期末考试(长沙卷)[原卷+答案解析+听力音频及原文]-2025-2026学年七年级英语上学期人教版(2024)

资源下载
  1. 二一教育资源

期末考试(长沙卷)[原卷+答案解析+听力音频及原文]-2025-2026学年七年级英语上学期人教版(2024)

资源简介

2025—2026学年七年级上学期期末测试(长沙卷)
英 语
注意事项:
1. 答题前,请考生先将自己的姓名、准考证号填写清楚,并认真核对条形码上的姓名、准考证号、考室和座位号;
2. 必须在答题卡上答题,在草稿纸、试题卷上答题无效;
3. 答题时,请考生注意各大题题号后面的答题提示;
4. 请勿折叠答题卡,保持字体工整、笔迹清晰、卡面清洁;
5. 答题卡上不得使用涂改液、涂改胶和贴纸;
6. 本学科试卷中听力材料以中速朗读两遍。
试卷分为四个部分,共8页,61小题,时量100分钟,满分100分。
参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 A C A B B C B B A B
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 A B A B C B A B C C
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 B D C B C B C A D B
题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
答案 E C A B D C B B A C
题号 41 42 43 44 45
答案 B B A C B
1.A
【原文】A: A cap is on the desk. Is it yours, Susan
B: No, it’s Linda’s. Mine is on my chair.
2.C
【原文】A: Hi, Dale. Is the ruler brown
B: No, it’s blue.
3.A
【原文】A: Good morning, may I have your name
B: My name’s Tony Wood.
4.B
【原文】A: Is your birthday on August 2nd, Mary
B: No. My birthday is on June 12th.
5.B
【原文】A: What time do you usually get up
B: I usually get up at ten past six. I make breakfast at 6:30.
6.C 7.B
【原文】M: What’s that in English
W: It’s an eraser.
M: How do you spell it, please
W: E-R-A-S-E-R.
M: Is it yours
W: No, it isn’t, it’s his. Mine is white.
8.B 9.A
【原文】A: Tom, could you take out the rubbish
B: Yes, sure. But could I do it after I watch the sports show on TV It’s so exciting.
A: But mom asked us to clean the house this morning. It’s now 6:05 p.m. She will come back in a few minutes.
B: OK. I will do it now.
10.B 11.A
【原文】W: Hello, I want to join a club.
M: Welcome! We have the Art Club, the Music Club and the Sports Club. What club do you want to join
W: Let me see.
M: Do you like drawing pictures
W: Yes, I like it very much.
M: You can join the Art Club.
W: OK.
12.B 13.A 14.B
【原文】W: Hello, Bill, can I help you
M: Thanks. I can’t find my jacket.
W: What colour is your jacket
M: It’s blue.
W: What’s in your jacket
M: My keys.
W: Helen found one in the library. Is it yours
M: It must be mine. I lost my jacket there.
W: Well, you can call her. She is in Classroom 8A now.
M: Great! Thank you!
W: You’re welcome!
15.C 16.B 17.A
【原文】A: What’s your new classroom like, Peter
B: It’s large. There are 50 student desks in the room.
A: What else is there in your classroom
B: We also have a smart whiteboard next to the blackboard. There is another blackboard at the back of the classroom.
A: That’s nice. Where do you sit
B: I sit at the back of the classroom.
A: Oh, can you see the words on the blackboard clearly
B: Yes, I can. Don’t worry, mum.
18.B 19.C 20.C
【原文】M: Hello, John speaking. Who is that
W: This is Helen speaking.
M: Hi, Helen. How’s it going
W: Not bad. Thanks. What are you doing now
M: I’m fishing in the countryside with my friend Alice.
W: Alice What does she look like
M: She is tall with short curly hair. I’ll introduce her to you next time.
W: That’s great. Oh, I will have a party this Sunday. Can you come
M: No problem. See you then.
21.B 22.D 23.C 24.B 25.C
本文介绍杰克为退休的爷爷制作“全职爷爷”名片作为礼物,爷爷因这份充满爱的礼物深受感动。
21.细节理解题。根据文章第一段“Jack’s parents tell him that his grandpa will retire (退休) after working for forty years... That’s why we are going to have a party for him.”可知,杰克的父母举办派对是因为爷爷工作四十年后要退休了。故选B。
22.词句猜测题。第二段中提到“He remembers the business card (名片)...so he decides to make a new one for his grandpa.”,这里的“one”指代的是前面提到的“business card(名片)”。故选D。
23.细节理解题。根据文章第四段“After all the other people leave, Jack takes his grandpa’s hand and brings him over to a chair and gives him the gift.”可知,杰克在其他人都离开后给爷爷送礼物。故选C。
24.细节理解题。根据文章第五段“They are business cards with his new position: Full-Time GRANDPA”可知,爷爷打开礼物后,看到杰克为他制作的新名片(职位是全职爷爷),被这份特别的礼物所感动,所以眼里泛起了泪光。故选B。
25.推理判断题。根据文章前文“As many hugs as you want”可知,杰克说爷爷的报酬是“想要多少拥抱就有多少拥抱”,爷爷认为通过拥抱得到了杰克的爱,所以觉得自己是世界上最富有的人。故选C。
26.B 27.C 28.A 29.D 30.B
本文是应用文。主要讲述了刘敏给笔友Joan写信,介绍自己的个人信息、上学日常及课后活动等情况。
26.细节理解题。根据“I’m Liu Min, your pen friend. Alice is my English name.”可知,Alice是刘敏的英文名字,而刘敏是Joan的笔友,因此Alice就是Joan的笔友。故选B。
27.细节理解题。根据“I always get up at 6:00. After breakfast, I usually walk to school at about 6:40.”可知,刘敏 (Alice) 6点起床,6点40分左右步行去学校,由此可推断6点30分她正在吃早餐。故选C。
28.词句猜测题。根据“Miss Green is amiable and friendly. She always helps me with my English.”可知,“amiable”与“friendly”为并列关系,词义应相近。Kind“和蔼的、友善的”与“friendly”语义一致。故选A。
29.细节理解题。根据“I do my homework at home.”可知,刘敏在家做作业。故选D。
30.主旨大意题。信件中刘敏介绍了自己的上学时间、起床时间、上学方式、上课情况、课后活动、回家时间及睡觉时间等,这些均属于日常作息内容。故选B。
31.E 32.C 33.A 34.B 35.D
本文是一篇说明文,主要讲述了家庭的重要性以及家庭成员之间的互动与关爱。
31.根据“Family members always care for each other...They live together or near each other.”可知,此处需要介绍家庭成员的类型。选项E“有父母、孩子,有时还有祖父母”符合语境,因为这句话列举了家庭成员的构成。故选E。
32.根据“Parents help their children grow. They teach them things and make them happy...They learn how to talk, walk and be kind.”可知,此处强调孩子从父母那里学到的东西。选项C“孩子们从父母那里学到很多东西”符合语境,因为后文提到孩子学习说话、走路和友善等行为。故选C。
33.根据“Grandparents are very special and important in the family life. They have a lot of life experience...They give good advice and love their grandchildren very much.”可知,此处需要补充祖父母的具体行为。选项A“他们讲述过去的故事”符合语境,因为祖父母的经验通常通过故事传递。故选A。
34.根据“4 They have birthdays, holidays and special dinners together. They laugh, talk and have fun.”可知,此处需要概括家庭成员一起做的事情。选项B“在家庭中,人们一起做很多事情”符合语境,因为后文列举了共同庆祝的活动。故选B。
35. 根据“There is nothing like family...It means love, care, and being together.”可知,此处需要总结家庭的意义。选项D“家庭给我们一种归属感”符合语境,因为后文提到爱、关心和团聚,与归属感呼应。故选D。
36.C 37.B 38.B 39.A 40.C 41.B 42.B 43.A 44.C 45.B
本文讲述中学生王爽喜欢生物但讨厌数学,在老师引导下开始认真学习的故事。
36.他在学校学习很多科目。
countries国家;activities活动;subjects科目。根据下文“Biology”可知,此处指学科,故选C。
37.生物是他最喜欢的科目。
our我们的;his他的;their他们的。结合“He studies...”和“He thinks...”可知,此处指“他最喜欢的科目”,用his。故选B。
38.他认为这既有趣又有意思。
pretty漂亮的;fun有趣的;hard困难的。根据“He thinks it is...and interesting.”可知,此处指“有趣又有意思”。故选B。
39.有时候,他会去公园。
park公园;hospital医院;restaurant饭店。根据下文“...a lot there about plants, too.”可知,在公园里有很多植物。故选A。
40.他在那里也能学到很多关于植物的知识。
answer回答;play玩;learn学习。上文提到他最喜欢生物,读不同的关于植物的书,根据“He can...a lot there about plants, too.”可知,此处表示在公园里也能学习到很多关于植物的知识。故选C。
41.但他不喜欢数学。
need需要;like喜欢;teach教。根据下文“He thinks it is too hard.”可知,觉得数学太难了,所以不喜欢数学。故选B。
42.在他的数学课上,王爽和同学讨论了一些生物问题。
of……的;with和……一起;for为了。根据“Wang Shuang talks about some biology questions...his classmate”可知,此处指和同学一起讨论生物问题。故选B。
43.因为我学不好数学。
Because因为;So所以;And和。根据上文“Why...”可知,此处应回答原因,故选A。
44.你的生物很好。
short短的;strong强壮的;good好的。根据下文“So, you can also learn math well,”可知,此处指“生物学得好,数学也能学得好”。故选C。
45.王爽开始认真听讲。
talk交谈;listen听;make制作。根据上文“So, you can also learn math well,”可知,从那以后,王爽开始认真听数学课。故选B。
46.In 47.really 48.meals 49.takes 50.health 51.watching 52.potatoes 53.them 54.and 55.these
本文主要介绍了作者Laleh自2015年起将每周餐点做成艺术造型(如狮子煎饼、《青春变形记》角色梅林),子女们参与创意过程并喜爱这些作品。这个故事体现了亲子互动与健康饮食的结合。
46.2015年,我把我儿子雅各布的煎饼做得像狮子。空后2015为年份,此处用介词in表示在某一年,且句首首字母大写。故填In。
47.他真的很喜欢它。real“真的”,形容词,且该句结构完整,应用其对应的副词形式修饰谓语动词loves。故填really。
48.我开始将我们每周的饮食变成一件件艺术品。meal“一餐(所吃的食物)”,可数名词,又根据“I start to turn our weekly…into art.”及常识可知,此处应指每周的餐食,应用其对应的名词复数形式表泛指。故填meals。
49.每件作品的制作时间大约为25至40分钟。take“花费”,动词,且该句考查“sth. takes sb.+时间”,意为“花费时间做某事”。全文时态为一般现在时,且主语“Each piece”为第三人称单数形式,应用其对应的动词三单形式作谓语。故填takes。
50.我只使用新鲜的食物来保障我们的健康。healthy“健康的”,形容词,且该句中形容词性物主代词作定语,其后应接healthy的名词形式health“健康”,“for one’s health”意为“为了某人的健康”。故填health。
51.例如,在看完动画片《青春变形记》之后,我创作出了电影中的角色梅林。watch“观看”,动词,且介词after后应接动名词形式作宾语。故填watching。
52.我用土豆给她做脸,用茄子给她做头发,用黄瓜给她做发夹。potato“土豆”,可数名词,再结合语境可知。此处应用其对应的名词复数形式表泛指。故填potatoes。
53.我创作了许多角色,我的孩子们都很喜欢它们。it“它”,代词,又根据“I make many characters”可知,此处应指代作者制作出来的这些卡通食品形象,characters为第三人称复数形式,应用其对应的代词复数形式them与之搭配。故填them。
54.我的儿子杰克把蔬菜洗净,并为我准备好了餐具。前后句“My son Jack washes the vegetables”及“gets the plates ready for me.”为顺承关系,应用and连接两个并列的成分。故填and。
55.我真的很喜欢这些富有创意的菜肴,它们给我带来了极大的乐趣。this“这个”,指示代词,常修饰单数名词,空后“creative meals”为第三人称复数概念,应用其对应的指示代词复数形式these与之搭配。故填these。
56.At a supermarket. 57.He is a writer. 58.Wang Mei’s brother. 59.They are making dumplings. 60.Yes.
本文主要介绍了王梅的家庭情况。
56.根据第二段“This is my mother. Her name is Guo Yan. She is a saleswoman at a supermarket.”可知,王梅的妈妈在超市工作。故填At a supermarket.
57.根据第二段“My father is a writer.”可知,王梅的爸爸是一个作家。故填He is a writer.
58.根据第二段“This is Wang Hao. He is my brother. He is a policeman.”可知,王梅的哥哥王浩是警察。故填Wang Mei’s brother.
59.根据第三段“Look at this photo! We are making dumplings.”可知,照片中他们正在包饺子。故填They are making dumplings.
60.根据第三段“We have a lot of fun together! We care about each other in my family. I love my family.”可知,他们彼此关心、相处融洽,说明这是一个幸福的家庭。故填Yes.
61.例文:
Dear Mike,
I’m glad to tell you something about my school life.
I usually get up at 6:30 a.m. and go to school at 7:00 a.m. School begins at 8:00 a.m. I have eight classes every day. At 12:00 noon, it’s time for me to have lunch. School finishes at 5:30 p.m. After school, I often do my homework. I go to bed at about 9:30 p.m. My life is busy but meaningful.
What about your school life Please write soon and tell me.
Yours,
Li Hua
[总体分析]
①题材:本文是一封电子邮件;
②时态:以“一般现在时”为主;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏,适当增加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,写作意图开头已给出,开门见山,引出话题。
第二步,具体阐述写作内容,主要围绕“中国学生的学习及生活情况”展开,适当补充,丰富细节。
第三步,结尾已给。
[亮点词汇]
①be glad to do sth很高兴做某事
②tell sb sth告诉某人某事
③get up起床
④go to school去上学
⑤every day每天
⑥after school放学后
⑦go to bed上床睡觉
⑧what about怎么样
[高分句型]
①At 12:00 noon, it’s time for me to have lunch. (it固定句型)
②Please write soon and tell me. (祈使句)2025—2026学年七年级上学期期末测试(长沙卷)
英 语
注意事项:
1. 答题前,请考生先将自己的姓名、准考证号填写清楚,并认真核对条形码上的姓名、准考证号、考室和座位号;
2. 必须在答题卡上答题,在草稿纸、试题卷上答题无效;
3. 答题时,请考生注意各大题题号后面的答题提示;
4. 请勿折叠答题卡,保持字体工整、笔迹清晰、卡面清洁;
5. 答题卡上不得使用涂改液、涂改胶和贴纸;
6. 本学科试卷中听力材料以中速朗读两遍。
试卷分为四个部分,共8页,61小题,时量100分钟,满分100分。
第一部分 听力(共两节,满分20分)
第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。
1.What is on the desk
A.Linda’s cap. B.Susan’s cap. C.Linda’s keys.
2.What colour is the ruler
A.It’s black. B.It’s brown. C.It’s blue.
3.What is the boy’s first name
A.Tony. B.Tom. C.Tim.
4.When is Mary’s birthday
A.On August 2nd. B.On June 12th. C.On August 20th.
5.What time does the woman usually make breakfast
A.At 6:00. B.At 6:30. C.At 7:00.
第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)
听下面6段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第六段材料,回答第6、7题。
6.What is that
A.It’s a ruler. B.It’s a watch. C.It’s an eraser.
7.What color is the girl’s eraser
A.It’s black. B.It’s white. C.It’s blue.
听第七段材料,回答第8、9题。
8.What is Tom doing
A.Doing homework. B.Watching TV. C.Cleaning the room.
9.What time is it now
A.6:05 p.m. B.6:10 p.m. C.6:15 p.m.
听第八段材料,回答第10、11题。
10.How many clubs does the man have
A.2. B.3. C.4.
11.What club can the girl join
A.The Art Club. B.The Music Club. C.The Sports Club.
听第九段材料,回答第12至14题。
12.Who can’t find the jacket
A.Jill. B.Bill. C.Helen.
13.What color is the jacket
A.Blue. B.Black. C.Brown.
14.What can we learn from the conversation
A.Bill’s pens are in the jacket.
B.Helen is in Classroom 8A now.
C.Helen found a jacket in Classroom 8A.
听第十段材料,回答第15至17题。
15.What is Peter’s classroom like
A.Old. B.Modern. C.Large.
16.What can you see in Peter’s classroom
A.Fifteen student desks. B.Two blackboards. C.Two teacher’s desks.
17.Where does Peter sit in the classroom
A.At the back of the classroom.
B.In the front of the classroom.
C.Next to the whiteboard.
听第十一段材料,回答第18至20题。
18.Where is John now
A.At home. B.In the countryside. C.In the park.
19.What does Alice look like
A.She is short. B.She has long hair. C.She has curly hair.
20.What will Helen do this Sunday
A.Introduce a friend to John. B.Go fishing with John. C.Have a party.
第二部分 阅读(共两节,满分30分)
第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)
阅读下列材料,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
A
One day, Jack’s parents tell him that his grandpa will retire (退休) after working for forty years. Jack says, with wide eyes,“I’m only seven, so it means grandpa has been working for a long time” His parents say,“Yes. That’s why we are going to have a party for him.”
Jack loves his grandpa and wants to do something special for him. He remembers the business card (名片). His grandpa gave him the card two years ago. He knows that his grandpa will no longer (不再) hold the position on that card, so he decides to make a new one for his grandpa.
When the big day comes, Jack is ready. He doesn’t want to put his gift together with the others’ and carries it around with him the whole evening.
After all the other people leave, Jack takes his grandpa’s hand and brings him over to a chair and gives him the gift.
When his grandpa opens the gift, tears come into his eyes. He gets the greatest gift he has ever had. They are business cards with his new position: Full-Time GRANDPA.Jack says,“Now your full-time job is being my grandpa.”
“Well, how much do I get paid ” his grandpa asks, smiling.
“As many hugs as you want” With these words, Jack gives his grandpa a hug.
“Well, I guess that means I’m the richest man in the world” says his grandpa.
21.Why do Jack’s parents want to have a party
A.Because Jack is seven years old.
B.Because Jack’s grandpa will retire after working for forty years.
C.Because Jack’s grandpa gets a new job.
D.Because Jack starts his new school life.
22.What does the underlined word “one” in Paragraph 2 refer to
A.The job. B.The party. C.The position. D.The business card.
23.When does Jack give his gift to his grandpa
A.When everyone finishes eating the cake. B.At the beginning of the party.
C.After all the other people leave. D.Before his grandpa arrives.
24.Why do tears come into Jack’s grandpa’s eyes when he opens the gift
A.He is angry about the new business card.
B.He is touched by Jack’s special gift.
C.He feels sad because he can’t work any more.
D.He is too tired after the long party.
25.What does Grandpa mean when he says,“I’m the richest man in the world.”
A.He has a lot of money from his work.
B.He receives the most expensive gift at the retirement party.
C.He feels rich because he gets Jack’s love through hugs.
D.He is happy to stop working and have a good rest.
B
Dear Joan,
Hi! I’m Liu Min, your pen friend. Alice is my English name. I know you from my English teacher, Miss Green. She’s from your country, the US. I’m 13 years old. I live in Shenzhen. It’s a beautiful city. I’m in Shenzhen Middle School.
I go to school from Monday to Friday. I always get up at 6:00. After breakfast, I usually walk to school at about 6:40. Morning classes begin at 8:00.
I have six classes every day. My favourite subject is English. It is interesting. Miss Green is amiable and friendly. She always helps me with my English. I love her and her classes very much. We have lots of after-school activities in the afternoon. Football is my favourite. I often play it with my classmates. I go home at 4:00 p. m.
I do my homework at home. And I go to bed at 9:30. What about your life
Yours,
Liu Min
26.Who is Alice
A.A girl from the US. B.Joan’s pen friend.
C.Liu Min’s friend. D.Miss Green’s daughter.
27.What does Alice do at 6:30 in the morning
A.She gets up. B.She goes to school.
C.She has breakfast. D.She has lessons.
28.What does the underlined word “amiable” mean
A.Kind. B.Angry. C.Quiet. D.Well.
29.What can we know from the passage
A.Liu Min’s favourite subject is maths. B.Joan knows Liu Min very well.
C.Liu Min doesn’t like football. D.Liu Min does her homework at home.
30.What does Liu Min mainly talk about in her letter
A.Her family. B.Her daily routines.
C.Her lessons. D.Her friends.
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。每个选项仅使用一次。
Family is where life begins and love never ends. Family members always care for each other. 31 They live together or near each other.
Parents help their children grow. They teach them things and make them happy. 32 They learn how to talk, walk and be kind.
Brothers and sisters play together and share things. Sometimes they argue (争吵), but they always love each other and play games together. They also help each other.
Grandparents are very special and important in the family life. They have a lot of life experience (经验). 33 They give good advice (建议) and love their grandchildren very much.
34 They have birthdays, holidays and special dinners together. They laugh, talk and have fun. Even when things are hard, family members support (支持) each other.
There is nothing like family. 35 It means love, care, and being together. It is the best part of life.
A.They tell stories from the past.
B.In a family, people do many things together.
C.Children learn many things from their parents.
D.Family gives us a sense of belonging (归属感).
E.There are parents, children, and sometimes grandparents.
第三部分 语言运用(共两节,满分25分)
第一节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C三个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Wang Shuang is a middle school student. He studies many 36 at school. Biology is 37 favorite subject. He thinks it is 38 and interesting. He often reads books about different plants (植物). Sometimes, he goes to the 39 . He can 40 a lot there about plants, too. But he doesn’t 41 math. He thinks it is too hard.
His math teacher, Mr. Li, finds this problem (问题). In his math class, Wang Shuang talks about some biology questions 42 his classmate. Mr. Li asks Wang Shuang, “Why don’t you listen to me ” “ 43 I can’t learn math well,” Wang Shuang answers. “Your biology is very 44 ”. “So, you can also learn math well,” Mr. Li smiles (微笑).
Wang Shuang begins to 45 carefully (仔细地).
36.A.countries B.activities C.subjects
37.A.our B.his C.their
38.A.pretty B.fun C.hard
39.A.park B.hospital C.restaurant
40.A.answer B.play C.learn
41.A.need B.like C.teach
42.A.of B.with C.for
43.A.Because B.So C.And
44.A.short B.strong C.good
45.A.talk B.listen C.make
第二节(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
My name is Laleh. 46 2015, I make my son Jacob’s pancake look like a lion. He 47 (real) loves it. Later, I start to turn our weekly 48 (meal) into art. Each piece 49 (take) me 25-40 minutes to make. I only use fresh food for our 50 (healthy). For example, after 51 (watch) the cartoon Turning Red, I make the movie character Meilin. I use 52 (potato) for her face, eggplants for her hair, and cucumbers for her hairpin. I make many characters and my children love 53 (it). My daughter Charlie gives me ideas. My son Jack washes the vegetables 54 gets the plates ready for me. I really enjoy 55 (this) creative meals with their help.
第四部分 读写综合(共两节,满分25分)
第一节(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读下面短文,根据短文内容回答问题。
Hello! I’m Wang Mei. I have a big, happy family.
This is my mother. Her name is Guo Yan. She is a saleswoman at a supermarket. She works hard. My father is a writer. His name is Wang Hui. He writes good stories. This is Wang Hao. He is my brother. He is a policeman. He is always busy.
We all love to spend time together. We usually visit my grandparents on weekends. I can meet my aunts, uncles, and cousins there. Look at this photo! We are making dumplings. We have a lot of fun together! We care about each other in my family. I love my family.
根据短文内容,回答下列问题。
56.Where does Wang Mei’s mother work
57.What’s Wang Mei’s father’s job
58.Who is a policeman in Wang Mei’s family
59.What are Wang Mei and her family doing in the photo
60.Do you think this is a happy family
第二节(共1小题;满分15分)
61.假如你是李华,你的笔友迈克 (Mike) 想知道中国学生的学习及生活情况,请你根据表格提供的信息,给你的笔友发送一封电子邮件。开头和结尾已给出,不计入总词数。
要点提示
1 6点30分起床,早上7点去上学
2 每天八节课
3 中午12点吃中餐
4 下午5点30分放学
5 晚上9点30分左右睡觉
句型提示:
I have… classes…
School begins at…
School finishes at…
At…, it’s time for me to…
要求:
(1)短文须包括所有提示内容,可适当发挥;
(2)词数60~80;
(3)文中不得出现真实的人名和校名。
Dear Mike,
I’m glad to tell you something about my school life. ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
What about your school life Please write soon and tell me.
Yours,
Li Hua

展开更多......

收起↑

资源列表