学年七年级上学期期末测试(苏州卷)英 语学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.本试卷共七大题,满分100分(不含听力口语30分),考试用时100分钟;2.答题前,考生务必将自己的姓名、考点名称、考场号、座位号用0.5毫米黑色墨水签字笔填写在答题卡相对应的位置上,并认真核对条形码上的准考号、姓名是否与本人的相符合;3.答选择题必须用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其他答案;答非选择题必须用0.5毫米黑色墨水签字笔写在答题卡指定的位置上,不在答题区域内的答案一律无效,不得用其他笔答题;4.考生答题必须答在答题卡上,答在试卷和草稿纸上一律无效。参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 C D B A B D A C D A题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20答案 A C B B C A B D A A题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30答案 C A D D C C A B E F1.C 2.D 3.B 4.A 5.B 6.D 7.A 8.C 9.D 10.A本文主要讲述了大卫·史密斯有许多爱好,其中一个爱好是写作,他通过写作成为了一名成功的年轻作家,此外他还有其他爱好并对很多事情感兴趣。1.一些爱好是令人放松的,另一些爱好是积极的。events事件;stories故事;hobbies爱好;activities活动。根据“Many students have hobbies”可知,这里说的是爱好,故选C。2.爱好可以让你成长,培养你的兴趣,帮助你学习新知识。advice建议;future未来;information信息;knowledge知识。根据“Hobbies can make you grow as a person, develop your interests and help you learn new…”可知,爱好能让人成长,培养兴趣,还能帮助学习新知识,故选D。3.大卫·史密斯是一名学生,他的一个爱好是写作。singing唱歌;writing写作;sailing航行;climbing攀爬。根据“Back at school, David wrote a story about the life of a sixteen-year-old boy”可知,大卫喜欢写作,故选B。4.除了帆船和攀岩等常规活动外,还有一个写作课。usual通常的;tiring累人的;boring无聊的;special特别的。根据“such as sailing and climbing”可知,帆船和攀岩是常规活动,故选A。5.老师是一位作家,她让我们谈论我们的生活,讲述有趣的故事。fire up点燃;talk about谈论;worry about担心;go through经历。根据“our lives and tell interesting stories”可知,老师让谈论生活,讲故事,故选B。6.然后她鼓励我们写关于自己在营地的情况。herself她自己;himself他自己;themselves他们自己;ourselves我们自己。根据“us”可知,这里指我们自己,故选D。7.回到学校后,大卫写了一个关于一个16岁男孩生活的故事,并于2012年出版成书。book书;painting绘画;newspaper报纸;magazine杂志。根据“Many young people love his book”可知,大卫的故事出版成了书,故选A。8.许多年轻人喜欢他的书,结果,大卫成为了一名成功的年轻作家。in fact事实上;of course当然;as a result结果;in other words换句话说。根据“Many young people love his book…David became a successful (成功的) young writer”可知,因为很多人喜欢他的书,所以他成为了成功的作家,这是结果,故选C。9.他还对许多其他事情感兴趣。bored无聊的;amazed惊讶的;surprised惊讶的;interested感兴趣的。根据“But writing is not his only hobby. He is also...in many other things”可知,大卫不仅喜欢写作,还对其他事情感兴趣,be interested in“对……感兴趣”,故选D。10.也许我会在未来的书中写写我的排球队。Maybe也许;Though虽然;Seldom很少;Suddenly突然。根据“I’ll write about my volleyball team in my future books”可知,这里表示一种可能性,也许会在未来的书中写排球队,故选A。11.A 12.C 13.B本文讲述了李舒涵对家附近Alstonia scholaris树的观察与喜爱,以及她把观察所得分享到社交媒体上并受到欢迎的故事,同时阐述了她观察树的原因和感受。11.细节理解题。根据“She draws pictures of the tree and shares them on social media Xiaohongshu. Her pictures become very popular and bring her about 54,000 followers.”可知,画树让李舒涵在网上很受欢迎。故选A。12.词句猜测题。根据文章第三段“The flowers are small, so she uses a magnifier to see them better.”可知,花很小,所以她使用magnifier来更好地观察它们。由此可以推断,magnifier是一种能够帮助人们看清小物体的工具,即放大镜。故选C。13.主旨大意题。根据文章最后一段“Why does Li watch trees A French botanist (植物学家) once said…Life can be busy and noisy, but watching a tree can help us feel relaxed for each day…”可知,本段主要讲述了李舒涵观察树的原因和感受。故选B。14.B 15.C 16.A 17.B本文是中学生Jenny介绍自己的学习习惯,包括用颜色规划作业、用特定笔记本记笔记、用彩色书签和笔标注阅读内容、用日历标记学习任务等,体现了她有条理的学习方式。14.细节理解题。根据文章第二段“Math is green because my ruler is green.”可知,Jenny的尺子是绿色的,故选B。15.细节理解题。根据文章第三段“The blue notebooks are for history. My history teacher has a blue car!”可知,Jenny用蓝色笔记本记历史的原因是她的历史老师有一辆蓝色的车,故选C。16.词句猜测题。根据文章第四段“When finding some good sentences, I will circle them with colored pens.” 可知,“them”指代前文提到的“good sentences”,故选A。17.细节理解题。根据文章第五段“this green star on my wall calendar shows I have a math test on Friday”,可知数学考试是在周五,而不是周一,所以B项错误,故选B。18.D 19.A 20.A 21.C本文是一篇说明文,介绍了一款来自英国的名为“Food Trainer”的应用程序,它通过游戏帮助人们减少不健康食物的摄入。文章介绍了该应用的工作原理、实验效果以及其背后的科学原理。18.细节理解题。根据文章第一段“It helps people eat less unhealthy food by playing a game.”可知,这款应用旨在帮助人们减少不健康食物的摄入,因此那些想要减少不健康食物摄入的人会对这款应用最感兴趣。故选D。19.推理判断题。根据文章第二段“In the free game, healthy food always comes in green circles (圆圈) and unhealthy food always comes in red circles.”可知,在游戏中,健康的食物总是出现在绿色圆圈中。胡萝卜是健康食物,因此可能出现在绿色圆圈中。汉堡、可乐和甜食都是不健康食物,会出现在红色圆圈中。故选A。20.词句猜测题。根据文章第三段“Most of them say they ate unhealthy food three to four times a week in the past. But now, they reduce this to once a week.”可知,过去他们每周吃三到四次不健康食物,但现在减少到每周一次。因此,“reduce”在此处的意思是“减少”,即“使某物变少”。故选A。21.最佳标题题。文章主要介绍了一款名为“Food Trainer”的应用程序,它通过游戏帮助人们减少不健康食物的摄入,从而吃得更健康。因此,最佳标题应该是与这款应用及其功能相关的。选项C“An App Helping You Eat More Healthily”(一款帮助你吃得更健康的应用)最符合文章主旨。故选C。22.A 23.D 24.D 25.C本文是一篇说明文,介绍了作者所在的一所自由学校——布朗自由学校。在这里,学生可以自由安排自己的学习和生活,学校会议讨论的内容以及学校的各种活动都由学生决定。22.细节理解题。根据文章第一段“It’s really hard to say, so I give them an example of one day.”及全文可知,作者通过展示一天的活动是为了说明学校是如何运作的。故选A。23.推理判断题。根据文章第二段“It’s Wednesday morning and it’s time for the weekly school meeting. This week, we talk about ‘wheels (轮子)’. Kyle, one of the students in my class, advises a new rule that students can bring skateboards, skates and bicycles to school.”可知,作者通过列举事实介绍了他们的周会。故选D。24.篇章结构题。通读全文,特别是根据文章第一段“A lot of people are asking me about my new school, Brown’s Free School. It’s really hard to say, so I give them an example of one day.”以及文章最后一段“That is how Brown’s Free School works. The ideas come from the students, and everyone works together to make them happen. It is a great experience and I love going to Brown’s Free School!”可知,文章第一段总起,介绍作者介绍自己学校的缘由;文章第二段至第四段分述,具体介绍学校的情况;文章最后一段总结,总结学校的特点和作者的态度。所以文章结构为总分总。故选D。25.细节理解题。根据文章第四段“If you are at school and you want to study how a car works, the teachers will help you find a way to study it. If you want to start a new school magazine, you can tell the teachers. Then, they will find a way to help you do it.”可知,布朗自由学校的老师很有帮助。故选C。26.C 27.A 28.B 29.E 30.F本文介绍了如何管理个人财务的一些基本方法和原则,包括制定预算、赚取零花钱、让钱增值以及明智消费等方面。26.根据“so it’s important for us to learn how to manage money.”及下文可知,此处指的是管理财务的建议,选项C“这是给你的一些建议。”符合语境。故选C。27.根据“Write down how much money you have and what you plan to spend it on.”可知,此处与制定计划有关,选项A“试着制定一个计划。”符合语境。故选A。28.根据“Ask your parents or neighbours if you can do some housework to make pocket money, like washing a car or walking a dog.”可知,此处指的是赚取零花钱,选项B“学会赚钱。”符合语境。故选B。29.根据“Save your money in the long run.”可知,此处指的是存钱,选项E“把你的钱存入你的银行账户。”符合语境。故选E。30.根据“Find out how much money you can spend each month and what you really need to buy.”及“Don’t spend too much money on something unnecessary (不必要的)”可知,此处指的是把钱花在必需品上,选项F“把钱花在你的日常需求上。”符合语境。故选F。31.across街对面有一个图书馆。我们去那里读书吧。根据汉语提示可知,此处使用across,介词,across the street“在街对面”。故填across。32.be good at现在,我认为你可以很擅长打篮球。be good at“擅长”,为固定搭配,情态动词“can”后接动词原形be。故填be good at。33.arrives约翰喜欢上学,他每天早上很早就到学校。根据“he...at school early every morning”可知,句子时态为一般现在时,主语为he,第三人称单数,谓语动词需用第三人称单数形式,到达“arrive”,动词,其第三人称单数形式为arrives。故填arrives。34.race/ace我确信他将在下周三的自行车比赛中获胜。race“比赛”,the bike race“自行车比赛”。故填race。35.stands/tands灯笼通常是红色的,因为人们认为红色代表幸福和好运。根据句意和所给单词首字母以及汉语提示可知,此处表达“代表”为stand for,由think可知,句子时态是一般现在时,主语red“红色”是不可数名词,作第三人称单数处理,所以动词stand要变成第三人称单数形式stands。故填stands。36.rises/ises正如我们所知,太阳从东方升起。rise“升起”,动词,句子陈述的是一般事实,时态用一般现在时。句子的主语the sun是第三人称单数,所以谓语动词也要用第三人称单数形式rises。故填rises。37.similar/imilar兄弟俩看起来非常相像。表达“相像的”用形容词similar。look是系动词,后接形容词similar作表语。故填similar。38.dark/ark打开灯。房间里很黑。dark“黑暗的”,形容词,作表语。故填dark。39.important 40.For example 41.dumplings 42.relatives 43.in the hope of本文主要介绍了中国传统节日——腊八。39.这对中国人来说很重要,他们做了很多事情。根据“...for Chinese people and they do a lot of things.”可知,腊八节很重要,要用形容词important“重要的”作表语。故填important。40.例如,人们会在这一天许下好运的愿望。根据“...people would make a wish for good luck on this day.”可知,此处是在举例,for example“例如”符合句意,句首单词首字母要大写。故填For example。41.他们也吃饺子和年糕。根据“...and rice cakes.”可知,此处介绍的是腊八吃的食物,dumplings“饺子”符合句意。故填dumplings。42.人们也希望他们的亲戚和朋友在新的一年里健康和幸福。根据“...and friends”可知,此处说的是“亲朋好友”,relatives“亲戚”符合句意。故填relatives。43.在腊八节这一天,人们总是想尽办法回家,希望能和家人待在一起,享受美味的食物。根据“...being with families and enjoying delicious food on this day of the Laba Festival.”可知,此处说的是腊八的愿望,in the hope of“期望”。故填in the hope of。44.because 45.largest 46.usually 47.with 48.wishes 49.a 50.to show 51.people’s 52.comes 53.to go本文主要介绍了重阳节以及人们怎么庆祝这个节日。44.我们也称之为重九节,因为它落在农历的九月初九。根据“We also call it the Double Ninth Festival”和“it falls on the ninth day of the ninth month on the Chinese lunar calendar (农历)”可知,后句是前句的原因,用because连接。故填because。45.在中国文化中,数字“九”是最大的数字——它和中文“久”同音,意为“长寿健康”。large“大的”,形容词;根据“the number nine is the…number”可知,是三者以上的比较,所以此处需用large的最高级形式。故填largest。 46.在古代中国,人们通常会在节日期间和家人朋友一起远足或登山。usual“通常的”,形容词;根据“people…went hiking or climbed mountains”可知,此处修饰动词,需用usual的副词形式。故填usually。47.在古代中国,人们通常会在节日期间和家人朋友一起远足或登山。根据“…their family and friends”可知,是和家人朋友一起,所以此处用介词with。故填with。48.他们认为这些能带来好运和最美好的祝愿。best后接名词,wish表示“祝愿”时,是可数名词且通常用复数形式;best wishes最美好的祝愿。故填wishes。49.如今,重阳节有了新的意义。“new meaning”单数名词短语,首次提及,且此处表示泛指“一个”,因此用不定冠词;new以辅音音素开头,因此用不定冠词a。故填a。50.这是我们向长辈表达爱的特殊日子。show“展示”,动词。此句为“It’s+…+for sb. to do sth.”句型,所以此处需填动词不定式to show。故填to show。51.有些人可能会去老人家里给老人送礼物,帮助他们。people“人”,名词。此空后是名词homes,所以此处用所有格表示所属关系, people的所有格形式为people’s。故填people’s。52.这个节日通常在美丽的秋季到来。come“到来”,动词;主语“The festival”是第三人称单数,且根据“The festival often…”可知,时态为一般现在时;所以此处用come的第三人称单数形式comes。故填comes。53.许多家庭想要进行户外活动、享受时光。go“去”,动词;would like to do sth.“想要做某事”,所以此处用动词不定式to go。故填to go。54.It’s behind the classroom building. 55.It has three floors. 56.He does his homework. 57.There is a computer room. 58.Yes, I do. Because it is quiet and full of books.本文主要介绍了Peter学校图书馆的位置、楼层分布以及各个楼层的功能设施,同时也提到了Peter在图书馆的活动和感受。54.根据“There is a school library in his school. It’s behind the classroom building.”可知,图书馆位于教学楼的后面。故填It’s behind the classroom building.55.根据“It has three floors.”可知,Peter的学校图书馆有三层楼。故填It has three floors.56.根据“Peter comes here and does his homework after class every day.”可知,Peter每天下课后在图书馆做作业。故填He does his homework.57.根据“On the second floor, there is a computer room with sixty computers.”可知,二楼有一个电脑室。故填There is a computer room.58.本题为开放性试题。根据文中对图书馆优点的描述及个人情况作答。故填Yes, I do. Because it is quiet and full of books.59.例文I like the Spring Festival bestThe Spring Festival is the most important festival in China. Many Chinese people travel a long way home for it.It is usually in January or February. People usually start preparing for the festival one month before it comes. We prepare delicious food and clean our homes. On Chinese New Year’s Eve, we usually put up Spring Festival couplets. Then the family all get together and have a big dinner. After that they watch the Spring Festival Gala on TV and stay up till midnight, and then play fireworks. On the first day of the Spring Festival, we visit their relatives and friends. We can wear new clothes and get lucky money from the elders. I like the Spring Festival a lot because I always have a good time at the Spring Festival.[总体分析]①题材:本题是一篇材料作文;②时态:本文用一般现在时;③提示:向大家介绍春节,需要遵照所给要求,信息覆盖全面,适当补充细节。[写作步骤]第一步,指明春节是中国最重要的节日,引出下文;第二步,介绍春节的时间,以及春节到来前后的各种庆祝活动,注意细节充分,三观正确;第三步,描述自己的感受,总结全文。[亮点词汇]①prepare for 为……做准备②get together 相聚到一起③get lucky 压岁钱[高分句型]①People usually start preparing for the festival one month before it comes.(时间状语从句)②I like the Spring Festival a lot because I always have a good time at the Spring Festival.(原因状语从句) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 期末测试(苏州卷)-2025-2026学年七年级英语上学期译林版(2024) - 答案.docx 期末测试(苏州卷)-2025-2026学年七年级英语上学期译林版(2024).docx