期末模拟卷(安徽专用)[原卷+答案解析+听力音频及原文]-2025-2026学年七年级英语上册外研版(2024)

资源下载
  1. 二一教育资源

期末模拟卷(安徽专用)[原卷+答案解析+听力音频及原文]-2025-2026学年七年级英语上册外研版(2024)

资源简介

保密★启用前
2025—2026学年七年级上学期期末模拟卷(安徽专用)
英 语
注意事项:
1.本试卷共四部分,十大题,满分120分,考试时间为120分钟。
2.全卷包括“试题卷”(8页)和“答题卡”(2页)两部分。
3.请务必在“答题卡”上答题,在“试题卷”上答题无效。
4.考试结束后,请将“试题卷”和“答题卡”一并交回。
听力(共四大题,满分20分)
I.短对话理解(共5小题;每小题1分,满分5分)
1.Who showed the students around the school
A.Teachers. B.Parents. C.Volunteers.
2.What does David usually do after school
A.He reads books. B.He plays the piano. C.He watches TV.
3.How is Tom’s family
A.It’s big. B.It’s small. C.It’s happy.
4.What are the girls doing
A.Watering the trees. B.Watering the flowers. C.Digging (挖) a hole.
5.Where are the children planting trees
A.In the park. B.On the farm. C.On the hill.
II.长对话理解(共5小题;每小题1分,满分5分)
你将听到两段对话。每段对话后有几个小题,请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。
听下面一段对话,回答第6、7题。
6.What does the boy like
A.Bamboo instruments. B.Bamboo chairs. C.Bamboo food.
7.According to the girl, what do people use bamboo for
A.Medicine. B.Paper. C.Clothes.
听下面一段对话,回答第8、9、10题。
8.What does Paul do on Sundays
A.He visits the zoo. B.He goes to the garden. C.He goes to the park.
9.What’s Paul’s favorite animal
A.Pandas. B.Elephants. C.Tigers.
10.What can we know from the conversation
A.Paul often visits the zoo with his parents.
B.Paul sees five kinds of animals in the zoo.
C.Pandas look so smart and strong.
III.短文理解(共5小题;每小题1分,满分5分)
你将听到一篇短文。短文后有五个小题,请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。
11.How old is Sally’s father
A.Thirty. B.Thirty-four. C.Forty.
12.What does her father do
A.A postman. B.A teacher. C.A driver.
13.What is Sally’s father like
A.Hard-working. B.Popular. C.Silent.
14.Which sport does Sally’s father like best
A.Playing basketball. B.Playing ping-pong. C.Running.
15.What does Sally’s father do when Sally meets a problem
A.He does sports with her. B.He gives her advice. C.He talks with people.
IV.信息转换(共5小题;每小题1分,满分5分)
你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。
Festivals When Things on That Day
April Fool’s Day On April 1st. People can 16 jokes on others.
Father’s Day On the third Sunday in June. Fathers get 17 and cards.
Teachers’ Day On 18 10th. Teachers get respect (尊敬) for their hard work.
Thanksgiving Day On the 19 Thursday in November in America. 20 members get together to have a big dinner.
选择题(共三大题,满分45分)
V.单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。
21.—Is this Mrs. Brown’s computer
—Yes, it’s ________.
A.she B.he C.hers D.his
22.In junior high, it is important ________ in learning.
A.think B.to think C.thinks D.thought
23.—Is that girl Ann
—No, ________ isn’t. ________ name is Mary.
A.it; Her B.he; Her C.she; His D.she; Her
24.—Have you tried the new VR game
—Yes! It’s so ________—like I’m really in a forest.
A.smart B.magical C.musical D.modern
25.—What’s the most special part of a cat’s ________
—They’re very curious—they love discovering new things
A.life B.field C.ability D.nature
26.—Can Tom ________ baseball
—Yes. He ________ it on the weekend.
A.play; play B.to play; plays C.play; plays D.playing; play
27.This is Class 2, and it’s ________ classroom.
A.Tom’s and Jim B.Tom’s and Jim’s C.Tom and Jim’s D.Tom and Jim
28.________ such a cold winter night, the little boy walked ________ the field to find his parents by himself.
A.At; across B.On; across C.At; through D.On; through
29.With double reduction policy (双减政策), students needn’t ________ for homework.
A.stay up B.look up C.put up D.pick up
30.Ten young men in the TV show Become a Farmer get a ______ of country life.
A.taste B.look C.smell D.sound
VI.完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)
阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
A
The 15th day of the first month of the lunar calendar in China is the Lantern Festival. It’s a 31 Chinese festival. Chinese people 32 it in many ways. In the evening there are some lantern 33 in parks and streets. Lanterns are often red because the Chinese think red 34 for happiness and good luck. People 35 different lanterns out of paper and other things. Some are in the 36 of rabbits, birds and boats. Some look like trees and cartoon stars. There are lots of lanterns here and there. In some cities around China there is a big lantern show at night. Most people 37 visit it with family after dinner. But sometimes they may stay at home because of the weather.
Sweet dumplings are the 38 food for the festival. Families always get 39 and enjoy a happy meal. After that, people 40 to have fun. Sometimes they sing and dance happily until midnight.
31.A.beautiful B.traditional C.common D.modern
32.A.celebrate B.connect C.change D.mix
33.A.labs B.museums C.shows D.workshops
34.A.treats B.checks C.looks D.stands
35.A.solve B.make C.finish D.hide
36.A.shapes B.colors C.names D.tastes
37.A.always B.usually C.seldom D.never
38.A.boring B.natural C.only D.special
39.A.across B.along C.together D.away
40.A.go out B.point out C.rush into D.knock around
B
Mrs. Smith gives the class a special homework for the weekend. Lisa feels excited about it. On Friday night, she runs to her mum and asks, “Mum, can you 41 my homework tomorrow ” “I’d be happy to, but 42 to do it ” Mum asks. “Mrs. Smith asks us to be a ‘parent’ for a day, 43 I’ll be ‘mum’ and you’ll be ‘Lisa’. OK ” Lisa, replies. “Sure! Sounds exciting!” Mum says.
For Lisa, it’s 44 to be a child. But she thinks her Mum’s life is easy, because Mum 45 needs to do some cooking and cleaning every day. So, what is Mum’s life like Then Mum sends Lisa a timetable.
The next morning, “Mum” 46 the day at 6: 00 a.m. Tired as a dog, she begins cooking. She makes bread and fries (油煎) eggs. But the bread is burned (烧焦的) and the eggs fall on the floor. “Lisa” hears the sound and comes to the kitchen.
“Sorry, Mum,” Lisa says. “It’s OK, ‘Mummy Lisa’! Keep trying and 47 can do it!” Mum says. “Mum” cooks again. At 7:40 a.m., after a quick breakfast, “Lisa” goes to the community (社区) centre. When “Lisa” takes after-school classes, “Mum” cleans the house, washes clothes, and cooks lunch.
After a(n) 48 day, Lisa says, “Being Mum is really a big job. Mum, thanks for all your hard work.”
“You do it well, my dear. Thank you too, and I’m happy being your 49 today,” Mum says 50 a smile.
41.A.wait for B.play with C.learn about D.help with
42.A.when B.what C.how D.who
43.A.because B.so C.but D.or
44.A.hard B.fun C.boring D.important
45.A.really B.even C.only D.also
46.A.remembers B.starts C.knows D.changes
47.A.I B.they C.you D.she
48.A.quiet B.busy C.modern D.easy
49.A.teacher B.mum C.child D.friend
50.A.for B.in C.from D.with
VII.补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)
根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。
A: Mary, that girl in a red skirt is very nice. 51 Do you know
B: Yes, she is my cousin.
A: Your cousin 52
B: Her name is Alice.
A: 53
B: She is twelve.
A: 54
B: Her birthday is on June 26th.
A: June 26th It’s next Monday.
B: Yes. 55
A: Sure. I like parties.
B: OK. I’ll call you then.
A.What’s her name
B.Do you want to come to her birthday party
C.Who is she
D.What’s her favorite day
E.When is her birthday
F.How old is she
G.What does she like
第三部分 阅读(共两节,满分40分)
第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
New Year’s Day is here at last! Nami wants to prepare a gift for everyone in her family. She does that every year.
Grandma Kato loves music. Nami buys her grandma a CD.Then, she puts it in a red box. Cousin Mike loves history. So Nami buys her cousin a history picture book. Then, she puts it in a blue box. Uncle Yuri likes a football star. It is amazing for Nami to find a football with the star’s name. Then, she puts it in a yellow box.
Nami doesn’t know what to make for Aunt Hoshi! She doesn’t know what her aunt loves. Nami looks for clues (线索).
First, Nami sees that Aunt Hoshi has a tennis bat. Then, Nami sees small tennis in her aunt’s room. She also sees Aunt Hoshi watching tennis games on TV. Nami knows what to do.
At last, it is time for Nami to give her gifts. Everyone is happy when they get the gift.
Aunt Hoshi jumps up when she takes her gift out of the box. “ ▲ ” she calls. Then she goes to the park with her tennis and bat. The family play it late into the New Year’s night.
56.What gift is for Mike
A.A CD. B.A football. C.A book. D.A baseball.
57.How does Nami know what Aunt Hoshi loves
A.She asks her grandma. B.She reads her aunt’s diary.
C.She draws a picture with her aunt. D.She sees a tennis and tennis bat in her aunt’s room.
58.What can be put in “ ▲ ”
A.Let’s play tennis! B.It sounds so good! C.What a nice picture! D.Have a good day!
B
On the 15th day of the eighth lunar month (阴历月), Chinese people celebrate (庆祝) the full moon of the year. This is a traditional Chinese festival—the Mid-Autumn Festival. This year, it is on 6 October.
Here are some of the most popular ways to celebrate the festival.
Enjoying a Big Dinner with Family
Chinese people think the full moon represents (代表) the reunion of the family. Families usually have supper together on the evening of the Mid-Autumn Festival. No matter (无论) how far it is, people usually go home.
Eating Mooncakes
Mooncakes are the must-eat food for the Mid-Autumn Festival. They are usually round, just like the full moon. There are many kinds of fillings (馅料) inside the mooncake. Some people like sweet mooncakes, while others like salty (咸的) ones. They are all delicious.
Watching the Moon
The moon is always very round on that day, and makes people think of their relatives (亲戚) and friends. Some people may set (摆放) a table outside their houses. People always watch the full moon. Parents often tell little children the legend (传说) of Chang’e Flying to the Moon. As a game, children try their best to find the shape of Chang’e on the moon. Now, many Chinese people also send red envelopes (红包) or go travelling to celebrate the festival.
59.What does the underlined word “reunion” mean
A.统一 B.团聚 C.联合 D.复习
60.What do people NOT do on the Mid-Autumn Festival
A.Send red envelopes. B.Make zongzi. C.Have dinner with family. D.Enjoy mooncakes.
61.In which part (部分) of a magazine (杂志) can you read the passage
A.Music. B.Sport. C.Culture. D.Science.
C
My name is John. There is a swimming pool in my family yard. I swim in the pool almost every day in summer. After school, I go back home, put down the schoolbag and put on my swimwear. I open the pool door and then jump into the water. Sometimes I don’t remember to close the door behind me. Then something funny happens.
My dog Ben loves water and he’s a very good swimmer. He likes playing with us in the water. When he sees the pool gate open, ▲ . He loves swimming after me. When I stop, Ben barks (吠叫) all the time and I have to keep swimming. After half an hour, I get very tired, but Ben enjoys himself a lot. When we get out of the water, he is always happy to lick (舔) my face.
So, can a pet dog make you happy Yes, of course! Pet dogs are really our good friends.
62.Which of the following can be best put in the blank in Paragraph 2
A.he watches me swim near the pool. B.he goes out and plays on the street.
C.he has a good time running around. D.he quickly gets into the swimming pool.
63.According to the story, why does Ben bark
A.Because John stops swimming. B.Because he enjoys himself a lot.
C.Because John closes the door. D.Because he wants to get out of the water.
64.What is John’s purpose (目的) of writing the story
A.To tell us about his school life. B.To talk about his favorite sport.
C.To let us know he has a lovely cat. D.To show us his happy time with Ben.
D
Henry is a dog. He is six years old. After being a police dog at the police station for one year, people there have a party for Henry.
People buy many things for Henry. They buy a party hat, a nice black T-shirt and some food. Henry looks really cool in the hat and the T-shirt. He looks very happy, too. He has a good time at the party.
The dog isn’t very big, but he does many “big” things. He’s always very busy with his job, but he does well in it. He helps many people. They like him very much.
Henry likes to play ball games with people. It’s interesting for him. He likes to eat vegetables and meat. He has good eating habits (习惯). And he needs to eat well to help people.
What a great dog! Do you want to have a dog like Henry
65.What do people buy for Henry
①a hat ②a T-shirt ③some food ④a pair of shoes
A.①②④ B.②③④ C.①③④ D.①②③
66.What does the underlined part mean (划线部分的意思是)
A.Henry is a very big dog. B.Henry does a lot of great things.
C.Henry gets much help from people. D.Henry is very fat and old.
67.Which is TRUE (真实的) about Henry
A.He doesn’t like ball games. B.He has a lot of work to do.
C.People aren’t friendly to Henry. D.He likes to eat apples and pears.
68.When does Henry become (变成) a police dog
A.At the age (年龄) of five.
B.At the age of six.
C.At the age of seven.
D.At the age of eight.
E
①American (美国) school children usually have lots of activities after school. There are different kinds of clubs for students too.
②Some students like to go to study clubs after school. The study club is a learning center (中心). Students can do homework, read books, talk about their favorite subjects, and learn about computers, but they can’t play computer games.
③American children like sports clubs better. They can join volleyball, soccer or baseball clubs. Some music and art clubs are also American children’s favorites. School children can have fun in these clubs.
④If some children are disabled (有残疾的), they can also enjoy their school life. There is also a special club for those children who can’t see, walk or do other things.
⑤Because there are many colorful after-school activities, American school children have a happy life at school. Few (很少) students don’t like going to school.
69.What can’t American students do in the study club
A.Read books. B.Talk with each other.
C.Play computer games. D.Do homework.
70.How many kinds of sports clubs can we find in the passage
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
71.What’s the best title (标题) of the passage
A.American Children’s Colorful After-school Life B.American Children’s Books
C.Food of American School Children D.American Children’s School
72.What’s the structure (结构) of the passage
A. B. C. D.
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
F
My name is Xiao Hui. This is a photo of my uncle and aunt and their farm. My uncle and aunt are both farmers (农民). They live on the farm.
In the picture, there are many different kinds of animals on the farm. There is a horse. It runs fast. It’s brown. There is a black pig. It is fat. There are two sheep. They’re white. You can also see cows, ducks and some rabbits. Eight rabbits are white and three are black. There is a dog under the big tree. There are also some plants on the farm. You can see three apple trees, some tomato plants, some potato plants and some flowers.
It is a good day. My uncle and aunt are working on the farm. The animals are eating and playing on the farm. They are all very happy.
73.Where do Xiao Hui’s uncle and aunt live (不超过5个词)
74.What color is the pig (不超过5个词)
75.How many kinds of animals are there on the farm (不超过5个词)
第四部分 书写题(共两大题,满分25分)
IX.单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)
76.The woman’s (丈夫) is a teacher.
77.Here we can read about school (消息,新闻).
78.Our teacher told us that light (光) travels faster than (声音).
79.Life is a big (舞台), and we should show our talents on it.
80.These children in poor areas are (渴求的) for knowledge.
X.书面表达(共1小题;满分20分)
81.假定你是李华,你的英国笔友Chris给你发邮件,想了解中国传统节日春节,请你根据以下问题提示。向他进行介绍。
要点提示:
1. When is the Spring Festival
2. What do your family usually do during the festival
3. What will you do to have a green (环保的) Spring Festival this year
4. …
注意:
1. 短文须包含上述要点,可适当增加细节,以使行文连贯;
2. 文中不能出现真实姓名和学校名称;
3. 词数60-80 (首句以为你写好,不计入总词数)。
Dear Chris,
Thanks for your email. I’m glad to tell you something about the Spring Festival.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua保密★启用前
2025—2026学年七年级上学期期末模拟卷(安徽专用)
英 语
注意事项:
1.本试卷共四部分,十大题,满分120分,考试时间为120分钟。
2.全卷包括“试题卷”(8页)和“答题卡”(2页)两部分。
3.请务必在“答题卡”上答题,在“试题卷”上答题无效。
4.考试结束后,请将“试题卷”和“答题卡”一并交回。
参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 A A B A C A B A A B
题号 11 12 13 14 15 21 22 23 24 25
答案 C C A B B C B D B D
题号 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
答案 C C B A A B A C D B
题号 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
答案 A B D C A D C B A C
题号 46 47 48 49 50 56 57 58 59 60
答案 B C B C D C D A B B
题号 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
答案 C D A D D B B A C B
题号 71 72
答案 A B
1.A
【原文】A: David, how was your first day in middle school
B: It was great, mom. Our teachers showed us around the school.
2.A
【原文】W: What’s your hobby, David
M: Reading. I usually go to the library to read books after school.
3.B
【原文】A: Is Tom’s family small or big
B: It’s small.
4.A
【原文】M: Look. They are busy planting trees.
W: Yes. Two boys are digging a hole in the ground, and two girls are watering the trees.
5.C
【原文】A: Are the children planting trees in the park
B: No, they are planting trees on the hill.
6.A 7.B
【原文】A: Could you tell me about bamboo
B: Sure. We all love it.
A: We make instruments from it.
B: Yes, I like bamboo instruments very much.
A: What else
B: We also use bamboo in our homes, like making chairs.
A: Cool! What else can it do
B: We can also make paper from it.
8.A 9.A 10.B
【原文】W: Good morning, Paul! Do you go out on Sundays
M: Yes, I often visit the zoo with my little sister.
W: Nice! What animals do you see there
M: We see pandas, elephants, tigers, monkeys and birds. They are all lovely.
W: Which animal do you like best
M: Pandas! They look so cute and fat.
11.C 12.C 13.A 14.B 15.B
【原文】
Hello, everyone. I’m Sally. I’m 13. This is my father. He is 40 years old. He is tall and strong. Ten years ago, he was a postman, but now he is a driver. He gets up early every morning. He tries his best to make money for our family. He works very hard. My father likes talking with people. He also likes doing sports, such as running and playing basketball, but playing ping-pong is his favorite sport. We always play it in the gym at weekends. He is careful and kind, but his love for me is silent. When I have a problem, he always gives me advice. My dad is more than just a father to me. He is my best friend.
16.play 17.presents 18.September 19.fourth 20.Family
【原文】 April Fool’s Day is on April first. People can play jokes on others on that day. It’s very popular in England and the US. Father’s day is on the third Sunday in June. It’s a day to thank fathers. Fathers usually get presents and cards from their children. Teachers’ day takes place on September tenth. Teachers usually get flowers and thanks from their students the day. And teachers often get respect for their hard work. Thanksgiving day is on the fourth Thursday in November in America. Family members all get together to have a big dinner that day.
21.C
——这是布朗夫人的电脑吗? ——是的,它是她的。
考查代词辨析。she她(主格);he他(主格代词);hers她的(名词性物主代词);his他的(形容词性物主代词/名词性物主代词)。根据问句中“Mrs. Brown’s computer”可知,Mrs. Brown是女性,答句需用名词性物主代词“hers”指代“her computer”。故选C。
22.B
在初中阶段,在学习中思考很重要。
考查固定句型。It is important to do sth.是固定句型,意为“做某事很重要”,因此空格处应填to think。故选B。
23.D
——那个女孩是安吗?——不,她不是。她的名字叫玛丽。
考查代词辨析。it它;Her她,人称代词宾格/她的,形容词性物主代词;he他,人称代词主格;she她,人称代词主格;His他的,形容词性物主代词/名词性物主代词。根据“Is that girl Ann ”可知,第一个空指代前文提到的女孩,此处用she指代,作主语;第二空修饰名词“name”,且指的是“她的”名字,用形容词性物主代词Her。故选D。
24.B
——你试过那个新的VR游戏吗?——是的!它太神奇了——就像我真的在森林里一样。
考查形容词辨析。smart聪明的;magical神奇的;musical音乐的;modern现代的。根据“like I’m really in a forest”可知,VR游戏的体验非常逼真,强调其魔幻般的真实感。故选B。
25.D
——猫的天性最特别的部分是什么?——它们非常好奇——它们喜欢发现新事物。
考查名词辨析。life生活;field领域;ability能力;nature天性。根据“They’re very curious”可知,好奇是猫的一种内在天性特征,而非生活、领域或具体能力,因此填入“nature”最符合语境。故选D。
26.C
——汤姆会打棒球吗?——是的。他周末打棒球。
考查情态动词及主谓一致。情态动词Can,后接动词原形play;主语He为第三人称单数,第二空用动词第三人称单数形式plays。故选C。
27.C
这是2班,这是汤姆和吉姆共同的教室。
考查名词所有格。Tom’s and Jim格式错误;Tom’s and Jim’s汤姆的和吉姆的;Tom and Jim’s汤姆和吉姆的;Tom and Jim汤姆和吉姆。当表示两个人共同拥有某物时,所有格加在最后一个名词后;当表示各自拥有时,所有格加在每个名词后。句中classroom为单数,表明是Tom和Jim共同拥有的一个教室,因此用Tom and Jim’s。故选C。
28.B
在如此寒冷的冬夜,这个小男孩独自穿过田野去找他的父母。
考查介词辨析。at通常用于表示具体的时间点,如几点钟;on用于表示具体的某一天或某一天的上午、下午、晚上;across表示从物体表面穿过、横穿;through表示从物体内部穿过、贯穿。第一空,“such a cold winter night”表示具体的某一天的晚上,应该用介词on;第二空,“the field”表示“田野”,小男孩从田野穿过,应该用介词across。故选B。
29.A
由于双减政策,学生们不必为作业而熬夜。
考查动词短语辨析。stay up熬夜;look up查找;put up张贴/举起;pick up捡起/学会。根据双减政策减轻学生负担的背景可知,学生们作业减少了,因此不需要再为作业而熬夜了。故选A。
30.A
在一档名为《种地吧》的电视节目中,十位年轻男士体验到了乡村生活的滋味。
考查名词辨析。taste味道;look看,样子;smell气味;sound声音。根据“get a...of country life.”可知,是指在节目里体验乡村生活,“taste”作名词时,“get a taste of”是固定短语,意为“体验;感受……的滋味”。故选A。
31.B 32.A 33.C 34.D 35.B 36.A 37.B 38.D 39.C 40.A
本文介绍中国元宵节,包括它是传统节日,人们赏灯、做灯笼、吃汤圆等习俗,展现节日的热闹与欢乐。
31.它是一个中国传统节日。
beautiful美丽的;traditional传统的;common普通的;modern现代的。根据文化常识,元宵节是中国传统节日,“traditional”符合语境,其他选项不符合节日属性。故选B。
32.中国人用很多方式庆祝它。
celebrate庆祝;connect连接;change改变;mix混合。根据“Chinese people...it in many ways.”可知,节日对应的活动是“庆祝”,“celebrate”符合语境。故选A。
33.晚上公园里和街道上有一些灯笼展。
labs实验室;museums博物馆;shows展览;workshops车间。根据后文“In some cities...there is a big lantern show”可知,此处是“lantern shows”。故选C。
34.灯笼通常是红色的,因为中国人认为红色代表幸福和好运。
treats对待;checks检查;looks看;stands代表。根据“the Chinese think red...for happiness and good luck.”可知,“stand for”是固定搭配,意为“代表”,符合“红色代表幸福好运”的语境。故选D。
35.人们用纸和其他材料制作不同的灯笼。
solve解决;make制作;finish完成;hide隐藏。根据“People...different lanterns out of paper and other things.”可知,人们用纸和其他材料制作灯笼,“make”意为“制作”符合语境。故选B。
36.有些灯笼是兔子、鸟和船的形状。
shapes形状;colors颜色;names名字;tastes味道。根据“rabbits, birds and boats”可知,此处是指“形状”,“in the shape of”是固定搭配,意为“呈……形状”。故选A。
37.大多数人通常晚饭后和家人一起去参观。
always总是;usually通常;seldom很少;never从不。根据后文“But sometimes they may stay at home”可知,是“通常”去参观。故选B。
38.汤圆是这个节日的特色食物。
boring无聊的;natural自然的;only唯一的;special特色的。根据“Sweet dumplings are the ... food for the festival. ”可知,汤圆是元宵节特有的食物,“special”意为“特色的”符合语境。故选D。
39.家人们总是聚在一起享用欢乐的一餐。
across穿过;along沿着;together一起;away离开。根据“Families always get...and enjoy a happy meal.”可知,“get together”是固定搭配,意为“聚在一起”,符合节日家庭团聚的场景。故选C。
40.之后,人们外出玩乐。
go out外出;point out指出;rush into冲进;knock around闲逛。根据“have fun”“sing and dance”可知,此处是指“外出”,“go out”符合语境。故选A。
41.D 42.C 43.B 44.A 45.C 46.B 47.C 48.B 49.C 50.D
本文讲述了Lisa的周末作业是“当一天家长”,她和妈妈互换角色体验生活,在尝试做饭、打扫等家务后,Lisa体会到妈妈的辛苦,懂得了感恩,也让母女关系更亲近。
41.妈妈,你明天能帮我做作业吗?
wait for等待;play with和……玩耍;learn about了解;help with帮忙做。根据“Mum, can you...my homework tomorrow ”可知,此处是请求妈妈帮忙完成作业,故选D。
42.我很乐意,但要如何做呢?
when何时;what什么;how如何;who谁。根据“I’d be happy to, but...to do it ”可知,此处是询问“如何做这件事”。故选C。
43.史密斯夫人让我们当一天家长,所以我来当“妈妈”,你当“Lisa”。
because因为;so所以;but但是;or或者。根据“Mrs. Smith asks us to be a ‘parent’ a day,...I’ll be ‘mum’ and you’ll be ‘Lisa’.”可知,前文“当一天家长”是原因,后文“互换角色”是结果,故选B。
44.对Lisa来说,当孩子是件不容易的事。
hard困难的;fun有趣的;boring无聊的;important重要的。根据“But she thinks her Mum’s life is easy, ”中的“But”可知,前后语义转折,说明对Lisa来说,做个孩子是“不容易的”,故选A。
45.但她觉得妈妈的生活很轻松,因为妈妈每天只需要做做饭、打扫卫生。
really真正地;even甚至;only只;also也。根据“because Mum...needs to do some cooking and cleaning every day.”可知,Lisa认为妈妈的工作很简单,只是做些日常家务。故选C。
46.第二天早上,“妈妈”(Lisa)在早上6点开始这一天的生活。
remembers记得;starts开始;knows知道;changes改变。根据“at 6:00 a.m.”可知,此处是“开始”一天的生活,故选B。
47.没关系,“Lisa妈妈”!继续尝试,你可以的!
I我;they他们;you你;she她。根据“Keep trying and...can do it!”可知,这是妈妈鼓励Lisa的话,对象是“你”,故选C。
48.经过忙碌的一天,Lisa说:“当妈妈真是件辛苦的事,妈妈,谢谢你的辛勤付出。”
quiet安静的;busy忙碌的;modern现代的;easy容易的。根据前文“cooking, cleaning, washing clothes, cooks lunch”等大量家务,说明这一天非常繁忙。故选B。
49.你做得很好,亲爱的。也谢谢你,我很开心今天当你的孩子。
teacher老师;mum妈妈;child孩子;friend朋友。根据“Thank you too, and I’m happy being your...today.”可知,妈妈在表达自己作为“孩子”的感受,故选C。
50.妈妈笑着说。
for为了;in在……里;from从;with带着,表伴随。根据“Mum says...a smile.”可知,with a smile是固定搭配,意为“带着微笑”,故选D。
51.C 52.A 53.F 54.E 55.B
本文是A和Mary之间的对话。两人谈论了Mary的表妹Alice,涉及她的身份、名字、年龄、生日以及生日派对的邀请。
51.根据“Yes, she is my cousin.”可知,答语介绍了人物关系和身份。因此,前句应是询问“她是谁”。C选项“她是谁?”符合语境。故选C。
52.根据“Her name is Alice.”可知,答语介绍了名字。因此,前句应是询问“她叫什么名字”。A选项“她叫什么名字?”符合语境。故选A。
53.根据“She is twelve.”可知,答语回答了具体的年龄。因此,前句应是询问“她多大了”。F选项“她多大了?”符合语境。故选F。
54.根据“Her birthday is on June 26th.”可知,答语回答了具体的日期。因此,前句应是询问“她的生日是什么时候”。E选项“她的生日是什么时候?”符合语境。故选E。
55.根据“Sure. I like parties.”可知,A接受了邀请并提到了派对。因此,前句应是发出参加生日派对的邀请。B选项“你想来参加她的生日派对吗?”符合语境。故选B。
56.C 57.D 58.A
本文主要介绍了新年到来,Nami给家人准备礼物:给奶奶买CD、给表弟Mike买历史相关礼物、给叔叔买带球星签名的足球;通过观察线索,她给阿姨准备了网球相关礼物,最后全家开心地一起打网球庆祝新年。
56.细节理解题。根据“Cousin Mike loves history. So Nami buys her cousin a history picture book”可知,给Mike的礼物是历史图画书,属于书类。故选C。
57.细节理解题。根据“First, Nami sees that Aunt Hoshi has a tennis bat. Then, Nami sees small tennis in her aunt’s room”可知,Nami是通过看到阿姨房间里的网球拍和网球,知道阿姨喜欢网球的。故选D。
58.推理判断题。根据“Aunt Hoshi jumps up when she takes her gift out of the box”及后文“Then she goes to the park with her tennis and bat.”可知,阿姨收到的是网球相关礼物,所以会说“Let's play tennis!”。故选A。
59.B 60.B 61.C
本文主要介绍中国传统节日——中秋节的时间及主要庆祝方式。
59.词句猜测题。根据“Families usually have supper together…people usually go home”可知,中秋节时家人会团聚吃饭,由此可推测“reunion”意为“团聚”。故选B。
60.细节理解题。根据“Now, many Chinese people also send red envelopes or go travelling to celebrate the festival.”“Enjoying a Big Dinner with Family”和“Eating Mooncakes”可知,B项未被提及,且是端午节的传统。故选B。
61.推理判断题。本文介绍的是中国传统节日中秋节的文化习俗,这类内容通常会出现在杂志的“文化”板块。故选C。
62.D 63.A 64.D
本文是一篇记叙文,主要讲述了John与他的宠物狗Ben在游泳池中互动的有趣故事,展现了他们之间的快乐时光。
62.推理判断题。根据“He loves swimming after me.”可知,Ben看到门开后的行为应与“游泳”直接相关。选项D“他迅速跳进游泳池。”最符合上下文逻辑,与后文“跟在我后面游泳”形成连贯动作。故选D。
63.细节理解题。根据“When I stop, Ben barks all the time and I have to keep swimming.”可知,Ben吠叫的原因是John停止游泳。故选A。
64.主旨大意题。全文围绕John与狗Ben在游泳池的互动展开,最后一段总结“Pet dogs are really our good friends.”可见作者的目的是分享与Ben相处的快乐时光。故选D。
65.D 66.B 67.B 68.A
本文是一篇记叙文,主要讲述了一只名叫Henry的警犬的故事。Henry六岁,在警察局工作一年后,人们为他举办了一场派对,并给他买了礼物。Henry虽然体型不大,但做了许多重要的事情,工作繁忙且表现优异,深受人们喜爱。他还喜欢玩球类游戏,饮食健康。
65.细节理解题。根据“They buy a party hat, a nice black T-shirt and some food.”可知,人们为Henry买了帽子、T恤和食物,未提及鞋子。故选D。
66.词句猜测题。根据“The dog isn’t very big, but he does many ‘big’ things.”可知,Henry体型不大,但做了许多“大”事,结合后文“He helps many people”可推知,“big things”指他做了许多伟大的事情。故选B。
67.细节理解题。根据“He’s always very busy with his job”可知,他工作繁忙。故选B。
68.细节理解题。根据“Henry is a dog. He is six years old. After being a police dog at the police station for one year…”可知,Henry成为警犬时是5岁。故选A。
69.C 70.B 71.A 72.B
本文主要介绍了美国学生放学后参加的各种俱乐部和活动,展示了美国学生丰富多彩的课外生活。
69.细节理解题。根据文中“Students can do homework, read books, talk about their favorite subjects, and learn about computer, but they can’t play computer games.”可知,美国学生不能在学习俱乐部玩电脑游戏。故选C。
70.细节理解题。根据文中“American children like sports clubs better. They can join volleyball, soccer or baseball clubs.”可知,文中提到了排球俱乐部、足球俱乐部和棒球俱乐部,共三种运动俱乐部。故选B。
71.最佳标题题。根据文中“Because there are many colorful after-school activities, American school children have a happy life at school.”及通读全文可知,本文主要介绍了美国学生放学后丰富多彩的活动。选项A“美国儿童丰富多彩的课余生活”符合题意。故选A。
72.篇章结构题。通读全文可知,第一段总领全文,引出下文各种精彩的课外活动;第二、三、四段分别介绍了学生可以加入的俱乐部;第五段总结全文。选项B符合语境。故选B。
73.They live on their farm. 74.Black. 75.Seven kinds.
本文介绍了小辉叔叔阿姨的农场,包括农场里的动物和植物,还描述了农场里大家开心的状态。
73.根据“My uncle and aunt are both farmers (农民). They live on the farm.”可知,小辉的叔叔阿姨住在农场。故填They live on their farm.
74.根据“There is a black pig.”可知,猪是黑色的。故填Black.
75.根据“There is a horse...There is a black pig...There are two sheep...You can also see cows, ducks and some rabbits...There is a dog...”可知,农场里有马、猪、羊、牛、鸭子、兔子和狗,一共七种动物。故填Seven kinds.
76.husband
这位女士的丈夫是一名教师。husband“丈夫”,是名词,结合“is”可知,名词是单数形式,故填husband。
77.news
在这里我们可以读到学校的新闻。根据汉语提示“消息,新闻”可知,其对应的英文表达是news,不可数名词。故填news。
78.sound
老师告诉我们光比声音传播得快。sound“声音”,泛指自然界中的任何声音,为不可数名词。故填sound。
79.stage
人生是一个大舞台,我们应该在上面展现我们的天赋。根据所给汉语可知,stage表示“舞台”;前面有不定冠词“a”修饰,因此填单数。故填stage。
80.thirsty
贫困地区的这些孩子渴求知识。“渴求的”thirsty,形容词作表语。故填thirsty。
81.例文
Dear Chris,
Thanks for your email. I’m glad to tell you something about the Spring Festival.
The Spring Festival is the most important festival in China. It is in January or February. During the festival, my family usually cleans the house to sweep away bad luck, decorates with red couplets, and enjoys a big reunion dinner with delicious dumplings. This year, to have a green Spring Festival, I plan to reduce the use of fireworks and use eco-friendly decorations.
Looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua
[总体分析]
①题材:本文是电子邮件;
②时态:以一般现在时为主,描述节日活动及习惯,同时用一般将来时描述今年计划;
③提示:写作要求已给出,围绕所给问题表述,考生注意不要遗漏,适当增加细节,表述完整。
[写作步骤]
第一步,引入主题,说明春节的重要性及时间;
第二步,描述家人在春节期间的传统活动;
第三步,介绍自己今年要做的环保措施。
[亮点词汇]
①reunion dinner团圆饭
②eco-friendly环保的
[高分句型]
The Spring Festival is the most important festival in China. (最高级用法)

展开更多......

收起↑

资源列表